logo Metrohouse

Metrohouse

Warszawa

Opinie o Metrohouse

były_pracownik_metrohaus 2012-07-04 16:23:48
anonim - 2008-12-12 10:09:24

solidna, profesjonalna, rozwojowa, Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako dobry

Atmosfera i ludzie tam pracujący są profesjonaliści

Najbardziej podobało mi się w Metrohouse: kontakt z klientami

Wszytko to kłamstwo. Opinia napisana prawdopodobnie przez dyrektora oddziału. Podpisanie 25 umów miesięcznie jest całkowicie nierealne. Pracowałem po 12-14 godzin dzienne z pełnym zaangażowaniem. Po dwóch miesiącach pracy zarobiłem 168 zł. (nie wykonałem normy, jednego miesiąca miałem podpisane 22 umowy, drugiego 19). Na bilety komunikacji miejskiej wydałem znacznie więcej. Chcesz tracić zdrowie i pieniądze zatrudnij się w tej firmie. Wybór należy do Ciebie.
1
Wojciech 2012-07-11 19:21:19
Żadna firma, która zarabia ze sprzedaży nie zapłaci Wam nie wiadomo jakich pieniędzy za same podpisywanie umów. Musicie mieć świadomość, że aby zarobić, trzeba sprzedawać. A dobrych sprzedawców prawie nie ma. Ja pracuje w Metrohouse od 2 lat. W 2011 roku średnią fakturę miałem 12 000 zł netto. Zarobiłem w rok ponad 140 000 zł. Większość agentów nieruchomości to pokazywacze. Klient dzwoni, mówi, że chce coś oglądać, pokazują i na tym się kończy. A trzeba zrozumieć, że kiedy klient dzwoni, to trzeba poświęcić mu czas, spotkać się z nim, porozmawiać i poszukać mu odpowiedniej nieruchomości na podstawie tego co nam powie.
Nie ma znaczenia, czy pracujemy w HB, Metro, czy jakimkolwiek innym biurze. Zarobimy tylko wtedy, gdy potrafimy pracować z ludźmi.
7
Horacy 2012-08-03 17:26:36
Ja może nie wystawiam tak wysokich faktur jak kolega, ale pootwierdzam, że przy zaangażowaniu w pracę można zarobić.
3
niezadowowlona 2012-08-09 16:12:10
masakra maskra masakra!!!!!!!!podstawiają swoich ludzi do oglądania mieszkań aby przypisać sobie jak bardzo zaanagazowani są w sprzedaż mieszkania, umowy zerwać nie można, a agentka która ma sprzedać nasze mieszkanie to leń nad leniami, nawet jej ciężko wysłać raport , a prowizja do niskich nie należy, odradzam wszystkich ą firmę!!!!!!
Korek 2012-08-29 17:49:12
niezadowowlona - 2012-08-09 16:12:10

