brak logo

Poczta Polska

Warszawa

Opinie o Poczta Polska

wtemacie 2014-10-19 14:12:23
święta prawda i tylko prawda.
3
owszem 2014-10-19 14:27:08
Czy ktoś zastanawiał się dlaczego poczta ponawia kilka razy w roku rekrutację?-właśnie dlatego że nie szanuje swoich pracowników, stwarzając pozory firmy z tradycjami i długoletnim stażem, proponuje im śmiesznie niskie pensje, żądając w zamian niewolniczej pracy, argument dyrekcji aległoszony ustami starych pracowników, to stwierdzenie że jest ciężko z pracą albo nie przedłużą wam umowy. Władzy na ręke jest rozsiewanie takich plotek , bo gdzie 2 sie bije to...... .PRAWDA jest taka że w tej firmie w większościnpracują ludzie przyjezdni, a ci wobec bezrobocia na prowincji godzą sie na takie warunki.Wątpie by rozumieli że są narzędziem w rękach władzy, a jeśli już to jak to stado baranów pędzą na zgubę.
4
gość 2014-10-21 16:54:10
A jakie ma to znaczenie. Rozźalenie i gorycz w wszystkich postach jest podobna. Coś nie tak z pocztą skoro ciężko coś dobrego o niej powiedzieć.szukając pracy ktoś mi powiedział omijajaj tych pracodawców którzy wciąż ponawiają rekrutację .miał rację.MAjąc niezadowolonych pracowników trudno o zadowolonych klientów.
2
Listonosz 2014-11-21 19:08:10
Cwaniaczku !!! Zejdź na ziemię i policz ile zarabia najniższy szczebel ( asystenci, listonosze) Pewnie nie masz nawet zielonego pojęcia jakie to są sumy. W przerwie między jedną kawką a drugą zejdź do tego "motłochu" i zapytaj. Ja pracuję ponad dwa razy dłużej od ciebie w PP , a takich pieniędzy o których ty piszesz jeszcze nie widziałem. I nie zobaczę. Aha ! Przypominam ci, że bez nas , wy w biurach byście nie istnieli i nie zarabiali takich pieniędzy za pierdzenie w stołki i wymyślanie coraz to gorszych durnot.
3
Heniek 2014-11-23 02:43:27
Witam chciałem dowiedzieć sie jak wygląda praca przy sortowaniu przesyłek, paczek, wprowadzaniu danych do komputera oraz jak wygląda elastyczny czas pracy? chodzi o prace w Warszawie na ul.Łączyny 8. praca dodatkowa
15
pocztowiec 2014-12-07 18:54:36
Totalne brednie ! Gdzie tak płacą ? Chyba w Deutsche Post, coś ci się pomyliło. Brednie do kwadratu.
3
... 2014-12-07 20:01:29
Dobrze piszesz. Babaka chyba z chmur przyleciał, nie zna pracy na dole a fuchę dostał, bo ma plecki.
1
LISTONOSZ 2015-02-15 10:37:14
gdzie tak płacą bo ja od 10 lat dostaje na reke 1400 stosują mobing wymyślaja nierealne zadania jakies barany na górze nigdy w rejonie nie pracowali wyliczaja czas jaki jest do wrzucenia liostu do skrzynki itp z kilometrow okradaja ja mam 120 a placa za 80 bo twierdza ze reszte to na piechote błahaha
1
Rene 2015-04-13 17:23:32
Tak to pewnie płacą w Warszawie bo na Śląsku nigdy takich pieniędzy nie widziałam, reasumując płaca na rękę bez potrąceń 1270-1400 razem z premią zadaniową i czasową , łącznościowiec 1320 płatny raz w roku, wczasy pod gruszą około 700 płatne co dwa lata.Jako premia dodatkowa 3 paczki kamyczków na biurku z hasłem TY TO MUSISZ ZAPŁACIĆ , osobę która choruje na guza mózgu żeby wykończyć przeniesienie ze swojego rejonu na skoczka - normalnie sielanka tylko mają się dobrze . Ile każdy pracownik ma pozakładanych kont na swoje nazwisko , kart kredytowych itp.?
