• Etapy rekrutacji

Jasło - MediaExpert
Jastrzębie-Zdrój - MEDIA EXPERT

5. Opinie o MediaExpert

Opinie o MediaExpert Warszawa

Nie przegap nowości o MediaExpert!

Konrad

29.09.2026 15:26

Niestety, firma poszła w bardzo niewłaściwą stronę. Po zmianach na górze systematycznie niszczy to, co działało dobrze. Najlepiej obrazuje to sytuacja jednego z topowych sklepów tej sieci w Polsce. Wystarczyła zmiana na stanowisku ASMa, by w ciągu zaledwie 3 miesięcy z pracy zrezygnowała większa część kadry kierowniczej, która przez kilka lat trzymała sklep w ryzach. Przyszedł gość nie mający pojęcia o tym jak funkcjonuje ten elektoromarket i postanowił że będzie wszystko grało jak on to zaplanuje. Efekt?. W ślad za kierownikami,masowo odchodzą pracownicy z dużym stażem, którzy przez lata ogarniali cały market i ciągnęli sprzedaż. Oczekuje się, że wszyscy na dole będą posłusznie realizować durne wizje najlepiej za samą pensję podstawową, bo GS-sy to jest obecnie śmiech na sali.Mamią ludzi wyższymi premiami jak im sprzedadzą setki kabelków albo baterii. Na górze panuje złudne i aroganckie przekonanie, że pracownicy i tak nigdzie indziej nie pójdą do pracy, więc można traktować ich z góry ( a jak jest pokazuje rzeczywistość). Dodatkowym argumentem prezentującym jak pro pracownicza jest ta firma, są ostatnie grafiki, które wyjdą bokiem. Bo brak pracowników to jedno, ale masowe l4 to będzie coś, czego szczególnie w czwartym kwartale nie przeskoczą. Tak więc podsumowując, zdecydowanie odradzam podjęcie pracy w tej firmie, dopóki osoby decyzyjne nie zejdą na ziemię i nie zaczną szanować ludzi, którzy realnie zarabiają na tę firmę.

vgfdsvgdvgd

28.09.2026 14:54

Zwracamy się z oficjalnym wnioskiem o ponowne przeanalizowanie i zmianę obecnego systemu organizacji czasu pracy w naszym sklepie. Jako zespół z wieloletnim stażem (wielu z nas pracuje tu od blisko 10 lat albo i więcej) czujemy się współodpowiedzialni za wyniki sprzedażowe oraz wizerunek firmy. Z tego powodu chcielibyśmy przedstawić realne skutki wprowadzenia 8-godzinnego dnia pracy w sklepie otwartym od godziny 9 do 21, 6 dni w tygodniu. Dotychczasowy, wypracowany przez lata system 12-godzinny pozwalał na optymalne obsadzenie wszystkich 5 działów przy obecnym stanie zatrudnienia. Wprowadzenie sztywnych zmian 8-godzinnych generuje szereg problemów operacyjnych: 1. Spadek jakości obsługi klienta (poranki i wieczory): Specyfika systemu 8-godzinnego przy 12-godzinnym otwarciu sklepu powoduje sztuczną kumulację personelu w środku dnia, kosztem godzin porannych i wieczornych. ◦ Do godziny 11:00 z powodu braków kadrowych dwa działy często pozostają bez obsady, a na POK-u rotuje tylko jedna osoba. W naszym sklepie – ze względu na lokalizację przygraniczną – rano mierzymy się ze wzmożonym ruchem klientów realizujących TAX FREE. Obsługą serwisu czy wniosków ratalnych rano zajmuje się jedna kasjerka. Przy jednoczesnym przyjęciu towaru dochodzi do sytuacji, w których klienci na sali sprzedażowej pozostają bez opieki konsultantów. ◦ Po godzinie 19:00 sytuacja się powtarza. Jeden pracownik zmuszony jest do jednoczesnej obsługi dwóch lub trzech działów, co drastycznie obniża standardy sieci i wydłuża czas oczekiwania na obsługę. 2. Zagrożenie bezpieczeństwa mienia: Skrajne niedobory kadrowe wieczorami rodzą ryzyko nadużyć i kradzieży. W poprzednim systemie (12h) takie sytuacje nie miały miejsca ze względu na stałą, bezpieczną liczbę personelu na sali. 3. Efektywność i koszty po stronie firmy: System 8-godzinny w naszym przypadku paradoksalnie utrudnia optymalne planowanie grafików w ramach etatów, co prowadzi do generowania niepotrzebnych nadgodzin. Dodatkowo gdy wykruszy się choćby jedna osoba to przy zmianach ośmiogodzinnych mało kto przyjdzie w dniu wolnym mając jedyny taki w tygodniu. 4. Ergonomia pracy i motywacja zespołu: Praca w handlu, szczególnie w okresie przedświątecznym (4Q) przy zwiększonym zatowarowaniu, wiąże się z dużym obciążeniem psychofizycznym. System 8-godzinny zmusza nas do przychodzenia do pracy przez 5-6 dni w tygodniu. Generuje to większe zmęczenie niż system 12-godzinny, w którym pracownicy mają zapewnioną większą liczbę dni na odpoczynek. Jako zespół jesteśmy w pełni zaadaptowani do systemu 12-godzinnego i to w nim osiągamy najwyższą efektywność bo przez lata w nim pracowaliśmy. Korzyści z przywrócenia zmian 12-godzinnych: • Pełna obsada każdego działu od otwarcia do zamknięcia sklepu. • Wzrost satysfakcji klientów • Wyższe bezpieczeństwo na terenie sklepu. • Lepsza regeneracja pracowników, przekładająca się na wyższą efektywność sprzedażową. Chcemy też zauważyć, ze konsultowaliśmy temat z naszymi koleżankami i kolegami z innych sklepów. Emocje są mocno skrajne na każdym ze sklepów, gdzie występuje podobna sytuacja z grafikiem.

34563467hbgfb

28.09.2026 20:26

Ludzie kończą pracę po południu a sklep jest dla tych ludzi prawda? No i miałoby to sens gdyby nie to, że w wielu sklepach obcięto załogę żeby lepiej wyglądało to w tabelkach. Co ciekawe ilość obowiązków wzrosła ale najwyżej zleci się pracownikom jakieś tam nadgodziny, bo oni i tak nie mają życia poza pracą i się na te nadgodziny zgodzą, więc żaden problem. Na miejscu pracodawcy zrobiłbym to samo a wy zamiast pisać komentarze lepiej już teraz myślcie jak zrobić wynik na konkurs świąteczny, żeby lepszy pasztet kupić na święta ahahhahaha

28.09.2026 22:32

Jakie nadgodziny nie ma nadgodzin a bynajmniej u nas tylko na poku mają , a za braki i tak zapłacicie jak wam ukradną, jakie życie pracujesz w MediaExpert 9 miesięcy ludzie już nie mogą doczekać się podwyższenia podstawy a ty liczysz że kogoś obchodzi twój grafik centrala pracuje że już po 15tej nikogo nie złapiesz.
Papito Joe

