ALSTAL Grupa Budowlana Sp. k.

4.2/5

• Jagodowo
  • Prądki
Jacewo - ALSTAL BUDOWNICTWO

3. Opinie o pracodawcach Bydgoszcz
  5. Opinie o ALSTAL Grupa Budowlana Sp. z o.o. Sp. k.

Opinie o ALSTAL Grupa Budowlana Sp. k. Bydgoszcz

Nie przegap nowości o ALSTAL Grupa Budowlana Sp. z o.o. Sp. k.!

Mappa

29.11.2023 13:19

Czy może ktoś z was wejść w zakładke kariera tutaj na goworku i mi potwierdzić że te opis są zgodne z faktyczną sytuacją w firmie?
    Mappa

29.11.2023 13:20

Szczególnie mnie interesuje na jakie te sportowe wydarzenia sa bilety?
    Stud.

07.11.2023 09:53

Jak tutaj podchodzą do zatrudniania studentów?
    gallak

10.11.2023 09:01

plus nie wiem tak szczerze kto albo czy wgl ktoś robi na pół etatu więc raczej i tak zostaje ci cały etat
    gallak

10.11.2023 09:02

ewentualnie jak wolisz to może o jakieś praktyki albo staż możesz zapytać
    as

31.10.2023 16:47

Przestrzegam potencjalnych zainteresowanych stanowiskiem Kierownik Działu Finansowego w Bydgoszczy. Ogłoszenie pojawia się kolejny raz. Uczestniczyłem już w pierwszej rekrutacji i szkoda czasu. Trzy spotkania, zadania, cuda wianki :-). Prowadzący rozmowy zastępca dyr. finansowego to wyjątkowa i nieudolna melepeta. Boi się mocnych kandydatów, a tym samym konkurencji. Wtóruje mu równie ospała dyr. finansowa. Takie towarzystwo wzajemnej adoracji nie wiedzące czego chcą. Zero dynamizmu, życia. Widać, że przesiąknęli alstalową, ciężka atmosferą w bydgoskim biurze.
    Kawka

02.11.2023 12:43

Mam dokładnie te same wrażenia. Mi na miejscu powiedziano, że obowiązki z ogłoszenia nie są ważne bo tak naprawdę szukają do windykacji. Swoją drogą zastanawiam się czym się zajmuje zastępca dyr fin. I dyr. Finans. Bardzo mam negatywne wrażenia do tych osób i firmy.
    Mick

25.08.2023 11:30

gdzie znajdę informacje dla klientów?
    guss

11.09.2023 09:57

Nie zdarzaja sie opoznienia w wyplatach?
    koder

11.10.2023 11:55

Kojarzysz czy ciezko sie tu dostac na praktyki studenckie?
    koder

11.10.2023 11:53

Ostatnio byly organizowane praktyki dla studentow na sezon letni, czy odbywaja sie one kazdego roku?

18.05.2023 13:56

Jestem zainteresowany aplikowaniem do firmy Alstal na stanowisko biurowe. Jaka panuje tam atmosfera? Zarobki są dobre? Czy krążące plotki o dużej ilości zwolnień i ciężkiej sytuacji finansowej są prawdą?
    Szpula

09.08.2023 08:15

a o co pytają są jakieś testy, albo przepytywanie czy raczej normalna gadka o tym co się robiło i czego oczekują?
    Szpula

09.08.2023 08:16

do uopów jest jakiś okres próbny czy odpuścili to sobie?
    Azzu

27.02.2023 15:04

Dla młodych osób znajdzie się tu miejsce na pierwszą pracę? Jak oceniacie?
    Swart

12.06.2023 14:07

Nie wiem co znaczy jakieś mam ale nie az tak duże xd jak w ogloszeniu nie ma podanego dokładnie ile doswiadczenia, to znaczy że po prostu musisz wiedzieć jak robote wykonać w teorii
    praktyk

14.06.2023 11:03

teraz są jakieś zapisy na wakacje na praktyki?
    Wiwa

12.06.2023 09:35

Chciałabym rekrutować na stanowisko Specjalista ds. Umów (Bydgoszcz) - jestem prawnikiem. Czy ktoś mógłby się podzielić opiniami, jak się pracuje w oddziale w Bydgoszczy oraz w jakimś Dziale Prawnym jeżeli takowy istnieje ? Z góry dzięki
    Ramona

10.06.2023 20:42

Witam, wyslalam aplikację na stanowisko biurowe (poznań). Chciałabym się dowiedzieć jaka jest atmosfera wśród pracowników i pracodawcy do pracowników:-) jakie mniej więcej są zarobki ?

