brak logo

DPS Syrena

Warszawa

Opinie o DPS Syrena

Prawdziwa 2010-06-11 22:18
Heheheheh dobrze napisane ! Fakt mściwa i pamietliwa to ona jest ale mam nadzieję ze jak (usunięte przez administratora) poleci to (usunięte przez administratora) razem z nia na zbity pysk !
Kadrowa , sekretareczka razem z nimi ! ! !
Słowo daje ...istny cyrk a pracownicy jak małpy MUSZĄ się zachowywać !
Gdyby na rynku było więcej pracy w tym zawodzie to z całą pewnością odeszliby wszyscy !
1
nnnnnnnnn 2010-06-12 08:32
Najlepsza to sekretarka niedługo to zabraknie stanowisk w dps dla niej już chyba wszystkie zaliczyła i na żadnym się nie sprawdziła dzięki układom z dyrektorką to jeszcze pracuje w dps.
gość 2010-06-12 15:27
To albo macie wykształcona sekretarkę albo głupią dyrektorkę , bo na stanowiska to potrzebne sa chyba odpowiednie kwalifikacje ?
Czy to kolejna skorumpowana pani dyrektor tak jak ta cała (usunięte przez administratora) i kadrowa ?
Ludzie pisze całkiem serio , naprawdę nie ma na nich mocnych ?
nnnnnn 2010-06-12 21:58
Musicie się zjednoczyć bo inaczej nic z tego nie będzie .Jeśli wiecie że wcpr nie pomoże to są inne instytucje państwowe które pomogą wam.Pani (usunięte przez administratora) chyba zbliża się pani koniec kariery w dps
Prawdziwa 2010-06-13 13:31
Wszyscy gadaja ale sie boja o utratę pracy , bo taka prawda a zeby sie tym zająć na serio to trzeba mieć czas i siły , mam nadzieje ze juz niedługo sama sie tym zajme bo nie mam zamiaru juz w tym kieracie i gniezdzie plotek siedziec ! Tylko od czego i gdzie zacząć ?
łoś 2010-06-14 14:38
witam, a czy ktoś ma jakieś informacje o tym jak się pracuje w DPS na ul. Solec?
anonim 2010-06-14 18:34
Prawdziwa - 2010-06-13 13:31:21

Wszyscy gadaja ale sie boja o utratę pracy , bo taka prawda a zeby sie tym zająć na serio to trzeba mieć czas i siły , mam nadzieje ze juz niedługo sama sie tym zajme bo nie mam zamiaru juz w tym kieracie i gniezdzie plotek siedziec ! Tylko od czego i gdzie zacząć ?

Prosta sprawa. Proszę oddać sprawę reporterom. Takimi niedociągnięciami i skandalami na pewno TV będzie zainteresowana. Proponuję reportaż z ukrytej kamery.
pracownik 2010-06-15 09:41
Prawdziwa musiałaby się ujawnić .Powiem szczerze że macki naszej [usunięte przez moderatora] siegają daleko więc nie polecam jej takiego sposobu ! Ponadto reporter musiałby się zatrudnić w dps-ie , bo zwykła rozmowa ze [usunięte przez moderatora] to sama przyjemność [usunięte przez moderatora], pracownicy to woły do roboty i obiekty do wyzwisk oraz wyzywania się !
gość 2010-06-15 10:03
Kiedyś pracowałam w tym dps i z przyjemnością chodziłam do pracy, ale teraz czytając wszystkie wypowiedzi myślę że dobrze że tam nie pracuję pozdrawiam panią dyrektor oraz wszystkich pracowników.
anonim 2010-06-15 11:24
pracownik - 2010-06-15 09:41:16

Prawdziwa musiałaby się ujawnić .Powiem szczerze że macki naszej [usunięte przez moderatora] siegają daleko więc nie polecam jej takiego sposobu ! Ponadto reporter musiałby się zatrudnić w dps-ie , bo zwykła rozmowa ze [usunięte przez moderatora] to sama przyjemność (dla
Skoro jest takie podejście do tematu, że Twoim zdaniem nic się nie da zrobić to nie dziw się, że w DPS'ie jest jak jest. A o reportera się nie martw. Reporterzy śledczy dobrze wiedzą jak zająć się taką sprawą i taką osobą. Pani [usunięte przez moderatora] pewnie już zmiękła rura, kiedy tylko to czyta, a jeśli jeszcze nie zmiękła to już teraz powinna mieć się na baczności. Wielki Brat może zacząć patrzeć na jej brudne praktyki w każdej chwili ;)
vvvvvvvv 2010-06-15 16:47
Pani [usunięte przez moderatora] krytykowała starą kadrę dzieliła personel na stary i nowy ( nowy to ten co od niej przyszli) wszystko co złe to było na stary personel który potrafił pracować,ale to co stworzyła sama to ludzkie pojęcie przechodzi.Ludzie sami zaczeli odchdzić z dps przecież ciągle dyrektorka powtarzała że ona nie będzie zwalniać ludzie sami będą odchodzić. Zwolniła [usunięte przez moderatora] że była długo na zwolnieniu ( Teraz wszyscy boją się chodzić na zwolnienia),a [usunięte przez moderatora] ile była na zwolnieniu i nie została zwolniona i jeszcze zmieniła jej stanowisko.