23.09.2026 12:19

@mediaexpert Komu mamy te grafiki zgłaszać, Kierownik nic nie wie, asm - według niego wszystko jest ok, do hr, do księgowości czy do samego Prezesa? Praca w tym systemie to porażka na całej linii, rano mało ludzi wieczorem to samo. Ludzie przemęczeni codzienną pracą. Brak magazynierów nawet w okresie 4q - serio? Październik zapowiada się podobnie. Ludzie komentują że będą uciekać na L4 bo z konkursu i tak nic nie będzie. 10 lat pracy i chyba coś się kończy, sami niszczycie tą firmę.
Volverine

25.09.2026 21:54

W RTVeuroAGD mamy tę samą rzeźnię co wy. Ten grafik kaskadowy to u nas od dawna, przychodzisz do cholery czasem na 5 godzin! A właśnie zmienili system premiowy, który w skrócie można nazwać - wszystko albo nic - Jak nie zrobisz 100% planów, to masz minimalną +. A plany są ogromne. Poza tym robimy POKa za free, zamykamy kasy, układamy, sprzątamy, i codziennie setki i TYSIĄCE( dosłownie )cenówek, cały dzień łazisz i roznosisz ceny, tylko po to by jutro znowu je zmienić. Obóz koncentracyjny. Wiesz co, mam wrażenie że obie firmy się dogadały w kwestiach pracowniczych. Rzeźnia zaczęła się jednocześnie w obu firmach i jak wiedzą, że nie uciekniesz do konkurencji, to można nam dokręcać śrubę. Trzeba w ogóle spierdzielać z elektromarketów, tyle roboty i zarobionej dla nich kasy za minimalkę plus.
zainteresowany

27.09.2026 15:56

to co piszesz w neonecie bylo od dawna, zapewne dyrektorki uciekly z neo i poszly do euro i dlatego tez takie zmiany
Kapsułkowicz Bob

20.09.2026 17:52

Z tymi grafikami w tamtym roku było to samo, zaczęło sie od września - 21-22 dni pracujące, tragedia. Zaczął się ten śmieszny konkurs - efekt 1,5 %, październik to samo, grafik 6-8 godz - konkurs 3% Dopiero na listopad zrobili normalny grafik bo tak cisnęliśmy i męczyliśmy - efekt konkurs 35% Więc to nawet wynikom nie sprzyja, to na uj to cisną. To jest nawet działanie na szkodę firmy

27.09.2026 08:43

Gratulacje że chociaż coś zarabiacie my doczekamy się prędzej minusów niż coś na plusie. Już od kilku lat konkursem podjarany jest tylko kierownik i może KSS bo się nasłuchali od regionalnych cała reszta i tak wie że zaczął się najgorszy okres dla sprzedawców roboty coraz więcej a wypłaty przy odrobinie szczęścia może uda się średnie zrobić a z zasady najgorsze w roku.
Kapitan Hook

24.09.2026 23:55

Dzięki za częste przypominanie, że Pan Prezes ma super chiński jacht i ma czas na regaty. Za każdym razem lżej się na sercu robi jak zaczynam dzień w pracy! 😊 Cieszę się, że firma tak szybko rośnie! Już teraz sobie mogę pomarzyć co kupię na święta za 100 zł bonu!

27.09.2026 08:22

Patrząc że ceny rosną to coraz mniej kupisz a tu bony od lat takie same w tej firmie 2 rzeczy się nie zmieniają bony na święta które przy tych wartościach od lat mogli by se darować bo to jest żenujące a 2gie to wypłaty które spadają przez ostatnie lata zamiast rosnąć co widać po pitach.
Sasanka

19.09.2026 21:56

Niebawem rozpoczynam pracę na pok, czego się spodziewać po Rozmowie kwalifikacyjnej brzmiało wszytko ok Mam doświadczenie w Handlu

20.09.2026 16:48

Moja sąsiadka pracuje na stacji 4 dni w tygodniu po 12 h jeden tydzień od rana do wieczora drugi tydzień od wieczora do rana w tygodniu 3 dni wolnego jej to pasuje,może te nasze grafiki ci przypasują nie nastawiaj się negatywnie masz 3 dzieci i zmieniasz pracę więc jak rozumiem za wiele możliwości nie masz skoro ze stacji na sklep lądujesz.Lepiej nie będzię ale gorzej może też nie będzie,jak trafisz na salon otwarty od 9 do 19.
Nicknickowski

24.09.2026 21:33

Uciekaj dziewczyno bo będziesz miała pralkę Siemens w głowie , naprawdę nie warto. Mówię to jako osoba która przepracowała ponad 10 lat i zj... Do innej pracy . Nie uciekła tylko zj... Dodam że w nowym miejscu bardzo szanują mnie za moje pomysły oraz kulturę pracy. Nie muszę dodawać że w tergu mieli mnie na sam koniec za ,, ...... ( WstawcIE co chcecie i będzie się to zgadzało ) .
Kama

24.09.2026 17:05

Praca w tej firmie, to najgorsze, co mnie spotkało w życiu zawodowym. Pracowałam 4 miesiące na POK. Wdrożenia byle jak, większość człowiek przestał na kasie. Obowiązków mnóstwo. Brak jakiegokolwiek podziału pracy, przez co człowiek coś robi i 10 razy musi przerywać. Ogromna presja na wciskanie klientom. Ciągły stres. Bardzo mała obsada pracowników rano i wieczorem. Chociaż większość ludzi była w porządku, to mimo wszystko nie polecam. Za takie pieniądze szkoda po prostu zdrowia.
Poker

24.09.2026 15:17

U nas z tymi planami na polisy i life jest to samo. Pokerzy mają po 2 tysiące w premii dodatkowej, a ludzie na sali albo wcale albo od 200 do 400. Więc niech się gonią z tymi konkursami. Ja patrzę tylko na siebie i będę w pierwszej kolejności sprzedawał te ochłapy zwane gsami a jakość może na koniec miesiąca.

23.09.2026 23:29

Pozwolę zapytać. Jaki id..ta wymyślił ten konkurs 4Q dla sprzedawców za sprzedaż polis i life? Kto ustalał i na jakiej podstawie wziął za wyznacznik dla sprzedawców 7300zl polis, a dla POKowców 750zl life? Dodam, że jesteśmy w tzw. agresywnym programie premiowym. Od tego czasu zarobki na pok są niewspółmierne do tego co zarabia się na sali. Polowa załogi ledwo przekracza próg polis i idzie na jakieś śmieszne premie po 400-700zl, a na poku każdy po kilka tysięcy? Mamy 4 osoby, które piszą raty. Jedna babka ma ponad 4000zl premii za przekroczenie lifeów. Druga ponad 3k, trzecia blisko 3k, a młody dopiero co przyszedł na pok - plakietka uczę się - już ponad 2k? To jest chore. Wyjadacze na sali sprzedaży z 15letnim doświadczeniem po 600zl, robią za 13k polis, a Wy robicie na pok próg 750zl life? Do jednej umowy u mnie sprzedają za blisko 2k. Co roku to samo. Pok zarabia grube siano za pisanie rat, leasingów od lat. Nieważne kogo by tam nie dać. Jedna zaszła w ciążę, przyszedł nowy, który nic nie wie i zarabia więcej od doświadczonych ludzi. Ten kto wymyśla te konkursy powinien zostać zwolniony. To jest traktowanie ludzi na sali sprzedaży jak zwykłe szmaty. Albo robicie każdemu z górki albo nikomu, a nie pok traktowany wiecznie jakby tam jacyś niepełnosprawni pracowali i nie zarabiali. Jak czytam tutaj, że pok to najgorsze miejsce to nie wiem. U nas na poku mają najlepsze premie i na koniec na zimę strzał w pysk, znowu konkurs gdzie pok wyciąga najwięcej. Najmniej parametrów do robienia i największe pieniądze. Też chcę mieć tyle premii z jednego konkursowego parametru. Proszę o obniżenie progów na sali sprzedaży, bo naprawdę odechciewa się pracy jak widzi się takie dysproporcje, wiedząc, że to na sali musimy dowiedzieć się wszystkiego o kliencie, sprzedać mu polisy, akcesoria, usługi, rozmawiać po 20-50min u mieć z tego 30-40zl brutto po czym zaprowadzić na raty i dowiedzieć się, że poker zarobił na NASZEJ transakcji 300 albo 600zl. Tak to wygląda obecnie. Później się nie dziwcie, że rat nie polecamy. Wieczny syf w tej pracy i nierówne traktowanie ludzi.

