Sylveco
3 31 6 1

Opinie o Sylveco

Filtruj opinie po kryteriach:

Nick
 Opinia

Ręce opadają jak czytam te głupoty. W pracy się sporo zmieniło, ale Ci co nie mają nic na sumieniu, to ledwo zwracają na to uwagę. Praca na akord? Mierzenie czasu ile kto był w toalecie? Obcinanie premii za 2 dni choroby? Większych głupot chyba nie można już napisać. Karty są wprowadzone ze względów bezpieczeństwa, każdy wchodzi tam gdzie może, a nie ma dostępu tam gdzie wejść nie powinien. Szefostwo nie liczy ile kto spędził czasu w toalecie. Rozumiem jednak, że dla kombinatorów jest to niewygodne, bo mają co ukrywać... a raczej nie mają już jak się ukrywać przed pracą i leniuchować. Atmosfera jest dobra. Do pracy idzie się pracować, a nie zaprzyjaźniać - ale mimo to jest fajnie, bo ludzie są fajni. O kumpelostwie i donosicielstwie zapewne piszą osoby sfrustrowane (zazwyczaj są to osoby, które najwięcej próbują knuć). Jak komuś nie pasuje w firmie, to niech się po prostu zwolni. Ilość pracowników z długim stażem dowodzi, że w firmie jest dobrze i docenia się tych, którzy na to zasługują, bo są w pracy ambitni(!). W kwestii pieniędzy, to jest podstawa + premia uznaniowa, a zasady jej przyznawania są jasne i proste. Jak ktoś normalnie choruje, to praktycznie tego nie odczuje finansowo (na premię trzeba zarobić, nie należy się ona za ładne oczy). Jak ktoś ciągle przynosi non stop zwolnienia lekarskie i kombinuje, to oczywiste jest, że nie ma premii, bo jej nie wypracował. Firma jest OK, a zaplecze socjalne jest premium, bo szefostwo dba o pracowników.

Pomocna?
xxx
 Opinia
@Nick 11.02.2019 19:11

Większych głupot nie trzeba pisać, wystarczy umieć czytać i zerknąć w regulamin :D

Pomocna?
Zadowolona
 Opinia
@Nick 11.02.2019 19:11

Mi wszystko opada jak widze takie szkalowanie dobrego imienia i Firmy ktora komuś daje chleb . Popieram w 100% Twoje zdanie i wszystko co napisałeś.

Pomocna?
Basiulka
 Opinia
@Nick 11.02.2019 19:11

Witaj,aplikowałam tam niedawno i czekam na odzew ale cisza ...jest możliwość dojść tam jakiś bo zależy mi na pracy w sylveco

Pomocna?
TakNie
Nick
 Opinia
@Basiulka 19.03.2019 11:15

Do pracy biurowej czy na produkcję?

Pomocna?
TakNie
Ania
 Opinia
@Basiulka 19.03.2019 11:15

Ja tak samo ;) do pracy biurowej

Pomocna?
TakNie
Ania
 Opinia
@Basiulka 19.03.2019 11:15

Mam identyczny problem :)

Pomocna?
TakNie
Samo zlo
 Opinia
@Nick 11.02.2019 19:11

Zgadzam się, matoły piszą głupoty, a potem sa aluzje do tych, ktorzy nic nie pisza! jest szukanie winnych i to się po prostu czuje!!!

Pomocna?
TakNie
Jak
 Opinia

Witam jak wygląda praca na produkcji dla kobiety? Ile na rękę po okresie próbnym dostanę? Praca jest stojąca czy siedząca?

Pomocna?
TakNie
pracownik
 Opinia
@Jak 10.03.2019 15:03

zależy od działu, ale przeważnie praca stojąca-fizyczna po okresie próbnym około 2450 na rękę, ale w tym jest wliczona spora premia, którą dostaniesz jeśli spełnisz warunki regulaminu firmy czyli nie chorujesz, nie spóźniasz się, przestrzegasz czasu przerw itp.

Pomocna?
Jak
 Opinia
@Jak 10.03.2019 15:03

Ok dzięki

Pomocna?
TakNie
NA NA
 Opinia

To po co piszą, że zarobki są po okresie próbnym 3400 . Jak jest na prawdę ? Bez sciemniania ! Może w końcu się zmobiluzuje i napiszę to cv. Powinno wyjść na rękę ok 2800 Plus premia.

