ALSTAL Grupa Budowlana

• Jasiniec
  • Jagodowo
Jacewo - ALSTAL BUDOWNICTWO

3. Opinie o pracodawcach Bydgoszcz
  5. Opinie o ALSTAL Grupa Budowlana Sp. z o.o. Sp. k.

Opinie o ALSTAL Grupa Budowlana Bydgoszcz

Nie przegap nowości o ALSTAL Grupa Budowlana Sp. z o.o. Sp. k.!

zakun

19.11.2025 11:06

Niedawno pracę zaczęłam, więc ciężko mi coś więcej powiedzieć. Póki co jest całkiem dobrze. Pracy jest faktycznie dużo, ale jakoś sobie radzę i powoli się wdrażam. Fajni ludzie. Może skrobnę coś tu więcej po paru miesiącach, ale jakby ktoś się zastanawiał, czy próbować tutaj, to polecam.
    Ameba

17.11.2025 12:45

Polecam to miejsce pracy. Sam miałem obawy na początku, ale szybko się przekonałem. Naprawdę dobra ekipa i fajny klimat.

12.10.2025 21:24

Jakie warunki pracy,zarobki i atmosfera w Łodzi? Chodzi mi głównie o dział zakupów?
    sosna

05.11.2025 13:59

W Łodzi w dziale zakupów atmosfera jest naprawdę przyjazna, a wynagrodzenia są na dobrym poziomie jak na region.
    golden

16.11.2025 23:17

a to duże porównanie masz? tak zabrzmiało w sumie i z chęcią się dowiem czegoś więcej o tych zarobkach tutaj
    mobi

24.03.2025 14:56

cześć, jak wygląda pierwszy etap rekrutacji do tej firmy ?
    sosna

05.11.2025 14:00

Fajnie, że proces rekrutacji jest zorganizowany i dość sprawny. To daje poczucie, że firma dba o kandydatów.
    golden

16.11.2025 23:16

jeszcze tylko niech tak postępują na wdrożeniu, to będzie bajka ;d
    Zainteresowana

06.09.2025 09:15

Hej, znow pojawiło sie ogłoszenie na specjalista ds. Kadr I plac. Ktoś wie jak atmosfera, czy faktycznie wszyscy biurowi albo nie tylko biurowy pracuja 7.30-16 i piątki krócej?
    Gro

06.10.2025 11:29

O atmosferze to akturat ludzie się pozytywnie wypowiadali, ale co z resztą to nie wiem niestety
    Potwierdzacz

06.11.2025 09:19

Potwierdzam. Pon-Czw pacuje się dłużej, a w piątki krócej.
    jaśfasola

12.05.2025 16:07

jak wyglada u was kwestia urlopów? ile wcześniej musicie zaklepywać dłuższe wakacje?
    dosto

03.09.2025 17:09

a jak ci prace oferuja to wystarczy szczerze powiedziec jak jest i powinni sie zgodzic
    Miska

04.09.2025 17:41

Zgadzam się z tym, w każdej firmie pracują ludzie, którzy jednak takie rzeczy powinni zrozumieć. Nie da się zawsze przewidzieć, że akurat w tym miesiącu czy roku będę zmieniać pracę.
    XXX

12.06.2025 15:43

Dzień dobry, aktualnie trwa nabór do firmy Alstal Bydgoszcz- czego można się spodziewać na rozmowie kwalifikacyjnej? Jak ona wygląda? Rozmowa jest przeprowadzona tylko z działem HR, czy również kierownikiem?
    simple

08.08.2025 18:03

rozmowa z tego co pisali ludzie jest jeden etap z kierownikiem działu

30.05.2025 14:18

mocki

06.08.2025 06:33

spora zaleta tych firm co szukają na sklepy/produkcje że można ograć tą rekrutacje szybko i bezproblemowo
    simple

08.08.2025 18:02

jak wgl sama rekrutacja w takim razie? to jest odrazu oprowadzenie po sklepie czy jak to wygląda?
    nick

