BP Tour

Lublin

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 94 ocen.

BP Tour
2 94 6 1

Opinie o BP Tour

Kame

Nie polecam, jechałam busem na trasie Lublin - Kraków , czekałam na busa 1h35 min. Po licznych próbach dodzwonienia dostaliśmy odp że będzie za 5 min, minęło 40 i nadał nic. Przyjechał kierowca, żadnego przepraszam... W busie śmierdzi i jest brudno.

Alicja0814

Nie polecam tego przewoznika, egoisci i oszuci... nie ma mozliowsci zarezerwowania przejazdu z przystanku innego niz poczatek trasy. Kupujac bilet na całą trase nie ma możliwości wsiąść przystanek dalej, ponieważ twoj bilet zostal sprzedany innej osobie. Kierowcy plus obsluga infolinii są mało sympatyczni i ponocni. Oczywiście o pieniądzach mozna zapomniec. Nie polecam! Bede doradzać wszystkim... Moje sugestie dla BP Tour: Zmiana zasad rezerwacji przejazdu, zwiekszenie informowania klientow o zasadach przejazdu

Dariusz

Dnia 07.08.2018 jechałem autobusem bp tour z Lublina do Krakowa....kierowca zatrzymał się w Kielcach na stacji benzynowej...(nie pierwszy raz w Puławach wyskoczył sobie po bułki do sklepu ) Na przerwę też wyszedłem jak i wszyscy po załatwieniu swoich potrzeb wyszedłem ze stacji A autobusu nie ma .....szybko zadzwonilem do biura aby kierowca zawrocil , otrzymalem odpowiedz ze kierowca nie zawroci i mam sobie radzic sam , w autobusie byly moje wszystkie rzeczy ....Z Krakowa miałem jechać dalej do Berlina...koszt taksówki z Kielc do Krakowa 500zl !!!! Czy bp tour odda mi pieniądze za taxi wątpię bo są dziadami jak ich te obskórne i brudne autobusy....zero profesjonalizmu wycieczka jak za czasów PRL

Dariusz

Dnia 07.08.2018 jechałem autobusem bp tour z Lublina do Krakowa....kierowca zatrzymał się w Kielcach na stacji benzynowej...(nie pierwszy raz w Puławach wyskoczył sobie po bułki do sklepu ) Na przerwę też wyszedłem jak i wszyscy po załatwieniu swoich potrzeb wyszedłem ze stacji A autobusu nie ma .....szybko zadzwonilem do biura aby kierowca zawrocil , otrzymalem odpowiedz ze kierowca nie zawroci i mam sobie radzic sam , w autobusie byly moje wszystkie rzeczy ....Z Krakowa miałem jechać dalej do Berlina...koszt taksówki z Kielc do Krakowa 500zl !!!! Czy bp tour odda mi pieniądze za taxi wątpię bo są dziadami jak ich te obskórne i brudne autobusy....zero profesjonalizmu wycieczka jak za czasów PRL

Super

Masakra! Miałam bilet do Nowego Targu a kierowca nawet nie zatrzymał się na PKS w Nowym Targu tylko gdzieś na uboczu Nowego Targu i nikt nie wiedział o co chodzi i nikt nie wysiadł, dopiero później poszliśmy do kierowcy pytać się czy nie zatrzymuje się na PKS w Nowym Targu to odpowiedzial że on się zatrzymał w Nowym Targu tylko szkoda że nie na PKS głównym...

anonymous
@Super 26.09.2018 13:50

Zgadzam się z powyższą wypowiedzią. Duzo podróżuje ale z tak fatalną obsuga jeszcze się nie spotalam. Autobusy nie podjezdzaja na wyznaczone przystanki mimo że są w rozkładzie, arogancka obsuga. Opóźnienia bez wyraznej przyczyny. Przy zgloszenu telefonicznym , pan ktory odebral telefon nie wyslychal mnie do konca i rozlaczyl się. Zdecydowanie odradzam podrozowanie z tym pseudoprzewoznikiem. Nie można na nich polegac

anonymous

Najgorszy przewoznik z którego korzystalam. Brak kultury. Patologia wsrod pracownikow tego przewoznika.Musiałam zrezygnować z przejazdu tym podróżnikiem bo mi się spóźnił autobus z Piotrkowa. Chciałam zwrot z bilet. Zadzwoniłam na infolinię rezerwacji biletów. Poinformowano mnie ze bilet należy zwrócić 24 godziny przed wyjazdem. Nie zwrócili mi za bilet. Zadzwoniłam do właściciela nie odbierał i nie raczył nawet oddzwonić.jednym słowem dziadostwo na dziadostwem. Nic dziwnego że niektóre pksy się pozamykaly Tak jak traktują swoich pasażerów . Ludzie odejdą do konkurencji.podrawiam kolej polska z której korzystam i korzysta coraz więcej pasażerów. Pociągi wróciły do łask.

