Hacjenda Michał Piątkowski
Jasionówka
Proszę przeczytać, że ten Pan jest zgłoszony do PIP. Proszę szukać uczciwego pracodawcy.
Restauracja Zamkowa Marek Wysiecki
Skarszewy
Zamówiłem dzisiaj obiad z restauracji "Zamkowa", realizacja zamówienia bardzo sprawna, jedzenie apetycznie wyglądało i jeszcze lepiej smakowało. Dawno nie jadłem tak dobrego jedzenia. Serdecznie polecam!
Pasaż Śródmiejski 24H Sp. z o.o.
Jastrzębie-Zdrój
Omijać to miejsce szerokim łukiem. minimalna krajowa za maksymalny zapiepsz i wiśeńka na torcie to szefowa z problemami natury psychicznej. Mobing na najwyszym poziomie.
Roberto Bussani Pizza i Gitara
Bydgoszcz
sprawdź swoich pracowników pod kątem chorób wenerycznych. Sofia Salnycka mnie zaraziła. Kucharz nie może mieć chorób wenerycznych. Mam nadzieję, że Twoi klienci są w porządku
Barbara Kielan Kamieniarstwo. Gastronomia
Częstochowa
Nie polecam tej firmy. W listopadzie 2021 r. zamówiłam nagrobek, zapłaciłam za zrobiony pomnik w grudniu ponad 15 tysiecy. W lutym spadła płyta z literami , oczywiście cala płyta się uszkodziła. Zgłosiłam reklamację dni. 21.02.2022 do dzisiaj, a mamy 21.04.2022 r. nie została naprawiona. Od dwóch miesięcy, nie ma napisów na nagrobku. Ja wiem gdzie leży moja mama, ale znajomi i rodzina, która rzadziej przychodzi, w związku z brakiem napisów nie może znaleźć grobu. Trzymajcie się z daleka od tej Pani i firmy. Pozostaje mi tylko dokończyć sprawę drogą prawną.
Dolce Vito Marika Sztandera
Żnin
Aa jeszcze jedno, zastraszanie pracowników, że mają dodawać pozytywne opinie w internecie albo będziesz miał po premii też jest słabe :)
Fundacja Pro Gentis
Dzierżkowice
Fundacja Pro Gentis nie istnieje w Dzierżkowicach od 01.10.2019 r., kiedy to została przekazana Pani Annie TYRALIK. Zmiany w KRS, nie z winy ówczesnego zarządu zostały dokonane dopiero w 29.03.2021 r. Faktycznie zaś kierował fundacją (do dzisiaj) Pan Adam PIŚNIAROWSKI (prezes), z upoważnienia P. Tyralik. Jako były prezes fundacji nie mam dobrego zdania o prezesie fundacji, p. Piśniarowskim. O tym jednak kolejnym razem. Mirosław Wojciechowski
Hot Italian Rafał Zajkowski
Zielona Góra
Szanowna Pani. W pracy jestem osobą wymagającą i stanowczą . Dbam o najwyższą jakość usługi w naszym lokalu. Przekłada się to na coraz to nowych klientów i świetne opinie o serwowanych przez nas daniach. Może to nazywa Pani "kijem". Dla mnie najważniejsze jest to ,aby poziom obsługi w naszym lokalu był możliwie jak najwyższy. Poza tym "kucharz" który prywatnie jest moim partnerem,jest także właścicielem lokalu. Widocznie mało się poznałyśmy,że takie podstawy nie są Pani znane. Nie mamy pojęcia o jakie łamanie warunków umowy z inną firmą może chodzić, bo dla żadnej nie pracujemy i nie pracowaliśmy. P.S. kobiety uwielbiam i wieloma na codzień się inspiruje :) P.S. 2 ???? Pozdrawiam Kamila Gajdzińska
P.P.H.U. Sajprus Dariusz Grecki Zajazd Małe Ciche
Chlewiska
Jedzenie tragiczne. Rosół to woda z makaronem. Kotlety z mięsa nie wiadomo jakiego, takie cienkie, nasiąknięte tłuszczem aż kapało. Ciasta kupne, niesmaczne i na tyle osób tylko jedna patera. Filiżanki na kawę i herbatę brudne, trzeba było wybierać, żeby było w czym sobie zrobić herbatę. Obrusy to plama na plamie, a solniczki pordzewiałe. Toalety albo zasikane albo brak zamykania w drzwiach. Właściciel niekompetentny i bezczelny. Na stypie, przy tak smutnej okoliczności zrobił afertę, aż wstyd przed zaproszonymi gośćmi. Jedyny plus to miła obsługa, Pani Marta zachowywała się profesjonalnie, próbując ratować sytuację. Na prawdę nie polecam tego miejsca, OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM !!!
