brak logo

Polbank EFG

Warszawa

Opinie o Polbank EFG

anonim 2009-01-14 21:24:53


[usunięte przez moderatora] ja wysłałem kolega mi poleciłten takze sprobuj hrserwis.pl ,takze [usunięte przez moderatora] czy jakos ,[usunięte przez moderatora] powodzenia moje gg [usunięte przez moderatora] jestesmy w tej samej sytuacjii jest chyba jakis krach czy co...
Marcin 2009-01-19 10:29:24
Słowa kojarzące się z Polbank EFG ciekawa, mobilizująca,
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako : przeciętna
Atmosfera i ludzie tam pracujący są świetna atmosfera jak również pracownicy
Od jakiej stawki można negocjować pensję 2500 brutto
Najbardziej podobało mi się w Polbank EFG : atmosfera w pracy
Najbardziej nie podobało mi się w Polbank EFG : organizacja pracy
Marszałka 2009-02-04 19:07:03
Dupochron w postaci dyktafonu? Podstawa do ochrony przed oskarżeniami? Hi! Hi! To nie do końca tak!! Małe nie zrozumienie paragrafu kk :-( Ale pewnie masz większe doświadczenie niż ja w Tym temacie, ale.... Napiszę jedno!! Jeśli ktoś wyżej postawiony, któremu nie daj boże zagrozisz zbyt wielką wiedzą czy kompetencjami to... Wg starego policyjnego powiedzenia "pokaż mi człowieka a paragraf na niego znajdę "i tak wylecisz z hukiem i wielkim niesmakiem a smród (nawet, jeśli nie będzie tego w dokumentach) i tak szybko za tobą pójdzie! Kasa? Czy aż tak jest dla Ciebie ważna? źeby poświęcać swoją dobrą opinię i na pewno nie małą wiedzę na TAKI syf ? A i kasa nie jest wielka max 2500 na netto plus prowizja od sumy zwindykowanej! A!! Tylko jeszcze jedno !! z tego co wiem to… nikt nie widział żaden premii czy prowizji (jak zwał tak zwał ) od wakacji – sierpnia ! Od tego czasu też zmieniły się zasady , regulamin prowizji czy premi ( zmiana zasad gry podczas meczu !! ) Jedno, co wiem to, że KRUK boi się spraw sądowych w sądzie pracy i.... Zawsze w konsekwencji chce zmienić sposób rozwiązania umowy o pracę na "za porozumieniem stron”,a mobing ? jest na porządku dziennym !! ale zapewniam Cię,że syf w policji to nic z syfem w KRUKU. Jeśli jesteś zainteresowany to poszukaj lepszej może nieco mniejszej firmy o lepszej sławie. Proponuję żebyś wpisał w wyszukiwarce na jakimś portalu dotyczącym pracy "windykacja " i poczytał opinię!! Wierzę w Ciebie:-) I jeszcze jedno !! nie lansuj się na mięśniaka z policji tylko na człowieka który ma wielki pomarszczony mózg !! bo przypominam Ci że windykacja polubowna to rozmowa z dłużnikiem tak żeby on nie miał żadnej podstawy prawnej do oskarżenia Ciebie (nikogo nie interesuje ,że reprezentujesz kruka) o wiele tam ble... ble.. z kk i kc. A na początku bedziesz dostawał najgorsze syfy bo będziesz musiał sobie wypracować swoich klientów !!
Kami 2009-02-05 10:16:58
Pracowalem jako konsultant w dziale windykacji na ul.17 Sierpnia. Atmosfera straszna, zamordyzm, sluchaj narzekań ludzi i tak nie możesz im pomóc. Powinni finansować psychoanalityka bo po 8 godzinach można zwariować
anonim 2009-02-16 22:32:00
Kawa - 2008-10-07 09:33:39

PO ROZMOWIE

3 rozmowy, te same pytania, dogłębne o zainteresowania (śmieszne), no i ten
oddział przy ul. Fabrycznej. Dwie szare, nawiedzone 30-tki w swetrach, jedna
lepsza od drugiej, mierzące wzrokiem nienawistnym, może to pogarda dla
młodszych, ładniejszych i lepiej ubranych? nie wiem, ale pierwsze wrażenie
straszne. Jeszcze tak nieprzyjemnej rozmowy nie miałam. Zero uprzejmości.
Jakaś deprecha zakompleksionych panienek? kto to wie. Oczywiście telefonu
brak, od razu wiedziałam, że tak będzie. W oddziale przy Mokotowskiej już
lepsza atmosfera i przynajmniej człowiek nie czuje się jakby przyszedł
zawracać d....

Hehehe to była zapewne brunetka i blondynka,super wredne baby od kredytu bezpiecznego i nie maja 30stki tylko mniej ale tak staro wygladaja:-)
anonim 2009-02-19 00:07:59
Rozwój ale powolny, tak jak ci kierownicy, których pseudonimy podam potem.
anonim 2009-02-19 13:48:23
dzisiaj bylam w firmie first step z zapytaniem co z wyjazdem pan [usunięte przez admina] odpowiedzial mi ze nic niewie bo nie dostal jeszcze z holandji odpowiedzi niewiem naco on czeka czy tak trudno zadzwonic do holandji ile jeszcze mamy czekac na ten wtjazd z tygodnia na tydzien oczekujemy wyjazdu i niemamy pewnosci czy wyjedziemy panie [usunięte przez admina]i dzwon pan do holandji
Ozzy 2009-02-19 18:22:25
Żaden - bankom nie pozwala się upaść. Facet wake up!
anonim 2009-02-20 13:24:19
szanowny panie niemam zamiaru wplacac panu zadnych pieniedzy najpierw niech pan zalatwi prace to dopiero ludzie je powplacaja bo niewiem czy znajdzie pan kogos tak naiwnego a pracodawca z holandji jest zapewny siebe i bardzo cwany a co do pana osoby to naprawde nic niemam bo jest pan w pozadku i to niezalezy od pana pozdrawiam i przepraszam ale rezygnuje z tego biura
anonim 2009-02-20 19:11:21
Kaja to spolka
wlascicielami jest [usunięto przez moderatora]
A dlaczego telemarketerzy kłamia? Bo musza....kołder na rynku sa dziesiatki wiec firma wymyslila preparat ziolowy i tak kaza nam mowic...a my telemarketerzy mamy prowizje od kazdej osoby ktora na pokaz przyjdzie a wiadomo ze zalezy nam na premi skoro podstawa za 3 pierwsze miesiace to 700zł. Ja nabrałam szacunku dla telemarketerow i inaczej teraz reaguje na telefony z takich firm...
anonim 2009-02-24 11:49:28
co do pana z firmy first step to naprawde nic niemam bo jest pan w pozadku ale pan holender jest bardzo cwany i przebiegly jak mozna tak dlugo zwodzic ludzi ktozy czekaja na prace bo ja juz zaczynam watpic ze ten wyjazd sie odbedzie stracilem dwa miesiace na czekanie i co dalej niech szanowny pan holeder sie troszeczke zastanowi jak mu zalezy na pracownikach z polski bo jak bedzie tak dalej to wieksza polowa z zapisanych osob zrezygnuje i prosze cos postanowic bo czekamy tylko ten tydzien i wkoncu ktos sie z nim skontaktuje i powie mu kilka slow co o nim mysli pozdrawiam zwodzonych i czekajacych na prace tradirowcow
anonim 2009-02-25 18:28:04
Skąd masz te wiedze.?Co sie teraz dzieje w tej firmie aplikowac czy szukac czegos innego.W sumie kazda firma zaczyna od zera ,nikt na poczatku nie ma siedziby w wiezowcu badzmy realistami
anonim 2009-02-25 18:28:17
Skąd masz te wiedze.?Co sie teraz dzieje w tej firmie aplikowac czy szukac czegos innego.W sumie kazda firma zaczyna od zera ,nikt na poczatku nie ma siedziby w wiezowcu badzmy realistami
anonim 2009-02-25 18:28:29
Skąd masz te wiedze.?Co sie teraz dzieje w tej firmie aplikowac czy szukac czegos innego.W sumie kazda firma zaczyna od zera ,nikt na poczatku nie ma siedziby w wiezowcu badzmy realistami
ktos 2009-02-26 17:03:51
hehe fajnie jestescie naprawde..:) widze ze wypowiada sie tu kazdy ten kto pracowal (zwala wine na firme ze do dupy ze do kitu ze oszukuja-normalne czlowiek jak cos mu nie wychodzi zawsze zwala wine na kogos albo na cos nie na siebie po prostu tak jest wygodaniej i wychodzi sie z twarz z sytuacjia ale to zazwyczaj bardzo slabi ludzi w zyciu tak naprawde nic nie osiagaja) ci co pracuja (bronia bo musza albo im sie podoba albo po prostu wkrecili sie w ta firme spoko jak najbadziej mozna sie wkrecic i piateczka dla was dobra szkola teren jak najabardziej sam tak pracowalem uczy zycia radzenia sobie jak nie pojdziesz nie sprzedasaz nie zarobisz bardzo fajnie w zyciu trzeba wiedziec ze nie ma nic za darmo ze zawsze jest przyczyna i skutek czy ktos jest na chwile czy ktos wiaze plany z firma ok jego wybor to ze sa tam mozliwosci i mozna dobrze zarobic bedac menagerem to akurat prawda zawsze jest tak ze ci ktorym nie wyszlo mowia ze sie nie da ze to bajka a ci ktorzy zostali menagerami mowia ze sie da zarobic tylko taka jedna uwaga nie widzialem jeszcze menagera zadnej firmy door to door ktory nie ma pieniedzy mieszkania samochodu(dobrego) a ci ktory pisza ze to kit oszustwo zazwyczaj od mamy pozyczaja pieniadze na internet zeby moc sie wypowiadac na forach) no i sa jeszcze tacy ktorzy wchodza tu przypadkowo a sie wypowiadaja wielcu znawcy wszystkiego ktorzy na wszytskim sie znaja najlepiej ale nic nie maja..:) pozdro dla wszystkich..:) i powiem wszystkim ze praca w euroactiv jest spoko tylko trzeba to lubiec i nie kazdy sie nadaje...
ktos 2009-02-26 17:04:03
hehe fajnie jestescie naprawde..:) widze ze wypowiada sie tu kazdy ten kto pracowal (zwala wine na firme ze do [usunięte przez admina]ze do kitu ze oszukuja-normalne czlowiek jak cos mu nie wychodzi zawsze zwala wine na kogos albo na cos nie na siebie po prostu tak jest wygodaniej i wychodzi sie z twarz z sytuacjia ale to zazwyczaj bardzo slabi ludzi w zyciu tak naprawde nic nie osiagaja) ci co pracuja (bronia bo musza albo im sie podoba albo po prostu wkrecili sie w ta firme spoko jak najbadziej mozna sie wkrecic i piateczka dla was dobra szkola teren jak najabardziej sam tak pracowalem uczy zycia radzenia sobie jak nie pojdziesz nie sprzedasaz nie zarobisz bardzo fajnie w zyciu trzeba wiedziec ze nie ma nic za darmo ze zawsze jest przyczyna i skutek czy ktos jest na chwile czy ktos wiaze plany z firma ok jego wybor to ze sa tam mozliwosci i mozna dobrze zarobic bedac menagerem to akurat prawda zawsze jest tak ze ci ktorym nie wyszlo mowia ze sie nie da ze to bajka a ci ktorzy zostali menagerami mowia ze sie da zarobic tylko taka jedna uwaga nie widzialem jeszcze menagera zadnej firmy door to door ktory nie ma pieniedzy mieszkania samochodu(dobrego) a ci ktory pisza ze to kit oszustwo zazwyczaj od mamy pozyczaja pieniadze na internet zeby moc sie wypowiadac na forach) no i sa jeszcze tacy ktorzy wchodza tu przypadkowo a sie wypowiadaja wielcu znawcy wszystkiego ktorzy na wszytskim sie znaja najlepiej ale nic nie maja..:) pozdro dla wszystkich..:) i powiem wszystkim ze praca w euroactiv jest spoko tylko trzeba to lubiec i nie kazdy sie nadaje...
anonim 2009-02-26 18:15:13
Dziś opuściły firme prawie wszystkie osoby firma [usunięto przez moderatora] i chciała wyłudzić pieniądze jakimiś smiesznymi aneksami ale ludzie nie są głupi i nie podpisali aha i pozdrawiam [usunięto przez moderatora]
Ktos wielki w gądkach 2009-02-26 19:42:53
Pracuje tam w tym [usunięto przez moderatora] masakra to co ze obiad dofinansowany??? to co ze przerwy jest 45 minut w ciągu 8 i pół godziny....zobaczcie co dzieje się jak rano kończy pracę i wchodzi popołudniówka....trzeba [usunięto przez moderatora] po łbach żeby wejść do pracy traktują nas jaj [usunięto przez moderatora] a nie ludzi a weź powiedz coś....haczyk i[usunięto przez moderatora] z pracy....co do[usunięto przez moderatora]
anonim 2009-02-26 23:31:45
Byłam w ciągu ostatniego miesiąca na kilku rozmowach (głównie słuchawka) i tak to się kształtowało:
- DataBroker zmiana 8-15 stawka 13 zł brutto za godzinę + prowizja 2-5 zł w zależności od trudności sprawy
- Randstad, obsługa firmy logistyczno transportowej zmiany dwie ranna, i wieczorna, ale płaca ciekawa, bo wychodzi ok 2200 na rękę, nie ma prowizji
- Adecco - projekt dla RWE Stoen, praca 24/7, stawka 13,10 brutto, co daje ok 1550zł zarobku podstawy, nie ma prowizji.
- Randstad, praca w centrum Warszawy przy umawianiu spotkań, stawka bodajże 12 zł brutto za godzinę + prowizja (ustalana z pracodawcą).

Ale też czytałam wiele opinii o różnych firmach i chyba najgorzej z tych tu wymienionych wypadał DataBroker.
anonim 2009-03-18 16:06:37
Kami - 2009-02-05 10:16:58

Pracowalem jako konsultant w dziale windykacji na ul.17 Sierpnia. Atmosfera straszna, zamordyzm, sluchaj narzekań ludzi i tak nie możesz im pomóc. Powinni finansować psychoanalityka bo po 8 godzinach można zwariować

Czy da się z tej pracy chociaż wyżyć. Proponują podobno 2200brutto+prowizję.No i jak wygląda praca w dziale windykacji?
Bardzo proszę o odpowiedź, bo być może będę tam pracować i nie wiem, czy nie szkoda fatygi.
pzdr

anonim 2009-05-09 14:04:06
przy Fabrycznej nie ma oddziału, jest tylko siedziba.
pracownik 2010-01-29 14:17:36
Nie polecam . Ale trzeba przekonać się na własnej skórze. Na początku super extra a po 3-5 m-ce ... tragedia . Szczerze nie polecam.
pracoenik 2010-02-28 19:11:43
A ja w Polbanku pracuję już rok, jestem doradcą klienta biznesowego - byłam wcześniej indywidualnego.
Powiem tak, ja swoją pracę lubię. Jest cieżko, bo i czasy dla sektora bankowego są cieżkie, Ci wszyscy co wylewaja swoje frustracje na forach inaczej mówili jak było wielkie bum na kredyty i bez wysiłku robiło sie plany po 200 - 300 %. A teraz trzeba się napracować, wiec się zrobił lament i płacz.
Pracowałam w różnych firmach i w tej jest najlepiej. O prawa procownicze nie musze się martwić, bo ich przestrzegają. Atmosfera w naszej placówce dobra.
Ale ile osób tyle opini i doradzam nie sugerować się opiniamni na forach przy tak ważnej decyzji jak zmiana pracy. Bo niestety na forach wypowiadają sie w 85% frustraci którzy mają żal do całego świata o wszytsko.
Pozdrawiam.,
kasia 2010-03-24 10:00:15
potwierdzam twoje slowa tez uwazam ze to dobra firma i jestem zadowolona z niej. Polbank oczywiscie ma swoje minusy ale jak wszystko
katrina 2010-04-24 10:59:57
To Ty wroc do innej bajki.To najgirszy bank jaki moze istniec!!!!
anonim 2010-04-24 11:16:48
Dokladnie!!!Zgadzam sie w 100%.To najgorszy z bankow.Nie polecam go nawet najgorszemu wrogowi!!!!
pracownik 2010-05-05 18:33:31
Atmosfera : cisza i pracować, nawet picia na biurku nie można mieć. Przerwy wyznaczone i co do sekundy odliczane. Wyścig szczurów. Nie można z nikim rozmawiać poza klientami. Ludzie tam pracujący żyją tylko plotkami o innych pracownikach. Coś potwornego ... ale już niedługo bo składam wypowiedzenie. Przekonajcie się -> to szkoła przetrwania.
karol 2010-08-16 12:38:53
wcale nie jest tak zle zalezy jak do tego podchodzisz
git 2010-11-03 14:00:24
polbak jest super
hj 2010-12-11 09:44:19
A czego sie spodziewaliscie w pracy? ze bedziecie robic wszystko tylko nie pracowac? ludzie , zastanowcie sie nad tym co piszecie. A W PRACY SIE PRACUJE, JAKA BY ONA NIE BYLA.
anonim 2011-01-21 09:54:41
Ludzie zastanówcie się czasem co piszecie. Naprawdę

Pozdrawiam
gall 2011-01-21 11:39:01
ludzie zastanówcie się dobrze co piszecie żal naprawdę
karol 2011-02-04 10:16:38
tez uwazam ze polbank jest super, to naprawde dobra firma i mozna ja spokojnie polecic...

