MAKRO Cash & Carry Polska

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 52 ocen.

Opinie o MAKRO Cash & Carry Polska

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MAKRO Cash & Carry Polska

Tymon

MAKRO Cash & Carry Polska ma dość długa listę aktualnych ofert. Czyżby brak fachowców zaczął odbijać się na takiej firmie? Handel nie jest lekki więc i chętnych brak.

Agata

@Niezadowolony klient łódzkie może firma MAKRO Cash & Carry Polska chciała dać tej osobie szansę lub może w stresujących sytuacjach ona sepleni. Myślę, że nieładnie tak oceniać osoby, która może mieć z tym problem. Jednak jeżeli byłeś niezadowolony z jej pracy to może warto było się bezpośrednio skontaktować z jej przełożonym?

Niezadowolony klient łódzkie

Kogo Wy zatrudnianie na stanowiska ph masakra ....laska żółtodziub, która ma problemy z wypowiedzią (sepleni) no jestem zniesmaczony estetyka w tym zawodzie to minimum wymagań nie wspomnę o kompetencjach....

dawid

Zostałem zatrudniony przez agencję pośrednictwa w Makro przy kompletacji zamówień dla gastronomii. Wrażenia? 1. ludzie tam pracujący - dziwni, "pokręceni", "patola", stosują niewybredne żarty. 2. Płaca beznadziejna (wiadomo, że agencja sobie ściąga), 3. Makro nie zawsze zapewnia dostateczną ilość ubrań, aby wyjść do chłodni (ubierałem zasyfiałe kurtki po innych, cholera wie czy zawszone nie były). 4. Brak obuwia ochronnego, jakieś prześmiewcze nakładki (w których nogi wyglądają jak u klauna, pewnie po to by kierownik mógł się pośmiać... tak, śmiano się ze mnie). 5. Co chwilę gania się do chłodni (temperatura w okolicach 5 stopni celsjusza), 6. czasem ganiają do mroźni (ok. -15 - (-20)stopni) Nie polecam.

Agata

Właśnie @Dufi a Ty wiedziałeś o godzinach w jakich będziesz pracował? Jeżeli tak, tzn., że je zaakceptowałeś. Dostawy jednak zawsze trzeba rozpakować zanim przyjdą klienci. Ktoś jeszcze chce coś powiedzieć o pracy w MAKRO Cash & Carry Polska?

Parker

Ale dla mnie to jest normalne, że tak ustawiono pracę w takich godzinach. Każdy z nas ma z kolei prawo wyboru czy to akceptuje, różnie się pracuje!!

Poleczka

Wydaje mi się, że powinieneś przemyśleć czy odpowiada Ci praca kontrolera jakości? Czy masz jakiś staż w takiej pracy? Tego może firma oczekiwać, a z pewnością nie będziesz wiedział czy warto rekrutować zanim nie zgłosisz się. Zarobki w firmie to część negocjacyjna !

Ciekawy Dobromir

Witam! Zostałem zaproszony na rozmowę na stanowisko kontrolera jakości. Chciałbym się dowiedzieć, czy ktoś z was pracował/pracuje na takim stanowisku oraz jakiego wynagrodzenia mogę spodziewać. Pytam z ciekawości bo nie wiem, czy jest sens jechac na rozmowę kwalifikacyjną :)

Dufi
@Ciekawy Dobromir 06.09.2017 11:17
Witam! Zostałem zaproszony na rozmowę na stanowisko kontrolera jakości. Chciałbym się dowiedzieć, czy ktoś z was pracował/p...

Z tego co wiem bo pracowałem w dziale dostaw kontroler ma.Ok. 2700 brutto z tym że same drugie i nocne zmiany. Nie polecam

Pola

MAKRO Cash & Carry to na tyle duży pracodawca, że mając dużo oddziałów zawsze będzie potrzebował ludzi do pracy. Generalnie to mają opinię dobrego pracodawcy! Czasami niektórzy nie patrząc czy taka praca im odpowiada zatrudniają się a handel to specyficzne zajęcie.

Tajemnicza

Ostrzegam przed tą firmą we Wrocławiu nie dokładnie jest kontrolowany towar jest dużo zepsutych warzyw owoców . mięso nieświeże . polecam w Selgros robić zakupy tam jest wszystko świeże dokładnie robione. Pracownicy są niedokładnie. Radzę zrezygnować ze współpracy z firmą makro we Wrocławiu póki jeszcze nikt nie rozchorował. Lepiej trzymać się z daleka od tej firmy.

