Nauczycielska Agencja Ubezpieczeniowa

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 91 ocen.

Opinie o Nauczycielska Agencja Ubezpieczeniowa

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nauczycielska Agencja Ubezpieczeniowa

zapominalska

Witam, szukam informacji o takim systemie logowania się, aby zobaczyć warunki ubezpieczenia w szkole. Zgubiłam gdzieś kartkę z któą córa wróciła ze szkoły a tam były dane do logowania. czy mógłby ktoś mi pomóc? oczywiście chodzi o ubezpieczenie NNW NAU?

Paulina

@Kalina, @Anka_Mysiadło, a czy poza sezonem, premia jest w ogóle realna? Co do całej polityki Nauczycielskiej Agencji Ubezpieczeniowej, to na pewno dobrze byłoby gdyby zgadzała się z naszym własnym sumieniem ale dobrze @Kamil, że jest w ogóle ta wypłacalność, gorzej jakby jej w ogóle nie było.

oliwier

Pracowałem w NAU. Jeśli jesteś człowiekiem wartościowym i z doświadczeniem to ta cała mizerota traktuje cię jak zło konieczne. Odradzam

Magda_Berka
@oliwier 21.09.2017 19:49
Pracowałem w NAU. Jeśli jesteś człowiekiem wartościowym i z doświadczeniem to ta cała mizerota traktuje cię jak zło konieczne....

Oliwier, czy możesz dodać coś więcej od siebie? Nie wiem czy jest sens brać udział w kolejnym etapie rekrutacji, od koleżanki słyszałam, że bywało różnie ale teraz nie może narzekać, tylko, że ona nie pracuje w sprzedaży. Czytałam ju ż wiele opinii i po pierwszej rozmowie byłam nastawiona pozytywnie. Ale te opinie trochę mnie hamują.

Nick39

Witam, jestem rodzicem 12-letniej Ani, która 2 dni przed rozpoczęciem roku szkolnego złamała nogę w domu, bo przewróciła się na schodach. Chciałbym się dowiedzieć, czy NAU wypłaca odszkodowanie za wypadki, które miały miejsce w domu. Poza tym nie wiem, czy ubezpieczenie nie kończyło się właśnie 1 września? Nie wiem jak to jest, do kiedy trwa ta ochrona z poprzedniego roku? Będę bardzo wdzięczny jeśli ktoś miał podobną sytuację i mógłby mi pomóc.

Monika

Najtańsze i najlepsze ubezpieczenie nnw Bezpieczna Rodzina na rynku za niecałe 9 zł kilkanaście świadczeń szkoda ze niedostępne dla wszystkich tylko nauczyciele

NAUczycielka
@Monika 14.09.2017 18:08
Najtańsze i najlepsze ubezpieczenie nnw Bezpieczna Rodzina na rynku za niecałe 9 zł kilkanaście świadczeń szkoda ze niedostępne...

Taka specyfika, ze jest to agencja jak sama nazwa mówi nauczycielska. ALe faktycznie potwierdzam mają wiele produktów świetnych skierowanych do konkretnej grupy ludzi. Chociazby ta karta nauczyciela. Super sprawa

Paulina

@Rekrut na to raczej nigdy nie ma złotej zasady. Nigdy nie pracowałam na stanowisku PH, ale wskazuje się, że dobry pracownik na tym stanowisku (posiadający odpowiednie kompetencje miękkie) zawsze sobie poradzi. Bierzesz udział w takiej rekrutacji?

Basia
@Paulina 08.09.2017 08:02
@Rekrut na to raczej nigdy nie ma złotej zasady. Nigdy nie pracowałam na stanowisku PH, ale wskazuje się, że dobry pracownik na...

Mogę coś powiedzieć o tej firmie: jak nie pójdziecie i nie sprawdzicie, czy taki system pracy wam pauje to żadne forum wam nie pomoże. Wszystko zależy od człowieka, ja pracowałam w NAU 9 miesięcy, ale od razu zakładałam, ze jest to praca dla mnie "tymczasowa". Było ok, nie mogę narzekać. Ale każdy ma inny system, inne przemyśenia, inne stanowisko. Polecam po prostu sprawdzić, a jeśli chdozi o ludzi - fajni, młodzi z pomysłami.

