Feu Vert Polska Sp z o. o.

Warszawa

Opinie o Feu Vert Polska Sp z o. o.

erre 2016-03-17 16:17
@jjj teraz nie maja zadnych ofert w zadnym miescie..ale jakis czas temu rekrutowali np. na mechanika samochodwoego wiec jest szansa ze znow cos sie pojawi
kfo 2016-03-19 20:40
Dużych rotacji w tej firmie niestety nie ma @erre, ponieważ tamte ogłoszenia to chyba rok temu były. Dają umowę o pracę na czas nieokreślony, stąd też sami pracownicy się nie zwalniają
baristan 2016-03-21 20:47
jakby chcieli odejść i byłoby im źle to by po prostu to zrobili także też nie przesadzajmy , że tu jest tak najgorzej. Ludzie też chętnie aplikują na mechaników samochodwych
2
Rpman 2016-04-01 11:19
Ta...skąd bierzecie te zarobki? Byłem na rozmowie w filii Katowice jakiś czas temu i zaproponowano 1300zł za sprzedawcę do ręki a rozmowa była przeprowadzona tak od niechcenia.
kapka 2016-04-05 11:16
nie mam pojęcia kto i skąd wyciągnął takie zarobki.. Zazwyczaj na stanowisku sprzedawcy zarabia się taką a nie inną podstawę, a to mnie wcale nie dziwi szczerze mówiąc
odp 2016-04-05 20:50
o co pytali?
nissanka 2016-05-05 12:11
Polecam filie w Katowicach - wczoraj byłam naprawić samochód i pomimo opinii niektórych klientów, mocno się zaskoczyłam. Dobra diagnoza usterki i sprawna naprawa. Pan Mechanik taki wysoki - wszystko jasno i spokojnie mi wytłumaczył, co nie jest łatwe kobiecie - ale Pan ma dużą cierpliwość :-) Widać że mechanik zna się na swojej pracy i ma wiedzę, szkoda tylko że Pan Dyrektor jej nie ma - mało kompetentna osoba. Pomimo osób decyzyjnych - polecam naprawę samochodu u wysokiego Pana Mechanika z brunatnymi włosami. Pierwszy mechanik który zna się na swojej pracy.
ilko 2016-05-06 14:07
hehe @nissanka to Pan Dyrektor też naprawiał auto? Bo widzę, że zdążyłaś go dobrze poznać skoro takie zdecydowane opinie piszesz
2
nissanka 2016-05-09 09:01
@ilko rozmawiałam z nim przez 10 minut i to mi wystarcza, więcej nie mam ochoty z nim rozmawiać
bmkkk 2016-05-30 15:28
ja też polecam filie w katosach, bardzo profesjonalna naprawa. Widać że dobrzy fachowcy tam pracują
2
pracuś 2016-06-09 12:45
Bardzo dobry, wiarygodny pracodawca. Wynagrodzenie zawsze na czas, polecam!
olla2 2016-06-09 16:32
Pracuję w Feu Vert około roku czasu. Jest sporo pracy - to prawda, ale atmosfera panująca wsród Koleżanek i Kolegów jest super!
1
zawiedziony 2016-06-10 07:21
Widzę, że wiarygodność tego forum jest znikoma.. Można śmiało kogoś oczernić bądź przedstawić w różowych kolorach :) Takie nasze polskie "bagienko". A gdzie rzetelna informacja o pracodawcy..
2
adam 2016-06-10 08:48
niestety szybko znajdują ludzi do pracy i trudno jest się załapać. Ale warto próbować
max 2016-06-10 11:34
tia, hejt jest wszędzie jak radio maryja he,he,he
1
madzia 2016-06-10 12:39
"zawiedziony" ma rację - ŻENADA,Ż-E-N-A-D-A!
kartofel 2016-06-11 05:35
Jest super więc o co ci chodzi
chętny 2016-06-13 12:55
Ile zarobi sprzedawca? Dzięki za odpowiedź.
eryk 2016-06-15 11:02
do chętny, płacą w zależności od doświadczenia i zaangażowania 1600 - 1700 netto można ugrać
zenet 2016-06-15 13:01
tyle dają
zadowolony 2016-06-16 09:29
Można zdobyć SUPER doświadczenie.
luck 2016-06-16 15:31
POTWIERDZAM
Andrzej 2016-06-17 05:24
A co sądzicie na temat negatywnych opinii o feu vert?
nemo 2016-06-17 09:27
Hejt i tyle "Andrzeju"! :)
BRUM 2016-06-19 13:39
Generalnie to taki mcdonald pracujesz zdobywasz doświadczenie zwalniasz się.
