brak logo

DPS Syrena

Warszawa

Opinie o DPS Syrena

Prawdziwa 2010-06-11 09:33:16
Pisma do wcpr-u już pisalismy nie raz i nie ma odzewu ponieważ dyrektorki się przyjażnią , póki tak bedzie nie mozemy nic zrobić a ona czuje sie jak u siebie w domu .Nawet bym powiedziała ze lepiej bo w domu pewnie na męża krzyczeć i wyzywać nie mozna a w dps-ie wyzywa sie wszystkich bez względu na jakim stanowisku ktos pracuje !
Plotkara z niej pierwsza klasa i taką właśnie klasę sobą reprezentuje .
Wice dyrektor który odszedł był super facetem , potem troche MUSIAŁ sie zmienic bo go szykanowała i tez pewnie krzyczała ! Pozdrawiam pana (usunięte przez administratora) !
gość 2010-06-11 14:11:40
Mamy nadzieję że ktoś może tvn zainteresuję się tym co się dzieję w dps tam pracują ludzie a nie" bydło" każdy chce pracować ale w takim stresie nie da się wytrzymać to jawny (usunięte przez administratora), Pani dyrektor jak potrzebuje poparcia od pracowników to jest bardzo miła i dużo obiecuje ,ale jak zdobędzie co zaplanowała to wtedy zmienia się w diablicę.
Prawdziwa 2010-06-11 18:30:50
Napisze jeszcze tak : pampersy sa wydzielane i jednej osobie należą sie 2 na dobę ! Jeśli ktoś ma rozwolnienie musi kupić dodatkowo pieluchy bo inaczej nie bedzie miał zmienionej a jesli nie ma pieniedzy to lezy we własnych odchodach do czasu az dostanie " należącą " mu sie pieluchę !
Pani (usunięte przez administratora) coś wie na ten temat bo to ona prowadziła ( nie wiem dokładnie czy nadal prowadzi ) , cały spis ...kto , ile i po co !
SKANDAL!
Prawdziwa 2010-06-11 22:18:25
Heheheheh dobrze napisane ! Fakt mściwa i pamietliwa to ona jest ale mam nadzieję ze jak (usunięte przez administratora) poleci to (usunięte przez administratora) razem z nia na zbity pysk !
Kadrowa , sekretareczka razem z nimi ! ! !
Słowo daje ...istny cyrk a pracownicy jak małpy MUSZĄ się zachowywać !
Gdyby na rynku było więcej pracy w tym zawodzie to z całą pewnością odeszliby wszyscy !
nnnnnnnnn 2010-06-12 08:32:11
Najlepsza to sekretarka niedługo to zabraknie stanowisk w dps dla niej już chyba wszystkie zaliczyła i na żadnym się nie sprawdziła dzięki układom z dyrektorką to jeszcze pracuje w dps.
gość 2010-06-12 15:27:26
To albo macie wykształcona sekretarkę albo głupią dyrektorkę , bo na stanowiska to potrzebne sa chyba odpowiednie kwalifikacje ?
Czy to kolejna skorumpowana pani dyrektor tak jak ta cała (usunięte przez administratora) i kadrowa ?
Ludzie pisze całkiem serio , naprawdę nie ma na nich mocnych ?
nnnnnn 2010-06-12 21:58:15
Musicie się zjednoczyć bo inaczej nic z tego nie będzie .Jeśli wiecie że wcpr nie pomoże to są inne instytucje państwowe które pomogą wam.Pani (usunięte przez administratora) chyba zbliża się pani koniec kariery w dps
Prawdziwa 2010-06-13 13:31:21
Wszyscy gadaja ale sie boja o utratę pracy , bo taka prawda a zeby sie tym zająć na serio to trzeba mieć czas i siły , mam nadzieje ze juz niedługo sama sie tym zajme bo nie mam zamiaru juz w tym kieracie i gniezdzie plotek siedziec ! Tylko od czego i gdzie zacząć ?
