Ciecholewski-wentylacje

Koźmin

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 215 ocen.

Opinie o Ciecholewski-wentylacje

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ciecholewski-wentylacje

Pani

Tak potwierdzam jesli przyjdzie ulubiona zmiana to dostają kasę po tygodniu aludzie Pana Tomasza czekają Dziwnie są płacone nadgodziny panowie 20 zł panie 15 zł nie rozumiem tego Nadgodzina jeszcze nocna powinna być taka sama Podam przykład kobiety pracują tak samo wydajnie jak mężczyzni jak nie lepiej dostają mniej od faceta który całą nockę zrobi kilka elementów a resztę przechodzi żeby nie zasnąc To samo tyczy się wypłat nowi zarabiają więcej chociaż mało robią bo system nalicza cyrk na kólkach!!!!!!!!

zocha

Śmich na sali! Soboty pracujące za 5 złotych za godzinę a w niedziele nadgodziny pod przymusem i to za śmieszne pieniądze które powinny być wypłacane od razu a trzeba czekać nie raz 2 tygodnie a czasem i dłużej.

Tobiasz
@zocha 01.11.2017 16:41
Śmich na sali! Soboty pracujące za 5 złotych za godzinę a w niedziele nadgodziny pod przymusem i to za śmieszne pieniądze które...

Z tego co mi wiadomo to soboty są stawka podstawowa + 50% za godzinę , zaś niedziele 100% i siedzę w biurze

zocha
@Tobiasz 03.11.2017 15:21
Z tego co mi wiadomo to soboty są stawka podstawowa + 50% za godzinę , zaś niedziele 100% i siedzę w biurze...

Nie porównuj pracy w biurze do pracy na produkcji. Na kwitkach wszystko jest czarno na bialym.

aeou

ja tam niewiem, pracuje tam od jakiegoś czasu , kasa w porządku zawsze na czas i dobra atmosfera przede wszystkim

Tobiasz
@aeou 16.10.2016 21:18
ja tam niewiem, pracuje tam od jakiegoś czasu , kasa w porządku zawsze na czas i dobra atmosfera przede wszystkim...

Właśnie interesuje cię tylko wynagrodzenie brutto na papierku. Reszta to wylany daremnie tusz na papierku.

Szczery
@aeou 16.10.2016 21:18
ja tam niewiem, pracuje tam od jakiegoś czasu , kasa w porządku zawsze na czas i dobra atmosfera przede wszystkim...

Zenada. Daj se na luz. Wszyscy i tak wiedza co to za szambo.....

xxx

o kierowniku szkoda gadac.wiecznie wprowadza jakies swoje wizje.wydluza godziny pracy i non stop daje ta sama spiewke ze wszystko to decyzja szefostwa tylko jakos szefostwa nie wezwie zeby porozmawiali z pracownikami bo se powie ze ona nikogo wzywac nie bedzie.zwykle zero z niego.jak szef mogl takiego szkodnika zatrudnic i to na takim stanowisku.on dziala tylko i wylacznie na szkode pracownikow

Tobiasz
@xxx 01.06.2017 01:40
o kierowniku szkoda gadac.wiecznie wprowadza jakies swoje wizje.wydluza godziny pracy i non stop daje ta sama spiewke ze wszyst...

Jakbyś miał jakiś procent od akordu przerobu hal to tez byś zmuszał. Wina tylko i wyłącznie ludzi , że przychodzą nie potrafią się postawić a obrabiają tylko tyłki za plecami kogoś taka prawda. Szefowi to wszystko jedno, ma swoją dole i widocznie mu to pasuje, zaś przydupasy mają za mało i kroją kase na murzynkach ;).

Rafał

A czemu post "malej" Został usunięty? Jestem ciekawa co tam ciekawego było?

