Szkoda że nie będzie premii świątecznych ludzie z pewnością na nie liczyli. Są świeta mamy rodziny. Różnego rodzaju wydatki. .
Tylko dla pracownikow z wschodu sa premie. Dla nierobow donosicieli nie ma. Sami na to zapracowaliscie
Ta firma to chyba jakiś żart. Dopoki żył Ś.P. Zbyszek byl to zaklad na jakims poziomie. Teraz to jedna wielka kpina... Przez to co wyrabia pan robert z resztą zarządu czyli k.t, Zbyszek w grobie sie przewraca. Jak można tak traktowac pracownikow?? Ktorzy zarabiają na Was nieroby z biur... Harujemy od poniedzialku do soboty- gdzie soboty są niepłatne ale jesli nie przyjdziesz to masz po premii. Przez caly rok byly obcinane pensje, obcinane premie bo KOWID, bo trzeba ratowac firme... Czy ktos z zarzadu zastanowil sie choc przez chwile nad pracownikiem fizycznym?? Czy ktory z panow zarzadzających wie ze jesli pracownikowi fizycznemu zle sie dzieje to dzieje sie zle w calej firmie?? Obcinacie pensje nie tym ktirym powinniscie obcinac. Obetnijcie najpierw tym ktorzy zarabiają najwiecej... Przeciez my juz nie mamy za co zyc. Caly rok z naszej pensji zabieracie pieniadze na socjal... Ktorym teraz wypchaliscie sobie kieszenie a nam, najbiedniejszym w tym zakladzie nie dajecie nic... I ciagle tylko klamiecie i klamiecie... Robcie tak dalej bo jesli chcecie zaklad pogrązyc jeszcze bardziej to swietnie wam idzie. Ale jesli chcecie ratowac firme albo to co z niej zostalo to przede wszystkim zmiencie kietownika gornej halii bo nadaje sie tylko do kopania rowów. NIE POLECAM ZAKLADU CHYBA ŻE LUBICIE BYC OKRADANI...
No cóż. Kierowniczek T. zobaczył pare słów prawdy na swój temat i już się mści na pracownikach. No ale Ci którzy pracują tu długo (i nie są jego przydupasami) wiedzą jaki z niego kłamca i krętacz. Ostatnie dwa miesiące pokazały dobitnie jak owy "kierownik" bawił się i dosłownie gnoił zwykłych roboli. Aż sam kierownik będący na zastępstwie nie mógł wyjść z podziwu jakie cyrki odwala T.
Dawno temu śp. Zbyszek był ok. Ostatnie co najmniej 20 lat źle traktował ludzi. Teraz jest wiele gorzej.
Jak bym mial tskich pracownikow to tez bym obcinal. Obcinam nic nie mowia tylko grzecznie pracuja. Bardzo dobrze oby wiecej wam ucieli nieroby. Kazdy mowi ze sie zwolni a tylko narzekacie haha mam nadzieje ze do mnie do pracy tacy durnie przyjda
Strasznie zimno na hali, brygadzista ma w (usunięte przez administratora) ogrzewanie stanowisk pracy, bo przecież jemu jest ciepło w tyłek jak siedzi przy biurku, a nawet krytykuje pracowników którzy na własną rękę starają się włączyć ogrzewanie... Przez takie wyziębienia musimy się męczyć z chorobami Jak by jednemu zmarzła łysina a drugi by dostał szron na wąsach to by liczyli się z pracownikami
Minimalna temperatura przy stanowisku pracy to 14stopni. Jezeli jest mniej to mozecie odmówić wykonywania obowiazkow sluzbowych bez zadnych konsekwencji. Zawsze mozna to zglosic w odpowiednie miejsca.
No i wrócił szkodnik z chorobowego i zaczął ludziom premie obcinać bez powodu. Oskarżać bezpodstawnie niewinnych ludzi o kradzież. Wstydu nie ma. Jak może ludziom w oczy spojrzeć.
Tylko piszecie glupoty. Powiedzcie mu to prosto w oczy. Nikt z was nie jest taki odwazny. Cos was boli to mówcie glosno. Na hali a nie tutaj. Jaka firma taki kierownik.
Śmiać mi się chce z was. Tutaj to piszecie ale na hali jeden drugiego podpiernicza. Jesteście tak głupi żeby pojąć jedną rzecz ? Jeśli się zjednoczycie to będzie musiał dać podwyżki , zapewnić godne warunki. Jeśli będziecie się kłócić to tylko na tym góra korzysta. Ale widać po waszych wpisach jesteście bandą kretynów którą należy (usunięte przez administratora) w d u p e . Muszą wam jeszcze obniżyć pensje bo za dużo zarabiacie jak macie czas na wypisywanie głupot.