Pomocna?
Nanana
 Opinia
@NA NA 14.03.2019 08:53

3400 brutto to netto 2400, więc jakie 2800 plus premia? przed okresem próbnym 1800, więc trochę mało. Ponoć w dziale sprzedaży jest znacznie lepiej, stąd nie ma kwot

Pomocna?
TakNie
Szef
 Opinia
@NA NA 14.03.2019 08:53

Jeśli Ty masz problem z mobilizacją do napisania cv to Sylveco sobie odpuść.

Pomocna?
Szefowa
 Opinia
@Szef 14.03.2019 13:49

Tak mam problem z mobilizacją bo byle gdzie pisać nie będę. A zresztą grzecznie tylko zapytałam.

Pomocna?
Szef
 Opinia
@Szefowa 14.03.2019 23:22

Sylveco byle kogo nie zatrudnia.

Pomocna?
Hahaha
 Opinia
@NA NA 14.03.2019 08:53

Nie ma takich zarobków tam, dostajesz 1800, z premią może jak ja wyrobisz to 2000 tys.

Pomocna?
Szef
 Opinia
@Szef 15.03.2019 11:34

Jasne, ze byle kogo nie zatrudnia każdego trzeba szanować. A do szefa myślę, że ci jeszcze daleko.

Pomocna?
Twój Pan
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Praca jak praca, większość osób pracuje na produkcji, magazynie i pakowaniu. Zarobki 1800 zł. Ja robiłem w 2018 roku i nie było żadnych premii, może teraz jest inaczej. Faktycznie są karty na każde drzwi i trzeba odrabiać jak wejdzie się nawet minutę po 8 na salę, dlatego najlepiej przychodzić 20 min przed żeby zdążyć się przebrać i przejąć setkę drzwi... Co do atmosfery jak to w firmach, są spoko ludzie i podpierdalacze (szczególnie jeden w prostokątnych okularach z gębą ogra) Firma zatrudnia tylko młodych - tu nie wiem dlaczego? Firmę oczywiście polecam tak do pracy dorywczej na wakacje lub żeby mieć coś w cv, popracować miesiąc czy nawet rok i zmienić.

Pomocna?
Haha
 Opinia
@Twój Pan 13.03.2019 22:57

Hahaha. Dobre

Pomocna?
Aaa
Nazwa działu: Laboratorium kontroli jakości
 Opinia

A na jaki okres dostaje się umowę po okresie próbnym?

Pomocna?
TakNie
pracownik
 Opinia
@Aaa 12.03.2019 20:53

na rok, a po roku na kolejny

Pomocna?
TakNie
Aaa
Nazwa działu: Laboratorium kontroli jakości
 Opinia
@pracownik 13.03.2019 12:44

A później już na czas nieokreślony? ????

Pomocna?
TakNie
pracownik
 Opinia
@Aaa 13.03.2019 14:05

jak przepracujesz 33 miesiace nie liczac okresu probnego to mozesz porozmawiac o umowie na czas nieokreślony, czyli po 2 latach dostaniesz kolejna na określony na okolo 9 miesiecy

Pomocna?
TakNie
Kin.
Nazwa działu: Laboratorium kontroli jakości
 Opinia

Witam. Ostatnio pojawiła się oferta pracy w laboratorium, stąd moje pytanie, czy ktoś może był już na rozmowie lub wiadomo coś odnośnie rekrutacji? Bardzo zależy mi na dostaniu się do tej pracy i czekam na telefon, niestety odezwu wciąż brak. Nie wiem czy wysyłane cv są sprawdzane, czy został już ktoś przyjęty, i czy jest na co czekać.

Pomocna?
Pracownik
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Słowa szefa do pracownika firmy zewnętrznej: tu robią młodzi bo mają (usunięte przez administratora)chyba najlepiej obrazują podejście szefa do pracowników. Stanowiska dyrektora kierowników po znajomości. Podpiepszanie przez niektórych na porządku dziennym. Jedyna zaleta to pomieszczenie socjalne gdzie niczego nie brakuje. Nie polecam tego pracodawcy.

Pomocna?
Niedoszły pracownik
 Opinia

Wystarczy spojrzeć na oferty pracy na jednym z portali. Pracownik produkcji (bez wymaganego wykształcenia) po okresie próbnym 3400 zł. Laborant (wykształcenie wyższe) po okresie próbnym 3200 zł. To chyba najlepiej opisuje tą firmę i nie świadczy o niej chyba zbyt dobrze.