Taka ta

Mimo wykupionego dużo wcześniej biletu brak miejsca do siedzenia (Trasa Zakopane-Tarnów), ponieważ kierowca sprzedawał bilety cały czas nie zwracając uwagi na to że miejsc nie ma. Dużo osób stało, siedziało na ziemi lub na schodach, jechał autobus piętrowy. Dla mnie bardzo słabe, nie polecam i nie pojadę więcej z tym przewoźnikiem.

Wkurzona

Autobus jeździ kiedy chce i jak chce !! Przybyłam na przystanek 12min przed odjazdem i autobus nie przyjechał lub pojechał wcześniej.!! Nie polecam,ale niestety do Białej Podlaskiej jakoś muszę się dostać.

czasemjadęnastopa
@Wkurzona 22.09.2018 07:24

Koleżanko droga! brakuję w tej firmie kierowców bo nikt nie chce pracować za 100pln 14h dziennie . Trzeba się cieszyć że w ogóle jakieś busy do białej są z tej firmy bo z 14kursów dziennie połowa jest tylko realizowana reszta to loteria a i brak rozkładów tej firmy na przystankach, jezdżą jak chcą i bez trzymania grafiku czasu na poszczególnych przystankach hehe. Powinni odpowiednie władze zareagować na to jak najszybciej wlepić karę i zabrać koncesję!

Rafał

Tragedia !!!! Trasa Lublin —> Kraków 17.09 Opał! Brak jakiejkolwiek cyrkulacji powietrza przy temp. 20 *c na zewnątrz. Brak Wifi !!! Brak prądu w kontaktach na całym autobusie !!! Kierowca nic na to nie mógł poradzić. Jednym słowem... żenada.

Sponiewierany klient

Brak słów! Chamski i bezczelny kierowca o północy wygonił z busa matkę ze śpiącym na jej rękach małym dzieckiem. Dyspozytor przez telefon na to: „ kierowca postąpił właściwie, pisz sobie skargę jak masz ochotę”. Zanim skorzystasz z usług tej firmy, uświadom sobie, ze osoba odpowiedzialna za twoje bezpieczeństwo i życie podczas podróży, tak naprawdę ma cię w (usunięte przez administratora) i przy pierwszej okazji życzliwie potraktuje cię jak (usunięte przez administratora) Miłej podróży!

ter
@Sponiewierany klient 25.08.2018 14:21

Co to znaczy wygonił? Bez powodu?

Anonim

W jednym z busów było wyraźnie czuć zapach gazu

Rodo

Najgorsza podróż jaką cudem przeżyłam. Nigdy więcej .

szef konkurencji

Co tam jeden czy 5 nie zadowolonych ważne że 1555 przejechało i jest zadowolonych. A kierowcy winni temu że swoje żale wylewają na pasażerów odnośnie tego że mało zarabiają i nie zamierzają być mili hehe Moja rada kierowcy badzciet odważniejsi co do szefa zabierzcie się w kilku i powiedźcie mu swoje postulaty a dla ludzi, pasażerów bądźcie mili i uprzejmi zadowolony pasażer chętnie was pochwali i firma przy tym zyska i ilość pasażerów się podwoi . Pozdrawiam Szef konkurencji

Podróżnik

Szalona jazda kierowcy, ktoś jeśli ma słabe nerwy nie polecam wyprzedzanie na trzeciego to chyba dla nich norma. Wyjechanie ciężarówce której udało się wychamowac w ostatniej chwili pestka. Zabawa na całego nie trzeba jechać do wesołego miasteczka. Reszta okej ale za wspaniała jazdę zasługuje na najniższa ocenę. Przejazd Lublin Kraków 29.08.2018

buuuu

Trasa Lublin - Kraków. Nazywam tego przewoźnika hrabiostwem, ale i zaczynam również pasażerów... Bez rezerwacji nie ma co liczyć na to by przemieścić się z punktu a do punktu b. Nie rezerwowałam więc wcale, więc nie wiem jak to wygląda - ale z obecnych opinii wynika że i to kuluje. Dzisiaj nie miałam z mamą wyboru. Cud się stał, kierowca bez rezerwacji sprzedał bilety. Mama z bolącą nogą nie mogła nigdzie usiąść mimo że siedzeń wolnych sporo. Większość siedzących to o zgrozo - młode osoby były !! Jedna gówniara po chamsku powiedziała że miejsce zajęte a mimo to przez całą trasę nikt go nie zajął -.- , mało tego na wolnych siedzeniach rozwalone giry, plecaki, torby - no ogólnie bagaże. Hrabiostwo pełną gębą. Rozumie się że podróż długa i w ogóle, ale gdzie empatia, życzliwość???

