MediaExpert

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 282 ocen.

Opinie o MediaExpert

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MediaExpert

Szymon

Witam a czy to prawda ze za najlepsze obroty w miesiącu dany pracownik.jest nagradzany?

Zainteresowany

Specjalista Operacyjny ds. Sprzedaży – IT/MM jakie zarobki? Ktoś coś wie o tym stanowisku?

kikir

Jeb.. kierownictwo Media Expert !!!

Marino

Pracowałem przez jakiś czas na sklepie Zory . Faktycznie paru bardzo dobrych handlowców którzy ciągną sklep i parametry w górę .I na tym koniec dobrych opinii .Kierownik udaje ze coś wie i coś robi . Ale największa zagadkom jest ta ruda (usunięte przez administratora) szkapa na sklepie .Spala chyba ze wszystkimi facetami z którymi coś mogła załatwić . Od kierowcy po górę . Do wszystkich szczerzy zeby a za plecami nóż w plecy . Wiedza marna klienci wychodzili jak pisała raty . Udawała ze coś umie . Całe szczęście ze już nie muszę na to wszystko patrzeć Pozdrawiam Zastępcę który jako kadra kierownicza coś jeszcze potrafił zrobić

Radek
@Marino 25.10.2017 06:23

dobrze obciąga?

Kuba

Czy bez żadnego doświadczenia, po szkole licealnej mam szansę na przyjęcie ?

Były i obecny niewolnik
@Kuba 27.09.2017 16:01

Masz szansę, osobiście pracuję w konkurencyjnej firmie, ale te firmy między sobą się praktycznie niczym nie różnią! Wszedłem tutaj z czystej ciekawości. Natomiast co do pracy - w dzisiejszych czasach w handlu pracuje się naprawdę bardzo źle, przynajmniej w Polsce. Jeśli chodzi o doradztwo w sklepach rtv/agd, to sprzedaż stricte samego sprzętu i doradzenie klientowi dobrego wyboru, najlepszego sprzętu dla niego, jest niezbyt istotne... Liczy się tylko i wyłącznie to co "wokół" tego sprzętu, czyli PG, raty, akcesoria. Na tym pracujesz, sam sprzęt jest z punktu widzenia doradcy nieważny, bo nie daje zarobku - no chyba że sprzedaż tzw. "sprzęt stary", czyli wysoko punktowany, ale wierz mi - to jest tak zaj....e trudne, że po pewnym czasie zwątpisz w polecanie tych "ps-ów" - klienci nie są głupi. Tam, gdzie pracuję, te PS-y są bardzo niekorzystne dla klienta i co za tym idzie - trudno je sprzedać. Nie wiem jak to wygląda w ME... Klient, który wychodzi bez rat, usług i PG, to dla doradcy klient stracony (co z tego, ze coś kupił...????), klient, który wychodzi bez sprzętu, z pustymi rękoma, to najgorsze co może być... hehe. Będziesz miał dużo takich wizyt i nie będziesz miał pg, rat, to wylatujesz bardzo szybko. To nie jest praca dla starszych osób -np. po 30 r.ż., bo jest uwłaczająca godności, ale dla dzieciaków po liceum - jak najbardziej!!!! Nigdzie się tyle nie nauczysz w tym wieku!!!

Marek
@Były i obecny niewolnik 08.10.2017 18:52

To prawda 100% - na samej rozmowie rekrutacyjnej już zrozumiałem że priorytetem nie jest sprzedanie tańszego i dobrego telewizora a wciśnięcie na raty jak najdroższego produktu niekoniecznie dobrego brzydzę się takim podejściem chamstwo i beszczelność pozdrawiam osoby zarządzające tą firmą i popierające taka politykę, miała być ekspansja firmy a ja np. już tam nie pójdę, podejście do pracownika typu pranie mózgu i aby wciskać raty a klienta wpakować w raty ŻENADA z taką polityka już jesteście przegranymi, miała być ekspansja a jest wstyd, odradzam pracę oraz zakupy w tym sklepie

