Stefanini aka Tech Team Sp. z o.o.

Kraków

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 189 ocen.

Opinie o Stefanini aka Tech Team Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stefanini aka Tech Team Sp. z o.o.

Iwona

@wsumiespoko skoro tylko to był jednorazowy przypadek to myślę, że nie ma sensu roztrząsać. Wiadomo, że to pewna niedogodność dla pracowników firmy Stefanini aka Tech Team Sp. z o.o., ale za tym stoi człowiek. A rzeczą ludzką jest się pomylić. Chyba najważniejsze, że pakiet już działa. Skoro dział HR sam chce skonsultować wszystkie niedogodności ze swoimi pracownikami to myślę, że powinniście iść i o tym wszystkim porozmawiać.

wsumiespoko

FIrma tak porządna, że zapomniała zapłacić za pakiet medyczny dla pracowników od nowego roku więc od kilku dni nikt nie może iść do lekarza i nie wiadomo kiedy to naprawią (a może to te słynne oszczędności?).

Paulina
@wsumiespoko 08.01.2018 18:17

Sytuacja ta miała charakter incydentalny. W imieniu firmy chciałabym przeprosić Pracowników Stefanini za wszelkie niedogodności z nią związane. Odpowiednie działy pracują nad usprawnieniem procedur współpracy z dostawcą usług medycznych. Opieka medyczna jest aktywna od wczoraj. Kontakt z działem HR: HRKrakow@stefanini.com

Nie do wiary
@Paulina 10.01.2018 09:16

Hehe, to sie porobiło, ze Stefan juz na go worku oficjalnie tłumaczy sie ze swoich wtop. Wczesniej przez 2 lata podszywali się pod zwykłych pracowników. Jak tam rotacja w nowym roku, jak podwyżki?

Iwona

@Marecki totalnie nie zrozumiałeś przekazu mojej wypowiedzi. Nie napisałam, że nie są ważne, bo to jasne, że są dla każdego ważne i ludzie chodzą do pracy by zarabiać. Napisałam, że nie powinno poruszać się kwestii zarobków na forum, bo nie poznasz jasnej kwoty, jaką możesz dostać w pracy w firmie Stefanini aka Tech Team przez to, że zarobki zależą od wielu czynników, czyli doświadczenia czy kwalifikacji pracownika. Inny pracownik udzielający się na forum nie będzie Ci w stanie odpowiedzieć dokładnie ile Ty zarobisz na swoim stanowisku, dlatego kwestię zarobków poruszajcie bezpośrednio z pracodawcą. Zrozumiałeś o co mi chodziło? Możesz w takim razie na mnie nie naskakiwać? Ja chcę tylko uniknąć nieporozumień. A nie jestem pracownikiem zajmującym się PR-em firmy Stefanini aka Tech Team Sp. z o.o. tylko moderatorem forum gowork.pl i jestem osobą bezstronną.

a nie mówilem

Słabe to wszystko. główny projekt dzięki, któremu trzyma się centrum w Polsce tj PMI idzie na dno. poprzenosili, co się dało do Rumunii, a zespoły tam tam dają ciała. w efekcie ludzie w Polsce tracą pracę, a klient czyli PMI jest mega niezadowolony. Ludzie z projektu, już nawet nie kryją niezadowolenia, siedzą na pracuju cały dzień i odchodzi, kto może. Menagerowie, zdają się nie widzieć klęski i robią dobra minę do złej gry. Każdy wie, że PMI, nie przedłuży kontraktu, pierwszy symptom tego, to odsunięcie szefa helpdesku, niejakiego L. od funkcji w dość dziwnych okolicznościach. ostatni obrońca stefana znalazł się na aucie. A jak zmienia dostawcę HD to poleci tez staffing, czyli to na czym Stefan naprawdę zarabia. bo wiadomo, że klient chce mieć jednego dostawce usług. Słabe to wszystko, w kontekście braku szans rozwoju, szkoleń i ścieżki kariery. Dlatego, kazdy kto ma olej w głowie ucieka z firmy, bo wie, że inne projektu, dzielone między n krajów nie pociągną centrum w kraju. Szkoda, że tak manago zepsuło firmę, która dobrze prosperowała jeszcze parę lat temu. NIE POLECAM!!!

ziarnoprawdy
@Requiem 31.12.2017 01:20

jeśli nasi współpracownicy reprezentują taki poziom to faktycznie chyba czas poszukać innej pracy.

nie przesadzaj
@ziarnoprawdy 03.01.2018 17:50

zawsze znajdzie się jakaś czarna owca, nie przekładaj tego na wszystkich - wypraszam sobie :) Jedno zgniłe jajo wiosny nie czyni, czy jakoś tak

