Arhelan Sp. z o.o.

Bielsk Podlaski

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 89 ocen.

Arhelan Sp. z o.o.
3 89 6 1

Opinie o Arhelan Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Paulina

@Sherlock hidden client, dziękuję za Twoją rozbudowaną opinię dotyczącą pracy w Arhelan! Co masz na myśli pisząc, że urlop jest zaplanowany przez kogoś innego jak pracownik? Czy macie jakiś wpływa i podajecie na przykład dni, kiedy chcielibyście mieć wolne? Proszę Cię o doprecyzowanie tej kwestii. @Witold, nie bardzo rozumiem cel Twojego komentarza oraz to, z jakiej perspektywy piszesz. Pracujesz w Arhelan w Bielsku Podlaskim?

Witold

Ja wiem jedno, że wszędzie jest dobrze gdzie nas nie ma. W pracy trzeba pracować i nie będzie problemu.

Paulina

@kim, a czy Ty pracujesz w Arhelan? Co więcej możesz powiedzieć o pracy w tym miejscu? Czy ktoś z Was chciałby jeszcze coś dodać na temat warunków oferowanych przez tego pracodawcę? Polecacie aplikować do pracy w Arhelan w Bielsku Podlaskim?

Sherlock hidden client
@Paulina 10.07.2018 15:21

Zastanawia mnie podział odpowiedzialności materialnej za towar. W załodze ośmioosobowej istnieją dwie kierowniczki, matematycznie jedna kierowniczka , na 3 osoby, przy braku fakultetów w zawodzie handlowca, nie mówiąc o całkowitym braku poprawnej obsługi komputera, zamawianie towarów często odbywa się poza prawidłowym określeniem podaży i popytu, a za przeterminowanie towarowe , kto ponosi... wiadomo załoga (kasjerki, ekspedientki), to jest hipokryzja tego zawodu. Za godziny pracy przed otwarciem i po skończeniu pracy ( przesuwanie, dotowarowanie) po pół godz., nikt nie płaci pracownikom. Wolne za przepracowane godziny w niedziele i święta, nadgodziny... dyktuje kierowniczki sklepu, urlopy to one mam planują, a dostanie urlopu w pełnym wymiarze to byłby cud, a dlaczego one (kierowniczki) mogą otrzymywać urlopy wg ich potrzeb, i dlaczego nie pracują w pełnym wymiarze godzin zmiany, szczególnie na drugiej zmianie. Dlaczego Kierowniczki nie przyjmują towaru, tylko bawią się ekranem komputera, obserwując nas, a nie klientów na sklepie, itd..... Dyrekcja nie szanuje pośrednio swoich pracowników, a fachowość kadry kierowniczej jest tego potwierdzeniem.

Paulina

@JoAnna - a czy pracownicy rzeczowo przedstawiali sprawę zarządowi Arhelan? Może warto podejść do rozmów odnośnie tej sytuacji? Czy kierownicy są osobami otwartymi na sugestie w takich kwestiach?

kim
@JoAnna 20.06.2018 13:23

Ale tak czy tak to krok w dobrą stronę

Paulina

@Lolek myślę, że i takie komentarze mogą się tutaj przytrafić, na to nie mamy wpływu. Rozumiem, że pracujesz w firmie Arhelan. Podzielisz się swoimi doświadczeniami z tym pracownikiem? @JoAnna faktycznie może to być deprymujące dla pozostałych. Czy ktoś jeszcze zechce podzielić się swoją opinią? To bardzo pomoże innym użytkownikom.

Lolek

Jak człowiek straci dobra pracę to chce się odegrać??

Były pracownik

Praca w arhelanie -serdecznie NIEE polecam ,radzę wam ludzie trzymać się jak najdalej tego ...bo śmierdzi na kilometr!!

Była pracownica
@Były pracownik 18.04.2018 14:21

Popieram. Wszystkim odradzam ta firmę. Przepracowalam 1,5 roku i działy się różne cyrki. Zabieranie premii na 3 miesiące niby dlatego że nie robimy utargu A pracowałam w najbardziej dochodowym sklepie w miescie. Z urlopami to jakaś paranoja wmawiają pracownikom że to kierownik decyduje kiedy rac Ci urlop, a Ty nie możesz sobie zaplanować. To wszystko było dla mnie do zniesienia do maja tego roku. Jak nie chcieli mi dac dłuższej umowy bo miałam niewykorzystany urlop w tej ich całej spółce. Nie wytrzymałam. Chciałam się zwolnić w sposób kulturalny. Miałam tydzień wypowiedzenia więc tydzień przed końcem mają przyniosłam wypowiedzenie. Na drugi dzień usłyszałam że jeżeli nie zgodzę się na rozłożenie zaległego urlopu na czerwiec to mi NIE PODPISZA WYPOWIEDZENIA. Śmiech na sali. Zmusili mnie do tego żebym się zgodziła. A na koniec przy wypłacie okazuje się że zabrali mi premie za przepracowany miesiąc. Tylko dlatego że odeszłam. Gdy zapytalam dlaczego padła odpowiedź że żaden odchodzący pracownik nie dostaje premii, bo premia w tej firmie jest jako zachęta na następny miesiac. Żenada. Jeśli ktoś z biura czy dyrektorstwa czyta ten komentarz: możecie się udlawic tymi 300 zl. Ale ja byłam wobec Was wporzadku, a Wy jesteście zwykłymi oszustami i złodziejami. A karma wraca! Odradzam.

Paulina

@Matizz, myślę, że każda firma obiera jakąś swoją taktykę i tego się trzyma. Może tego typu zachowania poprawiają sprzedaż produktów a co za tym idzie ma to wpływ na wysokość prowizji jaką panowie, bądź panie na kasie dostają. Czy jest tu ktoś kto pracuje w Arthelan i może ustosunkować się do moich przypuszczeń?

JoAnna
@Paulina 10.05.2018 07:46

Tu chodzi tylko o wciskanie ludziom rzeczy, których nie potrzebują i napychanie kieszeni kierownictwu. Klienci zawsze pytają czy polecany towar niedługo się przeterminuje albo sobie z tego całego polecania żartują i mówią, że to głupota. Ogólnie są raczej niechętnie do tego nastawieni i wcale im się nie dziwię bo to tylko narzucanie się i nic więcej. Jak sprzedasz za mało polecanego towaru to są pretensje od szefostwa, a jak nie chcesz polecać to wypad z pracy. Niestety, jak chce się dalej pracować to trzeba zacisnąć zęby i dalej wciskać ten kit klientom. Żadnych dodatkowych pieniędzy dla kasjerek za to nie ma, jest za to więcej kasy dla Burzyńskich i tylko o to w tym chodzi.

Matizz

Nie wiem co za idiota wymyślił polecanie (a raczej wciskanie ludziom) produktów przy kasie; i tak większość osób odmawia kupowania tych rzeczy. Klientów to tylko irytuje i zniechęca, a kasjerki muszą robić z siebie durnia przed ludźmi. 'Postępowe' szefostwo Arhelanu ściągnęło ten pomysł od innych sieci, jak widać nie umieją wymyślić nic swojego.

Paulina

@Były pracownik , dziękuję za Twoją opinię, niemniej jednak nie jest ona merytoryczna na tyle by móc się do niej odnieść. Mógłbyś więc bardziej sprecyzować to co masz na myśli. Dlaczego nie polecasz pracy w Arhelan ? @qwe , Ty z kolei piszesz, że praca jest spoko. Również będę wdzięczna jeśli napiszesz coś więcej na temat pracy w tej firmie, komu byś ją polecił ?

Administrator

Atmosfera w miejscu zatrudnienia odgrywa bardzo ważną rolę. Czy tak samo jest w Arhelan sp.j? Napiszcie, co sądzicie na ten temat.

Tomek

Witam, czy ktoś może się wypowiedzieć na temat pracy w centrali w Bielsku Podlaskim?

qwe
@Tomek 08.03.2018 20:16

Jest spoko

Klient Hajnówka

Sklep na ulicy Piłsudzkiego w Hajnówce klient jest intruzem i nie jest mile widziany. Poprosiłem o 20 plastrów szynk z uwagą aby przecieto kawałek na połowę i plaserkowanie od końca bo potrzebowałem ładnych dużych plastrów. Kierowniczka sklepu KASIA tak miała na plakietce wykrzyczala że tak nie sprzeda bo końcówkę będzie musiała wyrzucić a to jest strata. Wynika z tego że w tej sieci straty powinien kupić klient. Po wszystkim usłyszałem że jak mam tak wymyślać to najlepiej abym nie przychodził do sklepu. Brawo Kasiu twój profesjonalizm powala. Mam jeszcze pytanie kiedy pracownicy przestaną płacić za straty sklepu i pracować za darmo poza godzinami pracy przy tak zwanym porządkowaniu swoich działów? Nadmienię że zamierzam nadal odwiedzać ten sklep i dokumentować wszystkie nieprawidłowości.

Masarniczka
@Klient Hajnówka 18.01.2018 21:48

Witam. Uwazam, że jeżeli pisze się na forum to powinno się napisać prawdę. A może pochwali się Pan jak się zachował? Zazyczyl Pan sobie żeby pokroić końcówke wedliny i zapakowac oddzielnie, a z dalszej czesci ukroic pozadane 20 plastrow. Powiedzial Pan otwarcie, ze poczatkowe plastry zostawi Pan w sklepie na polce z innymi towarami a kupi tylko te ladne plastry. Kompletny brak szacunku i ignorancja . Pozdrawiam i zycze dystansu do siebie i do otaczajacego swiata:) masarniczka:)

Paulina

@Pracownik rozumiem, że nie zgadzasz się z niektórymi wpisami, jednak proszę o zachowanie kultury wypowiedzi. Warto zostawić swoją opinię, jednak można to zrobić bez obrażania innych użytkowników wątku.

Paulina

@Ona90pytasz, kiedy góra się zainteresuje tym, co się dzieje. Jeśli występują jakieś nieprawidłowości, to zawsze można skontaktować się i je przedstawić. Z tego co widzę na stronie internetowej firmy, jest ona otwarta na kontakt i łatwo można znaleźć osobę, z którą można porozmawiać. Próbowaliście też wchodzić w dialog, choćby z kierownikiem?

Ona90
@Paulina 29.08.2017 11:56

Bezpośrednie zgłoszenie sprawy, skutkowało by zwolnieniem z pracy. Która z dziewczyn na to pójdzie? Czy Pani by tak zrobiła wiedząc, że to może oznaczać koniec Pani kariery w tej firmie?

Rafixx

Firma Arhelan. Bez zbędnego rozpisywania się. Nepotyzm Sp. z o.o. , Kumoterstwo komandytowe... p.s Zawsze weryfikujcie cenę z 'półki' z ceną na paragonie.

Dzio1985

To zasługa P. B wie jak doprowadzić do tego by ludzie odchodzili i z pracy i jako klient może w końcu czas zmienić regionalnego?A i oczywiście P.B.

Ona90

Witam.Jestem jeszcze pracownikiem Arhelana jednak nie wiem jak długo jeszcze tam wytrzymam.Moim zdaniem firma strasznie wykorzystuje ludzi.Zwalniają doświadczonych,uczciwych pracowników tylko po to by zaoszczędzić i przyjąć pierwszą lepszą osobę na staż.Sklep w którym pracuje jest dosyć spory a na zmianie są 3 osoby(2kasjerki i jedna osoba na mięsie).Wszystko robione jest w biegu.Dodam ,że nie mamy nawet czasu zadbać o terminy i wygląd sklepu.Ba !Nie pamiętam kiedy ostatni raz udało i się zejść na tak zwaną przerwę śniadaniową i spokojnie cokolwiek zjeść.Dodatkowo kierownik regionalny stawia swoje wymagania którym my nie jesteśmy w stanie sprostać w takim mam składzie.Jestem w stanie go zrozumieć bo to jego obowiązek,ale mała prośba-niech on spróbuję zrozumieć nas.Nie jesteśmy robokopami tylko ludźmi-my już fizycznie nie dajemy rady...Kiedy w końcu GÓRA zauważy że takim sposobem strzela sobie w kolano? Stali klienci powoli odchodzą...Musi coś się szybko zmienić byśmy nie potracili ich wszystkich. To tyle w temacie.Pozdrawiam

Paulina

@ruda, dlaczego nie polecasz podejmowania pracy w Arhelan sp.j? Co jest powodem negatywnego nastawienia do firmy? Proszę, uargumentuj swoją wypowiedź. Czekamy na Twoją ocenę.

Paulina

@Ona28, nadal pracujesz w Arhelan sp.j? Możesz powiedzieć coś więcej na temat pracy?

ruda
@Paulina 29.03.2017 11:27

Dziewczyno nie polecam ci pracować w tej firmie .

Siemanko

Witam, byłem dziś na zakupach w arhelanie w Brańsku obok kościoła, w sklepie wszystko do domu kupiłem balsam po goleniu, następnie poszedłem na górę gdzie ten sam w tym samym opakowaniu kosztował ponad 5 zł mniej... co to ma być ? Ten sam właściciel ta sama marża A taka różnica ceny, dosłownie w tym samym budynku... porażka jak dla mnie. Nie polecam

max

Pamiętam czasy jak mieli 3 sklepy , a hurtownie z Białegostoku nie chciały wysyłać do Arhelanów towaru z powodu zaległości finansowych . Wtedy jeszcze Puzon był normalnym człowiekiem , a szefowa nie traktowała ludzi jak bydło. Ale jak to się mówi : Człowiek może wyjść ze wsi -ale wieś z człowieka nie koniecznie .

klient

Nawiedzona obsługa w większości ale nie to jest najgorsze. "Paluszki rybne z fileta" okazały się słona papką ze śledzia w panierce, okropne bo jeść się nie da i zatrucie żołądkowe murowane. Oto jest biznes po polsku. UWAGA NA ICH SUPER OFERTY JAK TE PALUSZKI RYBNE FROSTA ZA 8,55 zł. DOPISEK FROSTA TO CHYBA ŻART!!!!!!!!!!!!

Ona28

Wszędzie dobrze gdzie nas niema.W kazdym sklepie sa takie rarytasy.Pracuję już prawie 4 lata w Arhelanie i bywało gorzej Bywalo lepiej Życie.Hak wszędzie.A ci co pisza tu negatywne komentarze zapewne toci ktorzy tam pracowali i juz nie pracuja

basia

ja tam się źle nie wypowiadam i bardzo pragnęłabym u was zostac kierownikiem sklepu w Siemiatyczach - tylko ciekawi mnie czy na serio muszę mieć biegłą znajomość komputera

klient

dużo byłych i obecnych pracowników żle się wypowiada o sklepach arch. widocznie coś w tym jest ,nie szanują ludzi co na nich pracują ,a co właściciel by osiągnął bez tych roboli,kim by był? fakt, sklepy mają ładne i dobze zorganizowane ,czas pomyśleć o pracowniku , szkoda kobiet(ekspedientki)

ona

Niedługo to sami właściciele będą stać za ladą bo z takim podejściem do pracownika to już długo firma nie pociągnie. Ludzie wolą każdą inną pracę byle nie w arhelanie. Powiedzcie w której jeszcze firmie handlowej istnieje coś takiego jak odpowiedzialność materialna za towar wrzucany na sklep przez ludzi z biura,premie pod stołem,praca w dni świąteczne? Nie dziwcie się że nikt nie chce pracować w takiej formie! Ile macie wakatów? W urzędzie pracy ludzie drgawek dostają na propozycje pracy w arhelanie! A umowy zlecenia dalej funkcjonują? Jakich macie zarządzających którzy dbają tylko o to żeby nie podpaść szefowej stając za pracownikiem taką i macie firmę! Ludzie nie idźcie tam!

anonim

(usunięte przez administratora)

koma

Próbuj- większość opinii to opinie osób którym się nie powiodło w Arhelanie i wylewają pomyje- w sumie zwykła reakcja Polaka:) Trzymam kciuki

koma

Ja pracuję w Arhelanie już rok i nie mam żadnych zastrzeżeń, kasa wypłacana nie tylko na czas ale i przed czasem, premia zawsze na czas, płacą za święta i nadgodziny na czas- nie rozumiem większości wypowiedzi, ale może zależy to od kierownictwa. W mojej pracy jest super kierownictwo i fajna załoga, nie ma dręczenia ze strony regionalnych- przychodzą i uwagi kierują do kierownika- nam kasjerom nikt nie ubliża i nie komplikuje pracy, która nie ukrywam do najlżejszych nie należy..spożywka :) Wszystkim chcącym pracować w Arhelanie życzę tylko takich kierowników jak w moim sklepie :)Powodzenia

koma

Ja pracuję w Arhelanie już rok i nie mam żadnych zastrzeżeń, kasa wypłacana nie tylko na czas ale i przed czasem, premia zawsze na czas, płacą za święta i nadgodziny na czas- nie rozumiem większości wypowiedzi, ale może zależy to od kierownictwa. W mojej pracy jest super kierownictwo i fajna załoga, nie ma dręczenia ze strony regionalnych- przychodzą i uwagi kierują do kierownika- nam kasjerom nikt nie ubliża i nie komplikuje pracy, która nie ukrywam do najlżejszych nie należy..spożywka :) Wszystkim chcącym pracować w Arhelanie życzę tylko takich kierowników jak w moim sklepie :)Powodzenia

Zostaw opinię o Arhelan Sp. z o.o. - Bielsk Podlaski

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Arhelan Sp. z o.o.