Max

Moja opinia dotyczy Media Ekspert Lublin ul.Melgiewska kolo Eklerc na ul.Turystycznej.Moim zdaniem personel tam pracujący jest beznadziejny a chodzi mi o sprzedających Telewizory.Kupiłem jakiś czas temu telewizor marki Philips w Media Ekspert we Włodawie i miał to być prezent dla moich rodziców ciężko schorowanych na rentach i to miało być okno na ich świat.Ale niestety po rozpakowaniu TV stwierdziłem ,że gniazdo antenowe jest uszkodzone i chciałem ten TV wymienić na drugi dzień jak się później okazało sprzedawcy TV z Melgiewskiej kolo Eclera stwierdzili ,że pewnie sam uszkodziłem to gniazdo antenowe i nie wymienia mi tego telewizora ,masakra ,myślałem,że ich tam rozniosę, odradzam wam wszystkim tam kupowania czego kolwiek bo zostaniecie z problemem jak ja, tak więc udałem się do Media Ekspert w Lublinie do galerii Olimp gdzie sprawa została zalatwiona profesjonalnie i z szacunkiem dla klienta ,jeszcze raz dziękuję sprzedawcom tam pracującym którzy okazali się profesjonalni i prawdziwymi ludźmi ,którzy zrozumieli mój problem ,jeszcze raz im dziękuję i przestrzegam wszystkich przed kupieniem czego kolwiek w Media Ekspert na Melgiewskiej kolo Eclera,chyba,że chcecie się potem ,,bujać,, z problemem ,bo ci sprzedawcy są bezduszni i po prostu przychodzą do pracy nie dla klienta tylko naciągnąć klienta !!!;;;

Sylwek
@Max 12.10.2017 22:10

Telewizory tylko Panasonic reszta dziadostwo, Panasonica robią w Czechach a nie w Turcji jak reszta

Sławomir

Wyjątkowo żenująca firma, ich zadaniem nie jest sprzedanie klientowi dobrego sprzętu tylko dziadostwa i to najlepiej na raty, więcej uwagi poświęca się na wciskanie rat jak na faktyczne doradzanie żenada, do tego telewizory takiej jak Sharp, Toshiba, Hyundai, JVC i Hitachi ze względu na tanią siłę roboczą produkowane są przez Turecką firmę VESTEL a zresztą z tyłu tych telewizorów widnieje napis Assembled in Turkey dlatego odradzam Państwu zakup tego nędznego sprzętu

ZmęczonyNick

TRAGEDIA!! Bywa, że na sklepie temperatura dochodzi do 27 stopni! W krótkim rękawku i długich spodniach naprawdę ciężko wytrzymać (pot leje się po plecach - ciekawe jakby się człowiek czuł jak trzeba by było jeszcze coś przesunąć/zatowarować/zmienić cenówki). W lodówkach nieraz brakuje zimnych napójów, a sklepy oddalone są najczęściej o nawet 100-200m. GRAFIKI!! PORAŻKA!! 15 dni pracy w miesiącu??!! Po 12h?? Człowiek jest wypompowany po takim trzy dniowym maratonie!! Atmosfera? Różnie. Ciężko się pracuje jak ktoś co chwilę pyta "jak się czujesz","co u Ciebie", czy "wszystko w porządku", "co jemy na obiad" albo "czy nie chcesz jechać wcześniej do domu". Wścibstwo! Wymagania wobec pracownika to przegięcie. Bądź na czas w pracy, wyprasuj koszulę, włącz telewizory albo nawet odkurz na dziale, nie mówiąc o inwentaryzacjach . Będąc na dziale masz wiedzieć co ile kosztuję, znać modele, funkcje, najlepiej jakbyś polecał jeszcze sprzęt klientowi. Uśmiech na twarzy jak mam gazy? Jeśli ktoś lubi takie warunki to droga wolna, ale dla TYCH którzy rozumieją to obciążenie (według powyższych wpisów wnioskuje, że jest parę takich osób) - trzymajcie się z dala! Zarobki to loteria, jak jesteś dobry i się przykładasz to masz dobrze, jak tylko trochę odpuścisz to masz może tyle co w Lidlu. Polecam się zastanowić, Wszystkim.

sssss
@ZmęczonyNick 14.02.2018 19:09

zgadzam się w zupełności. ja tu tylko do czerwca i koniec

J

Też jestem zdania, że firma ta od pewnego czasu stosuje wyzysk na pracownikach . Niski poziom pracy, brak możliwości poproszenia o urlop. Nawet ten, który się należy za dany rok. Szok jeszcze raz szok. Nie polecam pracy w media expert. Odradzam, trzymajcie się szerokim łukiem od tej firmy.

Karolina

@Gość, zapewniam, że nie mam żadnych powiązań z MediaExpert. Pytam o takie rzeczy, które są dla mnie osobiście ciekawe i mogą takie być również dla osób, które chciałyby na tym forum uzyskać jak najwięcej rzetelnych informacji o firmie przed złożeniem do niej swojego CV. Może, odnosząc się do własnego doświadczenia wynikającego ze współpracy z MediaExpert, mógłbyś napisać jak ją oceniasz jako pracodawcę?

