ALSTAL Grupa Budowlana Sp. k.

4.2/5

• Jagodowo
  • Prądki
Jacewo - ALSTAL BUDOWNICTWO

3. Opinie o pracodawcach Bydgoszcz
  5. Opinie o ALSTAL Grupa Budowlana Sp. z o.o. Sp. k.

Opinie o ALSTAL Grupa Budowlana Sp. k. Bydgoszcz

Nie przegap nowości o ALSTAL Grupa Budowlana Sp. z o.o. Sp. k.!

Maria

22.10.2021 11:25

W jakich godzinach sie tutaj pracuje, jeśli chodzi o biuro?
    dobry

03.11.2021 08:07

od 7:00 pozdrawiam
    Poe

04.11.2021 09:43

Wszystkie? W sensie niezależnie od lokalizacji/projektu, to to, że startują o 7 jest uśrednione?
    Carrey

06.07.2021 12:46

Jak atmosfera w marketingu? Planuję aplikować na młodszego speca, a jak to z młodszymi bywa, to zależałoby mi na jakimś wsparciu na początek i zastanawiam się czy mogę na to liczyć.

22.10.2021 15:12

Zależy czy dział jest na fali redukcji etatów czy w trybie okresowego zatrudniania nowego zespołu.
    Misek

28.10.2021 10:47

jak jest tak bardziej kameralnie to lepiej sie zżyć ze sobą i poźniej pracować, bo czasem jak jest masa ludzi to nawet niektórych byś na ulicy nie poznał
    Hart

12.10.2021 10:21

zacząłem tu pracę około 3 lata temu i dalej tu jestem, więc to o czymś świadczy, to jedna z moim lepszych prac w jakich byłem, minusy są wszędzie, ale dla mnie plusy przeważają
    Hart

18.10.2021 10:34

chyba największym plusem jest dla mnie stabilność i to, że nie ma problemu z umową o prace, ale jeśli ktoś chce inną to też spoko
    OL

21.10.2021 09:59

O to super, bo to czasami nie jest standard... dzięki wielkie
    P

17.10.2021 15:14

W ogłoszeniach widzę, że rekrutacje są prowadzone zdalnie. Faktycznie tak jest? Jak wygląda taka rekrutacja?
    Kamaszek

19.10.2021 10:13

Jak ja się przyjmowałem to jeszcze było normalnie, ale z tego co mi znajomy mówił, to po prostu pewnie linka wysyłają do spotkania jak jest zdalne no i na jakiejś platformie odbywa się rozmowa taka sama jakbyś był w firmie. Nie wiem do końca, może ktoś inny potwierdzi. Ogólnie mili ludzie na rekrutacji to mogę powiedzieć na pewno. Powodzenia
    P

20.10.2021 14:23

Dziękuję :)
    RA

18.10.2021 10:46

Cześć! Widzę w ogłoszeniach, że rekrutacja do firmy jest zdalna. Jak to wygląda w rzeczywistości?
    Peteer

20.10.2021 10:46

właśnie tak, co myślisz, ze cie (usunięte przez administratora) w ogłoszeniu?
    Grażka

13.10.2021 10:03

Pracuję już chwilę i muszę trochę dojeżdżać. Chciałam powiedzieć, że to, że zwracają koszty dojazdu jest na prawdę godne podziwu i chciałam za to podziękować. Już nie mówię, że ceny paliw idą w góre...
    Berta

14.10.2021 11:13

To trafna uwaga, w wielu firmach nie ma nawet mowy o zwracaniu kosztów dojazdu tylko jest podejście, ze to problem pracownika, więc tutaj serio duzy plus i przy okazji troche zaoszczędzonej kasy

07.10.2021 13:13

Hej, myślę nad wysłaniem CV do waszej firmy. Opowie ktoś jak wygląda kwestia atmosfery? Ludzie się dogadują?

