Metalkas Sp. z o.o.

3 Dodaj opinię
Metalkas Sp. z o.o.
3 956 211 5 1

Opinie o Metalkas Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

Ktoś inny
 Opinia

Wypłaty są na czas, raz zdarzyło się spóźnienie ale prostu za późno przelew poszedł. Praca można powiedzieć w obcym gronie 99,9% to pracownicy z ukrainy,afryki i uzbekistanu bo opłaca się to firme(usunięte przez administratora) Polacy mają różne opinie ale są w większości przypadków pomijani bo są miejszością na produkcji oczywiście.Reszta w biórach niewie co to praca fizyczna i wymyślają coraz to większe udziwnienia i wymysły dla produkcji nie sprawdzając czy wogule jest to możliwe w praktyce. (usunięte przez administratora) ......

Pomocna?
Tak1Nie1
Jarosław
 Opinia
@Ktoś inny 04.06.2019 16:11

Rozumiem, że atmosfera w pracy nie jest najmocniejszą stroną zatrudnienia. Myślałeś jak mógłbyś ją poprawić? Nawet jeśli pracują z Tobą obcokrajowcy nawiązanie dobrych stosunków chyba nie stanowi dla Ciebie problemu. Napisz więcej o benefitach do wynagrodzenia. Są bony na święta lub dofinansowanie do wypoczynku letniego? Takie atrakcyjne benefity wzbogacają wynagrodzenie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Dubtr
 Opinia
@Jarosław 07.06.2019 12:53

Benefitów brak, dopłat do wakacji brak , imprezy integracyjne brak, bony brak, paczki na święta są ale tylko w grudniu (usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie1
Jarosław
 Opinia
@Dubtr 16.06.2019 16:54

Dziękuję za wyjaśnienie. Skoro firma nie oferuje żadnych większych dodatków do wynagrodzenia, to może pensja podstawowa jest w wysokości zadowalającej? Jak oceniłbyś wysokość zarobków do ilości obowiązków, które w ciągu dnia ma pracownik? Wyraź, proszę swoje zdanie pod kątem wynagrodzenia.

Pomocna?
TakNie1
Zuzia
 Opinia

Czy w Metalkas są wypłacane wynagrodzenia w terminie ?

Pomocna?
TakNie2
Operator
 Opinia

Prawdy i tak nie można napisać, ponieważ zostanie ona usunięta. W dużym skrócie to tylko robić, robić, robić bo zdaniem przełożonych nic innego oprócz pracy się nie liczy. Róbcie tak dalej, a lista ofert pracy będzie się powiększać z dnia na dzień.

Pomocna?
Tak5Nie
Dominika
 Opinia
@Operator 31.05.2019 01:04

Na forum GoWork.pl nie zostają usuwane te wpisy, które zawierają prawdę, lecz te, które są niezgodne z regulaminem tego serwisu. Z ów regulaminem proponuję Ci się zapoznać: https://www.gowork.pl/regulamin Jak już mamy wyjaśnioną te kwestię to przejdźmy już do innych, nieco bardziej istotnych. Metalkas z powodzeniem konkuruje na międzynarodowych rynkach, dostarczając swoje wyroby do 30 krajów na świecie. Jest jedyną firmą w Europie z tak bogatą ofertą handlową produktów, które wytwarza we własnych obiektach produkcyjnych. Powiedz, czy w takiej firmie na zatrudnienie mają szansę osoby, które nie posiadają większego doświadczenia w tożsamej branży?

Pomocna?
TakNie5

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Piksi
 Opinia

Ilu pracowników zwolniono już w tym roku (usunięte przez administratora)?? (usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie
Bikkerssow
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Piksi 16.05.2019 19:05

Widać (usunięte przez administratora)tutaj

Pomocna?
TakNie
Piekarz
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Firma idealna, atmosfera pracy cudowna. Prezes dba o samopoczucie pracowników. Możemy się rozwijać zawodowo. Dyr produkcji to złoty człowiek, że świeca szukać tak dobrego człowieka. Jestem szczęśliwy że mam drabinę tej firmy

Pomocna?
TakNie8
Karol
 Opinia
@Piekarz 15.05.2019 06:44

Fajnie, że jesteś zadowolony z zatrudnienia, ale wyczuwam trochę sarkazmu w Twojej opinii. Mógłbyś przedstawić realne warunki zatrudnienia? Jaka jest według Ciebie atmosfera w Metalkas i czy relacje ze współpracownikami i przełożonym są satysfakcjonujące? To ważne informacje dla osób, które chcą związać swoją przyszłość z tym pracodawcą.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Marta
 Opinia

@gość dziękuje za Twoją odpowiedź na forum. @Nick z czego jesteś najbardziej zadowolony pracując w Metalkas Sp. z o.o.? Jak długo już pracujesz tutaj? Firma obecnie poszukuje Pracownika produkcji. Może ktoś się zastanawia nad aplikowaniem?

