Manutan Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 53 ocen.

Manutan Polska Sp. z o.o.
2 53 6 1

Opinie o Manutan Polska Sp. z o.o.

Aneta

@Darek, odniosłeś się do opinii sprzed kilku lat. Być może coś się zmieniło od tego czasu. Jak Ci się pracuje w Manutan Polska? Czy Twoim zdaniem warto rozważać zatrudnienie w tej firmie? Czy ktoś z Was chciałby się podzielić swoimi uwagami na temat tego pracodawcy?

Administrator

Moglibyście się podzielić się z innymi aplikantami, swoim doświadczeniem wynikającym ze współpracy z Manutan Polska Sp. z o.o.?

Ula

było super zarabiałam na rękę od 3700 nawet do 7000 PLN odeszłam bo miałam ofertę bardziej płatnej pracy

jedynka
@Ula 01.03.2014 15:33

cóż Ta Pani Kinga za bzdury wypisuje podszywając się pod byłych pracowników. wstyd! ale to bardzo typowe dla niej zachowanie. zupełnie nie pozdrawiam kierowniczki całkiem fajnego zespołu.

Darek
@Ula 01.03.2014 15:33

Dziwnie ja pracuje i wiem ,że są ograniczenia premii kwartalnej i nie ma siły zarobić 6tyś netto ...

Darek

Podstawa oki , premia mała jeżeli zrobisz 200% planu kase z 100% nadwyżki zobaczysz po roku o ile zamkniesz cały rok na 200% .... Efetk... zapiepszasz kwartał zamykasz na 200% wzrostu. Kolejny finiszujesz na 100% i pomachaj kasie.... Praca po 10-11h po rynku nie jezdzisz ,a gonisz... Autko do dyspozycji.... Rotacja spora jak na tak młodą firmę.... To nastawienie na zatrudnienie naganiacza klientów nie prawdziwego PH ..... Nie warto jeżeli szukasz czegoś stabilnego na chwile by zyskać czas na szukanie dobrego pracodawcy można zacumować...

Kulka

Dzięki za informacje. Nie będę przynajmniej tracić czasu na tę firmę.

BEROS

Nie ma oficjalnego ogłoszenia w stylu Manutan zatrudni itd. Robią rekrutację przez agencje. Czytam i czytam te wasze opisy i zastamawiam się czy oby nie przesadzacie. Fakt praca jest ciężka i wymagająca a i ciśnienie spore na wyniki ale tak jak napisałem to jest korporacja działająca w Eu w 18 KRAJACH. Nie ma lekko, nie jest lajtowo, nie ma czasu na zabawę. 8 h pracy w biurze a pH 9-10 w terenie i praca 1h przy kompie. Ale warto. Jeśli pH robi swoje to warto. Jest ciekawie, dużo się dzieje, ciągle coś nowego i praca z ludźmi na poziomie od kupców po inżynierów. Jest możliwość rozwoju przynajmniej dla pH. Ph-jka-ka-cm taka jest ścieżka rozwoju. A jak ktoś jest bardziej zaintetesowany to są różne sposoby by się więcej dowiedzieć. Lepiej się postarać a nie sugerować się krytycznymi opiniami byłych pracowniko, niedoszlych pracowników lub nieradzacych sobie pracowników. A i nie jestem Panią K na którą tutaj tak narzekacie.

gosc
@BEROS 20.07.2016 20:30

To ciekawa historia, żeśmy tak sobie wszyscy nie radzili. Chyba powinieneś zagłębić się trochę w historię byłych pracowników, a nie pisać takie pierdoly, bo inaczej nazwac tego nie można. Zaraz może usłyszę, że nie odchodzili, tylko byli zwalniani. O zgrozo. Z Manutana odeszli najlepsi ludzie , świetni handlowcy, a Ci którzy zostali(śmiało można powiedziec, ze doskonale dają sobie radę że wszystkimi codziennymi. zaskoczeniami )- myślę ,że to kwestia czasu aż zbiorą w sobie siły żeby się uwolnić raz na zawsze i odejść. Jeśli dla Ciebie taka praca jest odpowiadającą to jesteś najwyraźniej jednostka. I nie chodzi o pozostawianie negatywnych lub pozytywnych opinii tylko o PRAWDZIE.

Filutek
@BEROS 20.07.2016 20:30

Z tego co się orientuję, to PH też obowiazuje 8 godzinny dzień pracy a tu jest napisane 9- 10h w terenie plus 1 godzina przy kompie. czyli wychodzi 11 godzin. czy warto się poświęcać? Z tego co czytam to pieniądze są raczek kiepskie a warunki trochę toksyczne.

Aneta

Pracujesz w Manutan Polska? Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jakim pracodawcą jest firma. Jakie według Ciebie są plusy i minusy pracy właśnie tutaj? Komu polecisz aplikowanie do Manutan Polska?

kij

Wiecie czy mają teraz jakieś oferty pracy? Dzięki za odpowiedź

akuku

sia Co jest najgorsze?! na samym początku kierowniczka, która jest pępkiem świata :D Wredne babsko, które tylko stosuje mobbing wobec pracowników. Jeśli to czyta pozdrawiam środkowym palcem. Niech lepiej pójdzie się dokształcić w dziedzinie zarządzania personelem. Ciekawa jestem kto ją zatrudnił na to stanowisko, ale obstawiam że po znajomości. Bo kto normalny zatrudniłby takie babskie........

anonim

(usunięte przez administratora)

Ziomus

To prawda, moze tu i nie ma super ale sa firmy gdzie jest jeszcze gorzej zdecydowanie bez porównania. Ze takie firmy jeszcze funkcjonują na rynku.

Gość

głowa boli od samego czytania a jeszcze bardziej od poziomu niektórych piszacych tu osób a zwłaszcza obecnych pracowników firmy. Jeśli taka kutura panuje w tej korporacji i w taki sposób rozmawia się z klientami i współpracownikami to zdecydowanie stawia tą firmę w jeszcze gorszym świetle niż już została tu przedstawiona. Smutne ale prawdziwe.

haha

Przecież każdy kto tam pracował wie że Beros to Pani K lub jej siostra pisząca na jej prośbę i pracująca w tej firmie - żałosne ale nikt nic dobrego o tej firmie nie napisze

Markotna

to inspirujące !!!! wezmę sobie to głeboko do serca!!!! A tymczasem pozdrawiam pozdrawiam i sukcesów życzę!!!!

Beros

Yhy pewnie tak jest ze firmy funkcjonuja dzieki ludziom ktorzy w nie pracuja ale nie ma ludzi niezastapionych jak nie wy to inni by pracowali nie rob z siebie takiej niezastapionej bo chyba troche w glowie cos sie poprzewracało. Za rady dziekuje ale chyba za cienka jestes zeby mi cokolwiek radzic. I skoncz z tekstami o sympatii i podlizywaniu. Wyrazilem opinie o pracy i tyle a Tobie chyba żal że komus ta praca odpowiada i nie mowilem ze to praca zycia wiec nie mow i pisz o tym co ja mysle i jak sie czuje.

Małgorzata
@Beros 21.07.2016 21:44

Dobrze ,że Tobie się nie poprzewracalo. Zrobilam dla tej firmy dość dużo z efektem żadnych zmian. Dopiero pismo od Prawnika skłoniło Panią Kingę do zdjęcia mojego wizerunku że strony Każdy ma swoje wymagania, moje były wyzsze niż 3200-olaboooooga przy takim zysku. Pracować można też kopiąc doly przy lepszej bądź gorszej dniowce. Jak kogoś zadowala okeeey . Każda praca jest dobra

ZŁo
@Beros 21.07.2016 21:44

Możesz przybliżyć jakie warunki oferują na stanowisku PH, jakie auto, jaki liczona premia/prowizja?

Markotna

Jak widać jest to dla Berosa praca życia, bo nigdy takiej nie miał i chce sie tym wspaniałym faktem podzielić z innymi. Dlatego będzie jej bronił w każdy możliwy sposób i to dałoby się jakoś zrozumieć. Natomiast niewybaczalne jest pisanie o byłych pracownikach, tym bardziej jak się ich nie zna, a to już jest zagrywka poniżej pasa. Bo gdyby nie Ci pracownicy to nie było by ani ph ani jka,ka,cm, a tym bardziej nie było by obrotów a wtedy i nie byłoby firmy. Dobra rada Beros, jeśli myślisz, że tym zyskasz sympatię Pani Kingi to się grubo mylisz, już nie jeden próbował i się na tym przejechał. Historia jak świat stara, ale pozdrawiam pozdrawiam i powodzenia życzę

Beros

Kazdy pisze to co czuje i jak sie czuje. Nie wnikam jak bylo kiedys bo nie wiem. Pisze jak jest i jak mi sie pracuje. Pracowalem w wielu firmach lepszych i gorszych. Od kilkunastu lat robie to co robie i z doswiadczenia swojego i znajomych z calej polski wiem ze wiele osob chetnie by zmienilo prace na moja w Manutanie. Nie mowie ze mi wszystko pasuje i to jest moja praca marzen, wiadomo ze sa lepsze ale wiecej jest gorszych. Jedynie chce powiedziec ze trzeba sprobowac samemu i nie do konca brac opinie do serca. Kazdy ma inne wymagania i wizje swojej przyszlosci. To tyle

Gość

Jak dobrze wiesz nie jest to portal do wylewania żali, tylko do wyrażania opinii o warunkach pracy i pracodawcach, bo atmosfera i szef sa bardzo ważne chyba ze jestes masochista to juz inna kwestia.Żal to moze być jedynie tych pracownikow, którzy tam zostali i poki co nie maja innej alternatywy zeby ja zmienić. Moze dla Ciebie jest to praca marzeń to w takim razie gratulacje i życzenia dalszych sukcesów. Jak widać dla innych nie była to praca marzeń i dlatego postanowili to zmienić. Pewnie jak sie nie ma z czego zyc to każda praca jest dobra. Niech sie kazdy sam przekona czym jest praca w tej firmie. Życzę powodzenia !!!

BEROS

Jeju ja widzę se nie ma sensu pisać i opowiadać. Róbcie jak chcecie. A ktoś napisał czego się jie robi dla auta, kom i laptopa. To tak jak pensja. Wszystko jest ważne pensja, premia, auto etc. To się składa na wynagrodzenie. Żadne czary. Gadanie że za komentarze ktoś dostaje premie jest debilne i durne. Jak ktoś sobie nie radzi w pracy to próbuje wylać swoje żale tutaj-smieszne.

blow
@BEROS 21.07.2016 17:21

Akurat samochód, laptop i komórka to podstawowy zestaw każdego handlowca. Chyba nie masz w tym temacie doświadczenia.

Gość

Praca w manutanie jest praca na przetrwanie a nie praca na stałe a tym bardziej nie na całe zycie. Jest to praca telemarketera w pełnym znaczeniu tego słowa. Kazdy kto ma szanse to stad odchodzi. Faktem jest tez duża rotacja pracownikow, ktora nie bierze sie bez powodu. Jakby to była praca marzeń to ludzie trzymali by sie jej rekami i nogami. Na pewno można sie tu nauczyć wiele rzeczy i nie jest nudno. Ale jak ktoś sie rozwijać to raczej tu ani nie awansuje ani sie nie rozwinie, bo tu nie ma perspektyw na rozwój. Ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma.

filemonka

Chyba premie za pozytywne komentarze na gowork

Lisek chytrusek
@filemonka 21.07.2016 16:10

Co sie nie robi dla firmowego auta, komory i laptopa

BEROS

Hmmm...Ciężko powiedzieć bo nie siedzę w tym. Ale spróbuj smart-hr lub zadzwoń i zapytaj. Nr pidany jest na stronie Manutan.pl

Alpha

Byłam jakiś czas na rozmowie i zamiast życzliwej, miłej rozmowy niepotrzebnie straciłam czas, bo Pani Kinga nie dość, że później rozpoczeła spotkanie niż się umawialiśmy to jak już do samej rozmowy doszło byłam non stop atakowana i krytykowana. Teraz jak czytam opinie o tej firemce to ciesze się, że nie chcieli mnie zatrudnić.

Soreb

BEROS - BOSE etc widać że Pani K sobie sama ze sobą na forum rozmawia co by odrobinę wizerunek firmy poprawić. Słabe ale niczego innego się chyba po tej Pani spodziewać nie można. Czy Pani Kinga jest wymagająca i chłodna? Hmm. Ja bym to raczej nazwał brakiem klasy i szacunku do innych. Tu nikt krytykujący na forum niestety nie skłamał, a wręcz przeciwnie wszyscy dość powściągliwie opisują to, co się działo w firmie Manutan. Kilka scen, które miały tam miejsce warto by było nagrać i puścić na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Myślę, że po tym Pani K poleciałaby z wielkim hukiem. Co do tego, że dużo się działo i się nie nudziłem - to prawda. Pani K dbała o to aby nikt się nie nudził i dużo się działo. Niestety nie w kierunku rozwoju pracowników lub dodatkowych kursów, szkoleń itp. Ja bym nawet odważył się napisać, iż za dużo się tam działo. Tak więc do odważnych świat należy - spróbować każdy może, a zapewniam, że po pracy w tej firmie, docenisz każdą kolejną pracę. Bo naprawdę gorzej chyba być nie może.

BEROS

A ja pracuje w terenie. Nie wiem dokładnie jak jest w biurze ale wszyscy wyżej piszący chyba lekko przesadzacie. Bardzo polecam pracę w M, jak to w korporacji jest ciśnienie i wymagania ale jeśli komuś to przeszkadza to niech idzie do pracy do polskiej, prywatnej, małej firmy i zobaczymy gdzie jest lepiej. Co do Pani K to nie będę się wypowiadał gdyż tak jak napisałem nie pracuje w biurze. Ale chyba też przesadzacie. Firma się rozwija, inwestuje i jest szansa ma fajną kasę i rozwój więc przekonajcie się sami.

Bose
@BEROS 01.07.2016 20:47

Beros rozumię ze Jesteś handlowcem skoro pracujesz w terenie, jakie warunki ? Slyszalem ze szukają handlowcow.

BEROS
@Bose 07.07.2016 14:03

Tajemnica jak to w korp. Nie wiem czy dobrze zarabiam czy źle zależy jak dla kogo. Jednemu wystarczy 3 tys a innemu 6 będzie malo. Na spokojne życie wystarczy a jak się angazujesz i masz to coś to będziesz zadowolony z pracy i kasy. Wiem że teraz szukają ludzi na sales rep inaczej pH. Nie wiem jakie warunki płacowe ale zakres obowiązków jak to pH. Mogę z czystym sumieniem polecić prace. Jest ciekawie dużo się dzieje i nigdy się nie nudzisz. Nie zrazajcie sie opiniami i idźcie na rozmowę bez strachu. Pani K nie taka straszna jak tutaj piszą. Jak ktoś się boi rozmowy bo ktoś jest wymagający i chłodny a zarazem konkretny to niech odpuści bo z klientami sobie nie poradzi a oni jie należą do łatwych. Coś więcej mogę napisać na prv.

Markotna
@BEROS 14.07.2016 00:12

Kążą Ci to pisać????? 9/10 kandydatów mówi to samo o poziomie rekrutacji, to albo postradali zmysły albo Ty nigdy nie brałeś udziału w prawdziwej rekrutacji. W to pierwsze raczej wątpie ale pozdrawiam pozdrawiam

Niedoszły pracownik

Bardzo dziękuję za te opinie. Byłam na rozmowie i zastanawiałam się czy iść na kolejną, a dzięki Wam Drodzy odważni, którzy zamieścili te opinie, wiem, że mam na nią nie iść. Pozdrawiam

czy warto?

