Rapid Finance Polska Sp. z o.o.
4 706 6 1

Opinie o Rapid Finance Polska Sp. z o.o.

hehe

Wszyscy uciekają, firma stoi w miejscu od co najmniej kilku lat i w stosunku podejścia do klienta i w stosunku podejścia do pracownika.

Julita

@była, moja działalność na forum nie jest związana z firmą Rapid Finance Polska, gdyż jestem moderatorem forum Gowork.pl. Do moich zadań należy aktywny udział w dyskusji na forum, który ma zachęcić osoby znające firmę do wypowiedzi. Jako moderator dbam o przestrzeganie regulaminu przez użytkowników, informuję o nowych ofertach pracy i aktualnościach z firmy.

Julita

@Hdj, czy duża ilość pracy była nagradzana na przykład pozapłacowymi benefitami? Mam tu na myśli dofinansowanie do karty sportowej lub wyjazdy integracyjne? A może pracownikom Rapid Finance Polska zapewniane były dodatkowe premie? Jakie wymagania należało spełnić, aby je otrzymać?

Pracownik
@Julita 30.08.2018 23:02

Zacny zart

Pracownik
@Julita 30.08.2018 23:02

Julicie zebralo sie na żarty

była
@Julita 30.08.2018 23:02

Julita? Jaki jest Twój cel? Poszłaś sobie stąd to poświęć się nowej pracy. Niżej czytałam, że praca jest ciężka! Wielkie żarty. Na pewno nie na CC, może na sprzedaży lub windykacji (usunięte przez administratora)ale też lepiej płaci. Tylko pytanie - czemu nikt z CC nie chciał iść na windykację jak była rekrutacja?? Przecież zarabiają dwa razy więcej! Jak jesteś leniem to się nie przyznawaj do tego. Jestem obecnie w konkurencji, zarabiam więcej, jednak Ci ludzie i Ta atmosfera niezastąpiona! Pozdro dla Kryśki!

Pracownica
@była 03.09.2018 22:16

Julita ma wielki żal do firmy, bo chciała wrócić, ale nikt jej nie chciał przyjąć :D Teraz wylewa tu swoje bóle. Co Julitko myślałaś że pójdziesz w inne miejsce i tam każdy będzie tańczyć jak ty zagrasz? U sąsiada trawa zawsze wydaje się zieleńsza ;) Każdy pracodawca ceni lojalnych pracowników i w każdej pracy są swoje plusy i swoje minusy. Nigdzie nie ma idealnie, a jeśli ktoś piszę, że ma w pracy idealnie, to ściemnia. I zgadzam się z poprzednikiem poświęć się nowej pracy zamiast wylewać tu swoje żale.

Hdj

Dajcie już spokój z tym (usunięte przez administratora). Wszyscy odchodzą, a przychodzą niczego nieświadomi ludzie, bo w ogłoszeniu nie ma żadnych wymagań. Ale oni też szybko się orientują, że jest dramat. Atmosfera tragiczna, do tego bardzo dużo pracy.

Ghsk

Dajcie już spokój z tym pisaniem postów na zamówienie. W firmie od jakiegoś czasu nie dzieje się najlepiej, nie ma miesiąca, żeby nie odchodziło po kilka osób. (usunięte przez administratora) Do tego brak jakiegokolwiek socjala, czyli Multisportu, opieki medycznej, premii rocznej, bonów na święta, wczasów pod gruszą itp. Inna sprawa, że praca ciężka nie jest, jednak jest jej dużo, a nawet przez to, że ludzie odchodzą coraz więcej. Do tego atmosfera też pozostawia wiele do życzenia, kierownictwo jest z reguły "bardzo miłe" i uśmiechnięte. Do tego dochodzą kamery, liczniki czasów przy komputerze, absolutny zakaz wyjmowania telefonów za co są nagany itd. Mam nadzieję, że tego wpisu gowork nie usunie i go opublikuje, bo do tej pory niewygodne wpisy są cenzurowane lub usuwane całkowicie.

matrioszek
@Ghsk 21.03.2018 14:18

Skoro Ci tak źle, to dlaczego się nie zwolnisz?