Pomocna?
pracownik
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Zacznijmy od zalet nowy budynek 2 zmiany bez nocek i w miare lekka praca ;) to by bylo na tyle a teraz minusy połowa kierownictwa ma braki w podstawowej higienie jamy ustnej. Często zdarzało się że trzeba było zostać kilkanaście minut po godzinach za które nie było nic płacone ponieważ nadgodziny były liczone od pełnych godzin. Soboty ekstra płatne ale tylko dla wybrańców. Dyrektor jak i kierownicy bez kwalifikacji zawodowych na posadach po znajomości. A po za tym wszystko ekstra. :) Moje sugestie dla Sylveco: Więcej pokory i szacunku dla pracownika Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Rozmowa z załogą, nie kierownictwem

Pomocna?
Zadowolona
 Opinia

Polecam tego pracodawcę. W Firmie Sylveco doceniani są ludzie którym chce się pracować. Pracuje już w Firmie niemal 3 lata i dzięki swojej ciężkiej pracy zostałam wielokrotnie doceniona. Podziwiam właściciela który małą rodzinną Firmę tak rozwinął.

Pomocna?
Rozbawiony
 Opinia
@Zadowolona 13.02.2019 20:48

Miło patrzeć gdy tak pochlebne opinie pojawiaja się DOPIERO PO zanotowaniu tych negatywnych :) Pozdrawiam

Pomocna?
Ale to było dobre
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@Zadowolona 13.02.2019 20:48

Gratuluje awansu, kawał dobrej roboty... Jutro zajedziesz do pracy a tam czeka nowy samochodzik, prywatny gabinecik z własną lodóweczką, w środku drineczek a na stoliczku aneksik do umowy.... No chyba że już odrabiasz to wszystko

Pomocna?
Kanciastoporty
 Opinia
@Zadowolona 13.02.2019 20:48

więcej wazeliny już się nie dało :) Pozdrawiam serdecznie

Pomocna?
Szyderca
 Opinia
@Rozbawiony 13.02.2019 22:48

Może dostają za nie darmowe kosmetyki ????

Pomocna?
Ktoś
 Opinia
@Zadowolona 13.02.2019 20:48

-Witam! Czy jest praca dla kobiet ? Na czym polega - jest to głównie obsługa maszyn czy raczej linie produkcyjne i czy jest bardzo ciężko? Zarobki po okresie próbnym 3400 ?

Pomocna?
TakNie
Żałosne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 Opinia

Teraz nagle zaczynają się pozytywne opinie pisane przez (usunięte przez administratora)i garstkę osób wokół niego a znikają negatywne. Pytanie do administratora dlaczego je usuwa? Komentarzy negatywnych prawdopodobnie już nie będzie po tym jak (usunięte przez administratora)zrobił w firmie zebrania i dochodzenia w sprawie komentarzy. Kto teraz napisze jak jest naprawdę? Odradzam tę firmę!

Pomocna?
Żądasz czystości zachowaj ją s

Zweryfikowany użytkownik

 Rekomendacja

Pracuje w Sylveco już 4 dobre lata. Podkreślam dobre 4 lata. Przez ten czas nie spotkała mnie żadna krzywda ze strony mojego pracodawcy i przełożonych. Wręcz przeciwnie, zawsze mogę się dogadać czy to z szefem czy dyrektorem, i dlatego staram się w pracy dawać z siebie wszystko, może dlatego że mi chce się pracować i dlatego potrafimy się porozumieć? Mam 14 letnie doświadczenie w innych mniejszych i większych firmach. Jednak tutaj komfort pracy i atmosferę oceniam w porównaniu do poprzednich bardzo dobrze. Staram się zrozumieć wszystkie te sfrustrowane osoby wypowiadające się negatywnie o firmie Sylveco, jednak nie rozumiem mieszania z błotem ludzi którzy dali Wam zatrudnienie i wynagrodzenie w momencie kiedy tego potrzebowaliście. Umowy podpisywaliście z pistoletem przy głowie czy jak?? Nie chcesz pracować tutaj to szukaj dalej jest tyle fajnych firm w Rzeszowie. Czasy pańszczyzny dawno się skończyły. Ściągaj Chomąto jeden z drugim i droga wolna. Z Radkiem da się pogadać i dogadać tylko trzeba mieć JAJA a nie skomleć za plecami jaki to Szef, dyrektor czy kierownik jest zły. Weźcie się za robotę to może i oczy się Wam otworzą i znajdziecie swoje miejsce na ziemi. Jak to mówią "Złej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy..." Szanuje Radka jako przedsiębiorce za stworzenie tylu ciekawych miejsc pracy, stalowe nerwy, słuszne i mniej słuszne decyzję które zdarzają się wszędzie. W przeciwieństwie do Was frustraci nigdy nie wylałem takiego wiadra pomyj na mojego byłego pracodawcę , po prostu szedłem dalej aż znalazłem swoje miejsce w Sylveco. Polecam tego pracodawcę

