VERONA CONSULTING SP Z O O

Warszawa

Opinie o VERONA CONSULTING SP Z O O

ania 2016-07-26 10:02:10
Pisze z Łodzi Pracowałam w innej firmie gdzie umawialiśmy spotkania w Veronie jest o niebo lepiej. Kadra spoko, stawki ok, umowa jak umowa, rozmawiałam z osobami, które pracują dłużej i nie miały żadnych problemów z wypłatą wszystko zgadzało się co do złotówki. Mnie najbardziej podoba się atmosfera, wszyscy są mili, mamy cele ale kadra pracuje z konsultantami i efekty są. Ja sama po pierwszej rozmowie z trenerem robię zdecydowanie wyższy. Są osoby, które robią dziennie powyżej 50 zaproszeń mam nadzieję, że ja też będę miała takie wyniki:)
1
toxic 2016-07-27 09:35:01
W Łodzi są nowi więc pewnie jeszcze mają wolne miejsca. Ciekawe czy naprawdę mają takie stawki i premie i czy warto tam iść
pracownik 2016-07-28 15:58:57
Oferta jest nadal aktualna, są jeszcze wolne miejsca :)
mateusz 2016-07-28 20:33:46
hgtfre jak ze stycznia oferta? jak w Łodzi są od marca?:) wiem bo pracowałem jako jeden z pierwszych konsultantów:) teraz wakacje a później wracam do pracy, jak będą jeszcze miejsca :/
gosc123 2016-08-03 15:57:48
Po zdjęciach z FB widać, że chyba ok się ludziom pracuje ale zdjęcia to zdjęcia ciekawe jak naprawdę jest w tej firmie.
asia 2016-08-09 12:28:54
Z tego co wiem rekrutacja nadal trwa przynajmniej w Radomiu. Byłam już na wstępnym szkoleniu i zapowiada się ciekawie, Pani prowadząca naprawde bardzo miła.
robercik 2016-08-09 13:02:38
Hej nie wie ktoś czy są jeszcze miejsca w Łodzi? wysłalem cv wczoraj ale jeszcze nie dostałem telefonu a kolega mówił, że do niego zaraz na drugi dzień zadzwonili
Anna 2016-08-10 09:30:09
(usunięte przez administratora) Po pracy mam wyrzuty sumienia i świadomość do czego służy moja praca
Anna 2016-08-10 09:30:26
Firma pasożytująca na słabościach ludzkich i lukach prawnych. Po pracy mam wyrzuty sumienia i świadomość do czego służy moja praca
kuba 2016-08-10 09:31:22
W sumie to sie cały czas rozwijają, to nic dziwnego, że są tak popularni. Ostatnio to widziałem nawet ogłoszenie, że jest poszukiwany młodszy specjalista ds. księgowości z językiem rosyjskim. Ale wiadomo jak przebiega rozmowa rekrutacyjna? Pozdrawiam.
Szczera ;) 2016-08-15 22:27:02
Witam, chcialabym się podzielic z wami moja opinia na temat łódzkiego oddziału call center. Praca od 8 do 21 przerwy co 2 godziny po 10 min jedna 15 minutowa. Lepiej nie przekroczyc tego czasu gdyz koordynatorzy maja wielkie pretensje... Głosno jest na sali, nie uslyszysz nawet swojego glosu, a dodatkowo trenerzy chodza kolo Ciebie i krzycza ze za malo zaproszen, ze inni maja wiecej, niby tym sposobem maja Cię zmotywować...Serio??? A jezeli chodzi o wyplate to minimalna stawka 7 zł i raczej malo kto ma ja wyzsza, baza jest tak zmielona ze do jednego czlowieka dzwoni sie po 10 razy, informatycy ktorzy tam pracuja raczej maja znikome pojecie o swojej pracy, bo niewazne jaki bylby problem dla nich jedyne rozwiazanie to ,,przelogowanie sie'' ;/ , W poprzednim miesiacu zarobiłam ok 800 zł dostałam 180, ponoc jest jakis problem i nie wiadomo kiedy bedzie reszta pieniedzy. Dodatkowo za kazde zle zaproszzenie jest -10 zł do wypłaty, wiec jak wyjdziesz z pencja rowna 500 zł to gratuluje. Podsumowujac myslalam ze to bedzie fajna praca niestety okazala sie najgorsza jaka podjelam, odradzam i Pozdrawiam.
