P. Looije Verpakkingen B.V.

Szczecin

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 56 ocen.

Opinie o P. Looije Verpakkingen B.V.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P. Looije Verpakkingen B.V.

Warto?

Witam. Czytam opinie i praktycznie 97% to negatywy. Aż tak źle tam jest? Warto się zainteresować tą firmą? Zastanawiam się czy by nie spróbować. Jak sytuacja wygląda na dzień dzisiejszy? Pozdrawiam.

dobra opinia
@684 10.02.2018 08:08

Czyli jak ja mam dobra opinie, to musze byc z biura? Ciekawe, bo skoro tak duzo osob pracuje tzn, ze wszyscy sa z biura, albo wszystkim jest zle i nie pisza tego? skoro jest zle to po co pracuja w tym biurze? w holandii jest tyle biur, ze jest w czym wybierac, wiec dlaczego to biuro ma tak duzo pracownikow? zastanowcie sie zanim napiszecie te bzdury. A jest duzo zlych opini? dlaczego? bo jak komus pasuje biuro i praca to nie widzi potrzeby i sensu tu sie wyzalac. Tu pisza ci ktorych zwolnili albo ci ktorym sie do pracy nie chcialo chodzic i pracowac, wielu mysli ze wystarczy dostac umowe i kasa sama na konto przyjdzie. tak nie ma w zadnym biurze. wiec jesli ktos ma rozum i umie logicznie myslec, to zrozumie dlaczego sa zle opinie.

Marcin
@684 10.02.2018 08:08

Oczywiście że to osoba reprezentująca biuro. Ta firma funkcjonowała do czasu aż właśnie Polskie gwiazdy zasiadły w biurach i zaczęły obrastać w piórka. Z resztą z brygadzistami jest to samo. Kiedyś naprawdę chciało się tam pracować. Co do Ankiety, to jest ewenement... Brak jakich kolejek kompetencji, jak i pracy z ludźmi w zespole. Do kiosku ruchu nawet bym jej nie posadził :)

Paweł

Pracowałem w Looije w zeszłym roku mieszkałem na mieszkaniu prywatnym i nie było rzadnych problemów chociaż za pracę przy obróbce metalu 9.43 trochę słabe pieniądze. Zjechałem na pauzę wróciłem do nich na mieszkanie firmowe i doznałem szoku mam wrażenie jakby zupełnie inna firma rzucanie z miejsca na miejsce varekamp to jakaś porażka koorydanotr nie ma o niczym pojedzie idź tam za chwilę tu cię nie potrzebuje idź na to stanowisko po 20 minutach idź na inną hale nie wiesz gdzie wejść ani co robić traktują cię jak śmiecia który akurat dzisiaj jest potrzebny do pracy. Moim zdaniem lepsze zorganizowanie było na wcześniejszym adb teraz agro niż na vk. Tłumaczenie w biurze że jesteś uczulony na płytki kwiatów nic nie pomoże rzucanie z jednej szklarni na drugą a może na którejś nic mu nie będzie. Wszystkie sprawy załatwiane przez maila nie można z nikim porozmawiać w oczy bo kończy się to zawsze tak samo proszę napisać maila. Brygadzistki na liniach z niektórymi można się dogadać Agnieszka Aneta i Paula z adb przynajmniej próbuje pomóc w jakiejś sytuacji reszta potrafi tylko drzeć mordę. Osobiście zostałem zmieszany z błotem pierwszego dnia przez jedną brygadzistke z adb która podeszła do mnie i jednego chłopaka stwierdziła ze faceci są tutaj bardzo aroganccy po odpowiedzi że jesteśmy tutaj pierwszy dzień od 30 minut i słowem się do nikogo nie odezwalismy usłyszeliśmy że skoro nam się nie podoba możemy się spakować i ,,wypie rdalać'' słowa brygadzistki. W pracy mobbing i tempo jak w (usunięte przez administratora) wszystko wymuszane krzykiem przez brygadzistki które myślą że są tam królowymi sortowni owoców. Ludzie z biura zakłamani nie pomogą w niczym nigdy nie wiesz czy pójdziesz jutro do pracy na planning czekasz do 22-23. Panie przyjmująca nowych ludzi do pracy ładnie mówi w rzeczywistości jest całkowicie inna. Mająca jedynie ona dostęp do garażu przy mieszkaniu firmowy twierdzi że cały czas ludzie jej kradna rzeczy teksty typu ja was upilnuje i na was też przyjdzie pora (usunięte przez administratora) pier..dolone wszystkich was wy..jebie z tad są na porządku dziennym. Moim zdaniem jedyna osoba z którą można porozmawiać w tej firmie to pani koordynator jeżdżąc po firmach i kontrolująca pracę pracowników nie pamiętam imienia kiedyś pracowała na cool Control teraz jest w biurze zawsze porozmawia i jeżeli ma możliwość pomoże . Pracownicy mieszkający na domkach firmowych nie wszyscy ale większość to jedna wielka patologia. Ćpanie chlanie naokragla zdarzają się ludzie po wyrokach ktorzy nie mają co szukać w pl. Kontakt z planingiem to jakaś porażka czekasz na pracę w danej branży mydła ci oczy że już zaraz się zacznie że będą potrzebować ludzi ale nic się nie rusza. Wypłata bardzo słabe przy tych samych godzinach w tej samej firmie pieniądze różnią się o 30-40 euro co tydzień. Żeby to wyjaśnić musisz napisac maila i czekać do 3 dni na odpowiedź. Biuro wypłaca na czas ale oszukuje jak może do pracy przeważnie rower auto firmowe musisz ileś pracować żeby dostać auto. Zdarzają się też u nich klienci u których jest naprawdę fajna i miła praca ale większość to sortownie owoców warzyw itp gdzie jest duży przemiał Polaków kazdy tylko patrzy jak cię przekręci za co podpier... Do biura i co masz ciekawego do zajeban.... Na domkach zdarzały się kradierze laptopów telefonów itp. na sortowniach nigdy nie wiesz o której skonczysz idziesz na 6-7 do 17-18 może i 20 nigdy nic nie wiadomo. Ogólnie jedna wielka patologia. Jeżeli chcesz się nabawić garba to jak najbardziej ta firma jest dla ciebie bo za dużo tutaj nie zarobisz. Cieszę się że już tam nie pracuje teraz mam normalne biuro gdzie w razie problemów nie rozmawiam z koordynatorem tylko bezpośrednio szef zaprasza na rozmowy i pyta co się dzieje w pracy jaki jest stosunek koorydanotr do pracowników itp.