24.09.2026 12:31

Wasz pok musi mieć wysokie stawki za life. U nas odwrotnie. Każdy kto umie liczyć bardzo szybko odchodzi z poku,bo zarobki są nie adekwatne do zakresu obowiązków. A uśmiechnięci sprzedawcy z sali za nic nie chcą przejść na pok widząc,że z poku ludzie nie mają czasu nawet iść do toalety.
Dominik

24.09.2026 13:40

Nie wiem czy te dysproporcje w zarobkach były przypadkiem czy celową zagrywką ale na pewno skłuconym zespołem łatwiej manipulować,więc cel będzie osiągnięty czy zamierzony czy nie.Pracuje w tej firmie 8 lat i widzę że marnuje swój intelekt i zdrowie fizyczne w tej firmie jak czytam takie komentarze ,przeżywam komedio-dramat za 5 k miesięcznie.
Bobencjusz Prime

23.09.2026 11:33

Grafiki to jest taka tragedia że głowa mała. Ostatnio pracuje 6dni w tygodniu bez wolnego bo po 4h albo 6h no kto to wymyślił... Ceny paliwa i dojazdów mnie wykańczają. Kiedyś były normalne zmiany po 9-10h i wolne w tygodniu. Byłem bardziej wypoczęty, lepiej sprzedawałem i mniej wydawałem na paliwo a teraz? Przyjadę na 4h to nie chce mi się absolutnie nic tylko przeczekać zmianę i do domu i kolejny dzień to samo... Testy wiedzy już dawno powinny zostać usunięte. Premii za nie dawno nie widziałam chyba że ujemna to owszem. A co do bonusów to już totalnie inny temat. Myślałem że to nasz sklep nagle ma tylko od 500 do 1000 w prowizji ale nie. Jeżdżąc w delegację zobaczyłem że 6 na 6 sklepów odwiedzonych ma identyczne sytuację. Obrót ciągle większy a premie tylko niższe. Nie chcę się nikomu podchodzić do klienta aby zarobić łaskawe 1zl za rozmowę z trudnym klientem gdzie w międzyczasie jest taki ogrom obowiązków. Chciałbym chociaż zobaczyć minimalna podstawę a nie jestem na kredytach i tylko płakać mi się chce jak 90% osób zarabia więcej niz ja. No chyba że ktoś jest na rencie to wtedy czuję się lepiej że zarobię od takiej osoby kilka zł więcej.. Znajomi którzy pracują w normalnych godzinach z weekendami wolnymi w fabrykach zarabiają tyle co ja chyba że nadgodziny im wpadną no to już mnie przewyższają. Obecnie moja wypłata wystarcza od 10 do 10 nie ważne jak bardzo będę się starać. Co tu dużo mówić, większość kierowników których znalem uciekła do innych firm gdzie chociaż im głowa odpocznie od tego wszystkiego. Dajcie nam normalne premie bez kombinowania, normalne GS czy slw a zobaczycie jak wam obroty wzrosną. Obecnie widzę taką patologie na sklepach gdzie większość osób woli nabić coś szybko na wolną sprzedaż i spławić klienta niż o cokolwiek walczyć bo każdemu szkoda czasu i szkoda nerwów aby obrywac że mamy obrót bez wyników. Pozdrawiam wszystkich i szanuję każdego za ciężką pracę.
Brak słów

19.09.2026 13:56

Czy tak wygląda „work-life balance” w nowoczesnej firmie? Do tej pory system pracy w naszych zespołach opierał się na dłuższych, 10–12 godzinnych zmianach. Taki system odpowiadał zdecydowanej większości pracowników. Dzięki temu, mimo dłuższego dnia pracy, mieliśmy więcej dni wolnych, co pozwalało normalnie zaplanować życie prywatne — opiekę nad dziećmi, szkołę i zajęcia pozalekcyjne, wizyty, sprawy urzędowe, odpoczynek, rozwój czy realizowanie własnych pasji. Teraz firma postanowiła wprowadzić tzw. pracę kaskadową, w ramach której pracownicy mają pojawiać się w pracy praktycznie codziennie, często na 6, 7, 8 czy 10 godzin, również w soboty. Przykładowo zmiana 14:00–20:00 oznacza, że pracownik jest praktycznie wyłączony z życia rodzinnego w godzinach popołudniowych, a jednocześnie pracuje tylko kilka godzin. Dla rodzica oznacza to dodatkowe komplikacje w organizacji życia z dziećmi. Dla osoby dojeżdżającej 30–40 minut w jedną stronę oznacza natomiast konieczność ponoszenia kosztów dojazdu tylko po to, żeby przepracować 6 godzin. Co więcej, przy obecnym natężeniu ruchu w sklepie zdarzają się sytuacje, w których na zmianie jest więcej doradców niż klientów. Nie zgadzamy się na taki sposób organizacji pracy. Nie chodzi o niechęć do pracy. Chodzi o to, że dotychczasowy system pozwalał nam znacznie lepiej łączyć pracę z życiem prywatnym. Zmiana systemu nie poprawia naszej sytuacji — przeciwnie, zabiera nam dni wolne, zwiększa liczbę dojazdów i utrudnia planowanie życia rodzinnego. Gdzie tu jakas równowaga między życiem zawodowym a prywatnym? Dlaczego pracownicy na sklepach mają ponosić koszt organizacyjnych eksperymentów i być dyspozycyjni praktycznie każdego dnia? Chcemy pracować, ale chcemy również normalnie żyć. Oczekujemy, że głos pracowników zostanie potraktowany poważnie. Dobra organizacja pracy powinna uwzględniać nie tylko potrzeby firmy, ale również ludzi, którzy tę firmę każdego dnia tworzą.

