SIPMA S.A.

Lublin

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 89 ocen.

Opinie o SIPMA S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SIPMA S.A.

grab

Witam mam pytanie na temat spawalni warunki,atmosfera,zarobki itd.

Karolina

Witam, czy oprócz stanowiska Samodzielnego Księgowego, prowadzony jest nabór na inne stanowiska pracy? Firma na bieżąco zamieszcza aktualne oferty na swojej stronie internetowej? Od dłuższego czasu nie pojawiły się żadne opinie na temat firmy, może ktoś wypowie się jak wygląda aktualna sytuacja?

SIPMA
@Karolina 27.07.2017 14:16
Witam, czy oprócz stanowiska Samodzielnego Księgowego, prowadzony jest nabór na inne stanowiska pracy? Firma na bieżąco zamiesz...

Pani Karolino na bieżąco zamieszczamy aktualne oferty pracy na stronie internetowej: www.sipma.pl w zakładce Kariera. Obecnie poszukujemy osób na stanowisko Samodzielnego Księgowego, Referenta ds. prawnych oraz Elektromechanika. Pozdrawiamy Zespół ds. personalnych SIPMA S.A.

vava

AMWAY przy SIPMIE to amatorzy :-)

zorientowany

Z tego co slyszałem firma oferuje różne dofinansowania np. na okulary korekcyjne, można też korzystać z organizowanych szkoleń

nick00

Pracowałem tam kiedyś i muszę przyznać,że firmę nawet dobrze wspominam. Duże rozpoznawalne przedsiębiorstwo.

Efg

Odbylam w SIPMA 3-miesieczne praktyki studenckie w biurze prawnym i cenie sobie ten czas. Dużo się nauczyłam, poza tym w całej firmie panuje miła atmosfera, dzieki której dobrze się pracowało. W porównaniu z innymi miejscami, gdzie można zdobyć doświadczenie podczas studiów ta firma wypada naprawdę nieźle.

xyz

Tak, pracuję w SIPMA S.A. I nie jest to moje pierwsze miejsce pracy. Wiem jedno: wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma. Oczywiście - są firmy oferujące lepsze warunki, niż SIPMA, ale jest też mnóstwo firm oferujących warunki znacznie gorsze. Kilka faktów: firma działa pod marką SIPMA od ponad 20 lat, ale historia firmy sięga znacznie dłuższego okresu czasu (to nie jest firma krzak, która nie wiadomo skąd się wzięła i jak długo przetrwa); zawierane są umowy o pracę (nie zlecenia i inne śmieciówki); pensje wypłacane są regularnie; firma odprowadza składki ZUS i podatek; pracownicy mają finansowane posiłki; pakiet usług medycznych; urlopy i "długie weekendy" nie są żadnym problemem; pakiet socjalny jaki jest, to jest, ale jest (choć firma wcale nie musi go tworzyć). Firma oferuje możliwości rozwoju zawodowego. Dobrzy, zaangażowani i myślący pracownicy są doceniani. Pensje są niskie - wysokość wynagrodzenia nie jest tajemnicą w momencie podpisywania umowy, jeśli Ci nie odpowiada, nie podpisuj umowy. Zasady, obyczaje, zwyczaje - swoboda prowadzenia działalności gospodarczej daje przedsiębiorcom prawo dowolnego kształtowania tych elementów. Oczywiście, że nie muszą Ci się podobać - zmień pracę.

nowy

Z mojego punktu widzenia mają fajne podejście do wdrożenia nowego pracownika :P - cykl spotkań z doświadczonymi pracownikami z różnych działów, przewodnik dla pracownika na temat zasad panujących w firmie, itp, itd, na dodatek prywatna opieka medyczna (co nie zdarza się często, nie oszukujmy się)

Tomek

Chyba ktoś z zazdrości pisze te hejtujace firmę niektóre opinie. Z tego co wiem to firma jest potężnym producentem maszyn rolniczych i nie tylko ponieważ w swojej ofercie posiadają spawanie czy malowanie maszyn i inne pokrewne rzeczy, poza tym zdobyli wiele prestiżowych nagrod

gutek prutek

Bawią się w wielką korporacje gdzie im tego brakuje. To kwestia czasu kiedy firma upadnie. Tam tylko się zaczepic jeśli nie masz doświadczenia i uciekać bo psychicznie Cię wykonczy atmosfera.

aaaaaa
@gutek prutek 10.08.2016 10:56
Bawią się w wielką korporacje gdzie im tego brakuje. To kwestia czasu kiedy firma upadnie. Tam tylko się zaczepic jeśli nie ma...

Gutek ile moze zarobić magazynier? Jak z premiami?

Spawacz
@gutek prutek 10.08.2016 10:56
Bawią się w wielką korporacje gdzie im tego brakuje. To kwestia czasu kiedy firma upadnie. Tam tylko się zaczepic jeśli nie ma...