masakra maskra masakra!!!!!!!!podstawiają swoich ludzi do oglądania mieszkań aby przypisać sobie jak bardzo zaanagazowani są w sprzedaż mieszkania, umowy zerwać nie można, a agentka która ma sprzedać nasze mieszkanie to leń nad leniami, nawet jej ciężko wysłać raport , a prowizja do niskich nie należy, odradzam wszystkich ą firmę!!!!!!
bzdury - jakie podstawianie? po co?
raporty - są wysyłane automatycznie, co ma do tego agent?
pracuję to wiem
ktoś 2012-11-07 21:30:23
mam umowę przed sobą, druk z tyłu umowy jest jednakowy przeczytałem ponownie i nie widzę żadnych udziwnień, mam jeszcze 4 inne umowy i w 2 wykreślałem pewne rzeczy. Moim zdaniem umowa metro nie jest najgorsza, a zarazem prosta i logiczna a nie prawniczy bełkot
Nutella 2012-11-15 16:26:00
Witam,
Czy mogę prosić o kontakt. Szukam osoby które powie mi co nieco o rynku nieruchomości, ponieważ interesuje mnie taka praca.(usunięte przez administratora)
1
ona 2012-12-09 14:43:48
ostrzegam wszystkich przed korzystaniem z usług tego biura nieruchomości. Palcem nie kiwną, żeby znaleźć klienta. Czekają, aż zleceniodawca sam znajdzie chętnego na swoją nieruchomość, a następnie poprzez podstawione osoby (usunięte przez administratora)zupełnie nienależną im prowizję.
1
Ronin. 2012-12-14 22:18:06
Witam serdecznie. Jestem byłym pracownikiem w Wołominie, metrohouse i opiszę od podszewki dlaczego powinniście unikać oddziału franczyzowego w tym mieście.
Po przepracowaniu pełnego miesiąca, pracowania jak wół dostałem informacje od mojego dyrektora, że musimy się rozstać, podajac powód, że jego zdaniem "naubliżałem", klientce po odbytej rozmowie, co było kompletną bzdurą i skarga wpłynęła od prezesa Metrohouse. Także zostałem zwolniony, przychodząc po swoją zapłatę za przyjęcia, usłyszałem pogróżki o "karze umownej" 1500zł, wynikającej z OWU, czyli regulaminu który nie został mi wręczony, nie dostałem swojego wynagrodzenia. Unikajcie tego oddziału jeśli możecie.
1
były pracownik 2013-02-08 23:14:27
Wojciech - 2012-07-11 19:21:19

Żadna firma, która zarabia ze sprzedaży nie zapłaci Wam nie wiadomo jakich pieniędzy za same podpisywanie umów. Musicie mieć świadomość, że aby zarobić, trzeba sprzedawać. A dobrych sprzedawców prawie nie ma. Ja pracuje w Metrohouse od 2 lat. W 2011 roku średnią fakturę miałem 12 000 zł netto. Zarobiłem w rok ponad 140 000 zł. Większość agentów nieruchomości to pokazywacze. Klient dzwoni, mówi, że chce coś oglądać, pokazują i na tym się kończy. A trzeba zrozumieć, że kiedy klient dzwoni, to trzeba poświęcić mu czas, spotkać się z nim, porozmawiać i poszukać mu odpowiedniej nieruchomości na podstawie tego co nam powie.

