MediaExpert

Jasło - MediaExpert
Jastrzębie-Zdrój - MEDIA EXPERT

5. Opinie o MediaExpert

Opinie o MediaExpert Warszawa

Nie przegap nowości o MediaExpert!

Ask

19.05.2026 11:59

Tragedia. Wszystko jest wazne tylko nie handel. Pare lat wstecz przychodziles do pracy z motywacja aby cos sprzedac i zarobic. Teraz? Teraz juz brakuje slow na to odklejenie od rzeczywistosci i wymysly. Nie wiem czy to panika przed chinczykami z MM ale w ten sposob to do 4 kwartalu azjaci zjedza ta firme.
    Srarcin Sromba

19.05.2026 10:16

Ja jako kierownik testow wiedzy robic nie musze ale to co w nich jest i zasady premiowania z tymi testami to taki syf ze to glowa mala. Powinienem zamknąć sklep aby pracownik przeczytal całego ntola (kilka tysiecy stron dokumentow) a pozniej zeby pracownik mial czas na odpowiedzi na te durne pytania które nic nie wnoszą. Nie po to ktoś kończył szkoly aby teraz obecnie znowu w niej byc pod szantażem ze nie zdasz, zabierzemy pieniadze... Nigdy nie bylo w tej firmie az tak zle. Pracownicy mają 0 motywacji. Każdy mi tylko mowi o L4 i sie nie dziwie bo na L4 lepiej wyjdzie niż sprzedając w pracy. Katastrofa totalna!
    Ala

19.05.2026 06:17

Bardzo przykro się robi kiedy firma sukcesywnie podcina skrzydła 🙁 jest coraz gorzej, firma walczy z własnymi pracownikami dzięki którym są te milionowe zyski ..

19.05.2026 00:30

Znając życie po reakcji pracowników nowa procedura testów zmieni się do końca tygodnia, wszyscy będą żyć dalej a firma znowu wymyśli coś żeby "udowodnić" nam jak dużo możliwości zarobku mamy, niedługo regulamin mojej prowizji będzie grubości Pana Tadeusza. Najbardziej dobija mnie fakt, że Oni walczą z własnymi pracownikami, jesteśmy traktowani jak (usunięte przez administratora) w tej firmie, nie mają do nas za grosz zaufania, dużo by pisać... Aleee proszę pamiętać jeśli zrobicie wszystkie testy dobrze to będzie dopalenie 5% do premii na koniec każdego kwartału, ale spróbujcie nie zrobić to 10% korekty za każdy niezdany test ale nie jest źle, firma o nas dba bo korekta nie może być wyższa niż 500zł.... Walczycie ze swoimi pracownikami, niech te zdanie wybrzmi, utrudniacie życie przez durne zmiany po kilka godzin byle by być dostępnym bo w końcu mamy elastyczny grafik ( szkoda że elastyczny w jedną stronę ) i przez notoryczne korekty i super pomysły na dorabianie się na nas, myślę że odpowiednim stwierdzeniem będzie powiedzenie, że mają kij a na końcu kija spleśniałą marchewkę. Walczycie ze swoimi pracownikami...
    żart

19.05.2026 00:10

Zapraszam centralę i pomysłodawców tego pięknego wymysłu z testami jak z innymi (usunięte przez administratora) pierdołami o zaprezentowanie jak i kiedy je wykonać podczas jeszcze innych czynności które wymyślacie😊 Bo mam wrażenie że wy (usunięte przez administratora) na mózgi się pozamienialiście. Ludzie którzy nigdy na sklepie nie pracowali i twierdzą że jest to wykonania żałosne. Z kim wy walczycie? Z pracownikami którzy zarabiają na was? Jednego mogę pogratulować wybitnego TALENTU...... Jak (usunięte przez administratora) innym chęć do pracy.

18.05.2026 23:05

Osoby zarządzające media expert mają jednak talent. W pół roku zabić w pracownikach jakikolwiek entuzjazm do pracy to trzeba mieć talent. Już nie mówię o wypłatach które stoją w miejscu od kilku lat. Najpierw niech klient przybija piątkę, teraz już lepiej niech nie przybija. Jedź do klienta do domu i płaszcz się przed nim bo napisał skargę, bo on cię może traktować jak szmatkę, ale ty się nie możesz źle spojrzeć. Oddaj kasę za złodzieja bo na 500 metrowym sklepie jest was 3 i gdy ty obsługiwałeś na tv, to ktoś ukradł depilator. No i wisienka na torcie. Pracując na sali musisz wiedzieć ile zarobi pracownik pok sprzedając raty. Jest to tak dla ciebie niezbędne, że zadamy ci to pytanie na teście wiedzy a jak w minutę nie odpowiesz to zabierzemy ci premię. Na koniec przyjdzie dkw i znajdzie nieaktualną cenę, kurz i bajlando. O formułkach przy tk już się nie będę wypowiadać. Warto tu przyjść do pracy? Niech każdy odpowie sobie sam.
    Ask

