Alumast

Wodzisław Śląski

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 63 ocen.

Opinie o Alumast

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Alumast

Edyta

@GHJ czy mógłbyś napisać dlaczego nie polecasz pracy w firmie Alumast? Jakie masz złe doświadczenia związane z pracą tutaj? @Sjsjsnsjsjskąd takie informacje, że firma sprzedana? Czy rozmawiałeś z pracodawcą o premii dlaczego nie ma jej nigdy na czas i jaki jest tego powód? Warto porozmawiać i dowiedzieć się co jest tego powodem.

Sjsjsnsjsj

Firma sprzedana A premii jak nigdy nie było na czas tak nie ma jej nadal.co za dno.

anonim

(usunięte przez administratora)

GHJ

Czy polecacie pracę w firmie? ........................................................NIE!!!

anonim

(usunięte przez administratora)

BFG

Czyli firma przetrwa?

Edyta

@przypadekBB jeśli jakiś post został usunięty to znaczy, że został naruszony regulamin. Warto więc przeczytać go przed napisaniem komentarza.Dlaczego przestrzegasz przed zatrudnianiem się w Alumast?Jaką miałeś umowę?

SWD

Trup pewnie dogorywa. Żadnych njusów

SWD
@SWD 24.07.2017 15:38
Trup pewnie dogorywa. Żadnych njusów

Są, ale na ukraińskim GOWORK :D. A na poważnie co sie tam dzieje bo jakoś cicho. Jest tak dobrze że nia ma na co narzekac czy zmowa milczenia.

DSG

Jak tam premie, kiedy upadłośc???

FGD

Jest ogłoszenie na logistyka juniora, czyżby wypiepszyli seniorke???

przypadekBB

Ktoś usunął ostatnią opinię z linkiem do bankiera (niezgodnie z regulaminem, czy strach), więc radzę dotrzyjcie tam sami i poczytajcie ostatnią opinię odnośnie sytuacji firmy, generalnie nadmuchany balon, który może pęknąć, uwaga na zatrudnianie się, jeśli macie rodziny, myślcie o sobie

TSA

Siema ludzie, jak tam w firmie? Co ciekawego slychac?

Nick
@TSA 23.05.2017 15:26
Siema ludzie, jak tam w firmie? Co ciekawego slychac?

Ktoś tam pewnie robi, ale na bankierze akcje stoją po 1,03 zł na dzień dzisiejszy wiec może już niedługo.

Anonimus26
@Nick 28.05.2017 07:00
Ktoś tam pewnie robi, ale na bankierze akcje stoją po 1,03 zł na dzień dzisiejszy wiec może już niedługo....

Ireeeeeeeek wrócił.YEEEEEAAAAAH!!!!!!!!!!!!!!

realistaeuropejczyk

Ludzie chcący coś zrobić i tak napotkają na wielkiego prezesa, który jest przemądrzały i wie jak powinien wyglądać biznes, ciągłe zmiany w tej firmie, ruchy w sprzedaży, na produkcji, dziwne przyjęcia, awanse, odejścia ludzi świadczą, że nie jest to firma stabilna.

Makag
@realistaeuropejczyk 08.05.2017 08:47
Ludzie chcący coś zrobić i tak napotkają na wielkiego prezesa, który jest przemądrzały i wie jak powinien wyglądać biznes, ciąg...

Nie tylko on jeden. Zresztą ciągle to działa to chyba taki zły nie jest. Przemądrzalców jest tam wicej. Im gorszy pracownik tym bardziej przemądrzały

SWD Dragunov
@realistaeuropejczyk 08.05.2017 08:47
Ludzie chcący coś zrobić i tak napotkają na wielkiego prezesa, który jest przemądrzały i wie jak powinien wyglądać biznes, ciąg...

Z ciekawości z pytam kogo tak dziwnie awansowali i przyjeli. Prosiłbym o konkretne dane.

DFTPunk

Radze omijac to miejsce. Raz pieniądze dwa fatalna atmosfera. Wszechwiedzący najmądrzejsi nadludzie.

SR

ciekawe dlaczego członek zarządu z oxwordu uciekł z alumastu po trzech miesiącach?

Anonimus26
@Anonimus26 30.04.2017 13:24
Ja mam pytanie do administratorów.dlaczego niektóre posty związane z praca w alumascie zostały usunięte?to jest tak zwana demok...

Z tego co mi wiadomo usuwane mogą być posty zawierające wulgaryzmy a takowych w moich postach nie było. Proszę o wyjaśnienie mi zaistniałej sytuacji.

VCX
@Anonimus26 30.04.2017 13:28
Z tego co mi wiadomo usuwane mogą być posty zawierające wulgaryzmy a takowych w moich postach nie było. Proszę o wyjaśnienie mi...

