Metalkas Sp. z o.o.

Bydgoszcz

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 946 ocen.

Metalkas Sp. z o.o.
4 946 6 1

Opinie o Metalkas Sp. z o.o.

anonim

(usunięte przez administratora)

Karol

Proszę Cię o zachowanie kultury wypowiedzi. Dlaczego obrażasz pracowników firmy Metalkas? Na forum nie będą tolerowane tego typu wpisy. Jeżeli zastanawiasz się nad aplikacją do tej firmy, może warto spróbować. Opinie na forum zawsze będą zróżnicowane.

przodownik pracy

Dlaczego Metalkas bez przerwy rekrutuje na stanowisko kontroler jakości? Jestem zainteresowany tym obszarem ofert pracy. Jeżeli jest duża rotacja pracowników to co jest tego powodem? Czy tylko niskie wynagrodzenie?

Noname
@przodownik pracy 25.10.2018 15:18

Nie o tyle niskie wynagrodzenie co brak szacunku do pracownika wszystko jest zależne od humorku prezesa jednego dnia chce jak najwyższej jakości a następnego stwierdza że jest za dużo kontrolerów.

cyk,cyk będzie motocykl

Aż tak dużo ukraińców jest w tej firmie? Troche jestem zdziwiony... Ja tam nigdy za nimi nie przepadałem,swoje o nich wiem i najlepiej by było jak by spierdalali z tego kraju!

On

Brak socjalnego... Brak BHP... Brak premi .... Mają cię za niewolnika... Praktycznie 3/4 to pracownicy z Ukrainy...

MAGAZYN

Firma solidna i było by dobrze tylko brak równości w traktowaniu jak i finanse chociaż robisz co inni zależy z kim trzymasz to masz (usunięte przez administratora) kierowników mają najlepiej robią co chcą i nikt tego nie kontroluje

STOP

Praca luz rozmowy telefoniczne z dziewczynami z biur ktore chetnie umila prace facetow powinni bardziej sie przysluchiwac pracodawcy tym rozmowa Bo nie dotyczą spraw służbowych powinny być monitorowane!!!

Karol
@STOP 19.10.2018 13:50

Czy możesz napisać coś więcej na ten temat. Dla wielu osób na tym forum twój wpis może być niezrozumiały. Czy te rozmowy telefoniczne są prowadzone przez konkretny dział? Pracownicy powinni koncentrować się na obowiązkach służbowych, ale nie powinno im się całkowicie zabraniać dyskusji na tematy prywatne. Przecież każdy z nas jest człowiekiem i od czasu do czasu potrzebuje porozmawiać na tematy nie związane z pracą.

STOP
@Karol 22.10.2018 19:22

Głównie Magazyn O ile te tematy nie przekraczają granic , Łużna atmosfera ok ale musi być też umiar a nie nadużycia koleżeńskie! W pracy stosunki Damsko-męskie tym bardziej powinny być kontrolowane.

Waldi

Niestety komuś nie udało się utrzymać w firmie to teraz pisze te bzdury?

Były robol kołchozu metalkas
@Waldi 13.06.2018 11:18

Brawo Waldi 5 min po mojej wypowiedzi. Waldi to zapewne jakaś szycha tej firmy. Ludzie nie musicie mi wierzyć w to co napisałem wcześniej przekonacie się sami jak zaczniecie przygodę z METALSZAJS. Pracowałem tam dosc długo (za dlugo).

Rozczarowany ale nie młody
@Były robol kołchozu metalkas 13.06.2018 11:54

Robie drugi tydzień na starej części hali.i jestem w szoku.prawie sami Ukraińcy.ale to okej my też wyjeżdżamy za granicę to rozumiem.jest taki brud wszędzie.ludzie jedzą po kubkach śniadania a stołówka wolna jacyś powystraszani niektórzy.z kubków to pety wypływają bo kible pozapychane szafki na korytażu pod prysznicem zimną wodą.czajnika nie ma na stołówce w magazynie podstawowych narzędzi też.nawet karty wejściowe ledwo jarzą.jak na taką firme to sanitarne straszne ściany po kiblach umazane.dzisiaj jeden kibel leżał rozstrzaskany.dziwna firma.i jest akord wsumie na moim dziale jeszcze mój opiekun zkebane mi się trafił tak jak kierownik też sam te mi nie poda podchodzi stoi dwóch to starszemu tak a mi młodemu stażem godność nie pozwala już graby dać.zero kultury.nie polecam i sam uciekam z stamtąd

2018

z miesiąca na miesiąc firma staje się obozem murzynów. Ludzie robią po 12h gdzie w zakładzie jest po 40 stopni, 3 razy karetka bo ktoś zemdlał.. Ciągłe zastraszanie i zabieranie premii o naprawdę małe rzeczy (np. kosz nie stoi równo) albo nie mogłeś zostać na nadgodzinach czy przyjść w weekend. Rozumiem praca pracą, ale nie szanują kompletnie ludzi, a przecież dzięki nim firma się rozkręca i starają się jak mogą, ale jakim kosztem? Każdy ma swoje życie prywatne i tego nie potrafią uszanować, że nawet w święta każą przychodzić :)

Patryk
@2018 25.08.2018 13:18

A jak wygląda sytuacja z maszynami, wszystkie sprawne w 100% czy co chwile zdarzają się awarie, usterki? 40 stopni w hali, pewnie presja a jak wygląda bhp w firmie? Dają jakieś słuchawki, okulary, odzież roboczą czy trzeba mieć swoją? Szukam bezpiecznych warunków pracy jak do wygląda w Metalkasie? Dużo jest wypadków w pracy?

