UPC Polska

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 322 ocen.

Opinie o UPC Polska

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie UPC Polska

Milena

Przedstawiciel Handlowy UPC w Krakowie, czy to jest dobra praca?Podpowiecie coś?

Mateusz

A jak się sytuacja prezentuje, jeśli chodzi o pracę w charakterze instalatora TV? Mam zamiar rozpocząć pracę w tej firmie i słyszałem, że na tym stanowisku zarobki są dobre. Jak to wygląda w rzeczywistości?

budry
@Mateusz 09.12.2017 19:31
A jak się sytuacja prezentuje, jeśli chodzi o pracę w charakterze instalatora TV? Mam zamiar rozpocząć pracę w tej firmie i sły...

Mateusz , UPC nie zatrudnia instalatorów. Instalatorzy to pracownicy firm podwykonawczych . Kolesiostwo spowodowało powstanie łańcucha pośredników w którym instalator jest ostatnim ogniwem.

Mateusz
@budry 12.12.2017 10:25
Mateusz , UPC nie zatrudnia instalatorów. Instalatorzy to pracownicy firm podwykonawczych . Kolesiostwo spowodowało powstanie ł...

No dobrze, a jak to wygląda w takim układzie? Czy opłaca się pracować jako podwykonawca dla takiej firmy? Chodzi mi tu o ilość zleceń i płacę.

Sashka

Po pracy w Timo czy Orange myślałam ze znam juz typowe korporacje i ich funkcjonowanie ale po przepracowaniu swojego pierwszego miesiąca w UPC jestem załamana. Popełniam duży błąd zatrudniając sie w UPC. W poprzednich pracach jeszcze jakoś udawało mi sie zachować balans pomiędzy praca a domem. Zarabiałam więcej jeszcze do tego .... tutaj natomiast dyrekcja nie ma rodzin siedzą w biurze od samego rana do nocy i wymagają tego od swoich pracowników. Prowizje premie sa na niskim poziomie i oszukuje sie pracowników ludzie z presalsow nie wrzucają naliczeń i w związku z czym nie otrzymujemy prowizji. PreSales to zespół ludzi bez podstawowej wiedzy. Atmosfera tragiczna ludzie tylko rozglądają sie za inna pracą. Jest do banii nie polecam. Ciagle pod górkę robi firma z każdą rzeczą czy to autami służbowymi czy technicznymi rzeczami.

marta
@Miśka 29.11.2017 22:14
Szczera prawda od dłuższego czasu to firma zmierza w stronę PRLu aniżeli firmy nowoczesnej która docenia ciężko pracę :( przykr...

Czy Ty wiesz jak było w PRL-u? Większośc chciałaby aby firmy funkcjonowały na tamtych zasadach: pracownik otrzymuywał wynagrodzenie podstawowe,premię miesięczną,premie kwartalną oraz dwa bonusy roczne /oczywiscie nie była to firma UPC/ eh te czasy juz nie wrócą

Miśka
@marta 30.11.2017 22:13
Czy Ty wiesz jak było w PRL-u? Większośc chciałaby aby firmy funkcjonowały na tamtych zasadach: pracownik otrzymuywał wynagrodz...

Pisze tak ponieważ w PRLu rządziły układy, kolesiostwo donoszenie ze wszystkim na innych współpracowników. Tak właśnie wygląda praca w UPC w tym momencie. Jeszcze rok dwa lata temu tego bym nie napisała.

robol UPC

Witam, przestrzegam wszystkich myslacych o pracy w UPC. Pisze to jako "jeszcze" pracownik.. Najgorsze co spotyka kazdego z pracownikow UPC jest to ze trzeba pilnowac, sprawdzac, przeliczac i analizowac swoja pensje! Poniewaz UPC zatrudnia idiotow a nie specjalistow z firmy zewnetrznej ktorzy caly czas popelniaja bledy za ktore zarzd UPC nie ponosi odpowiedzialnosci bo umywa "prawnie" od tego rece. Pisze tu "zawsze" bo od kiedy pracuje tak sie dzieje czyli juz ponad 2 lata. Pracownicy UPC zlozyli skarge do zarzadu UPC w tym temacie ale do dzis dnia zarzad to olewa - ABSOLUTNIE nie polecam na obencych warunkach tej firmy innym osobom chyba ze ktos lubi uzerac sie i walczyc o zwrot swoich ciezko zarobionych pieniedzy!!