Psycha siada pracowałem tam zarobki nędza ,i kierownik latający ja cichy paw nic ci nie powie tylko zabierz z uśmiechem premie

mens

Na początku zjadasz bardzo dużo nerwów tak jak wszędzie fachu się nauczysz ale zarobki takie że rodziny nie utrzymasz. Jest tam szkoła życia.

incognito

Firma z misją, wizją i halucynacjami właściciela. Powiedzcie to komukolwiek kto tam pracował, a zobaczycie czy się z tym nie zgodzi.

tabero

Obecnie jestem pracownikiem SIPMY ... słyszałem różne opinie ale ja tam pracuję od ponad 10 lat. Jestem zadowolony ... wypłaty są na czas, często są premie, dodatki, wyjazdy sponsorowane przez zakład. Jeżeli szukasz pracy na dłuższy czas to jest to miejsce dla Ciebie .. A wbrew pozorom to nie jest jakiś kołchoz :-P ... ma się także dużo czasu na kawę, fajkę, bajerę ale pod warunkiem że zrobisz swoje ;-)

RWTG

Panie "hod" skąd wiesz że firma jest wypłacalna, skoro po pierwszym zdaniu widać że "niby" tam nie pracujesz? A czy w ogóle istotne jest to, że są wypłacalni jeśli tak mało płacą? Ludzie zazwyczaj przychodzą do pracy po to by zarabiać pieniądze a nie żyć w świadomości że pracują w wypłacalnej firmie.

miłosnik rolnictwa

Praca i ogólna atmosfera kiepska na "produkcji"źle organizowany czas pracy przez tzw mistrzów zawodu. praca wykonywana często chaotycznie ciągle poganianie pracownika bo plan trzeba wyrobić(spawacz:nie liczy się jakoś pracy a ilość detali wykonanych cyt." serwis pojedzie naprawić"). dobre pieniądze to tylko dla agentów którzy na każdym kroku sprzedadzą kierownikowi. zarobki okolu 2500 na rękę sumowaniu wszystkich dodatków po 7 latach.

prawdziwy byly pracownik

Chyba kolkolego/kolezanko nadal tam pracujesz i piszesz bzdety. Dlaczego nie podasz konkretnych kwot tych dofinansowan do karnetow basenow wczasow pod grusza ?! Smieszne kwoty. Wczasy 168 zl tylko na pracownika. Dofinansowanie do karnetow tylko do wybranych instytucji. Itp itd. Papier wszystko przyjmie. Wazelina wazelina poganiana. Jesli chcesz sie utrzymac to musisz kablowac gorze i ludzi traktowac zle......mozna ksiazke napisac.

były pracownik

SIPMA nie jest taka zła...zarobki dla pracowników fizycznych ok 2500 brutto plus premie za wykonanie planu produkcji, plus nagrody pienieżne na swieta,wakacje, "szybka stówa" (za pomysł i zdrożenie na produkcji), wakacje dla dzieci pracowników, dofinansowania do karnetów na basen, ZFŚS działa całkiem sprawnie. Jeśli jesteś fachowcem, masz glowę na karku i kierownika który to zauwazy masz szansę na dobrą pracę i zarobki, w najgorszym wypadku zdobędziesz doświadczenie. SIPMA to przede wszystkim LUDZIE. Po odejsciu nadal milo wspominam, zdobylem doswiadczenie i jestem dumny ze moglem tam pracowac.

jaga

Firma rodzinno kolesiowa. Zasada że stałe są tylko zmiany sprawdza się i kto sam nie odejdzie tego zwolnią. Przykładem ostatnie zwolnienia księgowych, inżynierów, z produkcji. Kto młody ten sam ucieka. Kto dochodzi do 60-tki tego zwolnią. No i bajeczne nagrody dla prezesostwa.

nikos823

Ogólnie pracuje tam od 3 lat i dla osób kreatywnych i z głową na karku oraz z fachem w ręku jest tam miejsce.Zarobki doszly do 3tyś brutto + premie nagrody ale to nie zawsze i jest światełko na kilka setek do góry ale myślę,że.to max..Podejście do pracownika jest ok.jedyna wada jaka mi się nasuwa to okrajanie premii,nagród za L4 no i organizacja czasem jest kiepska..

Demiurg (nie Deming)

Systemowo Ideowa Porażka Małych Autokratów (SIPMA) Tak tak, to już etap arogancji władzy panowie K... Koniec blisko.

ZNOWU JA!!!
@Demiurg (nie Deming) 16.01.2015 20:08
Systemowo Ideowa Porażka Małych Autokratów (SIPMA) Tak tak, to już etap arogancji władzy panowie K... Koniec blisko....

