Rapid Finance Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 579 ocen.

Opinie o Rapid Finance Polska Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rapid Finance Polska Sp. z o.o.

beton

A ja sobie bardzo cenię pracę w Filarum. Może jedynym minusem są zarobki - 2000 na rękę, ale pod względem warunków (nowoczesne, przestronne czyste biuro, dostęp do kawy/herbaty/wody) bardzo dobrze. Tylko czasami osoby tam trafiające widać traktują pracę głównie jako miejsce pogaduch i wygłupiania się (w tym ostatnim najlepsza jest pewna dziewczyna A. w okularach). Czasami inni trochę obgadują niektórych, ale to już jest norma. Team-leaderzy pomocni i wyrozumiali.

Szok
@oj 16.02.2018 21:20

Myślałam, że tylko klienci nie potrafią czytać ze zrozumieniem...

Nope

Trzeba cos robić przez 8 a znudziło się przeglądanie facebooka na służbowym laptopie :D

misio pysio

a Iron Irenka dalej na posadzie ?? Dalej traktuje firmę jak swoje podwórko ?? No szkoleń jestem ciekawy bo było jedno z szefową z za Buga z BHP co trwało 15 min hihih a teraz z czego szkolą ?? Jak szybko pisać na czacie ?? Dalej się dostaje nagany i wylatuje za używanie telefonu ??

daf
@misio pysio 17.02.2018 14:39

da się korzystać z telefonów, czasem tylko marudzą

Okropnie

Już mam dość! Ile można narzekać? To jest normalna firma! Szczególnie polepszyło się za ostatni miesiąc. Atmosfera — super! Środowisko — wspaniałe! Warunki pracy — cudowne! Czego nam brakuje? Przerw? 55 min na 8 godzin! A tak naprawdę, to nikt nas szczególnie nie pilnuje. Rozwoju? Za ostatni rok mamy kilka awansów. Pieniędzy? Niektóre działy mają całkiem niezłe. A pozostali bardzo się nie przepracowują. Spokój, cisza, komfort. Myślę, jak by wszyscy były zaangażowane w rozwój firmy (a nie 3 osoby), to zmiany nastąpiliby szybciej. A tak musimy czekać, aż mniejszość porwie sobie żyły, żeby większość wreszcie się uspokoiła.

Nick
@Okropnie 04.12.2017 16:47

Atmosfera — super! ( mozna 8h patrzec w komputer! i nie musiec z nikim rozmawiac, przelozenia dbaja aby byla cisza). Środowisko — wspaniałe! (Zawsze usmiechniete, serdeczne "dzien dobry" na powitanie - moze gdzies u konkurencji?) Warunki pracy — cudowne! (Jest toaleta!! Hip hip hura! I biezaca woda!) Czego chciec wiecej?

Julita

@Luk masz problem z zalogowaniem się do własnego konta? Skoro masz taki problem to dzwoniłeś na infolinię, żeby wyjaśnić, co było przyczyną takiej sytuacji? Minęło kilka dni. Czy nadal nie możesz się zalogować do swojego konta?

Luk

Nie można się zalogować na Rapida?

Julita

@tyty w komentarzu widać, że są napisane te pozytywne zmiany. @Okropnie też napisał, co poprawiło się w firmie Rapid Finance Polska. Ale ewentualnie można coś dodać na temat tych szkoleń. Faktycznie tylko zmiana managera doprowadziła do tak dużej poprawy w firmie?

987

Firma ma negatywną reputację...owszem. Trudno. Ostatnio dużo się jednak tam dzieje. 1. Wreszcie zwolnił się manager, przez którego wszystko stało 2. Ludzi zaczęli współpracować między sobą 3. Wprowadza się mnóstwo zmian, które mają na celu polepszyć warunki pracy 4. Ruszyła praca nad dużym projektem 5. Atmosfera polepszyła się 6. Ludzie się otworzyli 7. Wprowadzane są różnego rodzaju szkolenia Nie było dobrze. Ale starają się to zmieniać. Chyba o czymś to świadczy?

tyty
@987 22.11.2017 12:04

Napisz proszę chociaż jedną z tych mnóstwa zmian na lepsze oraz jakie są szkolenia poza BHP :)

Haha

Ocena 1 z 250 ocen, następnego dnia ocena 4 z 450. Serio?