22.09.2026 21:58

Jak rozmawiam z ludżmi u nas w sieci to problem jest w tym że ludzie są zmęczeni tymi ciągłymi zmianami praca w media to jazda na karuzeli co chwile zmiany we wszystkim od premiowania,zarboki po grafiki jedna zmiana nie zostanie wprowadzona a już następna,czego już już nie było grafiki 12 h same, potem 12h i 10 h potem 12h i 10h i 8h teraz następne dziwne godziny.Człowiek idzie do pracy i się stresuje co te mądre głowy znowu wymyślą,brak stabilizacji w umowach,na sali sprzedaży i w systemach też ciągle coś się zmienia ale nie było żadnej zmiany która realnie pomogła nam żeby pracowało się lepiej,lżej.Ludzie chcą stabilizacji,rozsądku,mądrych rozwiązań i bezpieczeństwa.Umówmy się nie zarabiamy po 10 tyś a nawet nie zarabiamy czasem 6 tyś zł co jest przecietną pensją obecnie żeby nam to rekompensowało w jakimś stopniu.
Makafaka

23.09.2026 09:48

Ja Wam podpowiem co jest kluczem do zmniejszenia takich sytuacji. To bardzo proste, dwa ruchy. 1. Pozwólcie kierownikom sklepów pisać grafiki przez nich samych! To oni najlepiej znają możliwości swojego sklepu, wiedzą jak mają rozkładać swoją załogę aby było dobrze. Każde miasto, każde położenie sklepu, rodzaj klientów w okolicy, to wszystko ma ogromne znaczenie i sklepy doskonale wiedzą jak ułożyć grafik aby było dobrze. Wasza tabelka nie zawsze ma odzwierciedlenie w rzeczywistości. Nie w każdym sklepie duża ilość wejść oznacza że musi być np aż 3 osoby na jakimś dziale. Ale jak powiedział nam kiedyś pewien ASM „przy dwunastkach mielibyście za dobrze, za dużo wolnego”. A czy to nie czasem o to w tym wszystkim chodzi? Aby pracownik miał dobrze i firma funkcjonowała dobrze? 2. Zanim wpadniecie na kolejne genialne usprawnienie naszej pracy to może nas zapytajcie czy tego potrzebujemy? Przykład: Na wielu sklepach kasa utopiona w śmiesznych krótkofalówkach. To my, sprzedawcy jesteśmy na sklepach codziennie i naprawdę warto nas zapytać co by nam usprawniło pracę. I tu nie chodzi o jakąś roszczeniowość ale w ciągu ostatnich dwóch lat weszło tyle „usprawnień” że praca stała się po prostu w wielu miejscach trudniejsza. Nikt nigdy nas nie zapytał „podajcie swoje pomysły co może wam ułatwić pracę a my to przemyślimy” Dziękuję za uwagę.
kaktusik

22.09.2026 21:00

sedecznie witam jeszcze tak beznadziejnie jeszcze w moim krotkim zyciu 67 lat nie byłem tok obsłuzonym zakupiona kuchnia wolno stojąca miała byc dostarczona w czwartek lecz w poniedziałek otrzymałem esm ze kuchnia bedzie w wtorek więc cały dzien czekałem na upragnioną kuchnie lecz na prózno bo otrzymałem rozmowe tel z sklepu ze kuchinia moze byc w srode obsługa klienta beznadziejna logistyka (usunięte przez administratora) może w tym sklepie nalezy zmienić menadzera nadmienie ze ja pracowałem tez w handlu to jest sprawa karygodna wstyd ze tacy ludzie bez pojęcia pracują wstyd wstyd szczecinek media expert niech kleo spiewa jak ludzi czaruje pozdrawiam
Zmęczony

22.09.2026 10:42

Co to za za premie? Tu się chwalą marketplace, łódkami (które każdy ma gdzieś). Same zachwyty ale co z bonusami??? Wymagania kosmiczne, znowu jest ciśnienie na wszystko. Polisy, kmpl, pojemniki, chemia, premium mobile itd. trzeba stąd uciekać i tyle

21.09.2026 15:48

Obecna sytuacja pensje beznadziejne, grafik paskudny , konkurs w Q4 jak ostatnimi laty nie do wykonania, obowiązków poza sprzedażowych masa, podstawa nadal nie osiągnęła płacy minimalnej.
Nie ma nic za darmo

18.09.2026 21:40

Powiedzcie mi czy u was też co raz częściej się zdarza, że klienci nie mogą zrozumieć, że cena z kodem to cena po rabacie? Wydaje mi się, że centrala powinna zwrócić na to uwagę, bo ludzie nie mogą bardzo często zrozumieć, że więcej rabatu nie otrzymają
Gacek

20.09.2026 20:00

Bo ludzie nie oszukujmy się od dłuższego czasu są ogłupiani i przez firmę która sra na cenowce tysiąc informacji i 500 rabatów i niestety przykro to pisać ale sami z siebie też nie są za bystrzy

19.09.2026 18:16

Powtarzam to od lat. Gdybyśmy się zjednoczyli i położyli lagę na obrót i wyniki - wszyscy - zwłaszcza w 4Q to wtedy byśmy coś ugrali. Wszystkich nie zwolnią. Zabiorą premie? Trudno. No, ale jak będziemy narzekać rok w rok i robić coraz lepsze wyniki to nie dziwota, że będą nas dalej wyciskać jak cytryny. Oczywiście wiem, że są jednostki, które za nami nie pójdą (znajdziecie je na nTolu jak się wykazują w tych głupkowatych filmikach i zdjęciach), ale jest ich niewielu w porównaniu z normalnymi pracownikami,którzy wiedzą co mają robić, robią to dobrze, a są traktowani jak guano. Zresztą...
Gacek

20.09.2026 19:55

Problemem jest to, że specjaliści handlowi na sklepach często nie szukają innej pracy. Ile to słyszałem że będzie lepiej albo aaa w jednym miesiącu gorzej w drugim lepiej… tym się nic nie osiągnie. Ja zmieniłem pracę - nadal w handlu i mam dużo wyższą podstawę, która umówmy się w tergu jest śmieszna, dużo wyższe premie i zarabiam prawie 2x tyle co w media. Jak dałem papier z wypowiedzeniem to usłyszałem że mogą mi dołożyć 200zl ale to pewnie mnie nie przekona… No i nie przekonało, a jest też kilku takich których takie kwoty trzymają w tym zakładzie 😂 bo on ma 200 więcej ale nie mów nikomu że ci dołożyliśmy. A najlepsi to są kierownicy którzy mają powiedzenie „ja zarabiam mniej od was” a samej podstawy plus premii wychodzi netto to co ty masz brutto ale kto zabroni wierzyć w głupoty które wam opowiadają. Trzymajcie się i szukajcie innych zajęć bo to jest praca na chwilę i bez przyszłości.
Kapsułkowicz Bob

