brak logo

Market Budowlany OBI

Wrocław

Opinie o Market Budowlany OBI

2009-02-05 10:01:04
Beznadziejna robota, wolę pracę w Castoramie, sa jasne kryteria wynagrodzeń
donka 2009-02-05 10:02:16
Słowa kojarzące się z Market Budowlany OBI (np:. , rozwojowa, stresująca, wyczerpująca):
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako ..4. .
Atmosfera i ludzie tam pracujący są ..5. .
Od jakiej stawki można negocjować pensję? 1000,00
Najbardziej podobało mi się w Market Budowlany OBI : powierzone mi zadania
Najbardziej nie podobało mi się w Market Budowlany OBI : pracodawca oraz wynagrodzenie
wrocek 040 2009-03-16 19:26:59
o jakim rozwoju i szkoleniach piszecie ????
ZERO ROZWOJU-ZERO SZKOLEŃ---tylko PRACA w warunkach urągających godności.....oszukańcze zasady wynagradzania za PRZEPRACOWANE GODZINY....praca nawet 16 godzinna a w PRAWIE PRACY cos innego jest napisane.....dodatkowe listy obecności- /// patrz-dzień inwentaryzacji ///

Brak wynagrodzeń - za prace //// zamiast NADGODZINY--proponowane dziwne UMOWY ZLECENIA nie na warunkach określonych w PRAWIE PRACY----

OBI--- ŻENADA-GENIALNIE.

ciekawe czy w niemczech tez tak traktuja pracowników

po wszelkich "donosach" do jakiejkolwiek OBI-dyrekcji nie warte pisania......CZAS NA OPISANIE TEGO CO SIE DZIEJE DO GAZET W NIEMCZECH.....
2
wykorzystany 2009-03-20 22:08:37
dajcie spokuj...pracowałem 3 miesiące w markecie obi,na rozmowie wstępnej dyrekcja obi zazekała sie ze po okresie prubnym mozliwa jest umowa o prace.niestety to tylko bujdy...w momencie kiedy konczyła mi się umowa zlecenie,poszedłem z prosbą o zatrudnienie na stałe,dyrekcja popatrzyła na mnie i z zdziwieniem i niepełnym zrozumieniem oznajmiła mi ze podczas okresu prubnego nie sprawdziłem sie kiedy w momencie pracy dawałem z siebie wszystko.nawet kierownik często dostrzegał zaangazowanie z mojej strony do pracy.taka własnie jest polityka w obi 040
1
byłam tam 2009-07-05 18:32:58
a ja dostałam od razu umowe o prace-POK, ale znalazłam się na kasie ha ha ha...i pa pa..p. [usunięte przez moderatora] to ..hmmmmmmmm
Marta 2009-09-09 11:13:52
ja tez z panem [usunięte przez moderatora] tak samo...umowa o POK - a kasa...
anonim 2010-01-03 14:15:34
byłam tam - 2009-07-05 18:32:58

a ja dostałam od razu umowe o prace-POK, ale znalazłam się na kasie ha ha ha...i pa pa..p. [usunięte przez moderatora] to ..hmmmmmmmm

Może jak byś skończył 3 klasę podstawówki to pracował bys tam dalej
zadlugo 2010-04-02 00:21:41
praca jak praca, moze byc.ponad 2 lata w tej firmie i dorobilem sie garba. Dyrekcja beznadziejna, centrala jeszcze gorsza.jezeli ktos chce isc tam do pracy to odradzam.
