MediaExpert

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 300 ocen.

MediaExpert
3 300 6 1

Opinie o MediaExpert

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Luis

Kto tych pajaców tak szkoli ze, mają napadać na wchodzącego klijenta z debilnym pytaniem... "w czym mogę pomóc" Sobie pomóż chlopie!!! :-) kuzwa ja wchodzę i wychodzę gdy widzę jak pajac biegnie w moją stronę.... Całe kierownictwo do pośrednika!!!

Lui23

Pracuje tam, jako specjalista ds sprzedaży i serwis...moje zarobki zalezy od miesiąca wachaja sie od 3 do 4 tyś. Bardzo dużo rzeczy do ogarnięcia, dużo wymagaja ale kasa zawsze na czas. Kto nie czuje tych klimatów będzie mial ciezko, dużo zależy tez od ekipy pracujacej i kierownika ja akurat trafiłem super.

NICK

Bardzo dużo opinii wykasowanych z tego roku.

Nataszaaa

Witam, Ktoś wie na temat zarobków w Lublinie ? Jak atmosfera ? Udaje się z premiami ?

i h..uuj

Czy zgodne z prawem jest obciążanie pracowników kwotami brutto za towar, który "zaginął" podczas inwentaryzacji. Przecież to jawne OSZUSTWO. Towar firma kupuje w cenie netto, a za inwentaryzację mam płacić po cenie dnia z systemu. K...wa to jawny przekręt zarabiać jeszcze na inwentaryzacji.

Piter
@Łysy z brazzers 24.12.2016 22:17

Astral Tergu nie rozumiem , rozwiń swoją odpowiedź, i czy warto tam iść pracować czy nie

Nowy

Witam.Jakie są zarobki netto ? Na okres próbny i po okresie próbnym jak jest z premiami ? Z góry dziękuję !

ole
@Nowy 31.07.2018 00:18

u nas chłopak nowy dostał jakieś zapewnienie stałej kwoty na 3 miesiące ale nie wiem ile. ja wychodzę średnio 3300-3500 chyba ze jest to grudzień :D wtedty żona narzeka ale wynagrodzenie godne.

Hanibal

Serio, żeby aplikować do ME trzeba napisać list motywacyjny? :) List motywacyjny to ja ostatni raz z 10 lat temu pisałem :)

Hik
@Hanibal 12.07.2018 15:56

Nie trzeba

Ciekawy

Czy ktoś wie ile się czeka na kontakt po wysłaniu CV + listu na doradce, o ile w ogóle się zainteresują?

anonymous
@Ciekawy 24.07.2018 16:23

Do mnie po 4 dniach zadzwonili.

Piotr

Czy jest ktoś kto poda jaki jest zarobek brutto na dzień dobry bez zbędnego ględzenia?!

Dolny
@Piotr 11.06.2018 16:32

ja mam około średnio 3700 natomiast niektorzy mają tylko po 3 koła. Zależy jak dobry jestes. ja tam nie narzekam jakos specjalnie.

y

Witam! Na jakie zarobki można liczyć w salonie jako doradca? Tylko proszę sprecyzować brutto czy netto/

pracownik
@y 19.07.2018 00:39

W zależności w jakim mieście mieszkasz. U mnie średnio było to 3500 zł za rok 2017. W chwili obecnej gdy stawki GS są na bardzo niskim poziomie (z niewiadomych powodów) to ciężko zarobić 3000 zł. Przykładowo w roku 2017 premia GS za np pralkę wynosiła 60-70 zł, to w chwili obecnej za tą samą pralkę masz płacone 12 zł. Oczywiście cena sprzętu dla klienta nie zmieniła się.

szogun

Mediaexpert Sierpc totalna kicha jeśli chodzi o kierowniczkę tempa dzida tylko szantażuje i straszy przez tego człowieka od początku roku odeszło czterech bardzo dobrych pracowników . Owa pani jest złym człowiekiem który nie nadaję się na to stanowisko, ona tylko przeszkadza w pracy nie pomaga. po odejściu wydzwania straszą inwentaryzacją, koszmar i nigdy więcej. Z całego serca nie polecam omijacie łukiem firmę Mediaexpert.