Pozytywik
@Ghsk 21.03.2018 14:18

Jak przyjmowali cię tu do pracy też nie było "jakiegokolwiek socjala, czyli Multisportu, opieki medycznej, premii rocznej, bonów na święta, wczasów pod gruszą itp." i jakoś ci to nie przeszkadzało! A teraz co? Nagle w piórka obrosłeś? Nikt cie tu na siłę nie trzyma. A ludzie nie odchodzą z tego powodu, że nie ma socjala. Jedni odchodzą inni przychodzą, to normalna kolej rzeczy. W każdej firmie nawet tej z wypasionymi sojalami jest rotacja pracowników. Ale przecież skąd ty to możesz wiedzieć? :)

Liczarka
@Ghsk 21.03.2018 14:18

Ja nie mam liczników czasu przy komputerze! Protestuje!

Hk
@Pozytywik 22.03.2018 15:49

Pozytywiku, to napisz mi proszę z jakiego powodu ludzie odchodzą z rapida w takich ilościach, jeśli nie chodzi o pieniądze? No może jeszcze przez super atomsfere, a co poza tym? Tylko nie pisz o rotacji, bo to nie są pojedyncze osoby. W pracy chodzi o to, żeby zarabiać, a tu jest z tym krucho. A socjal jest w zdecydowanej większość firm standardem, ale wg Ciebie, to nie jest ważne. No pewnie.. i wydaje mi się, że z pracy, z której ludzie są zadowoleni nie odchodzą, bo jest rotacja. Ale skąd Ty możesz o tym wiedzieć?

Jak Sprite pragnienie
@Hk 23.03.2018 08:00

HK Aka ja mam tak, - widać że, tylko jedną osobę tu ściska i piecze. Gratuluję stanowiska w biedrstonce, ale ale jak już chcesz coś napisać to przemyśl, nie kopiuj ze strony toczka w toczkę no chyba że, jedyną zaletą twą jest kserowanie. A przede wszystkim rozróżniaj wielkość przedsiębiorstw bo porównujesz Rapid do firmy >500 x większej, która dodatkowo odbudowuje się wizerukowo po wtopie z przed 15 lat i walczy z inną firmą (niemiecką) o udział w rynku.

Pozytywik
@Hk 23.03.2018 08:00

Hk bez przesady!!!! 4-5 osób na taką firmę, to żadne ilości. To nawet mniej niż NORMA!!! Kolejne 8 przyszło :)

bylyrapidowiec
@Pozytywik 26.03.2018 11:59

Jak ja pamiętam swoją przygodę z tą firmą to atmosfera była nie tylko drętwa, ale momentami wręcz przytłaczająca. Do dzisiaj pamiętam, jak inni wytykają innym błędy, przy czym bardzo często Ci wypominający też nie znali dobrze procedur :D Praca ciężka nigdy nie była, ale czasami atmosfera była po prostu trudna, nie rozumiałam zachowań niektórych osób, ich podejścia do innych i pracy.

złośnik123
@bylyrapidowiec 30.03.2018 01:56

Zgadzam się, nigdy nie rozumiem osób, które mi wskazywały błędy, a te same osoby robiły nieraz znacznie poważniejsze błędy - nie wiem po co takie wzajemne wytykanie ma na celu, może niektórzy nudzą się w tej pracy ??

telefonistka

To jest w kocu zakaz posiadania telefonów komórkowych przy sobie. Mają być zamknięte w szafce na klucz. Jesteśmy odcięci od świata, od rodziny. Zobaczymy co na takie naruszenie praw pracownika powie PIP a RPO na naruszenie godności osobistej. Ja rozumiem zakaz używania telefonów komórkowych. Ale między używaniem a posiadaniem jest delikatna różnica. To że ktoś popełnił błąd nie może oznaczać kary dla 30 osób! Komuś odbija. I to wbrew polskiemu prawu. Wbrew wolności człowieka. Wbrew jego godności. Wbrew polskiej konstytucji!

Eheheh
@telefonistka 27.04.2018 21:21

Jak Ci nie odpowiadają zasady, które zaakceptowałaś już wcześniej to możesz się zwolnić. Poza tym nikt nie każe Ci trzymać telefonu w szafce. Na przerwie możesz z niego korzystać w kuchni lub na zewnątrz. Przestań pisać głupoty i zajmij się robotą.

