Koelner S.A.

Wrocław

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 276 ocen.

Opinie o Koelner S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Koelner S.A.

kandydat

Czy ktoś może powiedzieć jak wygląda praca na stanowisku Przedstawiciela Handlowego w tej firmie??? Jakie zarobki (podstawa) i jaka premia (od czego uzależniona)?

Iwona

Na pewno w takiej branży są jakieś warunki, które mogą powodować dyskomfort przy pracy @.........., skoro pracujesz w Koelner S.A. to możesz odnieść się do moich wcześniejszych pytań? Wiem, że wiele rzeczy może was denerwować ale kwestia premii i nocek, to rzeczy konkretne, do których każdy niezwiązany z firmą będzie mógł się odnieść po swojemu.

...................

Hałas straszny to co teraz jest to masakra trzy działy były na jednej hali to jeszcze teraz kombajn dostawili i jest nie do wytrzymania hałas

Iwona

@wsdxyz a czy do zmian nocnych są jakieś dodatki? Czyli, jak dobrze rozumiem - praca w Koelner S.A. jest trzyzmianowa? Brak przerw na papierosa to aktualnie dość częsty trend na polskim rynku pracy, a ile trwa przerwa dla pracownika?

wsdxyz

Nie idź tam pracować kimkolwiek jesteś. Zap...lać także w nocy za tak marne pieniądze, lepiej iść na dworzec żebrać. Jeszcze te cholerne gorące kombinezony, pot po tyłku, nie wolno wyjść zapalić, łazi za tobą menedżer i tylko drze ryja. Nie polecam, zwłaszcza za te pieniądze. W dodatku każą rypać bardzo szybko, jakby się pod tyłkiem paliło albo nie wiem. Po sprawdzeniu ile gotowe produkty kosztują otwiera się scyzoryk w kieszeni, firma wyzyskuje na maksa...

Iwona

Dla pracownika każda powinna się liczyć @........., w niektórych miejscach nie ma co liczyć na jakakolwiek premię, wiec dobrze, że w Koelner jest chociaż i taka. Czy później pracownicy mogą starać się o jakiś awans?

żal

Hmm jak nie złożysz wypowiedzenia to podwyżki nie dostaniesz smutne

............................
@żal 02.07.2017 13:08
Hmm jak nie złożysz wypowiedzenia to podwyżki nie dostaniesz smutne

jakiej podwyżki 100 zl brutto to podwyżka

Iwona

@Xxxadam czyli brałeś ostatnio udział w procesie kwalifikacyjnym do firmy. Mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat tego, czego można spodziewać się na rozmowie o pracę? Co poradziłbyś komuś, kto właśnie się do niej przygotowuje?

Xxxadam

Mam okazje się przyjąć do koelnera na dział etykiet-blistrów ogulnie drukowanie. Chciałem się dowiedzieć z prawdziwego źrudła od pracowników jak wygląda praca na tym dziale czy po 8 godzin czy może dłużej? Bo czesto w firmach ściemniają na rozmowie a puzniej się okazuje że trzeba tyrać jak osioł.

Xxxadam

Mam pytanie czy w koelneze są robione nadgodziny

kot
@Xxxadam 02.06.2017 23:20
Mam pytanie czy w koelneze są robione nadgodziny

sa

Xxxadam

Mam pytanie czy w koelneze są robione nadgodziny?

Iwona

@były a Ty pracowałeś na produkcji w Koelner S.A.? Mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat pracy tego działu? Jakie są plusy i minusy pracy? @były pracownik pracy w jakim dziale firmy dotyczy Twój komentarz? Wspominasz, że w firmie panował mobbing. Co dokładnie masz na myśli? Kodeks pracy definiuje mobbing jako "działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników." Czy właśnie takie sytuacje miały miejsce w firmie?

były pracownik

Pracowalem tam 2000 brutto a zapierniczasz jak byś zarabiał/ła min 4000 netto szefowie zmian hmmmmm przemilcze to ciągły mobbing skracanie czasów podnoszenie norm no i jeszcze manager pan Z masakra jednym słowem do tego jeszcze trzeba się meldować na każde wyjście czy to do toalety czy by się napić a szef Zmiany i brygadzista wychodzą zapalić kiedy chcą nikomu nic nie mówiąc gdzie brygadzista ma takie same warunki jak inni

Iwona

Pracujesz w Koelner S.A.? Chętnie dowiemy się jak obecnie wyglądają warunki zatrudnienia w firmie. Na jakie benefity mogą liczyć pracownicy?

były pracownik

Ci powiem zero szacunku do człowieka pensje głodowe pracowałem tam 2 lat dokręcanie śruby zero motywacja 2000 tyś brutto a zapierniczasz że mało. Szefowie zmian tylko siebie widzą brygadzisci podobnie w skali 1-10 Daje -30

Pluto

Jedna banda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tam pracuje jak czytam te komentarze masakra jakaś

anonimowypatryk

Domyślam się kim jesteś,ale jeszcze jeden taki wpis a sprawa trafi na policje,ustalenie numeru ip to chwila moment,.Nawet kłamać nieumiesz pracowałem w ,,3m ,w bardzo małym gronie ludzi,akurat ze wszystkimi do dziś utrzymuje kontakt,nigdy z nikim niemialem zwady,pozatym dziwne źe jak razem pracowalismy w ,,koelnerze,, to niemówiłes mi o bracie z ,,3m ,,niemam czasu na steki bzdur,A dla twojej wiadomosci wszystkich bardzo lubie na blistrach i uwazam nas za zgraną ekipe,a za ciebie jedynie moge przeprosić osoby które to przeczytają.

gość

Mam pytanie o pana Irenesza Kuś, jeśli był waszym szefem to bardzo prosze o opinie bo teraz jest naszym i nie wiemy czego się spodziewać,

e0

a co powiecie o mobecnym ogłoszeniu o prace u was na operatora walcarki? w sumie jak na Łańcut warunki wydają się bardzo atrakcyjne - posiadam umiejętność posługiwania się suwmiarką , mikrometrem więc czuję szansę dla siebie

Hfhxhd

JA MAM IŚĆ NA STOŁY JESTEM CHORY

może nowy

BRYGADZISTA WYDZIAŁOWY (MONTAŻ). Co powiecie o tej ofercie? Jak duży zespół? zarobki? klimat?

była
@może nowy 13.07.2016 22:39
BRYGADZISTA WYDZIAŁOWY (MONTAŻ). Co powiecie o tej ofercie? Jak duży zespół? zarobki? klimat?

Tak dalej szukają zespól duży w przewadze kobiet zarobki ...:) ale klimat jak z horroru gwarantowany

anonimowypatryk71

Do ONA. Niewiem kim jesteś czy dziewczyną czy facetem,ale napewno jesteś bardzo przebiegłą i fałszywą istotą,a wiesz czemu? Bo nigdy jeszcze nie miałem awersji do ludzi z którymi pracuje i viceversa.Ale jednak gdzieś się stykneliśmy ale brak odwagi z twojej strony nigdy niezdradził twojego falszerstwa. Być moźe jakaś zazdrość przemawia z twojej strony,źe dostałem umowe przez firme a np.nie ty?bo sam,sama napisałaś źe juz tam niepracujesz? Co do pana Leszka bardzo go szanuje i lubię w obecnej chwili świetnie się z nim dogaduje i uzupełniam w naszej pracy,równieź panią Jole uwaźam za bardzo ciepłą i miłą osobe,więc twoje słowa to stek złośliwych kłamst. Na tą chwile uwaźam ,źe pracuje z bardzo zgranym zespołem ludzi,którzy świetnie znają się na swojej robocie,są profesionalistami w zakresie swojej pracy ,a ja kaźdego dnia ucze się o dnich czegoś nowego za co im bardzo dziękuje.

oNa

Dziwne bo jak pracowałam z toba na blistrach,to strasznie nazekałeś na Pana chyba Leszka,ze kawał gnoja,wyzyskiwacz,i ta jego żona to kawał szm..y,pracowałam z tobą bardzo krótko,ale wydaje mi się ze coś wciągasz bo jak wracałeś niby z papierosa,zawsze miałeś coś białego w nosie,a to raczej nie był puder ????

Xxxx

Zarobki wykształcenie awana nic nie ma wspólnego po zawodowkach żądza ludźmi z wykształceniem i pomiataja bo dostali trochę wladzy

Patryk71

Hmm A ja robie ponad rok na blistrach i uwaźam ,źe praca i ludzie są fajni, Na początku było cięźko niepowiem,ludzi tam trzeba poznać bo są specyficzni,ale bez nich niebyło by tak jak jest,.,jest pozytywnie a przysłowie takie znacie ?,,Kto się czubi ten się lubi,,Pozdrawiam wszystkich,ale naj ,,theblisters,, ekipa Leszka i Krwawej Mariolki. A ha a o tym wiecie źe ,,Bajorczyk, Pobiegło po Chaśiową bo w Niewoli u Ostrowskiej,,:)pozdro anonimowy Patryk.

były
@Patryk71 19.02.2016 22:38
Hmm A ja robie ponad rok na blistrach i uwaźam ,źe praca i ludzie są fajni, Na początku było cięźko niepowiem,ludzi tam trzeba...

fajnie zapierdziel na akord jest fajny gratuluje nie masz nawet czasu po d się podrapać w teju firmie zapieprzają tylko nowi starzy mają lżejsze stanowiska dlatego się tam trzymają

xxxxxx

Cześć Tomek to nie dobrze ze kierownik nie dał tobie żebyś wrócił ale jego czy prędzej czy później skruca on taki dziwak niepowodzeń tam pracować nawet niewie co robimy Ja właśnie wróciłem z pracy Z Roksana rozmawiałem mówiła mi o kierowniku że niechce przyjąć kawał Hama Ja Tobie Tomek życzę żeby ta prace którą będziesz miał dobrze Ci się układało Dziękuję za wiadomość dobranoc spokojnej nocy życzę pozdrawiam

.............

Laski dajcie spokój z tą firmą ........ Pożalcie się narody, co tam się dzieje......niektórzy to hoł....

xxxxx

Opiszę po krótce .....Pracował....od ...... na ........ nie ważne na jakim stanowisku ale moja brygada była jedna wielka żenada oprócz paru spoko osób tzw. ,,Perełek''.... brak kultury i nie umieją się zachować....i wiele innych za te pieniądze.....inny szef zmiany....ten nie zasługuje na to stanowisko

aaa

W weekend jak chcesz to przychodzisz A jak nie to nie.

anonim

(usunięte przez administratora)

JA

o czym ty pieprzysz?????????????? 4 lata byłam przez agencje,w tym czasie 7 dni na chorobowym,jaki awans???Ty chyba masz na imię Krystyna Tomka [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

Genowefa

Pracowałam na montażu, praca ciężka, bardzo duże tempo, osoby prowadzące stół non stop się drą że za wolno robię, że jestem jakaś głupia, że za wolno przeliczam, non stop czepianie. W tej firmie nie okresu na wdrożenie, od pierwszego dnia oczekują od Ciebie wydajności jak od starych pracowników. A starzy pracownicy gdy się nie wyrabiasz to skomlą pod nosem, parskają,głupio się śmieją, atmosfera jest tragiczna, presja presja nerwy nerwy. A to co się dzieje na blistrach to już jakiś horror, nawet najgorszemu wrogowi nie życzę pracy na blistrach ze starszymi paniami które są nie do zniesienia. Nie jedna kobieta płakała przez te stare KROWY. Nikt z nimi nie może zrobić porządek. Praca za najniższą krajową.

dddddd
@Genowefa 28.10.2015 01:57
Pracowałam na montażu, praca ciężka, bardzo duże tempo, osoby prowadzące stół non stop się drą że za wolno robię, że jestem jak...

nie dawajcie sie im kobiety ,ile juz razy był ten temat poruszany czy wkońcu ktoś wezmie sie za te stare wygi które uważaja się za najlepsze

anonim

(usunięte przez administratora)

Kolo

Witam po pierwsze większość wpisów pochodzi od ludzi którzy nic nie potrafią oprócz narzekania ale trudno się dziwić bo Polacy to w większości to malkontenci. Żal mi że przez wpis jednej lub dwóch osób można mieć wrażenie że pracują tu same brudasy z nieświeżym oddechem. Pracuję w firmie Koelner(obecnie Rawlplug) kilka lat i firma jest jak większość firm w naszym kraju. Na produkcji jest ciężko ale osoba która ma jakąś wiedzę i ambicje może awansować na lepsze stanowisko- na początku praca przez agencje. W magazynie pracownicy którzy mają uprawnienia na wózki widłowe i chcą pracować po kilku miesiącach dostają umowy prze firmę. Stosunkowo ciężko dostać się na menedżera ale to wszystko zależy od wykształcenia,kwalifikacji oraz doświadczenia. Pensje niestety ale są niezbyt wysokie ale uzależnione od stanowiska na którym pracujesz. Jeżeli interesuje cie jakieś konkretne stanowisko to napisz a pomogę na tyle ile będę mógł.

Krzysztof
@Kolo 01.11.2015 22:29
Witam po pierwsze większość wpisów pochodzi od ludzi którzy nic nie potrafią oprócz narzekania ale trudno się dziwić bo Polacy...

Operator cnc jakie zarobki

nnn

Jeden pijany i ciągle śmierdzi od niego alkoholem. A ten nie wie co to pasta do zębów.

morsik

A jak pracowałas to mialaś styczność z Panem śmierdzaca papą? Pan brygadzista z blistrów pseudo Dżedaj. Z nim nieda się rozmawiać a gdy coś mówi i pójdźie to śmierdzi ładne pare minut. MATEUSZ UMYJ ZĘBY

Bobas
@morsik 02.09.2015 03:32
A jak pracowałas to mialaś styczność z Panem śmierdzaca papą? Pan brygadzista z blistrów pseudo Dżedaj. Z nim nieda się rozmawi...

Mateuszowi nie wali z gęby,jemu po prostu śmierdzi,młody chłopak a wali jak z obornika,całą zmiane się opieprza,a podkoniec jak go zmieniają to udaje że pracuje,jeszcze nie był brygadzistą a już to przełożonego mówił" Weź powiedz coś tym szmaciażą bo ich qrwa jeb.e" Śmierdzi mordo nie zapominaj że za szlabanem jesteś nikim.

spostrzegawcza

czy ktoś zauważył ,iż palarnia dla osób z bióra jest na podeście a dla zwykłego pracownika poniżej podestu ????

fgfg

nowemu niewolno się pomylić a jak stare wredne ... się pomylą przymykają na to oko wrazie czego pokazują palcem to wina nowej osoby ....

Nowik

Starsze pracownice co dłużej robią jak się nie wyrabiają, jak z taśmy za dużo kołko spadają to one biorą i wywalają do kosza i na zmielenie a jak nowi ludzie zasuwają jak niewolnicy to szukają haka żeby pozbyć się nowych pracowników

Havranek

pracowałem tam i żałuję ! Szczerze odradzam wszystkim tego burdelu i obozu pracy. robole którzy pracują dłużej wysługuję się nowymi. Co chwile odchodzą od swoich maszyn i lataja na papierowa , na rampe wszędzie żeby czas zleciał. Ja uczciwie pracoałem na jednej maszynie a pomagałem wrednej elce wieczorek i marzenie grzebieniak

Vondráčková
@Havranek 19.07.2015 15:36
pracowałem tam i żałuję ! Szczerze odradzam wszystkim tego burdelu i obozu pracy. robole którzy pracują dłużej wysługuję się...

Uprzejmie proszę panie Krzysztofie o nie pisanie publicznie innych danych osobowych bez zgody powyższych osób.Jest to oczernianie i moze zakończyć się drogą prawną.Pozdrawiam i miłego dnia.

zzzzz

zarobki zarobkami , niskie bo niskie każdy wie na ile umowę podpisuje przy przyjęciu.Gorzej że nikt nie zaznacza że przez agencję pracy można się spotkać z dziwnymi terminami umów np. raz 2 tygodnie , raz tydzień , raz tydzień i jeden , dwa trzy dni , za każdym razem trzeba prawie samemu fatygować się po umowy , w wyznaczonym terminie przez agencję . to nie wszystko w zakładzie pracują na montażu osoby niepełnosprawne ale to najmniejszy problem bo te osoby nikomu chociaż nie szkodzą nie drą się nie plotkują i nie wyżywają się na innych . Największe ploty tylko tu i najwredniejsi ludzie idąc do pracy tylko zastanawiasz się czy ktoś dziś się do ciebie nie przyczepi nie da rady tam spokojnie swoje robić . Pracownicy boją się postawić takim i siedzą cicho i tak przyzwyczaili wszystkich że tak można. Tu nie są problemem zepsute wagi jak krąży opinia ogólna tu problemem jest odnoszenie się ludzi do ludzi umilanie życia, wyżywanie się na innych za swoje prywatne niepowodzenia , żałujesz że skończyłeś swoją kariere zawodową tam , to zrób coś z tym a nie udajesz bosa mafii koelnera, tyle że twoja inteligęcja ci nie pozwala na to bo z inteligętnymi ludzmi to też tam jest problem , tyle że to już nie ich wina tylko się tacy nie inteligentni urodzili , wiadomo każdy ma potrzeby i musi jakoś żyć ale żyj i daj żyć innym !!!!!!!

yyyy
@zzzzz 25.04.2015 14:07
zarobki zarobkami , niskie bo niskie każdy wie na ile umowę podpisuje przy przyjęciu.Gorzej że nikt nie zaznacza że przez agenc...

Zgadzam się w stu procentach, starowinki na montażu to porażka, uważają się za lepsze, bo pracują tam po 10 lat. Żadna praca nie hańbi, natomiast ludzie mający tak wysokie ego z powodu swojej kariery na produkcji pakując śrubki są naprawdę zadziwiający. Młodzi, którzy przychodzą dorobić są wykorzystywani przez owe Panie. Wbicie się w całą tą ciężką atmosferę jaka tam panuje jest bardzo trudna, praca sama w sobie nie jest ciężka, choć bywają bardziej obładowane dni. Traktowanie nowych przez pracowników przejętych pod Koelner to jest problem. Owi ludzie tam są podli, szkoda nerwów i nieprzespanych nocy jak na taką płacę... Oczywiście sprzęt jakim się tam pracuje to porażka, wagi zepsute, większe maszyny się non stop zacinają. Umowy przez pośrednika, który nawet nie raczy przyjechać podpisać umowę i trzeba samemu tyrać po nocce jak debil. Szkoda słów, pracuję tam z musu, ale szukam cały czas czegoś innego, bo ta firma to porażka

zzzzz

piszecie pierdoły czepiacie sie nie wiadomo czego ludzie to czytaja którzy chca wiedziec w jakie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sie pakuja do pracy a nie głupoty

gggggggg

czy ktoś wie czy w koelner nie ma zapylenia powietrza na zakładzie drobinkami metalu ??? pytam ze względów zdrowotnych zanim podpisze umowe przy uczuleniu na nikiel ...

opopop

Podpisuje się.. (usunięte przez administratora). abyśmy my wszyscy inni mieli o niebo lepiej..z poważaniem dział narzędziowy.

ffytg

Zarobki na pewno nie są adekwatne do wyk,,, zawodu lecz produkcja sama jest sobie winna najnizszymi zarobkami.zero szacunku do samych siebie.. Stare [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] myślą że zaskoczą wyżej zarobią więcej.. potwierdzanie i normami.. macie zapierdalac za to co macie .. nie pasuje nikt nie trzyma. . Ile jest zawodów gdzie można lepiej zarobić a wy myślicie na poziomie pakowana itd kur.. co wy chcecie 4tys netto .(usunięte przez administratora)

klara

Ja nie mam dzieci zwolnil moja koleżankę ale cóż ma teraz lepiej ppdziwiam ja ze nie chce się wypowiadać na ten temat

klara

Zwalniają ludzi którzy naprawdę pracują nie patrzą na to ze ktoś ma dzieci PAN Tomasz sam ma dzieci i co pozbawia ludzi prac y panoszy się z panią Krystyna na papierosa dlaczego nikt nie chce iść do pana Tomka na zmianę? Nie dziwnie się sam pozbawił mnie pracy życie ale niech kierownictwo weźmie się za wszystkich

aaaaaaaa
@hahah 15.02.2015 10:37
bez powodu Cie nie zwolnili.i ie tylko Ty masz dzieci w tej firmie!

powinnaś lub powinienes i to bardzo szybko doświadczyć to na swojej skórze,już to nie raz było podkreślane ze trochę władzy dostali i w główkach sie poprzekręcało,ale badzmy dobrej myśli moze z biegiem czasu nowa dyrektor zrobi z tym porzadek

ciekawy
@klara 14.02.2015 21:16
Zwalniają ludzi którzy naprawdę pracują nie patrzą na to ze ktoś ma dzieci PAN Tomasz sam ma dzieci i co pozbawia ludzi prac y...

Witam, mam pytanie. Ile wynosi norma na 1 osobę w ciągu 8 godzin? Chodzi mi o montaż kotew? M6; M8; M10; M12? Pozdrawiam.

Puretruth2015

Oddział Łańcucki . Zarządzany chyba przez dzieci , bo wszystko ledwo zipie . Pozwalniali ludzi , a wymagają od reszty, żeby jeden pracował za 3 !!! Normy wyciągnięte z d... Kierownik zwykły cham , jak i jego przydupas z innego działu pakowania . Chodzą , wszędzie węszą , panoszą się nie po swoich wydziałach , biorą co im się podoba , później podpieprzają . Osobę odpowiedzialną za wózki widłowe na zakładzie powinni wyp... na zbity pysk ... przygotowanie do UDT ? wózki wracają jeszcze bardziej rozj... niż poszły . I pracuj na takim złomie i ryzykuj życiem . Wynagrodzenie też prawie najniższa krajowa . Inwestycje w budynki , remonty , maszyny , jakoś po płacy tego nie widać i po zamówieniach ...

anonim

(usunięte przez administratora)

oooooo

ja i kilka osób to widziało wiec po co kryjesz to.

nn

JESTEŚ NACHLANY NA OKRĄGŁO!!!!!!!!!!!

KAMIL

NIE KLAMCIE NA TEMAT PICIA

oooooo
@KAMIL 03.02.2015 04:34
NIE KLAMCIE NA TEMAT PICIA

Ty to czołowy pijak jesteś i boisz się o tyłek swój. A i tak dojdzie to do kogo trzeba masz to załatwione koleś.

oooooo

Ta firma to wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jest teraz i tego 15 lat temu nie było jak jest teraz. A chodzi o nowych szefów zmiany Tomek i Dominik to są pały do lania. A też dwaj panowie co pijani przychodzą do pracy i to Kamil oraz Piotrek a wiadomo o kogo chodzi doskonale a pijani w sobotę przyszli do pracy ale co tam nikt nie zwraca uwagi na to ze ktoś pijany jest w pracy i jeszcze pije w szatni.

acme

2600 zł chyba brutto, poza tym reszta się zgadza

Zostaw opinię o Koelner S.A. - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Koelner S.A.