Metalkas Sp. z o.o.

Bydgoszcz

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 909 ocen.

Opinie o Metalkas Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Metalkas Sp. z o.o.

xyz

Ja nadal pracuje w Metalkasie i nie zamierzam się zwalniac, zwłaszcza po styczniowej wypłacie. Był zapierdziel ale dostałem ponad trójke. Cały tydzień nie było prezia to wszyscy darli do domu jak najwcześniej mogli. Dyro siedział najdłużej , chyba facet śpi w firmie ale przynajmniej trzyma towarzystwo krótko. Ukraińcy się tylko jego boją na kierowników leją. Dobrze ze rudy zdjęty z brygadzisty. Pozdrawiam kolegów i jak kto chce zarobić niech nie słucha głupot i spokojnie może przyjść.

ZK

a to ciekawe, regularne ogłoszenia na kierownika utrzymania ruchu czy kierownika produkcji są czego powodem? Bo rozumiem nie jest to problem złych rekrutacji?

Michal
@ZK 15.01.2017 10:16

bo zeby utrzymac sie na stanowisku kierownika utrzymania ruchu trzeba miec jaja ze stali i zdolnosci organizacyjne na najwyzszym poziomie.

Maniek
@Optymista 20.01.2017 17:19

Szczerze mówiąc, atmosfera pracy jest zła, sposób odnoszenia się do ludzi również jest powiedziałabym dosyć patologiczny, choć problem nie dotyczy wszystkich przełożonych. Ludzie wieszają psy na dyrektorze- i w większości się z nimi zgodzę, ale prawda jest taka że właściciele wiedzą w jaki sposób dyrektor zarządza i to akceptują. Ogólnie jest zapiernicz, i gdyby płacą była adekwatna do wykonywanej pracy to rotacja pracowników pewnie była by mniejsza (wiem że sporo ludzi ma dwie lewe albo olewacyjny stosunek do pracy- takich sie po prostu zwalnia) Ta firma to taka współczesna forma niewolnictwa, a jak Ci nie pasuje to fora ze dwora....... Pełno dupowłazów, kabli, prym wiodą ci którzy potrafią robić dobre wrażenie że pracują i wchodzą wiadomo gdzie i komu i mam na myśli kierowników- choć nie wszystkich,jak jesteś na końcu łańcucha pokarmowego to mimo, że Twoja rola jest ważna jak każda inna to jesteś NIKIM. Wieczna schiza. I mówię to jako były pracownik, który odszedł sam.

Marek

Rotacja świadczy również o tym, że ludzie nie identyfikują się z firmą tylko skaczą z kwiatka na kwiatek. Firma docenia osoby zaangażowane w pracy i stabilne.

Natkins
@Marek 24.06.2017 15:47

Ta firma jest ostatnią, o której mogłabym powiedzieć, że docenia zaangażowanie i stabilność/solidność pracownika.....Wiem to z własnego doświadczenia, odejście z Metalkasu było najlepszą decyzją jaką mogłam podjąć

Leszek

Metalkas ma opinię bardzo dobrego pracodawcy. Podpowiedzcie czy potrzebuje firma ludzi?

Ja
@Leszek 11.01.2018 09:57

Tak ciągle zatrudniają.

Szadziu

Witam! Jeśli to nie jest tajemnicą to proszę o podanie stawki jakiej może się spodziewać nowozatrudnionty pracownik produkcji,z góry dziękuję za przychylenie się do mojej prosby

gabriel

Właśnie też chciałbym coś sie dowiedzieć na temat pracy w tej firmie na stanowisku pracownika produkcji.

anonymous

Witam jakie są zarobki na stanowisku pracownika produkcji. Na co może liczyć nowa osoba która chce pracować i ma doświadczenie na stanowisku może nie związane bezpośrednio z branża.

ziom

Mnie wywalili ale jak pogadałem z dyrem , to mnie przyjęli. Nowe zasady jasne i wiem czego się trzymać. Nikt kogo wywalili nie powie ze sam się do tego przyczynił ze odwalił numer albo lał na robote. Będzie zganiał na wszystkich i wszystko. Ja tam widze ze jak chcesz pracować to możesz i premie tez dostałem a mówili mi ze nie dostane. Roboty jest w pip i końca nie widać. Tyle w temacie.

Aga

Witam. Jak w firmie z praca dla kobiet?

Aga
@Aga 30.11.2017 19:48

Chodzi mi o produkcje

pikuś

Ostatnio na szafach było tak zebrania, dyskutowali gadali i gadali. Przyszed dyrektor i wyp.. wszystkich dyskutantów na czele z fartuchem i się skończyły gadki. Rozmowa była podobno taka- kto chce robić niech robi dalej a kto chce na zebrania i gadac niech wypi.... Ia. Ale płacą dobrze.