19.09.2026 19:38

Kropla drąży skałę, obecny grafik to porażka na całej linii, zmiany 8-7 godzinne, najczęściej w środku dnia, efekt odwrotny do zamierzonego - brak ludzi w pracy rano i wieczorem gdzie ruch na naszym sklepie jest w tych godz największy. Rano max 3-4 osoby gdzie 2 idą do dostawy, na sali sprzedaży do 11 a nawet 13 czasem jest 2 max 3 osoby. Po 17 podobnie, większość kończy pracę, zostaje 2 handlowców na 5 działów i kasjerka. Klienci wychodzą nieobsłużeni, bo jest za mało pracowników, rośnie frustracja, mnożą się negatywne opinie, ludzie są przemęczeni, dochodzą nadgodziny bo czasem trzeba zostać. Dodatkowo brak magazynierów lub ludzi typowo do odbioru dostaw na sklepach w tak dużej firmie to jest jakieś nieporozumienie. Kiedyś byli ale jakiś ekonomista wyliczył że brak magazyniera zarabiającego 3 tys to oszczędność w porównaniu z pracownikiem który w tym czasie odbierając towar zarabia dla firmy całe 0 zł nawet przez 2 h. A mógłby pokryć koszt magazyniera nawet w kilka dni w tym samym czasie co odbiera towar. Firma codziennie nie przestaje nam ułatwiać życia - to nowe hasła do komputerów, efekt znowu odwrotny - każdy wie o co chodzi - wylogowywanie się marketu, strony, zasobów co kilka minut - po co - skrzynki pocztowe nowe, to jest hit, uwaga dla każdego pracownika - testy, proponuję je robić częściej bo są za rzadko, może codziennie - nowa aktualizacja kolektora, pewnie dlatego bo było za łatwo Piszcie jak na waszych sklepach, trzeba się w końcu postawić - kwt, hello to nie działa jak jest 100% - brak naklejek na zamówieniach internetowych - świetny pomysł, oszczędności pewnie kosmiczne, po co mamy mieć łatwiej. 12 godzin zmiana - na każdym dziale pracownik od rana do wieczora - człowiek wypoczęty, pracuje 2 max 3 dni i wolne - brak nadgodzin - na kasie min 2 kasjerki, brak kolejek do kasy, do rat, do Taxfree - nawet jak się ktoś rozchoruje, jest tyle osób że można go bez problemu zastąpić Piszcie jak na waszych sklepach, trzeba sprawę nagłaśniać
ADASDSAD

18.09.2026 13:16

Jak wam się podobają nowe grafiki? Kto w ogóle wpadł na narzucenie kierownikom rozpisywania pracowników po 6-8h na dzień, przy skepie otwartym 12h? Odkąd weszły te zmiany, działy są nieobstawione rano i wieczorem. Najlepiej jak przyjedzie z rana towar i przyjdzie jakiś serwis albo raty to już w ogóle brakuje ludzi. W ciągu tygodnia chodzimy do pracy po 5 dni, a w miesiący zostaje wolnych może 10 dni wraz z niedzielami. Mówią nam że to system sprawdzony w innych miastach i rzekomo tam działa, a ludzie są zadowoleni. Nie jesteśmy w stanie zrozumieć jak mogą być zadowoleni ciągłym chodzeniem do pracy przy tulu bodźcach które mamy na sklepach to już mózg człowiekowi paruje. Przekłada się to na gorszą obsługę ze względu na zmęczenie, zwiększoną ilość kradzieży przez brak personelu rano i wieczorem. Dlaczego coś co działało dobrze (zmiany po 12h) jest nagle zmieniane na gorsze i jeszcze wychwalane, jakby faktycznie działało. Z perspektywy sklepów ten system kompletnie nie funkcjonuje i nie ma prawa funkcjonować na sklepach czynnych 12h.
Zmęczony

18.09.2026 21:52

Odpoczynku nie ma w ogóle. Firma stoi po stronie klienta, który może cię zwyzywać, a ty nic z tym nie możesz zrobić. Ciągły dojazd psychiczny o wyniki, porządek i wszystko na raz. Nie ma nawet czasu żeby przygotować sobie jedzenie do pracy. Tak jak ktoś napisał: nie pamiętam kiedy jadłem obiad przy stole... I to wszystko za jakie zarobki? Jedna z najbogatszych rodzin w Polsce a muszą liczyć ile firma ma pieniądzy bo nie wiedzą ile mogą nam zapłacić. Masakra

19.09.2026 00:07

Mój tydzień wygląda tak poniedziałek wstaje i czekam na 12 00 żeby wyjść do pracy wracam 21 40 zjem byle co,przysznic i do spania.Wtorek to samo rano coś tam zrobię ale nie za wiele bo bym do 21 40 nie dotrwał jak bym od rana coś robił ,wychodzę o 12 00 i do 21 40 powrót,odgrzewane żarcie,prysznic i spanie.Środa wolne więc zakupy z rana potem pranie,odkurzanie mycie podłóg,jakieś wycieranie kurzy mycie toalety itp potem gotowanie czegoś na kilka dni sprzątanie kuchni po gotowaniu jak wystarczy czasu to spotkanie ze znajomymi i spać.Czwartek 12 00 wyǰscie a 21 40 powrót,odgrzewane żarcie i prysznic i spać ,piątek i sobota to samo znajomi się umawiają na spotkania weekendowe a ja czekam z tęsknotą na niedziele żeby się wyłożyć przed tv i jeden dzień w tygodniu odpocząć i nic nie robić.Ciężko to nazwać życiem a 1 dzień kiedy można poleżeć przez cały tydzień to za mało więkość ludzie cały tydzień wieczorami leży przed tv a do tego mają jeszcze wolne weekendy a tu ani wieczorów wolnych ani weekenów a wystarczyło by zrobić 4 dni prcujące w tyg po 10 h i wolne np wtorek,środa czy czwartek,piątek 2 dni z rzędu żeby się zregenerować i zapomnieć na chwile o pracy i niedziela wolna.Kiedyś się dało,teraz nie da się bo na salonach mniej ludzi pracuje a ci co zostali mają więcej pracy za tych którzy odeszli i łażą na l4 częsciej niż kiedyś bo nie dają rady,jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę rekordy zysków muszą być.
Święta

20.08.2026 21:30

Skoro ktoś z Media czyta tę opinię to zwracam się z prośbą. Z prośbą o to, żeby na święta ten nasz socjal wyglądał lepiej... Czy kolejny rok otrzymamy 200 na markę wlasna i 100 na co chcemy? Przecież tka jest od kilku lat...

16.09.2026 00:24

Ignorowanie głosu pracowników to najszybsza droga do wyciszenia ich zaangażowania. Ludzie nie przestają mówić dlatego, że nie mają racji – przestają, bo widzą, że to bezcelowe.Jesteśmy coraz bliżej tej sytuacji,nasza firma jeszcze dużo musi się nauczyć,umie robić biznes ale kompletnie nie zna się na zarządzaniu ludżmi.
Szkoda

16.09.2026 09:10

Dlatego potrzebne są zmiany na szczeblach zarządzających Hr. Niestety nie każda zmiana jest dobra….potrzebna jest otwarta komunikacja, zrozumienie i szacunek do logistyki, sprzedaży , a nie pokazywanie do zarządu, że jest dobrze, a niestety wynika to jedynie z tego co chce się pokazac, a prawda jest zupełnie inna. Firma traci dobrych ludzi. Szkoda, że nikt tego nie widzi …
Dominik