11.10.2021 13:56

Raczej siebie jako takiego nie postrzegam ;)
    Fretka

11.10.2021 15:11

Ja lubie moich kolegów z pracy i myślę, że właśnie głównie chodzi o wzajemne podejście. Nie widziałam jakichś specjalnych konfliktów.
    Spawacz sam

09.10.2021 04:47

Jest jakiś wieloletni spawacz na forum???
    Halo halo

08.10.2021 17:48

Witam,pracuje jako spawacz od 14 lat ,chciałbym się przenieść do Alstala, mam pytanie firma jest rzetelna? Czy zarobki są adekwatne? Około 5 zarobię? Proszę o konkretne odpowiedzi. Dzięki.
    qwerty

14.09.2021 13:59

Alstal rekrutuje na kilka stanowisk w Radomiu. Czy ktoś wie, jaki kontrakt tam pozyskali? Co będą tam budować?
    Gard

06.10.2021 11:14

To co, już normalnie zapytać nie można??
    pix

08.10.2021 11:19

projekt zagadka jak na razie

07.10.2021 13:14

Może są organizowane jakieś formy integracji dla pracowników, czy coś w tym stylu?
    Pakito

25.05.2021 13:18

Po jakim czasie można spodziewać się feedbacku po rozmowie? Są jakieś sztywno ustalone ramy czasowe trwania rekrutacji, przykładowo, że do miesiąca odezwą się z werdyktem?
    Pakito

15.06.2021 07:55

Tak mówię jeszcze w ramach uściślenia
    Sh

05.10.2021 12:30

Ja dostałem szybko.

21.09.2021 14:26

białas

29.09.2021 13:57

oo, nie usunęli linku, najs
    J

15.09.2021 12:56

Staże są organizowane głównie w okresie wakacyjnym, czy również śródrocznie?
    J

27.09.2021 12:13

Chciałem się dopytać kolegi powyżej... rozumiem zamysł wypowiedzi, ale nie ma potrzeby, żebyś się wtrącał - bez urazy Zapytałem 2 razy, a nie 10 po co od razu atakować?
    Nay

28.09.2021 13:47

no i po co się udzielasz z jakąś złośliwą uwagą? każdy ma prawo zadać pytanie, jeśli coś go interesuje i nie musi od razu dzwonić albo pisać
    Felipe

28.06.2021 13:10

Oferta: Pracownik Biurowy Jest zaznaczone, że wymagana jest znajomość angielskiego Jest mi ktoś w stanie powiedzieć na jakim poziomie? B1? B2? C1?
    Bella

13.09.2021 11:31

Nie byłam.

14.09.2021 13:40

Czemu? masz zamiar się jeszcze wybrać czy już zrezgynowałaś całkowicie?

11.05.2020 23:53

Rookie

03.09.2021 12:09

Ale ja się nie znam (dlatego się wypowiadam, heh)
    arktos

07.09.2021 09:15

no tak, typowo.
    ???

05.08.2021 14:25

Czy tylko typowo fizyczne stanowiska?
    corleone

06.09.2021 15:09

Miarę*
    corleone

06.09.2021 15:10

Ludzie mają różne odczucia i opinie są skrajnie subiektywne. Ale tego chyba nikomu tłumaczyć nie trzeba
    Pass

26.08.2021 14:15

Zdarzają się weekendy pracujące?
    noiz

03.09.2021 11:50

a odkąd pracujesz? ;)
    noiz

03.09.2021 11:53

źle kliknąłem, nie jestem pracownikiem jak coś
    Arek

23.07.2021 11:21

Jest tu ktos kto pracuje b2b?

06.08.2021 12:09

Ale domyślnie otrzymuje się UoP, jak rozumiem?
    EOT

11.08.2021 12:32

Tak. I tym akcentem możemy już zakończyć ten watek.

16.07.2021 08:17

Gdzie są najbliższe budowy? Lokalizacje

06.08.2021 12:08

Tak też się stało.

06.08.2021 12:09

Dziękuję za pomoc, czy też chęć pomocy, pytanie już nieaktualne.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ALSTAL Grupa Budowlana Sp. k.?

Kontakt - ALSTAL Grupa Budowlana Sp. z o.o. Sp. k.

Gajowa 99 85-717 Bydgoszcz

Branża główna: Budowa budynków

FacebookIconInstagramIconLinkedinIcon
    ???