Prawdziwa 2010-06-15 19:52
[usunięte przez moderatora] to zwolniłaby wcześniej bo podobno (wg jej zdania) , buntowała personel przeciwko jej rządom ! Stało sie tak ze miała wypadek w pracy DLATEGO BYŁA DŁUGO NA ZWOLNIENIU a nie z jej widzi mi się !
Petekst do zwolnienia był dobry bo nic innego na solidnego i dobrze wykonujacego swoja prace pracownika nie miała i dziwię sIę [usunięte przez moderatora] ZE TO TAK ZOSTAWIŁA !
gość 2010-06-15 22:05
Ciekawe co odpowiecie na ciężką i niewdzięczna pracę pań pokojowych ! Jest ich bodajże 8 i muszą posprzątać 6 pieter a tak naprawdę nie ma ich wszystkich na raz na jednej zmianie! Pampersy ? Przecież to nie tych Pań należny ta praca a wręcz przeciwnie ....nie można im tego wykonywać a jednak pani [usunięte przez moderatora] to gdzieś ?
W weekendy jest 1 na 1 zm i 1 na 2 zm a posiłków do rozniesienia co nie miara a ponadto robią robotę firmy sprzątającej ponieważ ta w weekendy nie pracuje ! Jak była firma która naprawdę sprawdzała się w tym dps-sie i pracowała nawet weekendy to nie pasowała ( komu ??????? ) pani[usunięte przez moderatora] ! Pokojowe tam maja nie pracę .....tylko maraton , nawet zjeść i napić sie herbaty nie mogą bo .............nieroby siedzą ! To jest kolejny SKANDAL !
B,B. 2010-06-16 23:45
Sorki ! Wypraszam sobie pisanie tu o mnie i tym czy ja mam cos z tym zrobić czy nie !
Nie pracuje w tej firmie i nie będę się wypowiadała na temat jej prowadzenia bo mogłabym napisac tu duuuużo ! Jeśli ktoś ma coś do zakwestionowania to niech do mnie zadzwoni , wtedy pogadamy !
Dziewczyny ! Jeśli jeszcze tam jesteście to bardzo Wam współczuje !
28 czerwca ide na poważną operacje związaną z wypadkiem w pracy !
Pozdrawiam B.B .
gość 2010-06-17 14:18
Ojej ! Jakie tu serdeczności i lojalności wychodzą !
Strasznie zakłamana firma !
Po co wypominac komuś coś jeśli juz nie pracuje ! Moze o te nagrody chodzi ? Kasa wzmaga w ludziach straszna nienawiść i chciwość !
ooo 2010-06-17 15:31
Każdy narzeka , wypomina ale nadal przychodzi do dps. Każdy może zmienić pracę, opiekunów pokojowych i pielęgniarek potrzebują w innych dps . Jak wszyscy złożą wypowiedzenia to może tv się zainteresuje bo WCPR ma to gdzieś co się dzieje w tym dps
postronna 2010-06-17 15:50
Bardzo się dziwie , że sprawy wewnętrzne które są związane z DPS-Syrena próbujecie rozwiązywać n otwartej stronie . Takie sprawy załatwia się wewnętrznie a tu szkalujecie siebie nawzajem. Po co to komu ?
pracownik 2010-06-17 16:14
Wewnętrznie już nie da się nic załatwić nie jedna była próba ale było coraz gorzej więc postanowiliśmy żeby wszyscy dowiedzieli się jaka naprawdę jest Pani [usunięte przez moderatora] i co dzieje się w dps Syrena. 4 lata krytyki, wyzwisk i [usunięte przez moderatora] to już za dużo proszę postawić się w naszej sytuacji każdy mądry jak go to nie dotyczy
1
gość 2010-06-18 15:30
Ten [usunięte przez moderatora] to prostak kto tak się zachowuje w pracy tym bardziej nie facet
1
gość 2010-06-19 18:46
Pracowałam w tym dps i było ok. Tylko przykro że wszyscy szybko zapominają o byłych pracownikach.
