Kreditech Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 20 ocen.

Kreditech Polska Sp. z o.o.
4 20 6 1

Opinie o Kreditech Polska Sp. z o.o.

a

Praca tragiczna co chwile jakies pretesnie maja do pracownika , towarzystwo bardzo fałszywe każdy na każdego cos gada , płaca to jest jakiś zart a mysla ze daja miliony za ta prace . system zle działa w sumie można się odnieść się do postu z dnia 14.09.2018 testy i itp. zabierają premie za zle napisany test gdzie premia jest itak bardzo słaba w tej firmie , wiec kto mądry już tam niepracuje bo widzi jaki jest system pracy i jak firma działa .Osoby na wyszych stanowskach sa dosyć niekompetentni w tym co robia i za lizanie (usunięte przez administratora) dostały lepszy stołek . Omijac szerokim łukiem ta firme .

Rafinator5000

Pracuję jako Frontend Developer w spółce Technology która zajmuje się wytwarzaniem aplikacji w Kreditech. Atmosfera pracy jest bardzo dobra a zespół Loan Application jest najlepszy! Pracujemy w najnowszych technologiach, mamy sporą wolność jeżeli chodzi o decyzje i duży wpływ na końcowy produkt. Są elastyczne formy zatrudnienia, możliwa praca zdalna, benefity pozapłacowe. Ogólnie polecam.

łubu-dubu
@Rafinator5000 08.06.2018 13:14

Miś forever!

Slabo

Oferty pracy i praca nie ma nic wspólnego z windykacja, od wynagrodzenia po sama pracę można stwierdzić, że to praca dla studenta i to na chwilę. Premie ucinaja, testy, za spóźnienie minusy i dzwonisz minusy lub przeprasza kl za błędy firmy. Co do samego wynagrodzenia to co mówią na rozmowie to część prawdy. To zwykle dziadowskie call center nieudolnie chcą zmieniać błędy w systemie i nie robstwo swoich działów. Haos, błędy za które płacą pracownicy, spychologia, brak szacunku dla pracy ludzi. Nie warto nawet aplikować jeżeli ktoś chce pracować w windykacji i jeszcze uczciwie zarobić i godnie za swój trud (-5% premii za spóźnienie - 20% za nie udany test wiedzy na temat systemu o którym pracodawca wie, że jest zły i nie działa)

Agnieszka

@Martyna mogłabyś nam przybliżyć w kilku zdaniach, na czym polegał proces rekrutacji w Kreditech Polska? Może wiesz, czy w tej chwili również szukają ludzi na jakieś stanowiska? Jeśli masz jakieś nowe myśli na ich temat, to podziel się nimi, każda informacja się przyda.

Martyna

Pracowałam w firmie Kreditech w 2016 w dziale windykacji. Zdecydowanie polecam tę firmę jako miejsce pracy. Pracownicy są dostrzegani przez management i są nagradzani. Pomimo tego, że firma ma swoje oddziały na całym świecie, dba o to by pracownicy się poznawali. Atmosfera jest przyjazna. Z warunków pracy oraz wypłaty również byłam zadowolona na tamten czas. Świetne miejsce pracy dla młodej osoby która od kilku lat jest na rynku i chce trafić do firmy, w której będzie miała szansę na awans.

Agnieszka

@Gołąb Jasne, oczywiście dziękuję Ci za Twoją wypowiedź. Co do tej platformy e-learningowej. Czy jest to coś na zasadzie webinarów, które organizowane są przez internet? Wybacz, że odnoszę się tylko do tego, ale co do pozostałych informacji na temat pracy w firmie Kreditech - napisałeś po prostu dużo informacji.

Agnieszka

@Iwona Wspomniałaś o tym, że w pracy w firmie Kreditech udało Ci się rozwinąć. Rozwinęłaś się tylko pracując przy realizowanych przez Ciebie projektach, czy firma organizuje jakieś kursy bądź szkolenia dla swoich pracowników? Jest to bardzo ważna kwestia, nikt z tego, co widzę, nie uwzględnił jeszcze tej informacji, więc będzie ona bardzo cenna.