Really

Ludzie, naprawdę Wasze życia są tak smutne, że w Wigilię i Święta dodajecie opinie na goworku? No weźcie... Trochę więcej radości z życia... Życzę, żebyście przynajmniej w Sylwestra zajęli się czymś przyjemniejszym niż gowork

vine2

Wesołych Świąt, malkontenci! I udanego Nowego Roku. Na końcówkę 2017 warto spuścić już zasłonę milczenia, zobaczymy co firemka nam pokaże w 2018. Ja tam zostaję. Lubię taki roller-coaster, przynajmniej coś się dzieje - bo w innych korpo wieje nudą. Hough!

Vine2
@Po prostu gorzej 22.12.2017 18:33

A kto tu się pod kogoś podszywa? Najlepsi są ci co juz nie pracuja, A dalej maja misje, żeby oczetniac Stefsnini. Znam firmę od lat, od kuchni, odsluzylem swoje na desku, potem specjalista, teraz dla urozmaicenia staffing - i moge powiedziec tylko jedno zle slowo: PMI. To źródło wszystkich problemów firmy. Gowniany klient, traktuje nas jak psy, podbiera ludzi, etc. Źle bedzie jak odejdzie, ale z dwojga zlego...

Rekruter HR
@Vine2 26.12.2017 20:30

Dajcie cos wiecej o PMI bo rozne historie sie slyszy. Jak inni klienci? Tez wszystko na granicy wytrzymałości? Jak ogolnie warunki pracy?

Rebmeberem

Na swieta zycze wszystkim moim kolegom z firmy poprawy warunkow pracy w przyszlym roku i tego co nie ma teraz. Podwyżek, bonusow, mozliwosci awansu i ciekawych szkolen. Moze nasz glos bedzie wysłuchany przez przełożonych. Wesokych Swiat!

Po prostu

Ostatnie miesiace to jeszcze wieksze pogorszenie warunków zatrudnienia w firmie. Nie mowie tylko o sobie, ale ontym co powszechnie sie mowi w kuchni i na papierosie. Niestety team leaderzy i menagerowie tego nie slysza. Coraz wieksza rotocja, idziesz na urlop, a po powrocie nie poznajesz ludzi, tyle nowych twarzy. Wszystkiemu winne marne zarobki, brak perspektyw rozwoju, szkolen i awansu. Niestety od dobrych paru lat firma jest synonimem tandety i beznadziei. Jak patrzę jakie benefity i premie maja moi znajomi w innych firmach to zaluje decyzji o podjeciu pracy w Stefanini. Dobrze, ze po nowym roku bedzie wysyp wielu ofert pracy w Krakowie.

lilala

Cześć everyone! I am sorry, my Polish is not enough good to write in it. However I can understand, so please, answer in Polish ;) I have to practice! I am thinking about applying to Stefanini, but can see a lot of negative comments. Is there anything good in this company? Can you tell me something about salaries? Like is it a company that it's paying well compared to other companies or much worse? Can you compare it with other corporatzions? Are you paid depanding on how many languages you speak? Do you need to be very good in IT to work as Helpdesk technician? Any info is more than welcome :D Dziękuję bardzo

sleepwalker
@lilala 23.07.2017 18:51

When I was working there (one year ago), the salary oscillated between 2500 and 4300 PLN net, depending on the language you worked in. They offered least for Italian, Spanish and Portugese, somewhat more for Czech, Slovak, French and German, and most, not surprisingly, for Scandinavian lgs and for Dutch. It's unlikely that you get paid for more than one language. You always work there in English (for which you do not get any additional remuneration) + your dedicated foreign tongue. If you are Polish, you also handle the Polish help desk for which, naturally, you do not get a bonus. You do not need to know anything from IT to work at Sfefanini - they hire all sorts of people, but mostly those who know languages rather than those with IT background. If you are familiar with concepts like VPN, Active Directory and MS Outlook, you know more than enough ;-)

Skw
@sleepwalker 19.12.2017 23:27

So why did you leave? I've heard from my inside colleague that they moved most of the languages to Romania, as they are cheaper there. No bonuses and trainings for staff. Huge rotation as high management is poor.

Iwona

@anonymous czyli dla Ciebie Stefanini aka Tech Team jest firmą stabilną i płacę ma na poziomie? Nigdy nie da się dogodzić wszystkim i dlatego uważam, że nie powinno się poruszać kwestii wynagrodzeń na forum. Jest to tak bardzo zależna od czynników kwestia, że nie powinno się kwotami sugerować przed aplikacją na stanowisko.