totalne glupoty gadacie tak ostro najezdzajac...
[usunięte przez admina]
POLBANK 2011-02-15 11:25:43
jedzie ktoś na szkolenie do warszawy 21.02.2011?
DDDDDD 2011-04-20 13:01:56
WITAM,
CZY W POLBANKU WYMAGAJA DOSTARCZENIA ZAŚWIADCZENIA O NIEKARALNOŚCI JAK ZACZNA SIĘ PRACĘ???
POZDRAWIAM
anonim 2011-04-22 00:49:31
tak to zaświadczenie jest wymagane jak już Cie zatrudnią.
Olka 2011-06-25 20:32:22
Chciałam się coś dowiedzieć o szkoleniach w Warszawie? Jak wyglądają? Ile godzin dziennie? Co z wieczorami, jakieś spotkania integracyjne?
ktoś 2012-06-27 18:38:43
byłem ostatnio zaproszony na rozmowę rekrutacyjną w polbanku na stanowisko konsultanta ds. obsługi klienta w placówce bankowej. rozmowę prowadziła( usunięte przez administratora ). pracowałem na różnych stanowiskach w pięciu bankach,( usunięte przez administratora ) jeżeli ktos z was próbuje udać się na rozmowę rekrutacyjną do placówki w warszawie przy mokotowskiej to polecam poprosić o spotkanie z inną osobą niż( usunięte przez administratora ) stwem nie spotkałem się podczas żadnej rozmowy rekrutacyjnej, nawet ten podczas aplikowania do wykładania towaru w markecie. serdecznie odradzam
miła 2012-07-21 20:05:55
Byłam na rozmowie w Polbanku ale nie w Centrali na Mokotowskiej ale na 17 stycznia tam gdzie jest też Polbank i duze biuro windykacji. Zaproszona byłam na rozmaowe ktore była profesjonalistyczna z taką miłą panią rozmawiałam. Nasz rozmowa dotyczyła właściwie wszystkiego zaskoczona byłam bo pani ze mna rozmawiała o tym ze chciałby miec małe dziecko, bo jej koleżanka już ma i jest takie słodkie. Takie nasz kobiece sprawy. Rozmowa trwała długo, po tym jak zakonczyła się ja nie zdążyłam wsionść do autobusu i zadzwoniła do mnie powiedziała że jestem przyjęta i mam czekać na telefon, bo dostane skierowanie na badania. Teraz juz pracuje, trafiłam miłych ludzi. Zajmuję sie windykacja a to nie jest przyjemna praca. Na stanowisku doradcy do spraw bankowych dostał na okresie pubnym 2200 złotych pozniej bede dostawać też premie które są do 3500 złotych ale to po okresie prubnym. Jestem bardzo zadowolona z tej pracy bo nigdy tak dużo nie zarabiałam. Ciesze sie ze tu pracuje bo polbank to duża swiatowa firma.
xxx 2012-08-10 12:22:39
ja pracowałem na Fabrycznej jako analityk, jakis czas temu. Wydawać by sie mogło, że fajny zespół.. do czasu kiedy zauważyłem nagadywanie na innych, podpie...lanie koordynatorom. Ogólnie nie polecam, chyba że ktoś lubi chłam korporacyjny. Pensja słaba 2500 na rekę, bez podwyżek nawet jeśli przechodzisz na wyższy poziom wtajemniczenia. Z dnia na dzień pracy tam było coraz gorzej, nienawidziłem w ostatnich dniach tam przychodzić. Dziś pracuje w innym banku, jestem doceniany i szybko awansowałem na starszego analityka.. Jest super i bez stresu :))
ina 2012-08-21 22:59:39
Kochani ja bardzo jestem zadwolona z tej firmy, dostałam awans i bede zarabiała 3200 powtarzam trzy tysiace dwiescie i bede zatrudniona prze Wspaniały Banka jakim jest Polbank, bo wczesniej to ja byłam przez firme z zewnatrz. A. Koc [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Cie! I STANOWISKO MAM
xxx 2012-08-24 14:26:11
dziwne bo wszelkie podwyżki w Polbanku są wstrzymane i nie ma szans no chyba, że ktoś przechodzi na inne stanowisko .
ananim 2012-09-02 19:13:46
A nie są powstrzymane, bo ja dostałem awans na specjalistę i mam teraz ponad 3 koła i premia co miesiąc 2 koła, jest bardzo dobrze!
lll 2012-09-17 20:40:45
Jak to możliwe, że teraz ktoś przy zmianie stanowiska dostał podwyżkę... Ja zmieniłem stanowisko 6 miesięcy temu na wyższe a zarabiam mniej niż zarabiałem...
karol 2014-02-13 14:32:31
wiesz jak to w duzych korporacjach jest, placa na czas, sztywne ramy co trzeba robic, ale jak ktos nie chce nie wiadomo jakich kokosow to jest ok
Marta B 2014-09-24 16:40:38
W Warszawie KŁAMIĄ już na etapie rekrutacji. Kobieta zapowiadała dwukrotnie, że dadzą odpowiedż niezależnie od podjętej decyzji i nikt się nie odezwał. Brak szacunku do kandydatów i własnego słowa. Nie polecam.
1
monika 2015-01-16 14:07:22
witam, ponieważ ostatnio aktywnie chodzę na różnego typu rozmowy rekrutacyjne, podzielę się z Wami moim zdaniem na ten temat. zdarzają się pytania niestandardowe, stanowiące rodzaj pewnego testu dlatego mnie osobiście również interesuje temat rozmowy w Polbanku, bo nie wiem jak jest u nich pod tym względem
1
młynka 2015-03-23 16:34:06
w czasach kryzysu pracowałam w Polbanku (wtedy jeszcze pod tą nazwa) w departamencie zamykania kredytów w centrali nie oddziale. Zatrudniając się myślałam że w banku zarabia się większe pieniądze ale w sumie to też jest bardzo zależne od stanowiska, stażu ale przede wszystkim działu. Rozmowę wspominam miło, nie wiem jak jest teraz
Sylwia 2015-06-17 22:58:16
Gratuluje znajomosci ortografii i gramatyki.
Sumik 2016-05-12 14:53:05
Wiesz oczywiście, że są zależne od wielu rzeczy, tak już musi być chyba, ale kasa się zgadza wwięc to ważne
Zostaw swoją opinię o Polbank EFG - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polbank EFG