Makro Cash And Carry Polska S.A.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 65 ocen.

Makro Cash And Carry Polska S.A.
2 65 6 1

Opinie o Makro Cash And Carry Polska S.A.

Agata

@Nikt, na forum publicznym zabrania się używania słów wulgarnych i przede wszystkim obraźliwych. Proszę również, aby wypowiadać się tylko i wyłącznie na tematy związane z pracą w firmie Makro Cash And Carry Polska, ponieważ tego typu wypowiedzi nie wnoszą nic merytorycznego do tematu.

Agata

@Sylwia, napiszesz, jak dokładnie przebiegała cała rozmowa kwalifikacyjna na stanowisko, które było tematem procesu rekrutacji do pracy w firmie Makro Cash And Carry Polska S.A.? Osoba rekrutująca zadawała jakieś szczególnie trudne pytania? Została Ci zaoferowana umowa o pracę, czy umowa zlecenie? Uzupełnij swój komentarz.

Sylwia
@Agata 11.09.2018 12:08

@Agata, uzupełnij swój komentarz?! Może choć "proszę" ?! I odpowiadając na Twoje pytanie, nie nie napisze dokładniej. Może czas podnieść gowork na wyższy poziom i zainwestować w TK, którzy wstawialiby komentarze adekwatne do oczekiwań i potrzeb? Po co ja mam się produkować, skoro 99% wpisów na tym forum to bezwartościowe śmieci.

Nikt
@Sylwia 13.09.2018 09:29

Weź ty (usunięte przez administratora) zgiń...

Agata

@Me, na jakie stanowisko pracy aplikowałeś? Czy osoba, która przeprowadzała rekrutację, informowała, że zostaniesz powiadomiony o tym, czy Twoja kandydatura została przyjęta? Napisałeś, że rekrutacja przeprowadzona była w nerwowej atmosferze. Co konkretnie działo się w trakcie rozmowy, że tak ją odczuwałeś?

Me

Moim zdaniem kobieta rekrutująca jest jakaś niepoważna. Odradzam każdemu bo spotkanie rekrutacyjne to jakaś strata czasu. AC przeprowadzony w mega nerwowej atmosferze. Zero konkretów i nawet zero informacji z ich strony że Cię nie przyjmą. Zmarnowane pół dnia z urlopu a jakaś amatorka nawet nie raczy zadzwonić: tak lub nie i dlaczego. Zawsze po AC był feedback mailowy z profilem kandydata predyspozycjami itp a tu cisza. Nawet dla sportu - strata czasu.

Agata

@Sylwia, nie wiem, dlaczego tak impulsywnie reagujesz na moje pytania, które zadałam w poprzednim komentarzu. Jeżeli uważasz, że większość informacji i wpisów w wątku opinii o pracy w firmie Makro Cash And Carry Polska S.A. jest bezwartościowa, to masz okazję, aby przedstawić swoje doświadczenia, które będą zgodne z prawdą i merytoryczne dla czytelników tego wątku. Zachęcam Cie do podzielenia się swoją wiedzą na ten temat.

Sylwia

Mam za sobą rozmowe kwalifikacyjną. Nadal zbieram szczękę. Czy szanowni prowadzący zadają sobie tę odrobine, resztkę trudu i czytają ogłoszenie przed zamieszczeniem, bo mam co do tego poważne wątpliwości. 2 razy upewniałam sie, że rozmowa dotyczy stanowiska opisanego w ogłoszeniu. Ogłoszenie zawierało może 1/3 oczekiwań. Odnoszę wrażenie, że w ramach oszczędzania na kadrze łączy się kilka stanowisk w jedno. I dośc tradycyjnie - ile oferujecie? Zgaduj! Podstawa plus premia .. ale ile, to już nikt nie wie. Firma powazna, tylko rekruterzy zabawni.

Agata

@Hmmmm, aplikujesz na stanowisko koordynatora w firmie Makro Cash And Carry Polska? Składałeś już może swoje dokumenty aplikacyjne, czy dopiero masz taki zamiar i chciałbyś wcześniej dowiedzieć się o warunkach płacowych, które oferuje firma na tym stanowisku? Podziel się z nami swoim motywem pytań, które zadałeś w wątku.

