BNP Paribas Bank Polska

Chrzanów - BNP Paribas
Częstochowa - BNP Paribas
Człuchów - BNP Paribas
Dąbrowa Górnicza - BNP Paribas
Garwolin - BNP Paribas Bank Polska S.A. (dawniej Bank BGŻ S.A.)
Gdańsk - BNP Paribas
Gdynia - BNP Paribas Real Estate Advisory and Property Management Poland Sp. z o.o.
Głogów - BNP Paribas
Golub-Dobrzyń - BNP Paribas

5. Opinie o BNP Paribas Bank Polska S.A.

Opinie o BNP Paribas Bank Polska Warszawa

Nie przegap nowości o BNP Paribas Bank Polska S.A.!

29.05.2024 15:27

„Wielcy mi doradcy Klienta, pierwszy lepszy może siedzieć za biurkiem i wciskać Klientom, co się da.”

W kolejnej odsłonie kampanii #UnexpectedJobs w BNP Paribas Bank Polska skonfrontowaliśmy anonimowe komentarze, które znaleźliśmy w Internecie, z rzeczywistymi doświadczeniami pracowników i pracowniczek, którzy pracują w Centrach Klienta.

Sprawdziliśmy, jak jest naprawdę.
    Zobaczcie sami:

Dobre decyzje bywają nieoczywiste.
    #UnexpectedJobs #TuMożesz #BankDobrychDecyzji
    Magda

24.11.2021 11:02

a w mojej ocenie to naprawdę fajne miejsce, dużo samodzielności - mi się trafił naprawdę mądry przełożony, dużo możliwości robienia fajnych i potrzebnych rzeczy, zarząd blisko pracowników. odważna organizacja, która nie boi się mieć swojego zdania (ktorego nie zmienia pod wpływem hejtu). i które jest poparte konkretnymi inicjatywami, a nie jakimś marketingowym bełkotem. i serio jeśli tylko chcesz to możesz zmieniać rzeczy, pokazywać inną perspektywę, próbować, nawet popełniać błędy. i co najważniejsze - widać starania i dbałość o to, żeby każdy w banku czuł się dobrze i żeby współpraca opierała się na szacunku. narzekać można na wszystko i wszędzie, zgadzam się, że jest chaotycznie, wiec jesli nie lubisz zmian i duzej dynamiki to faktycznie moze warto poszukać gdzie indziej ;)
    Marzena

28.02.2024 14:09

Wypowiedź jest niewiarygodna. Pracownik banku z założenia osoba z wyższym wykształceniem, lepiej radzi sobie z językiem polskim.
    Jan

09.11.2025 18:49

Złośliwy komentarz. Gdzie zatrudnienie znajdują osoby, tak negatywnie nastawione do ludzi?
    klient

05.12.2023 20:22

BNP W ZIELONEJ GÓRZE OBSŁUGA KASOWA JEST DOSKONAŁA PANIE SZALENIE MIŁE !!!!

06.12.2023 09:04

Szanowny Kliencie, bardzo dziękujemy za miłą opinię. Cieszymy się, że jakość obsługi Klienta spotkała się z pozytywnym odbiorem. Pozdrawiamy zespół BNP Paribas Polska
    Ewa

31.10.2023 14:33

Polecam! Miła,pomocna i szybka obsługa .

31.10.2023 17:43

Dzień dobry, dziękujemy za miłe słowa. Bardzo nam miło! Pozdrawiamy zespół BNP Paribas Bank Polska

Przedsiębiorca

15.06.2026 21:19

Brak środków na koncie firmowym podczas wpłaty. Bank przywłaszczył ponad 13 tys i każe mi czekać na rozpatrzenie reklamacji 30 dni !! Skandal

16.06.2026 10:51

Infolinia Kato

29.06.2025 12:43

Jaki zakres obowiązków na infolinii, jaka kasa i po jakim czasie możliwość zmiany stanowiska i zaszeregowania, jaka opieka medyczna (jaka firma), jakie benefity, ile czasu pracy w biurze, a ile w domu?
    Oceń sam

04.07.2025 15:08

Pani, która przeprowadzała rozmowę zarozumiała i nieprzyjemna - można poczuć się jak na przesłuchaniu. Po tym doświadczeniu zdecydowanie uważam, że lepiej szukać pracy w innym miejscu. Brak informacji zwrotnej w umówionym terminie.

Oceń sam

14.05.2026 23:17

Od roku szukają na infolinię i nie mogą znaleźć 😂 Przypominam, że papieża wybrano w trzy dni! O czym to świadczy? Wymagania jak do NASA, a w zamian najniższa krajowa. Może zamiast promować tęczowe towarzystwo lub inne głupoty lepiej te pieniądze przeznaczyć na wynagrodzenia dla szeregowych pracowników, bo bez nich nie będzie banku, a także na szkolenia kadry niższego szczebla jak prowadzić rekrutacje, bo jak widać samo wysokie mniemanie o sobie nie daje efektów 😂

Kama

12.05.2026 21:27

Byłam jakiś czas temu na rozmowie kwalifikacyjnej w Wałbrzychu i niestety nie polecam. Przede wszystkim Pani Beata K. traktowała mnie bardzo z góry. Zapomniała chyba, że kandydat również w trakcie rozmowy ocenia potencjalnego pracodawcę. Mimo ustalonego terminu odpowiedzi - cisza. Jest to brak szacunku dla kandydatów. Na rozmowie czułam się źle i nie wiem w jakiej bym musiała być desperacji, żeby podjąć współpracę z tą osobą.
    Tom

11.05.2026 19:31

Chcę się przekazać feedback w tej formie zamiast bezpośrednio podczas spotkania, ponieważ po jednym z wcześniejszych spotkań osoba, która otwarcie prezentowała swoje stanowisko, straciła pracę. Taka sytuacja naturalnie powoduje obawę przed otwartym wyrażaniem opinii i nie sprzyja kulturze szczerego dialogu. Dzisiejsze spotkanie z prezesem zostało odebrane jako słabo przygotowane i mało konkretne. W wielu odpowiedziach pojawiała się informacja, że „trzeba to sprawdzić” i odpowiedź zostanie udzielona później. Niestety buduje to wrażenie braku szczegółowej wiedzy oraz braku spójnej wizji dotyczącej strategii wzrostu i poprawy wyników finansowych firmy. Widoczny jest również pewien marazm organizacyjny oraz brak energii i przekonania co do kierunku, w którym firma chce podążać. Przy tak trudnym rynku pracownicy oczekują od kadry zarządzającej konkretów, jasnego planu i umiejętności uzasadnienia podejmowanych decyzji. Przykładem była reakcja na pytanie dotyczące zwiększania pracy stacjonarnej. Frustracja w odpowiedzi wydawała się niepotrzebna, szczególnie że nadal nie padło racjonalne i biznesowe uzasadnienie, dlaczego zmiana ta jest konieczna. Warto też zauważyć, że komfort pracy w biurze jest bardzo różny w zależności od stanowiska. Inaczej wygląda praca osoby posiadającej własny gabinet na piętrze zarządu, stałe biurko, możliwość pracy w ciszy, piętro z ograniczonym ruchem innych pracowników, samochód służbowy i miejsce parkingowe, a inaczej codzienność większości pracowników funkcjonujących w open space i warunkach znacznie mniej komfortowych. Piszę ten feedback dlatego, że wiele osób ma podobne odczucia, ale niewiele decyduje się je komunikować otwarcie.
    #SpecjalistaDsWsparciaSprzedazy
    Herman Lu

24.04.2026 15:08

Dużo się zastanawiałem nad publikacją opinii, bo nie lubię mieszać się w cudze życie ale czytając poniższe opinie, chcę się podzielić moim przypadkiem z przełomu lutego i marca 2026. Przygoda z tym bankiej z poziomu klienta. Po ostatniej wizycie w Raszynie przy ul. Krakowskiej poczułem się zaniepokojony o moje środki. Kolejny raz byłem na wizycie u mojej doradczyni oszczędnościowej(usunięte przez administratora). Wiem, że sytuacja oddziału jest ciężka od jakiegoś czasu, bo jest tam bardzo mało ludzi pracujących i są duże nerwy, ale nie tłumaczy to sytuacji. Rozważałem nawet złożenie oficjalnie skargi do (usunięte przez administratora) tu jednak ku mojemu zdziwieniu okazało się, że jest to ta sama Pani. Zapytałem pracownika na sali o obsługę firmową, okazało się, że pracownika nie ma i trzeba jechać na Niepodległości, aż do Warszawy. Moje zdziwienie było jeszcze większe jak usłyszałem, że (usunięte przez administratora) tego przybytku też przebywa na Niepodległości. Ręce mi opadły i szukam innego banku bo jestem zaniepokojony faktem zarządzania moimi środkami przez osobę (usunięte przez administratora) W kolejnym kroku, innego dnia, już w marcu udałem się na w/w Niepodległości. Ku mojemu zdziwieniu Doradcy Biznesowego brak, na urlopie. (usunięte przez administratora)nie ma czasu, bo na spotkanie. Ku mojemu zdziwieniu (usunięte przez administratora) tym razem był w Raszynie. Z obawy, że znowu nic nie załatwię postanowiłem zaczekać na (usunięte przez administratora) Siadłem sobie przy wejściu z telefonem i ku mojemu zaskoczeniu zebrała się grupa pracowników na przerwie z papierosem przed oddziałem (swoją drogą nie wyglądali na zbyt zajętych względem tego o czym mnie wcześniej informowano). Nie wiem kim jest wspomniany przez ten "zapracowany zespół" (usunięte przez administratora)(tak nie przejęzyczyłem się, nie wiem być może to jego nazwisko, ala tak o nim mówili pracownicy - wyraźnie i głośno (usunięte przez administratora) tymi przybytkami bo jak dla klienta jest niechuchwytny, bynajmniej dla mnie. Później wyszła (usunięte przez administratora) i obrażona powiedziała, że nie ma czasu na spotkanie. Tu czara mojej goryczy się przelała, i po latach zdecydowałem o wycofaniu się z tego banku całkowicie. Czy to są realia instytucji finansowych w dzisiejszych czasach? Ku mojej radości na szczęście nie, w innym banku jest inaczej i mają czas się mną zająć, dyrektor zaś przywitał mnie w nowym banku osobiście zaraz po podpisaniu umowy na konto osobiste i firmowe.
    Edit

08.05.2026 22:44

Artykuł nie ma zastosowania w powyższym przypadku, gdyż osoba opisuje swoje odczucia i doświadczenia a w Polsce nadal wbrew pozorom istnieje wolność słowa i wypowiedzi, za którą człowieka karać nie można. Nie używa wulgaryzmów w stosunku personalnym stanowiącym podstawę procesu a powołuje się na zasłyszane treści. Zastanawiające jest natomiast stwierdzenie "same bzdury wyssane z Pana brudnego palca. ." - stwierdzenie wynikające z obserwacji i indywidualnych odczuć, innych przekazów. Nasuwa mi się tu jedna myśl, skoro coś zostało wyssane z palca... To skąd wiemy, że palec był brudny? Jedna gwiazdka za agresywną odpowiedź... działu PR? Brak osobistych doświadczeń z bankiem.
    Edit

08.05.2026 22:55

Artykuł nie ma zastosowania w powyższym przypadku, gdyż osoba opisuje swoje odczucia i doświadczenia a w Polsce nadal wbrew pozorom istnieje wolność słowa i wypowiedzi, za którą człowieka karać nie można. Nie używa wulgaryzmów w stosunku personalnym stanowiącym podstawę procesu a powołuje się na zasłyszane treści. Zastanawiające jest natomiast stwierdzenie "same bzdury wyssane z Pana brudnego palca. ." - stwierdzenie wynikające z obserwacji i indywidualnych odczuć, innych przekazów. Nasuwa mi się tu jedna myśl, skoro coś zostało wyssane z palca... To skąd wiemy, że palec był brudny? Jedna gwiazdka za agresywną odpowiedź... działu PR, chyba nie? Brak osobistych doświadczeń z bankiem.

01.05.2026 14:36

Pracownik, który jeszcze niedawno był postrzegany jako kluczowy zasób organizacji, przestał odgrywać istotną rolę. Grupa BNP, niegdyś uznawana za firmę przyjazną ludziom, coraz bardziej upodabnia się do korporacji, w której priorytetem stają się procedury i wskaźniki, a nie realne potrzeby zespołu i pojedynczego człowieka.
    #Devops
    Remo

24.04.2026 07:20

Pracuje tutaj jeszcze od czasów Raiffeisen Banku i muszę powiedzieć, że z każdym rokiem coraz bardziej pracodawca schodzi na psy. Doradcy w oddziale mają obcinane premie z byle powodu (zwłaszcza Ci co mają kręgosłup moralny), a płace są podobne do Biedronki czy do Lidla. Patrząc na to, że jest to bank nie ma czym się chwalić.
    Były na szczęście pracownik…

23.04.2026 09:28

Jeśli chodzi o pracę w BNP to jedyny plus jest taki, że jeśli chcesz to możesz się tam dużo nauczyć, produkty są zróżnicowane, procesy BGK itp. robisz na archaicznych aplikacjach exelowych, więc musisz wiedzieć co z czego wynika. I tyle plusów z pracy tam… Minusów za to mnóstwo! Kadra dyrektorska oddziałów za grosz nie szanuje pracowników, okłamują na każdym kroku, brak środków na podwyżki, stwierdzenie „sprawdź czy trawa jest bardziej zielona gdzieś indziej” na porządku dziennym. Sami niewiele robią, co się da zrzucają na MJotów. Wynagrodzenie doradców biznes, śmieszne względem ofert rynkowych, (usunięte przez administratora) za 7 tys. podstawy (dobrze jeśli masz, bo jak awansowałeś z detalu to zupełnie inna bajka), do tego premia w ciągu 3 lat zmalała żenująco (dla przykładu 2024 12 tyś kwartał, 2025 3 tys. w śmiesznych dodatkach premiowych, 2026 nawet tyle się nie uzbiera w kwartale) wszystko powodowane magicznymi wskaźnikami, których nawet dyrektorzy nie potrafią wyjaśnić pracownikom bo sami ich nie rozumieją i jeśli myślisz, że ze względu na to plany masz niższe to jesteś w błędzie, 2024 1,5mln do 2026 około 3 mln na kwartał na głowę. Za żenujące wynagrodzenie i traktowanie. Nic dziwnego, że bank odnotowuje zyski skoro okrada pracowników i nie płaci za ciężką pracę. Kadra dyrektorska oddziałów i regionów dawno powinna zostać wymieniona bo metody zarządzania z innej epoki do tego jawny mobbing, na który idzie przyzwolenie z góry. Najgorsi dyrektorzy są w związkach zawodowych, dodatkowo w związkach prywatnych z członkami zarządów tzw. związków zawodowych. Jak tylko coś się w okół nich zaczyna dziać to siedzą na zwolnieniach nim sprawa przycichnie. Ludzie na tych samych stanowiskach jedni pracują za 6 tys inny za 10 tys, bo podwyżki dostajesz tylko za to, że donosisz na to co dzieje się w oddziałach, jak nie chcesz się układać to nie ma dla Ciebie podwyżki. Dyrektor PL np. rozwalił rynek warszawski teraz dostał do rozwalenia rynek szczeciński, zero umiejętności zarządzania zespołem, do tego chamstwo w białych rękawiczkach, bo posługuje się innymi. To co się dzieje w tym banku kwalifikuje się tylko do inspekcji pracy. Ludzie, którzy się szanowali dawno odeszli z tego baku, z resztą zgodnie z głównym założeniem zarządu wprowadzającego zmiany „odejdą najlepsi, zostaną średniacy którzy będą pracować za średnie wynagrodzenie”. Jak powiedzieli tak zrobili. Więc jeśli szukasz pracy szerokim łukiem omijaj to toksyczne miejsce, chyba że chcesz leczyć się psychiatrycznie jak większość pracowników, którzy tam pozostali. A i jeśli myślisz że centrala pomaga w procesach to też jesteś w błędzie, wszystko robisz ty, sprzedaż i posprzedażowe. Do tego jak zespół się sypie nie ważne, że jesteś biznesowym, robisz też detal, hipoteki, jak się znasz to i premium możesz być, a jak się nie znasz to przecież masz wsparcie telefoniczne i na tablecie, dyrektor zrzuci na Ciebie co się da bo z reguły nie ma do niczego dostępu, zrobi zgłoszenie u Ciebie potem Ty się z tym bujasz. Do tego jak nie ma ludzi do pracy to obsługujesz trzy centra klientów w centrum doradczym i latasz z jednego miejsca na drugie. Traktowanie tam ludzi uwłacza godności ludzkiej. Jeśli myślisz, że zarobisz to gwarantuje Ci, że nie zarobisz. Dodatkowo o urlop będziesz się prosił na każdym kroku słysząc, że jak zrobisz plan to dostaniesz urlop. Można by tak długo ale po co… jeśli nie masz noża na gardle to odradzam, a jeśli masz to idź do maka lepiej Cię będą traktować. A i hit zatrudniają ludzi bez matury…. Bo już nie mają kogo… Mało tego doradcą Premium też możesz zostać bez matury i sprzedawać inwestycje… swoją drogą ciekawe jak obchodzą wymogi prawne…? Ciekawe miejsce prawda???
    #DoradcaKlientaBiznesowego
    Lolkiz