Pracownik
@telefonistka 27.04.2018 21:21

no proszę wygląda na to, że w dzisiejszych czasach telefon komórkowy stanowi godność i wolność człowieka... ale ubaw :D poza tym poco tobie telefon w kieszeni, skoro i tak nie możesz go używać? :D Podpowiesz może gdzie w polskim prawie jest mowa o tym, że pracodawca nie może zabronić używania prywatnych telefonów w pracy? Może powinnaś zostać politykiem, oni też czasem takie farmazony plotą :D

DawnoTemu
@Pracownik 03.05.2018 11:51

Niektórzy mają np. powiadomienia o konieczności wzięcia leków o konkretnej godzinie, to bardzo ważna sprawa i w tym przypadku odebranie takiej możliwości jest sytuacją zagrażającą zdrowiu.

Pracownica
@DawnoTemu 25.07.2018 21:31

bez przesady z tą sytuacją zagrażającą zdrowiu. Siedzisz cały dzień przed komputerem. W prawym dolnym rogu znajduje się zegarek. Jeśli musisz wziąć lek o konkretnej godzinie, to chyba wiesz, która to ma być godzina? Patrzysz na zegareczek i jak wybija twoja godzinka bierzesz lek i tyle.

DawnoTemu
@Pracownica 26.07.2018 09:09

Kwestie zdrowotne kwintujesz - bez przesady - ? Jesli pracownik ma dobrze wykonywać swoją Pracę fajnie gdyby miał podstawowy komfort. Sytuacja w której mam dziecko w domu / szkole przez niemożliwość posiadania telefonu informacja o tym ze coś się stało ma dotrzeć za kilka godzin?

Julita

@Zainteresowany, firma Rapid Finance Polska prowadzi obecnie rekrutację na stanowisko Konsultanta ds. Obsługi Klienta. Wymagany jest uśmiech, zaangażowanie w pracę, dobra dykcja, poprawne posługiwanie się językiem polskim oraz sprawna obsługa komputera. Czy będziesz rekrutować na to stanowisko?

Zainteresowany

Konkurencja tak bardzo się uaktywniła i inspiruje do pisania? Może wiecie coś o ofertach w firmie?

Administrator

W czasach korzystnej dla kandydatów sytuacji na rynku, atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz ważniejszą rolę. Czy tak samo jest w Rapid Finance Polska Sp. z o.o.? Podzielcie się swoimi wrażeniami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

Jacek

Firma ma rację, że nie pozwala na używanie telefonu w czasie pracy. A jak nie było komórek to jakoś żyliście?

Janusz

Czy żal za strata pracy w firmie tak ciągnie byłych pracowników?

A ja mam tak!

nagroda roczna Pakiety sportowe i zdrowotne dofinansowanie sali gimnastycznej, boiska, basenu dla grupy pracowników zapomoga bezzwrotna w związku z trudną sytuacją finansową zapomoga bezzwrotna w związku z poważną chorobą zagrażającą życiu nieoprocentowane pożyczki na cele mieszkaniowe paczki świąteczne dla pracowników świadczenia w postaci zasilenia karty przedpłaconej oraz paczki świąteczne dla emerytów świadczenia dodatkowe w postaci zasilenia karty przedpłaconej, np. na Święta Bożego Narodzenia wyprawka dla noworodka wyprawka szkolna dla pierwszoklasistów świadczenie w postaci zasilenia karty przedpłaconej w okresie rozpoczęcia roku szkolnego dla dzieci kontynuujących naukę zapomogi dla dzieci z orzeczeniem o niepełnosprawności, np. na zakup sprzętu rehabilitacyjnego, terapii czy rehabilitacji wakacyjne turnusy rehabilitacyjno-rekreacyjne dla niepełnosprawnych dzieci polisa na życie dla dzieci zmarłych pracowników obozy językowe dla młodzieży kolonie w górach i nad morzem dla dzieci paczki świąteczne dla dzieci

misio pysio
@A ja mam tak! 23.03.2018 08:13

a w jakiej firmie ?? :)

Kk

Jakież to przykre, że gowork usuwa lub cenzuruje większość niewygodnych postów...

matrioszek

A ja miło wspominam Rapida, czasami bywało gorzej, czasami lepiej, jednak warto czasem wrócić do starych dobrych czasów. Atmosfera niepowtarzalna, główny problemem na cc jest to, że na sile trzymają ludzi, którzy się do tej pracy nie nadają, typu „ciepłe kluski” „tzn się powiem tak” i innych którzy chrapią na wieczornych zmianach, zamiast wziąć się do roboty... autentyk! To chyba najgorsza frustracja jak ktoś zarabia tyle co Ty, a nic nie robi, albo nie wysila się wcale i ma totalnie wywalone. Nawet teraz z tego co mi wiadomo te osoby dalej siedzą, bo im wygodnie. Zero ambicji i zaangażowania. Swoją drogą firma jest dalej jedną z większych instytucji finansowych oferujących pożyczki krótkoterminowe w PL, dalej ma mnóstwo klientów i fajne promocje, wiec fajnie brać udział w rozwoju tej firmy, czasem tęsknie za tym :D

