VERONA CONSULTING SP Z O O

Warszawa

Opinie o VERONA CONSULTING SP Z O O

Piotr 2016-08-27 18:08
@kryst a Ty pracujesz w jakimś call center w Łodzi? Polecasz jakieś?
Piotr 2016-08-28 10:58
ktoś powinien zrobić jakiś porządek w takich kwestiach. przecież opinie mały być po to aby coś się dowiedzieć o firmie czy pracy. wychodzi na to, że należy przekonać się samemu. zresztą każda praca ma swoje plusy i minusy. każdemu pasuje co innego.
Bartek 2016-08-30 13:42
coś w tym jest ale każdy szuka żeby mieć jak najlepiej
1
best 2016-09-04 17:06
Verona nic nie sprzedaje. Będziesz zapraszał na badania i prezentacje, innymi słowy będziesz robił ludzi w bambusa ha ha ha.
5
jogi 2016-09-08 11:35
Firma dobrze trzyma sie na rynku. Dużo osób chwali sobie tam pracę, przede wszystkim ze względu na łatwy projekt no i dobre zarobki. A że sie wciska ludizom babmusa no coż taka praca telemarketera :-)
Olkaa 2016-09-09 15:09
Ja pracowałam w VC w Lublinie. Praca jak każda dla telemarketera, ładujesz ludziom kit i nic więcej. Czasem są lepsze, czasem gorsze bazy - jak są te drugie to musisz być odporny psychicznie, bo ludzie będą Cię wyzywać, bo często dzwonimy tam 2, 3 a nawet 4 raz w ciągu dwóch dni. Trenerzy fajni, ale trzeba uważać na romansową naturę jednego z nich ;) Stawka w miarę jak na call center.
Pozdrawiam :)
6
ZBstoku 2016-09-10 09:28
Podstawowa stawka to 7 zł za godzinę, od 150 przepracowanych godzin podlegasz systemowi prowizyjnemu, zależnie od wyrobionej średniej zaproszeń. Możesz zarabiać od 8 do nawet 10 zł, lecz jeszcze nie znam nikogo, kto miałby same mocne dni i robił dzień w dzień, przez cały miesiąc, po ponad 30 zaproszeń. :)
asfdsagfb 2016-09-12 17:52
Pracowałam w Ostrowcu Św. Praca jest ok, fajna atmosfera, młode jak i starsze osoby, które są otwarte i dobrze się dogadują. Kadrze nie można praktycznie nic zarzucić. Czasem trenerka A powie coś niepotrzebnie zanim to przemyśli. Największą robotę robi tam koordynator i oddział ucierpiał gdy go zabrakło. Na szczęście wrócił do nas, ale nie zawsze wszystko da się zrobić samemu a gdy on siada tak cała reszta też. Dlaczego odeszłam? Pracowałabym dalej, ale zabierają nam wszystko po kolei. Kiedyś mięliśmy tygodniówki ucięli nam- to przeżyliśmy, za przepracowanie wyznaczonej liczby godzin plus złotówka- też nam zabrali- przeżyliśmy, ale dwa dni później nowy system prowizyjny to już była przesada. Teraz żeby wyrobić sobie stawkę jaką jeszcze w tamtym miesiącu ktoś miał bez problemu trzeba robić bardzo dobre wyniki i tylko najlepsze osoby będą ją mieć. Z tego właśnie powodu dużo stracą, bo odejdzie im dużo osób a nowe od początku nie wyrobią sobie wysokiej średniej co wiąże się z małą wypłatą. Tutaj ta praca nie jest dodatkowa tylko jest źródłem utrzymania, a zarobki nie koniecznie teraz na to pozwolą .
3
nikko 2016-09-17 09:51
Chciałbym się wypowiedzieć o lubelskim oddziale venona consulting, od kiedy zmienił się kierownik to do oddziału weszły jakieś dziwne nowe zasady, nie można już pracować kiedy się chce, bo kierownik od swojego widzimisia wpisuje Cię na grafik, nie konsultując tego z Tobą, wziąłem sobie wolne na środę ponieważ miałem mieć egzamin poprawkowy, a tu w środę dzwoni do mnie jeden z trenerów i pyta gdzie jestem, bo na grafiku miałem pracować od 8 do 15, paranoja bo finalnym rozrachunku musiałem wykorzystać uż. Nie polecam pracy w lubelskim oddziale Verona do póki nie zmieni się kierownik, ponieważ elastyczny grafik w tej firmie to zwykłe kłamstwo by przyciągnąć ludzi
10
Jaaa 2016-09-17 22:47
Tez tam pracowalam, ktorego masz na mysli?:D
Olkaa 2016-09-21 19:23
Mam nadzieję, że inicjały Ci wystarczą - P.W.
Olkaa 2016-09-21 21:00
Tam jest jeden trener, gdybyś pracowała to powinnaś wiedzieć :) ale inicjał to P.
Anka 2016-09-27 22:46
Pracowałam w oddziale w Lublinie. Atmosfera jak najbardziej w porządku, a to jednak istotna kwestia. Z grafikiem zawsze można było się dogadać. Trenerzy świetni! W razie jakichkolwiek problemów służyli pomocą. Wydaje się, że stawka niska jednak bez większych problemów można wyrobić sobie dobrą średnią i zarabiać. Ogólnie polecam!
2
67890 2016-09-28 20:36
W oddziale Verony w Lublinie trenerzy zachowują się niegrzecznie w stosunku do pracowników. Są aroganccy i bezczelni. Nie nadają się do tej pracy. Wiele osób z ich powodu odeszło z lubelskiego oddziału.
4
zula 2016-09-29 09:53
A czy ktoś pracował w oddziale w Radomiu? jakieś opinie?
Ina 2016-09-29 14:11
Pracuje już ponad 2 miesiące i jakoś nie spotkałam się z tym żeby trenerzy byli niemili. Nie jest to moje pierwsze call center i szczerze mówiąc są na prawdę ugodowi
6
Anna 2016-09-30 23:49
Co ZA BZDURY !!! trenerzy w Lublinie są przesympatyczni, są to osoby z którymi można porozmawiać nie tylko o pracy, zawsze wysłuchają i doradzą. Polecam pracę w tej firmie !!! Atmosfera domowa!
5
Jaaa 2016-10-01 17:25
Tak myslalam ale wolalam sie upewnić, myslalam ze.tylko.ja mialam o nim takie.zdanie xddd
2
daewo 2016-10-07 23:19
trenerki nic nie robia i same rozmawiac by nie umialy. po przepracowaniu paru dni chca uczyc innych? siedza tylko na fb i w telefonach. zenada.
2
Olkaa 2016-10-10 16:42
Ja niestety mam zdanie oparte na autentycznych faktach i rozmowach z dziewczynami. Chłopak prosi się czasami o mocne uderzenie w twarz. Niektóre teksty nie są nie do przyjęcia. To jest miejsce pracy i wymaga pełnego profesjonalizmu a nie komplementów typu "ślicznie dziś wyglądasz"dla każdej Nowej pracownicy.
5
alffaaa 2016-10-10 22:51
Pracowałem w oddziale w Radomiu. Praca jak kazda inna, trzeba być rzetelnym to i kadra się odwdziecza. Uważam ze trenerki bardzo sympatyczne, zawsze mi służyły pomocą, z grafikiem tez problemu nie było. Z czystym sumieniem polecam radomski oddział.
jerzy.1 2016-10-11 18:13
Z tego co wiem oddział w Radomiu się rozrasta i ciągle potrzebują ludzi do pracy. Z koncem października również chciałbym wrocic do verony. lepsze to niż siedzenie w domu. a nawet spoko kase można zarobic
xcvz 2016-10-11 18:56
cały czas jest rekrutacja
alffaaa 2016-10-12 09:58
Przyjmuja tez studentów i nie ma problemu z grafikiem. także na pewno pogodzisz nauke z praca po kilka godzin 3 dni w tygodniu. powodzenia.
kuba 2016-10-12 12:12
Dla mnie najważniejsze jest to, że każdy ma zapewnione dwuskładnikowe wynagrodzenie, bo taki pracownik produkcyjny ma wypłaty adekwatne do powirzanych zadań, co jest dobrym znakiem w dzisiejszych czasach.
1
Jola 2016-11-01 19:42
No ja pracuje W ostrowcu .ludzie sympatyczni trenerka fajna ,bo nowa..dużo pomaga bardzo sympatyczna osoba.Powinni zmienić tylko tego od komputera bo bardzo się panoszy.Nikt go nie lubi, Mądra! !Ogólnie zarobki super i najważniejsze że w terminie.