18.05.2026 23:04

Najpierw zaorali szanse na zarobek kss to teraz przyszla kolej na doradcow. Brawo, proponuje zatrudnic wiecej dyrektorow. Szkoda bo przez wiele lat bylo to bardzo dobre miejsce pracy, sukcesywnie idzie to wszystko do worka ze wspomnieniami. Temat testow - to jest policzek w twarz zwyklym pracownikom.
    #KierownikSprzedazy

18.05.2026 22:15

18.05.2026 22:53

To przynajmniej jego sklep ma 100% bo znają odpowiedzi na te źle sformułowane pytania które mają złe odpowiedzi
    Nie chce się Ż

18.05.2026 22:12

Proszę o informację co mam zrobić jak podejdzie do mnie klient podczas robienia testu wiedzy? Mam mu powiedzieć, żeby spadał bo mi firma zabierze 5% premii?
    Bombka

18.05.2026 21:43

Jeżeli ktoś się zastanawia dlaczego w Polsce za komuny ludzie mieli teczki to proponuję zajrzeć do media Expert. Firmy w której za 100 zł premii jakiś odklejeniec wymyśli sposób, by zgnoić bardziej pracownika. Ludzie mają dzieci dociera to do was? Przestańcie traktować innych jak psów, siedzicie sobie w Złotowie i pijecie macze bez laktozy ale to się skończy, a wy zostaniecie rozliczeni.
    #Planista
    Brutus

18.05.2026 20:37

Od jakiegoś czasu jest tylko coraz gorzej . Wiecej zabierania kasy niz jej dawania . Testy za które zabierają kasę sa nie do ogarnięcia w tak krótkim czasie. Tajemniczy klient czytanie całej tej formy i przedstawienie klientowi w jakiej mamy sie wypowiadać zniechęci na bank klienta i raczej nie kupi . Kto to wymyśla?? Ktoś kto za to bierze bardzo duże pieniądze i raczej nigdy nie rozmawiał z klientem . Chcecie być tacy proklientcyy to dajcie nam w końcu pracować. Co jest dla was ważniejsze klient czy test czy nawet te porównania sprzętów zadania rozwojowe . Czasu na to nie ma zeby to ogarnac a gdzie klient ?? Przesada to grubo powiedziane . Zmiany kaskadowe często praca po 5 lub 6 godzin w ciągu dnia nie przynosi rezultatu żadnego . Nie liczycie się z tym ze pracownik musi częściej dojeżdżać do pracy . Koszty życia drożeją wypłaty stanęły na poziomie 4 lat wstecz . Firma się rozwija pracownicy się cofają z wypłatami . To my na dolnym szczeblu robimy za was robotę . Powtórzę dajcie nam zająć się klientem zająć się handlem . Nie pokazujcie na czym mamy zarabiać my wiemy na czym mamy zarabiać. Z miesiąca na miesiąc uwalone są GS a bo damy wam kasę bo jak sprzedacie więcej np. Akc . Marchewkę mamy przed nosem ale kijek jest juz coraz dłuższy. Problem myślę że jest w naszej firmie taki ze pracowitego pracownika z wieloletnim stażem traktuje się gorzej niż pracownika ,który jest nowy często zielony któremu trzeba palcem wszystko pokazać. Skupianie uwagi na te niby szkolenia na testy na jakieś plany rozwojowe na zatrudnianie kolejnych dyrektorów od niczego to tam idzie wasza kasa na kogoś kto z czatem gpt wymyśli kolejny super pomysł żeby pracownika pognębić i zabrać mu pieniążka. Myślcie trochę. Obyście się obudzili w dobrym momencie bo dobrzy pracownicy uciekają a przychodzą osoby które są zielone . Stary pracownik ma robić za 3 a młody sobie na to nie pozwoli . Poświęcenie czasu na sam plan rozwoju scenki itd to istne marnowanie czasu. Potem się dziwicie ze są różne opinie . Kiedyś przychodziło się do pracy z pasją i zaangażowaniem i chęcią zysku zarobku przekazanie wiedzy klientowi teraz ze strachem i presja ze zarobi się najnizsza krajowa lub niewiele ponad najniższej. Demotywuje każdego pracownika to ze na każdym kroku jest coś zabrane .
    Nowa

18.05.2026 19:01

Kto na pamięć się uczy się ntola żeby na pytanie odpowiedzieć w 60 sek. Jest ktoś tak ambitny w centrali ? Żenada co się odj.ebalo w tej firmie Strach strachem pogania