Złoty Lin Sp. z o.o.
Warszawa
Nie polecam tego miejsca!!!! Zrobiłam rezerwację na stolik 7 osobowy, zapłaciłam na konto 100 zł . Nie dojechałam, bo zepsuło się auto a firma nie chce mi oddać 100 z zł Jest to naciąganie klienta. Omijajcie to miejsce szerokim łukiem!!!!!!!!
Farid Omari Kebab Hut 2
Wrocław
Ta firma to jeden wielki wyzysk, jeżeli nie musicie to unikajcie jak ognia. Brak szacunku do pracownika, (usunięte przez administratora) pieniądze, robicie praktycznie wszystko, nie polecam.
Kloto Sp. z o.o.
Łódź
Nie ma żadnych dodatków do pensji, która i tak jest śmieszna kelner dostaje na godzinę 10 zł, kuchnia około 17-18 zależy kto jak długo pracuje. Praca nawet po 12-13 godzin
Ppuh Star-Pol Andrzej Sinkiewicz
Ostrówek
Ciężko znaleźć drugiego tak aroganckiego i bezczelnego szefa. Prowadząc usługi hotelowe zatrzymał się w tamtej epoce i pewnie z niej ma tych kierowców, bo średnia wieku to 70+.
Restauracja Smakosz Waldemar Gawryjołek
Braniewo
atmosfera w pracy nie zbyt miła a to przez kucharkę w p.
Restauracja Kibic Iwona Pietrzak
Leszczyny
Bardzo chciałabym podziękować całej ekipie Restauracji Kibic za przecudne zorganizowanie 18 stych urodzin mojego syna.Jedzenie przepyszne pięknie podane jakość i ilość na 6 jestem bardzo zadowolona goście również.Polecam z całego ❤️
Pizzeria U Wronów Jadwiga Wrona
Tarnowskie Góry
Nie polecam, ani pissy ani pracy, wpasciwielka jest zmienna humorem gorzej jak pogoda, obgaduje pracowników z innymi pracownikami, coś jej nie odpowiada to nie wyjaśnia tylko krzyczy, rotacja duża nie polecam H
Ciao Italia Kinga Jasinowska
Gorzów Wielkopolski
Czekałem ponad 50 minut na zamówioną pizzę. Dopiero po słownym zapytaniu co z pizzą usłyszałem . ze będzie za pięć minut ale niestety byłem gdzie indziej umówiony musiałem opuścić jako głodny lokal. Od pani kelnerki usłyszałem . ze jej przykro, mi też że zapomnieli o zamówieniu. Czasem sam robię pizzę ale przygotowanie nie trwa więcej niż 30 minut. Mimo miłej obsługi więcej się tam nie pokaże. I to jest właśnie przykre.
Słodki Słony-Magdalena Gessler Waldemar Stańczyk i Wspólnicy sp.j.
Warszawa
PASUJE KOMUS NAJNIZSZA I KOPERTA,NA CZARNO.....ect.....Troszkę kłopotów ktoś lubi z płatnościami.....TO zapraszamy .....Dużo gwaru...SZUMU....
Gościniec Winnica Zbigniew Kamiński
Sławica
Bardzo miła atmosfera, fakt pracy jest dużo jak to w gastro ale manager bardzo życzliwy pomocny jest dla ludzi
Elżbieta Obałek Przedsiębiorstwo Handlowo Usługowe
Poznań
Czy wiecie już kto jest właścicielem Gril bar Eskulap ? Z kim można negocjować przy ewentualnie większych zamówieniach na określoną datę i godzinę?
Jacek Sośnica Street-Bar P.H.U.
Kędzierzyn-Koźle
Pierogi super pewnie, ze nie jak u Babci ale się bronią. Polecam i życzę smacznego Agata
Pizzeria Piekielny Kupiec Urszula Galia-Glińska
Wrocław
Pizza w rynku lokal piekielny kupiec. W lokalu śmierdzi zjełczałą śmietaną. Pizza słaba, dużo soli, mega nie smak pizzy. Zero smaku pizzy, jakiś gotowy ogrzewaniec chyba w mikrofali. Więcej nie zjem, nie skorzystam. Warszawiak.