Nie ma znaczenia, czy pracujemy w HB, Metro, czy jakimkolwiek innym biurze. Zarobimy tylko wtedy, gdy potrafimy pracować z ludźmi.
Wojtek,
Pełna zgoda. Zarobimy, gdy potrafimy i chcemy pracować. Trudniej zarobić, kiedy wprowadzono 0 proc. dla kupującego. Wiesz o co chodzi...
taki jeden 2013-03-02 18:42:28
Witam, otrzymałem propozycję pracy w MH i chcą mnie wysłać na 2 tygodnie szkolenia w Trójmieście. Czy ktoś wie coś więcej na temat tak długiego szkolenia, czego tam uczą? Wiem, ze dojazd i wyżywienie na koszt własny. Co jeśli nie będzie mi odpowiadało i zrezygnuję? Będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
2
Basia 2013-04-15 19:54:53
Reasumując pracownicy tej firmy liczą na nieświadomość w zakresie sprzedaży i kupna nieruchomości potencjalnych Klientów.Ja nie kupuję nieruchomości codziennie więc niestety dałam się nabrać i nie sprawdziłam pewnych rzeczy które przez biuro i właścicieli zostało zatajone...nie polecam....
6
Marczi 2013-05-07 17:31:40
W takim razie również i ja dorzucę swoją cegiełkę na temat MetroHause- odradzam każdemu współpracę z nimi. Dziś mieliśmy dostać do ręki umowę przedwstępną mieszkania, jednak jak okazało się mieszkania dawno już nie ma. Wydałało mi się dość podejrzane zachowanie pana (usunięte przez administratora) więc bezposrednio skontaktowałam się z deweloperem. Nasz posrednik nawet nie zrobil rezerwacji na nasze nazwisko jak gwaratował ze mieszkanie juz jest nasze. Straszny nieprofesjonalizm. ODRADZAM
1
ontas 2013-06-09 14:12:54
Witam
Widze że piszecie bzdury Metrohouse nie pobiera prowizji od Kupującego !!!
fifi 2013-07-03 12:13:22
Boże,tak samo mnie potraktowali,przyszłam z gotowym mieszkaniem przedstawiłam swoją cenę i za to mam zapłacic 4050zł,jak z tego wybrnąć?
fifi 2013-07-03 12:26:45
Też mam taką sytuację...Jak wybrnąć z tego???
1
zmęczona 2013-07-03 16:47:08
co to za bzdury... wielokrotnie sprzedawałam i kupowałam nieruchomości i muszę powiedzieć, że firma jak każda inna a przynajmniej stały raport dostajesz. Nie ma żadnych haczyków to bzdura wymyślona przez sfrustrowana konkurencję.
szomo 2013-08-28 15:48:50
Widzę, że nic się nie zmienia w tej firmie. Podpisałem dokumenty pośrednictwa ponad rok temu. Ani jeden kontakt nie nastąpił. W tym czasie sam znalazłem kilkunastu chętnych.
Nie polecam tej firmy. Na moję prośbę o kontakt nikt nie reaguje od ponad dwóch miesięcy. Wysłałem maila do działu PR, do biura a nawet próbowałem do Prezesa. Nikt nie jest zainteresowany klientem.
Firma, która chce być liderem nie jest w stanie nawet nawiązać kontaktu i zająć się problemem.
Czarny PR im odpowiada. W końcu na wysokich prowizjach jeszcze chwilę pociągną....
2
sprzedającą 2013-09-20 15:32:55
Firma nieprofesjonalna. Pośrednik przez 3 godziny spisywał wszystkie informacje o domu natomiast na stronie METROHOUSE dane niezgodne z prawdą. Np. dom położony na 7 arach, a na stronie na 7 metrach i inne metraże też z sufitu. Po rozmowie telefonicznej o wadach oferty każą dzwonić i wskazywać błędy. "Opiekun" oferty nie kontaktuje się, ma to głęboko w nosie. Po ok. 4 miesiącach wstawiają napis, że oferta sprzedana po 96 dniach. Kłamstwa, kłamstwa. Uwaga(usunięte przez administratora)!!!!
łódż 2013-10-01 10:17:52
jeżeli to was interesuje w tej firmie zatrudniają osoby które mają - miały zarzuty o prostym słowem -(usunięte przez administratora) klientów a tam znalazły prace , nie wspomnę o tym że już pracując w mh (usunięte przez administratora)