Premia świąteczna jednak będzie dla pracowników firmy o wartości równej dla wszystkich. Pozdrawiam
Może warto cieszyć się z tego co jest, a nie co mogłoby być? Lepszego nastawienia do życia Ci życzę! :)
Premia swiateczna to dobry gest pracodawcy. Czy jest socjal czy go nie ma wszystko zalezy od pracodawcy.widocznie w tym roku nie zasluzyliscie. Tyle w temacie.
To az strach pomyslec co trzeba by zrobic by zasluzyc, skoro praca na produkcji noe wystarcza zeby ubiegac sie o premie
Tylko nie zapomnijcie się złożyć na wigilię dla zarządu i nie zapomnijcie przyjść na życzenia świąteczne....pośpiewać sobie kolędy....
Zgadza się...premia świąteczną to tylko gest pracodawcy. Bzdura jeżeli mówią że połowa zarządu jest za a połowa na nie. Decydujący głos ma Pan R. Wszyscy wiedzą że ma inne wydatki i ze nigdy mu nie zależało na tym zakładzie. Co do kierownika T. nie potrafi się wstawić za ludźmi. Rrozmawiać z nimi też nie potrafi. Praca spoko, ludzie fajni.Plotki jak w każdym innym zakładzie. Sporo lat ten zakład się utrzymywał jako jeden z najlepszych. To się kończy.
Wymagają skończonej matury?
Jak z tym socjalem mamy go pobierane z naszej pensji? Jak tak to w jaki sposób z niego korzystac?
undusz socjalny to środki przeznaczone na finansowanie działalności socjalnej pracowników. Zasady tworzenia i gospodarowania środkami funduszu reguluje ustawa z dnia 4 marca 1994 r. Ustawa narzuca na pracodawcę obowiązek założenia odrębnego rachunku bankowego, przeznaczonego tylko na środki funduszu socjalnego. Ma to na celu ochronę środków przed wydaniem ich na działalność nie związaną z polityką socjalną, ewentualnej egzekucji z tytułu różnych zaległości firmy, ponieważ rachunek ten jest chroniony i nie podlega egzekucji ani w sądowym postępowaniu egzekucyjnym, ani w administracyjnym postępowaniu egzekucyjnym. Fundusz socjalny musi istnieć w przedsiębiorstwach ze sfery budżetowej, bez względu na ilość zatrudnionych pracowników. Pracodawcy, którzy zatrudniają, na dzień 1 stycznia danego roku kalendarzowego, co najmniej 20 pracowników w przeliczeniu na pełne etaty mają obowiązek, ale nie bezwzględny, utworzyć fundusz socjalny. W przypadku rezygnacji z jego tworzenia, pracodawca musi umieścić zapis w układzie zbiorowym pracy lub przypadku jego braku w regulaminie wynagradzania. Jeżeli pracodawca chce zrezygnować z już istniejącego funduszu socjalnego musi wprowadzić odpowiedni zapis do układu zbiorowego pracy, a jeżeli nie jest objęty układem, to do regulaminu wynagradzania. Potrzebna jest wówczas zgoda związków zawodowych lub gdy takowych w danym przedsiębiorstwie nie ma, uzgodnienia z reprezentantem załogi
Przyjdź na hale i powiedz to pracownikom prosto w oczy internetowy cwaniaczku.
Nie rozumiem jak nie mozna dac premii swiatecznej. Kazdy zaklad pracy to robi. Ludzie na to czekaja i pracuja cały rok. A u nas zarzad się tlumaczy kryzysem. Jakos tego kryzysu nie widze.
W tym roku wszystkie prezenty i premie swiateczne dam naszym czterokopytnym przyjacielom. Dla pracowników nie ma.
Na hali zimno , ogrzewanie zostaje wyłączone po 4h pracy, wyplata tragiczna, kierownik T traktuje ludzi jak idiotów nalicza premie jak mu się chce gdy był na chorobowym to lepiej się pracowało kierownik F sprawiedliwie dzielił premie i stał za pracownikami można było normalnie z nim rozmawiać . Kierownik T nie nadaje się do kierowania takim zakładem
Święta,święta i po świętach... A te hity i delicje se zostawcie. Pozdrawiamy
Wirus wirusem ,ale firmie rosnie nam kolejny romans . Jak można zrobić kobiecie dziecko a po tem uganiac sie i to za kim z Anie Trapp . Przyłapani w szatni ciekawe co tam się działo:) . (usunięte przez administratora)
A która jeszcze??
Kogoś zazdrość zrzera ???? co to (usunięte przez administratora) was obchodzi kto, co i z kim. Ponoć wolny kraj niech sobie robią co chcą. (usunięte przez administratora) nos w swoje sprawy a nie chodzic i (usunięte przez administratora) powybijalbym Was wszystkich w (usunięte przez administratora) za takie (usunięte przez administratora) tylko ludziom życie utrudniacie
Sądziłam, że gowork to strona na której można dodać opinię, odczucia co do firmy Cuecholewski- Wentylację. Jednak się myliłam. Czy dodany wpis o prywatnym życiu pracowników firmy wnosi coś w sprawie pracy w tym zakładzie?? panie poruszony... Proszę zająć się swoimi obowiązkami w pracy w nie wkładać nosa w czyjąś (usunięte przez administratora) żeby smród nie poszedł za Tobą
Nikt nie wie jaka jest sytuacja w "ich" życiu osobistym. Są dorośli i robią co chcą. Myślę że powinniśmy sie skupić nad ważniejszymi sprawami jakie dzieją w zakładzie a niżeli życie osobiste pracowników, zarządu itd.
Odbyłam rozmowę rekrutacyjną, był na niej obecny dyrektor sprzedaży i pani z hr. Dyrektor okazał się niemiłym człowiekiem przez co podziękowałam za ofertę. Więcej profesjonalizmu
Witam kto myślał żeby w firmie założyć związki zawodowe?
Moze pracodawca zamiast obnizac wynagrodzenie i wydluzac czas pracy da nam podwyzke 100% jak dla lekarzy. My tez pracujemy w srodowisku wirusa i jesteśmy narażeni.
Zdecydowanie nie polecam tej firmy. Polowy pracowników nie ma w firmie bo covid a co robi pracodawca. Wydluza czas pracy za ktory oczywiście nie zaplaci. Zadnego poszanowania pracownika.zadnych procedur związanych z wirusem.nic.chodza wszyscy chorzy i sie na wzajem zarazaja bo nie wolno isc na L4. A kto pojdzie to wedlug kierownika sciemnia. Masz podejrzenie Covid to idz na urlop moze ze dwa dni nie dluzej taka jest polityka firmy. (usunięte przez administratora)
Zwykłym pracownikom wydłużyć godziny pracy za które nikt nie zapłaci to potrafią. Dlaczego fizycznemu nie zapłacą a takiemu obdarciuchowi co jest niby biurowy który jeździ na 6 żeby się pałętać po parkingu i vent shipie do 7 to owszem. Parodia co tu się dzieje. Nie polecam
nie polecam! stres! mobbing i znecanie się psychiczne nad pracownikiem!
Robota jest spoko, kasa też, tylko problem jest z takimi co trzeba na nich robić i tacy jeszcze czują się prześladowani jak im się zwroci uwagę że nie będę robił na niego. Ale tak już jest, potem nie wytrzymują, bo widzą że dłużej nie da się ściemniać i się zwalniają, a tu piszą jaka to krzywda im się dzieje.
Jesteś głupim cabanem, każdy robi sam na siebie. Nie ma czegoś takiego żebyś ty robił na kogoś. Jak tak robisz to daj pół wypłaty. Przez takich świrów jak ty jest jak jest i dobrze nie będzie
Niech w koncu zwolnia tyle osob ile mowia. Bo tylko strasza i nic sie nie dzieje. Ciekawe kto pozniej bedzie pracowac na ich pensje bo wrocic tutaj ludzie normalni nie wroca.
Najpierw to niech zrobią porządek z takim od jakości. Codziennie przyjeżdża szybciej i nadgodziny sobie wpisuje . Tak samo w soboty... Nic nie robi tylko ludziom grubość lakieru na autach mierzy zakładowym miernikiem. Skandal .. A robolom obciąć pensje i zwalniac
Masz racje.tylko jak dlugo tuch lin bedzie rzadzil to tu nic sie nie zmieni. Szkoda tylko tych wszystkich ludzi ktorzy daja sie tak ponizac przez kierownika
Poraz kolejny powraca temat zwolnień i zastraszania pracownikow tym faktem. Tylko zarzad chyba nie rozumie ze kazdy kolejny "zastepca kierwonika,dyrektora i Bóg wie jeszcze kto" nie zarobi sam na siebie, bo to PRACOWNIK FIZYCZNY wykonuje material za który oni mają PIENIĄDZE! Chcą zwalniać? Niech zaczną od góry a nie od niczemu winnych pracowników.
Zdecydowanie nie polecam tej firmy, młodzi przychodzą na chwilę i odchodzą, atmosfera jak na wojnie, zarobić dobrze też się nie da
Jak się pracuje w Ciecholewski-Wentylacje Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Ciecholewski-Wentylacje Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 119.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Ciecholewski-Wentylacje Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 114, z czego 5 to opinie pozytywne, 70 to opinie negatywne, a 39 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!