Metalkas Sp. z o.o.

Bydgoszcz

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 936 ocen.

Metalkas Sp. z o.o.
4 936

Opinie o Metalkas Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Metalkas Sp. z o.o.

Przydupas

Najlepsza firma na swiecie. Lepszej ku.rwa. nie znajdziecie.

   
Waldi

Niestety komuś nie udało się utrzymać w firmie to teraz pisze te bzdury?

   
Były robol kołchozu metalkas
@Waldi 13.06.2018 11:18

Brawo Waldi 5 min po mojej wypowiedzi. Waldi to zapewne jakaś szycha tej firmy. Ludzie nie musicie mi wierzyć w to co napisałem wcześniej przekonacie się sami jak zaczniecie przygodę z METALSZAJS. Pracowałem tam dosc długo (za dlugo).

   
Były robol kołchozu metalkas

Na wstępie powiem że 3 razy zastanowcie się czy przyjść do tej firmy o ile można ją tak nazwać. Kasa niby dobra ale to tylko jedna zaleta. Wad jest dużo więcej. Duża masa pracowników innej narodowości (tzw Ukraińców) mówi o tej firmie wszystko. Polacy zaczeli odchodzić i to dobrzy fachowcy . Dlatego firma zatrudniaja mase Ukraińców żeby ktoś je. bał. na ich utrzymanie. Dla kierownictwa liczy sie tylko wyrobienie statystyk a Ty musisz zapierbalać. Jeśli ktos chce byc tak traktowany to firma jak najbardziej odpowiednia do zatyrania czlowieka. Najlepiej nieodrywac sie odpracy tylko 8 h je. bać. Ogólnie nie polecam. Zapewne usuną ten post bo za dużo w nim prawdy. Pozdrawiam heniu

   
Marta

Dawno nie udzielaliście się w wątku poświęconym firmie Metalkas? Czy jesteście zadowoleni z warunków i atmosfery pracy? Zaglądałam właśnie na zakładkę "Kariera" https://www.metalkas.com.pl/kariera i chciałam Was podpytać czy u tego pracodawcy faktycznie jest szansa na awans?

   
nowy

Czy to jest 3 zmianowa praca 4bryg.?

   
Marta

@Majki94, rozumiem, że pracujesz w Metalkas w Bydgoszczy, skoro wypowiadasz się w tym wątku, tak? Co możesz powiedzieć o warunkach oferowanych przez tego pracodawcę? @Michu, często mają miejsce takie sytuacje, jak te, które opisujesz? @Patryk, po Twojej wypowiedzi wnoszę, że też pracujesz w Metalkas. Czy pracownikom tej firmy przysługują jakieś dodatkowe benefity socjalne?

   
Nataniel

Dla mnie Metalkas to super miejsce do pracy i jestem zły jak czytam te dyrdymały ludzi będących na bakier z pracą. Wszędzie ich pełno nawet na forach.

   
Majki94
@Nataniel 18.10.2017 18:14

Tyle ludzi ile opini, jednemu się spodoba, drugi zbeszta, no niestety tak to jest :) a sam się nie przekonasz dopóki nie doświadczysz.

   
Michu

Odradzam żeby dostać dzień urlopu musisz się kłócić. Jak jesteś chory to każą chodzić do pracy. Wieczne nadgodziny nawet jak materiału brak to byle coś robić. Zdarzały się sytuacje pracy po 14 nawet 16h.

   
Patryk
@Michu 22.04.2018 11:09

Lekarz każe Ci chodzić do pracy? Zmień go na pewno znajdzie się taki, który w przypadku choroby wystawi Ci zwolnienie. Szkoda, że nie dodałeś, że nadgodziny są PŁATNE.

   
Marta

@Kiss, wypowiadając się na naszym forum przestrzegaj proszę obowiązującego tu regulaminu - zachęcam do zapoznania się z jego zapisami (https://www.gowork.pl/regulamin ). Komentarze w obraźliwym i wulgarnym tonie nie będą akceptowane na naszym forum. @Tori, widziałam, że byłeś zainteresowany pracą w Metalkas. Zdecydowałeś się aplikować na interesujące Cię stanowisko?

   
Nutelka

Firma ma solidną, znającą się na pracy załogę. Fajnie się pracuje i jeśli ktoś chce pracować a zna pracę zapraszamy.

   
Kiss
@Nutelka 05.01.2017 09:22

hahaha, co za bzury! Rekrutują ukraińców bo Polacy już dawno się na tej firemce poznali. Brak szacunku dla ludzi, idźcie krowie bobki do korei północnej, bo takie standardy podtrzymujecie.

   
Pracownik

Ja ponownie pracuje w tej firmie i sobie chwale nawet prezesi są bardzo ok,szkoda tylko że niewidza albo niechca widziedz jak dyrektor psuje im opinię zwalniając ludzi za blachostki powinni się wsiąść za niego.

   
Mucha
@Pracownik 28.03.2018 18:31

No tak bo dyrektor ma totalnie wolną rękę i robi co mu się żywnie podoba, a prezesi o niczym nie wiedzą, proszę...... ten "Pan" idealnie wpasował się w poziom właścicieli firmy i spełnia ich oczekiwania względem podejścia do ludzi. Pracowałam tam, i wróciłabym chyba gdybym wyczerpała wszystkie możliwości łącznie z wyjazdem za granicę i była by to ostateczność okupiona zdrowiem, zwłaszcza psychicznym. A to z tymi prezesami to świetny żart You made my day ;-)

   
Tori

Witam czy ktoś może powiedzieć jak wygląda tam praca na operator cnc prasy krawędziowej?

   
Kocur

Witam, podzieli się ktoś opinia na temat lakierni i kierownictwa tam. Z góry dzięki za jakieś pomocne info.

