logo Laam Security Sp. z o.o.

Laam Security Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Laam Security Sp. z o.o.

SPOOKY 2011-06-26 22:33:19
Hej! Niedawno zostałem uzyskałem zatrudnienie w tej firmie, tj.ok. 1,5 miesiąca tam pracuję. Przydzielono mi funkcję, z tego co widzę praktycznie na stałe(?) tzw. "detektywa sklepowego". Nie jest to, praca moich marzeń,ale musiałem to zaakceptować, bo niestety nie miałem/mam innego wyboru, gdyż dzięki temu, iż grafik godzinowy jest w tej firmie (w miarę) elastyczny, mogłem pogodzić tę pracę ze studiami w trybie dziennym. I teraz, po po tych niespełna dwóch miesiącach, dociera do mnie myśl, że praca ta jest DLA MNIE trudniejsza niż mi się wydawało - choć z natury jestem pokorny i staram się nie lekceważyć żadnych zadań czy prac. Według mnie ciężko jest myślę, pomimo wszelkich starań jakie podejmuję, upilnować wszystkich "klientów". Trzeba by chyba było, mieć rozwiniętą umiejętność bi, czy nawet trilokacji, aby móc wszystkich i wszystko dostrzec. Oczywiście biorę też pod uwagę (sporą) możliwość, że po prostu przesadzam. Ale cały ten 'wywód' mój nieszczęsny, sprowadza się do pytania, w kierunku szanownych forumowiczów-pracowników ochrony wymierzonego: co się dzieje/stanie, kiedy najzwyczajniej w świecie ktoś mi co ukradnie? Koordynator oczywiście mi mówił, że kar za to nie ma. Jednak słyszałem, że po prostu mnie zwolnią. Słyszałem też, notabene od samego koordynatora, że jest spora rotacja w firmie. Tzn. właściwie, sam wywnioskowałem to, z Jego opowiadań, jak to taki, a taki "stał, tylko czytał, czy grał w empiku-już nie pracuje". No i w kółko słyszę, że bez przerwy kradną, a ja tylko czekam, kiedy moja kolej. :) Oczywiście w strachu:) Dziękuję z góry za wszelkie odpowiedzi. P.S. Jestem z Trójmiasta.
do xxx 2011-06-28 09:48:52
xxx - 2011-06-22 12:34:38

Tak zgadzam się z tym w 100 % na wypłatę się czeka z bardzo dużym opóźnieniem, mijając fakt, że w ogóle raczą płacić 20 a rachunki nie chcą czekać. Obiekty które chronią są z beznadziejnym kierownictwem które pracownika ochrony traktują jak śmieci

Szanowny xxx, za duzo oglądasz tych stron XXX i coś ci sie najzwyczajniej pomieszało... z jednej strony piszesz ze płacą z dużym opóźnieniem a później dodajesz że płacą 20go - zdecyduj się druga część twojej wypowiedzi rozbawiła mnie najbardziej - czy sugerujesz ze laam powinien "wymienić" kierowników u swoich klientów?
stara gwardia 3city 2011-07-04 18:58:31
SPOOKY - 2011-06-26 22:33:19

