Fines S.A.

Sopot

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 37 ocen.

Opinie o Fines S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fines S.A.

Alicja

@pracownik to bardzo dobrze, że jesteś zadowolony. Takie aspekty jak przyjemna atmosfera w miejscu pracy czy oferowane przez pracodawcę takie integracje, jak np. obiady pracownicze, o których wspominasz są bardzo ważne dla wielu kandydatów. A na jakim stanowisku jesteś zatrudniony?

pracownik

Fines to dobry pracodawca. Z perspektywy pracownika mogą śmiało powiedzieć iż największym atutem pracy w firmie jest super atmosfera i ludzie którzy tutaj pracują. Firma oferuje sporo dodatków poza płacowych i fajnym elementem są np obiady pracownicze które są dofinansowane przez firmę. Jeśli ktoś miałby pytania o proces rekrutacji to zapraszam do pisania na adres kariera@fines.pl.

Alicja

@Michał anioł, proszę o zamieszczanie merytorycznych komentarzy na temat pracy w Fines S.A. Forum to nie służy do obrażania innych.

on

Tak na prawde zastanawiam się po co zatrudnia Fines kierowników regionalnych - w niczym nie pomagaja! Jesli nie masz sprzedaży to maja Cie głeboko .....jesli generujesz zyski to raz na miesiac zadzwonia z gratulacjami - sporadycznie obdarowuja Cie ulotkami, gadzetami itp....

Weerrka

Witam a orientuję się może ktoś ile zarabia doradca Klienta

Alicja

@Mary jesteś zatrudniona w Fines S.A.? @Anka dziękuję za Twoją ocenę. A jak wyglądały benefity?

Anka

Pracowałam blisko 4 lata i po tym czasie przeszłam do większej firmy, gdzie mogłam dalej się rozwijać. Jasne, nie ma pracodawców idealnych, ale w mojej opinii Fines to dobra i rzetelna firma. To co jest szczególnie cenne w moich wspomnieniach ze współpracy, to sympatyczni, otwarci i niezmanierowani pracownicy. Przez większość z tych czterech lat czułam się, jakbym była częścią dużej, uśmiechniętej rodziny. Do tej pory przyjaźnimy się, choć nasze drogi się rozeszły. Teraz z perspektywy korpo doceniam to bardzo. Ale tez nie żałuję decyzji o odejściu - po prostu nadszedł na to czas :) W mojej opinii dużo powyższych komentarzy jest niesprawiedliwych i krzywdzących, choć każdy ma prawo do własnej oceny. Ja oceniam pozytywnie i polecam.

Michał anioł
@Anka 03.03.2017 21:35
Pracowałam blisko 4 lata i po tym czasie przeszłam do większej firmy, gdzie mogłam dalej się rozwijać. Jasne, nie ma pracodawcó...

Pamiętasz Białkę tatrzańską jak szef poniżył Cię przy wszystkich za Twój ubiór , dalej uważasz że było super itp. Wchodzisz w d pe bez masła , mydła itp, po prostu się boisz nie wiadomo czego Anno .

Mary

Wszystkie zle opinie to 100% prawda, atmosfera, pieniadze po prostu NIC nic sie nie zgadza, pozytywne opinie to czysto PR-owe zagywki sa pisane chyba przez jedna i te sama osobe. Jesli chcesz tracic czas i nerwy to idz do fines, jesli wolisz sie uczyc na bledach wielu innych osob, ktore juz doswiadczyly i wyrazily swoja opinie plus masz troche oleju w glowie ambicji i szacunku dla siebie to daruj sobie.

Kris
@Mary 26.02.2017 20:46
Wszystkie zle opinie to 100% prawda, atmosfera, pieniadze po prostu NIC nic sie nie zgadza, pozytywne opinie to czysto PR-owe z...

Witam. Szukam osoby która poleci mi kogoś z kim można współpracować w sprawie z kredytami. Mam biuro z ubezpieczeniami i chcę mieć jeszcze kredyty. Polecisz jakas multiagencje?? Ktoś polecił mi fitnes ale po komentarzach jeśli sa prawda mam wątpliwości????

Kris
@Mary 26.02.2017 20:46
Wszystkie zle opinie to 100% prawda, atmosfera, pieniadze po prostu NIC nic sie nie zgadza, pozytywne opinie to czysto PR-owe z...