09.06.2025 10:54

Same spotkanie rekrutacyjne w porządku. Co do godzin pracy, proponują czas pracy 7-17 czyli tak jak ktoś tu już wcześniej pisał czyli niezgodnie z kodeksem pracy. W standardowej pensji pracownika są już wliczone 2h pracy dodatkowo dziennie. Dużo to już na samym początku mówi o szacunku do pracownika. Mimo zapewnień Pani rekruterki, że się odezwą do końca tygodnia, niestety zero odzewu. To na bardzo duży minus niestety. Mimo w miarę miłego spotkania, niesmak pozostaje.

04.04.2025 11:48

Łotr

07.04.2025 22:38

Od godziny 7 startujemy z pracą
    jaśfasola

12.05.2025 16:10

gorzej jeśli by oddawali godziny a nie za nie płacili, wtedy cały plan na marne hehe
    K.T.

19.04.2025 13:36

Proces rekrutacyjny przebiegł bardzo sprawnie i w przyjaznej atmosferze. Na każdym etapie czułem się dobrze poinformowany, a kontakt z Panią Marceliną był szybki i profesjonalny. Doceniam jasną komunikację, konkretne pytania oraz otwartość na rozmowę – wszystko to sprawiło, że całość była nie tylko komfortowa, ale też motywująca. Zdecydowanie pozytywne doświadczenie!
    Kamex

09.04.2025 07:27

Jak układa się praca podwykonawców z firmą?

03.01.2025 09:43

grek

23.03.2025 20:52

i tak najbardziej opłacalna jest umowa o pracę na pewno, bo takie zlecenie to na co komu?
    Bojo

31.03.2025 10:49

Ludzie mają swoje powody na pewno, a poza tym studenci też są fanami umowy zlecenie.

18.02.2025 10:45

Jak wygląda praca na stanowisku referent ds rozliczeń ?
    nelson

25.02.2025 09:41

jakie umowy tutaj oferują? zależne to jakoś od stanowiska czy każdy ma szansę na umowę o pracę?
    Vivo

10.03.2025 06:56

Cytuję z odpowiedzi wyżej "forma zatrudnienia dowolna", więc na to wychodzi...

06.03.2025 11:12

Vivo

10.03.2025 06:55

Ta rozmowa stacjonarnie się odbywa czy przez internet?
    Andrzej Łański

10.09.2024 10:06

Chciałem podziękować za merytoryczną rozmowę kwalifikacyjną w bardzo przyjaznej ale i zawodowej atmosferze. Dziękuję za szybką odpowiedź oraz za feedback - Pani Marcelino bardzo dziękuję za pomoc i pozdrawiam :)
    FiWi

01.12.2024 23:39

Chyba nikt do roboty nie idzie z zamiarem, żeby sobie wrogów narobić, tylko żeby zarobić na życie ;d
    burek

09.02.2025 19:56

podejrzewam, że nie masz okazji tu długo pracować skoro niedawno brałeś udział w rozmowie. jakie w takim razie te warunki ci zaoferowali na początek?
    inżynier84

06.02.2025 11:02

Rekrutacja nawet dość szybko- jedno konkretne spotkanie, pare pytan o doswiadczenie i umiejetnosci, trudne sytuacje, negocjacje wynagrodzenia. Odpowiedź po około 1,5 tygodnia. Z dodatow to przede wszystkim doładowania pieniedzy na aplikacje, karta przedpłacona na święta. Dużo się dzieje dni okolicznosciowych szkolenia. Na budowie jak wszędzie, nadgodziny się zdarzają ale też jest za to dodatkowa kasa.
    Banialucky

06.02.2025 17:23

Wygląda jak nieudolny komentarz kogoś z hr. Na której budowie nadgodziny się zdarzają, a nie jest wymogiem, żeby pracować dziesięć godzin edziennie? Dodatkowa kasa? Przecież jest ryczałt i dopiero jak przekroczysz i tak już ponadnormatywną ilość godzin, to zwracane jest jako wolne.
    pracownik biurowy

