Aegon

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 118 ocen.

Opinie o Aegon

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Aegon

Maciek

Osobiście uważam że Aegon ma dobre warunki finansowe dla nowych doradców, pas startowy jest jednym z wyższych jakie widziałem w różnych firmach ubezpieczeniowych i targety są realne. Osobiście polecam, aczkolwiek uważam że najważniejszy jest czynnik ludzki więc pytanie na jakiego kierownika trafimy;)

w trakcie rekrutacji

Przyznaję że bardzo dziwią mnie niektóre opinie. Osobiście jestem w trakcie procesu rekrutacji, natomiast samą firmę miałem już okazje poznać przed laty. Jeżeli chodzi o warunki pracy dla agentów to uważam że są na dobrym poziomie. Znam systemy Metlife, Aviva, Compensa, Prudencial, Nationale Nederlanden, Pramerica - w Aegon są przyzwoite. Jeżeli chodzi o produkty to też firma ma dosyć szeroką ofertę produktową w tym też ubezpieczenia majątkowe. Ogólnie jeśli ktoś czuje się dobrze w sprzedaży mogę tą firmę śmiało polecić.

Weronika

@Nickname czyli nie ma żadnej podstawy? Jakie są premie? Czy można awansować w krótkim czasie? Obecnie szukają na stanowisko Młodszy Specjalista lub Specjalista aktuarialny. W ofercie napisali, że zapewniają pracę pełną ambitnych i ciekawych zadań w międzynarodowej korporacji ubezpieczeniowej, możliwość szerokiego rozwoju zawodowego i zdobywania nowej wiedzy z różnych obszarów aktuarialnych, aktywną współpracę z wieloma działami w spółce. Ktoś zainteresowany taką ofertą?

andrew
@Weronika 28.08.2017 16:17
@Nickname czyli nie ma żadnej podstawy? Jakie są premie? Czy można awansować w krótkim czasie? Obecnie szukają na stanowisko Mł...

nawet w ogłoszeniu jest napisana informacja o podstawie, rozmowa podobnie przebiega, ( jak wybierzesz umowę zlecenie to i tak cie nie zatrudnią ) dopiero przy podpisaniu umowy okazuje się, że to nie podstawa ale premia- NIE POLECAM

Nastazja

Słyszałam, że w lipcu wprowadziliście na rynek jakiś nowy produkt , ubezpieczenie spłaty? Czy mógłby ktoś wyjaśnić o co chodzi? Chcę aplikować i własnie cos usłyszałam o tym. Dobrze jest dowiedzieć się coś więcej o firmie. Może się przydać na rozmowie?

Nickname

Podstawa to samozatrudnienie ile wyrobisz tyle zarobisz, stwarzają wrażenie profesjonalistów, ale niestety, ale ekspert, team leader obojętnie na co aplikujesz i tak będziesz dzwonić jak w call center po klientach i wciskać SŁABY produkt. Smutna prawda.

Gruszka

Witam. Widzę że walka z ubezpieczycielami dalej trwa. Jakiś czas temu miałem podobny problem z polisą. Gdy chciałem ją zlikwidować okazało się że dostanę jakieś marne grosze… naliczyli mi opłatę likwidacyjną w wysokości 90% próbowałem pisać listy odwołania reklamacje, jednak że żaden sposób nie skutkował na ubezpieczyciela w ostateczności zdecydowałem się na pomoc kancelarii Invictus. Słyszałem że mają dużą skuteczność w odzyskiwaniu ubezpieczeń bez żadnych kosztów nie zmienia to faktu że straciłem część moich ciężko zarobionych pieniędzy od tamtej pory omijam banki szerokim łukiem jeśli ktoś z was ma podobny problem podaje kontakt do osoby która prowadziła moją sprawę 530 841 668

Weronika

@Sołtys niestety nie mogę Ci tutaj pomóc - nie mam informacji na ten temat. Trzymam kciuki, że zaraz ktoś Ci tutaj odpowie :)

Weronika

@Sołtys zastanawiasz się nad aplikowaniem?

Sołtys
@Weronika 07.03.2017 16:05
@Sołtys zastanawiasz się nad aplikowaniem?

tak... coś możesz napisać?

Sołtys

Aegon Premium- Ekspert ds. Obsługi Klienta, ktoś może coś napisać na ten temat? Jakie zarobki(podstawa) jaka forma zatrudnienia itd. z góry dziękuję

Weronika

@AS, dlaczego oszukiwani?

Rondel

Konsultanci mają tutaj całkiem przyzwoite pensje, musze przyznać, że warto dla nich pracować, fajne call center

Nina

Słyszałam że rotacja u nich to 90% czy rzeczywiście tak jest ? Jakieś dziwne konszachty mają z Metlajf, chyba się łączą albo ich wykupują?

Atin

Witam wszystkich, czytając o firmie Aegon na palcach jednej reki można policzyć pozytywne opinie ! Aplikowałam na lidera zespołu w oddziale w Chorzowie. Mam umówione spotkanie ale tak bardzo się waham czy poświęcać mój jedyny wolny dzień? Zawsze wolę sama sprawdzić i to czyniłam ale teraz mam okropne wątpliwości. Bardzo proszę obiektywna osobę o napisanie co nieco o specyfice pracy na powyższym stanowisku;) Z gory dziękuje

menago
@Atin 06.07.2016 21:19
Witam wszystkich, czytając o firmie Aegon na palcach jednej reki można policzyć pozytywne opinie ! Aplikowałam na lidera zesp...

no i jak, byłaś? jak wyglądało spotkanie? dostałaś tę pracę?

Marti90

Hej co ja czytam... ja już pracuje (a właściwie zarabiam 2 miesiąc) w pierwszym było 2000zł teraz będzie niecałe 3000zł :-) niezła kaska jak za 10-15 godzin pracy tygodniowo. NIE POLECAM INNYM :-( hahahaha sam chcę zarobić kaskę. Dość już miałem Biedry za 1900brutto po 10-12 godzin dziennie... hahahaha no i te piłkarzyki w pracy hahahah

Question of lIfe
@Marti90 05.05.2016 17:09
Hej co ja czytam... ja już pracuje (a właściwie zarabiam 2 miesiąc) w pierwszym było 2000zł teraz będzie niecałe 3000zł :-) n...

Ze swoim poziomem to możne lepiej wróć do tych piłkarzyków...

Hahaha

Tak, tak "przepraszam ale w większości firm na poziomie rozmowy są grupowe przynajmniej na 1 etapie", to widocznie WSZYSTKIE duże i poważne firmy do jakich aplikowałem powinny prowadzić rekrutację grupową, jednak tylko w Aegon Active na stanowisko KIEROWCZNICZE spotkałem się z rozmową grupową. To znaczy, że reszta dużych i szanowanych firm, która prowadzi (w moim odczuciu) normalne rozmowy rekrutacyjne, są gorsze od Aegona? Proszę się już nie ośmieszać, serio. Panie Cezary, w kwestii wyjaśnienia: czy to oznacza, ze zatrudniony u Was manager dostaje podstawę adekwatną do takiego stanowiska (około 5000zł brutto? [specjalnie nie piszę jakie kwoty zostały zaproponowane, bo nie chce zdradzać tajemnicy firmy, ale załóżmy że chodzi o samą dolną granicę z wykresu, który Pan pokazywał, bo rozumiem, że to byłą podstawa wynagrodzenia tak?]), zarządza procesami sprzedażowymi i podległym zespołem, zajmuje się jeszcze oprócz tego tylko rekrutacją, wdrożeniem i opieką nad swoimi pracownikami? Nie musi sam nic sprzedawać i od początku podpisania (umowy zlecenie oczywiście przez pierwszy okres, na umowę o pracę od razu nie ma na co liczyć) tylko tym się zajmuje? Czy jednak najpierw musi sprzedawać i pozyskiwać klientów na zimno i dopiero potem może budować zespół? Jeżeli tak, to serio wycofuje każde negatywne słowo jakie napisałem o firmie Aegon Active. Naprawdę liczę, na to że tak jest, ale niestety życie potrafi rozczarować.

anonim

(usunięte przez administratora)

Managerro

TOTALNA BZDURA

Cezary Plich

Szukam Managera - PRAWDA Podstawa - PRAWDA Miła atmosfera - Poznała Pani tych ludzi ? Ja ich znam są mili :) Dobre produkty - Jak każda firma ubezpieczeniowa zna je pani dokładnie ? Prowadzący rekrutacje - Bardzo mi przykro że tak Pani trafiła Zarobki - Adekwatne do stanowiska i wykonywanych obowiązków Tak szukam Kierownika z prawdziwego zdarzenia Po rodzinie - zakaz takiej sprzedaży

Managerro
@Cezary Plich 03.03.2016 19:17
Szukam Managera - PRAWDA Podstawa - PRAWDA Miła atmosfera - Poznała Pani tych ludzi ? Ja ich znam są mili :) Dobre produkty...