Julita

@Nick nie musisz się zgadzać z każdą opinią, bo każdy ma prawo mieć swoje zdanie i inaczej odczuwać pewne sytuacje. Skoro jesteś niezadowolony z pracy w firmie Rapid Finance Polska to może napisz czego od niej oczekujesz, żeby być zadowolonym jak inni użytkownicy?

beton

A ja sobie bardzo cenię pracę w Filarum. Może jedynym minusem są zarobki - (usunięte przez administratora)na rękę, ale pod względem warunków (nowoczesne, przestronne czyste biuro, dostęp do kawy/herbaty/wody) bardzo dobrze. Tylko czasami osoby tam trafiające widać traktują pracę głównie jako miejsce pogaduch i wygłupiania się(usunięte przez administratora). Czasami inni trochę obgadują niektórych, ale to już jest norma. Team-leaderzy pomocni i wyrozumiali.

Magda
@beton 30.01.2018 01:02

Szkoda, że dodajesz tą opinie posługujesz się nickem. Myślę, że zarząd mógłby Ci podziękować za tą jakże pomocną opinię gdybyś się przedstawił. Już był taki jeden co się spinał i nie wyszło mu to na dobre. A jeśli zarobki złe to zawsze można poszukać nowej pracy gdzie na pewno Cię docenią.

mkkk
@beton 30.01.2018 01:02

Taak. Dostęp do kawy, herbaty, no rzeczywiście zyc, nie umierac. Chyba w pracy chodzi przede wszystkim o to, zeby zarabiac pieniadze. A jeśli dla kogos (usunięte przez administratora) po 2-3 latach pracy bez żadnych dodatkowych benefitów (opieki lekarskiej, multisportu itd, co w dzisiejszych czasach jest standardem praktycznie wszedzie), bez trzynastek, (usunięte przez administratora), premii i innych dodatkow, co tez jest standardem oraz przy prawie zerowej możliwości awansu, rozwoju i jakiejkolwiek podwyżki to gratuluje poczucia humoru :) Mnie na szczescie od kilku miesięcy już tam nie ma i wszystkim zycze tego samego, bo mam kontakt z niektorymi pracownikami i nadal nic sie w tej kwestii nie zmienilo. Nie dziwi fakt, że ludzie odchodza na potege, a nowych za bardzo nie przybywa.

Wuj
@Magda 30.01.2018 23:04

Po co Magdo tam siedzisz i marudzisz? Idź i nie psuj innym nastroju ciągłym narzekaniem....

Guest
@Magda 30.01.2018 23:04

Magda, odejdź nie marudź. Niektórym ulży.

CzwartekO15
@beton 30.01.2018 01:02

Nauczyłbyś się wreszcie procedur, zamiast pisać te farmazony o innych. Firma beton i pisanie o tym, że zaletami jest "nowoczesne biuro", czy też dostęp do kawy, to jest po prostu dramat.

Noname
@Guest 01.02.2018 15:37

Nie rozumiem tego hejtu na Magdę. Jedna z niewielu ogarniętych w tej pracy. Jest sporo innych osób szczególnie z płci męskiej skutecznie psujących atmosferę.

eM
@beton 30.01.2018 01:02

Nie ma to, jak wylewać swoje personalne żale na temat współpracowników na forum o pracodawcy :D Zamiast porozmawiać, podejść do kogoś, to lepiej pisać bzdury na forum publicznym i to w dodatku anonimowo. Żądasz od kogoś, żeby podał swoje prawdziwe imię i nazwisko, a sam/a ukrywasz się pod mało wymownym nickiem. Jak ja się cieszę, że od czerwca nie pracuje w tym miejscu, takie zachowania, jakie prezentujesz pokazują wymownie, jaka atmosfera panuje w Rapidzie.