28.01.2025 19:43

Atmosfera w oddziale na Gajowej jest tak napięta, że można ją niemal ciąć nożem. Kadra kierownicza wydaje się nieco oderwana od rzeczywistości, co wpływa na relacje w zespole. Na rozmowach rekrutacyjnych często padają obietnice, które w praktyce okazują się trudne do zrealizowania, nawet w kwestii okazjonalnej pracy zdalnej. Proponowane podwyżki w wysokości 100–200 zł brutto są niestety dalekie od oczekiwań i mogą być odbierane jako brak docenienia zaangażowania pracowników.

30.01.2025 13:29

A jak tam Pracownicze Plany Kapitałowe? Bezproblemowo? ; )
    Pracownik Alstal

01.02.2025 20:43

Pracuję na Gajowej od 4 lat, atmosfera w pracy jest dobra, współpracownicy to naprawdę kompetentni i wartościowi ludzie. Firma jest w trakcie rozwoju, więc jest sporo zmian i dużo pracy, co w efekcie zawsze powoduje napięcie, ale bez przesady ;) z tego co się orientuję to w Bydgoszczy firma ma konkurencyjne stawki. Co do pracy zdalnej, jeśli chodzi o okazjonalną to pracodawca nie powinien jej odmówić, ale trend na rynku zaczyna się odwracać i pracodawcy chcą by pracownicy powrócili do biur.
    inżynier budowy

27.01.2025 14:58

Pracowałem 2 lata, godz. pracy jak zwykle od 7 do 17 (plus niepłatne soboty lub nadgodziny - warto to sobie uwzględnić w wynagrodzeniu przed podpisaniem umowy). Niby są premie kwartalne (ale lepiej traktować je jako niespodziankę, a nie coś pewnego - jak to na rozmowie zapewniają). Brak posiłku regeneracyjnego ( w czołowych firmach budowlanych to standard). Rekomendacje na PW, zakupy i wszystko to....- już ktoś je tu opisał. Warto być asertywnym, bo jak się raz na coś zgodzisz to już jest to Twoim normalnym obowiązkiem (chociaż to pewnie zależy na jakiego trafi się Kierownika Projektu). Standardowo oferują ubezpieczenie na życie oraz opiekę medyczną (pracodawca dopłaca jakąś część). Co do podwyżki zależy od w/w rekomendacji ( stawiam, że jak nie masz asa w rękawie, lub nie są uzależnienie od Ciebie to można zapomnieć) - w moim przypadku udało się, ponieważ trafiłem, że cała kadra budowy składała wypowiedzenia ze względu na pewną sytuację, więc by ktoś wdrożony w budowę został, musieli się zgodzić. Dojazdy nie są opłacane. Po zakończonym kontrakcie z błahego powodu nie załapałem się na premię za kontrakt, bo nie dałem się wykorzystywać (z przewidzianych kilku inżynierów na budowę, byłem sam przez cały kontrakt). Nowy kontrakt proponowali 1,5 h drogi od miejsca zamieszkania - obiecywali dodatek na dojazdy i jakąś podwyżkę za- w sumie 13 h poza domem - ponieważ dodatek delegacyjny i zakwaterowanie nie wchodziło w grę. Ostatecznie na kilka dni przed końcem kontraktu, wyszło, że nic nie dostanę - więc z szacunku do siebie, wyjście było jedno.
    alstalowiec

01.02.2025 00:36

Szczecin? ;)

03.01.2025 11:25

inżynier budowy

27.01.2025 15:12

dopłacali do ubezpieczenia na życie, dopłacali do prywatnej opieki medycznej i do multisportu. Premie kwartalne to loteria. Karty podarunkowe na święta to była za moich czasów machlojka w postaci: nie było premii kwartalnej ze względu na słabe wyniki firmy, ale w ostatniej chwili były wręczane karty przedpłacone ;) ) Paczki świąteczne są tylko dla Twoich dzieci.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ALSTAL Grupa Budowlana?

Kontakt - ALSTAL Grupa Budowlana Sp. z o.o. Sp. k.

Gajowa 99 85-717 Bydgoszcz

Branża główna: Budowa budynków

FacebookIconInstagramIconLinkedinIcon
    Inev

17.01.2025 08:42

Czy nadal osoba ze szczytu, stosuje wiadomo co i takie zachowania panują na szczeblach kierowniczych w innych działach. Czy ciągłe rotacje w marketingu nadal są z tego samego powodu?? Opinie były niedawno na rynku pracownika bardzo złe.
    ALSTAL Grupa Budowlana Sp. z o.o. Sp. k.

17.01.2025 11:43

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Traktujemy wszystkie uwagi bardzo poważnie, ponieważ są one dla nas cennym źródłem informacji, które pozwalają nam się rozwijać i poprawiać warunki pracy w naszej firmie. Odnosząc się do poruszonych kwestii, zapewniamy, że stale pracujemy nad budowaniem dobrej atmosfery w zespole oraz nad doskonaleniem naszych standardów zarządzania. Rotacje w działach są naturalną częścią dynamicznego środowiska pracy, ale zdajemy sobie sprawę, że mogą również wynikać z obszarów, które wymagają poprawy. Dlatego regularnie przeprowadzamy wewnętrzne audyty i szkolenia, aby odpowiednio reagować na takie sytuacje. Jeśli masz dodatkowe uwagi lub chciał(a)byś podzielić się szczegółami, zachęcamy do kontaktu bezpośredniego z naszym działem HR [email protected]. Twoje spostrzeżenia są dla nas ważne i chcielibyśmy lepiej zrozumieć Twoją perspektywę.
    PiP

10.09.2024 19:11

Czy ta firma ma jakieś powiązania z Viando ?
    Mariano

23.12.2024 08:34

Tak ma, więzy rodzinne.

12.12.2024 06:23

Dlaczego zaczynają budowę bez zapewnienia dostępu do wody nie wspomnę że niema gdzie się umyć do śniadania i po pracy człowiek idzie do domu brudny. Przydałaby się kontrola pip to może się coś zmieni!
    SL

27.11.2024 21:12

Proces rekrutacyjny przebiegł bardzo sprawnie i przyjemnie. Składał się z dwóch rozmów, które były dobrze zorganizowane i prowadzone w profesjonalny sposób. Rekruterzy zadawali konkretne pytania, co pozwoliło na rzeczową wymianę informacji, a sama rozmowa była poukładana i prowadzona w miłej atmosferze. Wszystkie moje pytania zostały wyczerpująco omówione, co dodatkowo utwierdziło mnie w pozytywnej opinii o firmie. To zdecydowanie jeden z lepszych procesów rekrutacyjnych, w jakich miałem okazję uczestniczyć.
    Obiektywny

02.11.2024 08:59

Odpowiedź do Glon - można powiedzieć, że rozmowa rekrutacyjna była neutralna, ale żeby merytoryczna to już za dużo powiedziane - na konkretne pytanie jakie jest wynagrodzenie dla konkretnego stanowiska , np. dla stanowiska Kierownik Projektu i spełniania wszystkich wymienionych w ofercie wymagań - 100 % , nie było określonych nawet widełek podstawy wynagrodzenia - oczywiście brutto - a na pytanie do kiedy dostanę jakąś odpowiedź zwrotną o wynikach rekrutacji, to padło bardzo ogólnikowe stwierdzenie jak w typowej korporacji , że odpowiedź będzie udzielona do końca miesiąca ( dla wyjaśnienia ta rozmowa odbywała się dokładnie - na początku miesiąca ) , ale po upływie miesiąca nie było żadnej odpowiedzi, jak i również nawet po upływie 2-ch miesięcy też " zero " kontaktu - typowe standardowe zachowanie dla dużej korporacji, czyli po prostu czytaj : takie zwykłe wygodnictwo i lenistwo, w tej firmie " feedbeck " nie istnieje i nie obowiązuje , chociaż mamy dla przypomnienia XXI wiek ( są telefony, e-maile , SMS )- taka praktyka większości korporacji.
    ciekawski