Rekrut

Ludzie! to forum jest do wyppisywania opinii o NAU S.A. jako o PRACODAWCY, nie jako o ubezpieczycielu ! Mam pytanie czy realna jest do "wyrobienia" premia jako Przedstawiciel Handlowy? (czy kierownik ds. ubezpieczen) . Czy w ogole nauczyciele "to" biorą? Proszę o szybkie info :) Dzięki :)

Kalina
@Rekrut 07.09.2017 13:56
Ludzie! to forum jest do wyppisywania opinii o NAU S.A. jako o PRACODAWCY, nie jako o ubezpieczycielu ! Mam pytanie czy rea...

Drogi Rekrucie! :) Premia jest realna do wyrobienia, choć nie zawsze (teraz jest bardzo dobry czas, bo minęły wakacje).. i tak, nauczyciele to "biorą"- NAU ma dla nich świetną ofertę, dużo korzystniejszą niż to, co opłacają sobie w zakładzie pracy. Trzeba ich tylko przekonać, co bywa trudne, gdy wyczytuje się przestarzałe i niekiedy nieprawdziwe komentarze na tej stronie. Dla chcącego nie ma to większego znaczenia, trzeba pracować a są wyniki. Z własnego doświadczenia wiem, że i ze strony pracownika i ze strony osoby ubezpieczonej, NAU jest firmą godną polecenia i wypłacalną (szybkie decyzje w sprawie szkód i wysokie kwoty odszkodowań). Proszę o info pod postem, gdyby chciał Pan się jakoś ze mną skontaktować i dopytać o szczegóły. Pozdrawiam

Anka_Mysiadło
@Rekrut 07.09.2017 13:56
Ludzie! to forum jest do wyppisywania opinii o NAU S.A. jako o PRACODAWCY, nie jako o ubezpieczycielu ! Mam pytanie czy rea...

Jak najbardziej jest realna i tu się zgodzę z @Kalina, że teraz jest dobry czas! Mam znajomego na tym stanowisku w NAU i opowiada same dobre rzeczy, ja też próbuję swoich sił w rekrutacji zachęcona pozytywnymi opiniami. A jak będzie źle - to przecież nikt nikogo na siłę nie trzyma :) A jak nie spróbujesz, to się nie dowiesz.

Mama 12-latki

Czy otrzymaiście kiedyś od Nau świadczenie za pobyt w szpitalu? Córka miała wypadek w szkole, w szpitalu ze względu na operację barku leżała 5 dni,czy nau wypłaca takie świadczenia?

Paulina

Duży plus @zoolka za dodany wpis! Wiele osób czeka na rzetelne informacje na temat warunków pracy i w Twoim komentarzu można je przeczytać. Mogłabyś dać jeszcze znać co Nauczycielska Agencja Ubezpieczeniowa proponuje w pakiecie socjalnym?

Paulina

Bardzo dziękujemy za Wasze oceny. A jak oceniacie Nauczycielska Agencja Ubezpieczeniowa jako pracodawcę? Na jakim stanowisku jesteście zatrudnieni? Chętnie dowiemy się więcej na temat Waszych doświadczeń. Jakie pozytywy dostrzegacie w pracy w tym miejscu?

Zoolka
@Paulina 31.05.2017 13:28
Bardzo dziękujemy za Wasze oceny. A jak oceniacie Nauczycielska Agencja Ubezpieczeniowa jako pracodawcę? Na jakim stanowisku je...

