Takt

Bolesław

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 233 ocen.

Takt
2 233 6 1

Opinie o Takt

as

Jak wyglądaja zarobki w takt w stystemie 8h 4brygadowym?

kkk
@as 27.08.2018 13:00

podobno ok2100zl ale ile w tym prawdy to nie wiem, potrzebują duzo ludzi ale chetnych brak, nawet ukraincy nie chcą tam robić

Administrator

Od dawna nikt nie wypowiadał się na temat zarobków w Takt? Jak od czasu dodania ostatniej opinii zmienił się ich poziom w przedsiębiorstwie?

bady
@Administrator 06.04.2018 11:18

Z tego co mi wiadomo teraz dostaje sie umowe o prace pod Takt oraz dobrą stawke ( lepszą niż np. w zakładach dla kobiet w Bukownie i Olkuszu). Praca zmianowa 4 brygadowa. Dodatki za nocki i niedziele i święta. Myślę że sporo się poprawiło.

Wilkq
@bady 03.08.2018 10:22

Ciągle ludzi brakuje, masz dwie rece to robote dostaniesz, chociaz roboty sporo mniej - nie ukrywajmy cd/dvd pomału umiera, przyszłość to mp3, netflixy itd ba, juz nawet do gazet nie dają filmów na dvd jak dawniej, zresztą kto jeszcze kupuje prase ; )

Transportowiec z katowic

ostrzegam wszystkich kontrahentów firmy Takt! Ta firma jest niewypłacalna! FV za usługi i transport przelewane są nawet z półrocznym opóźnieniem, a brak przelewów tłumaczą brakiem pieniędzy. bardzo ciekawe podejście mając taki kapitał zakładowy. odradzam jakąkolwiek współpracę z tą firmą!!!

Administrator

Czy ktoś może opisać, jak w tym momencie przedstawia się pracodawca na tle innych - zarówno w tym obszarze jak i lokalizacji? To bardzo cenna pomoc dla osób mieszkających w Bolesław.

bbb

napiszę ktoś jakie zarobki na stanowisku 'operator maszyn i urządzeń'? ciągle szukają ludzi, aż tak źle płacą?

Manto

Robiłem w tym takcie toatalna tragedia. To jest praca dla ludzi z niskimi aspiracjami, tam można postawić małpę i ona będzie bez problemu wykonywać tą prace. Co lepsze prace kierownika spokojnie ogarnął by przeciętnych pracownik z produkcji. A pracuje tam jeszcze ten przygarbiony Gabryś co tak komicznie chodził ?To był dopiero ciekawy wynalazek hehehe

anonim

(usunięte przez administratora)

Jou

W takim razie dlaczego znowu w urzędzie pracy od groma ofert z taktu?

kopytko

trochę się pozmieniało przez ostatni rok (efekt 500+) wiele kobiet odeszło, teraz niby więcej płacą i dają na dzień dobry umowę o pracę z Taktem, a nie jak dawnej z pośrednikiem

XOXO

Owszem to zależy na jakim dziale kto wyląduje. A co do kasy to nie ma aż tak źle. Z tego co wiem ludzie, którzy pracują tam dłużej i nie odpieprzają maniany nie narzekają :) Co do całokształtu niestety "Ci wyżej" nie mają pojęcia co robić by w firmie było lepiej. Gdyby nie ludzie na szczeblu operator itp Takt pewnie by już upadł.

Iza

Aktualnie dostępnych jest kilkanaście ofert pracy na różnych stanowiskach. @XOXO słusznie zauważył/a, że opinie na temat pracy mogą być zależne od stanowisk jakie się zajmuje, ale także od oddziału, w którym pracujecie. Przy wyrażaniu swojej opinii warto wspomnieć z czym dokładnie mieliście styczność i dlaczego wasza opinia jest właśnie taka. Wszelkie konkretne informacje będą bardzo pomocne dla osób zainteresowanych potencjalnymi ofertami pracy i pomogą im w podjęciu decyzji o zatrudnieniu.