antekJkpcc
@Paweł 31.01.2018 10:41

mógłbyś jakoś na priv napisać do mnie

Mariusz

Pracowałem w tym biurze ostatnie kilka miesiący w firmach adb, cool Control, krijenveld, to prawda co poniżej napisano, firma to (usunięte przez administratora) z przestępcami. Bardzo dużo narkomanow i kryminalistów z tatuażami więziennymi na twarzy i dłoniach. Kontakt z biurem wyłącznie SMS bo nie mają czasu odbierać telefonu, oczekiwanie na transport średnio 2 godziny po pracy. Odradzam normalnym ludziom bo praca w tej firmie jest skrajnie niebezpieczna.pozdr

Szalona

Jeśli ktoś trafi na adb proponuje uważać na brygadzistę pana m.falszywy człowiek jak większość zreszta

Andriej
@Szalona 06.01.2018 21:19

Zgodzę się z opinią biuro dało mi znać o przeprowadzcce o 15 wieczorem miałem być na innym mieszkaniu poszedłem się zapytać czy mogę wyjść wczesnien maks godzinę a on problem twój i biura nie mój chcesz to idź ale traktuje cię jakby dzisiaj nie było cię w pracy zadzwoniłem na alarmowke oni mówią okej możesz iść tylko powiedz koordynatorowi a on na to skoro oni ci tak powiedzieli to do widzenia tylko żeby cię tu jutro nie widział

Sebastian007

Nie polecam. Firma słynie z patologii, praca jest niebezpieczna między kryminalistami. Nawet ich kierowcy firmowi z Looije Verpakkingen to byli więźniowie zakładów karnych. Firma zbankrutowała w przeszłości kilkakrotnie. Przestrzegam przed ludźmi tam pracującymi. Firma stosuję mobing, zastraszanie, jest niesłowna.

anonymous
@ten co nie zna jezyka i jest 0 27.01.2018 01:39

https://www.looijeagf.nl/pl/15jaarPLV

ciekawski
@anonymous 27.01.2018 02:29

no prosze....nie jest tak trudno znalezc....

Piotr

Podpowiedzcie mi czy warto jechać do pracy w firmie? Na co trzeba zwrócić uwagę?

ktos
@Piotr 04.01.2018 18:13

Ja Ci powiem jedno, osoby zadowolone raczej tu nie zagladaja, bo i po co? skoro tutaj pisza osoby, ktore zapomnialy dopisac za co je wyrzucono, albo ze nie maja godzin, a dlaczego? bo nie chodzily do pracy jak za bardzo sie zjarali lub popili. Wiec jesli chcesz sugerowac sie takimi opiniami, prosze bardzo, ale zadko jest to prawda co tu pisza, skad wiem? bo mieszkam na takim domku i widze co sie dzieje, a ze pisze taka osoba co ja zwolnili i za co to wiem, bo przy mnie takie rzeczy sie dzieja. pozdrawiam i zapraszam ale tylko jesli masz zamiar chodzic do pracy

Zuza

patologiczni (usunięte przez administratora) żerujący na głupich (lub nowoprzybyłych do NL-tak jak ja ówcześnie) polaczkach.. nikomu nie polece tej firmy. Na szczęście dużo czasu tam nie zmarnowałam i już dawno tam nie pracuje. A z uwagi na to że kierownictwo na pewno czyta każdą opinię muszę napisać jedno: nie ma takiego słowa jak ZGNITE wieśniaki! w języku polskim takie słowo nie istnieje, żal tylko że Holendrów nawet tak nauczyliście MĄDRALE huehue straszną mam z was teraz beke

Rejczel

Jakie są wasze sugestie to ludzie wysłani z biura pracy PLV czy może zazdrośni pracownicy zamieszkujący ten sam blok .

Rejczel

Witam ma ktoś informacje na temat podsłuchów w domkach lub mieszkaniach .. czy komuś ruszano rzeczy prywatne ? Pragnę podjąć dyskusje na ten temat albowiem sytuacja zaczęła wymykać się z pod kontroli. Do pewnego momentu było to zabawne lecz gdy moje rzeczy prywatne zostały niszczone i przestawiane na inne miejsce przestało być to już śmieszne .

robson

nie polecam, mało godzin marne wypłaty , nie miła obsługa oszukają, warunki mieszkaniowe tragiczne

Wqwiony

Więc ta firma to nic innego jak ośrodek pracy &quot [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; jedni robią po 60h w tyg inni zaś po 20h a dalej zatrudniają ludzi bo im mało ( ludzi wszelkich typów itd.) kłamią z wszystkim zastraszaja mailami o karach niezgodnych z prawem poprostu patologia. Pracowałem tam 2-3 miesięcy i zawsze był problem z transportem czyli do pracy na 7-8 a zbiórka na punkcie o 4.45 dojazd do pracy 15 min. Ludzie normalne falszywi i ich teksty że ta praca to ich bóstwo i marzenie, nigdy nikomu nie polecę tej firmy. W pracy młodzi zadufani w sobie "kierownicy" myślący że jak wyliza to kimś zostaną Ala idiota. Ludzie z biura traktują wszystkich jak przedmioty olewaja nic normalnie nie da się załatwić, polaczki którzy mają Cie za smiecia. Nigdy nie wybierajcie tego biura.