Hej Prezesie! Płacisz już komuś po irlandzku czy dalej tylko sobie? BRAWO TY!!!

anonim

(usunięte przez administratora)

boo

Tytuły to się kupuje. I to wcale nie drogo.

nie polecam

Swego czasu byłem u nich na rozmowie kwalifikacyjnej. Proces rekrutacji i zakres wymagań/obowiązków był absolutnie NIE adekwatny do oferowanego wynagrodzenia, więc im podziękowałem. (Rekrutacja i oczekiwania były na poziomie firm zagranicznych np. Gillette, Indesit -z którymi to miałem do czynienia..)

były

Praca w sipmie trwa od godz.6-14.15,jak opuścisz stanowisko pracy o 14.14 to możesz dostać naganę,jak za szybko się przebieżesz i na bramie znajdziesz się o godz.14.19 to także możesz pisać wyjaśnienie na piśmie jak w cztery min.mogłeś się wymyć i przebrać,Więc decyzja należy DO CIEBIE POWODZENIA

były prac.

(usunięte przez administratora) Kary, nagany, upomnienia, brak motywacji do pracy. Kultura osobista przełożonych pozostawia wiele do życzenia. Donosicielstwo i podlizywanie się. Wszechobecny bałagan, niby legalne okradanie pracowników i tak z marnych zarobków. Wymyślony przez jakiegoś idiotę, jakiś Kodeks Etyczny, który działa tylko w jedną stronę. Jesteś mądry i inteligentny? Długo miejsca w tej firmie nie zagrzejesz. Chyba, że naprawdę jesteś wielkim fachowcem, co wcale nie oznacza, że będziesz doceniony.....

anonim

docenić może ,człowieku pracownik fizyczny jest nikim , poprawia błędy , brak logicznej organizacji pracy.

anonim

Ogólnie zle zarządzana firma (usunięte przez administratora)i wielkie oczekiwania jak za 1500 zł netto

?

i gdzie te opinie ?

Polak mały
@ 19.10.2013 21:07
i gdzie te opinie ?

Brakuje opinii bo ludzie nie mają o czym pisać

kruk

Brak słów aby opisać firmę chcesz to sprawdź .

engineer

Witam! Myślę, że jeśli aplikujesz do tej firmy to dużo nuczysz się jako przedstawiciel handlowy ale jeśli chcesz się nauczyć czego na temat maszyn to lepiej znajdź jakiś większy serwis. W oklicach Lulina to trochę problem ale zawsze można trochę dojechać. ale to tylko moja opinia. na jakie stanowisko chcesz aplikować?

lolek

A co sądzicie o praktykach w simpie? Chodzi mi o dział technologów lub konstruktorów. Łatwo się dostać na praktykę? Da radę coś się nauczyć?

praktykant2016
@lolek 02.05.2013 20:28
A co sądzicie o praktykach w simpie? Chodzi mi o dział technologów lub konstruktorów. Łatwo się dostać na praktykę? Da radę coś...

Praktyki są ok, zdobyłem pierwsze doświadczenia, fajne wnętrze firmy oraz ludzie, którzy służyli mi pomocą przy obsłudze solid edge, poznawaniu dokumentacji technicznej, w końcu coś praktycznego, polecam

Rar

Nie informują o negatywnym rozpatrzeniu, gdy jest ktoś na szybko potrzebny to w dwa dni jest wiadomość. Jeśli osoba na dane stanowisko jest tylko potrzebna a nie konieczna to po miesiącu moga się odezwać że się decydują.

x

W jakim czasie (kilka dni, tydzień, miesiąc) i czy w ogóle informują o wynikach rozmowy kwalifikacyjnej? W przypadku negatywnego wyniku też informują?

ex pracownik

mała kasa, duża rotacja i duże wymagania:))) jak za taka kase

anonim

Sipma jest ok.Na lody zarobisz.

inżynier

Firma duża, dobra jak na staż, bardzo duże wymagania jak na najniższe zarobki w okolicy. Polecam jak na staż (bezpłatny), jeżeli szukasz pracy z której masz utrzymać rodzinę - szukaj gdzie indziej!

Gucio

czy ktoś orientuje na jakie zarobki można liczyć na stanowiskach kierowniczych?

BYły absolwent

Zaaplikuj to się dowiesz

hmmm

najgorsze jest to ze chcą ludzi mało inteligentnych, bo mądrych i pracowitych tam nie chcą, fakt ludzie pracują tam całe życie ale za jaką cenę??? więcej nic nie powiem bo nie warto:0 (były pracownik na kierowniczym stanowisku:)

otto

Czy SIPMA jeszcze istnieje ?

anonim

bikuś - 2009-12-21 15:47:04 Firma uporządkowana. Można się wiele nauczyć i zdobyć jakieś doświadczenie. Małe zarobki. Polecam szczególnie absolwentom. Zresztą takich głównie rekrutują. małe zarobki wszystko zalezy od oczekiwan, a ile taki absolwent dostaje?

bikuś

Firma uporządkowana. Można się wiele nauczyć i zdobyć jakieś doświadczenie. Małe zarobki. Polecam szczególnie absolwentom. Zresztą takich głównie rekrutują.

Zostaw opinię o SIPMA S.A. - Lublin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SIPMA S.A.