latorośl 2010-09-17 11:56:25
odradzam pracę we Wrocławiu na ul. Długiej. Wyzysk [usunięte przez moderatora] Ręka rękę myje
ala 2011-10-13 16:58:59
Teraz przyjmują do OBI na Bielanach Wrocławskich "pracowników" poprzez agencję Start People na dział Ogród. Zostałam zaproszona do agencji, ale z tego, co tu napisano, waham się strasznie. Nie mogę od dłuższego czasu znaleźć pracy i jest mi niedobrze, że w tym kraju taki wyzysk. Gdyby nie pewne rzeczy, które mnie tu trzymają, już dawno bym wyjechała - jestem osobą inteligentną znającą trzy języki obce :(
gosc 2012-01-30 22:51:35
Praca w obi?? Nikomu tego nie życzę. Żałosna pensja, praca ponad siły i kodeks pracy, brak możliwości rozwoju, ciągłe narzekanie,a na koniec rozwiązanie [usunięte przez moderatora]. No ale w obi przecież nie ma redukcji etatów czy zwolnień. I inspekcja pracy też się tym nie zainteresuje.
kjsdkjd 2012-02-06 12:44:56
Ja pracuję już kilka lat w Obi na Bielanach wrocławskich. Są plusy i minusy, jak w każdej pracy. Pensja nie jest taka zła (tak, zawsze mogło by być lepiej). Są rzeczy, które denerwują, ale wynagradzają ludzie z jakimi się pracuje. To oni tworzą atmosferę tego miejsca. Bywają też gbury, ale gdzie nie bywają.... Ogólnie, jeśli już praca w Obi to na Bielanach a nie na Długiej. Choć może teraz i tam będzie lepiej....
hetman 2012-03-12 12:49:44
pracowalem niestety w obi na długiej we wrocławiu i całkowicie sie zgadzam z wczesniejszymi opiniemi o panu W. jeszcze nigdy nie spotkałem osobnika tak ograniczonego nie liczy sie z ludźmin wszystkich traktuje jak[usunięte przez moderatora] uwaza ze zawsze ma racje nawet wcina sie w w to czy masz isc ta alejka czy tamtą czy masz trzymać wozek tak czy tak naprawde takich [usunięte przez moderatora] jak on powinno sie izolowac
Niezadowolony 2012-06-01 10:28:59
W sklepach OBI nikt nic nie rOBI!!! Nie kupujcie tam, personel na Długiej czy on w ogóle tam jest?? Jak już jest to nic nie potrafi zrobić... Odradzam zakupy w OBI.
zakupocholik 2012-06-16 21:15:48
Wyrażając negatywne opinie ludzie powinni zastanowic sie co piszą!!!! to ze trafił na niedoświadczonego sprzedawce nie powinien mowic o całym markecie poniewaz to przez takie opinie ludzie maja sprzedawcow za [usunięte przez moderatora] skoro nie podoba sie obsługa poszukajcie innego!!!!! Ja osobiście jestem z obsługi bardzo zadowolony.... Ps walczcie o swoje prawa
małaADHD 2013-07-03 20:04:23
Pracowałam w OBI 040 ponad rok na kasie.Atmosfera jest super, choć zdarzają się i gorsze dni, wypłata zawsze na czas. Z godzinami też kwestia dogadania się. Tam też pracują ludzie- nie każdy musi codzień być uśmiechnięty. A klienci, którzy narzekają..... niech nauczą się zadawać pytania, a na niedzielny spacer to do parku, a nie po sklepie z dziećmi spacerować. POZDRO!. ;))
4
gość 13 2013-08-05 10:20:30
Nie ma zatrudnienia są tylko obecnie zwol;nienia
myszal1 2013-10-04 13:32:19
Witam własnie zatrudniłem się w OBI Bronowice, czy może ktos napisac odnosnie zarobków doradcy,czy sa jakies premie, kasa na świeta itp.
ogólnie jak wygląda socjal.
2
leni 2013-10-04 18:12:19
Jak się zatrudniłaś to się dowiedz na miejscu w każdym markecie może być inaczej.