18.05.2023 13:39

Browiec

22.05.2023 08:20

A jak się mają te inwestycje do pracy na miejscu?
    ciekawski

17.05.2023 15:28

Jestem zainteresowany rekrutowaniem do firmy, ale doszły mnie słuchy, że od końca zeszłego roku doszło do bardzo wielu zwolnień, to prawda? Jest się czego obawiać? Chodzi o stanowisko biurowe
    Kandydatka

18.04.2023 14:30

Hej. Ja bardzo chciałabym aplikować na specjalistę ds.kadr i płac w Bydgoszczy. Ale pytanie, jak atmosfera w tym dziale,jak szef? Mam za sobą bardzo złe miejsce i wolałabym nie przeżyć powtórki z rozrywki...
    Nomenklatura

27.04.2023 13:39

W takim wypadku osobiście bym szczerze odradzał. Bez wchodzenia w szczegóły (bo zaraz ktoś mi zgłosi komentarz jak to tutaj bywa) ogólnie w każdym dziale jest OK i problemy i stres nie biorą się z samych działów, stresor przychodzi z zewnątrz i wtedy jest BARDZO ciężko i już wielu ten stresor wymiótł z firmy. Nie wiem czy ten problem został rozwiązany wraz z przeniesieniem siedziby do Bydgoszczy ale wątpię. Więc jeśli miałaś złe doświadczenia to odradzam bo nawet jeśli w dziale będziesz miała super to raz na rok / pół roku / kwartał (w zależności od działu i funkcji może nawet częściej, może codziennie) będziesz mogła się spodziewać bardzo, bardzo stresujących sytuacji w których będziesz całkowicie bezsilna.

16.05.2023 10:03

Jeśli obawia się Pani o stres i nieprzyjemności i miała Pani złe doświadczenia to odradzam pracę w tym dziale. Sam dział nie jest zły ale interakcja z innymi organami firmy może być źródłem stresu ponadprzeciętnego, patrząc na własne doświadczenie z innymi firmami.
    Karl

08.05.2023 11:46

Jest kilka oddziałów, zachodzi między nimi ścisła współpraca, ujednolicone warunki czy wszyscy grają do jednej bramki, mają takie same cele ale są autonomiczne z różnymi warunkami zatrudnienia?
    rysik

10.05.2023 12:10

Tak, jest kilka oddziałów, które ze sobą współpracują w większym lub mniejszym stopniu, ale nie wiem jak wygląda sprawa z warunkami zatrudnienia. Pewnie ciężko zweryfikować czy są ujednolicone. Ogólnie jeśli chodzi o atmosferę i "granie do wspólnej bramki" to wszystko jest raczej na plus, bo to jednak rodzinna firma a nie taka typowa korporacja.
    Riski

09.05.2023 14:19

Jak wygląda rozmowa rekrutacyjna do Alstalu?
    Czek

02.05.2023 22:34

W jakim stopniu trzeba znać Cada? Czy inne programy graficzne są brane pod uwagę w czasie rozmowy rekrutacyjnej?
    Pierrre

17.04.2023 14:02

Rozwiewając wątpliwości. Są perspektywy w tej firmie tylko trzeba dać coś z siebie żeby móc dostać coś w zamian
    kej

20.04.2023 17:50

jakie macie perspektywy?
    hel

01.05.2023 18:58

zdarzają się awanse wewnętrzne?
    kp

13.03.2023 14:39

stanowisko kierownika projektu - opłacane jeśli chodzi o stosunek pracy do wypłaty?
    gekon

19.04.2023 14:37

no mi na stabilności akurat zależy, jaka umowa u was?
    gekon

23.04.2023 18:35

to dobrze, bo takiej potrzebuje, a wiesz na ile dają? i potem na ile przedłużają?
    kosztorysant

05.04.2023 10:35

Pytanie! Może trochę nie do końca wybitne, ale wie ktoś czy te lokalizacje podane przy ogłoszeniu o pracę na kosztorysanta robót budowlanych, to na zasadzie, że aplikuje do jednej i w jednej pracuje czy raczej mogą mnie dać raz tu raz tu?
    kosztorysant

05.04.2023 10:36

Ogólnie to jest praca stacjonarna, tak?