Pomocna?
Szybki Ryś
 Opinia

(usunięte przez administratora)ma zielone pojęcie o prowadzeniu firmy. Ludzie na nieodpowiednich stanowiskach. (usunięte przez administratora)ledwo pełnoletność osiągnął i już "wielki pan" na włościach. Kiedyś ludzie się szanowali i była bardzo fajna atmosfera, ale teraz to (usunięte przez administratora)strzela sobie co chwila w kolano wprowadzając coraz to nowe "wygody" dla pracowników.

Pomocna?
Vladimir
 Opinia
@Szybki Ryś 06.02.2019 17:15

Jeżeli Ci nie pasuje to się zwolnij, gdy mi praca nie pasuje, to nie próbuje na siłę zmieniać świata, tylko po prostu się zwalniam, na Sylveco świat się nie kończy, ale życzę żebyś znalazł/a tak wyrozumiałego pracodawcę, z takimi warunkami w pracy. Widać jest to pierwsza praca, w której pracujesz, polecam Colorland, praca za 1600 plus 200 zł premii, praca 2 razy cięższa. Miłego dnia.

Pomocna?
Q
 Opinia
@Szybki Ryś 06.02.2019 17:15

Poważnie? Właściciel nie ma pojęcia o prowadzeniu firmy? Widzę, że tu jak podczas oglądania meczów piłki nożnej - każdy, kto siedzi na kanapie jest lepszym sportowcem i lepiej by zagrał niż piłkarze na boisku i trener. Firma się rozwija, więc jednak właściciel wie jak nią zarządzać. Wiesz lepiej jak zarządzać firmą? Otwórz własną, zatrudnij ludzi i wykaż się.

Pomocna?
Susa
 Opinia
@Q 12.02.2019 15:30

Popieram. Ludzie popatrzcie obiektywnie. Firma rozwinęła się nieprawdopodobnie. To świadczy najlepiej o trafności podejmowanych przez właściciela decyzji. Nawet, jeśli się komuś nie podobają i sam uważa że zrobiłby lepiej. Przecież może spróbować. U siebie.

Pomocna?
Susa
 Opinia

Pracuję w tej firmie już kilka lat. Nie zgadzam się z opinią tych, którzy próbują stworzyć negatywną opinię Sylveco. Mam dobre zdanie o tej firmie, obserwowałem i uczestniczyłem w rozwoju tej firmy od zatrudniania kilkunastu osób do teraz, kiedy pracuje stokilkadziesiąt. Być może moja opinie wynika z tego, że pracowałem w kilku firmach i mam punkt odniesienia. I naprawde warunki pracy stworzone przez wlasciciela są warunkami, których w innych firmach próżno szukać. Dotyczy to również warunków płacowych. Oczywiście, że każdy chciałby więcej, taka jest natura i apetyt rośnie w miarę jedzenia... Ale proszę aby obiektywnie spojrzeć na rzeczywistość Sylveco, a nie przez pryzmat swojej frustracji.

Pomocna?
Susa
 Opinia
@Susa 12.02.2019 10:28

Dodam, że osobiscie znam przypadki, kiedy właściciel pomagał pracownikom, gdy zwracali się do niego z taką prośbą, A dotyczyło to sfery prywatnej życia tych osób, czy też, nazwijmy to sytuacji życiowej w jakiej zostali postawieni.

Pomocna?
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Nick
 Opinia

Szybki Ryś, Manfred co robił za 2300 itd... zmień sobie łącze skoro juz trollujesz to z głową

Pomocna?
Abecede
 Opinia

Stwierdzenie, iż warto spróbować pracy w tej firmie, ponieważ każde doświadczenie uczy czegoś nowego, uważam za mocno przesadzone. Praca w tej firmie nauczyła mnie tylko i wyłącznie, że bez znajomości nie masz szans na podwyżkę czy też awans. Na hali produkcyjnej mocno kiepska atmosfera która jest determinowana przez osoby zatrudnione po "znajomości". Wynagrodzenie w granicach 1800-2000 zł, które nie zmienilo się praktycznie w ogóle, pomimo tego , iż pracy przybyło niemal dwukrotnie (w umowie nie bylo wspomniane iż praca będzie na akord ;) Jezeli chodzi o premie uznaniowa - w tym przypadku również zalezy z kim z pracowników "wyższego szczebla" utrzymujesz znajomość. Nie polecam, szkoda tracic zdrowie i nerwy na pracę w tej firmie.