1
megi 2013-12-28 07:57:44
szukanie sprzedawcow robiac zakupy chcialam uzyskac informacje po dlugich poszukiwaniach sprzedawcy dowiedzialam sie jest pani 5 w kolejce. czy tak powinny wygladac zakupy od tej pory zakonczylam zakupy w obi
leni 2013-12-29 09:41:09
No niestety w OBI czasami jest jeden a w porywach dwóch sprzedawców na cały dział ciesz się, że w ogole ktoś się znalazł do obsługi cięcia w ilości personelu ciągle trwają. Powodzenia w zakupach.
w 2014-01-28 19:25:24
prawda jest taka, że w obi na długiej nie będę więcej robić zakupów, obsługa jak duch święty, wiadomo, że jest, ale nikt nie widział, a jak ktoś się znajdzie, to odsyła do kolegi bo on nie w tym dziale, on się nie zna, to nie jego brocha.
i tak dalej.
kolejki do kas krótkie, jednak postoi się tam do emerytury, panie niemrawe, niemiłe i niekompetentne.
teraz mam towar z wadą i z trudem uzyskałam obietnicę wymiany, ale!
muszę towar przywieźć własnym transportem, nie szkodzi, że jest to wanna i transport po zakupie kosztował mnie 50 zł, wanna z wadą więc mój problem się użerać z pracownikami obi i przywieźć ją jako dowód.
pewnie na plecach autobusem z kilkoma biletami.
odradzam odradza i żegnam obi na zawsze.
2
Andri 2014-05-13 03:21:36
Pracowalem w Obi na Bronowicach praktycznie od początku , pracowałem rownież w innym obi wiec jakieś porównanie posiadam.Ten sklep ma super obsługę , Klienci wracają zadowoleni nie do konkurencji tylko właśnie tutaj.Jednak i ta obsługa zaczyna znikać , nikt mądry i pracowity nie bedzie tutaj siedział za 1350 zł na rękę , wysłuchiwał zebrań o obrotach które ludzi nie interesują a dodatkowo prowadzil wózek widłowy i pakowal na swoją odpowiedzialność 2 t kominki nad głowami klientów. Na dodatek trzeba sie zastanawiać czy nie nadejdzie tajemniczy.Szkoda tylko ze firma nawet nie stara sie zatrzymywać cennych ludzi którzy postanowili odejść a zostawia samych głupoli których nawet nie zabiorą na zmywak..Kazdy ma dzieci , rodzine którzy nie bedą czekać aż ktoś łaskawie da podwyżkę lub podaruje świąteczny ochłap w wysokości 110 zł
1
leni 2014-05-16 08:32:53
Zgadzam się z Andri firma ma kasę na v-testa a nie ma kasy dla coraz mniejszej grupy sprzedawców czasem na dziale jest ich tylko dwóch. Testy tajemniczego klienta to czysta paranoja. Inne markety typu Kastorama mają klientów i zarabiają a Obi inwestuje w testy zamiast w pracowników a konkurencja korzysta.
1
zauroczony 2014-06-03 09:41:26
nikt nie kojarzy tej niedużej ładnej blondynki?
na szczęście były pracownik 2014-06-18 11:37:15
Pracowałem w OBI w Krakowie na ulicy Stawowej i z całym sercem odradzam pracę w tym obiekcie, a jeśli są podobieństwa do innych OBI (nie znam szczegółów) to SZCZERZE ODRADZAM JAKĄKOLWIEK WSPÓŁPRACĘ Z TĄ FIRMĄ!
Po pierwsze- zarobki- śmiesznie małe, cały czas słyszysz o podwyżkach które NADEJDĄ, ale nie nadchodzą.
Po drugie- zero szacunku Twojego czasu- przyjdzie jeden z drugim, dyrektor z kierownikiem czy jakaś inna dwójka/ trójka i rozmyślają co przebudować w ekspozycji. Ty to zmieniasz, schylasz się, podnosisz, dźwigasz. Po ukończeniu "projektu" kierownicy przychodzą ponownie by sprawdzić Twoją pracę, znowu są zmiany bo coś było źle i oczywiście TY masz to zrobić. Z reguły takich zmian jest 3 pod rząd, bo coś się nie podoba. W CZASIE ZMIAN EKSPOZYCJI OCZYWIŚCIE OBSŁUGUJ KLIENTÓW ZGODNIE ZE STANDARDAMI FIRMY srOBI.
