Ciecholewski-wentylacje

Koźmin

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 258 ocen.

Ciecholewski-wentylacje
2 258 6 1

Opinie o Ciecholewski-wentylacje

XxX

Ma być opinia dla zaintetesanych praca w tym "zakladzie"? Prosze bardzo. Wystarczy pare/nascie slow. Warunki na hali w czasie upalow tragedia. W zimie odwrotnie. 14 st. na hali. Pracy nawal a zarobki nieproporcjonalne do przerobu. Jednym slowem - TRAGEDIA. No chyba ze ktos chce (usunięte przez administratora) za smieszne pieniadze to takich z otwartymi ramionami przyjma bo rak do oracy brak. Kazdy kto zmadrzal opuscil ten zaklad. Tyle w temacie

Aneta
@XxX 26.08.2018 19:50

Chciałabym dopytać jeszcze o kwestię związaną z warunkami pracy. Piszesz o problemie z temperaturami na hali. Czy ten temat był podejmowany z kierownictwem? Być może warto rozważyć zwrócenie uwagi osób zarządzających firmą na tę sprawę, w celu wypracowania rozwiązania poprawiającego sytuację.

Xxx

Z prośbą!!!!! Czy w takie upalne dni można jakoś pomóc tym ludziom?! Pot leje się już nie tylko z czoła... Może można zmienić godz pracy...

Masny
@Xxx 30.07.2018 14:03

Wolą w biurach klimatyzację pozakładać ;)

Aneta

@Animax @Xxx proszę o niepublikowanie na forum pseudonimów, ani innych informacji pozwalających zidentyfikować konkretnego pracownika firmy. Jest to zakazane przez regulamin i takie wpisy mogą być usunięte. @xxx @Tom @reks @Alojzy podzielcie się proszę z nami swoją opinią o warunkach zatrudnienia jakie są oferowane w Ciecholewski-wentylacje. Wszelkie informacje od osób, które są zorientowane w realiach, będą bardzo cenne dla użytkowników rozważających wysłanie tam swojego cv.

Xxx

I to też racja. Ludzie nie mają pojęcia do czego służy forum. Co mnie obchodzi jakiś gosciu albo jakiś chłopak tu nikt nic nie pisze o warunkach pracy.Normalnie śmiech na sali.Jak chcecie obrażać ludzi to róbcie to na innych stronkach i taka jest prawda że tu zaglądają tylko najwieksi plotkarze bo jak by ktoś normalny chciał się czegoś dowiedzieć o tym zakladzie to i tak się nie dowie

Xxx

Ale czy to jeszcze napewno serwis o zakładzie pracy czy strona poświęcona hejtowaniu breksa (i innych pijaczków). Z takimi żalami idzie się do kierownika czy szefa... - wszyscy odważni! A nie tu... Nie na tym to polega!

xxx

Tak czytam te komentarze i jest tu duzo wpisów na temat naszego kolegi który został zwolniony dyscyplinarnie bo opuscił na chwile stanowisko pracy a taki pijak który by mnie prawie przychaczył bo jechał jak wariat pracuje dalej?

Animax
@xxx 01.08.2018 10:07

Teraz widac kto co morze,za chwile kolega brex znowu przyjdzie do pracy nawalony i kolejny raz dostanie ostatnia szansę,szkoda ze tamten zwolniony nie dostał zadnej szansy, widocznie pijaczyna wiecej wart niz solidny młody pracownik z checią do pracy. Byle tak dalej .

Tom

To się w głowie nie mieści, młody chłopak który wpadł pierwszy raz bo znalazł się w nie odpowiednim miejscu w nie odpowiednim czasie wyleciał z pracy dyscyplinarnie, a taki alkoholik z Kobyla który wpadł poraz n-ty za bycie pod wpływem i co gorsze przyjechał sam samochodem narażając ludzi na niebezpieczeństwo dostał kolejną szansę i pracuje jak gdyby nigdy nic... to jest chore co tu się dzieje.

Xxx

He...jakby zwalnianiali wszystkich pod wpływem to by pół zakładu już nie pracowało

Xxccc

Ciekawe czy pijaczek co w piątek cała chala go szukała poniesie jakieś konsekwencje bo jak widać vza papierosa się wylatuje a za bycie pijanym pewnie nie

reks
@Xxccc 28.07.2018 14:53

Przeciez to oczywiste ze nie wyleci to juz nie jego pierwszy raz Nie wiem na co czekacie az dojdzie do wypadku wtedy oczy otworzycie On wogóle nie powinien wjechac na teren zakładu gdzie była ochrona Kierownik jego powodu odrywa wszystkich od pracy a taki który zrobił sobie 3 min przerwe wylatuje dyscyplinarnie dlaczego tak jest?