03.04.2023 08:49

Rmgisz

03.04.2023 08:50

Przede wszystkim stawki jakie są?
    Flip

04.04.2023 22:49

uśredniona wartość wystarczy czy cały wykaz po kolei wypisać?
    Troop

17.03.2023 13:04

Dlaczego wymaga się prawa jazdy od młodszego specjalisty ds. IT?
    Dział HR

28.03.2023 13:41

Firma ma rozproszona strukturę, więc istnieje możliwość wyjazdu służbowego do innego oddziału, czy też na budowę, w związku z tym prawo jazdy jest wymagane.
    Troop

31.03.2023 11:40

A co do tych wyjazdów, to jakieś jednodniowe czy na kilka dni częściej się zdarzają?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ALSTAL Grupa Budowlana Sp. k.?

Kontakt - ALSTAL Grupa Budowlana Sp. z o.o. Sp. k.

Gajowa 99 85-717 Bydgoszcz

Branża główna: Budowa budynków

FacebookIconInstagramIconLinkedinIcon
    Rewiw

09.03.2023 14:24

W ogłoszeniu jest napisane że są dofinansowania do szkoleń i podyplomówek, kto się na to łapie, jakie warunki trzeba spełniać?
    Gal

14.03.2023 09:48

Fajnie by było gdyby ktoś ci ktoś odpisał ale obawiam się że będzie słabo tutaj znaleźć kogoś kto ma wiedze
    sii

15.03.2023 09:58

na twoim miejscu pytałbym się od razu na rekrutacji jak to bardzo cię interesuje
    strzalka07

07.11.2022 14:36

Najwieksze dwa atuty dla mnie na plus tzn. – wysokość wynagordzenia oraz atmosfera pracy. Inwestują w młodych, stawiają na rozwój. Firma prowadzona z głową jak dla mnie. Z pewnością nie zamierzam zmieniać pracy.
    Nemo

06.03.2023 14:33

Takie informacje to ma rekrutacja
    Nemo

06.03.2023 14:35

I nie sądzę, aby czuli specjalną potrzebę dzielenia się nimi na forum

18.01.2023 10:16

Praca jest wymagająca, ale jednocześnie interesująca i pozwala na rozwijanie swoich umiejętności. Współpraca z innymi działami firmy jest przyjazna i efektywna. Ogólnie rzecz biorąc, jestem zadowolony z pracy w Alstalu i polecam tę firmę
    Azzu

27.02.2023 15:06

Czyli jakieś perspektywy rozwoju są?
    eko

01.03.2023 07:50

a czy wy umiecie wszyscy czytać? no chyba jest napisane, przepytujecie normalnie jak na wywiadzie :D
    Paxton

28.02.2023 11:47

W Alstalu dobre warunki pracy moim zdaniem.
    Paxton

28.02.2023 11:48

Jak ktoś się nie zgadza to jego prawo ale ja uważam że jest dobrze.
    U2

27.01.2023 08:40

Ogólnie jak czytam w internecie to Alstal ma dobre opinie raczej, a wy co myślicie tutaj?
    wujek dobra rada

24.02.2023 09:01

wysłanie cv nie jest czymś mega trudnym i pracochłonnym, więc wiesz co robić :D
    wujek dobra rada

24.02.2023 09:04

swoją drogą nic nie tracisz, a może akurat trafi ci się spoko oferta roboty, więc powodzenia!