Marecki
@Iwona 15.12.2017 15:30

????

Anonymous
@Iwona 15.12.2017 15:30

Nie, absolutnie nie jest stabila, a zarobki dużo ponizej średniej na takich stanowiskach w innych corpo. Rotacja duza, sama najlepiej świadczy o tym.

Zzzzwisak

Zarobki sa mocno srednie jak na to co placi PMI za nas . Rozumiem ze trzeba oplacic za to kapo i szefostwo ale zeby nawet polowy z tych 12000- 15000 nie dawac to juz drobna przesada. Zapytacie s ie skad wiem ano siedzialem kolo takiego z lisia morda z PMI ktory w rozmowie z bodajże herbatka przez przypadek sie wysypal ze mozna by stefanowi przyciac to i owo . Cale szczescie jak sie zorientowalem ze yo wszustko pic na wode to zmienilem rzeczywistosc.

rock
@#PracodawcaNiePowinieZarabiac! 27.11.2017 15:01

II tu się mylisz były inne czynniki koleszko śniegowy

ROLL
@#PracodawcaNiePowinieZarabiac! 27.11.2017 15:01

Zzzwisak czyli nie zaprzeczasz, ze PMI placi 12-15k stefanowi za pracowników, co???? duza ta marza za kurczaka skoro pracownik dostaje z tego 4-4.5 k brutto. Jak ja lubie czytać te posty, gdzie managerowie podszywaja sie za zwykłych pracowników i bronia honoru firemki. Kto tym razem? M. O. L? Kazdy Was juz tu kojarzy

uboot

szefowa staffingu szuka roboty w PMI ciezko o lepszy argument jak sie ma firma....

PMI
@uboot 09.01.2017 14:09

Poprawka szefowa staffingu juz dawno uciekla jak po powrocie zobaczyla co sie swieci. Kazdy wie dlaczego i gdzie odeszla.

Someone

W tym roku nawet na bony swiateczne nie mozna liczyc :) (usunięte przez administratora) nie firma :) nie przychodzcie tu do pracy

Nikita Black
@Someone 07.12.2017 12:53

Czyli dobrze ze odeszlam. Widze, ze firma pogarsza warunki zatrudnienia. Nie wierzylam dopoki paru znajomych, ktorzy maja tego pecha i pracują nadal nie zaczelo pisac mi strasznych rzeczy. A jak sie maja menadżerowie? Pewno bonusik za wyniki finasowe jak co roku byl???? nie ma to jak komitywa z szefostwem w Rumunii, co? otworzyli hucznie nowe biuro w opolu to zabraklo funduszy dla Krakowa. Cos sie juz mowi o przenosinach deskow tam? Nie chce marudzić ale koszty zatrudnienia sa tam niższe. Na pewno łatwiej i taniej znaleźć agentów z niemieckim. Just sayin'

Robcio

byłem ostatnio w biedronce na rozmowie płaca tyle co stefan i do tego miał bym pod samym domem 5 min do pracy , eee chyba się przeniosę

Iwona

@Kolaborant czyli pensja w Stefanini aka Tech Team będzie satysfakcjonująca dla osób, które mają podstawowe doświadczenie? Ale czy takie osoby ta firma będzie chciała zatrudnić? Czy absolwenci świeżo po studiach mają szansę a pracę w tym miejscu?

Po prostu
@Iwona 22.11.2017 13:09

Tak

Kolaborant

Jestem pracownikiem Stefanini (daruję sobie informację jaki projekt) i powiem tak: Prawdą jest, że zarobki mogłyby być lepsze. Z każdym językiem (nawet z samym angielskim), można znaleźć pracę za lepszą kasę w wielu innych firmach. Również firma cierpi na brak szkoleń, bonusów i podobnych. Jestem tutaj niecały rok i już czuję, że chyba trzeba się rozglądać za czymś innym... Mimo tego atmosfera jest tutaj fajna. Lubię moich współpracowników, przełożonych i ogólnie jest to pierwsze miejsce pracy, do którego chcę przychodzić. Nie rozumiem więc narzekań na kadrę kierowniczą, czy tym bardziej na innych szarych helpdeskowców. No, ale atmosfera-atmosferą, a ceny za media, produkty i podobne cały czas wzrastają, więc jeśli nie dostanę jakiejś podwyżki/awansu w ciągu najbliższych kilku miesięcy, to trzeba będzie rozglądać się za inną pracą. Niestety... Stefanini polecam szczególnie tym, którzy zaczynają swoją przygodę z branżą tego typu. Starym wyjadaczom raczej nie polecam...