The William Wallace Whisky Bar & Burger Anna Gojżewska
Słupsk
Niestety ale wyglądem lokalu nie można nadrobić niedociągnięć z kuchni i obsługi. W lokalu jest zimno(bo jest zima) a zamówiona zupa jest też zimna(pewnie dlatego, że też jest zima).W zupie bogracz...tylko płyn....mięsa nic a nic. Stek zamówiony dobrze wysmażony jest pełen krwi, cała deska we krwi, mięso w środku czerwone...kelner mówi, że to normalne....NIE POLECAM
Przedsiębiorstwo Handlowo Usługowe Piotr Trębicki Bar Czarna Oliwka
Gorzów Wielkopolski
Obiady już nie te , co kiedyś,jeszcze 1 obiad i rezygnuję, już nie są pyszne ,((
Tomasz Bielarz Firma Handlowo Usługowa
Sucha Beskidzka
Nie polecam współpracy. Nie spieszy się z opłaceniem faktur. Przypominanie się nie pomaga. Radzę uważać
Frytki Belgijskie w Krakowie. Łukasz Wilk i Mateusz Szpak sp.j.
Kraków
Frytkarz Wielicka byle Tesco (usunięte przez administratora) gościu tak tępy że hej frytki bez soli to jełop specjalnie ci pakuję na nie dysponuje kradzionymi danymi osobowymi i ma kontakty sadystyczne praca po wazelinie
Bar Tip-Top Anna Czyżak
Gdańsk
Osobiscie i przez telefon mąż miał okazję rozmawiać z Panią właścicielką. Zamawiałam trzy pizze i ciasto każdej pizzy było słodkie. Margeritta, Salami i Anita Kilkanaście lat temu zamawiałam również dość często z tej pizzerii później przestałam ponieważ często dostawałam albo za mało składników albo pizzę spaloną z jednej strony. Dlatego nie kupowałam w tym miejscu pizzy przez parę lat. Postanowiłam jeszcze raz spróbować I rzeczywiście pizza była dobra. Zamawiałam burgery I pizzę dość często I wiem jak w tym miejscu powinna ona smakować. Tym razem pizza miała naprawdę słodkie ciasto, nawet dzieci mówiły że nie smakuje tak jak zawsze. Mieliśmy nadzieję że ktoś posmakuje na miejscu pizzę aby ją ocenić Ale nikt tego nie zrobił. Nie chodziło o wyłudzenie pieniędzy tylko o ewentualne zrobienie jednej malej pizzy np margeritty dla dziewczyny nie musiały jeść takiej słodkiej . Ja to bylam sklonna zostawic te pozostałe pizze w lokalu bo I tak ich nikt nie zjadł. Nie jestem osobą która robi dym z niczego zawsze musi to być konkretny powód. W końcu zapłaciliśmy 100zl nikt nam za darmo tego nie dał Ale smakowała jak smakowała to nie była nasza wina. Szefowa nie przyjmuje krytyki, a w zasadzie prośby o ocenę swojego dania. Czasami trzeba przyznać się do błędu. Stąd ta opinia I takie zdanie.
Kukuryku Lunch Bar & Shop Monika Wanowicz
Koszalin
Klasę przedsiębiorcy poznaje się po obsłudze klienta. Pierwszy raz musiałam reklamować zamówione danie. Jakież było moje zaskoczenie gdy obsługujący Pan wyraził gotowość natychmiastowej wysyłki nowego zamówienia. Nie dość ,że był bardzo uprzejmy, przeprosił za niedogodność to jeszcze sałatka dostarczona w ekspresowym tempie. Znajomi już wyrazili chęć ponownego odwiedzenia baru ,a koleżanka ,która jeszcze nie była obiecała ,że napewno odwiedzi to miejsce. BRAWO KUKURYKU KOSZALIN!!!
Pizzeria Cinema Urszula Grylak-Żart
Polkowice
Odradzam wszystkim którzy zamierzają, pracować w tej pizzeri, raczej osobą w średnim wieku z Polkowic, akurat nie trzeba tego tłumaczyć, wszyscy wiedzą, właściciele ciągle na fazie. Krzyk wyzwiska i obelgi, to ich sposób rozmowy z pracownikami, Pracownik jest tam tylko od roboty, a pracodawca od liczenia profitu. Atmosfera (usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora) mułu. Dzięki układom mają żyłę złota, ale wszystko ma swój koniec.
Ireneusz Szczęsny Firma Produkcyjno Handlowo Usługowa Partner
Uniejów
Pomyłki w rachunku, słone potrawy, pomyłki w zamówieniach.