AnhAsi

Praca w UPC w ostatnich miesiącach to jest koszmar. Pracuje w UPC parę ładnych lat jako Key Account Manager i po ostatnich zmianach jakie zaszły w firmie uważam, że jest strasznie. W firmie od pewnego czasu zaczęły panować układy, kolesiostwo i lans wśród kadry zarządzającej. Pracownicy odchodzą lub szukają możliwości pracy poza strukturami firmy. Atmosfera jaka panuje w zespołach handlowych mówiąc delikatnie jest średnia. Panuje całkowite nie zadowolenie, przygnębienie brak chęci do dalszej pracy w organizacji. Natomiast kadra zarządzająca, dyrekcja się lansuje bawi, udając że wszystko jest super. Brak podwyżek, chore targety, brak produktów. Całkowity brak podstawowych narzędzi do wykonywania swoich obowiązków. Brak przepływu podstawowych informacji, problemy zrzucane na handlowców, coraz więcej bez sensownych obowiązków otrzymują pracownicy zajmujący się pozyskiwaniem klientów. Zespół odpowiadający za techniczne sprawy to zespół bez podstawowej wiedzy na który w żaden sposób nie można liczyć. Jak jeszcze rok temu mogłabym szczerze polecić pracę w UPC tak teraz pisząc zupełnie szczerze NIE POLECAM.

LOBA
@AnhAsi 19.11.2017 01:07
Praca w UPC w ostatnich miesiącach to jest koszmar. Pracuje w UPC parę ładnych lat jako Key Account Manager i po ostatnich zmia...

Najważniejsze to się pośmiać i lansować udając, że wszystko gra i jest tak jak powinno. A jak coś to wypierzyć Kama bo nie udaje, że pracuje w super firmie i ma swoje zdanie.

ADAŚ

Dział techniczny wydelegowany na firmy zewnętrznej Ericcson co powoduje ogromne opóźnienia w realizacji zleceń dla klientów czy też wycen technicznych. Wysokie targety które jest niezwykle ciężko realizować przy braku produktów, braku sieci i ogólnym zlewaniu czy to PreSalesów czy osób zarządzających. Atmosfera również nie pomaga w pracy. W firmie są non stop zmiany o których szarzy pracownicy kompletnie są nie informowani dezorganizacja kompletna panuje w firmie. Nikt mądry nie chce zatrudniać się w tej firmie. Nie polecam.

Miśka1092

Witam nie moge odzyskać prowizji za sprzedaż w salonie franszczyźnianym. Szef uzasadnił mi to tym że poniósł duże koszty z moim zatrudnieniem. Ktoś coś wie jak odzyskać pieniądze?

PrezesVader

Ludzie z handlu którzy pracowali po 5-8 lat szukają pracy chodzą na rozmowy, brak podwyżek, targety z kosmosu, brak szkoleń, brak produktów, brak podstawowych narzędzi do wykonywania spokojnie swoich obowiązków. Paranoja co się dzieje w tej firmie. Wymagają aby FO sprzedawać w horrendalnych cenach które obowiązywały na rynku 2-3 lata temu. Nie ma sieci poza centrum Warszawy. Inwestowanie w chore projekty typu New Build. Brak pomysłu osób decyzyjnych na poprawienie sytuacji. Może zrozumieją jak już nikogo nie będzie w Kamach że chyba od dłuższego czasu jest coś nie tak. Zespół presales to ludzie którzy powinni porządne szkolenie przejść ! Za te marne pieniądze szczerze nie polecam pracy w handlu w tej firmie.