Fg
@Haha 09.12.2017 20:47

I zaczęły się hurtem same pozytywne komentarze :D ja jakoś tych zmian na lepsze nie zauważyłem, no ale może wszystko przede mną.

Obelik$

W ostatnim czasie doszło do wielu zmian. Są lepsze pieniądze w dziale gdzie pracuje. Firma ma duże aspiracje do normalności ale @Okropnie, wydaje mi się, że więcej osób pracuje na rozwój Filarum. Warunki na biurze... idealne. Przerw nikt się u nas nie czepia, sala czysta, toalety też. W kuchni masz wszystko czego potrzebujesz. Jest super atmosfera. Nawet choinka stoi już na sali. Ciekawe czy będą bony na święta w tym roku jako nowość?

Asterix
@Obelik$ 06.12.2017 09:19

Ja juz dostalem bony, a kolega oddal mi swoje za 2 butelki wodki

Haha

@okropnie, najpewniej jesteś kimś wyżej postawionym, kto jeszcze w dodatku uważa innych za śmierdzących leni. Prawda jest taka, ze ta firma to porażka, skoro nawet operacyjna nie wie, ze można składać wniosek przez telefon z klientem o pożyczkę... Najpierw weźcie się za porządki na gorze, a później dopiero piszcie, ze zaangażowane są może z 3 osoby. Zenada.

Haha

Rozumiem, że tutaj się zebrali wszyscy niezgodne... To normalne, że ludzie wylewają swoje żali. Ale czemu nikt nie wspomina o tym, że minimum 3 osoby prosili o ponowne przyjęcie do pracy po krótkim czasie od swojego wypowiedzenia?

bbbbb

Jako były pracownik muszę potwierdzić wszystkie negatywne posty. Menager się zwolnił, owszem, ale co z tego. Jego miejsce zajęła osoba, która nie wiem czy nie jest gorsza od poprzednika. Nie ma pojęcia o zarządzaniu zasobami ludzkimi bo do tego to trzeba mieć jakieś kompetencje. A ten Pan ich raczej nie posiada. Jak ma dobry humor to jest miły, pogada ( już nie wspomnę, że gada straszne bzdury), a jak ma zły to tylko warczy na każdego. Ludzie którzy tam pracują może i są zadowoleni, bo jak komuś zależy tylko na pieniądzach to może i się cieszy bo premie można wyciagnąć niemałe, ale ludzie są jak świnie, polecą na wszystko. \Bo co z tego, że nagle chcą wprowadzić ubezpieczenie medyczne? Rok temu proponowali karte multi sport to ludzie nie chcieli bo za drogo....Watpie zeby to wprowadzili bo skoro sa wysokie premie to raczej szefostwo z tego zrezygnuje. JUz nie wspomne o wsyztsko trzeba sie prosic. O swoje trzeba sie ciagle posic. A dla osób zainteresowanych powinnien być istotny fakt, że w firmie nie ma możliwości rozwoju i że zarządza zespołem nie ten kto powinien.

Miki
@bbbbb 24.11.2017 18:09

Opiszesz jakim byłaś pracownikiem?

8546
@bbbbb 24.11.2017 18:09

o swoje trzeba się prosić? co masz na mysli? nie wypłacają wypłat? nie ma przerw na toalete? rozumiem że skoro tam już nie pracujesz to z jakiego powodu? nie chcieli cię?