Restauracja Pizzeria Pe-Pe Klaudia Otocka
Warszawa
Najlepsza szefowa jaką do tej pory miałam, a nie jestem najmłodsza i w wielu miejscach pracowałam. Szczerze polecam
Browar Wielka Wyspa Tomasz Podeszwa
Wrocław
Miałam nieprzyjemność pracować tam przez tydzień. Przy pierwszym kontakcie szef i cała załoga wydają się sympatyczni. Jednak miejsce pracy to mała lokalna knajpa. Specyfika tego miejsca polega na tym, że przychodzą tam stali klienci i jednocześnie znajomi pana Podeszwy. To jak taka mała mafijna rodzinka ze swoim don Papą na czele. Zostałam zwolniona z dnia na dzień, bez żadnego ostrzeżenia i nie podstałam pieniędzy za swoją pracę. I teraz wyjaśniam merytorycznie i zgodnie z prawdą, że zostałam zwolniona, ponieważ kumpel pana Podeszwy stwierdził, że za wolno nalewam piwo, komentował to głośno do innych klientów, obrażając mnie słownie i wywracał ostentacyjnie oczami, zachowując się jak pięcioletnie dziecko. Zaznaczam, że mimo dużego zdenerwowania, jakie wywołała u mnie ta sytuacja, nadal zachowałam nerwy na wodzy i nawet nie skomentowałam ani nie odpyskowałam ów panu. Zostałam zwolniona, bo jak powiedział sam szef pan Tomasz Podeszwa, nie spodobałam się kilku klientom, cokolwiek to znaczy. A w praktyce, "tępa baba za barem, za wolno się rusza". za takie komentarze powinien wylecieć klient, a nie pracownik. Pracowałam w wielu miejscach i pierwszy raz w życiu zostałam zwolniona na dodatek w tak bezczelny sposób za coś co było konfliktem wywołanym de facto przez awanturującego się klienta. Dlatego uważam, że takie traktowanie jest urągające i w cywilizowanym świecie nie powinno mieć miejsca. Jedna tępa i powolna baba mniej.. To się nadaje.. nie powiem gdzie.. A miałam do czynienia w pracy z (usunięte przez administratora) i powiem szczerze ciesze się, że tylko tydzień.. mniej się ciesze, że mi nie zapłacono.
Krowa Burger Sp. z o.o.
Koszalin
Witam, chciałbym przede wszystkim ostrzec wszystkich młodych pracowników, którzy teraz lub w przyszłości będą chcieli nawiązywać współpracę z właścicielem ów firmy lub brać udział w jednym z wielkich kosmicznych projektów. Bez mydła zostaniesz (uniknę brzydkich słów) i wykorzystany za najniższą możliwą pensję. Możesz zapomnieć o kodeksie pracy i w ogóle o podstawowych prawach człowieka, 16 godzin w pracy czy spartańskie warunki to tylko wisienka na torcie, którym jest zarządzanie biznesem, a raczej biznesami, których (a to mówię serio) jest prawdopodobnie więcej niż zatrudnionych pracowników. Taka współpraca mimo wielkich obietnic rozwoju, pseudoszkoleń (których temat sobie odpuszczę bo i tak us powinien się tym dawno zainteresować) nie da ci nic oprócz nerwów- bo na pewno nie otworzy drzwi kariery ani nie da pieniędzy.
Hsi24H.Pl Sp. z o.o.
Zielona Góra
nie polecam ! pan korzysta z wirtualnego biura a ta firma to sciema !
P.C.U. Cong Uoc Pham
Mińsk Mazowiecki
Z całego serca odradzam prace tam. Pracownicy są traktowani poniżej dna, gorzej jak (usunięte przez administratora) Stawki obiecanej nie zobaczycie na oczy. Same przekręty. Raz na jakiś czas wpada sanepid bo karaluchy i brud i smród na zapleczu. Inne instytucje też powinny zająć się tym burdelem. Odradzam pracy, szkoda czasu i nerwów na właściciela-chama.
EURO-INSTAL-TECH Marcin Sąpór
Raszyn
Pracowałem u tego Pana, niestety również nie dostałem całej wypłaty, nie zgłaszałem tego nigdzie bo wolę żeby się smarzyl w piekle za krzywdę która wyrządza ludziom....
Bar Słoneczna Polana Andrzej Gębicki
Włodzimierzów
Właścicielka przy rozmowie kwalifikacyjnej jest bardzo miła a w rzeczywistości jest całkiem inaczej nie chcę być niemiła ale to jest czysty wyzysk nie polecam żadnej pani tam pracy
Rimini Pizza Kebab Damian Ginał
Bierutów
Jak dla mnie mega fajne miejsce jedzenie świeże i pyszne.obsluga miła i przyjazna polecam 100%.????
Kawiarnia Przy Jakubie Małgorzata Zubrzycka
Zgorzelec
Praca w tym przedsiębiorstwie to czysta przyjemność, pozdrawiam.
Strips & Pizza Tomasz Banaszak
Inowrocław
„Świrku” – po co te głupoty wypisujesz, może napisz jak było naprawdę? Skoro byłeś moim pracownikiem to wiesz, że Grudzień był dla nas skrajnie trudnym miesiącem, ze względu na absencję kilku pracowników (kwarantanny COVID-19 jak również zwykłe przeziębienia) W obecnych czasach, a szczególnie w gastronomi kaszlący czy kichający pracownik nie może obsługiwać klientów, a tym bardziej pracować przy żywności. Nikogo nie zmuszałem, tylko doskonale wiesz, że za każdym razem prosiłem, czy dany pracownik może przyjść do pracy, a to chyba WIELKA różnica. Za wszystkie nadgodziny jak wiesz - zapłaciłem (bo to już pominąłeś) Jak wiesz doskonale, ja nie zatrudniam pracowników na tydzień czy miesiąc, bo to w Grudniu była by jedyna alternatywa. Tylko co wtedy, ludzi pozwalniać, bo już niepotrzebni. Ja nie z tych. Jak zwalniam ludzi tylko i wyłącznie wtedy, gdy nie chce im się pracować lub są przyłapani na kradzieży. Co zresztą przytrafiło się Tobie prawda „Świrku” ? Jeżeli chodzi o Nowy Rok – to zapomniałeś dodać, że usiadłem z Wami do rozmowy i spytałem się Was czy damy radę złożyć zespół na 1 Stycznia. Nikogo nie zmuszałem i doskonale wiesz, że Ci co przyszli oprócz normalnej wypłaty otrzymali ode mnie ekstra po 100 zł za ten dzień! Oczywiście nie napisałeś również, że pracowaliśmy tylko 8 godzin, bo od 15 do 23. Piszę pracowaliśmy, bo za każdym razem kiedy jest brak personelu odpuszczam papiery i wchodzę w rolę dostawcy pizzy, pizzermena lub pomagam na kuchni. Temu chyba nie zaprzeczysz? Przy okazji poczytaj kodeks pracy i sprawdź, czy w gastronomi są dni ustawowo wolne od pracy. Jak znajdziesz takowy zapis – to przeproszę! Co do urlopu - w „kodeksie pracy” jest zapis, że Pracodawca może odmówić wcześniej zaplanowanego urlopu wypoczynkowego (na który wyraził już zgodę) jeśli stwierdzi, że Twoja obecność w pracy jest w tym czasie absolutnie niezbędna. Tylko po co ja to piszę, przecież taka sytuacja u Ciebie nie miała miejsca. Tobie i właściwie nikomu jeszcze z moich pracowników takiego urlopu nie odmówiłem. Choć pewnie, gdyby mnie ktoś poprosił w Grudniu 2022r. to moja ekstremalna trudna sytuacja zmusiła by mnie do takich działań. Co do rozliczenia Twojego urlopu. Czy ja nie wypłaciłem Tobie „Świrku” całego zaległego urlopu zgodnie z Umową o Pracę którą sam osobiście podpisałeś? Jeżeli znajdziesz w Polsce firmę, która rozlicza lepiej to przyjdź – zapłacę tyle co ona – obiecuję! Sumując nie rzucaj oszczerstwami, bo kłamstwa mają krótkie nogi!
Małgorzata Morzyńska Bistro Bumerang
Poznań
Jestem bardzo zniesmaczona tym miejscem i z przykroscia musze wystawic niepochlebną opinie tego bistro. Bedąc z rodzina pogrążeni w smutku na obiedzie spotkala nas nie mila niespodzianka a mianowicie ceny w tym lokalu z kosmosu wgl nie adekwatne do wielkosci porcji, ja jako drobna osoba jedzaca malo ,wcale sie nie najadłam . Do tego jeszcze "kelner " chyba urwał sie z choinki , brud smrod i ubóstwo normalnie. Brudne rece , tluste wlosy roznoszące talerze a o zapachu nie wspomne. Przykro mi bardzo poniewaz czytajac opinie innych mam wrazenie ze byla w zupelnie innym miejscu.. jedynym pozytywnym akcentem bylo smaczne jedzenie wiec czapki z glow dla kucharza.
Grzegorz Kudelski Oli-Play
Kraków
Jestem stała klijentka od lat duzy wybor gier ,miła obsługa i serwis konsol POLECAM
Nastawnia Poc Małgorzata Zięba
Poznań
Z tego co wiem to lokal się zamknął i w sumie dobrze. Podawanie goscią syropów do kawy czy drinków gdzie były mrówki było mistrzostwem a kakao w proszku również miało mrówki na co właścicielka powiedziała ze nikomu od białka nie zaszkodziło. Kucharz który nadużywał narkotyki i popalał trawkę po czym robił dania gościa na kuchni również było mistrzostwem świata. Kuchnia bród (usunięte przez administratora) mogiła gluty na suficie oknach wszędzie. Na dobre wyszło i mam nadzieje ze powstanie tam coś lepszego ;D
Molly Malone S Irish Pub Sp. z o.o.
Warszawa
I have Crohn's disease and I had to use the bathroom. No toilet seat, no toilet paper, no soap in the bathroom. When I was trying to bring this issue to the manager I was treated in a very rude manner and was almost asked to leave. The way I was treated is not acceptable. No respect for the customers. I was there on March 3, 2022 with a party of ten and I regret making the choice to go to this establishment
Restauracja Pod Ostródzkim Smokiem Dorota Orzepowska
Ostróda
Codziennie biorę obiady od pani Dorotki i z czystym sumieniem mogę powiedzieć że smakują jak w domu. Obsługa restauracji jest na wysokim poziomie. Lokal ma swój własny uroczy klimat. Jest bardzo zadowolona i polecam z całego serduszka.
Szevent Organizacja Eventów Łukasz Szczygieł
Radziejowice-parcela
Każda próba współpracy z gościem to żenada. Lukaszek myśli ze jest nie wiadomo kim. Za nic ma ustalenia i wypłatę
Pizzeria 105 Radom Marcin Matysiak
Radom
Porażka na pizze czekalam 2.30 godziny. Nie wiem jak smakowała bo już jej nie odebrałam. Ostatni raz zamawiałam w tej pizzeria.
P.H.U. Agat Cieślewicz Ewelina
Bydgoszcz
Masakra jakaś na wypłaty czeka się miesiącami ,Pani nie lubi osób o wyższym wykształceniu niż ona sama ma. Oskarżanie pracowników o defraudację to u nich norma . Skończą na sali sądowej.
Przedsiębiorstwo Handlowo Usługowe Antoniuk Andrzej
Olsztyn
Andrzej Antoniuk, właściciel hotelu to niemiły, wredny, nieczuły egoista, który za nic ma swoich pracowników, interesują go tylko zyski i wyzysk naśrubowane na maksa. Na niczym się nie zna, a świruje ura bura szef podwóra. Mówiąc po żołniersku (usunięte przez administratora) Ogólny (usunięte przez administratora) smród, brud i ubóstwo intelektualne kadry zarządzającej. Nie pozdrawiam i nie polecam pracy w tym miejscu.
Urszula Kaczanowska Bufet Szkolny
Warszawa
Straszny wystrój, mały asortyment, ale ceny bardzo przystępne. Miła obsługa, bardzo duze kolejki.
Exito Sylwia Jardzewska-Bachanek
Bezrzecze
Zgadzam się z poprzednikami. Szkoda gadać. Szkoda też nerwów na to miejsce. OMIJAJCIE Z DALEKA!
Witold Duszczyński Dworek Sanocki
Sanok
Najgorszy pracodawca w Sanoku. Samowolka. Pieniądze nędzne. Wiecznie narzekanie. Okradanie z urlopu i z pensji. Nie polecam tego (usunięte przez administratora)
Stara Octownia Justyna Żyła
Dęblin - puławy
Pamiętam jak miałem ,,przyjemność`` rozmawiać z samym szefem, Który mówił. ,, No zobaczmy jak sprawujesz się na kuchni,jak szybko kroisz nożem, Ogólnie czy jestem zwinnym. Pomyślałem sobie wtedy, Jak by to była jakaś restauracja z gwiazdką Michelin. Rozumiem że to kuchnia i trzeba szybko się uwijać ale bez przesady. Całe szczęście, że nie pojawiłem się w tej nie nazwę nawet tego... i życzę państwu poniesienia kary, Za taką stawkę godzinową z pełnym uśmiechem na twarzy. Dlatego postanowiłem porzucić zawód kucharza, Bo nie raz trafiem na szefostwo które nie szanuje swojego pracownika. Polska gastronomia to jeden wielki wyzysk właśnie przez takie szefostwo, Które płaci doświadczonemu kucharzowi 12 zł za godzinę pracy. Szanujmy się ludzie naprawdę. Nie polecam składania tam CV.
Grzegorz Preussner Bar Fuego
Głogów
Przykro powiedzieć ale bar na miarę małego miasteczka. Ochrona agresywna pewnie radnych uprawnie. I nawet jak ująłem się za człowiekiem który im zrzygal ( podobno ) wyrzucili mnie z lokalu bez możliwości zapłacenia rahunku.. Odczytania nagrań z kamer etc. Sprawa została skierowana na policję.