Lajkonik

Jak wygląda sytuacja w przypadku specjalistów z językiem niemieckim? Mam doświadczenie w regionie DACH( z językiem mam stały kontakt od wielu lat, a certyfikaty również tam zdobyłem ). Interesuje mnie praca docelowo w Krakowie . Faktycznie tak słabo?

poliglota
@Lajkonik 11.10.2017 10:46

Z niemieckim - i innymi językami, poza angielskim - jest w porządku. Bonusy językowe sprawiają, że pensja sięga standardów Krakowskich (są firmy, które płacą ciut lepiej, ale większość, jak np. Capgemini, słabiej). Dobra praca na start, ja póki co nie narzekam.

Iwona

@Chętny a ten znajomy co konkretnie mówił? Może sam niech wypowie się na forum o swoich doświadczeniach. Powie co lubi w Stefanini aka Tech Team. Jeżeli jest argumentacja to wtedy każdy może uwierzyć w dany post.

RonRon

Nie, nie warto człowieku. Jesli nie pracujesz to sie nie wypowiadaj prosze, bo nie wiesz co mowisz. Ogolnie nie ma szalu, ale sa gorsze i lepsze projekty. Duzo zalezy tez jakiego masz.przelozonego i jak bardzo projekt jest współdzielony z rumuńskimi kolegami. Benefity mogly by być lepsze, a podwyżki w ogole być.

Iwona

@Rekrut ale czemu beznadzieja? Możesz wytłumaczyć? Skoro jesteś po rekrutacji Stefanini aka Tech Team Sp. z o.o. to możesz powiedzieć jak wygląda rekrutacja? Ile ma etapów?

Chętny
@co wy tu wypisujecie? 01.10.2017 19:56

Dzięki, czyli zarobki ok? Szukam właśnie pracy z niemieckim i angielskim.

Sipporter
@Chętny 03.10.2017 18:38

Zarobki duzo poniżej średniej na rynku na podobnych stanowiskach. Podwyżki dla nielicznych, ale tez niewielkie.bonusu tu nie znają.

Rekrut

Po rozmowie rekrutacyjnej z pania ze stefanini, gdy pani nie potrafiła sie ze mna umówić na konkretny termin i uparcie dzwoniła, gdy nie mogłem rozmawiać, oraz po zapoznaniu sie z negatywnymi opiniami na temat firmy tu, ale tez w innych miejscach w sieci ciesze, sie ze nie przyjąłem oferty tej firmy. Faktycznie to jakas amatorka, bez szans rozwoju, a pracownicy jak widac sa w konflikcie z przełożonymi. Pierwszy raz na rynku pracy spotkałem sie z taka beznadzieja.

Iwona

@XXX masz dużo racji. Aktualnie ludzie przy każdym problemie napotkanym rezygnują z pracy, a zawsze warto próbować go jakoś rozwiązać. Stefanini aka Tech Team chce rozwiązywać problemy swoich pracowników? Niech się wypowie ktoś, kto aktualnie pracuje.

Stefaniak

Masakra, nie firma. Sezon zwolnień nadchodzi. ludzie już pakują walizki, bo znaleźli lepiej. Przełożeni znów dobra mina do złej gry. LEad by example.

Brother Bear

Italian or not, if you speak anything mora than english you can find better job in cracow. Stefanini has now such a big rotation people coming and leaving. even those eng-pol.just look for pracuj.pl. unfortunately when they find out how the company looks like, they are gone or think about leaving and look for better jobs. Sorry, sad but true. Not a good place ;/

Pedro

My advice would be to stay away. Anyway you will be looking for another job after 3 months, when you realize there is no future with Stefanini. No trainings, career paths, nor good salaries. Managers have lack of motivation, not to mention simple workers. With Italian you can easily find much better job in cracov.

elo
@Pedro 30.07.2017 13:10

@Pedro: she never said she speaks italian, learn to read bro. @lilala: if you speak languages, stefanini is a pretty good company to start with. you will have some bonuses for the languages you speak. depending on the language complexity and uniqueness - assumption is everybody speaks english :)

Wrrrrw

Masakra jakas, nie firma z takim traktowaniem pracowników. Zero szans...

zgryzliwy

naprawdę nie wiem o co wam chodzi, dostajecie godne pieniądze, macie stabilną pracę. firma też musi być konkurencyjna dla klienta, a w krakowie firm sporo. wiadomo, że nigdzie się nie pracuje całe życie, ale na początek Stefanini jest jak najbardziej OK. chyba nikt w dzisiejszych czasach nie planuje siedzieć do śmierci w jednej firmie.

Anty_trol
@zgryzliwy 01.07.2017 19:13

no wszystko fajnie pięknie tylko powiedz czemu to wszystko tak kiepsko zarządzane i organizowane? na początek firemka ok, aby zdobyć doświadczenie i uciec do prawdziwej firmy, która oferuje możliwości rozwoju i szkolenie. aspekt finansowy tez jest ważny, bo większość firm płaci godniejsze pieniądze. dlatego ludzie jak troszkę się ogarnął i zdobędą jakieś doświadczenie ociekają ze stefanini po pól roku. Ostatnio nawet menadżerowie, a wszyscy wiedzą jaki był prawdziwy pow [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

Zadowolony

Wygląda na to że firma rzeczywiście prężnie się rozwija: http://biznes.lovekrakow.pl/aktualnosci/w-krakowie-mozemy-znalezc-dobra-mieszanke-dostepnosci-jezykow-i-wiedzy-it-rozmowa_19058.html Polecamy!

hello
@Zadowolony 28.06.2017 21:53

o Hry, albo menago się odezwało. no wszystko pięknie, ładnie tylko czemu tyle osób odchodzi? w artykule jakoś nie piszą o sytuacji pracowników i braku możliwości, oraz rozwoju. no i czemu tyle tu negatywnych opinii?

Iwona

@elo @Stefan ciągle jestem na wątku. Bardzo chętnie dalej będę z Wami rozmawiać na temat tego jak pracuje się w Waszej firmie.

hello_from_the-other_side
@Iwona 22.06.2017 09:06

...a czy to się przekłada na jakieś realne akcje? bo chyba na tym nam wszystkim zależy, aby się poprawiło w firmie pod katem wynagrodzeń, szkoleń, motywacji i ogólnie możliwości rozwoju. Do tej pory pod tym względem nic nowego, tylko gorzej. ludzie rezygnują na potęgę, a firma już nawet nie udaje, że się stara. W zeszłym roku PIP i sanepid, się wzięły za firmę, ale poza dobudowaniem kibla dla niepełnosprawnych nic to nie dało, bo się wykręcili jakoś. możesz coś realnie zadziałać, opisać sytuację, nagłośnić?

Darecki

Czy jesteście pewni, że nie można napisać o firmie coś pozytywnego? Zawsze znajda się tematy bardziej optymistyczne. Może firma coś rozwija?Dajcie spokój z tym narzekaniem

elo
@Darecki 21.06.2017 12:26

widać że koleżanka iwona z mikrofonem wyleciała, bo nie ma już mikrofonu i jakoś tak na szaro, a ty to kto?

Stefan
@elo 21.06.2017 19:20

Od poczatku sadzilem, ze to ktoś z hr ze stefanini. Podejrzane. Nie wytrzymala presji. Wiadomo, że tu węszą. Hehe firma rozwija metody jak mieć więcej za mniej i nie inwestowac w swoich pracowników???? Nawet już ludziom, ze staffingu nie pozwalają uciekać do PMI. W sumie kazdy by chyba odszedl. Dobrze, ze PMPL ma w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] marco i spolke i bierze dobrych ludków. Rotacja wsrod wiekszosci niezadowolonych tyle w temacie.

Porazka.

PORAŻKA!! Praca wyglada tak, ze poza klepaniem ticketów i odbieraniem n telefonow kazdy siedzi na pracuj.pl i szuka czegokolwiek. Praca tu nauczyla mnie, zeby nie spodziewac sie za wiele, glownie to po wyplacie oraz nie ufac przelożonym.

Iwona

@szok'nal jestem pracownikiem gowork.pl i zależy mi na poznaniu tego jak wygląda praca w firmie. Jeśli zaglądasz do innych wątków opiniowych, to możesz zauważyć, że moderatorzy pojawili się w wielu z nich. Zależy mi na poznaniu tego jak wygląda praca w firmie, tak by osoby, które trafiają na ten wątek szukając opinii na temat firmy mogły znaleźć odpowiedzi na zastanawiające je pytania.

Marco i spolka

No niestety firma bez szans dla zwyczajnego pracownika. Wyzej nie podskoczysz, a w perspektywie zawodowej brak szkolen. Wycisna ile sie da z czlowieka a w zamian uscisk reki menagera. O ile ci lokalni w Polsce sa jeszcze spoko i cos tam kumaja to wyzszy zarzad w Rumuni totalna porazka. Nikt im nie ufa, co wyszlo na ostatnim surveju. Az szanowna Pani A. Zaniepokojona przyjechala przekonywac ze jednak sa fajni. Komedia. To nawet by uszlo, ale te marne jak na krakow zarobki to juz za duzo. Szanse awansu na wyzsze stanowisko marne. Mimo iz odszedl jeden menager - ci zdolniejsi odchodza szybko bo widza co sie dzieje to sukcesja po nim z gory ustawiona, o czym swiadczy wybor obecnego menago. Wiec nawet jak przelozony kipnie za monitorem to nie takie pewne ze sie awansuje bo wszystko zalatwiane pod stolem i kierowane z Rumuni. PORAŻKA!!!

Iwona

@HiobeJak możecie zauważyć po najechaniu na mikrofon obok mojego imienia, jestem redaktorem serwisu gowork.pl. Zależy mi na poznaniu Waszych opinii na temat firmy jako pracodawcy oraz tego jak wygląda praca w poszczególnych działach w firmie.

szok'nal
@Iwona 15.05.2017 10:15

A skąd takie zainteresowanie firmą? Czyżby Państwowa Inspekcja Pracy znów coś znalazła, pomyili sie w wypłatach, a może znów fala odejść? W sumie to nieważne. jak chcesz poznać różne wątki tej tragedii to przestudiuj poprzednie strony. Generalnie najgorsze corpo w Krakowie, mało płacą, nie szkolą, nie motywują. Przełożeni to roboty, zero empatii. praktycznie nie ma szans rozwoju, czy awansu, chyba ze ktoś wpadnie pod pociąg. Do tego ta niemiła atmosfera i wyścig szczurów.

Test ciazowy

Zarobki slabe, brak bonusow i podwyzek na kazdym stanowisku szeregowym, ktorych tu 80%. Szkolen nie ma wiec zapomnijcie o rozwoju. Kto moze to odchodzi po paru miesiqcach. Firma typowo outsourcingowa nastawiona na tania sile robicza i marna jakosc pracy. W krakowie znajdziecie wiele lepszych firm.

Rebe

O HR się odzywa , ale ten ktoś ma rację , generalnie firemka jednego klienta . Jak pmi ma czkawrę to Stefan już sraczkę generalnie nie polecał bym tej firmy nawet wrogowi, co do odejsć to też prawda, rotacja jest taka ze jak jedziesz na urlop to po powrocie połowy ludzi nie znasz. Ci co nawet się zatrudniają to jak tylko przewąchają o co chodzi to uciekają . Brak możliwości awansu zmiany stanowiska no chyba ze przełożony za monitorem ducha wyzionie .

Iwona

@Chakrabortymógłbyś powiedzieć jakiego stanowiska dotyczy Twój wpis? W zależności od działu, w którym się pracuje, czy też zakresu obowiązków, warunki zatrudnienia w ramach nawet tej samej firmy mogą się znacznie różnić. Takie uzupełnienie wypowiedzi będzie bardzo cenne dla osób, które szukają informacji na temat pracy na konkretnym stanowisku. Wspominasz o masowych odejściach z pracy. Czy dotyczy to konkretnego działu w firmie? Jak duża jest to liczba osób?

Chakraborty

Ta firma to jakiś żart na tle corpo w Krakowie. UNIKAĆ! przyszedłem i obiecywali bóg wie co, zarobki, podwyzkę po 6ciu miesiacach, szkolenia, rozwój zawodowy itp. A tu wszystko ogranicza się do klepania maili i odbierania dziesiatków telefonów dziennie. Szkolenie wstepne było aby jak najszybciej wprowadzić na telefon i do roboty. Kasa slaba i zero szans na jakieś konkretne podwyżki. Ludzie masowo odchodzą, juz nawet przełozonym to wisi. Dzis jestes jutro cie nie ma. Zresztą menadzerowie prezentuja kiepski poziom. masz wrazenie., ze nikt nie wie, co sie dzieje, a decyzje zapadaja gdzieś daleko zdalnie. Przełozony wysyła tylko maile i trzyma się z innymi jemu podobnymi. Pierwsza firma, w ktorej pracuje (a pracowałem w kilku), gdzie tak traktuje się pracownika, jakbys był tym przysłowiowym assetem. Nie polecam, SZUKAJCIE GDZIE INDZIEJ!!

Iwona

@TradeEmWitMolrzeczywiście, taka sytuacja nie powinna wystąpić. Myślałeś o tym, by informacje o nieprawidłowościach podczas procesu rekrutacji przesłać do bezpośrednio do firmy? Taka wiadomość może być cenna dla firmy jako pracodawcy.

