Stefanini aka Tech Team Sp. z o.o.

Kraków

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 260 ocen.

Stefanini aka Tech Team Sp. z o.o.
2 260 6 1

Opinie o Stefanini aka Tech Team Sp. z o.o.

Corpoludek

Ladnie na wierzchu, slogany, wielkie skowa,corpo gadka. Niestety jak sie wejdzie do srodka to zgnilizna. Zle zarzadzane projekty, slaby managment, glowny manager niejaki (usunięte przez administratora) Ma nerwice natręctw, pogania ludzi, nie umie rozmawiać z podwładnymi, a kolegom zalatwia awanse pod stolem. Ogolnie corpo na maxa, krotki trening i zasuwasz na akord. Nie polecam.

Odi

Obiektywnie patrząc na Stefana mogę powiedzieć tak: 1 . Szanse awansu :zero nulll 2.podwyzki :null zero 3. Szkolenia :null zero np chyba ze chcesz win7 zrobić elearning hehe 4.premie :null zero 5. Nie ciekawa firma bez widoków na przyszłość. Nie inwestują w pracowników jak nie ten to inny będzie ....

html

ja tam dostałem awans i podwyżkę, ale jak patrzę na co poniektórych którzy g...a robią i tyle potrafią a drą się najgłośniej to mnie śmiech ogarnia

W sumie taka prawda
@html 07.02.2018 09:19

Krowa, która dużo ryczy, mało mleka daje; a najgłośniej płaczą nieudacznicy, którzy by najchętniej dostawali wszystko za darmo...

Null
@Odi 02.02.2018 11:31

Niestety nic sie nie polepsza. Teraz jeszcze te problemy z niemieckim. Nawet Holendrzy sie burza. Długo to nie pociagnie w takiej formie. Do tego plotki i zaminieciu wsparcia PMI. Główny koient w Krakowie sie chce wycofac.

Anonim zwany Galem

widze, ze z forum zostalo usunietych sporo opini. tych ktore zawieraly sporo krytyki pracownikow i mialy najwiecej polubien. czyzby firma obawiala sie czegos i interweniowala? co z niezaleznoscia forum i opini na nim publikowanych? czyzby cenzura juz dopadla goWorka?

KleszczeLeszczeIdeszcze

witam wszystkich. Jak patrze na wypowiedzi tutaj to mi smutno. Powiem jak moja kariera w Stefanie wyglada. Po 2 latach moje zarobiki (ktore sa ponoc NULL) podwoily sie (podwyzki tez NULL... ;)). Rada dla was mistrzunie, jak uczynilem ze dostalem podwyzke? Juz streszczam: - poszedlem do swojego przelozonego i mu powiedzialem ze nalezy mi sie podwyzka po takim stazu pracy (Stefanini ma okreslone "etapy kariery") i z tego tytulu otrzymalem ja. - meczylem przelozonego i HR zeby tego dokonano. - przy mozliwej okazji, zmienilem takze stanowisko wewnatrz firmy i otrzymalem 30% podwyzki ergo: musialem poswiecic 15min swojego zycia i jakis promil wysilku... Pozatym jezeli ktos wychodzi z zalozenia, ze jak wielki Pan/ Pani w firmie tego typu (czy nawet wiekszosci firm) wejdzie i kazdy bedzie plaszczyc to otworzcie wlasna dzialalnosc... Jesli chodzi o szkolenia. Firma zalatwila mi jedno certyfikowane szkolenie, do tego na plutej przez was platformie eLearningowej mozna odnalezc materialy ktore przygotowuja w duzej czesci do certyfikacji takich jak PMI, Cisco, MTA (rozniaste), a takze sa omowione takie tematy jak jezyk R. jak sie troche postaracie to idzie wszystko ogarnac ;) z minusow: -tak sprawy budzetu i roznie dziwne akcje ze niby "nie ma pieniazkow" sa irytujace -w moim przypadku uklad z klientem, masakryczny i potrafil meczyc. i najwazniejszy minus: ekspres do kawy czesto sie psul.. musieli go naprawiac a on znow sie psul... kupiono nowy i sie zepsul, a kawa dobra tam jest. Pozdrawiam, plujcie ogniem w spokoju!

Pomóżmy Kasi

W Stefanini są bardziej poważne problemy: https://pomagam.pl/naratunekkasi Połączymy się i pomóżmy!

popieram
@Pomóżmy Kasi 09.06.2018 03:22

Może choć raz gowork się do czegoś przyda :)

Iwona

@Czołem, może mógłbyś rozwinąć swoją opinię i napisać kilka konkretnych zdań na temat pracy i pracodawcy? Rozumiem, że jesteś pracownikiem firmy skoro wypowiadasz się w tym wątku? Czy pracując tam, można liczyć na rozwój zawodowy i w przyszłości ewentualny awans? Jakim pracodawcą jest ta firma?

Top Management
@Iwona 05.06.2018 17:14

Wieje nudą. ????

anonim

(usunięte przez administratora)

Czołem

Niestety, ale w Twojej wypowiedzi nie ma ani grama prawdy, historia o tych awansach po znajomosci, czy zatrudnianiu tylko znajomych i rodziny, jest kompletnie wyssana z palca. Jestem jednak ciekaw po jakim czasie zrezygnowałeś z pracy w Stefanini?

Iwona

@LUCY, mogłabyś podzielić się swoimi odczuciami z rozmowy kwalifikacyjnej w firmie Stefanini aka Tech Team? Wiem, że nie przyjęłaś tej pracy, ale informacje dotyczące zatrudnienia są Ci znane, więc może mogłabyś napisać o co pytali, jakie warunki finansowe oferowali, czy oprócz wynagrodzenia są jakieś bonusy poza płacowe? Każda Twoja informacja będzie pomocna dla innych poszukujących pracy.

anonim

(usunięte przez administratora)

shit,

ojoj, co to za błazenada. kto ci broni otworzyć własną firmę i zatrudniać ludzi za 3 tys netto i zarabiać "trzy razy tyle!!!". ogarnij się. to jest biznes. poza tym chyba nie rozróżniasz netto i brutto. i urlopów, i chorobowych gdzie podwykonawca nadal musi zapłacić pracownikowi, ale jego dostawca już nie. jeden tu pisał o biedronce, ale tam to chyba 3k na rękę nie ma. a 3k na początek do źle? prawdopodobnie porobiłbyś się w gacie gdybyś się dowiedział ile ten sam klient płaci za innych podwykonawców (dziennie tyle co ty w miesiąc), tam pracownik dostaje 1/10 tego co firma. nie jest źle, uwierz.

LOL

haha ludzie, żeby żądać trzeba najpierw coś dać od siebie! Ci co coś tam mówią po angielsku i potrafią obsługiwać kasę fiskalną chcą zarabiać po 9 kafli - powodzenia :D

Nick
@LOL 12.03.2018 09:26

Po pierwsze: czytaj uważnie! Już nie pracuję w Stefanini. Są tu inne firmy, oprócz Stefanini i PMI, i niektóre płacą więcej niż Twoje (usunięte przez administratora)kafli. Po drugie: jak ktoś się godzi na stawki Stefanini, to może sobie pracować. Ale warto być świadomym, że ktoś na tobie zarabia i warto się cenić! I po trzecie: jak jesteś ze Stefanini, to sam widzisz, jaka jest rotacja, wszyscy stamtąd zwiewają. Pracowników z kilkuletnim stażem jest niewielu. Jedynie ci siedzą, co mają już cieple posadki!

LUCY
@shit, 08.03.2018 20:35

O co wlasciwie ci chodzi? Tak to jest biznes, ale to nic nie szkodzi dla pracownika, zeby zadal godziwej zaplaty.(usunięte przez administratora) Ja zgadzam sie z opinia Nicka. Mi samej zaproponowali stawke nawet nizsza od tej ktora wymienil((usunięte przez administratora) netto), ale nie przyjelam tej oferty, bo gdzie indziej mozna dostac duzo wiecej. Oczywiscie zalezy duzo od tego ile i co sie umie. Ale za to co mi zaoferowali nie da sie wyzyc.

ojojoj

a ja słyszałęm rze i 3000000 i uwarzam ze nalezy mi sie 100000!

Iwona

@html czyli jesteś zadowolony z pracy w firmie Stefanini aka Tech Team, a inne opinie są osób, które za bardzo się nie przepracowują? Możesz napisać co Ty dokładnie uważasz o pracy tam? Czy firma prowadzi rekrutacje? Ciężko się tam dostać?

Iwona

@Ravi to nadal zapewniam, że nie współpracuje z firmą Stefanini aka Tech Team. Myślę, że wydając swoje opinie powinniście się postawić na miejscu drugiej osoby. Bo krytykujecie pomyłki ludzkie. A przecież każdemu może zdarzyć się pomylić.

Ravi
@Iwona 02.02.2018 11:36

To nie pomylki ludzkie, tylko długofalowa strategia firmy i beznadzieja.

html
@Ravi 02.02.2018 23:27

strategia na co? na zwalnianie? coś brak logiki w Twojej wypowiedzi a tak BTW skoro tak Ci źle i smutno to tyyyyyle innych firm w Krk, na co czekasz? bo wynika z Twoich żalów, że w innych firmach ludzie dostają podwyżki za siedzenie na d...e, wszędzie dają szkolenia za free i w ogóle heh (żebyś się nie zdziwił)

Iwona

@wsumiespoko skoro tylko to był jednorazowy przypadek to myślę, że nie ma sensu roztrząsać. Wiadomo, że to pewna niedogodność dla pracowników firmy Stefanini aka Tech Team Sp. z o.o., ale za tym stoi człowiek. A rzeczą ludzką jest się pomylić. Chyba najważniejsze, że pakiet już działa. Skoro dział HR sam chce skonsultować wszystkie niedogodności ze swoimi pracownikami to myślę, że powinniście iść i o tym wszystkim porozmawiać.

Ravi
@Iwona 23.01.2018 14:11

Iwono, bo wszystkich Twych wypowiedziach wnioskuje, ze mimo dziennikarskiej obiektywnosci jaka udajesz tak naprawde pracujesz na rzecz Stefanini. Zadaj sobie troche trudu I przestudiuj wypowiedzi na poprzednich stronach, gdie pracownicy sporo pizza I narzekaja na HR w firmie. (usunięte przez administratora)dzis pakiet medyczny, jutro cos innego. low cost low standards.

anonim

(usunięte przez administratora)

ehhhhh

I znowu kłamstewka - pakiet nie działał przez jeden dzień i zgodnie z obietnicą wszystko zostało wczoraj wieczorem naprawione ale fajnie jest siać defetyzm :)

Paulina

Zapraszam do kontaktu na HRKrakow@stefanini.com Chętnie wyjaśnimy wszystkie wątpliwości związane z naliczaniem wynagrodzeń oraz czasem pracy. Odniesiemy się również do kwestii podróży służbowych, pomimo że nie jest to obszar odpowiedzialności HR. Oczywiście wszelkie uwagi i sugestie ze strony naszych Pracowników są mile widziane.

Paulina

Sytuacja ta miała charakter incydentalny. W imieniu firmy chciałabym przeprosić Pracowników Stefanini za wszelkie niedogodności z nią związane. Odpowiednie działy pracują nad usprawnieniem procedur współpracy z dostawcą usług medycznych. Opieka medyczna jest aktywna od wczoraj. Kontakt z działem HR: HRKrakow@stefanini.com

Iwona

@Marecki totalnie nie zrozumiałeś przekazu mojej wypowiedzi. Nie napisałam, że nie są ważne, bo to jasne, że są dla każdego ważne i ludzie chodzą do pracy by zarabiać. Napisałam, że nie powinno poruszać się kwestii zarobków na forum, bo nie poznasz jasnej kwoty, jaką możesz dostać w pracy w firmie Stefanini aka Tech Team przez to, że zarobki zależą od wielu czynników, czyli doświadczenia czy kwalifikacji pracownika. Inny pracownik udzielający się na forum nie będzie Ci w stanie odpowiedzieć dokładnie ile Ty zarobisz na swoim stanowisku, dlatego kwestię zarobków poruszajcie bezpośrednio z pracodawcą. Zrozumiałeś o co mi chodziło? Możesz w takim razie na mnie nie naskakiwać? Ja chcę tylko uniknąć nieporozumień. A nie jestem pracownikiem zajmującym się PR-em firmy Stefanini aka Tech Team Sp. z o.o. tylko moderatorem forum gowork.pl i jestem osobą bezstronną.

anonim

(usunięte przez administratora)

XXX

Ludzie w Polsce tracą pracę. Normalnie zbiorowe zwolnienia... Już zarejestrowaliście się wszyscy jako bezrobotni? Jak tracą to może znaczy, że powinni byli już dawno wylecieć z pracy za podejście i olewanie. Odsunięcie szefa HD od funkcji w dość dziwnych okolicznościach.... Może jakbyś drogi "a nie mówiłem" trochę interesował się tym, co dzieje się w firmie, to nie pisałbyś tutaj takich bzdur. Poza tym może czas się zastanowić, czy niektórzy nie balansują tutaj na granicy informacji confidential... Wiecie w ogóle, co podpisujecie? Może z firmy nie ucieka każdy kto ma olej w głowie, ale po prostu ludzie miewają inne plany w życiu? To nie przyszło Wam do głowy? Może jakby każdy wziął się do pracy a nie zajmował się fejsbukami i innymi tego typu rzeczami, to również firma wyglądałaby inaczej. Wiem, że i tak zaraz poleci fala hejtu na moją wypowiedź, ale już trochę nudne jest słuchanie i patrzenie na te wszystkie głupoty, które tu wypisujecie. Macie problem w firmie, to pogadajcie ze swoimi przełożonymi i go rozwiążcie jak dorośli ludzie, a nie wylewajcie tutaj swoich frustracji albo niespełnionych ambicji. A jeśli to nadal działa tutaj pan obrażony na firmę, który rozpętał tutaj całą burzę, to naprawdę niech sobie daruje, bo bardzo to żałosne.

someone

wieje nudą :o

JPn
@XXX 05.09.2017 19:25

Negatywne opinie, niestety zasłużone. Jedynie menago głosi dobra opinię o firmie. Reszta wie jak jest. Pozdrowionka! @ Iwona - oni się tym nie przejmują. Szkoda pisać.

someone
@JPn 11.09.2017 00:40

JPn=a nie mówiłem=hello=... ? Wiele masek na jednej twarzy ? Ciekawe jak długo to jeszcze potrwa. Zawziętość godna podziwu.

JPn
@someone 12.09.2017 19:07

Xxx=someone Obrona godna Czestochowy, szkoda ze wnioski nietrafione. Próbuj dalej, ale nast razem napisz cos konstruktywnego. 'Niektórzy' w stefanini nie potrafia przebolec, ze niezadowoleni pracownicy krytykuja firme. Zwykly bol d@#$.

someone
@JPn 12.09.2017 22:47

Krytykę należałoby odróżnić od domysłów opartych na niesprawdzonych informacjach. Konstruktywnie to ja pracuję zamiast pisać bzdury po internetach.

Requiem
@someone 13.09.2017 18:34

Niesprawdzonych. Taa. Firma ma ranking 2/6 i setki negatywnych komentarzy od obecnych i bylych pracowników. Zobacz tez ile ludzi lajkuje. Jakos nie widac duzego poparcia dla tych bredni, ktore wypisujesz. Konstruktywnie to sie @#*& w łeb o sosne.

Agent
@Requiem 24.12.2017 14:36

To po cholere tu jeszcze pracujesz? Droga wolna, zmieniaj, przecież "tyle lepszych firm na rynku", cytując przedmówców. Rynek pracownika, można przebierać w ofertach. Ale zaraz zaraz... może nigdzie indziej Cię nie chcą? Tylko Stefanini dało szansę? To fajnie, że teraz s**sz w własne gniazdo. Przyjemnie i cieplutko. Pozdrowienia z biurka obok

someone
@Requiem 24.12.2017 14:36

ale mi dowaliłeś, poszło mi w pięty stary. Teraz już nic nie będzie takie jak dawniej xd

Requiem
@someone 27.12.2017 18:53

No to dobrze ze sie nie posrales. Wtedy by nie bylo takie samo dziewczynko.

ziarnoprawdy
@Requiem 31.12.2017 01:20

jeśli nasi współpracownicy reprezentują taki poziom to faktycznie chyba czas poszukać innej pracy.

nie przesadzaj
@ziarnoprawdy 03.01.2018 17:50

zawsze znajdzie się jakaś czarna owca, nie przekładaj tego na wszystkich - wypraszam sobie :) Jedno zgniłe jajo wiosny nie czyni, czy jakoś tak

Really

Ludzie, naprawdę Wasze życia są tak smutne, że w Wigilię i Święta dodajecie opinie na goworku? No weźcie... Trochę więcej radości z życia... Życzę, żebyście przynajmniej w Sylwestra zajęli się czymś przyjemniejszym niż gowork

vine2

Wesołych Świąt, malkontenci! I udanego Nowego Roku. Na końcówkę 2017 warto spuścić już zasłonę milczenia, zobaczymy co firemka nam pokaże w 2018. Ja tam zostaję. Lubię taki roller-coaster, przynajmniej coś się dzieje - bo w innych korpo wieje nudą. Hough!

Po prostu gorzej
@vine2 22.12.2017 16:54

Pozdrow HR, menadzerow i zarzad w Rumunii. Jakie tam bonusiki ,dla.was.w tym roku za wierną służbę? (usunięte przez administratora)

Rekruter HR

Dajcie cos wiecej o PMI bo rozne historie sie slyszy. Jak inni klienci? Tez wszystko na granicy wytrzymałości? Jak ogolnie warunki pracy?

Rebmeberem

Na swieta zycze wszystkim moim kolegom z firmy poprawy warunkow pracy w przyszlym roku i tego co nie ma teraz. Podwyżek, bonusow, mozliwosci awansu i ciekawych szkolen. Moze nasz glos bedzie wysłuchany przez przełożonych. Wesokych Swiat!

Po prostu

Ostatnie miesiace to jeszcze wieksze pogorszenie warunków zatrudnienia w firmie. Nie mowie tylko o sobie, ale ontym co powszechnie sie mowi w kuchni i na papierosie. Niestety team leaderzy i menagerowie tego nie slysza. Coraz wieksza rotocja, idziesz na urlop, a po powrocie nie poznajesz ludzi, tyle nowych twarzy. Wszystkiemu winne marne zarobki, brak perspektyw rozwoju, szkolen i awansu.(usunięte przez administratora) Jak patrzę jakie benefity i premie maja moi znajomi w innych firmach to zaluje decyzji o podjeciu pracy w Stefanini. Dobrze, ze po nowym roku bedzie wysyp wielu ofert pracy w Krakowie.

lilala

Cześć everyone! I am sorry, my Polish is not enough good to write in it. However I can understand, so please, answer in Polish ;) I have to practice! I am thinking about applying to Stefanini, but can see a lot of negative comments. Is there anything good in this company? Can you tell me something about salaries? Like is it a company that it's paying well compared to other companies or much worse? Can you compare it with other corporatzions? Are you paid depanding on how many languages you speak? Do you need to be very good in IT to work as Helpdesk technician? Any info is more than welcome :D Dziękuję bardzo

anonymous
@lilala 23.07.2017 18:51

If it comes to vacancies with specific languages, the salaries are comparable to those offered in other companies on the market. You'll find similar jobs elsewhere that pay less and those that pay more, obviously. I moved here this year from Cap. with a slight bump in my salary, so I definitely recommend it.

sleepwalker
@lilala 23.07.2017 18:51

When I was working there (one year ago), the salary oscillated between 2500 and 4300 PLN net, depending on the language you worked in. They offered least for Italian, Spanish and Portugese, somewhat more for Czech, Slovak, French and German, and most, not surprisingly, for Scandinavian lgs and for Dutch. It's unlikely that you get paid for more than one language. You always work there in English (for which you do not get any additional remuneration) + your dedicated foreign tongue. If you are Polish, you also handle the Polish help desk for which, naturally, you do not get a bonus. You do not need to know anything from IT to work at Sfefanini - they hire all sorts of people, but mostly those who know languages rather than those with IT background. If you are familiar with concepts like VPN, Active Directory and MS Outlook, you know more than enough ;-)

Skw
@sleepwalker 19.12.2017 23:27

So why did you leave? I've heard from my inside colleague that they moved most of the languages to Romania, as they are cheaper there. No bonuses and trainings for staff. Huge rotation as high management is poor.

Iwona

@anonymous czyli dla Ciebie Stefanini aka Tech Team jest firmą stabilną i płacę ma na poziomie? Nigdy nie da się dogodzić wszystkim i dlatego uważam, że nie powinno się poruszać kwestii wynagrodzeń na forum. Jest to tak bardzo zależna od czynników kwestia, że nie powinno się kwotami sugerować przed aplikacją na stanowisko.

Marecki
@Iwona 15.12.2017 15:30

Taa jasne zarobki nie sa wazne, bo zaleza od wielu czynnikow. Wiekszej bzdury nie slyszalem. Albo jestes zatrudniona przez firme do robienia dobrego pru, albo zupelnie nie znasz sie na tym co piszesz. Akurat rynek pracy w Krakowie cechuje duza konkurencyjnosc i pracodawcy walczana o pracowników zarobkami, szkoleniami i innymi benefitami. Absolutnie stefanini aka tech team nie zalicza sie do konkurencji na tym polu. (usunięte przez administratora)Wystarczy porozmawiać z ludzmi, ktorzy pracuja u nich w zespołach jako staffing a powiedza, o czym rozmawia sie w kuchni. (usunięte przez administratora)Co do zarobkow to smiech na sali, glosno bylo to komentowane, wiec sie nie wypowiem.(usunięte przez administratora)

Marecki
@Iwona 15.12.2017 15:30

????

Anonymous
@Iwona 15.12.2017 15:30

Nie, absolutnie nie jest stabila, a zarobki dużo ponizej średniej na takich stanowiskach w innych corpo. Rotacja duza, sama najlepiej świadczy o tym.

Someone

W tym roku nawet na bony swiateczne nie mozna liczyc :) (usunięte przez administratora) nie przychodzcie tu do pracy

anonim

(usunięte przez administratora)

#PracodawcaNiePowinieZarabiac!

uwielbiam takie(usunięte przez administratora) W knajpie jak jestes I zamawiasz kurczaka to tez przeliczasz po ile kurczak w lidlu jest? Tak jak w knajpie Twoja decyzja sprowadza sie do tego ile Ty placisz, tak tu Ty decydujesz czy to co placi pracodawca Cie zadowala. A wchodzenie w kuchnie jest bez sensu bo co zrobisz? powisz Stefanowi ze ma zrezygnowac z marzy dzieki ktorej oplaca sie prowadzic firme? A w sklepie jak kupujesz to myslisz ze koszty obslugi sklepu, reklam i wszystkiego innego nie sa wliczone w cene? Twoja pensje koniec koncow kreuje mnostwo czynnikow, ale jedno jest pewne - jesli zaczales za ta pensje pracowac tzn ze zadowalala Cie w stopniu conajmniej zadowalajacym. A niezadowolony sie stales jak Ci powiedziano ze moglbys za ta sama robote wziac wiecej. Klasyk.

rock
@#PracodawcaNiePowinieZarabiac! 27.11.2017 15:01

II tu się mylisz były inne czynniki koleszko śniegowy

Robcio

byłem ostatnio w biedronce na rozmowie płaca tyle co stefan i do tego miał bym pod samym domem 5 min do pracy , eee chyba się przeniosę

Iwona

@Kolaborant czyli pensja w Stefanini aka Tech Team będzie satysfakcjonująca dla osób, które mają podstawowe doświadczenie? Ale czy takie osoby ta firma będzie chciała zatrudnić? Czy absolwenci świeżo po studiach mają szansę a pracę w tym miejscu?

Po prostu
@Iwona 22.11.2017 13:09

Tak

Kolaborant

Jestem pracownikiem Stefanini (daruję sobie informację jaki projekt) i powiem tak: Prawdą jest, że zarobki mogłyby być lepsze. Z każdym językiem (nawet z samym angielskim), można znaleźć pracę za lepszą kasę w wielu innych firmach. Również firma cierpi na brak szkoleń, bonusów i podobnych. Jestem tutaj niecały rok i już czuję, że chyba trzeba się rozglądać za czymś innym... Mimo tego atmosfera jest tutaj fajna. Lubię moich współpracowników, przełożonych i ogólnie jest to pierwsze miejsce pracy, do którego chcę przychodzić. Nie rozumiem więc narzekań na kadrę kierowniczą, czy tym bardziej na innych szarych helpdeskowców. No, ale atmosfera-atmosferą, a ceny za media, produkty i podobne cały czas wzrastają, więc jeśli nie dostanę jakiejś podwyżki/awansu w ciągu najbliższych kilku miesięcy, to trzeba będzie rozglądać się za inną pracą. Niestety... Stefanini polecam szczególnie tym, którzy zaczynają swoją przygodę z branżą tego typu. Starym wyjadaczom raczej nie polecam...

Lajkonik

Jak wygląda sytuacja w przypadku specjalistów z językiem niemieckim? Mam doświadczenie w regionie DACH( z językiem mam stały kontakt od wielu lat, a certyfikaty również tam zdobyłem ). Interesuje mnie praca docelowo w Krakowie . Faktycznie tak słabo?

poliglota
@Lajkonik 11.10.2017 10:46

Z niemieckim - i innymi językami, poza angielskim - jest w porządku. Bonusy językowe sprawiają, że pensja sięga standardów Krakowskich (są firmy, które płacą ciut lepiej, ale większość, jak np. Capgemini, słabiej). Dobra praca na start, ja póki co nie narzekam.

Iwona

@Rekrut ale czemu beznadzieja? Możesz wytłumaczyć? Skoro jesteś po rekrutacji Stefanini aka Tech Team Sp. z o.o. to możesz powiedzieć jak wygląda rekrutacja? Ile ma etapów?

Chętny

Na jakie stanowisko aplikowałeś? Dawno była ta rozmowa?

Rekrut
@Chętny 22.09.2017 19:03

Na to najpowszechniejszej agent helpdesku z jez. Angielskim. Tutaj jest największą rotacja. Rozmowa byla jakos niedawno w wakacje. Kumpel mowil,ze caly projekt PMI, tj główny klient w Polsce idzie na dno, a kto moze szuka pracy i zwiewa. Nie pamietam gdzie mnie przymierzano, ale zła sytuacja firmy ogolnie, opinie i braki szkoleń/rozwoju i podwyżki skutecznie mnie zniechęciły, ale życzę szczęścia.

Chętny
@Rekrut 26.09.2017 13:36

Mnie znajomy mówil ze praca jest w porzadku pomimo tego, co tu piszą.

co wy tu wypisujecie?
@Chętny 27.09.2017 18:14

Ja pracowałem w Stefanini. I nie narzekałem, bo wiedziałem, czego oczekiwać. I płacono mi zgodnie z moimi oczekiwaniami. To jest dobra praca na początek. Bardzo dobry start w świecie IT. Szczególnie jak się zna języki. Narzekają chyba tylko frustraci, którzy albo liczą na cuda, albo nie umieją znaleźć czegoś innego po dłuższym czasie, gdy już coś umieją (chyba że nie są w stanie się czegokolwiek nauczyć i gniją w tym samym miejscu kilka lat zajmując miejsce młodszym).

Chętny
@co wy tu wypisujecie? 01.10.2017 19:56

Dzięki, czyli zarobki ok? Szukam właśnie pracy z niemieckim i angielskim.

Sipporter
@Chętny 03.10.2017 18:38

Zarobki duzo poniżej średniej na rynku na podobnych stanowiskach. Podwyżki dla nielicznych, ale tez niewielkie.bonusu tu nie znają.

Iwona

@Chętny a ten znajomy co konkretnie mówił? Może sam niech wypowie się na forum o swoich doświadczeniach. Powie co lubi w Stefanini aka Tech Team. Jeżeli jest argumentacja to wtedy każdy może uwierzyć w dany post.

RonRon

Nie, nie warto człowieku. Jesli nie pracujesz to sie nie wypowiadaj prosze, bo nie wiesz co mowisz. Ogolnie nie ma szalu, ale sa gorsze i lepsze projekty. Duzo zalezy tez jakiego masz.przelozonego i jak bardzo projekt jest współdzielony z rumuńskimi kolegami. Benefity mogly by być lepsze, a podwyżki w ogole być.

Zostaw opinię o Stefanini aka Tech Team Sp. z o.o. - Kraków

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stefanini aka Tech Team Sp. z o.o.