brak logo

Bank BGŻ

Warszawa

Opinie o Bank BGŻ

snajper 2009-12-14 12:18:56
Bank mocno w tyle za konkurencją jeśli chodzi o poziom informatyczny i rozwiązania techniczne dla klientów. A udostępnienie bankowości elektronicznej dla firm trwa 3 dni. Stara klika jeszcze się nie zorientowała że poprzednia epoka już dawno sie skończyła.
4
BGŻ-towiec 2010-01-03 15:27:47
To zależy jaki sysyem bankowości elektornicznej firma wybrała. Jeżrli był to Home Banking to usługa ta jest realizowana w ciagi 1-2 dni, natomiast jeżeli firma zdecydowała się na system eBGŻ Firma to dostęp do tego systemu to kwestia 1 godziny zależy od kompetencji doradcy :-). BGŻ posiada jeden z najlepiej zabezpieczonych systemów bankowości telefonicznej i internetowej. Więc raczej opinia, że BGŻ jest jeszcze w poprzedniej epoce jest raczej nie na miejscu.
1
Lajkonik 2010-01-07 21:28:32
Uaktywnienie tokena następuje następnego dnia po jego wydaniu, więc nie ma mowy o godzinie, ale jeden dzień można wytrzymać. Co do poziomu zabezpieczeń zgadzam się. Jest ok. Mankamentem są nadal karty. Szczególnie teraz (przejście na Mastercard). Reklamacje u konkurencji trwają po góra kilkadziesiąt minut (chodzi o te najprostsze - blokowanie kwoty przy niedokonanej transakcji we własnym bankomacie). W BGŻ nawet kilkanaście dni.
Adek 2014-02-05 20:48:22
Miła atmosfera, przyjazna pracownikom. Na szefa można zawsze liczyć. Premie motywacyjne i szkolenia. Duże możliwości rozwoju.
2
nicka23 2014-03-24 14:53:32
Witam...pracowałam w tej BGŻ 10 lat. Porażka jako pracodawca...Ogromny [usunięte przez moderatora], presja na sprzedaż. Co godzinę podaje się menagerowi dane to tabeli co sprzedałeś. Tam są same tabele. Wynagrodzenie koło 2 tys na rękę. System premiowy skonstruowany w taki sposób alby pracownik nie otrzymał nic. Wigilia w Bydgoszczy wyglądała tak, ze zamówione menu starczyło dla połowy zaproszonych pracowników, makowiec, sernik, rybę ludzie dzielili na połowę. Żebrackie i prostackie podejście. Ustawić reklamę baner tak ale najlepiej za darmo albo za długopis lub bryloczek made in china. Szefami w tym banku są prostacy, którzy gnębią pracowników. Efekt w Bydgoszczy jest ciągła rotacja a Klienci odchodzą masowo zamykając konta ponieważ brak jest kompetentnej i stałej obsługi. Odradzam podejmowanie pracy w tym banku.
bankowiec 2014-03-24 15:17:57
właścicielem BGŻ jest holenderski Rabobank, więc jak ma być inaczej ;-)
1
różowa pantera 2014-11-24 17:25:25
wyśmienicie gdyby mieli rekrutację obecnie na jakieś stanowiska telefoniczne albo cokolwiek przy słuchawce, w tym temacie się czuję jak żelazna dama wygadana, i już pracowałam w takich sprawach. czy ktoś z was orientuje się może czy bgż potrzebuje takich ludzi w centralnej polsce? jak wiecie jakie prowizje tez możecie napisać
Żenada 2014-11-26 12:52:09
Zwolniłam się z poprzedniej pracy żeby zacząć współpracę z BGŻ. Zaproponowali mi lepsze warunki niż miałam. Któregoś pięknego dnia, bez słowa ostrzeżenia dostałam wypowiedzenie. Praca trwała bardzo krótko. Jak zapytałam czym to jest podyktowane usłyszałam, że nie muszą mi się tłumaczyć. Pracuję od wielu lat, przez kilka byłam kierownikiem sprzedaży w jednej z korporacji. Nigdy nie widziałam żeby kogoś tak potraktowano i nawet bym nie pomyślała, że tak można. Ale można, bo nie byłam odosobnionym przypadkiem. Przed fuzją wszyscy robią pod siebie i takie przypadki jak mój mają budować propagandę strachu. Poznając współpracowników nie rozumiałam dlaczego tak panicznie boją się własnego cienia. Szybko jednak zrozumiałam :) Z mojej placówki przede mną tak potraktowano 5 osób. Aczkolwiek sporo zależy od przełożonych i umiejętności lizania tyłka :)
Systemy informatyczne- masakra. Pracowałam w innych bankach. Szata graficzna i funkcjonalność jak oprogramowanie z Comodore (może niektórzy pamiętają). Wszystko trzyma się w segregatorach dlatego wszędzie pełno nimi wypchanych szaf. Potrzebujesz jakiejś informacji- szukasz w segregatorach, więc obsługa klienta trwa niebotycznie długo. Standardów nawet nie komentuję.
Odradzam do czasu połączenia z Paribasem, dopóki poziom nie zostanie podniesiony na wszystkich płaszczyznach.
2
zaq 2015-01-29 12:19:53
Na dzień dzisiejszy 4000 pracowników paribas łączy się z 5000 pracowników bgz... zostanie zlikwidowana i sprzedana centrala w warszawie... i dziwie się ze są jakiekolwiek oferty pracy jeśli ma być zwolnione parę tysięcy osób...
Adas 2015-01-31 12:52:12
Pracowałem w BGŻ na infolinii w Radomiu. Odszedłem tzn, zwolniono mnie jakieś 2 lata temu. Tzn, może nie tyle zwolniono co nie przedłużono mi kolejnej umowy. Zarobki na poziomie 3000 brutto podstawa wtedy byly. Duże parcie na sprzedaż. Niby infolinia a człowiek czuje się jakby w 1/4 pracował na infolinii a 3/4 na telemarketingu. Bo jak nikt nie dzwoni to system sam wybiera połączenia do klientów i się namawia na jakieś oferty typu kredyt karta itp. Premie były całkiem fajne raz na pół roku.
1
tisot 2015-03-07 16:50:28
wiesz co wydaje mi się , że to wszystko zależy od stanowiska na jakim jesteś zatrudniony i od właściwiego charakteru Twojej pracy. Z tego co wiem to doradcy klienta są raczej zatrudniani już w BGŻ na umowę o pracę, choć jeśli są oni studentami to wtedy prawdopodobnie może wystapić ta sytuacja z umową zlecenie
Agata 2015-10-06 08:10:14
Proszę o informację jakie jest wynagrodzenie na stanowisku doradca klienta, miasto 20.000 tyś mieszkańców. Mam rozmowę kwalifikacyjną i chciałam wiedziec jakiego wynagrodzenia sie spodziewać. Pozdrawiam
Agata 2015-10-06 08:10:28
Proszę o informację jakie jest wynagrodzenie na stanowisku doradca klienta, miasto 20.000 tyś mieszkańców. Mam rozmowę kwalifikacyjną i chciałam wiedziec jakiego wynagrodzenia sie spodziewać. Pozdrawiam
3
Agata 2015-10-10 08:27:46
Widzę, że nikt nie napisze niczego sensownego. Widocznie zarobki są w miarę bo zwykle jak jest dobrze to nikt nie pisze. Jak jest beznadziejnie-piszą wzyscy:)
1
e 2015-11-22 19:59:05
można wynegocjować ponad 3500 zł
Kora 2015-12-02 20:30:35
A jack plant, bardzo duża presja???
Zyzio 2016-01-19 01:25:43
uwaga czy ktoś był na rozmowie o prace na stanowisko Junior Specialist in Static Data Team ogolnie cos z funduszami. czego mozna sie spodziewac?jak z ang .PROSZE o jakiekolwiek info
mona 2016-02-10 21:19:49
Maciek mnie też intersuje praca jako analityka jak bedziesz na rozmowie daj znac o co pytali i jakie zarobki
1
markus 2016-03-01 13:08:08
Nie polecam tej firmy za brak profesjonalizmu.
Po zakończonej rozmowie rekrutacyjnej obiecywali odpowiedź jednak minęły 2 tygodnie i cisza...

Tylko straciłem niepotrzebnie cenny czas
janulo 2016-03-05 19:54:56
"zwyczajnie rekrutacja ich przerosła albo zwyczajnie zapomnieli" -takie bzdury że aż się uśmiałem ;)

czekam aż ktoś napisze że wysłanie kilku maili to duży wysiłek...hahaha

Osobiście nie bawię się w takie wygłupy.
Tak, wygłupy. Albo traktujemy się poważnie i z szacunkiem albo dzięki nie biorę w tym udzału.
Jeśli obiecują odpowiedź to odpowiedź ma być i basta. Jak nie ma odpowiedzi to więcej nie aplikuję i ostrzegam kolegów po fachu.

Uwaga: BGŻ nie wysyła odpowiedzi z wynikiem rekrutacji :)
1
Ex bgż 2016-03-07 01:31:50
Mi nie wysłali podsumowania składek z centrali po moim odejściu. Bank śmietnik, łamane są prawa wszelkie możliwe łącznie z zasadami bezpieczeństwa finansów. W oddziale klucze miał ten komu pasowało a nie kto miał mieć itd. Burdel
jasiu 2016-03-07 10:34:47
To jest właśnie sedno..firma nie chce dawać podwyżek raczej szuka oszczędności na pracownikach, pracownicy uciekają do konkurencji, BGŻ zatrudnia na wiele stanowisk jednocześnie, zapraszają na rozmowy dziesiątki kandydatów i robi się totalny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br />
Ale jeśli mam być szczerzy to chaos i bałagan decyzyjny zawsze były wpisane w funkcjonowanie tego banku. Im większe braki kadrowe tym jeszcze większy chaos.

Sporo ludzi pouciekało BGŻ zatrudnia na wiekszosc stanowisk ale tak jest teraz w wielu bankach. Sygma Bank, Idea Bank, Getin Bank, Bank Millenium, Mbank wszystkie największe banki mocno redukują zatrudnienie z jednej strony a z drugiej szukają tańszych pracowników.

Wiadomo banki to banki jak spadaja zyski to natychmiast szukają oszczędności.
2
Natalia 2016-03-23 20:00:11
Witam pracuje w banku od kilku lat, zarobki dobre, tylko dużo godzin, ostatnio przyjęliśmy do pracy młodą osobę Panią Angelika Goliaszewską która okazała się złodziejka a wcześniej nikt nie sprawdził czy jest "czysta" więc każdy może się tam dostać nawet nie mając doświadczenia czy bycie karnym
KAMILA 2016-03-23 20:04:38
Widzę Pani Natalio że pochodzi Pani z Ostrołęki bo ja też pracowałam w tym Banku i tą dziewczynę znam p. Angelika Goliaszewska faktycznie okazała się osobą karną i nadal postępuje tak jak postępowała. Mam nadzieję że zakończyła już pracę i poszła odpokutowac za swoje czyny
kazek 2016-06-17 10:00:24
@bodal nie wiem jak to jest w BGŻecie, ale u nas w Stefczyku od początku pracujemy na umowie o pracę.
marek_andrzej 2016-08-29 22:26:08
Atmosfera w połączonym banku BGŻ BNP Paribas jest teraz mocno niepewna.
Wszyscy, może poza dyrektorstwem, boją się o swoje posadki.
W ciągu 1,5 roku zwolnionych zostanie ok 2 tysięcy osób- z BGŻ BNP i byłego Sygma Banku.

Czyje głowy polecą i w jakich działach będą zwalniać- tego do końca nie wiadomo.
W tym kontekście nikogo nie powinno dziwić ze w sieci jest tak wiele ofert pracy w BGŻ BNP Paribas bo niektórzy spośród pracowników już teraz rezygnują przeczuwając niekorzystne dla nich zmiany.
1
maks 2016-09-04 20:54:45
Etat w BGŻ BNP Paribas to idealna praca dla ludzi ktorzy przychodzą do pracy aby odbębnić swoje 8 godzin i odebrać wypłatę na koniec miesiąca.

Nie polecam ludziom którzy mają ambicję aby się rozwijać i liczą na podwyżki.
Standardem jest to że przedłużenie umowy jest równoznaczne z utrzymaniem obecnej pensji i jesli ktoś liczy na dobre pieniązki, to warto powalczyć o swoje już przy zatrudnianiu się bo potem jest cięzko cokolwiek wynegocjować.
1
Natalia 2016-09-11 20:20:28
Byłam w miniony piątek na rozmowie rekrutacyjnej aplikowałam na stanowisko asystent ds wsparcia operacyjnego, rozmowa przebiegła w bardzo miłej atmosferze zostałam poproszona o wypełnienie 2 testów, teraz czekam na odpowiedź, jeśli się uda będzie to moja pierwsza praca, faktem jest że nie oferują jakieś bajońskiej pensji, ale na start dla osoby bez doświadczenia jest w porządku.
złodziejom precz! 2016-09-21 09:45:05
Najgorszy Bank na świecie... mozna go porównać do nieudolnych z CREDIT AGRICOLE ci sami nieudolni ludzie ze zoraną psychiką ... to są legalni [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie bank!
pabloss 2016-09-22 21:50:21
W BGŻ pracuje wielu ludzi których bardzo cenię za całokształt ale na stanowiskach kierowniczych nie brakuje również takich "Misiewiczów" obu płci dla których największym wyzwaniem jest wybór "Co dzisiaj zamówić na obiad? " oraz przeczekanie do najbliższej wypłaty czy urlopu.

Nie wiedzą nic ani po co się tu znalezli ani co sie dzieje w ich projektach.
"Misiewicze" przez duże "M".
3
Jhh 2016-10-09 21:25:24
nie tylko do stolicy są aktualne te oferty pracy bo też do innych miast w Polsce ale taka praca w takim znanym banku to chyba coś prawda? wydaje mi się ze jednak dosysc ciężko jest się tutaj dostać ..
bogaty w doświadczenia 2016-11-04 19:55:07
witam
w mojej opinii nawet po połączeniu z rabo sytuacja pracowników była znośna i względnie stabilna. Obecnie redukuje się miejsca pracy ludzi, którzy przepracowali nawet dziesięciolecia dla tego banku i dziś mają ograniczone możliwości powrotu na rynek pracy. To podziękowanie za lojalność i ciężką pracę na rzecz korporacji.
1
ewakuacja 2016-11-05 00:05:47
Paradoksalnie ostatnia fuzja BGŻ BNP Paribas z Sygma Bank Polska może okazać się dla Banku katastrofą.

Już teraz dziesiątki ludzi z wieloletnim doświadczeniem z różnych działów złożyło wypowiedzenia nie czekając na planowane zwolnienia- a to dopiero początek. Rezygnują nawet osoby z IT, kierownicy działów/menedżerowie itd.

Podwyżek już od dawna nie ma (mówi się nieoficjalnie o redukcji wynagrodzeń), opłaty za benefity poszły w górę- krótko mówiąc nie wygląda to dobrze.
4
normalny człowiek 2016-11-15 12:28:40
jestem klientem banku 3 lata po połączeniu banku BGZ Parsibas ciagle sa jakies niedogodnosci zmieniaja warunki prowadzenia konta, przelewy nie dochodzą, nie przychodzą. teraz wprowadzili nowa platforme od 10.11.2016 nie mozna wejsc na konto na konsultanta trzeba czekac 1h przy telefonie i dalej nie mozna wejsc cieszy mnie tylko jedno ze miesiac wczesniej postanowiłem zmienic bank przynajmniej moge zus opłacic
1
Aga 2016-11-22 21:50:14
Pracuje 3 miesiące i już wiem że nie mam zamiaru kontynuować pracy- Misiewicze na kierowniczych stanowiskach to raz ( zeby tylko byli leniwi, ale oni jeszcze absorbuja prace doradców i na niczym sie nie znaja....), nie mam żalu o nadgodziny ale o brak wsparcia od przełożonych i ciśnienie na szybki wynik. Dziwne że Regionalni tolerują takie osoby w oddziałach... No i brak takiej podstawowej sprawy jak bony na Święta, pierwszy pracodawca w mojej karierze który nie oferuje nic pracownikom na Boże Narodzenie.... Prezes dziękuje nam za prace w weekend migracyjny i.... po nim, bo wtedy najwięcej żali przyjeliśmy od klientów, ale już w nowym tygodniu jesteśmy rozliczani ze sprzedaży jakby nic się w ostatnim czasie nie wydarzyło - żadnych ulg, wsparcia..... KORPORACJA
Aga 2016-11-22 21:50:44
Pracuje 3 miesiące i już wiem że nie mam zamiaru kontynuować pracy- Misiewicze na kierowniczych stanowiskach to raz ( zeby tylko byli leniwi, ale oni jeszcze absorbuja prace doradców i na niczym sie nie znaja....), nie mam żalu o nadgodziny ale o brak wsparcia od przełożonych i ciśnienie na szybki wynik. Dziwne że Regionalni tolerują takie osoby w oddziałach... No i brak takiej podstawowej sprawy jak bony na Święta, pierwszy pracodawca w mojej karierze który nie oferuje nic pracownikom na Boże Narodzenie.... Prezes dziękuje nam za prace w weekend migracyjny i.... po nim, bo wtedy najwięcej żali przyjeliśmy od klientów, ale już w nowym tygodniu jesteśmy rozliczani ze sprzedaży jakby nic się w ostatnim czasie nie wydarzyło - żadnych ulg, wsparcia..... KORPORACJA
1
Zostaw swoją opinię o Bank BGŻ - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bank BGŻ