pracowałam tam jakiś czas temu, płacą słabo w porównaniu do innych miejsc, braki w uczciwym wynagrodzeniu ma zrekompensować praca w prestiżowym miejscu, tylko to akurat "żreć nie daje" i kredytu nie spłaci :) Pracy jest dużo i jest ciężko, zachowane są wszystkie procedury amerykańskiej korpo, choć właścicielem jest sopocka spółka pełna układowców. Ekipa jak wszędzie - fajni ludzie, którzy muszą zarobić na chleb, za darmo możesz być czempionem tego projektu, gwiazdą tamtego...Najwięcej zarabiają nieprzystępni dyrektorzy, a najwięcej pracy spada na szeregowego pracownika., który jest pociągany do odpowiedzialności za wszystko.
Tak z ciekawości jaka jest ścieżka kariery do takiego stanowiska dyrektorskiego skoro już takie plusy z pracy na nim przytaczasz? W amerykańskim korpo jeszcze nie byłam, więc zastanawiam się o jakie standardy mogło chodzić. Ta duża liczba pracy wynikała z niepoprawnej jej organizacji czy braków kadrowych?
Wyskoczyło mi ogłoszenie „maxi” do hotelu dla pokowej. Bieżących opinii wcale nie widzę, jedynie z rozmowy rekrutacyjnej. Nim w ogóle bym na nią poszła to możecie mi napisać czy to jest tak, że stale praca będzie na umowie zleceniu czy jednak później daliby mi tę o pracę?
Rozmowa rekrutacyjna to jakaś porażka ...Pan rekrutujący na Dzień dobry przywitał mnie chłodnym spojrzeniem niemalże rekrutując mnie na korytarzu . Zadawane pytanie były w formie pretensjonalnej a dlaczego chce Pani zmienić prace z wielkim oburzeniem że chce to się zrobić .. A więc po co ta rekrutacja . Proszę się nie złapać na milutką cieplutką rozmowę telefoniczna bo face to face będzie miało to zupełnie inny wymiar . Tak jak ktoś napisał wcześniej standardy wysokie ale propozycja stawki jak i maniera rekrutującego poniżej dna Nie polecam
A widzieliście może te ofertę na sprzątanie? Teraz widzę, że od dwóch dni szukają kogoś do Centrum Konferencyjnego. Nie widzę by ostatnio ktoś o tym pisał a tutaj w zajawce pokazywało jakieś średnie zarobki w widełkach od 3,9 do 5,9 tys. czy faktycznie ponad 5 da rade wyciągnąć?
Płacą najniższa krajowa plus dodatki którego wysokość jest rożna a sposób dzielenia tego dodatku to jedna wielka zagadka. Braki w ludziach na każdym dziale związanym z obsługa gości. Brak jakiejkolwiek komunikacji między działami i rzucanie sobie kłód pod nogi. Jedynie dział hr i osoby za biurka piszą jak jest pięknie w hotelu i dodają zdjęcia na social media a jest to tylko zwykła „propaganda”
W tamtym roku sporo komentarzy dotyczyło samego kierownictwa, a co o pracy na tych stanowiskach możecie napisać? wiem, że taka oferta wisi na pewnym portalu dla osoby do działy gastronomii. Jeszcze jest ponad tydzień na złożenie cv wiec liczę na odzew. Po pierwsze czy zarobki są możliwe do przytoczenia? Druga sprawa to sama praca, jak ją w zasadzie oceniacie? były komentarze o słabej kasie wiec się upewniam
Opowie ktoś jak jest na stanowisku cukiernik jaka atmosfera i zarobki ?
pracowałam tam jakiś czas temu, płacą słabo w porównaniu do innych miejsc, braki w uczciwym wynagrodzeniu ma zrekompensować praca w prestiżowym miejscu, tylko to akurat "żreć nie daje" i kredytu nie spłaci :) Pracy jest dużo i jest ciężko, zachowane są wszystkie procedury amerykańskiej korpo, choć właścicielem jest sopocka spółka pełna układowców. Ekipa jak wszędzie - fajni ludzie, którzy muszą zarobić na chleb, za darmo możesz być czempionem tego projektu, gwiazdą tamtego...Najwięcej zarabiają nieprzystępni dyrektorzy, a najwięcej pracy spada na szeregowego pracownika., który jest pociągany do odpowiedzialności za wszystko.