Proste komuś sie nie podobały i je usunął. Są tam wogóle jakieś przyjecia bo mieli sie ludzie zwalniac???

ajaj

Firma nie jest godna uwagi, ciągłe problemy które przeżywa firma jest związana z brakiem właściwego zarządzania, nie cenią pracowników, nie wykorzystują potencjału ludzkiego i osoby którzy stoją na czele tej firmy nie potrafią zrozumieć, że istotnym elementem są ludzie, bez nich nie zajedziecie daleko. Pracują tam osoby jeszcze z myśleniem bez innowacji, byle jakoś przeżyć i i siedzieć cicho. Każdy kto ma odrobinę instynktu, niech szuka pracy gdzie indziej.

małyniemiec

a wypłaty chociaż są w terminie?

Anonimus26
@małyniemiec 19.04.2017 19:40
a wypłaty chociaż są w terminie?

Wypłaty są na czas.ale jutro dzień do którego maja wypłacić ciezko zapracowane premie.powiem tak jeśli jutro nie będzie pieniędzy na kontach jutro jeden z pracowników wyśle pismo do pipu ze skarga na niewywiazywanie się firmy z umowy.trzeba w końcu się trochę wziąć za ich bezczelne zachowania.i to będzie dopiero początek.po kolei będą zawiadamiane poszczególne organy do ścigania takich pracodawców.zaczniemy od pipu a skończymy na ochronie środowiska.bo prezes i spółka maja chyba za lekkie życie.

Tamagotchi

Żeby tylko w biurach. Handlowcy są rozjebani po całej polsce o ile nie świecie. Firma przez rostrastanie rozumie zwiekszanie liczby handlowców, ktorzy na spółe z dwiema paniusiami które znają sie jeszcze chyba z piaskownicy tworzą koło wzajemnej adoracji. Widok dwoch starych "DAM" budzi dośc sporą agresje które na wszystkich patrzą jak na popddanych. Zachowują sie jak małe dzieci a powinny już swoje z podstawówki odbierac. Dobrze, nie ma co sie przejmowac że to wygląda jak z odzysku. Jak to zdechnie to oni najbardziej bedą cierpiec.

HGH

Może wreszcie zamkną to gniazdo os.

SWD

Ja obstawiam że to i tak zbankrutuje. Wtedy zacznie sie selekcja naturalna. Ci kumaci i zaradni znajdą sobie zajecia, a nieroby pójdą do piachu. Niestety tak wygląda świat. Nie bedzie sie nikt nad nikim nad nikim litował. Patrząc na wiadomości o wynikach sprzedaży pracownicy umysłowi bedą mieli raczej słabe referencje na rynku pracy. Swoją drogą powodzenia.

GrayFox

Starzy wiercą mi dziure w brzuchu o wnuki, a ja chce wiedziec czy jak tam przyjde to bedzie mnie stac żeby im pyski zapchac żarciem, okazjonalnie jakiś wypad na ibize :D

GrayFox

Ja też mam pytanie, czy jak sie tam zatrudnie to dam rade poukładac sobie życie i czy bedzie mnie stac na utrzymanie rodziny???

krakra

Z info na rynku wynika, że mają ciężką sytuację finansową, więc i pensji mogę nie płacić na czas, podobno jest bardzo nerwowo.

SWD

Czy warto tam pracować, bo chodzą słuchy że nie płacą pensji w terminie?

anonim

(usunięte przez administratora)

Nick

Trzy łapki w góre. No pieknie, widze że nie tylko ja nie trawie dam nadwornych :D

Gray Fox

Elo co tam w "FIRMIE" piszczy. Żadnych komentarzy nie ma??? Ktoś tam jeszcze robi?

bbbb

Niestety mam przykre doświadczenia, wykonałem usługę transportową za którą od 3 miesięcy nie mam zapłaty, w żaden sposób nie można się skontaktować z księgowością ani prezesem firmy. Nie polecam współpracy z tą firmą!!!!

Nick
@bbbb 10.03.2017 09:38
Niestety mam przykre doświadczenia, wykonałem usługę transportową za którą od 3 miesięcy nie mam zapłaty, w żaden sposób nie mo...

A co wiozłeś i jak daleko. Przyczepa nie daje rady???

AQYYT
@bbbb 10.03.2017 09:38
Niestety mam przykre doświadczenia, wykonałem usługę transportową za którą od 3 miesięcy nie mam zapłaty, w żaden sposób nie mo...

A napisz jak sie ta twoja firma przewozowa nazywa. Czy załatwiałeś umowe u "SPECJALISTKI OD LOGISTYKI :D"?

Master Blaster2000

Czy warto starać sie tam o prace w dzile laminowania czy lepiej na aluminium. Jakie są perspektywy rozwoju w tej firmie, czy zatrudniając sie tam można spokojnie planować przyszłość i zakładać rodzine?

MasterBlaster2000

Siemanko , co tam w firmie słychać . Dawno nikt nic nie pisał. Jest dobrze czy źle? Pytam głòwnie zwykłych pracowników bo ci umysłowi na pewno nie narzekają.

Nikita

Dawno mnie tam nie było. Jak tam sytuacja.

Nerkowiec Rybnik

Jak wygląda sytuacja na dzień dzisiejszy? co dalej z firmą i pracownikami?

Agent j 43

Jezu nie płaczcie, bedzie dobrze. Świat sie na zawali. Polacy w angli też czasem zarabiają wiecej od anglików.

SDSDSD

A jak to wygląda wyżej poza włóknem???

XTRADEZZZ

A jak wygląda sytuacja na aluminium i magazynie, bo po wpisach widze że na włóknie nie jest za różowo.

Gal bo ma haka

Pracuje tam 5 lat, a ktoś jest w stanie zabrać mi pieniadz który mi sie należy , dla chłopaków to impuls do zwolnień . Pobudka z ręką w nocniku, pozdro mądrale !

Albanian Mafioso

Te panie przenoszą problemy z domu do pracy. Objawia sie to pod postacią fochów.

anonim

(usunięte przez administratora)

Nananana19

Pracują tam naprawdę dobrzy fachowcy.no ale nikt nie docenia ich pracy i tego w jak ciężkiej chemii robią.ale dobrze że chlopaki się wkurzył i część z nich szuka sobie lepszej roboty bo za te pieniądze co dostaną po niby podwyżce to za taka kasę pójdą robić gdzieś indziej w czystym i nie śmierdzący klimacie.brawo dla prezesów którzy własną firmę próbują zatopić.

Nick

Zależy czy jest to premia uznaniowa czy jakaś inna. Bo jak uznaniowa to może nie być różowo.

anonim

(usunięte przez administratora)

Nico mac brain

Myślę ze takie posty powinno pisać się przed 20 każdego miesiąca.wtedy pieniądze znajda się na kontach do 20.zawsze jak się ktoś odzywa wkurzony to wtedy pieniądze zaraz znajdują się na koncie. I niech czyta to jak najwięcej ludzi,kontrachentow, itd itp.żeby wszyscy wiedzieli ze pracownicy na produkcji sa gorszym sortem w tej firmie.pewnego dnia przyjdą odpowiednie służby i zrobią porządek z nieprawidłowościami . i jak przyjdzie im zapłacić duże kary to wtedy dotrze do nich ze ludzie z produkcji którzy jeszcze jako tako utrzymują ten tonący statek tez mają coś do powiedzenia..

Nick

Panowie nie załamujcie sie. Pieniądze nie są do życia potrzebne. Potrzebny jest tlen, a więc jedzenie także nie. Angelina Jolie waży 30 kg i żyje. Myślcie o satysfakcji jaką daje inhalacja styrenem i innym nektarem. Laminowanie to radość sama w sobie. Ważne że macie co robić w wolnym czasie.

FGJTD

Jako akcjonariusze mają chyba prawo czegoś wymagać. A co mają komentarze do premi. Mają prawo sie jej domagać. Pracują w raczej szkodliwych warunkach. Parzycha [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za złą robote??? Nikt na produkcji nie może se zrobić focha na 8h, beczeć, przychodzić o różnych porach.

FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF

Alumaściaki muszą wyżywić kogoś wiecej niż psy i koty w mieszkaniu.

Nick

Pieniądze szczęścia nie dają jak sie ich nie ma :D

ASDFFGG

Kasa w kasie pewnie jest. Tylko jak śpiewał jeden "W życiu są priorytety"

Pedro

Warto - atmosfera ok!

AAA

Praca jak praca - robisz swoje i wszystko gra :) Ogólnie jest zadowolony i moge polecić w 100%

Leftside
@AAA 21.11.2016 15:09
Praca jak praca - robisz swoje i wszystko gra :) Ogólnie jest zadowolony i moge polecić w 100%

A jakie masz stanowisko że tak to polecasz? Znaczy siedzisz na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w biurze.

Klaus
@AAA 21.11.2016 15:09
Praca jak praca - robisz swoje i wszystko gra :) Ogólnie jest zadowolony i moge polecić w 100%

Nie, nie robisz swojego tylko cudzą robote jak sie jakiemuś konfidentowi nie chce za nedzne pieniądze.

Mike

Z tego, co wiem to firma jak najbardziej ok...

PRX

Na każdą gałąź jeden prezes i dziesieciu dyrektorów :D

NJ

Jest tam dużo pracy czy mało??? (usunięte przez administratora)

es

Dla mnie to imponujaco troche brzmi tym barziej, że działają nie tylko w jednej branży a w kilku energrtycznej czy tez nawet kolejowej, wiec uważam, że firma jest szeroko rozgaleziona wiec niektore narzekania moze i sa uzasadnione bo kazdy dział ma innych ludzi i szefów

NICK

Nie wiem jak wyglądają rozmowy intelektualistów, menadżerów albo dyrektorów. (usunięte przez administratora)

XXX

Jest tam bardzo koleżeńska atmosfera.

Zostaw opinię o Alumast - Wodzisław Śląski

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Alumast