Magda

Przykro mi bardzo, że mam na imię Magda. Opuszczam tą dyskusję. Jesteś beton i cienias bo nie potrafisz w oczy powiedzieć komuś prawdy tylko żale wylewasz w Internecie. Pij sobie dalej tą kawę/ herbatę/ wodę w nowoczesnym i przestronnym biurze. Nie zapomnij ogarnąć procedur i przychodzenia na czas do pracy.

omajgad
@mkkk 31.01.2018 22:54

@mkkk "oraz przy prawie zerowej możliwości awansu" - a co zrobiłeś, żeby to mieć?

Hk
@omajgad 02.02.2018 10:25

Jeśli pracujesz lub pracowales w tej firmie to wiesz, że co byś nie zrobił i jakbyś się nie starał to nadal nie masz możliwości awansu, ewentualnie z mlodszego specjalisty na specjaliste lub że specjalisty na starszego specjaliste, czyli wtedy masz 2 razy więcej obowiązków, ale warunki pracy i pensja się oczywiście nie zmieniają. Taki super awans na papierku.

Costusmierdzi
@Hk 02.02.2018 16:48

Chyba nie jest tak źle skoro siedzicie tam dwa, trzy czy więcej lat.... Czasem zamiast non stop plotkować i nastawiać innych wrogo przydałoby się popracować.

bobik
@Magda 02.02.2018 08:44

Magda na liderkę!

zmęczony
@bobik 08.02.2018 07:11

Z deszczu pod rynnę lepiej nie wpaść..... Generalnie za obecną kasę to chyba nie ma na co narzekać poza atmosferą. A jak ryba zaczyna się psuć to od głowy i zarząd powinien coś z tym zrobić.

Kopo

Dlaczego tak uważasz?

normalny
@Kopo 11.02.2018 14:03

Bo wszyscy tylko każą ciągle robić! A sprzedaż i windykacja ma premie.(usunięte przez administratora)

eM
@normalny 14.02.2018 19:01

(usunięte przez administratora) Naprawdę, cieszę się, ze z tej bajki odszedłem, bo ten wątek idealnie pokazuje Wasze podejście do innych ;)

oj
@eM 15.02.2018 22:19

oj Krystian....

eM
@oj 16.02.2018 21:20

Bardzo mi przykro, nie mam na imię (usunięte przez administratora) :) I nie pracuję w RF od kilku dobrych miesięcy, to była najlepsza decyzja, jaką podjąłem w życiu.

Szok
@oj 16.02.2018 21:20

Myślałam, że tylko klienci nie potrafią czytać ze zrozumieniem...

inwigilujitaknieogarniesz
@Szok 18.02.2018 09:30

Jak widać (usunięte przez administratora) nieleniących się działów, którzy zamiast zająć się swoją pracą, to piszą tu pozytywne komentarze również ;D

Nope
@inwigilujitaknieogarniesz 19.02.2018 18:52

Trzeba cos robić przez 8 a znudziło się przeglądanie facebooka na służbowym laptopie :D

ona
@beton 30.01.2018 01:02

W końcu ktoś cos napisał o głównej atrakcji firmy czyli pani (usunięte przez administratora)

On
@ona 03.03.2018 23:38

Dobrze, że o Tobie nikt nie napisał. Bo kiedy tu byłaś to tylko siałaś ferment i wszystkich przeciwko sobie podburzałaś. A tak psioczyłaś na rapid, a teraz koniecznie chcesz wrócić. Żenada ;)

kopyto
@On 04.03.2018 17:48

NO, (usunięte przez administratora) rozwaliła swój zespol po mistrzowsku, nikt u niej juz nie chce pracowac

R
@kopyto 05.03.2018 07:03

Zacznijmy od tego, że pracować w ogóle nikt nie chce, a na podwyżki u każdego język na wierzchu, w dzisiejszych czasach za darmo nic nie ma. A jeśli nie radzisz sobie w pracy, to jedyne co ci zostaje, to siedzieć na tym forum i pisać takie głupoty!