Były racownik

Makro to syf

Agata

Pracował ktoś jako Specjalista ds. Rozliczeń i Wysyłki? Możecie powiedzieć na jakie warunki zatrudnienia można liczyć? Jak wygląda praca? Czy są benefity? Dziś firma wstawiła ogłoszenie, więc sporo osób może się zainteresować http://www.gowork.pl/praca/inne;b/mirkow-kwroclawia;l?oferta_opinie=www.praca.pl1767512.

Radek

Jak na tak dużą sieć to mają małe potrzeby kadrowe. Pracuję tu od niedawna i jak na razie jest mi dobrze.

Ane

Po 20latach jako doceniony pracownik delivery 2350brutto????

?

Cześć ktoś mi opowie na czym polega praca przy kompletowaniu zamówień ?

tajemniczy

odradzam pracę w makro ludzie nastawieni na osobę negatywnie są nie uprzejmi. bardzo jest nie miła atmosfera. odradzam wszystkim a zarobki bardzo niskie

Polaroid

Rotacje w firmie to norma w dzisiejszych czasach. Ludzie szukają pracy łatwej, przyjemnej oraz dobrze płatnej a w MAKRO jest raczej ciężka. Szczególnie młodzi ludzie są nastawieni na lekką pracę i do tego super zarobki. Bezrobocie jest teraz bardzo niskie.

Arek

Może ktoś wie jaka to przyczyna, że MAKRO ma taką długą listę ofert pracy? Czyżby coś nowego sie otwierało ?

Człek z M
@Arek 04.07.2017 18:00
Może ktoś wie jaka to przyczyna, że MAKRO ma taką długą listę ofert pracy? Czyżby coś nowego sie otwierało ?...

Raczej jest tak duża rotacja pracowników. Widzę co się dzieje u mnie na hali. Ludzie pracują po tydzień, a zdarzało się że i krócej i dziękowali

przechodzien

Witam, jaka jest mniej wiecej pensja kontrolera jakosci (dzial dostaw ) ??

przechodzien

Witam, jaka jest mniej wiecej pensja kontrolera jakosci (dzial dostaw ) ??

Poldek

Mam zamiar aplikować do firmy na stanowisko specjalisty ds. zamówień i pomyślałem , że na forum ktoś podpowie mi kilka szczegółów o firmie. Jaka jest atmosfera?

Makrowiec

Do tych co piszą, że jest "dobrze" i "są zadowoleni". Co powiecie na to, że nie będzie jednak podwyżek na halach, które zarząd ustalił ze związkami i miały być od lipca. Taki mały pokaz tego jak bardzo można liczyć na cokolwiek w tej firmie.

Polanko

Jestem bardzo zainteresowany stanowiskiem w dziale kontroli jakości mięsa, warzyw i owoców i bardzo proszę o kilka informacji w tym temacie. Słyszałem sporo dobrego o firmie i mam zamiar aplikować. Jaką umowę podpisują po okresie próbnym, zlecenie czy o pracę?

Pola

@Andrew Najlepiej jak skontaktujesz się z firmą, gdyż na forum bywa różnie.

Mateo

Dzien dobry, Jaka jest placa zastepcy kierownika magazynu w centrum dystrybucji?

Poldek

Pracuję tu już długo i uważam, że jest dobrze. Zresztą wszędzie będzie dobrze jak się dobrze pracuje.

Andrew

Czy mógłbym dowiedzieć się czegoś więcej o programie dla młodego przedstawiciela handlowego w makro warszawa ?

lolo

Koordynator w rejonie Warszawskim na początek może liczyć na stawkę 4300 brutto lub 4150 zależy od działu + premia. Pracowników szeregowych zatrudniają za 2900 brutto podstawy + dodatki i premie maks(3890 brutto)

Pola

@Olapak Nie rozumiem jak możesz oceniać firmę przez pryzmat spotkania rekrutacyjnego? To jest nieuczciwe.

Olapak

Witam, piszę o Makro nie w Warszawie,ale w Krakowie. Odradzam z całego serca. Jeśli chcesz stracić pół dnia na 2 etap kwalifikacyjny to zapraszam. Spotkanie i rozwiązywanie w grupie 10 oosbowej zadania i oczekiwanie na swoja romowe po kilka godzin. Masakra

Henry

MAKRO Cash & Carry ma aktualnie pokaźną ofertę pracy. Jest w czym wybierać, ponadto ogólnie firmy poszukują pracowników i można to wykorzystać przy negocjacjach warunków finansowych. Ogólnie firma jest fajna, nie narzekam na pracę ani na współpracowników.