anonim 2010-06-19 19:52
Powiedzcie co się stało z naszym p.[usunięte przez moderatora]kierowcą),dlaczego odszedł? U wszystkich miał poważanie,świetnie jeżdził i opiekował się mieszkańcami.Bardzo uczynny i sympatyczny."Babcie" co raz pytają o niego.Może nie pasował do "kadry"?
Prawdziwa 2010-06-20 10:53
[usunięte przez moderatora] wywaliła bo sie smiał jak parkowała samochód przed dps-em ! [usunięte przez moderatora] To ze nie pasował do kadry OCZYWIŚCIE TEJ NA DOLE , to chyba kazdy wie ! Był normalny uśmiechniety i uczynny a tacy NA DOLE nie mogą pracowac !
2
gość 2010-06-20 21:18
A kto tam pasuje
pip 2010-06-22 18:23
Ludzie, jak się Wam nie podoba ta praca to się zwolnijcie. Jak można się tak zachowywać, jak macie coś do ludzi, których obgadujecie to im to powiedzcie prosto w twarz. Każdy z Was jest odważny jako anonim. Miejcie honor i odwagę cywilną, a nie uprawiacie malkontenctwo. I kto tu plotkuje?
gość 2010-07-03 16:04
Pracowałam w tym dps i dziękuje Pani Dyrektor za współpracę i wiedzę jaką tam zdobyłam .Pozdrawiam .
gość 1 2010-07-14 16:31
Dajcie juz spokoj z tym obrazaniem i mowieniem co kto mysli i tak do niczegp sie nie dojdzie, tylko gozej moze byc a po co ?
Pracujmy razem, usmiechajmy sie do siebie, nie skarzmy i nie nazekajmy, robmy ile mozemy robic i nie wiecej ani nie mniej.
Pokoj !
Wnuczek 2011-05-27 13:58
Cchiałabym tam umieścić mojego dziadka ale po przeczytaniu kilku ostatnich oponi trochę się boję, czy teraz coś się zmieniło?
anonim 2011-06-06 20:11
Niecha Pani sama sprawdzi. Najlepiej jak uda się Pani do domu i porozmawia Pani z Dziadkami np. w ogrodzie. Naprawdę staruszkowie nie maja tam źle. A te opinie są grubo przesadzone i podsycane przez pracowników, którzy z różnych przyczyn już nie pracują i zatruwają życie nie tylko tu ale również w innych miejscach Pani Dyrektor. Proszę sobie wyrobić swoją własną opinię.

gość 2011-06-09 18:35
Wszystko co złe kierowane jest na byłych pracownikach szkoda, że nie widzicie tych osób które ciągle tam pracują i bardzo szkodzą Pani Dyrektor a może nie chcecie widzieć? 99% donosów do WCPR-u które regularnie są wysyłane pisze osoba która pracuje w DPS Syrena ale bardzo dobrze gra przed panią Dyrektor , no cóż trzeba się maskować jak się nic nie robi a dobrą kasę się bierze. Może kiedyś Dyrektor otworzy oczy i zobaczy z kim pracuje.
osoba odwiedzjąca 2012-10-10 19:35
A ja słyszałam , DPS \\\"Syrena\\\" to jeden z najgorszych domów opieki w W-wie.No cóż jeśli opiekun z wykształcenia o osobach starszych mówi-dziadki albo babcie to chyba jest coś nie tak.
1
anonimmmm 2013-01-12 12:11
Ktos tu wspomnial o kontrolach ze nic nie daja. Gdyby były ukierunkowane np. na sprawdzenie obowiązujących u nas wszystkich regulaminow np. pracy i wynagradzania w stosunku do obowiązujących przepisow nadrzednych, to dopiero okazaloby się jak jesteśmy robieni w konia przez te „perelki interpretacyjne” i ile pieniędzy tracimy i jak to jest naprawde z możliwością wykorzystania urlopow, odpracowan,spóźnień, itp. A kto „tworzy” te regulaminy?, wiadomo, to „merytoryczne kadrowe zero”. Wielkie pole do popisu mialby tutaj PIP.
gość 2013-01-22 19:53
Co ty piszesz, kadrowa to wysokiej klasy specjalista.
