TU EUROPA S.A.

Adres: Gwiaździsta 62, 53-413 Wrocław

NIP: 8951007276 KRS: 0000002736

TU EUROPA S.A.
2 65 110 5 1

Opinie o TU EUROPA S.A.

Filtruj opinie po kryteriach:

kongo
 Opinia

Pykneło mi w Europie już pare miesiecy, wiec moge napisac, co nieco jak sytuacja wyglada w srodku. Rekrutacja była okey. Nie rozni sie zbytnio o tej, ktora przechodzilem w innych firmach. Na maly plus jest to, ze nie kaza robi tych chorych testow, tylko jest rozmowa plus proste zadanie. Zarobki w porzadku - tyłka nie urywaja, ale dostalem tyle co chcialem Sama firma jest w porzadku. Sporo pracy, ale jak sie dobrze pouklad to czlowiek o 15 wychodzi do domu :) W porownaniu z moja poprzednia praca w finansach, gdzie łopata co dzień przerzucało sie to samo, w Europie dużo się dzieje. Widać, że firma postawiała na szybki skok do przodu i robi się dużo projektów i produktów w tym samym czasie. Na pewno nie mozna sie nudzić. Wadą są sfrustrowane leśne dziadki, ktore siedzą w tej firmie po 15 lat i dla ktorych to byla pierwsza praca po studiach. Poziom narzekactwa i krytykanstwa z ich strony jest giga. Wszystko jet dla nich zle, nie mowiac o braku jakiejkolwiek pomocy dla nowych. Reszta to mlodzi, ktorzy sa w sztos :)

Pomocna?
Tak41Nie1
Basia
 Opinia
@kongo 19.09.2018 09:55

Czesc, zastanawiam się nad aplikowaniem do europy. Jak często wychodzisz o 15? Czy każdy może? Super pasowałoby mi, by dziecko odbierać wcześniej z przedszkola :)

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sim
 Opinia
@Basia 28.09.2018 13:11

w firmie obowiązuje ruchomy czas pracy (7-9), więc w zależności o której przyjdziesz po przepracowaniu 8h możesz wyjść. Są tacy, którzy codziennie przychodzą na 7.

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Basia
 Opinia
@Sim 01.10.2018 14:49

Dziękuje za odpowiedz :)

Pomocna?
Tak4Nie
Nicki
 Opinia
@kongo 19.09.2018 09:55

Może ktoś odpowiedzieć jakie są średnie zarobki? W ofertach pracy brak podanych widełek wynagrodzenia, interesuje mnie szczególnie dział IT. Są jakieś szkolenia?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Borys
 Opinia
@Nicki 11.10.2018 23:11

Tez prosze o odpowiedz na to pytanue. Ktos? Cos?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Marta
 Opinia
@Borys 26.10.2018 15:48

Dzień dobry, zastanawiałem się nad aplikowaniem do firmy. Ten ruchomy czas pracy brzmi super. Czy na prawdę jest tak, że ludzie wychodzą z pracy o 15?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
kasia
 Opinia
@Marta 14.11.2018 11:42

jak przyjedziesz na 7 to wyjdziesz o 15, co w tym dziwnego?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
P.
 Opinia
@Marta 14.11.2018 11:42

Marta, nie w każdym departamencie taki przywilej obowiązuje. Niestety, ruchomy czas pracy w niektórych przypadkach jest fikcją. Radzę się wcześniej dowiedzieć czy w departamencie, do którego aplikujesz, ruchomy czas pracy w praktyce istnieje.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Marek88
 Opinia
@P. 15.11.2018 08:51

Czy w IT tez mozna wyjsc o 15 czy kiblujesz bo projekty? Ile placa w IT w porownaniu z rynkiem?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
P.
 Opinia
@Marek88 28.03.2019 10:59

O takie rzeczy musisz zapytać ludzi z IT. Ja nic niestety nie wiem na ten temat.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
europejczyk
 Opinia
@Sim 01.10.2018 14:49

jeśli przełożony pozwoli...u mnie nie było takiej opcji.