Witam, rekrutacja "zbiorcza" to moim zdaniem lekceważenie osób przychodzących na rozmowę. Dodatkowo SzP Dyrektor pojawił się z godzinnym opóźnieniem. Widać szukał Kandydatów na mieście. Poważna firma powinna zatrudniać odpowiedzialnych i poważnych Pracowników. Widać po systemie rekrutacji, jaki ma stosunek do ludzi. Omijać szerokim łukiem.

Hahaha

Też byłem wtedy na rozmowie, faktycznie rekrutacja na wyższe stanowisko to jakaś kpina. Zacznijmy od tego że rozmowa do kadry managerskiej była GRUPOWA. Nic się nie dowiedziąłem na spotkaniu oprócz tego jaki Aegon jest super i jaki planuje być super i jakie są super możliwości rozwoju w tej firmie. Niby manager a z tego co zrozumiałem zaczyna się się od zwykłego agenta, a potem MOŻNA budować zespół. Zresztą ja mało co zrozumiałem bo samo spotkanie nie dość, że dziwne to nic nie można z niego wynieść. Nie polecam, stracony czas.

KAjta

Byłam na rozmowie, szukają menagera? nie prawda!!!!!!!!!!!!!!!!!!! podstawa? nie prawda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! miła atmosfera? nie prawda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dobre produkty? nie prawda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Facet prowadzący rekrurację Aegon Activ zero profesjonalizmu, i on ma być przełożonym??? zarobki? prowizjaaaaaaaaaaaa :) wiec jeśli szukasz pracy jaki manager to nie tam KOGO SZUKAJĄ? agentów biegających po rodzinie ze słabymi ubezpieczeniami. może kiedyś będą mieli dobre produkty. teraz nie. pracuję 15 lat w ubezpieczeniach, znam się :)

lall.a
@KAjta 27.02.2016 19:39
Byłam na rozmowie, szukają menagera? nie prawda!!!!!!!!!!!!!!!!!!! podstawa? nie prawda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! miła atm...

Hej, możesz coś więcej powiedzieć jak przebiegała rozmowa - na jakie stanowisko aplikowałas?

#dave

byłem dzisiaj na rozmowie w Warszawie (mają wypasione biuro). Praca wydaje się spoko, ale chciałbym dowiedzieć się coś więcej o zarobkach? 2000 zł podstawy plus różne premie i bonusy, ale ile można realnie wyciągnąć z tych premii?

Pan X

Prawda jest taka, że w nowym Aegon Active masz do wyboru umowę o pracę/zlecenie lub działalność. Przy dwóch pierwszych masz podstawę w wysokości 1850 brutto plus reszta prowizja. Wygląda całkiem przyzwoicie ale dzwonienia nie unikniemy.

rozgoryczona

Ja tez nie polecam. oszukuja ludzi na samym poczatku- co innego mowia a co innego jest na papierze, i czym innym sie zajmujesz... Ładnie tylko pisza ofery pracy

anonim

(usunięte przez administratora)

fiodor

Pracowałem tam, na początku jesteś telemarketerem i dzwonisz non stop. Potem jak nic nie sprzedasz to nie zarobisz. Teraz podobno dostali karę 24 miliony od UOKiK w sądzie, ciężko to Klientom wytłumaczyć. Nie wiem o co tam chodzi. Jak lubisz dużo dzwonić + dzwonić do znajomych i sprzedawać ubezpieczenia na życie plus żyć na prowizji to ok.

@Mario

Fakt jest działalność, zlecenie i umowa o prace (cały etat) ale tylko w nowym AEGON Active

wojciech

niestety rynek ubezpieczeniowy a zwłaszcza rynek UFK w Polsce przeszedł w ostatnio czasie gigantyczną metamorfoze ,produkty pro klienckie transparetne,welcome call do klientów długi okres odstąpienia etc .Ubezpieczenia sprzedaje się okrutnie ciężko z jednej strony klient widzi koszty produktu co nie zawsze mu się podoba a z drugiej strony niepewność na rynku powoduje ze klienci fizycznie boją się inwestycji trzeba mieć olbrzymią wiedze i wyczucie ,żeby cokolwiek mądrego klientowi doradzić .Firma na pewno ma ciekawe produkty ale w aktualnym otoczeniu rynkowym -dystrybucja,sprzedaż może być mocno dyskusyjna pod kątem potencjalnych zysków mozna się najeżdzić,i nic nie wyjeżdzić .choc nie wykluczone ze komuś się uda powodzenia:)

anonim

(usunięte przez administratora)

szeptucha

no jesli zaczynamy prace od tego ze zostalismy zwabieni etatem a pozniej okazało się ze ktoś blefował zeby tylko przyciągnąc do ja już na wstępie dziękuje.

Chemik123

Dzisiaj byłem na drugim etapie rozmowy kwalifikacyjnej w w aegonie premium w Poznaniu. Oczywiście okazało się, że praca w charakterze Specjalista ds obsługi klienta tylko i wyłącznie z założoną działalnością gosp. Dlaczego o tym w ogóle piszę, nic nowego prawda? a jednak na pierwszej rozmowie miałem zapewnienie o umowie o pracę o ustalonej podstawie. Zwykłe oszustwo i strata cennego czasu. Serdecznie odradzam udawanie się na takie rozmowy. Oczywiście gadka szmatka o pozycji na rynku, o milionowych transakcjach i innych bzdetach. Jeszcze mi wmawiano, że źle zrozumiałem. A pierwszym pytaniem do kobietki z HR, były warunki zatrudnienia. Więc oznajmiłem, że tylko i wyłącznie interesuje mnie umowa o pracę.

anonim

asesoria

aka

Ja byłam na dwóch etapach w Aegon, generalnie kobieta która prowadziła ze mną rozmowę próbowałą "wcisnąć" mi to stanowisko. Przedstawiłą piramidalny system zarobków wedłóg którego w szóstym miesiącu mogłam zarobić nawet 8000 tys brutto, co ściemą sądząc po stroju, paznokciach i jeszcze wielu innych czynnikach które z każdą minutą uświadamiały mnie w fakcie że nie ma możliwości na takie zarobki. Do tego trzeba założyć własną działalność gospodarczą...a podstawa to 2000 brutto,czyli po opłaceniu podatku i czynszu zostaje mi 300zł na życie :D (ale przecież są bardzo wysokie prowizje) kiedy Rekruterka zapytała co ja na jej propozycje odpowiedziałąm że ja jednak podziękuje a ona ze zdziwieniem spytala dlaczego... Ogólnie nie polecam

aza

Nie widze w zadaniach ageon pracy ochroniarza przy uzyciu psow, a wiem ze tak jest. Chcialabym wiedziec jaka jest opieka nad takim pracujcym psem, czy do pracy z psem s kierowani kompetentni odpowiedni ludzie. Czy psy s dobrze traktowane, karmione i pojone zwlaszcza w upaly. Co najwazniejsze czy psy nie s wykorzystywane do ciagniecia ochroniarza jadacego na rowerze w czasie obchodu terenu.Oczekuje na odpowiedz.

nie warto

Witam. Ja aplikowałem na doradce klienta w Kielcach. W ogłoszeniu było wyraźnie zawarte że oferują umowę o prace, niestety po rozmowie kwalifikacyjnej okazało się że żadnej umowy o prace niema a jest własna działalność. To by wyjaśniało dlaczego ogłoszenie zostało usunięte internetu już dwa dni po jego ukazaniu się. Dla mnie to wystarczy, więc nie polecam.

analityk

Aplikowałam na stanowisko administracyjne w Bielsku-Biała, gdzie przyszły pracownik miał zajmować się pracą analityczną na podstawie dokumentów finansowych, weryfikacja wyników itp. Jak się okazało dopiero na drugim etapie rekrutacji stanowisko takie nie istnieje, a wszystkie osoby tam zaproszone miały zostać zwykłymi sprzedawcami. Gdy chciałam wyjaśnić całą tą sytuację, Pani powiedziała mi że musiałam się pomylić. Oglądając po jakimś czasie ogłoszenia o pracę znów natknęłam się na to samo ogłoszenie, na które aplikowałam, więc to nie była pomyłka ! Odradzam, jeżeli ktoś szuka stanowiska stacjonarnego/administracyjnego/analitycznego w tej firmie

0556

Dziwna ta firma. Nie rozumiem czemu prowadzi rekrutacje ukrytą. Szkoda czasu przechodzić 4 etapowy proces rekrutacji, żeby dowiedzieć się że pracuje się na własnej działalności. Jak na rozmowie mówią , że jest super atmosfera i bardzo wysokie zarobki to należy wiać.

igor

To co w końcu z ta praca w Aegon, warto aplikować, czy też radzicie sobie odpuścić? W ogóle to może ktoś mi trochę pomóc i napisac, gdzie ja moge znaleźć ich obecne ogłoszenia o pracę? Jak tez wygląda tutaj rozmowa rekrutacyjna, o co takiego moga mnie zapytać? Pozdrawiam i z góry dziekuje za informacje.

anonim

Praca w Centrali. Bardzo mało profesjonalistów, ogólnie typowa korporacja w negatywnym znaczeniu, klimat w stylu "na wszystko muszę mieć dupokrytkę". Zarządzanie zastraszaniem - to chyby oddaje sposób zarządzania spółką. Praca dobra być może dla osób zaczynających swoja karierę, chociaż z tym tez ostroznie, ponieważ podobno pierwsza praca kształtuje na całe zycie, a żeby Aegon kogos ukształtował - nie życzę. Sporo też zależy od działu, w którym się pracuje - akurat w moim bezposrednia przełozona - kierownik - merytorycznie gorzej wypadała od studenta, który był u nas na praktykach, ale kieruje działem już dobrych kilka lat. Wynagrodzenie też raczej kiepskie.

Michał

Hej,zastanawiam się nad praca w tej firmie. Jestem po wszystkich etapach rekrutacji. I nie wiem czy sie decydować. Szkolenie, dzialalnosc, trochę to pogmatwane. powiedzcie szczerze

Aya
@Michał 23.10.2014 09:10
Hej,zastanawiam się nad praca w tej firmie. Jestem po wszystkich etapach rekrutacji. I nie wiem czy sie decydować. Szkolenie, d...

hej Michał, dostałeś się do pracy w Warszawie przy taśmowej?

znawsa

Prezes UOKiK stwierdził naruszenie zbiorowych interesów konsumentów przez cztery instytucje finansowe (jednego ubezpieczyciela i trzech pośredników) zaangażowane w sprzedaż polisolokat. Rozstrzygnięcia Urzędu dotyczą: Aegon TU na Życie (decyzja nr RBG - 30/2014), kara finansowa 23 446 206 zł. Nakaz zaniechania praktyki.

Martyna

Ja pracowałam kilka m-cy, tak samo jeszcze jedna dziewczyna i chłopak. Razem się zatrudnilismy i razem tak skończyłis my. Już nie wspomnę o tym jak manager nas meczył zamiast pomagać. Fatalna sprawa.

przedstawiciel

a te ich produkty są faktycznie takie dobre? jak to się sprzedaje na rynku polskim? bo mówią, że mają najlepsze rozwiązania i narzędzia..ciekaw jestem

Martyna

Uwierz mi, szkoda czasu. Czego się obawiasz? Ze to praca cały dzień na telefonie? tak. Że nic nie zarobisz, a ZUS zostanie Ci do zaplaty? tak. Ze tak naprawde nikt ci nie pomoze, nawet manager? tak.daj sobie spokoj, chyba ze mozesz życ na minusie pol roku, a potem jak cos sprzedaz to wyjdziesz na zero.

przedstawiciel
@Martyna 17.10.2014 13:56
Uwierz mi, szkoda czasu. Czego się obawiasz? Ze to praca cały dzień na telefonie? tak. Że nic nie zarobisz, a ZUS zostanie Ci d...

Właśnie chodzi mi o to, że pomimo iż nie zyskam to mogę dużo stracić, a przyznam, że nie stać mnie na takie ryzyko.. a Ty długo tam pracowałaś? obiecują złote góry, że wystarczy chcieć i się zarabia nie wiadomo jakie kokosy, ale skoro tak naprawdę można się tylko zadłużyć to faktycznie to nie dla mnie.

Oferty Pracy

Przedstawiciel w dziale finansów Aegon Services Sp. zoo 2014-10-05 Żródło: Gowork.pl Kielce (świętokrzyskie) Jesteśmy międzynarodową grupą finansową dbającą o zabezpieczenie przyszłości 40 milionów Klientów w ponad 25 krajach Europy, Ameryki (jako Transamerica) i Azji. W Europie środkowo-wschodniej prowadzimy działalność w Polsce, Czechach, Rumunii, na Węgrzech, Słowacji oraz w Turcji. Nasza historia rozpoczęła się ponad 160 lat temu w Holandii. Tam też, w Hadze, mieści się Główna siedziba Aegon Services. Głó

przedstawiciel
@Oferty Pracy 16.10.2014 20:38
Przedstawiciel w dziale finansów Aegon Services Sp. zoo...

Do: Martyna, możesz powiedzieć coś więcej, bo przyznam, że jestem osobą która się ciągle waha czy podejmować współpracę z ta firmą, bo jeśli faktycznie jest źle to szkoda mojego i ich czasu.

przedstawiciel

Do: Martyna, możesz powiedzieć coś więcej, bo przyznam, że jestem osobą która się ciągle waha czy podejmować współpracę z ta firmą, bo jeśli faktycznie jest źle to szkoda mojego i ich czasu.

Martyna

Pracowałam i nie polecam. Chętnie opowiem o szczegółach jeśli ktoś chce się poradzić.

doris
@Martyna 15.10.2014 16:34
Pracowałam i nie polecam. Chętnie opowiem o szczegółach jeśli ktoś chce się poradzić.

Witam, chętnie posłucham Pani historii o pracy w aegonie. Bardzo proszę o wiadomość dorotabaryza@gmail.com

Ona

Pracuje ponad rok w Aegon jako specjalista. Traktuje się tutaj ludzi jak maszynki do sprzedaży. Nie spotkałam się z takim brakiem szacunku dla przedstawicieli w żadnej firmie. Gdyby nie dobre produktu dawno bym podziękowała za współpracę.

Zażenowana

witam, zostalam zaproszona na rozmowe na stanowisko administracyjne, asystentka dyrektora oddziału w ogłoszeniu gwarantowali atrakcyjne zarobki. Osoba prowadząca spotkanie zaproponowała mi "minimalne wynagrodzenie"!!!! Była także niezmiernie zdziwiona, ze jej propozycja mi nie odpowiada :), ale miała dla mnie "asa", zaproponowała mi pracę w charakterze sprzedawcy ubezpieczeń. ..:) żenujace!!! Żadna szanująca się frima nie proponuje takich zarobków na takim stanowisku. Domyślam się także, ze nie planuja zatrudnienia na stanowisku administracyjnym, a jedynie wabia do siebie ludzi licząc, że co których baranek w desperacji się skusi. Żałuję 3 minut poświęconych na rozmowę i paliwa zuzytego na poszukiwanie miejsca parkingowego ZDECYDOWANIE ODRADZAM!11111111111111 Firma stosujaca takie zagrywki na wstępie nie może mieć niczego sensownego do zaoferowania pracownikom, a co za tym idzie..i klientom pewnie też :)

jakis
@Zażenowana 14.05.2014 20:16
witam, zostalam zaproszona na rozmowe na stanowisko administracyjne, asystentka dyrektora oddziału w ogłoszeniu gwarantowali a...

Ma Pani zdecydowaną rację. Ta "firemka" to jakiś żart!!

Dociekliwa
@jakis 20.05.2014 16:11
Ma Pani zdecydowaną rację. Ta "firemka" to jakiś żart!!

Cześć, Również zostałam zaproszona na rozmowę na stanowisko asystentki biura i nie wiem czy warto poświęcać swój czas?

anonim2

W ogłoszeniu nie ma mowy o warunkach zatrudnienia;) Wymagają współpracy w oparciu o własną działalność - powinni pisać takie informacje w ogłoszeniu zwłaszcza przy stanowiskach menedżerskich. Twierdzą, że taka jest praktyka w firmach ubezpieczeniowych - co nie jest zgodne z rzeczywistością. Dla agentów może tak ale nie na stanowiska kierownicze. Nie polecam, brak stabilności zatrudnienia, ogromna fluktuacja. Typowy przemiał dusz.

mimi

Nie polecam. Pracowałam w tej firmie 2 lata. Atmosfera była straszna. Ciagle ciśnienie na wyniki, a nie oszukujmy się nie są to super produkty a tym bardziej łatwe w sprzedaży. W biurze ciągle krzyki, stała rotacja pracowników. Nie jestem w stanie napisać ile osób się przewinęło. Budują poczucie wielkiej i zaufanej firmy w której panuje super atmosfera. A na prawdę utopili by cię w łyżce wody.

Jakis

Stanowisko pracy Asystent Dyrektora... natomiast kiedy przyszedlem na rozmowe..Wylansowana Pani ..ktora nie miala mojego CV..i nawet po wydrukowaniu pomylila osoby nie ma pojecia o HR ( oddzial kolo Postepu ). Okazalo sie ze prowadzone spotkanie dotyczylo innego stanowiska ( tj. sprzedawcy) . Drugim razem odezwala sie inna Pani z oddzialu na Nowogrodzkiej... i ta sama sytuacja...rozmowa dotyczya innego stanowiska... TAKI nieporządek maja w kadrach, że opiewa to w śmieszność...Unikajcie ...tej pseudo firmy.

ala

lucas: już nie pracuję, ale pracowałem tam jeszcze całkiem niedawno. Mnie też to dziwi, bo to marka międzynarodowa. Zastanawiam się jak to jest w innych krajach. Podejrzewam, że wygląda całkiem inaczej. Czasem ciężko mówić o atmosferze, bo rotacja jest ogromna. Nie zdążysz nawiązać relacji. Starzy pracownicy, których jest garstka patrzą na młodych wilkiem. Traktują jak konkurencję, bądź co gorsze bazę potencjalnych klientów. W ciągu mojego ostatniego roku pracy przez biuro przewinęły się dziesiątki osób. Jeden ze starych pracowników mówił wprost, że nie uczy się imion, bo i tak Ci ludzie zaraz odejdą - wiedza nieprzydatna. Oczywiście nie ma tu stałej pensji, jest tylko prowizja od sprzedaży i bonusy wynikające z realizacji tzw. ścieżki kariery. Same awanse w ścieżce kariery nie wnoszą właściwie nic ciekawego. Dostajesz prezent ze względu na "awans" i takie nieco naciągane uprawnienia. Pod sam koniec jest jedyna wg. mnie przydatna rzecz jak pakiet medyczny. Nie łudź się jednak, że szybo go dostaniesz. Starym pracownikom, którzy pracowali jeszcze przez 2007 rokiem czasem się udawało. 5-6 lat stażu pracy, żeby dostać pakiet medyczny... Oczywiście Pani Dyrektor twierdzi, że jest to wykonalne w rok. Na koniec dodam jeszcze, że pojawiają się fajni ludzie, którzy chcą pracować zarabiać, ale kiedy rozeznają się w tym wszystkim szybko uciekają.

Funkmis

Praca nie dla każdego. Każdy moze cos zarobic, ale malo komu uda sie przetrwac dluzej. Ten kto bedzie sie utrzymywal najprawdopodobniej zarobi duze piniądze. Niestety te programy inwestycyjne są inwestycyjne tylko z nazwy. I nie chodzi tutaj o to ze jak ktos nie patrzy na fundusze to sam sobie winien. Transfer miedzy funduszami to 4-7 dni roboczych!!! Jak się jakis spadek zaczyna to w tym czasie na gieldzie mozna stracic 10-20%. Nie wiem co to za problem sprzedać jednostki i czemu to musi tyle zajmować. Dodajac jeszcze calkiem duze opłaty to wychodzi na to ze jesli nie trafimy na super hosse jak w 2006 to mozemy zapomniec i zarabianiu. Co najwyzej mozemy tam pieniadze pozbierać, poskładać.

Zostaw opinię o Aegon - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Aegon