UPC Polska

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 342 ocen.

UPC Polska
2 342 6 1

Opinie o UPC Polska

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Filipek

Myślę, że byłoby dużo lepiej gdyby każdy zajął się swoją pracą . Od zarządzania są kompetentni ludzie.

lelo

A dla mnie to była najfajniejsza praca ( dział utrzymania klienta w Katowicach) faktycznie zarobki bardzo się zmniejszyły ale ludzie i atmosfera zawsze super i bardzo mi brakuje tej pracy - musiałam się zwolnić z powodu przeprowadzki do Krk

Visca

Praca w sprzedaży B2b to jest śmiech na sali. Firma w najmniejszym stopniu nie wspiera pracowników. Podejście managerów jak się nie podoba to do widzenia. Handlowcy pracują na systemach ze średniowiecza, brak procesów sprzedażowych, podejście managerów to tylko i wyłącznie straszenie mobbingowanie ludzi zespołu. Wydzieranie się na open space na swoich pracowników to norma. Handlowcy sami sobie muszą radzić dosłownie ze wszystkim od przygotowania umów dla klientów aż po dopilnowanie aby usługi zostały zainstalowane klientom. Dział techniczny nie robi nic nie wycenia, nie instaluje usług jeśli nie nachodzisz się i nie naprosisz aby zaczęli realizować. Nie ma czegoś takiego jak współpraca między działami w firmie. Nikt Ci w niczym nie pomoże każdy każdego ma w czterech literach. Ja pracując nie wiele czasu zauważyłem straszny przemiał pracowników w firmie. Co nie świadczy za dobrze o pracy w UPC. Do pracy jako pracownik sprzedaży w dziale biznesowym nie polecam szkoda nerwów za te niskie wynagrodzenie. Firma chyba szykuje się do sprzedaży.

Alalaa
@Visca 19.08.2018 12:54

O tak wszystko się co Pan napisał się zgadza. Jeszcze można dodać to, że jak nie masz znajomości to zapytania ofertowe do Ciebie nie trafią, chyba że na do sprzedaż jakiegoś badziewia za 20 zł. Starożytne korpogadki, zrzucanie problemów na handlowca wyżywanie się standard pracy w UPC. Wszyscy po obrażani nawet głupiego dzień dobry cześć trudno oczekiwać.

amenhotep
@Visca 19.08.2018 12:54

niestety prawda , kadra menadżerska nie ma żadnych kompetencji , kierownik nie potrafi samodzielnie podjąć żadnych decyzji, mimo posiadania uprawnień stanowiskowych, wszystko konsultuje z dyrektorem , nota bene kumplem z poprzedniej firmy...

Edyta

@Visca rozumiem, że miałeś okazję pracować w firmie UPC Polska przez kilka lat. Orientujesz się czy na ten moment poszukują pracowników? Mógłbyś w kilku zdaniach opisać jak wyglądał Twój angaż w tej firmie? Pamiętajmy, aby przestrzegać zasad regulaminu tego forum.

Edyta

@uszczelona wnioskuję, iż nie masz najlepszej opinii odnośnie pracodawcy UPC Polska, ale nie sprecyzowałeś swojej wypowiedzi i tak naprawdę nie wiemy, czy miałeś bezpośrednią styczność z tą firmą. Opisz w kilku zdaniach swoje doświadczenia w sposób bardziej merytoryczny, taka wiedza na pewno innym się przyda.

Była pracownica

Byłam wieloletnim pracownikiem tej firmy. Pracowałam w jednym z biur obsługi w Warszawie. To co się teraz dzieje to jakaś farsa. Firma wręcz nakłania parowników do oszustw, do wyciągania z klienta wszystkiego... z jego zgodą lub bez. Mimo, że liderzy przymykają oko na to co wyprawiasz to w momencie weryfikacji nagle nikt nic nie wie i pracownik zostaje sam. Dno den. Nikomu nie polecam pracy w tej firmie. Kiedyś było przyzwoicie i chciało się tam chodzić. Dziś jak nie będziesz oszukiwać to nie zarobisz. Tak oceniam tę firmę. Kolejna rzecz to ludzie nowo zatrudnieni - gimnazjum.... zamiast obsługiwać, szperają w internecie/grają na maszynach przez internet. Oczywiście co chwila na forum leci jakaś ku*wa - klienci oczywiście to słyszą i też dopóki ktoś sprzedaje to jest wszystko super. Straszna firma, wszystkim będę mówiła, że nie warto.

Pussydestroyer
@Była pracownica 14.02.2018 18:18

Pomocna informacja :) jednakże mam pytanko.. Skoro pracownicy grali w maszyny to wiesz może czy wygrywali ? ;D

uszczelona
@Pussydestroyer 12.04.2018 14:19

Na przestrzeni kilku lat firma zrobiła absolutnie wszystko co mogła aby zmniejszyć ludziom wynagrodzenia. Najpierw na etacie ze spokojnego 6/7 brutto zrobiło się 4/5 w porywach. Potem zaczęli znowu kombinować z targetami i innymi wskaźnikami i z 4/5 zrobiło się 3/4. Jak chciałeś więcej to załóż sobie firmę i zapłacą Ci marną godzinówkę, nie zrobisz targetu - wegetuj, mieli to w poważaniu. Na spotkaniach z kadrą menadżerską wyższego szczebla pracownicy się przygotowali, porozpisywali na kartkach co i jak, czemu kasa ucieka a info zwrotne było - nie podoba się to zmień pracę :) Teraz nawet możliwość pracy na działalności ucięli i został sam etat. A co do maszyn to za mojej kadencji padła nawet 5 cyfrówka ;)

Biały Miś

Ja po 3 miesiącu pracy mogę stwierdzić że popełniłem błąd zatrudniając sie jako handlowiec w UPC. Panuje tu straszny mobbing, a także fatalna atmosfera, kłamstwa oszukiwanie kombinowanie, podkradanie klientów to wszystko jest na porządku dziennym. Jeśli nie przyjaźnisz sie z szefem to nie masz co oczekiwać na pomoc i otrzymywanie zapytań ofertowych wpływających do firmy. Brak procesów sprzedażowych ułatwiających prace z klientami. W firmie nie ma komunikacji nikt nie wie jak co kolwiek sie zmienia. Otrzymanie podstawowych narzędzi po zatrudnieniu to jest wyczyn. Mega cieżko jest zrealizować target m.in przez bałagan panujący w organizacji oraz brak sieci i usług. Firma jest milion lat za murzynami w porowananiu do konkurencji.

Górny

Postanowiłem po kilku miesiącach pracy i ja dodać komentarz, opinie o pracy w UPC. Pracuje w dziale sprzedaży B2B. Wcześniej pracowałem w dwóch największych telkomach w jednej firmie 3 lata drugiej 5. W UPC dzieją się rzeczy nie zrozumiałe. Po pierwsze bardzo nie kompetentna kadra menadzerska. Ludzie zarządzający biznesem to kolesie kółko wzajemnej adoracji. Zero wsparcia dla pracowników, straszenie tylko wyrzucaniem z pracy. Kto nie jest kumplem szefa ten ma problem. W moim zespole jedna osoba otrzymuje leady bo jest kumplem szefa. Reszta niech sama walczy realizacje chorych targetów i trzeba udawać że jest super bo inaczej do widzenia. Brak produktów i usług brak sieci tak na prawdę to brak jest możliwości aby zrealizować target. Jeden w moim zespole realizuje ale tak jak pisałem powyżej ma tygodniowo z 10 leadów od szefa. Przemiał w ludziach jak na bazarze różyckiego z czasów świetności bazaru. Firma proponuje pierwszą umowę na 6 miesięcy bo pojawił się problem i nikt po 3 miesiącach nie chciał dłużej pracować. Ogłoszenia non stop wiszą na stronach co tylko potwierdza moje słowa. 8 lat pracowałem w innych telekomach bywało różnie ale czegoś takiego jak w UPC przez kilka miesięcy nie przeżyłem nigdy. SODOMA I GOMORA. Szefowie tylko myślą jak tu się popisać a to kręcenie chorych filmików a to lans bans na kolorowo. Każdy problem jest nazywany wyzwaniem ludzie już się z tego śmieją. Jak zgłaszasz problem to oznacza że trzeba się Ciebie pozbyć. Zarządzanie ludźmi przez tych managerów to jest totalny brak szacunku i kultury.

Edyta

Jakiś czas temu widziałam ofertę pracy w firmie UPC Polska, oferta dotyczyła pracy jako przedstawiciel handlowy. Czy może ktoś z was udzielić informacji, na jakie benefity można liczyć będąc pracownikiem tej firmy? Samochód służbowy u tego pracodawcy jest normą? A jak ma się kwestia premii? Zapraszam was do udzielenia nam odpowiedzi, chętnie dowiemy się tych informacji!

MOS
@Edyta 23.05.2018 03:37

Nie opłaca się podejmować roboty. Dział D2D zaczyna się buntować z powodu nałożonych targetów sprzedażowych oraz że mają gorsze oferty dla nowych klientów niż inne kanały sprzedaży firmy. Atmosfera jest obecnie napięta.

Romek-Tytus
@Edyta 23.05.2018 03:37

1. Praktycznie żadne - może dostaniesz jakieś ulotki, drobne materiały marketingowe... 2. nie jest norma, jezdzi sie prywatnym, jak ma sie normalnego kierownika to na dłuzszy wyjazd MOŻE da swój samochód.. ale to jego dobra wola. 3. Premie są nieosiągalne.

anonymous
@Edyta 23.05.2018 03:37

Jeżeli jest Pan/Pani zainteresowana pracą w sprzedaży to zachęcam do zapoznania się z ofertą współpracy z PZU tel. 666 887 459

anonymous
@Edyta 23.05.2018 03:37

Jeżeli jest Pan/Pani zainteresowana pracą w sprzedaży to zachęcam do zapoznania się z ofertą współpracy z PZU tel. 666 887 459

Edyta

@nick rozumiem, że miałeś okazję pracować w firmie UPC Polska przez kilka lat. Orientujesz się czy na ten moment poszukują pracowników? Mógłbyś w kilku zdaniach opisać jak wyglądał Twój angaż w tej firmie? Pamiętajmy, aby przestrzegać zasad regulaminu tego forum.

Tomasz

Jesteście pewni, że nic pozytywnego o firmie nie można napisać? Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma!!!!

nick
@Tomasz 27.07.2018 18:18

Jak masz coś pozytywnego to napisz, ja odnoszę takie samo wrażenie jak poprzednicy i nikt kogo znam nie ma pozytywnego zdania o tej firmie (jestem z działu technicznego sprzedanego do jednej z firm podwykonawczych).

Romek-Tytus

Pracuje w centrali w Warszawie - szczerze odradzam tego pracodawce, a kogo nie spotkam na korytarzu - 80% ludzi żałuje że przyszło do tej firmy. Zacznijmy od początku - na rozmowie obiecują dobre warunki finansowe (premie których nigdy sie nie zobaczy) oraz stabilność (oczywiscie potem okazuje sie ze nie jest to stabilny pracodawca- spółki Liberty Direct w innych krajach zostały juz sprzedane i pewnie i taki los czeka UPC PL.. w przeciwienstwie do konkurencji, jak np. Orange, UPC nie inwestuje, nie rozwija sie - np. brak usług komórkowych...a powiedzmy sobie szczerze, ze niewielu klientów korzysta z stacjonarek a tylko takie w ofercie ma UPC). Ogromna rotacja pracowników - przychodza nowi i odchodza w bardzo krótkim czasie. Przeciwieństwem jest grono starych wyjadaczy w kadrze menadżerskiej - kolesiują się i donoszą na pozostałych.. takie zachowania są tolerowane i nagradzane przez szefostwo. Kierownictwo stosuje mobbing i zastraszenia zwolnieniami. Nikt nie wdraża nowych osób, nikt nie chce pomóc, każdy jest "zarobiony" choć nic nie robi, uzyskanie sprzetu słuzbowego przez "nowego" od działu IT urasta ranga do wyczynu jak zdobycie Mount Everestu. Wszystko co piszą handlowcy to prawda i nie jest to wyolbrzymianie. Panuje korpo-mowa, czyli nie mowimy o problemach, tylko wyzwaniach. Zamiast szczerze stawic czoła problemom jakim jest mega silna konkurencja na rynku a brak inwestycji UPC w nowe budynki, to stawia sie na gierki, uniki i uprawianie polityki, oraz na walke o klienta w samej firmie miedzy działami B2C i B2B (!). Zdecydowanie odradzam tego pracodawce.

majczaj1711
@Romek-Tytus 25.07.2018 23:25

Usługi komórkowe mieli (po zakupie ASTER). Tylko głąby systemów nie umieli dostosować... Ech...

Edyta

@Andrzej wnioskuję, że miałeś okazję pracować w UPC Polska. Czy mógłbyś w kilku zdaniach przedstawić swoje przemyślenia na temat tej firmy? Z jakiego stanowiska zaczynałeś pracę i jak długo tam pracowałeś lub nadal pracujesz?

Andrzej

Niektórym to najlepiej wychodzi narzekanie?

Mateusz

A jak się sytuacja prezentuje, jeśli chodzi o pracę w charakterze instalatora TV? Mam zamiar rozpocząć pracę w tej firmie i słyszałem, że na tym stanowisku zarobki są dobre. Jak to wygląda w rzeczywistości?

budry
@Mateusz 09.12.2017 19:31

Mateusz , UPC nie zatrudnia instalatorów. Instalatorzy to pracownicy firm podwykonawczych . Kolesiostwo spowodowało powstanie łańcucha pośredników w którym instalator jest ostatnim ogniwem.

Mateusz
@budry 12.12.2017 10:25

No dobrze, a jak to wygląda w takim układzie? Czy opłaca się pracować jako podwykonawca dla takiej firmy? Chodzi mi tu o ilość zleceń i płacę.

budry
@Mateusz 12.12.2017 17:43

To już indywidualna sprawa dogadania warunków . Kwestia dotarcia do firmy zatrudniającej instalatorów .

firma
@Mateusz 12.12.2017 17:43

Weż załóż firmę usługową ale nie ładuj się w UPC stawki na przeżycie, bez życia rodzinnego,wakacji,auta,paliwa. Zlecenia zakładają od 9. do 21...sobota...i niedziela... Głupio dajecie sie wykorzystywac Amerykusom!!!

Najgorsza praca jako monter UP
@Mateusz 09.12.2017 19:31

Do wczoraj tam robilem smieszny pieniadz a ty jak pies i kary kary makabra wspulczuje kazdy laduje sie w kredyty a nplay czeka na takich i dadza ci 3 tys za 12h dziennie z sobota i niedziela!!!!a i paliwo za swoje:) smiecie a nie firma...

Monter UPC

Pracowalem 2 lata jako technik MASAKRA!!! zlodzieje i cwaniaki biora se firmy powykonawcze i za niedokrecone zlacze masz 200,l kary robisz kolo 500 instalacji miesiacznie i nie masz wyplaty dziennie po 15.... nie ma szans sie wyrobic kpina!!!! Sprzet najtanszy jaki moze byc plqca za zapie... 2tys... po 12h makabra a przedstawiciel jak nie ma targetu to do ZWOLNIENIA najgorsza praca ....

Edyta

@MOS, a jak ocenisz obecne warunki pracy w firmie UPC Polska? Z miłą chęcią dowiemy się czegoś w temacie aktualnych postępów tej firmy, będzie nam niezwykle miło za Twój kolejny wpis w tym temacie! Najświeższe informacje dotyczące pracy w tej firmie, będą tu bardzo pomocne dla wielu osób!

Anton

To się porobiło. Cele zostały takie same ale zasady jego realizacji się zmieniły co oznacza ze nie zawsze nowa sprzedaż liczy sie do celu. Trochę nie fer ze strony firmy bo poziom realizacji został taki sam a ucieli sporo. Niestety ale w niektórych miastach nie będzie on do zrealizowana. Powodzenia dla wszystkich ☺

Logan
@Anton 10.04.2018 11:46

Masz rację. Cofam to co napisałem kilka dni temu. Przyszło gorsze.

ANTY
@Anton 10.04.2018 11:46

To prawda duuużo się zmieniło. Teraz firma nagradza leni i "nierobów", osobom które nie wyrabiały targetów znacząco FIRMA podniosła wynagrodzenia. Teraz żyją jak pączki w maśle. Ci co ciężko pracowali na swoje prowizje i premie zostały podcięte skrzydła,ciężka praca się nie opłaca. Poziom wynagrodzeń tej grupy osób spadł nawet o kilka tys. zł miesięcznie. Już poza tym nie wspomnę, że ograniczono możliwość realizacji targetów, zostawiając plany na tym samym poziomie To co normalnie w normalnej firmie zalicza się do realizacji targetu to w tej firmie nie. Bo tak i już. Minął miesiąc do dziś przełożeni nie potrafią wytłumaczyć/wyjaśnić zapisków w nowych regulaminach. Pytając o wyjaśnienie(sprostowanie/wytłumaczenie co autor ma na myśli) definicji przełożony odczytuje/wysyła mailem tą samą definicję?

Piotr
@Anton 10.04.2018 11:46

Nikt nic nie wie jak dokładnie jest wyliaczane. Czekam juz miesiac na odpowiedzi odnośnie nowych systemów. Obecnie nie ma co cisnąć na realizacje targetow wiecej spiny zeby cos wcisnąć klientowi. Kiedyś premie szly w tysiacach teraz to bedzie 200-250 zl tak firma nagradza za realizację targetu. Czekam az zaraz zaczna przchodzic @ czemu sprzedaż spadla ☺ Trzeba sie skupiać teraz tylko na prowizji

zniesmaczony
@Piotr 05.05.2018 12:39

co niektórzy już się dziwią czemu nie ma sprzedaży, ale tak jest jak firma nagradza słabych i przeciętnych podnosząc im poziom wynagrodzeń a dobrym sprzedawcom ucina premie

MARZENKA
@zniesmaczony 13.05.2018 19:08

To koniec tej firmy . Smutne ale prawdziwe

Masterblaster

Upc Polska idzie na sprzedaż !

Edyta

@Zbynio Niewiele wynika z Twojej wypowiedzi. Czy mógłbyś ją zatem nieco rozwinąć? Może pracujesz już jakiś czas w UPC i wiesz coś więcej na temat pracy tam? Śmiało możesz poruszyć na tym forum rozmaite kwestie z nią związane, pamiętając jednak o autentyczności przekazywanych informacji.

Jasiek94

Nie polecam, brak perspektyw na rozwój, wysokie targety patologiczne zarządzanie zespołami sprzedażowymi. Pracuje w średnim segmencie dwa miesiące i to już mój ostatni miesiąc nie da się w takiej atmosferze pracować. Na rozmowie złote góry obiecują zamydlają rzeczywistość. Ta firma jest co najmniej 10 lat za innymi firmami telekomunikacyjnym. Na jednym produkcie ledwo działającym nie da się realizować tak absurdalnych celów...

majczaj1711

Czy mnie się wydaje czy "karczoch" zmienił logo z niebieskiego na jakieś takie zielonkawo-sraczkowate?? Ludzie... z dala od tej firmy...

Zbynio

Niektórzy tylko narzekać potrafią!!

Adu

Firma docenia i promuje patologie. Psychopata bijacy kobiety co raz awansuje a normalni ludzie musza odchodzic.