Po trzecie - wspomniane standardy obejmują tylko KLIENTA! Nie ma standardów dla pracowników. Zero klimatyzacji na hali, śmierdzi w szatniach tak że nie da się wejść. Nawet wyegzekwowanie otwarcia okien dachowych czasem jest bardzo trudne. Polecam postać godzinę w ubraniu w jednej z alejek w gorący dzień. Zobaczycie co czują pracownicy ;)
Po czwarte- V-test vel tajemniczy klient. Śmiech na sali, jeśli nie masz jakiś durnych 80% na takim teście (to skomplikowany proces) to masz rozmowę z dyrektorem (Tomek to śmieszny gość, widać przerosło go wyzwanie), dostajesz żółtą kartkę i będziesz następny do wyautowania.
Po piąte- OBIETNICE OBIETNICE OBIETNICE. Centrala ma was dokładnie pośrodku [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] 2 cm pod powierzchnią ciała ;) Nie ma podwyżek, pójście na dłuższe L4 to niemalże gwarancja utraty pracy (chyba, że pracujesz już dłuższy czas- mówię tu o latach chodź i to nie jest gwarantem ;)).
Mógłbym jeszcze pisać dalej ten elaborat, ale krew mnie zalewa i bardzo cieszę się, że nie mam nic wspólnego już z tym miejscem. NIE POLECAM NIKOMU, NAWET WROGOWI.
klient 2014-06-18 12:30:13
ale ja jestem klientem i bardzo spodobała mi się ta fajna blondynka, kierownik budowlanki na długiej we wro, więc powiedzcie jaka ona jest :-)
klient 2014-06-23 21:14:43
ehh, co za ludzie w tym Wrocławiu, nikt miłości nie pomoże? :-)
praca 2014-07-03 16:28:17
Zgadzam się z przedmówcą. Zarówno miejsce pracy jak i ta strona to nie miejsce na szukanie romansu.
1
praca 2014-07-03 16:29:18
Zarówno miejsce pracy jak i ta strona to nie miejsce na szukanie romansu.
klient 2014-07-03 16:34:47
kazde miejsce jest dobre jeśli związek jest udany, a romansów to chyba Wy tutaj szukacie, bo na pewno nie ja :-)
Romero 2014-09-06 21:14:10
Praca w OBI Zabrze nie polecam nawet wrogowi.
Zakłamany kierownik który obiecuje nie tylko śmieszne podwyżki (100 Zl na rok Brutto ) ponad to wykorzystuje pracownika do takiego stopnia az sie nie chce do pracy przychodzić.Za 1900 brutto czyli około 1350 netto wymaga cudów ( obsługi klienta, dokładania towaru ,sprzątania działu ) a to najlepiej w jednym i tym samym czasie. Przestrzegam tam jest czysty wyzysk .A podwyżki jak już wspomniałem te ponad progowe wraz z awansem dostają lizusy i Ci którzy donoszą na innych. Podsumowanie : Śmieszna praca z śmiesznymi ludzmi za Śmieszne pieniadze NIE POLECAM
1
Rokwor 2014-11-23 20:46:11
Pracowałam w OBi na stawowej.. Tragedia.. Traktują kobiety jak konie pociągowe. Nie możesz dźwigać bo przepisy bhp mają to w dupie... Robisz wszystko za wszystkich... Dyrektor I kierownicy mają cię w dupie traktują jak śmiecia do pracy... Nigdy nie pisałam o takich rzeczach na forum ale może jak się przekonają jak traktują innych i będzie im brakować pracowników to się zastanowią bo wola to o pomstę do nieba wszyscy uciekają z tego miejsca
1
Rokwor 2014-11-23 20:50:01
Uprawnienia na wózki zrobią albo nie ale pracować musisz i jak masz to zrobić dźwigać po drabinie a jak... Jeszcze tak pracują kobiety.. Nie mówiąc już o dziale ogród... Pomiatanie a kierownicy zupełnie Nie nadają się do pracy z zespołem młodych ambitnych ludzi po studiach... Myślą ze maja doczynienia z motłochem... Wstyd
1
przejrzec-na-oczy 2015-01-15 01:01:45