Melek
@Wqwiony 11.12.2016 20:56

Moge jakis kontakt do Ciebie

NIERÓB

Dziwne ze zwalniają ludzi tylko z jednego powodu. Tez byłam w tym biurze i tego nie można nazwać praca, latasz jak pies z hali na hale a godzin masz ledwie co mimo że nie ma cię cały dzień poza domem! Plus jeszcze siedzenie na kantynie 2 godziny i czekanie na teonsport. Zero szacunku i zorganizowania !! Tylko dla swoich lizodupow maja wszystko ! Tak piszę to ja kolejny nierób nie nadający sie do żadnej pracy :) Tylko szkoda ze pracuje już drugi rok odkąd zwolniłam się z tej żałosnej agencji... I to na chlodni gdzie praca jest dużo cięższa ale pieniądze są lepsze niż te wasze psie ochłapy... I jakoś nie jestem nierobem skoro tyle czasu tutaj jestem, i wolę to niż przebieranie i oglądanie jakiś waszych zgniłych owoców, gdzie każdy ma inne zdanie. Jeden każe to pakować ,drugi wyrzucić,ale tacy pracowici ludzie mogą też się mylić. Pozdrawiam was środkowym palcem :)

Melek
@NIERÓB 18.10.2017 19:43

Moge do ciebie numer telefonu

Ja

Dramat szukajcie innego biura to co powyższe prawda... Kolesiostwo i wlazidupy ja np miałem problemy bo rozmawiałem z team leaderem po nl to zwrocono mi uwage abym uzywal angielskiego bo brygadzistka nie rozumie... Zenada poziom biura na poziomie gowna. Codziennie planing o 21 ntid na telefon standard. Praca ciezka ludzie wredni więcej kierownikow jak pracujących. Trzeba uwazac co sie mówi ciągły stres... Brak stałych firm dzis tu jutro tam. Przez 3 miesiace zwiedziłem chyba wszystkie firmy. Jednego dnia wysyłają cie na 5 hal bo potrzebują po czym po dotarciu do docelowej firmy dostajesz tel. Że masz jechać gdzie indziej na kolejne ompaki i tak zwiedzasz 5 firm jednego dnia bedac w pracy 10 h placa za 6 bo transport na firmę sie nie wlicza do godzin pracujących. W biurze ogolnie rodzinka siedzi i spychologia na porządku dziennym. Omijajcie z daleka. Pozdro niestety jeszcze obecny pracownik ale juz nie długo sie pożegnamy

anonymous
@Ja 17.08.2017 22:13

Tak mnie zastanawia....skoro znasz holenderski i tak tam jest zle, po co tam siedzisz?

Melek
@Ja 17.08.2017 22:13

Hej A masz jakieś dowody na to p.loojie musza zniknąć z powierzchni ziemi

pracowity

nie polecam tej firmy. odradzam

talalalla
@pracowity 03.11.2017 07:19

Ja uważam że opinie na temat firmy są podzielone. Z jednej strony wypłaty zawsze na czas, służbowy rower lub transport, z drugiej strony faktycznie okropna atmosfera w pracy. Ciężko mi więc wypowiedzieć się tam czy owak,myślę że przeciętnie na 5 w skali od 0-10. Jeżeli chodzi o prace i wypłaty 10/10, ale jezeli chodzi o atmosfere pracy no to 1/10 max

zadowolony
@talalalla 03.11.2017 18:18

atmosfera w pracy zla....no coz, juz my polacy tak mamy ze sami sobie to stwazamy, gdybysmy lepiej do siebie podchodzili w codziennych relacjach to by tego nie bylo. nie na kazdej hali jest zle, ja ne narzekam, przeciez nie z kazdym od razu trzeba sie przyjaznic. to tylko praca a nasze zycie tak naprawde jest poza nia. jesli kazdy szanoweal by kazdego to byloby ok, prawda?

klark

hahahaha wiecie co wam powiem wszystkie nieroby niech wracają do polski a nie zajmujecie miejsce osobom którym chce się pracować i coś osiągnąć dla swej rodziny i aby ich dzieci miały lepszy byt i start w życiu niż my .firma P.LOOIJE JEST godna polecenia pozdrawiam wszystkich nierobów :):)

Tyśka
@klark 30.09.2017 21:35

Czyli każdy kto napiszę zła opinię jest nierobem :) Ludzie uciekają z tamtad do Polski ale nie z nieróbstwa tylko przez to że traktujcie ludzi jak śmieci Ci z biura piszą dobre opinie ,albo te o tych nierobach !! Skoro macie takich ludzi pracowitych to czemu ciągle się oglaszacie ze szukacie do pracy ?! A my siedzimy i nie mamy godzin?! Brednie tu piszą tylko ludzie z biura a prawdziwe opinie ludzi którzy swoje tam przeszli i nic dziwnego że nie polecają !!!!