Pomocna?
Tak3Nie
Kasia P.
 Opinia
@europejczyk 14.05.2019 14:12

Czesc, ta praca do 15 wygląda super! Czy rekrutują do księgowości? Mam doświadczenie w banku.

Pomocna?
Tak1Nie
Łukasz
 Opinia
@Kasia P. 17.06.2019 20:21

Na stronie https://pracodawcy.pracuj.pl/towarzystwo-ubezpieczen-europa-s-a,7699 znajdują się aktualne ogłoszenia rekrutacyjne. Jedno z nich mogłoby Ci pasować. To specjalista w departamencie rachunkowości. Wymagane jest wykształcenie wyższe, preferowane o kierunku: finanse, rachunkowość, księgowość i doświadczenie w księgowości lub w branży finansowej. Pracodawca oferuje szkolenia, pakiet medyczny, dofinansowanie do karnetu sportowego, bezpłatne zajęcia językowe i inne benefity. Chętnie dowiem się jaką podejmiesz decyzję w sprawie zatrudnienia.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mike
 Opinia

Byłem ostatnio na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko Asystenta ds. floty samochodowej. Sama w sobie oferta wydawała się ciekawa ale po odbyciu rozmowy miałem mieszane odczucia. Na rozmowie była 1 osoba z HR + kierowniczka. I tu muszę wspomnieć o dziwnym prowadzeniu rozmowy przez kierowniczkę, zadaje pytania wprowadzające osobę odpowiadającą w zakłopotanie. Pytania są bardzo szczegółowe a przecież to stanowisko asystenckie. Gdybym dostał odpowiedź pozytywną to musiałbym się zastanowić czy chcę z taką osobą pracować. Bo mam wrażenie, że w tej pracy musiałbym wiecznie się stresować tj. na rozmowie kwalifikacyjnej.

Pomocna?
Tak4Nie3
Sylwia
 Opinia

Cieszę się, że zechciałeś podzielić się z innymi użytkownikami forum swoją opinią, ale musisz jednocześnie pamiętać, iż na forum staramy się raczej unikać używania danych personalnych. Jedno mnie zastanawia. Skoro twierdzisz, iż Dyrektorka, o której nadmieniłeś, stosuje mobbing, to dlaczego nie zgłosiłeś tego osobie jeszcze wyżej postawionej w strukturach firmy TU EUROPA? Wyjaśnij nam to proszę.

Pomocna?
Tak3Nie1
Gość
 Opinia

Czemu tak często ogłoszenia? Jak widać po ogłoszeniach to chcą samych studentów, czy jest tam aż tak źle ?

Pomocna?
TakNie3

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ja
 Opinia
@Gość 17.02.2019 08:06

Tam jest bardzo źle.. wielu pracowników się ewakuuje! Lepiej tam nie aplikować

Pomocna?
Tak4Nie3
Karaluch
 Opinia
@Gość 17.02.2019 08:06

Odradzam serdecznie. Płaca minimalna, wyzysk człowieka na poziomie ponadstandardowym. Doświadczeni ludzie nie wytrzymują napięcia i zwyczajnie odchodzą, Europa nie próbuje ich zatrzymać. Nie oferują nic od siebie.. może oprócz kłamstw.

Pomocna?
Tak2Nie5

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
kongo
 Opinia
@Karaluch 25.03.2019 16:09

I pewnie cie jeszcze batem zmuszaja do roboty. Jp czlowieku jak w 2019 pracujesz za mininalna we wroclawiu to tylko swiadczy o tobie.

Pomocna?
Tak6Nie1
1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Karaluch
 Opinia
@kongo 26.03.2019 12:12

Nikt nikogo nie zmusza do niczego.. na szczęście już tam od pracuje choć lubiłem to co robię.. a porzucić pracę, którą się lubi w tych czasach.. chyba świadczy to o czymś.. i nie są to prawidłowości :) pozdrawiam!

Pomocna?
Tak2Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Karaluch
 Opinia

Firma, w której awans jest praktycznie niemożliwy, podwyżka po 4 latach zostaje anulowana. Współpracownicy nie potrafią powiedzieć zwykłego "cześć" na korytarzu, większość skupiona na donosach. Kadra menadżerska niewykwalifikowana, w kółku wzajemnej adoracji po kątach obrabia pupę innym osobom. Nie polecam. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: zacznijcie wymagać od wszystkich pracowników wypełniania swoich obowiązków.