Witam, pracowalem swego czasu w OBI w Krakowie (na szaro cie zrobi). Praca fizyczna ogolnie (ogrod, budowlanka, drewno). Ludzi sie przerzuca z dzialu ma dzial, jesli jest mala obsada heh (a wszystko przez zwolnienia i brak zatrudnienia). Na wodzie unosza sie tylko donosiciele i lizusy, bo lizac w tej firmie trzeba umiec. Na start 1800 brutto (na swieta premie brutto, a wszystko zalezy od Twojej pensji i rodziny ewentualnie-takie widelki-150 do 500zl- na mikolaja dla dziecka slodkie upominki). Dodatkowo bilety do kina, raz na rok wyjazd integracyjny (jak jest kasa w funduszu). Jak sie postarasz i bedziesz zapiepsac (siedziec cicho pod miatla jak mysz) to przez okres probny mozna liczyc na pewna podwyzke i podpisac umowe na okreslony. Ogolnie jak wchodzi sie kierownictwu wiadomo gdzie to i na co roczne 100brutto mozna liczyc (jeszcze w widelkach sie tylko musisz zmiescic hah). Donos na dziale to codziennosc. Dziwne polecenia typu przebudowa i tak wkolko, nawet kilka razy za dnia, bo sie nie podoba plus oczywiscie obsluga, bo jest najwazniejsza ha ha. Standardy, ktore zrobia z Ciebie idiote nizeli dobrego sprzedawce (regulki obibowskie). Praca roznie godzinowo, od 6 do 9 a nawet 10 i szansa na 3 niedziele pracujace w miesiacu duza. Praca 3 zmianowa (mozna czasem oszalec). W sezonie brak pracownikow do obslugi i do wszystkiego, gotujesz sie dodatkowo w tym piekarniku pomaranczowym gdzie 35 st w srodku to normalka i zapiepszas bo masz w kolejce 5 klientow. Cala ich zlosc oczywiscie na Tobie spocznie. Zdrowie tam mozna zjesc za te marme grosze nie adekwatne do pracy wykonywanej. Wczesniej wysylano na szkolenia i kursy, ale to i tez wcielo bo oszczednosci. Starzy pracownicy cos wyciagna i sie trzymaja w tym molochu, ale i liznac trzeba :) mlodym nie polecam, chyba ze tylko pierwsza praca i na chwile, ale ostrzegam tam sie juz zostaje heh pozdrawiam wszystkich bylych pracownikow srOBI adijos
przejrzec-na-oczy 2015-01-29 14:14:30
Jak się czegoś nie spróbuje to się człowiek nie dowie... proszę złóż swoje CV na info i czekaj na odp, a może się odezwą... Czasy takie, że na 1 miejsce kilkunastu chętnych... doświadczenie jakieś tam zebrałem, a teraz mam inną, lepiej płatną i ciekawszą pracę :) życzę powodzenia
znawca marketów 2015-03-06 17:58:10
obi tak ich zrobi hahaha
Mort 2015-03-31 15:02:44
Ja zaczynam prace w Obi Zabrze od jutra może mi ktoś powiedzieć jaka atmosfera panuje na hali? Zostałem zatrudniony na 3/4 etatu do wykładania towaru.
1
Karola 2015-06-19 09:02:08
Miałam "zaszczyt" pracować w Obi przez 3 miesiące (dłużej rady psychicznie nie dałam) w Obi na Zwycięskiej w Lublinie. Odradzam z calego serca każdemu. Ludzie traktowani są jak śmieci,wszechobecny stres. Przez cały dzień praktycznie nie możesz siąść na tyłku bo gdy już to zrobisz kierownictwo dzwoni że trzeba coś tam przy kasach robić a nie siedzieć. Nie wspomnę o tym że nie rozmieniają pieniędzy kasjerom prawie wcale (gdy to robię mają pretensje do kasjera że ludzie nie mieli drobnych by mu dać). Dochodziło do sytuacji że nawet nie było jak wydać reszty!!!! Traktują pracownika dosłownie jak śmieć. Wielokrotnie byłam świadkiem jak paniusie z nadzoru obgadywały tyłki innym kasjerkom które ze mną pracowały,wyśmiewały je...