Hmmmm

Od jakiej płacy zaczyna się wynagrodzenie dla koordynatora w makro? Można liczyć na co najmniej 2200zł netto?

Agata

@Ph, fajnie, że podzieliłeś się swoimi spostrzeżeniami na temat pracy w firmie Makro Cash And Carry Polska jako przedstawiciel handlowy. Wspominasz w komentarzu, że jest kilka trudniejszych tematów, których szczegółów nie podałeś, mógłbyś sprecyzować ten punkt Twojej wypowiedzi? Bo poza tym, widzę, że jesteś zadowolony z pracy na tym stanowisku.

Ph

Ja jestem PH Traders w Makro od 2 lat i nie narzekam . Fakt jest pare mocno pokręconych tematów . Ale nie ma co z tym walczyć . Trzeba przyjąć na klatę i iść do przodu. Jak się pracuje tak na 100 % a nie chrzani głupoty i wiecznie narzeka to praca jest bardzo Ok. Zaznaczę ,ze Temat kasy ...mi osobiście gęba 10 -ego każdego miesiąca się bardzo uśmiecha . Plany są jak najbardziej do wyrobienia. Przez cała moja dotychczasowa prace planu nie wyrobiłam może max. 2 razy. Wierzcie mi można godnie zarobic. Ale za ciężka prace nie wieczne narzekanie . Pozdro dla Tradersow

Agata

@elena, możesz sprecyzować na podstawie jakiej umowy zatrudnia firma Makro Cash And Carry Polska? Napisałaś, że 3/4 etatu nie jest możliwe z uwagi na brak wolnych wakatów w firmie, tak więc na jaką umowę można liczyć u tego pracodawcy? Jeżeli możesz przedstaw proszę, szczegóły tego aspektu pracy.

Agata

@@ania, jeżeli towaru w tym Makro, w którym pracujesz towaru nie wykłada się na taśmę, to jak w takim razie wygląda obsługa klientów na kasie? Jak wygląda system premiowy dla osób pracujących w tej firmie w takim charakterze jak Ty? Twoja wypowiedź będzie cennym źródłem informacji dla osób zastanawiających się nad współpracą z tym pracodawcą.

elena
@Agata 25.06.2018 16:38

Mają ludzi za nic patrzą tylko jak ich wykorzystać a jak proszę o 3/4 etatu to nien dadzą bo nie wolnych etatów a ludzie na kasach sie zwalniają bo mają dość !!!!!

Agata

@anonymous, rozumiem, że Twoja wypowiedź jest z poziomu klienta sklepu Makro Cash And Carry Polska S.A.? Opinie klientów oraz kontrahentów są równie ważne i pomagają w budowaniu wizerunku firmy na rynku. Czy możesz napisać coś więcej o przytoczonej sytuacji? Pracownicy podali jakiś konkretny powód takiej sytuacji? Napisz proszę coś na ten temat. @Figa, posiadasz doświadczenia związane z pracą w firmie Makro Cash And Carry Polska S.A.? Jeżeli tak to proszę podziel się z nami swoimi spostrzeżeniami na temat warunków pracy oferowanych przez pracodawcę. Twoja opinia będzie pomocna dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy u tego pracodawcy.

Stefan

Ile zarabia kierowca dostawca na samochodzie powyżej 3.5 tony? Może ktoś napisać czy warto się zgłosić?

Pruszków
@Stefan 11.03.2018 21:12

Masz 3,8 tys na rękę. Tak to wygląda w Warszawie. Ale ogólnie nie polecam. Zero poszanowania pracownika.

Figa
@Pruszków 18.03.2018 09:04

A jakie stanowisko masz na myśli?? z pozostałą opinią zgadzam się zupełnie.

anonymous

To jest chore żeby w dzień powszedni nie było można zrobić zakupów z dzieckiem. To jest dyskryminacja. Jak można wyprosić rodzica z dzieckiem ze sklepu to lepiej je zostawić w samochodzie samo?? Makro w Krakowie jestem oburzona.!!!

@ania

Praca w makro na kasie w Lublinie to jakaś porażka. 1500 zlotych wypłaty obowiązków tyle i wciskanie klientom różnego badziewia. A człowieka człowieka za nic mają . Niech sobie Targońska czy Gołąb z Kamińską popracują stosując się do nowych metod pracy obserwowani przez monitoring. W każdym sklepie wykłada się towar na taśmie tylko w makro w Lublinie nie trzeba.

Agata

@Pan Klient, rozumiem, że Twoja opinia o Makro Cash And Carry jest wynikiem Twojego doświadczenia jako klienta z tą firmą. Bardzo dokładnie przedstawiłeś swój punkt widzenia, co oczywiście jest ważne i cenne. Jednak na tym forum powinni wypowiadać się Ci użytkownicy, którzy są w tej firmie zatrudnieni lub zainteresowani współpracą z tym pracodawcą.

Benek

Cześć. Z wykształcenia i zamiłowania jestem Logistykiem:) pracowałem w Makro-Moszna Parcel przez kilka dni. W Makro zajmowałem się tylko i wyłącznie kompletacją , w mojej opinii praca w tym miejscu jest OK. Widziałem że systemem działa w miarę sprawnie , towar jest w odpowiednich lokacjach a magazyn wygląda naprawdę schludnie. Nie mam zastrzeżeń do osób które kierowały na mojej zmianie , przy takiej rotacji różnych osób pracujących tam z przypadku to kierownicy radzą sobie tam świetnie. Ja jestem na tak :) Pozdrawiam.( stawka Git! :) )

tro
@Benek 29.04.2018 10:03

Pracujac na platformie w Pruszkowie, ktora jest priorytetem prezesa, to nie dziw sie, ze jest fajnie i pieknie. Picker tam zarabia wiecej niz kierownik na hali z 15 letnim doswiadczeniem. Ja jako picker, ktory rok pracowal jako koordynator w dziale dostaw, zarabiam mniej po calym miesiacu nocy i premii. Dolicz do tego, ze musimy robic do tego WASZE zamowienia i jeszcze nasze. Natomiast praca na hali to zupelnie inna para kaloszy: logistyka nie istnieje, trzeba szukac towaru na piechote, bo nikogo nie interesuje wprowadzenie lokalizacji towaru; kierownictwo to jakas pomylka, bo tylko wymagaja a nic nie daja od siebie; brak kasy na podwyzki; braki personalne. Na Pruszkowie picker ile ma? 4k brutto? Czy wiecej? Ja po 3,5 roku pracy (w tym rok koordynatora) mam 3300zl brutto i takie sa zarobki w makro. Nowy pracownik dostanie 2700, a wymagaja od niego nie wiadomo czego. Do tego brak platnych nadgodzin (nie jak w Pruszkowie), wola zatrudnic na zlecenie jakiegos oszoloma z ulicy niz pozwolic pracownikowi zostac na platnych nadgodzinach. Ogolnie to jest zenada logistyczna, jak i zarzadcza. Rozwala mnie, bez kitu, mowienie, ze jest fajnie. No jest fajnie, bo pracujesz w nowym magazynie robionym specjalnie pod obsluge klientow HORECA w delivery i niczym sie nie przejmujecie.

Pan Klient
@Benek 29.04.2018 10:03

Zarząd zapomniał w pewnym momencie że tabelki i wykresy jedynie obrazują umiejętności kadry menedżerskiej. Dopasowują zatrudnienie tak aby uzyskać odpowiednik wynik. Efekt , hala kuleje, klient niezadowolony, brak towaru, a kierownicy stoisk i działów to tak zwane dwutakty sejmowe. Pracownik z dwudziestoletnim stażem jest niedoceniany, zarabia tyle co nowo przyjęty. Wprowadza się programy naprawcze a nie patrzy się jak zwiększyć ilość towaru chodliwego, jak obniżyć cenę żeby być konkurencyjnym do sąsiadującego LIDL'a Zarządzie zastanów się dokąd prowadzisz tą firmę. Patrząc z boku - to do upadłości. Jeszcze jedno Warszawa to nie reszta kraju, są miejsca gdzie klient musi się solidnie nagimnastykować żeby wyjść na swoje.

Stefan

Wysokość wynagrodzenia ustala się na rozmowie bo to zależy od wielu elementów.

SDZ
@Stefan 11.06.2018 09:39

Jednak są chyba jakieś widełki... Jakieś średnie...

SDZ

Napiszcie proszę ile w waszych halach zarabiają Specjaliści ds zamówień w Delivery? Mam bardzo ciężki orzech do zgryzienia bo z tego co czytam to u nas SDZ zarabia pensje pickera... Dziękuję za każdą opinię ;)

Agata

@Olek, Twoja opinia dotycząca MAKRO Cash & Carry Polska ma wydźwięk pozytywny. Czy jako pracownik tej firmy czujesz, że za dobrze wykonywane obowiązki, pracodawca ten Cię docenia? Jeżeli tak, to w jaki sposób? Czy są to jakiegoś rodzaju premie lub innego rodzaju dowody uznania? Rozwinąłbyś tę kwestię?

Olek

Osoby dobrze pracujące zawsze są zadowolone i ze wszystkim sobie potrafią poradzić!!!!

Anka Iwonicz

Masakra. Brudne ubrania firmowe. Grafik zmieniany kilkanascie razy w miesiącu. Czasem z dnia na dzień. Dumne szkoleniach i bieganie na kasę w międzyczasie szkolenia. Premia zabierana w całości za najmniejsze odstępstwa od normy. Wciskanie klientem kart, proszenie ich o dane i wciskanie jakiś dennych produktów przy kasie. Okropna załoga.Zastraszone ludziki, Patrzące kogo by tu podkablować do kierownictwa Każdy kto podniesie głos jest uciszany. Kierownictwo uważa się za boga .Poniżające zarobki za tak ciężką pracę.. Nie masz prawa do życia osobistego jeżeli pracujesz w tym (usunięte przez administratora) Makro to straszny (usunięte przez administratora)

Ricky

makro moszna parcele - Dno dna Dotyka !!!!! Płaca 3100 brutto - dodatkowo (usunięte przez administratora) - wymagają 200 linii lub zrobienia 8 zlecen to musi być norma kazdego dnia !!!!! za pomoca skaneru który co 30 minut się wyłacza oraz za pomoca paleciaka -kierownik oraz Zastępca - nie wiedzą nawet co to jest kodeks pracy !!!! koordynator to za duże slowo są to ludzie którzy dla ochrony swojej D......y są wstanie wszystko Zrobić !!!!!! niech każdy domyśli się co ha ha ha -----

............................
@Ricky 26.02.2018 12:02

są zamówienia co robisz w 30 min i takie co robisz 7 godz do mnie nawet pretensje mieli jak mnie oddelegowali na 7 godzin na rampe czemu tylko 1 zlecenie zrobiłem odp a ile miałem debi u jak mnie nie było i robiłem co innego i tak w kółko a potem lista ze w danym tyg masz np 6 linii a ile masz mieć jak robiłeś 1 dzień na delivery resztę np na rampie nie kompetęcja

Robert

Praca handlowca oparta jest głównie o wynik sprzedaży i jak słaby handlowiec to i kasa słaba!!!

Grzegorz

Coś musi być na rzeczy z tymi zarobkami. Byłem tam na rozmowie jako potencjalny przedstawiciel I wszystko szło w sumie bardzo dobrze do czasu kiedy pani zapytała o oczekiwania finansowe. Jak usłyszała ze około 2,500 netto to mało z krzesła nie spadła. Odparlem, ze może owszem na poczatek może być nieco mniej Ale w sumie to żadne kokosy jak za taką pracę. Okazało się, że musi to być dla.nich bariera nie do przeskoczenia skoro nie zaproponowali mi pracy

PeHowiec
@Grzegorz 02.03.2017 10:59

2000 netto dla przedstawiciela na Śląsku. Byłoby więcej ale bulisz za auto, ubezpieczenie, kartę zdrowotną, posiłki... Premia...? Zależy.. czasem rok bez premii, czasem jest - zależy jak masz ustawiony " target".

robert
@Grzegorz 02.03.2017 10:59

Mało nie spadła z krzesła bo nie przypuszczała że tak słabo się cenisz .Ja jako szeregowy pracownik na hali zarabiałemm w tym okresie 2800 netto.Nie zaproponowali pracy bo szanujący się handlowiec ma inne wymagania finansowe.

Była PH
@robert 12.03.2018 18:18

Robert, tak właśnie jest u handlowców w Makro.. Firma na początek daje max 3300 brutto podstawy, a po roku czy dwóch jak będziesz miał szczęście to ze 200zł brutto podwyżki. Tłumaczą się tym, że nie ma budżetu. Praca po min 9 godzin w terenie i 2-3 godz w domu, a płatne tylko za 8. Pod telefonem musisz być od 7 do 22, także w weekendy. Oczywiście 3300 to podstawa, a premie coraz cięższe do wyrobienia. Co chwilę jakieś durnowate akcje wymyślane przez prezesów (nie mają pojęcia co się dzieje w terenie, a każą się zajmować bzdurami a nie tym co ważne). Do tego mega dużo składowych premii, wystarczy nie wyrobić jednej i już po. Dobrzy i szanujący się PH odchodzą, co bardzo dobrze widać na przykładzie Wrocławia, gdzie odeszło wielu dobrych handlowców, a kolejni szukają innych pracodawców. Stres i ciągłe pretensje, dlaczego nie robisz planów. PH w Makro robi za sprzedawcę, pakowacza, dostawcę towaru, call center i Bóg wie co jeszcze. Nie polecam!

Agata

@Maciek jak będziesz po rozmowie kwalifikacyjnej w firmie MAKRO Cash & Carry Polska to podzielisz się wrażeniami? Powiesz nam jak dokładnie wyglądała? Jakich pytań można się spodziewać? Takie informacje zniwelują stres u innych kandydatów.

Maciek

Witam, zostałem zaproszony na rozmowę w sprawie pracy kierownika hali w Warszawie. Na jakie zarobki można liczyć?

Były pracownik

Pracowałem ponad rok na Delivery w Lublinie. Gdyby nie niskie zarobki to zostałbym na dłużej. Zaje.bista atmosfera, praca w swoim tempie, nikt nad Tobą nie stoi i nie popędza. Ogólnie trochę bałagan ale brakuję mi tego:D pozdro chłopaki!

Stefan
@Były pracownik 05.01.2018 22:08

Ile zarabia kierowca dostawca na rękę? Jeśli jeździ autem powyżej 3.5 tony?

pracow-nik

Firma jest porażką. jeden robi za trzech.same wypowiedzenia ludzie dają..bardzo duża rotacja personelu,nikt nie przychodzi na rozmowy jak słyszą o śmiesznej stawce na wejściu. Pracownikom z stażem 14 letnim z łachą podnieśli do 2700 .wydają kupe kasy na bzdurę szkolenia o mięsie warzywach i rybach, na sylikera a na urodziny makro bon 5 dych dla pracownika i do tego drugie 5 dych musi swoich wydać żeby skorzystać z "okazji". Płacą marnie a w głowach ich się przewraca od certyfikatów , medali dla pracowników mr shopera oraz sylikera. Chodzisz w brudnych szmatach po robocie ...jak się upomnisz to Pani z bhp powie Ci, że czas zużycia nie minął.Mógłbym tak w nieskończoność pisać bo miarka się przebrała Za te pieniądze powinieneś podawać klientom towar lub ładować w pułę niczym się nie przejmując a oni Cię straszą, że jak nie zdasz egzaminu o jabłku, pstrągu i kotlecie i i nie dostaniesz medalu to nie dostaniesz podwyżki tzw dodatku :D .w makro bałagan na każdym kroku , to normalne przy tak małej ilości personelu. W trakcie wizyty regionalnych lub szefów z warszawki wszyscy włażą im do (usunięte przez administratora) i słowem się nie odezwą. W tej firmie nie jesteś w stanie pracować normalnie!!!!.....chora firma ....wyzysk ...i przekonałem się o tym..jak chcesz przekonaj się i TY

Zostaw opinię o Makro Cash And Carry Polska S.A. - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Makro Cash And Carry Polska S.A.