Fines. Przepraszam

Opinia

Regionalny nigdy nie wspierał i nie wspiera a mam czwartego Zastanawiam się za co im płacą ? Sam Fines Ok płacą na czas

Sopocki fines

Współpracuje z fines i muszę powiedzieć , że są pewne uwagi ale są bardzo drobne , reszta zdecydowanie na plus . Główną uwagą są makroregionalni i regionalni , którzy nie za bardzo wspierają

olek

Czy ktoś pracował w Sopocie w Fines Sp. z o.o.? Jakie są tam warunki zatrudnienia?

anonim

(usunięte przez administratora)

Lola

Ciekawe że po raz kolejny szukają. Czy nie ma ludzi na rynku, czy mają takie wymagania? A może ludzie nie dotrwają do końca okresu próbnego? Bo to byłoby dziwne

onet

prezes porażka, miota sie, zmienia strategie co 2 tygodnie. firma o sztucznej, neprzyjemnej atmosferze. nikt sensowy na dłużej sie tam nie utrzma, bo prezes sądzi ze jest namądrzejszy. na stałe sa tylko osoby zwiażane towarysko/ rodzinnie z współwłasicielami. towarzystwo wzajemnej adoracji. nie poleca firmy

koniecikropka
@onet 04.04.2016 21:38
prezes porażka, miota sie, zmienia strategie co 2 tygodnie. firma o sztucznej, neprzyjemnej atmosferze. nikt sensowy na dłużej...

1. Branża wymaga dostosowywania się ale na pewno nie są one co 2 tygodnie. 2. Atmosfera jest sztuczna i nie przyjemna ? Bzdura totalna - chyba nie pracowaliście w korporacji. 3. Na stałe pracują również osoby które nie integrują się jakoś specjalnie z grupą - również takie które są outsiderami. Najważniejsze żeby wykonywać swoje zadania. 4. Przestańcie kurna narzekać bo rzygać się chce.

onaa

a jak tam jest na infolinii ?

Lodzia

Nie polecam. Pracowalm jako RKS. Caly czas w samochodzie z GPS, tablet z GPS, 12h dziennie za podstawe 2000netto (kierownik), szansa na premie tylko w najlepszych regionach. Ludzi zwalnia sie jak smieci. Jedyny plus to fajne narzedzia pracy.

Aga
@Lodzia 29.01.2016 21:10
Nie polecam. Pracowalm jako RKS. Caly czas w samochodzie z GPS, tablet z GPS, 12h dziennie za podstawe 2000netto (kierownik), s...

Czas pracy zadaniowy - jeśli wykonasz zaplanowane zadania o 15 możesz wracać do domu. Plany i premie - jeśli sumiennie pracujesz trudno nie dostać premii plany są wysokie ale realne do wykonania. Nikt nie jest zwalniany bez ostrzeżenia i informacji - jak ktoś oszukuje trudno żeby pracodawca przymykał oko.

Byly

Dramat.Nie polecam.Ogromna rotacja, mobing.Agenci pękają że śmiechu przy kolejnej zmianie. ODPUSC :)

COCO 2

idź do banku po kredyt a nie do finesu, przecież tam się przepłaca ogromną kasę

Johny
@COCO 2 20.01.2016 22:57
idź do banku po kredyt a nie do finesu, przecież tam się przepłaca ogromną kasę

fines nie daje kredytów...przed jakimkolwiek wpisem proszę się zorientować i nie wypisywać bzdur. Pozdrawiam.

Johny
@COCO 2 20.01.2016 22:57
idź do banku po kredyt a nie do finesu, przecież tam się przepłaca ogromną kasę

fines nie daje kredytów...przed jakimkolwiek wpisem proszę się zorientować i nie wypisywać bzdur. Pozdrawiam.

zawiedziona

Pracownik jest poddanym a nie podwładnym, umowy śmieciówki,niskie zarobki,ludzie non stop odchodzą, układy. Pozytywne opinie piszą sami sobie albo Lole prezesa. Kredyty drogie, chwilówki jeszcze droższe- czytajcie dokumenty przed podpisaniem bardzo dokładnie. LIPA

coco

Proszę o info, czy we franczyzie Fines klient musi jeździć do banków na podpisanie umowy, czy podpisują u nas na miejscu?

dłużniczka
@coco 20.01.2016 17:54
Proszę o info, czy we franczyzie Fines klient musi jeździć do banków na podpisanie umowy, czy podpisują u nas na miejscu?...

