ALSTAL Grupa Budowlana Sp. k.

4.2/5

• Jagodowo
  • Prądki
Jacewo - ALSTAL BUDOWNICTWO

3. Opinie o pracodawcach Bydgoszcz
  5. Opinie o ALSTAL Grupa Budowlana Sp. z o.o. Sp. k.

Opinie o ALSTAL Grupa Budowlana Sp. k. Bydgoszcz

Nie przegap nowości o ALSTAL Grupa Budowlana Sp. z o.o. Sp. k.!

emil

05.10.2022 14:10

A ja mam z kolei takie pytanie - czy biuro mają tylko jedno w tej miejscowości co tu jest czyli Jacewo czy może mają też w jakichś większych miejscowościach?
    emil

11.10.2022 10:21

a bo właśnie zastanawiałem się nad pracą tutaj, ale to Jacewo to tak ni w pięć ni w dziesięć mi pasowało
    bbobo

18.10.2022 11:49

a na co chciałeś aplikować?
    bob

21.09.2022 08:33

widzę, że dużo osób pytało tutaj o praktyki, ja byłem, jestem zadowolony, z mojej perspektywy mogę polecić.
    nn

29.09.2022 10:44

a o jakim stanowisku piszesz?
    bob

03.10.2022 09:19

studiuje budownictwo więc praktyki na inżyniera budowy
    Bart

31.03.2022 15:46

Pracuje ktoś na stanowisku inżynier budowy? Bo się zastanawiam nad przyjściem tutaj, a widzę, że szukają w paru miejscach. Jakieś opinie?
    devon

29.08.2022 09:51

znaczy się pytasz o opinie o lokalizacjach czy o co, bo trochę nie rozumiem pytania

28.09.2022 14:37

No to wybierz ten projekt, na który masz najbliżej i tyle
    technikum

25.08.2022 09:42

Na stronie firmy czytam, że prowadzą praktyki dla studentów, ale chciałbym zapytać czy ktoś wie czy może organizują praktyki dla uczniów technikum?
    widz

19.09.2022 12:33

nie każdy lubi wisieć na linii czekając na połączenie
    technikum

20.09.2022 15:28

na to już nie mam komentarza...

10.07.2022 19:27

Cześć! Czy warto wysłać CV na kosztorysanta do Wrocławia? Bardzo zależy mi na nowej pracy w takim charakterze. Jednakże martwi mnie to ze oferta średnio co kilka miesięcy pojawia się na portalach z ofertami pracy. Jak jest na serio? Czy pracodawca dopuszcza prace hybrydowa ze względu na miejsce zamieszkania?
    Cola

07.09.2022 09:02

Wszystko zależy od stanowiska i tak naprawdę wielu innych czynników
    Cola

07.09.2022 09:03

To nie my decydujemy o stawkach, żeby tu cokolwiek więcej na ten temat pisać
    Kopiec

05.08.2022 09:21

Mam pytanie odnośnie rekrutacji, bo nie znalazłem tu takiego wątku
    nakia

12.08.2022 07:50

mówię tylko, że można coś dopytać w temacie czy tam od swojej strony powiedzieć, zdarzyło mi się tak zrobić, ale no nie daje to pewnego efektu
    Strus

13.08.2022 20:52

Ja killka lat temu wysłałem cvke, gość odezwał się od razu. Po dwóch dniach było wiadomo ze mnie wezmą. Ogólnie zależy od stopnia desperacji ale raczej na budowy biorą wszystkich jak leci.
    Dżej

06.05.2022 15:26

Był ktoś, ma ktoś opinie o stażu w alstal?
    Dżej

03.08.2022 14:36

Zobaczę co się będzie działo z tym
    Dove

04.08.2022 17:11

Ok, będę czekać na info :)
    qwer

14.07.2022 12:04

Szukają głównie na kierowników, inżynierów, dyrektorów a coś bardziej fizycznego?

21.07.2022 10:06

Firma nie zatrudnia pracowników fizycznych. Skoro nie ma ogłoszenia, to chyba nie szukają, co nie? :)
    qwer

25.07.2022 15:23

Okeej, to wszystko wyjaśnia. Nie mam już pytań w takim razie.

11.07.2022 11:55

Szukam opinii o pracy w dziale wycen. Widzę, że często pojawia się ogłoszenie na kosztorysanta. Już kiedys brałam udział w rekrutacji, ale ostatecznie zrezygnowałam, bo usłyszałam od osoby, która stamtąd odchodziła o bardzo złej atmosferze pracy i konieczności ciągłego robienia nadgodzin. Oczywiście wiadomo, że pracownik niezadowolony pokazuje tylko swoją stronę medalu. Czy pracodawca dopuszcza prace hybrydową ze względu na daleką odległość od miejsca zamieszkania? Czy "nadgodziny" są częste? Zależy mi na pracy na takim stanowisku, ale również chciałabym stabilności i fajnej atmosfery, żeby jeszcze bardziej nie osiwieć niż już to jest widoczne.
    Nero

06.06.2022 11:09

Jakie projekty teraz macie na tapecie?
    Miron

06.07.2022 12:51

muszę mieć powód?
    Lum

07.07.2022 08:32

Nie wiem co ci do tego co kogo interesuje
    Markopolo

26.04.2022 22:25

Nie polecam, szczegolnie budowy basenu w Bydgoszczy. Na początku dobry bajer., nawijanie makaronu na uszy a potem okazuje sie, ze jest inaczej. Lubisz pracowac charytatywnie? To polecam. Duze wymagania, a pieniadze marne niestety. Zero zycia prywatnego po pracy.
    inżynier

07.06.2022 08:53

Co się denerwujesz, rób swoje. Dyrektor wszędzie w mediach podkreśla "MOJA kadra to zrobiła", ciekawe jak Prezes zareaguje jak to kiedyś przeczyta
    Markopolo

13.06.2022 16:12

Nie mam zamiaru pracować dla idei. Pieniadze tez sa wazne niestety. A mozna miec prace na normalnych warunkach i z normalnymi pieniedzmi. Nie wiem jakie tu maja oczekiwania, ale przy takim postepowaniu zaraz nie bedzie mial kto praocwac tam.
    Doris

08.03.2022 11:43

Witam was, jestem zainteresowana stanowiskiem jako pracownik administracyjno biurowy i chciałam zadać pytanie, które mnie nurtuje. W godzinach pracy jest napisane 7:30-16 i 7:30-13:30. To jest jakoś ustalone np. miesięcznie, jak są te godziny rozłożone? Przyznam, że pierwszy raz się spotykam z takim systemem, dlatego chciałam zapytać.
    Nikki

08.06.2022 14:24

Zdarza się, że trzeba zostać dużo dłużej.
    Bett

10.06.2022 08:07

i potem godziny są do odbioru?

26.05.2022 13:06

Robert

26.05.2022 13:19

O jakiej budowie konkretnie jest mowa ? Słoneczne ?
    jacek

29.04.2022 13:59

Jak w waszym przypadku wygladała rekrutacja?

18.05.2022 12:43

Spoko, wystarczyło raz ;) I jak wyglądały? Czym się różniły?
    mentos

19.05.2022 10:45

A sorry, nie wiedziałem, że komentarze pojawiają się z opóźnieniem i myślałem, że pierwszy się po prostu nie dodał
    Przerażona

29.10.2020 23:09

Nie polecam. Ciągła rotacja, stres, brak szacunku i obniżanie wartości pracownika co skutkuje tragiczną atmosferą. Z racji tego że są ciągłe braki kadrowe nawet ci niedoświadczeni pracownicy są dociążani pracą z którą nie mieli styczności, a doświadczeni czyli jednostki w firmie harują za trzech co jest z góry wymagane przez zarząd bez szans na jakiekolwiek docenienie. Najgorsza atmosfera jest w samej siedzibie która zależy głównie od tego którą nogą szefostwo wstanie danego dnia, w życiu nie spotkałam się z takim brakiem szacunku do ludzi jak tam.

