brak logo

GOLD TAXI przewoz osob

Warszawa

Opinie o GOLD TAXI przewoz osob

cała_prawda 2016-03-03 11:24
Auta, to w większości Ford Focus 1.6 benz+LPG, dodatkowo trochę starszych Mondeo w kombi (różne silniki), pozostałe to samochody różnych marek, które kierowcy "wprowadzili" do korporacji jako swoje,prywatne. Focusy są gotowe do jazdy (oklejone, z kogutami, taxometrem,itp.)- nic nie płacisz dodatkowo, podobnie jak inne firmowe. Dodatkowe koszty są w przypadku prywatnych samochodów-trzeba zapłacić za wszystko z własnej kieszeni (oklejenie, taxometr, kasa, kogut), ale za to są niższe koszty miesięczne. Hajs: faktycznie w dzień vouchery i B.City, ale czasami wpadają też normalne zlecenia. Inne punkty, to Parkingowa-Piw Paw, Nowogrodzka-Dubrownik, Mazowiecka-Chiquito, Bollywood, Foksal-Piw Paw, kilka hoteli - zlecenia na telefon, podobnie restauracje i stać można na legalu pod wszystkimi Kebab Kingami. Pewnie o czymś jeszcze zapomniałem, ale to i tak sporo. Był Bal na Nowogrodzkiej, ale Glob się wepchnął. Ogólnie piętą Achilesową jest biuro i organizacja pracy. Dziwne zarządzenia i polecenia odgórne, które zamiast usprawniając, dezorganizują pracę. W sumie jest spoko. Kierowcy są poszukiwani jak w każdej korporacji, zwłaszcza, że zbliża się wiosna/lato.
pozdr
PIXEL 2016-03-07 15:57
Po części kolego masz rację kebab king kto tam stanie w wieczorem jak możesz tam stać do rana to czysta farsa chyba że jesteś głodnych to możesz stanąć a w nocy jedz pod któryś z klubów godz stania tyle chłopaków jezdzi jestem ciekaw czy hula-kula ruszy kiedyś jak zrobiłeś 300 w nocy w weekend to mogłeś mówić że ujowa noc miałeś teraz jak 300 zarobisz możesz mówić że farta miałeś ubery i inne pseudo korporacje wyniszcza każdą korporacje powodzenia życzę każdemu kto chce tu pracować
gość 2016-04-11 07:57
chora firma kierowcom tylko by hajs kazali placic, nie wypłacają pracownikom kasy prowadza firme arabusy i nie wiedzą kogo zatrudniają bo maja to generalnie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zlecenia lepsze idą bokiem wydawane przez tel poszczególnym kierowcom :)
1
pixel 2016-05-05 09:24
Racja porabana firma jak ty masz im kase zaplacic to dwa dni masz potem zawieszaja ale jak ty chcesz kase za vouczery to 3 tygodnie czekasz Teraz pytanie czy firma kieruje prezes czy menager po zawodowce odradzam jaka kolwiek wspolprace szkoda nerwow
1
pixel 2016-05-12 11:11
woli scislosci wypowiadalem sie jako byly kierowca tej fitmy a nie klijent jesli chodzi o ludzi tu jezdzacych jest spoko tylko ze tu nie ma roboty co to jest 100 zlecen na 12 godz w biedronce wiecej zarobisz
Waldek 2016-07-08 22:10
Wiesz co jeśli chodzi o bycie kierowcą to moim zdaniem nie można trafić lepiej, nawet jako osoba która tam nie pracuje nie mogę powiedziec, aby było źle
Bankrut 2016-11-30 20:50
Kierowcy sa ok, ale gora oszukuje kierowcow.
Prawda jest taka w dzien jezdzisz na vouchery zeby zaroboc na auto, wieczorem pod blie city zeby zarobic gotowke na paliwo a noc piatek i sobota parkingowa zeby zarobic cos dla siebie.
Na rozmowie obiecywali mi zlote gory, dzieki nim zbankrutowalem...
Po za tym zlecenia ida bokiem dla pupili menagera.
Nie potrafia ogarnac zadnego klubu, nie ma zlecen od klientow prywatnych.
Jak nie bedziesz placic w terminie za auto to uslyszysz "pisz wypowiedzenie" taka sama odpowiedz jest Pana K. na wszystkie zglaszane uwagi. Nie robia nic dla kierowcow!!! Trzeba samemu szukac sobie zlecen bo korpo ma to w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Praca u nich to tylko dla studentow ktorzy chca dorobic 1000 zl miesiecznie.
Tyle lat na rynku i zadnego rozwoju, wrecz sie cofaja.
prawdomówny 2016-12-13 16:24
Licencje ma mało który kierowca reszta jeżdzi na takiej wystawionej przez ludzi bez uprawnien.
pasażerka 2016-12-13 16:29
piszac to chyba sie najarales albo nachlales bo gorsze od tego jest chyba tylko seven choc oni to maja chociaz niskie ceny ale i tu i tu glaby ktorzy tam jezdza to zazwyczaj nie wiedza co robia bo nie znaja miasta i posluguja sie tylko i wylacznie gpsem a jak niektorym zwrocic uwage na ten fakt to potrafia nawrzeszczec.
prawdomówny 2016-12-13 16:35
Dokładnie tak i nawet nie ma co mowic na ten temat bo te zleceniia to nie centrala wydaje na lewo tylko sam pseudo szef je wydaje poszczegolnym kolesiom.
Pixel 2017-01-01 12:27
Dawno już pisałem że Krzysztof pseudo menago po zawodowce daje zlecenia kabanosowi woli ścisłości a teraz jak wywalił Tomka to Dorotę wsadził na jego miejsce i przekreca kierowców jak może zleceń juz chyba nie ma w tej firmie tylko blu wam pozostało bo i polska press juz mało jeździ .
Pixel 2017-01-03 22:00
Witam ponownie gamonia menadżera po podstawówce bo po zawodowce inaczej się już myśli jak abdul zażąda wyników i kasy to gamoń po podstawówce dzwoni i mówi kierowcy ze wisi tyle i tyle i ma 2 dni na zapłatę, ale jak postraszysz żeby to udowodnił anajlepiej postraszysz prawnikiem to długu nie ma oni nie mają bazy danych kto zapłacił i ile i kiedy drukują 2 kwity jeden dla kierowców drugi dla siebie a przekret gotowy zbierajcie każdy kwitek od lajzy .nie zrobią bazy danych bo Krzyś juz by nic nie ukrycia na boku
Pixel 2017-01-19 21:12
Witam zlecone imienne pantomasz dawniej nr 727 przydupasami Krzysia mistrz lizaki tyłka wczoraj strzał Piaseczno -Modlin taki nowy kontrolny bo pajacowinie chce się dupsko ruszyć aby skontrolować kierowców. Spieprzajcie z tamtą jak najszybciej widać kabanosowi popadł w nie łaskę ujowo liza Krzysia pozdrowienia dla pixelki
2
Irek 2017-01-20 14:17
zleceń brak. jeszcze listopad, grudzień zdarzało się po pare dziennie dostawać a teraz to już totalne bezrobocie. Widać to chociażby na podstawie ilości voucherów zwożonych na centrale. gościu z numerem 746 czerpie dodatkowy hajs z kar nakładanych na kierowców, z których bierze niemałą prowizję. ostatnio szczyt szczytów - kara blokada na 24 h dla kierowcy za uwaga: niedopompowane opony! dziwie się tylko ludziom, którzy jeżdżą w tym pierdolniku 2,3 lata [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] stamtąd jak najszybciej bo będzie tylko gorzej.
1
Irek 2017-01-20 14:22
Manager wymyślił sobie - nowe Mondeo o_O ciekawe kto tym będzie jeździł i co najważniejsze - za co.
Irek 2017-01-20 15:19
a z tymi Modlinami to mnie nie rozśmieszajcie. Komu opłaca się jeździć z Ursynowa czy Wawra za 99 zł zwłaszcza w popołudniowe korki i wracać na pusto to niech jeździ. Przez dwie i pół godziny można podobnie po mieście zarobić, nie paląc tyle paliwa
Pixel 2017-01-26 20:59
746 to lizak Krzysia po palcu wchodził i wlazl to on dostaje imienne zlecenia a z Piaseczna do modlina nie pojechał za 99 zł 20 odpalił Krzysiowi wiec kolo 200 zarobił wcześniej jeździł jako 727 czekam aż to padnie pozdrawiam pixelke
1
Pixelka 2017-01-28 02:45
To nie padnie, beda na sile firme reanimować.
Pixelka 2017-01-28 02:48
Pixel ta firma nie padnie menago bedzie ja na sile reanimował
Pixelka 2017-01-28 02:58
Pixel ta firma nie upadnie, menager na to nie pozwoli. Choć by mial to na sile reanimować.
obiektywny 2017-03-09 13:09
I co barany? Wczoraj byłem w Modlinie na licznik wyszło około 200 zł. Niestety biuro o kursie nie wiedziało ( przykro mi;( ) i nie miało jak wydać zlecenia imiennego na Tomasza W. czy innego przydupasa. A kto tak na prawdę w tej firmie jeździ do Modlina? Wystarczyło zrobić prowokację tj fikcyjnie zamówić taksówkę pod rotundę i za 99 miał pojechać jeden z nich. Oczywiście mimo dwóch kierowców na strefie numer 12 pojechał zupełnie kto inny. Zlecenia na giełdzie nie było. Piszę to na wypadek gdyby ktoś miał wątpliwości czy w tej firmie dalej są układy i układziki.
Pozdrawiam jeżdżących 50 km za 99 zł ;)
Pixel 2017-03-11 11:54
Nie ciesz się tak kolego, bo zaraz dostaniesz karę za przepaloną żarówkę w bagazniku powodzenia życzę w tej pralni pieniedzy
obiektywny 2017-03-13 11:48
Właśnie odnośnie kar i pralni pieniędzy to takie dwie ciekawostki. Czy wiecie ile wynoisi kara nakładana za brak terminala bądź niesprawny terminal kart płatniczych? 100 zł, które nakłada sam Tomek 746. Co ciekawe ten sam człowiek pewnego razu wyprosił z samochodu Panią która chciała zapłacić kartą i skierował ją do następnego (Parkingowa) ;] Następny kwiatek - ile kosztuje wynajem urządzenia do płatności kartą u Pana Krzysztofa? 70 zł miesięcznie + 5 % od każdej płatności, natomiast firmie, której wynajmuje płaci tylko około 66 zł + max 1,5 % (AmEx), standardowo około 0,5% od zwykłych kart. Przy takiej ilości terminali możecie się tylko domyślać ile nieopodatkowanego dochodu zostaje u niego z samych tylko kart.
Pozdrawiam normalnych.
Pixelka 2017-03-15 05:11
Przecież na czymś trzeba zarobić. Wycieczki w ciepłe kraje kosztują
pasażer 2017-03-18 14:07
GOLD TAXI to banda oszustów. Jakiś czas temu jechałem z pod Blue City na ul. Smoczą, gdzie zwykle rachunek przy tej stawce wychodzi około 20 zł - w tym przypadku KIEROWCA (nie użyję słowa taksówkarz) policzył aż 27 zł. Na prośbę o paragon pokazał mi wydruk z kasy fiskalnej, który był nieczytelny tłumacząc się popsutą kasą. Tym oszustem okazał się kierowca nr 734. Nie mogłem na bieżąco śledzić wskazań taksometru, ponieważ ukryty był on przy samej skrzyni biegów, gdzie kierowca mógł spokojnie przełączać sobie taryfy w trakcie jazdy. Jeżeli w każdym z tych Waszych Focusów umiejscowienie taksometru jest w tym samym miejscu w połączeniu z "popsutą" kasą - wałek gotowy. ODRZADZAM!
Pixel 2017-03-26 16:12
Każdy kręci jak może roboty nie ma wcale a za fokusa trzeba zapłacić, może jak młody prezes przejmie firmę i wywalić gamonia menagera tak tego po zawodowce to może ktoś przyjdzie i coś zacznie działać bo tak to tylko kasę wyciąga obiecując złote góry a gówna robi zero reklamy w mediach zero banerów na ulicach bo po co kasę do kieszeni kierowcy niech sami sobie radza jak zapłacić za autka umowy z firmami klubami na gębę wiec po uj trzymac w firmie takiego darmo zjada. Pozdrawiam pixelke
Pixelka 2017-03-26 23:06
Bardzo wątpliwe że coś sie zmieni, ta firma idzie na dno . Pytanie ile będą ją reanimowali. Tam każdy patrzy jak wyciągnąć kasę a nie jak ją włożyc . A to ze kierowcy nie mają kasy żeby zapłacic za samochód to nikogo nie obchodzi. Pozdrawiam Pixel :)
Pixel 2017-03-27 22:20
Ku r wa ktoś mi to wytłumaczy bo nie rozumiem debili którzy idą do nich ze swoim samochodem płacąc 700 zł za bazę mając 4 miejsca gdzie mogą stać mając swoją licencje nie pseudo menago tak tego po zawodowce może skończył zaocznie który daje licencje ,sorry odpis z licencji idąc do przewozu osób płacą 790 ale z Tarchomina jada do centrum łapią zlecenie a w głodzie do centrum wracasz na pusto bo tam nie ma zleceń pixelki wielka buźka dla pixelki pracowaliśmy tam razem z tym matowe za dlugo
pixelka 2017-03-28 06:15
Bo menager obiecuje złote góry , opowiadając bajki jak jest wspaniale i ile można zarobić , pracują ze 2 miesiące i odchodzą. Złote góry ma tylko menager . Jak nie masz własnych stałych klientów to nie zarobisz .
ta firma to porażka . Pixel nie przypominaj mi nawet że tam pracowałam .
bankroot 2017-03-29 14:52
Pixel, jakie 4 miejsca? Masz 2 miejsca, gdzie jako tako można jeszcze odjechać raz na 2 godziny.. a i Blue podobno się kończy bo ELE wygrało przetarg. ludzie opamiętajcie się bo będziecie żałować jak 95 % odchodzących
Pixel 2017-04-01 14:18
4 miejsca blu,domaniewska,Dubrownik i pif paf mazowieckiej jeszcze nie liczyłem. O jak blu weźmie elementy to już po głodzie nie dajcie się ludzie w ujawnianie robić. Krzyś menago straci robotę i przekrętów nie będzie może ciapa tym kebaba będzie sprzedawał pozdrowienia dla pixelki
no name 2017-05-17 11:46
jak ktoś chce zarobić, to zarobi i niezależnie czy pod szyldem gold, czy ele, czy wawa. Wystarczy chcieć i być trochę kreatywnym, niestety to nie warzywniak gdzie wystarczy odważyć kilo cebuli. A narzekający na wszytko zawsze będą, zwłaszcza tu w PL - taka nasza mentalność. Nikt nie wspomina o PanachNarzekającychNaWszystko, którzy przerobili po goldzie 3-4 inne korporacje i... i zawsze było coś źle... Wniosek jest jeden: nie nadają się do tej roboty-proste!
pozdro dla maruderów
Pixel 2017-05-21 14:06
Chyba Krzysiek pseudo menago to pisal bo w ele w sawie jest praca tylko nie tu a co do kreatywnosci to najlepiej niech przychodzą ludzie z firmami które będą chcialy jezdzic goldem .Pozdrawiam pixelke
ELIMINATOR 2017-05-22 14:17
Pixel, nie pisz bzdur w Sawie też nie ma roboty a opłaty dwa razy takie jak tutaj. Najlepszym rozwiązaniem dla nielicencjonowanych taksówkarzy (czyli dla Was pachołki Wosińskiego) jest Glob Taxi.
Pixel 2017-05-22 18:12
Pacholku a w goldzie jest robota dla ludzi którzy nie wlaza w dups ko krzyskowi w sawie powiedz ile zleceń jest w goldzie w ciagu dnia mówię o zleceniach które są na giełdzie a nie wydawane przydupasom krzysia 100 to chyba max a w nocy w tygodniu 5,8.Pozdrawiam pixelke
ELIMINATOR 2017-05-23 22:45
A ile masz wozkow w sawie? 1,5 tys a w głodzie jest moze 20 jezdzacych wiec w przeliczeniu na jednego kierowce ilosc zlecen wychodzi podobnie.
Pixelka 2017-05-25 12:12
Zleceń może wychodzi na jednego kierowcę w dobrych porywach na 12 godz jedno może dwa ale opłaty są podobne jak w sawie jak nie większe.
ELIMINATOR 2017-05-26 12:24
hmmm.. pracowałeś w sawie? bo zakładam że nie to cię olśnię. 880 zł baza + 12 % od każdej bezgotówki (prawie wszystkie zlecenia w sawie to bezgotówka!!) dodatkowo 1 zł za każde zlecenie wydane z centrali. nie wspominam już o opłatach za lotnisko czy centralny. Haracz jaki się tam zostawia to średnio 1500 - 2000 zł. Zaznaczam że to tylko w przypadku jak masz własny samochód. U nas to "jedyne" 690 zł pod warunkiem że masz licencje. Nie zmienia to faktu że i tu i tu jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jnia. nie polecam.
Pixelka 2017-05-26 17:22
No to opłaty są niższe niż w goldzie za tak zwany wynajem. Ponad 2400za miesiąc więc nie mów że w sawie jest źle i drogo tam masz szansę na zlecenie w goldzie zlecenie to cud
ELIMINATOR 2017-05-26 21:15
Posluchajcie lewusy - czy ja niewyraznie napisalem? Oplaty tycza sie wlasnego samochodu! W sawie Korolka kosztuje ponad 4500 miesiecznie a w głodzie Krzysiu was rżnie na "jedyne" 2400..
Pixelka 2017-05-28 19:01
Skoro tak żle ci w sawie to czemu nie zmienisz korporacji. Polece ci Golda za jedyne 2400 miesiecznie. Szybko zmienisz zdanie
ELIMINATOR 2017-05-29 15:17
a czy ja napisalem ze pracuje w Sawie? przedstawilem tylko porownanie tych dwoch korporacji bo znam rynek taxi prawie od podszewki. nie ma znacznia ktora firme wybierzesz - w obydwu bedziesz tylko dojna krowa prezesa/managera!
Solange 2017-06-12 08:29
Opinia nie dotyczy pracy, ale na Google Maps chyba zablokowali możliwość dodania opinii. 7 dni czekam na fakturę. Po dwóch mailach w tej sprawie zero odzewu od firmy. Skoro tak traktuje się klientów, to pracowników pewnie podobnie. Nie polecam.
ELIMINATOR 2017-06-13 14:23
o fakturze zapomnij specjalnie zwlekają. ja jako kierowca kiedy prosiłem o fakture za bazę jedyne co usłyszałem: "nie dostaniesz faktury bo jesteśmy watowcami, chyba że opłacisz nam równowartość podatku wat" czy coś w tym stylu.
1
Pixelka 2017-06-14 20:11
Pracowników gorzej. Pensja z opóźnieniem, unikanie i praca za 8zl za godzinę. O fakturze zapomnij albo upomina się po parę razy dziennie
1
Matik 2017-06-20 12:07
Cześć mam pytanie? Ile jesteś w stanie zrobić zleceń w Goldzie w czasie 12 godzin pracy jezdzac normalnie bez obijania się?
ELIMINATOR 2017-06-20 16:29
W nocy najczesciej 0 w dzien gora 5. O kilometrach nie pytaj nawet ile musisz zrobic zeby tyle zrealizowac.
Pixelka 2017-06-20 17:41
Piec to jak jesteś ulubieńcem menadżera. Inaczej jak trafisz jedno albo dwa to się ciesz. I bedzie to na 100% bexgotowja
Solange 2017-06-21 13:09
Faktury dalej nie ma a upominam się telefonami i mailowo. Nigdy więcej Gold Taxi.
ELIMINATOR 2017-06-23 13:12
Krzysiu teraz na Kanarach siedzi spróbuj zaproponować, że dopłacisz im vat za usługę może wtedy się zlitują. Pozdrawiam i też nie polecam Głoda
Zostaw swoją opinię o GOLD TAXI przewoz osob - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GOLD TAXI przewoz osob