Aneta

@mała, @Duzy to nie miejsce na obrażanie ludzi i firmy. Zapoznajcie się z regulaminem forum http://www.gowork.pl/regulamin zanim napiszecie kolejny post. Możecie powiedzieć czemu tak uważacie?

cin
@Aneta 09.10.2017 11:51
@mała, @Duzy to nie miejsce na obrażanie ludzi i firmy. Zapoznajcie się z regulaminem forum http://www.gowork.pl/regulamin zani...

Bo traktują ludzi jak śmieci?? Donosiciele i przydupasy kierownika dostają wyższe premie a reszta ma okrojone wypłaty.

Tom
@cin 11.10.2017 20:03
Bo traktują ludzi jak śmieci?? Donosiciele i przydupasy kierownika dostają wyższe premie a reszta ma okrojone wypłaty....

Na moje to spojrz sobie we wczesniejsze wpisy! Nikt nikogo nie obraza tylko stwierdza fakty raczej. To w tym miejscu obraza sie pracownika!

anonim

(usunięte przez administratora)

Duzy

Co do ludzi to racja. Same K...... A firma to gówno!!! Nie polecam!!!!

Aneta

@Rafałek nie jestem z góry, bo nie jestem pracownikiem Ciecholewski-wentylacje. Pełnię funkcję moderatora forum i chcę pomóc osobom zainteresowanym firmą w znalezieniu opinii i informacji, dlatego zadaję dużo pytań. I sformułowania, których używasz są zbyt ostre na forum, nawet jeżeli posiadasz negatywną opinię o firmie.

anonim

(usunięte przez administratora)

Rafał

No to niezłe pomysły tam mają, a już chciałem aplikować do tej firmy. Dobrze wiedzieć, że tam jest taka sytuacja.

Aneta

@STASIU ale forum nie służy do obrażania i opisywania pracowników, ale firmy. Według regulaminu mogą wpisy obrażające zostać skasowane: http://www.gowork.pl/regulamin. Czy w takim razie nie możesz opisać swoim doświadczeń ogólnych z Ciecholewski-wentylacje?

X.

Jak tak dalej pójdzie to w tym zakładzie wielki dyrektorek będzie kazał ludzi trzymać na łańcuchach jak jakieś psy. Wiecznie jakieś chore pomysły mają on i kierownik.

XxX

Podziekujcie kierownikowi produkcji bo to on jest odpowiedzialny za ten bajzel.Jak ktoś wyżej już pisał to on jest największym szkodnikiem w tym zakładzie.

zenon
@XxX 25.07.2017 11:27
Podziekujcie kierownikowi produkcji bo to on jest odpowiedzialny za ten bajzel.Jak ktoś wyżej już pisał to on jest największym...

Tam jest zdecydowanie więcej szkodników! zaczynając od samej góry!;)

ona

Ja również podłączam się do negatywnej opinii na temat firmy. Potwierdzam, że jest bajzel, co chwile inne decyzje, niektóre nawet nie zdążą być zrealizowane....Ewidentnie brakuje tej jednej osoby, kluczowej. Rzeczywiście jest zbyt dużo osób, które rządzą, każdy inaczej, każdy na swoją stronę.....Szukając cięć kosztów, zwalniają pracowników....czy to aby słuszne.....czas pokaże. Ja im nie wróżę dobrej przyszłości.....a karma wraca......oj wraca

Aneta

@daro rozumiem, że w firmie obecnie nie ma szkoleń. Wspominał o tym już @Johny. Dlatego też zapytałam jakimi szkoleniami pracownicy byliby zainteresowani. Czy dobrze rozumiem, że brakuje również przeszkolenia do pracy na nowym stanowisku? Nie można liczyć na pomoc we wdrożeniu się do pracy? W których działach firmy jest taka sytuacja?

olo

nie polecam nikomu. Rzeczywiście syf! na moje to żenada a nie poważna firma. Zbyt wiele osób rządzących, kompletny brak organizacji, chaos!!!!

xoxo

Jak co roku wraca temat urlopów wypoczynkowych. I co? Jak zwykle "kierownik" udziela maksymalnie 5 dni urlopu gdzie w kodeksie pracy jest mowa o 14 dniach! Pomijając już fakt że jeden z tych "wyżej postawionych" poszedł sobie na uwaga.... 2 tygodnie urlopu. I gdzie tu sprawiedliwość?!