27.04.2022 20:54

Na jakim stanowisku pracujesz jeśli mogę spytać? Bo ja mam niedługo zacząć pracę w dziale oferowania w jednym z oddziałów i się ciągle zastanawiam czy to dobry wybór...
    Speedy

10.05.2022 17:49

"Aż będzie zrobione" : )
    Dami

15.04.2022 10:16

Sporo jest teraz ofert. Macie dużo projektów?
    eden

26.04.2022 10:44

faktycznie jest, super dzięki
    Ludwiczek

27.04.2022 15:45

Czekam na dzień, w którym osoba zerknie na stronę i zrobi dosłownie podstawowy research zanim zada pytanie. Ale chyba się nie doczekam
    Kamil

06.04.2022 14:21

Hej, jest ktoś tu z zespołu wycen? Jakie wasze opinie? Bo akurat wpadła oferta na kierownika
    Tozo

14.04.2022 13:26

Dokładnie to napisałem w komentarzu, do którego się odnosisz ;) A pracuję tu 1,5 roku.
    Kamil

20.04.2022 10:27

Jasne, liczyłem, że może rozwiniesz i coś więcej napiszesz
    Daniel

16.02.2022 08:35

Jak wygląda rekrutacja zdalna na inżyniera budowy? Do tej pory bylem tylko na stacjonarnych rozmowach.
    sziin

23.03.2022 12:59

A warunki w porządku? Na jakieś dodatki można liczyć?
    Kruk

25.03.2022 09:38

W moim odczuciu w porządku. Jest parę benefitów, więc tak, można liczyć.
    bolo

09.03.2022 10:46

Chcę wysłać cv na stanowisko Kosztorysant Robót Sanitarnych. Jest w ofercie, że wymagane jakieś doświadczenie, ale zaznaczone jest też, że starszy specjalista/ekspert i nie wiem jak się do tego odnosić. Mam kilka lat doświadczenia na takim stanowisku ale nie wiem czy to wystarczy
    K.

22.03.2022 09:20

nie wiem jakie ramy czasowe mają ustalone osoby z rekrutacji, nie mam pojęcia kiedy się do ciebie odezwą. może być to kwestia tygodnia, może być i dwóch, a może kilku dni. ja dostałem odpowiedź po około tygodniu faktycznie, ale czy to jest zasada - nie mam pojęcia niestety.

24.03.2022 08:31

Nie liczyłem nawet, że podasz mi tu rozpiskę rekrutacji co do dnia, ale już samo twoje doświadczenie daje jakiś zarys, że może być to krócej niż dłużej.
    beck

06.02.2022 11:57

Gdzie znajduje się oddział tej firmy w Katowicach? Co sądzicie o pracy na stanowisko ds. zamówień publicznych i jakie zarobki?

10.03.2022 13:31

Oddział firmy w Katowicach jest nowy. Z tego co wiem to dopiero szukają biura, ale jest to na końcowym etapie.

14.03.2022 08:16

A, no i wszystko jasne. Dzięki za info

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ALSTAL Grupa Budowlana Sp. k.?

Kontakt - ALSTAL Grupa Budowlana Sp. z o.o. Sp. k.

Gajowa 99 85-717 Bydgoszcz

Branża główna: Budowa budynków

FacebookIconInstagramIconLinkedinIcon
    kkm

28.12.2021 10:51

ile się czeka na umowe na czas nieokreslony???
    Były

14.02.2022 14:46

Ja jak pracowałem to z tego co pamiętam miałem na początku 3 miesiące próbne

07.03.2022 08:41

I dostawałeś wtedy umowę zlecenie, czy już uop?
    Jaca

04.02.2022 11:17

Hej hej. W zakładce ze stażami na pracuj znalazłem informacje o konkursie dotyczącym prac magisterskich i inżynierskich. Ktoś ma więcej informacji o warunkach takiego konkursu i w ogóle zasadach jego działania?

07.03.2022 08:36

Cześć, jak się czegoś dowiesz, to dasz znać?

07.03.2022 08:37

Byłbym wdzięczny za informację
    Jaca

04.02.2022 11:18

Ewentualnie czy byłby mnie ktoś w stanie pokierować do kogo zwrócić się z pytaniem o tę kwestię?
    knuckles

07.02.2022 10:57

pisz na [email protected]

04.01.2022 10:17

Mam działalność i taka forma współpracy by mi najbardziej odpowiadała

03.02.2022 14:18

Normalne, że w takich sytuacjach jest stres. Może ty go nie odczuwasz, ale myślę, że jesteś w mniejszości. Rozmowa o pracę może zaważyć na twojej przyszłości, więc wiadomo, że jeśli na pracy zależy, to kandydat chce się możliwie najlepiej przygotować - więc pyta, w takich miejscach jak tutaj. Więc nie dla wszystkich to "tylko rozmowa".

03.02.2022 14:19

Zwłaszcza, że ktoś może być świetnym specjalistą, ale nie ma łatwości wypowiadania się o tym i słownego przedstawienia swojej wiedzy i kompetencji, za to w praktyce wymiata, sam doskonale to rozumiem, bo ja też krasomówcą nie jestem i odpowiadanie na pytania (mimo posiadania wszystkich umiejętności wymaganych na stanowisku) bywa dla mnie mocno stresujące.
    23l0

01.02.2022 09:32

Można w tej firmie liczyć na premie, czy raczej stała, sucha podstawa i zero dodatków finansowych niezależnie od wyników?
    tak

02.02.2022 14:39

są premie regulaminowe i kilka innych benefitów

03.02.2022 14:15

Są są. Od sprzedaży/uznaniowe/kontraktowe. Konkrety to już od stanowiska zależą.
    Normalna

12.01.2022 11:51

Ludzie czego wy chcecie. Fajna firma która się szybko rozwija i sprzyja dobrej atmosferze. Wszystko zapewnione i normalne godziny pracy. Wszystko wypłacone na czas zgodnie z umową. A wy ciągle narzekacie. Tylko plotki, papieroski i myślenie jak z (usunięte przez administratora) To nie urząd tylko komercyjna firma. Jak wam się to nie podoba to droga wolna ale nie psujcie innym atmosfery gwiazdy!
    kolega

25.01.2022 09:14

masz racje papierosy są niezdrowe
    Borsuk

31.01.2022 10:05

Wszystko zależy w jakim dziale na jakim oddziale przy jakim projekcie i jak się bardzo jest, że tak powiem, "na widoku". Jak szef nie widzi to można nawet nic nie robić ale jak się ma go blisko to nawet jak jest dobrze to jest źle haha. Ogólnie w tych czasach pisanie, że coś takiego jak wypłata na czas zgodnie z umową jest atutem gdzie to powinno być standardem to coś już mówi. Ale to prawda, droga wolna i szeroka jest i skorzystanie z niej to na prawdę dobra rada bo więcej szczęścia i pieniędzy się znalazło w "dalszym rozwoju poza strukturami firmy". A normalne godziny pracy nie są dla każdego w tej firmie...

11.01.2022 20:05

Monika G

17.01.2022 12:47

Finał w sądzie bez wątpienia znajdzie sprawa podszywania się pode mnie, zwłaszcza mając na względzie konsekwencje jakie wywołał ten komentarz.
    Dominika

18.01.2022 14:41

Mnie interesuje, ile można zarobić na tym stanowisku.
    beck

17.01.2022 19:14

Gdzie znajduje się oddział tej firmy w Katowicach? Co sądzicie o pracy na stanowisko ds. zamówień publicznych i jaki zarobki?
    Tim

12.01.2022 13:10

Czy ktoś udzieli rzetelnej odpowiedzi o pracy na stanowisku kierownika budowy z wieloletnim doświadczeniem . Jakie zarobki, praca w jakich godzinach , czy pracuje się w weekendy, jak wygląda sprawa zakwaterowania dla osób z innego regionu kraju niż jest budowa i samochodu służbowego. Proszę o konstruktywną odpowiedź, która pozwoli podjąć decyzję o aplikowaniu.

04.01.2022 10:16

Zatrudniają też osoby na B2B?
    odp

12.01.2022 12:12

zatrudniają ale to do ustalenia indywidualnie raczej
    anix

15.11.2021 09:54

Myślę nad złożeniem oferty na Specjalista ds. finansowych - ALSTAL Grupa Budowlana Sp. z o.o. Sp.k Jak wygląda proces wdrożeniowy, atmosfera?
    Raju

30.12.2021 15:11

Jak to na specjalistę. Już bez przesady.
    bbb

03.01.2022 11:20

spokojna twoja rozczochrana znajdzie się ktoś do szkolenia i pokazania co trzeba zrobić ty się już nie martw
    Inż

27.12.2021 11:11

Jako inżynier budowy myślę, że mogę polecić ludziom po budownictwie, którzy mają już jakieś doświadczenie i chcą się rozwijać bardziej. Są tutaj na to warunki przede wszystkim ze względu na to, że firma jest stabilna na rynku i dość rozpoznawalna. Na początku miałem mieszane uczucia, szczególnie patrząc na niektóre komentarze ale miło się zaskoczyłem po czasie. Dlatego też pomyślałem, że warto byłoby coś napisać dla moich młodszych kolegów, pewnie są teraz jakieś przyjęcia na nowy rok. Nie bać się, próbować, nie stać w miejscu. Branża jest dobra, rozwija się, nie ma co się rozdrabniać i pracować poza zawodem. Szkoda czasu moim zdaniem. Powodzenia wszystkim kandydatom i mam nadzieję do zobaczenia na robocie.
    Radzimir

31.12.2021 11:39

nie sądziłem szczerze mówiąc że taki będzie odzew. dzięki. kojarzycie czy na stanowisku długo trwa wdrożenie? miesiąc może więcej ?
    bbb

03.01.2022 11:19

to zależy tak naprawdę od osoby. jak dużo już umie, jak przyjmuje wiedze, kto też bedzie tą wiedzę przekazywał
    Ostow94

02.12.2021 22:44

Czy po okresie próbnym można liczyć na podwyżkę na stanowisku inżynieria? Czy jest to standardowa procedura czy może trzeba się o to specjalnie upominać?

28.12.2021 12:51

Jeśli chodzi o podwyżki to temat rzeka. Ucinają z ustaleń po okresie próbnym a później problen by dostać cokolwiek wyżej. No i jeszcze wszystko zależy od twojego przełonego i przede wszystkim od nastroju Prezesa, który klepie takie zgody. Także powodzenia.
    Borat

20.12.2021 10:05

Jest ogłoszenie na serwisanta, już jakiś czas temu myślałem o tym i będę wysyłał cv. Mam pytanie co do doświadczenia bo nie napisali tutaj a jestem po technikum akurat w dobrym zawodzie.
    Męczydusza.

23.12.2021 13:40

zamiast sie nad tym tak... pochylać, to byś już znalazł sto razy odpowiedź. musisz mieć umiejętności i wiedze żeby przy serwisie pracować.
    Męczydusza.

23.12.2021 13:41

i jak chcesz coś załatwić to nie rób z ludzi nie spełna ... tak na przyszłość
    Sabi

14.11.2021 11:22

Jak wygląda kwestia szkoleń nowych pracowników? Ile czasu mniej więcej trwa wdrożenie? Chodzi mi o stanowiska administracyjne.

13.12.2021 14:19

Ale ja mówię o Alstalu, nie o ogóle firm, bo w takim przypadku oczywiście, że różnie bywa.
    Wolo

15.12.2021 12:26

A, przeoczyłem kontekst jakoś. Sorry.

18.03.2021 11:57

Można powiedzieć, że Alstal jest firmą która wciąż się rozwija?
    Sh

05.10.2021 12:31

Oczywiście.

08.12.2021 11:20

Ogromna? Aż tak to nie. Jakaś mała płotka to bynajmniej też nie jest, ale do firm pokroju dużych korpo jeszcze brakuje. I dobrze, wolę pracę w niekorporacyjnej firmie.
    Aurora

05.11.2021 09:39

Myślę nad ofertą na asystentkę zarządu. Ogólnie wymagania spełniam, ale jest jeden mały szkopuł - w ofercie stoi wymaganie o doświadczeniu conajmniej trzyletnim. Ja przepracowałam na takim samym stanowisku 2,5 roku. Różnica niewielka, ale to trójki odrobinę brakuje. Myślicie, że jest szansa, że przymkną na to oko?
    RadaWuja

19.11.2021 11:36

w moim przypadku bylo tak, że raczej odpowiadałem na pytania i jedynie przy niektórych coś dorzucałem od siebie, ale nie tak, żeby ich zagadać, bo to też dobrze nie wygląda moim zdaniem, najlepiej utrzymać pewien balans, czyli nie tak, żeby odpowiedzieć trzema słowami i nara, ale też nie tak, żeby nawijać

08.12.2021 11:13

Zawsze? No niekoniecznie. Ale w tym przypadku jednak ją widzę. Polecałbym wysłać aplikację.
    Student

24.11.2021 09:37

Witam wszystkich. Mam pytanie odnośnie stażu w Alstal. Widziałem w ogłoszeniach, że można się dostać na praktyki czy staż i chciałbym dopytać jak to wygląda w praktyce. Czy jest jakiś konkretny termin (np. wiosna-lato), w którym najlepiej się załapać? Jest możliwość potem dostania się do pracy na stałe np. na inżyniera budowy, czy raczej stanowiska są obłożone? No i oczywiście, jak z warunkami finansowymi, podejrzewam, że praktyki są bezpłatne ale może na stażu coś rzucają groszem studentowi? Będę wdzięczny za odpowiedzi.
    Marpos

07.12.2021 12:24

Teraz już jasne?
    tak tylko

08.12.2021 08:17

Wywołałem burze, to nawet całkiem satysfakcjonujące hehe. Zobaczcie tylko, ja nigdzie nie napisałem, że praktyki są niepotrzebne bo na pewno są. Chodziło mi raczej o przykładanie się do praktyk, żeby się czegoś nauczyć a nie tylko zgarnąć papier gdyż ponieważ to na dłuższą metę do niczego nie doprowadzi. A podobno winny się tłumaczy, może zbyt pokrętnie napisałem... ale po co od razu obrażać? Oby te wywody się przynajmniej komuś przydały...
    Al stal

11.11.2021 00:15

Firma pozornie prezentuje się pięknie: nowoczesne wnętrze, wynagrodzenie i sympatyczni ludzie. Ale po zagłębieniu nie jest tak kolorowo. Z całego serca odradzam pracę jako asystenta zarządu… bliski kontakt z zarządca…można doświadczyć bardzo wielu nieprzyjemności
    Smuteczki

16.11.2021 09:22

Niestety potwierdzam. Pamiętam takie sytuacje jeszcze w starej siedzibie firmy i z tego co słyszę to mimo nowej fasady to zwyczaje pozostały takie same.

30.10.2021 23:21

Jahad

03.11.2021 10:24

Można i trafić dużo gorzej. Ja pracowałem, znaczy, nadal pracuję i nie mam jakiś specjalnie negatywnych odczuć. Fakt, parę rzeczy mi nie pasuje, nie mówię, że nie. Czuję się traktowany...normalnie. Nikt mi róż pod stopy nie sypie, ale też nie odczuwam jakiś nieprawidłowości w temacie...ale to już indywidualna kwestia. Nie wiem, no, jest zupełnie w porządku. Bez szału, bez tragedii. Ja osobiście nie narzekam i tyle. Żeby była jasność - nie neguję Twoich odczuć, tylko przedstawiam swoją, opozycyjną perspektywę.
    Koral

04.11.2021 12:55

Każdy ma prawo do swojego zdania bo wszyscy jesteśmy różni. Jeśli o mnie chodzi to z początku trudno było mi się przyzwyczaić ale teraz już jakoś leci dzień za dniem i całkiem dobrze się robi w miłym towarzystwie.

Zostaw merytoryczną opinię o ALSTAL Grupa Budowlana Sp. z o.o. Sp. k.