2
dkj 2016-08-17 08:27:40
Ja byłem na rozmowie do działu kontroli jakości w zeszłym tygodniu, teraz czekam na telefon, a rozmowa jak każda inna powiedzieli co miałbym robić jaka stawka i tyle
nick 2016-08-18 09:39:09
Pewnie skoro ta sama firma to stawki te same
seweryn 2016-08-19 15:49:47
kamilka dokładnie tak. a co to za ogłoszenie na kierownika oddziału? w Łodzi?
Marek 2016-08-23 08:41:13
Witam. Czy ogłoszenie umawianie spotkań to właśnie do tej firmy? Mam umówioną rozmowe wstępną i myślę czy iść
ona 2016-08-24 09:16:07
Jest w Łodzi oddział również, chciałam właśnie zapytać czy studentów też przyjmują?
miki 2016-08-24 13:05:05
@ adik w siedlcach to oddzial jakies innej firmy, ale oni chyba tylko sprzedaz
kuba 2016-08-24 19:27:26
a Verona co sprzedaje?
Piotr 2016-08-26 12:05:35
Opinie różne, że naprawdę nie wiadomo o co chodzi ale jak wszędzie. Szukam roboty w call center i patrze różne firmy i nic nie idzie wywnioskować. Najlepiej chyba wszędzie cv wysłać i czekać a potem wybrac
Piotr 2016-08-27 18:08:03
@kryst a Ty pracujesz w jakimś call center w Łodzi? Polecasz jakieś?
Piotr 2016-08-28 10:58:11
ktoś powinien zrobić jakiś porządek w takich kwestiach. przecież opinie mały być po to aby coś się dowiedzieć o firmie czy pracy. wychodzi na to, że należy przekonać się samemu. zresztą każda praca ma swoje plusy i minusy. każdemu pasuje co innego.
Bartek 2016-08-30 13:42:31
coś w tym jest ale każdy szuka żeby mieć jak najlepiej
1
best 2016-09-04 17:06:19
Verona nic nie sprzedaje. Będziesz zapraszał na badania i prezentacje, innymi słowy będziesz robił ludzi w bambusa ha ha ha.
jogi 2016-09-08 11:35:48
Firma dobrze trzyma sie na rynku. Dużo osób chwali sobie tam pracę, przede wszystkim ze względu na łatwy projekt no i dobre zarobki. A że sie wciska ludizom babmusa no coż taka praca telemarketera :-)
Olkaa 2016-09-09 15:09:45
Ja pracowałam w VC w Lublinie. Praca jak każda dla telemarketera, ładujesz ludziom kit i nic więcej. Czasem są lepsze, czasem gorsze bazy - jak są te drugie to musisz być odporny psychicznie, bo ludzie będą Cię wyzywać, bo często dzwonimy tam 2, 3 a nawet 4 raz w ciągu dwóch dni. Trenerzy fajni, ale trzeba uważać na romansową naturę jednego z nich ;) Stawka w miarę jak na call center.
Pozdrawiam :)
3
ZBstoku 2016-09-10 09:28:48
Podstawowa stawka to 7 zł za godzinę, od 150 przepracowanych godzin podlegasz systemowi prowizyjnemu, zależnie od wyrobionej średniej zaproszeń. Możesz zarabiać od 8 do nawet 10 zł, lecz jeszcze nie znam nikogo, kto miałby same mocne dni i robił dzień w dzień, przez cały miesiąc, po ponad 30 zaproszeń. :)
asfdsagfb 2016-09-12 17:52:29
Pracowałam w Ostrowcu Św. Praca jest ok, fajna atmosfera, młode jak i starsze osoby, które są otwarte i dobrze się dogadują. Kadrze nie można praktycznie nic zarzucić. Czasem trenerka A powie coś niepotrzebnie zanim to przemyśli. Największą robotę robi tam koordynator i oddział ucierpiał gdy go zabrakło. Na szczęście wrócił do nas, ale nie zawsze wszystko da się zrobić samemu a gdy on siada tak cała reszta też. Dlaczego odeszłam? Pracowałabym dalej, ale zabierają nam wszystko po kolei. Kiedyś mięliśmy tygodniówki ucięli nam- to przeżyliśmy, za przepracowanie wyznaczonej liczby godzin plus złotówka- też nam zabrali- przeżyliśmy, ale dwa dni później nowy system prowizyjny to już była przesada. Teraz żeby wyrobić sobie stawkę jaką jeszcze w tamtym miesiącu ktoś miał bez problemu trzeba robić bardzo dobre wyniki i tylko najlepsze osoby będą ją mieć. Z tego właśnie powodu dużo stracą, bo odejdzie im dużo osób a nowe od początku nie wyrobią sobie wysokiej średniej co wiąże się z małą wypłatą. Tutaj ta praca nie jest dodatkowa tylko jest źródłem utrzymania, a zarobki nie koniecznie teraz na to pozwolą .
2
nikko 2016-09-17 09:51:58
Chciałbym się wypowiedzieć o lubelskim oddziale venona consulting, od kiedy zmienił się kierownik to do oddziału weszły jakieś dziwne nowe zasady, nie można już pracować kiedy się chce, bo kierownik od swojego widzimisia wpisuje Cię na grafik, nie konsultując tego z Tobą, wziąłem sobie wolne na środę ponieważ miałem mieć egzamin poprawkowy, a tu w środę dzwoni do mnie jeden z trenerów i pyta gdzie jestem, bo na grafiku miałem pracować od 8 do 15, paranoja bo finalnym rozrachunku musiałem wykorzystać uż. Nie polecam pracy w lubelskim oddziale Verona do póki nie zmieni się kierownik, ponieważ elastyczny grafik w tej firmie to zwykłe kłamstwo by przyciągnąć ludzi
6
Jaaa 2016-09-17 22:47:22
Tez tam pracowalam, ktorego masz na mysli?:D
Olkaa 2016-09-21 19:23:36
Mam nadzieję, że inicjały Ci wystarczą - P.W.
Olkaa 2016-09-21 21:00:00
Tam jest jeden trener, gdybyś pracowała to powinnaś wiedzieć :) ale inicjał to P.
Anka 2016-09-27 22:46:21
Pracowałam w oddziale w Lublinie. Atmosfera jak najbardziej w porządku, a to jednak istotna kwestia. Z grafikiem zawsze można było się dogadać. Trenerzy świetni! W razie jakichkolwiek problemów służyli pomocą. Wydaje się, że stawka niska jednak bez większych problemów można wyrobić sobie dobrą średnią i zarabiać. Ogólnie polecam!
1
67890 2016-09-28 20:36:10
W oddziale Verony w Lublinie trenerzy zachowują się niegrzecznie w stosunku do pracowników. Są aroganccy i bezczelni. Nie nadają się do tej pracy. Wiele osób z ich powodu odeszło z lubelskiego oddziału.
zula 2016-09-29 09:53:33
A czy ktoś pracował w oddziale w Radomiu? jakieś opinie?
Ina 2016-09-29 14:11:29
Pracuje już ponad 2 miesiące i jakoś nie spotkałam się z tym żeby trenerzy byli niemili. Nie jest to moje pierwsze call center i szczerze mówiąc są na prawdę ugodowi
4
Anna 2016-09-30 23:49:53
Co ZA BZDURY !!! trenerzy w Lublinie są przesympatyczni, są to osoby z którymi można porozmawiać nie tylko o pracy, zawsze wysłuchają i doradzą. Polecam pracę w tej firmie !!! Atmosfera domowa!
4
Jaaa 2016-10-01 17:25:40
Tak myslalam ale wolalam sie upewnić, myslalam ze.tylko.ja mialam o nim takie.zdanie xddd
2
daewo 2016-10-07 23:19:39
trenerki nic nie robia i same rozmawiac by nie umialy. po przepracowaniu paru dni chca uczyc innych? siedza tylko na fb i w telefonach. zenada.
1
Olkaa 2016-10-10 16:42:50
Ja niestety mam zdanie oparte na autentycznych faktach i rozmowach z dziewczynami. Chłopak prosi się czasami o mocne uderzenie w twarz. Niektóre teksty nie są nie do przyjęcia. To jest miejsce pracy i wymaga pełnego profesjonalizmu a nie komplementów typu "ślicznie dziś wyglądasz"dla każdej Nowej pracownicy.
3
alffaaa 2016-10-10 22:51:50
Pracowałem w oddziale w Radomiu. Praca jak kazda inna, trzeba być rzetelnym to i kadra się odwdziecza. Uważam ze trenerki bardzo sympatyczne, zawsze mi służyły pomocą, z grafikiem tez problemu nie było. Z czystym sumieniem polecam radomski oddział.
jerzy.1 2016-10-11 18:13:22
Z tego co wiem oddział w Radomiu się rozrasta i ciągle potrzebują ludzi do pracy. Z koncem października również chciałbym wrocic do verony. lepsze to niż siedzenie w domu. a nawet spoko kase można zarobic
xcvz 2016-10-11 18:56:28
cały czas jest rekrutacja
alffaaa 2016-10-12 09:58:12
Przyjmuja tez studentów i nie ma problemu z grafikiem. także na pewno pogodzisz nauke z praca po kilka godzin 3 dni w tygodniu. powodzenia.
kuba 2016-10-12 12:12:43
Dla mnie najważniejsze jest to, że każdy ma zapewnione dwuskładnikowe wynagrodzenie, bo taki pracownik produkcyjny ma wypłaty adekwatne do powirzanych zadań, co jest dobrym znakiem w dzisiejszych czasach.
1
Jola 2016-11-01 19:42:42
No ja pracuje W ostrowcu .ludzie sympatyczni trenerka fajna ,bo nowa..dużo pomaga bardzo sympatyczna osoba.Powinni zmienić tylko tego od komputera bo bardzo się panoszy.Nikt go nie lubi, Mądra! !Ogólnie zarobki super i najważniejsze że w terminie.
Ala 2016-11-04 12:01:14
Ja pracowałam w Lublinie i byłam zadowolona wiadomo nie jest to praca marzen ale wypłata na czas wszystko się zgadzało z grafikiem też można się dogadać bez problemu
3
kasia stasia 2016-12-07 13:23:16
a wiec tak. Pracowałam tam z tydzien. Zwolniłam sie sama bo to call center wedlug mnie to porazka. dobre dla studentow. Po pierwsze boksy....., małe, ciasne. krzesła niewygodne. Pracowałam jak były uplały. zero wiatraków i klimatyzacji jakiejkolwiek. Ledwo mozna bylo wytrzymac w tym zaduchu!!!!. pozniej podobno przyniesli wiatraki ale to i tak pewnie malo co pomagalo. bo jak sie siedzi osoba przy osobie w malej sali przy upale 35 stopni to mozna ducha wyzionąc. Pozatym jak ja poczulam sie słabo w jakis dzien i poprosilam zeby mnie zwolnili te dwie godziny wczesniej to jeden kordynator mial wielkie ale o to. jedna damska toaleta. niezawsze sie zdazylo zrobic siku w ciagu 10 minut na przerwie jak wszystkie poszly siku akurat. Kordynatorzy i trenerzy to byli pracownicy TAX CARE. dostali tutaj skrzydel!!! ich glupie krazenie po rzedach w sali i glupie okrzyki motywacyjne sa zalosne i smieszne. nic nei daja!!!! Co chwile poszukuja ludzi bo nikt tam normalny wytrzymac nie moze. Niby na poczatku mowia ze wszystko jest na luzie itp... a jak juz zaczynasz prace to dostajesz liste gdzie sa wypisane rzeczy za ktore moga ci odjac z wyplaty. np za jedzenie czy picie przy biurku. z aspoznianie sie z przerwy. za telefon wyciagniety na biurko. z umowa tez jest lipa o czym dopiero mowia pozniej. umowa 220 brutto na konto przez jakas agencje reszta do reki. NIE POLECAM
ktos 2016-12-07 22:08:11
jeśli chodzi o atmosferę to akurat chyba jedyna pozytywna strona tej pracy, natomiast jeżeli chodzi o resztę to już tu się zaczyna lista, boksy na szerokość rozstawu łokci, żadnych materiałów wygłuszających (gdyby nie jakieś kartki to jak w trumnie albo jak kurczaki w chowie klatkowym), klimatyzacji brak wiec w lato się udusić można, paczki połączeń wałkowane po kilka razy w ciągu dnia (np 5 razy dzwonione do jednej osoby, szczerze też by mnie coś strzeliło ale cel jest najważniejszy, może ktoś się zgodzi żeby się wkońcu odczepili), zabezpieczenia i hasa do komputerów tragiczne, równie dobrze mogło by ich nie być (a jednak jest to jakaś baza danych i personalia które wypadało by zabezpieczać) a konsultanci nie ponoszą żadnej odpowiedzialności za czynności. Umowa przez agencje na kwotę 210 zł BRUTTO wiec na czysto jeszcze mniej, a reszta czyli minimalnie wyliczenie 7zł/h minus te 158zł (bo ok tyle netto jest z agencji) jest dawane do reki czyt. NA CZARNO, zresztą czego oczekiwać od firmy która ma w KRS budżet zakładowy na 5000zł, ale poki co firma krzak funkcjonuje a jak coś nie pyknie to zwiną manatki, ludzie od agencji dostaną po 158zł i będzie się w papierach niby wszystko zgadzać bo wkońcu na tyle w umowie sie "zgadzaliśmy". Jeżeli ktoś myśli że to hejt i tak nie jest można samemu się przekonać jak ta partyzantka wygląda od środka. Biorą wszystkich jak leci bo nikt myślący tam nie będzie pracował dłużej niż 2 miesiące.
ktoś 2016-12-07 22:34:27
a co jeszcze lepsze to jest cały łańcuszek naciągactwa, firmy w imieniu których się dzwoni sprzedają swoje produkty po parę tysięcy, a może i jakieś weksle ktoś podpisze. A jak już jakaś lokalizacja jest spalona po paru miesiącach zmieniają nazwę i jest cacy. Po drugie handel bazą danych którą się zdobywa i te wszystkie adresy i imiona bez celowo tez nie są zapisywane. A dlaczego konsultanci dostali zakaz mówienia ze dzwonią z Verony jak klient się dopytuje to też nie trudno się domyślić. A co do umowy jeszcze to przy zleceniu: 1) NIE powinno być określone miejsce wykonywania zlecenia ani czas w jakim w tym miejscu się powinien znajdować 2) brak kierownictwa ze strony zlecającego pracę 3) powinien być określony czas rozpoczęcia i końca zlecenia natomiast w umowie z Verony znajdują się wszystkie te aspekty wskazujące na charatkter pracy jak przy umowie o prace
ktos 2016-12-07 22:47:07
dwuskladnikowe czyli cześć z agencji i druga część na czarno
Zostaw swoją opinię o VERONA CONSULTING SP Z O O - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VERONA CONSULTING SP Z O O