Anonimmm
@Karolina 01.02.2018 23:00

Nie polecam pracy w mediaexpert. Bardzo różne godziny pracy, raz masz na 8:30 a raz na 13stą, szczególnie nie polecam osobom mającym dzieci...bo więcej nie ma Cie w domu niż jesteś. Jako zwykły pracownik jesteś tam nikim, musisz wykonywać obowiązki często odbiegające od tych które masz zapisane w umowie. Umowa wygląda tak, że masz 1500zł brutto i premię uznaniową, której możesz nie dostać... dodatkowo premię konkursową, której też możesz nie dostać bo podpisujesz regulamin. Sa nadgodziny, kiedy chcesz wybrać chociaż 15min to kierownik kręci nosem. Okres świąteczny to dopiero hardcore, masz po 20 nadgodzin i 0 czasu dla siebie i rodziny, potrafia zadzwonić do ciebie na wolnym żebyś przyszłą bo dużo klientów, a jeżeli sie postawisz to masz przegrane....bo w tej firmie nie możesz mieć swojego zdania. Może i pieniądze da się fajne zarobić ale jakim kosztem, stres - zdrowie... Wybieraj :)

Amelka

da się zauważyć że od jakiegoś czasu pojawiają się ogłoszenia dotyczące kierownika sklepu. Wie ktoś jak to wygląda i czy mają tak duże wymagania że nie mogą nikogo znaleźć ? Czy tak mało oferują od siebie że nikt nie chce przyjść? No chyba że chodzi o coś innego ? Wie ktoś coś ?

Tom
@Amelka 04.01.2018 20:56

Ja wiem. Kierownik dostaje dziennie setki mailow z zadaniami do wykonania, zbiera ciągly ochrzan od regionalnych (zawsze jest ochrzan bo ta firma ma niezaspokojony głód jesli chodzi o wyciaganie lasy z klientow) i odbiera setki telefonow od swoich przelozonych (nawet po pracy, czesto okolo godz. 21 lub 22). Zarabia slabo bo nieco ponad 3tys. netto a traktowany jest jak wlasnosc firmy przez caly czas, nawet na wolnym czy urlopie. Nie polecam. Praca nieadekwatna do zarobkow i kompletnie nieprzemyslana pod katem obowiazkow (zbyt duzo rzeczy a zbyt malo czasu).

Karolina

@Amelka, jesteś zainteresowana tym stanowiskiem? Zdecydujesz się na aplikowanie na nie? Jeżeli tak, to proszę Cię o opisanie procesu rekrutacyjnego, w którym prawdopodobnie weźmiesz udział.

NIE!
@Karolina 08.01.2018 18:45

NIGDY W ŻYCIU!

Gość

Karolina - kim Ty jesteś w tej firmie, kimś z działu HR. Wypytujesz się jakbyś chciała oceny pracy działu. Od razu pachnie że jesteś usadowiona na jakimś lepszym stołku w firmie

Esz
@Gość 21.01.2018 20:25

Ale Ty jesteś tępy, przecież to moderatorka tego serwisu.

Tom

Jeśli chcesz być traktowany jak niewolnik, jeśli lubisz pracować ponad siły, jeśli nadgodziny to Twoja pasja, jeśli uwielbiasz wykonywać prace, które nijak mają się do obowiązków jakie podpisywales na umowie, jeśli przepadasz za traktowaniem Cię jak zero przez kierowników regionalnych, jeśli kochasz okłamywać swoich klientów o skuteczności dodatkowej gwarancji, jeśli nie masz perspektyw wybierz firmę Terg! Jeśli natomiast masz ambicję, cenisz sobie szacunek dla ludzi i samego siebie oraz chcesz mieć czas dla rodziny i bliskich, wybierz inną firmę. To pisał pracownik z ponad 10 letnim stażem handlowca, który w Tergu wytrzymał tylko kilka miesięcy. Pozdrawiam.

AbcD

Rekruter Pan Dawid.K. z Wrocławia bądź okolic. Zero szacunku dla nowych potencjalnych pracownikow. Obiecał, ze w ciagu 2 tyg. Się odezwie w zwiazku z praca. Napisalem do niego maila i nawet to nie pomoglo. Zerrrrooo profesjonalizmu, zero obycia w HR, zero, zero, zero. Nie wstyd Ci.

rescue

Wstyd, że na spotkanie trzeba drukować cv. Brak umiejętności korzystania z nowoczesnych technologii czy lenistwo?

anonymous
@rescue 16.01.2018 14:56

drukowanie samego CV to nic... rozmowa, przynajmniej moja była na bardzo niskim poziomie

Karolina

@HFNGT, domyślam się, że wiedza na temat produktów dotyczy jednego działu MediaExpert. Jak dużo materiału musi nowy pracownik przyswoić? Czy podczas wykonywania swoich obowiązków może liczyć na pomoc współpracowników? Jak odbierane jest takie zachowanie?

HFNGT
@Karolina 30.12.2017 00:38

To zależy od sklepu, w mniejszych bywa że musisz posiadać wiedzę na każdym dziale. Głównie są to różnice pomiędzy produktami, zasady działania danych technologi zastosowanych w urządzeniu itp. Wiedzy do przyswojenia nie ma dużo i na pewno na początku ktoś Ci pomoże ale później możesz liczyć tylko ma siebie. Każdy dba o swoje wyniki i ciężko będzie znaleźć kogoś kto po okresie próbnym Ci pomoże. Wszyscy jesteście potem rywalami, najlepsi zgarniają wysokie premie a słabszym często przytrafia się korekta premii uznaniowej.

Karolina

@HFNGT, jak długo trwają te szkolenia? Czy to wyjazdowe szkolenie jest w całości opłacane przez pracodawcę? Jak oceniasz jego poziom merytoryczny? Wystarczająco wdroży pracownika w wykonywane obowiązki?

HFNGT
@Karolina 19.12.2017 15:54

Każdy pracownik odbywa jedno szkolenie wyjazdowe (3 dni w hotelu), nauczysz się tam technik sprzedaży i podstaw do pracy. Ostatniego dnia jest prosty egzamin, który potwierdzi Twoje umiejętności. Pracodawca opłaca pobyt wraz z wyżywieniem a za dojazd Ci zwróci pieniądze na konto. Po jego ukończeniu potrzebna Ci będzie tylko wiedza produktowa, którą zdobędziesz na swoim lub innym sklepie (tu też zwróci Ci pieniądze za dojazd) te są krótsze i zwykle trwają kilka godzin.

anonymous

A szkolenia odbywaja sie w sklepie w ktorym sie zatrudniam czy gdzies na wyjezdzie?

HFNGT
@anonymous 07.12.2017 18:59

Część szkoleń jest na sklepie (przyjeżdża ktoś z ME żeby Cię uczyć) a część na wyjeździe (do innego sklepu lub hotelu).

Jaa

Jak są przyznawane premie świateczne? Z jakiegos funduszu w formie gotowki i kiedy się ją dostaje?

HFNGT
@Jaa 09.12.2017 07:47

Premia świąteczna przyznawana jest w formie dodatkowego przelewu na konto o ile się załapiesz robiąc wyniki (Obrót, PG, KMPL, raty) a im lepsze tym lepsza premia. Zwykle jeszcze przed świętami pieniądze są na koncie.

Eurobank

Szukam pracownikow media expert - w sprawie kodow do eurobanku. Prosze o kontakt apocal20@gmail.com

anonymous

Takie rzeczy tylko w media Markt dostałam uszkodzona lodówkę

LALKA
@anonymous 06.12.2017 22:15

Idz do RTV EURO AGD tam zobaczysz co możesz dostać zamiast lodówki np piekarnik i tez uszkodzony z wielkimi pretensjami ze wogle śmie klient nie odbierać tego czego nie kupował

Do piszących z ukrycia :)

Pracuje w firmie dość długo i na różnych sklepach ( z powodu zmiany miejsca zamirszkania ) i powiem tyle , praca w handlu nie należy w dzisiejszych czasach do łatwych jest duża konkurencja wiec o klienta trzeba walczyć .Ale wypisywanie obelg w stronę swoich kolegów z pracy lub przełożonych na forach internetowych jest infantylne .Lidzie miejcie odwagę porozmawiać na swoich sklepach o tym co was boli lub się nie podoba .Podsuncie swoje pomysły do zmian . Z zasady wypisują obelgi ludzie sflustrowani sami nie umiejący nic więcej osiągnąć .Albo zawsze można odejść z pracy która nas nie zadowala rynek pracy jest otwarty o pełny różnych propozycji .

Zmęczony życiem w Polsce
@Do piszących z ukrycia :) 20.11.2017 08:38

Powiedz mi jakie to propozycje masz dla nas... Praca w sklepach typu rtv/agd jest i tak dla wielu osób dobrym rozwiązaniem, kto wie czy nie najlepszym... "Porozmawiać w swoich sklepach o tym, co istotne i co nam przeszkadza" - to nie takie proste, bo kierownicy sklepów wszystko widzą lepiej i dokładniej niż sprzedawcy!! Ale co oni tak naprawdę mogą??? To jest praca dla ludzi, którzy już na życiowym starcie mieli pod górkę i którzy nie urodzili się z jakimś wyjątkowym talentem czy w bogatej rodzinie... Łatwo można tutaj zastąpić jednego pracownika drugim. Będzie miał kiepskie wyniki? To zaraz przyjdzie kolejny! Może nawet dużo lepszy! W tego typu pracy jest się wykorzystywanym i jedno jest pewne - na pewno nie będzie to pierwsza i ostatnia praca w życiu!

Jimi

Jakie trzeba spełnić warunki, żeby otrzymać w tej firmie podwyżkę premii uznaniowej? Pracuję w MExie od blisko 3 lat i mam takie same stanowisko jak koledzy w pracy, ale na niższej uznaniówce. Od czego to zależy?

Karolina

@ryba piszesz o pakietach socjalnych oferowanych przez pracodawcę, których nie otrzymujesz. Może przyznanie pakietu socjalnego pracownikowi zależy od pełnionego przez niego stanowiska? Myślisz, że taka opcja jest możliwa? Na jakich warunkach opiera się Twoja praca w MediaExpert?

ja
@Karolina 14.11.2017 10:46

pakiet socjalny w ME: Dodatek do pakietu multisport oraz pranie odzieży 3 zł miesiąc. Szał normalnie :D

ryba

Mam pytanie na temat filmików zamieszczonych na stronie https://kariera.mediaexpert.pl/ Regionalny mówi min. o pakietach socjalnych. Mam kilkuletni staż w ME. O jakich on pakietach mówi? To jest jakaś wiedza tajemna tylko dla ASM'ów czy po prostu bajki opowiada na potrzeby filmu?

Max

Moja opinia dotyczy Media Ekspert Lublin ul.Melgiewska kolo Eklerc na ul.Turystycznej.Moim zdaniem personel tam pracujący jest beznadziejny a chodzi mi o sprzedających Telewizory.Kupiłem jakiś czas temu telewizor marki Philips w Media Ekspert we Włodawie i miał to być prezent dla moich rodziców ciężko schorowanych na rentach i to miało być okno na ich świat.Ale niestety po rozpakowaniu TV stwierdziłem ,że gniazdo antenowe jest uszkodzone i chciałem ten TV wymienić na drugi dzień jak się później okazało sprzedawcy TV z Melgiewskiej kolo Eclera stwierdzili ,że pewnie sam uszkodziłem to gniazdo antenowe i nie wymienia mi tego telewizora ,masakra ,myślałem,że ich tam rozniosę, odradzam wam wszystkim tam kupowania czego kolwiek bo zostaniecie z problemem jak ja, tak więc udałem się do Media Ekspert w Lublinie do galerii Olimp gdzie sprawa została zalatwiona profesjonalnie i z szacunkiem dla klienta ,jeszcze raz dziękuję sprzedawcom tam pracującym którzy okazali się profesjonalni i prawdziwymi ludźmi ,którzy zrozumieli mój problem ,jeszcze raz im dziękuję i przestrzegam wszystkich przed kupieniem czego kolwiek w Media Ekspert na Melgiewskiej kolo Eclera,chyba,że chcecie się potem ,,bujać,, z problemem ,bo ci sprzedawcy są bezduszni i po prostu przychodzą do pracy nie dla klienta tylko naciągnąć klienta !!!;;;

Sierpc

Mediaexpert Sierpc odeszlem z powodu kierowniczki nie znajacej sie na niczym straszy zwolnieniami wylewa swoje nerwy na pracownikach przez nia odeszlo z tego sklepu wielu dobrych sprzedawcow kierowniczka do Zwolniebia w trybie natychmiastowym!!!

Prawda

Tak jak napisał WWW. Zatrudniłem się jakieś 1,5 roku temu w tej firmie i egzystuję tam po dziś dzień. Jednak z dnia na dzień od samego początku coraz więcej rzeczy mi się w niej nie podoba. Chciałem mieć kontakt z klientem, doradzać zakupy do ich potrzeb, inspirować nowościami itp. a stałem się wciskaczem ubezpieczeń. Nie ważne, że przychodzi starsza babcia i ze swoją skromną rentą chce zwykły telefon by móc porozmawiać z wnuczkiem. Moim zadaniem jest wcisnąć jej najnowszego smartfona na raty z ubezpieczeniem i do tego jakimś drogim smartwatchem albo głośnikiem mobilnym. Uczono nas wszystkich, że ważne jest badanie potrzeb klienta tymczasem taki uj. Ważne jest by opchać mu jakiś priorytet. Kierownictwo i ich pomysłowość w nieumiejętnym zarządzaniu firmą i zasobami ludzkimi nie zna granic. Codziennie wysyłane są maile z porównaniami do innych sklepów, z narzekaniami, że ci lepsi a ci wiecznie słabi, z milionem rzeczy do zrobienia, wdrożenia i nauczenia ponad ludzkie zdolności. Następstwem tego są dni takie jak mój dzisiejszy: pół dnia na magazynie, przyjmowanie dostawy, ustawianie topek, realizacja zarządzenia, odtowarowania i na deser 2 klientów z którymi udało mi się porozmawiać i niczego nie sprzedałem.

pracownik
@Robert 09.10.2017 23:07

Zapomniałeś o naszej kochanej marce G&J. Gdzie praktycznie w każdej Topce jest na pierwszym miejscu

Robert
@pracownik 11.10.2017 18:37

Póki co nie ma ich jeszcze na TV i komputerach :-) Ale wymyślą :D

Przyszly?

Koordynator magazynu przeladunkowego jakies opinie, informacje ktos udzieli? Zarobki, opis stanowiska, mozliwosci? Warto?

Zadowolona.

Polecam prace w tej firmie. Jestem bardzo zadowolona. ME Lodz.

WWW

Ciągły nacisk na sprzedaż ubezpieczeń w tej firmie w postaci planów comiesięcznych zabija całkowicie radość z tej pracy. Zatrudniając się jako doradca klienta w tej firmie każdy, potarzam KAŻDY pracownik musi się liczyć z tym, że profesjonalne doradztwo przy wyborze towaru (zwłaszcza wg. standardów SOK) będzie zajmowało bardzo niewielką część waszego czasu. Liczą się przede wszystkim parametry a ubezpieczenia najbardziej. Niewykonanie minimum założonego przez kierownictwo na sprzedaż ubezpieczeń skutkuje dla pracownika przejściem w plan naprawczy, którego niewykonanie w konsekwencji równa się zwolnieniu z pracy. Zatrudniając się w tej pracy każdy nowy pracownik powinien się liczyć z faktem, że przede wszystkim będzie tanim agentem ubezpieczeniowym firmy X, która nie ponosząc większych nakładów dorabia się kosztem pracowników firmy Media Expert. Rozumiem sytuację, w której ubezpieczenie sprzętu jest dobrowolne (uważam, że jest to również dla wielu klientów pożyteczne), ale ciągły nacisk ze strony kierownictwa na ten parametr prowadzi do aberracji, w której klient staje się ofiarą patologicznego wciskania ubezpieczeń na siłę (zwłaszcza przy sprzedaży towarów na raty). Efektem takiego stanu rzeczy jest fakt, że premiowani są wytrawni wciskacze polis. Dla firmy tacy ludzie są niezastąpieni.

szogun

Mediaexpert Sierpc totalna kicha jeśli chodzi o kierowniczkę tempa dzida tylko szantażuje i straszy przez tego człowieka od początku roku odeszło czterech bardzo dobrych pracowników . Owa pani jest złym człowiekiem który nie nadaję się na to stanowisko, ona tylko przeszkadza w pracy nie pomaga. po odejściu wydzwania straszą inwentaryzacją, koszmar i nigdy więcej. Z całego serca nie polecam omijacie łukiem firmę Mediaexpert.

Jola Mazurek

Witam.Nie jestem pracownikiem lecz klientem. Chciałam opisać pewne zdarzenie w Głuchołazach.Jestem z Nysy i byliśmy nie dawno temu w sklepie ME w Głuchołazach.Chciałam przedłużyć umowę w Orange za biurkiem siedziały dwie panie które bawiły się telefonami kompletnie mnie ignorując.Na szczęście podszedł do nas Pan który coś tam wytłumaczył i w końcu jedna z Pan się ruszyła .Ta młodsza była całkiem miła ale ta druga mniejsza dość że pyskata i opryskliwa to jeszcze stwierdziła że numeru nie można przenieść tylko mam przejść na nowy że tego się nie da itp .W końcu wyszłam i przedłużyłam umowę w Play.Fatalna ta obsługa za kasą ale sklep ogólnie fajny , dobrze że chociaż Panowie mają jakąś wiedzę bo Panie do wymiany!Klientka z Nysy

BYŁY PRACOWNIK ME

WITAM. CHĘTNI DO PRACY W ME W TARNOBRZEGU. ZASTANÓWCIE SIĘ NAD TYM. BYŁEM PRACOWNIKIEM MEDIA EXPERT 2 MIESIĄCE I NIE CHCE MIĘĆ Z NIMI NIC WSPÓLNEGO. TOTALNY WYZYSK. DELEGACJA ZA PALIWO DO INNEGO SKLEPU NA SZKOLENIE NIE WYPŁACONA NA CZAS, CO WIĘCEJ CZEKAM JUŻ 4 MIESIĄCE NA ZWROT ZA PALIWO I ZA BADANIA LEKARSKIE. CALA FIRMA MOŻE JEST OK, ALE JAK TRAFICIE NA NIEODPOWIEDNIEGO KIEROWNIKA TO MOŻECIE MIEĆ NIEFAJNE DOZNANIA ZWIĄZANE Z BRAKIEM PROFESJONALIZMU. ZAROBKI MOŻE FAJNE POD WARUNKIEM JAK WYROBICIE PAKIETY TZN(UBEZPIECZENIE DO SPRZĘTU , SPRZEDAŻ WYPRZEDAŻY, KOMPLEMENTARKĘ, ) NO I NAJWAŻNIEJSZE JEŚLI CI NIE ZABIORĄ ZA BRAKI STANÓW SKLEPU. PODPISUJĄC ODPOWIEDZIALNOŚĆ FINANSOWĄ JESTEŚCIE ODPOWIEDZIALNI ZA BRAKI KASY W KASIE SKLEPU. BRAKI TOWARU NA MAGAZYNIE. PODSUMOWUJĄC TEMAT. SZCZERZE ODRADZAM PRACY W TYM SKLEPIE. BYŁY PRACOWNIK WAM DOBRZE RADZI. NO ALE MOŻE CHCECIE SIĘ SAMI PRZEKONAĆ, W TAKIM RAZIE ZROZUMIECIE O CZYM MOWA NA WŁASNEJ SKÓRZE. POZDRAWIAM

Anonim

Może ktoś coś napisać o ME w Łowiczu? Znajdzie się tu ktoś?

heh

Media Expert to firma dla ludzi grubo porąbanych, trzeba być mocnym psychicznie żeby tam pracować i dobre gadane żeby wszystko wkręcać ludziom, o atmosferze nie wspomnę że jest to swojego rodzaju wyścig :) ale w żadnej firmie tak dobrze nie bawiłam się pracą jak w Media Expert. Sama przyjemność :) Pozdro

sklep w mazowieckim

u mnie od poczatku istnienia sklepu pracuje praktycznie ta sama ekipa, zwolnieni byli ci, którzy się po prostu nie nadawali. kierownik dba o pracownikow i stara sie zeby wszystko bylo tak jak nalezy. pracy jest dużo, obowiązków również. a z drugiej strony przerwy na kawe czy papierosa nikt nam nie wylicza. nadgodziny są, ale wszystko jest kwestią dogadania sie z kierownikiem. a kasa jest naprawde w porzadku, nie widzialem w naszym sklepie nikogo kto by narzekal na zarobki.

z zapałem do pracy
@sklep w mazowieckim 04.08.2017 00:04

Cześć, czy możesz podać składowe premii? Zastanawiam się nad pracą w ME i nie wiem czy się zdecydować. Chodzi mi o dodatkowy % z sprzedaży akcesoriów, przedłużanie gwarancji, sprzedaży usług instalacyjnych, sprzedaży usług Orange. Jakie są składowe premii?

były niedoszły pracownik
@z zapałem do pracy 09.08.2017 10:34

Witaj. Dobrze Ci podpowiadam nie podejmuj w tej firmie pracy. Łamanie prawa na każdym kroku. Ja bez podpisanej umowy w Łodzi pracowałem 3 dni i im podziękowałem. Jawne łamanie przepisów prawa pracy. Umowę bez mojego podpisu wysłali w formie skanu na emaila. Mówisz o składnikach wynagrodzenia tu też kombinują i łamią prawo. Podstawa 1500 brutto, do tego premia sprzedażowa do 49% i wtym do jest właśnie kruczek bo nikt nowy takiej nie dostaje coś może około 23% w realu, jest jeszcze 3 składnik też procentowy, mocno uznaniowy i bardzo niepewny. Szukaj inne pracy przyjacielu

Aśka

Uciekajcie od tej firmy jak najdalej!!!

Kołchoz

Warunki płacowe w tej firmie w sprzedaży są popieprzone ponad ludzkie pojęcie. Wyrabiasz plany, pracujesz ciężko jak łoś leśny i żeby się starać o podwyżkę po 2,5 roku pracy musisz jeszcze udowadniać przez kilka miesięcy na pseudo planach zawyżonych jak ch.j że jesteś godzien. Kierowniczka ściemnia, że podwyżki nie może dać bo nie od niej zależy tylko od jakiegoś kozła wyżej, że ogólnie źle się dzieje, sklep nie zarabia i jest do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> A na sam koniec zatrudniają nowego z byle jakim doświadczeniem w KFC (nie ujmując pracownikom KFC) na takiej samej premii uznaniowej co ty bo nikt w tej firmie nie chce pracować na start za niższe stawki. No jasny ch.j mnie strzela.

Karolina

@Wiesiek, piszesz tylko o pracy na magazynie czy na wszystkich stanowiskach podobnie wygląda kwestia finansowa? Czy ten przedział wynagrodzeń jest na jakiś określony czas a później można liczyć na podniesienie pensji? Obecnie prowadzony jest nabór na różne stanowiska o magazynie kilka informacji wiemy, a jak jest na dziale obsługi? Tam tez poszukują kilku osób

Wiesiek

Witam, na magazynie przerzutowym wynagrodzenie prezentuje się tak 1650 zł brutto i premia do 95 % wynagrodzenia podstawowego wychodzi się netto 2300 zł, kierowcy mają podobnie ale z godzinami wyciągnom 2400-2800 zł netto pozdrawiam

Nowy

Wyjaśnijcie mi coś: Nowa osoba dostaje 1500 brutto na umowie?! przecież najniższa to 2000! Jest sie ubezpieczonym od 1500?! Co jeśli postanowią nie dać tej premii uznaniowej? Zostaje się z 1050 zł na rękę?? Jeśli tak to jakiś CYRK Jesli jest inaczej proszę o wyjaśnienie.

KLIKI
@ja 10.08.2017 20:42

pewnie że zarobi i 3500 na rękę tyle że przepracuje ze 40-50 nadgodzin,zaliczy TK na95% do tego utrzyma parametry czyli udział rat,polis, akcesoria, oraz wyprzedaż staroci,to zarobi ,będzie pisać sprawozdania do kierownika co robił cały dzień ,pozabiera sprzedaż kolegom z salonu to wyciągnie 3500zł,tyle że w domu jej niema od rana do nocy ,nie polecam tej pracy nikomu kto ma rodzinę ,będzie dzieci widział ale na zdjęciach pozdrawiam na szczęście były już pracownik ME

KLIKI
@ja 10.08.2017 20:42

pewnie że zarobi i 3500 na rękę tyle że przepracuje ze 40-50 nadgodzin,zaliczy TK na95% do tego utrzyma parametry czyli udział rat,polis, akcesoria, oraz wyprzedaż staroci,to zarobi ,będzie pisać sprawozdania do kierownika co robił cały dzień ,pozabiera sprzedaż kolegom z salonu to wyciągnie 3500zł,tyle że w domu jej niema od rana do nocy ,nie polecam tej pracy nikomu kto ma rodzinę ,będzie dzieci widział ale na zdjęciach pozdrawiam na szczęście były już pracownik ME

Szalony

Widzisz, obsluga w sklepie ma gdzieś reklamacje itp. Na tym pracownicy nie zarabiaja, dlatego takie podejście a nie inne... idź do sklepu i kup nowego smartfona, powiedz sprzedawcy że chcesz do tego ubezpieczenie, usługę instalacyjną, najlepiej na raty i z akcesoriami.. to Ci w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wejdą za przeproszeniem i obslużą Tak, byś kupiła to co oni chcą :)

Kandydat

Wrzuci ktoś opinie o pracy w biurze? Sekretariat, księgowość, kadry etc. Interesują mnie godziny pracy, zarobki, nadgodziny, zaplecze świadczeń socjalnych, atmosfera itp.

Monika

witam pracuje ktos w ME w Legionowie?jak zarobki?atmosfera?kierownictwo?

sprawiedliwy

Najgorszy pracodawca na rynku, kierownictwo robi w czarnych "plastikowych" koszulkach, wynagrodzenie ich jest takie jak u zwykłego pracownika jak i czasami niższe. Ogólnie dużo wymagają a mało dają od Siebie. Ciągle źle, mało, co byś nie zrobił to i tak nie docenią. Potrafią jedynie karać niż nagradzać. Uczciwa osoba nie odnajdzie się w firmie, jedynie te co potrafią kłamać i oszukiwać. Dziękuję

alan

Spoko pracodwca. Moge dać pozytywa

Magda

Wisła, Tycby, Dą rosa Górnicza i podobno Zabrze. Możliwe, że będzie tego wiecej. Docelowo ma być 600 sklepów. Tak słyszałam.

Alina

Czy ktoś wie w jakich miastach na Śląsku otworzy się w tym roku Media Expert?

Zostaw opinię o MediaExpert - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MediaExpert