18.05.2026 16:09

Kto zatwierdził ten poroniony pomysł z ogólnymi testami wiedzy, tak jak koledzy i koleżanki niżej piszą, zabierzcie nam po prostu 50% premii i nie dodawajcie nowości które mają nam pokazać ile możemy zarobić 🤣
    Medial

18.05.2026 15:55

To może przeznaczyć jeden dzień na prace nad testami i nie obsługiwać klientów, oczywiście tłumacząc im ,że musimy rozwiązać testy bo będziemy karani finansowo, obroty firmy tego dnia spadną do zera i jakiś człowiek na górze zobaczy że zatrudnia jakiegoś inteligentnego inaczej racjonalizatora czytaj (usunięte przez administratora)który prawdopodobnie nic w życiu nikomu nie sprzedał , a wymyśla (usunięte przez administratora) pracownika.Tylko to nie będzie działać na korzyść firmy .
    Niedźwiedź Polarny

18.05.2026 15:24

Przeczytałem dzisiaj nową zmianę z testami wiedzy. Jak inaczej to nazwać niż straszenie, (usunięte przez administratora) i wyłudzanie pieniedzy od pracownika? Od kiedy Chiny przejęły media Markt mysle ze juz tam bedzie znowu lepiej niestety... Dzisiaj na 12 osob na sklepie, nikomu nie udalo sie rozwiązać testu wiedzy. Musimy łączyć sily i razem jakos to robic co graniczy z cudem. Nie oplaca sie obsługiwać klienta, bo trzeba sie przed nimi ukrywac aby szybko wykonywać testy wiedzy na czas za które i tak prędzej czy pozniej zabiorą nam pieniądze...
    Anonimowa

18.05.2026 14:41

Może zagrajmy w bingo i zobaczmy co jeszcze może zrobić ta kochana firma żeby (usunięte przez administratora) pracownikowi życie?
    Medial

18.05.2026 13:18

Hejka , a może zamieścić adresy e-mail dyrektorów i rady nadzorczej ME i niech każdy pracownik skopiuje poniższy post o nękaniu pracowników Me przez jakiegoś idiote od super pomysłów szkoleniowych !!!
    Test wiedzy

18.05.2026 13:16

Zgadzam się z poprzednikiem. Co to za informacja na ntol że niby ktoś z nami rozmawiał i ulepszają testy wiedzy? Rozumiem że większe ucinanie nam premii za nierealne do wykonania tym bardziej na czas testy wiedzy, wzięło się po naszych prośbach tak? My sami chcemy aby firma nam zabierała jak najwięcej premii tak? My sami nie chcemy minimalnej krajowej tak? 3 podejścia, 60 sekund, wielokrotny wybór oraz błędnie sformułowane pytania jak i odpowiedzi. Założę się, że żaden DM, ASM czy kierownik nie zrobi tego testu za 1 razem! Jawny (usunięte przez administratora) i kradzież naszych pieniędzy. Całkowicie odradzam pracy w tym miejscu. Ludzie obudzcie się!
    Przestańcie

18.05.2026 11:55

Przestańcie prześladować i mobbingować własnych pracowników!!! Przestańcie z nami w końcu walczyć w każdy sposób żeby obrzydzić nam te prace!! Dzisiaj są te nowe testy, wy zwariowaliscie!!!! Jak my mamy to zrobić? Wszyscy święci z firmy by nie dali rady tego zrobić a wy z nami walczycie, znowu nam podkładanie kłody pod nogi!!!!!

13.05.2026 08:26

Szczerze mówiąc jestem zszokowany tym wszystkim co tu czytam...zapytałem kolegi który pracuje w sklepie i niestety wszystko potwierdził. Chciałem złożyć podanie o prace ale no w tym przypadku odpuszczę. Szkoda bo kiedyś wszyscy sobie chwalili a teraz jest odwrotnie
    Marika

17.05.2026 02:36

Jak już obniżyli promesę, to ile teraz wychodzi na start? Ktoś zna konkretną kwotę, bo widać że warunki sporo się zmieniły?
    Wauuu

18.05.2026 06:48

Za mało żeby poważnie myśleć o tej firmie jako przyszłym pracodawcy. Konkretnych kwot nie znam bo już dłuższy czas tam nie pracuje, ale ci co zostali podsyłają na bieżąco takie kwiatki

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MediaExpert?