2
pracownik 2013-10-27 18:31
Mieszkańcy tego domu mają bardzo dobrą opiekę, jak powiedziała jedna z mieszkanek, że jest tu jak w niebie. Są i tacy co narzekają, ale moim zdaniem są to ludzie , którzy trafili do tego domu wbrew swojej woli i nie mogą się pogodzić z tym, że nie są w swoich domach, a nie zdają sobie sprawy z tego, że nie mogą już egzystować bez pomocy innych. Swoje rozgoryczenie manifestują wiecznym niezadowoleniem dosłownie ze wszystkiego, zwłaszcza że rodziny rzadko są dla nich wsparciem w tak trudnej sytuacji. Pozdrowionka dla wszystkich, którzy swoją oddaną pracą służą mieszkańcom tego domu.
gość 2014-05-07 20:02
witam koleżanki i kolegów ja też pracuję jako opiekun w dps my negocjujemy z szefem o podwyżkę potrzebowała bym jeśli możecie waszej pomocy bo u nas pensja jest niska 1750 na umowie czy ktoś mógłby mi podać jakie u was podstawy na umowie byłabym bardzo ale to bardzo wdzięczna
opiekun 2014-07-06 07:12
2000 z podstawy
1
GOŚĆ 2014-07-07 21:13
DZIĘKI
gość 2015-01-18 22:17
Kiedyś (8 lat temu)pracowałam w DPS Syrena jako opiekunka przez 5 lat, uwielbiałam tę pracę, wkładałam w nią całe serce. Koleżanki i koledzy byli mili i empatyczni, no może z małymi wyjątkami :-)Dobro podopiecznych było celem nadrzędnym a wynagrodzenie godne tej ciężkiej pracy, Szkoda tylko i żal, który był przeogromny, że potraktowano mnie w tak niegodziwy sposób.
1
staszek 2015-02-06 17:16
Hej, a nie wiecie może, czy dom pomocy społecznej syrena poszukuje pracowników socjalnych do pracy? Wykonywałem już prace o tym charakterze, to i mam stosowne doświadczenie, nawet poparte referencjami jesli potrzeba. W ogóle to jak tutaj jest z pensjami, to minimalna krajowa, czy jest jednak cos więcej?
gość 2015-03-16 15:23
Nie chcę powracać do tej historii, ponieważ czasu nie da się cofnąć a osoba która przyczyniła się do mojego odejścia (bardzo traumatycznego dla mnie)nie pracuje już w Syrenie. Chciałabym podkreślić za to, że większość personelu opiekuńczego z tamtego okresu, kiedy tam pracowałam to osoby z powołaniem do tej ciężkiej pracy, zaś panią Dyrektor wspominam b.dobrze, Była wymagająca z jednej strony, z drugiej zaś, można było pójść do Niej i porozmawiać o swoich problemach. Natomiast pensje naprawdę były godziwe, nie wiem czy nie najlepsze ze wszystkich warszawskich DPS-ów.
SYLA 2015-06-09 19:58
Pracowałam tam i ja ! Gorzej niż w korpo ...wyścig szczurów ....donosy , kablowanie , personel tylko czekał zeby sobie szpilę w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wsadzić a dyrektorka to tolerowała i wręcz zapraszała do gabinetu na spytki . MASAKRA !
1
SYLA 2015-06-09 20:01
NIE IDŻ TAM CZŁOWIEKU TO TYLKO MOJA DOBRA RADA !
NIE LUBIĄ TAM NOWYCH ! HERMETYCZNIE ZAMKNIETE ŚRODOWISKO ! JESZCZE GORZEJ ( CHYBA ) NIŻ WŚRÓD OPIEKUNÓW !
POZDRAWIAM :-)
gość 2015-07-16 12:34
Z przełożonymi dogadują się te osoby które donoszą na koleżanki problem jest jeden p.dyrektor lubi ploty i zamieszanie trzyma się na stołku bo ma układy w WCPR na tyle skarg co wpłynęło na nią to dawno została by zwolniona.