2
Dar 2016-06-19 15:35
Brak rotacji to jest zawsze jeden z największych plusów, znaczy no nie zawsze tak do końca, ale poznana i zgrana ekipa to jest to coś co trzeba przeżyć
Sayan 2016-06-19 21:52
Trudno się nie zgodzić z kolegą Dar, że minimalna rotacja jest ważna, każdy chce się przecież czuć szanowany i bezpieczny w miejscu pracy i nie chce się stresować że z dnia na dzień go zwolnią. Jednak o czymś takim można tylko pomarzyć w tej firmie, na stronach z ogłoszeniami o pracy co chwilę kogoś szukają. Ogloszenia są zamieszczane na darmowych portalach co dodatkowo pokazuje że oszczędności na pracowniku zaczynają się już na etapie rekrutacji.
1
werf 2016-06-19 22:01
ale oni przeciez szyjaha teraz pracownikow na przyklad mechanika samochodowego w Warszawie wymagane jest miedzy innymi doświadczenie na stanowisku mechanika samochodowego; umiejętność obsługi samochodów popularnych marek oraz doboru części samochodowych
rudy 2016-06-20 11:39
teraz wszystkie firmy szukają mechaników.. żadna nowość.
1
biu 2016-06-20 12:56
a to już zwykłe prawo jazdy nie wystarczy?:/ ale przynajmniej skoro już mają tak wysokie wymagania to w zamian za to mogę pracownikowi sporo zapewnić, np. bogaty pakiet socjalny i mo zliwość rozwoju zawodowego - tylko ciekawe co dokładnie oznacza ten "rozwój"
Chudzielec 2016-06-21 09:58
"biu" - idź i zapytaj :)
akka 2016-06-21 11:06
@rudy wszystkie szukają ale njie wszyustkie przykładowo dają umowę o pracę i bogaty pakiet socjalny.
łysy 2016-06-27 13:01
Jest OK :)
dawid 2016-06-27 16:22
No dużo firm szuka mechaników ,faktycznie to nie nowość,ale wazne jest by wybrać taki zakłąd by zarobki były adekwatne do wykonywanej pracy, zastanwiam sie ile oni oferują jakie jest wynagrodzenie i czy to pełny etat?
mody 2016-06-28 07:51
Pracowałem w Feu Vert parę lat i nie wygląda to tak jak niektórzy przedstawiają. Ci którzy nie wierzą w negatywne opisy będą mieli okazje się przekonać. Technik sprzedawca nie wyciągnie więcej jak 1800 netto na rękę (oczywiście plus premia od obrotu). Asystent kierownika to ma w granicach 3000 ale brutto. W warszawie może być lepiej, to jedyne miasto gdzie stawki są inne. Rotacja jest, bym powiedział średnia. Tylko w Łodzi się ludzie nie zwalniają, bo tam się potrafili wyluzować. Po okresie próbnym zaczyna się parcie na wynik. Zadania dla pracowników planowane są na pełne 12 godzin. Nie toleruje się stania więc przekłada się półki z towarem po to by potem znowu z nimi wrócić w to samo miejsce. Panuje zasada "zróbmy byle zrobić". Ktoś napisał że nie musisz się bać o przyszłość. Umowę na czas nieokreślony dostaniesz po paru latach. Na początek okres próbny 3-mce, a potem umowa na czas określony na 2 lata. Zwalnia się ludzi w godzinach 15-18. Niczego nieświadomi pracują, aż nie wezwie ich dyrektor budki i kierownik. Po wszystkim w asyście kierownika jest opróżniana szafka i na razie. Jak umowa dalej trwa to zwalniają Cię z obowiązku wykonywania pracy. Wylecieć można oczywiście za wszystko, ale największym przewinieniem jest własne zdanie. To szczególnie nie podoba się kadrze kierowniczej wyższego szczebla.
Średni czas pracy technika sprzedawcy to 2 lata.