Amazonka95

Witam, Jak oceniacie pracę w tej firmie? Chodzi o bezpośrednia obsługę klienta w salonie (sprzedaż). Czy sytuacja poprawiła się na chwilę obecną? Wcześniejsze komentarze nie zachęcają do podjęcia tam pracy. Targety nadal są na wygórowanym poziomie? Jak wyglądają zarobki?

Mateusz
@Amazonka95 05.02.2018 13:10

Dramat ! Targety wysokie ,zarobki do (usunięte przez administratora) atmosfera jak w małpim gaju. Wyścig szczurów. Straszne godziny pracy i upokarzajace wyspy po 12 godzin na korytarzach galerii handlowych.

Amazonka95
@Mateusz 05.02.2018 21:02

Może ktoś jeszcze przybliżyć w liczbach na jakim poziomie są tam zarobki biorąc pod uwagę, że wykona się 100 % planu?

Kasiek
@Amazonka95 07.02.2018 17:52

Na liczby i na cyferki na umowie nie masz co patrzeć, mi firma po pół roku za realizacje targetu wypłaca wynagrodzenie prowizyjne.

Basia..
@Kasiek 08.03.2018 20:23

Haha pewnie jesteś kierownikiem . Nikt tu nie dostaje premii co pół roku . NIKT

Kasiek
@Basia.. 04.04.2018 12:16

Jakby normalnie firma funkcjonowała to bym dostawała premie co miesiąc za realizacje targetu, a że funkcjonuje jak funkcjonuje czyli wszystko co się dzieje w firmie jest dziełem przypadku to premię wypłacają za realizacje planu sprzedażowego przez kilka miesięcy niby doliczyć się nie mogą :/ po prostu nie mieści mi się to w głowie jak tak można...

Rozczarowana

Nie polecam. Rekrutacja w UPC to jakaś farsa. Wszystko niby super, pięknie a potem w ogóle się nie odezwali. Zero szacunku, szkoda czasu na rozmowę z HR. Aplikowałam do działu IT

Logan

Idą lepsze czasy dla pracowników salonów i punktów :)

Józef
@Logan 21.03.2018 20:00

możesz rozwinąć? Chyba wiesz coś więcej? Pytam od kilku dni mojego przełożonego ale on nic nie chce powiedzieć. Jakaś tajemnica, pracownik ma nie wiedzieć na jakich warunkach ma być zatrudniony?

Grek
@Logan 21.03.2018 20:00

Raczej sie nie zgodze, jedyny plus to podniesienie podstawy, warunki premii i prowizji to totalne dno. Pokazali w prezentacji mnoznik prowizyjny jako 38%, w rzeczywistosci bedzie to samo co teraz czyli najnizszy z mozliwych w tym przypadku 15%.

Logan
@Grek 22.03.2018 11:09

Zależy od regionu na jakim poziomie była sprzedaż oraz kto był na jakiej umowie. Zleceniówki zdecydowanie na tym skorzystają, zaś agencyjni mogą się wahać nad zmianą pracodawcy

Grek
@Logan 24.03.2018 11:52

Osoby z etatów rowniez, w moim przypadku zmiana bedzie ogromna ( okolo 800 zl miesiecznie mniej ). Wiele osob chyba sie zastanowi, czy to cos podpisywac, ja osobcie raczej wole dostac odprawe i uciekac jak najdalej z tej firmy

Logan
@Grek 24.03.2018 13:50

Rozumiem. Bardzo szanuje doświadczonych pracowników tej firmy. Mam nadzieję, że odprawa pozwoli na założenie własnego biznesu. Powodzenia ;)

Janko Muzykant
@Logan 24.03.2018 19:32

Jaka odprawa ? Ha ha w tej firmie nie ma czegoś takiego i nigdy nie było :)

Edyta

@Logan, możesz bardziej rozwinąć oraz uzasadnić swoją wypowiedź. Dlaczego właśnie tak uważasz, albo czemu tak jest? @Józef, wyjaśniłeś tą kwestię ze swoim przełożonym? Wiesz już coś więcej? @Olala, co ty myślisz o pracy w UPC Polska oraz dlaczego? No i przypominam, że pisząc posty stosujemy się do regulaminu. Nie używamy obraźliwych słów, niezależnie, czy piszemy pozytywnie czy negatywnie. Sporo jest wypowiedzi na temat warunków pracy oraz atmosfery. Natomiast interesujące jest, czy UPC Polska prowadzi obecnie rekrutacje nowych pracowników oraz na jakie stanowiska. Podzielcie się również swoimi doświadczeniami odnośnie przebiegu rozmowy rekrutacyjnej.

Marta
@Edyta 04.04.2018 08:56

Zapomnij broń boże nie daj się namówić na prace w Upc . Targety, przepracowanie , nędzne pieniądze , wyspy w galeriach - (usunięte przez administratora) !

Olala

Firma rodem z epoki kamienia łupanego. Wyobraźcie sobie że czekanie na wyceny techniczne wynosi średnio 4-6 tygodni. Wstyd wysyłać po takim czasie oferty klientom. Taka biedronka wśród firm telekomunikacyjnych... niskie zarobki, podła atmosfera donoszenie na współpracowników, kolesiostwo nie z tej ziemi :( Pracuje od nowego roku i już mam dość. Myślałam że jak pracowałam u Francuzów to była tragedia z zarządzaniem i ogólną pracą ale u Amerykanów to jest coś po prostu niesamowitego jak to wygląda. To trzeba przeżyć takiej żenady i poziomów absurdu nie idzie chyba nigdzie indziej spotkać. Trzeci miesiąc mojej pracy i muszę przyznać, że ja nie wiem jak ten biznes funkcjonuje. Kto tym zarządza i czemu nikt nie zmienia nie wprowadza, innowacji zmian ? Jeśli są zmiany to czemu aż tak utrudniają nam pracę ? Nie potrafię tego zrozumieć... Generalnie w tej firmie nikt nic nie wie i nie potrafi odpowiedzieć na proste pytania. Szkoda tylko, że co innego usłyszałam na rozmowie jak się zatrudniałam.

Szaraczek
@Olala 20.03.2018 22:37

piszesz 4-6 tygodni to i tak super czas. Ja w 2014 zakładałam kilka wniosków o wycenę przyłączenia lokalu i wiecie co, dziś 21-03-2018 dostałam odpowiedź, że się nie da.Wstyd mi za tą firmę.

Olala
@Szaraczek 21.03.2018 20:15

Ojj na ostatnim spotkaniu dowiedziałam się, że mamy super jakość za którą klienci muszą płacić. Ludzie którzy zarządzają tą firmą chyba uważają, że zatrudniają jakiś niedorozwojów jak myślą że będziemy łykać takie bzdury. Ale jak mamy takich przełożonych jakich mamy to trudno się dziwić jak ta firma funkcjonuje już sami nie wiedzą co robią i mówią.

Uki

Z mojej perspektywy 3 lata temu zarabiałem 10 tys zł w sprzedaży na rękę Dziś w tej samej firmie nie całe 5 tys minus zus , księgowa , podatek dochodowy A nadal sprzedaje najdroższą kablowkę Warszawie. Z roku na rok trudniej o klienta Ludzie nie chcą płacić tak wysokich cen za abonament szukają ofert w granicach 50-60 zł Naganiasz sprzedaż firmy swoją reklamą i ciągła konkurencja w działach sprzedaży bo masz najsłabszą ofertę Ty jako przedstawiciel handlowy firme reklamujesz ulotkami plakatami itd ale zeby firma wspomniala o przedstawicielach w jakies reklamie nie do pomyslenia. Jesli od kwietnia 2018 roku wejdą zmiany znów na gorsze To dział sprzedaży D2D przestanie funkcjonować

Alii
@Uki 16.03.2018 16:48

B2B też powoli staje się wymarłym tworem. Handlowcy tylko na rozmowy latają i uciekają z firmy. Każda zmiana w firmie to cios w handlowców tak sie nie da pracować.

Zostaw opinię o UPC Polska - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie UPC Polska