Ala 2016-11-04 12:01
Ja pracowałam w Lublinie i byłam zadowolona wiadomo nie jest to praca marzen ale wypłata na czas wszystko się zgadzało z grafikiem też można się dogadać bez problemu
4
Pączek 2016-12-27 13:31
Pracuję w Veronie w Łodzi już od wakacji (czyli prawie pół roku). Plusy pracy: elastyczny grafik (akurat studiuję, więc mi to bardzo odpowiada), centrum miasta (dobre połączenia komunikacyjne, niedaleko), atmosfera (da się na spokojnie dogadać z trenerami), kasa zawsze wpływa co do złotówki. Minusy: stres (jest to po prostu naciąganie ludzi na przyjęcie zaproszenia, trzeba się dużo nagadać, co powoduje problemy z gardłem, trzeba mieć dobre gadane i umieć nakłonić ludzi i nie być wrażliwym), pieniądze (trzeba się bardzo starać, aby dostać premię, dla mnie jest to minus, ponieważ nie mogę jej otrzymać ze względu na małą liczbę godzin przepracowanych, a trenerzy i tak chcą, abym robiła świetne wyniki, jak dla mnie stawka za mała).
3
kokosz 2017-01-03 21:14
nie ma co, akcja na profilu Verony Łódź na FB mnie rozbawiła, do tej pory może jedna nowa recenzja w ciągu tygodnia się pojawiała ale w dniu wczorajszym i dzisiejszym nagły wzrost popularności, zachwytów i około 20 nowych recenzji? "Spontaniczność" akcji na poziomie pewnej znanej organizacji. W ofercie powinni zamieścić informacje "Liczne premie za wyniki, konkursy, frekwencje i przychylne komentarze na social media". Ale skoro trzeba się chwytać takich sposobów to odpowiedz na temat stanu firmy nasuwa się sama.
2
Swirek 2017-01-04 08:20
Czy po wprowadzeniu tej nowej ustawy, stawki w veronie wzrosly czy nadal utrzymuje sie to na poziomie 7zl??
2
Ktopyta 2017-01-04 08:21
Czy po nowym roku stawki wzrosly ? czy nadal jest 7zl?
waleria 2017-01-06 10:43
Zarobki w Veronie od 1 stycznia się podniosły, wiem bo byłam już na rozmowie i w porównaniu z tym co oferowali wcześniej teraz to wygląda o niebo lepiej.
Jaaa 2017-01-07 17:15
Czyli ile teraz daja na reke?
stawka 2017-01-11 16:48
15 zł na godzinę po przepracowaniu 180 godzin i utrzymaniu średniej około 3,1.
2
Łukasz 2017-01-13 08:59
Co sądzicie o pracy w Veronie w Białymstoku? Z tego co widzę na ich profilu fb panuje tam spoko atmosfera i podobno prowadzą cały czas rekrutacje, ktoś tam pracował/pracuje?
studencik 2017-01-13 13:28
Pracowałem w Łodzi w Veronie jakieś 2 miesiace. Jak wszedzie tyle opinii ilu ludzi. Generalnie mnie praca odpowiadala. Grafik faktycznie byl elastyczny (jestem studentem), co do kasy to zawsze kazdemu jest malo. Natomiast stawki byly normalne jak na lodzkie realia. Gdy robilo sie to co nalezy to mozna bylo wyciagnac 10-11 zł na godzine. Nie wiem jak teraz to wyglada, ale doszly mnie sluchy ze faktycznie system premiowy jest jeszcze bardziej atrakcyjny. Prosta sprawa - w zadnej pracy nie placa za nic nie robienie.
Dera 2017-01-16 13:52
Mam podjąć pracę w VC i słyszałam , że to dobra firma. Niezłe zarobki i generalnie jest ok. Może ktoś mógłby coś podpowiedzieć, na co zwracać uwagę. Nie wiem tylko czy umowę dostanę pierwszego dnia i nie zapytałem czy mają jakieś dodatki do podstawy.
kokosz 2017-01-16 23:06
jeżeli wyzbędziesz się moralności i nie będzie Ci przeszkadzało ze zapraszasz ludzi na "warsztaty" na których inni naciągają na rzeczy po kilka tysięcy i nie mają one nic wspólnego z tym o czym Cię szkolą i dodatkowo nie będzie Ci przeszkadzało że będziesz miał umowę na 210zł (brutto) przez jakąś agencje trzecią z Poznania a resztę na czarno możesz śmiało iść.
3
obiektywny 2017-01-19 13:12
okej, prawda jest taka, że mnie praca nie do końca odpowiadała, bo wcześniej nie miałem doświadczenia z call center. starałem się robić swoje, czasem bywało więcej zaproszeń, czasem mniej. Ale co do wypłacalności firmy, szkoleń i podejścia do pracownika to nie mam nic do zarzucenia. Bardziej bywałem tam dla towarzystwa niż kasy :) Kolega Kokosz chyba ma bardzo złe doświadczenia z tą pracą skoro pisze tyle negatywnych postów :) a może Cię nie przyjęli i się teraz odgryzasz, pozdrawiam :)
magdalena 2017-01-22 10:54
Ja miałam w tym tygodniu szkolenie I rozmowę, zastanawia mnie, czy to możliwe żeby w ciągu godziny zarejestrować przynajmniej 2-3 osoby.
lol 2017-01-22 17:30
nie jest to tak proste jak to opisują na szkoleniach. Żeby "wykręcić" dobry wynik trzeba mieć dużo szczęścia do osób do których się dzwoni, i jeżeli: 1)ktoś wie jak tego typu rozmowy się odbywają to na odczepnego podają jakieś fejkowe adresy i dane 2) jak się trafi na jakąś starszą schorowaną osobę która nie kontaktuje o co chodzi to tez da się "wyciągnąć" dane (niby na szkoleniach tłumaczy się że dla osób chorych nie można wysyłać zaproszeń ale każdy orze jak może i jak uda i się nie przyczepią to będzie, samemu kilka razy się tak zrobiło i dlatego tez zrezygnowałem z tej firmy) 3) dane się już wyświetlą w systemie i ktoś nie jest do końca przekonany/albo nie chce i się rozłączali to tez niektórzy zaklepywali zaproszenia żeby mieć wynik.
Dodatkowo nie zawsze opłaca się siedzieć i wykręcać godzin ponad normę bo przez to można sobie średnią popsuć i np jak wychodzi przy tych 160h średnia np 4.1 to się ma wyższą stawkę ale jak by się zostało w ciągu miesiąca jeszcze 5h i nie miało przez ten czas żadnego zaproszenia to wtedy ze średniej 4.1 robi się 3,98 i już jest niższa stawka i się to mniej opłaca niż jak by się tych dodatkowych godzin nie robiło
Berta 2017-01-23 17:21
Firmy takie jak Verona potrzebują ludzi kreatywnych. Praca jest specyficzna dlatego zamiast narzekać i targować się o kilka rozmów powinnaś zmienić firmę. To pewnie nie jest dla Ciebie. Ja pracuję i nie narzekam, przeciwnie chwalę sobie pracę w Veronie.
2017-01-27 07:56
Tak naprawdę to praca tam nie zależy od Ciebie, tylko bazy i czynnika ludzkiego po drugiej stronie. Wiele też zależy od trenerów, którzy powinni przygotować nas na zbijanie nowych i starych obiekcji w nowy sposób (niestety tak się nie dzieje). Tak naprawdę to coachingi nic nie dają, bo nie uczymy się niczego nowego
Lublin 2017-02-10 12:53
Ktoś wie jak wygląda system premiowy teraz? Podobno od 60h przepracowanych dostaje się prowizje pomimo tego że nie zapisało się 3 osob na godzine, czy coś przekręciłam?
monk 2017-02-12 17:01
3,1 to znaczy 3 zaproszenia na godzinę?
Dzieki.za odpowiedź
Kowal 2017-02-13 16:54
Od 2,5 masz już 1zł więcej , system premiowy jest teraz o wiele bardziej korzystny niż wcześniej, analizowałem sobie to i lepiej wyjdę na tym niż miałbym pracować za 13zł brutto gdzie jest sporo haczyków i zerowe szanse na premie
Torres 2017-02-21 11:25
Byłem dziś na rozmowie rekrutacyjnej w Białymstoku. Pan który ze mną rozmawial bardzo miły i profesjonalny , grafik elastyczny a to dobrze bo jestem studentem , zobaczymy jak będzie wyglądało szkolenie w czwartek bo myślę,że się tam dostanę.
W porównaniu do innych call center atmosfera wydaje się o niebo lepsza,zobaczymy jak to będzie się przekładało na wynagrodzenie.
Dreling 2017-02-21 17:45
Pracuje w call center i wiem że to nie jest lekka praca. Jeśli ktoś decyduje się tak pracować to po co narzeka. Zwolnij się człowieku i nie psuj atmosfery pozostałym. Normalna firma , zarobki spoko cóż więcej?
Lubin 2017-02-21 20:14
No ale jak z tym systemem premiowym? bo mi mówili że jak bd miała 60 przepracowanych godzin to dostane 600 zł bez względu na średnią, to prawda?
kk 2017-02-22 12:30
ja mam calosc na konto ;)
Zostaw swoją opinię o VERONA CONSULTING SP Z O O - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VERONA CONSULTING SP Z O O