Stefanini aka Tech Team Sp. z o.o.

Kraków

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 248 ocen.

Stefanini aka Tech Team Sp. z o.o.
2 248

Opinie o Stefanini aka Tech Team Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stefanini aka Tech Team Sp. z o.o.

KleszczeLeszczeIdeszcze

witam wszystkich. Jak patrze na wypowiedzi tutaj to mi smutno. Powiem jak moja kariera w Stefanie wyglada. Po 2 latach moje zarobiki (ktore sa ponoc NULL) podwoily sie (podwyzki tez NULL... ;)). Rada dla was mistrzunie, jak uczynilem ze dostalem podwyzke? Juz streszczam: - poszedlem do swojego przelozonego i mu powiedzialem ze nalezy mi sie podwyzka po takim stazu pracy (Stefanini ma okreslone "etapy kariery") i z tego tytulu otrzymalem ja. - meczylem przelozonego i HR zeby tego dokonano. - przy mozliwej okazji, zmienilem takze stanowisko wewnatrz firmy i otrzymalem 30% podwyzki ergo: musialem poswiecic 15min swojego zycia i jakis promil wysilku... Pozatym jezeli ktos wychodzi z zalozenia, ze jak wielki Pan/ Pani w firmie tego typu (czy nawet wiekszosci firm) wejdzie i kazdy bedzie plaszczyc to otworzcie wlasna dzialalnosc... Jesli chodzi o szkolenia. Firma zalatwila mi jedno certyfikowane szkolenie, do tego na plutej przez was platformie eLearningowej mozna odnalezc materialy ktore przygotowuja w duzej czesci do certyfikacji takich jak PMI, Cisco, MTA (rozniaste), a takze sa omowione takie tematy jak jezyk R. jak sie troche postaracie to idzie wszystko ogarnac ;) z minusow: -tak sprawy budzetu i roznie dziwne akcje ze niby "nie ma pieniazkow" sa irytujace -w moim przypadku uklad z klientem, masakryczny i potrafil meczyc. i najwazniejszy minus: ekspres do kawy czesto sie psul.. musieli go naprawiac a on znow sie psul... kupiono nowy i sie zepsul, a kawa dobra tam jest. Pozdrawiam, plujcie ogniem w spokoju!

Odi

Obiektywnie patrząc na Stefana mogę powiedzieć tak: 1 . Szanse awansu :zero nulll 2.podwyzki :null zero 3. Szkolenia :null zero np chyba ze chcesz win7 zrobić elearning hehe 4.premie :null zero 5. Nie ciekawa firma bez widoków na przyszłość. Nie inwestują w pracowników jak nie ten to inny będzie ....

Gówno prawda
@W sumie taka prawda 07.02.2018 18:36

Uwielbiam te twoje rustykalne porównania koles. Nieudacznicy.... Yyy czyli mowisz to większości firmy, ktora chce godnie zarabiać. Widać menago w tej firemce juz kompletnie odjechalo.

Nick

Do ludzi, którzy rozważają podjęcie pracy w Stefanini: Nie dajcie się oskubać już na starcie! Zwłaszcza jak będziecie pracować na terenie Philipa Morrisa, w tak zwanym staffingu, zarobki w Philipie są bardzo dobre, ale Stefanini będzie wam proponować śmieszne stawki, np dadzą wam 3 tys netto, a sami zgarną za was trzy razy tyle!!! Jestem kimś, kto niedawno zaczął/i na szczęście już skończył pracować w tym całym staffingu, i po rozmowach z kolegami z Philipa wychodzą takie rzeczy. Co więcej ludzie zatrudnieni bezpośrednio w PMI, wręcz się z nas śmiali, że pracujemy za takie pieniądze. No ale mi już się udało zmienić pracodawcę, na takiego, który (aż tak jak Stefanini) mnie nie okrada! :-) Więc pamiętajcie stawki w górę! A co więcej o Stefanini: słabe zarządzanie, bałagan, i liderzy, którzy gdy ich spotkasz na schodach, nie wiedzą nawet tego, czy szli na dół czy do góry!