Świr

Firma jest spoko poza jednym świrem, z którym nie można sie nie zgodzić. Przykro że sporo opinii jest usuwana szkoda, ponieważ widać ze ktoś kształtuje wizerunek swojej firmy nawet na takim niby obiektywnym serwisie

administracja biurowa

Nieprofesjonala firma, styl zarządzania pracownikami "pan i władca". Nie polecam

Simon
@administracja biurowa 16.10.2017 21:32

Przekonuje mnie twój opis. To jest niestety poziom większości prywatnych małych i średnich firm w Polsce.

Nataniel

Dla mnie Metalkas to super miejsce do pracy i jestem zły jak czytam te dyrdymały ludzi będących na bakier z pracą. Wszędzie ich pełno nawet na forach.

Neron

Możecie cos poradzić w kwestii rozmowy rekrutacyjnej? Czy trudno się dostać do firmy? Jak sie pracuje?

jaro

Dostałem właśnie wypłatę za wrzesień, kasa się zgadza. Wypłacili wszystko co do grosza.Jak będą tak płacic to będę robił tu długo. Ludzie w porządku ale nie wszyscy. Jeden kierownik i rudy ryczą na wszystkich ale łysy dyro ich trzyma. Łysy jest ostry ale sprawiedliwy mi na przykład pomógł.W zakładzie nie wolno palić ale w kiblach i tak wszyscy palą jeszcze nikogo nie złapali ale też nie gonią mocno. Praca prosta kasa spora można robić tylko trzeba słuchac co polecają ale wszędzie gdzie robiłem trzeba słuchać kierowników. Jak patrze jak niekturzy pracują to nie wiem poco ich trzymają.

Mariusz

Ja również uważam, że firma warta żeby ją chwalić.

Marta

@gość dziękuje za Twoją odpowiedź na forum. @Nick z czego jesteś najbardziej zadowolony pracując w Metalkas Sp. z o.o.? Jak długo już pracujesz tutaj? Firma obecnie poszukuje Pracownika produkcji. Może ktoś się zastanawia nad aplikowaniem?

Nick
@Marta 04.10.2017 13:48

Witam.Jest fajna atmosfera.Można wykorzystywać swoje umiejętności,które z czasem będą zauważone i to jest bardzo pozytywne.Wykonując powierzoną pracę można naprawdę nieźle zarobić.Ja jestem związany z Metalkasem 1 rok.

Nick

Jest nieźle.Kasa jest O.K.Pracowałem w wielu firmach i muszę stwierdzić,że METALKAS moim skromnym zdaniem wypada naprawdę bardzo pozytywnie.Jest jeden warunek,musisz mieć chęci pracować,oraz udowodnić,że Twoje kwalifikacje są zgodne z Twoimi kwalifikacjami.

Marta

@gośćczy mógłbyś powiedzieć coś więcej o warunkach pracy w Metalkas Sp. z o.o.? Na jakim stanowisku jesteś? Czy są jakieś premie? @Nick zazwyczaj odzywają się do tygodnia lub dwóch. Czy powiedzieli kiedy dadzą znać? Czy do dziś nie dostałeś żadnej odpowiedzi ze strony firmy?

gość
@Marta 28.09.2017 19:03

Praca jak każda, na regałach jest dość cieżko, ale załoga fajna, wiem że teraz trwa rekrutacja i podobno ma być dodatkowo przyjętych sporo osób.

gość

Normalny zwyczajny zakład pracy, pracuje od 2 lat, tak jest zapieprz ale kasa też jest i to na czas, byłem w 3 innych fimach wszędzie jest podobnie z tą różnicą że tutaj mam umowę o pracę.

Jakub
@gość 27.09.2017 18:13

Widocznie nie masz kwalifikacji to musisz po 12 godzin zasuwac nie rozmieszaj mnie na Biedronce sa takie wypłaty bez obrazy

Jakub

Firma. super dla tych co chca po roku byc wycienczeni teraz umowe daja kiedys tylko zlecenie a i tak ludzi brak i ten dyrektor 150 cm śmieszny człowiek praca dla wytrwałych albo kamikadze życiowych

Nick

W dniu dzisiejszym byłem na rozomowie obiecanki były duże a co z tego wynikło nic skończyło się gadce kierownika tym że zadzwonimy do teraz nikt nie zadzwonił. Odradzam

Nick

W dniu dzisiejszym byłem na rozomowie obiecanki były duże a co z tego wynikło nic skończyło się gadce kierownika tym że zadzwonimy do teraz nikt nie zadzwonił. Odradzam

Marta

@xyx pamiętaj, że na forum nie możesz nikogo obrażać. Zachęcam do zapoznania się z regulaminem forum http://www.gowork.pl/regulamin przed pozostawieniem komentarza na temat firmy Metalkas Sp. z o.o. @Tekla czy pracujesz lub pracowałaś w firmie? Czy podzielisz się swoją opinią na temat pracy tutaj?