Hej! Niedawno zostałem uzyskałem zatrudnienie w tej firmie, tj.ok. 1,5 miesiąca tam pracuję. Przydzielono mi funkcję, z tego co widzę praktycznie na stałe(?) tzw. \
Siema. Rzeczywiście chłopaki często się zmieniają ale to nie kwestia kar a bardziej tego że duża ich częś wolałaby pościemniać a w tej robocie się nie da. gdyby każdy ochroniarz mial wylecieć za to że ukradziono mu coś na zmianie musieliby zatrudniac już chinczyków. od kiedy pracuje dla nich wylatywali tylko ci którzy dali [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i puscili towar grajac w gierki, czytajac gazety lub wyrywajac laski. :) skoro sie boisz ze wylecisz nastepny to moze nie graj i nie czytaj tylko rob swoja robote :) moze to malo popularne ale wydaje mi sie ze jak juz sie cos robi to warto to robic jak najlepiej. w tej chwili pilnuje sklepu w przyszlosci byc moze robic bede cos bardziej ambitnego ale nikt mi nie powie ze jestem lewusem...wiekszosc tych maminsynków opowiadajacych jakim to trzeba byc naiwniakiem zeby pracowac w ten sposob za 7-8 zł obraza cala mase uczciwych facetów którzy ciezko zarabiaja na zycie. a firma jest spoko w stosunku do tego co mialem okazje poznac w tej branży.
SPOOKY 2011-07-04 20:21:04
Dzięki za info. faktycznie w tej pracy nie gram i nie czytam, tylko staram się tam obserwować tę klientelę jak najlepiej potrafię. tylko obawiam/łem się, że to może jednak nie wystarczyć. Oczywiście nie ukrywam, że zapewne nie za bardzo się nadaję(?), ale dziś pracy szuka się przez kilka miesięcy i wybrzydzać zbytnio nie wolno. Jednakże jak wcześniej pisałem, staram się nie lekceważyć żadnej pracy i do każdej podchodzić poważnie. Niestety - o czym się przekonałem w wielu innych miejscach czy branżach - często to nie wystarczy. Czasem, pomimo wszelkich naszych starań, nie da się zadowolić pracodawców, czy komu tam się jeszcze podlega. I ta myśl, była katalizatorem, który zrodził moje wątpliwości. To wszystko.
anonim 2011-07-06 13:07:29
Nie wiem czy warto pracować w tej firmie. Ludzie przyjmowani są z łapanki, w Płocku 6zł za godzinę pracy, w Sephorze tych godzin jest, aż 14... Wy macie 7-9 zł. z tego co czytam. Ciekawe... Czyli może po prostu zarabiają na nas, odcinając nam te złotówki, przenosząc na swoje konto... Mała płaca, grafik \"na telefon\", częsta rotacja, boję się, że nie dostanę wypłaty... Mam dziś dostać premię do ręki za to, że przyszedłem wcześniej i wyszedłem później od Menadżera z Łodzi. Jeżeli pieniążki nie przyjdą to po prostu stracą pracowników, ze mną odejdzie jeszcze dwóch. Wieczorem wam napiszę czy warto...
AnonM 2011-07-06 22:02:44
Premii nie dostałem. Po wizycie Menadżera, Koordynator nie odbiera telefonu.
SPOOKY 2011-07-06 23:00:55
No tak, to typowe. Zwykłe mydlenie oczu premiami, czy zwiększonymi stawkami, w celu wykorzystania pracownika jak tylko się da. Myślę niestety, że tak jest prawie wszędzie, w poniekąd każdej pracy. Tylko, być może, wszędzie w innym stopniu, czy wydaniu. Wielkie dzięki za to, że się dzielisz informacjami.
agent 2011-07-07 09:18:54
Nie martw się wypłaty przychodzą; pracuję od 2 lat i nie było opcji żeby nie przyszła. Weź tylko poprawkę ze wysyłane są 15 każdego miesiąca - czyli musisz doliczyć czas przelewu 1-2 dni (zależy od banku). A jak 15-ty wypada w sobotę czy niedziele to wysyłane są w pierwszy dzień roboczy i tez musisz doliczyć czas przelewu
agent 2011-07-07 09:21:59
zapomniałem dodać, tej premii nie odpuszczaj, tylko naciskaj. Moj menadżer jest czasem tak zakrecony, że mu umyka, ale w sumie sie dogadujemy
M 2011-07-07 20:31:21
Trochę uniosłem się emocjami w poprzednim poście. Firma nie jest taka zła jak ludzie ją opisują. Powinienem cieszyć się, że dostałem pracę z dnia na dzień, a nie szukać dziury w całym, poza tym zapomniałem wspomnieć, że przynajmniej u nas jest miła atmosfera co wynagradza nam niskie stawki. To niestety zależy od regionu. Jeżeli ktoś rozmyśla czy warto pracować w tej firmie, może spróbować. Jeśli coś się nie spodoba to można złożyć wypowiedzenie i po około dwóch tygodniach odejść z wypłatą. Szefostwo to też ludzie i kiedyś również byli na tych najniższych stanowiskach. Ponadto zawsze to jakieś nowe doświadczenie, które może nas wiele nauczyć. Pozdrawiam i mimo wszystko zachęcam. Za szybko oceniłem firmę. Dzisiaj dostałem grafik ;).
AAgent 2011-07-08 10:14:45
Kolego zalecam dużą dawkę środków uspokajających!!!

