CNH
3 435 6 1

Opinie o CNH

Zuaok

Ta firma nie musiała plajtować, żeby już dawno upaść.

Karolina
@Zuaok 25.11.2018 12:18

Dość tajemnicza jest Twoja wypowiedź. Może ją nieco bardziej rozwiniesz? Obawiam się, że w takiej formie nie mówi zbyt wiele osobom rozważającym zatrudnienie w CNH. Zawsze warto pisać w sposób zrozumiały, ale i merytoryczny - takie opinie są bardziej wiarygodne. Czy firma nadal funkcjonuje?

Karolina

@Pracuś, jest to bardzo poważne oskarżenie. Przypomnę, że z definicji mobbing oznacza prześladowanie, uporczywe nękanie i zastraszanie, stosowanie przemocy psychicznej wobec podwładnego lub współpracownika w miejscu pracy; zazwyczaj ma na celu lub skutkuje: poniżeniem, ośmieszeniem, zaniżeniem samooceny lub wyeliminowaniem albo odizolowaniem pracownika od współpracowników. Czy właśnie takie sytuacje miały miejsce w CNH? Czy podejmowane były jakieś rozmowy w tej sprawie?

do Karoliny
@Karolina 23.09.2018 19:37

W cnh takie sprawy zamiata się pod dywan. Sprawdzałaś jakie są statystyki zakończonych spraw o mobing?

Karolina
@do Karoliny 20.10.2018 17:18

@do Karoliny, nie, nie sprawdzałam, ponieważ nie miałam takiej potrzeby. Jak mogłeś zauważyć, na forum pojawiła się nowa funkcja "Zero tolerancji" - dzięki niej możesz złożyć zawiadomienie o tego typu działaniach. Po kliknięciu w baner wyświetlą Ci się wszystkie informacje na ten temat.

do Karoliny
@Karolina 20.10.2018 22:21

ok 1% spraw kończy się rozstrzygnięciem. Nasze sądy nie są jeszcze gotowe na wydawanie wyroków w takich sprawach. Pamiętaj, że to mobingowany musi udowodnić, że nim jest. Dowody? podaj mi choć jednego przełożonego, który podpisze się pod zachowaniem mobingowym, albo nieuczciwe polecenie wyda na piśmie. Świadkowie? Kto z zatrudnionych w danej firmie zezna na niekorzyść swojego pracodawcy? no może jakiś masochista. Były pracownik nie jest wiarygodnym świadkiem, bo przecież można powiedzieć, że się mści. Rozprawy ciągną się bardzo długo, a cierpi na tym i tak poszkodowany pracownik, bo jeśli nawet wygra to będzie miał etykietę pieniacza. Myślisz, że jeśli znajdzie nową pracę (nawet jak mu się uda po utracie wiary we własną przydatność zawodową) to nowy pracodawca będzie budował opinię nie biorąc pod uwagę wygranej sprawy o mobing? Inicjatywa gowork, ok. ale tylko dla pracodawcy. Poszkodowani pracownicy najczęściej milczą i jeśli jeszcze mają siły odchodzą do innych firm. CNH nie zwalnia pracowników, bo to żle wygląda w statystykach, CNH tworzy warunki pomagające podjęcie decyzji o odejściu.

Karolina
@do Karoliny 21.10.2018 11:35

@do Karoliny, rozumiem jak najbardziej Twój punkt widzenia. Uważam jednak, że nie można zezwalać na tego typu zachowanie i udawać, że nic się nie stało, jeśli takie działania faktycznie mają miejsce w danych firmach. Dziękuję za Twoją aktywność na forum!

