MediaExpert

Warszawa, Aleje Jerozolimskie 162

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 303 ocen.

MediaExpert
3 303 6 1

Opinie o MediaExpert

padaka

Pracowałem przez 2.5 roku - klimat był do momentu zmiany regionalnego.

padaka
@padaka 16.07.2018 16:46

przepraszam, nie Warszawa - tylko Syców

Antyme
@padaka 16.07.2018 16:48

Pozdrawiam Łukasza gość się nie nadaje odkleiło się coś w mózgu.

Piotr

Czy jest ktoś kto poda jaki jest zarobek brutto na dzień dobry bez zbędnego ględzenia?!

Taipei
@Piotr 11.06.2018 16:32

Brutto zależy jaka uznaniowa ale przyjmij te 1800-2000 plus bonus jaki wyrobisz.

Tomek
@Piotr 11.06.2018 16:32

Na rękę średnio 2500 2600

Dolny
@Piotr 11.06.2018 16:32

ja mam około średnio 3700 natomiast niektorzy mają tylko po 3 koła. Zależy jak dobry jestes. ja tam nie narzekam jakos specjalnie.

Antyme
@Dolny 24.07.2018 14:46

Brutto to i 10 idzie wyciągnąć jak jesteś dobry i parę lat pracujesz. Kolegę którego szkoliłem po próbnej 3 miesiące teraz ma 5000-6000 brutto.

Ciekawy

Czy ktoś wie ile się czeka na kontakt po wysłaniu CV + listu na doradce, o ile w ogóle się zainteresują?

anonymous
@Ciekawy 13.07.2018 14:52

I odezwali się?

Ciekawy
@anonymous 19.07.2018 19:59

Nope, chyba mój brak doświadczenia nie pozwolił się im ze mną skontaktować. ;)

anonymous
@Ciekawy 24.07.2018 16:23

Do mnie po 4 dniach zadzwonili.

Antyme
@Ciekawy 24.07.2018 16:23

Biorą panie z.miesnego nikt tam nie chce już pracować.

Nowy

Witam.Jakie są zarobki netto ? Na okres próbny i po okresie próbnym jak jest z premiami ? Z góry dziękuję !

ole
@Nowy 31.07.2018 00:18

u nas chłopak nowy dostał jakieś zapewnienie stałej kwoty na 3 miesiące ale nie wiem ile. ja wychodzę średnio 3300-3500 chyba ze jest to grudzień :D wtedty żona narzeka ale wynagrodzenie godne.

Antyme
@ole 02.08.2018 15:30

Hahaha dobre w grudniu jebiesz jak dzik 3 razy mocniej a kasa dużo niższa. Zresztą nigdy na pasku nie miałem 3300. Ogólnie jeśli zależy wam na zarobkach to śmiało jedne z lepszych na rynku dla niedoświadczonych osób (na zachód i tak lepsze).

Omijać

TRAGEDIA!!!! Nie polecam. Uczestniczyłam w rekrutacji na stanowisko kierownicze. Musiałam wziąć urlop najpierw na rozmowę rekrutacyjną, potem kolejny dzień urlopu na AC, który trwał cały dzień. Na początku wszystko wyglądało ok. Dobra organizacja, lunch dla uczestników. W ciągu max. 14 dni miała być odpowiedź, niezależnie od decyzji. Po 14 dniach cisza.... Napisałam maila do Specjalisty HR, który uczestniczył w spotkaniach, cisza..... Napisałam maila do Dyrektora Regionalnego.... cisza. Zadzwoniłam, żeby zapytać jaka decyzja. Odpowiedź: sprawdzą i oddzwonią. Do dziś cisza. Nie polecam i na pewno wszystkim będę odradzała tę firmę. Niepoważne traktowanie kandydatów. Na szczęście mamy rynek pracownika i można wybierać w ofertach pracy. Przyjęłam inną ofertę i jestem zadowolona, a zarządzającym firmą TERG radzę przyjrzeć się pracy HR, bo robią firmie kiepski PR.

Mika
@Omijać 01.07.2018 16:23

Witam. Chcę aplikować również na kierownicze stanowisko, ale powyższy komentarz wzbudził we mnie wątpliwości. Odezwali się w końcu?