Fgsgs
@reks 28.07.2018 18:20

Tak jest bo szef nie wie co się dzieje

Nickt

Jeżeli majster mówi do pracownika spierd.....laj to nic dziwnego że na klozetach sie wyżywa

Nickt
@Nickt 20.07.2018 17:54

Dawniej było o wiele gorzej z wulgaryzmami do ludzi

Prostokacik

Dokładnie.leniuchy co się 4godz.o szafkę opierają i słodkości wcinaja i dyskutuja 2 godz szałki robią ,godz biegają do kamciapy o głupoty się pytać no i wreszcie godz udawał że pracuja.masa roboty chyba muszą dostać podwyżki bo ich wykorzystuja????ale to nie wszyscy gmiazdowi tacy są.kto już parę latek pracuje ten wie.oni mają już tylko za staż płacone.5 lub 7 letni pracownik wie tyle co oni.smutna prawda ale to się i tak nie zmieni każdy o tym wie.a młody jak nie chcial pracować tylko siedzieć i palić to zasłużył.szacun dla szefuncia

anonim

(usunięte przez administratora)

Alojzy

Zgadzam się,to zwolnienie tego chłopaka było poprostu głupie,każdy kto pracował ma tej zmianie wie ze pracował jak mało który ,juz nie wspominając o tych wszystkich zasiedziałych gniazdowych co tylko scieme walą i tych pijusach któży jak widać sa nie do ruszenia.

Aneta

@No to słabo ale czy pracodawca podał jaki był powód zwolnienia dyscyplinarnego? Zostało to w jakiś sposób uzasadnione? Przedstaw proszę sytuację, o której wspominasz jaśniej. Póki co, z Twojej wypowiedzi ciężko jest wysnuć konkretne wnioski. @xd nawet dezaprobatę można wyrazić zachowując szacunek do pracowników firmy i kulturę słowa. Proszę, abyś o tym pamiętał pisząc komentarze na forum.

Xxx
@Aneta 26.07.2018 11:27

Powód zwolnienia : dla przykładu, żeby inni się "bali" . Słowa kierownika.

No to słabo

Zwalnianie dyscyplinarne dobrych pracowników nie znając ich to nie zbyt mądry pomysł jeśli chcą zwalniać na pokaz żeby ludzi straszyć to jest wiele pijaków i nierobów

były pracownik

nie polecam! stres! mobbing i znecanie się psychiczne nad pracownikiem!

Jano2
@były pracownik 01.07.2018 12:36

Robota jest spoko, kasa też, tylko problem jest z takimi co trzeba na nich robić i tacy jeszcze czują się prześladowani jak im się zwroci uwagę że nie będę robił na niego. Ale tak już jest, potem nie wytrzymują, bo widzą że dłużej nie da się ściemniać i się zwalniają, a tu piszą jaka to krzywda im się dzieje.

Aneta

@Nickt mimo wszystko proszę o nieużywanie takich słów na forum. Regulamin zakazuje używania wulgaryzmów w każdym przypadku. Wpisy zawierające wyrażenia o takim charakterze, mogą być usunięte przez administratora. Proszę, pamiętaj o tym w swoich kolejnych wypowiedziach.

Aneta

@Tom czy takie sytuacje powtarzają się w Ciecholewski-wentylacje regularnie? Byłeś świadkiem podobnych zachowań wobec innych osób? Czy tylko ten jeden brygadzista tak traktuje pracowników czy inni również?

Aneta

@były pracownik art. 94 §2 Kodeksu Pracy mówi, że: "mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników". Jest to poważne oskarżenie, w związku z tym proszę o informację czy w Ciecholewski-wentylacje występują sytuacje, które są opisane w cytowanym paragrafie. @Tom @Gosc serwis gowork.pl służy do wymiany opinii na temat pracodawców i warunków zatrudnienia. Komentarze mają na celu pomóc innym użytkownikom w podjęciu decyzji czy wziąć udział w procesie rekrutacyjnym w danej firmie. Nie jest to dobre miejsce na wpisy takie jak Wasze. Ponadto według regulaminu nie wolno opisywać konkretnych pracowników, ani podawać ich imion. Zapraszam do zapoznania się z zasadami: https://www.gowork.pl/regulamin

Tom
@Aneta 02.07.2018 10:07

Słowa jednego z brygadzistów ,, jak się nie podoba to się spakuj i do domu,, jak można tak odnosić się do pracowników z wieloletnim stażem...

Klara

Szkoda, że z forum pracowniczego robicie magiel towarzyski!!!

Xoxo

Jak to w jakims artykule w jakims pismaku byly napisane slowa pana Zbigniewa: "To ludzie tworzą ten zaklad". Tylko dlaczego pracownik tego zakladu jest za przeproszeniem gnojony na kazdym kroku?! Zaczynajac od traktowania ludzi a na slabych wynagrodzeniach konczac! To sie w glowie nie miesci! Nalezy tez wspomniec o tym ze Ukrainscy imigranci zarabiaja wiecej od rodakow. To sie nazywa szacunek do pracownika?

Wiem
@Xoxo 23.02.2018 01:16

Ukraińcy pracują po 12 godzin i też mają w plecy.

Wiem
@Xoxo 23.02.2018 01:16

Ukraińcy pracują po 12 godz. i też mają w plecy

sss
@Wiem 07.03.2018 08:03

O ile wiadomo to ukraińcy maja zakaz pracowania ponad 8 godzin

ADI
@sss 09.03.2018 02:33

Ty najlepiej wierz jak jest u Kaczora siedzisz tu za 1600zl i wielki fachura jestes????siedz sobie dalej w tej cudownej firmie i zasuwaj w soboty za free zazdroscisz mu ze cos ma a ty tylko garbu sie dorobisz????????????????

Slawcio
@ADI 09.03.2018 23:04

Nie nie zazdroszcze a współczuję osobom pracującym z nim też tam pracowałem krótka chwilę i nie jest to odpowiednia osoba popytaj ludzi z montażu ciecholewskiego co mają za zdanie o nim jak mu spalono firmowy samochód myśli że Bogiem jest a jest zwykłym kłamca oszukuje ludzi obiecuję złote góry których nie ma i nie będzie w tym roku odeszły mu bodajże 6 osób i nie mają dobrego zdania na jego temat dyma pokolei wszystkich a ludziom pracującym w firmie ciecholewski to ma o większości dziwnych histori na opowiadane a to czego się dorobil to nie tam a na sprzedaży jednej z nieruchomości swojej żony alkoholik i tyle i w sumie nie o to chodziło w wypowiedzi mojej a o to że możecie tam puść do pracy i zostać manipulowani tak też robił za swoich czasów u Pana Zbyszka

Były pracownik
@Slawcio 11.03.2018 15:07

Jestem byłym pracownikiem i gdyby zdrowie dopisywało ,byłbym nim nadal. Chyba komus zal (usunięte przez administratora) ściska że tak na kaczora najeżdża . Chłopaki tam robią już tyle lat i sobie chwalą z nim współpracę . A Ci którzy odeszli powinni powiedzieć głośno dlaczego zostali zwolnieni,a nie pisać bzdety i oczerniać człowieka.

Michal
@Były pracownik 13.03.2018 09:55

Zwolnieni zostali za spożywanie alkoholu z kolegą z pokoju a nie z kaczorem tak to wygląda i nie wszyscy w firmie mon ser zostali zwolnieni ludzie się nie liczą . Umiejętności też np karol 15 lat czy więcej u Ciecholeskiego fachowiec dobry fachowiec stawka jak młody jest więcej takich osób ale po prostu nie trzymają palca w odbycie . I nie zdaje mi się aby ktoś odszedł z firmy MON ser z powodu zdrowia tyle o tym wiesz

Gosc

Kaczor kierownik po zawodowce wkoncu ktos napisal o nim i anioleczkach hotelowych to sie bedzie tlumaczyl w domu

Pracownik z stażem

Obcokrajowcy są lepiej traktowani i szanowani przez zarząd niż pracownicy długoletni co za tym idzie nowo zadrudniony tzw Ukrainiec na start dostanie więcej niż obecnie ma młody człowiek z doświadczeniem 2-3 letnim i potrafi obsłużyć większość maszyn na hali a wyżej wspomniany Ukrainiec słowa po polsku nie zna i wysyła paczki na magazynie nie mówiąc o pomyłkach które im się trafiają bardzo często za nie nie ponoszą żadnej odpowiedzialności, co odbija się na nas doświadczonych ludziach którzy budują tą firmę. Mam nadzieję że tą wiadomość przeczyta ktoś z zarządu i wielka prośba strony pracowników obudźcie się w końcu docencie jakich macie oddanych ludzi którzy za 2100 pracują czwarty rok na pamięć znają cały przebieg produkcji a ponadto pilnują aby każdy element był ładny i żeby zamawiający go byli zadowoleni z naszych wyrobów. Jeśli nie skupicie się na ludziach oddanych tej firmie to ją sprzedajecie komuś kto zadba o doceni nas, skoro dla was liczy się tylko szybki zysk bez perspektyw na długoletnią pracę firmy. Do tego czasu ile osób się zwolniło ? Przemyślcie to .

Hshshaj
@Pracownik z stażem 16.05.2018 15:17

Zarząd ma w (usunięte przez administratora) zdanie pracowników. Grunt ze kasa im się w kieszeniach zgadza.A jak sie nie zgadza to "ciach" pracownikom po 300-400 z wyplaty i już wszystko sie zgadza. Obudza sie jak ludzi zabraknie ;) Tylko wtedy już nikt nie przyleci na zawołanie. Brawo! Oby tak dalej.

Aneta

Jak aktualnie wygląda rotacja pracowników w firmie Ciecholewski-wentylacje? Widzę, że wielu z Was sygnalizuje, że bardzo dużo osób odchodzi? Z czego to może wynikać? Jakie są Wasze opinie? @Dawid myślę, że nawet jeśli nie ma ogłoszeń rekrutacyjnych, to warto napisać do kadr z dokumentami aplikacyjnym i przedstawić swoją osobę. To świadczy o bardzo dużej chęci pracy w danej firmie. Zachęcam do takich działań jeśli aktywnie poszukujesz pracy. Jeśli zdecydujesz się aplikować to koniecznie podziel się na forum efektami. Zostawiam Ci tutaj link do strony firmy Ciecholewski-wentylacje http://www.wentylacje.pl/kontakt Jeśli zjedziesz w dół strony znajdziesz namiar na kadry. Mam nadzieję, że ułatwiłam Ci poszukiwania.

Dawid

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie jakieś rekrutacje?

No jo
@Dawid 10.05.2018 12:09

Aktualne robi się pusto na hali więc się niedługo się obudzą

Aneta

@Wiem a co to za przepisy? Możesz je przytoczyć? Myślisz, że dlatego firma Ciecholewski-wentylacje płaci większe stawki obcokrajowcom? @tomasz zyntek zachowuj kulturę wypowiedzi na forum. Jest tu regulamin i nikt nie może nikogo obrażać, więc kierując wypowiedź do kogoś nie musisz używać obraźliwych epitetów.

Smieszka

Czy to jest forum o pracy czy o kobietach i mężczyznach ???????

Slawcio

Witam ludzie możecie iść do kaczora robić i w wolne weekendy pod sklepem hlac i opowiadać jak to jest być wielkim kierownikiem któremu ludzie odchodzą masowo

tomasz zyntek

a jak narzekacie na wypłaty, że ukraincy zarabiają więcej to co macie za żal, poszukajcie sobie inną pracę jak ta wam nie pasuje

xxx
@tomasz zyntek 06.03.2018 19:32

nie ma to jak zakrywac sie czyims imieniem i nazwiskiem

tomasz zyntek
@xxx 07.03.2018 01:14

jak masz odwagę to zadzwoń do mnie cwaniaku oto mój numer 570664335

Aneta

@Xoxo a wiesz jaki może być powód tego, że obcokrajowcy mają wyższe pensje niż Polacy? Może chodzi o to, że piją pracownicy w trakcie pracy? Znasz powód takiej płacy? @Były pracownik jak to firma Ciecholewski-wentylacje nie płaci? Wcześniej było wspomniane, że są niskie zarobki, a Ty piszesz o braku wynagrodzenia. Czy tylko Ciebie taka sytuacja spotkała? Może to jakaś pomyłka?

Xoxo
@Aneta 26.02.2018 12:39

Takie jest widzimisie zarzadu ze placa wiecej ukraincom.Picie nie ma tu nic do tego. Ci co pija maja lepsze wyplaty od innych pracownikow.

Wiem
@Aneta 26.02.2018 12:39

Obco krajowcy,zgodnie z przepisami mają mniej potrąceń

Pss

Smiech na sali. Kierownik wielki bos zebrana zwoluje gada o konsekwencjach picia w pracy a jego chloptasie z prostokatow dalej loja. Nie wspominajac o kuckowskim ktory capi na pol hali i nie daje innym pracowac w spokoju

Były pracownik

Każdy kto chce pracować w firmie Ciecholewski Wentylację, musi liczyć się z tym , że nie szanuje się w niej człowieka. Praca na maszynach to akord. Jednak za który się nie płaci. Mam też pytanie. Dlaczego na stronie www w zakładce firma nie wspomina się, że kiedyś nosił nazwę KLIMAWENT?? Jak dla mnie sama firma jest (usunięte przez administratora), którym powinna zainteresować się prokuratura.

Zostaw opinię o Ciecholewski-wentylacje - Koźmin

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ciecholewski-wentylacje