pracownik ale nie z biura
@Tyśka 05.10.2017 00:00

Czyli kazdy kto napisze dobra opinie to jest z biura? to znaczy ze ta strona jest tylko dla narzekajacych, ja mysle ze szukaja ludzi, bo jak zwolnia tych nierobow to raczej im brakuje. Ja pracuje tu juz kolejny rok i jesli nie byloby pracy i ciagle ludzie siedzieliby w domu to za co zyliby? pewnie siedza w domu zwlaszcza ci ktorych nigdzie nie chca, sam jestem swiadkiem i widze jak niektorzy ludzie pracuja, sam mam ochote ich wywalic bo nie mam zamiaru pracowac na innych, zreszta okresy gdy pracy jest mniej zdazaja sie w ciagu roku i w kazdym biurze, wiem, bo pracowalem w innych tez. przeciez to logiczne ze owoce i warzywa to ida sezonowo. nie kazdy owoc rosnie caly rok, proste i logiczne. ja uwazam ze biuro jest ok i jesli ktos chce pracowac to ma mozliwosci, a jak mu sie nie chce to kazdy powod jest dobry do nazekania i dla takiego goscia kazde biuro bedzie zle. POLECAM, ale tym ktorzy chca pracowac i rozumieja ze raz jest pracy mniej a raz wiecej. lepiej przeczekac ten brak pracy i wykorzystac na urlop tak jak ja zrobilem niz szukac innego biura bo w okresie spokojnym wszedzie brak godzin. ja juz sie nauczylem ze jak sa godzinki to warto odlozyc troszke zeby miec na ten spokojny czas, niz przepic i przepalic wszystko po kazdej wyplacie. wiem ze nie kazdy zyje z dnia na dzien, ale niestety widze i slysze na halach jak sporo ludzi podchodzi do zycia. w piatek wyplata, szalony weekend i w poniedzialek znow czekanie na wyplate. skoro wiele osob sciaga tu rodziny, tu wynajmuja lub kupuja domy albo mieszkania....to ten co czyta te zle opinie, niech sie zastanowi skad oni biora na to pieniadze i za co zyja? proste i logiczne. Ii jeszcze jedno, wyplaty na czas. POLECAM

Maja

@monika - a czy możesz napisać nieco więcej o warunkach zatrudnienia oferowanych przez P. Looije Verpakkingen B.V.? Wspominasz o nieprzyjemnej atmosferze - czy według Ciebie panuje ona w całej firmie, czy w określonych działach? Wszelkie konkretne i merytoryczne uwagi będą cenną wskazówką dla innych użytkowników, którzy mogą być potencjalnie zainteresowani podjęciem pracy w tej firmie.

szalona

pracowalam iles miesiecy przez to biuro pracy czasami tez na adb uwazalabym na ta co i do kogo tam sie mowi bo niektorzy lubia jak sie donosi na innych i jak sie im [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] liże dotyczy to pewnego brygadzisty jak ktos wczesniej wspomnial plus to wyplacalnosc firmy terminowe wyplaty

Maja

@w szokupodpinam się pod pytanie @Majka. Jak pierwsze wrażenia po wyjeździe?

monika
@Maja 28.06.2017 09:37

ludzie wredni więcej kierownikow jak pracujących, guzik zarobisz ... więcej oddasz za domek

w szoku

proszę napiszcie czy tam dalej taki cyrk? mam jechac w sobotę

Majka
@w szoku 15.06.2017 13:23

I jak?

Czosnek

Ja proponuję uważać na "parkę " Natalia i Patryk (nie wiem czy jeszcze pracują ).....lubią podkładać podsłuch w domku żeby później donosić na was do biura....dochodziło nawet do sytuacji gdzie Anka z biura wiedziała ile stopni ustawiacie na termostacie w pokoju....a dowiedziawszy się o tym że ta para inwigiluje innych w domku skomentowała to tylko stwierdzeniem "czy masz coś do ukrycia że podsłuch Ci przeszkadza" haha gdyby mi ktoś powiedział że takie sytuacje mają miejsce w normalnym świecie to bym nie uwierzył, ale niestety moich znajomych spotkała ta niezbyt ciekawa sytuacja i widzę że tam patologia uznawana jest za normę....pozdro były (NA SZCZĘŚCIE ) pracownik

Kams

Szkoda marnować czasu. Jedyne czego można się dorobić w tej agencji to garba i siwych włosów, bo na pewno nie pieniędzy.

Monika.

Nie polecam tej agencji ze względu na kolesiostwo i wciskanie ludziom kitu. Biuro nie ma nad niczym kontroli poza godzinami, które rozdziela jak chce i komu chce! Codziennie inna godzina pracy, codziennie nowy planning wysyłany nawet po 21 ! Codziennie nowe osoby - raz normalni, raz psychiczni, raz ci co mają wyrabane na wszystko, lizusy i lalunie, lenie i pracusie, ci co mają jeszcze 4minuty pauzy, a już lecą pracować-bo Polaczek potrafi. Co dalej- brygadziści bez żadnego obycia-now how - czyli bez kultury osobistej (dzień dobry to rzadkośc), oczekiwanie na d a r m o w y transport po skończonej pracy nawet do 2h, bo,, nie ma busów, wszystkie właśnie są w trasie", także jak skończysz o 17 to w domu będziesz na 19-19.30 kierowca oczywiście musi rozwieść wszystkich po całej Hadze.No cóż, takie życie. W umowie jest napisane pakowanie i sortowanie, w rzeczyswistości możesz wyladować na szklarni sadząc na kolanach, stickerując lub robiąc om-pack- czyli wybierasz dobre owoce z kartonu w którym czasem połowa jest zgitych, wg wzoru /obowiązkowo jak brygadzista każe/ ! Możesz też wylądowąć w zimnie, gdzie nikt cię wcześniej nie poinformował, że temperatura hali bedzie +2C. Kobiety dźwigają nawet powyzej 18kg ciężkie kartony, to jest praca dla facetów ale jak ich brak to trzeba - no bo kto zrobi. Podpisałeś umowę z zakresem obowiązków - to rób. Sortowanie zgniłych, spleśniałych owoców bez maseczek, gdy pleśń unosi się w powietrzu. Czyszczenie owoców szczotką drucianą, szmatkami, przecieranie rękawiczką, walka z muchami, z wodą, z hałasem -radio na niektórych halach gra tak głośno jak w dyskotece. Oczywiście nigdy nie wiesz kiedy skończysz..... Kantyny - czasem brak słów. Same uroki życia i pracy z P.Looije z najniższą stawką. Jedyny plus to terminowe wypłaty.