eM
@R 05.03.2018 18:34

(usunięte przez administratora)Zamiast pisać ciągle te pierdoły na forum, weź się za robotę. Bo ani Tobie, ani Twojej koleżance też pożal sie boże(usunięte przez administratora)nie udaje się jakoś ludzi zachęcić, żeby zostali. Wszyscy się zwalniają i nie chodzi o to, że są to nieporadne osoby, po prostu wszyscy doskonale wiedzą, że ta firma nie daje ŻADNYCH szans na rozwój, a wręcz uwstecznia. (usunięte przez administratora) I przestań pisać te żałosne komentarze, wszyscy wiedzą, kto je pisze i tylko płaczą ze śmiechu, jak tu wchodzą żeby je przeczytać :D Żenada. :D

eM
@eM 06.03.2018 08:24

Cóż, widzę ze mój komentarz został ogołocony o informacje co do najgorszych liderów w firmie, jak już i było do przypuszczenia. Uważajcie na ta firmę, jedyny dział na którym jest normalna atmosfera i przełożeni to Dział Obsługi Klienta. A najlepiej firmę cała omijać szerokim łukiem. Stagnacja to jedyne słowo które opisuje dobitnie to miejsce.

eM
@eM 06.03.2018 08:24

I dodatkowo, nie oczekujcie od firmy zbyt wiele, w momencie w którym osoby na stanowiskach zamiast zająć się faktycznie zmianami, spędzają czas na tworzeniu multikont, fikcyjnych odpowiedzi na realne zarzuty i fałszywe polubienia swoich komentarzy.

Obelik$
@eM 07.03.2018 20:14

Brak mi słów, opluwasz wszystko dookoła, a wydaje mi się że w łupie byłaś u ów-no widziałaś, tylko głośno krzyczeć umiesz. Chcesz tylko ferment siać jak ten Stalker co był obrażony, że mu nie pozwalano stalkować koleżanek (podziękowania dla Admina za wycinanie głupoty) . Kochana weź się w garść i złóż kwita jak jest tak źle , przestań bezzasadnie wyssane z palca informacje tu wrzucać. Krzyczysz zwolnijcie tego, tamtą. I co eM na liderkę? :D To jest firma finansowa, a psiocząc na lewo i prawo. Hmm wątpię by ktokolwiek zechciał powierzyć ci sekret a co lepsze zarządzanie zespołem i mam nadzieję, że znajdziesz swoje wymarzone miejsce pracy, ale proponuję zmiany zacznij od siebie i weź się do roboty. Uprzedze twój żal wylewny, nie jestem Liderem, tylko szeregowym pracownikiem i mamy Ciebie dość.

Alicja
@eM 07.03.2018 20:14

http://szuman.eu/2014-05-08-jestes-mucha-czy-pszczola.html Poczytaj sobie krótką lekturkę i powiedz sama sobie kim Ty jesteś pszczołą czy muchą.

eM
@Obelik$ 08.03.2018 11:30

Nie wiem o kim mówisz jak umiesz czytać ze zrozumieniem to wyciągniesz wnioski, że prawie od roku nie pracuje w tej firmie i jestem mężczyzną. Ps skoro wszystkim tak źle z tą o kim piszesz to może strajk ogłoś głodowy albo petycje podpiszcie.... myślę, że każdy powinien się zająć sobą. Potwierdza to tylko moją opinie o tej firmie, że kazdy jest obłudny i tyle.

eM
@eM 08.03.2018 18:31

Hej, dlaczego piszesz w moim imieniu? Nie ja pisałem ten komentarz, darujcie sobie podszywanie się pod innych ludzi. (usunięte przez administratora)nie mam zamiaru już pisać żadnych komentarzy bo widzę, ze ktoś znalazł sobie zabawę w podszywanie się pod innych. (usunięte przez administratora);D

Luks
@eM 08.03.2018 18:31

Skoro od roku nie pracujesz w tej firmie, to po co w ogóle się tu wypowiadasz? Każdy normalny człowiek dawno by zapomniał o starej pracy i rozwijał się zawodowo gdzie indziej. Wygląda na to, że nie masz własnego życia :D A skoro tak, to raczej nie jesteś wiarygodnym i rzetelnym opiniodawcą na temat tej firmy :) Odpuść sobie obrzucanie innych błotem, a na pewno wyjdziesz na tym korzystniej ;)

MOM HOROM CURKE
@Luks 09.03.2018 10:45

Pisze bo może tęskni, może jak to znamy po ludziach z Windykacji, nowa firma a nie ma biura, tylko w mieszkaniu się pracuje, zima czy upał jeden pies, człowiek na człowieku siedzi, jeden koedukacyjny kibel, socjalne rzeczy za swoje pieniądze a bonus to połowa tego co mamy tu. Nie dziwię się, że trudno zapomnieć Rapid xD

nowa
@MOM HOROM CURKE 09.03.2018 13:31

Jestem nowym "narybkiem" - cieszę się, że nie czytałam tego wcześniej bo na pewno bym zrezygnowała. Na razie mogę powiedzieć: ja polecam a jeśli komuś jest tu źle to z własnej winy. Prawdą co prawda, ze zarobki mogą być większe Panie prezesie :)