Women3

Okropny przewoznik pod kazdym wzgledem. Komfort jazdy 0, kompetencja kierowcow 0, brak kultury 0 i jeszcze wiele 0. Koszmar i masakra

Lidia

@Albatros muszę przyznać, że nie wygląda to najlepiej, a część rzeczy, które Pan opisuje są wręcz niezgodne z prawem pracy. Czy nikt z aktualnych pracowników nie ma w takim razie zastrzeżeń do takiego stanu rzeczy? Czy jest Pan obecnie zatrudniony w BP Tour, czy też może opisuje Pan doświadczenie z pracy, jakie zdobył Pan w przeszłości?

Albatros
@Lidia 16.07.2018 13:08

Byłem tam zatrudniony droga Pani pracowałem i wypełniłem swoje obowiązki sumiennie jeździłem po 6dni 1 przerwy i znowu 6, 1 przerwy tak było proszę pani. Starałem się i po latach takich starań poprosiłem o podwyżkę lecz Pan właściciel powiedziała że nie da. Musiałem odejść bo nie było mnie stać na dalszą pracę tyle godzin dziennie . Tak mówię prawdę inaczej nie pisałbym tutaj tego. Wiem że pan Piotr ma też takich kierowcom co im płaci więcej za taką samą pracę co ja wykonywałem cześć z nich tu tak zwane gumowe uszy cześć druga to podpierd.... A jeszcze inni to lizusy co by nawet mu tylek podcierali. Ją byłem byłem tyłka takim co pracował uczciwie sumiennie i nikomu w drogę nie wchodził

albatros
@Lidia 16.07.2018 13:08

brakuje ludzi do pracy to tak się dzieje jak jeden pracownik orze za dwóch. A niektórzy po prostu chcą tak pracować by zarobić 3000 to muszą być wydajni każdego dnia. Takie warunki są na ścianie wschodniej polski, żeby żyć ciut lepiej trzeba rypać więcej

Kierowca
@Lidia 16.07.2018 13:08

Nie jestem zatrudniony i nie bylem w tej firmie ale znam mnóstwo kierowców.z tej firmy i prawdą jest że naruszanie przepisów pracy kierowcy są normą w tej firmie.

obecny kierowca
@albatros 20.07.2018 14:13

ale Pani Lidio to my kształtujemy rynek jak się nie zgodzi 10- 20 kierowców na takie warunki to tak nie będzie ale każdy woli za****lać za dwóch niż się solidaryzować . Każdy myśli tylko o swojej du**e bo ma sto złotych wiecej na miesiąc od drugiego to już siedzi cicho.

Women3
@obecny kierowca 29.07.2018 13:22

.. ksztaltujcie sie nawzajem miedzy soba a pasazerowi nalezy sie jakies normalne wytlumaczenie opoznionego o poltira godz autobusu z Zakopanego do Lublina. Zero kultury i nic wiecej. Co oan na to. Kierowca jadacy z Zakopanego w dniu 16.08.2018 wieczorna linia. Czlowiek wszystko rozumie ale nalezy sie też jakies wytlumaczenie, z jakiego powodu by to nie bylo. Masakra co za ludzi tam przyjmuja do pracy. Odrzut sam chyba tylko.

Niezadowolony klient

Trasa Lublin Zakopane 05.08.2018.Nie polecam tego przewoźnika od Niska do samego Zakopanego śmierdziało niewyprużniona toaleta.Smrud był poprostu niedowytrzymania.A kierowca miał to konkretnie w (usunięte przez administratora) Jadące małe dziecko niewytrzymalo i zwymiotowała.Nam z żoną niewiele brakowalo.Ogolnie (usunięte przez administratora) straszny w autobusie.

Women3
@Niezadowolony klient 16.08.2018 13:43

To prawda okropny przewoznik. Najgorszy chyba w Polsce.