15.09.2026 19:41

OTWARTY LIST DO ZARZĄDU Szanowni Państwo, zwracam się z prośbą o ponowne przeanalizowanie zasad przeprowadzania cotygodniowych testów wiedzy ogólnej w IV kwartale. W mojej ocenie, przy obecnej liczbie obowiązków i celów sprzedażowych, cotygodniowe testowanie pracowników z wiedzy ogólnej nie przynosi wymiernych korzyści ani pracownikom, ani firmie. Wręcz przeciwnie — może powodować dodatkową presję i zabierać czas, który mógłby zostać przeznaczony na działania bezpośrednio związane z obsługą klienta i realizacją wyników sprzedażowych. Czwarty kwartał jest szczególnym okresem dla handlu. To czas zwiększonego ruchu klientów, intensywnej sprzedaży oraz realizacji celów, a jednocześnie okres, w którym pracownicy powinni być maksymalnie skoncentrowani na kliencie, jego potrzebach oraz wynikach sklepu. Oczywiście rozwijanie wiedzy pracowników jest ważne i nikt nie powinien tego kwestionować. Warto jednak zastanowić się, czy cotygodniowy test wiedzy ogólnej jest najlepszym sposobem na rozwijanie kompetencji pracowników właśnie w tym okresie. Moim zdaniem znacznie większą wartość mogłyby przynieść szkolenia i testy bezpośrednio związane z naszymi produktami, ofertą, standardami obsługi klienta, technikami sprzedaży czy aktualnymi rozwiązaniami finansowymi i ubezpieczeniowymi. Tego rodzaju wiedza może być bezpośrednio wykorzystana podczas codziennej pracy i realnie przełożyć się na jakość obsługi oraz wyniki firmy. Nie chodzi o całkowite odrzucenie idei testów. Chodzi o ich celowość, częstotliwość i odpowiednie dopasowanie do aktualnych potrzeb biznesowych. Dlatego apeluję do Zarządu o rozważenie ograniczenia lub zawieszenia cotygodniowych testów wiedzy ogólnej w IV kwartale oraz zastąpienie ich formą, która będzie bardziej praktyczna i bezpośrednio związana z naszą codzienną pracą. Pracownicy chcą się rozwijać i zdobywać wiedzę. Chcemy jednak mieć poczucie, że czas poświęcony na rozwój rzeczywiście pomaga nam lepiej wykonywać swoją pracę, obsługiwać klientów i osiągać wyniki, a nie jest jedynie kolejnym obowiązkiem do odhaczenia. Z poważaniem, pracownik firmy

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MediaExpert?

Kontakt - MediaExpert

Aleje Jerozolimskie 162 02-342 Warszawa

Branża główna: Agencje i domy mediowe
Maruder

04.08.2026 13:10

Jak to jest, że opinie klientów sieci media expert są publikowane (nie dotyczą one przecież kwestii pracy), a mój komentarz precyzujący informacje o rzekomych zarobkach 12 tys na rękę nie pojawił się? Ponawiam to co napisałem - 12 tys to ma kilka osób w sieci - wypłata dobrego sprzedawcy oscyluje w granicach 5-8 tys na rękę w zależności od lokalizacji sklepu.

17.08.2026 16:24

Cześć, usuwamy wyłącznie komentarze, które są niezgodne z regulaminem GoWork. Nie moderujemy opinii ze względu na ich wydźwięk, a publikowane są zarówno głosy pozytywne, jak i krytyczne, o ile spełniają zasady serwisu. Zachęcamy do merytorycznej dyskusji na temat pracy w Media Expert :D Pozdrawiamy

23.08.2026 22:06

Cześć, usuwamy wyłącznie te opinie które nie są zgodne z regulaminem Gowork.
Alfred

22.08.2026 09:19

Jak tam przyjaciele w niedoli. Konkurs na bon na drugie śniadanie o wartości 30/20/10 zł zmotywowal xD? A może zmotywowal was nowy program w którym można zarobić więcej a na koniec miesiąca okazuje się że wypłata taka sama bo jak do jednej szklanki wam wleją to z innej muszą zabrać a doradca myśli że będzie zarobiony Ogólnie można by było napisać tyradę o tym miejscu pracy. Jako pracownik że stażem 6+ lat pracy, widząc zmiany ( w 90%negatywne ) trochę smutno bo kiedyś można było fajnie zarobić i dało się te prace lubić. Aktualnie zarobki mniejsze lub takie same w stosunku do lat poprzednich( o tym że ceny w sklepach na podstawowe artykuły poszły do góry i 500 zł sprzed 6 lat to inne 500 zł niż teraz chyba nie muszę nikogo przekonywać) obowiązków nieporównywalnie więcej, tak samo jak durnych pomysłów. Firma traktuje pracownika stacjonarnego jak człowieka gorszej kategorii, bo wszystko ma iść w internetowe zakupy( a doradca ma polecac aplikacje i wysyłać koszyki na meila aby klient zakupił produkt w necie l, żeby czasem nie musieć płacić pracownikowi jak coś sprzeda). Czy warto się zatrudnić? Jak szukacie czegoś na 2-3 lata max to spoko( broń Panie Boże dłużej bo nic dobrego z tego nie będzie). Zarobki uzależnione od premii za sprzedaż produktów i usług, ubezpieczeń można zarobić 3500 można zarobić 10000 realnie 5-6k netto to Max chyba że robisz nadgodziny jak frajer. Na dłuższą metę jak w każdym korpo przejrzysz na oczy i zobaczysz że w oczach tergu jesteś nikim nie ważne czy pracujesz miesiąc czy 15 lat. Trzymajcie się bracia i siostry w niedoli, szukajcie innych mozliwosci rozwoju poza strukturami firmy Z fatem
Sławek

19.08.2026 13:16

Witam, Proszę o zwrócenie uwagi na informację dotyczącą naklejanej foli na nowy telefon. Podobno jak zacznie się odklejać są dwa lata na bezpłatną wymianę. Zakupiłem telefon 18-07-2025, gdzie zapłaciłem 90 zł, za folię oraz 29,99 zł, za montaż, informacja od sprzedawcy była o gratisie wymiany jak cokolwiek się wydarzy. dziś udałem się z dowodem zakupu i telefonem aby zgodnie z zawartą umową wymienić folię, informację jaką otrzymałem trochę przyprawiła mnie o pusty śmiech, sprzedawca poinformował mnie, że jeżeli zgodnie z prawdą pierwsze objawy odklejania się folii zauważyłem tydzień temu będąc na wakacjach to już nie przysługuje mi wymiana ponieważ za dużo czasu minęło oraz pod folią jest bród. Proszę uważać na każde słowo pracowników tej sieci ponieważ jedno mówią a drugie robią. A na końcu
Pytajnik337

11.08.2026 08:50

Witam piszę z zapytaniem o stanowisko doradca klienta jakieś opinie czy warto? Aktualnie pracuje 3 lata w PSB Mrówka. Znam się na elektronice na sprzętach lubię w tym siedzieć porównywać naprawiać na własną rękę w domu. Jest to mała miejscowość.
Nie ma nic za darmo