Julita

@Mitu a dlaczego tak uważasz? Jednak pisanie takich oskarżeń na publicznym forum powinno być uargumentowane. @Gtu piszesz, że praca 365 dni w roku, a tu firma Rapid Finance Polska zachęca do współpracy studentów bo jak najbardziej jest możliwy elastyczny grafik https://www.gowork.pl/rapid-finance-polska-sp.-z-o.o.,902850/dla_studentow To Twoim zdaniem w firmie studenci mają lepiej, a normalni pracownicy nie mają możliwości wyboru grafiku?

Gtu
@Julita 10.11.2017 10:08

Firma RF może sobie dużo rzeczy pisać, jednak w praktyce, czy to jesteś studentem, czy nie oczywiście ustalasz sobie grafik na dany miesiąc z góry, jednak nie wszystkie dyspozycje są uwzględniane. Po prostu tyle osób ucieka z tej firmy, że nie ma komu pracować i nie da się zrobić grafików, które by wszystkim pasowały. Ale mnie to już na szczęście od jakiegoś czasu nie dotyczy.

Mitu

A wcześniejsze pozytywne komentarze były niestety pisane na zlecenie! Nie dajcie się nabrac

Mitu

Gtu zgadzam się w 100% . Chociaż możnaby jeszcze dużo dodać do tego co napisałeś. O wspaniałości firmy niech świadczy ocena 1 z ponad 200 ocen :)

Gtu

Odradzam zdecydowanie. Praca 365 dni w roku, dokładnie tak 365! Wszystkie święta, za marne pieniądze. Do tego bardzo słaba atmosfera, nagradzane jest donoszenie. Podsumowaniem niech będzie to, że są zainstalowane kamery z głosem i "góra" śledzi i słucha co się dzieje na bieżąco. Strach się odezwać, no i nagany za nawet jednorazowe wyjęcie telefonu

andre

brak słów. Z powodu opóźnienia kazali mi w lombardzie sprzedać np. telewizor i uregulować zaległość (16 dni !!)

Julita

@Omnibus firma Rapid Finance Polska aktualnie ma wolny etat na Konsultanta ds. Telesprzedaży (http://www.gowork.pl/praca_podglad,6671096?keywords=&region=). Jak firma piszę praca w ich firmie jest idealna dla studentów, ponieważ można sobie ustalić elastyczny grafik. Czy są studenci pracujący w tej firmie i wypowiedzą się jak im się pracuje?

Omnibus

Może ktoś wrzucić na forum kilka informacji o ewentualnych wolnych etatach? Nie zgadzam się z opinią, że ludzie stąd uciekają lub są zwalniani pod byle pozorem.

Psychiatryk :P

Jako już na szczęście były rapidowiec mogę napisać, że atmosfera na CC jest niepowtarzalna :) Oczywiście, jest parę czarnych owiec, ale generalnie na plus, czego nie można powiedzieć o "akwarium", czyli przełożonych, zamieniających to miejsce w totalny dom wariatów. ;) Dopóki dyrekcja i manager windy/cc sie nie zmieni, miejsce nadal będzie odstraszać.

Daniel

Czy Rapid nie ma nowych ofert pracy? Nie mogę nic znaleźć.

Gg

Jest taka cisza, bo większość opinii jest negatywnych, a Gowork takie usuwa, albo w ogóle nie publikuje :)

Gg

Jest taka cisza, bo większość opinii jest negatywnych, a Gowork takie usuwa, albo w ogóle nie publikuje :)

Drapak

Rotacja pracowników jest dziś na porządku dziennym i nie znaczy, że w firmie źle się dzieje, absolutnie.

dgdggwrgwgrg

,,Rapid wystawia normalnie nowe oferty pracy'' - owszem, bo wielu pracowników widząc co się dzieje odeszło z firmy lub zostało zwolnionych za ,,brak zaufania'' .

Emigrant

Co jest powodem, że taka jest cisza na forum? Pewnie dobrze się kręci i nikomu nie chce się pisać. Rapid wystawia normalnie nowe oferty pracy. Kiedyś pracowałem i dlatego interesuję się i czasami wchodzę na to forum. Podzielcie się wiadomościami z innymi!

Kargul

Pracuję w firmie i nie rozumiem osób, które maja satysfakcję z oskarżania.

1234

Jak obecnie wygląda kwestia rekrutacji do windykacji? Na jaką podstawę i premię można liczyć? Premia od czego jest uwarunkowana?

Izolda

Rapid Finance to świetny pracodawca a ludzie tam pracujący są super.

Aga

Witam, mam pytanie do kogo bezpośrednio można wysłać CV? czy jest możliwość dostarczenia CV na miejscu w firmie ? Bardzo proszę o pomoc

Aga

Witam, mam pytanie do kogo bezpośrednio można się zgłosić żeby aplikować do tej firmy? czy bezpośrednio można złożyć CV na miejscu w firmie? Bardzo prosze o pomoc

Julita

@Nick Czytając takie opinie o firmie Rapid Finance Polska Sp. z o.o. można spokojnie rozważać zatrudnienie się u takiego pracodawcy.

D111831C

Dziwią mnie te negatywne opinie na temat pracy w Rapidzie. Pracuję w dziale obsługi klienta i naprawdę, atmosfera jest genialna. Umowa o pracę na okres dwóch lat + dobre zarobki, jak na niewielką ilość obowiązków. Wyplaty zawsze na czas, nie ma mowy o opóźnieniach. Polecam pracę, idealna na początek ;)

Nick

Widzę, że malkontentów nie brakuje ... Ja jestem mega zadowolony. Umowa o pracę i to bez okresu próbnego i to dla kogoś bez doświadczenia – marzenie. Wypłaty na czas. Szkolenie na plus. Naprawdę nie ma co narzekać

duch

Czy będąc pracownikiem firmy mogę pisać tylko źle? Może niektórym jest źle ale ja mam dobrze i dobrze oceniam Rapid. Wiem jak ludzie potrafią udać, że pracują.

Księgowa

Rapid to super firma i ciesze się , że tu pracuję.

k.

ja jako była już pracownica mogę z czystym sumieniem napisać, że jeśli chodzi o atmosferę pracy w dziale obsługi klienta to była naprawdę super.

Anx

Ogromna zaleta tej firmy, to fakt, że dostałam umowę o pracę bez okresu próbnego :) a wszędzie indziej jest . Po drugie – (potwierdzam co napisano powyżej) wypłaty są na czas, a często nawet przed czasem, gdy termin wypada akurat w sobotę lub niedzielę, co ułatwia zarządzanie własnym budżetem. Mało szkoleń, a jeśli już są to solidne i wiele się na nich uczę. Jestem zadowolona.

duch
@Anx 12.01.2017 18:27

Potwierdzam, że firma jest profesjonalna i warto tu pracować

iXX

Firma jest fajna. W zespole w którym pracuję, mam spoko ekipę ludzi. Jest z tymi ludźmi luz i jest sympatycznie. szkoleń trochę mało, ale coś za coś ;) . Zarobki są w porządku jak na stanowisko na którym pracuję, a co najważniejsze WYPŁATY NA CZAS, żadnych ale to żadnych opóźnień. Pracuję jako doradca klienta i jest to fajne zajęcie, które lubię. Jak nie macie się gdzie zaczepić to idźcie tu do pracy, a łatwo się dostać nawet bez wyższego wykształcenia (jeszcze studiuję).

frida

W tej firmie pracuję od jakiegoś czasu i w sumie jestem zadowolona z warunków. To moje pierwsze poważne zatrudnienie i trochę się bałam tego wyzwania. Okazało się, że całkiem niepotrzebnie. Jestem studentką i szukałam pracy, która pomoże mi zarobić na swoje wydatki poza nauką :) Pracy nie ma za dużo, a rozmowy z Klientami przebiegają spokojnie. Piszę o tym, bo na przykład koleżanka pracująca w podobnej firmie też na słuchawkach, niestety wraca z pracy zniesmaczona i zmęczona psychicznie. Ludzie na nią krzyczą, a ona nie może nawrzeszczeć na nich. Przeżywa potem wszystko podwójnie, a bywa, że przenosi frustrację na domowników. Ja w Rapid Finance co prawda kilka razy miałam zdenerwowanych Klientów, ale w sumie udało się dojść z nimi do porozumienia. zresztą wcześniej brałam udział w szkoleniu z asertywności :) – ale nie od firmy, tylko we własnym zakresie – i to mi pomogło.