Burger Bar Agnieszka Łasiewicka
Legionowo
Odradzam atmosfera tragiczna , kuchnia zazwyczaj pijana darcie się na cała sale , jeden szczególnie agresywny potrafi wystartować bez powodu z łapami , płaca tragiczna brak jakich kolwiek umów
Magdalena Piniańska Bar Za Rogiem
Krynica-Zdrój
Jedzenie dobre ale obsługa bezczelna brałam jedzenie na wynos czekałam cierpliwie kiedy zwróciłam uwagę pani że zostali obsłużeni klienci którzy przyszli za mną pani stwierdziła że nie wiem kto przyszedł za mną szef baru również w bezczelny sposób potraktował moje zażalenie. Jak się okazało numery zamówienia późniejsze zostały wcześniej obsłużone. Pomylić się można ale trzeba powiedzieć przepraszam a nie wmawiać człowiekowi że nie wie za kim stał w kolejce. Obsługa wiele straciła za brak profesjonalizmu wyszło chamstwo.
Mazzo Sp. z o.o.
Warszawa
Bardzo miła obsługa. Dobry kontakt. Bez stresu. Szybka dostawa. Przyczepka dobrej jakości w dobrej cenie. Firma godna polecenia. Kierowca naprawdę prawdziwy dżentelmen. W trudnym terenie a mowi ze wjedzie. I wjechał bezproblemowo. Pełen podziw. Serdecznie dziękuję firmie mazzo.pl.
Pa-Puu Kruszyński Patryk
Lubin
Niestety, Pan Patryk wziął z góry pieniądze za catering na cały miesiąc i się ulotnił.
Obiadkowo Marek Skowronek
Suwałki
nie tylko nie znoszą krytyki bo właściciel od razu straszy uważa sie za nie wiadomo kogo a bez kultury facet totalnej
Firma Usługowo Handlowa Fabryka Reklamy Magdalena Małek
Tychy
Omijajcie tego pracodawcę z daleka! Jako były pracownik restauracji "W Międzyczasie" która jest kierowana przez panią Magdalenę M. Krętactwo, (usunięte przez administratora) kłamstwo! Odwlekanie danych obietnic! Brak umowy zgodnej z kodeksem pracy. Najniższa krajowa, reszta pod stołem! Brak zmiany wbrew sprzeciwu ze strony pracownika, odwlekanie tego co było obiecane ostatecznie zakończone zwolnieniem z pracy w innej restauracji której pani Magdalena M. Jest prezesem spółki! Przenieśli i zwolnili! Rodzinna szajka!
Powozownia Krzysztof Sroczyński
Wolsztyn
Miejsce istotnie klimatyczne i to na tyle w kwestii pozytywów, na podanie menu czekalismy15 min ,na realizację zamówienia nie wystarczyła godzina ,ale i tak byliśmy szczęściarzami, że nie zamierzaliśmy doczekać do szczęśliwej realizacji bo zdarzali się goście, którzy swoje dania otrzymali po półtorej godziny ...zero informacji o wydłużonym czasie oczekiwania na realizację, zero przeprosin ,ale dwa razy panie kelnerki zdołały znaleźć czas na "fajeczkę "...serdecznie nie polecam i zapewniam,że nie odwiedzę ponownie. ????????????
Gabriela Pawlak Cafe San Remo
Zielona Góra
Bywały lepsze i gorsze dni w pracy w zależności od humoru właścicielki. Wymagała by w pracy być dużo wcześniej niż na ustaloną godzinę, za co oczywiście nie płaciła. Oszczędzała na pracownikach obstawiając tylko jedną osobę na sali i jedną na oknie, co przy dużym ruchu jest niewykonalne, aby jedna osoba i robiła desery, kelnerowała, rozliczała gości i jeszcze zmywała naczynia. SZEFOSTWO ZABIERA POŁOWĘ NAPIWKÓW KELNERÓW. Tłumaczą się tym, że pracownicy jedzą lody i piją kawę. Więcej lodów jest spłukiwanych do zlewu. Korzystniej byłoby zapłacić za kawę te kilka złotych niż codziennie być (usunięte przez administratora)z pieniędzy, które pracownik zarobił własnym zaangażowaniem i uśmiechem. Poza tym pod koniec zmiany często napiwki nie zgadzały się , faktycznym stanem ich zarobionych. Radzę się dobrze zastanowić przed podjęciem tam pracy.
Pizzeria Don Creto Barbara Kłosowska
Jelcz-Laskowice
Ogólnie miałem do wczoraj pozytywne zdanie na temat pizzerii Don Creto do wczoraj , ponieważ otrzymałem odgrzana pizze XXL zawiodłem się
Deliszys Marta Stodolna
Zgorzelec
Najlepsza restauracja w mieście.Szefowa i Team Super.Jedzonko Extra Liga
Pizzeria O.k. Piotr Lis
Gorzów Wielkopolski
Wszystko pyszne i dużo ale jednak jest jeden minus , frytki to mają być frytki ' dopieczone a nie na pół surowe ziemniaki.Cena ok. Polecam
Leonardo Restauracja Agnieszka Ozorkiewicz
Pniewy
Beznadziejna obsługa. Kelner nie raczył nawet podejść Czekaliśmy 30 min i wyszliśmy (nie było dużego ruchu - w czasie tej pół godz. nikt więcej nie przyszedł). Nie polecamy. Strata czasu.
Falla Spółka z Organiczoną Odpowiedzialnością
Poznań
Nic takiego nie ma miejsca, że bo kogoś segregują, bzdury jakieś
Adam Żankowski Adampol
Żyrardów
Czy w innych miastach też was tak (usunięte przez administratora) z pensi jak w Łodzi? Z roku na rok jak państwo dało podwyżkę ucinali z ala premii 50zl w tym roku przeszli już samych siebie i zaje.... Nam po 100 zł. Nie dosyć że od dwóch lat nie dołożyli nam nawet po 10zl od siebie to nie dosyć ze państwo nam dokłada to ala szef ma czelność nam zabrać żeby samemu mieć więcej :/ Nie przyjeżdża na punkty nawet nie wie kto na nich pracuje ale kase potrafi nam zabrać żenada. Kierowniczki nigdy nie stają w obronie swoich pracowników (one tylko umieją nam (usunięte przez administratora) obrabiać). Kierowniczki sa tyle watre co i cały szef żeby mi nie pasował układ ze najniższa krajowa na konto a reszta pod stołem to juz dawno bym odeszła.
Elżbieta Zając Prywatne Przedsiębiorstwo Usługowo-Produkcyjne Etna
Uchanie
Nie wiem jakie są warunki w Etnie, ale druga spółka pani Zając to porażka. Masarnia Rzemieślnicza to bankrut, ktorą dodatkowo rozwala prezes id..ta p. Stefan. Jak ktoś ma odrobinę ambicji to powinien omijać szerokim łukiem
Dorota Kukla Schronisko Górskie Pttk Klimczok
Bystra Krakowska
Wstyd jedzenie odgrzewane kasa jakby w Alpach byli zupy to lura po prostu rozcieńczona z wodą.. to nie schronisko tylko bar leśny
Tajska Sp. z o.o. Kraków Sp.K.
Łódź
Ta firma to jakiś żart, nie szanują kompletnie pracowników. Wpuszczanie ludzi za 10 minut do zamknięcia po kilkunastu godzinach biegania, a do tego głodowa stawka 12zł (przy jednoczesnych obietnicach o napiwkach). Tym miejscem już dawno powinien zainteresować się PIP.
Pod Orzechami Przemysław Pinczewski Robert Karpiński
Kalisz
Korzystałem kilka razy z gościnności tego miejsca i uważam lokal oraz obsługę za nienaganne...
Jerzy Dumin Pizzeria Szybka Pizza
Poznań
Zatrudnij się tam to zobaczysz o czym mówimy ... Kombinowanie jak na początku 2000 roku masz być wdzięczny za pracę i (usunięte przez administratora) bo ty jesteś nikim a Duminowie to Panowie
Bema Cafe Sp. z o.o.
Wrocław
Właściciele już dawno się zmienili, teraz kawiarnie działają na zupełnie innej zasadzie. Jest przyjazna atmosfera :) aplikuj
Kawiarnia Rubikon Monika Wanat
Czeluśnica
Powinni zmienić nazwę na piwiarnie rubikon bo kawiarnia jest tylko z nazwy
Trzy Bramy Sp. z o.o.
Jaworzno
Nie wiem jak jest ze stanowiskiem kucharza, ale nie polecam tak czy siak. Atmosfera pracy bardzo napięta, a ludzie (szczególnie szefostwo, kierownictwo) doczepia się dosłownie do WSZYSTKIEGO. Pracowników trzeba traktować z szacunkiem.
Norbert Mikołajczyk Noorbi
Warszawa
(usunięte przez administratora) zastraszanie, wyzysk, poniżanie pracowników, praca na czarno, nielegalne praktyki nie tylko współpracy, ale i prowadzenia działalności, układziki z urzędami, długi wśród dostawców, a to wszystko w wykonaniu szajki śmiesznych ludzi mających się za , bo stać ich na codzienne rytuały oczyszczania nosa i umysłu białymi proszkami. Nie polecam pracodawcy.