Miałem okazję pracować w tej "firmie" jakiś czas.
Było to moje najgorsze miejsce pracy w jakim pracowałem, a staż pracy już spory za mną.
O "profesjonaliźmie" tej firmy przekonałem się już na rozmowie kwalifikacyjnej gdy pewna pani tylko spojrzała na moje cv, świadectwo ukończenia szkoły i po 5 minutach puściła do domu. Najwyraźniej nie umiała jej przeprowadzić. Prawdę mówiąć to rozmowa kwalifikacjna w tej firmie to fikcja bo 90% ludzi dostaje tam stołek po znajomośći a osoby z poza układu które były przyjęte uczciwie można policzć na palcach jednej ręki (dosłownie!!) Układy, układziki widać na każdym szczeblu od biur, przełożonych,kierowników aż po sprzątaczki. Osoby bez znajomośći pracują przez pośrednictwo pracy pollux, reszta będąc "z polecenia" dostaje bez problemu etaty bezpośrednio, najczęściej to koledzy, koleżanki, wujowie, stryjowie, kochankowie i kij wie kto jeszcze pewnej [usuniete przez moderatora] ;) (każdy wie w firmie okogo chodzi) pani ta już pozałatwiała stołki całej swojej rodzinie, teraz załatwia swoim znajomym i znajomym tych znajomych:) Ogólnie aby dostać tam pracę trzeba ową panią znać i powchodzić jej troszkę w kuper. Jedna wielka patologia - kolesiostwo wszędzie, a wszystko to za przyzwoleniem pewnego[usuniete przez moderatora] w okularkach który hasa uśmiechnięty w pikolaczkach po hali i zadowolony że armia roboli robi mu na nowe buciki ;) Ludzie są różni tam, większość bez wykształcenia, bez manier, bez kultury. Wiekszość cwaniaczki, kombinatorzy i nieroby którzy udają że pracują. Każdy na każdego donosi,zganianie winy na innych też na porządku dziennym a ci którzy najwięcej donoszą panu w okularkach dostają wyższe stołki albo podwyżki. Problemem też jest alkohol, wielu pracowników pije nagminnie i przchodzi będąc wypitym do pracy. Brygadziści i kierownicy dobrze wiedzą o tym i kompletnie NIC z tym nie robią. W żadnej innej firmie nie spotkałem się z tym problemem. Tutaj pijaństwo jest legalne powrzechnie akceptowane. Na hali jeden wielki chaos, bałagan i syf. Bardzo często brakuje asortymentu, o wszystko trzeba się nieustannie dopraszać. Zdarzało się że na rękawiczki musiałem wyłożyć z własnej kieszeni podobnie jak na ubranie robocze.Przeraziłem się gdy otworzyłem szafkę na ubrania bo wewnątrz niej był totalny syf i brud!! Ktoś powinien powiadomić jakąś inspekcję pracy o tym. BHP istnieje tam tylko na papierze, a całe szkolenie polegało na tym że pewien pan pobełkotał coś przez 10min i zebrał podpisy.
Jedynie co pozytywnego można powiedzieć o tej firmie to, to że pieniądze były zawsze na czas oraz że oferowali umowę o pracę. Odradzam jednak każdemu pracę tam, to miejsce to plejada wielu patologii. Bez znajomośći ZERO szans znalezienia tam zatrudnienia. Chyba że masz nazwisko na [usuniete przez moderatora] i znasz pewną panią ;)