Inter - Fragrances

Przeźmierowo

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 27 ocen.

Opinie o Inter - Fragrances

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Inter - Fragrances

Ernest

Miałem okazje pracować w tej firmie ,produkty znane na aptekach ,farmaceuci przekonani ,ale jak pracuje w farmacji ponad ...lat to takiej polityki nie spotkałem, Dyr-brat właścicielki chyba nigdy nie pracował w korporacji (i tam na początek bym go wysłał) zero pojęcia o współpracy ,warunkach handlowych, dosłownie nic ,zatrzymał się w latach 90,najlepiej nic nie dać ,za nic apteką nie zapłacić ,po 2 dniu pracy już by chciał efekty(zapuszczony teren) i aby wszystkich klientów odwiedzić i sprzedaże na maxa ,gdyby nie on ,myślę że jak by był prawdziwy!!!dyr. super firma z produktami ,ale no i ta flota ,jakaś żenada ,nie znam firmy żeby jeszcze takim czymś jeździć ,a tel ? chyba pierwsze modele jakie wyszły . Powtarzam inna polityka myślenia,inny dyrektor i się kręci a tak?...sukcesów nie wróże przy jego pomysłach -brak pomysłów.Panie "P" więcej zaufania do pracowników i więcej pomysłów-mniej kontroli

Agnieszka

@ByłemWidziałemNie polecam dlaczego uważasz, że firma Inter - Fragrances nie ma strategii na działanie? Czy ktoś ma podobne zdanie na ten temat? @Nie pierwszy naiwny co byś zmienił w prowadzeniu szkoleń w firmie? @Kik co najbardziej podoba Ci się pracując w firmie?

Kik

Firmę oceniam bardzo pozytywnie. Z większością osób współpracuje się dobrze. Praca jest zaplanowana, więc wszystko można przygotować na czas. Pensja jak zwykle jest kwestią gustu. Ogólnie firma całkiem ok., polecam.

ByłemWidziałemNie polecam
@Kik 20.07.2017 20:34
Firmę oceniam bardzo pozytywnie. Z większością osób współpracuje się dobrze. Praca jest zaplanowana, więc wszystko można przygo...

praca jest zaplanowana??? przez kogo? sam musisz wszystko poukładać, rynek zapuszczony w wielu rejonach, w niektórych nawet po kilka miesięcy nie było pf firma zero strtegii na działanie, zero planu, zarząd bez pomysłu na biznes, jak wiatr zawieje tak i oni auta - trupy do potęgi n-tej, strach wyjechać, bo nie wiesz czy wrócisz i ta prestiżowa marka - Punto Van :-) to już lepszymi autami jeździ spożywak - z całym szacunkiem dla ph z tej branży lepiej iść do Lidla, tam chociaż kasa większa i wiesz czego się spodziewać i teraz znowu szukają 3 pf... to chyba o czymś świadczy

Szukasz pracy?

XYZ Śląsk

Do nie dawna pracowałem na stanowisku przedstawiciela więc mogę się podzielić spostrzeżeniami. Owszem firma daje możliwość zarobienia kwot wspomnianych powyżej, oczywiście o ile ktoś wyrobi nie ralne plany . Podstawa to 2000zł plus premia. Także nastaw się na zarobki rzędu 2000zł i czasami do 3000zł. Premia jest wypłacana procentowo od realizacji planu. Aby załapać się na premię musisz zrealizować minimum 70% planu, prawda jest taka, że handlowcy właśnie o te 70% realizacji walczą ponieważ jest to maks co można zrobić. Firma to typowy PRL, brak strategi działania oraz wsparcia marketingu. 30 lat stażu ma chyba tylko dyrekcja, a to dla tego że 30 dyrektorów to rodzina pozostałych 10 pracowników firmy to pracownicy szeregowi. Firma ciągle żyje przeszłością i myśli, że oferuje produkt pożądany przez kontrahentów.

agata

Panuje miła atmosfera, zgrany zespół. Jasne, przejrzyste warunki płacy i pracy. Firma zapewnia wdrożenie do pracy oraz niezbędne szkolenia.

