ALSTAL Grupa Budowlana Sp. k.

4.2/5

• Jagodowo
  • Prądki
Jacewo - ALSTAL BUDOWNICTWO

3. Opinie o pracodawcach Bydgoszcz
  5. Opinie o ALSTAL Grupa Budowlana Sp. z o.o. Sp. k.

Opinie o ALSTAL Grupa Budowlana Sp. k. Bydgoszcz

Nie przegap nowości o ALSTAL Grupa Budowlana Sp. z o.o. Sp. k.!

ALSTAL Grupa Budowlana Sp. z o.o. Sp. k.

25.11.2025 10:27

Serdecznie witamy na profilu Alstal Grupa Budowlana w serwisie GoWork.

Dziękujemy wszystkim użytkownikom za odwiedziny oraz zainteresowanie informacjami na temat naszej firmy.
    Zależy nam, aby to miejsce było przestrzenią wymiany doświadczeń i spostrzeżeń, które mogą być pomocne dla osób rozważających współpracę z Alstal. Z uwagą zapoznajemy się z publikowanymi tu opiniami, ponieważ wierzymy, że różnorodne perspektywy pozwalają lepiej rozumieć potrzeby pracowników oraz kandydatów.

Jednocześnie prosimy o dzielenie się informacjami w sposób rzetelny i zgodny z faktami. Kultura wypowiedzi oraz wzajemny szacunek sprawiają, że rozmowa staje się bardziej wartościowa dla wszystkich zainteresowanych.

Dziękujemy za poświęcony czas.
    News image

Złomik

10.06.2026 11:04

Widzę, że sporo osób pyta o robotę. Pracowałem tu jakiś czas temu, co prawda niedługo, bo potem się przeprowadziłem do innego województwa, ale szczerze, wspominam nieźle. Warunki przyzwoite, ludzie w większości bardzo spoko. Moim zdaniem nie ma co się bać i spróbować na własnej skórze, może akurat wam się spodoba, nie ma nic do stracenia.

nemo

11.06.2026 13:05

sam też słyszałem sporo pozytywnych opinii od znajomych, którzy niedawno zaczęli i myślę czy samemu nie spróbować
    Byle dalej

31.05.2026 20:29

Firma się składa. Likwidacja oddziałów pod tytułem: centralizacja. Zwalnianie ludzi, jeżeli ktoś jeszcze sam nie odszedł bo nie ma gdzie to siedzi i liczy, że w tym miesiącu go pominą. HR jesteście tutaj jeszcze ze swoimi mądrościami? Brylanty z gazet, na tyle firma ma środków, na kupowanie nagród żeby błyszczeć, na ludzi brakuje. Nowy zarząd położył co tylko mógł.

02.06.2026 09:28

Dokładnie tak jak napisałeś. Zwolnienia, cięcia kosztów, ten statek pomału tonie..

10.06.2026 19:27

Może podwykonawcy by coś powiedzieli? Macie kasę czy nadal liczycie na szczęśliwy traf?
    Łowca

08.06.2026 13:57

Jakie stanowisko polecacie dla osoby bez doświadczenia zawodowego? Chciałbym gdzieś zacząć i się wdrożyć. Może ktoś ma wskazówkę, od czego najlepiej wystartować?
    shadelet

09.06.2026 14:54

najlepiej spytać ich bezpośrednio, znajdź maila i napisz do nich które stanowiska maja szanse teraz na zatrudnienie niekoniecznie z doświadczeniem i może się uda

10.06.2026 19:25

W tej firmie każde.
    Krzewik

09.06.2026 08:42

Potrzebuję umowy na czas nieokreślony. Mam tutaj na taką szansę? A jak umowa jest o pracę określona to na ile?
    PoProstuFakty

11.05.2026 17:51

Ta firma jest porządna. Są normalne umowy, wypłaty, atmosfera. Ludzie nie doceniają tego, co mają. Kolega pracuje w podobnej branży i nie ma tak dobrze. Mówiłem mu, że jest teraz trochę ogłoszeń, więc może się przeniesie.
    WidziałemTrochę

07.04.2026 11:34

Dosyć szybko się tutaj awansuje, jeśli się człowiek postara, czy nie ma co liczyć? Zastanawiam się, czy faktycznie widać ścieżkę rozwoju, czy to raczej teoria z ogłoszenia. W poprzedniej firmie "możliwość awansu" znaczyła tyle co nic aa
    Mistrz

