Metalkas Sp. z o.o.

Bydgoszcz

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 944 ocen.

Metalkas Sp. z o.o.
4 944 6 1

Opinie o Metalkas Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Marta

@Nochal, proszę Cię o stosowanie się do regulaminu forum GoWork.pl https://www.gowork.pl/regulamin Forum nie jest miejscem na podawanie danych osobowych pracowników firmy lub ich szkalowanie. W ocenianiu firm koncertujemy się głównie na warunkach pracy. Zachęcam Cię do pozostawienia komentarza dotyczącego bezpośrednio warunków pracy w firmie Metalkas.

Nochal

Jak tam nowy kierownik śwechowicz

Marta

@andrzej, proszę Cię o trzymanie się głównego wątku dyskusji. Forum GoWork.pl nie jest forum gospodarczym lub politycznym. Twoja opinia dotyczy sytuacji sprzed dekady. W tym czasie wiele firm przeszło gruntowne zmiany. Kandydaci odwiedzający to forum liczą na informacje dotyczące bieżącej sytuacji w firmie. Rozmawiamy tutaj o zarobkach, atmosferze w firmie i możliwościach rozwoju.

andrzej

Mój ojczym tam pracował jakieś 11 lat temu. Miał taki wypadek że spadła mu blacha bardzo ciężka i stracił pół palca. Niestety takie mamy (usunięte przez administratora) czasy,że prywaciarz dba tylko o własną (usunięte przez administratora) a nie o pracowników. Za czasów komuny było bardzo dużo zakładów państwowych a jak komuna upadła i weszła ta przeklęta solidarność to przekształcili państwówki w spółki zoo.A na spółki to srają jaskółki. Więc ludzie miejcie pretensje do samych siebie że po 1989...

Marta

@Prawda, pracodawca ma obowiązek zapewnić pracownikom odpowiednie narzędzia pracy oraz odzież roboczą. Czy przez pierwsze miesiące, nowy pracownik musi korzystać z własnych ubrań? Rotacja często nie wynika wyłącznie ze strony pracodawcy, pracownicy obecnie są bardzo mobilni w związku ze zwiększoną konkurencją firm w walce o pracownika. Może warto popatrzeć na to z tej strony oceniając firmę Metalkas?

2018

z miesiąca na miesiąc firma staje się obozem murzynów. Ludzie robią po 12h gdzie w zakładzie jest po 40 stopni, 3 razy karetka bo ktoś zemdlał.. Ciągłe zastraszanie i zabieranie premii o naprawdę małe rzeczy (np. kosz nie stoi równo) albo nie mogłeś zostać na nadgodzinach czy przyjść w weekend. Rozumiem praca pracą, ale nie szanują kompletnie ludzi, a przecież dzięki nim firma się rozkręca i starają się jak mogą, ale jakim kosztem? Każdy ma swoje życie prywatne i tego nie potrafią uszanować, że nawet w święta każą przychodzić :)

Patryk
@2018 25.08.2018 13:18

A jak wygląda sytuacja z maszynami, wszystkie sprawne w 100% czy co chwile zdarzają się awarie, usterki? 40 stopni w hali, pewnie presja a jak wygląda bhp w firmie? Dają jakieś słuchawki, okulary, odzież roboczą czy trzeba mieć swoją? Szukam bezpiecznych warunków pracy jak do wygląda w Metalkasie? Dużo jest wypadków w pracy?

Prawda
@Patryk 26.08.2018 18:00

Niestety ale presja i atmosfera jest ciężka a o ciuchach roboczych możesz zapomnieć.Ciuchy robocze dostaniesz najwcześniej po 3-4 miesiącach a do tego momentu to bardzo szybko swoje ciuchy poniszczysz a co do sluchawek i okularów to dostaniesz ale ogólnie nie polecam tego chorego zakładu bo więcej tam ukraińców niż polaków.Rotacja jest ogromna nawet na stanowisko kierownicze nie wspomnąc już o niższych stanowiskach pracy.

Harry

Nie polecam tego zakładu, jest to praca nie stabilna mimo, że wynagrodzenie jest stałe to mam wrażenie, że jednak jest to praca na akord w przeciwnym wypadku po premii, Totalny brak poszanowania do człowieka. Prawdziwy (usunięte przez administratora)

Marta

@Patryk, Czy próbowałeś zwrócić się z tymi pytaniami do firmy Metalkas i zapytać o sprawy BHP i ubioru roboczego? Może warto zadzwonić i zapytać o interesujące Ciebie stanowisko? W ten sposób będziesz miał pełny obraz stanowiska, na które aplikujesz. Czasami przed podjęciem pracy, istnieje możliwość zobaczenia swojego przyszłego miejsca pracy oraz stanowiska. Może tak jest też w tej firmie?

anonymous

Zastanawiam się nad podjęciem pracy w tej firmie szczerze polecacie ja czy nieb?

Marta

@Bat, Czy próbowałeś zwrócić się z tymi pytaniami bezpośrednio do firmy Metalkas? Obecnie wiele działów rekrutacji udziela kandydatom informacji jeszcze przed właściwym etapem rekrutacji. Może warto po prostu zadzwonić i zapytać o interesujące Ciebie kwestie? Przynajmniej poznasz zakres obowiązków.

Bat

jak wygladaja realie pracy jako referent?

Henry

Tak bardzo różne opinie, że zupełnie nie wiem co sądzić! Idealnych firm nie ma i wszędzie mogą zdarzyć się trudne sytuacje.

Aga

Witam. Jak w firmie z praca dla kobiet?

Aga
@Aga 30.11.2017 19:48

Chodzi mi o produkcje

Tarara
@Aga 30.11.2017 19:48

Praca jest. :) Zależy tylko, czy wracając do domu lubisz śmierdzieć metalem i potem, a no i robić paznokci raczej też nie ma sensu. Zanim zaczniesz pracę weź szybki kurs ukraińskiego, bo Polaków zbyt wielu nie uświadczysz ;) kasa nawet spoko, ale wolę zarabiać stówkę mniej gdziekolwiek, ten zakład wygląda jak piekło i jestem pewna, że w piekle też tak cuchnie :) nie polecam

Nowy pracownik
@Tarara 03.07.2018 09:01

Całkowicie się zgadzam,pracuję tam od kilku dni i na całe szczęście za kilka dni przestaję tam pracować. Nie polecam.

Marta

@123!, @Mietas, widzę, że interesuje Was praca w firmie Metalkas. Co sprawiło, że oferta tej firmy była dla Was interesująca? Czy już wysłaliście swoją aplikację? Może warto po prostu wysłać CV i skorzystać z zaproszenia na rozmowę. Dzięki temu będziecie mieli okazję do zadania konkretnych pytań. Czy myśleliście już o tym?

123!

Jaka jest atmosfera w dziale reklamacji? Widziałem, że poszukują i szefa i specjalisty do tego działu? Dużo roboty? Płacą przyzwoicie?

Mietas

Czy warto składać CV na Kontrolera Jakości? Ciężka praca?niech ktos coś powie na ten temat ;) pozdro

Bartek

Metalkas - kiepska atmosfera, dyrektor mądrala czepia się byle czego, potrafi każdego wdeptać w ziemię.

Stach

Czy firma potrzebuje pracowników?

Sid

20ukraincow/m2

Przydupas

Najlepsza firma na swiecie. Lepszej ku.rwa. nie znajdziecie.

Waldi

Niestety komuś nie udało się utrzymać w firmie to teraz pisze te bzdury?

Były robol kołchozu metalkas
@Waldi 13.06.2018 11:18

Brawo Waldi 5 min po mojej wypowiedzi. Waldi to zapewne jakaś szycha tej firmy. Ludzie nie musicie mi wierzyć w to co napisałem wcześniej przekonacie się sami jak zaczniecie przygodę z METALSZAJS. Pracowałem tam dosc długo (za dlugo).

Były robol kołchozu metalkas

Na wstępie powiem że 3 razy zastanowcie się czy przyjść do tej firmy o ile można ją tak nazwać. Kasa niby dobra ale to tylko jedna zaleta. Wad jest dużo więcej. Duża masa pracowników innej narodowości (tzw Ukraińców) mówi o tej firmie wszystko. Polacy zaczeli odchodzić i to dobrzy fachowcy . Dlatego firma zatrudniaja mase Ukraińców żeby ktoś je. bał. na ich utrzymanie. Dla kierownictwa liczy sie tylko wyrobienie statystyk a Ty musisz zapierbalać. Jeśli ktos chce byc tak traktowany to firma jak najbardziej odpowiednia do zatyrania czlowieka. Najlepiej nieodrywac sie odpracy tylko 8 h je. bać. Ogólnie nie polecam. Zapewne usuną ten post bo za dużo w nim prawdy. Pozdrawiam heniu

Marta

Dawno nie udzielaliście się w wątku poświęconym firmie Metalkas? Czy jesteście zadowoleni z warunków i atmosfery pracy? Zaglądałam właśnie na zakładkę "Kariera" https://www.metalkas.com.pl/kariera i chciałam Was podpytać czy u tego pracodawcy faktycznie jest szansa na awans?

nowy

Czy to jest 3 zmianowa praca 4bryg.?

Marta

@Majki94, rozumiem, że pracujesz w Metalkas w Bydgoszczy, skoro wypowiadasz się w tym wątku, tak? Co możesz powiedzieć o warunkach oferowanych przez tego pracodawcę? @Michu, często mają miejsce takie sytuacje, jak te, które opisujesz? @Patryk, po Twojej wypowiedzi wnoszę, że też pracujesz w Metalkas. Czy pracownikom tej firmy przysługują jakieś dodatkowe benefity socjalne?

Nataniel

Dla mnie Metalkas to super miejsce do pracy i jestem zły jak czytam te dyrdymały ludzi będących na bakier z pracą. Wszędzie ich pełno nawet na forach.

Majki94
@Nataniel 18.10.2017 18:14

Tyle ludzi ile opini, jednemu się spodoba, drugi zbeszta, no niestety tak to jest :) a sam się nie przekonasz dopóki nie doświadczysz.

Michu

Odradzam żeby dostać dzień urlopu musisz się kłócić. Jak jesteś chory to każą chodzić do pracy. Wieczne nadgodziny nawet jak materiału brak to byle coś robić. Zdarzały się sytuacje pracy po 14 nawet 16h.

Patryk
@Michu 22.04.2018 11:09

Lekarz każe Ci chodzić do pracy? Zmień go na pewno znajdzie się taki, który w przypadku choroby wystawi Ci zwolnienie. Szkoda, że nie dodałeś, że nadgodziny są PŁATNE.

Marta

@Kiss, wypowiadając się na naszym forum przestrzegaj proszę obowiązującego tu regulaminu - zachęcam do zapoznania się z jego zapisami (https://www.gowork.pl/regulamin ). Komentarze w obraźliwym i wulgarnym tonie nie będą akceptowane na naszym forum. @Tori, widziałam, że byłeś zainteresowany pracą w Metalkas. Zdecydowałeś się aplikować na interesujące Cię stanowisko?

Nutelka

Firma ma solidną, znającą się na pracy załogę. Fajnie się pracuje i jeśli ktoś chce pracować a zna pracę zapraszamy.

Jacek
@Nutelka 05.01.2017 09:22

Lepsi pracownicy pouciekali nawet pracownicy z Ukrainy uciekają.

Kiss
@Nutelka 05.01.2017 09:22

hahaha, co za bzury! Rekrutują ukraińców bo Polacy już dawno się na tej firemce poznali. Brak szacunku dla ludzi, idźcie krowie bobki do korei północnej, bo takie standardy podtrzymujecie.

Pracownik

Ja ponownie pracuje w tej firmie i sobie chwale nawet prezesi są bardzo ok,szkoda tylko że niewidza albo niechca widziedz jak dyrektor psuje im opinię zwalniając ludzi za blachostki powinni się wsiąść za niego.

Mucha
@Pracownik 28.03.2018 18:31

No tak bo dyrektor ma totalnie wolną rękę i robi co mu się żywnie podoba, a prezesi o niczym nie wiedzą, proszę...... ten "Pan" idealnie wpasował się w poziom właścicieli firmy i spełnia ich oczekiwania względem podejścia do ludzi. Pracowałam tam, i wróciłabym chyba gdybym wyczerpała wszystkie możliwości łącznie z wyjazdem za granicę i była by to ostateczność okupiona zdrowiem, zwłaszcza psychicznym. A to z tymi prezesami to świetny żart You made my day ;-)

Zostaw opinię o Metalkas Sp. z o.o. - Bydgoszcz

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Metalkas Sp. z o.o.