Kontakt - MediaExpert

Aleje Jerozolimskie 162 02-342 Warszawa

Branża główna: Agencje i domy mediowe
    Barcin Momba

17.05.2026 23:02

Ostatnio firma kategorycznie zabroniła aby pytać o ocenę na Google JEDYNIE ZADOWOLONYCH KLIENTÓW. Teraz trzeba pytać też o ocenę tych wkurzonych bo magazyn rozwalił ich zamówienie. A później będą obcinać premie bo ocena na Google jest słaba. Czy ktoś w centrali ma jeszcze połączenie z mózgiem? 😃
    Andrzejek

13.05.2026 12:54

Kazdy w media straszy ze nie znajdziesz innej lepszej pracy za lepsze pieniądze. Guzik prawda. Przeszedłem do malej konkurencji x i co sie okazuje? Zarabiam prawie 2x tyle za 10x mniej obowiazkow. Praca w media lata temu byla świetna obecnie nikomu nie polecam. Beznadziejny system godzinowy (szczególnie w dużych galeriach), placa prawie minimalna (często trzeba nadganiać premiami do minimalnej krajowej ktorej nie mamy na umowie), wiekszy nacisk na oszukiwanie klienta niestety... Sam przykład z kredytami. Obecnie jest ogromny nacisk na ubezpieczenia kredytow i plany do nich mimo ze jest to niezgodne z prawem nie oszukujmy sie. Dodatkowo gdy ubezpieczamy kredyt oprocentowany w tym systemie, to same odsetki również rosną wiec robią się podwójne koszta dla klienta. Jawne oszustwo które państwowa inspekcja pracy powinna sprawdzic. Wszędzie nacisk w reklamach na raty 0% a przychodzi co do czego to pracownikowi za takie raty mogą zabrać wypracowane premie. Polecam uciekać z tego miejsca i miec czyste sumienie.
    Andrzejek

17.05.2026 12:18

Większość cen po 2x dziennie do zmiany (z rana czasami jest około od 400 do 900 cen którę według zarządzenia powinny byc jak najszybciej rozniesione tylko jak to zrobic jak klienci są od rana a załoga jest mniejsza). Jesteś magazynierem czyli przyjmujesz dostawy, nosisz ciężki towar, układasz lodowki i pralki na mini magazynie, często w zimę na dworzu sprawdzasz cala dostawe bo magazyn jest tak maly ze nic nie pomieści. Codziennie jest po 5+ formatek do wstawienia ze zmianami ekspozycji (czasami nawet cale przebudowy regałów czy innych ekspozycji aby po tygodniu wrócić do pierwotnej wersji) pozniej trzeba robic tego zdjecia, wysyłać i opisywać. Trzeba często tlumaczyc sie ze sprzedaży typu "czemu klient wzial iphona a nie xiaomi? Czemu klient nie potrzebował dodatkowych akcesori typu etui czy ładowarka mimo ze byly w zestawie?" Wykonujemy co tydzien testy wiedzy które sporo czasu zajmują aby znalezc konkretne informacje, zle odpowiemy albo nie zrobimy testu bo nie bylismy w pracy z powodu wolnego to ucinają premie. Arkusz tajemniczego klienta przebija sam siebie. Trzeba jak robot zwracać sie do klientow a nie powiemy 3 razy dzien dobry zeby dobrze bylo slychac na nagraniu to kolejna premie mogą nam zabrać. Obowiązkowe delegacje ze wsparciem na inne sklepy często bez dodatkowych benefitów, chyba ze dodatkiem jest to ze nie utną nam premi jak pojedziemy haha. Obecnie jest pełno cen z kodami rabatowymi ale jesli ktoś ukradnie cos co kosztuje od zawsze 50zl z kodem rabatowym a ma zaznaczone "cena przed kodem 300zl" to nam obcinają sprytnie te 300zl zeby jak najwiecej wyciągnąć. Minimalnej krajowej od 2 lat jakos tak nie mam i trzeba premiami najpierw do minimalnej dociągnąć. Każdego klienta trzeba na maxa wycisnąć bo takie marne grosze placa teraz a jak nie zepniemy planów to bum kolejne straszenie planami naprawczymi i kolejne ucinanie premi. Nie wspomnę juz o tym jakie jest zmeczenie jak człowiek pracuje często po 6 dni w tygodniu bo są jakies zmiany po 6-7h. Jak ktoś dojeżdża to odradzam bo na paliwo człowiek nie zarobi. Programów kasowych, premiowych i takich co firma uzywa wewnętrznie jest dosłownie multum. Sama nauka tego jest tak okropna. Mozna pisac i pisac ale kto byl wewnątrz firmy ten wie ze tych obowiazkow kazdego dnia jest ogrom.
    Zabawny jesteś

17.05.2026 18:00

Dużo można by było napisać ale osobiście coraz częsciej dociera do mnie że staraciłem wiele lat życia.Praca od 10 00 do 20 00 albo 11 00 do 19 00 x5 dni w tyg wiąże się z tym że nie ma życia prywatnego.Dzisiaj spotkałem się z rodziną po dłużej rozmowie usłyszałem od bliskich że za takie godziny pracy i obowiązki to moja pensja 5000 zł to żart.Szczerze mówiąc mi już nie zależy żeby więcej zarabiać coraz częsciej myślę o tym żeby zacząć żyć nie media expert ale swoim życiem.