inteligentny człowiek bierze kredyty w bankach a nie w finesie,chyba ze stać cie na utrzymanie prezesów pośredników od pośredników

viki

fines to porazka, zrócie uwagi pracuje tylko te dziudzie co są przez łożko wiązane albo z prezesem, ale z współwłascicielami. towarzystwo wzajemej adoracji. jak zaczynasz rozmowe i wchodzisz gleboko w temat, to niewidza Pani Dyrektor Marketingu naprawde poraża viki

wioletta

niestety wiekszość negatywnych opinii to prawda. w finesie kilka lat pracują tylko te osoby których wiązą nieformlne układy. np szefowa marketnigu to kochanka prezesa wiec jej wszystko wolno i długo pracuje. chcesz pracowac w finesie- mów Pani od marketingu jaka jest boska, ładna (obrzydliwie brzydkie babsko, ale co sie nie robi dla pracy). kariery w fines nie zrobisz, szefowa marketingu na to nie pozwoli. lepiej uderzac o pracę do QS-a

pracownik

Nie mogę uwierzyć w niektóre posty. Jestem przekonana, że piszą to osoby które zostały np. zwolnione za mówiąc wprost "nic nierobienie". Krótko mówiąc ...Firma rzetelna, uczciwa, atmosfera otwarta i przyjazna. Prezes ok, zarobki ok, osoby które się wyróżniają i coś potrafią - zostają zauważone i docenione. Firmie bardzo zależy na dobrych relacjach z agentami. Zdarzają się przypadki że klient trafi do kogoś innego ale zazwyczaj dlatego, że poszedł do innego biura - a przecież to jego prawo. Pozdrawiam

doktor

Od dawna baza klientów wycieka z Fines, jest ogóle przyzwolenie prezesa Piotra na odbieranie wypracowanych klientów przez agenta na rzecz innego banku np. Meritum. Od dawna agenci zgłaszali problem zabieranej bazy ale co z tego. Co do zwolnień? Doprowadzają do tego że sam się zwalniasz. hahahaha. Pozdrowienia dla Pana Amber gold Dworakowskiego...

Pipi

Ostatnio była za dyma w ceńtrali bo baza klientow wyciekła na zewnątrz . Były zwolnienia

młoda

są umowy na czas nieokreślony ale jakie ma to znaczenie, mi należał sie 14 dniowy a zwolnili z dnia na dzień . na szczęście dają odprawę bo jak pracować w takiej firmie na okresie wypowiedzenia, boją sie, że zaczniesz działać na ich szkodę .

młoda

nie polecam , większość złych rzeczy to prawda, wszyscy sztucznie uśmiechnięci udaja wielką rodzi ne ale trzęsą portkami na widok prezesa który zwalnia pracowników jak ma zły dzień ot tak, strasząc wszystkich ze ich zwolni, zero pochwał tylko same opr.. praca fajna tylko szefostwo do d.. co do wynagrodzenia chyba nie mozna narzekać ale spac ze świadomością że może dziś w nocy prezes nie może zasnąć i mnie zwolni - nie dziękuję . ps. pani z marketingu to zona prezesa dlatego tak sie stawia i mądrkuje jakby zjadła wszystkie rozumy

ania
@młoda 04.03.2015 17:16
nie polecam , większość złych rzeczy to prawda, wszyscy sztucznie uśmiechnięci udaja wielką rodzi ne ale trzęsą portkami na wid...

co za bzdury… w firmie pracuje 80 osób, większość już od lat. Jest kilka stanowisk które rotują bo ciężko znaleźć kogoś rozsądnego kto oprócz plotkowania o innych ma ochotę popracować. Z firmy nikt sam się nie zwalnia. Moim zdaniem świadczy to i o wysokości zarobków ( specjaliści w dużych korporacjach w Trójmieście nie zarabiają tyle) oraz o atmosferze w pracy. Najgorzej jak trafi się ktoś kto najpierw popisze się niekompetencją a potem chcąc zemścić za to, że został zwolniony wylewa żale w internecie. Ale cóż. Słowo przeciw słowu. Polecam osobiście się przekonać a najlepiej popytać osób pracujących w Fines. Pozdrawiam

TAMARKA81

wie ktoś może którego dnia marca i kwietnia 2015 organizowane będa szkolenia wstepne dla franczyzobiorców w Sopocie?

viktor75

niestety, fines to porazka, głownie markietigowa. szefowa marketingu zna sie na butach ale nie na marketingu. to najslabszy punkt tej firmy

szurlik

czy Wy również uważacie że tego typu agencje kredytowe jak Fines na Polskim rynku rzeczywiście się sprawdzają i mają swoją szanse powodzenia w przyszłości ? jak narazie widać dość wyraźnie , że mają oni co raz to więcej nowych klientów, więc i binzes im się kręci co raz lepiej. Ciekawe ile potrwa jeszcze taka tedencja

smerfetka

popieram smerfa ważniaka z poprzednich wpisów, dobre pytanie zadał, ja również nie chcę pracować jako agent i szukam w takiej branży (moja ulubiona) jakiegoś innego lukratywnego zajęcia. możecie dać znać kochani jeśli wiecie cokolwiek o innych obecnie wolnych stanowiskach pracy w tej firmie? pozdrawiam i dziękuję

monia

fines to szczyt niekompetencji, szczególnie dział marketingu. kto zatrudni tam ta szkaradna babe, ktora przesuchuje kandydantów. siano z butów, nos zadarty a głupota tej brzyduli az boli.

pracownik

Współpracuje z finesem i nie ma co narzekać ;) wiadomo mogli by lepiej płacić ale przy większych kredytach nie jest aż tak źle , akurat mój rewgionalny jest bardzo miły ;) na infolinii bardzo miłe osoby , zawsze doradzą , są wysoko wykwalifikowane i zawsze odpowiedzą na nurtujące nas pytania ;)

Oli

Najlepsza firma na rynku godna polecenia tak Klientom jak i nowym Agentom. Płaci na czas i szybko, a i obsługa infolinii no prawie zawsze sympatyczna i rzeczowa.

zadowolony współpracownik Fines

może jakieś konkrety?nie płacą prowizji,nie ma wsparcia? bo taki post wygląda jedynie na świadome robienie złego PR przez konkurencję,ja jestem bardzo zadowolony z współpracy z Fines

całeszcześciejuzniepracuję

Pierwsza zasadnicza kwestia: istnieje różnica między pracować a współpracować z Fines.Nieprzyjemność pracy w tej firmie była mi niestety dana.Praca jako Regionalny Kierownik Sprzedaży. Atmosfera w firmie- bardzo sztuczna, Regionalni się nie lubią, wielu nieznosi Dyrektorki- która zachowuje się jak głupia lala (tak tez wygląda) i jej praca poza tym że jeździ po całym kraju - nie polega na niczym.Z jej strony merytorycznego wsparcia- brak.Regionalni w większości jej nie znoszą ( o czym mówią za jej plecami)- ale wszyscy się uśmiechają na jej komendę.Praca sam w sobie jest ok- odwiedzanie podległych biur w terenie, motywowanie do sprzedaży- Agenci są naprawdę ok, są jednak regiony gdzie byli bardzo zaniedbani i potrzeba sporo czasu by zwiększyć sprzedaż.Prezes oczekuje rezultatów w bardzo krótkim czasie- kilka przykładów pokazało jak się to kończyło.Jeżeli chodzi o całą otoczkę- masakra.W gorszym regionie szans na premię nie ma, bardzo niska podstawa.Narzędzia pracy są dobrej jakości.Jednak pomimo zadaniowego systemu pracy, Dyrektorka oczekuje rozpoczęcia pracy, dokładnie o godz 9- nawet jeżeli pierwszy punkt jest zlokalizowany kilkaset kilometrów od miejsca zamieszkania, podobnie z końcem pracy.kilkugodzinne raportowanie z wklejaniem zdjęć (pomimo GPS w samochodzie)-zajmuje prawie wszystkim pól niedzieli.Dodatkowo comiesięczne spotkania na drugim końcu kraju- o niczym, w beznadziejnej atmosferze(zasługa Pani Dyrektor)- wracasz po 2 dniach w środku nocy, żadnego dnia wolnego, żadnych pieniędzy za nadgodziny- od rana do pracy.Nikt nie szanuje czasu prywatnego [usunięte przez moderatora] .Nie polecam- chyba że będziesz pracować w dobrym regionie, nie masz rodziny i lubisz zasuwać dla idei.Ja dziękuję.Właściwie gdyby podstarzałą, niespełnioną życiową Dyrektorkę ktoś zastąpił- w firmie byłoby znaczniej lepiej.

Agent

Potwierdzam Kiedyś byłem z QS, potem pisałem dla Finesa i powiem Wam że gorszej firmy nie znam. QS ma się już lepiej wiec wracam do nich. Tam mnie nie oszukują Pz

manager

NIE polecam tej firmy, jeden z najgorszych brokerów kredytowych na rynku. ZERO profesjonalizmu, pomocy, wsparcia, kompletna żenada!

Agenciara

Płacà i to bardzo dobrze i na czas, mam pośrednictwo kredytowe, wspòłpracuję z nimi od 2 lat, nie mam żadnych zastrzeżeń.

ewa

Jak to 0 kasy? nie placa za wykonane umowy kredytowe? planuje tam dolaczyc ale na dzialalnosci gospodarczej. wy pracujecie na umowe o prace? prosze o jakies info...

dhmara

Lipa praca caly czas chorowa i 0 kasy za to

lipin

beznadziejna korporacyjna praca

nana

nie polecam pracy w firmie. Szkoda gadać

ilona

lipa praca

Zostaw opinię o Fines S.A. - Sopot

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fines S.A.