Pracuś
@Karolina 23.09.2018 19:37

Twoja definicja dokładnie opisuje sytuację w Cnh... 1. "Szef" który kopie w krzesła przy swoich pracowników... słabo. 2. Umowa w cnn.... zaaaaaart. Podczas rozmowy można tylko usłyszeć "ale po co Ci umowa do cnh? Przecież zawsze Cię wzywamy po przestoju." Lub "żeby dostać umowę do cnn trzeba się wykazać" 3. Nowa Hala.... ooo tu już można popłynąć... Gdzie te 300 miejsc pracy?? Czy to nie był jeden z warunków zakupy kawałka lotniska?? Zatrudnianie pracowników, którzy już pracuja w fabryce i którym łaskawie daje się umowę na niecały rok?? Ciekawe co na to nasz szanowny Pan prezydent Nowakowski... 4. Mobing. Telefoniczny, mailowy, słowny. Do wyboru do koloru...

Karolina
@Pracuś 30.10.2018 11:09

@Pracuś, pisałam już o tym, ale jeśli faktycznie w firmie dzieją się niedozwolone rzeczy, to więcej informacji na temat możliwości zgłoszenia tego znajdziesz po kliknięciu w baner "Zero tolerancji" umieszczony na naszym forum. Z Twojej wypowiedzi wynika, że może być problem z uzyskaniem umowy o pracę na czas nieokreślony w CNH, tak?

Pracuś
@Karolina 02.11.2018 16:45

Na czas nieokreślony? Żeby dostać jakąkolwiek umowę do Cnh...

Karolina
@Pracuś 23.11.2018 13:55

Nie wygląda to w takim razie zbyt dobrze. W jaki sposób jest więc najczęściej podejmowane zatrudnienie w CNH? To na pewno istotna kwestia i osoby zainteresowane pracą w tym miejscu chciałyby wiedzieć coś więcej na ten temat. Mogę liczyć jeszcze na Twoją odpowiedź?

@pracuś
@Karolina 23.11.2018 15:17

Znajomości....

Karolina

@Mój Płock Moje Miasto, rozumiem, że chciałbyś podjąć pracę na tym stanowisku. Czy masz już doświadczenie czy dopiero chciałbyś rozpocząć swoją zawodową ścieżkę w CNH? Trzymam kciuki, aby jakaś osoba zatrudniona obecnie w CNH napisała Ci interesujące Cię informacje!

Szukasz pracy?

Zwierzak

Najgorszy zakład pracy w Płocku po salmechu

Sama prawda

Jeśli liczysz na stałą prace to zapomnij. Umowy śmieciowe z agencji max. na 3 miesiące, miesiąc albo co tydzień zależy od agencji. Niektórzy ludzie pracują tu na takich pare lat z nadzieja że przyjmie ich wreszcie zakład bezpośrednio, a potem sie przeliczają . Do zakładu dostaje sie po układach albo jak wchodzisz kierownikowi w d*pe. Jeśli lubisz dreszczyk emocji to to zakład w sam raz dla Ciebie. Tzw. przestój w produkcji nikt nie wie ile trwa i kiedy będzie, to ich własne widzimisie ale jak już jest to burta, za brame i czekaj na telefon może sie odezwą albo i nie. Może potrwać dla agencyjnych nawet pół roku, zależy od roku. Najlepsze jest że mogą Cie zwolnić w każdej chwili jak skończy sie np. produkcja i nie będziesz im już potrzebny. Stawke ma każdy inną zalezy od agencji i kto jaką sobie ustalił. Oczywiście wypłata w kopercie. Zero poszanowania dla człowieka, bylebyś zapier.... Jak nie ty to kto inny na Twoje miejsce. Pamietaj to jak sie tutaj wybierasz, przyszły pracowniku.

Marekkk
@Sama prawda 11.09.2018 21:06

Co ty piszesz mam znajomego co robi w CNh więcej jest na chorym niż w pracy taki pracodawca ze jeszcze w nagrodę wysłali go na darmowy kurs spawacza o takich firmach jak cnh warto pracować nic się nie przemęczysz , zatrudnienie chorobowe piwko w trakcie przed blokiem a na konto kaska no co jest śmiech na sali

Mój Płock Moje Miasto

Jaki system pracy mają automatycy (utrzymanie ruchu) Z góry dzięki za odpowiedź

Karolina

@Kolololo, rozumiem. Niemniej jednak dziękuję za Twoje wypowiedzi i życzę wiele dobrego! @Pppppp, na forum dzielimy się rzeczowymi i merytorycznymi opiniami na temat pracodawców. Mógłbyś napisać jakieś argumenty? W tym momencie Twoja wypowiedź jest mało wiarygodna. Czy ktoś z Was ma inne zdanie o pracy w CNH w Płocku niż @Kolololo? A może podobne? Napiszcie co sądzicie o tym pracodawcy!

Kolololo

Ledwie co zacząłem tam prace a już żałuję. Dział na który trafiłem to jakaś porażka. Muszę bystro się z tamtąd zawijać. Kierownik... Brak słów. Sprzęt na którym robię porażka. Od środka wygląda to jak składanie wysoko rozwiniętych technologicznie maszyn w grocie ludzi pierwotnych. Dno.

Lolo
@Kolololo 27.09.2018 00:22

To nie kierownik tylko PO ale masz racje ,na montażu nie potrafi zarządzać.

Pppppp

Dno

Karolina

@Kolololo, może firma zyska w Twoich oczach przy bliższym poznaniu? Napiszesz coś na temat specyfiki tej pracy i trybu w jakim się pracuje? @..., rozumiem, że pracujesz w CNH w Płocku. Możesz podzielić się na forum swoją opinią na temat pracy w tym miejscu?

Kolololo
@Karolina 29.09.2018 13:53

Firma napewno nie zyska w moich oczach bo to jakąś tragedia tam pracować. Żałuję po stokroć żałuję że tam chciałem pójść. Odradzam każdemu .

Rrrr

A jak jest na obrywaczach do kukurydzy?

Kolololo

Aaa.. Jedyne co dobre to dość tanie napoje w automatach względem cen w automatach w innych placówkach. Coca cola 1.8zl, Red Bull 4zl.... Hehe

...
@Kolololo 27.09.2018 00:27

niedawno podnieśli cene bo było 1,5zl za cole ;)

Karolina

@życzliwy Czy na pewno znasz definicję mobbingu? Nie zrozum mnie proszę źle, po prostu chcemy, aby każda opinia była prawdziwa. Więc jeśli faktycznie doświadczyłeś mobbingu w firmie CNH, to napisz czym on się objawiał w stosunku do Ciebie. Sprawi to, że Twoja opinia będzie bardziej wiarygodna. Druga sprawa, pamiętajmy o netykiecie i stosownym słownictwie, proszę. @dj Wyzysk? Co dokładniej przez to rozumiesz? Rozwiń temat i napisz w jaki konkretnie sposób tego doświadczyłeś, aby pokazać innym użytkownikom Twój punkt widzenia całej tej sytuacji.

Pracuś
@Karolina 28.04.2018 16:30

Co do mobbingu w Cnh jest wszechobecny... Słowny, mailowy, w każdej formie... do wyboru do koloru. Uskutecznia sie w każdej formie...

Karolina

@Rrrr, @Pp, po Waszych wypowiedziach wnoszę, że jesteście zainteresowani pracą w CNH w Płocku. Wysyłaliście już swoje CV do pracy w tej firmie? Jakie warunki byłyby dla Was satysfakcjonujące? Dajcie znać! @Sama prawda, bardzo proszę o pisanie w kulturalnym tonie, bez używania wulgaryzmów. Długo pracowałeś w CNH?

Rrrr

Ile zarabia monter w fabryce?

Pp

Jak tam na hederze?

Gosc

Waldi a co chcesz sie tam przyjac? Na jakie stanowisko?

Waldi
@Gosc 23.06.2018 08:13

Production manager

rudy lis
@Waldi 10.09.2018 19:28

To nie ma polskich odpowiedników stanowisk, wciskanie na siłę amerykanskich nazw ma być jakieś bardziej fajne?