XOXO

Nie wiem na jakim dziale pracowaliście, ale na introligatorni na atmosferę narzekać na pewno nie można :D Ludzie pomocni, idzie pogadać (oczywiście trafiają się wyjątki jak w każdej firmie).

gucio

Co tam się dzieje w tym Takcie? Dzisiaj widzę w pośredniaku 11 ofert. Galwanizer, specjalista utrzymania ruchu, kontroler jakości, technolog druku offsetowego UV, drukarz UV, operator maszyn introligatorskich, operator pras. Czyli co? Wszystko się jednak sypie, odchodzi cała załoga. Nawet agencje pracy nie chcą już szukać frajerów znaczy pracowników do pakowania. Cóż mnie to nie dziwi. Ładnych parę lat temu już po 3 miesiącach dałem sobie spokój z tą firmą. Nikt normalny nie będzie pracował za trzech i to za taką stawkę. Zamówień była cała masa, maszyny na 150% obrotów nie wyrabiające więc ciągłe awarie, a 1/3 pracowników tylko chodzi i kontroluje i sprawdza wuj wie co jeszcze zamiast wziąć się do roboty. Zatrudnijcie jeszcze więcej kierowników, brygadzistów, kontrolerów to niebawem szefostwo samo będzie musiało stanąć przy zgrzewarce.

pszczółkamaja

Ssanie na winyle jest, bo potrzeba drugie tyle ludzi. Raju nie ma, wymagania spore - raczej dla ludzi lubiących wyzwania... ale i tak o niebo normalniej niż na paku... chociaż to o "niebo" raczej nie na miejscu ;) wszak rządzi tu sam książę ciemności ;) Jak ktoś myśli, że się "zasiedział" w swoim dziale, to myślę, że warto spróbować... raczej sobie nie zaszkodzi.

Klej

Witam, Chciałam sie dowiedzieć jak sprawy sie maja bo różne wersje słychać co tam sie dzieje. Takt jak to takt opinie ma jakie ma ale ostatnio usłyszałam ze praca na winylach to raj na ziemi i ni jak sie ma do pracy w innych działach, ze jest umowa o prace, płatne wolne itp. Tylko zastanawia mnie czy jakby naprawdę tak było to dalej byly by opinie takie jakie sa. Czy ktoś może mi powiedzieć jak to wkoncu jest?

Justyn

Może łaskawie ktoś już dokona przelewów wypłat bo do 10 jest w umowie a mamy 11? Czy znów będą 3 dni po terminie!!??!!??

znudzony niesmakiem - o 3 lata za wiele

Ludzie z okolic Olkusz/Dąbrowa (Katowice/Kraków) są tacy jak w rejonie - koleżeńscy i chętni do współpracy. Prawda jest taka że atmosferę psuje wieśniactwo które zjechało się z daleka do pracy w TakciE - Kmioty które zjechały się z daleka (prawdopodobnie "bractwo") czynią atmosferę w firmie taką jaka jest, i potem czyta się komentarz jak wyżej. W żadnej firmie na Śląsku czy w Małopolsce nie wygląda to tak jak w Takt. A najgorsze jest to że swoi swoich bronią nawet jak są warci mniej niż pies pod drzewem narobi i nawet nie nadają się na mydło. Ja sam w lipcu/sierpniu zmieniam pracę. I tylko to się liczy i tylko w tym kierunku patrzę a póki co przędę ze zmiany za zmianę.

George from Warschtath

Toś pojechał... Ja się zwalniam z miesiącem ostatniego czerwca, ale jechał nie będę chlebodawcy, przecież jak by mieli wypłacić na czas to by wypłacili. Nie wiem na czym to polega, wersji plotek jest tyle ilu opowiadających je ludzi, raz słychać jest że kontrahenci nie płacą na czas a co za tym idzie pracownicy również na czas nie dostają, dwa że są tzw. priorytety wypłacania tzn. pewna grupa ludzi dostaje w terminie a pewna po terminie, innym razem mówią że zakupują nowe maszyny czy części po to by nie było takich sytuacji bo więcej maszyn = więcej zleceń = więcej pracy = większe zarobki. Wersji jest ogrom. Pracuje się względnie dobrze, szefostwo kulturalne, ci młodsi wiekiem i stażem "przyjaciele" są zazwyczaj uszczypliwi odwrotnie względnie wartości jakich powinni przestrzegać jako "przyjaciele" i nie ma z kim rozmawiać jeśli nie ma w akurat w pracy kogoś z wyższej kadry/dyrekcji/zarządu bo konkretnie, na temat i w chęci rozwiązania jakiegoś problemu tylko do wyższej kadry/dyrekcji/zarządu w żadnym wypadku do ich przydupasów/przyjaciół bo to tak jak by próbować zrealizować receptę lekarską w budce warzywnej pod blokiem. A zwalniam się dlatego że dostałem propozycję za 5500 brutto na utrzymaniu ruchu w pewnej firmie z branży automotive pod katowicami. Pozdrawiam wszystkich!

Kubuś Puchatek

Może jestem wariatem albo samobójcą...

bogdan mowi bankowy
@Kubuś Puchatek 20.02.2017 12:55

jestes, i nie moze ale napewno. ja bede miec wyplate w terminie, a ty? cos mi sie nie wydaje... lepsi maja kase na czas, a plebs musi czekac. musisz nauczyc sie jakie jest twoje miejsce w firmie. ktos musi nie miec (ty) by ktos mogl miec (ja). nic nie wskorasz, pogodz sie.

Kubuś Puchatek

Widzę,że nie dowiem się nic...dzieki.A jak ktoś na chleb nie ma to nawet do takiego pojazdu usiądzie...dzięki za wypowiedz

Gburny Wiesiek
@Kubuś Puchatek 18.02.2017 02:31

Może i wsiiadzie ale przed tym murem opisynwanym wyżej pewnie z niego szybko wyskoczy...

Kubuś Puchatek

Napiszcie coś konkretnego...jak jest a nie pierdoły a Panu Samochodziki...A tak na marginesie to w każdej firmie są takie przypadki jazdy byle do przodu...

Nosferatu
@Kubuś Puchatek 16.02.2017 13:36

A czy dodałem że jedzie 200km/h? Mało tego, nabiera tępa... A drogi mu niewiele zostało.

Kubuś Puchatek

Co to za forum na którym nikt nic nie piszę?Człowiek chce się czegoś dowiedzieć a tu lipa. .serdeczne dzięki

Kubuś Puchatek

Co to za forum na którym nikt nic nie piszę?Człowiek chce się czegoś dowiedzieć a tu lipa. .serdeczne dzięki

Kubuś Puchatek

Jak jest na drukarni-atmosfera i praca"ciężko"?Może ktoś coś napiszę ciekawego...

Nosferatu
@Kubuś Puchatek 09.02.2017 00:42

Wyobraź sobie taki scenariusz: Samochód jedzie z górki po spadzistej drodze, na końcu tej drogi jest gruby mur. Przyjmijmy za całość długości drogi 100%, samochód ten przejechał już 80-85% długości drogi. Samochód nie ma silnika, nie ma układu hamulcowego, skrzyni biegów, układu kierowniczego itp. jak również nie ma pasów bezpieczeństwa. Została tylko kierownica, która mimo że się kręci to nijak wpływa to na jazdę. Za kierownicą siedzi kierowca silnie odurzony grzybami halucynogennymi. Czy chcesz znaleźć się w tym samochodzie obok niego?

beka
@Nosferatu 15.02.2017 14:06

hehe, dobre. i bardzo trafne.

JoannaS

wszystko fajnie, tylko to TAKT wynajmuje tych pośredniaków, więc pośrednio zgadza się na to, jak oni traktują pracowników. dla mnie to żaden argument, 123_321

ciastek
@JoannaS 19.12.2016 12:00

Joasia nie podejmuj dyskusji, toż 123-321 podstawiony jest żeby pokazać że wszystko jest ok. A jak jest to każdy wie. Jak płacą po pierwszych 10 dniach miesiąca anie w ciągu 10 dni pierwszych miesiąca to z automatu z pipu kara 30 tysiency zł.

Ciekawy

Podobno otwieraja u was nowy dzial? Ile u was zarabiają operatorzy na tłoczni ? I czy negatywne wypowiedzi co do zarobków dotyczą firmy Takt czy jakiejś pod firmy?

123_321
@Ciekawy 26.11.2016 19:53

Ja pracuję od września. Bzdurą wiekopomną jest wiara w spóźnianie się firmy z wypłacaniem zarobków & premii - jestem przekonany że te fanaberie wypisywała osoba zatrudniona prze jakiegoś pośrednika pracy (w dodatku pewne jest w 100% że był to jakiś podpadziocha skoro zwlekano dla niego z wypłatami). Pracuje się dobrze, zgrana ekipa służy doradą/pomocą/doświadczeniem i szybko "nowy" załapie obowiązki na swoim stanowisku - a czego więcej chcieć? Zarobki są również dobre i wypłacane terminowo. Ode mnie apel dla bajarzy wklepujących swoje wypociny tak jak zrobiła to np. niezadowolona dnia 2016-09-20 10:15:17: PISZ SWOJE NIEZADOWOLENIE NA FORUM POŚREDNIAKA PRZEZ KTÓREGO PRZYJĘŁAŚ SIĘ W TAKCIE. Opinie o pracodawcy - ode mnie 5/6.

Miron

Z tego co mi wiadomo to firma rozwija się całkiem całkiem nieźle, ogólnie to chyba warto dla nich i z nimi pracować, bo przecież zapewniają i umowy i dobre ubezpieczenie i lekarzy i z tego co wiem atrakcyjne wynagrodzenie

niezadowolona

Złodzieje! Zeolniłam się z z obydwoch wypłat mi ukradli conajmniej po 200 zł a jak dzwoniłam żeby spytać czemu tak to pani ewelina p. nie odboerala moich telefonow po czym go wyłączyła...

Gotowy odejsc

W grudniu 2015 była kolejna już (od blisko 7 lat jest średnio co rok) restrukturyzacja zatrudnienia. Zwolniono ponad 30 osób. Było to głównie efektem - jeśli można tak to nazwać - współpracy z firmą MPS. Firma ta dość dużo wymaga od Taktu, głównie aby minimalizował koszty. Takt jest zadłużony o swoich dostawców na w sumie ponad 100 mln zł. Dlatego też cały czas szuka nowych dostawców, u których nie jest jeszcze zadłużony. MPS twierdzi, że da jakas produkcje od siebie do Taktu, gdy ten zacznie w koncu redukowac zadłużenie i koszty. Niestety nie majac pracy (od stycznia 2016 maszyny stoja), nie maja skad brac pieniedzy, a stałe koszty są, wypłaty są co miesiac, oraz inne zobowiazania. Co do wypłat, to nie pamietam kiedy od tych 7 lat, miałam wypłate na czas. Zawsze sie spozniaja, od 1 dnia do 2 tygodni. Teraz zmienili system pracy - jak co roku. Nie mozna nic sobie zaplanowac. Niby ludzie maja pracowac od pon do pt, ale juz slyszalam, ze maja byc rowniez w sobote i niedziele. To chyba nadaje sie do zgloszenia do PIP. Od stycznia tego roku zaczeli zwalniac sie co bardziej rozgarnieci ludzie. Niektorych dobrych sami zwolnili. Poprzyjmowali swoich ludkow, ale po miesiacu, dwoch ich rowniez zwolnili. Totalna kompromitacja, niekompetencja. Kadra kierownicza i osoby z dzialow sasiednich, wymieniani sa raz na pare lat lub sami sie zwalniaja. Do obecnego stanu rzeczy doprowadzily dzialnia dyrektora produkcji (AZ), głównie oraz działania wlasciciela (KK), prezesa (AM), a jego to wlasciwie brak jakichkolwiek dzialan. No i slaba dyrektor handlowa (AH). Frmy na skraj bankructwa zazwyczaj nie doprowadzaja szeregowi pracownicy, a decyzje dyrekcji i zarzadu, ktore nie sa trafione, bledne. Obawiam sie, ze Takt sie zwija z rynku. To znaczy zniknie, splajtuje. Jedyna szansa w firmie MPS, jesli nie ma zamiaru na wrogie przejecie - wtedy bedzie dramat dla tych ludzi, ktorzy zostali (a pracuja tu nierzadko całe rodziny). Jesli MPS przejmie Takt dla samych klientów, to kiepsko. Szkoda ludzi, bo to oni najwiecej z siebie daja.

tak to jest
@Gotowy odejsc 03.09.2016 16:57

co do systaemu pracy nawet ie maja pracowac w soboty i niedziele tylko pracujemy i dodatkowo jak ktos wypadnie na l4 to jest do obstawienia jego dniowka wiec niektorzy zasuwaja na tygodniu po 12 h i jeszcze sa uszczesliwiani dnioweczka sobotnia :)

anonim

(usunięte przez administratora)

Eric Clapton

Witam Znasz może(usunięte przez administratora) Napisz , co ona tam robi i czy w ogóle tam pracuje . Pozdrowionka

novy

podobno jest nabór na bhpowca.....czy opinie o zarządzaniu i stanie firmy z poprzednich postów są nadal aktualne ??

Zostaw opinię o Takt - Bolesław

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Takt