Alumast
3 65 6 1

Opinie o Alumast

kjbcjsncbwjhcbsmcnsbc1111

Co tam ciekawego w alumascie? ludzie się zwalniają? uspokoilo się już trochę czy dyrektor dalej szaleje?

Pionek×××

Przykre ale tutaj nikt Twojego doswiadczenia nie doceni, możesz pracować kilka tygodni, miesięcy lub lat i i tak będziecie zarabiać to samo. Ludzie wporzadku i atmosfera ok i gdyby nie to dawno już by nikt w tym smrodzie nie robił. Problem ze znalezieniem nowych pracowników więc zatrudnia się Ukraińców którzy również szybko odchodzą bo praca w tych warunkach im nie odpowiada. Ciągły brak towaru bądź awarie czegokolwiek spowalniają cała produkcję a góra śmieci która znajduje się na terenie zakładu jest już żałosna i trudna do opisania a i z tym niestety nic się nie robi. Pensje w terminie, premie niestety nie zawsze. Na bardzo niskim poziomie zaplecze socjalne.

Ajajajajaja33
@Pionek××× 01.10.2018 20:10

Góra śmieci niedługo może być wielkości hałdy w Rydułtowach. Nie rozumiem czemu brakuje towaru. Przecież są tam "KOMPETENTNE" osoby za to odpowiedzialne???

ojojojjvsz
@Ajajajajaja33 01.10.2018 23:13

gorzej bedzie jak ktorys naprawde sie wkurzy i porobi zdjecia tej holdy i drogi pozarowej ktorej nie ma.i pojdzie z tym do odpowiednich wladz.wtedy juz tylko zostanie nam zdac ciuchy robocze i klucze z szafek bo zamkna zaklad.ale kogo obchodzi bezpieczenstwo roboli.to tylko kwestia czasu az holda kogos przysypie a wyedy bedzie kryminal

Ajajajajaja33
@ojojojjvsz 02.10.2018 13:26

Jak któryś porobi zdjęcia to wydaje mi się że karzą wam to szybko uprzątnąć. Wtedy może się zrobić niezły zapierdol:D

XYZZYXTenPrawdziwy
@Ajajajajaja33 02.10.2018 23:07

Ciekawe ile wtedy posypie się wypowiedzeń?

Ajajajajaja33
@XYZZYXTenPrawdziwy 02.10.2018 23:32

Wydaje mi się że zero. Sorry. People need money.

XYZZYX
@Ajajajajaja33 04.10.2018 02:51

Money? W alumaście? Te same pieniądze dostaję gdzie indziej bez "wielkiej łaski i pragnienia dyrekcji byśmy zarabiali jak najwięcej"

Ajajajajaja33
@XYZZYX 04.10.2018 18:17

To idzcie gdzie indziej z łaski swojej. Łaski nikt nie robi.

Obserwator
@Ajajajajaja33 01.10.2018 23:13

Osoba która pełni tą funkcję nie ma za grosz kompetencji do wykonywania owych obowiązków, wydaje mi się ,że nie nadaje się na jakiekolwiek stanowisko w tej firmie.

Ajajajajaja33
@Obserwator 07.10.2018 00:19

Alumaściaki muszą chcieć robić.Nikt ich nie zmusza.

Obserwator
@Ajajajajaja33 07.10.2018 22:43

A co mają wspólnego kompetencje (a raczej ich brak) osoby odpowiedzialnej za zamawiane towaru a chęć do pracy innych pracowników? Ludzie nie przychodzą do pracy żeby sobie posiedzieć , tylko pracować- to tak dla przypomnienia.

Geralt
@Obserwator 08.10.2018 20:21

Kto tam zamawia towar???

Trrw45678
@Pionek××× 01.10.2018 20:10

Zaczęła sie inwigilacja pracowników. Nakupili kamer za 20 tyś i znowu nie ma na materiały do produkcji.

HGDS
@Trrw45678 10.11.2018 18:09

W biurach też są te kamery? Czy zaś tylko robole mają przesrane?

Trrw45678
@HGDS 10.11.2018 21:17

Tylko robole maja kamery

Gyhvgyfrtyhjjjj8
@Pionek××× 01.10.2018 20:10

W alumascie robi sie (usunięte przez administratora) nabardziej zakorzenieni ludzie mysla o zwolnieniu. Nie mowie juz o nowych kamerach. Niby zwiekszaja bezpieczenstwo. Tylko ktory czlowiek nie jest glupi to wie ze sa po to zeby jeszcze bardziej premie uwalac niz dotychczas.

Ulka
@Gyhvgyfrtyhjjjj8 21.11.2018 16:16

Będą tyle o tym zwolnieniu myśleć że i tak się nie zwolnią. HAHA

Obrażonamałpa
@Ulka 24.11.2018 06:06

Do czasu aż biurwy wkurzą nas do tego stopnia że nawet ukraińcy nie dadza rady unieść tego bajzlu ^^

rex

Witam, Ile można zarobić na produkcji w Alumaście?. Proszę o konkrety, a nie cytując "...psie pieniądze". Pozdrawiam

Edyta

@..., czy udało Ci się uzyskać informację na temat zarobków w firmie Alumast? Może wśród użytkowników forum są osoby, które mogą napisać coś więcej na temat warunków pracy. Podzielcie się również opiniami na temat atmosfery panującej w firmie.

