MediaExpert

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 278 ocen.

Opinie o MediaExpert

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MediaExpert

Jaa

Jak są przyznawane premie świateczne? Z jakiegos funduszu w formie gotowki i kiedy się ją dostaje?

Eurobank

Szukam pracownikow media expert - w sprawie kodow do eurobanku. Prosze o kontakt apocal20@gmail.com

anonymous

A szkolenia odbywaja sie w sklepie w ktorym sie zatrudniam czy gdzies na wyjezdzie?

anonymous

Takie rzeczy tylko w media Markt dostałam uszkodzona lodówkę

Do piszących z ukrycia :)

Pracuje w firmie dość długo i na różnych sklepach ( z powodu zmiany miejsca zamirszkania ) i powiem tyle , praca w handlu nie należy w dzisiejszych czasach do łatwych jest duża konkurencja wiec o klienta trzeba walczyć .Ale wypisywanie obelg w stronę swoich kolegów z pracy lub przełożonych na forach internetowych jest infantylne .Lidzie miejcie odwagę porozmawiać na swoich sklepach o tym co was boli lub się nie podoba .Podsuncie swoje pomysły do zmian . Z zasady wypisują obelgi ludzie sflustrowani sami nie umiejący nic więcej osiągnąć .Albo zawsze można odejść z pracy która nas nie zadowala rynek pracy jest otwarty o pełny różnych propozycji .

Zmęczony życiem w Polsce
@Do piszących z ukrycia :) 20.11.2017 08:38
Pracuje w firmie dość długo i na różnych sklepach ( z powodu zmiany miejsca zamirszkania ) i powiem tyle , praca w handlu nie n...

Powiedz mi jakie to propozycje masz dla nas... Praca w sklepach typu rtv/agd jest i tak dla wielu osób dobrym rozwiązaniem, kto wie czy nie najlepszym... "Porozmawiać w swoich sklepach o tym, co istotne i co nam przeszkadza" - to nie takie proste, bo kierownicy sklepów wszystko widzą lepiej i dokładniej niż sprzedawcy!! Ale co oni tak naprawdę mogą??? To jest praca dla ludzi, którzy już na życiowym starcie mieli pod górkę i którzy nie urodzili się z jakimś wyjątkowym talentem czy w bogatej rodzinie... Łatwo można tutaj zastąpić jednego pracownika drugim. Będzie miał kiepskie wyniki? To zaraz przyjdzie kolejny! Może nawet dużo lepszy! W tego typu pracy jest się wykorzystywanym i jedno jest pewne - na pewno nie będzie to pierwsza i ostatnia praca w życiu!

Jimi

Jakie trzeba spełnić warunki, żeby otrzymać w tej firmie podwyżkę premii uznaniowej? Pracuję w MExie od blisko 3 lat i mam takie same stanowisko jak koledzy w pracy, ale na niższej uznaniówce. Od czego to zależy?

Karolina

@ryba piszesz o pakietach socjalnych oferowanych przez pracodawcę, których nie otrzymujesz. Może przyznanie pakietu socjalnego pracownikowi zależy od pełnionego przez niego stanowiska? Myślisz, że taka opcja jest możliwa? Na jakich warunkach opiera się Twoja praca w MediaExpert?

ja
@Karolina 14.11.2017 10:46
@ryba piszesz o pakietach socjalnych oferowanych przez pracodawcę, których nie otrzymujesz. Może przyznanie pakietu socjalnego...

pakiet socjalny w ME: Dodatek do pakietu multisport oraz pranie odzieży 3 zł miesiąc. Szał normalnie :D

ryba

Mam pytanie na temat filmików zamieszczonych na stronie https://kariera.mediaexpert.pl/ Regionalny mówi min. o pakietach socjalnych. Mam kilkuletni staż w ME. O jakich on pakietach mówi? To jest jakaś wiedza tajemna tylko dla ASM'ów czy po prostu bajki opowiada na potrzeby filmu?

Marino

Pracowałem przez jakiś czas na sklepie Zory . Faktycznie paru bardzo dobrych handlowców którzy ciągną sklep i parametry w górę .I na tym koniec dobrych opinii .Kierownik udaje ze coś wie i coś robi . Ale największa zagadkom jest ta ruda (usunięte przez administratora) szkapa na sklepie .Spala chyba ze wszystkimi facetami z którymi coś mogła załatwić . Od kierowcy po górę . Do wszystkich szczerzy zeby a za plecami nóż w plecy . Wiedza marna klienci wychodzili jak pisała raty . Udawała ze coś umie . Całe szczęście ze już nie muszę na to wszystko patrzeć Pozdrawiam Zastępcę który jako kadra kierownicza coś jeszcze potrafił zrobić