Atmosfera nie do pracy.Ludzie po miesiącu już odchodzą bo nie dają rady tego znieść.
tanczaca po info 2015-06-29 13:28:40
Obi bronowice Kraków. Płaca taka sobie, troche wiecej niz najnizsza krajowa.Praca na informacji w porządku jesli lubisz kontakt z klientem i chcesz sie obyć z papierologią.Możesz sie wiele tam nauczyc. Jedyny minus to główna kierowniczka kas i informacji - kobieta bardzo humorzasta,roztaczająca nerwową atmosferę. Pani ta diametralnie sie zmieniła (na minus rzecz jasna) odkąd zasiadła na kierowniczym stanowisku.Sytuacja zatem wygląda tak: pani ta zatrudnia Cie na miesiac, dwa po czym wyrzuca z dnia na dzien, zazucajac siedzenie i nic nierobienie badz cokolwiek innego co wymysli na potrzeby sytuacji...A trzeba przyznać że za czasów pracy na Bora Komorowskiego była naprawdę fajną babką. Przykre co awans w markecie budowlanym może zrobić z człowiekiem.
Natomiast reszta pań kierowniczek z nadzoru kas to bardzo miłe i uprzejme kobiety.
3
agnes 2015-11-09 20:37:49
to jakaś niedojda jestes...
Heavy_Metal 2015-12-20 20:52:19
Mam pytanie odnośnie pracy w OBI we Wrocławiu, interesuje mnie praca we Wrocławiu na ul. Długiej w dziale kas (jako kasjer). Jaka jest atmosfera wewnątrz firmy? Chodzi mi o to, czy kierownicy są ogarniętymi ludźmi, którzy wiedzą czego wymagać od podwładnych i nie szukają na siłę powodów aby się doczepić i zaakcentować swoją wyższość. Czy jest cały etat czy część,i jakie są relacje między pracownikami działu? Pozdrawiam i z góry dzięki za info :)
1
kri 2016-05-08 19:26:32
Dla OBI jestes tylko maszyną, ja tylko wykładałem towar, z zewnętrznej firmy, płaca ok 8zł/h, a poczułem jak to jest byc pomiatanym, chodzi jakiś siwy ch,j, i tylko patrzy co robisz, najchętniej to by cie zajechali, pracowałem we wrocławiu na długiej. kierownictwo to k..rwy, brak szacunku. je,ać OBI szm@ty
1
deter 2016-05-25 09:35:29
Czesc a ile zarabia kierwnik działu a ile np zastępca?
3
Karolina 2016-08-07 18:11:45
Nigdy wiecej nie zrobie zakupow w OBI na ul. Długiej! Zeby zrobic zwrot zwyklego kleju (cena na paragonie inna niz cena na polce), musialam udac sie po kolei do 6 pracownikow, z czego kazdy twierdzil ze nalezy udac sie do kolejnego. Po dlugich poszukiwaniach i dotarciu do odpowiedniej Pani, trzeba bylo czekac 25min na zatwierdzenie Pani kierownik. Kompletny brak szacunku do klienta.
1
tobi 2016-10-16 17:57:01
to trzeba było od razu zgłosic sie do działu obsługi klienta przecież we wszystkich marketach są
Budownictwo i usługi 2016-12-04 11:35:34
Masakra,niewolnictwo jako częsty klient zauważyłem kompletny brak szacunku do pracowników na kasach przez przełożona kierownik ,nie wiem co ta osoba wie o dyrekcji i ich kombinacjach ,że juz tak dlugo kieruje tym działem.Ja tę panią widuje już 3 lub 4 rok i powiem , że ma duże plecy bo w normalnej firmie szanującej się i innych na pewno pożegnano by tę osóbkę .
1
Zostaw swoją opinię o Market Budowlany OBI - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Market Budowlany OBI