Pracuję w NAU od 6 miesięcy jako asystent koordynatora jednego z projektów i decydując się na tę pracę natknęłam się na to forum. Szczerze powiem, że w pierwszej chwili trochę się przestraszylam ale potem pomyślałam, że raz kozie śmierć. Dopóki nie sprawdzę, nie będę wiedziała jak to wygląda. Dlatego po pół roku pracy myślę, że już co nieco wiem i mogę się podzielić swoimi wrażeniami. Praca jest... wymagająca, to prawda ale pracuję w super zespole - jak się dowiedziałam, nowym, ktory pracuje razem nieco dłużej niż ja. Wszyscy młodzi, pełni werwy i pomysłów i chyba pierwszy raz spotykam się z taką pracą, w której szefowie słuchają swoich pracowników i traktują ich po partnersku. Płaca adekwatna do doświadczenia i zaangażowania wkładanego w pracę - wyrabiam sporo nadgodzin (co jest dla mnie mały minusem) ale jak to się mówi bez pracy nie ma kołaczy. Nie wiem, jak było wcześniej - może i tak jak opisują to ludzie, ale jednak było to kilka lat temu patrząc po datach wpisów. Teraz jest bardzo OK!

Jacek

A ja jestem z tej firmy zadowolony. W ciągu 7 dni od złożenia wniosku o odszkodowanie dostałem sporą kwote na konto i to bez wychodzenia z domu.

dal
@Jacek 31.05.2017 12:58
A ja jestem z tej firmy zadowolony. W ciągu 7 dni od złożenia wniosku o odszkodowanie dostałem sporą kwote na konto i to bez wy...

a ile dni od otrzymania decyzji pieniązki wplyneły, bo ja czekam

Kosmo

Proszę o pomoc. Poszukuję ludzi którzy wiedzą ile zarabia w nau osoba pracująca na stanowisku informatyka. Jakiś czas temu była rekrutacja, może warto się postarać o posadę.

Paulina

@DUŻA, a co cenisz sobie w pracy najbardziej?

Paulina

@YYYYY powiesz jeszcze coś więcej?

YYYYY

Brak kompetencji w zarządzaniu, bałagan w procedurach i brak ładu korporacyjnego.

DUŻA
@YYYYY 10.03.2017 11:38
Brak kompetencji w zarządzaniu, bałagan w procedurach i brak ładu korporacyjnego.

I tu się nie zgodzę. Od blisko roku jest nowa kadra, nowe pomysły i fajny klimat pracy. Wiele ciekawych projektów i produktów, których naprawdę można być współautorem. Nie wiem skąd takie złe nastawienie. Ja nadal pracuję - a wcześniej czytałam komentarze i postanowiłam sama się przekonać. Polecam taką metodę. pozdrawiam

Paulina

A teraz firma poszukuje wielu osób na stanowisko - Regionalny Kierownik ds. Sprzedaży Ubezpieczeń Grupowych do kilku miast ;) Może warto spróbować?

anita

a jak jest w nau broker? czy tak samo jak w nau sa? od dłuzszego czasu jest rekrutacja na stanowisko brokera ubezp.

paweł

hej! wiecie jak wygląda u nich praca jako Specjalista ds. Sprzedaży Ubezpieczeń Grupowych? Szukam na ten temat nfrmacji,a widze, ze wymagaja min. 2 letniego doświadczenia na tym stanowisku, więc nie wiem jak to będzie wyglądało dalej, jak z rekrutacją.

sdf

Scyzoryk w kieszeni otwiera się. Wy jesteście nauczycielami? Nawet czytać z zrozumieniem nie umiecie i nie rozumiecie jaki cel tej strony jest. JEŻELI CHCECIE SWOJE ŻALE WYLEWAĆ NA WYCYCKANIE NA UBEZPIECZENIU TO SZUKAJCIE ODPOWIEDNIEGO FORUM DO TEGO. NP UBEZPIECZENIE

Anna

Komu i czemu właściwie służy ten portal? Wydawało mi się, że to portal do umieszczania informacji o pracodawcach, a nie miejsce w którym mogą się wyżyć osoby niezadowolone decyzji w sprawie świadczeń ubezpieczeniowych. Jeśli Gowork ma jakiegoś moderatora, to proponuję, aby skoncentrował się na treści wpisów, tak aby portal mógł stanowić przydatne narzędzie dla osób poszukujących pracy.

ja

To nieprawda, przecież studenci na zleceniu zarabiają w tej firmie lepiej.

klajd

1800 + 200 zl ryczaltu i musisz dokladac z pensji

Dora

Tragiczna Firma Ubezpieczeniowa, pierwszy raz sie z taka spotkałam od 4 m-c nie potrafią wyjasnić sprawy wprowadzaja w błąd, jak dzwonię z arogancją odpowiadają i nie udzielają kompetentnych odp. Ogólnie jak najdalej od nich

nickita

walczcie, chodza po szkolach z gazetami i mowia ze po 16 mln zarabiaja a jak przychodzi do wyplaty to nic nie chca wyplacac.