05.08.2021 14:24

Czy w Alstalu są też stanowiska dla handlowców?
    Kk

19.07.2021 14:46

Udało mi się dostać na praktyki do Alstala. Na razie oceniam bardzo pozytywnie, nie ma pozostawienia samemu sobie, tylko jest ktoś zawsze kto się Tobą zajmie, pokaże wytłumaczy. Tak powinny wyglądać każde praktyki.
    Kk

26.07.2021 12:33

No w zasadzie to nie wiem. Być może jest taka szansa, ale powiem ci jeśli faktycznie zostane w pracy
    bros

28.07.2021 12:22

w porządku. to ustawie sobie powiadomienia jakby co to będe widział jak coś napiszesz. dzięki. chyba że do tego czasu sam się tam dostanę
    Mig

28.06.2021 15:07

Mam wieloletnie doświadczenie jako spawacz. Jakie zarobki są na owym stanowisku?
    Mig

10.07.2021 21:43

Ok, to może inaczej zapytam, czy płaca jest adekwatna do owego stanowiska?? W starej firmie zarabiałem około 4 k, miałem zamiar przenieść się do Ina, i myślałem nad 'wasza' firma.
    spaw

12.07.2021 13:52

jak dla mnie jest adekwatna do pracy i doświadczenia. pozdrawiam
    pxop

25.06.2021 16:28

Powiedzmy sobie szczerze z zewnątrz firma wygląda prestiżowo i wydaje się być rozwijającą firmą. Teraz nowe miasto Bydgoszcz to już w ogóle wydaje się być na wyższym standardzie, ale wszystko kończy się gdy się wejdzie do środka. I nie chodzi o wystrój... bo tutaj Alstal nie szczędził i biurowiec wygląda fenomenalnie. Stawki... no cóż wieczny problem by w końcu docenić ludzi i dać im należycie zarobić. Atmosfera, była fantastyczna zrobiła się trochę korporacyjna. Obowiązków potrafią dokładać ale pensji podwyższyć niekoniecznie. Premie obcinane. Awanse... wolą zatrudnić z zewnątrz niż kogoś docenić wewnątrz. Fakt tylko taki, że można sporo się tam nauczyć. Nie tylko w kwestiach swojego stanowiska, ale także cierpliwości. Za to imprezy integracyjne robią genialne. A i komentarze negatywne usuwane :) Także... może znikąć. I nie zapomnijmy o "chwilowej" Pani Dyrektor, która pastwiła się nad pracownikami. Ogólnie firma przeciętna, nie ma się nad czym zachwycać.
    Marazm

05.07.2021 10:17

Już przed przenosinami do Bydgoszczy bywały poważne problemy, trudne warunki z tymi nieskończonymi przenosinami, zatrudnianie ludzi do pracy "za moment w Bydgoszczy" i trzymanie ich pod Inowrocławiem przez rok jak nie więcej. I w zależności od działu mogło być całkiem fajnie albo bardzo gorąco. Ludzie ogólnie byli bardzo fajni ale kiedy dochodziło do interakcji z zarządem to zawsze było coś źle nawet jeśli wszystko szło bezproblemowo.
    M. Stasiewski

19.06.2021 15:27

Wspaniała firma, super atmosfera
    mpc

24.06.2021 10:00

a ma to dla ciebie jakieś szczególne znaczenie? przecież mówi o firmie jako o całości a nie że super stanowisko.
    Soho

29.06.2021 09:07

no ale jeżeli mówi o jakimś konkretnym dziale, który np mnie interesuje no to owszem ma to dla mnie spore znaczenie ;)
    Bill Cipher

26.05.2021 13:11

Cześć. Na stronie wyczytałem, że firma dofinansowuje studia podyplomowe, kursy, szkolenia etc. No i wszystko fajnie. Czy ktoś z Was kiedyś korzystał z takiej formy wsparcia rozwoju? Czy faktycznie to funkcjonuje? Po jakim czasie od zatrudnienia można się ubiegać o takie dofinansowanie? I czy - jeśli ktoś z was tak robił- dajecie sobie radę organizacyjnie z pogodzeniem robienia podyplomówki z pracą? Nie ma przeładowania wiedzą i odwrotnego skutku, czyli zmęczenia materiału? Chociaż to pewnie zależy od osoby, więc w sumie głupie pytanie, nie ma się co martwić na zapas. Bo praca rozumiem poniedziałek - piątek?