Olo
@OLO 24.04.2018 11:30

Spokojnie to sie niebawem skonczy. Pamiętajcie ostatni rok Kontraktu PMI ze Stefanini, jeśli chodzi o usluge help desk. Nie sa wcale tacy happy, aby przedluzyc po ostatnich wtopach i niskiej jakosci ze strony stefana, zwlaszcza tego co odwala Rumunia. A jak się skończy HD, to i staffing poleci, bo od lat wiadomo, ze PMI che miec jednego dostawce. Wtedy sie wszystko rypnie, bo Stefan zarabia krocie na PMI od zawsze. Ciekawe czy jak kolejny klient sie wycofa jak wcześniej Coca-Cola to szefostwo z Rumunii po raz kolejny przedstawi to jako sukces? Wtedy powodem byla zle zawarta umowa i zbyt wyśrubowane KPI, ktorych stefan nie mogl wypelnic. A Teraz pytanko do obecnych pracowników: czy managment pochwalil sie juz info na temat kontraktu z PMI? Rozmowy tocza sie juz od dobrych paru mcy. Złe wieści, zawsze na sam koniec sa obwieszczane... Just saying-- pracuj.pl

Iwona

@Czołem, może mógłbyś rozwinąć swoją opinię i napisać kilka konkretnych zdań na temat pracy i pracodawcy? Rozumiem, że jesteś pracownikiem firmy skoro wypowiadasz się w tym wątku? Czy pracując tam, można liczyć na rozwój zawodowy i w przyszłości ewentualny awans? Jakim pracodawcą jest ta firma?

Czołem
@Iwona 05.06.2018 17:14

Jest #ujowym pracodawca. Rozumiem, ze ty ciągle nawijasz to samo? Pare konkretnych zdan Iwonko ? Poczytaj sobie wypowiedzi innych pracownikow to starczy Ci materialu na ksiazke, tfu... Sage???? a może jestes ta. Iwonka z hru ze stefana, co wywalili z hukiem, bo nie ogarniała rzeczywistości, a 12k co miesiac wpływało ????????

mhmm

Pracowałem tam przez chwilę. Ogólnie odnoszę jedno wrażenie, że nie uciekają stamtąd tylko te osoby, które nie mają dokąd uciec (czytaj, nie mają dobrego wykształcenia lub umiejetnosci). Management słabiutki, nieprofesjonalny. Dużo awansów po znajomości. Dodatkowo straszny nepotyzm. Tu pracują sami znajomi znajomych, rodziny i koledzy. Umieralnia. Jedynym plusem jest to, że czasem znajdą się w tej firmie jeszcze jakieś fajne osoby... pytanie tylko, co one tam robią, skoro znalazłby lepszą pracę gdzie indziej?

Alvara
@Prawda 17.06.2018 17:46

Tak chodzi o projekt CNHI. To sie IT manager z Włoch zdziwi jak przyjedzie nastepnym razem na wizytę. Slyszalem, ze ktos juz ich uprzejmie zawiadomil o tym.

Pomóżmy Kasi

W Stefanini są bardziej poważne problemy: https://pomagam.pl/naratunekkasi Połączymy się i pomóżmy!

popieram
@Pomóżmy Kasi 09.06.2018 03:22

Może choć raz gowork się do czegoś przyda :)

Iwona

@LUCY, mogłabyś podzielić się swoimi odczuciami z rozmowy kwalifikacyjnej w firmie Stefanini aka Tech Team? Wiem, że nie przyjęłaś tej pracy, ale informacje dotyczące zatrudnienia są Ci znane, więc może mogłabyś napisać o co pytali, jakie warunki finansowe oferowali, czy oprócz wynagrodzenia są jakieś bonusy poza płacowe? Każda Twoja informacja będzie pomocna dla innych poszukujących pracy.

