Ciecholewski-wentylacje

Koźmin

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 241 ocen.

Ciecholewski-wentylacje
2 241

Opinie o Ciecholewski-wentylacje

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ciecholewski-wentylacje

Klara

Szkoda, że z forum pracowniczego robicie magiel towarzyski!!!

   
Xoxo

Jak to w jakims artykule w jakims pismaku byly napisane slowa pana Zbigniewa: "To ludzie tworzą ten zaklad". Tylko dlaczego pracownik tego zakladu jest za przeproszeniem gnojony na kazdym kroku?! Zaczynajac od traktowania ludzi a na slabych wynagrodzeniach konczac! To sie w glowie nie miesci! Nalezy tez wspomniec o tym ze Ukrainscy imigranci zarabiaja wiecej od rodakow. To sie nazywa szacunek do pracownika?

   
Gosc
@Tom 24.05.2018 15:43

Kaczor kierownik po zawodowce wkoncu ktos napisal o nim i anioleczkach hotelowych to sie bedzie tlumaczyl w domu

   
Pracownik z stażem

Obcokrajowcy są lepiej traktowani i szanowani przez zarząd niż pracownicy długoletni co za tym idzie nowo zadrudniony tzw Ukrainiec na start dostanie więcej niż obecnie ma młody człowiek z doświadczeniem 2-3 letnim i potrafi obsłużyć większość maszyn na hali a wyżej wspomniany Ukrainiec słowa po polsku nie zna i wysyła paczki na magazynie nie mówiąc o pomyłkach które im się trafiają bardzo często za nie nie ponoszą żadnej odpowiedzialności, co odbija się na nas doświadczonych ludziach którzy budują tą firmę. Mam nadzieję że tą wiadomość przeczyta ktoś z zarządu i wielka prośba strony pracowników obudźcie się w końcu docencie jakich macie oddanych ludzi którzy za 2100 pracują czwarty rok na pamięć znają cały przebieg produkcji a ponadto pilnują aby każdy element był ładny i żeby zamawiający go byli zadowoleni z naszych wyrobów. Jeśli nie skupicie się na ludziach oddanych tej firmie to ją sprzedajecie komuś kto zadba o doceni nas, skoro dla was liczy się tylko szybki zysk bez perspektyw na długoletnią pracę firmy. Do tego czasu ile osób się zwolniło ? Przemyślcie to .

   
Hshshaj
@Pracownik z stażem 16.05.2018 15:17

Zarząd ma w (usunięte przez administratora) zdanie pracowników. Grunt ze kasa im się w kieszeniach zgadza.A jak sie nie zgadza to "ciach" pracownikom po 300-400 z wyplaty i już wszystko sie zgadza. Obudza sie jak ludzi zabraknie ;) Tylko wtedy już nikt nie przyleci na zawołanie. Brawo! Oby tak dalej.

   
Aneta

Jak aktualnie wygląda rotacja pracowników w firmie Ciecholewski-wentylacje? Widzę, że wielu z Was sygnalizuje, że bardzo dużo osób odchodzi? Z czego to może wynikać? Jakie są Wasze opinie? @Dawid myślę, że nawet jeśli nie ma ogłoszeń rekrutacyjnych, to warto napisać do kadr z dokumentami aplikacyjnym i przedstawić swoją osobę. To świadczy o bardzo dużej chęci pracy w danej firmie. Zachęcam do takich działań jeśli aktywnie poszukujesz pracy. Jeśli zdecydujesz się aplikować to koniecznie podziel się na forum efektami. Zostawiam Ci tutaj link do strony firmy Ciecholewski-wentylacje http://www.wentylacje.pl/kontakt Jeśli zjedziesz w dół strony znajdziesz namiar na kadry. Mam nadzieję, że ułatwiłam Ci poszukiwania.

   
Dawid

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie jakieś rekrutacje?

   
No jo
@Dawid 10.05.2018 12:09

Aktualne robi się pusto na hali więc się niedługo się obudzą

   
Aneta

@Wiem a co to za przepisy? Możesz je przytoczyć? Myślisz, że dlatego firma Ciecholewski-wentylacje płaci większe stawki obcokrajowcom? @tomasz zyntek zachowuj kulturę wypowiedzi na forum. Jest tu regulamin i nikt nie może nikogo obrażać, więc kierując wypowiedź do kogoś nie musisz używać obraźliwych epitetów.

   
Smieszka

Czy to jest forum o pracy czy o kobietach i mężczyznach ???????

   
Slawcio

Witam ludzie możecie iść do kaczora robić i w wolne weekendy pod sklepem hlac i opowiadać jak to jest być wielkim kierownikiem któremu ludzie odchodzą masowo

   
tomasz zyntek

a jak narzekacie na wypłaty, że ukraincy zarabiają więcej to co macie za żal, poszukajcie sobie inną pracę jak ta wam nie pasuje

   
tomasz zyntek
@xxx 07.03.2018 01:14

jak masz odwagę to zadzwoń do mnie cwaniaku oto mój numer 570664335

   
Aneta

@Xoxo a wiesz jaki może być powód tego, że obcokrajowcy mają wyższe pensje niż Polacy? Może chodzi o to, że piją pracownicy w trakcie pracy? Znasz powód takiej płacy? @Były pracownik jak to firma Ciecholewski-wentylacje nie płaci? Wcześniej było wspomniane, że są niskie zarobki, a Ty piszesz o braku wynagrodzenia. Czy tylko Ciebie taka sytuacja spotkała? Może to jakaś pomyłka?

   
Wiem
@Aneta 26.02.2018 12:39

Obco krajowcy,zgodnie z przepisami mają mniej potrąceń

   
Pss

Smiech na sali. Kierownik wielki bos zebrana zwoluje gada o konsekwencjach picia w pracy a jego chloptasie z prostokatow dalej loja. Nie wspominajac o kuckowskim ktory capi na pol hali i nie daje innym pracowac w spokoju

   
Były pracownik

Każdy kto chce pracować w firmie Ciecholewski Wentylację, musi liczyć się z tym , że nie szanuje się w niej człowieka. Praca na maszynach to akord. Jednak za który się nie płaci. Mam też pytanie. Dlaczego na stronie www w zakładce firma nie wspomina się, że kiedyś nosił nazwę KLIMAWENT?? Jak dla mnie sama firma jest (usunięte przez administratora), którym powinna zainteresować się prokuratura.

   
Aneta

@Gshsjsbejs, @Xxx chcecie powiedzieć, że pracownicy przychodzą pijani do pracy lub piją na terenie firmy Ciecholewski-wentylacje i nikt nic sobie z tego nie robi? Czy przełożeni nie wyciągają konsekwencji od takich osób? Nie jest zabierana im premia? Przecież oni nie tylko sobie zagrażają, ale i innym.

   
Hshsjd
@Aneta 12.02.2018 16:29

Dokladnie tak! Zero reakcji ze strony kierownika. Moze dlatego ze to jego ulubiency pija w pracy

   
Grażyna i Janusz

Firma jest wporzo, ludzie są fajniusi i piekniusi, niunie są możnana na dupeczki spojrzeć i zaraz piekniejszy jest swiat, hajs jest ok co drugi miesiąc, robimy jak chcemy i nikt nic nie gada tylko troche w kiblach wali ale da się z tym żyć, no może czasem z chęcią by się kogoś jebnelo w leb ale szkoda bo zabijesz ludzia a pojdziesz siedzieć jak za swinie, fajna nuta leci, w środę pizze zremy a czasem i procent się trafi, od teraz mamy wszyscy żółte papiery ale mi to nie robi bo mam od lat, żyć nie umierać zapraszamy do nas Ps: zamiast atakować młode dziewczyny to niech każdy spojrzy na swoje błędy a nie wylewa jad żeby polepszyć sobie swoje nudne, zakompleksione życie!!!

   
Miłostka
@XiXi 14.02.2018 12:21

Zajmijcie się swoją (usunięte przez administratora) a nie kogoś innego. Widzicie wszystko co inni robią a to co sami robicie tego nie widzicie.

   
Były pracownik

Firma niby duża, produkcja, montaże, eksport, kontakty z zagranicznymi odbiorcami. I co?? Gdy pracowałem nigdy nie wiedziałem ile dostanę wynagrodzenia. Wolne??? Jakie wolne??? Zmarł mój dziadek, poprosiłem o dzień wolnego na pogrzeb i co usłyszałem?? Dziadek to nie rodzina i nie dostałem dnia wolnego. Praca w nadgodzinach to norma. Pracowałem w okresie, gdzie pracowało się 12 na 12 i co?? Soboty praca i jeszcze kazali przychodzić w niedzielę. Nie można było powiedzieć, że nie chcesz wyrabiać nadgodzin. Obowiązek. Czy właściciel w ogóle wie, że łamie prawo?? Chyba nie pamięta jak sam dygał z rynnami na rowerze. Ok, umiał pracować, stworzył firmę - to się chwali, jednak mobbing, poniżanie, wykorzystywanie ludzi to chyba już duża przesada. Owszem nie ma pracy na tym terenie, jednak żerowanie na ludziach i ich trudnej sytuacji na rynku pracy to już poważna sprawa. Piszecie o Tomaszu, Krzysztofie i innych. Są to ludzie dla których codziennością jest poniżanie ludzi. Tomasz kolega Roberta syna właściciela. razem imprezują i dostał stanowisko. Krzychu T. człowiek bez umiejętności zarządzania zespołem. Po prostu ludzie, którzy nie powinni być na tych stanowiskach.

   
Byly pracownik 2
@Były pracownik 21.02.2018 10:39

Brawo! Chociaz ktoś ukazał prawde calego tego chorego kołchozu!!!! To (usunięte przez administratora)!!!!!

   
Aneta

@XiXi plotka czy nie, to nie jest miejsce do opisywania czegoś, co nie jest związane z firmą Ciecholewski-wentylacje i tym co robią jej pracownicy. Skupmy się na pracy w tej firmie. To najbardziej interesuje użytkowników wchodzących na ten wątek i dlatego proszę tylko o merytoryczne wypowiedzi w tym temacie.

   
Gshsjsbejs

Smiechu warty jest ten ,,zaklad". 1 dzien L4 = zabranie calej premi. A dziadki robia sobie popijawy na hali bez zadnych konsekwencji. To ma byc za.rzad?! Kolejny hlubi pomysl kierownikow

   
Xxx
@Gshsjsbejs 10.02.2018 00:53

Racja, pracownik chce wziąć urop bo musi np. jechać do lekarza czy coś w tym stylu a taki T. nie da Ci urlopu bo dużo pracy, czyli wystarczy się upić i przyjechać do pracy pod wpływem to wypiszą Ci urlop i jeszcze poklepią Cię po ramieniu, normalnie żenada...

   
Aneta

@Xxko ale forum nie jest po to, żeby robić sensację. Jest do dzielenia się merytoryczną treścią na temat pracodawcy, w taki sposób, by ktoś inny mógł z niej skorzystać. Obrzucanie się błotem nie jest celem portalu i proszę tego zaprzestać i stosować się do regulaminu.

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
Xoxo

Jest gorsza kobieta w tym zakładzie od tych.

   
ted

A na prostokatach jak co weekend wesolo

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
Xoxo
@Xxko 31.01.2018 23:36

Skoro jest tak fajnie,bo ktoś napisał obelge wobec innych osób to niech się ta osoba fajnie ujawni. Dlaczego nie podpisała się Imieniem i Nazwiskiem tak jak napisała/napisał o tych młodych dziewczynach?

   
Aneta

@nico, @Mistrzu mistrzu czyli Waszym zdaniem firma Ciecholewski-wentylacje chce robić coś poprawi pracę pracownikom w firmie, ale wychodzi na odwrót i wręcz utrudnia? I został zatrudniony kolejny dyrektor, by pomóc w tych zmianach? Może trzeba dać czas tym zmianom i po czasie zobaczycie ich pozytywne efekty?

   
Xx
@Aneta 16.01.2018 10:05

Jakie "pozytywne efekty"!? Oni robią wszystko byle by dopiec pracownikom fizycznym a sobie polepszyć.

   
Zipo

Słuchać się tego nie chce. Czy wy ludzie się słyszycie. Moim zdaniem to jest wasza wina ze tak jest ze dajecie się tak posiadać przez Krzysztofa Technika, Tomka Andrealczyka i resztę tej bandy. Postacie się i idźcie doSzefa powiedzcie o tych sobotach nadgodzinach i o wszystkim co wam nie pasuje. czy boicie się kogoś. Was pracuje prawie 300 osób a Tuchlin jest jeden. Zróbcie coś a nie tu placzecie i piszecie bzdury. Tu piszą tylko ludzie którzy pracują na górnych halach. Pamiętajcie Ciecholewski to dwa zakłady, Góra i Dół. Na dole wszystko gra kierownik super ludzie też i co najważniejsze super się pracuje w takim zespole. Nie to co u Tuchlina. Pozdrawiam odważnych ludzi :)

   
mała
@Zipo 06.12.2017 18:51

chodzenie do szefa nic nie da, obiecaja ze coś z tym zrobia i potem i tak nic się nie zmienia, albo zmienia się na gorsze.