19.06.2021 12:25

Dofinansuje nielicznyn ale dostajesz lojalkę że jak odejdziesz to wszystko zwracasz.
    Bill Cipher

23.06.2021 12:43

Lojalki są jednak dosyć powszechne, więc mnie to wybitnie nie zdziwiło.Trochę jestem w stanie zrozumieć dlaczego, to że ktoś wyłoży pieniądze na czyjąś edukację, którą ta osoba wykorzysta od razu gdzie indziej wydaje się być realnym ryzykiem, też chciałbym się jakoś przed tym zabezpieczyć. Niewiele to dla mnie zmienia, ale i tak dzięki za info
    Sly

28.04.2021 11:20

Odnośnie praktyk, bo widziałem, że temat był poruszany. Z jak dużym wyprzedzeniem należy się zgłaszać do Programu Praktyk Letnich?

18.06.2021 12:32

Przecież wszystkie informacje znajdziesz w odpowiedniej zakładce.
    Palm

21.06.2021 11:20

do tego czasu to już chyba powinien znaleźć.. a jeśli nie to chyba się do żadnej pracy nie nadaje ;)))
    Zainteresowana

18.05.2021 16:48

Czy w Bydgoszczy administracja ma możliwość pracy częściowo zdalnej np pół na pół?
    Bobby

28.05.2021 14:41

Nie ma takiej opcji. Wszyscy pracuja w biurze.
    Nicky

19.06.2021 17:45

Oczywiście pół na pół. Połowa czasu w stresie, połowa w płaczu :)
    Ratata

16.06.2021 14:50

Hej, w związku z tym, że firma pewnie się rozwinęła na przestrzeni ostatnich lat, czy da się zauważyć narastającą korporacyjną atmosferę, czy jeszcze się przed tym broni?

18.06.2021 12:27

Nie zaobserwowałem. Jak miałbym włożyć do jakieś szufladki, to bardziej do firmy "rodzinnej" a nie "korporacyjnej" jak chodzi o atmosferę i inne czynniki składowe.

19.06.2021 12:23

Korporacyjna atmosfera w Alstal? Dobre. Atmosfera zależna od tego jaką noga wstał Prezes Jarosław. Zazwyczaj lewą niestety.
    PAN xyz

14.06.2021 14:56

Firma stawia na jednym Czysty zysk właściciela. Premi brak, obniżki bo Covid, zero motywacji do pracy, bardzo duża rotacja pracowników, niskie stawki, stres i niewdzięczność pracodawcy. Mój komentarz i tak zostanie usunięty bo kadry płacą za "dobre" opinie. A rekrutacje w tej firmie to (usunięte przez administratora) brak chętnych do pracy.

18.06.2021 12:11

Skoro tak to się nie masz co trudzić z pisaniem, odpuść

19.06.2021 12:21

Kadry przestały usuwać komentarze udostępniane, które nie są pozytywne? Super Normalność wraca, może jeszcze będzie normalnie w Alstal
    Johhny

06.05.2021 12:17

Przeczytałem wszystkie komentarze bardzo uważnie. Stoję przed wyborem firm do których złożyć podania o pracę. Wcześniej pracowałem na budowie jako inż. budowy a później w innej firmie jako asystent projektanta. Na budowie niestety człowiek człowiekowi wilkiem choć potrafiłem się dogadać z współpracownikami i ich szanować bo sam również tego od innych oczekuję. W biurze w innej firmie było słabo z zarobkami i ciężko o jakikolwiek rozwój ale atmosfera pracy z najbliższymi pracownikami była bardzo dobra i to mi się podobało. Z pracy zrezygnowałem bo miałem jakieś swoje powody. No i Alstal na to wszystko wydaje się naprawdę nieźle wypadać. Wiadomo, wiem tyle ile przeczytałem i na anonimowych opiniach staram się nie polegać w 100% ale gdybyście napisali czy warto i czy mogę się spodziewać odpowiedniego traktowania, to będzie to dla mnie mimo wszystko pomocne. Zależy mi na tym, żebyście napisali jak w waszym odczuciu pracuje się w Alstalu, jak stoi kwestia atmosfery etc. Z góry dzięki, pozdrawiam ;)
    Grzesiu

28.05.2021 14:48

Szczerze to radzę się zastanowić. Zależy na jaką budowę trafisz bo z atmosferą bywa różnie ale ogólnie jest ok. Gorzej z biurem - tam nie polecam pracować bo jest kiepsko. Najgorsze w pracy są procedury, kiepskie wynagrodzenie, brak szkoleń no i brak nadgodzin. Ale decyzję zostawiam Tobie, ja sam jestem już na wypowiedzeniu.