Tekla

Wiem, że Metalkas ma opinię bardzo dobrego pracodawcy. Z doświadczenia mogę powiedzieć, że to działa wszędzie. Jak dobrze pracujesz to zawsze Cię zauważą.

xyx

witam. Praca jako praca( na kazdym stanowisu )nie jest zla, ludzie sa symatuczni -nawet Ukraincy. Cala niemila sytuacje niestety robi Dyrektor, ktory nie szanuje osob, krzyczy na kazdego kto nie stanie tam gdzie on sobie narysowal linie, kosze musza byc idealnie ulozone do lini bo albo zabierze premie albo zjebie od a do z. Ludzie pracuja po 12h czasami przez caly tydzien bo boja sie zwolnienia ktorym straszy ich Dyrektor. Nie mozesz zostac 12h tylko 8h? To mozesz isc,ale juz nie wracaj ;) nie mozesz robic 6 dni w tygodniu? Mozesz isc,ale juz nie wracaj. Ciagle krzyki, zastraszanie i wchodzenie w psychike.. Niestety.Prezes jest bardzo w porzadku tak jak kierownicy,ale caly zamet i to,ze firma zrobila sie jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak u Hitlera zawdziecza sie Dyrektorowi. Niestety taka prawda. Jesli ktos ma silna psychike, duzo motywacji i checi do pracy i zarobieniu bardzo dobrych pieniedzy to zapraszam ;)

Marta

@rozczarowany na forum nie można nikogo obrażać. Zachęcam do zapoznania się z regulaminem forum przed wystawieniem opinii. @stefek a czy powiedziałbyś coś o warunkach pracy? Na jakim stanowisku pracujesz? Czy jest możliwość rozwoju w firmie Metalkas Sp. z o.o.? Takie informacje mogą pomóc osobom aplikującym.

Mateo

Może znajdzie kos chwilkę, żeby napisać co się dzieje w firmie? Zmiany na górze zawsze są powodem do nerwówki.

stefek

Pracuję w tej firmie już dwa lata i powiem tak jak jesteś w porządku i nie kombinujesz to możesz zarobić. Obecny dyrektor i kierownicy nie tolerują kombinatorów. Tyle.

stefek

Pracuję w tej firmie już dwa lata i powiem tak jak jesteś w porządku i nie kombinujesz to możesz zarobić. Obecny dyrektor i kierownicy nie tolerują kombinatorów. Tyle.

Karol

Słyszałem , że to fajna firma, może warto aplikować?

as

Znowu szukacie dyrektora produkcji. Napiszcie co się dzieje.

Nutelka

@rozczarowany Podziwiam osoby które nie pracując w firmie zadają sobie tyle trudu by za darmo pisać złe opinie nie znając firmy.

smickers
@Nutelka 06.06.2017 20:57

Przecież ten człowiek opisuje rozmowę kwalifikacyjną oraz swoje własne odczucia dotyczące osoby przeprowadzającej. Ogłoszenie na przedstawiciela pojawiło się po raz kolejny. Tak duża rotacja przedstawicieli o czymś świadczy?

Nutelka

@Podziękowania Chyba teraz mocno przegiąłeś. Strasznie sie to czyta.

Podziękowania

Dramat, zle stąpniesz i zwolnienie, mozesz miec zasługi trafisz na zły dzień i do widzenia. Premie śmiech na sali...ta firma nic dziwnego ze sie rozwija skoro żerują na ludziach i ciągłe cięcia premi. Przyjmuja praktycznie każdego nawet niepeprawnego byle tylko nie nażekał. Jednym słowem Katastrofaaa.

Iza

Metalkas cały czas dynamicznie się rozwija co zostało zauważone.W latach 2006 i 2007 spółka otrzymała tytuł "Gazele Biznesu", potwierdzając tym samym przynależność firmy do elitarnego grona "Gazel Biznesu", grona najdynamiczniej rozwijających się firm.