28.12.2022 16:10

Ile można zarobić na stanowisku Kierownik Robót w firmie ALSTAL Grupa Budowlana Sp. z o.o. Sp. k. w miejscowości Bydgoszcz?
    U2

27.01.2023 08:38

na to by wyglądało + od tego jak się sprawdza na swoim stanowisku. tak zrozumiałem.
    iksi

02.02.2023 08:23

no to logiczne akurat, że jak masz doświadczenie, znasz się na robocie i się nie obijasz, to to się przełoży na zarobki
    polecam

05.12.2022 14:42

Byłem na praktykach, moim zdaniem dobra organizacja, opiekunowie z dużą wiedzą i doświadczeniem, ogólnie rozwojowe miejsce moim zdaniem, polecam jeśli ktoś szuka miejsca na praktyki studenckie
    kosa

17.01.2023 08:40

a co do dalszej kariery, to bardzo indywidualnie trzeba patrzyć, część dostała dalej ofertę pracy, inni wpisali w cv i szukali czegoś innego albo kończyli studiach, wszystko to zależy, ale perspektywy tu są według mnie na dalszy rozwój
    eltor

20.01.2023 08:31

grunt, że są jakieś perspektywy, bo wiesz fajnie by było mieć już jakieś szlaki przetarte i złapać jakąś stabilniejszą robotę zaraz po praktykach czy stażu, wiesz o co chodzi
    Zając

05.01.2023 12:28

Praca kosztorysanta - znajomości których programów wymagają? na pewno AutoCAD, co jeszcze?
    kosztowy

12.01.2023 08:55

bo do robót budowlanych to wymagają min 3 lata doświadczenia jak coś
    Zając

13.01.2023 14:58

Instalacji sanitarnych
    Mister

17.08.2022 09:29

Na jakim etapie jesteście ze stawianiem fabryki wody? Kiedy planowane zakończenie prac?
    Koli

02.01.2023 11:13

w ogóle jak kogoś interesuje temat to polecam obserwować fb fabryki wody bo na bieżąco dają aktualizacje co i jak
    Koli

02.01.2023 11:14

albo fb alstalu bo tam też fajnie prowadzą ten profil i ogólnie o swoich projektach piszą.
    nikoś

07.12.2022 10:45

kiedy paczki dla dzieci będą?
    nikoś

12.12.2022 08:41

tak, paczki świąteczne
    Mop

27.12.2022 08:24

Jakas nowosc czy taka tradycja?
    Lum

07.07.2022 08:41

Praca dobra, rozwojowa. Ja współpracuję ze spoko ludźmi także dogadać się idzie w wielu sprawach.
    TybetańskiMnich

06.12.2022 09:57

Tak działa forum, ja sie podpisuje pod tym
    rozkmina

14.12.2022 08:49

no ale jak ktoś ci może wskazać obiektywnie cokolwiek, jak opinia ma to do siebie, że jest subiektywna... plus dla każdego najlepsze warunki mogą oznaczać coś kompletnie odmiennego... więc może jak jesteś zainteresowana pracą tu to określ sama, gdzie sprawdzisz się najlepiej i zaaplikuj jak pojawi się oferta...
    Jacek

04.10.2022 10:33

Hej, zastanawiam się nad aplikacją na kosztorysanta - czy na rozmowie rekrutacyjnej pojawiają się jakieś testy z wymienionych w wymaganiach programów?
    Kam

06.10.2022 09:43

poza tym nic też nie piszą o tym na swojej stronie, że wymagają zrobienia zadania rekrutacyjnego, więc nawet nie wiadomo czy będzie taka potrzeba, nie stresuj się na zapas, tylko po prostu składaj papiery i do dzieła
    TybetańskiMnich

06.12.2022 09:51

Jaca jesteś zaiście wyciszonym kwiatem lotosu na zaiście spokojnej tafli jeziora. Jesteś wręcz jak wagon pełen medytujących tybetańskich mnichów. I to sobie powtarzaj i jazda. Powodzenia i dawaj znać jak poszło.

23.11.2022 08:57

Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć o pracy w biurze? Jaka panuje atmosfera? Pojawiło się ogłoszenie o pracę na stanowisku spec. ds. kadr i płac i chciałam się czegoś więcej dowiedzieć o firmie :)

06.12.2022 08:30

Wydaje mi się, że jeśli chodzi o umiejętności i obycie w zawodzie, to nie powinnam mieć problemu, o to się akurat nie boję :)

06.12.2022 08:35

No masz rację, więc w sumie nic nie szkodzi mi wysłać cv, zobaczymy czy się odezwą, a ogólnie ile się czeka na odpowiedź zwrotną?
    Agnieszka

08.11.2022 06:52

Od razu zaznaczam, że nie pytam dla siebie. Chciałam spytać dla kogoś, jak wygląda praca Monter konstrukcji stalowych. Konkretnie chodzi mi o to, jak wypadają na tle innych firmy w okolicy w kwestii zarobków i nadgodzin. Czy ktoś wie, czy często trzeba pracować po godzinach? Dajcie znać. Będę wdzięczna bardzo!
    Pers

05.12.2022 13:42

Moze ktos napisze? Chociaz troche informacji na ten temat?
    Zainteresowany

03.12.2022 22:50

Dlaczego odchodzą od Was tak znane w branży osoby, świetni kierownicy i dyrektorzy ? Ostatnimi czasy wiele głośnych nazwisk odeszło z firmy. Co jest powodem ?
    Pracownik działów wsparcia

03.12.2022 23:25

Potwierdzam ! A zatrudniani niestety maja wysoko postawiona poprzeczkę po tych co odeszli. Niestety nie mam już okazji pracować z tymi co budowali ta firmę i poświęcali jej wiele lat życia. Mam nadzieje ze jeszcze będzie mi dane pracować z nimi. Każdy wie o kim mowa.

18.10.2022 19:53

Braliście udział w rekrutacji na stanowisko brak w ALSTAL Grupa Budowlana Sp. z o.o. Sp. k.? Jak wyglądało spotkanie z przedstawicielem firmy? Na co powinny zwrócić uwagę osoby, które rozważają złożenie swojej aplikacji? Podzielcie się informacjami!
    baku

10.11.2022 14:26

wiesz co nie jestem w stanie ci powiedzieć bo jakis czas juz to było, na stronie chyba masz proces rekrutacyjny no ale to pewnie w dużej mierze zależy od ilości zgłoszeń na konkretne stanowisko
    Kik

18.11.2022 09:15

dzięki za odpowiedź, no wiadomo, że im więcej chętnych tym to może dłużej trwać

02.11.2022 08:57

jestem na budownictwie już przy inżynierce i potrzebuje gdzieś praktyki ogarnać jest tutaj opcja odbycia takich praktyk? zależy mi żeby zrobić je w czymś większym co by potem dobrze wyglądało.
    Doss

15.11.2022 10:18

Patrząc po ogłoszeniach, to chyba najczęściej jest informacja, że oferują umowę o pracę, także spoko.

16.11.2022 10:21

dzięki stary, wolałem sie upewnić na zapas
    Dżej

06.05.2022 15:27

Ile trwa tu staż? Mają jakieś ramy czasu?

07.11.2022 09:53

odbywałeś, tam finalnie staż?

07.11.2022 09:54

dużo tam robiłeś? polecasz?
    bbobo

13.10.2022 10:53

ktoś wie jak się ma sprawa z dojazdami na budowy?
    senti

26.10.2022 08:53

a już miałem nadzieję, że dla siebie :) a tak serio to no ekipa jest zgrana, mi pasuje
    bobb

27.10.2022 12:44

niech się zrekrutuje i popyta napewno ktoś się znajdzie kto będzie miał wolne miejsce w aucie, paliwo leci w górę więc chętni się znajda
    Wojtek

19.10.2022 20:04

Witam, czy firma Alstal też zatrudnia i podpisuje umowy z pracownikami tylko na okres budowy w danym miejscu (coś w rodzaju terminowego kontraktu)? Powiedzmy, że ktoś chciałby w ten sposób zdobyć praktykę i doświadczenie do uprawnień projektowych, a nie chciałby już potem wiązać się z firmą i jeździć w delegacje po Polsce. Chodziłoby o stanowisko inżyniera budowy.
    w sumie nie wiem

24.10.2022 09:32

u nas większość jest na umowę o pracę więc nie wiem jak by to wyglądało jednorazowo, może na rekrutacji powinieneś się dopytać o taką możliwość albo jak gość wyżej pisze aplikować na praktyki
    prac

24.10.2022 09:38

Możesz spróbować ale lepiej będzie jak tam po prostu zadzwonisz i dowiesz się u źródła bo tak gdybać to każdy z nas może

Zostaw merytoryczną opinię o ALSTAL Grupa Budowlana Sp. z o.o. Sp. k.