łoś 2010-06-14 14:38:59
witam, a czy ktoś ma jakieś informacje o tym jak się pracuje w DPS na ul. Solec?
anonim 2010-06-14 18:34:14
Prawdziwa - 2010-06-13 13:31:21

Wszyscy gadaja ale sie boja o utratę pracy , bo taka prawda a zeby sie tym zająć na serio to trzeba mieć czas i siły , mam nadzieje ze juz niedługo sama sie tym zajme bo nie mam zamiaru juz w tym kieracie i gniezdzie plotek siedziec ! Tylko od czego i gdzie zacząć ?

Prosta sprawa. Proszę oddać sprawę reporterom. Takimi niedociągnięciami i skandalami na pewno TV będzie zainteresowana. Proponuję reportaż z ukrytej kamery.
pracownik 2010-06-15 09:41:16
Prawdziwa musiałaby się ujawnić .Powiem szczerze że macki naszej [usunięte przez moderatora] siegają daleko więc nie polecam jej takiego sposobu ! Ponadto reporter musiałby się zatrudnić w dps-ie , bo zwykła rozmowa ze [usunięte przez moderatora] to sama przyjemność [usunięte przez moderatora], pracownicy to woły do roboty i obiekty do wyzwisk oraz wyzywania się !
gość 2010-06-15 10:03:16
Kiedyś pracowałam w tym dps i z przyjemnością chodziłam do pracy, ale teraz czytając wszystkie wypowiedzi myślę że dobrze że tam nie pracuję pozdrawiam panią dyrektor oraz wszystkich pracowników.
anonim 2010-06-15 11:24:38
pracownik - 2010-06-15 09:41:16

Prawdziwa musiałaby się ujawnić .Powiem szczerze że macki naszej [usunięte przez moderatora] siegają daleko więc nie polecam jej takiego sposobu ! Ponadto reporter musiałby się zatrudnić w dps-ie , bo zwykła rozmowa ze [usunięte przez moderatora] to sama przyjemność (dla
Skoro jest takie podejście do tematu, że Twoim zdaniem nic się nie da zrobić to nie dziw się, że w DPS'ie jest jak jest. A o reportera się nie martw. Reporterzy śledczy dobrze wiedzą jak zająć się taką sprawą i taką osobą. Pani [usunięte przez moderatora] pewnie już zmiękła rura, kiedy tylko to czyta, a jeśli jeszcze nie zmiękła to już teraz powinna mieć się na baczności. Wielki Brat może zacząć patrzeć na jej brudne praktyki w każdej chwili ;)
vvvvvvvv 2010-06-15 16:47:15
Pani [usunięte przez moderatora] krytykowała starą kadrę dzieliła personel na stary i nowy ( nowy to ten co od niej przyszli) wszystko co złe to było na stary personel który potrafił pracować,ale to co stworzyła sama to ludzkie pojęcie przechodzi.Ludzie sami zaczeli odchdzić z dps przecież ciągle dyrektorka powtarzała że ona nie będzie zwalniać ludzie sami będą odchodzić. Zwolniła [usunięte przez moderatora] że była długo na zwolnieniu ( Teraz wszyscy boją się chodzić na zwolnienia),a [usunięte przez moderatora] ile była na zwolnieniu i nie została zwolniona i jeszcze zmieniła jej stanowisko.
Prawdziwa 2010-06-15 19:52:37
[usunięte przez moderatora] to zwolniłaby wcześniej bo podobno (wg jej zdania) , buntowała personel przeciwko jej rządom ! Stało sie tak ze miała wypadek w pracy DLATEGO BYŁA DŁUGO NA ZWOLNIENIU a nie z jej widzi mi się !
Petekst do zwolnienia był dobry bo nic innego na solidnego i dobrze wykonujacego swoja prace pracownika nie miała i dziwię sIę [usunięte przez moderatora] ZE TO TAK ZOSTAWIŁA !
gość 2010-06-15 22:05:25
Ciekawe co odpowiecie na ciężką i niewdzięczna pracę pań pokojowych ! Jest ich bodajże 8 i muszą posprzątać 6 pieter a tak naprawdę nie ma ich wszystkich na raz na jednej zmianie! Pampersy ? Przecież to nie tych Pań należny ta praca a wręcz przeciwnie ....nie można im tego wykonywać a jednak pani [usunięte przez moderatora] to gdzieś ?