Pomocna?
Tak6Nie5
Mina
 Opinia
@Karaluch 06.03.2019 13:02

Zgadzam się z każdym jednym słowem. Kadra menagerska nawet nie próbuje wystąpić o podwyżkę dla pracowników z obawy o swoje 4 litery, podwyżkę proponują kadry z chwilą przyniesienia wymówienia, ale to co proponują to są grosze w stosunku do tego co proponuje rynek. W ostatnim czasie odpływ ludzi w firmie jest znaczny, ciemność widzę...

Pomocna?
Tak6Nie4

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Qwerty
 Opinia

Szukam pracy w finansach. Europa zatrudnia? Bo nie moge znalezc zadnych ogloszen

Pomocna?
Tak3Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Oldboy
 Opinia
@Qwerty 26.11.2018 12:17

Poszukaj uważnie. Rekrutacje są bezustannie. Rotacja straszna. Tygodniowo średnio jeden pracownik dziękuje firmie za współpracę.

Pomocna?
Tak11Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sylwia
 Opinia
@Qwerty 26.11.2018 12:17

Pomimo tego, że dodałeś swoją opinię już jakiś czas temu, chciałabym pomóc innym użytkownikom forum. Na ten moment TU EUROPA nie prowadzi żadnych rekrutacji. Jednak zachęcam Was do monitorowania strony internetowej firmy, gdzie znajdziecie informacje nie tylko odnośnie ofert pracy, ale również cenne wskazówki, które przydadzą się w przygotowaniach do niej. Dla ułatwienia Waszych poszukiwań, dodaję link: https://tueuropa.pl/dlaczego-tu-europa.htm#jak-wygl%C4%85da-rekrutacja

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
?
 Opinia
@Sylwia 30.01.2019 01:31

Wszyscy lecą... w hu a. Tylko nie wiedzą co jest z czym związane hahah ludzików brak pracy opreatorą dodają, a myślą że za 5 będą robić ;) podlejszym razem do ludzi

Pomocna?
Tak1Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
nie polecam
 Opinia

firma bez perspektyw oraz pomysłu na biznes. Nie polecam pracy w niej ze względu na beznadziejną kadrę menadżerską skupioną wyłącznie na sobie i na własnych profitach. Moje sugestie dla TU EUROPA S.A.: większość kadry menadżerskiej do wymiany Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: zwracać większą uwagę na to jak panosze się dyrektorzy. Nie liczą się umiejętności i wiedza tylko to czy pracownik potrafi się dobrze podlizywać

Pomocna?
Tak8Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zgadza się
 Opinia
@nie polecam 07.11.2018 13:24

Podpisuje się, byłem pracownikiem kilku dep i mam te same spostrzeżenia. Większość kadry tzw. menadżerskiej nie dość że nie wspiera merytorycznie to zupełnie nie ma rozeznania co i jak robią ich pracownicy, są pracownicy zawaleni robotą i tacy co nic nie robią a dyr tego nie ogarnia ???? większość dyr się ślizga ładnych parę lat, poza tym czy to dobrze świadczy o firmie w której dyr są ci sami ludzie od 8 i więcej lat, większość z awersją do zmian. Np. Firma dostosowując się do rynku wprowadziła ruchomy czas pracy, wszystkim pasuje tylko ci na wysokich stołkach mają problem...

Pomocna?
Tak9Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
EOT
 Opinia

Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej, dostałem informacje, iż w ciągu 2 tyg dostanę odpowiedź niezależnie od jej wyniku. Minęły 3 tygodnie i niestety nikt się nie odezwał, nawet maila, nic. Po co tracić czas na rozmowy, skoro napisanie jednego zdania mailem jest takie trudne?

Pomocna?
Tak7Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Borys
 Opinia
@EOT 18.10.2018 21:26

Może jeszcze gadają z ludźmi? Teraz duzo aplikuje i firmy odzywaja się nawet po miesiącu, ze proces zakonczony i ze dziekuja ale biora kogos innego.

