Grupa Scanmed
2 76 6 1

Opinie o Grupa Scanmed

Honorata

@Lola, rozumiem, że masz taką opinię o firmie, ale myślałaś jak można by coś zmienić i poprawić relacje w firmie? Napisz więcej o warunkach zatrudnienia. Czy pracodawca dodaje do wynagrodzenia bonusy takie jak premie lub pakiet socjalny? Jakiego rodzaju umowy są zawierane z pracodawcą? Zlecenie, czy na czas określony? Czy firma obecnie prowadzi rekrutacje, a jeśli tak to na jakie stanowiska? Czy spokojna rozmowa ze współpracownikami mogłaby poprawić atmosferę w pracy? Każde dodatkowe szczegóły pomagają osobom poszukującym pracy.

Honorata

@Niefart, na tym forum poszukujemy informacji o pracodawcy z punktu widzenia pracownika, nie klienta. @Zainteresowana, szukasz zatrudnienia i jesteś zainteresowana praca w firmie? Na jakie stanowisko chcesz kandydować? Jeśli będziesz na rozmowie o pracę daj znać i napisz jak Ci poszło i czy zostałaś przyjęta? Informacje o zatrudnieniu pomogą innym osobom starającym się o pracę.

Lola
@Honorata 17.07.2018 16:14

Nie polecam, praca po godzinach a nikt za to nie płaci, niskie zarobki, atmosfera kiepska.

Zainteresowana

Czy firma potrzebuje pracowników?

Niefart

Zadzwonilem dzisiaj do scanmedu chcac umowic sie na wizyte w zwiazku z ugryzieniem kleszcza.Opadla mi szczęka jak pani ktora odebrala telefon powiedziala mi ze nie wie do jakiego specjalisty mnie umowic w zwiazku z moim problemem.rozumialbym gdybym zadzwonil do piekarni albo komisu samochodowego ale chyba w jednej z wiekszych grup medycznych w kraju to żenada.scanmedowi serdecznie dziekujemy

Honorata

@Nie nowy pracownik, piszesz, że "wszystko pięknie, ładnie...na papierze", a co konkretnie masz na myśli pisząc, że rzeczywistość jest zupełnie inna? Firma oferuje stabilne zatrudnienie na umowę o pracę? Wynagrodzenie adekwatne do wykonywanej pracy? Jak wygląda fundusz świadczeń socjalnych, czy firma oferuje dodatkowe benefity pozapłacowe dla swoich pracowników?

Honorata

@Maciek Forum GoWork.pl koncentruje się na sprawach pracowniczych i rynku pracy. Twoja opinia jest również ważna, ale może warto było ją skierować bezpośrednio do przedstawiciela firmy Grupa Scanmed? @kr01ka Czy w Grupie Scanmed można się rozwijać w obrębie własnego działu, czy można aplikować na stanowiska wewnętrznie? Jak często są organizowane szkolenia i czego dotyczą? Czy spotkałaś się z czymś takim?

kr01ka
@Honorata 24.04.2018 11:59

Można aplikować na stanowiska wewnętrzne i zmieniać działy i można też awansować w ramach swojego działu, tzn. przyjść na szeregowe stanowisko i po jakimś czasie awansować na szefa tego działu. W administracji jest kilka takich osób. Jeśli chodzi o szkolenia to z tego co wiem dla chętnych są lekcje angielskiego, jeśli chodzi o jakieś inne szkolenia dla administracji to się nie orientuję.

Nie nowy pracownik

Wszystko pięknie, ładnie... na papierze, a jak to przeważnie bywa, rzeczywistość jest zupełnie inna.

Honorata

@Były pracownik, jestem moderatorem forum GoWork.pl. Pomagam przyszłym kandydatom w dotarciu do cennych informacji o firmie Scanmed. Wypowiedziałeś się negatywnie o atmosferze, czy próbowałeś w jakiś sposób wpłynąć na nią pozytywnie? Każdy pracownik buduje przecież atmosferę w firmie. Napisałeś także o nadgodzinach, czy nadgodziny są częste?

Były pracownik

Honorata jako pracownik HR wiem że płacą Ci za ocieplenie wizerunku ale wypytywanie ludzi w internecie co można by było zmienić w firmie pokazuje jej poziom. Może zacznijcie słuchać w tej kwestii aktualnych pracowników? Wtedy napewno uzyskasz odpowiedzi na swoje fachowe pytania. Co do pracy w Scanmedzie aktualnie brak pozytywnej atmosfery, stres, nadgodziny, niskie płace. To wszystko potwierdzają notorycznie odejścia wieloletnich pracowników.

Słabomir

To ja kilka słów o administracji w biurowcu Galileo w Krakowie. Bardzo słabe warunki pracy. Jak ktoś idzie na szkolenie sponsorowane to koniecznie najtańsze. Pracownicy nie mają abonamentów medycznych. Duża rotacja. Ktoś wspomniał o awansach, aby dostac taki awans musisz pokazać, że jesteś gotowy harować 24/7 i masz w (usunięte przez administratora) żonę, dzieci i resztę swojego życia.

Maciek

Bylem umowiony na platne badanie (ktore kosztowalo 150 zl.) Na konkretna godzine, a mimo to musialem czekac w kolejce. Nieprofesjonalne podejście do pacjenta, słaba informacja. Jeśli za coś płacę to wymagam profesjonalizmu.

kr01ka

Widzę że są tu opinie całkiem negatywne albo całkiem pozytywne, a prawda jak zwykle leży pośrodku, tzn. zależy do jakiego działu się trafi i kto jest przełożonym, bo są fajne osoby z którymi można się dogadać, ale są też mniej fajne, jak zresztą wszędzie. Natomiast pewne jest to, że ta firma zdecydowanie umożliwia awans, bo rzeczywiście jest bardzo dużo osób które kilka lat temu zaczynały na najniższym stanowisku a teraz są już managerami albo i wyżej. Nie jest to najlepsza firma pod słońcem, ale nie jest też tak źle jak wskazują niektóre opinie tutaj.

Honorata

@Sarna Czy orientujesz się na jakie wynagrodzenie może liczyć pracownik na początkowym szczeblu w Scanmed? Czy Grupa Scanmed oferuje swoim pracownikom świadczenia pozapłacowe? Napisałaś, że od ubiegłego roku sytuacja w firmie zmieniła się na lepsze. Czy jest jeszcze coś, co według Ciebie wymaga poprawy? Co byś doradziła pracodawcy?

Sarna

Pracuję w tej firmie od początku jej istnienia i jest wiele osób nadal pracujących już od prawie 15 lat. Szereg pracowników młodych przeszło kolejne szczeble kariery. Zarząd wymienił się kilka razy więc były jak w każdej firmie kryzysy. Od ubiegłego roku po zmianie kadry kierowniczej zdecydowana poprawa. Atmosfera bardzo dobra. Jeżeli ktoś pozna swoje obowiązki, jest pojętny i szybko się uczy nie ma co narzekać.

Daria

Czy rzeczywiście nie ma nic o czym można napisać pozytywnie?

pracownik
@Daria 08.03.2018 09:50

Pracowałem przez 7 lat. Jedyne, co pozytywnego przychodzi mi do głowy to wspomnienia sprzed tych 6-7 lat. Teraz jakoś trudno znaleźć mi coś na plus.

Lucy

Pracuję w Scanmed już jakiś czas, podzielę się swoimi obserwacjami: - pracuję w fajnym zespole, jesteśmy dopasowani charakterologicznie i dzięki temu praca jest o wiele przyjemniejsza. można razem pożartować, w innych działach, jak zauważyłam, też tak jest. - jestem zadowolona ze swoich zarobków, owszem, są w firmie stanowiska gorzej opłacane, ale to podobno ma się wkrótce zmienić - jest dużo awansów i przesunięć pracowników wewnątrz firmy, na stanowiskach wyższego szczebla jest sporo osób, które z biegiem czasu awansowały z najniższego stanowiska. polecam szczególnie dla studentów albo absolwentów, można się zaczepić na rejestracji, a potem przeskoczyć do wymarzonego działu (oczywiście jak ktoś jest rzetelny i godny polecenia) - nie trzeba powielać procesów kropka w kropkę, tak jak w innych korporacjach (mam porównanie). jest sporo miejsca na kreatywność, a propozycje własnych rozwiązań są przez mojego menadżera mile widziane - nie ma monotonii, ja akurat nie lubię robić w kółko tego samego i to dla mnie duży plus. - nie robię nadgodzin, a nawet jestem do tego zniechęcana, mam rodzinę i staram się zdążyć ze wszystkim w ciągu tych 8 godzin.. Generalnie polecam :-)

O ironio!
@Lucy 16.05.2017 08:37

Napisała osoba z HR:) Jakie to wiarygodne...

Ja
@Lucy 16.05.2017 08:37

Pozdrawiamy pracowników biurowych z Galileo na ul. Armii Krajowej. Zazdrościmy. Niby ta sama firma, a traktowanie jakże różne.

TykTyk
@O ironio! 23.02.2018 08:21

No to może chociaż w HR tak mają...

Zrezygnowany
@Ja 26.02.2018 11:44

Niestety to chyba pojedynczy przypadek, bo pracownicy w administracji są bardzo źle traktowani - zresztą podobnie jak medyczni. Liczy się tylko kasa.

Bob
@TykTyk 02.03.2018 19:25

Ja nie wierzę nawet w ten pojedynczy przypadek. HR jest żyłowany do granic możliwości. W kadrach i płacach mają wiecznie wolne wakaty, rekrutacja to jedna osoba, szkolenia też. W firmie gdzie jest ponad 3000 pracowników :O

Szkoda czasu

Jestem pracownikiem Grupy Scanmed... Ale powoli dojrzewam do dec o zmianach bo mam już dość. Z przykrością muszę stwierdzić, że firma sama pracuje na to żeby otrzymywać negatywne opinie i niestety "cieszyć się" złą reputacją :( Firmą zarządzają osoby niekompetentne, które nie posiadają jakichkolwiek zdolności interpersonalnych. Zasada: "tańczysz tak jak ci zagramy" sukcesem murowanym. nie daj Boże żebyś miał swoje zdanie... Wychodzenie po przepracowaniu standardowego czasu pracy jest traktowane jak zbrodnia a nadgodziny, które sa realizowane - skrupulatnie ukrywane i nie wypłacane:( Praca na tanich materiałach. Oszczędności kosztem pracowników i pacjentów. Zmniejszana kadra medyczna powodująca frustrację zarówno u pacjentów jak i pracowników. Wnioski o podwyżki traktowane jakby pracownik chciał okraść firmę. Nie polecam... Szkoda nerwów bo i tak niczego się nie nauczysz - już powoli nie ma od kogo.. Albo zwalniają wartościowych pracowników albo ci odchodzą sami.

ja1

Nie polecam- pseudokorporacja, gdzie panuje totalny chaos. Niskie zarobki- nieadekwatne do obowiązków i odpowiedzialności. Długoletni pracownicy odchodzą, nowi nie wytrzymują presji. Każdego ostatniego dnia miesiąca wszyscy zastanawiają się kto dostanie wypowiedzenie albo sam zrezygnuje.

anonim

Częste rotacje, fatalni kierownicy, dyrektorzy, kiepskie płace. Brak możliwości rozwoju. Zwiększanie obowiązków bez zmiany wynagrodzenia.

anonymous

Ciągłe rotacje, fatalne kierownictwo i płace. Brak możliwości rozwoju. Notoryczne zwiększanie ilości obowiązków bez zmiany wynagrodzenia.

Ja

Szp. Św. Raf. Mobbing w białych rękawiczkach. Płacowo niewiele lepiej niż w szpitalu państwowym. Zaczyna brakować profesjonalnej kadry, coraz więcej obowiązków skupia się na coraz mniejszej ilości pracowników. Wyścig szczurów, brak szacunku i perspektyw. Nie polecam.

Nie nie nie

Wszyscy stąd uciekają!!!!!!!!!!! Przestrzegam!!!!!!!!! Beznadziejny sprzęt do pracy , socjal praeie zerowy. nic nie działa, płacą tyle, że sami sie wszyscy nawzajem pozagryzają/. Jak ktoś składa wypowiedzenie to dostaje skrzydeł!!!!!!!!!!!!!!!

niewazne

Dziwna atmosfera, wielka korporacja i jeden wielki chaos. Ciągłe zmiany dyrektorów, kierowników, pracowników...ciągłe roszady wśród ludzi, co może świadczyć, że w tej firmie czesto nie szanuje się pracowników. Wszystko zależy w którym dziale się pracuje i przede wszystkim KTO JEST PRZEŁOŻONYM. |Podwyżki nie mile widziane,awanse rzadko...szkolenia- prawie w ogóle. Ogólnie nie polecam, jedynie ktoś o mocnych nerwach, jako pierwsza praca owszem, na stale nigdy w zyciu.

onawglanach

Te negatywne opinie sa chyba mocno przesadzone. Pracuje juz prawie rok i zdarzyła mi sie jedna sytuacja, kiedy faktycznie musialam zostać w nadgodzinach ale mialam je potem normalnie rozliczone. Atomsfera jest normalna, nikt mi nigdy nie robił problemów z urlopem ani nie dzwonił po nocach (pracuje w administacji). Zauważyłam że jeśli ktoś sie sprawdza to jest doceniany i faktycznie jest możliwość awansu, tak bylo w przypadku kilku znajomych. Wypłata jest na czas. Ludzie sa spoko:-)

były pracownik

Jestem już byłym pracownikiem tej firmy i z czystym sumieniem Nie Polecam. Praca wykańcza psychicznie. Kiepska atmosfera, Zarząd, który masowo zwalnia. Jesteś chory? Pójdziesz na zwolnienie? Lepiej od razu złóż wypowiedzenie, bo inaczej oni Cię ubiegną. Nie jest dobrze widziane chorowanie czy pracowanie 8 h - masz robić nadgodziny, oczywiście niepłatne. O podwyżkach czy awansach nie wspomnę. Aha, jeśli jakiś urlop to jesteś przykuty do telefonu służbowego. A spróbuj nie odebrać... To samo poza godzinami pracy. Normą jest telefon/sms/mail o północy z zadaniami do wykonania na dzień następny na 8 rano. Dopiero po zmianie pracy oczy mi się otworzyły i doceniam moją obecną pracę. Niebo a ziemia!

blondi

- praca w nadgodzinach - bardzo niskie stawki wynagrodzenia - zbyt duża ilość obowiązków w stosunku do czasu pracy Ogólnie - nie polecam.

admin

Nasze forum to prawda o rynku pracy. Dołącz do nas, opowiedz o firmie Grupa Scanmed.

Zostaw opinię o Grupa Scanmed - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grupa Scanmed