14.05.2026 00:01

Czy na magazynie pracują poważni ludzie? Podczas dostawy towar przyjeżdża najczęściej w ułożeniu - Paletobox a na nim 3-4 duże pojemniki każdy po 25-35kg wydaje mi się, że przepisy BHP nie do końca zezwalają jednej a nawet dwóm osobom ściągać ciężar 35kg, który znajduje się na wysokości 210cm bo tyle to mniej więcej wszystko mierzy. Dwóch chłopaków da sobie radę ale jak jest się jedynym facetem na zmianie to trzeba ryzykować kontuzją i półrocznym L4 😅

14.05.2026 17:53

To prawda, zdarzały się i takie sytuacje
    Milson

13.05.2026 10:34

Czy jest ktoś kto pracuje na stanowisku analityk internetowy i może się wypowiedzieć na czym polega ta praca, czy jest okej, jakie panują warunki?
    #AnalitykSystemowy
    Prawda

13.05.2026 06:58

Nie polecam pracodawcy ze względu na okradanie pracownika podczas inwentaryzacji, tk, testów, planów, przycinaniu na gs itd. . Wstyd, że tutaj pracowałam ....
    Zwolniony

12.05.2026 20:32

Firma nie przedłużyła mi umowy po roku. Powód? Nie chcialem zostawać pół godziny dłużej za darmo każdego dnia. Grafiki w dużych miastach są takie tragiczne że często pracowałem 6 dni w tygodniu a dodatkowo sklep był otwarty do 20 i musiałem zostawać do 20.30 aby rozliczyć kasy, posprzątać i zamknąć sklep. Niestety, płacili tylko do tej 20. Gdy zacząłem się upominać, czekałem na rozmowę z regionalnym. Po miesiącu mojego upominania się, kończyła mi się umowa i byłem zapewniony, że mi ją przedłużą ponieważ wyrabiałem jedne z lepszych wyników na sklepie. Niestety, powiedziano mi prosto z mostu, że nie potrzebują w sklepie buntownika i ktoś inny chetnie za darmo bedzie zostawać dluzej i przychodzić szybciej. Co do zarobków, jak otrzymałem 5500 to musiałem serio cały miesiac sie starać i pracować i kombinowac. Głównie wypłaty miedzy 4000-4500 netto. Odradzam pracy w tym miejscu.
    Sama prawda!!!!

12.05.2026 12:41

Potwierdzam to wszystko co ludzie piszą!!! Na szczęście jestem już na wypowiedzeniu. Nigdy więcej tej firmy!!!!
    S. R.

12.05.2026 07:34

Nie spotkałem się wcześniej w żadnej firmie z sytuacją gdzie obcinają mi marne wypłaty w każdym miesiącu za błędnie wykonany test wiedzy, którego nie można było zdać, ponieważ ktoś w centrali dał do testu złe odpowiedzi! No umyślne zabieranie naszych ciężko zarobionych pieniędzy. Praca z trudnym klientem to jedno, ale strach przed podchodzeniem do klienta bo mogą Tobie dać za to plan naprawczy i zwolnienie z pracy lub obcinanie pensji to drugie. Nie mogę sprzedać produktu który klient sam chce typu iphony, bo nagle się okazuje że otrzymuje maila czemu i jakim prawem ktoś zakupił iphona bez niczego jak jest tyle innych smartfonów za które mógłbym mieć zapłacone (pomijam że za smartfon za 5tys czasami mamy płacone dosłownie 0.1 zł hahahahahaha). Ja pracuje krótko, ale widzę że moje wypłaty są gorsze niż na zwykłej pracy na recepcji, tym bardziej że musze z przymusu pracować po 5/6/7 h dziennie. Jestem wykończony ilością dni pracujących. Odradzam każdej nowej osobie zaczynanie pracy w media, chyba że na 3 miesiące tylko bo wtedy jest okres bezpieczny i w miarę ok wypłaty chociaz nadal nierównomiernie do wykonywanych obowiazkow...
    #KierownikSprzedazy

12.05.2026 09:02

I co nikt nie reagował jak były złe odpowiedzi? No bo chyba by znaczyło, że każdy pracownik miał taki sam test to na sakle kraju aż niemożliwe, żeby przeszło bez echa.
    Mirosław

12.05.2026 09:43

Każdy ma po 3 podejścia do testu. Ktoś pewnie się poświęcił szukając błędnej odpowiedzi aby reszta mogła test zrobić. Go albo masz na 100% albo niezaliczony. Mieliśmy na sklepie kiedyś podobnie. Jedno pytanie miało złą odpowiedź ale dopiero po zakończeniu tygodnia podali odpowiedzi gdzie się okazała zupełnie inna odpowiedź. Często pytania są z "przyszłości" i na chybił trafił są robione testy byle zdać i zapomnieć i nie zostać ukaranym. Pieniążki i tak zabierają w losowych dniach miesiąca i są to bardzo różne kwoty w zależności od ilości zdanych testów.
    Zabrze