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
EOT
 Opinia
@Borys 26.10.2018 15:51

@borys to po co mówią o terminie 2 tyg skoro go nie dotrzymają ? Wypłata też przyjdzie dwa tygodnie później bo ktoś ma dużo pracy? To już na samym starcie stawia pracodawcę w złym świetle. Ja gdybym się spóźnił na rozmowę kwalifikacyjną o 15 minut to nikogo by nie obchodziły powody spóźnienia, liczyłoby się, że o umówionym czasie mnie nie ma.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
KualaLala
 Opinia
@EOT 31.10.2018 19:49

spokojnie, jeszcze się nie zdarzyło, żeby się spóźnili z wypłatą :) Zawsze jest na czas, a nawet zdarza się że i kilka dni przed.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mieczysław
 Opinia
@EOT 18.10.2018 21:26

Firmy bardzo często odzywają się tylko do wybranych kandydatów, którzy przeszli pozytywnie weryfikacje. Czy mógłbyś napisać jak przebiegała rozmowa rekrutacyjna i jakich kwalifikacji wymagał pracodawca? Czy miałeś pozytywne odczucia wychodząc z rozmowy? Podziel się swoim doświadczeniem z innymi użytkownikami forum.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Anna
 Opinia

Tu Europa to bardzo nieuczciwe firma i obawiam się że to może być taka wydmuszka jak Get back ponieważ też wywodzi się z Getin banku . Boję się że jest zupełnie nie wypłacalna i jak przeczytałam wśród komentarzy że trzeba dawać sprawę do komornika aby otrzymać ubezpieczenie to faktycznie może wskazywać na ucieczkę z kapitałem. Przecież prezes tu Europy zarabiał po 9 milionów złotych rocznie . Mi do tej pory nawet nie oddali składki. Nie wiem czemu nic nie robi Knf, a przecież spółka powinna być regularnie kontrolowana

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Alicja
 Opinia

@Nick, zapewniam Cię, że nie jestem pracownikiem TU EUROPA - jestem moderatorem forum GoWork.pl i dbam o to, aby pojawiało się na nim jak najwięcej rzetelnych, prawdziwych i konkretnych opinii o firmie. Takie opinie z pewnością są bardzo przydatne dla osób zastanawiających się nad podjęciem pracy w danym miejscu. Co jest w tym złego? Widzę, że większość opinii pochodzi od klientów firmy - czy może jednak zechciałby się wypowiedzieć także któryś z pracowników TU EUROPA?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ANik
 Opinia
@Alicja 04.04.2018 14:08

Nie warto z perspektywy 4 lat jakie tam spędziłem wynika że najbardziej firmie zależy na pokornych bez perspektyw z kredytem we frankach. Nie chcą korzystać z wiedzy i doświadczenia. Próbuja wpadać na pomysły które konkurencja zarzucila.Tzw. menadzerowie wpisują sobie do kpi pomysły uwsteczniające firmę.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonymous
 Opinia

TU Europa powoli zmierza do dna: zero podwyżek, odpływ ekspertów, zwolnienia bez wyraźnej przyczyny, wywieranie wpływu na pracowników przez dyrektorów do godzin nadliczbowych - niektóre osoby mają je płatne, a niektóre bezpłatne, do tego praca na l4 to norma. Jednym słowem brak stabilności i wieczny strach co będzie dalej :( Szczerze nie polecam.

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonymous 2
 Opinia
@anonymous 17.09.2018 13:35

Potwierdzam, nie wiem jak to wygląda w innych departamentach, ale w moim w przeciągu miesiąca już 2 osoby złożyły wypowiedzenia (ludzie odchodzą tak po prostu, bez nagranej nowej pracy - nie wytrzymują ciśnienia). Widoczny jest odpływ ludzi, często doświadczonych; restrukturyzacja pionów sprawia, że leci na bruk wyższy szczebel zarządzania, a obecny przejmuje więcej obowiązków i ludzi. Wcześniej opuścił nas członek zarządu. Brak podwyżek sprawia, że TUE coraz gorzej wygląda na rynku - idąc gdzieś indziej, bez problemu da się zdobyć 120 - 150% obecnej pensji, pod tym względem TUE zostaje rynkowo w tyle i nie zapowiada się na lepsze czasy mimo wielu projektów, a szkoda. Tzw. "leśne dziadki" - ludzie o ogromnej wiedzy, jeżeli nie są obłożeni pracą, to pomogą, wszystko zależy też od człowieka, nie uogólniajmy.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonymous
 Opinia
@anonymous 2 20.09.2018 19:36

Podwyżki były przed chwilą. To że ich nie dostaliście, nie oznacza że ich nie ma. Z resztą poszła do ludzi informacja o awansach.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonymous2
 Opinia
@anonymous 21.09.2018 15:43

Chyba mówimy o różnych firmach, podwyżki są odgórnie zablokowane. Chyba że dostali je wybrańcy za plecami reszty.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonymous2
 Opinia
@anonymous2 23.09.2018 01:43

Z resztą na podwyżkę można liczyć tylko w przypadku złożenia wypowiedzenia, a i tak będzie to mniej niż możnaby się spodziewać i chcieć.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Antek
 Opinia
@anonymous 21.09.2018 15:43

Polityka oszczędności. Wszystkie podwyżki premiw nadliczboww wyjazdy integracyjne zablokowane. Zły wynik finansowy. Menadzerowie to nazwa na wyrost. Pracownicy uciekają a pozostali zostają z ich robotą ktorej jest więcej mimo mniejszego napływu nowych klientów. Profesjonalizm odszedł z ludźmi. Prezes na spotkaniach z pracownikami od lat pracę porównuje do katastrofy morskiej.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Alicja
 Opinia

@Basia, jesteś zainteresowana pracą w firmie? Jeśli tak to znalazłam kilka ogłoszeń na różne stanowiska: specjalista w departamencie zarządzania siecią sprzedaży oraz wdrożeń regulacji, specjalista w biurze do spraw relacji z klientami, młodszy specjalista do obsługi klienta – infolinia przychodząca i inne. Na stronie https://tueuropa.pl/dlaczego-tu-europa.htm#kogo-szukamy można dowiedzieć się jakich pracowników firma poszukuje i jak przebiega rekrutacja. @kongo, Ty jako doświadczony pracownik mógłbyś dodać na jakie umowy mogą liczyć nowo przyjęci pracownicy i czy pracodawca oferuje premie lub inne dodatki do wynagrodzenia? Czekam na Twoją opinię.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nick
 Opinia

Nie ma żadnych powodów. Cały rok pensje zamrożone, awanse poziome i odpływ ludzi, 4-6 miesięcznie i to widać na korytarzu, nowych twarzy brak... Coraz więcej osób odchodzi (w tym często kluczowi i doświadczeni pracownicy), nawet bez nagranej nowej pracy. Po podwyżkę można iść, ale tylko do nowej firmy - w zeszłym roku wolano dać nagrody studentom w jakimś konkursie (pula nagród to 36 000 zł (zwykle w konkursach innych firm można dostać max 3000, a u nas pierwsze miejsce zgarnęło 20 000, a co, stać nas)), z którego ostatecznie chyba nic nie wyniknęło, aniżeli dać podwyżki ludziom - są działy, które od lat nie widziały podwyżek. Nastał czas oszczędności i cięć budżetowych na dosłownie wszystko, choć wyniki po drugim półroczu nie są takie złe.

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Andrzej
 Opinia

Witam, firma Europa jest bardzo ale to bardzo niesolidną firmą. Byłem klientem tej firmy i nie polecam z całego serca no chyba, że ktoś lubi stres. W moim przypadku mam już prawomocny nakaz zapłaty opatrzony w klauzulę wykonalności od dnia 16 stycznia 2018r. Jako normalny człowiek przesłałem skan tego wyroku TU Europa z wezwaniem do zapłaty na wskazany nr bankowy, bo moim zdaniem po co w takiej bezspornej sprawie angażować jeszcze komornika. W przesłanym piśmie podałem również termin zapłaty z uwagi na klauzulę krótki ( ale jak czytałem informację o wynikach finansowych tej firmy to i tak uważam że wystarczający ) Do dnia dzisiejszego brak wpłaty, brak kontaktu.... czarna dziura, sprawa w dniu dzisiejszym znalazła się w kancelarii komorniczej :) Dlatego nie oceniam tej firmy ale daję Wam wszystkim do myślenia czy warto paprać się w g.... kupując u nich jakąkolwiek polisę ? Firma notowana na giełdzie a konta blokuje komornik- TO WŁAŚNIE POLSKA :) miłego dnia wszystkim zainteresowanym Andrzej

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kasia
 Opinia
@Andrzej 19.01.2018 09:05

Nawiązując do Pana wpisu chciałam również przestrzec kolejnych potencjalnych klientów, którzy mieliby zamiar wykupić w tej firmie jakakolwiek polisę na przedłużenie gwarancji na jakikolwiek sprzęt. Od czterech tygodni usiłuję odzyskać należne mi pieniądze za niesprawną lodówkę, orzeczenie serwisu, iż sprzęt jest nienaprawialny. Pozostały mi dwa dni, do upływu ustawowych 30 dni. Zaczynam tracić nadzieję, ponieważ grają na zwłokę, kłamią, zaprzeczają sami swoim wcześniejszym informacjom. To banda oszustów i złodziei.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zuza
 Opinia

Może ktoś podpowie czy firma potrzebuje pracowników?

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
abc
 Opinia

wykupiłem wycieczkę z ubezpieczeniem tu europa od rezygnacji. 8 dni przed planowaną wycieczką zrezygnowałem ze względów zdrowotnych. wysłałem cały stos żądanych dokumentów razem z zaświadczeniem od lekarza. przepadły moje wszystkie zaoszczędzone pieniądze. nie otrzymałem zwrotu ani 1 % wpłaconej kwoty. i firma ciągle czeka na moją opinię. NIGDY NIE KORZYSTAJCIE Z USŁUG FIRMY TU EUROPA!!!!!!!!!!!!!!! dziadostwo i oszukaństwo!!!!!!!! byle tylko złapać klienta!!!!!!!

Pomocna?
Tak21Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nick
 Opinia

Nie odpowiadaj cie na posty ALICJI - to pracownik tej pseudo firmy, który ma za zadanie robić wam wodę z mózgu. Tak jak napisała Jadzia praca tam to walka o przetrwanie, kult jednostki Prezesa oraz niekompetencja przełożonych. Tzw święta trójca (trzy menedżerki) chodzi na obiadki i knuje przeciwko innym. Ciągle przeciwko nim składane są pozwy w sądzie. Nie warto się z nimi wiązać.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Administrator
 Opinia

Czy ktoś z Was dysponuje nowymi informacjami] o TU EUROPA S.A.? Dawno nikt z Was się nie udzielał w tym wątku.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Piotr
 Opinia
@Administrator 05.03.2018 17:44

Odradzam wszystkim korzystanie z oferty tego "towarzystwa". TU Europa oferuje m.in. ofertę "przedłużonej gwarancji" pod marką uCare, która jest EWIDENTNYM NACIĄGANIEM KLIENTÓW. "Polisy" takie sprzedaje firma X-Kom, a z moich obserwacji na koszt tej polisy składa się: 1. Zysk oferujących ją firm 2. Koszt wynalezienia powodu odrzucenia reklamacji W moim przypadku awaria drukarki usunięta przez producenta w ciągu 3 dni w czasie normalnej gwarancji przez producenta wystąpiła ponownie w okresie "przedłużonej gwarancji". I tu zaczęły się schody - sam proces reklamacyjny ma na celu zmęczenie Klienta i zniechęcegnie go do jakichkolwiek dalszych reklamacji. Zabrano mi drukarkę na 5 tygodni, po czym wróciła z głupawą odpowiedzią, iż "Na etapie serwisowym zdiagnozowano uszkodzenie w wyniku eksploatacji trzech tonerów (CYAN, MAGENTA, YELLOW)." To idiotyczne zdanie miało być niby powodem odrzucenia reklamacji. I UWAGA: z rozmów z owymi "fachowcami" zorientowałem się, iż nie mają oni wielkiego pojęcia na temat sprzętu, który "przyjmują do naprawy". Wygląda to na jeden wielki przekręt! TU Europa stwierdziło, iż rozpatrzy reklamację decyzji W CIĄGU 30 DNI (!!!). Moje żądanie, aby drukarka została naprawiona w autoryzowanym serwisie, pozostało bez odpowiedzi. Bez odpowiedzi pozostaje też żądanie dostarczenia (ZGODNIE Z POLISĄ) sprzętu zastępczego. Już 7 tygodni nie mam sprawnej drukarki a TU Europa, uCare, X-Kom nie odpowiadają na moje maile. Ważne żeby wziąć kasę, a potem niech się klient martwi. Niestety dopiero po moich przygodach zorientowałem się ile w internecie jest skarg osób oszukanych przez ofertę X-Kom/UCare czyli de facto TU Europa. Jeśli ktoś z Państwa należy do poszkodowanych przez tę ofertę proszę o kontakt na adres: proces.xkom.ucare@gmail.com. Poszukuję innych pokrzywdzonych w celu złożenia pozwu zbiorowego przeciw w/w firmom z nagłośnieniem sprawy w mediach. Mam też jeszcze kilka innych pomysłów na spektakularne i nagłośnione akcje, które raz na zawsze powinny ukrócić działalność oszustów.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
TU Europa
 Opinia

Grupa Europa jest jedną z największych firm ubezpieczeniowych w Polsce. Należąc do grupy Talanx International oraz Meiji Yasuda jest częścią drugiej największej grupy ubezpieczeniowej w Polsce. Towarzystwo Ubezpieczeń na Życie Europa S.A. jest wiceliderem rynku ubezpieczeń na życie pod względem składki przypisanej brutto (dane po pierwszym kwartale 2013 r.). Kondycja finansowa spółki jest stabilna i na bieżąco monitorowana przez Komisję Nadzoru Finansowego, a zasadne świadczenia pieniężne są regulowane na bieżąco. Możliwość zgłoszenia w sądzie upadłości firmy, niezależnie od faktycznej kondycji przedsiębiorstwa, posiada zgodnie z polskim prawem każdy kontrahent. Ubezpieczyciele, w przeciwieństwie do np. banków, nie są chronieni prawem przed możliwością złożenia bezpodstawnego wniosku o upadłość, co ma miejsce w tym konkretnym przypadku. Europa to solidny i pewny ubezpieczyciel, co potwierdza również pozytywna opinia wydana przez KNF. Alicja Hamkało, rzecznik prasowy TU na Życie Europa

Pomocna?
Tak7Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonymous
 Opinia
@TU Europa 22.08.2013 15:34

firma TU Europa to mało liczący się gracz na rynku ubezpieczeniowym w Polsce. Mala ledwo utrzymująca sie na powietzchni firemka. Chwali się udziałami Talanxa, który posiada zaledwie 50% akcji. Chwalicie się wielkością podpinając pod WARTĘ, w której Talanx ma 100% akcji. Jak zwykle mówicie półprawdę.

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Alicja
 Opinia

@FELEK, ale to chyba zależy od firmy ubezpieczeniowej, a nie od samej Tu Europa. Czy źle myślę? Wcześniej pisaliśmy o dość dobrym socjalu proponowanym przez nich i jakichś nagrodach im przyznawanym. Ryzykowaliby takimi posunięciami mając taką pozycję na rynku?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
FELEK
 Opinia

Oszuści i naciągacze!!! Posiadam ubezpieczenie typu hospitalizacja. Tydzień czasu spędziłam w szpitalu i zgłosiłam się to TU Europa o wypłatę świadczenia. Otrzymałam odmowe wypłaty ponieważ mój pobyt związany był z choroba która została zdiagnozowana kilka lat wcześniej niż data zawarcia ubezpieczenia. Mimo, że konsultant w momencie zawierania umowy stwierdził, że dotychczasowy stan zdrowia nie ma znaczenia ponieważ ubezpieczenie dotyczy pobytu w szpitalu. Niestety nie posiadam nagrania rozmowy i nie jestem w stanie udowodnić oszustkwa ze ztrony TU Europa. DLATEGO OSYTZRGAW WSZYSTKICH - TRZYMAJCIE SIĘ JAK NAJDALEJ OD TYCH OSZUSTÓW!!!

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jakub
 Opinia

Normalna firma szkoda, że pracownicy nie utożsamiają się z nią.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jadzia
 Opinia

Brak kompetencji i współpracy z pracownikami. Kombinatorstwo i myślenie o tym żeby przetrwać.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jakubas
 Opinia

TU EUROPA S.A. jest zwycięzcą w rankingu "PRZYJAZNA FIRMA " czy wiedzieliście o tym? Ale opinie o firmie jak widzę są skrajnie podzielone i już mnie nie to nie dziwi.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gość
 Opinia

Hej, czy może ktoś napisać co teraz obecnie się w tej firmie? Zastanawiam się nad wysłaniem CV. Z góry dziekuję :)

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Alicja
 Opinia

Odnośnie tego o czym wcześniej pisaliśmy @dim, nie widziałam tego wcześniej ale na goworku jest wywiad ze strony TU EUROPA i można w nim przeczytać o tych benefitach. Wspomniane były kursy językowe, premie, prywatne przychodnie czy jak wszędzie pakiety sportowe. Podsumowując jest tego sporo, ciekawe jak z zastosowaniem w praktyce.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jakubas
 Opinia

Mają jak widzę trochę ofert pracy. Może mi ktoś podpowie jaka jest atmosfera w firmie ? Jakie wymagania na start stawiają?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Alicja
 Opinia

Dzięki za odpisanie samego procesu rekrutacji @dim, tym bardziej, że teraz jest wiele aktualnych ofert w EUROPIE. Co możesz powiedzieć o warunkach jakie Ci zaproponowali? Czy są duże benefity, które można uzyskać poza wypłatą?

Pomocna?
TakNie
dim
 Opinia
@Alicja 31.08.2017 11:02

W deklarowanym czasie otrzymałem propozycję zgodną z moimi oczekiwaniami. O benefity nie pytałem, piszą o nich w ofertach, a mnie interesuje jedynie opieka medyczna.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
dim
 Opinia

Jestem w końcówce procesu rekrutacyjnego na stanowisko administratora i opiszę, jak to wyglądało w moim przypadku. Otrzymałem propozycję w znanym serwisie na literę L. Po rozmowie z panią z zewnętrznej firmy rekruterskiej po kilku dniach przystąpiłem do testu (SQL, PL/SQL itp.). Test nie za bardzo skomplikowany, czas 1 godzina. Po 2 dniach otrzymałem pozytywną ocenę i propozycję rozmowy już w Europie. Rozmowa trwała niecałą godzinę, uczestniczyła osoba z HR i dwie osoby z IT. Pytania z zakresu obowiązków wymienionych w ogłoszeniach oraz dotyczące mojego doświadczenia i przebiegu kariery, żadnego lania wody, przyjazna atmosfera. Na moje pytania otrzymałem konkretne odpowiedzi. Dodatkowo wykonałem krótki test psychologiczny. Obiecano mi odpowiedź w ciągu 2 tygodni.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Alicja
 Opinia

@Anna skoro proces rekrutacyjny jest Twoim zdaniem, tak nieprofesjonalny, to czy mogłabyś go w skrócie opisać? Dla każdego potencjalnego pracownika liczą się fakty, więc na pewno zainteresowani, chcieliby wiedzieć jak to wygląda, bez czyjeś oceny.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Anna
 Opinia

To co się tam dzieje to koszmar. Proces rekrutacji na specjalistę aplikacji biznesowych to dno i kawał mułu. Nikt tam nie chce pracować nawet z przyjmowanych osób, bo od razu wystawiają nowe ogłoszenia dot tych samych stanowisk. Skoro Departament Informatyki to gówno i dno, to co dopiero Administracji. Życzę szybkiej upadłości i wygrania dla osób składających pozew zbiorowy przeciwko Tu coś tam.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o TU EUROPA S.A. - Wrocław

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej