brak logo

Poczta Polska

Warszawa

Opinie o Poczta Polska

up1 2015-08-06 19:03
Wiecie co? to najgorsze jest że ludzie na poczcie(klienci) przychodzą najgorsi. Traktują nas jak śmieci. Nie potrafie grzecznie przytakiwać gdy racja jest moja. Ale zawsze tylko słychać''on ma racje, to klient"" i w gruncie rzeczy jesteś psem. Na UP WARSZAWA 1 jest tak codziennie. Jest się nowym to już w ogóle wykorzystują. A kontrolerki?? Znienawidzone bardziej od tych klientów. atalna atmosfera i zostawanie bez waszej zgody po godzinach....
9
up1 2015-08-06 19:03
Wiecie co? to najgorsze jest że ludzie na poczcie(klienci) przychodzą najgorsi. Traktują nas jak śmieci. Nie potrafie grzecznie przytakiwać gdy racja jest moja. Ale zawsze tylko słychać''on ma racje, to klient"" i w gruncie rzeczy jesteś psem. Na UP WARSZAWA 1 jest tak codziennie. Jest się nowym to już w ogóle wykorzystują. A kontrolerki?? Znienawidzone bardziej od tych klientów. atalna atmosfera i zostawanie bez waszej zgody po godzinach....
6
nedza 2015-08-18 09:49
Poczta Polska,jedyne co na plus to pensja na czas i tyle.Wynagrodzenie głodowe,przelozeni Cie szykanują,problem z wolnym dniem,zastraszanie,gnojenie,pracowałam tam kilkanascie lat i wiem co mowie,ŻENADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
9
malina 2015-08-21 10:39
Alinka rozumiem, że z tą życzliwością pań pracujących na poczcie spotkałaś się jako klientka. Taki wymóg odgórny. Jak popracujesz w danym środowisku już nie spotkasz się z taką życzliwością. Odnośnie zarobków najniższe stanowiska (bez możliwości awansu) 1322 zł netto (dożywotnio), pakiet socjalny - patrz wyżej. Po 3 miesiącach umowy na okres próbny dostajesz umowę terminową na 3 lata, bez zmiany pensji. O premiach zapomnij, są tylko jako zachęta do podjęcia pracy. Praktycznie wszystko leży w gestii naczelnika, jak naczelnik jest normalny jest w stanie wywalczyć coś w centrali, jeśli nie - to nic nie dostaniesz, a wprost przeciwnie - przysłowiowe kamyczki na biurku. Praca doradcy klienta należy do wyższej kategorii płacowej ok. 2000 brutto, ale to praktycznie jest praca na akord.
Ogólnie tak jak ktoś to wcześniej napisał, jedynym plusem jest umowa o pracę zawierana od samego początku, reszta to same minusy. Rozważ.
5
666lk 2015-09-01 22:22
Chyba czas napisac do dyrektora. Jako nowa osoba widze co sie dzieje an up 1 wawa
5
adamus 2015-09-04 22:08
na filiach up warszawa 1 klienci twierdzą że nawet żywe zwierzęta mogą paczkami wysyłać za pobraniem gdy pracownik się nie zgadza to straszą skargą
5
??? 2015-09-13 21:01
Wszędzie tak Cię będą traktować jak sam się oceniasz i jaką wartość sobą reprezentujesz........ Jeśli pokażesz że to Ty masz rację a nie klient, ale możesz pomóc wyjaśnić błędne informacje, to nikt Cię nie będzie poniżał. Poczta to jedna z nielicznych firm co płaci na czas ustalone stawki, można sobie dorobić prowizją z tego co wiem!!! , ale na pewni nie zabiorą Ci nic z podstawy, a w innych firmach bywa różnie. Jako klient poczty widzę zmiany, i idą w dobrym kierunku....
4
pracownik PP 2015-12-13 18:46
NIE NIE I JESZCZE RAZ NIE! TYLKO NIE NA POCZTĘ!
9
Jasir 2016-01-18 19:51
Jezeli ktos lubi duzo chodzic (ok 15km) i pracowac nawet do 12 godz dziennie za najmniejsza stawke (1854zl brutto +- 1350 netto)Zapraszam do pracy do kołchozu. Poczta kocha takich pracownikow ktorzy jeszcze niechcacy zgubia jakis list i zaplaca za niego. Pracuje tam juz 4 lata i zastanawiam sie w ktorym liscie zgobilem rozum aby tyle czasu tam spedzic
17
"Pocztówka" 2016-02-22 13:48
W poczcie pracuje z tego co się orientuję ok 80 tysięcy ludzi na różnych stanowiskach. Na jednych pewnie jest lepiej na innych gorzej. Ja pracuję tu od trzech lat i jestem zadowolona (inaczej bym zmieniła pracę). Oczywiście pracy jest dużo - ale pokażcie mi miejsce gdzie płacą za siedzenie i picie kawy - to się chętnie zatrudnię ;p Pensję mam zawsze na czas. Umowę o pracę (po roku na czas nieokreślony). Pensja może nie powala, ale stałe godziny pracy, niezły socjal i fajni ludzie - mnie to motywuje.
4
(L)istonosz 2016-03-08 09:36
Mogę się wypowiedzieć tylko na temat pracy jako listonosz. Jest TRAGICZNIE!!! Pracuję na poczcie głównej w stolicy i to co tu się wyprawia, to jest horror. Pracuję już prawie 6 lat i pensja podstawowa to 1850 brutto. Średnio na rękę (z tzw. premią) wychodzi ok 1550pln. Kierownictwo nigdy nie było listonoszami, a zachowują się jakby wszystko wiedzieli. Średni czas pracy to ok. 10 godzin dziennie. Rejony napompowane do granic ludzkich wytrzymałości. Szczerze odradzam pracę w tym molochu!
11
bażant 2016-03-16 19:59
Ja nawiąże do kierowców WER w stolicy. Jest tragicznie, związki od wielu lat nic nam nie pomogły, zarobki 2100 brutto! Pytam się Was ile jeszcze czasu będziecie pracować za około 1500 netto miesięcznie przy takim docenianiu Waszej pracy i Nic z tym nie robicie, może najwyższa pora żeby być Razem Silną grupą kolegów. Pójść RAZEM powiedzieć prezesom i dyrektorom że stawki głodowe to w Etiopii. Trzeba mieć co dzieciom do garnka włożyć i za co ubrać. Na pewno jak się nie będziemy jednoczyć to będziemy zastraszani, tak jak już to się dzieje. Straszyć zwolnieniami za tych co chorowali? ludzie nie mają 18lat i zdrowia na loterii nie wygrali. Może dyrektor sam usiądzie za kółko i przetrze oczy, jak już druga część złoży wypowiedzenia i nikt nowy nie przyjdzie na takie obowiązki. Po moim stażu mogę powiedzieć tylko, że tego czego sami nie wywalczymy - nie liczmy że ktoś nam da albo za Nas nasze sprawy załatwi. Nie oczekujemy wypłat po 4000brutto ale gdzie jest ta granica?
Wydaje mi się że jest już dawno przekroczona a czekamy jak jelon,ki nie wiadomo na co. Piszcie
14
kozak 2016-04-13 10:29
Powiem Wam,że praca na WER na Łączyny to tragedia,dają najniższą podstawę 1900 brutto ,teraz po podwyżce będzie to 2050zl,ludzie masowo uciekają,na ich miejsce wpada kilku nowych ,którzy zostają do pierwszej pensji,premia kwartalna wypłacana ma być miesięcznie ,w maju za styczen,za luty w czerwcu i za marzec w lipcu, żenada i bezprawne blokowanie premii pracownikom ,w dodatku dają łączone tabelki,norma to 2 nierzadko 3 i 4 po kilka kilkanaście urzędów do obsłużenia,kierownicy głowa w piasek i udają że nie widzą tego ,układy i układziki od dyspozytorni poprzez planistów ,sswoim pupilkom dają stałe lekkie kursy a tym którzy naprawde ciężko pracują dowalają kursów ,że plecy odmawiają posłuszeństwa .Podejrzewam ,że do czerwca coś tam się rozsypie i załoga zbuntuje.Ja właśnie odszedłem na l-4 i już tam nie wracam .Zdecydowanie odradzam i polecam szukać czegoś u prywaciarzy
9
kozak 2016-04-13 10:29
Powiem Wam,że praca na WER na Łączyny to tragedia,dają najniższą podstawę 1900 brutto ,teraz po podwyżce będzie to 2050zl,ludzie masowo uciekają,na ich miejsce wpada kilku nowych ,którzy zostają do pierwszej pensji,premia kwartalna wypłacana ma być miesięcznie ,w maju za styczen,za luty w czerwcu i za marzec w lipcu, żenada i bezprawne blokowanie premii pracownikom ,w dodatku dają łączone tabelki,norma to 2 nierzadko 3 i 4 po kilka kilkanaście urzędów do obsłużenia,kierownicy głowa w piasek i udają że nie widzą tego ,układy i układziki od dyspozytorni poprzez planistów ,sswoim pupilkom dają stałe lekkie kursy a tym którzy naprawde ciężko pracują dowalają kursów ,że plecy odmawiają posłuszeństwa .Podejrzewam ,że do czerwca coś tam się rozsypie i załoga zbuntuje.Ja właśnie odszedłem na l-4 i już tam nie wracam .Zdecydowanie odradzam i polecam szukać czegoś u prywaciarzy
6
kozak 2016-04-13 10:37
kolego ,teraz przyjmują za 1900 zl do pracy na WEr po podwyżce będzie 2050 ,rzeczywiście płacą kokosy ,utrzymaj za to rodzinę
3
Oferty Pracy
2016-04-07
Żródło: Gowork.pl
Konstantynów Łódzki
(łódzkie)
Poczta Polska S.A. poszukuje kandydatów na stanowisko: Listonosz Miejsce pracy :Konstantynów Łódzki   Do zadań pracownika będzie należeć : profesjonalna obsługa klientów w zakresie świadczonych usług, doręczanie przesyłek, przekazów pocztowych i telegramów, prowadzenie aktywnej sprzedaży wybranych usług i towarów, zbieranie i aktualizacja danych dotyczących rejonu doręczeń oraz bazy adres
Ula - klient PP 2016-04-18 16:50
Witam,

Chciałabym spytać Pocztę Polską - jak to jest, że od ponad 10 lat prawie codziennie wysyłam i odbieram przesyłki na tej samej poczcie w Warszawie (jestem tłumaczem przysięgłym), znam w twarz wszystkie Panie wydające i odbierające przesyłki, mnie, mam nadzieję, znają również, a za każdym razem jeśli zapomnę zabrać ze sobą dokument, odsyłają mnie z kwitkiem, nie wydają korespondencji, muszę przychodzić i odstać w kolejce jeszcze raz. Dzisiaj pracownica Poczty powiedziała, że nie nadaje się każdy dokument ze zdjęciem, np. karta Biblioteki Narodowej,a jedynie dokument z godłem państwowym. Gdzie jest taka informacja??? Dlaczego nie jest ona ogłoszona na poczcie, jeśli w ogóle taki wymóg istnieje. Ponadto na poczcie wisi kartka, ze przesyłki sądowe są wydawane poza kolejką w okienku nr 7. Tymczasem na awizo nie ma żadnej informacji, czy to przesyłka sądowa, czy nie. Okazało się, że sądowe mają na awizo specjalne znaki, które są wiadome pracownikom. Zatem po co w ogóle ta kartka? Dla informacji wsobnej? Bardzo proszę o odpowiedź.
2
babcia 2016-04-18 17:08
Kochani zdążyłam zostać babcią na poczcie 30 lat pracy ale tego co jest teraz to nigdy nie było.Horror kto z Was wie ile może ważyć pocztex? 50 kg.A kto go dżwiga na WER-ach i w UP oddawczych ?Kobiety bo faceci chcą być listonoszami (wiadomo dlaczego) a wiecie ile paczek dziennie trzeba opracować? Ile to ton przełożonych naszymi rękami?Kogo obchodzą przepisy BHP? Nawet nie wolno się odezwać
5
Janusz 2016-04-19 19:31
Ok.3 miesiące temu zgłosiłem na poczcie usługę powiadomienie sms o oczekującej przesyłce.Wypełniłem druczek i zostawiłem w okienku jednak te powiadomienia sms do mnie nie przychodziły.W związku z tym ponownie to wypełniłem ale przez internet i nadal nie otrzymuję powiadomień mimo że często otrzymuję listy.Niech mi ktoś kompetentny odpowie po co poczta polska oferuje tę usługę skoro się to nie sprawdza?
2
Nowa 2016-04-21 16:18
Dzis bykam na rozmowie dostalam prace od razu 2050 brutto jestem zadowolona
5
oszukany 2016-04-26 10:19
Niestety od wielu miesięcy oszukują ludzi,że będzie podwyżka ,choć może im chodziło o podwyżkę obowiązków ,dla tych którzy planują rozpoczać pracę w tej instytucji mogę udostępnić swój pasek wypłaty przy pełnych godzinach i paru nadgodzinach i jednorazowym zasiłkiem w kwocie 200 zl
http://prntscr.com/awynm1 proszę zobaczyć ,że bez 200 zł jednorazowego świadczenia wziąłbym 1300 zł za taki zapieprz i brak szacunku do ludzi ,tak postępują z tymi którzy uczciwie i ciężko na nich robią a codziennie ktoś rzuca im wypowiedzenie
5
Szczepan 2016-04-27 06:57
Wiem,że zarobki kuleją ,zwłaszcza dla nowych i młodych pracowników tak jak pisali powyżej ,taka zapomoga bo nie można tego nazwać pensją jest żałosna i nie powinna mieć miejsca,dobrze że niektórzy jak koledzy powyżej mają jaja o mówią o tym głośno ,bo realia miały być inne ,premie,sremie i takie inne pierdoły a tu ledwo wychodzi 1500 zl przy nadgodzinach ,żałosne to ale niedługo sami prezesi będą jeżdzić i listy nosić bo ludzie już nie są tacy naiwni by się tam zatrudniać,zostali tacy jak ja starzy który są przed emeryturą a wrorki są coraz cięższe.
6
Kędzior 2016-05-08 20:18
A my właśnie zostaliśmy wykiwani na premie przez Pocztę Polską,zero premii ,zero podwyżek,słaba płynność finansowa,wyzysk przez dyspozytornie w rodzaju dodatkowych kursów tabelkowych za tych co nie przyszli na wolne od paru miesięcy etaty, http://prntscr.com/b1r2zo również zamieszczam screen naszego forum,związki nic nie robią z tą patologią,koniec z wyzyskiem i zaczynamy jeździć zgodnie z procedurami ,jednocześnie szukając nowej roboty.ODRADZAM
5
były;/ 2016-05-29 12:56
PRACA KIEROWCY POCZTOWEGO
-załadunek i rozładunek oraz rozwózka i zwózka towaru pocztowego(wory paczki pocztexy) po UP ,drobnica ,towar pobierasz sam (liczenie ,pilnowanie przy zdawaniu i pobieraniu)ma się zgadzać.
-załadunek i rozładunek oraz rozwózka o zwózka palet(ciężkich palet) duża papirologia.
-trasy najlepsze chodź mocno obsadzone i noc pozadomem ,hotel
-twoje godziny pracy, KAZDA ,zależy od planisty a ci wiedza jak Zycie umilić
-niedziela sobota święta poczta oczywiście jedzdzi ,pracuje.
-kasa kaseczka nie ujmując 1800-2200netto dla każdej kategorii B,C,C+E-dodatkowo na trasach delegacja ok. 500zł za m-ac, oczywiście jeżeli premii nie zabiorą ,a lubia
-kierowców w samej warszawie na Wer warszawa ok. 300 wiec trzeba się bić o swoje ,ogólnie jeden tygiel ,rotacja ,nepotyzm
-pełny ZUS,trzynastka –póki co, Świerży tabor samochodowy.
-ZAPRASZAMY
2
byly 2016-05-29 13:28
no może z kaseczka troszkę zaszalałem,gdyż bylem zatrudniony jeszcze na starych warunkach,dla nowego kierowcy proszę sobie odliczyć od wyżej wymienionej kwoty z 300 stowki,mimo to dalej zapraszam chętnych.
2
lolek 2016-05-29 20:37
kierowca w poczcie polskiej to tylko dodatek ciężkiej fizycznej pracy. Daja ogłoszenie na kierowce a powinni na kierowca - magazynier lub kierowca - konwojent. bo kiedyś konwojenci w poczcie byli od załadunku i rozladunku,konwojentow skasowali a ich robote dolozyli kierowcy ,mozna z dwóch etatów zrobić jeden ? można .a zebybyla jasność pensje konwojenta tez skasowali.niepolecam.
2
postman 2016-07-03 13:06
Luki, poszukują "i to nie mało" bo właśnie zarobki są takie jakie są. Wierz mi, gdyby były dobre to nie musieli by szukać, a szukają praktycznie wszędzie i to na gwałt ! Gdyby było dobrze to nie było by niewykorzystanych urlopów za 2015 rok, a na niektórych urzędach nawet za 2014 (wiem, że trudno w to uwierzyć, ale to fakt).
4
Anialinka 2016-07-11 15:12
Dzień dobry,
od dwóch dni niecierpliwie oczekiwałam na paczkę. Po poszukiwaniach okazało się, że jest w sortowni WER Warszawa. Przeczytałam więc opinie o WER Warszawa i w pierwszym momencie strach mnie obleciał. Pozytywnych opinii to nie było. Byłam jednak zdeterminowana, żeby odebrać paczkę bezpośrednio z sortowni na ul. Łączyny 8, paczkę, która nie doszła na czas. O dziwo, najpierw udało mi się dodzwonić do punktu pocztowego w najbliższym sąsiedztwie WER ( ten sam adres ). To był pomysł zaprzyjaźnionego pracownika Poczty Polskiej :-) Tam kolejny uczynny pracownik poczty dwukrotnie dowiadywał się czy paczka o takim i takim numerze rzeczywiście jest w sortowni, potem zasugerował, żeby podjechać na miejsce i próbować odebrać tę paczkę. Bardzo mi zależało, więc wspólnie z koleżanką ruszyłyśmy na Łączyny. A na miejscu, poczynając od pracownika na wjeździe, przez panią na portierni, przez panią w Dziale Realizacji WER, a później jeszcze przez pracownika, który przyniósł nam paczkę - wszyscy byli mili, chętni do pomocy. Nie powiedzieli, że znajdą tę paczkę, że uda się ją odebrać, ale wykazali zainteresowanie i byli chętni, żeby pomóc, skoro już same przyjechałyśmy do sortowni. I tak się też stało: poszukali, znaleźli i przynieśli. Jeszcze do samochodu chcieli nam ją wnieść . Byłyśmy bardzo zbudowane, szczególnie po tych wszystkich złych opiniach na temat WER. Może nikt więcej nic dobrego o WER nie napisze, tym bardziej my chciałyśmy tą drogą powiedzieć zwykłe DZIĘKUJĘ :-)
2
Sortownia listów/paczek 2016-08-04 15:31
A jak z praca na sortowni czy mógłby ktoś napisać swoją opinię? Mam ofertę pracy na sortownika listów paczek i się zastanawiam czy próbować
4
Sortownia listów/paczek 2016-08-05 08:55
Czytalam różne opinie więc ta mnie zaskakuje. Po tygodniu ponoć kregosłup wysiada od takiej pracy przez dźwiganie ciezkich skrzynek z listami i pisząc brzydko ogólnie to zapierdziel, jak się nie wykona pracy na czas pensja słaba. Pracowałeś/las lub aktualnie jesteś pracownikiem sortowni czy wypowiadasz się nie mając wiedzy na ten temat, ponieważ zależy mi na prawdziwej opinii, osoby która miała styczność z tym stanowiskiem. Dodam że oferta pracy jest z Agencji Tymczasowej FallWork Warszawa. Jesli ktoś pracował na sortowni z FallWork te pytania są skierowane do niego: Czy jest to rzetelna firma, czy wypłaca pieniądze na czas, czy są dni wolne i za nieobecność w pracy bądź nieobecność spowodowana przez chorobę płaci się kary?
2
;) 2016-08-06 15:45
Firma nie uznaje zwolnień, za nieobecność w pracy płaci się 300 zł za dyżur, wypłata zawsze jest 15 po południu albo wieczorem, gdy dzień wypłaty wypada w weekend to wypłata jest dopiero po weekendzie i po południu
3
Bezimienny 2016-09-22 22:55
Pracowałem w tym kołchozie przez 10 lat na stanowisku kierowcy.Przedstawię to z mojej perspektywy.Za czasów planisty Andrzeja P. praca wyglądała zupełnie inaczej.Planował tak by było jak najmniej niepodstawień.Fakt o urlop było ciężko ale przynajmniej ludzie jako tako byli.Nikt mu się w robotę nie wtrącał.Teraz jest tak.Był sobie kiedyś konwojent Mirosław L. Ps.Grzywka który mając chore ambicje na dyrektora przy braku jakiegokolwiek wykształcenia właził wszystkim w dupe został kierownikiem zmiany konwojentòw.Wtedy miał złote życie.Konwojenci go ubierali karmili poprostu było przygarnij Grzywkę.Mieli za to leciutkie tabelki.Podobnie było z kierowcami.Ogòlnie była zasada chcesz mieć dobrze żyj dobrze z Grzywką.Pościągał on swoich kolegów ze swojej wioski do pracy którzy momentalnie stali się planistami dyspozytorami.Teraz jest tak Grzywka mówi planistom kto ma na której tabelce jeździć oni go słuchają.Jeśli coś nawali dostają ochrzan planiści.Grzywka jest czysty bo on jest tylko dyspozytorem zadaniowym.
Jeśli chodzi o pieniądze to fakt nie są to kokosy.Jako pracownik z 10 letnim stażem stawki złej nie miałem.Sa kierowcy z paczek którzy jeżdżą na tabelach za 2350 ale też jest konwojent który teraz jeździ jako kierowca a ma teraz po dwóch podwyżkach 3000 brutto.Wszystko dzięki negocjacjom.Ogolnie wszyscy starsi kierowcy tak mają.
Teraz aby coś w tej firmie uzyskać trzeba mieć albo dobre znajomości albo dużo krzyczeć walcząc o swoje albo poprostu przygarnąć Grzywkę
4
Bezimienny 2016-09-24 12:16
W Poczcie Polskiej 99% załogi robili i 95%kierownictwa to chłopki z pól.Oni na poczcie siedzą dla ZUS-u dotacje z unii biorą ziemniaki świnie posprzedają i pieniądze mają i KRUS płacić nie trzeba.Przychodzi okres żniw sianokosów czy zbierania ziemniaków wtedy na poczcie nie ma ani wiejskiego kierownika ani pracowników z jego wsi.Siedzą u niego na polu a w tym czasie panują na poczcie masowe choroby bo chłopki małorolni są na l4 i o dziwo ten sam lekarz i wszyscy na to samo zachorowali. Dlatego pensje są jakie są bo podporą poczty tania siła robocza w postaci chłopków siedzących większość czasu na l4 a ludzi z miast traktuje się na ich poziomie.Poczta to jedyna firma która tak toleruje zwolnienia lekarskie
5
senior k 2016-09-24 12:19
freasgave jak nigdzie nie widzę konkretnie ogłoszenia takiego na tę lokalizację, ale jednak musisz przyzna że masowo się pojawiają teraz rekrutacje na listonoszy w wielu lokalizacjach. czyżby poczta polska się podnosiła z lokal i zaczynała ostro walczyć o rynek?
1
Była pracownica 2016-10-24 13:56
Na tej naszej poczcie to jeszcze tak źle nie było jak jest teraz . Jak to możliwe, że w biurach siedzą panie , które mają swoją działeczkę i to koniec. A my w eksploatacji na okienkach musimy znać wszystko, każdą usługę . bank pocztowy i prawo pocztowe. I kto lepiej zarabia , jak myślicie - panie w biurach . I jeszcze taka jedna z drugą dzwoni do Ciebie i Cię opieprza. A pisma są tak napisane, że od razu czujesz się malutki.
Nie ma szacunku dla człowieka, Robią co chcą . Mam nadzieję , że przyjdzie dzień , że każdy się na nich wypnie.
Była pracownica.
5
Była pracownica 2016-10-24 13:57
Na tej naszej poczcie to jeszcze tak źle nie było jak jest teraz . Jak to możliwe, że w biurach siedzą panie , które mają swoją działeczkę i to koniec. A my w eksploatacji na okienkach musimy znać wszystko, każdą usługę . bank pocztowy i prawo pocztowe. I kto lepiej zarabia , jak myślicie - panie w biurach . I jeszcze taka jedna z drugą dzwoni do Ciebie i Cię opieprza. A pisma są tak napisane, że od razu czujesz się malutki.
Nie ma szacunku dla człowieka, Robią co chcą . Mam nadzieję , że przyjdzie dzień , że każdy się na nich wypnie.
Była pracownica.
2
123 2016-11-16 20:35
Procedury to procedury. Jak wymagany jest dowód, to go pokaż. Nikt nie ma obowiązku pamiętać kim jest klient.
4
Tablo 2016-11-21 20:26
Gdzie jest listonosz i nasze przesyłki polecone , zwykłe, paczki?!, Mija 14 dzień roboczy, a w skrzynce ani jednego listu, pytam Pania Naczelnik,w odpowiedzi słyszę "Niewiem "!, Smiechu warte, nikt nic nie wie! Urząd Pocztowy w Tarnowie Podgórnym ul. Rokietnicka 2 to jakas tragedia!, nikt nic nie wie, a gdzie nasze listy, z danymi osobowymi, faktury za prąd, telefon , ciekawe kto zapłaci odsetki za nasze nie dostarczone i zapłacone faktury za media....? Pani naczelnik!?. Mieszkańcy ul. Jasnej, Rokietnickiej, 23 Października w Tarnowie Podgórnym
4
wolf 2016-12-08 09:38
Dwa razy miałem przygodę z pocztą. Kilka lat temu jako listonosz, w W-wa 1, masakra, praca ponad siły, po 12 godzin dziennie. Niedawno odpowiedziałem na ogłoszenie poczty i zatrudniłem się do roznoszenia listów nierejestrowanych, wszystko byłoby ok gdyby nie dorzucili ulotek (gigantycznych ilości ulotek), ok 10 tys, 7 różnych rodzajów (w tym jakieś magnesy na lodówkę, strasznie ciężkie, ledwo dotargałem worek do samochodu), wyliczyli to na pracę na jeden dzień, co jest po prostu nierealne, no może Robocop z Terminatorem dali by radę we dwóch. Po trzech dniach po zdźwiganiu się jak koń i przejechaniu samochodem 570 kilometrów odpuściłem. Jak ktoś ma 20 lat i niespożyte siły to może próbować szczęścia, ale za te pieniądze to lepiej iść do ochrony, siedzieć przed monitorem i czuwać, a nie biegać jak zwierzę z wywieszonym ozorem.
7
krzysss 2016-12-16 22:03
Nie polecam tej firmy.
Pracowałem jako listonosz aż do dzisiaj-zwolniłem się bo nie będę pracował po 10 godzin za tą pensję. Za pracę którą wykonywałem powinno się zarobić 2500 a nie jakieś grosze. Wiedziałem ile płacą na poczcie listonoszom ale myślałem że jest luzik a tu nie ma kiedy zjeść śniadania praca od 7.30 do 17 w najlepszym wypadku.
4
d 2016-12-22 17:11
No włąśnie up 1 fatalny .... też to przeżyłam .... kontrolerki tragedia.... traktują pracowników jak śmiecie. Gorzej niż klienci...
4
F 2016-12-24 13:16
Bo tu nie pisza o pracownikach ktorzy sa zloci i robia megatonaze na akord ale o pracodawcy oraz warunkach pracy.. Dobrze jakbys to rozroznila..
2
bolikop 2016-12-29 18:18
tragedia niby państwowa praca a tragedia kiedyś były paczki dla dzieci,a teraz za fakture zwrócą ale to najwyzej do 100 zł bruttą czyli ile zostaje ?????????smiech pracuje juz 8 lat
2
derep 2016-12-29 18:24
TraGEDIa NIE POLECAM PRACA ZA GROSZE A CO BY NIE BYło TO LISTONOSZA WINA
2
poloiuy 2016-12-29 18:27
tak to jest bo ludzie nia mają pojecia o tej pracy,mówią co to za praca samochodem jezdzisz zyć nie umierać ,a ak ktoś chce do roboty to płacz bo nie tak sobie wyobrazał prace
6
aaagnes001 2017-02-23 15:39
Witam , pracuje ktoś na poczcie polskiej jako sortownik listów ? Dostałam się do pracy na tym stanowisku na okres 2 miesięcy chciałam wiedzieć czego można się spodziewać oraz czy to trudna praca ? Proszę o info jeśli ktoś coś wie na ten temat
1
Toja 2017-04-10 13:29
Tak to prawda jest ciężko,ale najgorsi sa niektórzy pracownicy na łączyny...chyba niespełnione ambicje dochodzą do głosu...kezyki,obgadywanie,plotkowanie,a w przypadku pani barbary zachowanie godne chamicy oderwanej granatem od pługa.zero reakcji kierowników na jej arogancję,udają że nic nie widzą albo poprostu nie chcą mieć dodatkowego problemu i w to im graj...ale czego się spodziewać?nigdzie indziej ta pani nie miałaby racji bytu..może poczta ma ulgi na pracowników z grupą dla czubków..???
1
Dannyboy 2017-05-09 09:04
Zmienisz zdanie juz po kilku dniach. Zrobisz kilometrowke, rozrzucisz zwykle lisciki, wbiegniesz kilkadziesiat razy na 5 pietro po podpis za polecony, zlapiesz pare Pocztex-ow i wtedy zachecam do wypowiedzi. Poczekaj hjeszcze na wyplatke... Wspolczuje....
EWA 2017-05-30 18:06
Czekam na przesyłkę, wzięłam wolne w pracy a kurier pocztexu pisze że awizowane 10 minut temu sprawdzam w systemie na bieżąco . A ja jestem w domu. Nikt tu nie był nie zostawił awiza tylko sobie informację wysłał do serwisu że awizowane. Na Narbutta w Warszawie godz 17.55 można to sprawdzić i wyciągnąć konsekwencje.Dziś 2017.05.30 kto jest kurierem niesumiennym. Zawiedziona klientka.
Marta 2017-07-20 08:51
@EWA Widzę, że nie byłaś zadowolona z usług Poczty Polskiej, jednak tutaj powinniśmy skupić się na ocenie firmy jako pracodawcy. Jeśli byłaś niezadowolona z usług to zawsze można to zgłosić na stronie, tutaj masz link https://www.poczta-polska.pl/reklamacje/ @Dannyboy Rozumiesz, że jesteś pracownikiem Poczty Polskiej, czy możesz powiedzieć nam coś więcej o pracy tam?
Zostaw swoją opinię o Poczta Polska - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Poczta Polska