11.04.2026 18:48

Bardzo szybko. Szybciej niż myślisz. Im jesteś słabszy tym większa szansa na bycie dyrektorem
    Mistrz

11.04.2026 18:51

Docenia? Kogo???? A swoich... I na krótko. Więcej znaczy mniej. Mniej ludzi, mniej projektów, mniej jakości- Więcej kpiny.
    wilk

01.04.2026 10:32

Jak najlepiej rozpocząć pracę? Pytać o wszystko czy próbować samodzielności? Z jednej strony nie chcę być upierdliwy, a z drugiej – głupio coś spartolić na starcie. Jak Wy to robiliście?
    półchłód

04.04.2026 19:35

myślę, że fajnie jest być trochę samodzielnym, ale pytania nikomu nie zaszkodzą. Jak w czymś nie jesteś pewny, to lepiej zapytaj
    bursztyn

10.01.2026 23:54

Ogólnie jak ktoś chce święty spokój to polecam z tego co słyszałem kumpel kilka lat temu z roboty tutaj był zadowolony, a co powiecie o pracodawcy aktualnie?
    Spider

21.03.2026 00:31

Gościu, siedzisz tu na forum już 3 miesiąc, jak nie dłużej i ciągle się produkujesz i konfrontujesz każdy możliwy wpis. Nie pracujesz już tu z tego jak się podpisujesz, weź sobie znajdź jakieś hobby, bo to jest już kurde jakieś niezdrowe. Nie podobało ci się, spoko, przecież nie musiało, ale w takim razie odetchnij z ulgą, że cię tu nie ma, zamiast non stop pisać o swojej byłej pracy. Serio, załapaliśmy jakie masz wrażenia, nie musisz tego powtarzać w koło Macieju.

24.03.2026 22:37

Uaaa coraz pięknie sobie hr poczyna. Ktoś potrzebuje jeszcze potwierdzenia, że ten dział należy omijać? Jeżeli tak się wypowiadacie na temat komentarzy, to komentarz pozostaje zbędny. Tak, znów usuniecie ale wiecie, że to widać prawda? Zamazane opinie nadal nimi są.

17.03.2026 15:46

Spider

21.03.2026 00:40

Po coś jednak jest admin i regulamin forum, bez powodu by nie usuwali

05.03.2026 09:39

CYAN

06.03.2026 09:44

fakt, praca jest taka jak wszędzie – ani nie leży w złotych górach, ani nie woła 'uciekaj'. zależy czego szukasz.
    dimcresting

07.03.2026 20:48

czyli nic nadzwyczajnego, ale przynajmniej chociaż stabilna sytuacja. myślisz, że dałoby radę się tam rozwinąć?
    Nightlumen

02.03.2026 17:03

Doceniam firmę za podejście do pracowników. Swoje tam przepracowałam raz było trudniej, raz łatwiej, ale ogólnie bardzo na plus. Ludzka atmosfera jest i zarobki normalne.
    półwyłom

24.02.2026 09:16

nie wszyscy się do tego nadają, niestety, ale to dość szybko wychodzi. na pewno jak ktoś chce się nauczyć takiej pracy, to tutaj spokojnie się wszystkiego dowie i wprawi. a jak polubi, to jest w firmie dla niego albo niej miejsce bez problemu. także ogólnie polecam.
    mróz

25.02.2026 11:34

brzmi zachęcająco, a jak z nauką w praktyce? są jakieś wsparcia dla nowych?

26.02.2026 22:02

(usunięte przez administratora)Skoro tak bardzo potrzebujecie plusów to proszę: 1. Rotacja - ROTACJA, ile osób ma zielone kółka na LI? Nawet chat spytajcie o średnią krótkość zatrudnienia. 2. Zarządzanie.... minuta ciszy, a może z 10 minut. Chaos to idealne określenie poziomu (usunięte przez administratora). 3. Budowy... tutaj czasu braknie, aby ująć radość pracowników budów z poziomu ich ewaluacji w firmie.(usunięte przez administratora) 4. Zmiany, zmiany pamiętniczku mój kochany! Jednego dnia awansują, drugiego zwalniają... ale nie ma rotacji- patrz punkt 1. (usunięte przez administratora)

13.02.2026 13:13

sennica

14.02.2026 21:17

a jakie są szczegóły tej pracy? pytam, bo szukam czegoś sensownego i chętnie bym spróbował. co warto wiedzieć przed aplikacją
    Patefon

24.02.2026 23:43

Określajcie stanowisko, no bo przecież nikt nie będzie wróżył z fusów, im bardziej ogólne pytanie, tym mniej pomocna odpowiedź...
    lowdusk

14.02.2026 20:55

Czy mogę się spodziewać jakichś konkretnych pytań na rozmowie o pracę?
    ZwyczajniePiszę

16.02.2026 01:24

na poprzednich rozmowach miałem jakieś pytania o moje umiejętności i co mogę wnieść do zespołu. raczej standardowo.
    Patefon

24.02.2026 23:42

Ale przecież to zależy. Nawet nie wiadomo o jakie stanowisko chodzi. Rozmowy z zasady nie mają sztywnego przebiegu i to też w dużej mierze zależy od tego, jaka będzie twoja postawa podczas tej rozmowy
    cieplikon

15.02.2026 12:20

Można się do was zatrudnić na pół etatu albo 3/4 etatu, czy raczej tylko pełny etat wchodzi w grę? Bo mam inne obowiązki i nie wiem, czy jest w ogóle sens aplikować. Jak ktoś pracuje w niepełnym wymiarze, to niech da znać, jak to wygląda.
    Rozsiewka

12.02.2026 14:42

Trzeba mieć do was jakiekolwiek doświadczenie, czy biorą od razu po szkole? Zastanawiam się, czy warto próbować od razu po technikum. Może ktoś zaczynał podobnie i coś doradzi?
    strumyczek

14.02.2026 20:18

a co tam, warto spróbować. Nawet po technikum można się załapać, a praktyki są ogólnie pozytywne.
    zośka

20.01.2026 09:15

Asystent / Asystentka Zarządu- po raz kolejny jest to ogłoszenie, z czego to wynika? Ktoś aplikował? jakie widełki płacowe?

21.01.2026 19:36

Wszyscy zwiali. Chcesz poświęcić swoje zdrowie, żeby służyć? Nie? To nie aplikuj.
    Alina

20.01.2026 14:10

Asystentka zarządu. Czemu tak często szukają? . na pracuj.pl znów to ogłoszenie. Aż taka rotacja wśród pracowników administracji?

21.01.2026 19:34

Hehe atmosfera cudowna! Wszyscy są zadowoleni , znaczy zarząd, bo nikogo ludzie nie obchodzą. Rotacja? Wirówka ma mniejszą obrotówkę na minutę, wartościowi ludzie odchodzą lub już ich nie ma. Dajcie spokój z tym wsparciem działów.
    xyz

07.10.2025 08:44

Cześć, jak oceniacie pracę w ALSTAL w Poznaniu? Widzę rekrutację na stanowisko specjalisty ds. umów i zastanawiam się nad aplikowaniem. Proszę o wypowiedzenie się : )

07.12.2025 14:38

Dział marketingu w formie! Zróbcie dzień radosnego pracownika. Koniecznie w swetrze w renifery, wszyscy usiadą w kółku i będzie świątecznie! Wiejski festyn to idealne określenie stopnia profesjonalizmu.

20.01.2026 14:59

Dział umów ma rotację większą niż na dworcu, tam jak pracujesz dłużej niż 3 miesiące to jesteś długoletnim pracownikiem i proponują ci stanowisko kierownicze(dosłownie). Nie polecam działu umów w Alstal.
    Rozłógik

08.01.2026 21:53

Zatrudniając się tutaj mogę spodziewać się miłej atmosfery? Lubicie się nawzajem?

10.01.2026 13:07

Żart tygodnia... marketing chyba chce premie. Przy rotacji na karuzeli bez zapiętych pasów, wylatujesz jak red bull

20.01.2026 14:57

Brak miłej atmosfery, nikt nic nie wie, każdy odpycha od siebie robotę. Przez ciągłą rotację nikt nawet nie próbuje wdrożyć w obowiązki, dostajesz maila na łeb i radź se sam.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ALSTAL Grupa Budowlana Sp. k.?

Kontakt - ALSTAL Grupa Budowlana Sp. z o.o. Sp. k.

Gajowa 99 85-717 Bydgoszcz

Branża główna: Budowa budynków

FacebookIconInstagramIconLinkedinIcon
    półśnieżek

09.01.2026 12:24

Dużo pytań, mało odpowiedzi. Pewnie się powtórzę, ale ciężko się przebić przez cały profil - jak jest z dodatkami, benefitami itd.? Można gdzieś znaleźć jakąś rozpiskę co oferują? W sumie przydałoby się to zebrać w jednym miejscu, bo wiele osób pyta o to samo. Może ktoś ma aktualne info?
    zor

11.01.2026 00:13

słyszałem o atrakcyjnych benefitach w tej firmie, takich jak opieka medyczna czy zwrot kosztów dojazdu. Jeśli masz konkretne pytania, może dobrze byłoby zadzwonić do nich lub napisać e-mail.

