TU EUROPA S.A.

Wrocław

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 59 ocen.

TU EUROPA S.A.
2 59 6 1

Opinie o TU EUROPA S.A.

Qwerty

Szukam pracy w finansach. Europa zatrudnia? Bo nie moge znalezc zadnych ogloszen

Oldboy
@Qwerty 26.11.2018 12:17

Poszukaj uważnie. Rekrutacje są bezustannie. Rotacja straszna. Tygodniowo średnio jeden pracownik dziękuje firmie za współpracę.

kongo

Pykneło mi w Europie już pare miesiecy, wiec moge napisac, co nieco jak sytuacja wyglada w srodku. Rekrutacja była okey. Nie rozni sie zbytnio o tej, ktora przechodzilem w innych firmach. Na maly plus jest to, ze nie kaza robi tych chorych testow, tylko jest rozmowa plus proste zadanie. Zarobki w porzadku - tyłka nie urywaja, ale dostalem tyle co chcialem Sama firma jest w porzadku. Sporo pracy, ale jak sie dobrze pouklad to czlowiek o 15 wychodzi do domu :) W porownaniu z moja poprzednia praca w finansach, gdzie łopata co dzień przerzucało sie to samo, w Europie dużo się dzieje. Widać, że firma postawiała na szybki skok do przodu i robi się dużo projektów i produktów w tym samym czasie. Na pewno nie mozna sie nudzić. Wadą są sfrustrowane leśne dziadki, ktore siedzą w tej firmie po 15 lat i dla ktorych to byla pierwsza praca po studiach. Poziom narzekactwa i krytykanstwa z ich strony jest giga. Wszystko jet dla nich zle, nie mowiac o braku jakiejkolwiek pomocy dla nowych. Reszta to mlodzi, ktorzy sa w sztos :)

Basia
@kongo 19.09.2018 09:55

Czesc, zastanawiam się nad aplikowaniem do europy. Jak często wychodzisz o 15? Czy każdy może? Super pasowałoby mi, by dziecko odbierać wcześniej z przedszkola :)

Sim
@Basia 28.09.2018 13:11

w firmie obowiązuje ruchomy czas pracy (7-9), więc w zależności o której przyjdziesz po przepracowaniu 8h możesz wyjść. Są tacy, którzy codziennie przychodzą na 7.

Basia
@Sim 01.10.2018 14:49

Dziękuje za odpowiedz :)

Nicki
@kongo 19.09.2018 09:55

Może ktoś odpowiedzieć jakie są średnie zarobki? W ofertach pracy brak podanych widełek wynagrodzenia, interesuje mnie szczególnie dział IT. Są jakieś szkolenia?

Borys
@Nicki 11.10.2018 23:11

Tez prosze o odpowiedz na to pytanue. Ktos? Cos?

Marta
@Borys 26.10.2018 15:48

Dzień dobry, zastanawiałem się nad aplikowaniem do firmy. Ten ruchomy czas pracy brzmi super. Czy na prawdę jest tak, że ludzie wychodzą z pracy o 15?

kasia
@Marta 14.11.2018 11:42

jak przyjedziesz na 7 to wyjdziesz o 15, co w tym dziwnego?

P.
@Marta 14.11.2018 11:42

Marta, nie w każdym departamencie taki przywilej obowiązuje. Niestety, ruchomy czas pracy w niektórych przypadkach jest fikcją. Radzę się wcześniej dowiedzieć czy w departamencie, do którego aplikujesz, ruchomy czas pracy w praktyce istnieje.

nie polecam

firma bez perspektyw oraz pomysłu na biznes. Nie polecam pracy w niej ze względu na beznadziejną kadrę menadżerską skupioną wyłącznie na sobie i na własnych profitach. Moje sugestie dla TU EUROPA S.A.: większość kadry menadżerskiej do wymiany Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: zwracać większą uwagę na to jak panosze się dyrektorzy. Nie liczą się umiejętności i wiedza tylko to czy pracownik potrafi się dobrze podlizywać

Zgadza się
@nie polecam 07.11.2018 13:24

Podpisuje się, byłem pracownikiem kilku dep i mam te same spostrzeżenia. Większość kadry tzw. menadżerskiej nie dość że nie wspiera merytorycznie to zupełnie nie ma rozeznania co i jak robią ich pracownicy, są pracownicy zawaleni robotą i tacy co nic nie robią a dyr tego nie ogarnia ???? większość dyr się ślizga ładnych parę lat, poza tym czy to dobrze świadczy o firmie w której dyr są ci sami ludzie od 8 i więcej lat, większość z awersją do zmian. Np. Firma dostosowując się do rynku wprowadziła ruchomy czas pracy, wszystkim pasuje tylko ci na wysokich stołkach mają problem...