18.08.2026 01:36

Na dużym agd sielanka i się nie narobisz? Ty na pewno pracujesz w media? Jedna osoba na dziale na mniejszych sklepach. Wieczne wystawianie sprzętu, bo pralka sprzedała się z expo. Wymiana topek i przerzucanie pralek z góry na dół. Wymiana całego działu cenówek, bo trzeba zmienić kolejność promek na cenie a jutro w drugą stronę, bo jednak wczoraj było ok. Nie narzekam, ale nie wprowadzaj ludzi w błąd. Nie raz spędzisz 3 godziny na wyborze całej zabudowy z klientem, bo piekarnik ma za jasny pasek lub mikrofala ma zły kolor wyświetlacza a na koniec dowiesz się, że dziękujemy, bobtak naprawdę potrzebować będziemy sprzętu za pół roku, mimo, że na początku rozmowy mówiliśmy co innego. W tym samym czasie it puści trzy telefony na raty. Najgorsza praca jest na pok. Najwięcej roboty, najbardziej wymagająca psychicznie a najmniej płatna. Najmniej pracy jest na rtv

18.08.2026 07:04

Pracuje na dziale duże i małe agd i jak sie na dużym zmieni topki jest spokój na miesiac albo dwa zresztą asortyment jest mały 8 produktów gdzie topki się zmieniają.Na małym agd masz około 60 produktów na top tam się nawał praca nigdy nie kończy,codziennie dostawy,układanie,przekładanie sprzątanie formatka goni formatkę. jednego nie skończysz a już masz 3 następne zadania,strefy wyprzedaży,inwentura jedna za drugą itd nie musisz robić zabudowy,przyjdzie pani i godzinę nie może zdecydować się który czajnik kupić,więc jak któryś z nas ma wejść na małe agd każdy woli duże co do rtv i poku to się zgodzę ale na it mają co robić duży przemiał klientów i nie jest to tak jak piszesz,chyba że na każdym salonie nieco inaczej to wygląda.
Ciekawy

08.07.2026 18:56

(usunięte przez administratora) Jestem byłym pracownikiem i jako taki jestem ciekaw ile teraz można w ME zarobić jeśli jest się dość dobrym sprzedawcą z kilkuletnim doświadczeniem? Kiedy odchodziłem parę lat temu do marketu budowlanego musiałem zaakceptować pensję niższą o jakieś 500 zł, w związku z tym czy to jest utrzymane i zarabiacie stabilnie ponad 5000? Jeśli nie to uciekajcie bo w innych miejscach, chociaż mają swoje problemy jest zdecydowanie łatwiej i zamienia się 11 parametrów w 3, tj. przyjść do pracy, coś w niej robić i nie pobić klientów ani kierownika :D
Maruder

11.08.2026 15:32

@Zabawny jesteś Proszę czytać ze zrozumieniem - mowa o roku 2014.

12.08.2026 21:51

Czytałem ale mało w tym logiki skoro zarabiałeś ponad 2 minimalne penje w 2014 to obecnie ponad 2 minimalne penje to prawie 8 000 netto tyle powinno być, a piszesz że pensje się troche spłaszczyły ale myślisz że 5500 powinno się zarabiać hehe 8 000 a 5500 to olbrzymia różnica już 7000 to byłoby kiepsko i powinno być.
Kleo

12.08.2026 13:37

Ta firma wypala człowieka do cna (nieważne na jakiego kierownika trafisz) patrzą tylko na cyferki, nie liczy się to że gorszy miesiąc, wyciskaj z pracownika co się da, a ostanie zmiany korekty za slw bo klient coraz bardziej świadomy, to już porażka. Uciekać z stąd i nawet nie aplikować, (usunięte przez administratora), co do kasy ochłapy, z tego co wiem wystarczy że pracownicy odważą się coś zrobić czy to pip czy inne instytucje mogą zadziałać. Żaden dm i asm nie ma władzy na pip itp organami
Doradca klienta

12.08.2026 12:43

Justyna

Przebieg rekrutacji rozmowa bardzo profesjonalna, przyjemna, brak dziwnych pytań, same konkrety Pytania nie rozumiem dlaczego pracodawca proponuje mniejsze wynagrodzenie niż minimalne. dlaczego jest ono takie niskie?

Poziom rozmowy:

Rezultat:

Dostałem pracę, ale nie przyjąłem

#RozmowaKwalifikacyjna

04.08.2026 12:24

Jak pracownicy opowiadają ze mediaexpert oszukuje ludzi oni wnoszą podłączają znoszą i nie mają nic więcej premi to jest śmiech na sali do każdego transportu powini dostać deputat na obiad na mieście i zimne napoje w sezon letnie a gorące w dni zimowe zróbcie z tym pożadek boc opinia się o was zmieni
#PracownikBiurowy
Kandydatka

01.08.2026 21:40

Hej , powiedzcie ktoś jasno i treściwie jak wygląda wasz dzień pracy na tym stanowisku zdalnym ds reklamacji? Wiem, że jakieś normy są tak? Ale jak rozmowa sie wydluza to juz nie jest od was zależne... spotykacie sie ze zrozumieniem? Jedncześnie odbieracie telefony i odpisujecie na emaile czy jak to wygląda? Jest ktoś kto opisze typowy dzień pracy?
#SpecjalistaDsReklamacji
[email protected]

01.08.2026 15:27

Tydzień oczekiwania i brak towaru brak jakich kokwiek informacji nie polecam
Rama

31.07.2026 15:16

Hej, mam pytanie odnośnie trenera produktowego, ponieważ szukają obecnie w media expert. Jest w stanie ktoś powiedzieć, na jakie wynagrodzenie można liczyć? Czy z premią można wyciągnąć z 10 brutto lub więcej? Jakby ktoś, kto pracował w tej roli tez dał znać, czy realnie 5 dni jest się w aucie i praca po 12h i więcej z dojazdami jak regionalni? Jeszcze nie wysłałam Cv, bo nie wiem, czy warto 😉
#TrenerSprzedazy
Edyta

28.07.2026 14:05

Zamówiony produkt szybko dotarl do sklepu Odkurzacz Tefal spełnił moje oczekiwania szybko i sprawnie myje samoczynnie się czyści cóż więcej mozna chcieć łatwy w obsłudze
D****k

24.07.2026 11:31

Polecam sklep na Vogla, świetny kierownik zabiega o klienta, błyskawicznie rozwiązuje problem. Dziękujemy Panie Patryku.
D****k

24.07.2026 11:28

Sklep w Piasecznie ma kierownika? Który ma wywalone żeby firma zarobiła , nie dba o klientów.
Ana

21.07.2026 22:17

Jeden z najgorszych sklepów. Obsługa klienta fatalna, mimo trzech prób naprawy odkurzacz wraca do mnie niedziałający, twierdzą ze reklamacja zakończona. Firma nie chce ani naprawic, ani zwrócić pieniedzy. A odkurzacz działał niecały rok. I mimo dodatkowego ubezpieczenia nie chcą zwrócić pieniedzy.
Colos

21.07.2026 14:57

Media expert to firma syf ,jest to najgorsza firma w jakiej mi przyszło robić warunki są okropne na rozmowie rekrutacyjnej HR mówi że jest jedną tylko niedziela pracująca a zeczywistosci trzeba tyrać wszystkie niedzielę ,rygor staniesz ma moment to już koło ciebie stoi koordynator tylko pejcza im brakuje ,zarobili to najniższa krajowa albo nawet niżej bo jak zabiorą 100 lub 200 za pozostawiony karton to jest niżej przestrzegam przed tą pracą jak nie chcesz pracować w takim syfie
Bolo