Nie pierwszy naiwny
@agata 22.06.2017 21:47
Panuje miła atmosfera, zgrany zespół. Jasne, przejrzyste warunki płacy i pracy. Firma zapewnia wdrożenie do pracy oraz niezbędn...

haha!!! o jakim szkoleniu mówisz?... jednynie produktowe na wysokim poziomie , reszta to kpina ! szkolenie z marketingu - pokazanie w necie i gazetach kilku reklam, babka od farmapromu sama nie zna się n a tym programie w rezultacie i tak wszystkiego trzeba się nauczyć samemu, w domu , w prywatnym vczasie, bo nie dają czasu na naukę tylko od razu zapier... do roboty i co gorsza - przeprowadzać szkolenia w aptekach... tylko jak skoro na początku sam niewiele umiesz

Agnieszka

@Kalina to bardzo dobrze. Podsumowując, pracując w Inter - Fragrances można zdobyć cenne doświadczenie? W jakim dziale byłaś zatrudniona? Czy możesz napisać coś więcej o plusach pracy w Inter - Fragrances?

Kalina

Współpracowałam z firmą w zeszłym roku na stanowisku dermokonsultantki. Praca tymczasowa, którą wspominam bardzo dobrze, począwszy od rozmowy kwalifikacyjnej, która przebiegała w miłej atmosferze. Warunki pracy odpowiadały mi. Zostałam profesjonalnie przeszkolona, a zdobyte doświadczenie procentuje do dzisiaj. Współpracowałam z przedstawicielami handlowymi oraz koordynatorami, było ok.

Agnieszka

@Lulu, @Ola to dobrze, że tak pozytywnie oceniacie przebieg rekrutacji. Może macie jakieś rady dla przyszłych kandydatów?

Ola

Brałam udział w rekrutacji na stanowisko młodszego asystenta w dziale finansowym. Rozmowa prowadzona była w miłej atmosferze, firma oferowała dobre warunki zatrudnienia. Niestety z uwagi na inne plany rozwoju zawodowego nie był to do końca mój profil, ale moje wrażenia były bardzo pozytywne.

Mia
@Ola 20.04.2017 18:27
Brałam udział w rekrutacji na stanowisko młodszego asystenta w dziale finansowym. Rozmowa prowadzona była w miłej atmosferze, f...

To znaczy że niema perspektywy podalszego rozwoju?

Agnieszka

@Lulu piszesz, że byłaś w styczniu na rozmowie kwalifikacyjnej. O jakie stanowisko się ubiegałaś? Z pewnością przebieg rozmowy, oferowane warunki są zależne od docelowego stanowiska. Może powiesz więcej o jej przebiegu?

Lulu
@Agnieszka 19.04.2017 15:13
@Lulu piszesz, że byłaś w styczniu na rozmowie kwalifikacyjnej. O jakie stanowisko się ubiegałaś? Z pewnością przebieg rozmowy,...

rozmowa na stanowisko przedstawiciela na pomorzu, po wysłaniu CV poprosili o odpowiedź na kilka pytań , które można znaleźć na ich stornie, potem było pierwsze spotkanie, rekrutacja była w Gdańsku, dużo mówiłam o swoim doświadczeniu zawodowym, o tym co robiłam w poprzednich pracach i maiłam uzasadnić dlaczego chcę u nich pracować i tak ogólnie co poza pracą mnie interesuje. Przedstawili mi wtedy te warunki pracy, które opisałam. Na drugi etap zaprosili mnie do Krakowa, pokryli przejazd w 1 stronę pkp i miałam już przygotować się z oferty, konkurencji itd, przysłali punkty co i jak przygotować, bo miało być w formie prezentacji. Niestety pracy nie dostałam, ale przynajmniej oddzwonili i wyjaśnili dlaczego, to było spoko.... Ja tam nie mam nic do zarzucenia, te wpisy poprzedników to są nawet z 2011 roku... to chyba mogło się wiele zmienić

jaroslaw.madejewki@wp.pl

mam jutro rozmowe kwalifikacyjna. po przeczytaniu opini mam wielkie watpliwości czy wogóle się spotykac. Prosze o aktualne opinie. Jarek

