brak logo

Cetelem Bank

Warszawa

Opinie o Cetelem Bank

anonim 2008-10-29 21:00:46
Słowa kojarzące się z Cetelem Bank (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca):
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako solidną
Atmosfera i ludzie tam pracujący są świetni
Od jakiej stawki można negocjować pensję? 2500 zł / brutto
Najbardziej podobało mi się w Cetelem Bank: relacja z pracownikami
Najbardziej nie podobało mi się w Cetelem Bank:
anonim 2009-02-27 21:27:57
Nie polecam pracy w tym Banku (usunięte przez administratora) stres bałagan. Kontrolują Ciebie pod każdym względem. Musisz co tydzień pisać jakieś testy. Do dyrektora chodzisz na spowiedź raz w. tygodniu. Kadra mało wykwalifikowana. Biorą ludzi z ulicy którzy nie mieli kontaktu z finansami i bankowością. Nie polecam pracy. Samochód Clio. opieka medyczna prywatna co miesiąc jest potrącane z pensji. Limit na komórkę, szkolenia zewnętrzne dwa razy w roku. Atmosfera napięta gdyby każdy miał sraczkę i dolać i pavulon do kawy to korytarze były by(usunięte przez administratora), ze stresu.
anonim 2009-03-12 20:11:32
tak mogę to potwierdzić , wpływa to na jakość obsługi klienta,
inspektorzy dopuszczają się karygodnych praktyk, nie dopuszczają do głosu, jest to często jałowy monolog a nie negocjacje
gilotyna lub szafot przy ich demagogii to dobrodziejstwo
mogę zrozumieć , że nie każdy jest krasomówcą w dobrym tonie jest aby minimum szacunku okazać przeciwnej stronie bez względu na sytuację,
no ale jak zarząd banku tak traktuje pracowników to trudno by pracownik zachowywał się inaczej w stosunku do klienta
Przykład idzie zawsze z góry
Niemniej jednak pozdrawiam i życzę sukcesów pracownikom i firmie
anonim 2009-04-23 22:26:11
No tak prywatna opieka medyczna kosz miesięczny 2 zł - majątek
cetelemkredytnacalezycie 2009-04-30 20:10:35
Praca Cetelem, Windykacja, zasuwasz 8,5 godziny, bo obowiązkowa przerwa na obiad, z której mało kto korzysta. Dyrektor opętany manią kontroli wszystkiego i wszystkich, co przybiera już patologiczne formy. Kierownicy to półgłówki, nieumiejący stanąć w obronie pracownika, wszyscy trzęsą portkami ze strachu przed wszechwładnym dyrektorem-psychopatą. Notorycznie łamią regulamin, mobbing, opóźnienia w wypłatach premii i dostarczaniu umów o pracę. Cele wywindowane do granic możliwości, praca jak w chińskiej fabryce piłeczek pingpongowych. Odradzam! Wytrzymałem rok i wylądowałem u lekarza.
anonim 2009-06-21 18:35:30
Słowa kojarzące się z Cetelem Bank (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca):
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako ... DOBRY.
Atmosfera i ludzie tam pracujący są ... OK.
Od jakiej stawki można negocjować pensję?
Najbardziej podobało mi się w Cetelem Bank:
Najbardziej nie podobało mi się w Cetelem Bank:
I TAK WAS NIE LUBIE 2009-07-23 13:00:36
Potwierdzam, ja miałem podobnie...
Powiem tak...
Wiecie jaki był próg dla tele windykacji ? 100% - 6% - etap :) (licząc wyłudzenia, też też musiałeś ściągnąć)... No i było przyzwolenie na wszelkiego rodzaju łamanie jakichkolwiek zasad windykacji...
Zakładając, że niem czegoś takiego jak odroczenie spłaty kredytu dla klienta... Z powodu jakiejś trudności finansowej :). Ani razu przez okrągły rok prac czegoś takiego nie było. Na pismo mieliśmy nakaz odpowiadania mniej więcej tak, "Nie Pani/Pana obowiązkiem jest nam płaceniu podatku od głupoty :D. Za wzięcie u nas kredytu :) "
Dziwie się do tej pory, że KNF lub inne nie wzięli się za "nasz" nazwijmy to bank...

Żeby klienci wiedzieli jakie "wałki" robi dyrekcja, kierownicy wyższego szczebla... To mijali by szerokim łukiem...
gosc 2009-09-19 00:02:08
jestem klientem tego banku,i bardzo tego załuję odsetki od kredytu potworne wpłacam 270 zł a odsetki to 200 zł spóżniłem sie z wpłatą to rozpoczeli postępowanie windykacyjne banda kretynów i tyle zero poszanowania klienta
żaba 2009-10-01 09:57:05
Zgadzam się z wszystkimi opiniami pracowałam tam krótko zrezygnowałam bo nie widziałam nigdy wcześniej i nie chcę widzieć czegoś takiego. Traktowanie jak śmiecia ludzi , jak ścierwo najpierw dają babci co ma 450 zł renty 7000zł albo więcej a potem ciągną straszą ,krzyczą. Mobbing to sprawa na porządku dziennym i ta przerwa na którą jak wychodzisz to każdy patrzy na ciebie krzywym okiem. Dziwię się że jeszcze nikt tym się nie zainteresował.
kos 2009-10-08 13:43:06
Witam!! Po tej wypowiedzi już rozumiem dlaczego pani która dzwoni do mnie bo nie widzi że wpłaciłam raty - wrzeszczy na mnie, nie dopuszcza mnie do głosu i odkłada słuchawkę!!!!!!! skandal i burdel na kółkach!!!!! tylko to mogę powiedzieć jako nieszczęsny klient ! chyba pozwę babę do sądu bo mam już dość takiego traktowania. poniżanie i ubliżanie klientom to norma. i nie tłumaczą ją warunki pracy. sory. [usunięte przez admina]. gratuluję dyrekcji pracownika i już się cieszę na odszkodowanie bo wszystkie rozmowy nagrywałam.
ramirent 2009-10-29 11:45:06