Haha
@nowa 10.03.2018 22:43

Przyszła i już chce kokosy zarabiać. Śmiech na sali :DD

misio pysio

a Iron Irenka dalej na posadzie ?? Dalej traktuje firmę jak swoje podwórko ?? No szkoleń jestem ciekawy bo było jedno z szefową z za Buga z BHP co trwało 15 min hihih a teraz z czego szkolą ?? Jak szybko pisać na czacie ?? Dalej się dostaje nagany i wylatuje za używanie telefonu ??

daf
@misio pysio 17.02.2018 14:39

da się korzystać z telefonów, czasem tylko marudzą

Okropnie

Już mam dość! Ile można narzekać? To jest normalna firma! Szczególnie polepszyło się za ostatni miesiąc. Atmosfera — super! Środowisko — wspaniałe! Warunki pracy — cudowne! Czego nam brakuje? Przerw? 55 min na 8 godzin! A tak naprawdę, to nikt nas szczególnie nie pilnuje. Rozwoju? Za ostatni rok mamy kilka awansów. Pieniędzy? Niektóre działy mają całkiem niezłe. A pozostali bardzo się nie przepracowują. Spokój, cisza, komfort. Myślę, jak by wszyscy były zaangażowane w rozwój firmy (a nie 3 osoby), to zmiany nastąpiliby szybciej. A tak musimy czekać, aż mniejszość porwie sobie żyły, żeby większość wreszcie się uspokoiła.

Nick
@Okropnie 04.12.2017 16:47

Atmosfera — super! ( mozna 8h patrzec w komputer! i nie musiec z nikim rozmawiac, przelozenia dbaja aby byla cisza). Środowisko — wspaniałe! (Zawsze usmiechniete, serdeczne "dzien dobry" na powitanie - moze gdzies u konkurencji?) Warunki pracy — cudowne! (Jest toaleta!! Hip hip hura! I biezaca woda!) Czego chciec wiecej?

Julita

@Luk masz problem z zalogowaniem się do własnego konta? Skoro masz taki problem to dzwoniłeś na infolinię, żeby wyjaśnić, co było przyczyną takiej sytuacji? Minęło kilka dni. Czy nadal nie możesz się zalogować do swojego konta?

Luk

Nie można się zalogować na Rapida?

Julita

@tyty w komentarzu widać, że są napisane te pozytywne zmiany. @Okropnie też napisał, co poprawiło się w firmie Rapid Finance Polska. Ale ewentualnie można coś dodać na temat tych szkoleń. Faktycznie tylko zmiana managera doprowadziła do tak dużej poprawy w firmie?

987

Firma ma negatywną reputację...owszem. Trudno. Ostatnio dużo się jednak tam dzieje. 1. Wreszcie zwolnił się manager, przez którego wszystko stało 2. Ludzi zaczęli współpracować między sobą 3. Wprowadza się mnóstwo zmian, które mają na celu polepszyć warunki pracy 4. Ruszyła praca nad dużym projektem 5. Atmosfera polepszyła się 6. Ludzie się otworzyli 7. Wprowadzane są różnego rodzaju szkolenia Nie było dobrze. Ale starają się to zmieniać. Chyba o czymś to świadczy?

tyty
@987 22.11.2017 12:04

Napisz proszę chociaż jedną z tych mnóstwa zmian na lepsze oraz jakie są szkolenia poza BHP :)

Haha

Ocena 1 z 250 ocen, następnego dnia ocena 4 z 450. Serio?

Fg
@Haha 09.12.2017 20:47

I zaczęły się hurtem same pozytywne komentarze :D ja jakoś tych zmian na lepsze nie zauważyłem, no ale może wszystko przede mną.

Obelik$

W ostatnim czasie doszło do wielu zmian. Są lepsze pieniądze w dziale gdzie pracuje. Firma ma duże aspiracje do normalności ale @Okropnie, wydaje mi się, że więcej osób pracuje na rozwój Filarum. Warunki na biurze... idealne. Przerw nikt się u nas nie czepia, sala czysta, toalety też. W kuchni masz wszystko czego potrzebujesz. Jest super atmosfera. Nawet choinka stoi już na sali. Ciekawe czy będą bony na święta w tym roku jako nowość?