Antyme
@Mika 17.08.2018 17:31

Daj sobie spokój. No chyba że jesteś masochista zarabiającym 4k brutto plus premię średnio 800-1400

RickDick

Pracuję w tym (usunięte przez administratora) od 5 lat i wydaje mi się że mogę coś powiedzieć. Przeczytałem kilka opinie i niestety w większości są prawdziwe. Zaczynając od kierowników kierowników którzy nic nie robią tylko siedzą na necie a swoje obowiązki przerzucają na zastępców i pracowników. Kwestia godzin pracy jest opłakana ponieważ pracuje się w równoważnym systemie pracy z reguły od otwarcia do zamkniecie sklepu zwykle od 9 do 20. Przyjmowanie dostaw i dzwiganie sprzętu w większości przypadków jest niezgodne z BHP. Straszliwy natłok pracy związany ze sprzedażą, dostawą i milionem innych rzeczy zlecanych przez kierownika i meilowo przez ASM-a. To co mnie najbardziej boli to permanentne i stałe oszukiwanie klientów w temacie przedłużonej gwarancji i rat raczej przepłacaniem za raty. Zarobki - ja akurat pracuję w miejscowości gdzie mieszka około 50 tys ludzi i wykonując plan obrotowy średnia wypłata z 3 miesięcy to ok 3700 zł na rękę. Ogólnie nie polecam pracy w tej firmie przez faworyzowanie, przez tabele, godziny pracy

Specjalista do spraw sprzedaży
@RickDick 11.07.2018 21:05

Kolega mówi jak jest, tez pracowałem w tym (usunięte przez administratora) Dodam jeszcze że karza sobie płacić za inwentaryzacje... Towar kupują po cenie hurtowej, wszystko jest ubezpieczone a pracownikom liczą po cenie detalicznej ... Jeszcze za misstery shopera 300zl w plecy można dostać... Naprawdę szkoda czasu na ten (usunięte przez administratora)

xxx
@Specjalista do spraw sprzedaży 14.07.2018 19:36

i opierd....... od klientów za ubezpieczenia w kwocie 500 zł do kredytu

Antyme
@xxx 22.08.2018 16:30

Nie zapominajcie o ryzyku kredytowym od 50-200 miesięcznie ściągane z każdej dziewczyny z POKu i to odgórnie (bez możliwości zmiany przez kierownika,Adama). PIP i tyle.

ai

Witam! Ile trzeba godzin w salonie przepracować?168? Czyli wychodzi gdzieś tak 13-15 dni po 12 godzin w miesiącu? Niech się ktoś wypowie jeśli może.

Supersprzedawca
@ai 20.08.2018 02:07

Witam... Ja pracuje od 9 do 18 w tygodniu i 3 soboty od 9 do 14.... Z czego mam po jednym dniu wolnym w tygodniu i jedną wolną sobotę. Jeśli chodzi o sklepy w galeriach jest znacznie gorzej często pracujesz od 9 do 20 lub 21 jest w prawdzie więcej wolnego bo robisz bodajże 2 tygodnie a prawie 2 masz wolnego ale wystrój na nogach 12 godz przez parę dni... ????????????

Antyme
@Supersprzedawca 06.10.2018 08:11

Pracujesz tyle ile mówi norma jeśli pracodawca cię z tego powodu zwolni sąd pracy. 160h w zależności od miesiąca nadgodziny pamiętajcie rozliczane 1 do 1.5 bo teraz każą odbierać a liczą 1:1.

peter

Można się dowiedzieć, jak prezentują się przeciętne zarobki doradcy klienta w średniej wielkości mieście(~250000)?

Supersprzedawca
@peter 27.09.2018 17:15

Podstawa to najniższa krajowa plus stała premia uznaniowa którą otrzymasz, reszta zależy od tego ile sprzedaż towaru i z czym, niestety z roku na rok coraz gorzej ale za to wymogi rosną... Myślę te 3000, netto z lekką górską przy dobrym miesiącu da się wyciągnąć... Pracowałem i nie polecam... (usunięte przez administratora)... ☹️

Powodzenia
@peter 27.09.2018 17:15

Zarobisz może i dobrze, ale psychikę musisz mieć bardzo odporną. Pracowałam jako Doradca POK przez 5 lat. Nie było łatwo. Najgożej jak się weszło w drogę pupilką dyrektora. Jedyny plus pracy w media to zarobki. Wyzysk i nic więcej. Mój rekord to 16 dni pod żąd bez dnia wolnego po 11 godzin pracy ( a no tak w niedzielę i sobotę krócej) . A najgorsze że pupilki za nic nierobienie albo wysługiwanie się resztą zarobią dwa razy tyle co Ty ( chyba, że będziesz pupilkiem to OKI)

Antyme
@Powodzenia 09.10.2018 14:43

Polecam sąd pracy i PIP. 7 lat pracy psu w (usunięte przez administratora) teraz zobaczymy jak wszelkie instytucje pro pracownicze zareagują na wszystko o czym wiecie z autopsji.