Iwona

@html czyli jesteś zadowolony z pracy w firmie Stefanini aka Tech Team, a inne opinie są osób, które za bardzo się nie przepracowują? Możesz napisać co Ty dokładnie uważasz o pracy tam? Czy firma prowadzi rekrutacje? Ciężko się tam dostać?

html
@Iwona 08.02.2018 14:36

Nie, absolutnie nie jestem zadowolony. Fakt podwyżkę dostalem bo umiem sie zakręcić i mam dobry układ z przełożonym. Polowa innych pracowników, to skonczeni @#$! I nieroby. Widza,ze firma nie ma perspektyw, wiec sieeza na pracuju i robia absolutne minimum. Poziom rekrutacji tez spadl. Osoby zatrudnione przez ostatni rok to chyba z naboru do biedronki sa. Jeden zreszta wypisywal cos tu ze ma obok domu. Fakt, ze zarobki porównywalne, ale nie potrafia lqczyc kropek. Zero samodzielnosci. Ogolnie na razie ja i kilku lepszych mamy ok, ale w lecie trzeba będzie sie rozgladac za praca, za lepsza kase i ze szkoleniami certyfikowanymi.

Iwona

@Ravi to nadal zapewniam, że nie współpracuje z firmą Stefanini aka Tech Team. Myślę, że wydając swoje opinie powinniście się postawić na miejscu drugiej osoby. Bo krytykujecie pomyłki ludzkie. A przecież każdemu może zdarzyć się pomylić.

html
@Ravi 02.02.2018 23:27

strategia na co? na zwalnianie? coś brak logiki w Twojej wypowiedzi a tak BTW skoro tak Ci źle i smutno to tyyyyyle innych firm w Krk, na co czekasz? bo wynika z Twoich żalów, że w innych firmach ludzie dostają podwyżki za siedzenie na d...e, wszędzie dają szkolenia za free i w ogóle heh (żebyś się nie zdziwił)

Iwona

@wsumiespoko skoro tylko to był jednorazowy przypadek to myślę, że nie ma sensu roztrząsać. Wiadomo, że to pewna niedogodność dla pracowników firmy Stefanini aka Tech Team Sp. z o.o., ale za tym stoi człowiek. A rzeczą ludzką jest się pomylić. Chyba najważniejsze, że pakiet już działa. Skoro dział HR sam chce skonsultować wszystkie niedogodności ze swoimi pracownikami to myślę, że powinniście iść i o tym wszystkim porozmawiać.

Ravi
@Iwona 23.01.2018 14:11

Iwono, bo wszystkich Twych wypowiedziach wnioskuje, ze mimo dziennikarskiej obiektywnosci jaka udajesz tak naprawde pracujesz na rzecz Stefanini. Zadaj sobie troche trudu I przestudiuj wypowiedzi na poprzednich stronach, gdie pracownicy sporo pizza I narzekaja na HR w firmie. liczne bledy, zle naliczane godziny itp.itd. dzis pakiet medyczny, jutro cos innego. low cost low standards.

wsumiespoko

FIrma tak porządna, że zapomniała zapłacić za pakiet medyczny dla pracowników od nowego roku więc od kilku dni nikt nie może iść do lekarza i nie wiadomo kiedy to naprawią (a może to te słynne oszczędności?).

Nie do wiary
@Paulina 10.01.2018 09:16

Hehe, to sie porobiło, ze Stefan juz na go worku oficjalnie tłumaczy sie ze swoich wtop. Wczesniej przez 2 lata podszywali się pod zwykłych pracowników. Jak tam rotacja w nowym roku, jak podwyżki?

Iwona

@Marecki totalnie nie zrozumiałeś przekazu mojej wypowiedzi. Nie napisałam, że nie są ważne, bo to jasne, że są dla każdego ważne i ludzie chodzą do pracy by zarabiać. Napisałam, że nie powinno poruszać się kwestii zarobków na forum, bo nie poznasz jasnej kwoty, jaką możesz dostać w pracy w firmie Stefanini aka Tech Team przez to, że zarobki zależą od wielu czynników, czyli doświadczenia czy kwalifikacji pracownika. Inny pracownik udzielający się na forum nie będzie Ci w stanie odpowiedzieć dokładnie ile Ty zarobisz na swoim stanowisku, dlatego kwestię zarobków poruszajcie bezpośrednio z pracodawcą. Zrozumiałeś o co mi chodziło? Możesz w takim razie na mnie nie naskakiwać? Ja chcę tylko uniknąć nieporozumień. A nie jestem pracownikiem zajmującym się PR-em firmy Stefanini aka Tech Team Sp. z o.o. tylko moderatorem forum gowork.pl i jestem osobą bezstronną.