Było, minęło
@Monika. 25.04.2017 12:53

Prawda, wszystko prawda!

Maja

@Monika a Ty jakie masz doświadczenia z pracy za pośrednictwem P. Looije Verpakkingen B.V.? Chętnie dowiemy się więcej na temat warunków zatrudnienia.

Monika

Powiem tak, przyjdź zobacz oceń. Dla jednych bedzie okej, dla drugich tragedia. Nie spodoba się wyjdziesz, bedzie okej zostaniesz. Nigdzie nie jest idealnie, każdy z nas ma inne wymagania i oczekiwania.

Wściekła

Witam chciałam was przestrzec przed tym biurem oszukują na pieniądzach musicie wszytko zapisywać z transportem jest tragedia do pracy jeździcie nawet 2 godz wcześniej a puzniej stoicie przed fabryka na dworze po pracy tez czeka sie na transport po 1,5 godz i zanim dojedziesz do domu to kolejne 1,5 godz czasami nawet wiecej na planingi czeka sie nawet do 22:00 wysyłają meile z groźbami totalny mobing jesli masz wybór szukaj innej pracy

Pracownik P.looije

Jak ktoś ma pytania to zapraszam frania@poczta.onet.pl , powiem Wam co chcecie sie dowiedzieć :)

Adrian (Rudy)

Jak dla mnie firm Bardzo dobra. Jak potrafisz pracować to nie masz na telefon. Jakoś Ja nigdy tu nie miałem solara na minusie. Pracowałem tu 6miesiecy. Polecam to firmę każdemu kto chce pracować ,potrafi i nie boi się ciężkiej pracy. Lizusy są bd i były wszędzie. Polecam aby się dostać do ADB do Jochema Patrycji Raymonda. Na ADB zawsze spoko. Może kiedyś jeszcze wroce. A co do tych co mają minusy na solarisach Ruszcie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i zacznijcie pracować A nie na wakacje przyjechliscie Albo pijecie albo cpacie. Pozdrawiam Pozdrawiam. Rudy z ADB

WRONA
@Adrian (Rudy) 27.11.2016 14:03

Posłuchaj rudy capie! jak liżesz cipke Patrysi i Johemowi robisz loda to jest dobrze! co by nie było;-)tak samo jak pozostałe tam lizicipki: Paula, Marzenka obciąga Rajmundowi,Benia i cała reszta tych wrednych mord!!!!!!

Kinga

A czy ktos z Was dojeżdża do pracy rowerem ???

simon

Jak nie polizesz d.u.pki to nie bedzie dobrze. W takim systemie sie tam pracuje. Same kapusie i wlazidupy... zarobic idzie, robota jak robota trzeba zapier.d.a.laac.

WWR

Byłam pracownikiem p.looije. Wszystko ok bardzo mi się podobało. Braca wcale nie cięzka, godziny były na mieszkaniu jak najbardziej ok. do ludzi z biura tez nic nie mam, jedyny problem to brygadzista na jenej z hal ( usunięte przez administratora )Niszcy atmoswerę jaka jet na hali,człowiek chce spokojnie pracowac a ten sie wpierdala i drze ryja nie niewiwdomo o co! bo chce pokazac jaki on jest waży.

anonim

(usunięte przez administratora)

Było, minęło.

Z obowiązków wywiązywałam się zawsze dobrze, o czym może świadczyć fakt, że rzadko kończyłam pracę o "normalnej" godzinie (czyli po 8-10 godzinach pracy). Mimo iż w biurze zgłaszałam, że naprawdę nie chcę aż tyle pracować, że przecież ludzie siedzą nie raz po kilka dni na domkach, to słyszałam tylko, że TO NIEPRAWDA. Że ja wcale dużo nie pracuję (wtf?) i nie mam dużo nadgodzin, i że ludzie w domkach nie siedzą W OGÓLE. Okłamywali mnie prosto w oczy. Nie raz. I nigdy nikt się do kłamstwa nie przyznał, nawet przyłapany. W takich sytuacjach dostawałam opieprz za nic, albo nawet pisemne ostrzeżenie :D I nie, nie byłąm ani chamska, ani bezczelna, nie wyzywałam i nie przeklinałam. Byłam szczera. Ale niektórzy szczerości na klatę przyjąć nie potrafią. Wyraziłam zresztą tylko moje zdanie i opisałam swoje doświadczenia w tej firmie. Ja nie polecam. Radzę omijać szerokim łukiem. Ale to tylko moje zdanie. Każdy może się przekonać we własnym zakresie. Pozdrawiam.

Było, minęło.

Nie polecam. Może i są godziny (czasem nie dla wszystkich), może i jak ktoś się stara to będzie pracował. Ale samo zaangażowanie w pracę nie wystarczy. Trzeba też angażować się w odpowiednie przyjaźnie, być miłym dla wybranej grupki osób, zwyczajnie się podlizywać i udawać przyjaciela. Jedno wielkie kółko wzajemnej adoracji. Pół biura to rodzina. I jeśli mówisz co myślisz, bronisz swojego zdania i nie grasz w ICH grę, nie będzie lekko. Wielu z nich to osoby niedowartościowane, którzy gnębiąc innych podwyższają swoje ego. Smutne, ale prawdziwe. Niestety. Są to chore relacje, które występują w tej firmie. Więc jeśli jesteś odporny na takie toksyczne środowisko i chcesz zarobić, spróbuj, może Ci się uda. Jeśli jednak, oprócz pracy, ważna jest dla Ciebie atmosfera i SZACUNEK (tak, tego też tam brakuje), szukaj dalej. Warto.