18.06.2021 12:30

Ja np. mam nieco odmienne zdanie. Generalnie myślę, że najlepiej samemu popracować, żeby wyrobić sobie własną opinię. Może faktycznie nie siądzie i skończy się rozstaniem z firmą, a może właśnie wręcz przeciwnie. Nie ma co się nastawiać w jedną, albo w drugą stronę na starcie.
    kandydat

01.06.2021 07:22

Witam, czy Grupa Alstal jak prowadzi budowy to wysyła na delegacje? Widzę, że jest sporo oddziałów i zastanawia mnie czy zespoły działają bardziej lokalnie czy mimo wszystko są wysyłane na delegacje? Jestem inżynierem i byłbym zainteresowany tą firmą, natomiast nie mogę sobie w obecnej sytuacji pozwolić na dalekie delegacje poza Bydgoszcz.
    kos

02.06.2021 10:22

Myślę że to kwestia tego czy będziesz w stanie dogadać się w firmie z pracodawcą jesli się da oczywiście. no ale realizacje projektów są w różnych miejscach po całej Polsce
    Remo

17.06.2021 12:07

a jeśli np budowa jest w miarę blisko i się dojeżdża to dostaje się coś za te dojazdy??

31.05.2021 07:45

Mam pytanie odnośnie samych prowadzonych budów przez Alstal. Czy firma generalnie działa na terenie całego kraju i w związku z zatrudnieniem się w Bydgoszczy trzeba liczyć się z delegacjami? Czy jednak działają dosyć lokalnie w podziale na oddziały i można ze spokojem codziennie wrócić do swojego domu? Jestem inżynierem i zainteresowała mnie ta firma, jednakże na chwilę obecną nie mogę pozwolić sobie na delegacje i muszę pracować na miejscu w Bydgoszczy, stąd moje pytanie.
    Marta

15.04.2021 13:45

Jakich pytań można się spodziewać na rozmowie o praktyki?
    Anżej

06.05.2021 11:32

Jak to jak? normalnie jak to na budowach. mówią ci mniej więcej o co chodzi i pomagasz. raczej samodzielną robotę rzadko się dostaje
    Anżej

06.05.2021 11:35

Najlepiej iść i się przekonać samemu albo dzwonić do biura i tam pytać o szczegóły
    Matrix

12.04.2021 13:11

co się buduje w Szczecinie, że szukacie tam Inżyniera Projektu?
    Bugs

22.04.2021 12:27

Oczywiście, że wiadomo. Każdy projekt ma swoje ramy czasowe. Zaczęto w 2019, koniec prac datowany jest na przyszły rok.
    Malek

26.04.2021 12:47

dziękuję

13.04.2021 12:12

Kiedy ostatnio był jakiś wakat na kosztorysantów?
    mamboo

14.04.2021 14:56

obawiam się, że nikt sobie nie zanotował daty.
    Ambro

15.04.2021 09:29

mysle ze nikt nie sledzi na tyle ofert pracy żeby podac ci dokladna date dodania oferty na kosztorysanta.. ogolnie moge powiedzieć że ja dawno nie widziałem ale też nie patrzę na oferty non stop raczej od czasu do czasu z czystej ciekawosci
    xyz

13.04.2021 22:38

Jak długo czeka się na odpowiedź czy dostało się na praktyki?
    Pox

02.04.2021 11:26

Pracujecie również w weekendy?
    Pox

07.04.2021 13:08

To to mnie nie interesuje, dzięki.
    Devi

09.04.2021 11:05

No to dobrze, bo co do administracji jestem pewien że tak pracują
    Jerome

03.12.2020 15:02

Dzień dobry nie mogę znaleźć mojego pytania o Termy, czy ktoś je widział? Nie wiem czy zostało usunięte, czy po prostu się nie pojawiło.
    Jerome

09.12.2020 08:11

Widzę, że jednak jest. Przepraszam za nieświadomy spam.
    Crash

08.04.2021 14:25

Wpisy pojawiają się dopiero na następny dzień, tak zaobserwowałem.
    student

08.04.2021 13:40

Przepraszam za spam. Dopiero teraz zobaczyłem zakładkę po prawej i już wiem, że jest Program Praktyk Letnich. Zignorujcie moje poprzednie pytania

Zostaw merytoryczną opinię o ALSTAL Grupa Budowlana Sp. z o.o. Sp. k.