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nick
 Opinia
@Marta 04.10.2017 13:48

Witam.Jest fajna atmosfera.Można wykorzystywać swoje umiejętności,które z czasem będą zauważone i to jest bardzo pozytywne.Wykonując powierzoną pracę można naprawdę nieźle zarobić.Ja jestem związany z Metalkasem 1 rok.

Pomocna?
Tak6Nie6
1
Radek
 Opinia
@Nick 04.10.2017 17:27

Wpis pracodawcy.pracuje w firmie od roku i nie słyszałem żeby ktoś pozytywnie wypowiadał się o firmie.szczegolnie że zarząd obciął stawki i zarabia się coraz mniej !!

Pomocna?
Tak15Nie
Radek
 Opinia
@Nick 04.10.2017 17:27

hahahaha. Masakra. Bzdury..fałsz..zakłamanie na potege. Opinia Twojej opini.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Nick 04.10.2017 17:27

Chyba zapłacili Tobie, za te bzdury, które wypisujesz.... Żenada. Fajna atmosfera? Ludzie przychodzą tutaj z bólem brzucha pracować na samą myśl o tym (usunięte przez administratora).

Pomocna?
Tak1Nie
Marynarz
 Opinia

(usunięte przez administratora)Pracowałem więc wiem co piszę. Szczegóły..... Nie piszę bo w to trudno uwierzyć. Po prostu nie róbcie tego błędu.

Pomocna?
Tak9Nie
Pracownik
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Marynarz 07.04.2019 19:28

Gdzie jest inspekcja pracy.... ???? To co wyrabia się w tej firmie, to coś niepojętego.

Pomocna?
Tak1Nie
Pracownik Szeregowy
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Praca jak praca przychodzisz i robisz swoje, najlepiej się nie odzywać bo może się to komuś niepodobać i ariwederczi, pracownik jest tylko robotem który daje z siebie 100% , (usunięte przez administratora) Proponuje wprowadzenie ankiet pracowniczych aby dowiedzieć się co dzieje się w tym przybutku.Duża ilość kierowników wiążąca się z brakiem ich kompetencji i podejmowania złych decyzji na różnym szczeblu,wiąże się z stratą dla firmy, (usunięte przez administratora)wypłata jaka jest każdy widzi ale jak dalej tak pójdzie to ludzie pójdą pracować do dyskontów handlowych gdzie zarobią tyle samo a będą pracować w spokoju a strach przed redukcją zatrudnienia bo trzeba na czymś/kimś oszczędzić, a chyba każdy wie że zadowolony pracownik to dobry pracownik bardziej wydajny i nastawiony na działanie dla dobra firmy...mogłbym jeszcze wiele pisać ale pewnie nic to nieda bo Polska firma Międzynarodowa ma i tak nastawienie na zysk...bo to podstawa biznesu, a zysk można osiągnąć nie tylko na polu finansowym ale też w uznaniu i poświęceniu dobrego pracownika....

Pomocna?
Tak19Nie3
Wingman
 Opinia
@Pracownik Szeregowy 12.03.2019 19:29

Pracuje obok, (usunięte przez administratora). Czy to znaczy, że pracownicy mają wysokie zarobki? A i mam pytanie bo u mnie w firmie krążą plotki, (usunięte przez administratora) czy to prawda? I widziałem, że w niedzielę ludzie wychodzą palić poza teren firmy i (usunięte przez administratora). Odpowie mi jakiś pracownik co do tych kart (usunięte przez administratora)?

Pomocna?
TakNie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nieznajomy
 Opinia
@Pracownik Szeregowy 12.03.2019 19:29

...

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Elana skopana
 Opinia

Porażka. Nigdy nie pracowałem w gorszej firmie pod względem organizacyjnym. (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Czarny Genek
 Opinia

Kilka moich prywatnych przemyśleń,spostrzeżeń,obserwacji. pracowników nie interesuje jakie firma sponsoruje imprezy,spektakle czy inne cuda nie mamy z tego tytułu dochodów wręcz przeciwnie więcej pracy za te same lub mniejsze wypłaty Ktoś napisał na forum :firma super wypłaty na czas. Zapomniał jednak dodać że jest to obowiązek pracodawcy i nie wywiązanie sie z tego skończyło by sie bardzo tragicznie dla firmy w trybie odrzutowym Niestety w firmie pracuje sie coraz gorzej dlatego żę: wypłaty coraz mniejsze (zmienione umowy ,dziwaczny system premiowania) przesuwanie z oddziału do oddziału bez wcześniejszego ustalenia (niejednokrotnie na drugi koniec miasta) zero stabilności (usunięte przez administratora)) dziwne awanse ludzi od przykręcania śrubek na dyrektorów czego (usunięte przez administratora) Jedyna jego rola to okrajać koszta ,ludzi ,(usunięte przez administratora) Takim postępowanie za chwilę sam będzie pracował na produkcji o ile wcześniej nie wyleci na (usunięte przez administratora) Najgorsze chwilę przed nami bo lada moment ruszy lawina zwolnień (nie od strony pracodawcy ) i pozostaną sami pracownicy ukrainy Moja opinie nie ma na celu zachęcić ,zniechęcić do firmy Metalkas Jest wyrazem moich obserwacji i spostrzeżeń.

Pomocna?
Tak28Nie
Gratuluje
 Opinia

Dziś mijają dokładnie 2 miesiące +1 dzień od mojego ostatniego wpisu na tym forum. Gratuluje odwagi, szanuję i napisze jeszcze raz -Polecam firmę Metalkas!!!! Dialog z pracownikiem to jest to w jakim kierunku firma powinna iść. Oczywiście na szczeblu podstawowym, jednak warto Rozmawiać ... po prostu rozmawiać. Życzę sukcesów - macie odwagę by wykonywać radykalne kroki! Chciałbym pracować dla was. Czasami jest rak ze jest zle, ale po burzy przychodzi slonce. WOW!

Pomocna?
Tak1Nie3

Pracodawca

 Aktualność
Z ogromną przyjemnością informujemy, iż firma Metalkas została sponsorem tytularnym Ocean Lava Triathlon Polska.

Metalkas Ocean Lava Triathlon Polska to jedne z najstarszych w Polsce zawodów triathlonowych. Odbywają się cyklicznie od ponad 20 lat. Rozgrywają się w konwencji wyścigu indywidualnego oraz zawodów sztafet na dystansie – pełnym (140.6) „połówki” (70.3) oraz dystansie SPRINT. 

Triathlon Polska od trzech edycji stało się częścią Ocean Lava Planet. To cykl zawodów organizowanych w Europie i Afryce, dzięki czemu na trasie spotkamy wielu zawodników z całego świata. Zawody wchodzące w jego skład, tworzone są przez triathlonistów dla triathlonistów.

"Ocean, czyli woda oraz lawa będąca płynnym synonimem ognia, to dwa żywioły niezbędne do powstania stopu żelaza, stanowią motyw przewodni triathlonu w Borównie". Doskonale też wpisują się w profil działalności firmy Metalkas, która od 60 lat produkuje sejfy, meble metalowe, regały i drabiny.

Zapraszamy wszystkich 17 i 18 sierpnia 2019 na Metalkas Ocean Lava Triathlon Polska!

Pomocna?
Tak6Nie7

Pracodawca

 Aktualność
Szanowni Państwo, 

Dziękujemy za zainteresowanie naszą firmą i wszystkie Państwa opinie.

Każdy merytoryczny wpis jest dla nas i dla naszych obecnych oraz przyszłych pracowników bardzo cenny i pomocny. Doceniając również konstruktywną krytykę, jesteśmy otwarci na komentarze i dyskusję na forum.

Z pewnością dzięki Państwa spostrzeżeniom, uda nam się zadbać o to, by praca z nami była satysfakcjonująca dla obu stron.

Natomiast wszelkie szczegółowe pytania prosimy przesyłać na adres:


Serdecznie pozdrawiamy, 

Zespół Metalkas
Pomocna?
Tak2Nie3
Irek
 Opinia

Szukają na wózek widłowy, jak tam wygląda praca? Jaka stawka na początek, ktoś coś wie?

Pomocna?
TakNie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zolza
 Opinia

Brak slow firma poprostu pokazala co potrafi starym pracownikom ktorzy pracuja wiele lat podsunieto aneksy ktore obnizaja i to konkretnie kwote podstawy to poprostu jest kpina i żenada sprawa nadaje sie dla inspekcji pracy moze wkoncu ktos sprawdzi co dzieje sie w tym chorym miejscu odcinki od wyplat tez.zostawiaja wiele do zyczenia za boga nie wiadomo co konkretnie za co ile za urlop ile procent premi ile za nadgodziny wpisane tak na pale a pani z kadr twiwrdzo ze najwazniejsza kwota koncowa i tyle bzdura.poprostu bajzel na kolkach a gora dobrze sie bawi wymieniaja samochody a robole robia i siedza cicho raz trzy zmiany za chwile dwie zmiany.pozniej najlepiej po 12 i w.kazda sobote i najlepiej jeszcze niedziele.tetaz juz nie nadgodzin nie vo za duzp zarabiacie no i zeby faktycznie nie bylo za duzo no to obcieli kazdemu spora kwote z podstawy.W wiekszosci zakladow po nowym roku podpisuje sie aneksy z podwyzka a W Metalkasie podpisuje sie aneksy z obnizeniem podstawy poprostu zaklad żenada!!!!!!!!

Pomocna?
Tak21Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Margaryn
 Opinia

Jedno wielkie słowo - stres. Przykro mi, nie porozmawialiscie, a prosiłem 2 miesiące temu. Tak, wiem ze to czytacie i przekazujcie na górę. Smutek, smutek, smutek, ehhhhhhh.....

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Spoko
 Opinia
@Margaryn 04.02.2019 06:51

Młodym umiesz robić na linii... No cisz szefowie ci powiem idź ma linie i sprawdź zabezpieczenie na pewnej linii

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Alibaba
 Opinia

Niestety firma zaczeła szukać oszczędności tam gdzie nie powinna tzn. na pracownikach. Po podłożeniu nowych aneksów niestety niekorzystnych większość dobrych wykwalifikowanych i mających dłuższy staż pracowników szuka nowej pracy bo latami wyrabiali sobie podwyżki za dobrą pracę a teraz dostają tyle samo co ludzie z ulicy i takim ruchem niedługo w tej firmię będą sami obcokrajowcy lub "ziomki" którzy przychodzą do pracy tylko poświrować. Firma chwali się osiągnięciami rekordami produkcji i sprzedaży towarów a daję w twarz tym którym powinna podać rękę i podziękować za zaangażowanie w prace. Oprócz tego co napiałem to dobrze pracuje się i mogę polecić pracę w Metalkasie.

Pomocna?
Tak18Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Grzesiu
 Opinia

Kondziu wróć

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Koń trojański Andrzej
 Opinia

Aras (wąski)wroc do nas !!!!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ssman
 Opinia

Niestety czym firma więcej Zarabia tym mniej daje pracownikom.od nowego roku (usunięte przez administratora) zmienił stawki większości pracownikom oczywiście na mniej korzystne finansowo.czyli jednym słowem oszukuje w wynagrodzniu bo przecież stawki kazdy wynegocjował indywidualnie a teraz to zmieniają.negocjacje polegają na tym że jak nie podpiszesz to won z firmy. Ogólnie bardzie nie polecam firmy Zero socjalu.paczki na święta wartości 100 zł po przepracowaniu 6 miesięcy.zimna woda w krainie .brudne toalety.ogolnie bardzo brudno. A (usunięte przez administratora)ma wszystko w nosie i kupi sobie nowe kolejne auto za milion zlotych.

Pomocna?
Tak20Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pytanie
 Opinia

Czy atmosfera jest taka naprawdę luzna? Idzie zarobić? Fajne dziewczyny tam są?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ktoś
 Opinia

Sprostowanie do komentarza: Ten wpis nie miał na celu obrażenia kogokolwiek oraz treść w nim zawarta nie jest jednoznaczna. Osoby urażone przepraszam.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Panie V-ce P. Panie A.
 Opinia

Rozumiem wszystko, rozumiem strach przed utrata pracy, rozumiem placz i smutek kiedy bliska mi osoba wraca do domu i po prostu mówi ze jej przykro bo cały czas wszystko robi źle,chociaż wszystkovrobi właściwie/ pracy coraz więcej, a zarabia mniej / zero jest dyskusji na tematy które są kluczowe dla funkcjonowania może nie całej spółki patrząc z Pana poziomu, ale jeśli chodzi o zespół w którym pracuje. Wszystko wiecznie źle, nie tak funkcjonuje nowoczesna firma. Metalkas - tak POLECAM prace w tym miejscu. Jednak sugestia z mojej strony dla szefostwa, mówię o samej gorze... porozmawiajcie z pracownikami i spytajcie się kiedy usłyszeli dobre słowo od swojego przelozonego. Porozmawiajcie z nimi, jednak uczciwie kiedy padło dobre słowo. Z pracownikami, nie z szefostwem .... bo odbosze wrażenie ze nie wszyscy są szczerzy wobec siebie. Wejdźcie w ludzi bo to ponizę zrozumieć dlaczego np mało osób chce przychodzić do firmy albo dlaczego są tylko na chwile. Popytajcie każdy dział, każdy ... i nie w nowym toku tylko jeszcze teraz. Myśle ze warto, u mnie to podziałało. Powodzenia. Wszystkim szukającym pracy - warto tu pracować.

Pomocna?
Tak22Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
obserwator
 Opinia

Moje sugestie dla Metalkas Sp. z o.o.: odbiorcy wyrobów w 30 krajach, a w kranach łazienki pracowniczej zimna woda Lubię atmosferę w Metalkas Sp. z o.o. za: pomimo trudności ludzie są raczej serdeczni

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
marian
 Opinia

Dyrektora nie ma już prawie miesiąc i podobno ma go nie być do końca roku, laba jak ta lala. Wszyscy chodzą i kierownicy tez na puł gwizdka. Ale też to jego wina nie dał premii i ludzie wku... Ja tam dostałam. Ale jeszcze miesiąc laby i (usunięte przez administratora) będzie już się pomału robi. Ukraińców dużo i trzeba ich pilnować bo trzeba zasuwać. Wsumie jak chcesz zarobić możesz trzymaj z kierownikami i trzeba robić co polecają.

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Karol
 Opinia

Proszę Cię o zachowanie kultury wypowiedzi. Dlaczego obrażasz pracowników firmy Metalkas? Na forum nie będą tolerowane tego typu wpisy. Jeżeli zastanawiasz się nad aplikacją do tej firmy, może warto spróbować. Opinie na forum zawsze będą zróżnicowane.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
przodownik pracy
 Opinia

Dlaczego Metalkas bez przerwy rekrutuje na stanowisko kontroler jakości? Jestem zainteresowany tym obszarem ofert pracy. Jeżeli jest duża rotacja pracowników to co jest tego powodem? Czy tylko niskie wynagrodzenie?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Noname
 Opinia
@przodownik pracy 25.10.2018 15:18

Nie o tyle niskie wynagrodzenie co brak szacunku do pracownika wszystko jest zależne od humorku prezesa jednego dnia chce jak najwyższej jakości a następnego stwierdza że jest za dużo kontrolerów.

Pomocna?
Tak4Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
On
 Opinia

Brak socjalnego... Brak BHP... Brak premi .... Mają cię za niewolnika... Praktycznie 3/4 to pracownicy z Ukrainy...

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
MAGAZYN
 Opinia

Firma solidna i było by dobrze tylko brak równości w traktowaniu jak i finanse chociaż robisz co inni zależy z kim trzymasz to masz (usunięte przez administratora) kierowników mają najlepiej robią co chcą i nikt tego nie kontroluje

Pomocna?
Tak3Nie
STOP
 Opinia

Praca luz rozmowy telefoniczne z dziewczynami z biur ktore chetnie umila prace facetow powinni bardziej sie przysluchiwac pracodawcy tym rozmowa Bo nie dotyczą spraw służbowych powinny być monitorowane!!!

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Karol
 Opinia
@STOP 19.10.2018 13:50

Czy możesz napisać coś więcej na ten temat. Dla wielu osób na tym forum twój wpis może być niezrozumiały. Czy te rozmowy telefoniczne są prowadzone przez konkretny dział? Pracownicy powinni koncentrować się na obowiązkach służbowych, ale nie powinno im się całkowicie zabraniać dyskusji na tematy prywatne. Przecież każdy z nas jest człowiekiem i od czasu do czasu potrzebuje porozmawiać na tematy nie związane z pracą.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
STOP
 Opinia
@Karol 22.10.2018 19:22

Głównie Magazyn O ile te tematy nie przekraczają granic , Łużna atmosfera ok ale musi być też umiar a nie nadużycia koleżeńskie! W pracy stosunki Damsko-męskie tym bardziej powinny być kontrolowane.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Waldi
 Opinia

Niestety komuś nie udało się utrzymać w firmie to teraz pisze te bzdury?

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Były robol kołchozu metalkas
 Opinia
@Waldi 13.06.2018 11:18

Brawo Waldi 5 min po mojej wypowiedzi. Waldi to zapewne jakaś szycha tej firmy. Ludzie nie musicie mi wierzyć w to co napisałem wcześniej przekonacie się sami jak zaczniecie przygodę z METALSZAJS. Pracowałem tam dosc długo (za dlugo).

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Rozczarowany ale nie młody
 Opinia
@Były robol kołchozu metalkas 13.06.2018 11:54

Robie drugi tydzień na starej części hali.i jestem w szoku.prawie sami Ukraińcy.ale to okej my też wyjeżdżamy za granicę to rozumiem.jest taki brud wszędzie.ludzie jedzą po kubkach śniadania a stołówka wolna jacyś powystraszani niektórzy.z kubków to pety wypływają bo kible pozapychane szafki na korytażu pod prysznicem zimną wodą.czajnika nie ma na stołówce w magazynie podstawowych narzędzi też.nawet karty wejściowe ledwo jarzą.jak na taką firme to sanitarne straszne ściany po kiblach umazane.dzisiaj jeden kibel leżał rozstrzaskany.dziwna firma.i jest akord wsumie na moim dziale jeszcze mój opiekun zkebane mi się trafił tak jak kierownik też sam te mi nie poda podchodzi stoi dwóch to starszemu tak a mi młodemu stażem godność nie pozwala już graby dać.zero kultury.nie polecam i sam uciekam z stamtąd

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
2018
 Opinia

z miesiąca na miesiąc firma staje się obozem murzynów. Ludzie robią po 12h gdzie w zakładzie jest po 40 stopni, 3 razy karetka bo ktoś zemdlał.. Ciągłe zastraszanie i zabieranie premii o naprawdę małe rzeczy (np. kosz nie stoi równo) albo nie mogłeś zostać na nadgodzinach czy przyjść w weekend. Rozumiem praca pracą, ale nie szanują kompletnie ludzi, a przecież dzięki nim firma się rozkręca i starają się jak mogą, ale jakim kosztem? Każdy ma swoje życie prywatne i tego nie potrafią uszanować, że nawet w święta każą przychodzić :)

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Patryk
 Opinia
@2018 25.08.2018 13:18

A jak wygląda sytuacja z maszynami, wszystkie sprawne w 100% czy co chwile zdarzają się awarie, usterki? 40 stopni w hali, pewnie presja a jak wygląda bhp w firmie? Dają jakieś słuchawki, okulary, odzież roboczą czy trzeba mieć swoją? Szukam bezpiecznych warunków pracy jak do wygląda w Metalkasie? Dużo jest wypadków w pracy?

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Prawda
 Opinia
@Patryk 26.08.2018 18:00

Niestety ale presja i atmosfera jest ciężka a o ciuchach roboczych możesz zapomnieć.Ciuchy robocze dostaniesz najwcześniej po 3-4 miesiącach a do tego momentu to bardzo szybko swoje ciuchy poniszczysz a co do sluchawek i okularów to dostaniesz ale ogólnie nie polecam tego chorego zakładu bo więcej tam ukraińców niż polaków.Rotacja jest ogromna nawet na stanowisko kierownicze nie wspomnąc już o niższych stanowiskach pracy.

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
obserwator
 Opinia
@Prawda 02.09.2018 08:40

Faktycznie fatalne warunki panują w starej hali gdzie obok pakowalni jest lakiernia i tłocznia, stąd ogromny hałas i wysoka temperatura; firma jednak się rozbudowuje i warunki pracy mogą się zmienić; szokować może kiepskie zaplecze sanitarne, duchota na stołówce czy szatnia na korytarzu, ale są to przejściowe problemy; niema na pewno takiego reżimu jak we Frosta czy BAS, a kierownicy starają się organizować pracę na miarę możliwości pracownika; zatrudnia się zwykle doświadczonych pracowników, którzy maja własną odzież roboczą i obuwie, zresztą na okresie próbnym nie powinno to nikogo dziwić; poza tym jeśli pracownik sobie nie radzi może spróbować na innym stanowisku czy dziale; czasami zapadają absurdalne decyzje, ale są korygowane jeżeli nie są możliwe do zrealizowania; nikt ci w firmie nie będzie groził zwolnieniem, nikt nie obrzuci cię imperatywami czy narzuci prace ponad twoje siły; wszyscy krytykujący tę firmę niech wskażą inną z podobnymi warunkami pracy lub udowodnią, że tak nie jest; powodzenia... ps. jestem robotnikiem nie kierownikiem, piszę od siebie nie z polecenia

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o Metalkas Sp. z o.o. - Bydgoszcz

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny