ALSTAL Grupa Budowlana

Inowrocław

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 253 ocen.

Opinie o ALSTAL Grupa Budowlana

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ALSTAL Grupa Budowlana

Markus

Czy dog i wasp nadal kopią dołki pod innymi pracownikami w Alstalu.

Alibaba
@Markus 03.10.2017 22:50
Czy dog i wasp nadal kopią dołki pod innymi pracownikami w Alstalu.

Dog zmienił psiarnię, osa nadal bzyka, ale po zimie pewnie zmieni ul

skull

zarobki bardzo wysokie, bardzo fajna atmosfera, polecam

Adam Sosnicki

Gratuluję podpisania umowy na budowę sali koncertowej w W-wie 57 mln !!!! Prężnie się rozwijacie .czy dla. Kierownika robot sanitarnych znajdzie się etat na tej budowie ?mam 8 letnie doświadczenie w realizacji HVAC .czy warto przesyłać CV

AS
@Adam Sosnicki 20.07.2017 17:52
Gratuluję podpisania umowy na budowę sali koncertowej w W-wie 57 mln !!!! Prężnie się rozwijacie .czy dla. Kierownika robot sa...

Ale liże

anonim

(usunięte przez administratora)

21
@Szczery 22.09.2017 14:11
Tylko współczuć, koniec życia prywatnego 12-14 godzin w pracy. A po 2-3 miesiącach wizyta u lekaża specjalisty dspraw chorub al...

krzychu ty nędzażu i lajkoniku! nie chcialo sie pracowac to cie wylali!!!!!

Max
@21 19.10.2017 11:57
krzychu ty nędzażu i lajkoniku! nie chcialo sie pracowac to cie wylali!!!!!

Szłyszałem, że z Alstalu nie wylewają, ludzie sami odchodzą zrujnowani psychicznie.

Julita

@Beton jeśli jakiś wpis został usunięty to znaczy, że naruszył on regulamin forum. Regulamin znajdziecie na stronie http://www.gowork.pl/regulamin Czy ktoś z was podzieli się informacjami na temat pracy w firmie ALSTAL Grupa Budowlana?

marek

Pracowałem tam i wiem jak jest naprawdę,są przdupasy i są normalni.Przydupasy chodzą pół kroku za zwierzchnikiem.Normalni [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a przydupasy i donosiciele się opieprzają.Jakie rozmowy kwalifikacyjne,może są ale dla swieżaków ambitnych, nie mających pojęcia o życiu.

Julita

@qwert czy powiesz coś więcej o procesie rekrutacji? Ile było etapów? Czy na rozmowie kwalifikacyjnej były trudne pytania? @Szczery czy masz jakieś złe doświadczenia związane z pracą w ALSTAL Grupa Budowlana? Wszystkie informacje na forum są ważne dla osób nowo zatrudniających się do firmy.

bob

coraz więcej zleceń i coraz więcej miejsc pracy, ja jestem zadowolony i z pracy i z płacy

Prawda
@bob 25.09.2017 21:39
coraz więcej zleceń i coraz więcej miejsc pracy, ja jestem zadowolony i z pracy i z płacy

Zmiń nick na ciechon

Boss

Pewnie chciał odejść, to wtedy otworzył im oczy!!!

qwert

czy ktoś moż się orientuje ile w al;stalu można zarobić jako kierownik na budowie

qwert
@Tadek 09.09.2017 18:13
Wynagrodzenia w ALSTAL: Kierownik budowy na rękę od 6 do 10 k Kierownik projektu od 8 do 15 k na rękę Wszystko zależy od...

podziękował złożyłem papiery na kierownika budowy .czy mają budowy w Poznaniu?

Rozeznany
@Tadek 09.09.2017 18:13
Wynagrodzenia w ALSTAL: Kierownik budowy na rękę od 6 do 10 k Kierownik projektu od 8 do 15 k na rękę Wszystko zależy od...

Znam firmę od podstaw, pensja nie ma nić wspólnego ze stażem oraz doświadczeniem, liczy się ile razy w tygodniu z inforamacjami pojawi się dany pracownik w kokoju nr 2 lub budzie.

Daria

Brawo Śniegu !!! Błyskawiczna i zasłużona kariera!

bubu

poprzednio pracowałem u konkurencyjnej firmie i wiem jedno, w Alstalu panuje ład i porządek oraz pełne zaangażowanie w każdy projekt, polecam prace w tej firmie

eee
@bubu 29.08.2017 12:11
poprzednio pracowałem u konkurencyjnej firmie i wiem jedno, w Alstalu panuje ład i porządek oraz pełne zaangażowanie w każdy pr...

moim zdaniem alstal jest super, ale z tym ładem i porządkiem to bym nie przesadzała ,jest wiele do doskonalenia

Arek
@eee 31.08.2017 09:18
moim zdaniem alstal jest super, ale z tym ładem i porządkiem to bym nie przesadzała ,jest wiele do doskonalenia...

ja jestem na konstrukcjach stalowych na cichej spawaczem i nie jest złe .stawki dla spawaczy i monterów są powyżej 20 na godzinę ,do tego płaca za 50 i 100 za nadgodziny i soboty , wszystko płatne jak zegarku , do tego premie na święta plus paczki z wianda

sws

( usunięte przez administratora ) jest najlepszym dyrektorem w ALSTALU !!!

ALSTAL Grupa Budowlana
pracodawca

Uniwersytet Medyczny w Poznaniu zyska nowy budynek dydaktyczno-biurowy

Firma ALSTAL Grupa Budowlana podpisała umowę z Uniwersytetem Medycznym im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu na wykonanie drugiego etapu budowy budynku dydaktyczno-biurowego, który ma służyć studentom tej uczelni.

Budynek usytuowany jest u zbiegu ulic Marcelińskiej i Przybyszewskiego. Zakres prac obejmował będzie wykończenie i zagospodarowanie tego obiektu. W tym m. in. roboty murowe, prace wykończeniowe na dachu, roboty wykończenowe wewnątrz gmachu, stolarka drzwiowa i okienna, instalacja CO, CT i WL, instalacja wod-kan itp. Gmach ma ponad 5 700 m. kw. powierzchni użytkowej.

Z ramienia ALSTALU umowę sygnował dyrektor ds. realizacji Zbigniew Litkowski (na zdjęciu - z lewej), zaś ze strony uczelni - zastępca Kanclerza ds. klinicznych i rozwoju, dr n. med.  Rafał Staszewski. 

ALSTAL Grupa Budowlana
pracodawca

Zaczynamy modernizację odkrytego basenu w Oławie

W pierwszej dekadzie sierpnia przedstawiciel naszej spółki Marcin Śniegowski podpisał w imieniu prezesa firmy ALSTAL Grupa Budowlana umowę na zmodernnizowanie odkrytej pływalni w Oławie. Ze strony gminy umowę sygnował burmistrz Tomasz Frischmann. To już kolejny kontrakt, podpisany w tym roku. 

Umowa obejmuje rozbudowę zespołu basenów odkrytych z wykorzystaniem odnawialnych źródeł energii oraz budowę kompleksu terenowej infrastruktury sportowo – rekreacyjnej. W pierwszym etapie umowa obejmuje rozbiórkę starej niecki basenu, a następnie - budowę nowych wraz z całym wyposażeniem i infrastrukturą sportowo-rekreacyjną.

Koszto robót oszacowano na 24,4 mln zł.

Daria

Gratulacje dla Sniegusia .znakomita współpraca i super kontrakty .

anonim

(usunięte przez administratora)

sowa

co ty wymyslasz jak nie wiesz .awansował na szefa sprzedaży w alstal dom

ALSTAL Grupa Budowlana
pracodawca

Wizytacja budowy zespolu szkolno-przedszkolnego w Poznaniu: jest bardzo dobrze!

Pod koniec ub. tygodnia budowę zespołu szkolno-przedszkolnego na poznańskim Umultowie wizytowali przedstawiciele władz Poznania, w towarzystwie przedstawiciela zarządu ALSTAL Grupa Budowlana. Konkluzja jest optymistyczna: mimo złej pogody prace idą pełną parą, widać zaangażowanie i efekty energicznych działan ALSTALu. - Jestem zadowolony, że prace idą zgodnie z harmonogramem, choć pogoda przecież nie rozpieszcza budowlańców - powiedział obecny na budowie wiceprezydent Poznania, Mariusz Wiśniewski.

Umowę na wybudowanie tej nadzwyczaj potrzebnej poznaniakom inwestycji podpisaliśmy w maju br. W maju też rozpoczęły się prace na placu budowy. - Osiągnęliśmy już upragniony "stan zero". Teraz będzie już tylko lepiej, za chwilę mury zaczną piąć się do góry  - mówił obecny na placu podczas wizytacji Dyrektor Pionu w ALSTAL, Zbigniew Litkowski.

- Budowa Zespołu Szkolno- Przedszkolnego na Umultowie to wyjście na przeciw zapotrzebowaniu mieszkańców tego rejonu miasta na obiekty zarówno edukacyjne, jak i sportowe, i rekreacyjne. Powstanie tu przecież taki szkolny "kampus": będzie hala sportowa, boiska, szkoła i przedszkole, ale też plac zabaw i cała infrastruktura sportowo- zabawowa. Teraz na placu budowy widać dopiero fundamenty, ale wiem, że gdy we wrześniu 2018 dzieci ruszą do swojej nowej szkoły czy przedszkola, będą miały powody do zadowolenia. Dziś ja jestem zadowolony, że prace idą zgodnie z harmonogramem, choć pogoda przecież nie rozpieszcza budowlańców - powiedział dla serwisu Poznan.pl wiceprezydent Poznania, Mariusz Wiśniewski. 

Koszt budowy oszacowano na 24,6 mln zł. Nowa szkoła będzie miała 24 oddziały, przedszkole zaprojektowano na 6 oddziałów. W kompleksie znajdzie się też  biblioteka oraz kompleks sportowy. Zespół pomieścić ma ponad 600 dzieci. Zakończenie prac zaplanowano tak, by uczniowie zaczęli w niej nowy rok szkolny 2018/2019. - Fajnie jest budować takie nowoczesne, atrakcyjne obiekty. Myślę, że zadowolimy wszystkich: i tych małych, i tych większych mieszkańców tego rejonu Poznania - podsumowuje dyrektor Zbigniew Litkowski.

Mieszkanka

Alstal nie raczy odpowiedzieć - ale z tego co już się dowiedziałam - to "zjadają tam HRowców i marketingowców" :)

wodnikszuwarek
@Mieszkanka 31.07.2017 23:16
Alstal nie raczy odpowiedzieć - ale z tego co już się dowiedziałam - to "zjadają tam HRowców i marketingowców" :)...

Można wiedzieć co szanowna koleżanka miała na myśli pisząc o konsumpcji marketingowców ? ;)

As

Czy ktoś może wie ile budow obecnie realizuje Alstal?

Aga
@As 28.07.2017 18:58
Czy ktoś może wie ile budow obecnie realizuje Alstal?

Alstal ma kilka oddziałów i pionów każdy z nich prowadzi od kilku do kilkunastu kontraktów ,kontrakty od 20 do 100 mln .kazdy oddział posiada swoje działy kosztorysowe ,umowne,finansowe i realizacyjne .z tego co mi wiadomo wartość prowadzonych kontraktów to ponad 1mld

Folba
@Aga 31.07.2017 20:37
Alstal ma kilka oddziałów i pionów każdy z nich prowadzi od kilku do kilkunastu kontraktów ,kontrakty od 20 do 100 mln .kazd...

Jest gdzie realizować swoje ambicje ! Pracuję tu ponad 6lat i powiem tak: zajefajna firma ,super ludzie fajna atmosfera ,ale tylko dla ambitnych i pracowitych. ????

zorro

najlepszy pracodawca u którego dotychczas pracowałem

Mieszkanka

Na Pracuj pojawiła się znów oferta do marketingu. W ciągu ostatniego czasu kolejny raz - rok temu wysyłałam ale nikt się nie odezwał. Ilu pracowników liczy dział?

ALSTAL Grupa Budowlana
pracodawca

Rozbudujemy szkołę muzyczną w Warszawie

W poniedziałek, 17 lipca, w siedzibie Państwowego Zespołu Szkół Muzycznych w Warszawie przy ul. Miodowej 22c, przedstawiciele firmy ALSTAL Grupa Budowlana podpisali umowę z szefostwem placówki na rozbudowę siedziby szkoły.

Młodzież ucząca się w szkole od dawna nie mieści się już w starym budynku. Zadecydowano więc o rozbudowie obiektu sarego sierocińca, mieszczącego się przy ul. Rakowieckiej 21. Prace obejmą gruntowną modernizację budynku i dobudowanie nowego skrzydła z salą koncertową. Obie części zostaną połączone szklanym łącznikiem. Sala koncetowa obliczona została na 300 osób, powstanie na planie koła. W obiekcie będzie też dużo więcej sal do ćwiczeń, tak, by uczniowie placówki (jest ich 700) mogli swobodnie rozwijać i kształtować swoje talenty.

Za projekt odpowiedzialna jest pracownia Konior Studio. ALSTAL Grupa Budowlana wygrała przetarg na tę inwestycję, oferując cenę 57,5 mln zł.

W poniedziałek umowę sygnowali: z strony firmy ALSTAL Grupa Budowlana - prezes Jarosław Szczupak, ze strony Państwowego Zespołu Szkół Muzycznych - jego dyrektor, Iwona Waga-Parafiniak. Uczniowie wprowadzą się do nowej siedziby we wrześniu 2019 roku. 

Julita

@Inżynier na kierownika budowy to wymagania mają duże, doświadczenia też wymagają .Możesz sobie sprawdzić w ich ofercie pracy. Wymagają : Wykształcenia wyższego technicznego (budownictwo) Uprawnień budowlanych w zakresie wykonawstwa bez ograniczeń w specjalności konstrukcyjno-budowlanej Doświadczenia w kierowaniu robotami na stanowisku kierownika robót lub kierownika budowy Doświadczenia we współpracy z podwykonawcami, inżynierem kontraktu i inwestorem Dobrej, praktycznej znajomości prawa budowlanego, prawa pracy i przepisów BHP Dobrej, praktycznej znajomości MS Office, MS Project oraz AutoCAD Dobrej organizacji pracy i samodzielności Dyspozycyjności i gotowości do podróży służbowych na terenie całej Polski Prawo jazdy kategorii B

Inżynier

Dlaczego Alstal szuka kierowników budowy bez jakiego kolwiek doświadczenia. Jak jest przyczyna tylu odejść kierowniów w ostatnim czasie?

Inż
@GTA 04.07.2017 16:14
Kierowników bez doświadczenia ? Człowieku u nich przejść proces rekrutacji to jakaś krucjata byłem na trzech spotkaniach i nic...

Człowieku to z Ciebie szczęściarz, że nie nalazłeś tam zatrudnienia.

tony
@GTA 04.07.2017 16:14
Kierowników bez doświadczenia ? Człowieku u nich przejść proces rekrutacji to jakaś krucjata byłem na trzech spotkaniach i nic...

nieprawda dostalem się po drugiej rozmowie kwalifikacyjnej .pracuję .jest ok!

MACIEJ1

człowieku co ty pieprzysz Alstal to najlepiej zarabiająca firma w branży .Zobacz w necie sa ich papiery ,mieli 13 milionów zysku

krzysztof
@MACIEJ1 27.06.2017 15:42
człowieku co ty pieprzysz Alstal to najlepiej zarabiająca firma w branży .Zobacz w necie sa ich papiery ,mieli 13 milionów zy...

Nie wiem czy dobrze czytam te papiery finansowe ,ale zysk wykręcili 14237000

Zitek

I tak budżet w plecy, ale pewnie będzie aneks do umowy

ALSTAL Grupa Budowlana
pracodawca

W sprawie ew. zatrudnienia prosimy o kontakt z naszym działem HR: (52)3555400. Pozdrawiamy

soni

można wiedzieć jaka jest wartość kontraktu?Czy Państwo posiadacie już skompetowaną kadrę dla tego zadania ?

ALSTAL Grupa Budowlana
pracodawca

Ruszamy z budową Centrum Sportu w Błoniu

Pod koniec maja w ratuszu w Błoniu podpisaliśmy umowę z Gminą Błonie na budowę Centrum Sportu w tym mieście.Obiekt o powierzchni użytkowej prawie 7500 m.kw. składał się będzie z dwóch kondygnacji nadziemnych i jednej podziemnej.

Wielofunkcyjny kompleks sportowo – rekreacyjny będzie obejmował m.in. budynek hali sportowo – widowiskowej z widownią na 500 miejsc i boiskami do siatkówki, koszykówki i piłki ręcznej, korty do squasha, kryty basen ze zjeżdżalniami, basenem sportowym, basenem rekreacyjnym i wodnym placem zabaw dla dzieci, a także bogatą strefę SPA z saunami oraz kręgielnię, strzelnicę, salę konferencyjną i infrastrukturę towarzyszącą. Wokół obiektu zaprojektowano rekreacyjną strefę zieleni i parking na ok. 150 miejsc.

mila

Panie Zbyszku.Gratuluje nowego kontraktu pieknie Pan wyszedł na fotkach na fejsie

Roman

Solidna firma

Michał
@Roman 20.05.2017 23:53
Solidna firma

Rzeczywiście solidna firma (usunięte przez administratora)

Asia

Jak dla mnie firma bardzo dobrze traktuje pracowników, zwłaszcze kobiety, nie mam ządnych zastrzeżeń

Maras

dobre wynagrodzenie nawet na najnizszym szczeblu

krzysztof

gratuluję podpisania umowy w sprawie budowy szpitala w Gnieznie Czy będziecie zatrudniać inzynierów na budowę

Patryk

Jutro idę na rozmowę o pracę, znajomy pracuje i sobie chwali, a jest osobą dość wymagającą

jozef

syn tam pracuje i sobie chwali

anonim

(usunięte przez administratora)

Ania

Było naprawdę super!!!!!!!!!!!!!!!

koko
@Ania 04.05.2017 18:30
Było naprawdę super!!!!!!!!!!!!!!!

Gdzie?

Jurek

Dobre warunki pracy, wynagrodzenie na czas, wszystko z pracodawcą ok

HR

Jakie warunki w takim razie dla kadrowej?

Zainteresowana

Właśnie, ile mogą płacić w kadrach?

to54

pozyskaliduzo kontraktów ,ale trudno to będzie przerobić bez nowych osób

poti

z tego co wiem to się mocno rozwijają więc zatrudniają (usunięte przez administratora)

ptakowa

Kadrowe chyba też zjadają bo szukają nowej hahaha ciekawe ile płacą na tym stanowisku...

spec jakich mało

Czemu znowu szukają specjalisty od eksportu?

nnnnn

Jak z wypłacalnością firmy ?

345
@nnnnn 02.03.2017 10:34
Jak z wypłacalnością firmy ?

pensje zawsze na czas ,podwykonawcy też w terminie ,chyba ,że te slynne procedury zablokują sprawę .ogolnie dobra kondycja finansowa

Marcin

Bez przesady z tym zapieprzem!

robol

BEDZIE DOBRZE

Opa
@robol 17.02.2017 19:47
BEDZIE DOBRZE

praca w alstalu to faktycznie zapieprz ale tez i satysfakcja .dla mnie to najważniejsze .rozwijam się i kaska na czas polecam

robol

będzie dobrzw w tego typu firmie

bin laden

Z perspektywy czasu wiem jedno, praca w ALSTAL to bycie na ciągłym kortyzolu, ale ... Bogu co boskie, cesarzowi co cesarskie - Firma jest dobrze zarządzana i poukładana (nie zaliczam tutaj tych wszystkich dziwnych pomysłów i absurdów, które utrudniają pracę), ale stricte procedury zarządzania projektem, budżetowanie - na początku to przeszkadza, ale kiedy idziesz do innego pracodawcy zaczyna tego wszystkiego brakować - tego porządku i świadomości realizowania kontraktu, budowania marki. (usunięte przez administratora) Reasumując polecam pracę w ALSTAL!

Zostaw opinię o ALSTAL Grupa Budowlana - Inowrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ALSTAL Grupa Budowlana