Tak z ciekawości jaka jest ścieżka kariery do takiego stanowiska dyrektorskiego skoro już takie plusy z pracy na nim przytaczasz? W amerykańskim korpo jeszcze nie byłam, więc zastanawiam się o jakie standardy mogło chodzić. Ta duża liczba pracy wynikała z niepoprawnej jej organizacji czy braków kadrowych?
Trafiłam na tą stronę przez przypadek, chcąc sprawdzić dlaczego tak niskie opinie ma tak wspaniały hotel w którym mam przyjemność pracować. Pracując w tym miejscu od kilku miesięcy mam wrażenie, że znam współpracowników od lat, każdy się wspiera na każdym kroku i z chęcią pomaga. Wiele firm czy też hoteli może pozazdrościć takiego zgranego teamu. Na pewno dużo dają akcje integracyjne, które są organizowane przy każdej okazji. Nigdy wcześniej nie myślałam, że kantyna w pracy to najlepsze co może zaoferować pracodawca, bardzo ułatwia to organizację czasu. Wypłaty zawsze wypłacane w terminie i zawsze można miło się zaskoczyć jakąś drobną premią. Szansa awansu ? W zależności od podejścia i chęci! Wszystko możliwe, hotel wspiera na każdym kroku oferując szkolenia czy w hotelu czy poza nim, oczywiście bezpłatnie. Z łatwością można spróbować własnych sił w innym hotelu w dowolnym miejscu w Polsce czy za granicą, jest to praktykowane dosyć często przez pracowników. Dlatego ta sieć hoteli jest tak przyjazna. Podsumowując, jestem przekonana że negatywne opinie pochodzą jedynie od osób którym zwyczajnie nie zbyt mocno zależało na pracy. W 100% polecam pracę w tym hotelu! :))
Masz rację - jeśli pracujesz w mocno promowanym dziale FO, to co chwilę klepią Cię po plecach. Szkoda, że np. stewarding nie jest odpowiednio doceniany... Widzę, że szkolenia piorące mózg odniosły w twoim przypadku skutek...a macie jeszcze w szatniach lustra z grawerunkiem "I am Sheraton"???
Pracowałeś tam że tak wszystko wiesz? O co chodzi ze szkoleniami? Masz na myli takie motywacyjne? A na inne branżowe można się załapać?
Owszem, pracowałem i patrzyłem, jak to miejsce upada. Na szczęście znalazłem inną pracę i zdążyłem stamtąd odejść, zanim to miejsce stało się mekką "miernych, biernych, ale wiernych"
A u was jaki odcień zieleni widzisz tak właściwie? Podejrzewam, że może to być opinia z drugiej perspektywy, więc w zasadzie jestem ciekawa. Z jakimi predyspozycjami warto aplikować, żeby dobrze się pracowało? Nie każdy się nada i stąd rozbieżności?
Słaba praca ten nie wiem kto to kierownik, czy manager ale chyba nie chyba kierownik ochrony w okularach pajac robi z siebie wielkiego gościa i udaje że może wszystko, słabe zarobki, socjal nie ma socjalu i za wszystko trzeba płacić. Ole
Ale Sekjuriti Menadżera to ty szanuj...bo będzie nabite pod oko...i to przez ich tajną broń - zniewieściałego kajojka
Pracowałem w hotelu kilka lat jako kucharz. Jeśli chodzi o szefa kuchni nie miałem gorszego, 80% kucharzy zwalnia się przez niego. Muszą zatrudniać ludzi z Filipin bo nawet Ukraińcy nie chcą tam pracować.