06.07.2026 11:39

Uzyskam jakieś opinie na temat pracy specjalisty ds reklamacji?
ALudek

18.07.2026 10:34

Odradzam pracę tutaj. Sam zdecydowałem o zmianie pracy, zaczynam aktywnie czegoś szukać. Tutaj nie liczy się szeregowy pracownik. Jesteś tylko numerem w tabelce
Faviik

20.07.2026 18:11

Pracowałeś jako sp reklamacji? Możesz coś więcej powiedzieć? Jest ogłoszenie zdalne i zastanawiam się nad aplikacją

08.07.2026 23:29

Ta firma jest jak polska edukacja. W polskich szkołach co jest najważniejsze? Rodzic? Uczeń? Nauczyciel? Nie, szkoła. Jak ona wypada na tle innych szkół. Liczą się egzaminy, średnie. Nauczyciel jest rozliczany z ocen uczniów, a nie z ich wiedzy. To samo jest tutaj. Tu nie liczy się ile ty zarabiasz i jakie obroty robisz. Tu się liczą puste wyniki sprzedawców (uczniów), aby kierownicy wyżej mogli powiedzieć, że coś robią i dostać pieniądze (premie). Szkoła nie ma za zadania nauczyć dzieci, tylko dostawać od Państwa pieniądze za to, że uczą, a wyznacznikiem nauki są oceny (co jest bzdurą). Tu jest tak samo. Firma płaci kierownikom nie za zyski tylko za wyniki. Dlatego pracownik X z obrotem 100k i dobrymi wynikami, będzie lepszy od pracownika Y z gorszymi wynikami, ale obrotem 200k. I w ten oto sposób działa firma mediaexpert. Zamiast dać swobodę w realizowaniu obrotu swoim ludziom, zmusza ich do czegoś odwrotnego. Cytując mojego ASMa. Chcę Wam pokazać, że możecie zarabiać więcej. To ja chciałabym przekazać właścicielom tej firmy, że ja Wam też mogę pokazać jak wyciągnąć więcej z tego co macie. Pytanie czy chcecie, bo obawiam się, że nie zdajecie sobie sprawy, że może być lepiej. Wywalcie DM-ów i ASM-ów, którzy blokują sprzedawców. Sprzedawcy nie sprzedają w ilościach jakich mogą, bo słyszą ciągle o zabieraniu premii, o konsekwencjach złych wyników. Bo jakiś ASM zabiera kierownikom, więc ci straszą sprzedawców. Tak ta patologia trwa w najlepsze od ponad dekady, a obroty rosną wolniej niż mogłyby rosnąć. No, ale tego góra nie wie. Nie wie ilu sprzedawców odpuszcza i klienci wychodzą. Bo po co mi goły iphone albo zabudowa za 20k jak za chwilę będzie straszak w postaci ucinania premii. Tylko gadki szmatki od wynikach. Będą wyniki będzie siano. Szkoda, że ci co mają większe obroty i lepsze wyniki, mają w premii blisko 2x mniej ode mnie, czyli osoby, która tych wyników nie ma. Spytacie jak to? No tak to. Kasa jest, ale wtedy nie zarabia kierownik, ASM i DM. Więc można w tej firmie zarobić, ale nie można słuchać biadolenia o progach i się na nich skupiać. Trzeba sprzedawać mądrze i pewnie. Wiedzieć gdzie są pieniądze, a nie ślepo wykonywać rozkazy. Ta firma nie lubi tzw. prywaciarzy,czyli masz mega dużo premii najniższym kosztem, czyli brakiem wyników. Obchodzisz system, a system nie lubi mądrych ludzi ze słabymi ocenami. Woli (usunięte przez administratora) z paskami na świadectwie. Trzymajcie się sprzedawcy. Przyjdą Chinczycy to będzie lepiej - jestem tego pewien.
#SpecjalistaDsSprzedazy

15.07.2026 17:13

Otwórz firmę i pokaż jak się ją prowadzi i jak się daje zarobić ludziom,bo każdy jest mądry jak coś chce ale nie musi dać.Punkt widzenia zmienia się od punktu siedzenia.Absolutnie nie bronię tu naszej firmy ale wiem doskonale że każde grabie grabią dla siebie,tak skonstruowany jest świat.
Wauuu

16.07.2026 02:10

Są jeszcze firmy w których dobry handlowiec jest w stanie grubo zarobić ale to nie w sklepie i nie w sieciach typu Media Expert. Szukajcie a znajdziecie
Bucek

15.07.2026 20:44

Zarobki od 3 lat stoją w miejscu. (usunięte przez administratora). Firma płaci za sprzedaż konkretnych produktów na początku miesiąca np. 10 zł żeby na końcu miesiąca zmniejszyć to na 0zł. Plany na 20 parametrów sprzedażowych. Jeszcze trochę i będziemy zajmować się sprzedażą wszystkiego. Nikt nie widzi w firmie tego, że pracownik ma nawał pracy i parametrów do sprzedaży. Dla przełożonych zawsze czegoś będzie brakowało i zawsze powiedzą, że dało się z klienta wycisnąć więcej. A firma mydli ludziom oczy, że jest pro-pracownicza. Jednym słowem (usunięte przez administratora) i niedocenianie pracowników oraz próby karania za wszystko zamrażaniem premii i tlumaczenie, że trudno wypracowaną przez pracownika premię firma ma prawo zamrażać albo obcinąć. Przecież powód zawsze się jakiś znajdzie. Jak nie chcecie mieć zniszczonej psychiki to szczerze odradzam pracę w tej firmie.
Anonimowa

08.07.2026 14:42

Nie rozumiem co się w tej firmie odwala, pracuje już (trochę przy długo) chociażby z tymi inwenturami? Wcześniej były to znikome kwoty i człowiekowi aż tak to nie wadziło, ale teraz jak obniżyli nam GS a inwentura wyszła jak wyszła nie ukrywam sporo, to z czego mamy płacić? W ogóle z jakiej racji mamy płacić za coś za co firma i tak dostaje hajs bo jest ubezpieczona?( tak podpisywałam odpowiedzialność, ale chodzi o sam fakt) Pracowałam trochę w sieciówkach i nigdy z czymś takim się nie spotkałam. Przy czym klient jak kupi płaci z ten produkt mniej niż my pracownicy jak nam zaginie lub zostanie skradziony. Magazyn potrafi dodać cos na stan z du**y, nigdy tego towaru nie było na sklepie a ty człowieku płać i patrz jak firma się bogaci. Takie pytanie czy ktoś wg kiedykolwiek pytał się albo dociekał za co dokładnie płacimy? Bo z tego co widzę to dają tylko karteczkę do podpisania ile rat i jak kwotę musicie bulić c: ale nie ma wyjaśnienia za co i z jakiej przyczyny…. Ciekawe nie? Znaleźliście sobie sposób na wydojenie kasy z pracowników, gdzie rzucacie nam ochłapy jakieś (dopalenia) a my jak pelikany tylko łykamy. Łaskę zrobią bo coś umorzą z tej kwoty, żałosne. Nie pozdrawiam i zalecam ucieczkę z tego g****a

Zostaw merytoryczną opinię o MediaExpert