Pomocna?
Kiedy się zwalniasz?
 Opinia
@Abecede 31.01.2019 21:41

To kiedy się zwalniasz kochana, skoro Ci tak źle?

Pomocna?
Vladimir
 Opinia
@Abecede 31.01.2019 21:41

Praca na akord pierwsze słyszę, raz jest szybsze tępo raz wolniejsze, a czy premia została Ci zabrana bez powodu? Realne zarobki to 2300 minimum, atmosfera na produkcji ( mieszalnia, "naważanie", myjnia,) jest ok .

Pomocna?
Abcde
 Opinia

Donosicielstwo w firmie jest na takim poziomie, że firma będzie niedługo mogła zmienić profil działalności z firmy produkujacej kosmetyki na firmę produkująca kable (kabli) ;-)

Pomocna?
XX
 Opinia

Zarobki na produkcji, magazynie czy pakowaniu podniesione do 1,8 tys. ale to dlatego, że firma ma nową lokalizację i dojazd się wydłużył. Roboty raczej dużo. Atmosfera raczej ok, ale są też typowe buraki co ją psują.

Pomocna?
Jeden z dziesieciu
 Opinia
@XX 05.12.2018 14:02

1,8 na rękę plus 500 zł premii

Pomocna?
Xxxx
 Opinia
@Jeden z dziesieciu 19.01.2019 11:15

A są przyjęcia?

Pomocna?
Jeden z dziesieciu
 Opinia
@Xxxx 20.01.2019 18:32

Chyba zwolnienia, praca na 2 zmiany i premia zabierania

Pomocna?
komisarz alex
 Opinia
@XX 05.12.2018 14:02

Pięknie to w Sylveco było, ale się skończyło. 1800-2000 na podstawie + premie, które przez wprowadzone systemy są ostro kasowane. Firma wprowadziła 2 zmiany. Jeśli jesteś na magazynie lub produkcji nie masz perspektyw (chyba, że donosisz). Na górze kolesiostwo, które niszczy firmę błędnymi decyzjami, na dole najlepsza kadra w tym roku odejdzie. Masz 3 dni l4 i po premii, 2 urlopy na żądanie po premii, odbijasz plakietkę nawet w wc i liczą czas.... system dla małp.

Pomocna?
Kapitan Nemo
 Opinia
@komisarz alex 29.01.2019 10:17

Praca dobra na start... później polecam szukać sobie czegoś innego. Ludzie myślący samodzielnie bardzo szybko zorientują się o co tam chodzi i jak przetrwać. Po pierwsze zarobki, podstawa + premia uznaniowa, brzmi bardzo fajnie ale niestety z tą premią nie jest kolorowo ponieważ m.in. jeśli jesteś chory i idziesz na zwolnienie lekarskie to niestety ale po premii na pewno, po drugie atmosfera w pracy, za wszystko możesz zostać ,,podpierdzielony" do kierownika lub szefa- a jeśli nie trzymasz z żadnym z nich to na pewno czeka Cię rozmowa ,,na górze". Ludzie są niedoceniani (najlepsi się zwalniają). Gdyby nie pracownicy nie było by firmy, szef powinien być otwarty na potrzeby i sugestie pracowników, a nie tylko WYMAGAĆ i ZABIERAĆ Uważam że za jakością pracy idzie też jakość produktu. Pomimo negatywnych stron to każdemu polecam spróbować, każda praca czegoś uczy, można wyciągnąć z niej dużo lekcji na przyszłość. Powodzenia !!

Pomocna?
K
 Opinia

Praca dobra na start. Po szkole, studiach. Popracować rok, zdobyć trochę doświadczenia żeby było do cv i uciekać jak najdalej

Pomocna?
Urlih
 Opinia
@K 29.12.2018 13:11

Czyli nie ma sensu tam iść, żeby zostać na stałe tylko na chwilę??? Szkoda

Pomocna?
Administrator
 Opinia

Wielu użytkownikom szukającym zatrudnienia potrzebne są świeże informacje o przedsiębiorstwie Sylveco Piela Radosław w mieście Łąka. Jeśli jesteś w posiadaniu przydatnych ciekawostek o tej firmie? Czekamy na twój komentarz.

Pomocna?

Zostaw opinię o Sylveco - Łąka

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sylveco

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dotyczącej mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.