Karolina

@Waldi i jak, zdecydowałeś się aplikować do pracy w CNH? Jestem ciekawa, jak przebiegała Twoja rozmowa rekrutacyjna. Jeśli jeszcze jej nie miałeś, to nie zapomnij napisać kilku słów później! Czy ktoś z Was także ostatnio starał się o przyjęcie do pracy w tej firmie? Napiszcie proszę, czy przed kandydatami do pracy stawiane są jakieś szczególne wymagania.

Karolina

@d, pod tym linkiem możesz wyszukać lokalizacje, w których znajdziesz aktualne oferty pracy w CNH: https://cnhindustrial-emea.mua.hrdepartment.com/hr/ats/JobSearch/search . Dla Płocka znalazłam kilka ciekawych ofert - firma poszukuje aktualnie production managera, senior health and safety specialist oraz field marketing construction equipment CEE. Czy interesuje Cię któreś z tych stanowisk? Czy ktoś z Was podjął niedawno zatrudnienie w CNH w Płocku? Jaka jest specyfika pracy w tym miejscu?

d

Na jaki adres e-mail można wysyłać CV do firmy?

Karolina

@Waldi, rozumiem, że interesuje Cię praca w CNH. Z jakich warunków byłbyś zadowolony? @Gosc, zdecydowałeś się aplikować do pracy w CNH? Jeśli tak, to napisz proszę, jak przebiegał Twój proces rekrutacyjny. @Pracownik, skąd taki komentarz? Jakie widzisz plusy i minusy pracy w CNH?

Waldi

Podpowiedzcie jaką macie atmosferę w firmie?

Gosc

Witam a jak jest z zarobkami dla spawaczy zatrudnionych bezposrednio przez cnh?

Wiktor

Ja słyszałem, że to dobry pracodawca/ Warto aplikować?

Pracownik
@Wiktor 08.06.2018 17:13

ktoś musiał cię chamsko oszukać

Zdeterminowany pracownik8

Co trzeba robić i kim trzeba być żeby dostać umowę przez CNH!?

Rado
@Zdeterminowany pracownik8 24.05.2018 17:39

Trzeba gdzies tam palec trzymac wiadomo gdzie bo inaczej sie nie da

Kuba

Może ktoś napisze coś dobrego o dobrej firmie??

Pppp
@Kuba 21.05.2018 10:54

Nie szkoda słów

CNh

Opinia CNH w Płocku jest opinia negatywną gdyż z uwagi na zatrudnianie osób powiązanych rodzinnie nie byłoby banalne gdyby osoby te byłyby na odpowiednich dla rozumowania swego stanowiskach . W rozumieniu i znaczeniu tego jest Dr CNH i jego bratanek koordynator w CNH Iveco bus cz. p. A....... zatrudniony w Hydro bud który niema żadnego pojęcia na temat swojej pracy prowadzeniem ludzi i pomocą nad i dla swoich podopiecznych zero komunikatywnośći ambitnosci szacunku wobec podopiecznych checi pomocy .Ma wszystko doslownie w (usunięte przez administratora) nawet Hydro bud. I mimo że to dobra firma ale niech nie zatrudnia osób z iq ponizej 0 .Inf dla o. Dr.

Rrrr

Jak tam żyje Popelina?

M
@Rrrr 27.04.2018 19:54

Stara się !

Jacek Placek
@M 29.04.2018 16:58

Jeszcze troche i dostanie medal

Robot z CNH
@Jacek Placek 30.04.2018 21:05

Medal z kartofla dostanie na bank

Andrzej
@Jacek Placek 30.04.2018 21:05

Co słychać dobrego na P5 , dużo jest roboty ??

Trąbka
@Andrzej 03.05.2018 09:15

Jak Tomasz rządzi to jest ciągle za mało

BBB

STOP ELASTYKE !!!

Rrrr

Jak jest na obrywaczach do kukurydzy?

Kruk
@Rrrr 03.04.2018 17:08

Byle jak. Byle więcej i do przodu .. BZ Tempo bądź szybszy od światła

Zulus
@Kruk 04.04.2018 02:39

Co ty pierd... jakie tempo. Ty chyba tempa na oczy nie widziałeś.

Zostaw opinię o CNH - Płock

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CNH