Max

Moja opinia dotyczy Media Ekspert Lublin ul.Melgiewska kolo Eklerc na ul.Turystycznej.Moim zdaniem personel tam pracujący jest beznadziejny a chodzi mi o sprzedających Telewizory.Kupiłem jakiś czas temu telewizor marki Philips w Media Ekspert we Włodawie i miał to być prezent dla moich rodziców ciężko schorowanych na rentach i to miało być okno na ich świat.Ale niestety po rozpakowaniu TV stwierdziłem ,że gniazdo antenowe jest uszkodzone i chciałem ten TV wymienić na drugi dzień jak się później okazało sprzedawcy TV z Melgiewskiej kolo Eclera stwierdzili ,że pewnie sam uszkodziłem to gniazdo antenowe i nie wymienia mi tego telewizora ,masakra ,myślałem,że ich tam rozniosę, odradzam wam wszystkim tam kupowania czego kolwiek bo zostaniecie z problemem jak ja, tak więc udałem się do Media Ekspert w Lublinie do galerii Olimp gdzie sprawa została zalatwiona profesjonalnie i z szacunkiem dla klienta ,jeszcze raz dziękuję sprzedawcom tam pracującym którzy okazali się profesjonalni i prawdziwymi ludźmi ,którzy zrozumieli mój problem ,jeszcze raz im dziękuję i przestrzegam wszystkich przed kupieniem czego kolwiek w Media Ekspert na Melgiewskiej kolo Eclera,chyba,że chcecie się potem ,,bujać,, z problemem ,bo ci sprzedawcy są bezduszni i po prostu przychodzą do pracy nie dla klienta tylko naciągnąć klienta !!!;;;

Max

Moja opinia dotyczy Media Ekspert Lublin ul.Melgiewska kolo Eklerc na ul.Turystycznej.Moim zdaniem personel tam pracujący jest beznadziejny a chodzi mi o sprzedających Telewizory.Kupiłem jakiś czas temu telewizor marki Philips w Media Ekspert we Włodawie i miał to być prezent dla moich rodziców ciężko schorowanych na rentach i to miało być okno na ich świat.Ale niestety po rozpakowaniu TV stwierdziłem ,że gniazdo antenowe jest uszkodzone i chciałem ten TV wymienić na drugi dzień jak się później okazało sprzedawcy TV z Melgiewskiej kolo Eclera stwierdzili ,że pewnie sam uszkodziłem to gniazdo antenowe i nie wymienia mi tego telewizora ,masakra ,myślałem,że ich tam rozniosę, odradzam wam wszystkim tam kupowania czego kolwiek bo zostaniecie z problemem jak ja, tak więc udałem się do Media Ekspert w Lublinie do galerii Olimp gdzie sprawa została zalatwiona profesjonalnie i z szacunkiem dla klienta ,jeszcze raz dziękuję sprzedawcom tam pracującym którzy okazali się profesjonalni i prawdziwymi ludźmi ,którzy zrozumieli mój problem ,jeszcze raz im dziękuję i przestrzegam wszystkich przed kupieniem czego kolwiek w Media Ekspert na Melgiewskiej kolo Eclera,chyba,że chcecie się potem ,,bujać,, z problemem ,bo ci sprzedawcy są bezduszni i po prostu przychodzą do pracy nie dla klienta tylko naciągnąć klienta !!!;;;

Kuba

Czy bez żadnego doświadczenia, po szkole licealnej mam szansę na przyjęcie ?

Były i obecny niewolnik
@Kuba 27.09.2017 16:01
Czy bez żadnego doświadczenia, po szkole licealnej mam szansę na przyjęcie ?

Masz szansę, osobiście pracuję w konkurencyjnej firmie, ale te firmy między sobą się praktycznie niczym nie różnią! Wszedłem tutaj z czystej ciekawości. Natomiast co do pracy - w dzisiejszych czasach w handlu pracuje się naprawdę bardzo źle, przynajmniej w Polsce. Jeśli chodzi o doradztwo w sklepach rtv/agd, to sprzedaż stricte samego sprzętu i doradzenie klientowi dobrego wyboru, najlepszego sprzętu dla niego, jest niezbyt istotne... Liczy się tylko i wyłącznie to co "wokół" tego sprzętu, czyli PG, raty, akcesoria. Na tym pracujesz, sam sprzęt jest z punktu widzenia doradcy nieważny, bo nie daje zarobku - no chyba że sprzedaż tzw. "sprzęt stary", czyli wysoko punktowany, ale wierz mi - to jest tak zaj....e trudne, że po pewnym czasie zwątpisz w polecanie tych "ps-ów" - klienci nie są głupi. Tam, gdzie pracuję, te PS-y są bardzo niekorzystne dla klienta i co za tym idzie - trudno je sprzedać. Nie wiem jak to wygląda w ME... Klient, który wychodzi bez rat, usług i PG, to dla doradcy klient stracony (co z tego, ze coś kupił...????), klient, który wychodzi bez sprzętu, z pustymi rękoma, to najgorsze co może być... hehe. Będziesz miał dużo takich wizyt i nie będziesz miał pg, rat, to wylatujesz bardzo szybko. To nie jest praca dla starszych osób -np. po 30 r.ż., bo jest uwłaczająca godności, ale dla dzieciaków po liceum - jak najbardziej!!!! Nigdzie się tyle nie nauczysz w tym wieku!!!

Sierpc

Mediaexpert Sierpc odeszlem z powodu kierowniczki nie znajacej sie na niczym straszy zwolnieniami wylewa swoje nerwy na pracownikach przez nia odeszlo z tego sklepu wielu dobrych sprzedawcow kierowniczka do Zwolniebia w trybie natychmiastowym!!!

Prawda

Tak jak napisał WWW. Zatrudniłem się jakieś 1,5 roku temu w tej firmie i egzystuję tam po dziś dzień. Jednak z dnia na dzień od samego początku coraz więcej rzeczy mi się w niej nie podoba. Chciałem mieć kontakt z klientem, doradzać zakupy do ich potrzeb, inspirować nowościami itp. a stałem się wciskaczem ubezpieczeń. Nie ważne, że przychodzi starsza babcia i ze swoją skromną rentą chce zwykły telefon by móc porozmawiać z wnuczkiem. Moim zadaniem jest wcisnąć jej najnowszego smartfona na raty z ubezpieczeniem i do tego jakimś drogim smartwatchem albo głośnikiem mobilnym. Uczono nas wszystkich, że ważne jest badanie potrzeb klienta tymczasem taki uj. Ważne jest by opchać mu jakiś priorytet. Kierownictwo i ich pomysłowość w nieumiejętnym zarządzaniu firmą i zasobami ludzkimi nie zna granic. Codziennie wysyłane są maile z porównaniami do innych sklepów, z narzekaniami, że ci lepsi a ci wiecznie słabi, z milionem rzeczy do zrobienia, wdrożenia i nauczenia ponad ludzkie zdolności. Następstwem tego są dni takie jak mój dzisiejszy: pół dnia na magazynie, przyjmowanie dostawy, ustawianie topek, realizacja zarządzenia, odtowarowania i na deser 2 klientów z którymi udało mi się porozmawiać i niczego nie sprzedałem.

pracownik
@Robert 09.10.2017 23:07
Taki dzień jak opisałeś to typowy poniedziałek. Dla mnie mistrzostwem świata będzie jak wprowadzą TOP-y na Pendrivy i Kart Micr...

Zapomniałeś o naszej kochanej marce G&J. Gdzie praktycznie w każdej Topce jest na pierwszym miejscu

Robert
@pracownik 11.10.2017 18:37
Zapomniałeś o naszej kochanej marce G&J. Gdzie praktycznie w każdej Topce jest na pierwszym miejscu...

Póki co nie ma ich jeszcze na TV i komputerach :-) Ale wymyślą :D

Przyszly?

Koordynator magazynu przeladunkowego jakies opinie, informacje ktos udzieli? Zarobki, opis stanowiska, mozliwosci? Warto?

Zadowolona.

Polecam prace w tej firmie. Jestem bardzo zadowolona. ME Lodz.

WWW

Ciągły nacisk na sprzedaż ubezpieczeń w tej firmie w postaci planów comiesięcznych zabija całkowicie radość z tej pracy. Zatrudniając się jako doradca klienta w tej firmie każdy, potarzam KAŻDY pracownik musi się liczyć z tym, że profesjonalne doradztwo przy wyborze towaru (zwłaszcza wg. standardów SOK) będzie zajmowało bardzo niewielką część waszego czasu. Liczą się przede wszystkim parametry a ubezpieczenia najbardziej. Niewykonanie minimum założonego przez kierownictwo na sprzedaż ubezpieczeń skutkuje dla pracownika przejściem w plan naprawczy, którego niewykonanie w konsekwencji równa się zwolnieniu z pracy. Zatrudniając się w tej pracy każdy nowy pracownik powinien się liczyć z faktem, że przede wszystkim będzie tanim agentem ubezpieczeniowym firmy X, która nie ponosząc większych nakładów dorabia się kosztem pracowników firmy Media Expert. Rozumiem sytuację, w której ubezpieczenie sprzętu jest dobrowolne (uważam, że jest to również dla wielu klientów pożyteczne), ale ciągły nacisk ze strony kierownictwa na ten parametr prowadzi do aberracji, w której klient staje się ofiarą patologicznego wciskania ubezpieczeń na siłę (zwłaszcza przy sprzedaży towarów na raty). Efektem takiego stanu rzeczy jest fakt, że premiowani są wytrawni wciskacze polis. Dla firmy tacy ludzie są niezastąpieni.

szogun

Mediaexpert Sierpc totalna kicha jeśli chodzi o kierowniczkę tempa dzida tylko szantażuje i straszy przez tego człowieka od początku roku odeszło czterech bardzo dobrych pracowników . Owa pani jest złym człowiekiem który nie nadaję się na to stanowisko, ona tylko przeszkadza w pracy nie pomaga. po odejściu wydzwania straszą inwentaryzacją, koszmar i nigdy więcej. Z całego serca nie polecam omijacie łukiem firmę Mediaexpert.

Jola Mazurek

Witam.Nie jestem pracownikiem lecz klientem. Chciałam opisać pewne zdarzenie w Głuchołazach.Jestem z Nysy i byliśmy nie dawno temu w sklepie ME w Głuchołazach.Chciałam przedłużyć umowę w Orange za biurkiem siedziały dwie panie które bawiły się telefonami kompletnie mnie ignorując.Na szczęście podszedł do nas Pan który coś tam wytłumaczył i w końcu jedna z Pan się ruszyła .Ta młodsza była całkiem miła ale ta druga mniejsza dość że pyskata i opryskliwa to jeszcze stwierdziła że numeru nie można przenieść tylko mam przejść na nowy że tego się nie da itp .W końcu wyszłam i przedłużyłam umowę w Play.Fatalna ta obsługa za kasą ale sklep ogólnie fajny , dobrze że chociaż Panowie mają jakąś wiedzę bo Panie do wymiany!Klientka z Nysy

BYŁY PRACOWNIK ME

WITAM. CHĘTNI DO PRACY W ME W TARNOBRZEGU. ZASTANÓWCIE SIĘ NAD TYM. BYŁEM PRACOWNIKIEM MEDIA EXPERT 2 MIESIĄCE I NIE CHCE MIĘĆ Z NIMI NIC WSPÓLNEGO. TOTALNY WYZYSK. DELEGACJA ZA PALIWO DO INNEGO SKLEPU NA SZKOLENIE NIE WYPŁACONA NA CZAS, CO WIĘCEJ CZEKAM JUŻ 4 MIESIĄCE NA ZWROT ZA PALIWO I ZA BADANIA LEKARSKIE. CALA FIRMA MOŻE JEST OK, ALE JAK TRAFICIE NA NIEODPOWIEDNIEGO KIEROWNIKA TO MOŻECIE MIEĆ NIEFAJNE DOZNANIA ZWIĄZANE Z BRAKIEM PROFESJONALIZMU. ZAROBKI MOŻE FAJNE POD WARUNKIEM JAK WYROBICIE PAKIETY TZN(UBEZPIECZENIE DO SPRZĘTU , SPRZEDAŻ WYPRZEDAŻY, KOMPLEMENTARKĘ, ) NO I NAJWAŻNIEJSZE JEŚLI CI NIE ZABIORĄ ZA BRAKI STANÓW SKLEPU. PODPISUJĄC ODPOWIEDZIALNOŚĆ FINANSOWĄ JESTEŚCIE ODPOWIEDZIALNI ZA BRAKI KASY W KASIE SKLEPU. BRAKI TOWARU NA MAGAZYNIE. PODSUMOWUJĄC TEMAT. SZCZERZE ODRADZAM PRACY W TYM SKLEPIE. BYŁY PRACOWNIK WAM DOBRZE RADZI. NO ALE MOŻE CHCECIE SIĘ SAMI PRZEKONAĆ, W TAKIM RAZIE ZROZUMIECIE O CZYM MOWA NA WŁASNEJ SKÓRZE. POZDRAWIAM

Anonim

Może ktoś coś napisać o ME w Łowiczu? Znajdzie się tu ktoś?

heh

Media Expert to firma dla ludzi grubo porąbanych, trzeba być mocnym psychicznie żeby tam pracować i dobre gadane żeby wszystko wkręcać ludziom, o atmosferze nie wspomnę że jest to swojego rodzaju wyścig :) ale w żadnej firmie tak dobrze nie bawiłam się pracą jak w Media Expert. Sama przyjemność :) Pozdro

sklep w mazowieckim

u mnie od poczatku istnienia sklepu pracuje praktycznie ta sama ekipa, zwolnieni byli ci, którzy się po prostu nie nadawali. kierownik dba o pracownikow i stara sie zeby wszystko bylo tak jak nalezy. pracy jest dużo, obowiązków również. a z drugiej strony przerwy na kawe czy papierosa nikt nam nie wylicza. nadgodziny są, ale wszystko jest kwestią dogadania sie z kierownikiem. a kasa jest naprawde w porzadku, nie widzialem w naszym sklepie nikogo kto by narzekal na zarobki.

z zapałem do pracy
@sklep w mazowieckim 04.08.2017 00:04
u mnie od poczatku istnienia sklepu pracuje praktycznie ta sama ekipa, zwolnieni byli ci, którzy się po prostu nie nadawali. ki...

Cześć, czy możesz podać składowe premii? Zastanawiam się nad pracą w ME i nie wiem czy się zdecydować. Chodzi mi o dodatkowy % z sprzedaży akcesoriów, przedłużanie gwarancji, sprzedaży usług instalacyjnych, sprzedaży usług Orange. Jakie są składowe premii?

były niedoszły pracownik
@z zapałem do pracy 09.08.2017 10:34
Cześć, czy możesz podać składowe premii? Zastanawiam się nad pracą w ME i nie wiem czy się zdecydować. Chodzi mi o dodatkowy...

Witaj. Dobrze Ci podpowiadam nie podejmuj w tej firmie pracy. Łamanie prawa na każdym kroku. Ja bez podpisanej umowy w Łodzi pracowałem 3 dni i im podziękowałem. Jawne łamanie przepisów prawa pracy. Umowę bez mojego podpisu wysłali w formie skanu na emaila. Mówisz o składnikach wynagrodzenia tu też kombinują i łamią prawo. Podstawa 1500 brutto, do tego premia sprzedażowa do 49% i wtym do jest właśnie kruczek bo nikt nowy takiej nie dostaje coś może około 23% w realu, jest jeszcze 3 składnik też procentowy, mocno uznaniowy i bardzo niepewny. Szukaj inne pracy przyjacielu

Aśka

Uciekajcie od tej firmy jak najdalej!!!

Kołchoz

Warunki płacowe w tej firmie w sprzedaży są popieprzone ponad ludzkie pojęcie. Wyrabiasz plany, pracujesz ciężko jak łoś leśny i żeby się starać o podwyżkę po 2,5 roku pracy musisz jeszcze udowadniać przez kilka miesięcy na pseudo planach zawyżonych jak ch.j że jesteś godzien. Kierowniczka ściemnia, że podwyżki nie może dać bo nie od niej zależy tylko od jakiegoś kozła wyżej, że ogólnie źle się dzieje, sklep nie zarabia i jest do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> A na sam koniec zatrudniają nowego z byle jakim doświadczeniem w KFC (nie ujmując pracownikom KFC) na takiej samej premii uznaniowej co ty bo nikt w tej firmie nie chce pracować na start za niższe stawki. No jasny ch.j mnie strzela.

Karolina

@Wiesiek, piszesz tylko o pracy na magazynie czy na wszystkich stanowiskach podobnie wygląda kwestia finansowa? Czy ten przedział wynagrodzeń jest na jakiś określony czas a później można liczyć na podniesienie pensji? Obecnie prowadzony jest nabór na różne stanowiska o magazynie kilka informacji wiemy, a jak jest na dziale obsługi? Tam tez poszukują kilku osób

Wiesiek

Witam, na magazynie przerzutowym wynagrodzenie prezentuje się tak 1650 zł brutto i premia do 95 % wynagrodzenia podstawowego wychodzi się netto 2300 zł, kierowcy mają podobnie ale z godzinami wyciągnom 2400-2800 zł netto pozdrawiam

Nowy

Wyjaśnijcie mi coś: Nowa osoba dostaje 1500 brutto na umowie?! przecież najniższa to 2000! Jest sie ubezpieczonym od 1500?! Co jeśli postanowią nie dać tej premii uznaniowej? Zostaje się z 1050 zł na rękę?? Jeśli tak to jakiś CYRK Jesli jest inaczej proszę o wyjaśnienie.

KLIKI
@ja 10.08.2017 20:42
bzdura - moja koleżanka pracowała i zarabiała około 3 tys na rekę

pewnie że zarobi i 3500 na rękę tyle że przepracuje ze 40-50 nadgodzin,zaliczy TK na95% do tego utrzyma parametry czyli udział rat,polis, akcesoria, oraz wyprzedaż staroci,to zarobi ,będzie pisać sprawozdania do kierownika co robił cały dzień ,pozabiera sprzedaż kolegom z salonu to wyciągnie 3500zł,tyle że w domu jej niema od rana do nocy ,nie polecam tej pracy nikomu kto ma rodzinę ,będzie dzieci widział ale na zdjęciach pozdrawiam na szczęście były już pracownik ME