Patrycja

UPC warto zainteresować się swoim pracownikami oraz ich zadowoleniem , ludzie którzy pracowali po X lat odchodzą bo jest coraz gorzej, pensje niższe lub takie same , brak możliwości rozwoju a pracy dwa razy więcej. Niezadowolenie pracowników przekłada się na niezadowolenie klientów. Sporo osób już chodzi na rozmowy kwalifikacyjne. PS. Dajcie sobie spokój z głupim konkursami, nagrywaniem filmów, potem wielkie oburzenie kierowników : JAK TO NIE CHCĄ NAGRYWAĆ, MACIE NAGRAĆ. PS2. Jeśli jesteś młodą osobą bez doświadczenia i szukasz pracy warto złożyć CV, UPC jest dobrym wyborem na pierwszą pracę. ( Nie Przedstawiciel Handlowy tylko praca w salonie, słuchawka lub backoffice ) Parę miejsc na pewno się zwolni :)

KATO

Zero profesjonalizmu w tej firmie. Wynagrodzenie w porównaniu do konkurencji śmieszne niskie, a targety do zrealizowania identyczne jak w innych firmach. Do tego brak sieci, brak szkoleń, brak wsparcia sprzedaży, brak produktów. Zespół PreSales mega kompetentny nie realizuje zleceń u każdego klienta opóźnienia z realizacją umów. Brak aut służbowych w zespole KAM. Prowizje wypłacane od 80 % zrealizowanego targetu. NA braku sieci to jest nie do zrealizowania. Nie polecam.

Antek

Praca dla ludzi o dużej dozie cierpliwości oraz mocnych nerwach którzy nie mają możliwości podjęcia pracy w innej firmie i poszukują pilnie zatrudnienia. Pracowałem w UPC jako KAM nie całe pół roku, przeszedłem po 3 latach pracy także jako KAM z konkurencyjnej firmy . To co zastałem w UPC było dla mnie niestety ale nie do zaakceptowania. Wysokie targety nie różniące się od kolosów z branży telekomunikacyjnej , brak infrastruktury sieciowej dla klientów biznesowych ( jedynie duże miasta i to centra miast ). Brak pomocy od innych działów, brak wsparcia sprzedaży, upominanie się o szkolenia produktowe, sprzedażowe, brak produktów ICT. Wszystko co złego działało się w firmie zrzucane jest na handlowców. Handlowiec musi robić wszystko od przygotowania dokumentów prawnych do podpisania umowy poprzez przygotowanie wyceny technicznej. Zespół PreSales jedyne co robi to informuje handlowca o opóźnieniach w sprawie podłączenia klientów. Prowizje oraz premie skonstruowane są w ten sposób aby firma nie musiała ich za często wypłacać. Bardzo ciężko z tą liczbą usług oraz brakiem sieci osiągnąć wyznaczone cele. Problemy z brakiem aut służbowych przypada jeden na kilka osób. Duża liczba pracowników ze sprzedaży zaczyna odchodzić oraz szukać możliwości pracy. Na plus to ludzie zespołu byli bardzo fajni i pomocni.

podwykonawca UPC

Firma bardzo nierzetelna, nie polecam do współpracy w ramach pozyskiwania lokalizacji oraz podpisywania umów na podłączenie. Umowa ramowa jednostronna, stawki śmiesznie niskie, przekazywane listy budynków błędne, nie zweryfikowane. Po wystawieniu fv na płatność trzeba czekać miesiącami, firma nie płaci odsetek pomimo otrzymania noty. Firma nie wykazuje zainteresowania również tematami, które sama zleciła - brak informacji zwrotnych, totalna cisza miesiącami Przestrzegam szczególnie nieduże firmy, na biznesie z UPC tylko stracicie czas i pieniądze. Firma negocjując stawki podpiera się ilością HP w setkach, Wy dostaniecie do 30 max.

Paula

Dla mnie UPC Polska to normalna firma dla chcących pracować.

Stara gwardia

Pracowałem wiele lat, ale dopiero teraz z dystansem patrzę na tą firmę i mogę szczerze powiedzieć, że to zwykły kołchoz i nie polecam nikomu chyba, że to pierwsza praca i człowiek nie jest wybredny. W takiej korporacji nie masz szans zrobić kariery, bo Kierownictwo wyższego szczebla siedzi od lat i nie pozwoli nikomu się wychylić, kto może zagrozić ich pozycji. Na rynku B2C są może nieźli, ale jeśli chodzi o branżę telekomunikacyjną i rynek B2B tą są za murzynami.

Remik

Bardzo mnie zainteresowała sytuacja, że UPC Polska potrzebuje tak dużo osób do pracy na stanowisko przedstawiciela handlowego! Jaki jest tego powód? Rozumiem że to dotyczy wielu miast ale mimo wszystko?

koziorozec87

Pracowałam 1,5 miesiąca. Podczas szkolenia na salonie już mówiono mi że jestem niekumata i głupia. Od momentu obsługi samodzielnej wieczne pretensje, wiecznie koordynatorowi się coś nie podobało pomimo iż klienci wychodzili uśmiechnięci i zadowoleni. Wolałam sama się zwolnić niż mieli to zrobić sami. Do dziś jest mi przykro bo to była praca moich marzeń.

koziorozec87

Pracowałam 1,5 miesiąca. Podczas szkolenia na salonie już mówiono mi że jestem niekumata i głupia. Od momentu obsługi samodzielnej wieczne pretensje, wiecznie koordynatorowi się coś nie podobało pomimo iż klienci wychodzili uśmiechnięci i zadowoleni. Wolałam sama się zwolnić niż mieli to zrobić sami. Do dziś jest mi przykro bo to była praca moich marzeń.

Piotr

Czy są jakiś zmiany na dobre w firmie? Z tego co mi wiadomo to konkurencja planuje coś wprowadzić nowego żeby poprawić sytuacje. Może coś będziecie robić? Taka bezczynność nie wróży nic dobrego dla firmy!!

aasa

To tak: Jeśli jesteś urodzonym handlowcem, chodzenie po blokach 6h dziennie z ciężką torbą nie sprawia Ci problemu, oraz nie czujesz się złodziejem dożucając klientom telefon bez ich wiedzy – to praca dla Ciebie. Jeśli lubisz to robić, jesteś w stanie zarobić 6-10 tys. Jeśli zaś masz w sobie coś z człowieka, zrezygnujesz po pół roku, bo sumienie nie wytrzyma.

Pawelec

Widzę, że UPC Polska ma bardzo długą listę ofert. Praca mało wdzięczna , tym bardziej, że klienci nie rozpieszczają !!

Edyta

@Luidziz tego co piszesz, wynika, że firma się rozwija. Powiesz na jakim stanowisku pracujesz i jak długo? Czy zdążyłeś już awansować w firmie lub dostać podwyżkę? Są to ważne informacje dla osób nowo zatrudniających się w firmie UPC Polska.

Re:Piotrek

Re:Piotrek wpisz sobie w google "upc ericsson przejęcie" i poczytaj jakie dobre zmiany dla pracowników przyniosła zmiana z 2016 roku powodzonka i pozdro :)

Piotrek

Może ktoś nie pracuje w UPC Polska i wypisuje jakieś dyrdymały. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma ale nie szanujemy miejsca pracy w którym jesteśmy. Już niejedna osoba wracała do firmy z pochylonym czołem. Ideałów nie ma i zawsze znajdzie się jakiś problem.

MARIO

Widac ze pracujesz w hr luidzi ale na forum opini dla przyszlych ph twoja wypowiedz jest mierna. Jezeli firma inwestuje w rozwoj to ma koszty a wiec ogranicza swoje koszty a co jest najwiekszym kosztem? 1.pracownik. slaba oferta wspolpracy w porownaniu do konkurencji kropka.

Luidzi

UPC Polska bardzo silnie wdziera sie na rynek. Przy tak olbrzymiej konkurencji mamy dobrą pozycję w branży. Ciągły rozwój, nowe projekty i nowe założenia z cała pewnością pomogą firmie zwiększać zasięg usług i ogólnie pozycje. Cieszę się z pracy w firmie.

nie HYDUS

Od kilku miesięcy forsują niejaką firmą Sajent z INDII do projektowania z marnymi skutkami a niebawem ma budować im sieci firma z Chin - GRATULUJĘ

nie HYDUS

Od kilku miesięcy forsują niejaką firmą Sajent z INDII do projektowania z marnymi skutkami a niebawem ma budować im sieci firma z Chin - GRATULUJĘ

Oceania

Nie ma idealnych firm, być może ktoś w firmie zawala swoją robotę? Jest nadzieja, że ktoś decyzyjny przeczyta i będzie miał o czym rozmawiać z rekruterami?

Prawda

Re:Opałka Tak firma powiększyła swój zasięg działania w chwili obecnej okrada swoich klientów oraz współpracowników na terenie całej Polski w całym swoim zasięgu.

Opałka

Czyżby firma powiększała swój zasięg działania? Mają sporą listę ofert pracy i tak sobie to tłumaczę. Trochę jestem zniesmaczony tymi opiniami na forum!

Niedoszły pracownik

Jak na dużą firmę z Amerykańskim kapitałem całkowity brak profesjonalizmu. Aplikowałem na jedno z stanowisk kierowniczych w sprzedaży. W ramach procesu rekrutacyjnego zostałem zaproszony na dwa spotkania, poproszony o podanie kontaktów referencyjnych oraz obdzwonienie ich w celu uprzedzenia o kontakcie ze strony rekrutera. Po około tygodniu od podaniu kontaktów referencyjnych zostałem zapytany czy mój pracodawca zgodzi sie na skrócenie okresu wypowiedzenia. Po czym - cisza. Nawet najprostszego dziękujemy za poświęcony czas ale zdecydowaliśmy się na innego kandydata. Ja w pełni rozumiem, że pracodawca ma prawo wyboru - i jeśli z jakichś przyczyn moja kandydatura nie była dla niego odpowiednia to przecież w pełni to rozumiem. Ale żeby nawet maila nie wysłać!? W dzisiejszych czasach nie do pomyślenia... Polecam zastanowić się nad podejściem do kandydatów i pracowników bo z takim PR-em daleko Państwo nie zajdą..

majczaj1711
@Niedoszły pracownik 19.07.2017 20:42
Jak na dużą firmę z Amerykańskim kapitałem całkowity brak profesjonalizmu. Aplikowałem na jedno z stanowisk kierowniczych w spr...

Oni nie od dziś funkcjonują w innym świecie....

Zal.pl

Kolega mi mówił że nie płacą nawet po kilka miesięcy zwlekają wiec praca dla kogoś komu na kasie nie zależy z tego co wynika to zadnego auta laptopa komorki materiałów wizytówek też nie dostaniesz a 2 stówki za umowe to im dam jak mi beą znajdowali klientow chętnych kupić.

PH
@Zal.pl 19.07.2017 04:59
Kolega mi mówił że nie płacą nawet po kilka miesięcy zwlekają wiec praca dla kogoś komu na kasie nie zależy z tego co wynika to...

Muszę zaprzeczyć - co do płacenia UPC zawsze terminowo wypłaca kasę.

podwykonawca UPC
@PH 26.07.2017 10:34
Muszę zaprzeczyć - co do płacenia UPC zawsze terminowo wypłaca kasę.

pracownikom może, jako podwykonawca mogę powiedzieć że na przelewy czeka się miesiącami.

:)

Powiedzmy tak pracowalem w upc jako przedstawiciel handlowy tragedia , kasa zadna pseudoszkolenia oraz dojazdy wszelkie aby zaczac prace na wlasny koszt , 1. To znaczy ze jeszcze nic niezarobiles a juz musisz miec transport i oplacic zwiazane z nim koszty 2.meega nie korzystna i drozyzna, jeszcze do tego wadliwa i pelna bledow 3.materialy ulotki ?? Z takimi materialami to ..... no niesprzedaz nie przejrzyste nie ladne z wygladu odpychajace 4 . Wszystko co chcemy tak naprawde dodatkowo platne np ,hbo, canal + i tak dalej 5.moj przelozony na przyklad czasem nie wszystko mowil czyli to co klientowi nie przyszlo w postaci pytania no potem sa problemy jesli jest taka polityka firmy 6. Parcie ciagle na wyniki , jesli sprzedajesz ok jesli nie sa problemy telefony i ciagle naciskanie 7 .ostatnie na 3 miesiace jakie bylem hmm zarobilem 1300 zlotych czyli 433 wychodzi na miesiac zadowalajace prawda ?? ;)

:)

Powiedzmy tak pracowalem w upc jako przedstawiciel handlowy tragedia , kasa zadna pseudoszkolenia oraz dojazdy wszelkie aby zaczac prace na wlasny koszt , 1. To znaczy ze jeszcze nic niezarobiles a juz musisz miec transport i oplacic zwiazane z nim koszty 2.meega nie korzystna i drozyzna, jeszcze do tego wadliwa i pelna bledow 3.materialy ulotki ?? Z takimi materialami to ..... no niesprzedaz nie przejrzyste nie ladne z wygladu odpychajace 4 . Wszystko co chcemy tak naprawde dodatkowo platne np ,hbo, canal + i tak dalej 5.moj przelozony na przyklad czasem nie wszystko mowil czyli to co klientowi nie przyszlo w postaci pytania no potem sa problemy jesli jest taka polityka firmy 6. Parcie ciagle na wyniki , jesli sprzedajesz ok jesli nie sa problemy telefony i ciagle naciskanie 7 .ostatnie na 3 miesiace jakie bylem hmm zarobilem 1300 zlotych czyli 433 wychodzi na miesiac zadowalajace prawda ?? ;)

Pacynka

Rotacja pracowników to jest w każdej firmie tym bardzie, że teraz pracownicy stawiają warunki. Wiadomo, że UPC to nie jest byle jaka firma, jak będzie im zależało to zmienią warunki finansowe? Mam nadzieję.

Marysia jaki troling haha

Caly czas szukaja ph poniewaz kazdy ma gdzies warunki finansowe. Akurat znam sprawozdania i realizacje planow ph i srednio masz najnizsza krajowa a dymasz po domach w b2c. Walki fraud sobie daruj nowe inwestycje to konkurencja swiatlo jest ogromna ukladaj sie z dev. Na rynku jest wielu operatorow na 2017 najslabiej placi upc. A koncentryk to dla babc bo mlodzi i firmy biora ftth etth.

Piny

Co to się dzieje, że UPC ma taką długą listę ofert pracy? Jakieś nowe kontrakty podpisali? Jak ktoś wie bardzo proszę podzielić sie na forum. Jak firma się rozwija to człowiek jest spokojny.