13.01.2026 13:40

Benefity są na platformie work smile-co miesiąc ci przelewają pewną kwotę i możesz wybrać na co chcesz (tam też jest medicover i multisport), odnośnie premii to tylko na święta Bożego Narodzenia ale o ile mi wiadomo to firma źle stoi finansowo i w tym roku do końca niebylo wiadomo czy będzie premia świąteczna. Żadnych innych premii nie ma-przynajmniej w biurze
    zor

07.01.2026 15:42

Jest jakiś określony profil kandydata w który trzeba się wstrzelić?
    ObyPozytywnie

08.01.2026 22:14

Z tego co słyszałem, firma raczej otwiera się na różne profile kandydatów. Kluczowe są motywacja oraz chęć nauki, więc nie bój się aplikować.

10.01.2026 13:04

Im mniej potrafisz tym większe możliwości. Pewnie i awans pójdzie błyskawicznie. Idealny profil to wykształcenie przeciwne od zakresu obowiązków.

31.12.2025 10:08

Szczerze nie polecam firmy, jedyny plus to terminowe wynagrodzenia. Jak nie będziesz lizał (usunięte przez administratora)tym co trzeba (czyt. Głównie prezesowi) to nic z tego. Ludzie wylatują z dnia na dzień...
    Paleci

18.12.2025 15:15

Hej, jak wygląda sytuacja na budowie parku wodnego w Lubinie?
    greendog

09.12.2025 13:47

Jaka jest opieka medyczna? Pytam, bo w poprzedniej pracy było z tym kiepsko, a teraz chciałbym mieć wszystko dopięte na spokojnie. Dajcie znać, czy warto dopłacać do jakiegoś pakietu czy standard wystarcza?
    MJ

13.08.2025 11:21

Proces rekrutacji prowadzony przez Panią Marcelinę stanowi przykład wzorowego połączenia profesjonalizmu i empatii. Od pierwszego kontaktu odczuwałam partnerskie podejście, klarowną komunikację oraz pełną transparentność działań. Cały proces przebiegał sprawnie i w atmosferze wzajemnego szacunku. Takie podejście buduje zaufanie i kształtuje pozytywny wizerunek firmy, zachęcając do podjęcia współpracy.

07.12.2025 14:40

I to jedyna prawda. Marcelina jest profesjonalna, szkoda, że inni już nie. Zał też tych co odeszli, nowa władza to zaprzeczenie wartości firmy.
    nowy

19.11.2025 14:08

Na czym tak właściwie dokładnie polega wasza praca, co trzeba umieć, żeby mieć szansę na zatrudnienie? Nie chcę wysyłać CV w ciemno. Może ktoś opowie, jak wygląda dzień pracy i jakie są główne obowiązki.

07.12.2025 14:34

Wysyłaj śmiało. Jeżeli masz słabe cv i nie masz skończonych uczelni żadnych to będziesz idealnym kierownikiem albo i managerem. Firma nie stawia na wiedzę, a na pozerów. Więc im mniej umiesz tym większe szanse. Zobacz ile osób ma open to work. Zobacz ile stron www ma firma, inne dane, inni ludzie. Byle zmylić klientów. Może nikt nie zrozumie, że to ta sama firma?
    Anakonda

15.06.2022 08:34

Uciekaj jeśli tylko możesz, inaczej słowo "rekomendacja" będzie śniło Ci się po nocach i będziesz kazał dzieciom pisać rekomendacje na zakup zabawek. Bezsensowne procedury na procedury poparte procedurami i bezsensownym potwierdzaniem potwierdzonych już rzeczy co zajmuje większość czasu. Wielu próbowało już to zmienić, już ich nie ma. Mnie już też. Jeśli nie masz szacunku do siebie i swojej pracy to na pewno będziesz zadowolony.
    ZBIG

28.11.2025 16:06

Potwierdzam. Ta firma to jakiś ABSURD... daje im poł roku i się zawiną. Nie kończą inwestycji, a rotacja większa niż ruch na DWORCU 😉

07.12.2025 14:28

Dworzec w Koszalinie,budowy bez ludzi. Brak zarządzania ze strategią. Ludzie się nie liczą, liczy się lizusostwo do szefa. Kto mógł to odszedł, kto został widać musi do czasu nowej pracy. Każdy komu zależało został pożegnany.