Kandydat do pracy na PH

Byłem dzisiaj na rozmowie w sprawie pracy, jako PH w firmie Metalkas w Kielcach. Pojawiłem się w firmie kilka minut przed czasem, wszedłem do budynku i zorientowałem się, że w pomieszczeniu za przezroczystymi drzwiami gdzie jest punkt sprzedaży, Pan z którym się umówiłem właśnie przeprowadza z innym kandydatem rozmowę kwalifikacyjną. Niezręczna sytuacja, nie chcąc przeszkadzać w rozmowie postanowiłem poczekać w holu przy wejściu obok klatki schodowej, usiąść nie ma gdzie, niezbyt profesjonalnie. W głowie szybko pojawiały mi się myśli: jak tu można pracować, wysyłać oferty, dzwonić, umawiać się na spotkania itd. -dziwna sytuacja. Te kilka minut bardzo szybko nastawiły mnie odpowiednio do firmy, ale z uwagi na dłuższy czas pozostawania bez pracy postanowiłem pójść na rozmowę mimo tego, iż praca byłaby i tak dużo poniżej moich kwalifikacji (studia MBA, prowadzenie własnej firmy i zarządzanie ludźmi przez kilka lat, itp.). Po wejściu mój rozmówca bardzo szybko zauważył, że nie pałam radością i entuzjazmem i bardzo szybko ocenił mój stan widząc we mnie jak sam przyznał samego siebie i proponując mi wizytę u psychologa. W tym miejscu zaskoczył mnie kompletnie. Gdyby mnie wysłał na operację kamieni nerkowych, czy czegoś jeszcze innego pewnie poczułbym się tak samo. Mój rozmówca potrafił dopatrzeć się we mnie człowieka przegranego, mimo iż we wszystkich moich poprzednich pracach osiągałem znakomite wyniki wygrywając prawie wszystkie możliwe konkursy, które były do wygrania, natomiast nie potrafił zobaczyć tego, o czym pisałem powyżej i dostrzec, że sam ma, co poprawiać u siebie. PROPONUJĘ KOLEJNYM KANDYDATOM DO PRACY ZASTANOWIĆ SIĘ CZY WARTO TRACIĆ CZAS DLA TAKIEJ FIRMY.

rozczarowany
@Kandydat do pracy na PH 24.03.2017 09:32

hahaha :) identycznie miałem na rozmowie w Kielcach. Kilka postów wyżej człowiek z Poznania opisywał podobne spostrzeżenia co do rozmowy kwalifikacyjnej. W Kielcach pan (z małej litery specjalnie) łysy nadęty bufon zachowywał się tak jakby pozjadał wszelkie rozumy. Doświadczenie jako ph mam wieloletnie i pierwszy raz spotkałem się z tak nieprofesjonalnym podejściem do pracownika. Jeżeli nawet to był test(choć nie wydaje mi się), czy kandydat jest twardy i się nadaje do tak wymagającej i odpowiedzialnej pracy, to w perspektywie czasu kto chciałby mieć za szefa nadętego bufona? Gdyby było tak super i znakomicie to od jesieni zeszłego roku ogłoszenie na ph w Kielcach pojawia się po raz trzeci. Wychodzi na to, że pracodawca nie jest tak wyśmienity jak się opisuje na rozmowie kwalifikacyjnej. Atmosfera jest napięta w firmie i to czuć. Pani która siedziała obok tego pana, była bardzo zestresowana jego obecnością. Gdy ten jegomość zaczął mi prawie ubliżać (teksty podobne jak u Ciebie,wizyty u psychologa nie sugerował akurat) to też mu pocisnąłem trochę, ale z pełną kulturą, bo stwierdziłem, że nie ma sensu babrać się w życiu z takimi ludźmi za jakiś gównopieniądz. W tym momencie u Pani siedzącej obok zauważyłem jak kąciki ust lekko się unoszą. Wreszcie ktoś się nie bał i łysemu odpowiedział co myśli. Łysy, jak to czytasz to zmień podejście to życia. Pozdrawiam

Marta

Beli, a czy wiesz z ilu etapów składa się rekrutacja? Jeśli masz chwilę wypełnij raport ze swojej rozmowy kwalifikacyjne, aby pomóc innym użytkownikom.

Beli

Dzisiaj byłem na spotkaniu w sprawie pracy na PH w Poznaniu. Powiem jedno Pan obsługujący klientów i rekrutujący przy klientach mało profesjonalne. Po za tym jest to człowiek który pojadł wszelkie rozumy, on wie wszystko najlepiej jak działa w handlu oraz doradza co robić rekrutantowi :-) Doradza oczywiście w cudzysłowie, bo tak naprawdę to się wymądrza. Wyszedłem z tej rozmowy zdziwiony poziomem rozmowy, nawet teraz się zastanawiam czy nie byłem w ukrytej kamerze :-) Powiem jedno na pewno takiego szefa bym nie chciał, ciężki człowiek i tyle. Postanowiłem napisać tą opinię żeby ludzie szukający tam pracy wiedzieli na kogo mogą trafić. Moim prywatnym zdaniem METALKAS w Poznaniu to nie jest najlepszy pomysł na pracę dla ludzi ambitnych z własną inicjatywą.