   
Aneta

@Opi a co oznacza normalnie pracować? Czyli jak pracujecie w firmie Ciecholewski-wentylacje? Nie chcecie, by zarząd zarządzał Waszą pracą? Czy nie sądzisz, że to logiczne i że to ich praca?

   
Mistrzu mistrzu
@Aneta 29.12.2017 13:19

I kolejny dyrektorek zawitał w biurowcu. A zwykłe robole będą musiały zapiepszać na jego wypłate. No bo skąd bedzie kasa dla niego wiadomo że pracownicy na tym ucierpią. W tym zakładzie coraz większe (usunięte przez administratora) się robi

   
xxx

Ale wy jestescie dauny, moj ty smotku. Obrazacie czlowieka ktory daje wam chleb, a jeszcze pare dni, tygoni czy miesiecy prosiliscie go o prace ze lzami w oczach, bo w domu nie bylo co do gara wlozyc. No tak typowe zachownie polaka isc na wesele najesc sie, napic a potem wszystkich obgadac.

   
Heniek
@xxx 15.10.2015 13:25

Oj (usunięte przez administratora) gdybym cie nie znal do razu wiedzialem ze to ty pilnuj swojego zycia zebys ty mial co do gara włożyć ty juz w tej firmie dosc narobiles chlopom na delegacji. Tam gdzie siedzisz tez masz. Na obiecywane ludziom niebiosa opinia sie kolem toczy Mareczku

   
Pani

Tak potwierdzam jesli przyjdzie ulubiona zmiana to dostają kasę po tygodniu aludzie Pana Tomasza czekają Dziwnie są płacone nadgodziny panowie 20 zł panie 15 zł nie rozumiem tego Nadgodzina jeszcze nocna powinna być taka sama Podam przykład kobiety pracują tak samo wydajnie jak mężczyzni jak nie lepiej dostają mniej od faceta który całą nockę zrobi kilka elementów a resztę przechodzi żeby nie zasnąc To samo tyczy się wypłat nowi zarabiają więcej chociaż mało robią bo system nalicza cyrk na kólkach!!!!!!!!

   
Nysio
@Pani 06.11.2017 13:17

Taaa......tomasz xddd dziwne że jak on zajmuje nadgodzinami to jakoś dziwnym trafem kasa ginie jedni dostają za mało jedni dostają wiecej. Dziwne nieprawdaż

   
Zipo

Jeżeli chcecie być dalej tak traktowani to wasza sprawa, ale ja bym tak tego nie zostawił. Jeżeli będziecie milczeć to nic się nie zmieni. Zróbcie coś z tym. W końcu ktoś musi to powiedzieć co wyprawia Tuchlin i jego Elfy i Krasnale.

   
Aneta

@Rafał został usunięty, bo łamał regulamin. @Zipo daje Wam dobrą radę. Jeżeli są jakieś sytuacje, o których chcecie porozmawiać, zwrócić uwagę to najlepiej jak się udacie do szefostwa grupowo. @Ktos a możesz powiedzieć, dlaczego tak uważasz?

   
Ktos

Curk!!! To (usunięte przez administratora) w koncu! Parodia nie firma!!! Nie polecam

   
Ziut

To co tam się wyprawia to się w pale nie mieści! Do pracy w niedzielę trzeba przychodzić pod przymusem. Nie przyjdziesz to ten ,,człowiek'' który każe na siebie mówić kierownik wydłuża godziny pracy kryjąc się zarządem. Z ludzi robi idiotow. To nie zakład tylko (usunięte przez administratora)!

   
Xxx
@Qwerty 30.11.2017 23:02

Co Ty gadasz chlopie. Ziut ma całkowitą rację.Dyrektor swoją drogą ale kierownik też ma swoje za uszami.Wprowadza swoje wizje które zarządowi odpowiadają ale pracowników o zdanie nie zapyta... Tak jak powie tak ma być i koniec. Nie liczy sie z zdaniem innych ludzi i tylko premie zabiera. Awansuje swoich przydupasow,daje im większe premie i podnosi stawki a zwykłych pracowników ma w d*pie. Byle by zapierdzielali najlepiej po 12 godzin i jeszcze za pół darmo.

   

Zostaw opinię o Ciecholewski-wentylacje - Koźmin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ciecholewski-wentylacje