Hej "Bruno" takie opinie jak twoje, piszą tu zwykle ludzie z którymi się "z jakiegoś powodu pożegnano" i w ten wątpliwy etycznie sposób próbują się odgryźć. Wszyscy wiedzą w jakiej kondycji jest branża przez Covid, więc zwolnień w tym biznesie było wiele. Najwyrazniej nie zdajesz sobie sprawy, że twoje złośliwe wpisy świadczą raczej tylko o tobie i o tym, że zapewne gdyby to cię nie spotkało, pracowalbys dalej ciesząc się praca i merdajac ogonkiem. Bądź mężczyzna i weź się w garść. Złośliwości i przezwiska podobnie jak zła opinia która promujesz o tej firmie są w jawnym konflikcie z faktem, że pracowałeś tam w końcu wiele lat. To smutne jakie świadectwo w ten sposób o sobie wystawiasz ale jak widać taki twój styl. Zdrowia życzę w nowym roku. Katalizator nieuniknionego
A ja powiem tak, styl może i atakujący, ale jako osoba, która dalej tam tkwi potwierdzam ze smutkiem wiele rzeczy kture zostaly napisane. Jestem w trakcie szukania nowej pracy ,bo ten hotel tonie i nie chce utonąć razem z nim. Czas nie jest łatwy ale szanujmy się i nie klammy. Atmosfera do bani, a moi zwalniani koledzy i koleżanki z innych działów to inna historia
i jak? hotel utonął? no muszę cie zmartwić - nie :) ba można by rzec że jest lepiej niż kiedykolwiek a dlaczego? to już wiedza tu pracujący, żeby była jasność - wpisy sa anonimowe więc nie ma mowy o wazeliniarstwie
(usunięte przez administratora) niskie płacę duże wymagania i ogółem zero. Dział Ochrony zagląda w gacie, jedzenie gorzej niż w barze mlecznym, mrożone i przeterminowane. Nie polecam
Ciebie chyba ktoś w życiu mocno skrzywdził, to molestowanie za dzieciaka pozostawiło w twojej psychice mocne ubytki. Jedzenie na kantynie jest naprawdę świetne, 2 rodzaje zup, posiłki vege, zawsze sa minimum 2 surówki, kawy, herbaty do woli a to wszystko za lekko ponad 2pln dziennie. Mam wrażenie że masz żal do ochrony bo albo przyłapano cie na chlaniu albo na kradzieży stąd takie rozgoryczenie.
Twoja odpowiedź świadczy o poziomie intelektualnym pracowników Sheratona w Sopocie. Może kierownik zaplecza kuchni?
Polecam! Super hotel!
Terminowa wypłata, możliwość awansu, poprzes standardy można nieźle się wyszkolić co do jakości wykonywanych usług, oczywiście miejsce jak każdy zakład pracy ma swoje minusy
Chciałabym podzielić się swoją opinią odnośnie pracy w Sheratonie. Nie rozumiem całkowicie wszystkich negatywnych komentarzy. Pracowałam w hotelu przez dwa lata. Kantyna jest świetna zwłaszcza że koszt - to niecałe dwa zł, a dostajesz kilka surówek, zup i drugich dań do wyboru. Kierownictwo bardzo docenia pracowników organizując im niespodzianki w świąteczne dni i nie tylko. Pomijając już fakt, że co roku jest organizowany bal pracowniczy i tydzień wdzięczności dla pracowników. Oferowane również różne konkursy z fajnymi nagrodami. Wypłaty może i nie są tak duże, ale porównywalne do innych firm. Zawsze są na czas, jak nie przed czasem :) Każdy ma szansę na dodatkowa prowizje, ale to już zależy od chęci. Zarówno jeżeli chodzi o awans, uważam że to jest jedno z najlepszych miejsc do rozwoju w całym Trójmieście!
No niestety miejsce pracy a może inaczej (usunięte przez administratora). Pensja słaba bez. Dadzą tobie dofinansowanie do okularów i lux med , ubezpieczenie słabe w Allianz . Czyli Korpo które myśli tylko o Kierownikach i wyżej. (usunięte przez administratora) I to wszystko.