18.04.2026 02:32

Pracowałem na infolinii w Warszawie 3lata. Na początku praca w porządku, dużo wiedzy na start. Po wdrożeniu( szkoleniowcy nie mają pojęcia czego cię uczą) znałem procedury, schemat pracy ( ciągłe klepanie tego samego), dobre wyniki, wszystko dzięki wsparciu kolegów/ koleżankę w pracy.Po chorobie,przez którą spędziłem 3 miesiące w szpitalu, a później powikłaniami związanymi z nią w kolejnych miesiącach, byłem na zwolnieniu kilka dni( sporadycznie, oczywiście przełożony mimo zwolnienia z szpitala nie wierzył w moją niezdolność do pracy) .Otrzymałem informację o nieprzedłużeniu umowy ze względu na wyniki( o informację musiałem męczyć przełożonego, bo jakby mógł powiedziałby mi tydzień przed zakończeniem umowy). Akurat w tych 3 miesiącach nie były wyrobione, reszta roku wyniki 120%. Nie zgodziłem się z informacją ale co z tego, jak na moje miejsce przyszły 3 kolejne nowe osoby, które miałem szkolić. Co śmieszne, miałem uczyć kogoś tego co umiem i wiem, aby jak najlepiej mnie zastąpiły. Przełożony beznadziejny, nie wie jak prowadzić zespół. Bał się wymagać, a jak już wymagał to nie wiedział jak. Brakowało rąk do pracy, a mimo to poza samą pracą byliśmy zmuszeni do odbierania połączeń po 9h( mimo że w umowie wyraźnie jest 8h) Wytłumaczenie? Braki pracowników. Spotkania z górą, która nie wie jak wygląda praca, opowiadanie o wynikach i działaniach, które podjęliśmy, aby się dowiedzieć co robimy. Po co są dyrektorami, skoro nie wiedzą jak pracują ich podwładni. Przełożony ma chore ambicje, a kiedy są przypadki, żeby usiadł na słuchawkę to jego wytłumaczeniem jest że nie ma programu, do odbierania Klientów. Trudny Klient? Radź sobie sam. Trudna sytuacja? Zapytaj kogoś z zespołu, bo ja za to nie odpowiadam. Miałem już kilka innych prac poprzednio i pierwszy raz mi się trafił taki przełożony, który nie miał pojęcia co zrobić. W kolejce 20 osób, a ja na linii sam od 16 do 20. Chcesz skorzystać z łazienki? Nie ma mowy bo dużo osób czeka w kolejce, musisz odebrać. Przekroczysz przerwę 2 minuty, telefon od kierownika, gdzie jesteś bo ludzie dzwonią, a ty nie odbierasz. Wykorzystujesz pracę dodatkowe do załatwienia sprawy klienta? O nie nie, najlepiej to rób po pracy! Szansa na awans nie zależy od wyników, a od tego ile prac dodatkowych, poza pracą normalną zgodą z umową wykonasz. Zgłaszasz się na nadgodziny? Nie liczy się przy przedłużaniu umowy czy przy na podwyżce/ awansie. Pracodawca liczy na ilość nie na jakoś, na miejsce 1 dobrego pracownika, który zostanie zwolniony zatrudnia 3 młode osoby, które już na start spóźniają się 1,5h. Jeśli za swoją pracę chcesz więcej zarabiać bo wykonujesz dużo dodatkowych rzeczy, to licz się z tym że zrobią tak, abyś się sam zwolnił lub jak też w moim wypadku nie przedłuża ci umowy.Stanowczo odradzam pracę w tym banku, nie tylko ze względu że nie przedłużają umów i szukają osób tańszych, ale również dlatego że szkoda czasu na pracę, gdzie nikt nie doceni że się starasz i ani kasy ani awansu nie dostaniesz, a pracowały ze mną osoby które były tam już 10/11 lat i wciąż na tym samym stanowisku.
    #KonsultantTelefoniczny

20.04.2026 11:53

Dziękujemy za opinię, przekazaliśmy ją do odpowiedniej jednostki. Z poważaniem Zespół BNP Paribas Bank Polska
    poROZMOWIE

13.04.2026 23:09

niestety musze napisać neagtywna opinie o rekrutacji. Pani (usunięte przez administratora)oddzwania długo po umówionym terminie. A finalnie mimo obiecywanych 2 tygodni nie wraca w ogóle z odpowiedzią o wynik rekrutacji, I tak mijają miesiące, a odpowiedzi brak. Pani nie odpowiada na telefony sms ... nic .. a wystarczyłby tylko jeden krotki sms. Zachowanie poniżej normy, poziom rekrutacji bardzo mierny. Odradzam
    #DyrektorBanku

26.03.2026 19:39

Pracownicy BNP w Kościanie w Rynku zasługują na najwyższe uznanie są mili kompetentni i bardzo życzliwi .Polecam

08.04.2026 08:29

Marian P.

01.01.2026 12:34

Ja chciałem się podzielić po długim namyśle czy publikować ten komentarz sytuacją z placówki w Warszawie. Potrzebowałem prostą rzecz - paru zmian w tym w Ike. Najpierw rozmawiałem z Panem, bardzo niemiły i taki ordynarny następnie z Panią Iwoną. Doradczyni zrobiła co prawda o co prosiłem ale: - ile było wzdychań - mina odstraszająca nie zachęcająca - zbędne komentarze typu - nie mamy czasu, trzeba się umówić , mam spotkania ? Serio - wchodzę do placówki pusto, doradcy wychodzą z jakiegoś pokoju, sala dalej pusta. Jestem sam z klientów i problem z obsługą ? - na koniec prośba o jakąś ocenę - co najwyżej najgorszą dam - wygląd doradcy premium to legginsy i jakaś bluzka plus buty adidasy? Szkoda , oprócz tego co mam w Bnp na rachunkach mam ponad 800tys. Może to by pomogło jakbym powiedział ale z drugiej strony jakby pracownik o cokolwiek pytał to by się dowiedział. Byłem w placówce w listopadzie 2025r. Dlaczego piszę - bo warto mówić o ludziach, którzy są niedopasowani do ról. Obecnie w tym tygodniu byłem w oddziale tuż obok - ta sama ulica . Pan zrobił na mnie wrażenie, konkretnie ze mną rozmawiał i był zainteresowany moją osobą. Młody, z charyzmą. Nie robię afery ale jako klient poczułem się źle, nawet olany do granic możliwości. Chętnie porozmawiam z osobami odpowiedzialnymi za tą placówkę. Warszawa Marszałkowska Marian P.

05.01.2026 13:46

Szanowny Kliencie, Przepraszamy za zaistniałą sytuację i zapewniamy, że dołożymy wszelkich starań, aby podobne doświadczenia nie powtórzyły się w przyszłości. Z poważaniem Zespół BNP Paribas Bank Polska
    Marian P.

06.04.2026 14:26

Jakich zmian ? Zamieściłem swoje doświadczenie i wolę rozmowy z osobą odpowiedzialną za placówkę ? Nic się nie wydarzyło. Z oddziału , w którym zajęto się moją sprawą odszedł bardzo kompetentny pracownik - duża strata dla Banku.
    Frodo Lubin

23.03.2026 16:18

Nie działa w telefonie Strona Banku Nie można się zalogować na swoje konto żeby sprawdzić stan konta !!!!!! Co jest grane !!!!! BNP LUBIN .
    #TajemniczyKlient

23.03.2026 16:29

Szanowny Kliencie, bardzo nam przykro z powodu negatywnej opinii. Zależy nam na zadowoleniu Klientów, dlatego analizujemy wszystkie sygnały, które do nas wpływają i pracujemy nad poprawą jakości naszych usług. Jesteśmy gotowi do pomocy w tej sprawie na infolinii pod numerem 500 990 500. Z poważaniem Zespół BNP Paribas Bank Polska
    Ewelina

10.03.2026 11:43

Witam. Mój brat ma u Was konto od roku a dopiero teraz sie zdarzyla przykra sytuacja. Dostal najnizsza wyplate a niestety bank zabral mu ponad 1300 zl. Obsluga klienta tlumaczy sie zawsze inaczej i nie wiadomo jaka byla prawdziwa przyczyna. Brat zostal bez srodkow do zycia
    #DoradcaKlienta

10.03.2026 13:33

Martyna

27.10.2025 11:57

Nikt nie odbiera przez 10 minut. Cały czas czekam. Przydałaby się jakaś informacja ile osób jest w kolejce przede mną, wtedy wiadomo mniej więcej ile się będzie czekało. Brak jakiejkolwiek informacji i ta muzyczka jest bardzo nie pro klient. W dzisiejszych czasach gdy wszystko załatwia się zdalnie lub przez telefon jest to bardzo niewygodne.

27.10.2025 12:30

Szanowny Kliencie, Zajętość linii może być spowodowana dużą ilością połączeń. Alternatywnie można skontaktować się z nami na czacie dostępnym w bankowości internetowej. Z poważaniem Zespół BNP Paribas Bank Polska
    gość