Wazniak

Elo nie polecam tej agencji jedna z najgorszych w Holandii obiecuja człowiekowi godziny a okazuje sie lipa no i zarobki do bani...a pani ( usunięte przez administratora )z biura co rekrutuje ludzi to sobie mysli ze jest panią ŻYCIA I SMIERCI i wszystko jej wolno bo zna jezyk i nic poza tym najgorsza zouza jaka swiat widział!!!!!!!!!!! NIE POLECAM TEGO BIURA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Maaargaretka

Większość z was oczywiście ma prawo czuć się potraktowany nie właściwie. Niestety zapominacie opisać swoje zaangażowanie do pracy oraz wysokość swoich możliwości. Jestem pracownikiem p.looije. od prawie roku i fakt na początku było ciężko trzeba było jeździć po RÓŻNYCH halach. I dawać z siebie wszystko (aby dana hala chciała nas zamawiać ) jeżeli ktoś jest bez mózgu lub ma wyj**ane nie zajmuje się na hali praca tylko gadaniem i rozgladanie się za innymi to pracodawca danej hali go nie chce dla mnie proste. Sama owszem mam stała hale tzn o ile mogę tak powiedzieć to mam hale która doceniła moje zaangażowanie i prace ale niestety trzeba ciężko pracować. Jak nie to nie będziesz mieć godzin. Spotykam różnych ludzi... Nie raz dramat.początki Na "mojej" hali byly straszne nikt się ze mną jak z jajkiem nie obchodził a dodam że jest to jedna z najcięższych z firm PLV szybkie tempo oraz własną organizacja to podstawa ale trzeba też MYŚLEĆ. Myślę że mam godziny dzięki mojej pracy dzięki temu że staram się dobrze pracować. Dodam że nie mam czarnych ciuchów( mimo stażu) ale nie spotykają mnie z tego powodu nie przyjemności ;-) Ludzie chęci to podstawa jak widzę nowa osobę która na start mówi mi się nie chce i widzę że cały dzień wali.... To zastanawiam się po co tu przyjechała później jeszcze jedna z drugą oczernia biuro pracy bo przecież muszą swoje nie robstwo zrzucic na innych :-) dramat

anonim

(usunięte przez administratora)

N

Tak

Wieslaw

Nie rozumiem o czym piszecie jaki brak godzin, a pracowaliscie w innych biurach jak Axidus czy Van koppen nie narzekajcie zawsze z tylu ludzi co pracuja w biurach znajda sie takie ofermy jak wy sort ale jestem szczery pracuje w Looije I jestem zadowolony no przyznam nie lubie cool control I sortowni ziemniakow ale maja inne lepsze firmy jak Snijpunt czy szklarnie z papryka no ower gdzie pracuja zgrani I fantastyczni ludzie I nie narzekaja . Ale rozumiem takie jest zycie wszedzie znajda sie ofiary losu poprostu wruccie do polski tam jest lepiej. Jeszcze jedno co mi sie spodobalo w Looije czy kiedykolwiek w innych biurach ktos do was zadzwonil I zapytal czy odpowiada wam praca jak sie czuliscie , czy naprzyklad zebyscie wzieli wiecej jedzenia bo bedziecie pracowali dlozej na pewno nie a Looije tak postepuje co cenie pozdrowienia dla wszustkich pracownikuw PLV Looije

Wieslaw

Nie rozumiem o czym piszecie jaki brak godzin, a pracowaliscie w innych biurach jak Axidus czy Van koppen nie narzekajcie zawsze z tylu ludzi co pracuja w biurach znajda sie takie ofermy jak wy sort ale jestem szczery pracuje w Looije I jestem zadowolony no przyznam nie lubie cool control I sortowni ziemniakow ale maja inne lepsze firmy jak Snijpunt czy szklarnie z papryka no ower gdzie pracuja zgrani I fantastyczni ludzie I nie narzekaja . Ale rozumiem takie jest zycie wszedzie znajda sie ofiary losu poprostu wruccie do polski tam jest lepiej. Jeszcze jedno co mi sie spodobalo w Looije czy kiedykolwiek w innych biurach ktos do was zadzwonil I zapytal czy odpowiada wam praca jak sie czuliscie , czy naprzyklad zebyscie wzieli wiecej jedzenia bo bedziecie pracowali dlozej na pewno nie a Looije tak postepuje co cenie pozdrowienia dla wszustkich pracownikuw PLV Looije

gosc

przeczytajcie dokładnie umowę.....na jednej z kartek pisze "agencja zapewnia 0 godzin pracy w tygodniu....więc ten fakt mówi sam za siebie o poziomie tego "burdelu"

abc
@gosc 28.07.2016 21:59

"gosciu"mozesz napisac gdzie to jest? jakis paragraf albo punkt? bo ja sprawdzilem sobie z ciekawosci i nic nie widze

anonim

(usunięte przez administratora)

coś o tym wiem

6 euro :)

Mlody

Witam forumowicze, wiecie cos na temat stawki do wieku dla 18 lat ?

coś o tym wiem
@Mlody 09.05.2016 19:55

stawka wynosi 6 euro :)

marta

a jak teraz z pracą,warto jechać czy szukać lepsze biuro.

anonim

(usunięte przez administratora)

marta

a jak teraz z pracą,warto jechać czy szukać lepsze biuro.

kasia

ale te dobre opinie nie koniecznie musza być pisane z biura. jest tam wiele włazodupów ,sebuś zje..... asia ,żałośni kierowcy i rodzinka która tam pracuje !