W ciągu jednego dnia zmieniasz opinię o 180 stopni.
Co powiesz dzisiaj?

Tak sobie czytam Twoje "porady" dla czytelników i zastanawiam się skąd w ciągu 7 dni Twojej pracy w Laam zebrałeś takie spore doświadczenia ze współpracy z firmą?
"- Opóźnienia wypłat
- Czasami brak wypłat
- Słaba reputacja firmy" "...firma nie do końca jest wypłacalna, jest nie uczciwa".
Nie znam się na tym ale to mi wygląda na pomówienie.

Ja pracuję 1,5 roku. Nie było kłopotów z kasą. Wypłata płacona w całości (nie jak w innych firmach na raty). Faktycznie brakuje ludzi ale podobnie było w poprzednim roku na początku wakacji - uczący się jadą na wakacje.
To co piszesz to oczernianie. Ja się pod tym nie podpisuję.

Oczywiście ze są różne "ale" ale gdzie ich nie ma?
Ona 2011-08-20 13:18:38
Najgorsza firma jaka może być, [usunięte przez moderatora] i tyle.. nie mozna sie dogadać.... Jak sie wejdzie w [usunięte przez moderatora] koordynatorowi to możesz wszystko... pobijesz sie z klientem a i tak stac będziesz....
były koordyantor 2011-09-05 15:31:10
Pracowałem w LAAM jako koordynator ochrony. Praca w tej firmie [usunięte przez moderatora]. Masz nie normowany czas pracy, wszyscy dzwonią do ciebie i w dzień i w nocy, nawet tyrasz w święta, bo nie masz zmiennika. Zapomnij o jakimś wolnym weekendzie. Dostajesz telefon służbowy i samochód. Rozliczają z każdego kilometra, gdyz zabraknie Ci na benzynę, musisz bardzo prosić o kasę. Jesteś na umowie o pracę, ale masz tylko tą najniższą pensję 9teraz ok. 970 na rękę) a reszta jest pod stołem, więc jaka ememrytura z tego będzie. Obiecywali premie roczne za wyniki, ale to tylko pic na wodę. Dobrą cechą firmy jest to że płaci pensję na czas.
Jeżeli chodzi o pracowników ochrony, to kazali mi przyjmować tylko uczniów i studentów, w dodatku ładnych i wyględnych ( wcale nie kłamię, ponieważ większość znich stoi w obiektach Sephory, a Ci też mają straszne wymagania). A ze studenta niestety nie ma pracownika, bo taki kolo potrafił nie przyjść do pracy nie informując mnie, więc ja musiałem [usunięte przez moderatora] za niego na obiekcie plus odwalać pracę koordynatora. Myślę że tyle wystarczy
anonim 2011-09-18 22:17:46
Ja pracuje w tej firmie od 3 lat i nie mogę poiwedzieć na nią złego słowa. Jeżeli chodz chodzi o wypłaty to zależy jak wypada weekend ale zawsze są na czas, a jeśli chodzi o pracę to pracujesz ile chcesz nikt na siłę Cię nie przyciągnie i to Mi się podoba. Menadżerowie są spoko chociż Ja pracuje u jednego od początku i nie mo na Niego powiedzieć nic złego jeśli trzeba to Mnie [usunięte przez moderatora] jeśli zasłuże to pochwali a i premię bardzo często dostaję od Niego. Jeśli ktoś szuka pracy to polecam tą firmę.
anonim 2011-09-18 22:18:43
Ja pracuje w tej firmie od 3 lat i nie mogę poiwedzieć na nią złego słowa. Jeżeli chodz chodzi o wypłaty to zależy jak wypada weekend ale zawsze są na czas, a jeśli chodzi o pracę to pracujesz ile chcesz nikt na siłę Cię nie przyciągnie i to Mi się podoba. Menadżerowie są spoko chociż Ja pracuje u jednego od początku i nie mo na Niego powiedzieć nic złego jeśli trzeba to Mnie [usunięte przez moderatora] jeśli zasłuże to pochwali a i premię bardzo często dostaję od Niego. Jeśli ktoś szuka pracy to polecam tą firmę.
kasamil123 2012-01-09 19:46:35
dla mnie to [usunięte przez moderatora], nie wypłacili mi kasy po 2 miesiącach........ zwolniłem się a jak przelewu nie było tak nie ma....
BYŁY PRACOWNIK Laam WARSZAWA 2012-01-16 18:09:50
Poczytałem trochę tych wpisów i cóż mogę powiedzieć.Tam gdzie ja stałem na obiekcie było bardzo fajnie,do tej pory mam dobry kontakt z pracownikami tego sklepu,z osobami którymi pracowałem...a było to 2 lata temu......Lecz jeśli chodzi o samą prace ..to była to porażka nie samowita.[usunięte przez moderatora] potrafił dzwonić o 23 mówiąc że..cyt..musi pan być na Jankach i koniec,obiecanki premii-której nigdy nie było.Wypłaty nie wterminie .[usunięte przez moderatora] ze str..Kordynatorów..Lecz naj większym [usunięte przez moderatora] jako Kordynator był i pewnie nadal jest [usunięte przez moderatora]..Straszny,[usunięte przez moderatora] !!! LAAM -porażka nie samowita!
tulipan 2012-01-19 12:33:21
to zalezy jak sie uda z wypłatami dziwne jest ze pracownicy na umowe o prace dostaja wypłate 10-11 natomiast umowa zlecenie powinna dostac do 15 kazdego miesiaca dostaja 19 -20 lub niewiadomo kiedy dostana lamm sekurit to paranoja wiekszy burdel niz niewiadomo gdzie , kobieta odpowiedzialan za wypłaty nie ma pojacia o swojej pracy , przes czy dyrektor ma wszystko w [usunięte przez moderatora] czemu sie nie zwolnie bo niby umowa zlecenia a przepisy jak o prace , w tej firmie trzeba zebrac o pensje z koncem miesiaca
Zak 2012-03-21 18:09:41
Firma laam to najgorszy pracodawca z jakim miałem styczność!!![usunięte przez moderatora] co do zarobków i tematu ubezpieczenia!!!To firma idealna dla emerytów,rencistów,oraz inwalidów a nie ludzi którzy chcą zarabiać godnie i się rozwijać!!!Panie [usunięte przez moderatora] i pani [usunięte przez moderatora] nie mają zielonego pojęcia o prawie pracy i admistracji!!!Swoje stanowiska mają przez znajomości albo...
Oburzony 2012-03-21 18:17:44
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i [usunięte przez moderatora] opźnienia w wypłacie i brak stałego grafiku,praca jak w [usunięte przez moderatora],teraz laam przejął konsalnet ale burdel jest dalej!!!
XXX 2012-03-31 09:14:09
Potwierdzam, firma jest bardzo niepewna. Na samym początku menadżer obiecywał,że na początek 100godzinek na próbe a potem inny obiekt i podwyżka co jest totalną bzdurą jak się okazało. Przez cały czas nie miałem kradzieży, lecz dziwnym trafem 3dni przed końcem czasu próbnego zadzwonił menadżer informując,że dzień wcześniej ukradli mi grę. Dziwne,że menadżer zadzwonił do mnie godzinę po tym jak zapytałem co z przedłużeniem umowy. Poinformował mnie,że przyjedzie za 3dni i zobaczymy co będzie. Co jest dziwne że tego faktu w ogóle nie zgłosił na policję, a mi nawet monitoringu nie pokazano. Postanowiłem,że dłużej w tej firmie nie chcę zostać. Z kwestią umowy tez śmiech na sali. Na samym początku podpisywałem umowę i bhp, umowa na miesiąc. W trakcie umowy menadżer obiecywał,że podpiszemy następną umowę na 6miesięcy, później,że podpiszemy na 3miesiące, a gdy spotkaliśmy się na koniec aby zdać koszule,krawat i identyfikator, okazało się,że są nowe papiery i muszę podpisać nowe bhp i nową umowę która jest na rok czasu i w takim układzie muszę podpisać wypowiedzenie. To jest dobra praca dla ludzi na emeryturze, z grafikiem też są kłopoty. Nigdy nie wiadomo czy za chwilę nie zadzwoni menadżer abym kogoś zastąpił. Ogólnie nie polecam tej firmy. Na pewno nie dla młodych ludzi,nawet na chwilkę na pracę zastępczą. NIE POLECAM.
ssss 2012-04-02 12:18:14
jeżeli za 210 godz otrzymuje się 450 zł to jak to nazwać myślałem że nie okrada się osób niepełnosprawnych ale widocznie teraz taka moda
ja 2012-04-02 23:14:16
sss u kogo jestes
sss 2012-04-03 10:58:24
właśnie zakończyłem współpracę w lublinie
Wk.....ny 2012-04-03 11:09:47
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to mało powiedziane żeby załatwić jakiś dokument trzeba żebrać tygodniami,wypłaty nie ma na czas,niby jest nowy właściciel ale [usunięte przez moderatora] takie samo!!!najgorszy prywaciarz z zjakim miałem styczność,a menadzerowie i panie [usunięte przez moderatora] kłamią cały czas!!!
Onoke 2012-04-16 20:33:26
laam przejal konsalnet,a syf pozostał!!!oszukiwanie na kase i swiadczenia to standard,o zmianie grafiku z godziny na godzine nie wspomne,a menagerowie i ludzie z działu bezpieczenstwa to [usunięte przez moderatora] który ma troche włdzy i podwładnych traktuje jak [usunięte przez moderatora]!!!
Onoke 2012-04-16 20:36:31
chodzi o warszawe!!!ostrzegam ludzi którzy chca tam pracowac!!!
Tom 2012-10-08 00:50:15
Też przestrzegam. Pracowałem w Warszawie, nie polecam. Tak przy okazji, [usunięte przez moderatora] jeszcze pracuje?
martin 2012-11-23 19:59:24
Onoke - 2012-04-16 20:33:26

laam przejal konsalnet,a syf pozostał!!!oszukiwanie na kase i swiadczenia to standard,o zmianie grafiku z godziny na godzine nie wspomne,a menagerowie i ludzie z działu bezpieczenstwa to [usunięte przez moderatora] który ma troche włdzy i podwładnych traktuje jak [usunięte przez moderatora]!!!
Tak,zgadzam sie z tym,teraz [usunięte przez moderatora] wie gdzie i do kogo zwracac sie o wydanie kwitow z wynagrodzenia, jedni odsylają do kolejnych i na przemian,aż wkońcu złożyłem wypowiedzenie z winy pracownika i sprawa trafi jeszcze w tym roku na wokande przeciwko LAAM i KONSALNET SECURITY za oszustwa i manipulacje grafikami(to znaczy ze ja posiadam grafiki pracy inne niz to co firma mi wyplacala i wpisywała ze pracowalem 40 g/tydz.a w rzeczywistości pracowałem od 240 do nawet 300 godz/tyg.) na stopniu umiarkowanym i nawet przez 5 miesięcy [usunięte przez moderatora] nie wypłacali 100 za godziny nadliczbowe.Jeżeli Sąd uzna wypowiedzenie z winy pracodawcy,to będą musieli mi wypłacic wszystkie zaległości +odsetki ustawowe w wysokości 13% za kazdy dzień zwłoki + odszkodowanie.Walczyłem z [usunięte przez moderatora] 6 miesięcy o swoją kase a teraz będe walczył przed Sądem.
martin 2012-11-23 20:06:20
martin - 2012-11-23 19:59:24

Onoke - 2012-04-16 20:33:26

laam przejal konsalnet,a syf pozostał!!!oszukiwanie na kase i swiadczenia to standard,o zmianie grafiku z godziny na godzine nie wspomne,a menagerowie i ludzie z działu bezpieczenstwa to [usunięte przez moderatora] który ma troche włdzy i podwładnych traktuje jak [usunięte przez moderatora]!!!
Tak,zgadzam sie z tym,teraz [usunięte przez moderatora] wie gdzie i do kogo zwracac sie o wydanie kwitow z wynagrodzenia, jedni odsylają do kolejnych i na przemian,aż wkońcu złożyłem wypowiedzenie z winy pracownika i sprawa trafi jeszcze w tym roku na wokande przeciwko LAAM i KONSALNET SECURITY za oszustwa i manipulacje grafikami(to znaczy ze ja posiadam grafiki pracy inne niz to co firma mi wyplacala i wpisywała ze pracowalem 40 g/tydz.a w rzeczywistości pracowałem od 240 do nawet 300 godz/tyg.) na stopniu umiarkowanym i nawet przez 5 miesięcy [usunięte przez moderatora] nie wypłacali 100 za godziny nadliczbowe.Jeżeli Sąd uzna wypowiedzenie z winy pracodawcy,to będą musieli mi wypłacic wszystkie zaległości +odsetki ustawowe w wysokości 13% za kazdy dzień zwłoki + odszkodowanie.Walczyłem z [usunięte przez moderatora] 6 miesięcy o swoją kase a teraz będe walczył przed Sądem.
Mała pomyłka,złożyłem wypowiedzenie z winy pracodawcy.
fryzjer 2012-12-02 11:41:04
Jeśli chodzi o firmę Laam miałem wątpliwą przyjemność pracować w niej na obiekcie empik. Plusem pracy byli ludzie, z którymi przebywałem zwykle były to młode i życzliwe osoby dzięki temu jakoś dało się wytrzymać nawet 14,5 godz na zmianie. Najgorszym ścierwem firmy są "menadżerowie". [usunięte przez moderatora] - [usunięte przez moderatora] oderwany granatem od przyczepy z gnojem. Jego największym problemem jest brak rozumu, potrafi jedynie powtarzać jak małpa to czego się kiedyś nauczył (raptem dwa zdania na krzyż) i nigdy nie bierze pod uwagę, ze może się mylić. Typ człowieka, który twierdzi, że czarne jest białe od tak i z tym się trzeba pogodzić. [usunięte przez moderatora] bez wykształcenia i żerująca na ludziach nieznających się na przepisach prawa. Ma kilku [usunięte przez moderatora], z którymi w miarę normalnie utrzymuje kontakty więc nie zdziwię się, jeśli za chwilę posypie się lawina wpisów od uciśnionych obrońców.

Na koniec chciałbym tylko dodać, że wy-menadżerowie jesteście tak na prawdę tylko fizolami, macie pozorną władzę nad ciemnogrodem ludzi i nigdy do niczego nie dojdziecie a ludzie którymi pomiatacie są różni, część z nich to studenci którzy będą kiedyś większymi rybkami od was :) Życzę wam, żebyście do śmierci robili grafiki i codziennie mieli wakaty :D
Jacek 2012-12-03 19:42:58
Ja pracowałem w Empiku w Warszawie. Zrezygnowałem jeszcze przed przejęciem przez Konsalnet. Czy nowy właściciel zrobił dużą czystkę? Kto poleciał z tych wyżej postawionych?
kamel666 2013-01-27 16:18:00
Bardzo ci życzę dziecka/wnuczka [usunięte przez moderatora] zmienisz swoje podejście do osób chorych oraz do życia.
Obserwator 2013-01-27 23:35:09
Typowy [usunięte przez moderatora] ludzi przypomina to [usunięte przez moderatora], jestem ciekawy za jaka stawkę ludzie pracują w tej ochronie za 7zł/h, powinno być 10 zł/h przy 160h max taka osoba powinna zarobić minimum aby mieć za co żyć, realia sa inne po 14 h dziennie przerażające.
były ochrończyk 2013-01-29 10:55:22
Chyba trochę emocje Cię poniosły. "240-300 godz/tydz."? Przecież tydzień ma 168 godzin!!! Druga sprawa: 13% odsetek za każdy dzień zwłoki? 13% to jest rocznie!!!
A teraz co do samej firmy. Pracowałem kilka miesięcy w centrum W-wy na empikach i nie narzekam, ani na koordynatora ani na płacę. Pan [usunięte przez moderatora] był naprawdę OK a wypłaty zawsze miałem około 10-tego (+/- 2 dni) na koncie, czasami były minimalne niedopłaty ale zawsze bez problemu szło to wyjaśnić i wyrównanie w następnym miesiącu było bezproblemowe.
Odszedłem nie ze względu na złe stosunki pracy czy pracy ale znalazłem lepiej dochodowe zajęcie.
Pozdrawiam chłopaków z empiku na Nowym Świecie, [usunięte przez moderatora] :)
melo 2013-02-02 13:40:16
Pracowałem w laam security ponad pół roku. Mam mieszane opinie o tej firmie. Co prawda wypłata zawsze na czas, w okresie przedświątecznym nawet pare dni wcześniej. Stawka zadowalająca jak na pracownika ochrony. Początkowo było ok. Jednak potem koordynator okazał się totalnym [usunięte przez moderatora] traktującym pracowników jak bydło. Z dnia na dzień potrafił zmienić obiekt na jakiś na drugim końcu miasta. Zmuszanie do zostawania na obiekcie w nagłych wypadkach do późnej nocy - jak usłyszał że niemam o tej porze jak wrócić komunikacją miejską to powiedział że to nie jego problem i krzyczał że ja "panikuje". Notoryczne telefony w dni wolne że nie mam wyjścia, że" musze pojawić się na obiekcie na drugim końcu miasta za godzine", jak grzecznie odmówiłem to podnosił głos posypywały się obelgi. Wchodził w podejrzane kontakty z personelem sklepu - był widywany wielokrotnie na papierosku z kierowniczką - jak gadali o pracownikach ochrony.

Podsumowując

Ogólnie polecam pracę w tej firmie, bo wiem że pracują tam też uczciwi koordynatorzy którzy godnie traktują pracownika - wiem z rozmów z innymi pracownikami ochrony. Praca jest niekomfortowa, wymagająca - 12-godzinne stanie, w niewygodnym umundurowaniu, kiepskie warunki socjalne obiektów ochranianych do tego kierownictwo sklepów mocno ingeruje w pracę ochrony. No ale to jest jednak praca i jak ktoś chce siedzieć w budce na parkingu za 3zł to ma wybór.

zatrudniając się w tej firmie zwróćcie uwagę na waszego przełożonego jak traktuje ludzi i kierownictwo obiektu.
lucky 2013-06-08 13:11:33
Pracowałem w laam około 4 miesięcy.

Początek był całkiem niezły, stały obiekt, niedaleko do pracy. Na obiekt nie narzekałem, wszyscy mili i uśmiechnięci.

Po około 1,5 miesiąca zaczęło się to samo co w komentarzach wyżej. Zero grafiku, codziennie pracowało się gdzie indziej, w dni wolne wydzwanianie, żeby przyszło się szybko na inny obiekt. Praktycznie bez szans na odmowę.

Umowa zlecenie z zapisami o karach, spóźnienie czy nie przyjście do pracy. Gdzie w innych firmach to zwykle nie występuje.

Ogólnie to bardzo dobra zaprawa przed prawdziwą pracą ;) Teraz pracuję w miejscu gdzie mam większą stawkę, stały obiekt, nie stoję po 12-14h, z bardzo dobrym zapleczem socjalnym i co najważniejsze jak pokażesz się z dobrej strony to masz umowę o pracę.

Myślę, że gdyby nie zaprawa w laam i innych tego typu firmach narzekałbym na obecną pracę, bo i tutaj dużo ludzi odpada, ale w porównaniu do laam to niebo a ziemia.

Jak na pracę tymczasową, czy wakacyjną albo weekendową to nadaje się jak najbardziej. Tylko od samego początku trzeba postawić na swoim, żeby koordynator Tobą potem nie pomiatał.
ja ciec sklepowy 2013-07-08 20:31:14
pracowalem w jankach na reserved niestety koordynator wiekszy [usunięte przez moderatora] niz ja. [usunięte przez moderatora] straszył dyrektorem nastepnego dnia sie zwolniłem z ich winy
ogolnie nie polecam
2013-09-20 18:47:15
[usunięte przez moderatora] Wykopali mnie bo bylam niewygodna.Za mądra zbyt ułożona .Zroblłi nalot o świecie po 24 h pracy.zagrozili dyscyplinarka.jak nie podpiszesz sama zwolnienia to my cos wymyślimy...ha ha ha [usunięte przez moderatora]
stefan 2014-11-19 07:11:34
Twoja opinia to ściema - myślisz, że nikt nie widzi, że dodałeś 2 opinie w ciągu kilku minut?
grzegorz 2014-11-19 07:42:54
Tak - potrzebne jest przeszkolenie zgodnie z regulaminem firmy, które powinno trwać kilka godzin. To nie jest ot tak z ulicy wchodzisz do sklepu (tzn. tu jest, ale w regulaminie i umowie, którą podpisujesz jest napisane, że musi być szkolenie) i zaczynasz "niuchać" czy ktoś nie ma lepkich rąk. Więc się nie kompromituj, że niby jesteś taki znawca i expert od wszystkiego.
stefan 2014-11-19 07:50:12
No właśnie nie o to chodzi - co do kar to w umowie jest np. zapis, że jeśli nie stawisz się do pracy to możesz dostać nawet 200zł kary, więc jeśli miałeś w grafiku wolne, a zadzwoni koordynator, że jednak wolnego nie masz (a to się często zdarza - co najmniej kilkanaście razy w miesiącu) to wtedy straszy, że dostaniesz te 200zł kary albo po prostu Cię ochrzania dopóki się nie zgodzisz.

I nie bądź taki mądry - 5 minut wcześniej wyjść, haha. Ciekawe co byś powiedział, gdybyś musiał dojechać w godzinę kilkadziesiąt kilometrów - tak kilkadziesiąt kilometrów do pracy - z jednego końca Trójmiasta do drugiego - np. z Gdańska do Rumii i to codziennie na inny obiekt.
michał 2015-03-30 01:57:20
Też, podbnie jak @winter, natrafiłem na ten pozew zbiorowy i włąśnie nie wiem w jakim kierunku to wszsytko poszło, bo internet mówi tylko że został złożony pozew zbiorowy przeciwko Laam Security i nic więcej. jest może tutaj ktoś kto ten pozew składał lub jakoś bardziej orientuje się w tej sprawie żeby powiedzieć na czym stanęło i w ogóle. Bo myślałm że może w Wawie do nich do roboty pójdę, ale tak to to sytuacja nie pewna.
grubas 83 2015-10-21 02:03:37
firma jest okjesli znasz konkretnych ludzi,i wywiazujesz sie z tego co mowisz kasa zawsze na czas,a nawet wczesniej.Pracuja tam ludzie z ktorymi mozna wszystko zalatwic,jesli sie chce
pozdrawiam wszystkich z firmy,bo chcialbym wrocic do PANA MARKA R. zajebisty przeloZony
ok 2015-11-12 19:38:30
pracuje w tej zjeb..anej firmie. Mój menager to kur..wa jakich mało! Swoją żonkę wkrecił do Nas i daje jej tylko dniówki na takim posterunku gdzie siedzi i nic nie robi! ma swoje krzesło na którym pisze NIE SIADAĆ! jak kończy zmiane wtyka w nie szpilki!!! Rozumiecie to ? ! czysty Mobing. Lamm Konsalnet Jeden wielki CH*J!!!! a po zatym powiedzcie jak to mozliwe ze zarabiamy najnizsza krajowa tj 1750 zł a ryczalt za nocne zmiany niby 150 zł na miesiac jest w tej minimalnej??? czyli 1600+ 150 no ja pier.dole :/ Wygrał ktoś w sądzie z tymi Kur..wami ?
ok 2016-01-13 19:04:11
Romek placić, płacą na czas ale trzeba caly czas liczyc czy Cie nie jeb..nęli na wypłacie, a zdarza się tak często.
Ok 2016-04-13 11:18:10
Antek z wyplatami nie ma problemu podstawa tj. 1850brutto zawsze jest przed 10... ale musisz sobie liczyc nadgodziny ktore przychodza troszke pozniej... poprostu czy sie wszystko zgadza. Ale jesli chodzi o regularność to jest ok!
pika 2016-05-10 00:08:26
Też jestem z nimi w Sądzie.zmusili mnie do pracy na czarno teraz w Sądzie pokazują niby umowy ,które ze mną podpisali tylko ,że nie ma na nich mojego podpisu i są datowane wcześniej niż dowiedziałam się o ich istnieniu.Normalny cyrk!!!
Nie polecam firmy.
A ciekawostka ich pranicy mówią ,że ochroniarz przychodzi do pracy kiedy chce i kończy ją kiedy ma ochotę No absurd czysty.Poza tym radca prawny konsalnetu straszy mnie pozwem o naruszenie dóbr osobistych firm .,bo swoim pozwem szargam ich dobre imię.
Po prostu brak mi słów................................
Ok 2016-05-10 16:46:26
Skoncz człowieku. Kasa na czas to ich obowiązek. Maja zasrancy swoich prawników i lecą w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak chcą. A co powiesz na ryczalt za nocki wjebany w minimalna krajowa tj ?
antek 2016-06-19 09:45:35
To skoro tak Ci źle @Ok to przecież zawsze możesz się zwolnić i poszukać czegoś nowego, nikt nikogo na siłę nie trzyma
Zostaw swoją opinię o Laam Security Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Laam Security Sp. z o.o.