KLIKI
@ja 10.08.2017 20:42
bzdura - moja koleżanka pracowała i zarabiała około 3 tys na rekę

pewnie że zarobi i 3500 na rękę tyle że przepracuje ze 40-50 nadgodzin,zaliczy TK na95% do tego utrzyma parametry czyli udział rat,polis, akcesoria, oraz wyprzedaż staroci,to zarobi ,będzie pisać sprawozdania do kierownika co robił cały dzień ,pozabiera sprzedaż kolegom z salonu to wyciągnie 3500zł,tyle że w domu jej niema od rana do nocy ,nie polecam tej pracy nikomu kto ma rodzinę ,będzie dzieci widział ale na zdjęciach pozdrawiam na szczęście były już pracownik ME

Szalony

Widzisz, obsluga w sklepie ma gdzieś reklamacje itp. Na tym pracownicy nie zarabiaja, dlatego takie podejście a nie inne... idź do sklepu i kup nowego smartfona, powiedz sprzedawcy że chcesz do tego ubezpieczenie, usługę instalacyjną, najlepiej na raty i z akcesoriami.. to Ci w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wejdą za przeproszeniem i obslużą Tak, byś kupiła to co oni chcą :)

Kandydat

Wrzuci ktoś opinie o pracy w biurze? Sekretariat, księgowość, kadry etc. Interesują mnie godziny pracy, zarobki, nadgodziny, zaplecze świadczeń socjalnych, atmosfera itp.

Monika

witam pracuje ktos w ME w Legionowie?jak zarobki?atmosfera?kierownictwo?

sprawiedliwy

Najgorszy pracodawca na rynku, kierownictwo robi w czarnych "plastikowych" koszulkach, wynagrodzenie ich jest takie jak u zwykłego pracownika jak i czasami niższe. Ogólnie dużo wymagają a mało dają od Siebie. Ciągle źle, mało, co byś nie zrobił to i tak nie docenią. Potrafią jedynie karać niż nagradzać. Uczciwa osoba nie odnajdzie się w firmie, jedynie te co potrafią kłamać i oszukiwać. Dziękuję

alan

Spoko pracodwca. Moge dać pozytywa

Magda

Wisła, Tycby, Dą rosa Górnicza i podobno Zabrze. Możliwe, że będzie tego wiecej. Docelowo ma być 600 sklepów. Tak słyszałam.

Alina

Czy ktoś wie w jakich miastach na Śląsku otworzy się w tym roku Media Expert?

Doktor218

Może ktoś z was napisać jakieś obiektywne porównanie pracy w Media Expert i w Neonet? Mam oferty od obu i nie wiem, który wybrać. Neonet mam 10km bliżej a w ME dają stówkę więcej do wypłaty więc na jedno wychodzi. Z góry dzięki za pomoc.

Niezadowolony
@Doktor218 28.04.2017 16:43
Może ktoś z was napisać jakieś obiektywne porównanie pracy w Media Expert i w Neonet? Mam oferty od obu i nie wiem, który wybra...

Wybierz Neonet. U nas 2 osoby, które pracowały, są teraz w Neonecie. Są mega zadowoleni, nie zarabiają tyle co wcześniej w media expert, ale mają: większy komfort psychiczny pracy, sensowne godziny pracy. Można by tu wiele napisać, ale przede wszystkim: w media expert szykuj się na planowe nadgodziny (bo w firmie poucinali po 1 osobie z kadry na sklepie), ciągłe durne odtowarowania produktów na magazyny centralne (co powoduje, że szykujesz towar do oddania, a ch...j w tym czasie sprzedaż cokolwiek na sklepie). Ciągły nacisk na: sprzedaż akcesoriów, przedłużonych gwarancji, usług instalacyjnych i konfiguracyjnych, oferowanie umów orange. A jak coś idzie na raty, to tak jakbyś był lichwiarzem... Więc jeśli chcesz przyjść do pracy w media expert, to szykuj się na niezły zapie....ol.

ADMIN
@Niezadowolony 29.04.2017 23:05
Wybierz Neonet. U nas 2 osoby, które pracowały, są teraz w Neonecie. Są mega zadowoleni, nie zarabiają tyle co wcześniej w medi...

NAPISZ MI PÓŹNIEJ ILE TRZEBA ZAPŁACIĆ ZA BRAKI INWENTARYZACYJNE W NEO :) JAK COŚ TO UDZIELĘ WAM KREDYTU NA TO, BO LUDZIE KTÓRZY PRZESZLI DO NAS Z NEO MAJĄ ŚREDNIO MIĘDZY 2 A 4 TYSIĄCE ZŁOTYCH DO ZAPŁATY PO INWENTARYZACJI :)

jaro

Wie ktoś jakie samochody są we flocie? Chodzi mi o regionalnych?

Pgl
@jaro 12.04.2017 22:53
Wie ktoś jakie samochody są we flocie? Chodzi mi o regionalnych?

Skody

FkYou

Zwykłe skur....two z Twojej strony.

Krysia

MediaExpert-Bydgoszcz-Focus. Jeśli nie znasz swojej obecnej lub przyszłej Pani kierownik, można zobaczyć na forum Saturna, co sądzą o niej jej byli współpracownicy: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,50082,0,0,3 : Chrupek 2016-08-04 11:13 Ciekawe aska z fokusa ile razy kielbase lizala tym ugury zeby posade w fokusie dostac

on

Jakie samochody mają kierowcy regionu?

gpou

wszystko zalezy do jakiego sklepu sie trafi. pracowałem w takim gdzie wgl nikt nie wiedział co sie dzieje i generalnie nikt niczym sie nie przejmował

avatar1996

Takie różne opinie, bo i firma wielka. Od lat jestem klientem ME i nie mam im nic do zarzucenia. Czytam te wpisy, bo jestem redaktorem ankiet Tk i zajmuję sie brandingiem firm. Piszecie o złych kierownikach i złej obsłudze np w mieście Żory- tu mój sprzeciw kompetencja pracowników ponad średnią krajową i jakość ich obsługi na wysokim poziomie. Chcecie zobaczyć jak wygląda naprawdę źle dobrana kadra? Zapraszam do niedalekiej od Żor Czerwionki-Leszczyny gdzie zastępca kierownika i sam kierownik to marionetki sam nie wim kogo ani z wyglądu, ani z umiejętności ani z wiedzy o tym czym powinni i jak zajmować sie na swoich stanowiskach nie maja zielonego pojęcia. Gratuluje firmie doboru kadry kierowniczej-kierownik(pan K.i jego zastępcy(pani R)-głupota bije po oczach. Żal patrzeć , a niby taka porządna firma. i dalej będę ją chwalił dopóki nie napotkam podobnej nietrafionej obsady

Iga
@avatar1996 24.03.2017 22:42
Takie różne opinie, bo i firma wielka. Od lat jestem klientem ME i nie mam im nic do zarzucenia. Czytam te wpisy, bo jestem re...

Jeśli tak dużo osób pisze negatywne komentarze, w dodatku z różnych regionów to znaczy, że to prawda. Niestety wyzysk i tyle. A praca ciężka, odpowiedzialna i czasochłonna. I słabo płatna. Gdzie są inspekcje pracy ? Już po takich wpisach powinni przyjrzeć się tym pracodawcom i niektórym kierownikom. Tu nie chodzi o wybrzydzanie, ale o jakieś ludzkie warunki.

ktoś kto pracował

Hello.Pracowałam w Media w mały miescie w Opolskim w Gł....----powiem tyle MEGA PORAŻKA. Nic tylko hestia raty z ubezpieczeniem i naciąganie klientów to norma .Ludzie jak można chciałam byc normalnym sprzedawcą a nie agentem ubezpieczeniowym!Ekipa tez masakra 4 pracowników na sklepie istny wyscig szczurów! Jeden liże [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kierownikowi kradnie sprzedaż drugiemu grafik masakra godzin ponad normę fałsz i obłuda!Kierownik tez porazka tylko siedzi na telefonie i wysyła tabelki.Ma jednego lizusa i tylko to się liczy!To praca tylko dla wytrwałych jesli umiesz kłamać to się nadajesz jeśli nie to lepiej szukaj coś innego ja tak nie potrafiłam więc odeszłam i mam spokój!Pozdro

JA
@ktoś kto pracował 24.03.2017 22:23
Hello.Pracowałam w Media w mały miescie w Opolskim w Gł....----powiem tyle MEGA PORAŻKA. Nic tylko hestia raty z ubezpieczeni...

Jak ktoś nie potrafi sobie poradzić to rezygnuje i szuka czegoś łatwiejszego, gdzie będzie mógł kasę dostawać za siedzenie na telefonie i sprawdzanie co znajomi napisali. Praca jest wymagająca, a godziny są takie jak w innych handlowych firmach ( są święta, są nadgodziny ) jak wszędzie , ale za darmo nikt tam nie pracuje.

Zdegustowany
@JA 28.03.2017 16:54
Jak ktoś nie potrafi sobie poradzić to rezygnuje i szuka czegoś łatwiejszego, gdzie będzie mógł kasę dostawać za siedzenie na t...

'' a godziny są takie jak w innych handlowych firmach ( są święta, są nadgodziny ) jak wszędzie'' Skąd masz takie informacje, że tak jak w innych handlowych firmach. Pracowałem w innych firmach i nigdzie nie spotkałem się z czymś takim, jak planowanie grafiku a w nim średnio 20 nadgodzin ( i nie mówię tu o miesiącach świątecznych). Przecież to jakieś kpiny są... Rozumiem, że robienie nadgodzin w związku z durnymi nocnymi wyprzedażami, raz na 2 tygodnie, jak ktoś zachoruje lub ktoś z ekipy jest na urlopie. Ale do cholery, nadgodziny w związku z tym, że w sklepie gdzie pracuje jest za mało osób, bo ludzie w centrali wpadli na pomysł zwalniania pracowników, by zaoszczędzić kasę chociażby na 1 etacie... Szkoda, że nie mam innej alternatywy, bo już bym dawno powiedział pas...

Ja

Osobiście zachęcam centralę do większego monitorowania kierowników!!! To co oni wyprawiają znpracownikami w głowie się nie mieści

Monika

Nie dają umów na czas nieokreślony najpierw 3 miesiące, później rok a trzecia umowa tak żeby przed okresem 33 miesięcy się skończyła, premie zabierają za wszystko za brak ulotki 750 za klienta który się wydziera po tobie nie mając racji, polecam prace młodym ludziom bez rodzin którzy mają trochę w.j.b.n.e na taką pracę

janek

@Marlon skąd info że będą zwalniać po jednej osobie?

Marlon
@janek 19.03.2017 08:41
@Marlon skąd info że będą zwalniać po jednej osobie?

Od kierownika takie info. A kierownik od Asm-A. Już nawet kierowcy pytają co się dzieje w rejonie firmie... widac na innych sklepach jest to samo.

Zośka

Cześć , jak się pracuje w ME w Legionowie , jak kierownictwo , atmosfera? Dzięki za odpowiedź Pozdrawiam.

Kazek

Moja opinia o Media Expert w Gorlicach przy ulicy Bieckiej. Zastanawiam się w jaki sposób ta jednostka jeszcze istnieje.Na reklamację gwarancyjna telefonu czekam od 03-02-2017. I w dniu 14-03-2017 odpowiedziano mi , że to może jeszcze potrwać. Zero kompetencji obsługi tego sklepu. Na szczęście tuż obok powstał sklep konkurencyjny i tam gorliczanie robią zakupy

Ola
@Kazek 15.03.2017 12:09
Moja opinia o Media Expert w Gorlicach przy ulicy Bieckiej. Zastanawiam się w jaki sposób ta jednostka jeszcze istnieje.Na rekl...

Media Expert w Katowicach na ul. Szewskiej 11 Omijajcie szerokim łukiem. Minął miesiąc, jak oddałam do naprawy Nokię na gwarancji, którą u nich zakupiłam. Kiedy poszłam po 14 dnach, bo tyle wynosi naprawa na gwarancji, a w przypadku Nokii jest wymieniana na nowy telefon, zostałam starannie przez pracownika wyprowadzana z równowagi. Mówił, że to są procedury i mam czekać, do póki nie dostanę powiadomienia, że wrócił z serwisu. Zagroził mi, że więcej nic ode mnie nie przyjmą do naprawy i że obciążą mnie kosztami przesyłki. Napisałam do serwisu Nokii do Warszawy i okazuje się, że nigdzie nie trafił mój telefon. Teraz trwają jego poszukiwania. Za 5 dni jadę na wykupione wczasy. Jak dziś można poradzić sobie bez telefonu?

Kazek

Brak kompetencji i zdrowego rozsądku obsługi Media Expert w Gorlicach przy ul. Bieckiej 9. Złożony aparat telefoniczny do naprawy gwarancyjnej w dniu03-02-2017 do dnia 14-03-2017 nie jest zwrócony ani też wymieniony na nowy.Czy w Waszej firmie obowiązują jakiekolwiek zasady obsługi klientów. Myślę, że nie macie zielonego pojęcia o handlu i obsłudze klienta.

kopczyniak

Absolutnie nie można nic u nich kupować. Kupiłem telefon który był używany. Co gorsza miał załączoną jakąś blokadę antykradzieżową, a telefon był na prezent !!! Wstyd po wręczeniu prezentu był spory, bo okazało się że telefon używany i z blokadą - tak jakbym go ukradł. W sumie ładnie przygotowany był do sprzedaży folijki i wszystko z wyglądu ok. NIE KUPUJCIE od nich jeśli nie chcecie mieć wstydu potem. Model telefonu HUAWEI Y3 II, w poniedziałek go zwrócę, więc pewnie znów będzie na półce - radzę więc tego modelu w sklepie w Legionowie ( ani w sumie żadnego innego) u nich nie kupować

Zostaw opinię o MediaExpert - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MediaExpert