Darek

Dzień dobry jestem niezadowolony z tego przewoźnika bardzo niezadowolony z paru powodów -Infolinia poinformowała mnie że na trasie Lublin- zakopane przez Rzeszów gdzie miał jechać autokar w który miałem wsiąść na miejscu zjawił się bus zwykły który był zakładowany do pełna tak że człowiek ledwo się zmieścił. - kierowca był nieodpowiedzialny na zakrętach ludzi rzucało na wszystkie strony fotele miały luzy i na każdym mocniejszym szurnięciu delikatnie się ruszały. Przy załadunku i rozładunku nie było kierowcy a powinien być i pilnować by nikt niczego nie ukradł -klimatyzacja w ogóle nie chłodziła smierdziało z niej grzybem gdy nawiew był ustawiony na Maxa. Jestem bardzo niezadowolony nigdy więcej nie pojadę tą linią

Podróżniczka

Linia Lublin - Zakopane Na odcinku Rzeszów - Nowy Sącz Zamiast autokaru podstawiono mały bus bez sprawnej klimatyzacji z ledwo działających nawiewów było czuć grzyba Bud odjechał z Rzeszowa 10 min przed planowanym odjazdem Kierowca prowadził bus w sposób zagrażający bezpieczeństwu pasażerów i innych uczestników ruchu drogowego poprzez nadmierną prędkość na zakrętach co było odczuwane przez pasażerów oraz jazdę środkiem drogi dwoma przeiwnymi pasami ruchu

Ola

Jak jest z rezerwacją biletów przez telefon? Z jakim wyprzedzeniem trzeba rezerwować bilety?

Kopa

Na przejeździe Lublin-Wrocław jedyne co mi nie odpowiada to brud w autobusie i czasami nieprzyjemnie pachnąca klimatyzacja, wszystko inne bez zarzutów, a kierowca bardzo uprzejmy

zadowolona podrozniczka

Autokar Kraków-Lublin 1)zaśmiecony wyżutymi gumami pomiędzy siedzeniami ktore nie zostały sprzątnięte i przykleiły sie do ubrań 2) opóźnienie busa w godzinach rannych z niewyjaśnionych przyczyn 3) niekompetentny kierowca ktory nie umiał rozeznać sie w sprawach rezerwacji przez co pieniądze zostały stracone 4) (usunięte przez administratora) na infolinii o ktorym duzo nie trzeba mówić nie polecam jednym slowem, dopłace nastepnym razem 10 zł i udam sie w podróż z normalnym przewoźnikiem

Norbi

Czy warto aplikować? Podpowiedzcie jak się tu pracuje?

Kierowca
@Norbi 04.07.2018 11:15

Nie warto tragedia

kier
@Norbi 04.07.2018 11:15

pracowalem tam 3 miesiace /placili uczciwie tylko w pierwszym miesiacu pozniej problemy / nie polecam / odradzam stanowczo

Inspektor
@Norbi 04.07.2018 11:15

Nie, nie warto wynagrodzenie na turystyce to 130, 160zl za dzień pracy i to maks co ci zaoferuje ta firma. Jeszcze musisz mieć swojego pieniądze napisał podróż za które kupujesz różne rzeczywiście na faktury opłacasz parking, hotel dla siebie a późniejszym po powrocie na firmę rozliczasz siebie z tego hehe uważają żeby nie dostać mniejsze jak wydasz czasem tak bywa. Czasem też kierowcami musi sam sobie zapewnić nocleg za swe bo firma uzgadnia tak z grupą że kierowca się nie liczy, wtedy albo śpisz w autobusie abo bulisz za swe hotel i objady haha także chciał nie chciał wyjdzie Ci 100zl dniowka

Obs

http://www.lublin112.pl/autokar-wrocil-wladyslawowa-opony-wystawaly-druty/

Byłem tam
@Obs 16.07.2018 18:48

A który kierował? Todzio? Bpt zapłaci towar jego dochodowa linia. Ale już Pan M na firmie nie ma znajomością chyba w itd hehe nareszcie czasy uczciwe i wezmą siebie za takich jak Pan Piotr

Żenada

Stan techniczny pojazdów poniżej krytyki, firma niesłowna - kursy odwołuje bez skrępowania, nie ma mowy o zastępczych, opóźnienia i (usunięte przez administratora) na infolinii. Nie polecam nikomu

Lidia

Poszukuje informacji na temat zatrudnienia w tej firmie, czy ktoś z obecnych forumowiczów orientuje się czy szukają obecnie kierowców? Jeżeli tak to czy biorą pod uwagę kandydaturę kobiet? Każda informacja mile widziana.

xyz
@Lidia 03.06.2018 10:49

Zawsze szukają !

Albatros
@Lidia 03.06.2018 10:49

Przyjmą Panią jak ma Pani wszystkie ważne dokumenty. Zarobki na poziomie 2500 za 300 godzin w pracy. Umowa zlecenie. Choć dla kobiety może zrobi wyjątek Pan Piotr i da umowę o pracę. Musi mieć Pani mocna psychikę by tam iść bo będą pani narzucać dni pracy ponad normę bądź bez wykręcenia odpowiedniej pauzy dziennej z powodu braku kierowców będzie Pani musiała jeździć za dwuch. Mają tam prywatną kontrol biletowa za złapanie, źle wydany bilet leci potrącenie z Pani wypłaty. Będzie Pani musiała myć i sprzątać autokar po godzinach które nie będą doliczane do Pani wynagrodzenia. Po zjechaniu na bazę wyloguje pani kartę cap za mop, miotłę, odkurzacz i szlifuje pani autobus nie może tego pani robić legalnie na młotkach bo przekroczy pani 15godzinny czas pracy a później pauza nie wyjdzie. Nie polecam też fuchy kierowcy wyprowadzającego bo tam to wogóle cyrki wychodzą z czasami pracy

Aktualnie kierowca
@Lidia 03.06.2018 10:49

A w którym mieście i na jaki rodzaj pracy byś aplikowała. Bo firma ma cały wachlarz usług od linii miejskich Gdańsk po linie międzymiastowe krótkie i długie oraz turystyka krajowa i międzynarodowa. Poszukują na pewno najprościej zadzwoń .

Roman

W Gdańsku brakuje obecnie około 180 kierowców w komunikacji miejskiej. Zgadnijcie w której firmie najgorzej płacą?

Michal
@Roman 06.07.2018 12:20

A myslisz ze jak bp daje 20na godz to jest ok?

WaznyCzlowiek

Firma była w stanie doprowadzić człowieka do szaleństwa bez zamienienia wcześniej słowa z jakimkolwiek jej pracownikiem. Rerwowałem miejsca i czekałem na umówionym przystanku godzinę przed odjazdem, lecz do godziny po czasie się nie zjawił, oczywiście dworcem przejechał pojazd BP Tour, ale nie zatrzymał się w umówionym miejscu, więc nawet nie brałem pod uwagę, że to może być mój autokar. Po 5 minutach spóźnienia zacząłem dzwonić do jaśnie wielmożnego Pana dyspozytora oraz na numer do załatwiania spraw z przejazdami "24h", obsługa nawet nie nie odebrała, tylko po prostu zrzucała połączenia. Następnego dnia po dodzwonieniu się i przedstawieniu sytuacji tak, jak opisałem wyżej, jakiś (usunięte przez administratora) stwierdził, że bus się przecież zatrzymywał w Warszawie i wziął X osób, i żeby weryfikować to z kierownikiem w poniedziałek. Cóż, niestety trafili na nieodpowiedniego człowieka, zobaczymy jak będzie ze zwrotem pieniędzy i podejściem nieomylnego Pana kierownika, mam nadzieję, że pokaże, że ta firma ma jeszcze szansę istnieć. Jeśli nie, no to niestety się przekona na jak bardzo złą osobę trafił, żeby robić wałki. A ja w miarę możliwości postaram się tu Wam wszystko to zrelacjonować w miarę na bieżąco. Pozdrawiam :)

Szykanowana
@WaznyCzlowiek 15.06.2018 17:34

Widze ze nie tylko na mojej trasie byly problemy. Kierowcy robia samowolke wyzywaja pasazerow znęcają się nad nimi psychicznie a jesli sie dzwoni na skaegw to kierownik ma to w (usunięte przez administratora) a kierowca zmienia linie tyle za na drugiej linii robi to samo w porównaniu z innymi firmami transportowymi dziwie sie ze ta firma istnieje znaczy nie nie dziwię sie pp prostu z Urzedem Marszałkowski m sie dogadala wiadomo jak pieniadze załatwią wszystko a jesli ktos wyrazi o nich negatywne opinie to w ogole przedzieraja oczy

Joanna

Trasa Zakopane Lublin 28.06.2018. Nikt nas nie uprzedził, że będzie podstawiony mały bus bez toalety (trasę Lublin Zakopane obsługiwał duży autobus i to uśpiło naszą czujność). Klimatyzacja też marnie działająca. Nigdy więcej.

Zostaw opinię o BP Tour - Lublin

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BP Tour