Aneta

@Johny a jakich szkoleń według Ciebie w firmie brakuje? Wspominasz też o ciągłych zmianach i braku organizacji. Jeśli taka sytuacja w firmie występuje, to rzeczywiście może budzić frustrację i niepewność. Jednak mówisz również o braku osób decyzyjnych. Co dokładnie masz na myśli? Piszesz również o braku szacunku dla pracownika. W czym się on konkretnie przejawia?

daro
@Aneta 03.07.2017 13:37
@Johny a jakich szkoleń według Ciebie w firmie brakuje? Wspominasz też o ciągłych zmianach i braku organizacji. Jeśli taka sytu...

nie ma żadnych szkoleń, nie zapewnią ci żadnego przeszkolenia, radz se sam....a traktują cię jak smiecia a nie jak człowieka.

Johny

Nie polecam pracy w tej firmie, wszędzie jest bałagan organizacyjny, co chwile zmiany decyzji, nigdy nie wiesz czego się spodziewać. Brak osób decyzyjnych, brak szkoleń, brak dokumentacji, brak szacunku dla pracownika.

Aneta

@xxx a jak wygląda sama praca w firmie? Mógłbyś powiedzieć coś o typowym dniu pracy? Wspominasz, że kierownik wydłuża godziny pracy. Często zdarzają się nadgodziny? Takie dodatkowe informacje mogą być istotne dla osób, które szukają informacji na temat tego jakim pracodawcą jest Ciecholewski-wentylacje.

Aneta

Pracujesz w Ciecholewski-wentylacje? Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak wygląda praca oraz jakie są plusy pracy w tej firmie?

xxxx

Brak sprawiedliwosci Rodzinka sasiedzi i kumple kierownika maja wysokie wysokie wyplaty urlopy kiedy chca w soboty nie przychodza bez zadnych konsekwencji A inni musza( usunięte przez administratora ) * i jeszcze od niego dostana kszywa morda zaplacone bo wielki kierownik wiecznie niezadowolony a pewnie z piec szesc tysi miesiecznie bierze a tylko lazi i krytykuje

anue

a tą dobrą atmosferę to co konkretnie powoduje i jak to się niby objawia? proszę wypowiedz się nieco konkretniej bo ten twój komentarz to taki strasznie ogólnikowy jest

Bob

Nie to nir przypadek tylko logika ja tez gdubym mogl to dalbym prace najpierw swoim z kwalifikacjamii a dopiero innym.

Bob

Nie to nir przypadek tylko logika ja tez gdubym mogl to dalbym prace najpierw swoim z kwalifikacjamii a dopiero innym.

abc

Uczyć? Wystarczy ze wujaszek siedzi tam gdzie siedzi,wyksztalcenie czy wiedza nie ma tu nic do rzeczy czy któryś z tych biurowych trafił tam od tak jakos każdy z nich ma rodzinkę na stanowisku ,to na pewno przypadek?

Dama
@abc 06.02.2016 19:51
Uczyć? Wystarczy ze wujaszek siedzi tam gdzie siedzi,wyksztalcenie czy wiedza nie ma tu nic do rzeczy czy któryś z tych biurow...

Nie wszyscy są z rodziny. Nie wszyscy mają tam stanowisko bo znajomi...

Bob

Trzeba bylo sie uczyc ,a nie teraz zazdroscic awansu tym ,ktorzy na to zasluguja

Bob

Bardzo dobrze ze aeansuja naszych kolegow zna sie na pracy tez prscoeal fi,ycznire Michal powofzenia!

Aaaa

Co mają maszyny do wypłaty myślę że wydaje ci się ze jesteś nie zastąpiony pewnie ze zgrzewarki lub kolan tam wszyscy narzekaja

batman
@Aaaa 03.02.2016 18:54
Co mają maszyny do wypłaty myślę że wydaje ci się ze jesteś nie zastąpiony pewnie ze zgrzewarki lub kolan tam wszyscy narzekaja...

Uświadomnie ci coś i weź sobie to do serca: ( usunięte przez administratora )

xyz

Złodziejstwo do kwadratu ,lizuchy z kazdej strony i tylko rodzinno sąsiedzkie konszachty,aż sie żygac chce.

xxx

Co tam sie nie dzieje ,to czysty cyrk na kółkach.

qqqqqqqqqqqwwwwwwww

wiecie ze natepny cwiklinski see wybil do gory i idzie wprowadzac programy????????2600zl na miesiac a teraz ciekawe

wiecie

Wiecie ze premie swiateczne nie sol obowiaskowe jesli ma sie 20 pracownikuw przyjeta na umowy to tylko pracodawcy dobra wola. ale jesli sie ma po wyrzej 200 to sot obowiaskwe tak pisze w kodeksie pracy a nie ze potracaja za chorobowe ciekawe cz oni tez nie chorua? po czytajcie sobie kodeks pracy.

fest

zgadzam sie z bob222 nawet ci co robia na maszynach to maja tyle samo co inni to jest sprawiedziwosc moim zdaniem NIE!!!!

bob222

Moim zdaniem jest tylko jedna niesprawiedliwosc ze ci co zapierdalaja maja taka sama pensje jak leniwce co zanim sie obroci to inny juz to zrobil A majster to widzi i nie nagradza premia tylko jednakowe czy zapieprzasz czy obroty w zwolnionym tepie@@@@@@

anonim

(usunięte przez administratora)

@@@@@

Soboty sa obowiazkowe. Nie stawiajac sie w pracy w sobote ryzykuje sie utrata czesci premii.Co do placy za sobote to jeszcze nikt tych pieniedzy nie widzial

xxx

Ale wy jestescie dauny, moj ty smotku. Obrazacie czlowieka ktory daje wam chleb, a jeszcze pare dni, tygoni czy miesiecy prosiliscie go o prace ze lzami w oczach, bo w domu nie bylo co do gara wlozyc. No tak typowe zachownie polaka isc na wesele najesc sie, napic a potem wszystkich obgadac.

xxx

Nie ma co się oszukiwać. Ten zakład to jakaś tragedia.Wypłaty nędzne,wszystkie soboty pracujące. Kierownik produkcji to zwykły złodziej.Nic nie da się z nim załatwić.No chyba że jest się jego sąsiadem to wtedy ma się i soboty wolne i pewnie wyższą premie. Kierownicy zmiany nic lepsi. Jeden siedzi na gnieździe z rodzinką i kawę pije albo w kanciapie na allegro , drugi to zwykła nie wychowana gnida. Wyzywa i poniża pracowników.I kryje swoich pupilków co na drugiej zmianie piją alkohol po kryjomu. Pracownik z większym stażem zarobi średnio 200-300 złotych mniej od nowego rekruta który nic nie potrafi i co chwila chowa się po kątach paląc papierosy i się obijając. O corocznym dwu-tygodniowym urlopie można zapomnieć. Tylko dyrektor i kierownictwo może sobie wziąć urlop i jechać na wczasy bo żal im pieniędzy żeby zapłacić pracownikom za urlop. Na halach brak klimatyzacji. Latem temperatury w granicach 40 st. to norma. Zimą natomiast temperatura potrafi spaść do okolic 10 stopni. Czyli typowe: "Pracownicy dla zakładu - TAK! , zakład dla pracownika - NIE! "

rufi

Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej. Podczas procesu rekrutacji wszystko było w porządku. Niestety, mimo zapewnień, że oddzwonią do mnie niezależnie od podjętej decyzji, nie zadzwonili. Czekałem ponad 2 tygodnie na jakąkolwiek odpowiedź ze strony zakładu, ale mój telefon cały czas milczy. Szkoda, że tak traktują ludzi poszukujących pracy.

