Comac jobs s.r.o.

Cieszyn

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 21 ocen.

Comac jobs s.r.o.
2 21 6 1

Opinie o Comac jobs s.r.o.

Tomek

Pracuje przez Comac juz 8 miesiecy i jestem bardzo zadowolony! Wyplaty na czas, wszystko sie zgadza! W biurze mi zawsze ze wszystkim pomoga :-) Chodzi o Comac jobs w Czeskim Cieszynie! Pozdrawiam

Aga 29

Pracuje w Comac Jobs trzy miesiące. Mogę polecić wszystkim. Wypłaty się zgadzają i nie ma żadnych problemów. A te komentarze to widzę pewnie piszą ci co im się robić nie chce tylko tyle. Ale to u niektórych naszych rodaków norma. Nic nie robić byle by dużo płacili.

Pffff
@Aga 29 01.07.2018 15:24

Poczekaj poczekaj i na ciebie przyjdzie kolej bo to nie przypadek ze grupa osob zostaje okradziona i oszukana wiec nie wroze ci nic dobrego w tej niby agencji.... Ale naszczescie to juz nie moj problem jak juz zostaniesz okradziona to jak co to moze ci pozycze bo jak widzisz sa tu ludzie pracy i mamy jak trzeba wiec czasem zamilcz zanim kogos obrazisz bo w polsce nie mieszka 40 mln baranow lecz tylko mala grupka co pracuje w comac... Pozdrawiam

siwa_794

Witam, jak zazwyczaj to robię opinię wystawiam szczerą bez kłamstw. pośrednik Comac Jobs totalna tragedia, zero komunikacji po oddaniu pracownika do firmy docelowej w której się już pracuje. Pani Beata, nigdy nic nie wie jeśli już się ma możliwość z Nią rozmowy tak jakby pierwszy dzień w pracy była każdego dnia, brak kompetencji. Pani Izabela, dużo wie jednak mało uświadamia ludzi aczkolwiek zawsze jest "co ja mogę novy jicin tak i tak robi". ludzie z tej agencji są tylko i wyłącznie od zwerbowania pracownika, odstawienia do firmy w której się pracuje, zgarnięcie kasy za nas i tyle ich roboty, skontaktować się z Nimi w późniejszym czasie graniczy z cudem. chaos totalny, nie dotrzymują słowa a nawet nie raczą poinformować jeśli następuje jakaś zmiana. całe bony żywnościowe widać tak samo jak świnia może oglądać niebo, jakoś w innych agencjach jest wszystko na czas w dniu wypłaty a tutaj co tydzień nowa śpiewka że jeszcze nie ma, że na poczcie leżą, jakby tak spytać w firmie docelowej to by wyśmiali bo wszystko jest podawane do agencji w dniu wypłaty ale oczywiście pieniądze ściągnąć na podatek ale pracownik niech czeka, może się nie upomni będzie na zakupy dla agencji. Jeśli chodzi o samą pracę już w firmie do której przydziela Comac, w moim przypadku był to henninges, praca jak najbardziej na tak, atmosfera dość dobra, nie spotkałam się z żadnymi problemami, można pracować jeśli się chce jednak albo przez inną agencję lub bezpośrednio u Nich. jeśli chodzi o dojazdy to przecież helikopter nie leci a tylko bus więc ludzie powinni być na to przygotowani ze 100 km nie przejedzie w 15 minut i raczej ani żadna firma ani agencja nigdy nie płaciła za godziny dojazdu do pracy także ludzie na to powinni nie narzekać a jeśli to komuś nie odpowiada to albo znaleźć pracę bliżej albo niektóre agencje proponują zakwaterowanie blisko miejsca pracy. podsumowując COMAC JOBS - najgorsza agencja z jaką do tej pory współpracowałam HENNINGES - jak najbardziej na tak.

Pffff
@siwa_794 05.08.2018 14:12

Sa agencje co placa za dojazdy bo osobiscie z tego korzystam i sa agencje co traktuja ludzi jak ludzi a te pedały z comac to smmiech na sali strata czasu bo i tak u nich sie niczego nie dorobisz. Dobry material na Agencje towarzyska zgrana ekipa sie tam zebrala....

Ewelina

@Ddk Bardzo Ci dziękuję za Twój wpis dotyczący warunków pracy w firmie Comac jobs. Jestem przekonana, że posłuży on osobom szczególnie zainteresowanym tym pracodawcą. Z Twojej relacji można wywnioskować, że w firmie panuje spory chaos, jak zatem myślisz - z czego to może wynikać? Czy zapewniają swoim pracownikom ubezpieczenie?

Ddk
@Ewelina 21.06.2018 13:27

Nie mam pojecia .. ale do mojego wpisu dodam Ze wypłaty za maj dalej nie dostałam i właśnie przed chwila chciałam po raz kolejny skontaktować się z panią Ewelina , która ma nick na messengerze Ewelina comab Jobs i wiecie co? Jestem ZABLOKOWANA!! (usunięte przez administratora) i oszustw! W słowniku przy słowie (usunięte przez administratora) powinno być zdjęcie logo tej firmy . TRAGEDIA !!

Blq

Nie polecam nikomu, durdel na kółkach, zero komunikacji ze strony biura, zwalniają ludzi za L4 i urlopy, biuro nie informuję zakładu o sprawach dotyczących pracowników, obiecują kokosy niewiadomo jakie a już po kilku dniach okazuje się całkiem inaczej.. Jeden wielki młyn i kombinowanie.

Turek

Coż moge powiedziec...po prswie roku pracy za 6 dni, dwa swieta i 10 dni urlopu platnego dostalem 6 tys koron..tysiac zł. NIE KARMIC ZLODZIEJA. KONIEC Z COMACIEM. a jak nie wyrownaja bedą kłopociki.

Ewelina

@elzbieta, na forum obowiązuje przestrzeganie regulaminu, który akceptujesz przed dodaniem komentarza. Dla przypomnienia dodaję załącznik: https://www.gowork.pl/regulamin Zachęcam Ciebie do zapoznania się. Jest w nim wspomniane, że należy przestrzegać zasad kultury wypowiedzi i nie obrażać innych.

elzbieta

nie polecam tej firmy.. ani beaty ani izy dwie jebniete kobity i 3 (usunięte przez administratora) pawel sie dolaczy. nie polecam novego jicina ,dzien wolnego i zwalniaja jedne l4 i zwalniaja ,oszusci i nieroby

Ewelina

@Aga 29, czy Comac jobs zapewnia swoim pracownikom pozapłacowe benefity? Na przykład w postaci pakietu socjalnego lub dofinansowania do karty sportowej? Jak pod tym względem oceniasz swojego pracodawcę?

Ddk

Nikomu nie polecam tej pracy! Dojazdy po 2 h płacone tylko za 7,5 h . W domu nie było mnie po więcej niż 12 h także jeśli chcesz dobrze zarobić a podjara Cię te „3 tysiące złotych a z jednym weekendem 3 i pół „ tak jak obiecywała pani na szkoleniu to sobie odpuść naprawdę to jakaś totalna ściema. Pierwszy dzień pracy wyglądał tak, ze nie wiedziałam kompletni gdzie isc i co robić musiałam szukać po halach kogoś kto powie gdzie moje stanowisko .. na koniec biegałam między szatniami bo w ciągu jednego dnia kazali mi raz być tu raz tam a finalnie nie umiałam trafić do szatni .. kiedy prosiłam kogoś o pomoc nikt nie miał czasu i prawie spóźniłam się na autobus. Potem trafiłam do szpitala i idąc na pare dni l4 panie z biura dzwoniły ze mam isc na urlop bezpłatny bo ktoś już zajął moje miejsce .. ABSURD wisienka na torcie i tak był telefon o godzinie popołudniowej , ze mam nagle isc do pracy na nockę kiedy powiedziałam ze nie wiem czy się wyrobie bo (jednak telefon mnie zaskoczył , powinni poinformować mnie dzień przed ) pani TA SAMA PANI KTÓRA OBIECYWAŁA GWIAZDKI Z NIEBA NA SZKOLENIU. Powiedziała , ze albo idę albo mnie zwalniają . Zaczynajac nockę stałyśmy z innymi paniami na korytarzu prawie 2 h! Czekając aż ktoś łaskawie nam powie co mamy robić .. az nagle dowiedziałam się , ze w Czechach jest święto i wcale nie musiałam jechać do pracy .. A ZAGROŻONO MI ZWOLNIENIEM. Aktualnie czekam na wypłatę za maj. Dowiedziałam się , ze termin oddania ubrań był do końca maja a adres do wysyłki dostałam tak samo pod koniec .. I co? I nic .. już zostało mi potrącone za te dwie ohydne koszulki do kolan , buty i bajeczne spodnie z arbaju dla chyba wielkiego chłopa bo na prwnie nie na kobiecy rozmiar 38 .. za te wszystkie perełki mam do zapłacenia ponad 300 zł to jakiś absurd . Podobno mówią pracownika o terminie przy podpisywaniu umow ale to powinno być w umówię nic takiego nie pamietam .. jaka mam pewność że ktoś to powiedział czy tez nie? ŻADNA . Jedna wielka niewiadoma . Nikomu nie polecam tego miejscach i naprawdę jeśli potrzebujesz kasy idz gdzieś na produkcje na miejscu .. gwarantuje, żeb dostaniesz tył samo a robiąc nadgodziny (4h jazdy autobusem) nawet więcej .. napakne jeszcze o tym, ze jeździłam z wielka torba bo nie było szafki .. powiedzieli mi ze mam szukać aż się znajdzie .. POWINNI BYĆ PRZYGOTOWANI TYLE SZAFEK ILE PRACOWNIKÓW! A w pierwszy dzień pracy ktoś powinien oprowadzić , pokazać co i jak „zaopiekować się” ahh szkoda slow jeśli masz główne na karku to omijaj to miejsce szerokim łukiem :)

Ewelina

@Pracownik Varroc Po pierwsze proszę, byś uważał na swoje słowa - na forum publicznym nie wolno nikogo wyzywać, posługując się ponadto wulgarnym słownictwem. Po drugie, czy postanowiłeś zgłosić komuś fakt zaległych wypłat przez Comac jobs? Uważam, że należałoby zacząć właśnie od tego. Jak myślisz?

Pracownik Varroc

COMAC JESTEŚCIE NAJBARDZIEJ ZAŁAMANYM BIUREM JAKIES MOZNA SPOTKAC, NIE WYPLACACIE PIENIEDZY ZADNYCH POMOCY KIEDY CZLOWIEK TEGO POTRZEBUJE JEDNYM SLOWEM JESTESCIE GOWNEM A LUDZIE KTORZY TAM PRACUJA TO SKURWIALE WSZY KTPRE CZERPIA PIENIADZE I OKRADAJA LUDZI KTORZY NAPIERDALAJA ZA GROSZE (usunięte przez administratora) WAS PIES CHORE (usunięte przez administratora)

Ewelina

@Killaz To bardzo dobrze, że postanowiłeś wypowiedzieć się na temat Comac jobs. Jak długo byłeś zatrudniony przez tę agencję? Do czego konkretnie masz zastrzeżenia? Proszę, abyś rozwinął swoją myśl.

Ewelina

@Najgorsza agencja pracy Bardzo dziękuję Ci za Twoją rzetelną opinię na temat warunków pracy w Comac jobs. Na pewno pomoże ona wielu innym użytkownikom, którzy zastanawiali się nad tym, czy do nich aplikować. Jednocześnie jest mi przykro z powodu Twoich złych doświadczeń z tym pracodawcą. Od Twojego wpisu minął już jakiś czas, masz może zatem jeszcze coś do dodania od siebie na ich temat?

Killaz
@Ewelina 19.05.2018 13:25

Coma Jobs pracowałem przez tą agencje i powiem szczerze nie było źle ale mam zastrzeżenia i to wielkie.

Najgorsza agencja pracy

Agencja pracy Comac Jobs to jakiś żart. Przy przyjmowaniu do pracy obiecywali wiele. Panie były miłe i gwarantowały swoją pomoc przy jakichkolwiek problemach. Problem pojawił się po podpisaniu umowy. Praca owszem czysta i lekka ale warunki pozostawiają wiele do życzenia... Przyjęłam się na 3 zmiany po 8h. Okazało się że oprócz tego linka idzie na dwie 12h w tygodniu oraz ma tylko zmianę rano i nocke miało się to skończyć po miesiącu niestety tak się nie stało . Co tydzień lub dwa tygodnie inna vpt. Ustalilo się coś z jedną przyszła inna i ją to nie obchodzi. Zero przepływu informacji miedzy nimi. Po wykonaniu telefonu do pani koordynator dowiedziałam się że agencja nic nie może zrobić ponieważ to sprawy Varroca a oni się w sprawy wewnętrzne nie mieszają. Po czym przestałam chodzić na 12. Pani z biura zadzwoniła oburzona a po wyjaśnienie przyczyn powiedziała że spróbuję coś z tym zrobić. Czyli jednak się da.... Po kilku miesiącach pracy dostałam SMSa ze jest zmniejszona ilość pracy i mam siedzieć w domu czekać na wiadomosc czy mam przyjść do pracy czy nie. Na koniec tygodnia zadzwoniłam do Pan z agencji oczywiście nie odbierały.. Nic dziwnego najlepiej umyć ręce... Pisałam SMSy dzwoniłam i nic. Pojechalam do biura aby wyjasnic sprawę i rozwiązać umowę bo ile można czekać. Na miejscu okazało się że umowa została zakończona a nikt nie raczył mnie i innych o tym poinformować. Ta firma to jedna wielka pomyłka. (usunięte przez administratora) i tyle panie najpierw obiecują nie wiadomo co a później maja w (usunięte przez administratora) swoich pracowników. Załatwienie jakiej kolwiek sprawy graniczy z cudem.

wiesiek

Poszukuje dojazdu do Rychwaldu ze Swierklan lub Boguszowic

były pracownik

Nie podpiszę się pod żadną pozytywną opinią wystawioną na Comac Jobs. Pracowałam tam pół roku , konkretnie w Varroc Novy Jicin. Przyjmując się do pracy wszystko było rewelacyjnie! Warunki które przedstawiali były na prawdę dobre. Niestety po rozpoczęciu pracy okazało się zupełnie inaczej. Zaznaczam, że pracowałam tam razem z partnerem. Wynagrodzenie z miesiąca na miesiąc były w sumie coraz niższe, nigdy nie dostałam tyle ile mi obiecywano. Pozabierali dodatki za dojazdy - tak dali autobus który wyjeżdzał 2 godziny wcześniej - więc wychodziło na to, że w domu nie było Nas 12 godzin a płacone było tylko i wyłącznie za 7,5h! Panie w biurze bezczelne, które ani trochę nie służą pomocą. Były w stanie zarzucić mi że kłamie w sytuacji kiedy napisałam im esemesa, że nie będzie mnie w pracy a one ODPISAŁY MI, że ok i mam dzien bezpłatny. Po czym okazało się, że zabrano mi 3 dni urlopu bo "NIE DAŁAM NIKOMU ZNAĆ" ;) Mało tego! Miałam potwierdzenia w formie BILINGÓW a i tak usłyszałam, że to niemożliwe. Polki które tak werbują Polaków do pracy jeśli przychodzi co do czego mówią, że "nie mogą nic zrobić, nie mogą nam pomóc, a wszystkie sprawy mamy załatwiać z czeszkami". Mimo tego, że nie jestem już ich pracownikiem miałam nawet problem z otrzymaniem PITU, ponieważ Panie stwierdziły, że nie mają obowiązku ich wysyłać. Oczywiście o wszystkich ważnych sprawach informują ludzi na GRUPIE NA FACEEBOKU na której nie ma nawet połowy pracowników. Z ostatniej mojej wypłaty zostało potrącone 2000koron ponieważ "nie wypisałam papierów do skarbówki" o których nikt nie wspomniał ani słowem. Jeśli ktokolwiek zastanawia się nad podjęciem tam pracy, a ma jakieś pytania proszę pisać , z chęcią odpowiem. Pozdrawiam

anonymous
@były pracownik 13.02.2018 16:23

Witam a jak sprawa wygląda jak nie odrobię tych trzech dni ile mi weznom z wypłaty pracuje w varroku

prawda

Pracuje pod CJ i powiem (usunięte przez administratora) i jeszcze gorzej dostalem sms ze nie ma pracy i musze czekac na smsa kiedy bede mogl znow pracowac no kuuuu...rwa gdyby nie czeszka ktora zna dyrektorow w tej fabryce to czekałbym aż umre z głodu a

ela

gdzie polecacie pracować w Czechach ?

Rekrut
@ela 14.02.2018 17:19

Ela daj namiary na siebie to ci powiem gdzie jest fajna praca i normalna agencja pracy w Czechach a nie ta żenująca agencja comaga. Pozdrawiam

arokis
@Rekrut 16.02.2018 19:59

Rekrut jak masz jakieś namiary na solidną firmę to daj znać na meila arokis66@vp.pl z góry dzięki

Mirko
@Rekrut 16.02.2018 19:59

Witam jestem zainteresowany namiary na dobry kontakt będę wdzięczny z góry dziękuje i pozdrawiam / mirko 1x@wp.pl

KURA

NIEROBY NIE CHCE WAM SIE ROBIĆ TO WASZ PROBLEM

lojalny

Witam Drodzy koledzy sprawa wygląda nastepujaco . Posrednictwo to wielka klapa . Opowiadaja bzdury które się nie sprawdzają po zatrudnieniu. Na pasku z wyplaty nie ma zadnych wyszczegolnien . Wyplata taka biedna jak ten pasek za miesiac zmiany nocek wyciagniecie 2600. To z firmy varroc rychwald. Nie placa 13 i 14 pensji,zwrotow za paliwo.Te inne dodatki o których mowia to bajer gdyż nigdzie tego nie ma na pasku z wyplaty. Obojetnie na jakie zmiany chodzisz ta sama wyplata plus (usunięte przez administratora) od ważnych i najważniejszych. Atmosfera wiadomo jak ktoś się może domyslec pracując z Rodakami za granica. Czesi się smieja i najlepsze stanowiska oczywiście maja od nich ludzie. Posrednicy oszukują byle by pozyskać pracownika dlatego nie polecam tego pośrednictwa a takze zakładu z rychwald (produkcja lamp a potem scierka lub kartony).

Akrim

Czytając te opinie to kosmos . Pierwszy raz pracuje w Czechach , na produkcji. Wynagrodzenie na czas i w odpowiedniej kwocie . Byłam na L4 . Żadnych problemów , tylko jasny przekaz że przebywam na L4. Ręka nie odpada od pisania sms a powiadamiającego o niezdolności i wysłania mailem lub mmsem do firmy . Praca zdecydowanie lżejsza od pracy na produkcji w Polsce, to są opinie które pracowały na produkcji w Polsce. Czesi ... No cóż , jedni nas nie lubią innym nie przeszkadzamy. Bardzo dobra firma która proponuje pracę typu work , bo o tym trzeba pamiętać na umowę o pracę a nie na zlecenie . Zapewnia urlop , zapłatę za L4 . Znajdzcie takiego polskiego Worka z takimi warunkami . Pluć każdy (prawie ) potrafi a pracować nie do końca.....

PEPIK

LUDZIE DUZY BAJER Z TYM POSREDNICTWEM PRACY. NIE DAJCIE SIE NABIERAC. CZESZKI WREDNE .NIE IDA W ZADEN SPOSOB NA REKE, JAK PISZA. LUDZMI RZUCAJA PO HALACH A POLACY UKLADAJA KARTONY Z LAMPAMI. CZESZKI OBMAWIAJA NA GLOS POLKI. KASA LIPA .DUZA ROTACJA

Robol

Nie rzetelna firma. Otrzymuję sms, którego mam pokazać kierowcy autobusu, a ten że brakuje tam mienia i nazwiska dla mnie ta sytuacja jest śmieszna, a wręcz irytująca. Człowiek chce pracować, przychodzi o czwartej rano pod autobusów gdzie później okazuje się, że nie może pojechać do pracy tylko dlatego, że w smsie zabrakło imienia i nazwiska. Nie wiem, czy ludzie tam pracujący są poważni. Kiepska organizacja pracy. Poprzednio też pracowałam przez tą samą agencję, gdzie okazało się że co innego była w umowie o pracę, a co innego umówione na zakładzie. Podejrzewam że większość agencji wykorzystuje w ten sposób ludzi.

Boss

Sa przyjecia bo ludzie sie zwalniaja z tamta. Idz do pani Izy.z ona na bank cie przyjmnie haha . powaznie przyjmnij sie do auszwitz ;) powodzenia w pracy

Bolo

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

Pracownik

Killaz kutasi.e pewnie knedlom w dup.e wlazisz bo juz widac po twojej wypowiedzi . Tak jak kolega napisal pewnie bez wazeliny wlazisz w (usunięte przez administratora) Izabeli.Z i tym tepym czeszkom w biurze !!! WSTYD

Boss

Killaz huj.u keba.ny sam zapie.rdalaj za grosze nie placa sie nie tobi nie wiesz o tym. I niebron tych knedli jeb.anych pewnie jeates kolega izabeli.z z tej tep.ej agentury sa piz.dy nic nie umia z tymi torbami w tej agencji zalatwic i taka prawda . a ty tep.y huj.u zamkni.j jape cwel.u keba.ny!!!

Killaz

Buractwo i nic wiecej nawet na lampy,.sie nie.nadajecie ogolnie to (usunięte przez administratora) was :-) nie roby kalwaryjskie :-)

Killaz

Robota zajefajna ekipa gicior sianko sie zgadza :-) polaki mysla ze odrazu kokosy i na glowe spadne za co ? Za buly ze nie chodza do pracy bo sobota :-) nie chce sie robic to dupiny nie zawracajcie . W Polsce nie chceci robic i w czehah tez zle hujo.ej baletnicy i majtki przeszkadzaja pozdrawiam a jak wam szkoda czasu 2 godzin na dojazdy to do biedronki cv zlozyc

Zostaw opinię o Comac jobs s.r.o. - Cieszyn

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Comac jobs s.r.o.