Beli

Dzisiaj byłem na spotkaniu w sprawie pracy na PH w Poznaniu. Powiem jedno Pan obsługujący klientów i rekrutujący przy klientach mało profesjonalne. Po za tym jest to człowiek który pojadł wszelkie rozumy, on wie wszystko najlepiej jak działa w handlu oraz doradza co robić rekrutantowi :-) Doradza oczywiście w cudzysłowie, bo tak naprawdę to się wymądrza. Wyszedłem z tej rozmowy zdziwiony poziomem rozmowy, nawet teraz się zastanawiam czy nie byłem w ukrytej kamerze :-) Powiem jedno na pewno takiego szefa bym nie chciał, ciężki człowiek i tyle. Postanowiłem napisać tą opinię żeby ludzie szukający tam pracy wiedzieli na kogo mogą trafić. Moim prywatnym zdaniem METALKAS w Poznaniu to nie jest najlepszy pomysł na pracę dla ludzi ambitnych z własną inicjatywą.

Marta

Pojawiło się wiele nowych ofert pracy w Bydgoszczy. Pracujesz w firmie? Podziel się z nami, jak wygląda praca na proponowanych stanowiskach.

Dzidek

Czy etat ślusarza narzędziowego jest aktualny? Ile można zarobić podstawy? Myślę, że do tego dochodzi jakaś premia?

marek

kiedy już myślisz ze pracujesz to w nagrodę otrzymasz wypowiedzenie , w wólce kosowskiej chiński biznesmen czeka na plany i rysunki techniczne cudów z metalkasu

Nutelka

Firma ma solidną, znającą się na pracy załogę. Fajnie się pracuje i jeśli ktoś chce pracować a zna pracę zapraszamy.

trololo

jak wygląda praca jako operator CNC w tej firmie? Czy traktują normalnie pracowników?

romek

Hej, wiecie jak wygląda u nich rozmowa rekrutacyja ? Nie ukrywam, że dobrze by było podjąć pracę, zwłaszcza, że doświadczenie u nich zdobyte jest dość cenne, to się teraz ceni, gdy na rynku jest dość trudno.

Zainteresowany.

Czy ktoś może napisać w jakim systemie zmianowym pracuje zakład produkcyjny i czy obowiązuje on również magazyn?

Nick
@Zainteresowany. 24.09.2016 15:44

3 zmiany

emilia

To tak samo nieprofesjonalnie i traktowanie pracownika przedmiotowo jak w ART-METAL Lisi Ogon ul.Rekreacyjna 5.Nazwisko to samo GRZENIA,nie wiem czy to rodzina czy zbieżność nazwisk, dwie szefowe tej firmy teściowa i synowa,każda mówi co innego,zresztą to firma rodzinna,matka,córka,syn,synowa,wszyscy rzadzą,szefowa matka,jej nastrój zależy od tego którą nogą wstanie z łóżka,strach się bać! córka z tarczycą,nerwowa,trzeba uważać co się mówi,synowa,woda sodowa jej uderzyła,syn,najbardziej dostępny z tej rodzinki.Adres ART-METAL Bydgoszcz ul.Gęsia 16, a firma faktycznie mieści się w Lisim Ogonie,w budynku w którym jest druga firma STOORK ta firma należy do syna,M.Grzenia,obie firmy pod adresem Rekreacyjna 5 Lisi Ogon.

bujaka
@emilia 21.09.2016 18:50

tylko, że żaden z prezesów Metalkasu nie imienia na M, więc coś Ci się chyba pomyliło, a już na pewno żadna z ich żon nie ma własnej firmy

emilia
@bujaka 01.12.2016 12:09

Napisałam że to może być zbieżność nazwisk,proszę czytać ze zrozumieniem.Szefowa to p.Grzenia,firma mieści się Lisi-Ogon ul.Rekreacyjna 5.( wcześniej Bydgoszcz ul.Gesia 16) W tym samym budynku jest również druga firma Stoork

zawidziony

bardzo nieprofesjonalny pracodawca. bałagan, przedmiotowe traktowanie ludzi, źle zarządzana firma. nie polecam zdecydowanie

Jaro

Jak jest na magazynie z pracą napisze ktoś?

Zostaw opinię o Metalkas Sp. z o.o. - Bydgoszcz

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Metalkas Sp. z o.o.