EOT

Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej, dostałem informacje, iż w ciągu 2 tyg dostanę odpowiedź niezależnie od jej wyniku. Minęły 3 tygodnie i niestety nikt się nie odezwał, nawet maila, nic. Po co tracić czas na rozmowy, skoro napisanie jednego zdania mailem jest takie trudne?

Borys
@EOT 18.10.2018 21:26

Może jeszcze gadają z ludźmi? Teraz duzo aplikuje i firmy odzywaja się nawet po miesiącu, ze proces zakonczony i ze dziekuja ale biora kogos innego.

EOT
@Borys 26.10.2018 15:51

@borys to po co mówią o terminie 2 tyg skoro go nie dotrzymają ? Wypłata też przyjdzie dwa tygodnie później bo ktoś ma dużo pracy? To już na samym starcie stawia pracodawcę w złym świetle. Ja gdybym się spóźnił na rozmowę kwalifikacyjną o 15 minut to nikogo by nie obchodziły powody spóźnienia, liczyłoby się, że o umówionym czasie mnie nie ma.

KualaLala
@EOT 31.10.2018 19:49

spokojnie, jeszcze się nie zdarzyło, żeby się spóźnili z wypłatą :) Zawsze jest na czas, a nawet zdarza się że i kilka dni przed.

Mieczysław
@EOT 18.10.2018 21:26

Firmy bardzo często odzywają się tylko do wybranych kandydatów, którzy przeszli pozytywnie weryfikacje. Czy mógłbyś napisać jak przebiegała rozmowa rekrutacyjna i jakich kwalifikacji wymagał pracodawca? Czy miałeś pozytywne odczucia wychodząc z rozmowy? Podziel się swoim doświadczeniem z innymi użytkownikami forum.

Anna

Tu Europa to bardzo nieuczciwe firma i obawiam się że to może być taka wydmuszka jak Get back ponieważ też wywodzi się z Getin banku . Boję się że jest zupełnie nie wypłacalna i jak przeczytałam wśród komentarzy że trzeba dawać sprawę do komornika aby otrzymać ubezpieczenie to faktycznie może wskazywać na ucieczkę z kapitałem. Przecież prezes tu Europy zarabiał po 9 milionów złotych rocznie . Mi do tej pory nawet nie oddali składki. Nie wiem czemu nic nie robi Knf, a przecież spółka powinna być regularnie kontrolowana

Alicja

@Nick, zapewniam Cię, że nie jestem pracownikiem TU EUROPA - jestem moderatorem forum GoWork.pl i dbam o to, aby pojawiało się na nim jak najwięcej rzetelnych, prawdziwych i konkretnych opinii o firmie. Takie opinie z pewnością są bardzo przydatne dla osób zastanawiających się nad podjęciem pracy w danym miejscu. Co jest w tym złego? Widzę, że większość opinii pochodzi od klientów firmy - czy może jednak zechciałby się wypowiedzieć także któryś z pracowników TU EUROPA?

ANik
@Alicja 04.04.2018 14:08

Nie warto z perspektywy 4 lat jakie tam spędziłem wynika że najbardziej firmie zależy na pokornych bez perspektyw z kredytem we frankach. Nie chcą korzystać z wiedzy i doświadczenia. Próbuja wpadać na pomysły które konkurencja zarzucila.Tzw. menadzerowie wpisują sobie do kpi pomysły uwsteczniające firmę.

anonymous

TU Europa powoli zmierza do dna: zero podwyżek, odpływ ekspertów, zwolnienia bez wyraźnej przyczyny, wywieranie wpływu na pracowników przez dyrektorów do godzin nadliczbowych - niektóre osoby mają je płatne, a niektóre bezpłatne, do tego praca na l4 to norma. Jednym słowem brak stabilności i wieczny strach co będzie dalej :( Szczerze nie polecam.

anonymous 2
@anonymous 17.09.2018 13:35

Potwierdzam, nie wiem jak to wygląda w innych departamentach, ale w moim w przeciągu miesiąca już 2 osoby złożyły wypowiedzenia (ludzie odchodzą tak po prostu, bez nagranej nowej pracy - nie wytrzymują ciśnienia). Widoczny jest odpływ ludzi, często doświadczonych; restrukturyzacja pionów sprawia, że leci na bruk wyższy szczebel zarządzania, a obecny przejmuje więcej obowiązków i ludzi. Wcześniej opuścił nas członek zarządu. Brak podwyżek sprawia, że TUE coraz gorzej wygląda na rynku - idąc gdzieś indziej, bez problemu da się zdobyć 120 - 150% obecnej pensji, pod tym względem TUE zostaje rynkowo w tyle i nie zapowiada się na lepsze czasy mimo wielu projektów, a szkoda. Tzw. "leśne dziadki" - ludzie o ogromnej wiedzy, jeżeli nie są obłożeni pracą, to pomogą, wszystko zależy też od człowieka, nie uogólniajmy.

anonymous
@anonymous 2 20.09.2018 19:36

Podwyżki były przed chwilą. To że ich nie dostaliście, nie oznacza że ich nie ma. Z resztą poszła do ludzi informacja o awansach.

anonymous2
@anonymous 21.09.2018 15:43

Chyba mówimy o różnych firmach, podwyżki są odgórnie zablokowane. Chyba że dostali je wybrańcy za plecami reszty.

anonymous2
@anonymous2 23.09.2018 01:43

Z resztą na podwyżkę można liczyć tylko w przypadku złożenia wypowiedzenia, a i tak będzie to mniej niż możnaby się spodziewać i chcieć.

Antek
@anonymous 21.09.2018 15:43

Polityka oszczędności. Wszystkie podwyżki premiw nadliczboww wyjazdy integracyjne zablokowane. Zły wynik finansowy. Menadzerowie to nazwa na wyrost. Pracownicy uciekają a pozostali zostają z ich robotą ktorej jest więcej mimo mniejszego napływu nowych klientów. Profesjonalizm odszedł z ludźmi. Prezes na spotkaniach z pracownikami od lat pracę porównuje do katastrofy morskiej.

Alicja

@Basia, jesteś zainteresowana pracą w firmie? Jeśli tak to znalazłam kilka ogłoszeń na różne stanowiska: specjalista w departamencie zarządzania siecią sprzedaży oraz wdrożeń regulacji, specjalista w biurze do spraw relacji z klientami, młodszy specjalista do obsługi klienta – infolinia przychodząca i inne. Na stronie https://tueuropa.pl/dlaczego-tu-europa.htm#kogo-szukamy można dowiedzieć się jakich pracowników firma poszukuje i jak przebiega rekrutacja. @kongo, Ty jako doświadczony pracownik mógłbyś dodać na jakie umowy mogą liczyć nowo przyjęci pracownicy i czy pracodawca oferuje premie lub inne dodatki do wynagrodzenia? Czekam na Twoją opinię.

anonim

(usunięte przez administratora)

Nick

Nie ma żadnych powodów. Cały rok pensje zamrożone, awanse poziome i odpływ ludzi, 4-6 miesięcznie i to widać na korytarzu, nowych twarzy brak... Coraz więcej osób odchodzi (w tym często kluczowi i doświadczeni pracownicy), nawet bez nagranej nowej pracy. Po podwyżkę można iść, ale tylko do nowej firmy - w zeszłym roku wolano dać nagrody studentom w jakimś konkursie (pula nagród to 36 000 zł (zwykle w konkursach innych firm można dostać max 3000, a u nas pierwsze miejsce zgarnęło 20 000, a co, stać nas)), z którego ostatecznie chyba nic nie wyniknęło, aniżeli dać podwyżki ludziom - są działy, które od lat nie widziały podwyżek. Nastał czas oszczędności i cięć budżetowych na dosłownie wszystko, choć wyniki po drugim półroczu nie są takie złe.