Radek

@Makrowiec Chyba zapomniałeś, że teraz jest czas pracownika i większość firm ma potrzeby kadrowe Makro również.

Makrowiec
@Radek 02.05.2017 13:49
@Makrowiec Chyba zapomniałeś, że teraz jest czas pracownika i większość firm ma potrzeby kadrowe Makro również....

Dobrze wiem, że to jest czas pracowników. Więc niech zaczną doceniać pracowników, a nie ich wykorzystywać. Widać to ładnie w tym jaki jest odpływ ludzi z firmy (hale mają kontakt z sobą i wszędzie jest tak samo). Natomiast ci którzy mówią o tym głośno "postanawiają kontynuować karierę poza strukturami Makro" - znasz ten tekst chyba? I wiesz co on tak naprawdę oznacza.

Szaraczek
@Radek 02.05.2017 13:49
@Makrowiec Chyba zapomniałeś, że teraz jest czas pracownika i większość firm ma potrzeby kadrowe Makro również....

Czyżbyś był kimś na wyższym szczeblu niż pracownik, kasjerka, i różnej maści specjaliści z centrali i hal itp.? A może ktoś z "wyższego stołka" z centrali? Trochę widać "korporacje" i oderwanie od rzeczywistości pracowniczej i problemów ludzi.

Radek

Pracuję w MAKRO już bardzo długo i nie uważam tego czasu za stracony. Jeśli ktoś idzie do pracy poobijać się to nigdzie nie będzie dobrze. Ja nie narzekam.

Makrowiec
@Radek 29.04.2017 08:54
Pracuję w MAKRO już bardzo długo i nie uważam tego czasu za stracony. Jeśli ktoś idzie do pracy poobijać się to nigdzie nie będ...

W Makro nie da się obijać z powodu braków kadrowych :) jeśli długo pracujesz to powinieneś wiedzieć ile osób wcześniej pracowało na halach, a ile teraz. A informacja o podwyżkach to było zwykle oszukiwanie pracowników. Teraz jak to wyszło w halach wiszą listy z prośbą o to by "zachować dobry wizerunek Makro" przed klientami, by nie działać na szkodę pracodawcy itd

Makrowiec

Jeśli ktoś nadal chciałby przyjść do Makro do pracy, to zaznaczam tylko że tyle ile uzgodnisz na początku będzie twoje na bardzo długie lata :( możecie pomarzyć o jakichkolwiek podwyżkach. Ostatnia jaka była parę lat temu w Makro wyniosła średnio 50zł na osobę. Do 31 marca trwały negocjacje z pracodawcą w sprawie podwyżek, które zarząd odrzucił. Dodatkowo skłamali pisząc w halach, że negocjacje zostały przedłużone do 15 kwietnia, by im się ludzie przed świętami nie pozwalniali.

ghhhggh
@Makrowiec 29.04.2017 07:23
Jeśli ktoś nadal chciałby przyjść do Makro do pracy, to zaznaczam tylko że tyle ile uzgodnisz na początku będzie twoje na bardz...

Ile zarabia wózkowy? Jakie wózki są używane i czy jest coś takiego jak książka codziennej eksploatacji itp.? Czy transport palet jest "na czas"?

Makrowiec

Jeśli ktoś nadal chciałby przyjść do Makro do pracy, to zaznaczam tylko że tyle ile uzgodnisz na początku będzie twoje na bardzo długie lata :( możecie pomarzyć o jakichkolwiek podwyżkach. Ostatnia jaka była parę lat temu w Makro wyniosła średnio 50zł na osobę. Do 31 marca trwały negocjacje z pracodawcą w sprawie podwyżek, które zarząd odrzucił. Dodatkowo skłamali pisząc w halach, że negocjacje zostały przedłużone do 15 kwietnia, by im się ludzie przed świętami nie pozwalniali.

Andriej

Międzynarodowy Program Menadżerski, taka ofertę ma MAKRO. Może ktoś słyszał więcej szczegółów na ten temat? Jakie warunki wstępne trzeba spełniać? Może cos jeszcze?

Pola

MAKRO Cash & Carry Polska poszukuje pracownika na stanowisko "Specjalista ds. PR i Komunikacji Wewnętrznej" . Czy dowiem sie cos więcej w tym temacie? Rekrutacja w firmie trwa ile czasu? Czy jest w firmie pakiet socjalny? Jak się pracuje, w jakiej atmosferze?

Montana

Hejka, znalazłam ogłoszenie na koordynatora zespołu ds. zarządzania łańcuchem dostaw i mam tu 4 pytania do doświadczonych pracowników MAKRO. 1. czym na co dzień zajmuje się taki koordynator ? 2. czy pracuje 8h na dobę i codziennie w tym samych godzinach - czy go przesuwają w grafiku ? 3. komu podlega, przed kim odpowiada w strukturze firmy ? 4. i na jaką kaskę może liczyć na początek ? trochę dużo tych pytań, wiem. Ale nie mam pojęcia o pracy w tej firmie, mam juz 8 lat doświadczenia ale nigdy w MAKRO..a kilka osób pisze tutaj, że atmosfera fajna - a to dla mnie jest bardzo ważne.. liczę na Wasz odzew.

Makrowiec
@Montana 28.03.2017 11:12
Hejka, znalazłam ogłoszenie na koordynatora zespołu ds. zarządzania łańcuchem dostaw i mam tu 4 pytania do doświadczonych pra...

Montana praca jest na trzy zmiany po 8h- np dziś rano,jutro popołudnie,jutro noc - od taki urok :) W hali podlegasz bezpośrednio pod kierownika działu dostaw. Osoba na tym stanowisku odpowiada za szeroko rozumiane planowanie dostaw do klientów (planowanie ilości potrzebnych samochodów, godzin dostaw, planowanie tras, słuchaniu opier... za spóźnione dostawy i braki w dostawach, a jak pikerzy na hali się nie wyrabiają to idziesz komplementować towar do dostaw). Zarobki w okolicy 3100 brutto, choć jest to zależne od regionu.

Gregor

MAKRO Cash & Carry działa już tyle lat w Polsce!. Pracuję w firmie od kilku lat i nie narzekam, atmosfera jak w rodzinie zupełnie nie odczuwa się stresu. Może to zasługa ludzi bo są naprawdę fantastyczni.

ciekawy

czy PH dostaje samochód do bezplatnego dojazdu dom-praca? czy musi jechac swoim do siedziby i tam odbiera i jedzie w teren?

Iza

Czy firma ma jakieś nowe oferty pracy? Zależy mi na pracy w Warszawie , rozmawiałam w tym temacie i wiem , że jest to firma ok. Jak poczytałam te wpisy to mogę powiedzieć tylko tyle, że nieszczęśliwców jest dużo, ale generalnie do pracy chodzimy pracować!!!

Maciek D.

"Makrowiec napisał......Tam gdzie robię, pracownik dostaje na przywitanie 2150-2300netto". Taaa, chyba kierownik całego działu. Jakiś czas temu aplikowałem do nich na operatora wózka widłowego (hala w Warszawie) i pensja 2000 netto, to dla nich zbyt duże oczekiwania, a u innych zarabiałem nawet 2400 netto za taka pracę. Raz z ciekawości spytałem pracownika hali jeżdżącego wózkiem ile im płacą, to zaczął ściemniać, że nie wolno mu mówić. Myślę, że facet pracował za takie grosze, że po prostu się tego wstydził. Jego wyraz twarzy, gdy powiedziałem mu ile ja zarabiam jako operator wózka (wtedy12 zł netto/godz) powiedział mi wystarczająco dużo o ich zarobkach. W makro można robić zakupy, ale pracować lepiej gdzieś indziej, bo jeśli "wózkowy' nie ma tam nawet 2000 netto, to ile zarabiają szeregowi pracownicy bez jakichkolwiek uprawnień? Wolę nawet nie myśleć.

Agata

Grzegorz, zachęcam do opisania, jak wyglądała Twoja rozmowa rekrutacyjna. Podziel się swoimi wrażeniami. :)

TTT

Witam, pojawiła się w internecie ogłoszenie na stanowisko Koordynator łańcucha dostaw do nowego magazynu w Pruszkowie. Czy możecie podpowiedzieć coś na temat warunków zatrudnienia na takim bądź podobnym stanowisku. Chodzi o warunki pracy, widełki płacowe brutto jakieś inne świadczenia poza płacowe. Co można oczekiwać na pracy na takim stanowisku,ew. jak przebiega rekrutacja. Będę wdzięczny za wszelkie info. Pozdrawiam, T

Grzegorz

Coś musi być na rzeczy z tymi zarobkami. Byłem tam na rozmowie jako potencjalny przedstawiciel I wszystko szło w sumie bardzo dobrze do czasu kiedy pani zapytała o oczekiwania finansowe. Jak usłyszała ze około 2,500 netto to mało z krzesła nie spadła. Odparlem, ze może owszem na poczatek może być nieco mniej Ale w sumie to żadne kokosy jak za taką pracę. Okazało się, że musi to być dla.nich bariera nie do przeskoczenia skoro nie zaproponowali mi pracy

PeHowiec
@Grzegorz 02.03.2017 10:59
Coś musi być na rzeczy z tymi zarobkami. Byłem tam na rozmowie jako potencjalny przedstawiciel I wszystko szło w sumie bardzo d...

2000 netto dla przedstawiciela na Śląsku. Byłoby więcej ale bulisz za auto, ubezpieczenie, kartę zdrowotną, posiłki... Premia...? Zależy.. czasem rok bez premii, czasem jest - zależy jak masz ustawiony " target".

Agata

Wiecie gdzie można znaleźć aktualne oferty pracy? Jeśli nie to polecam zajrzeć do zakładki "Wywiad" ;)

Karol

Wiem, że to dobra firma, znana marka i mam ochotę aplikować ale dobrze by było zdobyć więcej informacji. Może ktoś podzieli się informacją jak pracuje sie u nich? Czy zarobki sa w miarę przyzwoite? Czy są jakieś dodatki, bonusy a może dodatki socjalne?

byk
@Karol 16.02.2017 08:28
Wiem, że to dobra firma, znana marka i mam ochotę aplikować ale dobrze by było zdobyć więcej informacji. Może ktoś podzieli si...

Kolego, szczerze odradzam, jesteś od wszystkiego i od niczego. Nadgodziny to norma, narzucanie nie swoich obowiązków, targety nie do zrobienia i ciągłe narzekania przełożonych, którzy w większości nie mają o niczym pojęcia i są po prostu delikatnie mówiąc upośledzeni :)

byk
@Karol 16.02.2017 08:28
Wiem, że to dobra firma, znana marka i mam ochotę aplikować ale dobrze by było zdobyć więcej informacji. Może ktoś podzieli si...

Kolego, szczerze odradzam, jesteś od wszystkiego i od niczego. Nadgodziny to norma, narzucanie nie swoich obowiązków, targety nie do zrobienia i ciągłe narzekania przełożonych, którzy w większości nie mają o niczym pojęcia i są po prostu delikatnie mówiąc upośledzeni :)

kobieta

Ile zarabia specjalista/ koordynator ds zamówień?

Romek

Pracuje w Makro już kilka lat i jestem bardzo zadowolony. Zarobki mamy naprawdę super, do tego dochodzą premie czasami jakieś bonusy. Do tego ludzie z którymi pracuje są fantastyczni nic więcej nie potrzeba!

Ania
@Romek 01.02.2017 22:49
Pracuje w Makro już kilka lat i jestem bardzo zadowolony. Zarobki mamy naprawdę super, do tego dochodzą premie czasami jakieś b...

Co rozumiesz pod pojęciem "bardzo dobre zarobki" i na jakim stanowisku? Tez pracuje w makro i chętnie sie dowiem

Ania
@Romek 01.02.2017 22:49
Pracuje w Makro już kilka lat i jestem bardzo zadowolony. Zarobki mamy naprawdę super, do tego dochodzą premie czasami jakieś b...

Co rozumiesz pod pojęciem "bardzo dobre zarobki" i na jakim stanowisku? Tez pracuje w makro i chętnie sie dowiem

Bubu

Witam,teraz w Pruszkowie rekrutuja na stanowisko Specjalisty ds zamówień i wsparcia sprzedaży. Wie może ktoś jakie warunki płacowe oferują, jak wygląda praca u nich oraz rozmowa kwalifikacyjna??

Bobi
@Bubu 30.01.2017 05:23
Witam,teraz w Pruszkowie rekrutuja na stanowisko Specjalisty ds zamówień i wsparcia sprzedaży. Wie może ktoś jakie warunki płac...

Witam Bylem na rozmowie do pracy w Pruszkowie i moge powiedziec ze mnie nie zatrudnili rekrutowaly dwie Ewy jedna mloda z hr a druga stara jakas kierowniczka . Czy ktos tez mial z nimi rozmowe i moze zostal zatrudniony jakie mu warunki zaproponowano i wynagrodzenie ?Jestem bardzo ciekawy. Pozdrawiam.

Zostaw opinię o MAKRO Cash & Carry Polska - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MAKRO Cash & Carry Polska