09.07.2024 08:17

Mógłbym mi ktoś powiedzieć jak u wygląda rekrutacja? Ile etapów, jak długo całość trwa itd. Z góry dzięki za pomoc!
    Hokej

30.09.2024 13:30

Wyjątkowo szybko to na pewno. A czy mniej więcej zawsze tyle to trwa?
    Yasin

04.10.2024 07:44

Lepiej licz się z tym, że może trwać i krócej i dłużej. Wtedy, chociaż się nie przeliczysz w żadną stronę.

08.07.2024 13:14

Yasin

04.09.2024 10:05

Raczej różnorodny, na pewno się odnajdziesz
    spencer

09.09.2024 08:53

większość osób twoim zdaniem przynajmniej z początku służy pomocą?
    pi em

25.06.2024 11:48

Spoko praca. Zaraz mija mi rok z tego co wiem zostane już na kolejny. Nie narzekam.
    JM

04.07.2024 13:38

jakbyś dorzucił może coś głównie o atmosferze w pracy bo reszte to można sobie sprawdzić, ale o to zawsze lepiej zapytać?
    ciekawski

09.07.2024 08:16

"u siebie" tzn gdzie ? powiesz cos wiecej ?

04.06.2024 19:42

Hupert

28.06.2024 11:56

nikt nie mówi o kłamstwie, ale niedopowiedzenia na rekrutacjach i w ofertach już mi się zdarzały, to chyba nic złego próbować się upewnić???
    riryk

03.07.2024 11:48

Możesz mi jeszcze tylko wyjaśnić jak to u was jest z tym multisportem? Coś się dopłaca?
    Budzik

28.05.2024 10:39

Czy obecnie prowadzicie jakieś nabory?
    Hupert

14.06.2024 08:23

a jesli mialbym pytania to czy kontakt mailowy jest sprawny?
    Ajti

26.06.2024 11:15

Czy dostajecie jakies potwierdzenie że otworzyli wasze cv?

07.05.2024 09:02

Pen

12.06.2024 09:16

A w końcu istnieją jakieś możliwości awansu? Jakieś rekrutacje wewnątrz firmy?
    major

14.06.2024 13:04

tak są szkolenia i awanse

23.03.2024 15:03

Co tam się dzieje na dziale marketingu w Bydgoszczy, że szukają? Nie ukrywam, że atmosfera jest dla mnie kluczowa. Zarobków dla specjalisty widzę, że na stronie nie macie podanych. Mam przyjąć średnią rynkową?

09.05.2024 09:37

Cos sie musi dziac twoim zdaniem, zeby firma pracownikow szukala? Nie tylko do Bydgoszczy sa ogloszenia powstawiane, pewnie akurat brakuje pracownikow i tyle.
    Górka

06.05.2024 11:28

Czy firma wspiera rozwój zawodowy? Jest możliwość zdobywania premii?

09.05.2024 09:33

Wlasnie w ogloszeniu nic o premii nie widzialem wiec ciekawe. Od stanowiska to zalezy?