Były Pracownik Media Expert

Czy może ktoś odpowiedzieć na pytanie, co zrobić z fantem, jak będą Cię chcieli obciążyć finansowo za braki w inwentaryzacji, jak już nie byłeś pracownikiem Media Expert. Wyjaśnię o co chodzi. Ostatnia inwentaryzacja w której wziąłem udział miała miejsce bodajże w kwietniu, bieżąca odbyła się w tym miesiącu (wiem od swoich kolegów, którzy tam dalej pracują). Rzecz polega na tym, że przed odejściem złożyłem wypowiedzenie (pracodawca wiedział zatem, że odejdę) miał wg prawa 7 dni na to by ogłosić inwentaryzację, jeszcze przed moim odejściem z zakładu pracy, ale tego nie zrobił. W papierach umowy o pracę nie ma informacji, że po moim odejściu, będę obciążony jakimikolwiek brakami wykazanych podczas inwentaryzacji ( w której de facto nie uczestniczyłem i nie podpisałem zobowiązania, które zawsze się podpisuje przed rozpoczęciem inwentaryzacji. Kto pracował/pracuje w media expert, to wie o jakie papiery chodzi). Pytanie brzmi: czy mam szansę wygranej, jeżeli firma wystawi mi notę obciążeniowa w związku z brakami inwentarazycji, w której nie uczestniczyłem, bo nie byłem już pracownikiem zakładu pracy. Chyba, że sk....a firma zamieściła jakiś przepis drobnym druczkiem w regulaminie pracy, którego na dobrą sprawę nikt nie czyta... Reasumując, jeżeli macie opcję, to nie zatrudniajcie się w tej firmie !!!

anonymous
@Były Pracownik Media Expert 30.08.2018 00:29

Witam jakie zarobki na początek w media ? jaka umowa chodzi o pracownika punktu informacji plus kredyty ....

jan
@Były Pracownik Media Expert 30.08.2018 00:29

Nie ma noty obciążeniowej, jest informacja o saldzie po inwentaryzacji i prośba o uregulowanie zaległości do 14 dni. Zaznaczam, że jest to "prośba" bez żadnych sankcji prawnych. Pismo które przychodzi jest wzorowane na pismach z wezwaniem do zapłaty (ma sprawiac takie wrażenie) i pewno nie jeden wystraszony zapłaci. Nie ma w piśmie nic o sądzie czy innych konsekwencjach, jest to tylko uprzejma prośba. Ja nie zapłaciłem, a miałem 500 zł i od roku nic nie przyszło w tej sprawie. Ignoruj wezwanie na inwenturę, wezwanie do zapłaty- nic nie odpisuj. Towar jest ubezpieczony od kradzieży i mają to wkalkulowane w straty. Ewentualna sprawa w sądzie jest formalnością (słaby monitoring, brak ochrony, małe obłożenie pracowników na sklepie). Tak więc nie martw się i głowa do góry. Powodzenia w nowej pracy!

Linus
@jan 05.09.2018 12:58

Czy w związku z tym, że nie zapłaciłeś, nie obawiasz się, że naliczają tobie jakieś karne odsetki (nie wiem czy takie coś jest, wymyślam). I czy mają podstawę, żeby pozwać Ciebie do sądu?

Aga
@Były Pracownik Media Expert 30.08.2018 00:29

Żeby Cię obciążyli musisz wyrazić zgodę na papierze.Jesli nic nie podpiszesz nie mają prawa bez względu na regulamin.Przerabiałam to w pewnej firmie więc wiem.Ale dobrze że piszesz jak tam jest naprawdę ponieważ starałam się o pracę w Media Ekspert we Wrocławiu przy ul Paprotnej.Powiem wprost, dzięki Bogu że się tam nie dostałam Pan kierowniczek potrafi nie źle udawać że ma problemy techniczne i mimo obiecanek nie zatrudni.Wiem że kłamie,ale kij mu w dupę.Mam nadzieję że znajdzie sobie takich , którzy mu opier.....Olą sklepik jak się tylko da.Bede się o to modlić.Wiec jeśli się ktoś wybiera na rozmowę,to uważajcie bo kłamie jak z nut.Pozdo