W weekendy jest 1 na 1 zm i 1 na 2 zm a posiłków do rozniesienia co nie miara a ponadto robią robotę firmy sprzątającej ponieważ ta w weekendy nie pracuje ! Jak była firma która naprawdę sprawdzała się w tym dps-sie i pracowała nawet weekendy to nie pasowała ( komu ??????? ) pani[usunięte przez moderatora] ! Pokojowe tam maja nie pracę .....tylko maraton , nawet zjeść i napić sie herbaty nie mogą bo .............nieroby siedzą ! To jest kolejny SKANDAL !
B,B. 2010-06-16 23:45:13
Sorki ! Wypraszam sobie pisanie tu o mnie i tym czy ja mam cos z tym zrobić czy nie !
Nie pracuje w tej firmie i nie będę się wypowiadała na temat jej prowadzenia bo mogłabym napisac tu duuuużo ! Jeśli ktoś ma coś do zakwestionowania to niech do mnie zadzwoni , wtedy pogadamy !
Dziewczyny ! Jeśli jeszcze tam jesteście to bardzo Wam współczuje !
28 czerwca ide na poważną operacje związaną z wypadkiem w pracy !
Pozdrawiam B.B .
gość 2010-06-17 14:18:31
Ojej ! Jakie tu serdeczności i lojalności wychodzą !
Strasznie zakłamana firma !
Po co wypominac komuś coś jeśli juz nie pracuje ! Moze o te nagrody chodzi ? Kasa wzmaga w ludziach straszna nienawiść i chciwość !
ooo 2010-06-17 15:31:11
Każdy narzeka , wypomina ale nadal przychodzi do dps. Każdy może zmienić pracę, opiekunów pokojowych i pielęgniarek potrzebują w innych dps . Jak wszyscy złożą wypowiedzenia to może tv się zainteresuje bo WCPR ma to gdzieś co się dzieje w tym dps
postronna 2010-06-17 15:50:26
Bardzo się dziwie , że sprawy wewnętrzne które są związane z DPS-Syrena próbujecie rozwiązywać n otwartej stronie . Takie sprawy załatwia się wewnętrznie a tu szkalujecie siebie nawzajem. Po co to komu ?
pracownik 2010-06-17 16:14:40
Wewnętrznie już nie da się nic załatwić nie jedna była próba ale było coraz gorzej więc postanowiliśmy żeby wszyscy dowiedzieli się jaka naprawdę jest Pani [usunięte przez moderatora] i co dzieje się w dps Syrena. 4 lata krytyki, wyzwisk i [usunięte przez moderatora] to już za dużo proszę postawić się w naszej sytuacji każdy mądry jak go to nie dotyczy
gość 2010-06-18 15:30:20
Ten [usunięte przez moderatora] to prostak kto tak się zachowuje w pracy tym bardziej nie facet
1
gość 2010-06-19 18:46:12
Pracowałam w tym dps i było ok. Tylko przykro że wszyscy szybko zapominają o byłych pracownikach.
anonim 2010-06-19 19:52:51
Powiedzcie co się stało z naszym p.[usunięte przez moderatora]kierowcą),dlaczego odszedł? U wszystkich miał poważanie,świetnie jeżdził i opiekował się mieszkańcami.Bardzo uczynny i sympatyczny."Babcie" co raz pytają o niego.Może nie pasował do "kadry"?
Prawdziwa 2010-06-20 10:53:16
[usunięte przez moderatora] wywaliła bo sie smiał jak parkowała samochód przed dps-em ! [usunięte przez moderatora] To ze nie pasował do kadry OCZYWIŚCIE TEJ NA DOLE , to chyba kazdy wie ! Był normalny uśmiechniety i uczynny a tacy NA DOLE nie mogą pracowac !
1
gość 2010-06-20 21:18:51
A kto tam pasuje
pip 2010-06-22 18:23:24
Ludzie, jak się Wam nie podoba ta praca to się zwolnijcie. Jak można się tak zachowywać, jak macie coś do ludzi, których obgadujecie to im to powiedzcie prosto w twarz. Każdy z Was jest odważny jako anonim. Miejcie honor i odwagę cywilną, a nie uprawiacie malkontenctwo. I kto tu plotkuje?
gość 2010-07-03 16:04:06
Pracowałam w tym dps i dziękuje Pani Dyrektor za współpracę i wiedzę jaką tam zdobyłam .Pozdrawiam .
gość 1 2010-07-14 16:31:33
Dajcie juz spokoj z tym obrazaniem i mowieniem co kto mysli i tak do niczegp sie nie dojdzie, tylko gozej moze byc a po co ?
Pracujmy razem, usmiechajmy sie do siebie, nie skarzmy i nie nazekajmy, robmy ile mozemy robic i nie wiecej ani nie mniej.
Pokoj !
Wnuczek 2011-05-27 13:58:40
Cchiałabym tam umieścić mojego dziadka ale po przeczytaniu kilku ostatnich oponi trochę się boję, czy teraz coś się zmieniło?
anonim 2011-06-06 20:11:43
Niecha Pani sama sprawdzi. Najlepiej jak uda się Pani do domu i porozmawia Pani z Dziadkami np. w ogrodzie. Naprawdę staruszkowie nie maja tam źle. A te opinie są grubo przesadzone i podsycane przez pracowników, którzy z różnych przyczyn już nie pracują i zatruwają życie nie tylko tu ale również w innych miejscach Pani Dyrektor. Proszę sobie wyrobić swoją własną opinię.

gość 2011-06-09 18:35:21
Wszystko co złe kierowane jest na byłych pracownikach szkoda, że nie widzicie tych osób które ciągle tam pracują i bardzo szkodzą Pani Dyrektor a może nie chcecie widzieć? 99% donosów do WCPR-u które regularnie są wysyłane pisze osoba która pracuje w DPS Syrena ale bardzo dobrze gra przed panią Dyrektor , no cóż trzeba się maskować jak się nic nie robi a dobrą kasę się bierze. Może kiedyś Dyrektor otworzy oczy i zobaczy z kim pracuje.
osoba odwiedzjąca 2012-10-10 19:35:33
A ja słyszałam , DPS \"Syrena\" to jeden z najgorszych domów opieki w W-wie.No cóż jeśli opiekun z wykształcenia o osobach starszych mówi-dziadki albo babcie to chyba jest coś nie tak.
anonimmmm 2013-01-12 12:11:15
Ktos tu wspomnial o kontrolach ze nic nie daja. Gdyby były ukierunkowane np. na sprawdzenie obowiązujących u nas wszystkich regulaminow np. pracy i wynagradzania w stosunku do obowiązujących przepisow nadrzednych, to dopiero okazaloby się jak jesteśmy robieni w konia przez te „perelki interpretacyjne” i ile pieniędzy tracimy i jak to jest naprawde z możliwością wykorzystania urlopow, odpracowan,spóźnień, itp. A kto „tworzy” te regulaminy?, wiadomo, to „merytoryczne kadrowe zero”. Wielkie pole do popisu mialby tutaj PIP.
gość 2013-01-22 19:53:09
Co ty piszesz, kadrowa to wysokiej klasy specjalista.
2
pracownik 2013-10-27 18:31:57
Mieszkańcy tego domu mają bardzo dobrą opiekę, jak powiedziała jedna z mieszkanek, że jest tu jak w niebie. Są i tacy co narzekają, ale moim zdaniem są to ludzie , którzy trafili do tego domu wbrew swojej woli i nie mogą się pogodzić z tym, że nie są w swoich domach, a nie zdają sobie sprawy z tego, że nie mogą już egzystować bez pomocy innych. Swoje rozgoryczenie manifestują wiecznym niezadowoleniem dosłownie ze wszystkiego, zwłaszcza że rodziny rzadko są dla nich wsparciem w tak trudnej sytuacji. Pozdrowionka dla wszystkich, którzy swoją oddaną pracą służą mieszkańcom tego domu.
gość 2014-05-07 20:02:19
witam koleżanki i kolegów ja też pracuję jako opiekun w dps my negocjujemy z szefem o podwyżkę potrzebowała bym jeśli możecie waszej pomocy bo u nas pensja jest niska 1750 na umowie czy ktoś mógłby mi podać jakie u was podstawy na umowie byłabym bardzo ale to bardzo wdzięczna
opiekun 2014-07-06 07:12:20
2000 z podstawy
1
GOŚĆ 2014-07-07 21:13:48
DZIĘKI
gość 2015-01-18 22:17:20
Kiedyś (8 lat temu)pracowałam w DPS Syrena jako opiekunka przez 5 lat, uwielbiałam tę pracę, wkładałam w nią całe serce. Koleżanki i koledzy byli mili i empatyczni, no może z małymi wyjątkami :-)Dobro podopiecznych było celem nadrzędnym a wynagrodzenie godne tej ciężkiej pracy, Szkoda tylko i żal, który był przeogromny, że potraktowano mnie w tak niegodziwy sposób.
1
staszek 2015-02-06 17:16:00
Hej, a nie wiecie może, czy dom pomocy społecznej syrena poszukuje pracowników socjalnych do pracy? Wykonywałem już prace o tym charakterze, to i mam stosowne doświadczenie, nawet poparte referencjami jesli potrzeba. W ogóle to jak tutaj jest z pensjami, to minimalna krajowa, czy jest jednak cos więcej?
gość 2015-03-16 15:23:53
Nie chcę powracać do tej historii, ponieważ czasu nie da się cofnąć a osoba która przyczyniła się do mojego odejścia (bardzo traumatycznego dla mnie)nie pracuje już w Syrenie. Chciałabym podkreślić za to, że większość personelu opiekuńczego z tamtego okresu, kiedy tam pracowałam to osoby z powołaniem do tej ciężkiej pracy, zaś panią Dyrektor wspominam b.dobrze, Była wymagająca z jednej strony, z drugiej zaś, można było pójść do Niej i porozmawiać o swoich problemach. Natomiast pensje naprawdę były godziwe, nie wiem czy nie najlepsze ze wszystkich warszawskich DPS-ów.
SYLA 2015-06-09 19:58:12
Pracowałam tam i ja ! Gorzej niż w korpo ...wyścig szczurów ....donosy , kablowanie , personel tylko czekał zeby sobie szpilę w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wsadzić a dyrektorka to tolerowała i wręcz zapraszała do gabinetu na spytki . MASAKRA !
SYLA 2015-06-09 20:01:14
NIE IDŻ TAM CZŁOWIEKU TO TYLKO MOJA DOBRA RADA !
NIE LUBIĄ TAM NOWYCH ! HERMETYCZNIE ZAMKNIETE ŚRODOWISKO ! JESZCZE GORZEJ ( CHYBA ) NIŻ WŚRÓD OPIEKUNÓW !
POZDRAWIAM :-)
gość 2015-07-16 12:34:29
Z przełożonymi dogadują się te osoby które donoszą na koleżanki problem jest jeden p.dyrektor lubi ploty i zamieszanie trzyma się na stołku bo ma układy w WCPR na tyle skarg co wpłynęło na nią to dawno została by zwolniona.
syriusz 2015-08-31 09:23:13
Witam! Mam pytanie, jaki system pracy jest w tym DPS-e (dyżury 8h czy 12h) i czy przyjmują na 1/2 lub 3/4 etatu?
z góry dziękuję za podpowiedź.
marzanna 2016-03-07 21:30:49
Nie polecam pracy w tej firmie. To wszystko.
marzanna 2016-03-07 21:46:26
Ja się na szczęście wyrwałam z tego piekła. Pracę w zawodzie znalazłam w ciągu paru dni i jestem bardzo zadowolona. Odejście z Syreny to jedna z moich lepszych decyzji w życiu. Pozdrawiam wszystkich uczciwych pracowników DPS-u. Nie dajcie się wodzić za nos i rozwalcie to bagno.
1
ver 2016-03-14 14:45:52
Czy ktoś z tu obecnych pracował w Syrenie jako psycholog i mógłby powiedzieć coś na ten temat? Widziałam ogłoszenie i zastanawiam się nad złożeniem cv, ale powiem szczerze, że obecne tu wypowiedzi mnie przerażają.
2
jak 2016-05-20 21:19:42
podoba mi się ich podejście do sprawy. "Syrena” znajduje się w 6-piętrowym budynku, który jest przystosowany do potrzeb osób starszych i niepełnosprawnych. Dom dysponuje dwoma podjazdami dla wózków inwalidzkich, dwiema windami.. to spore udogodnienia
1
Zostaw swoją opinię o DPS Syrena - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DPS Syrena