05.03.2026 15:55

Po co na chacie? Przecież to obsługują Ci sami ludzie xD
    Adix

09.01.2026 18:14

Dzień dobry, Straszny brak kompetencji pracowników i nie ma nikogo kto mógł by zareagować. Po kolejnej wizycie w centrali oraz telefonach z infolinią postanowiłem skomentować poziom kompetencji i opisać całą sytuację. 1. Zmarła mi osoba bliska będąca posiadaczem konta w BNP Paribas, złożyliśmy wniosek o zwrot kosztów pogrzebu. Do tej pory wszystko niby wygląda ok 😉( ale na tym koniec). 2. Do wniosku konieczne jest dostarczenie oryginalnych FS przez osobę która pokryła koszty pogrzebu, zostały dostarczone aby potwierdzić z oryginalnością( pobrane z ZUS) ale tutaj pierwsza nieprofesjonalna sytuacja inny konsultant twierdzi że oryginały muszą zostać a poprzedni wprowadził mnie w błąd. Ok zostawiam oryginały. 3. Odział składa wniosek w banku i mamy poczekać chwilę iść na zakupy itp. okazuje się że nikt nie kontaktuje się więc dzwonię na infolinię gdzie nie ma specjalisty w tej dziedzinie więc nic się nie dowiaduję. 4. Po kilku dniach następuje kontakt z banku że konieczne są następne dokumenty, oczywiście tego samego dnia zostają dostarczone i po chwili oddział otrzymuje informację o kolejnych dokumentach potwierdzających coś do przodu. 5. Mija znowu kilka dni idę do oddziału aby się dowiedzieć jaki jest status i dowiaduję się że w centrali nikt nie wpisał osoby co się tym wnioskiem zajmuje i mamy dzwonić na infolinię. 6. Dzwonię więc na infolinię tam Pani mówi że nic mi nie powie bo ona jest od kredytów, proszę o połączenie z osobą co ma wiedzę jakie są procedury. Pani mnie informuje że jedynie oddział może mi coś powiedzieć a oddział prosi o dzwonienie na infolinię. 7. Pytam się więc Pani na infolinii i proszę ja o przełączenie, a jeśli nie może to niech ona zadzwoni czy napiszę wiadomość do specjalisty jakie są stosowane warunki ale mówi że nie ma takiej możliwości. Proszę więc aby podała adres e-mail na jaki mogę napisać pytanie, dowiaduję się jednak że nie ma możliwości a jedyną to napisanie listu i wysłanie drogą tradycyjną. Po podsumowaniu wspólnie z Panią z infolini jak i Panią z oddziału ustaliliśmy że one nic nie mogą i nie wiedzą z kim się skontaktować bo nie ma takiej osoby w całym banku. Na moje pytanie co by zrobiła Pani z infolini na moim miejscu dostałem odpowiedź że chodziła by codziennie do oddziału się pytać. Na pytanie w jakim celu skoro Pani w oddziale powiedziała że nie ma z kim się kontaktować ? Może tutaj dostanę informacje z kim, gdzie i jak się kontaktować pomoże to mi oraz wielu innym osobą w takiej sytuacji. FS oryginały cały czas są w oddziale i nie można ich zabrać i oddać do ZUS pomimo że wniosek został zatwierdzony już w dniu 02.01.2026 ale do dnia zrobienia przelewu nie mogą zostać oddane.
    Dorota

02.03.2026 12:56

Oj tam oj tam, na infolinii co chwilę zmieniają się studenci czego oczekujesz? Najlepszą radę dostałeś, chodzić codziennie do banku gdzie składałeś dokumenty i czekać. Nie bądź leniuszkiem. Jeśli nie masz na to czasu, wynajmij radcę prawnego niech załatwi to za Ciebie. Jak jesteś biedakiem, zapraszamy codziennie do kolejki.
    Mojzes

10.02.2026 10:48

Ręce opadają na ten bank . Załatwiłem swoją sprawe parę dni temu do dziś nie została rozwiązana . Nie polecam tego banku
    #ObslugaKlienta

10.02.2026 15:46

Szanowny Kliencie, bardzo nam przykro z powodu negatywnej opinii. Zależy nam na zadowoleniu Klientów, dlatego analizujemy wszystkie sygnały, które do nas wpływają i pracujemy nad poprawą jakości naszych usług. Zachęcamy do kontaktu kanałami, które umożliwią nam jej weryfikację - np. poprzez wysłanie wiadomości lub kontaktu na czacie w bankowości elektronicznej GOonline. Jesteśmy gotowi do pomocy również na infolinii pod numerem 500 990 500. Z poważaniem Zespół BNP Paribas Bank Polska.
    Kamil KK

26.09.2025 12:48

Szkoda gadać, mówią o transparentności w zasadach banku, a dostałem wypowiedzenie umowy, że zmyślonymi powodami! Dopiero jak powiedziałem, że pójdę do sądu pracy, bo mogę, że to brednie to przystali na moje warunki rezygnacji z pracy, "bo po co mam robić problemy przełożonemu, a po takiej akcji pewnie i tak nie chciałbym dalej tutaj pracować". Chciałem sytuacje opisać i wysłać maila do przełożonych przełożonego, że kłamie w powodach wypowiedzenia to dziwnym trafem miałem zablokowany dostęp do poczty prawie od razy po otrzymaniu wypowiedzenia. Masakra...
    gość

07.02.2026 08:36

Ale jak ze zmyślonymi powodami? To niemożliwe.
    Mateusz Dominiak

30.01.2026 01:46

Hej, praca specjalisty dla ambitnych z dobrą znajomością dokumentów księgowych działalności gospodarczej oraz form opodatkowania w tym dokumentacji segmentu Agro. Pracodawca inwestuje w pracownika jeśli ten tylko chce się rozwijać. Praca z klientem biznesowym w tym banku pozwala na obsługę ciekawych case’ów. To nie jest "prosta sprzedaż przy okienku", a realne doradztwo finansowe od agro po non-agro włącznie z obsługą non-profit i WM. Jeśli nie miałeś wcześniej doświadczenia w Micro lub MSP może być ciężko. Jeśli masz wiedzę i trafisz na fajny zespół jest to praca, która wprowadzi cię w wyższa szkołę bankowości w samozarządzającym się zespole. Ludzie piszą, że nikt się nie odzywa z rekrutacji. Bank stawia na talenty po to by je rozwijać. Jak się zatrudniałem dostałem propozycję wszędzie tam gdzie pojawiło się moje CV. To ja wybrałem, gdzie chce pracować, a pracodawca czekał na moją decyzję. Więc, mam inne doświadczenia. Pracuję już 4 lata, mam podwyżki i awanse. Dopóki będę czuł, że się rozwijam, a Bank będzie dbał o mnie jako pracownika będę pracował dalej. Dodam, że mam już 12 letnie doświadczenie w bankowości jako specjalista w kilku bankach i lubię to co robię. Jeśli gdzie indziej nie lubiłeś już podobnej pracy to po co się męczyć i marnować czas 😁👍
    #DoradcaKlientaBiznesowego
    V

29.01.2026 09:29

Pracuje jiak chce, jak bank tak i bankowość, nigdy nie trafich

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w BNP Paribas Bank Polska?

Kontakt - BNP Paribas Bank Polska S.A.

Kasprzaka 2 01-211 Warszawa

Klinent PPP

16.01.2026 08:14

Bank, aplikacja, system. Tragedia!! najlpeij uciec

25.11.2025 01:48

Tak

03.12.2025 11:47

To jest w 100% twoj, wina obarczaj nikogo innego tym. Nie płacisz im za doradztwo tylko pożyczasz od nich kasę. Jak pewnie setki tysięcy ludzi, co Ty myślisz że każdego za rękę prowadzić maja/fizycznie mogą? Daj spokój
    Ol

27.10.2025 09:38

Po wszystkich odbytych etapach rekrutacji, pracownik HR nie dał nawet znać, że nie decydują się na współpracę. Dostałam automatycznego maila na temat zamknięcia rekrutacji na zupełnie inne stanowisko. I tyle. Bardzo nieprofesjonalne zachowanie.

27.10.2025 12:23

Szanowny Kliencie, Bardzo nam przykro z powodu negatywnej opinii. Przepraszamy za automatycznie otrzymaną wiadomość. Z poważaniem Zespół BNP Paribas Bank Polska
    Eman

27.10.2025 12:06

Nie polecam aplikować do tego miejsca, ogłoszenie wisi ponad rok i nie potrafią znaleźć żadnej osoby, która spełniłaby ich oczekiwania. Sama rozmowa rekrutacyjna - przez Internet, bardzo nieprofesjonalna, jedna z gorszych na jakich byłam, rekruter odklejony od rzeczywistości, nie zadał żadnych konkretnych pytań tylko zajmował się bzdurami. W głównej mierze szukają osoby z gotową bazą klientów, z prawem jazdy kategorii B.
    #DoradcaKlienta
    Kamil

24.10.2025 22:46

Dobry wieczór, Wczoraj udałem się do banku BNP Paribas i obsłużył mnie Pan PATRYK LEWANDOWSKI pracujący w punkcie przy Bora Komorowskiego 37. Pan Patryk to właściwy człowiek na stanowisku doradcy klienta. Zostałem bardzo sprawnie obsłużony. Życzę PAństwu więcej tak zaangażowanych w swoją pracę pracowników. Pan Patryk powinien szybko awandować w strukturach banku!

27.10.2025 10:21

25.10.2025 14:21

Drodzy forumowicze, Mam pytanie odnośnie bankowości oddziałowej a szczególnie atmosfery w Warszawie. Jak ją oceniacie ?
    Job

16.10.2025 21:18

Brawo dla naszego działu marketingu! W ciągu miesiąca podbili średnią z 1,8/5 na 2,5/5 i jedną nogą BNP jest wzorowym pracodawcą!!! W mgnieniu oka ktoś w imieniu BNP wkleja formułkę, które na krytyczne posty ludu pokazuje jak bankowi jest przykro i jak mu zależy, żeby było pięknie. Całe szczęście, że moderator kasuje masę nieprzychylnych wpisów, dzięki czemu BNP ma szansę zostać złotym pracodawcą 2025! Będzie PREMIA 👋👋👋
    KAMU

14.10.2025 20:38

SUPER❤️

15.10.2025 08:43

Roblis

14.10.2025 20:39

Super profesjonalna obsługa

15.10.2025 08:43

Bardzo nam miło, dziękujemy za pozytywną opinię. :) Z poważaniem Zespół BNP Paribas Bank Polska
    Jack

06.10.2025 10:58

Niestety mobilność internetowa i czat z pracownikami banku to totalna porażka. Niby jest, ale żeby coś załatwić jedź do banku. Zgłoszony problem , 3 dni nie mogą rozwiązać sprawy a na to aby był jakiś dowód w sprawie usuwają czat. Brawo BGŻ

07.10.2025 09:17

Hasm

06.10.2025 18:44

Tragedia jedna wielka pomyłka od 3 miesięcy proszę się i wydzwaniam o uruchomienie ponowne blik ciągle ktoś obiecuje że oddzwoni i tak 3 miesiące nie odpowiedzialni ludzie bałagan na każdym z stanowisk

07.10.2025 09:16

Klient

23.09.2025 16:00

(usunięte przez administratora) i metr mułu. Tydzień po otwarciu konta miałem włamanie na konto. Wystarczy byle jakie zajęcie komornicze , a już nie zrobi się przelewu ani nie wyśle blika , każdą złotówkę ponad kwotę wolną blokują i ślą do komornika. Do tego niedouczona obsługa i tyle w temacie

23.09.2025 17:59

Marta Bockelmann

17.09.2025 18:01

Od roku staram sie odzyskac pieniadze z konta po mojej Mamie. Posiadam odpowiedni dokument na wypadek smierci, a bank nie wyplaca pieniedzy. Kiedy przyjezdzam do placowki podpisuje nowe oswiadczenia, pracownik zapewnia ze to juz wszystko i cisza. Dojazd do placowki to dla mnie 300 km.Na mojej telefony nie oddzwaniaja.Po 40 latach wypisze sie z tego banku i nie polece go nikomu

18.09.2025 08:05

Felicanty

18.09.2025 21:00

Serio się wypiszesz? ...i do tego nie polecisz? Tylko jakie ma znaczenie, czy po 2, 5 czy 40 latach? :) Uwielbiam, jak klienci straszą "bank" i są przekonani, że dzięki temu ich sprawa zostanie szybciej i pozytywnie rozpatrzona.
    Piotr

22.07.2025 17:19

Pracownik Bank w Radomiu BNP Paribas (usunięte przez administratora) doradca finansowy premium nie umie załatwić sprawy o wypłatę środków z konta po zmarłej mamie i teraz chowa głowę w piasek że na walił że nie potrafi załatwić sprawy i już się ciągnie od maj i bank nie wypłacił pieniędzy i jest bardzo arogancki nie polecam tego pana i tego banku bo nic nikt nie umie załatwić a poza tym zero kompetencji zawodowych
    Marta Bockelmann

17.09.2025 18:09

Ja czekam na taka wyplate rok,a bank wymysla nowe dokumenty do podpisu. Nie polecam tego banku

18.09.2025 08:05

M.

11.09.2025 15:52

Nie polecam! Prawie pół roku czekania na decyzję po czym bank stwierdza że kwota którą chcemy wziąć nie wystarczy na wykończenie domu.

11.09.2025 21:24

faktyx

03.09.2025 13:30

Dzień dobry. Chciałbym się podzielić przykrym doświadczeniem z Bankiem. Jest ich kilka , lecz dzisiejsza sytuacja korzystania z wpłatomatu przekracza wszystkie granice. A więc, wkładam kartę , wbijam PIN wkładam pieniądze. Wpłatom liczy 😊 i wyświetla się komunikat " Błąd systemu itd"zwraca kartę bez pokwitowania i bez zwrotu pieniędzy . Pieniądze znikają , niby są w bankomacie, a powinny być na koncie."" Lepiej niż Coperfild"" Skandal to mało powiedziane Pani w Banku stwierdziła , że system nie potrafi odczytać z karty i dlatego nie ma ich na koncie. Po złożeniu reklamacji trzeba czekać na własne pieniądze 30-dni to już następny skandal.

03.09.2025 14:28

Tomasz

25.08.2025 13:40

Bank mnie oszukał na kilka tysięcy. Pani na infolinii mnie wprowadziła w błąd i dlatego skorzystałem z oferty mimo że w innych bankach było dużo taniej. Złożyłem reklamację powołując się na rozmowę która przecież była nagrana. Usłyszałem że nagranie jest do dyspozycji banku a nie klienta a warunki są wyraźnie opisane w regulaminie, który trzeba było sobie przeczytać.

27.08.2025 19:52

it

24.08.2025 21:16

Odradzam udział w rekrutacji do działu IT, wysyłają zadanie, projekt do zrobienia, opis projektu trzy strony, masz im napisać aplikację z testami. Po wysłaniu zadania zapraszają na rozmowę, a rekruter życzy sobie, żebyś udostępnił mu ekran i żywo napisał kawałek kodu jak sobie wymyśli. Szukają programisty, który będzie pracował przy dwóch projektach jednocześnie. Zostałem odrzucony, chociaż na większość pytań odpowiedziałem. Feedbacku nie wysyłają, tylko automatyczny spam. Widzę to ogłoszenie na portalach pracy od dobrych kilku miesięcy. Mają 100+ kandydatów, ale od miesięcy nikogo nie mogą znaleźć. Wątpię, żeby przy tylu aplikacjach naprawdę chcieli kogoś zatrudnić. Strata czasu i wyłudzanie danych osobowych

25.08.2025 12:20

Szanowny Kliencie, dziękujemy za opinię. Przekazaliśmy tę sprawę do odpowiedniej komórki banku. Jeżeli jest taka możliwość, to bardzo prosimy o przekazanie nam linku do ogłoszenia, o którym mowa. Z poważaniem, Zespół BNP Paribas Bank Polska.
    Agnieszka Maślana

16.08.2025 17:25

Ja pracuje tu od 13 lat...uważam,że jako pracodawca BNP Paribas Bank Polska S.A daje ogrom możliwości. Atmosferę zawsze tworzymy sami,więc jeśli ktoś jest otwarty,potrafi współpracowac i wyciąga wnioski z popełnionych błędów doskonale się tu odbajdzie. Nie zawsze jest łatwo, ale tak jest skonstruowane świat. Trudności uczą i sprawiają,że jesteśmy silniejsi. Nie hejtuj Banku,a zastanów się co sprawiło,że już tu nie pracujesz?

23.08.2025 13:15

Może to nie w odchodzącym jest problem tylko w tolerancji, że pracują takie zespoły które są toksyczne ?
    MonikaWozniak

22.08.2025 20:36

Okropnie trudno dodzwonic sie do konsultanta, a zalatwic zdalnie zupelnie niemozliwe. W kazdej sprawie trzeba osobiscie do oddzialu. Nie mam dobrych doswiadczen z tym bankiem

Zostaw merytoryczną opinię o BNP Paribas Bank Polska S.A.