anonim

(usunięte przez administratora)

Witka
@klucz 13.02.2016 18:28

"Pozytywni", jak to ująłeś, nie piszą, bo ich NIE MA. Wiem czego chcę - przyjechałam tu zarobić pieniądze, a nie SIEDZIEĆ W POKOJU, za który płacę spore pieniądze. CZEKAM AŻ ŁASKAWIE WEZMĄ MNIE DO PRACY! Mogę Ci tez odpowiedzieć dlaczego tu jeszcze jestem, bo NIE MAM ZA CO WRÓCIĆ DO DOMU. Pierwsza wypłata była po trzech tygodniach, oczywiście na MINUSIE, bo ile można zarobić za KILKA GODZIN PRACY W TYGODNIU? Nie wzięłam za dużo euro, bo kto się spodziewał, że większość moich tygodniowych rozliczeń będzie na MINUSIE z powodu NIE ZAPEWNIENIA PRZEZ FIRMĘ NAWET 15 GODZIN PRACY W TYGODNIU?! Śmiech na sali - co tydzień kilkanaście nowych osób ściąganych z Polski, żeby tylko mieszkania w opłakanym stanie im utrzymywać, bo tylko na to się w tej firmie "zarabia"!

krrrr

Dobre opinie piszą ludzie z biura i sami sie wkopują tekstem "nie przyjechaliście tu na wakacje" bo to jest powtarzane przez pania Anie jak przychodzi się podpisac kontrakt!!!

agata to sraka

przeciez te dobre opinie pisza te paskudne mordy z biura bo nie maja co robić... są nieuczciwi i tyle jest dosłownie tak jak w tej opinii wyżej ,nawet można by było wiele dodać... agatka dorwała holendra i jest kims a z taka twarza pewnie wczesniej zbierała śmieci to teraz mści sie na ludziach ! musi dawa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] temu staremu grubemu oblechowi zeby dobrze żyć hahahaha ten tekst "nie przyjechaliście tu na wakacje " mnie rozwala bo też nie po to żeby kogoś gnoili ! Byliśmy tam 5 tyg w tym czasie zarobiliśmy może z 500 euro i żyj z tego i odłóż coś ,żenada... jakoś są normalne prace i zarobki gdzie przy 160 godzinach zarabiamy teraz 1100 euro ! i też przyjechałam do tej nie na wakcacje !!

XX

Witam, jestem byłym pracownikiem tej pseudo-agencji.Po Kilkunastu tygodniach przepracowanych tam miałam odłożone parędziesiąt euro na czysto, ponieważ: -za coś żyć trzeba, -ilość godzin w tygodniu wahała się w granicach dwudziestu, po odjęciu 80 e za mieszkanie i 20 za ubezpieczenie dawało marne cotygodniowe wypłaty, ale człowiek nadal żył złudnymi obietnicami biura "zaraz ruszy sezon"- prędzej dorobiła bym się płaskodupia od siedzenia w domku i czekania na telefon do pracy niż na ruszenie błogosławionego sezonu z dużą ilością pracy i godzin. Tak, tak to ukochane siedzenie i czekanie na wezwanie do pracy- pracownik miał obowiązek do godziny 13stej nie ruszać się z domku z przywiązanym do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] telefonem , bo akurat zadzwonią i pojedziesz na 2 godziny na halę pod którą, po odbębnieniu roboty będziesz czekał godzinę na transport do domu- ale najpierw zadzwoń do biura, że czekasz, bo w "natłoku" pracy zapomną że ktoś gdzieś czeka na transport.... Jak już uda się dostać maila, ze jednak idziesz jutro do pracy na normalną godzinę to huuurrraaa, aż nie możesz spać z podekscytowania, bo nie wiesz w jaką nieznaną jutro wyruszysz- ilość kanapek nieokreślona bo ani nie znasz początku a ani końca pracy- ale co najlepsze, to zwiedzanie nowej jeszcze niepoznanej Holandii zza okna samochodu, gdy wożą cię jak idiotę z hali na halę, gdzie spędzasz po kilkanaście minut, by znów ruszyć w rejs w nieznane..... Pamiętaj by nigdy nic do nikogo nie mówić, bo nie wiesz czy stoisz koło matki, żony, kochanki, czy brata innego- wyżej postawionego- pracownika, gdyż jest to bardzo "rodzinna" firma naszpikowana rodzinnymi układami. Najlepszy jest siostrzany duet anka-agata, jedna śpi z szefem, druga werbuje ludzi do pracy, początkowo grając troskliwą koordynatorkę, by później niczym wilk w owczej skórze pokazać swoje "złe" oblicze....Piszę to wszystko z lekkim humorem, bo nerwy już tam zjadłam, po co obrażać osoby z biura, przecież one doskonale wiedzą że są dnem i wrakami ludzi, którzy zachłysnęli się tą całą zagranicą wypierając się z ludzkich uczuć czy zachowań, nie licz z ich strony na pomoc czy współczucie, bo ich nie otrzymasz, na ich oczy opadły klapki z nadrukiem euro...i nie chce słuchać bajek o tym, że wypowiadają się tu ludzie, którzy są awanturnikami, co chcieli dostawać pieniądze za leżenie. Znałam tam całą masą osób, które wyjechały z nadzieją na zarobienie pieniążków, a zakończyły historię z tą firmą, albo z minusem albo z marnymi groszami na koncie, bo niestety za dużo pracowników a za mało pracy, mieszkanie opłacać trza było, a przy opcji gdzie masz 3 dni na telefon plus wolne weekendy- czyli 5 dni w tygodniu wolne od pracy, ciężko zarobić nawet na te podstawy.

Było, minęło.
@XX 05.02.2016 16:31

Prawda, prawda, prawda! Bardzo trafny opis.