1
cos 2015-05-19 15:23:31
pracuje na okienku mam niecały 3/4 etatu wg umowy brutto mam 925 zł jakoś ale ze dopracowując do trudnienie co będzie do września 2015 to około 1200 zł, ale ciężko nie polecam pracy na poczcie.
3
pracownica 2015-07-02 20:19:48
Nigdy nie byłam w tak niewdzięcznym zawodzie. Płaca 6 zł za godzinę- to kieszonkowe a nie zarobki - oczywiście obcinają pensję jak jeden oddział w mieście zawali więc i tak nie dostaniesz sumy zgodnej z liczbą przepracowanych godzin. Co to za praca gdzie muszę zabierać klucze do placówki, pendriva i teczkę do domu? Brak profesjonalizmu jest wręcz rażący - zwłaszcza przy szkoleniach - przerwano w połowie i zostawiono mnie samą na poczcie. Wiele dziewczyn płacze w pierwszym tygodniu samodzielnej pracy i to nie moje wymysły ale opowieści koleżanek. Nie powiedziano mi połowy rzeczy a potem się dziwiono, że odsyłam na inne placówki pocztowe bo nie chcę ryzykować pieniędzy klijentów - ze szkoły musiałam się urywać w połowie zajęć - nie ważne czy sesja czy zwykła lekcja - musiałam pojawić się kilka godzin wcześniej niż się umawialiśmy na początku. Zarobki nie adekwatne do wykonywanej pracy a kultura pracowników jest niższa niż tępego ucznia gimnazjum....
up1 2015-08-06 19:03:00
Wiecie co? to najgorsze jest że ludzie na poczcie(klienci) przychodzą najgorsi. Traktują nas jak śmieci. Nie potrafie grzecznie przytakiwać gdy racja jest moja. Ale zawsze tylko słychać''on ma racje, to klient"" i w gruncie rzeczy jesteś psem. Na UP WARSZAWA 1 jest tak codziennie. Jest się nowym to już w ogóle wykorzystują. A kontrolerki?? Znienawidzone bardziej od tych klientów. atalna atmosfera i zostawanie bez waszej zgody po godzinach....
4
up1 2015-08-06 19:03:31
Wiecie co? to najgorsze jest że ludzie na poczcie(klienci) przychodzą najgorsi. Traktują nas jak śmieci. Nie potrafie grzecznie przytakiwać gdy racja jest moja. Ale zawsze tylko słychać''on ma racje, to klient"" i w gruncie rzeczy jesteś psem. Na UP WARSZAWA 1 jest tak codziennie. Jest się nowym to już w ogóle wykorzystują. A kontrolerki?? Znienawidzone bardziej od tych klientów. atalna atmosfera i zostawanie bez waszej zgody po godzinach....
3
nedza 2015-08-18 09:49:42
Poczta Polska,jedyne co na plus to pensja na czas i tyle.Wynagrodzenie głodowe,przelozeni Cie szykanują,problem z wolnym dniem,zastraszanie,gnojenie,pracowałam tam kilkanascie lat i wiem co mowie,ŻENADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3
malina 2015-08-21 10:39:17
Alinka rozumiem, że z tą życzliwością pań pracujących na poczcie spotkałaś się jako klientka. Taki wymóg odgórny. Jak popracujesz w danym środowisku już nie spotkasz się z taką życzliwością. Odnośnie zarobków najniższe stanowiska (bez możliwości awansu) 1322 zł netto (dożywotnio), pakiet socjalny - patrz wyżej. Po 3 miesiącach umowy na okres próbny dostajesz umowę terminową na 3 lata, bez zmiany pensji. O premiach zapomnij, są tylko jako zachęta do podjęcia pracy. Praktycznie wszystko leży w gestii naczelnika, jak naczelnik jest normalny jest w stanie wywalczyć coś w centrali, jeśli nie - to nic nie dostaniesz, a wprost przeciwnie - przysłowiowe kamyczki na biurku. Praca doradcy klienta należy do wyższej kategorii płacowej ok. 2000 brutto, ale to praktycznie jest praca na akord.
Ogólnie tak jak ktoś to wcześniej napisał, jedynym plusem jest umowa o pracę zawierana od samego początku, reszta to same minusy. Rozważ.
2
666lk 2015-09-01 22:22:44
Chyba czas napisac do dyrektora. Jako nowa osoba widze co sie dzieje an up 1 wawa
adamus 2015-09-04 22:08:41
na filiach up warszawa 1 klienci twierdzą że nawet żywe zwierzęta mogą paczkami wysyłać za pobraniem gdy pracownik się nie zgadza to straszą skargą
1
??? 2015-09-13 21:01:06
Wszędzie tak Cię będą traktować jak sam się oceniasz i jaką wartość sobą reprezentujesz........ Jeśli pokażesz że to Ty masz rację a nie klient, ale możesz pomóc wyjaśnić błędne informacje, to nikt Cię nie będzie poniżał. Poczta to jedna z nielicznych firm co płaci na czas ustalone stawki, można sobie dorobić prowizją z tego co wiem!!! , ale na pewni nie zabiorą Ci nic z podstawy, a w innych firmach bywa różnie. Jako klient poczty widzę zmiany, i idą w dobrym kierunku....
1
pracownik PP 2015-12-13 18:46:55
NIE NIE I JESZCZE RAZ NIE! TYLKO NIE NA POCZTĘ!
4
Jasir 2016-01-18 19:51:51
Jezeli ktos lubi duzo chodzic (ok 15km) i pracowac nawet do 12 godz dziennie za najmniejsza stawke (1854zl brutto +- 1350 netto)Zapraszam do pracy do kołchozu. Poczta kocha takich pracownikow ktorzy jeszcze niechcacy zgubia jakis list i zaplaca za niego. Pracuje tam juz 4 lata i zastanawiam sie w ktorym liscie zgobilem rozum aby tyle czasu tam spedzic
8
"Pocztówka" 2016-02-22 13:48:19
W poczcie pracuje z tego co się orientuję ok 80 tysięcy ludzi na różnych stanowiskach. Na jednych pewnie jest lepiej na innych gorzej. Ja pracuję tu od trzech lat i jestem zadowolona (inaczej bym zmieniła pracę). Oczywiście pracy jest dużo - ale pokażcie mi miejsce gdzie płacą za siedzenie i picie kawy - to się chętnie zatrudnię ;p Pensję mam zawsze na czas. Umowę o pracę (po roku na czas nieokreślony). Pensja może nie powala, ale stałe godziny pracy, niezły socjal i fajni ludzie - mnie to motywuje.
1
(L)istonosz 2016-03-08 09:36:07
Mogę się wypowiedzieć tylko na temat pracy jako listonosz. Jest TRAGICZNIE!!! Pracuję na poczcie głównej w stolicy i to co tu się wyprawia, to jest horror. Pracuję już prawie 6 lat i pensja podstawowa to 1850 brutto. Średnio na rękę (z tzw. premią) wychodzi ok 1550pln. Kierownictwo nigdy nie było listonoszami, a zachowują się jakby wszystko wiedzieli. Średni czas pracy to ok. 10 godzin dziennie. Rejony napompowane do granic ludzkich wytrzymałości. Szczerze odradzam pracę w tym molochu!
8
bażant 2016-03-16 19:59:22
Ja nawiąże do kierowców WER w stolicy. Jest tragicznie, związki od wielu lat nic nam nie pomogły, zarobki 2100 brutto! Pytam się Was ile jeszcze czasu będziecie pracować za około 1500 netto miesięcznie przy takim docenianiu Waszej pracy i Nic z tym nie robicie, może najwyższa pora żeby być Razem Silną grupą kolegów. Pójść RAZEM powiedzieć prezesom i dyrektorom że stawki głodowe to w Etiopii. Trzeba mieć co dzieciom do garnka włożyć i za co ubrać. Na pewno jak się nie będziemy jednoczyć to będziemy zastraszani, tak jak już to się dzieje. Straszyć zwolnieniami za tych co chorowali? ludzie nie mają 18lat i zdrowia na loterii nie wygrali. Może dyrektor sam usiądzie za kółko i przetrze oczy, jak już druga część złoży wypowiedzenia i nikt nowy nie przyjdzie na takie obowiązki. Po moim stażu mogę powiedzieć tylko, że tego czego sami nie wywalczymy - nie liczmy że ktoś nam da albo za Nas nasze sprawy załatwi. Nie oczekujemy wypłat po 4000brutto ale gdzie jest ta granica?
Wydaje mi się że jest już dawno przekroczona a czekamy jak jelon,ki nie wiadomo na co. Piszcie
9
kozak 2016-04-13 10:29:34
Powiem Wam,że praca na WER na Łączyny to tragedia,dają najniższą podstawę 1900 brutto ,teraz po podwyżce będzie to 2050zl,ludzie masowo uciekają,na ich miejsce wpada kilku nowych ,którzy zostają do pierwszej pensji,premia kwartalna wypłacana ma być miesięcznie ,w maju za styczen,za luty w czerwcu i za marzec w lipcu, żenada i bezprawne blokowanie premii pracownikom ,w dodatku dają łączone tabelki,norma to 2 nierzadko 3 i 4 po kilka kilkanaście urzędów do obsłużenia,kierownicy głowa w piasek i udają że nie widzą tego ,układy i układziki od dyspozytorni poprzez planistów ,sswoim pupilkom dają stałe lekkie kursy a tym którzy naprawde ciężko pracują dowalają kursów ,że plecy odmawiają posłuszeństwa .Podejrzewam ,że do czerwca coś tam się rozsypie i załoga zbuntuje.Ja właśnie odszedłem na l-4 i już tam nie wracam .Zdecydowanie odradzam i polecam szukać czegoś u prywaciarzy
4
kozak 2016-04-13 10:29:51
Powiem Wam,że praca na WER na Łączyny to tragedia,dają najniższą podstawę 1900 brutto ,teraz po podwyżce będzie to 2050zl,ludzie masowo uciekają,na ich miejsce wpada kilku nowych ,którzy zostają do pierwszej pensji,premia kwartalna wypłacana ma być miesięcznie ,w maju za styczen,za luty w czerwcu i za marzec w lipcu, żenada i bezprawne blokowanie premii pracownikom ,w dodatku dają łączone tabelki,norma to 2 nierzadko 3 i 4 po kilka kilkanaście urzędów do obsłużenia,kierownicy głowa w piasek i udają że nie widzą tego ,układy i układziki od dyspozytorni poprzez planistów ,sswoim pupilkom dają stałe lekkie kursy a tym którzy naprawde ciężko pracują dowalają kursów ,że plecy odmawiają posłuszeństwa .Podejrzewam ,że do czerwca coś tam się rozsypie i załoga zbuntuje.Ja właśnie odszedłem na l-4 i już tam nie wracam .Zdecydowanie odradzam i polecam szukać czegoś u prywaciarzy
4
Oferty Pracy
2016-04-07
Żródło: Gowork.pl
Konstantynów Łódzki
(łódzkie)
Poczta Polska S.A. poszukuje kandydatów na stanowisko: Listonosz Miejsce pracy :Konstantynów Łódzki   Do zadań pracownika będzie należeć : profesjonalna obsługa klientów w zakresie świadczonych usług, doręczanie przesyłek, przekazów pocztowych i telegramów, prowadzenie aktywnej sprzedaży wybranych usług i towarów, zbieranie i aktualizacja danych dotyczących rejonu doręczeń oraz bazy adres
kozak 2016-04-13 10:37:25
Listonosz Poczta Polska S.A. 2016-04-07 Żródło: Gowork.pl Konstantynów Łódzki (łódzkie) Poczta Polska S.A. poszukuje kandydatów na stanowisko: Listonosz Miejsce pracy :Konstantynów Łódzki   Do zadań pracow[...]">@Oferty Pracy - 2016-04-13 10:37:25
kolego ,teraz przyjmują za 1900 zl do pracy na WEr po podwyżce będzie 2050 ,rzeczywiście płacą kokosy ,utrzymaj za to rodzinę
Ula - klient PP 2016-04-18 16:50:19
Witam,

Chciałabym spytać Pocztę Polską - jak to jest, że od ponad 10 lat prawie codziennie wysyłam i odbieram przesyłki na tej samej poczcie w Warszawie (jestem tłumaczem przysięgłym), znam w twarz wszystkie Panie wydające i odbierające przesyłki, mnie, mam nadzieję, znają również, a za każdym razem jeśli zapomnę zabrać ze sobą dokument, odsyłają mnie z kwitkiem, nie wydają korespondencji, muszę przychodzić i odstać w kolejce jeszcze raz. Dzisiaj pracownica Poczty powiedziała, że nie nadaje się każdy dokument ze zdjęciem, np. karta Biblioteki Narodowej,a jedynie dokument z godłem państwowym. Gdzie jest taka informacja??? Dlaczego nie jest ona ogłoszona na poczcie, jeśli w ogóle taki wymóg istnieje. Ponadto na poczcie wisi kartka, ze przesyłki sądowe są wydawane poza kolejką w okienku nr 7. Tymczasem na awizo nie ma żadnej informacji, czy to przesyłka sądowa, czy nie. Okazało się, że sądowe mają na awizo specjalne znaki, które są wiadome pracownikom. Zatem po co w ogóle ta kartka? Dla informacji wsobnej? Bardzo proszę o odpowiedź.
babcia 2016-04-18 17:08:49
Kochani zdążyłam zostać babcią na poczcie 30 lat pracy ale tego co jest teraz to nigdy nie było.Horror kto z Was wie ile może ważyć pocztex? 50 kg.A kto go dżwiga na WER-ach i w UP oddawczych ?Kobiety bo faceci chcą być listonoszami (wiadomo dlaczego) a wiecie ile paczek dziennie trzeba opracować? Ile to ton przełożonych naszymi rękami?Kogo obchodzą przepisy BHP? Nawet nie wolno się odezwać
1
Stażystka. 2016-04-19 14:49:59
Odradzam i nie polecam pracy w centrali w Warszawie w Pionie Sprzedaży.
Byłam na stażu na Poczcie Polskiej w Warszawie (centrala, ul Hiszpańskich), w dziale eCommerce. Pracowałam 2 tyg i odeszłam. Nie polecam dla osób, które szanują innych (z szacunkiem do drugich osób jest bardzo różnie, są osoby w zespole które obrażają innych i napewno nie są wsparciem),odradzam dla osób, które cenią sobie pracę gdy mają zapewniony laptop, podstawowe narzędzia na nim jak np Ms Office (ja czekałam 2 tyg i nie dostałam, musiałam pracować na laptopach współpracowników albo zaproponowano mi przyniesienie swojego...), są nadgodziny, a projekty nie są prowadzone sprawnie, większość opóźnionych i ciężko było połapać się gdzie jesteśmy w harmonogramie, bo harmonogramów nikt nie aktualizuje. Na spotkaniach czasem zastanawiałam się czy rzeczywiście tak wygląda profesjonalne biznesowo podejście. Plus że panie z HRów są bardzo życzliwe, pomocne i profesjonalne.
Janusz 2016-04-19 19:31:55
Ok.3 miesiące temu zgłosiłem na poczcie usługę powiadomienie sms o oczekującej przesyłce.Wypełniłem druczek i zostawiłem w okienku jednak te powiadomienia sms do mnie nie przychodziły.W związku z tym ponownie to wypełniłem ale przez internet i nadal nie otrzymuję powiadomień mimo że często otrzymuję listy.Niech mi ktoś kompetentny odpowie po co poczta polska oferuje tę usługę skoro się to nie sprawdza?
Nowa 2016-04-21 16:18:51
Dzis bykam na rozmowie dostalam prace od razu 2050 brutto jestem zadowolona
1
oszukany 2016-04-26 10:19:22
Niestety od wielu miesięcy oszukują ludzi,że będzie podwyżka ,choć może im chodziło o podwyżkę obowiązków ,dla tych którzy planują rozpoczać pracę w tej instytucji mogę udostępnić swój pasek wypłaty przy pełnych godzinach i paru nadgodzinach i jednorazowym zasiłkiem w kwocie 200 zl
http://prntscr.com/awynm1 proszę zobaczyć ,że bez 200 zł jednorazowego świadczenia wziąłbym 1300 zł za taki zapieprz i brak szacunku do ludzi ,tak postępują z tymi którzy uczciwie i ciężko na nich robią a codziennie ktoś rzuca im wypowiedzenie
Szczepan 2016-04-27 06:57:23
Wiem,że zarobki kuleją ,zwłaszcza dla nowych i młodych pracowników tak jak pisali powyżej ,taka zapomoga bo nie można tego nazwać pensją jest żałosna i nie powinna mieć miejsca,dobrze że niektórzy jak koledzy powyżej mają jaja o mówią o tym głośno ,bo realia miały być inne ,premie,sremie i takie inne pierdoły a tu ledwo wychodzi 1500 zl przy nadgodzinach ,żałosne to ale niedługo sami prezesi będą jeżdzić i listy nosić bo ludzie już nie są tacy naiwni by się tam zatrudniać,zostali tacy jak ja starzy który są przed emeryturą a wrorki są coraz cięższe.
4
Kędzior 2016-05-08 20:18:16
A my właśnie zostaliśmy wykiwani na premie przez Pocztę Polską,zero premii ,zero podwyżek,słaba płynność finansowa,wyzysk przez dyspozytornie w rodzaju dodatkowych kursów tabelkowych za tych co nie przyszli na wolne od paru miesięcy etaty, http://prntscr.com/b1r2zo również zamieszczam screen naszego forum,związki nic nie robią z tą patologią,koniec z wyzyskiem i zaczynamy jeździć zgodnie z procedurami ,jednocześnie szukając nowej roboty.ODRADZAM
3
były;/ 2016-05-29 12:56:41
PRACA KIEROWCY POCZTOWEGO
-załadunek i rozładunek oraz rozwózka i zwózka towaru pocztowego(wory paczki pocztexy) po UP ,drobnica ,towar pobierasz sam (liczenie ,pilnowanie przy zdawaniu i pobieraniu)ma się zgadzać.
-załadunek i rozładunek oraz rozwózka o zwózka palet(ciężkich palet) duża papirologia.
-trasy najlepsze chodź mocno obsadzone i noc pozadomem ,hotel
-twoje godziny pracy, KAZDA ,zależy od planisty a ci wiedza jak Zycie umilić
-niedziela sobota święta poczta oczywiście jedzdzi ,pracuje.
-kasa kaseczka nie ujmując 1800-2200netto dla każdej kategorii B,C,C+E-dodatkowo na trasach delegacja ok. 500zł za m-ac, oczywiście jeżeli premii nie zabiorą ,a lubia
-kierowców w samej warszawie na Wer warszawa ok. 300 wiec trzeba się bić o swoje ,ogólnie jeden tygiel ,rotacja ,nepotyzm
-pełny ZUS,trzynastka –póki co, Świerży tabor samochodowy.
-ZAPRASZAMY
byly 2016-05-29 13:28:20
no może z kaseczka troszkę zaszalałem,gdyż bylem zatrudniony jeszcze na starych warunkach,dla nowego kierowcy proszę sobie odliczyć od wyżej wymienionej kwoty z 300 stowki,mimo to dalej zapraszam chętnych.
lolek 2016-05-29 20:37:18
kierowca w poczcie polskiej to tylko dodatek ciężkiej fizycznej pracy. Daja ogłoszenie na kierowce a powinni na kierowca - magazynier lub kierowca - konwojent. bo kiedyś konwojenci w poczcie byli od załadunku i rozladunku,konwojentow skasowali a ich robote dolozyli kierowcy ,mozna z dwóch etatów zrobić jeden ? można .a zebybyla jasność pensje konwojenta tez skasowali.niepolecam.
postman 2016-07-03 13:06:11
Luki, poszukują "i to nie mało" bo właśnie zarobki są takie jakie są. Wierz mi, gdyby były dobre to nie musieli by szukać, a szukają praktycznie wszędzie i to na gwałt ! Gdyby było dobrze to nie było by niewykorzystanych urlopów za 2015 rok, a na niektórych urzędach nawet za 2014 (wiem, że trudno w to uwierzyć, ale to fakt).
2
Anialinka 2016-07-11 15:12:03
Dzień dobry,
od dwóch dni niecierpliwie oczekiwałam na paczkę. Po poszukiwaniach okazało się, że jest w sortowni WER Warszawa. Przeczytałam więc opinie o WER Warszawa i w pierwszym momencie strach mnie obleciał. Pozytywnych opinii to nie było. Byłam jednak zdeterminowana, żeby odebrać paczkę bezpośrednio z sortowni na ul. Łączyny 8, paczkę, która nie doszła na czas. O dziwo, najpierw udało mi się dodzwonić do punktu pocztowego w najbliższym sąsiedztwie WER ( ten sam adres ). To był pomysł zaprzyjaźnionego pracownika Poczty Polskiej :-) Tam kolejny uczynny pracownik poczty dwukrotnie dowiadywał się czy paczka o takim i takim numerze rzeczywiście jest w sortowni, potem zasugerował, żeby podjechać na miejsce i próbować odebrać tę paczkę. Bardzo mi zależało, więc wspólnie z koleżanką ruszyłyśmy na Łączyny. A na miejscu, poczynając od pracownika na wjeździe, przez panią na portierni, przez panią w Dziale Realizacji WER, a później jeszcze przez pracownika, który przyniósł nam paczkę - wszyscy byli mili, chętni do pomocy. Nie powiedzieli, że znajdą tę paczkę, że uda się ją odebrać, ale wykazali zainteresowanie i byli chętni, żeby pomóc, skoro już same przyjechałyśmy do sortowni. I tak się też stało: poszukali, znaleźli i przynieśli. Jeszcze do samochodu chcieli nam ją wnieść . Byłyśmy bardzo zbudowane, szczególnie po tych wszystkich złych opiniach na temat WER. Może nikt więcej nic dobrego o WER nie napisze, tym bardziej my chciałyśmy tą drogą powiedzieć zwykłe DZIĘKUJĘ :-)
Sortownia listów/paczek 2016-08-04 15:31:51
A jak z praca na sortowni czy mógłby ktoś napisać swoją opinię? Mam ofertę pracy na sortownika listów paczek i się zastanawiam czy próbować
Sortownia listów/paczek 2016-08-05 08:55:36
Czytalam różne opinie więc ta mnie zaskakuje. Po tygodniu ponoć kregosłup wysiada od takiej pracy przez dźwiganie ciezkich skrzynek z listami i pisząc brzydko ogólnie to zapierdziel, jak się nie wykona pracy na czas pensja słaba. Pracowałeś/las lub aktualnie jesteś pracownikiem sortowni czy wypowiadasz się nie mając wiedzy na ten temat, ponieważ zależy mi na prawdziwej opinii, osoby która miała styczność z tym stanowiskiem. Dodam że oferta pracy jest z Agencji Tymczasowej FallWork Warszawa. Jesli ktoś pracował na sortowni z FallWork te pytania są skierowane do niego: Czy jest to rzetelna firma, czy wypłaca pieniądze na czas, czy są dni wolne i za nieobecność w pracy bądź nieobecność spowodowana przez chorobę płaci się kary?
;) 2016-08-06 15:45:42
Firma nie uznaje zwolnień, za nieobecność w pracy płaci się 300 zł za dyżur, wypłata zawsze jest 15 po południu albo wieczorem, gdy dzień wypłaty wypada w weekend to wypłata jest dopiero po weekendzie i po południu
Bezimienny 2016-09-22 22:55:14
Pracowałem w tym kołchozie przez 10 lat na stanowisku kierowcy.Przedstawię to z mojej perspektywy.Za czasów planisty Andrzeja P. praca wyglądała zupełnie inaczej.Planował tak by było jak najmniej niepodstawień.Fakt o urlop było ciężko ale przynajmniej ludzie jako tako byli.Nikt mu się w robotę nie wtrącał.Teraz jest tak.Był sobie kiedyś konwojent Mirosław L. Ps.Grzywka który mając chore ambicje na dyrektora przy braku jakiegokolwiek wykształcenia właził wszystkim w dupe został kierownikiem zmiany konwojentòw.Wtedy miał złote życie.Konwojenci go ubierali karmili poprostu było przygarnij Grzywkę.Mieli za to leciutkie tabelki.Podobnie było z kierowcami.Ogòlnie była zasada chcesz mieć dobrze żyj dobrze z Grzywką.Pościągał on swoich kolegów ze swojej wioski do pracy którzy momentalnie stali się planistami dyspozytorami.Teraz jest tak Grzywka mówi planistom kto ma na której tabelce jeździć oni go słuchają.Jeśli coś nawali dostają ochrzan planiści.Grzywka jest czysty bo on jest tylko dyspozytorem zadaniowym.
Jeśli chodzi o pieniądze to fakt nie są to kokosy.Jako pracownik z 10 letnim stażem stawki złej nie miałem.Sa kierowcy z paczek którzy jeżdżą na tabelach za 2350 ale też jest konwojent który teraz jeździ jako kierowca a ma teraz po dwóch podwyżkach 3000 brutto.Wszystko dzięki negocjacjom.Ogolnie wszyscy starsi kierowcy tak mają.
Teraz aby coś w tej firmie uzyskać trzeba mieć albo dobre znajomości albo dużo krzyczeć walcząc o swoje albo poprostu przygarnąć Grzywkę
Bezimienny 2016-09-24 12:16:02
W Poczcie Polskiej 99% załogi robili i 95%kierownictwa to chłopki z pól.Oni na poczcie siedzą dla ZUS-u dotacje z unii biorą ziemniaki świnie posprzedają i pieniądze mają i KRUS płacić nie trzeba.Przychodzi okres żniw sianokosów czy zbierania ziemniaków wtedy na poczcie nie ma ani wiejskiego kierownika ani pracowników z jego wsi.Siedzą u niego na polu a w tym czasie panują na poczcie masowe choroby bo chłopki małorolni są na l4 i o dziwo ten sam lekarz i wszyscy na to samo zachorowali. Dlatego pensje są jakie są bo podporą poczty tania siła robocza w postaci chłopków siedzących większość czasu na l4 a ludzi z miast traktuje się na ich poziomie.Poczta to jedyna firma która tak toleruje zwolnienia lekarskie
1
senior k 2016-09-24 12:19:19
freasgave jak nigdzie nie widzę konkretnie ogłoszenia takiego na tę lokalizację, ale jednak musisz przyzna że masowo się pojawiają teraz rekrutacje na listonoszy w wielu lokalizacjach. czyżby poczta polska się podnosiła z lokal i zaczynała ostro walczyć o rynek?
Była pracownica 2016-10-24 13:56:44
Na tej naszej poczcie to jeszcze tak źle nie było jak jest teraz . Jak to możliwe, że w biurach siedzą panie , które mają swoją działeczkę i to koniec. A my w eksploatacji na okienkach musimy znać wszystko, każdą usługę . bank pocztowy i prawo pocztowe. I kto lepiej zarabia , jak myślicie - panie w biurach . I jeszcze taka jedna z drugą dzwoni do Ciebie i Cię opieprza. A pisma są tak napisane, że od razu czujesz się malutki.
Nie ma szacunku dla człowieka, Robią co chcą . Mam nadzieję , że przyjdzie dzień , że każdy się na nich wypnie.
Była pracownica.
1
Była pracownica 2016-10-24 13:57:44
Na tej naszej poczcie to jeszcze tak źle nie było jak jest teraz . Jak to możliwe, że w biurach siedzą panie , które mają swoją działeczkę i to koniec. A my w eksploatacji na okienkach musimy znać wszystko, każdą usługę . bank pocztowy i prawo pocztowe. I kto lepiej zarabia , jak myślicie - panie w biurach . I jeszcze taka jedna z drugą dzwoni do Ciebie i Cię opieprza. A pisma są tak napisane, że od razu czujesz się malutki.
Nie ma szacunku dla człowieka, Robią co chcą . Mam nadzieję , że przyjdzie dzień , że każdy się na nich wypnie.
Była pracownica.
123 2016-11-16 20:35:44
Procedury to procedury. Jak wymagany jest dowód, to go pokaż. Nikt nie ma obowiązku pamiętać kim jest klient.
Tablo 2016-11-21 20:26:11
Gdzie jest listonosz i nasze przesyłki polecone , zwykłe, paczki?!, Mija 14 dzień roboczy, a w skrzynce ani jednego listu, pytam Pania Naczelnik,w odpowiedzi słyszę "Niewiem "!, Smiechu warte, nikt nic nie wie! Urząd Pocztowy w Tarnowie Podgórnym ul. Rokietnicka 2 to jakas tragedia!, nikt nic nie wie, a gdzie nasze listy, z danymi osobowymi, faktury za prąd, telefon , ciekawe kto zapłaci odsetki za nasze nie dostarczone i zapłacone faktury za media....? Pani naczelnik!?. Mieszkańcy ul. Jasnej, Rokietnickiej, 23 Października w Tarnowie Podgórnym
Zostaw swoją opinię o Poczta Polska - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Poczta Polska