09.05.2024 09:35

Ma ktos wiecej informacji na temat tego dofinansowania, o ktorym pisza w ofercie?
    Adela

28.04.2024 15:20

witam serdecznie. partner ma już doświadczenie z pracy jako Kierownik Projektu, dlatego zaciekawiłam się ta oferta, która niedawno została dodana na to stanowisko. niestety nie ma podanych przedziałów płacowych a chce je porównać nim w ogóle wyśle mu ofertę. Czy ktoś je zna?
    stub

08.05.2024 19:22

obawiam sie ze zarobki mozna poznac dopiero na rozmowie

07.04.2024 13:38

Cześć, jak wygląda kwestia urlopów gdy jesteś na B2B? w ogłoszeniu dla HR Business Partnera jest ono wskazane ale też umowa o pracę. Mnie ten pierwszy wariant by odpowiadał i zastanawiam się czy maja tutaj wprowadzone jakieś płatne wolne dni od pracy na kontrakcie?
    Dor

09.04.2024 09:25

Daja glownie umowe o prace, ale jak juz bys wybral b2b to pewnie takie rzeczy ustala sie indywidualnie z pracodawca.
    kapitan

11.04.2024 19:34

dowolna forma zatrudnienia
    Benek

18.04.2023 09:50

Słyszałem o firmie z polecenia, przeglądałem oferty i jest ich sporo ale żadne na zwykłego budowlańca czy to jest kwestia tego że nie są wystawiane takie czy ich nie ma?
    Krajalnica

05.04.2024 09:09

Nie wiem, napisz do nich i daj znać jak poszło, raczej nie musimy się z nimi kontaktować
    pro

08.04.2024 09:33

podali maila i nr tel na stronie więc podejrzewam że można się z nimi kontaktować

19.02.2024 07:47

Też bym chciał się dowiedzieć po jakim średnio czasie odzywają się odnośnie aplikacji? dosłownie wczoraj dodano ofertę dla młodszego specjalisty ds. IT. Tydzień trzeba czekać czy jednak więcej? moją uwagę zwróciło także to, że rekruter jest poszukiwany, czy to dlatego teraz proces może trwać nieco dłużej? brakuje HRców?
    Taag

11.03.2024 09:59

chodzi mi już bardziej o codzienną pracę a nie samą rekrutację
    Lambo

25.03.2024 11:14

Najpewniej w takim wypadku firmy odsyłają maila
    sws

27.09.2023 10:41

Jakie są takie największe i najbardziej charakterystyczne realizacje Alstala? Słyszałem coś o jakimś aquaparku, postawili to już?
    orzeł

14.03.2024 14:13

a ty pamiętasz może przez jaką strone aplikowałaś/eś ? bo zastanawiam się czy wysyłanie cv przez te strony jest w ogóle legitne, dociera to do pracodawcy koniec końców?
    Plusz

19.03.2024 13:41

Na ich stronie masz normalnie zakładkę kariera i tam są oferty pracy
    Koźlarz

29.12.2023 13:46

cześć, wie ktoś może czy firma jakoś dofinansowuje dojazd do pracy? jeśli tak to w jakiej formie?
    Masterklaster

22.01.2024 13:05

Ale jakie to ma dla ciebie znaczenie dlaczego? Tak jest i tyle. Węszysz jak kret. I nie, nie wszystko jest w dwóch transzach, wypłata w całości i nie wiem na jakiej podstawie wyciągasz taki wniosek, gdzie dyskusja dotyczy konkretnie kwestii dojazdów.
    Kielecki

29.01.2024 14:48

Już się zgubiłem czyli zwracają 2 razy w miesiącu za dojazd czy rozbijają wypłatę na dwie? XD

21.12.2023 13:34

Cześć, ktoś pytał czy każdego roku praktyki są organizowane, lecz nikt nie odpowiedział. To jak z tym będzie? chce się zorientować na ten przyszły, jak „datowo” to wygląda i przede wszystkim czy polecacie? zastanawiam się czy po nich łatwo potem jest się zatrudnić na jakichś fajnych warunkach?
    alfa

11.01.2024 19:26

no wlasnie ciekawe jak sie zalapali, moze w sumie wspolpracuja z konkretnymi szkolami tylko?
    Ciacho

12.01.2024 08:41

orientujesz się czy takie praktyki tutaj są przypadkiem płatne?

Zostaw merytoryczną opinię o ALSTAL Grupa Budowlana Sp. z o.o. Sp. k.