fireFLY 2014-02-04 09:38:39
zgadzam sie. metrohouse przyjmuje "spadochroniarzy" z innych firm ktorych wywalaja za kanty (usunięte przez administratora) tak jest i w warszawie, w krakowie i w lublinie
1
właścicielka 2014-02-16 16:38:24
ooo, w takim razie przebywał pan w mojej nieruchomości, za którą do tej por firma MH nie zapłaciła mi dwóch faktur, prosze o kontakt być może potrzebn mibedą świadkowie w sądzie. Może ktos ma bezposredni telefon do pana prezesa, bo jak dotąd cały czas rozmawiam wyłacznie z osobami, które twierdza, że pan prezes przebywa za granica i biedaczyna nie moze mi podpisac przelewu
jeff 2014-03-31 20:12:40
jezu ludzie czytajcie tak te komentarze to napewno coś w życiu osiągnięcie większość ocen firm nie tylko MH to wymysły jakiś dzieciaków albo kogoś kto nie dostał pracy jakby każdy miał wybierać firmę w której chce pracować dzięki takim komentarza to lepiej od razu na zasiłek iść błagam tam nie bo tak napisali tam nie bo znów co innego napisali może czas dorosnac i trochę samemu popracować a nie szukać komentarzy następnym razem sprawdźcie czy nie piszą czegoś o chlebie mleku albo czymś innym może ktoś napisał negatywny komentarz a w nieruchomościach to nie firmy a agenci wam pomagają nie oceniające firmy na 3/5 bo na 200 osób dwie są nieodpowiednie do tego zawodu pozdrawiam tych co żyją takimi stronkami
Była_klientka 2014-05-27 10:29:14
Właśnie rozwiązuję umowę z Metrohouse w Krakowie z powodu totalnej olewki przez 2 pracowników biura. Umawialiśmy się na oglądanie domów, dokładnie sprecyzowaliśmy wymagania, daliśmy czas pośrednikowi na przygotowanie ofert, ale po prostu... nie zadzwonił, a na mój e-mail przypominający odpowiedział w końcu, że nie może się spotkać, bo mu coś wypadło i tyle. Próba skargi na pracownika nic nie dała, przypomnieli sobie o nas po miesiącu - zadzwonił do nas zupełnie inny agent z MH. Ale my mamy już poważniejsze oferty. Zdecydowanie odradzam z powodu kompletnego braku zaangażowania.
mon 2014-06-22 18:51:26
Funkcjonowanie tego pośrednika chyba świadczy ogólnie o poziomie podmiotów działających w tej branży. Nie odpowiadają na e-mail, nie odbierają telefonów. Jednocześnie gdy sami chcą się z nami skontaktować potrafili wykonać do mnie do 8 połączeń w ciągu godziny - pomimo wysłania sms o braku możliwości odebrania połączenia w danej chwili. Najbardziej zadziwiająca rzecz to brak odpowiedzi na e-mail z reklamacją. Takie działanie skojarzyło mi się z "płać frajerze i o nic nie pytaj"
tt 2015-03-02 15:07:12
Idź do sądu, niech [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] płacą odszkodowanie.
tt 2015-03-02 15:12:24
Idź do sądu, bo jak nie chcą wypłacić wynagrodzenia bo regulaminy czy coś to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i tyle.
1
rozczarowany kupujący 2015-03-13 15:28:16
Mam pytanie i bardzo proszę odpowiedź osób będących w temacie.ponieważ z tego co czytam wypowiadają się również osoby będące pracownikami Metrohouse. Na jakiej niby podstawie pracownik Metrohouse żąda sobie prowizji od kupującego nieruchomość?Z tego co mi wiadomo,to prowizję płaci sprzedający.Napomknę tylko iż zgłosiliśmy się do biura w celu obejrzenia danej nieruchomości.której ofertę znaleźliśmy na stronie internetowej(czyli SAMI znaleźliśmy ową nieruchomość -czyli nikt nam jej nie szukał)A tym czasem Pani w biurze żąda od nas również prowizji od kupujących mówiąc iż pomagała w negocjacjach ceny.miała związane koszty z wystawianiem nieruchomości,koszty dojazdów -pokazywanie nieruchomości itp.Wiadomo nam iż osoba sprzedająca ma zapłacić prowizję(podpisała wszak umowę z biurem)Ale z jakiego tytułu my mamy tą prowizje też zapłacić?Nie podoba mi się cała ta sytuacja wcale i czujemy,że biuro chce nas naciągnąć na dodatkowe koszty.ps.Możemy w takim razie znaleźć nieruchomość i kupić ją bez pośrednictwa biura nieruchomości i pieniądze -tysiąc mieć w kieszeni.Bardzo proszę o odpowiedź.może ktoś był w podobnej sytuacji?
Dora. 2015-04-06 15:47:55
Pracowałam w tej firmie cztery lata. Najgorszemu wrogowi nie poleciłabym pracy w tej firmie.
oszust 2015-04-08 23:48:27
Zgłaszacie się do biura bo znaleźliścię ofertę nieruchomości która Was zaciekawiła lecz jest związana z owym biurem umowa, kupiliście owa nieruchomośc omijac biuro nieruchomości teraz pretensje ze prowizje na liczyli? Kurwa pierwszy raz do miasta przyjechaliście? Nie umiejętnie chcieliście ominąć biuro gdzie znaleźliścię ofertę to teraz trzeba płacić. Kurwa same janusze widze
pola r. 2015-07-17 12:24:23
@magda w pełni się z tobą zgadzam, praca w nieruchomościach i sprzedaży to nie jest zajęcie dla każdego, to nie jest łatwy zawód. trzeba jednak mieć doświadczenie i talent srzedażowy, i duże parcie na klienta. to nie robota dla każdego, może dlatego wciąż jest tak dużo ofert pracy od nich, ale o prowizje trzeba walczyć jak lew i nie każdy to rozumie
Zyzz 2015-11-13 18:44:54
Krótko zwięźle i na temat.Nie polecam nikomu zero poszanowania pracownika, jeśli ktoś liczy na niezłe pieniądze niech zapomni na początku trzeba tyrać praktycznie za darmo. Omijać szerokim łukiem.
1
studenciak 2015-11-16 22:49:30
Hej, nie wiem, czy to odpowiedni temat, ale zapytam. Widziałem ogłoszenie od partnera Metrohouse, szukają do pracy studentów do pozyskiwania do sprzedaży nieruchomości z ryku wtórnego. Może ktoś tak pracował i jest w stanie napisac ile orientacyjnie ma się od jednego znalezionego mieszkania? Pozdrawiam.
saganek 2015-11-19 01:54:47
@studenciak z tego co widzę to w ogłoszeniu w ogóle nie wspomnieli o warunkach zatrudnienia: umowie czy zarobkach.
nork 2015-11-21 20:45:30
@studenciak, może spróbuj poszukać namiarów do firmy i dowiedz się u źródła, bo myślę, że to będą najbardziej wiarygodne informacje.
luki 2015-11-23 23:57:28
wydaje mi się, że to nie tak działa, że jedno mieszkanie i już kasa. Wiadomo, firma pewnie płaci prowizje od wyników, ale nie od jednego mieszkania :)
była pośredniczka w obrocie nieruchomościami 2015-12-11 20:16:36
DOKŁADNIE!!!
beata 2015-12-11 23:31:12
to na pewno tak wygląda, że prowizje są od pewnej ilości mieszkań. Swoją drogą Metrohouse to chyba jedna z bardziej znanych firm i nie dziwię się, że szukają takiej ilości doradców.
kix 2016-01-08 16:57:25
Moim zdaniem to jedna z najlepszych firm nieruchomosci na rynku, sa solidni istnieja kilka lat,poza tym kazdy wie,ze praca agenta do łatwych nie należy i kazdy tez wie na jakich zasadach sie pracuje
3rgt 2016-02-03 21:04:43
hej hej no ja widzialem tez ze mieli jakias oferte glownie skierowana dla studnetow w Kraowie, oprocz tego szukaja takze doradcy do spraw neiruchomosci
ole 2016-02-10 21:53:49
3rgt, problem tylko polega na tym, że z tego co pamiętam to oni wymagają od pracownika dyspozycji 6-7 dni w tygodniu. Kiedyś aplikowałem na doradcę, ale nikt się nie odezwał, pytanie - czy teraz jest sens?
miki89 2016-02-15 21:54:38
Ja wyslalam aplikacje przez portal pracuj.pl i odezwali sie nawet bylam na rozmowie a w tygodniu mam jeszcze druga juz bardziej praktyczna narazie mam dobre wrazenie
pilka26 2016-03-03 20:38:49
zgadzam ie, sprawiaja dobre wrazenie) tez wyslalem cv i bylem na rozmowie, co ci powiedzieli o zarobkach? bo ja nie duzo zrozumialem.Tylko ze trzeba sie postarac i ze umowa zlecenie. czy bedzie 2000 zl?
zadowolona 2016-03-08 12:38:48
Większość tych wpisów mozna podsumowac pewna znaną sentencją: "Sprzedaż do łatwa i mało płatna praca" i druga zdecydowanie bardziej prawdziwa to: "Sprzedaż to ciężka...trudna praca ale bardzo dobrze płatna". I to doskonale odzwierciedla sytuacja w Metrohouse jak i w innych Agencjach. Pracowałam prawie 3 lata w HB, i ludzie przychodzili i odchodzili, ale jeśli ktoś chciał pracować i dać z siebie zaangażowanie to osiągał wyniki na poziomie 10tys/msc, oczywiście byli gwiazdorzy którzy wielokrotnie więcej zarabiali. Gdzyby nie podejście ludzi na górze w HB to bym tam została. Zmieniłam dwa lata temu na Metro za namową koleżanki która wcześniej tu pracowała i jak się okazało tu też można zarabiać podobnie, tylko szacunek do jednoski jest na innym poziomi. Dlatego w MH jest sporo osób z HB, a nie na odwrót. Pozatym juz nie jestem najmłodsza i tu jest pełen przekrój wiekowy. Oczywiście nie kazdy oddział jest godny polecenia, ale to temat na inny wpis.Podsumowując: jestem bardzo zadowolona, elastyczne godziny pracy(mam 8 letniego synka), a przede wszystkim nie mogę się zgodzić z większościom negatywnych wpisów z których leje się jad, tylko dlatego że "byłem nie udolny i leniowy, więc to wina MH" Pozdrawiam...i życze sukcesów!
2
Kasia 2016-03-22 13:26:44
Pracuję w MH, prowizję dostaje się od każdego sprzedanego mieszkania.
miko 2016-03-26 08:10:33
Masz racje Kasia. Zalezy od oddzialu. Ja mialem okazje pracowac niedawno w Krakowie. Nie polecam. Ja i kikoloro innych agentow stracilismy kilka miesiecy. Nikt nic nie zarobil i wszyscy wlasnie odeszlismy. Odradzam
Robert 2016-05-27 08:59:36
No cóż :) Trudno polemizować z kimś dla kogo umiejętność obsługi telefonu komórkowego stanowi nie lada wyzwanie. Gdyby to ode mnie zależało, jako człowiek humanitarny, pożegnałbym Was już po kilku dniach Waszej męczarni. Dodam jedynie, że średnie wynagrodzenie doradcy W Krakowie, który potrafi korzystać z narzędzi i procedur oraz po prostu chce, waha się w granicach między 5 a 9 tysięcy PLN brutto. Zapraszamy do wzięcia udziału w procesie rekrutacji. Zwolniło się kilka miejsc ;)
1
Mario 2016-09-02 18:40:15
Cześć,
mam pytanie o warunki zatrudnienia w MH. chciałbym aplikować na stanowisko doradcy na terenie Warszawy. Na jaką podstawę mogę liczyć ? Czy jest to umowa o pracę czy zlecenie ? Czy dają samochód służbowy czy jednak na spotkania z klientami trzeba sobie organizować własny transport ? Czy prowizja ma charakter stały czy jednak są progi ilościowe bądź kwotowe od których uzależniona jest wypłata jakiejkolwiek premki ?
Sidao de Azavedo 2016-09-02 19:22:25
Podstawa jest nie wielka i jest uwarunkowana wyrobieniem normy. Jeżeli jej nie wyrobisz nie masz podstawy jak w każdej firmie nieruchomości. Jaki Samochód ?? hahaha nie masz auta to z buta do klienta grzejesz, chyba że masz miesięczny wykupiony :) To praca w Warszawie a nie Los Angeles :]
ruda 2016-09-13 14:01:27
Jakie macie opinie o pracy w metrohous na ursynowie ? wszystko dobrze ? wypłacają jak trzeba czy jakiś przekręt ? bo to francyza
2
Zostaw swoją opinię o Metrohouse - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Metrohouse