Mati

Bardzo żałuję, że nie wierzyłem tym wszystkim negatywnym opiniom! Siedzę na tyłku w mieszkaniu już trzeci dzień!!! Dzwonię do biura i PROSZĘ się o większa ilość godzin!!! ...a oni mają to w d*pie - zatrudniają co tydzień nowych pracowników stawiając ich w takiej samej sytuacji!!!

Mirela

Witam jak tak czytam co wy tu za bzdury piszecie o tej firmie to się w głowie nie mieści ..!!Po pierwsze to wy tu przyjechaliście do pracy a nie na wakacje !Wymagacie nie wiadomo czego w Polsce byście mieli tak dobrze aby przyjechać na gotowe mieszkanie i prace !.? Napewno nie.. Ci ludzie się starają dają wam mieszkanie i godziny ale że komuś niechce się pracować to ich problem to skoro decydujecie się na wyjazdy za granicę jak sobie tu nie radziecie ...!! Wszystkiego wymagacie jak by to były jakieś wczasy .Może jeszcze byście chcieli aby was kielnerki obsługiwali i wszystko pod nos przynosiły .! żałosne ..a tam pracowałam 9 miesięcy i nie mam żadnego złego zdania na temat te firmy ... godziny miałam ,czysto na domku też współlokatorów też wporządku ... Jeśli chodzi o prace na chłodniach czy szklarniach to fajni ludzie tam były owszem było tak że czasami w ciągu dnia chodziło się na 3 hale ale to zależało gdzie jesteś bardzo potrzebna/y zależy jak pracujesz i gdzie sobie możesz poradzić ... Na telefon też się miało ale napewno nie tydz czasu tak jak inni się tutaj wypowiadają poprostu piszecie to w złości że zostaliście zwolnieni ponieważ nie chciało wam sie pracować,albo nie nadawaliście się .. Jeśli chodzi o P,Anie z biura i wg resztę pracowników to też nie możecie tak bezpodstawnie ich publicznie oczerniać bo to nie jest miłe do czytania ., nie mówię że dobrze żyłam z biurem ale dla mnie wszyscy byli bardzo wporządku .. Jeśli chodzi o P.Agate to też nie narzekam na nią i złego słowa nie powiem ponieważ dużo mi pomogła tylko trzeba było normalnie i spokojnie rozmawiać a wszystko się da załatwić ... Bardzo polecam tą firmę..Każdemu ! Pozdrawiam wszystkich środkowym palcem tych którzy nie doceniały tej firmy i mają złe zdanie na temat p.looije !!

Mirela

Witam jak tak czytam co wy tu za bzdury piszecie o tej firmie to się w głowie nie mieści ..!!Po pierwsze to wy tu przyjechaliście do pracy a nie na wakacje !Wymagacie nie wiadomo czego w Polsce byście mieli tak dobrze aby przyjechać na gotowe mieszkanie i prace !.? Napewno nie.. Ci ludzie się starają dają wam mieszkanie i godziny ale że komuś niechce się pracować to ich problem to skoro decydujecie się na wyjazdy za granicę jak sobie tu nie radziecie ...!! Wszystkiego wymagacie jak by to były jakieś wczasy .Może jeszcze byście chcieli aby was kielnerki obsługiwali i wszystko pod nos przynosiły .! żałosne ..a tam pracowałam 9 miesięcy i nie mam żadnego złego zdania na temat te firmy ... godziny miałam ,czysto na domku też współlokatorów też wporządku ... Jeśli chodzi o prace na chłodniach czy szklarniach to fajni ludzie tam były owszem było tak że czasami w ciągu dnia chodziło się na 3 hale ale to zależało gdzie jesteś bardzo potrzebna/y zależy jak pracujesz i gdzie sobie możesz poradzić ... Na telefon też się miało ale napewno nie tydz czasu tak jak inni się tutaj wypowiadają poprostu piszecie to w złości że zostaliście zwolnieni ponieważ nie chciało wam sie pracować,albo nie nadawaliście się .. Jeśli chodzi o P,Anie z biura i wg resztę pracowników to też nie możecie tak bezpodstawnie ich publicznie oczerniać bo to nie jest miłe do czytania ., nie mówię że dobrze żyłam z biurem ale dla mnie wszyscy byli bardzo wporządku .. Jeśli chodzi o P.Agate to też nie narzekam na nią i złego słowa nie powiem ponieważ dużo mi pomogła tylko trzeba było normalnie i spokojnie rozmawiać a wszystko się da załatwić ... Bardzo polecam tą firmę..Każdemu ! Pozdrawiam wszystkich środkowym palcem tych którzy nie doceniały tej firmy i mają złe zdanie na temat p.looije !!

witek666
@Mirela 01.02.2016 18:40

czlowieku masz jakies porównanie wiesz jak jest w innych firmach za tyle kasy to warunki maja byc wypas bo za to mozna w 4 wynajac dom z internetem pralka i kuchnia w 4 a nie 20 osób smieszne jak ktos niema pojecia i ufa agencji to zdzieraja pieniadze 80 90 100 e tyle sie placi na tydzien w agencji pracy za mieszkanie i za ta cene powino byc mieszkanie wyposazone umeblowane z internetem to nie sredniowiecze pozdrawiam

pokit

Ta firma jest moja piersza praca po przyjezdzie do holandi pracuje juz ponad rok i jestem bardzo zadowolony pieniadze zawsze naczasie bardzo mili ludzie zawsze pomocni mila atmoswera uwazam ze .na zekaja tylko ci kturzy niechca pracowac ja tygoniowo nie schodze ponizej 45h

Zostaw opinię o P. Looije Verpakkingen B.V. - Szczecin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P. Looije Verpakkingen B.V.