Bardzo chętnie wyrażę swoją opinię o hotelu Sheraton w Sopocie ponieważ pracowałem w nim przez 5 lat od samego otwarcia. Po pierwsze bzdurą jest że nie ma szans na awanse. Pomijając już kwestie tego, iż nie każdy ma predyspozycje do zarządzania zespołem pracowników. Ja zaczynałem moja przygodę z hotelarstwem w Poznaniu skąd pochodzę i po 15 miesiącach udało mi się awansować z pozycji chłopaka na zmywaczku do stanowiska Chief Steward czyli kierownika dzilu zaplecza kuchni mając pod sobą około 20 pracowników w sezonie a więc był to relatywnie duży dział. Co do zarobków to niestety takie a nie inne panują w Polsce realia a w hotelarstwie zarobki nie należą do wysokich. Trzeba być jednak nie wdzięcznym nie zauważając iż w hotelu Sheraton w Sopocie pracownicy mają zapewnione posiłki na kantynie pracowniczej i ktoś będący 12 godzin w pracy może zjeść 3 ciepłe posiłki a nikt mi nie powie ze to mało... Możemy do tego doliczyć możliwość szkolen zarówno w hotelu jak i poza hotelem. Dochodzą do tego karty multisport a także inne benefity jak zniżki na pobyt w hotelach sieciowych jak również imprezy integracyjne oraz co roczny bal organizowany w hotelu. Poza tym dla tych którzy chcą się dale rozwijać istnieją ogromne szanse wyjazdów do pracy za granicę i hotel chętnie w tym pomaga czego ja jestem idealnym przykładem. Udało mi się wyjechać na miesięczne szkolenie do Kataru a po powrócie do polski zaproponowano mi pracę na stałe a dział personalny hotelu pomógł dopełnić wszystkich formalnosci. Osoby które hejtują na tej stronie nic nie osiągnęły, szybko się poddały i nie wiele w życiu przeżyły jeśli uważają hotel Sheraton w Sopocie za (usunięte przez administratora) Moi drodzy niestety tzw frycowe trzeba zapłacić i nikt wam nie da nic w życiu za darmo a praca w hotelach Sheraton w Polsce jest niczym wakacje w porównaniu z ogromem pracy za granicą. Co do zarobków to nie wina hotelu tylko systemu płacowego w Polsce oraz rządów zlodzieji od wielu lat ale to jest zupelnie inny temat. Pozdrawiam wszystkich bylych i obecnych pracowników
Stanowczo odradzam pracę w tym miejscu i to na każdym stanowisku.Proszę poczytać chociażby wpisy na tym forum, niezależnie czy negatywne czy pozytywne, ichh żenujący poziom da napewno ogląd sytuacji i atmosfery panujacej w tej instytucji. W tej branzy mozna znaleźć naprawdę coś lepszego, strata czasu i nerwow
Najgorsze miejsce mojej pracy. Wyzysk Niską płacą Szef ochrony a może dyrektor ztje z dyrektorka hauskeping i pracownicy już mają przej...Ne. Dajcie sobie spokój z tym Hotelem.
Jeden z nielicznych hoteli w Sopocie i w kraju ktory pomimo Covidu nadal dziala, nie zwalnia grupowo pracownikow i na czas placi pensje. Tyle na ten temat
Ale jaką pensje. Chyba najniższą i pracownicy muszą dorabiać w innych działach nawet w czasie urlopu aby mieli z rodziną za co żyć.
Jaką pensje najniższa krajowa a jak chcesz żyć normalnie to na stewarding lub do pralni na zlecenie w dni wolne i czy to jest normalne. (usunięte przez administratora)
Działa bo jest własnością PKO Czyli (usunięte przez administratora) A ty pracujesz za grosze tak naprawdę.
Nie zwalnia? A co z chłopakami z Filipin i Ukrainy? Nie zwalnia tylko tych co mają umowę o pracę a to 1% zespolu
Czy organizowane są wyjazdy, imprezy, spotkania integracyjne w Sheraton Sopot Hotel?
Często zadawane pytania
-
Jak się pracuje w Sheraton Sopot Hotel?
Zobacz opinie na temat firmy Sheraton Sopot Hotel tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 22.
-
Jakie są opinie pracowników o pracy w Sheraton Sopot Hotel?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 18, z czego 6 to opinie pozytywne, 9 to opinie negatywne, a 3 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!