12.05.2026 08:40

Widzę że poruszenie na stronie to dodam coś od siebie. Zastanawiam się do czego firma zmierza? Jeśli jestem sprzedawca to powinienem chcieć rozmawiać z klientami żeby zarobić na prowizji. Obecnie w firmie jest zupełnie odwrotnie. Nie chcę rozmawiać z klientami bo mogę więcej stracić niż zyskać
    Dicvoery

12.05.2026 07:42

Zatrudniając się kilka lat temu na doradcę klienta byłem pewien, że będę się zajmował sprzedażą. Otóż nie 😊 wiecie jakie zawody wykonujecie pracując w media jako doradca klienta? 1. Ochroniarz 2. Kasjer 3. Specjalista od reklamacji 4. Magazynier 5. Pracownik Amazonu (paczki trzeba pakować z szs( 6. Pracownik infolinii 7. Wystawiacz towaru 8. Profesjonalny wycinacz cen 9. Specjalista od inwentaryzacji 10. Student (co tydzień trzeba rozwiązywać test) 11. Aktor! Przecież trzeba robić scenki, a kunszt aktorski pokazujemy jak przyjdzie TK 12. Serwisant rowerowy 13. Fotograf (musimy robić piękne zdjęcia do 1000 formatek) 14. Psycholog dla trudnych klientów 15. Praca w delegacji (po uprzejmym "poproszeniu") bez żadnych dodatkowych benefitów A to wszystko za 4500 netto. Kiedyś był program na Discovery o zawodach świata. Jeśli ktoś był fanem to w media może sobie wiele zawodów potestować.
    Ale to już było

11.05.2026 23:09

Jeśli szukacie pracy to nie tutaj. Ja po wieeelu latach dzisiaj stwierdzam - DOŚĆ. Mogą mnie już nawet zwolnić, z dniem dzisiejszym koniec ze staraniem się w pracy. No bo po co? Mam obsługiwać klientów żeby zarobić 10-15 zł z gs? Co tam nawet te gsy...jeśli wymagań jest tyle, że na pewno któregoś się nie zrobi i będzie plan naprawczy. Tak więc po co się starać? Mam nadzieję że firmie to się odbije czkawka i niedługo na sklepie zostaną same osoby które nie mają pojęcia o sprzętach i obsłudze klienta 😊
    Zaślepiony

11.05.2026 22:51

Siemanko, opowiem wam historię jak zniszczyć wszelki entuzjazm na sklepach i zadowolenie wśród pracowników. Na samym początku proponuję wysyłać tajemniczego klienta, którego po prostu nie da się zdać. Podchodząc do klienta musisz się zastanowić czy spróbujesz nawiązać z nim kontakt jak z człowiekiem czy też wylecieć z tekstem mamy super promocję, nie wiedząc z czym do was przychodzi. Oczywiście -300zl zachęca wręcz do podejścia do klientów. Kolejnym krokiem, który bym wprowadził to Testy Wiedzy które sprawia że zarobisz więcej(maksymalnie po 3msc +5% lub nawet -60%) Oczywiście nie jest to wiedza produktowa tylko wiedza z debilnych tabelek, które są najlepszym wyznacznikiem co do Twoich umiejętności sprzedażowych. Zastanawiasz się ile zarobisz z rat jak sprzedaż ubezpieczenie za 1000zl po przekroczeniu jakiejś tabelki, odpowiedz już czeka na Ciebie w teście (oczywiście jest Ci to o wiele bardziej potrzebne jak nie piszesz rat i nie masz uprawnień do sporządzania wniosków ratalnych). Jednym z najważniejszych punktów od którego powinienem zacząć to fakt płacenia za złodziei, czyli inwentaryzacja całościowa sklepu. Otwierasz sklep z kumplem i jesteście na zmianie we 2 do 11/12 i w tym czasie przyjedzie dostawa, powinieneś być w stanie upilnować wszystkich klientów na sklepie o powierzchni powyżej 500m’. Oczywiście zauważasz po czasie, że któregoś produktu Ci brakuje bo po prostu ktoś go ukradł, spokojnie zapłacisz za niego podczas inwentaryzacji. Przy Twoich super dochodach te śmieszne 200zl które będziesz płacił przez najbliższe 3msc przy każdej wypłacie nic dla Ciebie nie są warte. Oczywiście nie zapominajcie o planach naprawczych za które też kierownik ochoczo zaznaczy ze może Ci zabrać parę złoty z wypłaty. Podsumujmy sobie wszystko, masz świetną podstawę 4666 brutto i śmiesznie niskie stawki GS/SLW, zarobisz te 5tys netto ale nie daj się złapać na tajemniczego testy inwentaryzację i plany naprawcze bo może się okazać że będziesz cały miesiąc skakać jak małpa w cyrku a jedyne co uswiaczysz to 3600zl
    Gornik z slonska

11.05.2026 17:21

Pracuję w firmie ponad 10 lat. Nie ukrywam, lata temu był to jeden z lepszych pracodawców. Obecnie jest to jeden wielki cyrk korporacyjny. Plany na polisy oraz ubezpieczenia kredytów, plany na produkty komplementarne, PUD, BIK, AXA, premium mobile, usługi białe, usługi czarne, komplementy plus, tabelki, testy, jednym wielkim słowem tragedia. Rozumiem, gdyby za to jakoś płacili ale obecnie otrzymuje niższe wypłaty niż 5 lat temu. Inflacja w górę, obowiązki znacznie większe, stres ogromny, częsty (usunięte przez administratora) i grożenie ucinaniem premii i planami naprawczymi. Od początku roku nawet nie podniesiono nam wypłat do minimalnej krajowej. Najpierw trzeba uzbierać premię, aby otrzymać minimalną krajową. Po rozmowach z większością pracowników z różnych regionów jest tak samo. 5 lat temu wypłaty były między 5 a 8 tys a obecnie jak mam 4tys to juz jest jeden z lepszych wyników. Dodatkowo te godziny pracy które zrobili. Praca często 6 dni w tygodniu bo zmiany są często od 13 do 20 albo od 11 do 18 i wtedy jest 0 czasu na życie prywatne. Nie czuję się w tej firmie jak człowiek tylko jak ktoś z długim numerkiem. Cyferka w korporacji. Testy wiedzy są takie absurdalne, że trzeba je robić nawet podczas urlopu albo chorobowego aby nie ucięli nam nawet do 45% premii w skali 3 miesięcy. Nigdy w życiu nie czułem się tak źle w firmie ale co zrobić, pracować trzeba aby spłacać kredyt i utrzymać rodzinę. Pozdrawiam wszystkich ale niestety lepiej nie będzie.

11.05.2026 22:29

To prawda, godziny pracy są poniżej krytyki. Nie będę się rozpisywał co do zasadności płacy do pracy i do absurdów bo dosłownie każdy komentarz od doświadczonego pracownika opisuje sytuację w 100% zgodną ale właśnie grafiki to coś niebywałego, kilka lat temu można było pracować po 10h ( od otwarcia do zamknięcia sklepu bo co sklep to inaczej ) a teraz zmiany po 4h/6h byle by być bardziej dyspozycyjnym dla firmy, bo lepiej zostać ewentualnie na nadgodziny 50% niż wypłacać 100% ( tu też podejrzewam, że nie jest to w pełni czyste z ich strony wypłacanie ów godzin). Na tych urywkach zmiany tracimy kilka dni wolnego w miesiącu a jak tylko się zacznie temat o dłuższe dni pracy to jest urywany tak szybko i stanowczo jak wzmianka o "podwyżce" ( to taki slang firmowy znaczący zrównanie do minimalnej, kto pamięta maila od zarządu bodajże z Q1 2025 że w podzięce za ciężką pracę w święta dostajemy w.w. podwyżkę "do minimalnej". )
    Mała Ania

11.05.2026 21:00

Jestem kierowniczką już 4 lata a pracuje w firmie 9 lat. Usunięcie premi dzieli kierownik to jest taki absurd. Nie dziwię się mojej ekipie, że nikt nie chce podchodzić do klientów. Obecnie można więcej stracić podchodząc do klienta, niż zyskać. TK którego już normalnie zaliczyć nie można przez ilość podpunktów i przez osoby które to sprawdzają, zerowe gsy, ucinanie premii, parametry kosmiczne do zrobienia i później się okazuje, że na L4 pracownik zarabia więcej od osoby która się stara i chce być uczciwa. Paranoja jakaś. Jeszcze plany naprawcze które dają pracownikowi, są tylko po to aby pozbyć się najstarszych pracowników i zatrudnić osoby które będą miały zerowe wymagania co do płacy. Wstyd a nie pracodawca roku. Prezes chyba już od dawna nie rozmawiał z żadnym kierownikiem i nie ma pojęcia co się dzieje na sklepach. Jeśli planujesz zacząć pracę w media expert, to uwierz że nawet praca na produkcji czy w innym sklepie będzie bardziej opłacalna finansowo i pewnie też lepsza godzinowo. Pozdrawiam Ania, kto wie ten wie.