   
Byly pracownik
@Kocur 29.03.2018 17:17

Szczerze odradzam ci tego zakładu bo bedziesz bardzo zalowal tego ale to moje zdanie a jak chcesz to sproboj tylko po miesiacu czasu bedziesz juz myslal nad zmiana firmy

   
Michał

Firma duża i stabilna, wypłaty na czas a to chyba najważniejsze, ogólnie polecam

   
niedlugo byly -pracownik
@szanujmy się 25.03.2018 17:56

Zgadzam się z tobą w 100 % kolego.

   
romeo

Ja powiem tak, pracowałem w metalku i poszłem do belmy. Teraz wróciłem do metalka. I kuźwa cieszę się że mnie przyjęli. Poczytajcie se o belmie.

   
myjka
@romeo 17.03.2018 15:49

a na jakim dziale robisz w firmie ?

   
Marta

@romeo, czy poleciłbyś pracę w Metalkas Sp. z o.o. osobom zastanawiającym się nad aplikowaniem do pracy w tym miejscu? Co uważasz za największy plus tej pracy? @Niewolnicy Metalkasu, możesz skonkretyzować swoją wypowiedź? Co dokładnie masz na myśli? Może podasz jakieś przykłady? Na swojej stronie internetowej firma ma bardzo jasno rozpisany proces rekrutacji. Znalazłam też kilka aktualnych ofert pracy: https://www.metalkas.com.pl/kariera

   
ZK

a to ciekawe, regularne ogłoszenia na kierownika utrzymania ruchu czy kierownika produkcji są czego powodem? Bo rozumiem nie jest to problem złych rekrutacji?

   
Samo zycie
@Michal 21.12.2017 13:05

To prawda. Często pracownicy z warsztatów nie rozumieją że ich kierownik musi tłumaczyć się swoim przełożonym. A nie są to przyjemne rozmowy.

   
Byly

Pozdrowienia od byłego pracownika

   
Lolo

Chciałbym się dowiedzieć ile zarabia lakiernik? Ktoś może wie jakie stawki mają? Pozdrawiam i proszę o szczere odpowiedzi.

   
xyz

Ja nadal pracuje w Metalkasie i nie zamierzam się zwalniac, zwłaszcza po styczniowej wypłacie. Był zapierdziel ale dostałem ponad trójke. Cały tydzień nie było prezia to wszyscy darli do domu jak najwcześniej mogli. Dyro siedział najdłużej , chyba facet śpi w firmie ale przynajmniej trzyma towarzystwo krótko. Ukraińcy się tylko jego boją na kierowników leją. Dobrze ze rudy zdjęty z brygadzisty. Pozdrawiam kolegów i jak kto chce zarobić niech nie słucha głupot i spokojnie może przyjść.

   
Marek

Rotacja świadczy również o tym, że ludzie nie identyfikują się z firmą tylko skaczą z kwiatka na kwiatek. Firma docenia osoby zaangażowane w pracy i stabilne.

   
Natkins
@Marek 24.06.2017 15:47

Ta firma jest ostatnią, o której mogłabym powiedzieć, że docenia zaangażowanie i stabilność/solidność pracownika.....Wiem to z własnego doświadczenia, odejście z Metalkasu było najlepszą decyzją jaką mogłam podjąć

   
Leszek

Metalkas ma opinię bardzo dobrego pracodawcy. Podpowiedzcie czy potrzebuje firma ludzi?

   
Ja
@Leszek 11.01.2018 09:57

Tak ciągle zatrudniają.

   
Szadziu

Witam! Jeśli to nie jest tajemnicą to proszę o podanie stawki jakiej może się spodziewać nowozatrudnionty pracownik produkcji,z góry dziękuję za przychylenie się do mojej prosby

   
gabriel

Właśnie też chciałbym coś sie dowiedzieć na temat pracy w tej firmie na stanowisku pracownika produkcji.

   
anonymous

Witam jakie są zarobki na stanowisku pracownika produkcji. Na co może liczyć nowa osoba która chce pracować i ma doświadczenie na stanowisku może nie związane bezpośrednio z branża.

   
ziom

Mnie wywalili ale jak pogadałem z dyrem , to mnie przyjęli. Nowe zasady jasne i wiem czego się trzymać. Nikt kogo wywalili nie powie ze sam się do tego przyczynił ze odwalił numer albo lał na robote. Będzie zganiał na wszystkich i wszystko. Ja tam widze ze jak chcesz pracować to możesz i premie tez dostałem a mówili mi ze nie dostane. Roboty jest w pip i końca nie widać. Tyle w temacie.

   
Aga

Witam. Jak w firmie z praca dla kobiet?

   
Aga
@Aga 30.11.2017 19:48

Chodzi mi o produkcje

   
pikuś

Ostatnio na szafach było tak zebrania, dyskutowali gadali i gadali. Przyszed dyrektor i wyp.. wszystkich dyskutantów na czele z fartuchem i się skończyły gadki. Rozmowa była podobno taka- kto chce robić niech robi dalej a kto chce na zebrania i gadac niech wypi.... Ia. Ale płacą dobrze.

   
Świr

Firma jest spoko poza jednym świrem, z którym nie można sie nie zgodzić. Przykro że sporo opinii jest usuwana szkoda, ponieważ widać ze ktoś kształtuje wizerunek swojej firmy nawet na takim niby obiektywnym serwisie

   
administracja biurowa

Nieprofesjonala firma, styl zarządzania pracownikami "pan i władca". Nie polecam

   
Simon
@administracja biurowa 16.10.2017 21:32

Przekonuje mnie twój opis. To jest niestety poziom większości prywatnych małych i średnich firm w Polsce.

   

Zostaw opinię o Metalkas Sp. z o.o. - Bydgoszcz

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Metalkas Sp. z o.o.