a nie mówilem

Słabe to wszystko. główny projekt dzięki, któremu trzyma się centrum w Polsce tj PMI idzie na dno. poprzenosili, co się dało do Rumunii, a zespoły tam tam dają ciała. w efekcie ludzie w Polsce tracą pracę, a klient czyli PMI jest mega niezadowolony. Ludzie z projektu, już nawet nie kryją niezadowolenia, siedzą na pracuju cały dzień i odchodzi, kto może. Menagerowie, zdają się nie widzieć klęski i robią dobra minę do złej gry. Każdy wie, że PMI, nie przedłuży kontraktu, pierwszy symptom tego, to odsunięcie szefa helpdesku, niejakiego L. od funkcji w dość dziwnych okolicznościach. ostatni obrońca stefana znalazł się na aucie. A jak zmienia dostawcę HD to poleci tez staffing, czyli to na czym Stefan naprawdę zarabia. bo wiadomo, że klient chce mieć jednego dostawce usług. Słabe to wszystko, w kontekście braku szans rozwoju, szkoleń i ścieżki kariery. Dlatego, kazdy kto ma olej w głowie ucieka z firmy, bo wie, że inne projektu, dzielone między n krajów nie pociągną centrum w kraju. Szkoda, że tak manago zepsuło firmę, która dobrze prosperowała jeszcze parę lat temu. NIE POLECAM!!!

nie przesadzaj
@ziarnoprawdy 03.01.2018 17:50

zawsze znajdzie się jakaś czarna owca, nie przekładaj tego na wszystkich - wypraszam sobie :) Jedno zgniłe jajo wiosny nie czyni, czy jakoś tak

Really

Ludzie, naprawdę Wasze życia są tak smutne, że w Wigilię i Święta dodajecie opinie na goworku? No weźcie... Trochę więcej radości z życia... Życzę, żebyście przynajmniej w Sylwestra zajęli się czymś przyjemniejszym niż gowork

vine2

Wesołych Świąt, malkontenci! I udanego Nowego Roku. Na końcówkę 2017 warto spuścić już zasłonę milczenia, zobaczymy co firemka nam pokaże w 2018. Ja tam zostaję. Lubię taki roller-coaster, przynajmniej coś się dzieje - bo w innych korpo wieje nudą. Hough!

Rekruter HR
@Vine2 26.12.2017 20:30

Dajcie cos wiecej o PMI bo rozne historie sie slyszy. Jak inni klienci? Tez wszystko na granicy wytrzymałości? Jak ogolnie warunki pracy?

Rebmeberem

Na swieta zycze wszystkim moim kolegom z firmy poprawy warunkow pracy w przyszlym roku i tego co nie ma teraz. Podwyżek, bonusow, mozliwosci awansu i ciekawych szkolen. Moze nasz glos bedzie wysłuchany przez przełożonych. Wesokych Swiat!

Po prostu

Ostatnie miesiace to jeszcze wieksze pogorszenie warunków zatrudnienia w firmie. Nie mowie tylko o sobie, ale ontym co powszechnie sie mowi w kuchni i na papierosie. Niestety team leaderzy i menagerowie tego nie slysza. Coraz wieksza rotocja, idziesz na urlop, a po powrocie nie poznajesz ludzi, tyle nowych twarzy. Wszystkiemu winne marne zarobki, brak perspektyw rozwoju, szkolen i awansu. Niestety od dobrych paru lat firma jest synonimem tandety i beznadziei. Jak patrzę jakie benefity i premie maja moi znajomi w innych firmach to zaluje decyzji o podjeciu pracy w Stefanini. Dobrze, ze po nowym roku bedzie wysyp wielu ofert pracy w Krakowie.

lilala

Cześć everyone! I am sorry, my Polish is not enough good to write in it. However I can understand, so please, answer in Polish ;) I have to practice! I am thinking about applying to Stefanini, but can see a lot of negative comments. Is there anything good in this company? Can you tell me something about salaries? Like is it a company that it's paying well compared to other companies or much worse? Can you compare it with other corporatzions? Are you paid depanding on how many languages you speak? Do you need to be very good in IT to work as Helpdesk technician? Any info is more than welcome :D Dziękuję bardzo

Skw
@sleepwalker 19.12.2017 23:27

So why did you leave? I've heard from my inside colleague that they moved most of the languages to Romania, as they are cheaper there. No bonuses and trainings for staff. Huge rotation as high management is poor.

Iwona

@anonymous czyli dla Ciebie Stefanini aka Tech Team jest firmą stabilną i płacę ma na poziomie? Nigdy nie da się dogodzić wszystkim i dlatego uważam, że nie powinno się poruszać kwestii wynagrodzeń na forum. Jest to tak bardzo zależna od czynników kwestia, że nie powinno się kwotami sugerować przed aplikacją na stanowisko.

Anonymous
@Iwona 15.12.2017 15:30

Nie, absolutnie nie jest stabila, a zarobki dużo ponizej średniej na takich stanowiskach w innych corpo. Rotacja duza, sama najlepiej świadczy o tym.

Zzzzwisak

Zarobki sa mocno srednie jak na to co placi PMI za nas . Rozumiem ze trzeba oplacic za to kapo i szefostwo ale zeby nawet polowy z tych 12000- 15000 nie dawac to juz drobna przesada. Zapytacie s ie skad wiem ano siedzialem kolo takiego z lisia morda z PMI ktory w rozmowie z bodajże herbatka przez przypadek sie wysypal ze mozna by stefanowi przyciac to i owo . Cale szczescie jak sie zorientowalem ze yo wszustko pic na wode to zmienilem rzeczywistosc.

ROLL
@#PracodawcaNiePowinieZarabiac! 27.11.2017 15:01

Zzzwisak czyli nie zaprzeczasz, ze PMI placi 12-15k stefanowi za pracowników, co???? duza ta marza za kurczaka skoro pracownik dostaje z tego 4-4.5 k brutto. Jak ja lubie czytać te posty, gdzie managerowie podszywaja sie za zwykłych pracowników i bronia honoru firemki. Kto tym razem? M. O. L? Kazdy Was juz tu kojarzy

uboot

szefowa staffingu szuka roboty w PMI ciezko o lepszy argument jak sie ma firma....

PMI
@uboot 09.01.2017 14:09

Poprawka szefowa staffingu juz dawno uciekla jak po powrocie zobaczyla co sie swieci. Kazdy wie dlaczego i gdzie odeszla.

Someone

W tym roku nawet na bony swiateczne nie mozna liczyc :) (usunięte przez administratora) nie firma :) nie przychodzcie tu do pracy

Nikita Black
@Someone 07.12.2017 12:53

Czyli dobrze ze odeszlam. Widze, ze firma pogarsza warunki zatrudnienia. Nie wierzylam dopoki paru znajomych, ktorzy maja tego pecha i pracują nadal nie zaczelo pisac mi strasznych rzeczy. A jak sie maja menadżerowie? Pewno bonusik za wyniki finasowe jak co roku byl???? nie ma to jak komitywa z szefostwem w Rumunii, co? otworzyli hucznie nowe biuro w opolu to zabraklo funduszy dla Krakowa. Cos sie juz mowi o przenosinach deskow tam? Nie chce marudzić ale koszty zatrudnienia sa tam niższe. Na pewno łatwiej i taniej znaleźć agentów z niemieckim. Just sayin'

Robcio

byłem ostatnio w biedronce na rozmowie płaca tyle co stefan i do tego miał bym pod samym domem 5 min do pracy , eee chyba się przeniosę

Iwona

@Kolaborant czyli pensja w Stefanini aka Tech Team będzie satysfakcjonująca dla osób, które mają podstawowe doświadczenie? Ale czy takie osoby ta firma będzie chciała zatrudnić? Czy absolwenci świeżo po studiach mają szansę a pracę w tym miejscu?

Po prostu
@Iwona 22.11.2017 13:09

Tak

Kolaborant

Jestem pracownikiem Stefanini (daruję sobie informację jaki projekt) i powiem tak: Prawdą jest, że zarobki mogłyby być lepsze. Z każdym językiem (nawet z samym angielskim), można znaleźć pracę za lepszą kasę w wielu innych firmach. Również firma cierpi na brak szkoleń, bonusów i podobnych. Jestem tutaj niecały rok i już czuję, że chyba trzeba się rozglądać za czymś innym... Mimo tego atmosfera jest tutaj fajna. Lubię moich współpracowników, przełożonych i ogólnie jest to pierwsze miejsce pracy, do którego chcę przychodzić. Nie rozumiem więc narzekań na kadrę kierowniczą, czy tym bardziej na innych szarych helpdeskowców. No, ale atmosfera-atmosferą, a ceny za media, produkty i podobne cały czas wzrastają, więc jeśli nie dostanę jakiejś podwyżki/awansu w ciągu najbliższych kilku miesięcy, to trzeba będzie rozglądać się za inną pracą. Niestety... Stefanini polecam szczególnie tym, którzy zaczynają swoją przygodę z branżą tego typu. Starym wyjadaczom raczej nie polecam...

Lajkonik

Jak wygląda sytuacja w przypadku specjalistów z językiem niemieckim? Mam doświadczenie w regionie DACH( z językiem mam stały kontakt od wielu lat, a certyfikaty również tam zdobyłem ). Interesuje mnie praca docelowo w Krakowie . Faktycznie tak słabo?

poliglota
@Lajkonik 11.10.2017 10:46

Z niemieckim - i innymi językami, poza angielskim - jest w porządku. Bonusy językowe sprawiają, że pensja sięga standardów Krakowskich (są firmy, które płacą ciut lepiej, ale większość, jak np. Capgemini, słabiej). Dobra praca na start, ja póki co nie narzekam.

Iwona

@Chętny a ten znajomy co konkretnie mówił? Może sam niech wypowie się na forum o swoich doświadczeniach. Powie co lubi w Stefanini aka Tech Team. Jeżeli jest argumentacja to wtedy każdy może uwierzyć w dany post.

RonRon

Nie, nie warto człowieku. Jesli nie pracujesz to sie nie wypowiadaj prosze, bo nie wiesz co mowisz. Ogolnie nie ma szalu, ale sa gorsze i lepsze projekty. Duzo zalezy tez jakiego masz.przelozonego i jak bardzo projekt jest współdzielony z rumuńskimi kolegami. Benefity mogly by być lepsze, a podwyżki w ogole być.

Iwona

@Rekrut ale czemu beznadzieja? Możesz wytłumaczyć? Skoro jesteś po rekrutacji Stefanini aka Tech Team Sp. z o.o. to możesz powiedzieć jak wygląda rekrutacja? Ile ma etapów?

Sipporter
@Chętny 03.10.2017 18:38

Zarobki duzo poniżej średniej na rynku na podobnych stanowiskach. Podwyżki dla nielicznych, ale tez niewielkie.bonusu tu nie znają.

Rekrut

Po rozmowie rekrutacyjnej z pania ze stefanini, gdy pani nie potrafiła sie ze mna umówić na konkretny termin i uparcie dzwoniła, gdy nie mogłem rozmawiać, oraz po zapoznaniu sie z negatywnymi opiniami na temat firmy tu, ale tez w innych miejscach w sieci ciesze, sie ze nie przyjąłem oferty tej firmy. Faktycznie to jakas amatorka, bez szans rozwoju, a pracownicy jak widac sa w konflikcie z przełożonymi. Pierwszy raz na rynku pracy spotkałem sie z taka beznadzieja.

Zostaw opinię o Stefanini aka Tech Team Sp. z o.o. - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stefanini aka Tech Team Sp. z o.o.