Test na temat czy warto pracować w Manutanie: 1. Czy chcesz aby Cię poniżano? 2. Czy chcesz aby Twoją wartość liczono w ilości wykonywanych telefonów? 3. Czy chcesz aby okazywano Ci brak szacunku? 4. Czy chcesz zostać pozbawiona/y prawa wyrażania własnego zdania? 5. Czy chcesz aby Twoja szefowa była osobą, która nad sobą nie panuje? 6. Czy chcesz aby Twoja praca wiązała się z ciągłym stresem i pytaniem co też dziś się wydarzy? 7. Czy chcesz być świadkiem złego traktowania Twoich współpracowników. Jeśli choć na jedno pytanie odpowiedziałaś/łeś NIE, to znaczy że nie warto.

były pracownik
@czy warto? 19.05.2016 20:17

Zdecydowanie się ze wszystkim zgadzam ,co napisali przedmówcy.Praca w Manutanie to by [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Szefowa ,która nigdy nie chwali swojego zespołu nawet jeśli ten zrobi milion złotych obrotu miesięcznie zaledwie w kilka osób.Żadnej gratyfikacji.Wyznaje wartości korporacyjne czytaj tabelki i jeszcze raz tabelki. Nie patrzy na ludzi, ich oddanie pracy czy pieniądze które przynieśli do firmy , dla niej najważniejsze są ilości rozmów telefonicznych i ich długość.Już nie wspomnę o tym , że jak ma gorszy dzień to wyżywa się na najmniej asertywnych pracownikach. Kasa też marna 3500 zł za targety po kilkaset tysięcy złotych.Zdecydowanie odradzam.

niekinga

Nie polecam, a wręcz odradzam pracę w tej firmie. Wszystkie warunki radzę potwierdzać pisemnie. Pani Kinga co innego oferuje na rozmowie, a co innego wpisuje na umowie. Obniża wynagrodzenia stałym pracownikom. Jeśli ktoś ma pracę to nie radzę zmieniać jej na firmę Manutan. To może być tylko praca na chwilowe przetrwanie, jednak uprzedzam dla ludzi o silnych nerwach. Ulubione słowo Pani Kingi "skandal" świetnie oddaje to co się tam dzieje. Krzyki, poniżanie i tzw. trenowanie swoich podwładnych. Zero kultury i klasy, brak szacunku dla innych. Tak więc praca w tej firmie to droga do nikąd. Brak rozwoju i perspektyw. Może kiedyś ktoś z centrali się tym zainteresuje bo szkoda fajnych ludzi, którzy odchodzą, ale trudno się im dziwić.

anonimuska

Potwierdzam najgorsza rozmowa na jakiej miałam możliwość być. Panna Kinga uważa się za wielkiego speca od HRu a tak na prawdę nie zna podstaw przeprowadzania rozmów kwalifikacyjnych. Gratuluję, a zarazem współczuje tym co się dostali na drugi etap rozmowy

Aplikantka

Najgorsza rozmowa rekrutacyjna na jakiej kiedykolwiek byłam! Chamstwo i prostota Pani Kingi była wręcz obierająca mowę! Pani miała do mnie pretensje, że jej czas zajmuję, bo mam większe ambicje, niż firma jest mi wstanie zaoferować. Do dzisiaj nie mogę się otrząsnąć jak w dzisiejszych czasach można taki brak kultury i brak poszanowania do przyszłych pracowników okazywać.

elozja

Zauważyłam, że Mamutant szuka kolejnego pracownika na stanowisko Asystentka ds. sprzedaży. Czy mógłby ktoś mi przedstawić jak wygląda takie stanowisko w tej firmie. Czy warto iść na rozmowę, oraz po prostu jak wygląda sama rozmowa kwalifikacyjna. Zastanawiam się, bo teoretycznie mam pracę i nie chce zmieniać na coś, co sprawi że będę zaraz musiała uciekać.

Zostaw opinię o Manutan Polska Sp. z o.o. - Warszawa

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Manutan Polska Sp. z o.o.