Aneta
@nickita 10.06.2015 18:31
walczcie, chodza po szkolach z gazetami i mowia ze po 16 mln zarabiaja a jak przychodzi do wyplaty to nic nie chca wyplacac....

syn miał dwie ręce w gipsie i również dostał odmowne decyzje.Napisałam odwołanie i czekam juz 3 tygodnie a odpowiedzi jak nie było tak i niema.

ja

W dniu dzisiejszym syn otrzymał odmowę, dwa miesiace rehabilitacji, zerwany mięsien, badania rezonansu x2, usg x 3, wszystko robione prywatnie bo na nfz trzeba czekać cztery miesiące. Omówili wypłaty - powód niepełna dokumentacja.

ania

Witam. Moja historia choroby wygląda następująco: Jestem tegoroczną maturzystką, podczas roku szkolnego doszło u mnie do złamania piątej kości śródstopia z przemieszczeniem. Dwa miesiące noga była w gipsie, lekarz stwierdził że powinnam mieć operację. Nie mogłam pozwolić sobie na to, ponieważ kończyłam szkołę. 2 miesiące gips plus miesiąc leczenia. W efekcie kość skróciła się o 2 mm i nie ma możliwości na całkowite zrośnięcie przy tego rodzaju złamania. Firma ubezpieczeniowa chce mi przyznać ledwo 120 zł... Wiele więcej wydałam na zastrzyki i lekarstwa oraz transport gdzie w tym moje cierpienie??. Moje pytanie do Państwa... czy ktokolwiek z Was odwoływał się i jak to się skończyło??

Janina.Melasa
@ty 17.07.2017 14:28
W pewnym sensie się z tym zgadzam, bo zawsze warto wiedzieć, co się podpisuje ale zauważ też, że szkoły nie przywiązują wielkie...

ja to nawet przez kilka lat nie wiedziałąm na ile moje dziecko jest ubezpieczone. ale po wypadku na lekcji WF nadrobiłam zaległości bardzo szybko. musiałam. w każdym razie ja do NAU nie mam zastrzeżeń jako mama

Miszel
@Janina.Melasa 28.07.2017 18:14
ja to nawet przez kilka lat nie wiedziałąm na ile moje dziecko jest ubezpieczone. ale po wypadku na lekcji WF nadrobiłam zaległ...

A czy długo czekałaś na wypłatę odszkodowania? A na ile było ubezpieczone dziecko? I czy widziałaś jak płaciłaś składkę OWU?

rodzic

Czy któryś z rodziców po odwołaniu się dostał dla dziecka większą sumę odszkodowania?

kasia

Wywalczę większe odszkodowanie dla swojego dziecka choćby to miało trwać latami.Nie popuszczę tego,że biorą kasę a wypłacają marne grosze!!!

Kamil
@kasia 27.04.2015 09:32
Wywalczę większe odszkodowanie dla swojego dziecka choćby to miało trwać latami.Nie popuszczę tego,że biorą kasę a wypłacają ma...