Były Pracownik Media Expert
@jan 05.09.2018 12:58

Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Tobie również życzę powodzenia i przede wszystkim zdrowia :-)

Tępić cwaniaków
@Były Pracownik Media Expert 30.08.2018 00:29

Twoje zobowiązania, odpowiedzialność kończą się w chwili odejścia z firmy. Jeżeli zrobiliby inwenturę na dzień przed Twoim odejściem to bekasz a teraz to mogą Cię serdecznie pocałować wiesz gdzie :-) nie na takiej podstawy prawnej żeby były pracownik odpowiadał po pracy za to co się tam działo. Jak będą grozić to po prostu zapytaj jaka jest podstawa prawna

Były Pracownik Media Expert
@Tępić cwaniaków 20.09.2018 19:43

Witam, dostałem wczoraj pismo z prośbą do zapłaty za inwentaryzacje, która miała miejsce po moim odejściu (policzyli mój wkład procentowy - tylko dni, do kiedy pracowałem w firmie). Oprócz tego policzyli jeszcze manko z inwentaryzacji z listopada zeszłego roku, gdzie kierownik sklepu zapewniał, że zostało nam to umorzone. Proszą o uregulowanie spłaty salda pracowniczego (bo tak to nazywają) w ciągu 14 dni i niezapłacenie w ratach lub całościowo, grożą postępowaniem sądowym i zapłaty z odsetkami. Czy miał ktoś taką sytuację? Ja płacić nie zamierzam, ale dla bezpieczeństwa pójdę z tym pismem do radcy prawnego. Kawał ch....ów w tej firmie pracuje!!!! ODRADZAM WSZYSTKIM ZAINTERESOWANYM !!!!

Pomocny
@Były Pracownik Media Expert 30.08.2018 00:29

Obciążanie pracowników za inwentaryzacje jest niezgodne z prawem. Wygrasz w każdym sadzie i z tego co się orientuje, terg nie podjął spraw w sadzie tylko poszedł na ugodę i wypłacił odszkodowanie.

Antyme
@Były Pracownik Media Expert 30.08.2018 00:29

Odpowiedzialność jest jedynie za okres pracy w którym pracowałeś możesz moim zdaniem się od tego odwoływać do sądu, że inwentaryzacja nie była bezpośrednio przeprowadzona po ustaniu twojego stosunku pracy a w późniejszym terminie, w którym mogły wystąpić braki. Sprawa prosta bo inwentaryzacje cykliczne ujawniają braki za okres w którym pracowałeś.

Arkadiusz Chmielny

Najlepsze sa ich plany naprawcze. Wymysly najmniej potrzebnych osob w hierarchi czyli kierowników regionalnych. Do ich zadan nalezy obrabianie tabelek ze sprzedaza. Jak sklep i pracownicy nie wyrabiaja planu kierownik regionu wyznacza plan naprawczy czyli zmniejszone cyferki bo przeciez ci ludzie nic nie umieja oprocz korporacyjnej gadaniny. Firma krzak. Wartosciowi pracownicy uciekają do konkurencji a madrzejsi klienci juz tam nie kupuja. Skoro sprzedawcy stwierdzajac ze klient nie wezmie dodatkowej gwarancji wprost wysyłają do konkurencji. Żal w takiej pseudo firmie kupowac. Mam dowody potwierdzające. Moje sugestie dla MediaExpert: Zmienić strukturę! Asm i makro regionalni to po prostu nieudacznicy korzystajacy z glupoty zarzadu. I poprawcie infrastrukture informatyczna bo pseudo informatyk jest w stanie sie dostac do waszej bazy. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Szanowac ludzi. Nie oznacza to placic wiecej. Po prostu szanowac ludzki kapital.

Zniesmaczony warunkami pracy

Witam, jeśli chodzi o paski płacowe w tej firmie. Zapraszamy do PIP. Robią co chcą z wynagrodzeniem. Powodzenia na urlopie oraz na l4. Na l4 utną cały mój bonus. GS od razu cięty pod l4 z całego miesiąca.