05.12.2025 23:31

Ostatnimi czasy pojawiają się jakieś filmy propagandowe - co to za pomysły - inspirowane wprost folklorem. Prawda jest taka ze większość najlepszych ludzi już z tej firmy odeszła zarówno po stronie realizacji jak i po stronie pozyskiwania kontraktów. Wiejski marketing nie poprawi wyników, portfela zamówień, a klient nie nabierze się na taki kicz.
    #ProjectManager

07.12.2025 14:20

Prawda. Osoby z realizacji masowo odchodzą. Oddział Śląski upadł. Kto ma pozyskiwać kontrakty? Kasa marnowana na filmy zamiast dbać o ludzi.

24.11.2025 09:44

26.11.2025 21:07

To gratulujemy! Dobra atmosfera to podstawa! Nie tutaj i nie wierzę.
    rixx

17.11.2025 08:54

Bardzo duże wymagania stawiają kandydatom? Chodzi mi o ten okres świeżo po zatrudnieniu. Nie boję się pracy, ale czasem firmy trochę przesadzają na starcie. Jak tu to wygląda?
    P.

26.11.2025 21:01

Ty się ciesz jak nie zadzwonią. Oszczędzisz nerwów. HR- zapewne skasuje komentarz, bo po co mieć uczciwy pogląd.

24.11.2025 10:30

Czy istnieje tutaj coś takiego jak program poleceń pracowniczych?
    kaku

26.11.2025 12:30

Nie słyszałem o programie poleceń, ale warto zapytać dział HR. Mogą mieć jakieś akcje lub plany w tym zakresie.
    gustaf

21.11.2025 10:12

Czy osoba zaraz po 18 (typowy żółtodziób) ma szanse dostać się do firmy? Pytam dla znajomego, który dopiero startuje zawodowo. Wiadomo, każdy gdzieś musi zacząć aa
    dinoz

21.11.2025 08:54

Ktoś ostatnio przechodził rekrutację i mógłby opowiedzieć, jak to mniej więcej wyglądało? Chciałbym się lepiej przygotować. Może ktoś podpowie, jakich pytań się spodziewać albo jak to wyglądało u niego.
    Xap

20.11.2025 14:01

Kiedy mogę się spodziewać telefonu, jeśli bym dziś wysłał CV? Zdarzało się komuś, że szybko oddzwaniali? Bo nie wiem, czy już się szykować na rozmowę, czy czekać spokojnie aa.
    perkins

20.11.2025 09:22

Cała rekrutacja stacjonarnie przebiega? Niektórzy robią pierwsze etapy online, więc pytam z ciekawości. Jak to wygląda tutaj?
    Wioska

04.07.2025 19:01

Cześć. Jak przebiega tu cała rekrutacja krok po kroku? Ile jest etapów?
    tomi

08.10.2025 23:56

no właśnie z tymi ogłoszeniami to różnie bywa, może lepiej maila napisać jak już ktoś z rekrutacji sie odezwie
    Wajdel

19.11.2025 22:25

Nie no, nie przesadzajmy, bez powodu nie wstawiają. Najlepiej aplikować w standardowy sposób, potem ewentualnie kombinować.
    zakun

19.11.2025 11:06

Niedawno pracę zaczęłam, więc ciężko mi coś więcej powiedzieć. Póki co jest całkiem dobrze. Pracy jest faktycznie dużo, ale jakoś sobie radzę i powoli się wdrażam. Fajni ludzie. Może skrobnę coś tu więcej po paru miesiącach, ale jakby ktoś się zastanawiał, czy próbować tutaj, to polecam.
    Ameba

17.11.2025 12:45

Polecam to miejsce pracy. Sam miałem obawy na początku, ale szybko się przekonałem. Naprawdę dobra ekipa i fajny klimat.

12.10.2025 21:24

Jakie warunki pracy,zarobki i atmosfera w Łodzi? Chodzi mi głównie o dział zakupów?
    sosna

05.11.2025 13:59

W Łodzi w dziale zakupów atmosfera jest naprawdę przyjazna, a wynagrodzenia są na dobrym poziomie jak na region.
    golden

16.11.2025 23:17

a to duże porównanie masz? tak zabrzmiało w sumie i z chęcią się dowiem czegoś więcej o tych zarobkach tutaj

Zostaw merytoryczną opinię o ALSTAL Grupa Budowlana Sp. z o.o. Sp. k.