11.05.2026 14:13

Hahaha. Już widzę tą falę l4 przy nowych testach. Firma tak słabo przodzie, że wam chce kilkadziesiąt procent premii zabierać?
    Jacek

07.05.2026 08:46

Praca ogólnie słaba. Regularnie malejące premie KPI na które nie masz wpływu są ucinanie premie: ilość nieodebranych zamówień me.pl, ilość nie opłaconych, raport równorzędne go wykorzystania wszystkich kas - głupota. Kiedyś premia była od tego by ją zarabiać. Obecnie od tego by była, wymówka by ją ciąć do minimum. Mnóstwo KPI po zaliczeniu powinienem zarabiać 12 000 netto niestety są to takie grosze, że realnie zarabia się najniższą krajową + premia +-2000zł (zależy od lokalizacji sklepu bo w jednym masz Klienta gdzie sprzedajesz 100calowe TV, a w drugim 55calowe). Brak realnej stabilności finansowej przez premie. Średnio co drugi miesiąc zarabiasz normalnie. Tajemniczy Klient albo na 100% i zarabiasz 400 brutto poniżej do pewnego progu 0zł,a jak jeszcze niżej to - 400 netto. Inwentaryzacje sklepu: jesteś sprzedawcą, firmą sprzątającą i ochroniarzem za 1 pensje. Dochodzi do kradzieży, której nie udało Ci się udaremnić to dla firmy ty jesteś (usunięte przez administratora) więc cały sklep spłaca (uwaga nie cenę z cenówki promocyjną tylko rekomendowaną, główną = najwyższą). Propaganda, pranie bani, wciskanie miliona produktów od ubezpieczeń, usług, akc, aktywnej, Premium mobile, rat, live, pud i milion innych a za wszystko dostajesz od 1zł-30zł w maxie. Kiedyś było dobrze, teraz zrobiło się straszne korpo. Kiedyś pracownik był szanowany, teraz statystyka i numerek. W małych miejscowościach ciężko znaleźć coś lepszego, ale w dużych miastach bez problemu znajdziecie spokojniejszą pracę bez użerania się z klientem, który jest najważniejszy no bo przecież ty nie możesz nic powiedzieć, a on może Cię zwyzywać bo blenderem mu się popsuł po 2msc używania.

07.05.2026 13:03

Faktycznie sporo tych parametrów. A raporty równorzędne to co to? Bo to chyba też się jakoś do premii liczy no nie?
    Mediak

13.04.2026 12:26

Cześć , jak to jest w tej firmie Media Expert że nowy pracownik dostaje 4800 brutto podstawy , a pracownik pracujący kilka lat w 2026 ma podstawy 4666 brutto i na dzień dzisiejszy jeszcze nie doczekał się takiej samej podstawy ?Co to za ciekawa polityka?W 2025 firma poszła po rozum i wyrównała do najniższej krajowej po 3 miesiącach przynajmniej !!!
    Daria

01.05.2026 10:16

Nie no w sumie racja, takie formułki góry to zazwyczaj nijak się mają do faktycznej sprzedaży. A jakieś szkolenia produktowe macie? To by chyba miało realny wpływ na sprzedaż. Jednak jak się ogarnia asortyment to łatwiej cokolwiek sprzedać.
    Nieważne

07.05.2026 12:46

Juz pomijając fakt, że te szkolenia są dla picu, jedynie jak przyjdzie tajemniczy klient, albo ktoś wysoko postawiony. Bo na co dzień jesteś zmuszony robić wynik dla sklepu, czyli sposobem musisz oszukiwać klientów tak żeby nikt o tym nie wiedział, bo inaczej sklep nie zarobi. Oczywiście kierownik do tego zmusza, ale nie oficjalnie - czyli jak wpadniesz to bierzesz odpowiedzialność na siebie, bo kierownik sie wypnie na ciebie.. jak chodzi o sprzedaż na raty to samo. Ryzyko prawne jest twoje, ale nacisk na sprzedaż od kierownika jest wysoki..

06.05.2026 03:51

2 maj Wielkie promocje, SLW X2 GS X1.5 POLISY X2 PSP X2 I co (usunięte przez administratora) stawki poszły w dół 3krotnie XDD katowice nie pozdrawiamy

06.05.2026 03:48

śląsk czy komuś już wyrównali podstawe do minimalnej??? ja dalej 4250 😊

19.04.2026 22:10

Siema czy u was dalej podstawy nie dźwignięte?? stan na 19.03.2026 w ciągu dalszym 4250 brutto 😂

04.05.2026 14:08

Mniej to znaczy? Trochę się domyślam o co może chodzić ale nie chce zgadywać...

06.05.2026 03:42

byliśmy w tych sklepach testowych i dlatego taka podstawa w ciągu dalszym, choć dalej mamy prowizje agresywną tzn tą testową 10% wiecej za gs i 40% wiecej za slw ale tylko z stanu sklepu, ale podstawa gdzie musze zrobić 700zł żeby miec minimalną krajową, kierownik regionalny dalej bez żadnej wiedzy kiedy zwiekszą i czy w ogole zwiększą xd

Zostaw merytoryczną opinię o MediaExpert