Nick
@Iwona 19.04.2017 10:01

To nie ma sensu, bo hr w tej firmie sie tym nie przejmuje. Tak naprawde slynne panie od kawki, papieroska i bajerki, o ktorych zreszta glosno bylo pare stron wczesniej sa posredniczkami z glownym hr w Rumunii. Jak nie ten naiwny to znajdzie sie inny. Tak to dziala. O niekompetencji i dziwnych praktykach w trakcie rekrutacji pisalo pare osob w dziale dot wlasnie rozmow kwalifikacyjnych. Slynne juz umawianie sie na podpisanie umowy o 17 z kandydatem, po czym ten zastaje zamkniete drzwi, bo pani z hr sobie juz poszla do domu. Do tego przelewanie ludziom po kilkadziesiat tysiecy zl wyplaty, a potem sciganie ich i szybkie egzekwowanie zwrotu. Ostatnio na topie sa kilkumiesieczne opoznienia w rozliczaniu wyjazdow sluzbowych i zwrotu diet czy poniesionych kosztow. W efekcie pracownicy sami sobie za hotel placili. W zeszlym roku firma miala regularne kontrole PIPu, bo byly nieprawidlowosci w naliczaniu godzin pracy i dyzurow nocnych, a takze wyplat nadgodzin itp. Nawet sanepid wpadl, bo klimatyzacja powodowala bole glowy, czy kilka razy pracownicy mdleli na posterunku. Poczytaj zreszta, wiec tak naprawde nie ma sensu firma sie w ogole przejmowac.

TradeEmWitMol

Nie pracowałem w Stefanini, nic nie wiedziałem o firmie, zaaplikowałem na interesujące stanowisko, teraz wiem o niej tylko tyle, że ma niekompetentnych rekruterów: Pani zadzwoniła i chciała od razu rozmawiać o moim doświadczeniu i motywacji, poprosiłem, żeby zadzwoniła jeszcze raz za 5 minut, bo jestem w tramwaju i nic nie słyszę, wysiadam na następnym przystanku. Oddzwoniła nie za 5, tylko za 30 minut kiedy stałem z tacką jedzenia pośrodku Galerii Kazimierz czekając na seans w kinie za 15 minut. Czy masz teraz czas rozmawiać? (Pani domyślnie jedzie na ty). Odpowiadam, że teraz nie mam czasu ani warunków (do przeprowadzania, jakby nie było, rozmowy kwalifikacyjnej w tłumie osób w galerii handlowej, bez uprzedzenia, kiedy czekają na mnie znajomi), pytam czy moglibyśmy się umówić na rozmowę na jutro. Pani, lekko oburzonym tonem, mówi, że to zajmie tylko 10-15 minut. Informują ją po raz drugi, że nie mam czasu ani warunków. Pani, jeszcze bardziej oburzonym tonem, mówi, że "postara się" zadzwonić jutro. Oczywiście obraziła się i nigdy już nie zadzwoniła.

elo
@TradeEmWitMol 15.04.2017 16:50

masz szczęście człowieku, uwierz mi. szukaj gdzie indziej. to dar opatrzności.

Edge

No to smialo mozesz napisac prawde o stefanini aka techteam. Wystarczy poczytac opinie wczesniej tu przytoczone. Nie da sie ukryc ze od 1,5 roku nastapilo duze pogorszenie warunkow pracy, mozliwosci rozwoju czy szkolen. Podwyzki zerowe, rotacja taka, ze jak idziesz na ulop to po powrocie nie poznajesz ludzi. Jesnym slowe robimy, duzo, tanio, szybko i byle jak. A jak ludzie odejda to trudno. Znajda sie nowi naiwni. Dodam, ze to co obiecuja na rozmowie kwalifikacyjnej drastycznie rozni sie od szarej rzeczywistosci. Skontaktuj sie tez z tymi co odeszli, zwlaszcza na stanowiskach decyzyjnych. Na pewno maja nie jedna ciekawa historie o firemce.

pokłosie marko
@Edge 09.03.2017 20:29

i tak wszystko w końcu pójdzie do Rumunii więc o co ta walka? gdzie taniej tam pójdzie "syn kryzysu", takie życie, szukajcie lepiej czegoś innego......

Iwona

@Edge jestem redaktorem firmy gowork.pl i moim zadaniem jest poznanie Waszych opinii i dopytywanie tak aby były one jak najpełniejsze. Takie opinie najbardziej pomogą osobom szukającym informacji na temat firmy i pracy w niej.

Iwona

@Johny po prostu staram się dowiedzieć jak najwięcej na temat pracy w firmie. Dlatego zależy mi właśnie na Waszych opiniach. Rozumiem, że według Ciebie w firmie w tej chwili nie wystarczających możliwości rozwoju?

Edge
@Iwona 08.03.2017 11:27

Ale dlaczego chcesz to wiedziec? Szykasz roboty czy jakis research robisz? Sorry ze putam, ale wszyscy wiemy ze management stefanini dopytywal sie adminiw kto postuje, bo tylu oracownikow im wrzucalo negatywne opinie. Wiesz jakie ip, czy pisali w trakcie oracy itp. Ponoc nawet bylym pracownikom, ktorych sie pozbywali w niejasnych okolicznosciach wysylali jakies papierki od prawnikow aby im zamknac buzke. Syf generalnie. Poczytaj sobie wczesniejsze opinie to sie dowiesz wiecej. Generalnie slaba kasa. Brak motywacji,zero szkolen. Duza rotacja. Kierownictwo w rumuni a polscy menago chodza jak nakreceni. Korpo jednym slowem. Kazdy na kazdego kabluje bo liczy na jakies wzgledy team leaderow. NIE POLECAM jako jeszcze obecny pracownik.

Iwona

@xXxpracujesz jeszcze w firmie? Mógłbyś opowiedzieć jakie warunki pracy zapewnia firma? Oferuje benefity?

Basia
@Iwona 02.03.2017 11:18

Na tle innych firm tego typu to bardzo slabe. Multi albo bilety do kina. Z roku na rok coraz gorzej pod wzgledem socjala. Firma outsourcingowa, zarzadzana z Rumunii wiec obcinaja koszty jak sie tylko da, a wiadomo ze to odbija sie na pracownikach. Nie warto tracic czasu, aby w ogole brac stefanini pod rozwage. W tym momencie dol tabeli jesli idzie o corpo w Krakowie. Unikac!!!

Johny
@Iwona 02.03.2017 11:18

Z tymi warunkami to zartujesz prawda? Niech za dowod posluzaci liczne negatywne opinie tu na forum, oraz fakt, ze szefostwo juz sie nie osmiesza i nie pisze pseudopozytywnych opinii o stefanie. Kto moze to ucieka z firmy po 3 miesiacach jak sie okres probny konczy, bo takie mizliwosci rozwoju sa. Teamleaderzy i specjalisci starsi stazem marza aby przejsc do klienta pmi, a sama szefowa staffingu szuka roboty, albo planuje dziecko, bo tak tu fajnie. Szkoda czasu na te firme jest duzo lepszych miejsc w krk. Zreszta kazdy wie gdzie ludzie uciekaja po pewnym czasie...

xXx

Odradzam. Slabe zarobki, brak perspektyw na szybki awans. Kazdy kto pracuje siedzi na pracuj.pl, a menadżerowie licza, ze za podlizywanie sie klientowi przejda do pmi. Niekompetentni przelozeni. Praca tu nauczyla mnie, aby nie ufac ludziom i uwazac, co sie mówi.

Gilf

Uwaga na rekrutacje do nowego projektu!! Juz widac, ze to niewypal. Firma jak zwykle przedstawia to jako rozwój, ale rzeczywistość jest inna. Brak szkolen i solidnego przygotowania do obowiazkow. Zero rozwoju. BRAK MOTYWACJI I PODWYżEK!! unikać jak ognia.

alig

Zdecydowanieradze iunikać tej firmy. Brak sszkoleń podwyżek nniemiłaaatmosfera

xxx

Tu się zgadzam , masakra jakaś

A nie mowilem

A najlepsze, ze sam glowny klient czyli PMI tez jest niezadowolony z jakosci i terminowosci pracy podwykonawcy tj. Stefanini. Regionalni menadzerowie z filii ciagle sie skarza i eskaluja do szefa HD po ich stronie i to tego nad tym w Polsce. Jak pmi nie przedluzy obecnego kontraktu, albo go zerwie przedwcześnie to Stefanini nie bedzie sie oplacalo utrzymuwac tych pozostalych odpryskowych i wspoldzielonych projektow jak sapa i cch. Za kontraktem z helpdeskiem idzie wspolpraca ze staffingiem, a wszyscy wiedza ze pmi chce miec te sama firme tu i tam. Dlatego staffing tez poleci. Firma pikuje od ponad roku tylko tego sie nie da ukryc teraz. Lepiej uciekac poki sie da i szukac stabilniejszego zatrudnienia.

A nie mowilem.

Święte słowa, co tu piszecie? A gdzie te wszystkie Marki, Marty i Iwonki, czy inni menadżerowie, co pisali, podajac sie za zwykłych pracowników jak to niby firma sie świetnie ma,. Zapewnia rozwoj i w ogole jest cacy. Pochowali sie, czy tez jiz pezechodza do pmi

Zostaw opinię o Stefanini aka Tech Team Sp. z o.o. - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stefanini aka Tech Team Sp. z o.o.