Najgorzej ,że nie wypełniamy obowiązków które leżą po naszej stronie a później wszystkiemu jest winny ubezpieczyciel , a tak nie interesowało pana czy kontuzja dziecka została poprawie wyleczona Dodatkowo ciężko oczekiwać wysokich odszkodowań za ubezpieczenie nnw za kilkadziesiąt złotych rocznie

mamaucznia

ZŁODZIEJE!!!ZŁODZIEJE!!! Przestrzegam wszystkich przed tą pseudo firmą ubezpieczeniową.Za złamanie prawej ręki syn dostał marne 100 zł. Na poczet czego te pieniądze? Na poczet zaległości w szkole,na poczet trudności w codziennych czynnościach czy może na poczet bólu który przeszedł podczas nastawiania ręki bez jakichkolwiek środków znieczulających? Dyrekcja szkoły wybrała tą ubezpieczalnią bez wiedzy rodziców bo chyba tylko oni mają z tego jakąś korzyść finansową.Dopóki syn będzie chodził do tej samej szkoły a będzie to kolejne 5 lat zrobię wszystko żeby w naszej szkole nie było nawet mowy o tej firmie.Przestrzegam wszystkich rodziców!!!

ada

Identyczny przypadek jak wypowiedź rodzica z 2014-11-03 czyli bełkot §1 ust 1 pkt 1 i 2 klauzuli nr 7OWU - które wymagało interwencji medycznej dokonanej przez pogotowie połączone z dalszym leczeniem i wymagało co najmniej jednej udokumentowanej wizyty kontrolnej. Syn skręcił staw skokowy, pojechałam na izbę przyjęć, nie założono longiety, ponieważ dziecko przywiozłam w ortezie, doktor stwierdził, że nawet lepiej.Zalecił elewację kończyny, lód, altacet, zwolnienie. Jakby nie było poprawy wizytę kontrolna. Poprawa była po dwóch tygodniach więc po co jechać znów na izbę, czekać , stresować dziecko, zabierać czas lekarzowi. Zdarzenie było i jest stwierdzone. Szkody nie wypłacili bo nie było co najmniej jednej wizyty kontrolnej. Oszuści. Do tego suma ubezpieczenia jest wysoka.

Kamil
@ada 09.04.2015 20:54
Identyczny przypadek jak wypowiedź rodzica z 2014-11-03 czyli bełkot §1 ust 1 pkt 1 i 2 klauzuli nr 7OWU - które wymagało inter...

Najgorzej ,że nie wypełniamy obowiązków które leżą po naszej stronie a później wszystkiemu jest winny ubezpieczyciel , a tak nie interesowało pana czy kontuzja dziecka została poprawie wyleczona

kkkk

Oszuści !!!Moja córka za zerwany staw skokowy - 3 tygodnie w gipsie, rehabilitacja - otrzymała 90 złotych odszkodowania. Korzyści otrzymują ale osoby podpisujący umowę w naszym imieniu.

ania

Oszuści mój syn złamał obojczyk rok temu i dostał 100zl Szkoła została poinformowana o tym i rodzice nie chcą więcej ubezpieczać tam dzieci i ja też odradzam Przynajmniej z 500zl powinien dostac patrząc na inne ubezpieczalnie. I inni tez a nie marne pieniądze ktore wyplaca banda oszustów.

Mama_Józka
@Mama_Józka 22.06.2017 09:27
Czytam te opinie i trochę się boję, bo moje dziecko miesiąc temu podczas przerwy w szkole zostało popchnięte przez kolegę na pa...

Dostaliśmy dziś decyzję pozytywną, że uszczerbek na zdrowiu syna wynosi 4% co daje łącznie 400 zł, bo Józek był ubezpieczony na 10 tys. Zobaczymy, jak będzie z wypłatą świadczenia bo jeszcze na koncie nic nie ma. W każdym razie dość szybko odpowiedzieli, a szczerze mówiąc nie spodziewałam sie tych 400 zł po przeczytaniu tych opinii powyżej.

Mama_Józka
@Mama_Józka 29.06.2017 09:28
Dostaliśmy dziś decyzję pozytywną, że uszczerbek na zdrowiu syna wynosi 4% co daje łącznie 400 zł, bo Józek był ubezpieczony na...

Cześć, dostałam dość szybko odszkodowanie, bo ok. 10 dni po otrzymaniu decyzji wypłyneły pieniądze na konto. Nie mam zastrzezeń co do wypłacalności ubezpieczeń przez NAU.

ubezpieczony

Dramat ta firma to nabijanie kasy niechcianym nauczycielom [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zarządzane przez panią anie

Teresa

Moje dziecko po koniec wakacji zlamalo i skrecilo staw skokowy,noga jak konewa,trzy miesiace leczenia w tym dwa miesiace nauki indywidualnej.Po zgloszeniu w tym dziadoskim ubezp.dostalam 100zl.Oszusci .walcze jeszcze raz i czekam na druga decyzje nie popuszcze im tego.Straca ubezpieczenie u mojego syna w szkole ja im to zalatwie.

nicki

mojej corki szkola tez ubezpiecza dzieci w nau.corka byla w szpitalu z powodu choroby serca i tez dostalam odmowe odszkodowania. wczesniej w innej szkole byla ubezpieczona w pzu i z tego samego powodu byla tez wczesniej w szpitalu. ale pzu wyplacilo odszkodowanie.nie polecam nau. zbieraja kase a nie wyplacaja.

malina

Dziady! Dziady! i jeszcze raz Dziady! Nigdy więcej ubezpieczenie w tej pożal się Boże firmie! Odradzam wszystkim kogo tylko spotkam!

white

ABSOLUTNIE NIE POLECAM KORZYSTANIA Z TEJ AGENCJI. SZKODA PIENIĘDZY NA UBEZPIECZENIE. OSTRZEGAM WSZYSTKICH RODZICÓW NIE DAJCIE SIĘ OSZUKIWAĆ UBEZPIECZENIE W NAU TO FIKCJA NIE OTRZYMACIE NAWET ZŁOTÓWKI JEŚLI DZIECKU COŚ SIĘ STANIE UBEZPIECZAJCIE SIEBIE I DZIECI W POWAŻNYCH FIRMACH NAU TO ZŁODZIEJSKA FIRMA

rodzic

Witam, chciałabym podzielić się opinią o Nauczycielskiej Agencji Ubepieczeniowej. Dziś dostałam decyzję o odmowie wypłaty świadczenia. Dziecko jest objęte ubezpieczeniem grupowym szkolnym. Na lekcji WF podczas wyskoku spadło na kostkę i doznało skrecenia stawu skokowego. Tego samego dnia pojechalismy na pogotowie, gdzie lekarz stwierdził iż kostka nie jest złamana, zdjęcia RTG nie może zrobić bo jest w naprawie i dał skierowanie do poradni ortopedycznej. Nastepnego dnia na własną rękę zrobiłam zdjęcie i udaliśmy się do poradni, okazuje się że kostka jest skręcona, zrobił się krwiak i potrzebny jest gips na 2 tyg,po tym czasie zdjęto gips, przepisano maść oraz opaskę uciskową no i na 1,5 m-ca zwolnienie.Po wysłaniu dokumentacji agencja odpisuje mi tak: że zgodnie z §1 ust 1 pkt 1 i 2 klauzuli nr 7OWU ochroną ubezpieczeniową objęte jest nastepstwo nieszczęśliwego wypadku lub zdarzenia objętego ochroną w ramach zawartej umowy ubezpieczenia: - które wymagało interwencji medycznej dokonanej przez pogotowie połączone z dalszym leczeniem i wymagało co najmniej jednej udokumentowanej wizyty kontrolnej (przecież byłam i nic nie byli w stanie zrobić, ba kazał obłożyć lodem!!!) -które wymagało intrwencji medycznej połączone z dalszym leczeniem i wymagało co najmniej dwóch wizyt kontrolnych ( i chyba o to chodziło w moim przypadku że nie otrzymałam świadczenia, gdyż po zdjęciu gipsu byłam raz na wizycie, a nie dwa jak piszą. Jestem rozczarowana tą decyzją, bo przecież byłam na pogotowiu w dniu zdarzenia, ale oni nam nie pomogli. Dodam jeszcze że dwa lata temu szkoła była ubezpieczona w PZU i dziecko na nartach skreciło nadgarstek i też miało na dwa tyg. gips bez żadnego problemu doastałam świadczenie, może niewielkie ale przynajmniej jakieś.Nawet nie było mowy o jakiś wizytach kontrolnych, a tu wymyślają jak mogą. A może szkoła podjęła złą decyzję ubezpieczając tam swoje dzieci, ja w każdym bądź razie jeśli chodzi o tę Agencję nie ubezpieczę więcej swojego dziecka!

ted

OSZUSCI . Potrafią przyczepić się że lekarz postawił kropkę zamiast przecinka żeby nic nie wypłacić. Na bruk wszystkich , dla takich ludzi nie mam szacunku i na bezrobocie kanalie

obiektywny

Szczerze mówiąc, to jeśli ktoś jest zdesperowany i potrzebuje przejściowej pracy w tej firmie - to czemu nie. Ale na dłuższą metę mało kto wytrzymuje nerwowo, nie jeden stracił zdrowie (dosłownie). Poza tym tylko nieliczna grupa zarabia tam konkretne pieniądze - reszta ludzi w centrali ma małe wynagrodzenia. Najgorzej jest chyba w dziale obsługo klienta - wyzysk, stres, marne grosze na pograniczu z min. krajową. Z tej firmy ucieka kto może. Ostatnio z tego co słyszałem zmiany kadrowe w kierownictwie na gorsze. Praca tu na pierwszy rzut oka miła i przyjemna ( młodzi ludzie studenci itp ) a po kilku tygodniach człowiek nie wie jak się nazywa. Pozdrawiam

zmijka

brałam udział w negocjowaniu oferty zNau, miałam wrażenie, że wszystko jest ustawione, nie podoba mi się to, tak jakby kupili sobie klakierów, jeśli ktos ma porównania nau do innych firm poprosze

gekon

Córka miała wypadek skomplikowane złamanie i operacja . Jeden mieśiąc nie chodziła do szkoły musielismy wybulić 250 zł na rehabilitację bo z funduszu to z 3-4 miesiące . Dostaliśmy 80 złotych śmiech w biały dzień, i nie chodzi że tak mało tylko NAU nie mówią że tak mało będzie płacone wszystko ukrywają nikt nie widział regulaminu na oczy nikt niczego nie podpisywał . Panie zbieraja pieniadze i zbiorowo wszystko kasują.

xxx

moja córka miała operacje kregosłupa leżała prawie dwa tygodnie w szpitalu jezeli chodzi o odszkodowanie to stwierdzili ze sie nie należy wiec tu smiech na sali jeżeli chodzi o wpłate na ubezpieczenie to potrafia dobrze rozmawiac ale jezeli o wypłate odszkodowania to odwracają sie tyłem i mają to gdzieś

Asg131

Witam. Dzis ja dostałem zawału. W czerwcu przeszedłem zabieg operacyjny spowodowany zerwaniem więzadła w stawie skokowym. Jedynie co dostałem w liście zwrotnym od tejże firmy było głupie uzasadnienie czemu nie moge dostać odszkodowania. Śmiech na sali. Całe wakacje stracone i jeszcze te głupie uzasadnienia. Przestrzegam Panstwa nad ta agencja. Szkoda gadać.

anonim

(usunięte przez administratora)

Róża

Dyrektorka Dorota Grabiec rozdaje DOPALACZE na wf i dlatego w tej szkole są sami mistrzowie

bąku

Kochana nie idź tam omiń to miejsce z ddaaaaaaaaaaleka!!!!(usunięte przez administratora)

zrx

Ja akurat nie palę, ale pozostali wpisują np. praca poza systemem, telefon, kawa, toaleta, praca z dokumentacją itd. Kreatywność ludzka nie zna granic :) Palacze palę na dole, tuż przed wejściem do budynku lub przed wejściem od strony podwórza (biuro mieści się w budynku hotelu, ale same pokoje są tylko do 5 piętra, reszta to pomieszczenia biurowe).

zrx

Postaram się o obiektywizm. Jeśli ktoś szuka pracy, gdzie panują normy, kodeks, zasady lub standardy - może zapomnieć o NAU. Częste nadgodziny, których nie ma szans odebrać. Z jednej strony umowy podpisywane są na zadaniowy czas pracy, z drugiej strony zaś, pracownicy rozliczani są co do minuty za pomocą zainstalowanego programu. Idziesz do toalety, na kawę, musisz wyjść z pokoju, bo rozmowa slużbowa nie jest dla wszystkich uszu i nie ma Cię powyżej 5 min? Musisz napisać wyjaśnienie, co spowodowało Twoją nieobecność. Sama atmosfera? Wszelkie funkcje wsparcia (IT, księgowość, kadry, marketing, BOK) to naprawdę w porządku ludzie. Nie ma problemu, jeśli potrzebujesz pomocy, masz pytania itd.. W przypadku tzw. business core czyli sprzedaży - zapomnij. Sprzęt do pracy: komórki i IT. Nie licz na: podwyżki, zrozumienie i branie odpowiedzialności za wydane Tobie polecenia. W tej firmie potrafią się wyprzeć nawet tego, co zostało zlecone drogą mailową. Jeśli przygotujesz projekt, nie licz na to, że szef bądź szefowa go podpisze z użyciem słowa "akceptuję"(usunięte przez administratora) Średni czas wytrzymałości - 2 lata. To okres pracy większości. Po tym czasie, kto może - salwuje się ucieczką. Szkoda tych, którzy zostają. Najczęściej nie mają zbyt ciekawej sytuacji życiowej, więc siedzą w NAU, bo muszą.

ktoś
@zrx 19.06.2013 14:47
Postaram się o obiektywizm. Jeśli ktoś szuka pracy, gdzie panują normy, kodeks, zasady lub standardy - może zapomnieć o NAU. Cz...

O widzę, że odezwała się nasza była koleżanka. Mam nadzieję, że w nowej pracy uda Ci się lepiej symulować pracę niż to robiłaś w marketingu.

lechu

Dla równowagi zdecydowałem się napisać, szczególnie że mam odmienne zdanie o firmie. Być może dlatego, że sam zrezygnowałem z pracy, a widzę że ta strona jest prawie w całości poświęcona opiniom zwalnianych pracowników. Tak tłumaczę frustracje i głupie, bezpodstawne „opluwanie” byłych przełożonych i Firmę. NAU wspominam bardzo dobrze. Fakt- pracowałem ciężko często po 10 godzin, ale tylko taka praca gwarantowała mi dobre wyniki. Wie to każdy, kto chce osiągnąć cokolwiek w tej branży. Jeśli komuś nie wychodzi sprzedaż powinien odejść z twarzą, a nie czekać na wypowiedzenie. Z Prezesem miałem mały kontakt, mogę natomiast wypowiedzieć się o współpracy z moimi Dyrektorkami. Nigdy nie mogłem narzekać na brak ich wsparcia, czy pomocy w ważnych spotkaniach w terenie. Jedna z nich przynosiła milionowe kontrakty do firmy. Miałem okazję obserwować ją na spotkaniach i wiem, że daleko mi do osiągnięcia podobnego poziomu w negocjacjach. Była i jest dla mnie mentorem. Druga Dyrektorka, to dziewczyna od nas z sieci. Miała największe wyniki sprzedażowe. My byliśmy daleko za nią w tyle. Nie mieliśmy nawet połowy jej przypisów. Czy awans jej się należał? Odpowiedzcie sobie sami. Wnioskuję po tym co czytam, że obie Panie Dyrektorki miały podstawową wadę- ładne, młode i skuteczne- stąd tyle złośliwości w wypowiedziach zwalnianych przez nie pracowników. Pozdrawiam byłych kolegów i życzę szybkiego znalezienia pracy.

rodzic

Jak to jest że inni płacą mniej a dostają wiecej za złamanie ręki?... ehhhh trudno trzeba czytać oferty. Apel do Dyrektorów. Czytajcie co podpisujecie. Wybierajcie najlepsze oferty.

Zostaw opinię o Nauczycielska Agencja Ubezpieczeniowa - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nauczycielska Agencja Ubezpieczeniowa