NigdyWięcej

Byłem instalatorem w UPC, firma podwykonawcza NPLAY w Warszawie. Minusy: -Pierwsza wypłata? Po dwóch miesiącach. -Godziny pracy? Teoretycznie od 9.00 - 21.00 ,w praktyce od 8.00 - do ostatniego zlecenia. (Jak się człowieku nie wyrobisz do 21.00 a klient nie zgodzi się na przełożenie instalacji na kolejny dzień to sorry, siedzisz aż skończysz. A jak wrócisz do domu to dalej praca bo trzeba zlecenia pozamykać. -Jeździsz własnym autem, za paliwo nie zwracają. -Nerwy, stres. -Często musisz sam organizować sobie narzędzia pracy na przykład klucze do LB musisz sobie pożyczyć od innego instalatora i dorobić na własną rękę (tych skrzynek z kablami na klatkach czy w piwnicach bloków). Plusy: -Wypłaty (ale też trzeba albo dobrze kombinować albo być robotem, żeby wykręcić ładne sumki)

Piny

Może ktoś wie ile może wyciagnąć przedstawiciel handlowy? Sądzę, że do pensji zasadniczej dochodzi prowizja od sprzedaży? Jakie wyposażenie dostaje ph?

Marysia

Pracuję w UPC już parę ładnych lat. Poprzednio pracowałam w małej firmie, 8 godzin dziennie, 5/6 dni w tygodniu. Pieniądze które zarabiałam ledwo wystarczały na opłaty, kredyt hipoteczny, a trzeba było jeszcze nakarmić i siebie i dzieci. Moimi sąsiadami są ludzie, którzy od ponad kilkunastu lat pracują w UPC, tylko w różnych działach. Namówili mnie bym spróbowała swoich sił jako przedstawiciel handlowy. Na początku może i nie było łatwo, w końcu ciężko przestawić się z pracy biurowej na pracę w terenie. Firma organizowała nowo zatrudnionym różne szkolenia, liderzy wychodzili z Nami w teren, chodziliśmy również z doświadczonymi przedstawicielami na spotkania z potencjalnymi klientami. Po jakimś czasie nagle coś zaskoczyło i zaczęłam dość dobrze zarabiać. Zdarzają się miesiące że zarobię kilka tysięcy, ale są również takie i po kilkanaście tysięcy. W końcu stać mnie na normlane życie, nie muszę liczyć każdego grosza, mogę śmiało pójść z mężem na kolację czy do kina, zabrać dzieci gdzieś na wycieczkę. Jeśli ktoś potrafi gospodarować pieniędzmi, to i w gorszym miesiącu bez problemu może żyć na godnym poziomie. Pracownicy jako benefit otrzymują bezpłatną prywatną opiekę medyczną, ubezpieczenie na życie i od nieszczęśliwych wypadków. Firma zapewnia również bezpłatny pakiet usług pracowniczych oraz kartę multisport. Jeśli ktoś pisze, że nie da się zarobić to ma rację, ale tylko w przypadku, kiedy ktoś zamiast się wziąć do roboty, codziennie chodzić w teren i naprawdę się do tego przykładać, to siedzi i czeka aż klienci zaczną Mu z nieba spadać, tak samo jak i pieniądze…

majczaj1711
@Marysia 13.06.2017 13:29
Pracuję w UPC już parę ładnych lat. Poprzednio pracowałam w małej firmie, 8 godzin dziennie, 5/6 dni w tygodniu. Pieniądze któr...

BUUUUUHAHAHHAHA:-)

sda

(usunięte przez administratora) praca. Traktują cie jak zwierze a liderzy mają swoich ulubieńców. U mnie w zespole, był taki jeden rudy Przemek. Jebał firmę jak leci, ale i tak mu dawali teren i klientów. Zmieniam to w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

Leon

UPC Polska ma sporą ofertę pracy, czyżby nowe rynki?

Zbych
@Leon 08.05.2017 12:26
UPC Polska ma sporą ofertę pracy, czyżby nowe rynki?

Spora oferta pracy w UPC to nie efekt nowych rynków a rotacji pracowników. Supermarkety i fast-foody również mają sporą ofertę pracy i to cały czas.

Onar

A jak.z przejęciem Multimedi?

pracownik

Nie polecam, praca w sprzedaży UPC to żedana, wciskanie na siłe starszym ludziom telefonów i do tego te załosne zarobki....zwalniam sie

BrakNicka

Witam , Jak ktoś chce uczciwie pracować to ani go nikt nie oszuka ani nikt go nie będzie ciągał po urzędach. Ale Polak to cwaniak... lubi wziąć zasiłek i jeszcze na czarno robić. A że taki cwaniak trafia na innego Polaka cwaniaka to któryś musi być większy cwaniak. Piszecie o Nplay w Gdańsku - i zgadzam się z wami - trafiliście na większego cwaniaka. Zamiast podpisać umowę z konkretnym cennikiem, zapłacić swoje 8,5% podatku dochodowego, podatek od luksusu zwany Zusem i mieć pieniądze na czas, to kilku panów dało się nabrać na "hufiec pracy" pod egidą jednego Gdańszczanina który za was brał pieniądze a wy dostawaliście nawet nie wiecie jaki procent... Ale ..dla Nplaya nawet stroną nie byliście, byliście pracownikami (jak się okazuje nielegalnymi) pana S. który zresztą za ten numer wyleciał. Tak na marginesie umowa jest jedna w całej Polsce firma N. ma stawki wyjściowe nieco wyższe od T. Są jakie są nie da się tego zmienić... Można robić albo zmienić zawód. Wielu robi, zarabiają dobre pieniądze jak na krajowe warunki. Wystawiane Fvat na poziomie 8000zł netto nawet za tzw 1,5 etatu i własny samochód jest sporym zarobkiem. Tylko ludzie, pracujcie legalnie....płaćcie podatki. zusy. i żyjcie Branża komunikacyjna jest ciężką. Ceny usług lecą na łeb na szyję. Klientów nie przybywa i w tej chwili jest ich około 1,4mln w UPC. Z tego musi wyżyć firma, firmy Wykonawcze, tantiemy, opłaty, licencje. Jak na razie tylko UPC znalazło złoty środek i dzięki temu się rozwija. Tak, kosztem pracowników etatowych ale jest to naturalna kolej rzeczy - Outsourcing. Wiele innych firm nie zauważyło tego wcześniej i popatrzcie jaki ich los... wspomniany Net Sat Media,wielki Aster, duża Multimedia i wiele wiele regionalnych małych operatorów i cóż z tego że stawki mieli wysokie... jak nie ma u nich pracy .....

majczaj1711
@BrakNicka 04.05.2017 01:02
Witam , Jak ktoś chce uczciwie pracować to ani go nikt nie oszuka ani nikt go nie będzie ciągał po urzędach. Ale Polak to cwa...

Z Aster Panie Brak to akurat inaczej to było.

Piotr

UPC Polska w branży ma trudne warunki do rozwoju. Pracuję w firmie i ogólnie nie narzekam ale nie jest też łatwo. Rynek jest bardzo trudny i ciężko o pozyskiwanie nowych klientów a to jest podstawa do rozwoju firmy. Praca stresująca może nie dla wszystkich?

Lukas

Czy stanowisko Trener D2D i Retail jest aktualne, może ktoś wie?

Natalia

Czy coś wiecej dowiem się o pracy dla "Pricing & Portfolio Specialist"?

omnix7

Cześć Wszystkim byłem dzisiaj na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko Doradca Klienta Biznesowego w segmencie Small Office/Home Office w oddziale w Gdańsku. Czy ktoś pracował na tym stanowisku, co myślicie na ten temat ? Czy warto podejmować tę pracę ?

23prim

Przepracowałem w firmie 20 lat - dobrze się pracowało dopóki nie przejęła tego KORPORACJA UPC. Wyssają z ciebie wszystkie soki a potem wyrzucą na bruk bez słowa podziękowania za lata charówki.

Zostaw opinię o UPC Polska - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie UPC Polska