frida

W tej firmie pracuję od jakiegoś czasu i w sumie jestem zadowolona z warunków. To moje pierwsze poważne zatrudnienie i trochę się bałam tego wyzwania. Okazało się, że całkiem niepotrzebnie. Jestem studentką i szukałam pracy, która pomoże mi zarobić na swoje wydatki poza nauką :) Pracy nie ma za dużo, a rozmowy z Klientami przebiegają spokojnie. Piszę o tym, bo na przykład koleżanka pracująca w podobnej firmie też na słuchawkach, niestety wraca z pracy zniesmaczona i zmęczona psychicznie. Ludzie na nią krzyczą, a ona nie może nawrzeszczeć na nich. Przeżywa potem wszystko podwójnie, a bywa, że przenosi frustrację na domowników. Ja w Rapid Finance co prawda kilka razy miałam zdenerwowanych Klientów, ale w sumie udało się dojść z nimi do porozumienia. zresztą wcześniej brałam udział w szkoleniu z asertywności :) – ale nie od firmy, tylko we własnym zakresie – i to mi pomogło.

Drapak

Smutne ale takie są czasy. Nerwy i stres i słaby człowiek nie dał rady. Firmy z takim zakresem działalności maja ciężko. Dlatego kto ma słabe nerwy powinien szukać pracy o innym charakterze.

Szcz

Pracowała jakiś czas temu u nas pani trener. W mojej ocenie... ok babka. przyszla z pomyslami do firmy, z powerem, po kilku miesiacach zgasla, nie mogla nawet nas szkolic, tylko szukac haków na nas i podsluchiwac... nie wytrzymala obludy i sie zwolnila. szkoda, bo moze bym mial w koncu jakies fajne szkoleniawindykacyjne

aa

Pracodawca super.

hej

Po co tak ostro @marek chodzi mi raczej o opinie od pracowników bo to co jest w ogłoszeniu i owszem przeczytałem ale niewiele mi to mówi o wnętrzu firmy

anonim

(usunięte przez administratora)

kr

Atmosfera jest spoko, na starcie dostajesz umowę o pracę, grafik też jest w miarę elastyczny więc można pogodzić pracę z innymi zajęciami, jeśli rzetelnie pracujesz i jestes ogarniety to szybko znajdziesz wspólny jezyk z innymi pracownikami- Kierownikiem i Liedrsami również.

Qwerty

Uwaga, niedługo będą posty chwalące Rapid.

MM

Może Admin coś zrobi z tymi wszystkimi żałosnymi postami? Ktoś tu ewidentnie potrzebuje polezec na kozetce u psychiatry. Wisisz nam wszystkim po 100zl, bo tyle kosztuje godzinna wizyta, a tyle trzeba zmarnować, żeby przekopac się przez wszystkie posty. Nie marnuj naszego czasu, bo nikt nie ma ochoty czytać wypocin jakiegos maniaka.

kolezanka

Zostal zlozony wniosek do prokuratury o poslugiwanie sie falszywa dokumentacja i zlozeniec Tego do SAN Art 290 KK

mama43

jak najbardziej moim zdaniem nie powinieneś rozmawiać przez telefon w pracy. popieram, dyscyplina musi być. a może mi ktoś coś więcej powiedzieć o mobecnej rekrutacji do kadr i płac do was?chciałabym wiedzieć, czy komunikatywna znajomość języka angielskiego na serio w praktyce wystarczy?

Zostaw opinię o Rapid Finance Polska Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rapid Finance Polska Sp. z o.o.