XYZZYX
@Edyta 20.09.2018 20:15

Doświadczeni i sprawdzeni pracownicy odchodzą, bo chociaż atmosfera na halach jest super to nikt tu nie docenia wiedzy, tego że ktoś umie więcej, ten co umie zrobić kilkanaście rzeczy, ma te same pieniądze co ten co jmie robić tylko jedno. To po co mam umieć więcej? Po co mam robić więcej, jak inny dostanie te same pieniądze za robienie mniej?

ooj67
@XYZZYX 28.09.2018 09:41

Bardzo dobrze powiedziane.firma tonie.odchodza pracownicy ktorzy byli dlugo zwiazani z alumastem i potrafia wiele rzeczy zrobic.a laminiarze ktorzy nawet pedzla nie poyrafia trzymac dobrze zarabiaja ,wiecej niz pracownicy ktorzy potrafia duzo duzo wiecej.wiec po co sie starac? nawet ukraincy pouciekali w tym tygodniu bo za grosze w tym (usunięte przez administratora)chca robic.

GFGDDD
@ooj67 28.09.2018 15:11

A słupy dobrze się sprzedają? Jaka jest kondycja finansowa firmy? Jak dobra to może się z papierami wybiorę.

XYZZYX
@ooj67 28.09.2018 15:11

A jacy to doświadczeni pracownicy odleszli? Jakieś konkrety.

Jklop
@XYZZYX 30.09.2018 15:59

A może nazwiska Ci podać???! Doświadczeni tzn pracujący samodzielnie i znający produkcję od podszewki.

XYZZYX
@Jklop 01.10.2018 20:20

Może chociaż jakieś ksywy:D

...

zarobki konstruktora? +/-

Ulka

Firma ma opinię bardzo dobrego pracodawcy. Jeśli ktoś tego nie zauważa to może lepiej zmienić ją i nie robić złej atmosfery!!

XYZZYX
@Ulka 22.08.2018 16:33

Pracownicy robią złą atmosferę? Serio? Ty tak poważnie? No nieźle... A ja myślałem że złą atmosferę w firmie to robią osoby na stanowiskach którym się laminowanie, wycinanie i uzbrajanie słupów z piekarnią pomyliło.

XYZZYX
@Ulka 22.08.2018 16:33

Kim ty ulka wielce jesteś???. Napisz jakie stanowisko zajmujesz. Gdzie niby tą dobrą opinie można znaleźć?

Radlin wariot
@Ulka 22.08.2018 16:33

Zla atmosfere to robicie wy w biurach.wy sobie myslicie ze na produkcji nie wiemy co wy tam robicie? A raczej czego nie robicie.bo jakos sprzedaz slupow spadla przez nieudolnych handlowcow.to wy w tej firmie jestescie patalachami i przez wasza nieudolnosc produkcja spadla.wiec ulka powiem krotko odwal sie od produkcji skoro nawet nie potraficie slupa sprzedac.sprzedajecie po kosztach bo maja was juz wszyscy gleboko w (usunięte przez administratora)

XYZZYX
@Ulka 22.08.2018 16:33

Złą atmosferę robią przemądrzałe babsztyle. Kawki i fejsiki hihi, bo se jedna z drugą studiowała na jakimś zadupiałym uniwersytecie w Opolu czy w jakimś zadupiu dolnym. To dyplom czegoś tam np. mgr logistyki który ma połowa roboli fizycznych które znam = immunitet. Ja chciałbym te opinie dobrego pracodawcy zobaczyć, albo ulka z małej litery chce przekonać forumowiczów, żebyśmy tą firme kochali nie wiadomo za co. Ode mnie łapa w dół i nie pozdrawiam. Bizancjum upadło.

Szjsjxxjkakxbds
@Ulka 22.08.2018 16:33

i co ulka, juz nie masz nic wiecej do powiedzenia?

Tyyyyyyyyyyy
@Ulka 22.08.2018 16:33

ula la ale cie pocisli az stracilas glos hehe

Anty Ulka
@Tyyyyyyyyyyy 27.08.2018 20:31

aż brakło liter na klawiaturze :D

Tymon

To, że firma szuka oszczędności to dobrze. Dobry gospodarz myśli o wszystkim!

XYZZYX
@Tymon 25.07.2018 19:30

Dobry gospodarz myśli jak zatrzymać u siebie doświadczonych pracowników, słaby jak zachować swój stołek gdy okazuje się że pomylił zakład tego typu z piekarnią i nie ma pojęcia co robi.