Asterix
@Obelik$ 06.12.2017 09:19

Ja juz dostalem bony, a kolega oddal mi swoje za 2 butelki wodki

Haha

@okropnie, najpewniej jesteś kimś wyżej postawionym, kto jeszcze w dodatku uważa innych za śmierdzących leni. Prawda jest taka, ze ta firma to porażka, skoro nawet operacyjna nie wie, ze można składać wniosek przez telefon z klientem o pożyczkę... Najpierw weźcie się za porządki na gorze, a później dopiero piszcie, ze zaangażowane są może z 3 osoby. Zenada.

Haha

Rozumiem, że tutaj się zebrali wszyscy niezgodne... To normalne, że ludzie wylewają swoje żali. Ale czemu nikt nie wspomina o tym, że minimum 3 osoby prosili o ponowne przyjęcie do pracy po krótkim czasie od swojego wypowiedzenia?

bbbbb

Jako były pracownik muszę potwierdzić wszystkie negatywne posty. Menager się zwolnił, owszem, ale co z tego. Jego miejsce zajęła osoba, która nie wiem czy nie jest gorsza od poprzednika. Nie ma pojęcia o zarządzaniu zasobami ludzkimi bo do tego to trzeba mieć jakieś kompetencje. A ten Pan ich raczej nie posiada. Jak ma dobry humor to jest miły, pogada ( już nie wspomnę, że gada straszne bzdury), a jak ma zły to tylko warczy na każdego. Ludzie którzy tam pracują może i są zadowoleni, bo jak komuś zależy tylko na pieniądzach to może i się cieszy bo premie można wyciagnąć niemałe, ale ludzie są jak świnie, polecą na wszystko. \Bo co z tego, że nagle chcą wprowadzić ubezpieczenie medyczne? Rok temu proponowali karte multi sport to ludzie nie chcieli bo za drogo....Watpie zeby to wprowadzili bo skoro sa wysokie premie to raczej szefostwo z tego zrezygnuje. JUz nie wspomne o wsyztsko trzeba sie prosic. O swoje trzeba sie ciagle posic. A dla osób zainteresowanych powinnien być istotny fakt, że w firmie nie ma możliwości rozwoju i że zarządza zespołem nie ten kto powinien.

Miki
@bbbbb 24.11.2017 18:09

Opiszesz jakim byłaś pracownikiem?

8546
@bbbbb 24.11.2017 18:09

o swoje trzeba się prosić? co masz na mysli? nie wypłacają wypłat? nie ma przerw na toalete? rozumiem że skoro tam już nie pracujesz to z jakiego powodu? nie chcieli cię?

Julita

@Mitu a dlaczego tak uważasz? Jednak pisanie takich oskarżeń na publicznym forum powinno być uargumentowane. @Gtu piszesz, że praca 365 dni w roku, a tu firma Rapid Finance Polska zachęca do współpracy studentów bo jak najbardziej jest możliwy elastyczny grafik https://www.gowork.pl/rapid-finance-polska-sp.-z-o.o.,902850/dla_studentow To Twoim zdaniem w firmie studenci mają lepiej, a normalni pracownicy nie mają możliwości wyboru grafiku?

Gtu
@Julita 10.11.2017 10:08

Firma RF może sobie dużo rzeczy pisać, jednak w praktyce, czy to jesteś studentem, czy nie oczywiście ustalasz sobie grafik na dany miesiąc z góry, jednak nie wszystkie dyspozycje są uwzględniane. Po prostu tyle osób ucieka z tej firmy, że nie ma komu pracować i nie da się zrobić grafików, które by wszystkim pasowały. Ale mnie to już na szczęście od jakiegoś czasu nie dotyczy.

Mitu

A wcześniejsze pozytywne komentarze były niestety pisane na zlecenie! Nie dajcie się nabrac

Mitu

Gtu zgadzam się w 100% . Chociaż możnaby jeszcze dużo dodać do tego co napisałeś. O wspaniałości firmy niech świadczy ocena 1 z ponad 200 ocen :)

Zostaw opinię o Rapid Finance Polska Sp. z o.o. - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rapid Finance Polska Sp. z o.o.