Gołąb
@Agnieszka 11.06.2018 12:45

Pozwolę odpowiedzieć na to pytanie, mimo że nie jestem adresatem. Firma nie oferuje szkoleń zewnętrznych, jest jedynie dostęp do platformy e-learningowej. Z mojej perspektywy największą wartością dodatnią do rozwoju jest przede wszystkim praca z bardzo doświadczonym zespołem developerskim, nie będący zamknięty na wymianę wiedzy. Ponadto realizujemy projekty trochę niezależnie od HQ, przez co możemy robić rzeczy dobrze i przy użyciu nowych technologii. Podsumowując: firma nie stara się nawet rozwinąć Cię na siłę, a jedynie dostarcza dynamiczne środowisko gdzie możesz realizować dobre pomysły przy akompaniamencie silnego zespołu. Czym więcej wniesiesz do projektu, tym więcej wyniesiesz.

Gołąb

Bardzo przyjemna atomosfera pracy, HQ nie narzuca sposoby pracy. Panuje zasada: pozwól dobrym ludziom wykonywać dobrze swoją robotę. Zespół developerski jest bardzo dobry i mówię to jako QA - taka rekomendacja znaczy więcej niż cokolwiek innego ;)

Java developer

Generalnie to zależy o której części firmy mowa. Zespół programistów jest na bardzo solidnym poziomie. Atmosfera jest świetna, technologie i tryb pracy bardzo w porządku. Sam pracuje jako deweloper, więc jestem w stanie ocenić tylko to stanowisko.

Iwona

Ja pracuję w teamie produktowym i bardzo sobie cenię pracę tutaj. Bardzo się rozwinęłam i robimy ciekawe projekty. Aktualnie firma przechodzi zmiany ale tylko na lepsze, czego nie można powiedzieć o wielu korporacjch bo wiele lat niczego nie zmieniają - u nas chcemy cały czas pracować nad komfortem pracy i właśnie chyba o to chodzi, żeby zmieniać a nie tkwić w zabetonowanej rzeczywistości korporacyjnej. W oddziale polskim jest stabilnie, pracujemy trochę start-upowo i wszyscy się bardzo wspieramy, mamy po prostu świetny team :)

Agnieszka

@Z Może w takim wypadku napiszesz jakie konkretnie zmiany zaszły na przestrzeni dwóch lat, które pracujesz w firmie Kreditech? Bo z tego, co rozumiem, to nie tylko mówisz o zmianach w systemach premiowych. Dlatego chciałabym Cię prosić o więcej informacji.

Z
@Agnieszka 05.06.2018 18:31

Tak tak, najbardziej chodzi o zmiany systemowe. Dużych zmian czy rotacji pracowników nie ma, jezeli ktoś faktycznie przychodzi DO PRACY a nie żeby zabić czas to szybko może poczuć się doceniony. Najlepiej samemu wyrobić sobie zdanie a nie opierać się na opiniach urażonej dumy...

Agnieszka

@M Możesz powiedzieć coś więcej na temat samego systemu premiowego w firmie Kreditech? Na jakich zasadach dokładniej przyznawane były premie jak pracowałeś w firmie? Będę Ci bardzo wdzięczna za te informacje.

M
@Agnieszka 20.05.2018 22:47

Oni cały czas zmieniaja system premiowy,kiedyś jak in się podobało dawali premie, a Ostatnio liczyli się punkty od zwidykowanej kwoty i danego dpd-czyli przeterminowanej sprawy. Cały czas dziwi one są przypomnienia gdzie ludzie już wylewają pomyje. Błędy systemu częste i tezeba tylko prosić cały czas o potwierdzenie przelewu

Z
@M 28.05.2018 19:30

Zadziwiające że skoro tak źle się tam pracuje nikt sam nie odchodzi tylko czeka na zwolnienie, przy czym na takowe też należy się wyjątkowo napracować odstając od innych na tym samym stanowisku. Ja tam pracuje 2 lata i uważam że praca jest jak najbardziej ok. A zmiany? Są wszędzie, taki urok szybko rozwijających się firm.

Agnieszka

@M Dziękuję za wyjaśnienie. Nasunęło mi się jedno pytanie w związku z tym, co zostało przez Ciebie napisane. Mianowicie, jak firma Kreditech argumentuje fakt, że ten system premiowy jest do chwilę zmieniany? Jeżeli w ogóle jest to jakkolwiek argumentowane, to będę wdzięczna za tę informację.

terazja

Obecnie jest prowadzona rekrutacja na specjalistę ds windykacji. Jaki zakres spraw jest obsługiwany? Jaka umowa, benefity, wynagrodzenie max na jakie można liczyć?

M
@terazja 27.04.2018 22:27

kwota podstawy 3 tys brutto +premia , pracowałem tam rok i nie polecam. wyścig szczurów, każdy za pecami obgaduje każdego, calyczas zmiany z systeem premiowym , testowai na nas jak na szczurach. Liderka od sprzedaży bez doświadczenia i matury.

Administrator

Wiarygodne opinie osób zatrudnionych w przedsiębiorstwie, to cenna wskazówka dla osób rozważających pracę w firmie. Wiecie, jak przedstawia się kwestia wynagrodzenia oraz benefitów pozapłacowych w Kreditech Polska Sp. z o.o.? Podzielcie się tymi informacjami.

cofferoman

Co to znaczy "z polecenia" ?Bedąc przyjmowany do pracy przez właściciela w Zea Shipping Company Grecja Grudzień 1978 r odbyło sie to wciagu 15 min na interview bez CV, n3 pytania i decyzja: bilet lotniczy i list do przedstawiciela w Lagos, Nigeria 20 USD kieszonkowego do ręki i lot do Lagos przez Kair gdzie był statek handlowy. Nikt mnie nie polecał. Ogłoszenie znalazłem na kawałku kartki na ścianie przy nadbrzeżu portu Pireus. Nie chcialem wracac do sowieckiego obozu żelaznej kurtyny "Kto szuka ten znajduje..." Slowo "polecenie" rodzi w myślach działanie korupcjogenne. Bylo wtedy to proste w wolnym kraju Grecji po obaleniu przez Karamanlisa reżimu czarnych pułkowników Papadopulosa. Kto chodzi drogą prostą nie zachwieje się" Pisze na tym forum jako kredytobiorca tej niezbyt moralnej firmy Kreditech sp. z o.o.

Agnieszka

@Ktoś, okres próbny jest czasem, w którym pracodawca obserwuje umiejętności i zaangażowanie pracowników. Jeżeli zauważa, że osoba zatrudniona, jednak nie pasuje do stanowiska, może po okresie próbnym nie przedłużyć współpracy z nim współpracy. Rozumiem, że Kreditech Polska Sp. z o.o. może zatrudniać osoby z polecenia, dowodzi to temu, że pracodawca ma zaufanie do swoich pracowników. Możesz napisać za jakie obowiązki w firmie byłeś odpowiedzialny?

Ktoś

Jeśli nie trafiasz do tej firmy z polecenia pracujesz tam max 3 miesiące, po czym otrzymujesz wypowiedzenie po okresie próbnym. Nie jest to odosobniony przypadek, bo stało się to kilkukrotnie. Osoby na wyższych stanowiskach niekompetentne. Nie polecam.

Anonymous
@Ktoś 08.08.2017 12:08

Jaki dział masz na myśli? Windykację czy Customer Services?

Agnieszka

Był ktoś z Was ostatnio na rozmowie kwalifikacyjnej w Kreditech Polska? Jak przebiega rekrutacja?

Ja

Firma Kant i oszust nic nie weryfikują i dają kredyty jak leci na fikcyjne dane

4234
@Ja 13.01.2017 08:45

Kol 2017-01-20 masz racje a ludzie na których ktoś wziął kredyt dowiadują się dopiero jak mają zajęcie komornicze kąta lub wypłaty w zakładzie pracy,dlatego,że podają fikcyjny adres zamieszkania a Kreditech i inne temu podobne firmy kredytowe tego nie weryfikują

Kreditech Polska
@4234 20.01.2017 04:23

Witamy serdecznie @4234. Kreditech Polska sp. z o.o. działa w 100% legalnie i zgodnie z prawem. Weryfikacja użytkownika jest wielpoziomowa i zapewniamy, iż opisana powyżej sytuacji nie ma prawa się zdarzyć. W razie jakichkolwiek pytań zapraszamy serdecznie do kontaktu. Zespół Kreditech Polska

Kreditech Polska
@Ja 13.01.2017 08:45

Witaj @Ja - bardzo nam przykro, że masz taką opinię o instytucjach finansowych w Polsce. Zapewniamy, że Kreditech Polska sp. z o.o. to firma w 100% działająca legalnie i bardzo dbająca o swoich Klientów. W razie jakichkolwiek pytań zapraszamy do kontaktu, Zespół Kreditech Polska

k
@Ja 13.01.2017 08:45

To nie jest forum o działalności firmy tylko o stosunkach pracodawca - pracownik.

m

Czy to nie jest firma, która oszukuje ludzi? Czytałam, że chcą trafić do ludzi bez zdolności kredytowej i jednocześnie budują dział windykacji. Mam zamiar wysłać cv ale nie zamierzam pracować u jakichs oszustów.

r5678ujh

@tak to wszystko przecież tak na prawdę zależy od tego na jakim stanowisku się pracuje mam racje? nie da się raczej tego w żaden sposób uogólnić tak ?

Bolo

Zaaplikowalem na stanowisko windykatora, mam 5 lat doświadczenia w tej branży. Jeśli faktycznienie dają na początek 2000 brutto to chyba tylko dla ludzi bez doświadczenia, dla studentów to rozumiem. Bo dla kogoś kto zajmuję się tym kilka lat, ma doświadczenie, zna branżę i sytuację na rynku to wie ze 2000 netto to absolutne minimum jakie powinni zaproponować choć większość ludzi na takim stanowisku z kilku letnim doświadczeniem tyle zarabia jak nie więcej licząc premie miesięcznie lub kwartalnie, więc nie widzę sensu pracy dla ludzi z doswiadczeniem w Kreditech . Może ktoś potwierdzić te informację ze faktycznie proponują 2000 brutto? Wynajecie pokoju w centrum to wydatek 1000-1500 zl, nie widzę tu logiki w tych informacjach ze az tak mało mogą proponować.

Markus Aurelius

Specjalista ds. windykacji - Associate Collection za 2-4 tys brutto d. nie urywa, szczególnie jeśli to kwota brutto i na początek dostajesz 2 tys. brutto. Nawet dla studenta to stanowczo bardzo mało jak na centrum Warszawy. Toć 16 lat temu student dostawał na początek 2 tys. [netto] podstawy na stanowisku specjalisty w Warszawie - wiem, bo sam tak zaczynałem po studiach i taką stawkę dostawałem w spółkach handlowych jednoosobowych. Ale jak przyjmujesz oferty w stolicy za 2 tys. brutto, za pracę przynoszącą firmie faktyczny dochód, tzn. że za dużo od siebie nie wymagasz, ale pamiętaj, że więcej zarabia magazynier pracując fizycznie, niż Ty po kilku latach mozolnego gromadzenia wiedzy na studiach. A jak na początku zgodzisz się na 2 tys. brutto, to raczej nie masz co liczyć na podwyżkę do tych 4 tys. brutto po roku czy dwóch. Zdziwiłbym się, gdyby była na to szansa.

kil

dostałem ofertę :) 3000 zł brutto + 500 zł premii. Warunki fajne, z tego co zdążyłem zobaczyć. Znajomy pracuje tam i wiem że ma tyle samo. Nie wiem skąd wam się wzięło to 2000 brutto. Jak już zacznę pracę, dam update.

Karolina

zaaplikowalam na stanowisko w dziale windykacji, ponieważ aktualnie również zajmuje się ta tematyka (możliwe, że dlatego tak szybko oddzwonili) :) wiec jak coś bd wiedziała, to dam znać

Karolina

Hej:) ja zaaplikowal wczoraj i od razu do mnie zadzwonili. bylas/es może juz na rozmowie?:) jeżeli tak, to możesz powiedzieć w jaki sposób wygląda? po angielsku czy o polsku?:)

anonim

(usunięte przez administratora)

Jolka

Niestety nie netto. Byłam na rozmowie.(usunięte przez administratora)

kll

Widzę że znów szukają, już zaaplikowałem. Zobaczymy czy odpowiedzą

admin

Czy Twoim zdaniem firma Kreditech Polska Sp. z o.o. to dobre miejsca na rozpoczęcie drogi zawodowej? Skomentuj na naszym forum.

Zostaw opinię o Kreditech Polska Sp. z o.o. - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kreditech Polska Sp. z o.o.