::::
@XYZZYX 26.07.2018 15:12

Gospodarz. Dobre. A podobno wszyscy są właścicielami bo dostali akcje. I CO? Mają was gdzieś bardzo głęboko. Ot całą polska. Dobry pracownik to chyba według ich kryteriów taki co nie chce wynagrodzenia ale to tylko moje zdanie. Ciekawe czy gospodarz oszczędza na tych z biura tak samo.

XYZZYX
@:::: 26.07.2018 19:26

Niejaki technolog, były dyrektor (wszyscy wiedzą o kim mowa) nowe auto kupił, także firma oszczędza na całego.

Answer
@XYZZYX 26.07.2018 22:01

Morał z tego taki, że trzeba mieć na nich (usunięte przez administratora) i szanować zdrowie. Kiedyś to eldorado się skończy. A pracują tam jacyś ludzie z ukrainy ??? Teraz widać ich wszędzie.

Jajajajajaj12
@Answer 27.07.2018 09:11

Ukraińcy nie chcą u nas robić za psie pieniądze.zarząd stwierdził ze Ukrainiec jest za drogi.Polakowi można mniej płacić i się nie odezwie bo taka prawda jest ze pracownicy produkcji (nie wszyscy ale 98%) to sa fujary życiowe i nie pójdą walczyć o lepszy byt tylko podpisują wszystko co im się pod mordę podsunie.pracowników którzy poszli by walczyć o swoje można policzyć na palcach jednej ręki.ale nie pójdą walczyć jeśli reszta to sa kaleki życiowe.taka jest prawda o alumasciakach.

Artuditu
@Jajajajajaj12 29.07.2018 13:41

No to jak nawet w założeniu(chyba) Ukrainiec jest za drogi to w takim razie nie ma tam czego szukać. PLX mercy. Nie umieją paru zł odstąpić? Jest aż tak (usunięte przez administratora)

MXMXMX
@Jajajajajaj12 29.07.2018 13:41

Planują zwiększać zatrudnienie? W urzędzie widziałem 15 wolnych miejsc. Robi tam jeszcze Piotr DBK?

Pedro

Jak sądzicie czy są szanse na poprawę kasy? Mam zamiar aplikować.

XYZZYX
@Pedro 15.07.2018 11:40

Nie liczyłbym na to, szukają oszczędności gdzie się da, a najłatwiej oszczędzać na pracownikach

QWER
@XYZZYX 16.07.2018 10:38

Dziwne to. Panienki mogły by błysnąć i utargować tańszą np., żywice. Ale nie. Najprościej robolsa zubożyć. SIC. Przyjdzie taki dzień że ostatni będą pierwszymi.

QWER
@Pedro 15.07.2018 11:40

A właśnie pytanko. Co z tym PIPem. Był ktoś coś zgłaszać. Zmieniło się coś czy ciągle tak samo???

"'"
@Pedro 15.07.2018 11:40

Odradzam aplikowanie. Ale rób co chcesz. Pretensje możesz mieć potem do siebie.

Edyta

@XYZZYX, czy kwestia niebezpieczeństw i szkodliwości pracy o której wspominasz była zgłaszana przełożonym i działowi BHP? Jakie jest oficjalne stanowisko firmy w tej sprawie? @ObrażonaMałpa, gwarantuję Ci że firma Alumast (Jak i żadna inna) nie ma możliwości samodzielnego usuwania wypowiedzi z forum. Każda zgłoszona do administracji wypowiedź jest sprawdzana pod kątem zgodności z regulaminem (Który akceptuje każda osoba publikująca komentarz) i dopiero kiedy jest z nim niezgodna może być usunięta. Dla jasności załączam link do regulaminu: https://www.gowork.pl/regulamin

???
@Edyta 29.06.2018 16:06

A była jakaś zgłaszana???

XYZZYX
@??? 29.06.2018 19:50

Pracowałem to wiem, jak ludziom pękała głowa, od pracy na laminowaniu, jak wymiotowali, jak drobne nawet zadrapania goiły się im miesiącami, ale człowiek to człowiek, przystosowywał się do nawet najgorszych warunków, badania stężeń styrenu prowadzone gdy nie były prowadzone prace laminiarskie, albo gdy laminowano na całej hali jeden czy dwa małe słupy, a czujnik i tak ustawiony tak by nie zbierał prawdziwych danych. Kit to pchać pipowcom co tylko papierki przegladają. Ludzie i tak swoje wiedzą czujac skutki zatrucia. A oficjalne stanowisko firmy "wszystko jest w normie", czyli mamy Was gdzieś, zapieprzajcie.

AlienvsCorpo
@XYZZYX 02.07.2018 01:15

Po prostu musicie się postawić. Nikt za pieniądze które proponują nie przyjdzie tam pracować. Zobaczą jak się tam robi i się im odechce. Ja bym radził odejść póki jest na to czas i jest w czym przebierać na rynku pracy. Szkoda zdrowia. W każdej firmie już podobnie ludzią płacą. Jak nie wierzycie to sprawdzcie ogłoszenia w urzędzie pracy. Jest tam też jedno do tej firmy. Chyba połowe produkcji chcą wymienić. Niewdzięczne to. Ja bym to olał byle to umysłowe nie miało na czym zarobić. Zastanówcie się.

Norbert

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

XYZZYX
@Norbert 23.06.2018 20:44

Potrzebują, ktoś musi przecież zastapić pracowników którzy za dużo wiedzą o niebezpieczeństwach i szkodliwości pracy, więc nie dają się zmusić do "wyrabiania ponad normy"

DużyNiemiec
@XYZZYX 24.06.2018 10:55

Olejcie to. Róbcie sobie swoje pomału i szukajcie w międzyczasie czegoś innego. I nic poza wasze obowiązki. Jak by mi ktoś kazał wąchać ten smród przez 8h a potem ładować to na TIRa to bym się (usunięte przez administratora) Zwyczajnie rozglądajcie się za czymś innym, a jak już się coś znajdzie, to idzcie na zwolnienie lekarskie. W ten sposób to wy będziecie ustalać reguły gry. jak się dacie tak macie.Powodzenia. Pozdro zza granicy.

Jarek

Firma ma dobrą opinię ,może to dzieje się coś w niektórymi osobami?

ObrażonaMałpa
@Jarek 24.05.2018 18:12

Niestety nie, zmiany na gorsze dotykają wszystkich pracowników produkcji, państwo dyrektorstwo używa ładnych słówek i wrednych zagrywek by robole podpisali aneksy gdzie premia możliwa jest tylko gdy osiągnie się niemożliwe do spełnienia normy, nie zwraca się uwagi na szkodliwość warunków pracy, zaczynając od laminiarzy, przez obróbkę a na uzbrajaniu kończąc, inne dodatki też praktycznie niemożliwe do zdobycia, wszystko pod pięknymi bredniami "będziecie zarabiać więcej" a za zakmniętymi drzwiami lecą hasła dyrektora że "nawet małpa za banana to zrobi". Jawne kłamstwa i krętactwa, a do tego pomysły w stylu do pracy w boże ciało czy nie przyjmę urlopu, macie to odrobić. Szacunku dla pracownika zero.

Cyborg
@ObrażonaMałpa 28.05.2018 21:34

A te zmiany dotykają tylko ludzi co produkują czy reszte też???

ObrażonaMałpa
@Cyborg 30.05.2018 03:27

Jak to zawsze bywa, tylko produkcja ma przewalone, zapomnieli co się stało jak ostatnim razem prawie wszyscy złożyli im wypowiedzenia i chyba nadal nie są świadomi ilu pracowników już jest w trakcie poszukiwań bardziej stabilnej i odpowiednio do warunków płatnej pracy.

RoboRobol
@ObrażonaMałpa 30.05.2018 10:29

Nie dajcie się. Musicie być dzielni. Zrubcie jebudny strajk. Proletariat da rade:D

JJJ
@RoboRobol 31.05.2018 15:19

Na aluminium robili tacy ludzie że wcale mi ich jakoś nie szkoda.

Ten ktos32
@Jarek 24.05.2018 18:12

Nowy dyrektor (usunięte przez administratora) was z kapci. Pamiętajcie przyjaciele ze on nie został przyjęty po to żebyście zarabiali więcej.tylko po to żebyście mniej zarabiali i się z tego cieszyli bo nowe aneksy zamydlą wam oczy piękna kwotą 1200zł absencyjnego na 3miesiące.zadajcie sobie proste pytanie który z was jest w stanie chodzić do pracy 3 miesiące bez ani jednego dnia wolnego?przecież wiadomo ze zawsze coś może wyskoczyć niezależnie od was i macie po absencyjnym.w ciągu miesiąca trudno czasami jest wyciągnąć absencyjne a co dopiero na 3 miesiące.jak dla mnie to jest współczesne niewolnictwo.zdupiajcie stamtąd panowie póki czas

Tttyb12
@JJJ 31.05.2018 21:17

Jacy robili tam ludzie? Na alu zawsze było spoko

ŁÓŁÓŁÓŁ
@Ten ktos32 04.06.2018 16:36

Ale że niby jak. 3 miesiące z wszystkimi sobotami i niedzielami czy tylko 5 dni w tygodniu? I pytanko ile zarobicie bez tego całego absencyjnego?

Tttyb12
@Jarek 24.05.2018 18:12

Nowy dyrektor został zatrudniony po to żeby szukać oszczędności w firmie.a jak najlepiej znaleźć oszczędności? (usunięte przez administratora) ludziom ktorzy długo i ciezko walczyli na te pieniądze które teraz mają.no ale w końcu ktoś stwierdził ze za dużo zarabiają i trzeba im uwalic bo się w głowach od takiej kasy poprzewraca ludziom.i najlepiej uwalic jest produkcję

Obi Wan Kenobi
@Tttyb12 05.06.2018 20:34

Czyli dyrektorem nie jest już Radosław Łoś??? Jeszcze trochę i na jednego pracownika będzie jeden dyrektor. A potem hmm gdzie tu oszczędzać?

Ypong
@Jarek 24.05.2018 18:12

W urzędzie pracy widze 15 wolnych miejsc, chyba że coś źle przeczytałem. Co to się stało? Połowa oddała papiery??? Nie kumam. Praca od 6 do 14 a wymaganie to gotowość do pracy w systemie zmianowym???

Ten ktos32
@Ypong 06.06.2018 22:18

Pewnie chcą wymienić starych na nowych bo osmielili się nie podpisać tych uwłaczajacych aneksów.

NinjaKetsu
@Ten ktos32 07.06.2018 15:00

A może wymienić ludzi z logistyki/transportu czy jak się to zwie. Tam na pewno nie ma żadnych zastrzeżeń? Nie było coś źle zamówione? A nie tylko produkcja. A jeszcze lepiej z biura. Sprawdzić kto ile sprzedał.

Ten ktos32
@NinjaKetsu 07.06.2018 15:14

Cokolwiek stanie się w firmie to i tak po (usunięte przez administratora) dostanie produkcja.

SWD
@Ten ktos32 07.06.2018 15:21

A jak z zarobkami. Te absencyjne tzn 7 dni w tygodniu czy tylko 5 i ile się zarobi bez tego dodatku??? Zastanawiam się czy przyjąć się do tej firmy? Właśnie zakładam rodzine i chce wiedzieć czy będzie mnie stać np. na wczasy raz do roku???

Ten ktos32
@SWD 07.06.2018 15:28

Na poczatek dostaniesz umowe zlecenie na 3 miesiące.później umowa normalna ale nie spodziewaj się ze zarobisz.takie pieniądze jak oni proponują za prace w tym (usunięte przez administratora) i smrodzie dostaniesz q każdej innej firmie.

Jajajajajaj12
@Ten ktos32 07.06.2018 15:36

Aluuuumast auuuu auuuu!!!!!!

ObrażonaMałpa
@Jajajajajaj12 08.06.2018 15:10

Ooo, usuwamy wypowiedzi które mówią o tym co się dzieje w firmie? Czyżbyście się wstydzili braku szacunku wobec pracowników? Albo tego że jawnie robicie ich w wała? Nie ładnie nie ładnie...

Art
@ObrażonaMałpa 10.06.2018 14:42

Wydaje mi się że obrońca cyckotrona, tej firmy i wszystkiego co złe to jakiś jeden dupowłaz. (usunięte przez administratora) go.

Oakanzosbsbs
@Art 10.06.2018 17:38

I właśnie w tym momencie zgłaszam twój post adminowi.wkrótce będziemy wiedzieć kim jesteś (usunięte przez administratora) bo zgłaszam Cię do prokuratury za groźby karalne.gratuluję ci głupoty.

Art
@Oakanzosbsbs 13.06.2018 15:07

Grozisz to chyba ty mi . Jak to się tam faktycznie znajdzie to ja zgłosze twoje posty. Były tam grożby karalne a u mnie nie ma niestety żadnych. Sorry koleś. Jest demokracja i wolność słowa. Teraz chce widzieć te moje karalne groźby bo to chyba jest pomówienie. A jak wiedzą wszystkie dzieci pomówienie jest ścigane z prokuratury. Więc masz okazje się wykazać intelektem. Powodzenia.

Art
@Oakanzosbsbs 13.06.2018 15:07

Właśnie doszedłem do tego jak powstał twój Nick. Ty po prostu jedną reką piszesz a drugą walisz konia, i pewnie liczysz na jakąś gratyfikacje cielesną od tej wiedźmy. Rozglądaj się za oknem to może ci do wyra na odkurzaczu wleci.

Ktoś44
@Art 13.06.2018 20:02

Sprawa już jest zgłoszona w prokuraturze panie tlałka.te 2 panie które tak obrazales tez złożą zeznania.powodzenia glupku

Art
@Ktoś44 14.06.2018 16:26

LOL Powodzenia. Powiedz co to za panie bo ja nie wiem o które chodzi. Chyba że sobie coś tam założyłeś. Nie wiem na jakiej podstawie ale spoko. Boje się jak jasny ***. HAHAHA W ogóle kim ty jesteś. Ciągle ktoś tutaj straszy prokuratorem albo czymś inny. Gal Anonim??? Reszcie załogi radze tego typa omijąć.

Art
@Ktoś44 14.06.2018 16:26

Spox. Ja też byłem u radcy prawnego i niedługo pewnie też dowiemy się kim jesteś. Kto mieczem wojuje od miecza ginie. Właśnie wsadziłeś kij w mrowisko. Czekaj aż w archiwum sprawdze te twoje bluzgi to się w sądzie posrasz. Niestety twoje dotyczyły konkretnego imienia i nazwiska kogoś tam zatrudnionego a cyckotron i dupozaur to sobie w wyobraźni możesz stworzyć i nadać temu kształt. Jak będą kogoś przesłuchiwać to powie że pomylił forum.

Art
@Art 14.06.2018 19:15

Ola boga. Jakby Szekspir cie znał to by więcej tragedii napisał.

???
@Art 14.06.2018 20:14

Pojawiło się ogłoszenie na magazyniera pare dni po produkcyjnych. Kto się zwolnił???

Pedro

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

RoboSWD
@Pedro 11.06.2018 11:13

Sądząc po ogłoszeniu w urzędzie pracy to tak. Niech pracownicy coś powiedzą o atmosferze, warunkach itp.

OJOJOJJOOOO

No i znowu nie ma premii na czas.nikt pracowników nie powiadomi i nie ma nawet cywilnej odwagi przyjść i powiedzieć ze nie ma pieniędzy w firmie. Może niech prezes sprzeda flotę samochodów służbowych i swojego mercedesa,przeleje te pieniądze na konta pracowników i każdego pracownika z osobna niech całuje po rękach ze jeszcze za to co odpierdala ze swoimi robolami nie dostal po mordzie.to sa (usunięte przez administratora) kpiny. GDZIE SA (usunięte przez administratora) NASZE CIEZKO ZAROBIONE PIENIADZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.niech się (usunięte przez administratora) szkopek w końcu ogarnie i zacznie szanować pracownikow produkcji.Jeżeli do piątku nie będzie wypłaconych pieniędzy pisze pismo do PIPU.i to nie do tego w Rybniku tylko do tego w Katowicach.bo rybnik bierze w łapę.następne w kolejności jest powiadomienie straży pożarnej ze w firmie gdzie zagrożeniem jest wybuch droga pozarowa jest zastawiona smietnikami i słupami.(zdjęcia już sa porobione) następnie ochrona środowiska za górę śmieci i scinek słupów(zdjęcia tez porobione) na ostatnim miejscu będzie zgłoszone zagrożenie życia przez narastające górę smieci przy której chodzą pracownicy ze strachem w oczach(zdjęcia również porobione).a jak to nic nie da zdjęcia opublikuje publicznie na wszystkich portalach społecznościowych.Czas do PIATKU

Tttyb12
@OJOJOJJOOOO 23.05.2018 17:52

I bardzo dobrze!!!!!!!! Skoro oni w ogole nie maja szacunku do pracowników żeby im powiedzieć o kłopotach firmy to niech tu każdy pracownik wyrzyga swoje żale bo skoro oni nie chcą rozmawiać z pracownikiem to proszę was drodzy pracownicy piszcie tutaj swoje uwagi i żale.niech wie jak najwięcej osób co się w firmie wyprawia z pracownikami.szkopek się nawpiwrdala na obiad śniadanie kolacje.a co pracownik ma wsadzić do gęby swoim dzieciom i rodzinom? Nakarmić ich słupami? Raty w banku tez słupami?za prąd i gaz tez? Co prezes ma do powiedzenia w tej sprawie? W (usunięte przez administratora) ma to ze ktoś ma rodzinę zobowiązania itd.ale czego możemy się spodziewać po czlowieku który ma w (usunięte przez administratora) swoja załogę która (usunięte przez administratora) nie dla przyjemności tylko żeby wiązać jakoś koniec z końcem.ciężką chemia,zapylenie.chłopaki na aluminium zimą w kalesonach po dwie bluzy na sobie.na hali 7stopni a prezes każe hale wierzyć bo śmierdzi w biurach gdzie temperatura wynosi 26stopni.ale jak ktoś śmie się upomnieć o pieniądze to zaraz jest gadka czy on czasem nie narobii nam kłopotów. ludzie piszcie tutaj wszystko co was boli.to sa nasze pieniądze i skoro nie da sie z nimi twarzą w twarz rozmawiać o pieniądzach.to możemy to mówić tutaj otwarcie.a może prezes się ocknie po przeczytaniu paru postow i stwierdzi ze naprawdę pracownicy produkcji sa fundamentem tej firmy i musze ich zacząć traktować po partnersku bo to co posiadam to w większej części dzięki nim.bless

Tttyb12
@Tttyb12 23.05.2018 20:17

Oni was w (usunięte przez administratora) mają. Emocje tutaj nic nie dadzą. W ogóle co tam u niemczycy. Dycha to jeszcze czy nie.

Radek

Słyszałem sporo dobrego o firmie a tu takie narzekanie, o co chodzi?

XYZZYX
@Radek 09.05.2018 20:04

Chodzi tradycyjnie o to że szukają sposobu na to jak wy*uch*ać pracowników bez mydla, liczą dalej że ludzie w tych warunkach dalej będa zapieprzali za psie pieniadze i dalej chcą obniżać pensje pod byle pretekstem, zapomnieli że to nie czasy gdy nie było pracy a dziś to firmy staraja się o ludzi a nie na odwrót.

Kurek od Kranu
@XYZZYX 18.05.2018 12:29

Mam pomysł. Olejmy ten biznes wszyscy razem i zobaczymy co się stanie. Byle gdzie już przyzwoicie płacą. Jak ktoś tam siedzi z przyzwyczajenia to polecam zmienić nawyki i poszukać czegoś nowego. Są jednak firmy które szanują ludzi pracy a nie traktują ich jako koszta w rozliczeniach.

Lolek

Czy zmieniło się coś na dobre w firmie?

Nienawistny
@Lolek 25.03.2018 14:30

Tak. Cyckotron i dupozaur dostały 200% podwyżki.

Ajajajajaja33

Ty się przedstaw.

Ajajajajaja33

Może masz racje. Była na wczasach na jamajce u (usunięte przez administratora) wie cos się tam działo. Ja musiałem się twoją mamusią zadowolić ale i tak było cool. Jechała i ryczała jak rydwan egipski. To nieprawda że nienawidzę kobiet. Jak będziesz uprzejmy to może będziesz miał braciszka.

Ajajajajaja33

Sam się przedstawić nie umiesz a od cipek wyzywać pierwszy. Nie ma tam po co jechać bo Wodzisław to zadupie i skansen. Ja mam nadzieje że nie zdechnę tak szybko, więc nie rób sobie nadziei. Ja w internecie umie być cwany tak samo jak ty. A czemu mam niby dostać. Co, grozisz mi??? Chciałbym widzieć czy taki wyszczekany byś był jakbyśmy sam na sam się spotkali, bo w innym przypadku zmobilizujesz pewnie znajomych. Samemu to by ci jajec brakło. Jakoś w tych komentarzach zbyt kreatywny nie jesteś. Sklejasz zdania jak dzieci spod podstawówki". A propos nie mówi się w oczy tylko w twarz. W oczy się patrzy ale to taki drobny szczegół.

Ajajajajaja33
@Ajajajajaja33 09.04.2018 19:56

Zapraszam do alumastu.tylko ja i ty.zobaczymy kto nie ma jajec Arturze.

ART
@Ajajajajaja33 11.04.2018 15:09

Ok. Rozpal świece i puść nastrojową muzyke żeby było romantycznie:D

Ktoś44
@ART 11.04.2018 17:00

Tata niech ci puści nastrojowa muzykę jak ci będzie do wanny wchodził.

Art
@Ktoś44 11.04.2018 17:48

Jak nie mam wanny. W moim pałacu jest rzymska łaźnia.

Art
@Art 11.04.2018 19:52

Moje życie, muj rap. Świat zza krat nie taki kolorowy, by nienawidzieć dinodupy mam powód nowy.

Art
@Art 12.04.2018 20:06

https://demotywatory.pl/4844576/Gdy-przywieziesz-do-Polski-kolejna-wyplate-zarobiona-za

Ajajajajaja33
@Art 12.04.2018 20:06

Mój pisze się przez "ó" a nie otwarte półgłówku.i ty mnie chcesz uczyć pisać? (usunięte przez administratora) ..

Karlik

Przestrzegam wszystkich przed kontaktami z ta firma. Pani Magda oprócz robienia dobrej miny i kłamstw, chyba niewiele potrafi. No, moze jeszcze niezle kręci tyłkiem. Prezes wiecznie jest na spotkaniu lub w podrózy lub go nie ma. Moze jest duchem?

Nick
@Karlik 10.04.2018 09:04

A robi jeszcze ze swoją najlepszą kumpelą z podstawówki. Racja, fajnie kreci tyłkiem.

CyborgNinja
@Karlik 10.04.2018 09:04

Jest wporzo. Nie czepiajcie się. Takich fajnych uczciwych babek to mało jest. A potrafi całkiem sporo wbrew temu co się pisze tyle że ludzie pamiętają zazwyczaj złe rzeczy no ale ideałów nie ma.

RadlinWarrior
@CyborgNinja 11.04.2018 08:01

Zamkną w końcu to dziadostwo. We dwie sobie tam spokojnie siedzą i żyją jak pączki w gównie. Te dotacje to ludzie z konkretnymi wizjami mogli dostać a nie żeby one sobie za darmo ciasto wpierdalały.

Edyta

@Nienawistny, wpisując swoje opinie oraz informacje na forum należy przestrzegać regulaminu https://www.gowork.pl/regulamin Obrażanie innych osób jest niegodne z jego treścią. Zapoznaj się z regulaminem, do którego wkleiłam link. Wpisy, które będą z nim nie zgodne zostaną usunięte przez admina. @Ajajajajaja33, Ciebie również dotyczy powyższa uwaga odnośnie przestrzegania regulaminu. Nie należy obrażać na forum innych użytkowników ani wpisywać treści o wulgarnym charakterze. Jest to forum do wymiany merytorycznych informacji o pracy w Alumast. Przeczytaj regulamin. @Karlik, nie należy podawać danych osobowych współpracowników, ponieważ są prawnie chronione. Ty również przeczytaj regulamin. @Nick, jak już wyżej napisałam jest to forum, na którym użytkownicy wymieniają się informacjami o pracy w firmie. Nie jest to miejsce do opisywania osobistych przymiotów współpracowników, czy pracowników firmy. Zapoznaj się z regulaminem.

Ajajajajaja33
@Edyta 11.04.2018 12:15

To dlaczego nikt nie blokuje nienawistnego?to przez tego debila na tym forum nie można pisać o pracy bo wszyscy którzy tu wchodzą zasięgnąć opinii na forum musza czytać te bluzgi.weźcie się za tego pajaca jako redaktorzy tej strony.ludzie którzy tu piszą znają dane personalne tego pana.

X

Alumast to jedno wielkie (usunięte przez administratora) ciagle nie maja kasy na premie czy nadgodziny czy cos innego bo tłumacza sie ze klient nie zapłacił a to długi maja (usunięte przez administratora) nikt nie umi tam.zarzadzac niczym nawet kasa a czlowiek musi zacoś życ nie proponuje tam pracy bo dodatkowa kasa za prace nigdy nie jest kiedy ma byc oni maja czas nie patrza na pracownikow czy maja co do garnka wlozyc jak tak dalej pojdzie to ktos pujdzie ztym do sadu pracy czy gdzies wyzej ztym pojdzie i moze naycza sie szanowac pracownikow i ich prace i wynagrazdzac ich terminowo (usunięte przez administratora)

Nick
@X 22.02.2018 17:38

Jak to nie mają kasy. Gdzieś czytałem o tym że na trzy zmiany będą pracować, budować fabrykę na kubie i coś tam jeszcze o kontraktach na pachołki do chmielu. No co z wami?

XYZZYX
@Nick 23.02.2018 14:54

Z nami tyle że kolejne redukcje etatów i zwolnienia pracowników produkcji i kolejne manipulacje z premiami. Ciekawe co dalej?

Zhong Ching Young
@Nick 23.02.2018 14:54

A jak tam piękna Madzia. Sz. Pare razy żeśmy się mijali i nie mogłem od niej wzroku oderwać. Best chick :D

Administrator

Czy ktoś z Was dysponuje aktualnymi newsami o Alumast? Dawno nikt z Was się nie udzielał w tym wątku.

Niki

Jak komuś nie po drodze z pracą i firmą to tylko obrażać potrafi?

-100 Farenheitów
@Niki 06.01.2018 17:56

Z pracą i firmą pod drodze ale jak widac nie z poniektórymi ludźmi. Pozdro

anonim

(usunięte przez administratora)

colocolo

kto to lord zgnita żuchwa?

Dj.Adamek
@colocolo 24.12.2017 13:50

To taki (usunięte przez administratora) ze zgnitymi zebami. Czesto sie szoroko uśmiecha a to błąd, bo sie słabo robi od widoku tej zgnilizny wewnątrz otworu gebowego.

Edyta

@GHJ czy mógłbyś napisać dlaczego nie polecasz pracy w firmie Alumast? Jakie masz złe doświadczenia związane z pracą tutaj? @Sjsjsnsjsjskąd takie informacje, że firma sprzedana? Czy rozmawiałeś z pracodawcą o premii dlaczego nie ma jej nigdy na czas i jaki jest tego powód? Warto porozmawiać i dowiedzieć się co jest tego powodem.

Sjsjsnsjsj

Firma sprzedana A premii jak nigdy nie było na czas tak nie ma jej nadal.co za dno.

anonim

(usunięte przez administratora)

GHJ

Czy polecacie pracę w firmie? ........................................................NIE!!!

anonim

(usunięte przez administratora)

BFG

Czyli firma przetrwa?

Edyta

@przypadekBB jeśli jakiś post został usunięty to znaczy, że został naruszony regulamin. Warto więc przeczytać go przed napisaniem komentarza.Dlaczego przestrzegasz przed zatrudnianiem się w Alumast?Jaką miałeś umowę?

SWD

Trup pewnie dogorywa. Żadnych njusów

SWD
@SWD 24.07.2017 15:38

Są, ale na ukraińskim GOWORK :D. A na poważnie co sie tam dzieje bo jakoś cicho. Jest tak dobrze że nia ma na co narzekac czy zmowa milczenia.

DSG

Jak tam premie, kiedy upadłośc???

FGD

Jest ogłoszenie na logistyka juniora, czyżby wypiepszyli seniorke???

przypadekBB

Ktoś usunął ostatnią opinię z linkiem do bankiera (niezgodnie z regulaminem, czy strach), więc radzę dotrzyjcie tam sami i poczytajcie ostatnią opinię odnośnie sytuacji firmy, generalnie nadmuchany balon, który może pęknąć, uwaga na zatrudnianie się, jeśli macie rodziny, myślcie o sobie

Zostaw opinię o Alumast - Wodzisław Śląski

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Alumast