Andrzej

Witam, firma Europa jest bardzo ale to bardzo niesolidną firmą. Byłem klientem tej firmy i nie polecam z całego serca no chyba, że ktoś lubi stres. W moim przypadku mam już prawomocny nakaz zapłaty opatrzony w klauzulę wykonalności od dnia 16 stycznia 2018r. Jako normalny człowiek przesłałem skan tego wyroku TU Europa z wezwaniem do zapłaty na wskazany nr bankowy, bo moim zdaniem po co w takiej bezspornej sprawie angażować jeszcze komornika. W przesłanym piśmie podałem również termin zapłaty z uwagi na klauzulę krótki ( ale jak czytałem informację o wynikach finansowych tej firmy to i tak uważam że wystarczający ) Do dnia dzisiejszego brak wpłaty, brak kontaktu.... czarna dziura, sprawa w dniu dzisiejszym znalazła się w kancelarii komorniczej :) Dlatego nie oceniam tej firmy ale daję Wam wszystkim do myślenia czy warto paprać się w g.... kupując u nich jakąkolwiek polisę ? Firma notowana na giełdzie a konta blokuje komornik- TO WŁAŚNIE POLSKA :) miłego dnia wszystkim zainteresowanym Andrzej

Kasia
@Andrzej 19.01.2018 09:05

Nawiązując do Pana wpisu chciałam również przestrzec kolejnych potencjalnych klientów, którzy mieliby zamiar wykupić w tej firmie jakakolwiek polisę na przedłużenie gwarancji na jakikolwiek sprzęt. Od czterech tygodni usiłuję odzyskać należne mi pieniądze za niesprawną lodówkę, orzeczenie serwisu, iż sprzęt jest nienaprawialny. Pozostały mi dwa dni, do upływu ustawowych 30 dni. Zaczynam tracić nadzieję, ponieważ grają na zwłokę, kłamią, zaprzeczają sami swoim wcześniejszym informacjom. To banda oszustów i złodziei.

Zuza

Może ktoś podpowie czy firma potrzebuje pracowników?

abc

wykupiłem wycieczkę z ubezpieczeniem tu europa od rezygnacji. 8 dni przed planowaną wycieczką zrezygnowałem ze względów zdrowotnych. wysłałem cały stos żądanych dokumentów razem z zaświadczeniem od lekarza. przepadły moje wszystkie zaoszczędzone pieniądze. nie otrzymałem zwrotu ani 1 % wpłaconej kwoty. i firma ciągle czeka na moją opinię. NIGDY NIE KORZYSTAJCIE Z USŁUG FIRMY TU EUROPA!!!!!!!!!!!!!!! dziadostwo i oszukaństwo!!!!!!!! byle tylko złapać klienta!!!!!!!

Nick

Nie odpowiadaj cie na posty ALICJI - to pracownik tej pseudo firmy, który ma za zadanie robić wam wodę z mózgu. Tak jak napisała Jadzia praca tam to walka o przetrwanie, kult jednostki Prezesa oraz niekompetencja przełożonych. Tzw święta trójca (trzy menedżerki) chodzi na obiadki i knuje przeciwko innym. Ciągle przeciwko nim składane są pozwy w sądzie. Nie warto się z nimi wiązać.

Administrator

Czy ktoś z Was dysponuje nowymi informacjami] o TU EUROPA S.A.? Dawno nikt z Was się nie udzielał w tym wątku.

Piotr
@Administrator 05.03.2018 17:44

Odradzam wszystkim korzystanie z oferty tego "towarzystwa". TU Europa oferuje m.in. ofertę "przedłużonej gwarancji" pod marką uCare, która jest EWIDENTNYM NACIĄGANIEM KLIENTÓW. "Polisy" takie sprzedaje firma X-Kom, a z moich obserwacji na koszt tej polisy składa się: 1. Zysk oferujących ją firm 2. Koszt wynalezienia powodu odrzucenia reklamacji W moim przypadku awaria drukarki usunięta przez producenta w ciągu 3 dni w czasie normalnej gwarancji przez producenta wystąpiła ponownie w okresie "przedłużonej gwarancji". I tu zaczęły się schody - sam proces reklamacyjny ma na celu zmęczenie Klienta i zniechęcegnie go do jakichkolwiek dalszych reklamacji. Zabrano mi drukarkę na 5 tygodni, po czym wróciła z głupawą odpowiedzią, iż "Na etapie serwisowym zdiagnozowano uszkodzenie w wyniku eksploatacji trzech tonerów (CYAN, MAGENTA, YELLOW)." To idiotyczne zdanie miało być niby powodem odrzucenia reklamacji. I UWAGA: z rozmów z owymi "fachowcami" zorientowałem się, iż nie mają oni wielkiego pojęcia na temat sprzętu, który "przyjmują do naprawy". Wygląda to na jeden wielki przekręt! TU Europa stwierdziło, iż rozpatrzy reklamację decyzji W CIĄGU 30 DNI (!!!). Moje żądanie, aby drukarka została naprawiona w autoryzowanym serwisie, pozostało bez odpowiedzi. Bez odpowiedzi pozostaje też żądanie dostarczenia (ZGODNIE Z POLISĄ) sprzętu zastępczego. Już 7 tygodni nie mam sprawnej drukarki a TU Europa, uCare, X-Kom nie odpowiadają na moje maile. Ważne żeby wziąć kasę, a potem niech się klient martwi. Niestety dopiero po moich przygodach zorientowałem się ile w internecie jest skarg osób oszukanych przez ofertę X-Kom/UCare czyli de facto TU Europa. Jeśli ktoś z Państwa należy do poszkodowanych przez tę ofertę proszę o kontakt na adres: proces.xkom.ucare@gmail.com. Poszukuję innych pokrzywdzonych w celu złożenia pozwu zbiorowego przeciw w/w firmom z nagłośnieniem sprawy w mediach. Mam też jeszcze kilka innych pomysłów na spektakularne i nagłośnione akcje, które raz na zawsze powinny ukrócić działalność oszustów.

TU Europa

Grupa Europa jest jedną z największych firm ubezpieczeniowych w Polsce. Należąc do grupy Talanx International oraz Meiji Yasuda jest częścią drugiej największej grupy ubezpieczeniowej w Polsce. Towarzystwo Ubezpieczeń na Życie Europa S.A. jest wiceliderem rynku ubezpieczeń na życie pod względem składki przypisanej brutto (dane po pierwszym kwartale 2013 r.). Kondycja finansowa spółki jest stabilna i na bieżąco monitorowana przez Komisję Nadzoru Finansowego, a zasadne świadczenia pieniężne są regulowane na bieżąco. Możliwość zgłoszenia w sądzie upadłości firmy, niezależnie od faktycznej kondycji przedsiębiorstwa, posiada zgodnie z polskim prawem każdy kontrahent. Ubezpieczyciele, w przeciwieństwie do np. banków, nie są chronieni prawem przed możliwością złożenia bezpodstawnego wniosku o upadłość, co ma miejsce w tym konkretnym przypadku. Europa to solidny i pewny ubezpieczyciel, co potwierdza również pozytywna opinia wydana przez KNF. Alicja Hamkało, rzecznik prasowy TU na Życie Europa

anonymous
@TU Europa 22.08.2013 15:34

firma TU Europa to mało liczący się gracz na rynku ubezpieczeniowym w Polsce. Mala ledwo utrzymująca sie na powietzchni firemka. Chwali się udziałami Talanxa, który posiada zaledwie 50% akcji. Chwalicie się wielkością podpinając pod WARTĘ, w której Talanx ma 100% akcji. Jak zwykle mówicie półprawdę.

Alicja

@FELEK, ale to chyba zależy od firmy ubezpieczeniowej, a nie od samej Tu Europa. Czy źle myślę? Wcześniej pisaliśmy o dość dobrym socjalu proponowanym przez nich i jakichś nagrodach im przyznawanym. Ryzykowaliby takimi posunięciami mając taką pozycję na rynku?

FELEK

Oszuści i naciągacze!!! Posiadam ubezpieczenie typu hospitalizacja. Tydzień czasu spędziłam w szpitalu i zgłosiłam się to TU Europa o wypłatę świadczenia. Otrzymałam odmowe wypłaty ponieważ mój pobyt związany był z choroba która została zdiagnozowana kilka lat wcześniej niż data zawarcia ubezpieczenia. Mimo, że konsultant w momencie zawierania umowy stwierdził, że dotychczasowy stan zdrowia nie ma znaczenia ponieważ ubezpieczenie dotyczy pobytu w szpitalu. Niestety nie posiadam nagrania rozmowy i nie jestem w stanie udowodnić oszustkwa ze ztrony TU Europa. DLATEGO OSYTZRGAW WSZYSTKICH - TRZYMAJCIE SIĘ JAK NAJDALEJ OD TYCH OSZUSTÓW!!!

Jakub

Normalna firma szkoda, że pracownicy nie utożsamiają się z nią.

Jadzia

Brak kompetencji i współpracy z pracownikami. Kombinatorstwo i myślenie o tym żeby przetrwać.

Jakubas

TU EUROPA S.A. jest zwycięzcą w rankingu "PRZYJAZNA FIRMA " czy wiedzieliście o tym? Ale opinie o firmie jak widzę są skrajnie podzielone i już mnie nie to nie dziwi.

Gość

Hej, czy może ktoś napisać co teraz obecnie się w tej firmie? Zastanawiam się nad wysłaniem CV. Z góry dziekuję :)

Alicja

Odnośnie tego o czym wcześniej pisaliśmy @dim, nie widziałam tego wcześniej ale na goworku jest wywiad ze strony TU EUROPA i można w nim przeczytać o tych benefitach. Wspomniane były kursy językowe, premie, prywatne przychodnie czy jak wszędzie pakiety sportowe. Podsumowując jest tego sporo, ciekawe jak z zastosowaniem w praktyce.

Jakubas

Mają jak widzę trochę ofert pracy. Może mi ktoś podpowie jaka jest atmosfera w firmie ? Jakie wymagania na start stawiają?

Alicja

Dzięki za odpisanie samego procesu rekrutacji @dim, tym bardziej, że teraz jest wiele aktualnych ofert w EUROPIE. Co możesz powiedzieć o warunkach jakie Ci zaproponowali? Czy są duże benefity, które można uzyskać poza wypłatą?

dim
@Alicja 31.08.2017 11:02

W deklarowanym czasie otrzymałem propozycję zgodną z moimi oczekiwaniami. O benefity nie pytałem, piszą o nich w ofertach, a mnie interesuje jedynie opieka medyczna.

dim

Jestem w końcówce procesu rekrutacyjnego na stanowisko administratora i opiszę, jak to wyglądało w moim przypadku. Otrzymałem propozycję w znanym serwisie na literę L. Po rozmowie z panią z zewnętrznej firmy rekruterskiej po kilku dniach przystąpiłem do testu (SQL, PL/SQL itp.). Test nie za bardzo skomplikowany, czas 1 godzina. Po 2 dniach otrzymałem pozytywną ocenę i propozycję rozmowy już w Europie. Rozmowa trwała niecałą godzinę, uczestniczyła osoba z HR i dwie osoby z IT. Pytania z zakresu obowiązków wymienionych w ogłoszeniach oraz dotyczące mojego doświadczenia i przebiegu kariery, żadnego lania wody, przyjazna atmosfera. Na moje pytania otrzymałem konkretne odpowiedzi. Dodatkowo wykonałem krótki test psychologiczny. Obiecano mi odpowiedź w ciągu 2 tygodni.

Alicja

@Anna skoro proces rekrutacyjny jest Twoim zdaniem, tak nieprofesjonalny, to czy mogłabyś go w skrócie opisać? Dla każdego potencjalnego pracownika liczą się fakty, więc na pewno zainteresowani, chcieliby wiedzieć jak to wygląda, bez czyjeś oceny.

Anna

To co się tam dzieje to koszmar. Proces rekrutacji na specjalistę aplikacji biznesowych to dno i kawał mułu. Nikt tam nie chce pracować nawet z przyjmowanych osób, bo od razu wystawiają nowe ogłoszenia dot tych samych stanowisk. Skoro Departament Informatyki to gówno i dno, to co dopiero Administracji. Życzę szybkiej upadłości i wygrania dla osób składających pozew zbiorowy przeciwko Tu coś tam.

Alicja

A czy ktoś wie @jamatin na czym ten program naprawczy ma polegać? To rzeczywiście informacja, która napawa optymizmem. Pytaniem kluczowym jednak w tej chwili jest to, co w pozycji pracownika firmy się zmieni.

JakManiek

Jeśli jest jakiś program naprawczy to zawsze warto próbować. Dobrze że ktoś chce to robić i ratować firme oraz stanowiska pracy! Pewnie potrzeba też mobilizacji ze strony załogi, dobrej i wydajne pracy.

jamatin

Ostatnie badanie opinii pracowników wypadło bardzo słabo, znacznie poniżej średniej w Polsce, średniej w branży i wyników z poprzedniej takiej ankiety - to mówi samo za siebie. Zarząd chce wprowadzić program naprawczy ale nie czarujmy się dobre czasy w tej firmie już się skończyły, teraz to już tylko nadmiar pracy, niedobór etatów, słabe pensje, brak możliwości rozwoju.

Zostaw opinię o TU EUROPA S.A. - Wrocław

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TU EUROPA S.A.