Stokrotka

Firma o ogromnym potencjale rynkowym. Atmosfera bardzo przyjazna. O firmie najlepiej świadczy to, że pracują w niej ludzie z ponad 30-letnim stażem, którzy są z firmą od początku. Zarobki jako przedstawiciel 3,5 tyś. zł z premią w górę, w zależności od realizacji planu. Firma oczywiście wymaga - w końcu to firma sprzedażowa. I w każdej tego typu firmie tak jest.

Agnieszka

Jakie plusy pracy w Inter - Fragrances? ;)

Ullla

Boże czytam i nie wierzę. Żadnej pozytywnej opinii. Rzeczywiście to musi być cudowna firma

awsedrtfyu

tak tak a jeżeli nie dosiadcznie to jednak wyksztalcenie jest potrzebne mimo wszystko jakies wymogi przecież trzeba spelniac jeżeli chce się dostać konkretna prace prawda? nikt od tak nie przyjmie nikogo

Vader

Masakra!!! Byłem na spotkaniu rekrutacyjnym w środę 28.09.2016 w Gdyni z dwiema paniami z firmy . Powiem szczerze,że byłem w szoku. Kogo oni szukają? mają nasze CV,a oferują warunki jak dla pierwszego, młodego z łapanki. Pierwszy miesiąc-umowa zlecenia, poźniej umowa na okres próbny na 3 miesiące, a póxniej,,,jak Bóg da. Podstawa 2 tys zł plus ewentualna premia, Auto-Fiat punto z kratką, 12 wizyt i mnóstwo podwójnych wizyt, plan 65,000zł/miesiąc Firma szuka najtanszego frajera,który bedzie dla nich zapieprzał po 2 województwach wciskając Seboradin.

nick
@Vader 29.09.2016 19:40
Masakra!!! Byłem na spotkaniu rekrutacyjnym w środę 28.09.2016 w Gdyni z dwiema paniami z firmy . Powiem szczerze,że byłem w sz...

Święte słowa. Płaca poniżej godności. Dodać należy tylko że auta to 5-6 letnie Punta które więcej czasu spędzają na serwisie niż w terenie.

olala

podłączam się do przedmówcy. Mam zaproszenie na rozmowe rekrutacyjną na Przedstawiciela Farmaceutycznego,a obecnie pracuję w firmie konkurencyjnej. Mam obawy czy zmieniać firmę. Pomóżcie,podpowiedzcie proszę.

Nick

Czesc, wie ktos jaka podstawa jest w IF? Targety sa realne? Czy ktos wyrabia target czy nie ma takiej opcji? Bede wdzięczna za podpowiedz.

Sraczkoradin

Firma to kpina z ludzi naprawdę chcących pracować. Szybkie szkolenie z którego nic nie wynika i od razu rzucanie ludzi na głęboką wodę - a nóż przyniosą maksimum zysku przy minimalnym nakładzie ze strony pracodawcy. Zero wsparcia, zero tabeli aktywnych klientów, obiecywanie złotych gór bez pokrycia, zasłanianie się super marką, baza klientów ogromna gdzie trzeba na chybił trafił dobierać target, nikt nie pomoże , nikt nie podpowie, koordynatorzy to przepracowani niekompetentni ludzie od których nie ma co liczyć na co innego jak tylko na pytanie gdzie jest kasa i byle szybciej ją robić. Marna podstawa + premia w wysokości 2,5 % od obrotu 60 000 - kpina, żal, żenada. Nie polecam. Jak ktoś ma ochotę upier... się dla kilku stów i tracić nerwy to naprawdę leiej zatrudnić się w żabce.

Kulek

@Sando przecież większość firm daje umowy o pracę :) ty może oderwałea się od lopaty hahaha

były pracownik

szkoda czasu w gorszej firmie na gorszych warunkach nie pracowałam ,,,

robokop
@były pracownik 18.10.2015 11:22
szkoda czasu w gorszej firmie na gorszych warunkach nie pracowałam ,,,

a jaka forma zatrudnienia i na jakim regionie pracowałes?

Maria-mama

U nas jest tak sprzedaż szampon i lampe z mosiadzu to jest ok..;-) tylko nie mieszaj sie w nasza rodzinke..my wszyscy jestesmy z branzy..przeciez przepuslilsmy wszystkie rodzinne pieniazki;-) a teraz wnuk znanaego na cala Polske i kiedys europe nas sponsoruje..;-) aha mam znajoma ktora hciala sie kiedys pozbyc lupiezy i uzyla ich szamponu tak ja wysypalo ze do sadu chciala podac;-P

aaaa

Ile można wyciągnąć z premią mniej więcej słyszałem o 3,5 do 4 tys zł.

anonim

teraz już się zmieniło, podstawa wyższa 1500 na ręke i prowizja % zarealizacje planu, samochód punto lub corsa , do obsługi całe wojewodztwo lub dwa - tylko apteki - mnie nie przyjeli :-(

meggie

byłam na rozmowie i zaproponowano mi 1100 na rękę, umowa zlecenie przez okres próbny a potem 1500 netto. Twierdzą że z premiami handlowcy zarabiają 3000-3500n. Nie pytałam o szczegóły typu auto, podziękowałam i wyszłam... Szkoda czasu...

anonim

Czyli nic się nie zmieniło od momentu jak ja tam pracowałem ;) Popieram przedmówców wyżej. Podstawa 900 zł netto, firma rodzinna, bez szans rozwoju......Szkoda Waszego czasu, nerwów i zdrowia....!

ja

Tak jak mówicie, 3 miesiące próbne 900zł, później jak sprzedajesz dobrze to 1200zł. Dobra sprzedaż liczona jest na sztuki sprzedanego preparatu Seboradin, Petrole, HairProtect. Na okresie próbnym masz sprzedawać 1300szt, później 1600szt. Ostatnio firma zaczeła zajmować się sieciami. Pozatym słyszałam że przedstawiciele musza zajmować sie tak zwaną ekspozycją czyli muszą w miesiącu znależć 10 aptek które wezmą cały asortyment, a to jak wiem jest nie możliwe prawie do zrobienia, jak zrobisz ogólnie 30 to będzie pieknie. Sposób zarządzania też jest straszny, nie ma narzędzi do pracy, próbek, budżetu. Masz auto, teraz punto i jedziesz a tylko nie sprzedaj! Wtedy to najlepiej sie samemu zaczac rozgladac za praca.

jablo

Zgadzam się z przedmówcą, no może postawa jest trochę wyższa, ale niewiele... chyba firma zatrzymała się w czasie

anonim

Firma oszczędza na przedstawicielach. Zarobki marne, tak samo prowizja - podstawa 900 zl netto a po 3 miesiacach 1200 zl netto - jeżeli będzie niska sprzedaż to zostaje się na 900 zł albo zwalniają. W większości przypadkach zwalniają. Atmosfera w firmie masakryczna, wszystko dzięki( usunięte przez administratora ). która kompletnie nie zna się na sprzedaży, ani na motywacji pracowników. Odradzam pracę dla tej firmy, szkoda zdrowia i czasu.

Lulu
@anonim 17.03.2011 20:35
Firma oszczędza na przedstawicielach. Zarobki marne, tak samo prowizja - podstawa 900 zl netto a po 3 miesiacach 1200 zl netto...

Byłam na rozmowie w styczniu 2017. Z premią można zarobić 3,5 - 4 tys. Podstawa 2000 zł na okresie próbnym, po 3 miesiącach 2500 zł Samochód Punto , telefon i tablet. Marka znana , zasady pracy jasne.

Zostaw opinię o Inter - Fragrances - Przeźmierowo

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Inter - Fragrances