pasja ostroda haha

ucieklem po jednym dniu dalej, olac koszty dojazdu do danii i ta dniowke. Pasja to pomylka! szukaj normalnego pracodawcy typu ciecholewski, a nie firmy z zabawkami spolka zoo

qwe

bylem jeden dzien i to co zobaczylem wystarczy. ludzie wracaja po dniu, tygodniu miesiacu, a co z kasa? Na tym dobra kase robi tylko posrednik Pasja z ostrody ktora nie ma nic wspolnego z wentylacja, nie ma wlasnego kapitalu a zarejestr jako firma z zabawkami. Firmowe elektro to wkretarka za 35zl!! Nie odbieranie telefonow jesli chcesz sie czegos dowiedziec to norma! nawet nie mysl o wyjezdzie to wydasz tylko kase

pasja

niech nikt nie jedzie do pracy przez firme PASJA, to firma krzak, nikt sie to ba nie interesuje, zostajesz sam jak palec, przed wyjazdem wszystko ladnie pieknie, a pozniej brak kontaktu i radz sobie sam! nikt nie byl w miejscu w ktore wysylaja ludzi. hotel syf, na robote to najlepiej jakbys zabral z soba caly warsztat gratow, bo nie masz czym robic. Dno. jedziesz za smieszna kase, wyplata moze bedzie 10, moze 15 a moze dalej, albo w cale. a jak myslisz ze jest ok bo sobie poradziles, to dorzucaja 10 nowych ludzi z lapanki bez doswiadczenia w wentylacji i w dodatku za lepsze pieniadze od ciebie.

Xxx

A co do kierownika produkcji, to kradnie ile wlezie i nikt tego niewidzi.

fest

tak i ludzie pija na drugiej zmianie jeszcze na dodatek dwoje gniazdowych a kierownictwo chodzi i nie widzi...

wow

Praca fizyczna zarobki najniższa krajowa atmosfera normalna to wszystko na temat

yyyy....

zarobki marne 1500 zl jak dobrze to 1600.jak dobrze zyjesz z kierownikami to masz dobrze tak jak gniazdo kolorowych

yyy

Zgadzam się z xxx, ale tylko w pierwszej wypowiedzi. Nikt was ludzie nie trzyma w tej chujni. Spróbujcie poszukać sobie innego zajęcia. Teraz jest przecież sezon na pracę. Ja pracowałam tam 5 lat, mało zarabiałam, ale przynajmniej miałam blisko. Zostałam zwolniona z pracy, ponieważ mój mąż się zwolnił.

xxx

A i jeszcze jedno większość z tych " starych pracowników " siedzi tam albo przez zasiedzenie, albo przez lenistwo całe szczęście że nie w połączeniu z pijaństwem. Chociaż kto wie ???

xxx

Ludzie ale śmieszni jesteście jak macie za mało to trzeba się zwolnić i szukać innej pracy. Większość z was ma trzy kilometry do roboty o 14:15 jest w domu i chcecie ile zarabiać ??? Trzeba się było zastanowić przed podpisaniem umowy o pracę czy jakiejkolwiek innej. Bo w momencie złożenia podpisu zgadzacie się na warunki w niej zawarte. no tak ale to trzeba umieć czytać i rozumieć czytany tekst. Też tam pracowałem ponad 10 lat było mi źle to sobie polepszyłem. A wy marudy jak wam nie pasuje to spróbujcie czegoś innego wstańcie o 5:00 rano jedzcie do Gdańska i wróćcie po pracy o 20:00 i zobaczcie ile zarobicie wy tępaki bez ambicji.

,,

Normalnych to już dawno nie ma. Same układy i romanse żeby pracować. Polska rzeczywistosc

,,

Normalnych to już dawno nie ma. Same układy i romanse żeby pracować. Polska rzeczywistosc

Zostaw opinię o Ciecholewski-wentylacje - Koźmin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ciecholewski-wentylacje