Anonim 93

Ogólnie da się zarobić i pracuje się fajnie. Sprzedajesz dobrze zarabiasz, nie to nie. Praca dla ludzi o silnych nerwach. Są też i wady. Podwyżki i awanse często dostają donosiciele a nie dobrzy pracownicy. Klekasz na kolana kierownik cie lubi, sprzedaje na ciebie, masz profity. Nie robisz tego masz dużo zadań a i kierownik na ciebie narzeka. Po prostu mobbing. Tak było i jest np w andrychowie, ketach czy ostatnio w Wiśle. Zgłoś uz bo coś nagłego się wydarzylo to zobaczysz reakcje. Nie wszędzie tak jest, ale jest wiele kierowników których przerasta ta funkcja.

szogun

Mediaexpert Sierpc totalna kicha jeśli chodzi o kierowniczkę tempa dzida tylko szantażuje i straszy przez tego człowieka od początku roku odeszło czterech bardzo dobrych pracowników . Owa pani jest złym człowiekiem który nie nadaję się na to stanowisko, ona tylko przeszkadza w pracy nie pomaga. po odejściu wydzwania straszą inwentaryzacją, koszmar i nigdy więcej. Z całego serca nie polecam omijacie łukiem firmę Mediaexpert.

Killer
@szogun 02.09.2017 12:44

Witam,ja jestem zadowolony otrzymałem awans i podwyżkę za dobrze wykonywana prace nawet się nie spodziewałem,że zostanę tak doceniony :)co do kierowniczki to chyba ktoś pisze o innej osobie,bo jest pomocna,nie robi problemów i dba o pracowników

dd
@Killer 16.07.2018 20:31

fajną reklamę widzę tu robią pracownicy ME. IP te same a nicki inne, do tego te komentarze w stylu "ja tam super mam 1mln na godzine i jest bardzo super ogólnie zapraszam"..jprdl porażka

Daniel Gładki

Jakość sprzętu, obsługa, i cały personel, to jedna wielka TRAGEDIA !!!, w sklepie na ul. Kolumny 6/36, 93-342 Łódź, nie oddają pieniędzy jak się zwraca popsutą z winy producenta rzecz !!!, sprzęt się sam rozleciał bo okazał się bublem, a Oni proponują tylko i wyłącznie wymianę towaru na nowy, ten sam wadliwy bubel. Jak się prosi o zwrot gotówki, po kilku dniach użytkowania sprzętu, który się sam popsuł, to pracownicy śmieją Ci się w twarz, i bezczelnie mówią, że w grę wchodzi tylko naprawa albo wymiana, a jak Ci coś nie pasuje, to możesz sobie iść do Rzecznika Praw Obywatelskich czy Konsumenta, i tam sobie zgłaszać. Więc poszedłem do Rzecznika, i powiedzieli Mi, że powinni bez problemu oddać całość pieniędzy, i jeszcze przeprosić, a nie bezprawnie wprowadzać klienta w błąd i utrudniać. Sprawa jest dla Media Expert z góry przegrana, bo prawo stoi po stronie konsumenta, i na pewno będą musieli oddać tą gotówkę, tyle tylko, że przez mało rozgarniętych ludzi, trzeba się niepotrzebnie nachodzić po urzędach, i naczekać na odpowiednie dokumenty, papiery, i decyzje. Mi jednak nie zależy na czasie, więc jak oddadzą te pieniądze nawet za pół roku, to i tak mi obojętne, a opinia o całym Media Expert już pójdzie w świat, i nikt od nich kupować nie będzie.

....
@Daniel Gładki 25.08.2018 19:41

To forum jest do oceny pracodawcy, Jeżeli nie podoba Ci się jak Cię potraktowano najprościej napisać do centrali a nie tutaj wylewać żale.

Luis

Kto tych pajaców tak szkoli ze, mają napadać na wchodzącego klijenta z debilnym pytaniem... "w czym mogę pomóc" Sobie pomóż chlopie!!! :-) kuzwa ja wchodzę i wychodzę gdy widzę jak pajac biegnie w moją stronę.... Całe kierownictwo do pośrednika!!!

Xx
@Luis 15.08.2018 10:18

No pomyślmy kto tak szkoli... To są wymogi firmy jak w przeciągu 30sec nie ma ataku to nie działasz według tzw. NPS'ów. Na dodatek oko kamery patrzy. Klient jest najważniejszy trzeba z niego "wycisnąć" ile tylko się da.

złośnik
@Luis 15.08.2018 10:18

"Klijenta" :-) Inteligent się trafił :-P

Lui23

Pracuje tam, jako specjalista ds sprzedaży i serwis...moje zarobki zalezy od miesiąca wachaja sie od 3 do 4 tyś. Bardzo dużo rzeczy do ogarnięcia, dużo wymagaja ale kasa zawsze na czas. Kto nie czuje tych klimatów będzie mial ciezko, dużo zależy tez od ekipy pracujacej i kierownika ja akurat trafiłem super.

NICK

Bardzo dużo opinii wykasowanych z tego roku.

Nataszaaa

Witam, Ktoś wie na temat zarobków w Lublinie ? Jak atmosfera ? Udaje się z premiami ?

i h..uuj

Czy zgodne z prawem jest obciążanie pracowników kwotami brutto za towar, który "zaginął" podczas inwentaryzacji. Przecież to jawne OSZUSTWO. Towar firma kupuje w cenie netto, a za inwentaryzację mam płacić po cenie dnia z systemu. K...wa to jawny przekręt zarabiać jeszcze na inwentaryzacji.

Neonet amatorszczyzna
@i h..uuj 21.08.2016 23:36

Uwaga uwaga. W przyszlym tygodniu neonet jak co miesiac bedzie piblicznie osmieszony. Legalnie i z wielkim hukiem. Wiekszosc z Was to zna ale por a to publocznie obejrzec. Instrukcje soon.

Mega jazda
@Neonet amatorszczyzna 24.08.2016 20:46

Zapraszam wszystkich Ks Media, DORADCOW NA SUPEr seans. Ubawicie sie po pach i to za darmo i legalnie. Sprawa powazna wesola i pokazuje profesjonalne oblicze tych ktorzy Was zwolnili i tych przez ktorych zmieniliscie barwy. Glowe daje ze wartro sledzic ten wpis i kliknac gdzie bedIewskazane.

mij
@Neonet amatorszczyzna 24.08.2016 20:46

Możesz rozwinąć o co chodzi?

Marlon
@i h..uuj 21.08.2016 23:36

Jak wygląda sytuacja podczas inwentaryzacji, jeżeli wystąpią jakieś braki i to w momencie kiedy są to kwoty przewyższające te zgromadzone w ramach funduszu inwentaryzacyjnego? 1. Czy zostaje to potrącone z premii pracownika? 2. Czy istnieje coś takiego jak pułap strat? Co do samego systemu pracy. Czy w Waszych sklepach też są wałki, że inne godziny są wpisane w grafiku wysyłanym do centrali a inny dla pracowników, żeby ominąć kontrolę z PIP? Ja odnoszę wrażenie, że w moim sklepie jest to nagminne i postępowanie wg kodeksu pracy, to dla kierownictwa jakiś absurd. Co do nocnej wyprzedaży (co 2 tygodnie), która nigdy nie jest ujęta w grafiku ( i weź coś zaplanuj sobie w życiu prywatnym). Odnoszę wrażenie, że pracuję w TERGSHWITZ....

ex pracownik
@Marlon 31.08.2016 23:31

Nie ma żadnego pułapu strat, będzie - 15 tys. złotych w inwentaryzacji to dzielą to na pracowników (załóżmy pracuje 12 w sklepie to 15000/12 = 1250 zł /osoba, będzie 5 tys. złotych to tak samo. Nie pozostaje to potrącone z premii tylko sam musisz wpłacić do kasy albo nie płacić i się z tymi parchołami sądzić. Notorycznie premie ucinane, nigdy nie wiesz ile dostaniesz. Wielokrotnie media expert spółka Astral łamie prawo nie stosując się do przepisów oraz prawa pracy odnośnie odpowiedzialności materialnej. Szkoda tam życia, nerwów i ogólnie beznadziejna firma.. najgorsza!!! Wstyd i hańba dla polskiej gospodarki. Przestrzegam wszystkich

Łysy z brazzers
@i h..uuj 21.08.2016 23:36

Tak działa Astral. W TERGu co miesiąc 50zl brutto na pasku jako fundusz inwentaryzacyjny. Zwracany w całości w kwocie brutto po każdej inwentaryzacji. Unikajcie astrala jak ognia - tam zarobicie góra 2200 netto, plus obcinka za WSZYSTKO czyli realnie 1600-2000. Natomiast TERGowskie wypłaty,mimo BARDZO negatywnej zmianie programu premii "mój bonus" wynoszą około 3000-3500 netto. Jeden z moich kolegów regularnie wyciąga 3800-4000 . Praca ciężka psychicznie dla niektórych,dla innych nie zrozumiała-Podstawowe słowo-JAKOSC . Podawaczem możesz być w Tesco czy hausie,tu jesteś prawdziwym "handlowcem". Np. Piękna faktura, to taka,na której masz mega GSa/Niezle SLW, z pełnym AKC , usługą, GNem na 5 lat , wszystko na ratach 36malejace i POKowa dokłada 3BNy :D Ogólnie-polecam,jest ciśnienie, ale z czasem presja bawi, bo koło jest zamknięte - jeśli masz super parametry i wiesz gdzie leży flota -3000-4000 wyplaty ręka . I jeśli masz taką wypłatę, to KPI masz równiez na spoko poziomie i parametry wyrobione.

aloki
@Łysy z brazzers 24.12.2016 22:17

A sumienie masz tam jakieś jeszcze?

Piter
@Łysy z brazzers 24.12.2016 22:17

Astral Tergu nie rozumiem , rozwiń swoją odpowiedź, i czy warto tam iść pracować czy nie

Hanibal

Serio, żeby aplikować do ME trzeba napisać list motywacyjny? :) List motywacyjny to ja ostatni raz z 10 lat temu pisałem :)

Hik
@Hanibal 12.07.2018 15:56

Nie trzeba

y

Witam! Na jakie zarobki można liczyć w salonie jako doradca? Tylko proszę sprecyzować brutto czy netto/

pracownik
@y 19.07.2018 00:39

W zależności w jakim mieście mieszkasz. U mnie średnio było to 3500 zł za rok 2017. W chwili obecnej gdy stawki GS są na bardzo niskim poziomie (z niewiadomych powodów) to ciężko zarobić 3000 zł. Przykładowo w roku 2017 premia GS za np pralkę wynosiła 60-70 zł, to w chwili obecnej za tą samą pralkę masz płacone 12 zł. Oczywiście cena sprzętu dla klienta nie zmieniła się.

Sierpc

Mediaexpert Sierpc odeszlem z powodu kierowniczki nie znajacej sie na niczym straszy zwolnieniami wylewa swoje nerwy na pracownikach przez nia odeszlo z tego sklepu wielu dobrych sprzedawcow kierowniczka do Zwolniebia w trybie natychmiastowym!!!

Pracujący
@Sierpc 19.09.2017 14:42

Ja pracuje tam kilka lat i nie zgadzam się z powyższą opinia.Rzeczywiście wymagania są,ale jak w każdej pracy,pochodzące z góry. Mi się dobrze pracuje,jest dobra atmosfera,idzie się z nią dogadać.Wiadomo trzeba też zarabiać,a żeby zarobić musi być parcie na wynik

anonymous

Zagląda tu ktoś z Radomia i mógłby opisać jakie warunki są w radomskich sklepach?

Wk....

Pier...na firma oszukuje na wynagrodzeniu!!!! Za tą je...ną konstrukcję umowy, gdzie jest 1500 podstawy brutto i można zabrać całą uznaniówkę gdzie nie wychodzi nawet wynagrodzenie minimalne Państwowa Inspekcja Pracy powinna wam doj... porządną karę kilku milionów złotych!!!!!!!

Tsubasa

Każdy powinien spróbować pracy dla tej firmy. Niezła szkoła życia:) Każda inna praca będzie sielanką. Przede wszystkim realizacja założonych planów. Większość firm sprzedażowych ma jeden plan-obrót. Tutaj jest min. pięć planów do wykonania. Odporność na stres... w ogłoszeniach o pracy powinno być to zapisane pogrubioną czcionką 72 ;P

Ania

Reklamują teraz promocje lodówki firmy niemieckiej za 1440 zł 70 szer.jade do sklepu a tam cena około 3000 zł a pan z obsługi ze nic o tym nie wie ????.Zalosne .Nabijanie w butelkę po co reklamy w telewizji

ty wiesz kto

Witam.W media pracowałem ponad 2 lata w mniejszym mieście w opolskim.Powiem tak praca fajna,ekipa też ok naprawdę ją lubiłem niestety Kierownik tego nie docenił i musiałem odejść.Gość ten to największy leser jakiego matka ziemia nosiła!W dodatku nie rób cwaniaczek który nic nie potrafi tylko zabiera (usunięte przez administratora) w troki i już go nie ma.Znalazł sobie paru zastępców którzy za niego wykonują brudną robotę bo on niczego nie potrafi.Nie wiem za co ten facet bierze taką wielką kasę i jeszcze marudzi że za mało zarabia!Dlatego udało mi się odejść z dumą i teraz ma spokój psychiczny.Nie wiem dlaczego Dyrektor Marcin trzyma takich ludzi zamiast zwolnic takich osłów i zostawić załogę która świetnie wykonuje swoje obowiązki! i to nie jest wina pracowników tylko Kierownika nieroba który tam jest tyle lat że przez niego nie chcę się pracować niech się PIS za nich w końcu wezmie i doceni ludzi bo to oni dają z siebie wszystko by sklep jakoś funkcjonował to my zmieniamy topki to to my sprzątamy wykładamy towar itp dzięki nam ten nie rób ma kasę a on tylko straszy dlatego dziś jestem wolny mam inna pracę i nie muszę już go słuchać były pracownik.

dzidzi

sam fakt że na umowie nie ma nawet najniższej krajowej to już świadczy o firmie. ja pracowałam w niej 12 lat temu i wtedy nie było takiego syfu. a teraz? co to 1500 brutto. w media markt brutto jest 2800. dziw że ktoś tam robi

Ben

Napiszcie mi czy mozna ME zarobic miesiecznie na reke 7 tys bo ktos opowiada ze tyle zarabia. Dziekuje

Buck
@Ben 03.04.2018 11:42

Tak. Można tyle zarobić, ale... Najważniejsze to gdzie się pracuje, na jakim sklepie (wielkopowierzchniowy czy mały w małej miejscowości, który jest jedynym sklepem RTV AGD w promieniu 50 kilometrów). Ilu masz klientów, co sprzedajesz (najlepiej płatne jest AGD i RTV), ile sprzedajesz i jak sprzedajesz (jak sprzedajesz dobrze jakościowo-polisy, komplementarna, to jesteś w stanie dorobić do 20, max 30% mojego bonusu [program premiowy MEX). Jak dodatkowo wyrabiasz parametry to na końcu miesiąca wielu kierowników wprowadziło dodatkowo premie za wyniki, które mogą wynosić do 300 zł, a w niektórych przypadkach przy spełnieniu większej ilości planów nawet do 500 zł.

Ania
@Ben 03.04.2018 11:42

Pracuje 3 lata i nigdy tyle nie zarobilam. U nas nikt takiej kwoty nie zarobil . Zarobki w granicach 3000-4000

Dar
@Ania 05.04.2018 23:42

Hej jako doradca mozna 3 tys zarobic?

Magda
@Dar 08.05.2018 15:47

U mnie zwykły doradca w dobry miesiąc 4 wyciąga

anonymous
@Ben 03.04.2018 11:42

Jasne że da się zarobić. Osobiście tam pracuje i sobie chwalę tę pracę. Polecam

Taipei

Zawiść z tej pracy to norma, faworyzowanie przez twojego kierownika pracowników innych działów również. Godziny niezgodne z kodeksem pracy. 4 dni zasuwasz po 12h po czym masz dzień wolny i znowu 2-3 dni po 12h. Odpowiedzialność materialna za inwentaryzacje i braki, brak jasnych i czytelnych zasad. Raty to naciąganie ludzi byle sobie wyrobić punkty w tabelkach. Jednym słowem tragedia a to tylko wierzchołek góry. Nie polecam.

nick
@Taipei 16.05.2018 07:18

To ile jest tych dni wolnych jak cały czas po 12 godzin? Powinno chyba być 15 jak praca po 12 godzin?????????????????????

Taipei
@nick 30.05.2018 23:38

Powinieneś mieć wyrobione godzin tyle ile jest w normie miesięcznej ale...dokładają ci nadgodziny bez pytania o twoje zdanie - a jak się nie zgodzisz to krzywo patrzą. Jeszcze słowo o zarobkach. Nie w kazdym sklepie tak jest ale generalnie masz 1500 plus premia uznaniowa - wyrównują do najniższej krajowej jak ci obcinają uznaniówkę. Do tego to co sobie wyrobisz czyli gwarancje, raty, Psp, komplementarną. Ja nigdy nie schodziłem poniżej 2500 na czysto ale sposób w jaki musisz się na***ć i nasłuchać (usunięte przez administratora) wartych ludzi co myślą ze są super sprzedawcami przyprawia o mdłości. Ta firma nie ma nic wspólnego z zasadami fair play i równości.

Zostaw opinię o MediaExpert - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MediaExpert