Killer
@szogun 02.09.2017 12:44

Witam,ja jestem zadowolony otrzymałem awans i podwyżkę za dobrze wykonywana prace nawet się nie spodziewałem,że zostanę tak doceniony :)co do kierowniczki to chyba ktoś pisze o innej osobie,bo jest pomocna,nie robi problemów i dba o pracowników

Sierpc

Mediaexpert Sierpc odeszlem z powodu kierowniczki nie znajacej sie na niczym straszy zwolnieniami wylewa swoje nerwy na pracownikach przez nia odeszlo z tego sklepu wielu dobrych sprzedawcow kierowniczka do Zwolniebia w trybie natychmiastowym!!!

Pracujący
@Sierpc 19.09.2017 14:42

Ja pracuje tam kilka lat i nie zgadzam się z powyższą opinia.Rzeczywiście wymagania są,ale jak w każdej pracy,pochodzące z góry. Mi się dobrze pracuje,jest dobra atmosfera,idzie się z nią dogadać.Wiadomo trzeba też zarabiać,a żeby zarobić musi być parcie na wynik

padaka

Pracowałem przez 2.5 roku - klimat był do momentu zmiany regionalnego.

padaka
@padaka 16.07.2018 16:46

przepraszam, nie Warszawa - tylko Syców

anonymous

Zagląda tu ktoś z Radomia i mógłby opisać jakie warunki są w radomskich sklepach?

RickDick

Pracuję w tym (usunięte przez administratora) od 5 lat i wydaje mi się że mogę coś powiedzieć. Przeczytałem kilka opinie i niestety w większości są prawdziwe. Zaczynając od kierowników kierowników którzy nic nie robią tylko siedzą na necie a swoje obowiązki przerzucają na zastępców i pracowników. Kwestia godzin pracy jest opłakana ponieważ pracuje się w równoważnym systemie pracy z reguły od otwarcia do zamkniecie sklepu zwykle od 9 do 20. Przyjmowanie dostaw i dzwiganie sprzętu w większości przypadków jest niezgodne z BHP. Straszliwy natłok pracy związany ze sprzedażą, dostawą i milionem innych rzeczy zlecanych przez kierownika i meilowo przez ASM-a. To co mnie najbardziej boli to permanentne i stałe oszukiwanie klientów w temacie przedłużonej gwarancji i rat raczej przepłacaniem za raty. Zarobki - ja akurat pracuję w miejscowości gdzie mieszka około 50 tys ludzi i wykonując plan obrotowy średnia wypłata z 3 miesięcy to ok 3700 zł na rękę. Ogólnie nie polecam pracy w tej firmie przez faworyzowanie, przez tabele, godziny pracy

Specjalista do spraw sprzedaży
@RickDick 11.07.2018 21:05

Kolega mówi jak jest, tez pracowałem w tym (usunięte przez administratora) Dodam jeszcze że karza sobie płacić za inwentaryzacje... Towar kupują po cenie hurtowej, wszystko jest ubezpieczone a pracownikom liczą po cenie detalicznej ... Jeszcze za misstery shopera 300zl w plecy można dostać... Naprawdę szkoda czasu na ten (usunięte przez administratora)

Wk....

Pier...na firma oszukuje na wynagrodzeniu!!!! Za tą je...ną konstrukcję umowy, gdzie jest 1500 podstawy brutto i można zabrać całą uznaniówkę gdzie nie wychodzi nawet wynagrodzenie minimalne Państwowa Inspekcja Pracy powinna wam doj... porządną karę kilku milionów złotych!!!!!!!

Tsubasa

Każdy powinien spróbować pracy dla tej firmy. Niezła szkoła życia:) Każda inna praca będzie sielanką. Przede wszystkim realizacja założonych planów. Większość firm sprzedażowych ma jeden plan-obrót. Tutaj jest min. pięć planów do wykonania. Odporność na stres... w ogłoszeniach o pracy powinno być to zapisane pogrubioną czcionką 72 ;P

Ania

Reklamują teraz promocje lodówki firmy niemieckiej za 1440 zł 70 szer.jade do sklepu a tam cena około 3000 zł a pan z obsługi ze nic o tym nie wie ????.Zalosne .Nabijanie w butelkę po co reklamy w telewizji

ty wiesz kto

Witam.W media pracowałem ponad 2 lata w mniejszym mieście w opolskim.Powiem tak praca fajna,ekipa też ok naprawdę ją lubiłem niestety Kierownik tego nie docenił i musiałem odejść.Gość ten to największy leser jakiego matka ziemia nosiła!W dodatku nie rób cwaniaczek który nic nie potrafi tylko zabiera (usunięte przez administratora) w troki i już go nie ma.Znalazł sobie paru zastępców którzy za niego wykonują brudną robotę bo on niczego nie potrafi.Nie wiem za co ten facet bierze taką wielką kasę i jeszcze marudzi że za mało zarabia!Dlatego udało mi się odejść z dumą i teraz ma spokój psychiczny.Nie wiem dlaczego Dyrektor Marcin trzyma takich ludzi zamiast zwolnic takich osłów i zostawić załogę która świetnie wykonuje swoje obowiązki! i to nie jest wina pracowników tylko Kierownika nieroba który tam jest tyle lat że przez niego nie chcę się pracować niech się PIS za nich w końcu wezmie i doceni ludzi bo to oni dają z siebie wszystko by sklep jakoś funkcjonował to my zmieniamy topki to to my sprzątamy wykładamy towar itp dzięki nam ten nie rób ma kasę a on tylko straszy dlatego dziś jestem wolny mam inna pracę i nie muszę już go słuchać były pracownik.

dzidzi

sam fakt że na umowie nie ma nawet najniższej krajowej to już świadczy o firmie. ja pracowałam w niej 12 lat temu i wtedy nie było takiego syfu. a teraz? co to 1500 brutto. w media markt brutto jest 2800. dziw że ktoś tam robi

Omijać

TRAGEDIA!!!! Nie polecam. Uczestniczyłam w rekrutacji na stanowisko kierownicze. Musiałam wziąć urlop najpierw na rozmowę rekrutacyjną, potem kolejny dzień urlopu na AC, który trwał cały dzień. Na początku wszystko wyglądało ok. Dobra organizacja, lunch dla uczestników. W ciągu max. 14 dni miała być odpowiedź, niezależnie od decyzji. Po 14 dniach cisza.... Napisałam maila do Specjalisty HR, który uczestniczył w spotkaniach, cisza..... Napisałam maila do Dyrektora Regionalnego.... cisza. Zadzwoniłam, żeby zapytać jaka decyzja. Odpowiedź: sprawdzą i oddzwonią. Do dziś cisza. Nie polecam i na pewno wszystkim będę odradzała tę firmę. Niepoważne traktowanie kandydatów. Na szczęście mamy rynek pracownika i można wybierać w ofertach pracy. Przyjęłam inną ofertę i jestem zadowolona, a zarządzającym firmą TERG radzę przyjrzeć się pracy HR, bo robią firmie kiepski PR.

Mika
@Omijać 01.07.2018 16:23

Witam. Chcę aplikować również na kierownicze stanowisko, ale powyższy komentarz wzbudził we mnie wątpliwości. Odezwali się w końcu?

Ben

Napiszcie mi czy mozna ME zarobic miesiecznie na reke 7 tys bo ktos opowiada ze tyle zarabia. Dziekuje

anonymous
@Ben 03.04.2018 11:42

Jasne że da się zarobić. Osobiście tam pracuje i sobie chwalę tę pracę. Polecam

Taipei

Zawiść z tej pracy to norma, faworyzowanie przez twojego kierownika pracowników innych działów również. Godziny niezgodne z kodeksem pracy. 4 dni zasuwasz po 12h po czym masz dzień wolny i znowu 2-3 dni po 12h. Odpowiedzialność materialna za inwentaryzacje i braki, brak jasnych i czytelnych zasad. Raty to naciąganie ludzi byle sobie wyrobić punkty w tabelkach. Jednym słowem tragedia a to tylko wierzchołek góry. Nie polecam.

Taipei
@nick 30.05.2018 23:38

Powinieneś mieć wyrobione godzin tyle ile jest w normie miesięcznej ale...dokładają ci nadgodziny bez pytania o twoje zdanie - a jak się nie zgodzisz to krzywo patrzą. Jeszcze słowo o zarobkach. Nie w kazdym sklepie tak jest ale generalnie masz 1500 plus premia uznaniowa - wyrównują do najniższej krajowej jak ci obcinają uznaniówkę. Do tego to co sobie wyrobisz czyli gwarancje, raty, Psp, komplementarną. Ja nigdy nie schodziłem poniżej 2500 na czysto ale sposób w jaki musisz się na***ć i nasłuchać (usunięte przez administratora) wartych ludzi co myślą ze są super sprzedawcami przyprawia o mdłości. Ta firma nie ma nic wspólnego z zasadami fair play i równości.

Wykidajło

Witam, Proste pytanie. Mam możliwość pracy w media i chce wiedzie jaka kasa czy 2500 się zarobi tak "na spokojnie". Sklep w małym mieście 12tysiecy mieszkańców.

Dobra rada
@Wykidajło 24.05.2018 18:02

W tej firmie nie ma nic spokojnie

Symekk

Witam, ktos wie jak wygląda praca w Zakopanem? Zarobki, atmosfera itp? Z góry dzięki za info!

agerlinka

Witam, a jak wygląda praca w ME w sklepie w Zakopanem?

Łukasz

Dotyczy wszystkich sklepów . Każą ludziom wciskać kłamstwa czym jesteś lepszy E tym lepsza wypłata . Chyba ze wchodzisz w (usunięte przez administratora) kierownikowi to sam ci coś dołoży a innym zabierze . Większość kierowników siedzi i przegląda neta . Jak wchodzi ASM to udają ze coś zawzięcie robią . Pracowałem na kilku sklepach i ta sama sytuacja . Teraz pracuje u konkurencji która się śmieje z MEX ze swoimi ratami towarami to porażka . Wypłata mam na tym samym poziomie co Mex a spokojniejsza robota .Wszytko lepiej zorganizowane od magazynu na którym jest magazynier po obsługę systemów która jest jasna i prosta

Łukasz
@roller 08.05.2018 18:15

Rtvagd

J

Też jestem zdania, że firma ta od pewnego czasu stosuje wyzysk na pracownikach . Niski poziom pracy, brak możliwości poproszenia o urlop. Nawet ten, który się należy za dany rok. Szok jeszcze raz szok. Nie polecam pracy w media expert. Odradzam, trzymajcie się szerokim łukiem od tej firmy.

pracus
@J 12.02.2018 12:15

ales ty glupi

Szymon

Witam a czy to prawda ze za najlepsze obroty w miesiącu dany pracownik.jest nagradzany?

Szymek
@Auu 14.03.2018 14:27

znajomy niby został sprzedawca miesiąca i od góry dostal 100o zl do wykorzystania w spa, czy to możliwe?

Gocha

Czym się różni stanowisko doradcy klienta od doradcy ds. sprzedaży i usług? Bo takie ogłoszenia się pojawiają a w opisie obowiązków jest to samo. I na jakie warunki finansowe można teraz liczyć? I dlaczego dają taką dziwną umowę, 1500brutto +ileś tam % premii? To w ogóle jest legalne bo nie ma w umowie gwarantowanego, najniższego wynagrodzenia a premia wiadomo, może być albo i nie.

BYŁY pracownik - hura
@Gocha 05.04.2018 20:05

Doradca klienta to najczęściej pracownik tzw POK (punkt obsłuki klienta) doradca ds. sprzedaży i usług to na sale sprzedaży. Przynajmniej tak było jak ja pracowałem. Nigdy tam nie wróce chodź wytrzymałem prawie 6 lat (głównie ze względu na zarobki :) ) Czy umowa do końca jest legalana to nie wiem ale napewno opłacalana jak chce się zarobić i trafi się na naiwnego klienta, a i pod waeunkiem że nie wejdziesz w drogę komuś z "większym doświadczeniem" ogólnie taki trochę kołchoz pracy jak się nie ma rodziny to OK ale inaczej odpada

Zostaw opinię o MediaExpert - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MediaExpert