Atmosferę tworzą twoi najbliżsi współpracownicy, bo przełożeni zapomnieli o empatii. Rzadko sie tam chwali ludzi, a szkoda. Czasem bardziej motywuje niz premia.
To może trochę plusów
Są szkolenia to fakt ale organizowane przez dostawców. Wewnętrzne szkolenia też są. Można zdobyć niemałe doświadczenie i wykorzystać je później. Pakiet socjalny - i dobry i zły. To przedpłacona karta na święta Bożego Narodzenia. I tylko na święta.
Pracuje się po 12 godzin 6 dni w tygodniu. Niedziela tylko 8. Jednym to pasuje innym mniej. Co do grafiku można się dogadać.
Nie chce oczerniać tej firmy tylko rzetelnie o niej opowiedzieć
Jeśli ktoś ma jakieś pytania niech je napisze w odpowiedzi, postaram się na nie odpisać.
7
rudzielec-pudzielec 2016-06-28 09:03
@dawid zakłąd?? a co to takiego???
frghj 2016-06-28 19:12
no w dalszym ciagu szukaja mechanika samochodowego w Warszawie wazna jest tutaj miedzy innymi umiejętność obsługi samochodów popularnych marek oraz doboru części samochodowych;wykształcenie kierunkowe zawodowe lub średnie, doświadczenie na stanowisku mechanika
Dan 2016-07-15 16:49
Widzę, że poszukują mechaników samochodowych, dobra sprawa chyba
zarobiony 2016-07-21 14:57
Dobra sprawa... he, he :)
gość 2016-07-21 22:57
A wiecie czy są teraz jakieś oferty pracy? Dziękuję
Sonic 2016-10-09 22:31
mody jak wygląda grafik ? bo z pracą 7 dni w tygodniu gdzie od pon-sob 12 h a w niedziele 8 nie potrafię sobie tego wyobrazić. Niedziela mi jakoś burzy wszystko.
ilko 2016-10-10 16:16
Pomyśl @sonic skoro w każdym ogłoszeniu u nich o pracę gwarantują umowę o pracę to kto by pozwolił na taki system pracy?
1
Kwinto 2016-12-15 21:34
Odradzam pracę w feuvert szczególnie oddział na Ostrobramskiej kierownicy to pasjonaci wyzywania się na pracownikach wszystko to twoja wina pasjonują się gnebieniem pracowników. Manager równiez. Hitem jest należące do obowiązków mycie łazienki itp bo oszczędności na firmie sprzątającej. Atmosfera w pracy najgorsza z jaką kiedykolwiek się spotkalem omijajcie szerokim łukiem te firmę psychopatów.
7
Mocarz 2016-12-30 12:22
FEU VERT KATOWICE- zarobki są ok! Jeśli przyjmują cię po szkole piekarskiej , uczą od podstaw standardów, procedur, a ty tylko rogale umiesz piec to co się dziwisz??? Znam osoby tam pracujące i wiem dobrze, że minimum to 1700 netto. Jeśli się naprawdę starasz to dostaniesz z czasem więcej. Nie pisz głupot skoro nie znasz realiów.
2
Salome 2016-12-30 12:26
Feu Vert Katowice - ty to nissanka fora pomyliłaś he, he O pracy tu piszemy, o pracy. Swoje drobnomieszczańskie wywody to pisz w pamiętniku!! :D
3
Kris 2017-01-03 05:54
Jeśli potrzebujesz zdobyć duże doświadczenie to polecam pracę w FEU VERT. Kris
1
Zibi 2017-02-07 21:44
Witam ,
Podobno FeuVert połączyło się z Norauto? Nie wiecie czy to prawda?
Agnieszka 2017-03-06 14:58
@Zibi, gdzie znalazłeś takie informacje?
Feu Vert Polska Sp z o. o. 2017-03-20 14:42 [pracodawca]
Szanowny Panie, wszyscy nasi Pracownicy są zatrudnieni w oparciu o umowę o pracę. W związku z tym obowiązują ich normy czasu pracy przewidziane przepisami. Pracujemy w równoważnym systemie czasu pracy, co oznacza że możliwa jest zmiana 12 godzinna 3-4 razy w tygodniu. Pozostałe dni to dni wolne od pracy.
1
Zostaw swoją opinię o Feu Vert Polska Sp z o. o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Feu Vert Polska Sp z o. o.