Witam serdecznie !!
Moi drodzy poszukuję byłych lub obecnych pracowników CETELEM BANKU lub osób które z nim współpracowały lub do dnia dzisiejszego prowadzą z nimi działalność( pośrednicy kredytowi agenci terenowi itp.)Potrzebna wasza pomoc
Pozdro.
ramirent 2009-10-29 11:48:36
Jeżeli pracowałeś tam proszę o kontakt
(usunięte przez administratora)
Nospa 2009-12-01 11:21:00
Znajoma ma problem ze spłatą kresytu w Cetelem. Znam jej sytuacje i wiem, że naprawdę nie zawiniła, stała się tragednia u niej w rodzinie i wszystko sie posypało. Ona jest na śrdokach antydepresyjnych a z biura prawnego dzwoni jakiś psychopata (bo inaczej nie można go nazwać) i wydziera się na całe pomieszczenie, w którym znajoma pracuje. Jego gadki nie da się opisać.Kiedyś miałam okazję posłuchać. Normalnie chory człowiek. W pewnym momencie już nie wiedział co zrobić więc powtarzał to co ona mu odpowiadała ale przedrzeźniającym tonem. Rechotałyśmy do łez (inaczej sie nie dało) a ten wariował ze złości. Ale wierzcie mi, to był nasz śmiech przez łzy%
pracownica 2009-12-17 22:14:10
Pracuję od ponad roku. zaczełam od młodszego inspektora, teraz jestem insektorem. nie narzekam. premię biorę co trzy miesiace. cele dla czesci nie do zrobienia a dla wielu bezproblemowe. atmosfera akurat u mnie w porzadku u innych nie wiem jak jest. ale przyznaje ze dyrektor to polglówek. na szczescie z nim uzeraja sie liderzy a nie szeregowi pracownicy. praca stresujaca bez watpienia. wezcie pod uwage nie tylko zle postawy inspektorow ale to ile taki inspektor slyszy obelg od prostackich wyludzaczy i nierobow ktorym wygodnie zyc za cudze. o tym kazdy zapomina. kazdy medal ma dwie strony. nie chce sie wybielac zeby nie bylo to tak odebrane.
pracownica 2009-12-17 22:20:56
jako pracownik windykacji powiem ze przedrzeznianie dluznika to nie windykacja. to jakies wyzywanie sie. osobiscie tego nie akceptuje, krzyki nic nie daja, lepsze jest podejscie na zasadzie pertraktowania. choc czasami puszczaja zwyczajnie nerwy jak sie ma do czynienia z jakims bezczelem i chamem. jestesmy tylko ludzmi.
jako windykator polecam kredytobiorcom czytac uwaznie umowy!!! duzo problemow wynika z niewiedzy. zwlaszcza jesli chodzi o karty wysylane automatycznie po wzieciu kredytu ratalnego. odrazu dzwonic i dezaktywowac taka karte jesli nie zamierza się z niej korzystac.
pozdro
anonim 2010-06-25 00:00:01
anonim - 2009-02-27 21:27:57

Nie polecam pracy w tym Banku (usunięte przez administratora)stres bałagan. Kontrolują Ciebie pod każdym względem. Musisz co tydzień pisać jakieś testy. Do dyrektora chodzisz na spowiedź raz w. tygodniu. Kadra mało wykwalifikowana. Biorą ludzi z ulicy którzy nie mieli kontaktu z finansami i bankowością. Nie polecam pracy. Samochód Clio. opieka medyczna prywatna co miesiąc jest potrącane z pensji. Limit na komórkę, szkolenia zewnętrzne dwa razy w roku. Atmosfera napięta gdyby każdy miał sraczkę i dolać i pavulon do kawy to korytarze były by (usunięte przez administratora), ze stresu.

Hehehehe.... w banku kontrolują pod każdym zwględem? Jak to? Przecież to niemozliwe by w banku kogokolwiek kontolowali :)?? Czyżby w bankach były działy audytu? Kurczę to faktycznie lipa, przecież kontrolować trzeba tylko stragany na bazarze:):) Hehehe, co za żenada!!!!!!!!!!!!!!
romek 2015-01-30 12:13:51
też sądzę, ze to jest troche błędnie kierowane, bo to prawda, że nastąpiło połączenie Cetelem Bank S.A. i Sygma Bank S.A i to jakiś czas temu, więc sami widzicie, ż enie nalezy tego już mylić. Mam nadzieje, ze teraz wszystko będzie normalnie działało i będa też nowe zatrudnienia do pracy tak naprawde.
frewik 2015-03-31 21:40:31
Właśnie zastanawiało mnie co też się stało z Cetelem Bank. Myślałem, że upadł i dopatrywałem się wielkich intryg a tu jednak przejęcia przez Sygma Bank S.A. i to już ponad dwa lata temu. To mnie zdziwiło bo jeszcze jak wczoraj pamiętam szyld tego banku. Wielka szkoda, miejmy nadzieje, że pracownicy utrzymali pracę
Maniak 2016-05-14 12:41:01
Istnieje, adlaczego miałby niby nie istnieć, skąt takie podejrzenia, bo nie bardzo rozumiem czemu jedno z drugiego niby wynika i jaki jest tego powód.
Zostaw swoją opinię o Cetelem Bank - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cetelem Bank