Prawda
@Patryk 26.08.2018 18:00

Niestety ale presja i atmosfera jest ciężka a o ciuchach roboczych możesz zapomnieć.Ciuchy robocze dostaniesz najwcześniej po 3-4 miesiącach a do tego momentu to bardzo szybko swoje ciuchy poniszczysz a co do sluchawek i okularów to dostaniesz ale ogólnie nie polecam tego chorego zakładu bo więcej tam ukraińców niż polaków.Rotacja jest ogromna nawet na stanowisko kierownicze nie wspomnąc już o niższych stanowiskach pracy.

obserwator
@Prawda 02.09.2018 08:40

Faktycznie fatalne warunki panują w starej hali gdzie obok pakowalni jest lakiernia i tłocznia, stąd ogromny hałas i wysoka temperatura; firma jednak się rozbudowuje i warunki pracy mogą się zmienić; szokować może kiepskie zaplecze sanitarne, duchota na stołówce czy szatnia na korytarzu, ale są to przejściowe problemy; niema na pewno takiego reżimu jak we Frosta czy BAS, a kierownicy starają się organizować pracę na miarę możliwości pracownika; zatrudnia się zwykle doświadczonych pracowników, którzy maja własną odzież roboczą i obuwie, zresztą na okresie próbnym nie powinno to nikogo dziwić; poza tym jeśli pracownik sobie nie radzi może spróbować na innym stanowisku czy dziale; czasami zapadają absurdalne decyzje, ale są korygowane jeżeli nie są możliwe do zrealizowania; nikt ci w firmie nie będzie groził zwolnieniem, nikt nie obrzuci cię imperatywami czy narzuci prace ponad twoje siły; wszyscy krytykujący tę firmę niech wskażą inną z podobnymi warunkami pracy lub udowodnią, że tak nie jest; powodzenia... ps. jestem robotnikiem nie kierownikiem, piszę od siebie nie z polecenia

Marta

@Grzesiu, twoja opinia zawiera wyłącznie dwa słowa. Domyślam się jednak, że nawiązujesz do ostatnich zmian kadrowych w firmie. Czy możesz napisać jaka jest twoja ocena tych zmian i co dzięki temu zmieniło się w firmie Metalkas?

Nochal

Jak tam nowy kierownik śwechowicz

Grzesiu
@Nochal 25.09.2018 08:03

Kondziu wróć

Marta

@Nochal, proszę Cię o stosowanie się do regulaminu forum GoWork.pl https://www.gowork.pl/regulamin Forum nie jest miejscem na podawanie danych osobowych pracowników firmy lub ich szkalowanie. W ocenianiu firm koncertujemy się głównie na warunkach pracy. Zachęcam Cię do pozostawienia komentarza dotyczącego bezpośrednio warunków pracy w firmie Metalkas.

Marta

@andrzej, proszę Cię o trzymanie się głównego wątku dyskusji. Forum GoWork.pl nie jest forum gospodarczym lub politycznym. Twoja opinia dotyczy sytuacji sprzed dekady. W tym czasie wiele firm przeszło gruntowne zmiany. Kandydaci odwiedzający to forum liczą na informacje dotyczące bieżącej sytuacji w firmie. Rozmawiamy tutaj o zarobkach, atmosferze w firmie i możliwościach rozwoju.

andrzej

Mój ojczym tam pracował jakieś 11 lat temu. Miał taki wypadek że spadła mu blacha bardzo ciężka i stracił pół palca. Niestety takie mamy (usunięte przez administratora) czasy,że prywaciarz dba tylko o własną (usunięte przez administratora) a nie o pracowników. Za czasów komuny było bardzo dużo zakładów państwowych a jak komuna upadła i weszła ta przeklęta solidarność to przekształcili państwówki w spółki zoo.A na spółki to srają jaskółki. Więc ludzie miejcie pretensje do samych siebie że po 1989...

Marta

@Prawda, pracodawca ma obowiązek zapewnić pracownikom odpowiednie narzędzia pracy oraz odzież roboczą. Czy przez pierwsze miesiące, nowy pracownik musi korzystać z własnych ubrań? Rotacja często nie wynika wyłącznie ze strony pracodawcy, pracownicy obecnie są bardzo mobilni w związku ze zwiększoną konkurencją firm w walce o pracownika. Może warto popatrzeć na to z tej strony oceniając firmę Metalkas?

Harry

Nie polecam tego zakładu, jest to praca nie stabilna mimo, że wynagrodzenie jest stałe to mam wrażenie, że jednak jest to praca na akord w przeciwnym wypadku po premii, Totalny brak poszanowania do człowieka. Prawdziwy (usunięte przez administratora)

Marta

@Patryk, Czy próbowałeś zwrócić się z tymi pytaniami do firmy Metalkas i zapytać o sprawy BHP i ubioru roboczego? Może warto zadzwonić i zapytać o interesujące Ciebie stanowisko? W ten sposób będziesz miał pełny obraz stanowiska, na które aplikujesz. Czasami przed podjęciem pracy, istnieje możliwość zobaczenia swojego przyszłego miejsca pracy oraz stanowiska. Może tak jest też w tej firmie?

anonymous

Zastanawiam się nad podjęciem pracy w tej firmie szczerze polecacie ja czy nieb?

Marta

@Bat, Czy próbowałeś zwrócić się z tymi pytaniami bezpośrednio do firmy Metalkas? Obecnie wiele działów rekrutacji udziela kandydatom informacji jeszcze przed właściwym etapem rekrutacji. Może warto po prostu zadzwonić i zapytać o interesujące Ciebie kwestie? Przynajmniej poznasz zakres obowiązków.

Bat

jak wygladaja realie pracy jako referent?

Henry

Tak bardzo różne opinie, że zupełnie nie wiem co sądzić! Idealnych firm nie ma i wszędzie mogą zdarzyć się trudne sytuacje.

Aga

Witam. Jak w firmie z praca dla kobiet?

Aga
@Aga 30.11.2017 19:48

Chodzi mi o produkcje

Tarara
@Aga 30.11.2017 19:48

Praca jest. :) Zależy tylko, czy wracając do domu lubisz śmierdzieć metalem i potem, a no i robić paznokci raczej też nie ma sensu. Zanim zaczniesz pracę weź szybki kurs ukraińskiego, bo Polaków zbyt wielu nie uświadczysz ;) kasa nawet spoko, ale wolę zarabiać stówkę mniej gdziekolwiek, ten zakład wygląda jak piekło i jestem pewna, że w piekle też tak cuchnie :) nie polecam

Nowy pracownik
@Tarara 03.07.2018 09:01

Całkowicie się zgadzam,pracuję tam od kilku dni i na całe szczęście za kilka dni przestaję tam pracować. Nie polecam.

Marta

@123!, @Mietas, widzę, że interesuje Was praca w firmie Metalkas. Co sprawiło, że oferta tej firmy była dla Was interesująca? Czy już wysłaliście swoją aplikację? Może warto po prostu wysłać CV i skorzystać z zaproszenia na rozmowę. Dzięki temu będziecie mieli okazję do zadania konkretnych pytań. Czy myśleliście już o tym?

123!

Jaka jest atmosfera w dziale reklamacji? Widziałem, że poszukują i szefa i specjalisty do tego działu? Dużo roboty? Płacą przyzwoicie?

Mietas

Czy warto składać CV na Kontrolera Jakości? Ciężka praca?niech ktos coś powie na ten temat ;) pozdro

Bartek

Metalkas - kiepska atmosfera, dyrektor mądrala czepia się byle czego, potrafi każdego wdeptać w ziemię.

Stach

Czy firma potrzebuje pracowników?

Sid

20ukraincow/m2

Przydupas

Najlepsza firma na swiecie. Lepszej ku.rwa. nie znajdziecie.

Były robol kołchozu metalkas

Na wstępie powiem że 3 razy zastanowcie się czy przyjść do tej firmy o ile można ją tak nazwać. Kasa niby dobra ale to tylko jedna zaleta. Wad jest dużo więcej. Duża masa pracowników innej narodowości (tzw Ukraińców) mówi o tej firmie wszystko. Polacy zaczeli odchodzić i to dobrzy fachowcy . Dlatego firma zatrudniaja mase Ukraińców żeby ktoś je. bał. na ich utrzymanie. Dla kierownictwa liczy sie tylko wyrobienie statystyk a Ty musisz zapierbalać. Jeśli ktos chce byc tak traktowany to firma jak najbardziej odpowiednia do zatyrania czlowieka. Najlepiej nieodrywac sie odpracy tylko 8 h je. bać. Ogólnie nie polecam. Zapewne usuną ten post bo za dużo w nim prawdy. Pozdrawiam heniu

Marta

Dawno nie udzielaliście się w wątku poświęconym firmie Metalkas? Czy jesteście zadowoleni z warunków i atmosfery pracy? Zaglądałam właśnie na zakładkę "Kariera" https://www.metalkas.com.pl/kariera i chciałam Was podpytać czy u tego pracodawcy faktycznie jest szansa na awans?

Zostaw opinię o Metalkas Sp. z o.o. - Bydgoszcz

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Metalkas Sp. z o.o.