1
syriusz 2015-08-31 09:23
Witam! Mam pytanie, jaki system pracy jest w tym DPS-e (dyżury 8h czy 12h) i czy przyjmują na 1/2 lub 3/4 etatu?
z góry dziękuję za podpowiedź.
marzanna 2016-03-07 21:30
Nie polecam pracy w tej firmie. To wszystko.
marzanna 2016-03-07 21:46
Ja się na szczęście wyrwałam z tego piekła. Pracę w zawodzie znalazłam w ciągu paru dni i jestem bardzo zadowolona. Odejście z Syreny to jedna z moich lepszych decyzji w życiu. Pozdrawiam wszystkich uczciwych pracowników DPS-u. Nie dajcie się wodzić za nos i rozwalcie to bagno.
3
ver 2016-03-14 14:45
Czy ktoś z tu obecnych pracował w Syrenie jako psycholog i mógłby powiedzieć coś na ten temat? Widziałam ogłoszenie i zastanawiam się nad złożeniem cv, ale powiem szczerze, że obecne tu wypowiedzi mnie przerażają.
5
jak 2016-05-20 21:19
podoba mi się ich podejście do sprawy. "Syrena” znajduje się w 6-piętrowym budynku, który jest przystosowany do potrzeb osób starszych i niepełnosprawnych. Dom dysponuje dwoma podjazdami dla wózków inwalidzkich, dwiema windami.. to spore udogodnienia
1
MAŁGOŚKA 2017-01-01 08:38
WSZYSCY OBGADUJĄ PANIĄ DYREKTOR A GDZIE ZASTĘPCA ? CZY NIE MA NIC DO POWIEDZENIA CHYBA OBIE DECYDUJĄ O WSZYSTKIM NA ZDJĘCIACH WIDAC UŚMIECHNIĘTĄ PANIĄ DYREKTOR PRAWIE NA KAŻDYM ZDJĘCIU UMILA KAŻDE ŚWIĘTA TYM STARSZYM LUDZIOM A ZASTĘPCA GDZIE? TYLKO KASĘ BIERZE BO NIE WIDZE JEJ NA ZADNYM ZDJĘCIU ? TERAZ JUZ NIE SĄ TE CZASY CO KIEDYŚ I MYŚLĘ ZE ZAWSZE MOZNA SKARGĘ PISAC NA KOGOŚ WYŻEJ A JEŚLI WSZYSCY SIEDZĄ CICHO TO NIE JEST TAK ŻLE NAJLEPIEJ BĘDZIE JAK NIE TYLKO PANI DYREKTOR ALE I ZASTEPCA WEŻMIE SIE ZA PRACE I WSPOLNIE RAZEM MOGĄ POPROWADZIC TĄ CAŁĄ instytucję .W KOŃCU BIORĄ ZA TO CAŁKIEM NIEZŁĄ KASE PRZEBYWAM W OSRODKU DOSC CZĘSTO I WIDZE CO TAM SIE DZIEJE I NIE WINNA JEST TYLKO PANI DYREKTOR
6
gośc 2017-02-07 05:45
Odpowiedzialność za ten dom ponosza DYREKTORKA I Zastępca .I nie może powiedziec zastępca że o czymś nie wie czy niewiedziala.Dobrze widzi co się dzieje ,jak traktowani są mieszkańcy czy personel ,za wszystko odpowiadają Obie . Mysle ze taka osoba pewna ze mnie nie zwolnia,raczej nie przyłoży sie do pracy mając jeszcze taka pensję ,bo niektórzy musza za średnią krajową ciężko pracować i jeszcze stres żeby było wszystko ok- bo muszą pracowac .A uwazam też ze tacy ludzie na stanowisku, pracujący z ludzmi starszymi i chorymi powinni też mieć serce dla innych ,być wyrozumiali i cierpliwi tak samo w domu jak i w pracy .A pieniądze jakie ktos zarabia nie zawsze ida w parze z trudem włożonym w pracę .
4
Kolega na nocnej zmianie 2017-02-12 06:18
Jestem mężem koleżanki osoby pracującej na stanowisku w tym domu. Uważam że taka osoba, która zajęła się zonatym facetem (podobno dobre stare malzenstwo-nie chciałbym być na miejscu tej zony)za dosłownie wszelką cenę chce rozwalic ich związek ,nie potrafi zaopiekować się chora bliska osoba, obgaduje swoje wspolpracownice nie powinna na takim stanowisku pracować .Taka osoba powinna być lojalna dla wszystkich,prawdomówna Kobieto postaw się na miejscu tej jego żony ipodobno ma dzieci to że nie ma ci nikt odwagi tego powiedziec to nie znaczy że wszystkim się podoba .życie nie polega na kłamstwach, wykorzystywaniu innej osoby
1
Zostaw swoją opinię o DPS Syrena - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DPS Syrena