Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Metrohouse

Opinie o Metrohouse

Pracowałeś w firmie Metrohouse i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ona - 2012-12-09 14:43:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ostrzegam wszystkich przed korzystaniem z usług tego biura nieruchomości. Palcem nie kiwną, żeby znaleźć klienta. Czekają, aż zleceniodawca sam znajdzie chętnego na swoją nieruchomość, a następnie poprzez podstawione osoby (usunięte przez administratora)zupełnie nienależną im prowizję.
zdjecie uzytkownika
Ronin. - 2012-12-14 22:18:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam serdecznie. Jestem byłym pracownikiem w Wołominie, metrohouse i opiszę od podszewki dlaczego powinniście unikać oddziału franczyzowego w tym mieście.
Po przepracowaniu pełnego miesiąca, pracowania jak wół dostałem informacje od mojego dyrektora, że musimy się rozstać, podajac powód, że jego zdaniem "naubliżałem", klientce po odbytej rozmowie, co było kompletną bzdurą i skarga wpłynęła od prezesa Metrohouse. Także zostałem zwolniony, przychodząc po swoją zapłatę za przyjęcia, usłyszałem pogróżki o "karze umownej" 1500zł, wynikającej z OWU, czyli regulaminu który nie został mi wręczony, nie dostałem swojego wynagrodzenia. Unikajcie tego oddziału jeśli możecie.
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2013-02-08 23:14:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wojciech - 2012-07-11 19:21:19

Żadna firma, która zarabia ze sprzedaży nie zapłaci Wam nie wiadomo jakich pieniędzy za same podpisywanie umów. Musicie mieć świadomość, że aby zarobić, trzeba sprzedawać. A dobrych sprzedawców prawie nie ma. Ja pracuje w Metrohouse od 2 lat. W 2011 roku średnią fakturę miałem 12 000 zł netto. Zarobiłem w rok ponad 140 000 zł. Większość agentów nieruchomości to pokazywacze. Klient dzwoni, mówi, że chce coś oglądać, pokazują i na tym się kończy. A trzeba zrozumieć, że kiedy klient dzwoni, to trzeba poświęcić mu czas, spotkać się z nim, porozmawiać i poszukać mu odpowiedniej nieruchomości na podstawie tego co nam powie.

Nie ma znaczenia, czy pracujemy w HB, Metro, czy jakimkolwiek innym biurze. Zarobimy tylko wtedy, gdy potrafimy pracować z ludźmi.
Wojtek,
Pełna zgoda. Zarobimy, gdy potrafimy i chcemy pracować. Trudniej zarobić, kiedy wprowadzono 0 proc. dla kupującego. Wiesz o co chodzi...
zdjecie uzytkownika
taki jeden - 2013-03-02 18:42:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, otrzymałem propozycję pracy w MH i chcą mnie wysłać na 2 tygodnie szkolenia w Trójmieście. Czy ktoś wie coś więcej na temat tak długiego szkolenia, czego tam uczą? Wiem, ze dojazd i wyżywienie na koszt własny. Co jeśli nie będzie mi odpowiadało i zrezygnuję? Będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
zdjecie uzytkownika
Basia - 2013-04-15 19:54:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Reasumując pracownicy tej firmy liczą na nieświadomość w zakresie sprzedaży i kupna nieruchomości potencjalnych Klientów.Ja nie kupuję nieruchomości codziennie więc niestety dałam się nabrać i nie sprawdziłam pewnych rzeczy które przez biuro i właścicieli zostało zatajone...nie polecam....
zdjecie uzytkownika
Marczi - 2013-05-07 17:31:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W takim razie również i ja dorzucę swoją cegiełkę na temat MetroHause- odradzam każdemu współpracę z nimi. Dziś mieliśmy dostać do ręki umowę przedwstępną mieszkania, jednak jak okazało się mieszkania dawno już nie ma. Wydałało mi się dość podejrzane zachowanie pana (usunięte przez administratora) więc bezposrednio skontaktowałam się z deweloperem. Nasz posrednik nawet nie zrobil rezerwacji na nasze nazwisko jak gwaratował ze mieszkanie juz jest nasze. Straszny nieprofesjonalizm. ODRADZAM
zdjecie uzytkownika
ontas - 2013-06-09 14:12:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Widze że piszecie bzdury Metrohouse nie pobiera prowizji od Kupującego !!!
zdjecie uzytkownika
fifi - 2013-07-03 12:13:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Boże,tak samo mnie potraktowali,przyszłam z gotowym mieszkaniem przedstawiłam swoją cenę i za to mam zapłacic 4050zł,jak z tego wybrnąć?
zdjecie uzytkownika
fifi - 2013-07-03 12:26:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Też mam taką sytuację...Jak wybrnąć z tego???
zdjecie uzytkownika
zmęczona - 2013-07-03 16:47:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co to za bzdury... wielokrotnie sprzedawałam i kupowałam nieruchomości i muszę powiedzieć, że firma jak każda inna a przynajmniej stały raport dostajesz. Nie ma żadnych haczyków to bzdura wymyślona przez sfrustrowana konkurencję.
zdjecie uzytkownika
szomo - 2013-08-28 15:48:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Widzę, że nic się nie zmienia w tej firmie. Podpisałem dokumenty pośrednictwa ponad rok temu. Ani jeden kontakt nie nastąpił. W tym czasie sam znalazłem kilkunastu chętnych.
Nie polecam tej firmy. Na moję prośbę o kontakt nikt nie reaguje od ponad dwóch miesięcy. Wysłałem maila do działu PR, do biura a nawet próbowałem do Prezesa. Nikt nie jest zainteresowany klientem.
Firma, która chce być liderem nie jest w stanie nawet nawiązać kontaktu i zająć się problemem.
Czarny PR im odpowiada. W końcu na wysokich prowizjach jeszcze chwilę pociągną....
zdjecie uzytkownika
sprzedającą - 2013-09-20 15:32:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma nieprofesjonalna. Pośrednik przez 3 godziny spisywał wszystkie informacje o domu natomiast na stronie METROHOUSE dane niezgodne z prawdą. Np. dom położony na 7 arach, a na stronie na 7 metrach i inne metraże też z sufitu. Po rozmowie telefonicznej o wadach oferty każą dzwonić i wskazywać błędy. "Opiekun" oferty nie kontaktuje się, ma to głęboko w nosie. Po ok. 4 miesiącach wstawiają napis, że oferta sprzedana po 96 dniach. Kłamstwa, kłamstwa. Uwaga(usunięte przez administratora)!!!!
zdjecie uzytkownika
łódż - 2013-10-01 10:17:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeżeli to was interesuje w tej firmie zatrudniają osoby które mają - miały zarzuty o prostym słowem -(usunięte przez administratora) klientów a tam znalazły prace , nie wspomnę o tym że już pracując w mh (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
fireFLY - 2014-02-04 09:38:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam sie. metrohouse przyjmuje "spadochroniarzy" z innych firm ktorych wywalaja za kanty (usunięte przez administratora) tak jest i w warszawie, w krakowie i w lublinie
zdjecie uzytkownika
właścicielka - 2014-02-16 16:38:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Basia - 2013-04-15 19:54:53]:
ooo, w takim razie przebywał pan w mojej nieruchomości, za którą do tej por firma MH nie zapłaciła mi dwóch faktur, prosze o kontakt być może potrzebn mibedą świadkowie w sądzie. Może ktos ma bezposredni telefon do pana prezesa, bo jak dotąd cały czas rozmawiam wyłacznie z osobami, które twierdza, że pan prezes przebywa za granica i biedaczyna nie moze mi podpisac przelewu
zdjecie uzytkownika
jeff - 2014-03-31 20:12:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jezu ludzie czytajcie tak te komentarze to napewno coś w życiu osiągnięcie większość ocen firm nie tylko MH to wymysły jakiś dzieciaków albo kogoś kto nie dostał pracy jakby każdy miał wybierać firmę w której chce pracować dzięki takim komentarza to lepiej od razu na zasiłek iść błagam tam nie bo tak napisali tam nie bo znów co innego napisali może czas dorosnac i trochę samemu popracować a nie szukać komentarzy następnym razem sprawdźcie czy nie piszą czegoś o chlebie mleku albo czymś innym może ktoś napisał negatywny komentarz a w nieruchomościach to nie firmy a agenci wam pomagają nie oceniające firmy na 3/5 bo na 200 osób dwie są nieodpowiednie do tego zawodu pozdrawiam tych co żyją takimi stronkami
zdjecie uzytkownika
Była_klientka - 2014-05-27 10:29:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Właśnie rozwiązuję umowę z Metrohouse w Krakowie z powodu totalnej olewki przez 2 pracowników biura. Umawialiśmy się na oglądanie domów, dokładnie sprecyzowaliśmy wymagania, daliśmy czas pośrednikowi na przygotowanie ofert, ale po prostu... nie zadzwonił, a na mój e-mail przypominający odpowiedział w końcu, że nie może się spotkać, bo mu coś wypadło i tyle. Próba skargi na pracownika nic nie dała, przypomnieli sobie o nas po miesiącu - zadzwonił do nas zupełnie inny agent z MH. Ale my mamy już poważniejsze oferty. Zdecydowanie odradzam z powodu kompletnego braku zaangażowania.
zdjecie uzytkownika
mon - 2014-06-22 18:51:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Funkcjonowanie tego pośrednika chyba świadczy ogólnie o poziomie podmiotów działających w tej branży. Nie odpowiadają na e-mail, nie odbierają telefonów. Jednocześnie gdy sami chcą się z nami skontaktować potrafili wykonać do mnie do 8 połączeń w ciągu godziny - pomimo wysłania sms o braku możliwości odebrania połączenia w danej chwili. Najbardziej zadziwiająca rzecz to brak odpowiedzi na e-mail z reklamacją. Takie działanie skojarzyło mi się z "płać frajerze i o nic nie pytaj"
zdjecie uzytkownika
tt - 2015-03-02 15:07:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były pracownik - 2013-02-08 23:14:27]:
Idź do sądu, niech [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] płacą odszkodowanie.
zdjecie uzytkownika
tt - 2015-03-02 15:12:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Ronin. - 2012-12-14 22:18:06]:
Idź do sądu, bo jak nie chcą wypłacić wynagrodzenia bo regulaminy czy coś to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i tyle.
zdjecie uzytkownika
rozczarowany kupujący - 2015-03-13 15:28:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie i bardzo proszę odpowiedź osób będących w temacie.ponieważ z tego co czytam wypowiadają się również osoby będące pracownikami Metrohouse. Na jakiej niby podstawie pracownik Metrohouse żąda sobie prowizji od kupującego nieruchomość?Z tego co mi wiadomo,to prowizję płaci sprzedający.Napomknę tylko iż zgłosiliśmy się do biura w celu obejrzenia danej nieruchomości.której ofertę znaleźliśmy na stronie internetowej(czyli SAMI znaleźliśmy ową nieruchomość -czyli nikt nam jej nie szukał)A tym czasem Pani w biurze żąda od nas również prowizji od kupujących mówiąc iż pomagała w negocjacjach ceny.miała związane koszty z wystawianiem nieruchomości,koszty dojazdów -pokazywanie nieruchomości itp.Wiadomo nam iż osoba sprzedająca ma zapłacić prowizję(podpisała wszak umowę z biurem)Ale z jakiego tytułu my mamy tą prowizje też zapłacić?Nie podoba mi się cała ta sytuacja wcale i czujemy,że biuro chce nas naciągnąć na dodatkowe koszty.ps.Możemy w takim razie znaleźć nieruchomość i kupić ją bez pośrednictwa biura nieruchomości i pieniądze -tysiąc mieć w kieszeni.Bardzo proszę o odpowiedź.może ktoś był w podobnej sytuacji?
zdjecie uzytkownika
Dora. - 2015-04-06 15:47:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Była_klientka - 2014-05-27 10:29:14]:
Pracowałam w tej firmie cztery lata. Najgorszemu wrogowi nie poleciłabym pracy w tej firmie.
zdjecie uzytkownika
oszust - 2015-04-08 23:48:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rozczarowany kupujący - 2015-03-13 15:28:16]:
Zgłaszacie się do biura bo znaleźliścię ofertę nieruchomości która Was zaciekawiła lecz jest związana z owym biurem umowa, kupiliście owa nieruchomośc omijac biuro nieruchomości teraz pretensje ze prowizje na liczyli? Kurwa pierwszy raz do miasta przyjechaliście? Nie umiejętnie chcieliście ominąć biuro gdzie znaleźliścię ofertę to teraz trzeba płacić. Kurwa same janusze widze
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2015-06-29
Żródło: Gowork.pl
Wrocław
(dolnośląskie)
Osoba kupująca swoje pierwsze mieszkanie czuje ekscytację, radość, poczucie spełnienia. Już wkrótce przeprowadzi się do nowego mieszkania, rozpocznie zupełnie nowy etap życia! To wielka przyjemność, że możemy od 9 lat uczestniczyć w tak ważnych momentach w życiu naszych Klientów. Obserwować, jak cieszą się z zakupu, słuchać o planach związanych z aranżacją wnętrz. Mamy satysfakcję, że to właśnie dzięki nam ktoś spełnił swoje marzeni
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
Magda - 2015-05-06 21:32:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak czytam te wszystkie opinie, to coś mi się wywraca w żołądku... czy ci, którzy piszą te bzdurne opinie mogą z całą pewnością powiedzieć, że pracowali w MH? czy tylko udawali, że pracują? Ludzie ta praca nie jest dla każdego! w MH można się wiele nauczyć, ale jeśli nie mamy żadnych predyspozycji, doświadczenia handlowego i jeszcze niezbyt nam się chce w mróz czy deszcz jechać na drugi koniec miasta i ciemną nocą robić prezentacje to mówię wam- nie uda się! na 100% się nie uda. Jeśli jednak potraficie pogodzić się z tym, że klient jest najważniejszy i potraficie się dopasować do jego terminów, jeśli potraficie słuchać i z każdego spotkania wyciągacie wnioski, a każda porażka jest dla was nauką i motywacją do dalszego ciągu, to ... na własnym przykładzie mówię wam- może być super! i możecie mieć mega satysfakcję. Bądźcie tylko cierpliwi i konsekwentni. Pieniążki z nieba nie spadają, trzeba zapi...ć i dalej zapi....ć, niestety, ale oczywiście łatwiej jest narzekać!
zdjecie uzytkownika
pola r. - 2015-07-17 12:24:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@magda w pełni się z tobą zgadzam, praca w nieruchomościach i sprzedaży to nie jest zajęcie dla każdego, to nie jest łatwy zawód. trzeba jednak mieć doświadczenie i talent srzedażowy, i duże parcie na klienta. to nie robota dla każdego, może dlatego wciąż jest tak dużo ofert pracy od nich, ale o prowizje trzeba walczyć jak lew i nie każdy to rozumie
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Metrohouse

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Metrohouse?
Zadaj pytanie
alert