Oferty pracyOpinie o pracodawcachSzkoły policealne
Dla pracodawcówLogowanie / Rejestracja

2.7/5

• Jak się u nas pracuje?
  • Jak do nas dołączyć
  • Szkolenia dla pracowników

Jak się u nas pracuje?

Opinie o Interglobus Tour Szczecin

20.03.2025 10:09

ReviewUserIconM.

02.04.2025 15:51

A właśnie, czy ktoś jest w stanie powiedzieć jak jest w dziale kadrowym? Bo zastanawiałam się nad aplikowaniem jakiś czas temu, ale zauważyłam, że ogłoszenie regularnie się powtarza...

ReviewUserIconKafir

05.04.2025 08:03

Jest nowa obsada. Spoko ludzie. Znają się na robocie.

26.02.2020 15:53

ReviewUserIconPracujacy niezarabiajacy

16.01.2024 20:38

Bo duzo godzin a zarobki nie sa takie jak w ogloszeniu. Niech uczciwie napisza ze 5500 do 6000 dostaje sie na reke to przyjdzie faktycznie ten kto chce tyle zarabiac

24.07.2023 13:18

ReviewUserIconXxx

25.07.2023 21:59

Na jakie stanowisko Pani aplikowała i w jakim dniu odbyła się rozmowa?

Wywiadu udzielił/aByła pracownica

12.07.2023 12:30

Chcemy Cię lepiej poznać. Napisz proszę, jaką historią chcesz się z nami podzielić?

To, co chciałabym żeby mocno wybrzmiało w mojej wypowiedzi, to fakt, że nie warto pracować w firmie, która nie reprezentuje wartości ważnych dla nas. Która nie jest fair względem pracowników, wymienia ich jak rękawiczki, i która nie przestrzega procedur. Firma mocno promuje się jako dobry pracodawca i to boli, bo kiedy jest się tam w środku, człowiek szybko ma okazję przekonać się, że jest gorzej, niż w najgorszych snach. Dużo osób wypala się jeszcze przed końcem okresu próbnego.

Czy miałeś/aś możliwość pracy zdalnej? Jeżeli nie, z czego wynikała ta decyzja?

Nie. Nie miałam takiej możliwości. Firma nie ma zaufania do tej formy pracy.

Na jakim stanowisku pracowałeś/aś i na czym ono polegało?

Nie chcę podawać konkretnej nazwy stanowiska, bo boję się reperkusji. Zdarzały się w historii firmy "śledztwa" i telefony do byłych pracowników z groźbami. Było to stanowisko biurowe, administracyjne. Jednocześnie pomagałam w innych obszarach w razie potrzeby.

Co było powodem zakończenia współpracy z firmą?

Do dziś zadaję sobie to pytanie. Nie dostałam nawet formalnego wypowiedzenia, po prostu informację od osoby trzeciej.

Jakie są widełki wynagrodzeń na tym stanowisku?

5000-10000 brutto. Większość finalnych wynagrodzeń w firmie zależy niestety od płci.

Jak długo pracowałeś/aś w tej firmie?

Rok.

Czy poleciłbyś/poleciłabyś pracę w tej firmie swojemu przyjacielowi? Uzasadnij swoją odpowiedź

Nie poleciłabym tej pracy nikomu. Bardzo często trzeba było wykonywać jakieś zadania po godzinach pracy, także w weekendy. Kiedy raz nie odebrałam telefonu w piątek o godz. 20:00, szef obraził się i przeprowadził ze mną rozmowę dyscyplinującą.

Jakie były możliwości rozwoju na Twoim stanowisku / w Twoim dziale? Z czego to wynikało?

Nie miałam żadnych możliwości, ponieważ nie chciano w razie czego szukać osoby na moje miejsce.

Jak wyglądały szkolenia w Twojej firmie? Czy były zaplanowane i jak często się odbywały? Jakich obszarów/ tematyki dotyczyły? W przypadku braku szkoleń, jak myślisz, z czego to wynikało? W jakich obszarach chciałbyś być szkolony i dlaczego?

Nie uczestniczyłam w żadnym szkoleniu. Kiedy zostałam zaproszona na bezpłatną konferencję związaną z moją pracą, usłyszałam stanowczą odmowę.

Jak oceniasz atmosferę panującą w firmie? Jak myślisz, z czego to wynikało?

Ludzie są ze sobą bardzo zżyci, w większości. Niestety, nad wszystkim "czuwa" jedna osoba (do wiadomości Redakcji), która nie szanuje pracy kierowców i która ma wpływ na wszystkich innych.

Jak oceniasz warunki i ustalenia z pierwszego dnia pracy względem przestrzegania tych ustaleń przez pracodawcę? Jeżeli pracodawca nie przestrzegał warunków, opisz dokładnie o jakie warunki chodziło i co nie było przestrzegane.

Były zapewnienia o work life balance, jednak telefonów po pracy i w dni urlopu było mnóstwo. Obiecane też były podwyżki po kilku miesiącach zatrudnienia. Nie otrzymałam jej. Odciągane były składki na PPK z wynagrodzenia pracownika, ale nie trafiały na fundusz. Dotyczy to wielu pracowników. Jest to udokumentowane. Nie miałam też prawa do urlopu dłuższego niż 5 dni, a i to z bólem. Nie było zakładowego funduszu świadczeń socjalnych, a powinien być. Telefony podczas nielicznego wolnego, czy l4 były na porządku dziennym.

Dzięki GoWork masz właśnie możliwość zasugerowania swojemu byłemu CEO/ Właścicielowi istotnych zmian. Co byś mu powiedział/a o organizacji i doradził/a co poprawić w firmie?

Mniej wizjonerstwa marketingowego i obietnic, a więcej pracy u podstaw. Przyjrzenie się pracy działu finansowego - zewnętrzny audyt. Bywają sytuacje, gdy warto prosić o pomoc fachowców. Dla własnego dobra.

ReviewUserIconKrzysztof

07.03.2023 23:31

Czy jest możliwość współpracy tylko w weekendy jako kierowca kat.B . ?

05.04.2022 16:48

ReviewUserIconAnna

06.04.2022 13:58

Pan pomylił firmy przewozowe. Sytuacja wyjaśniona.
    ReviewUserIconMalgorzata

13.01.2022 14:37

Chce podziekowac Panu Romanowi kierowcy autobusu z Firmy Interglobus, ktöry wiözl pasazerow ze Szczecina do Berlina ZOB w dniu 13.01.2021 o godz 11.00 autobusem firmy Flixbus,za uprzejmosc w informowaniu na zadawane pytania,bezpiczna / ostrozna jazde oraz kulture osobista. Wiecej takich kierowcöw! Wdzieczna pasazerka Malgorzata Stoll

12.10.2021 13:54

Czy w Interglobus Tour zawierane są umowy zlecenie w okresie próbnym?

14.10.2021 10:29

Na okresie próbnym, jak i w okresie późniejszym oferujemy różne formy współpracy. Podchodzimy elastycznie, w zależności od dyspozycyjności kandydata.

25.05.2020 10:41

Co jaki okres czasu w Interglobus Tour można ubiegać się o podwyżkę?
    ReviewUserIconBób

05.07.2020 01:28

Możesz co miesiąc się ubiegać :)
    ReviewUserIconDiesel

11.09.2020 23:53

Ubiegać się możesz zawsze ????????????
    ReviewUserIconMarcin

23.07.2020 12:37

Najlepszy przewoźnik na lotniska. Duży plus za nowy system rezerwacji on-line https://followme.pl/
    ReviewUserIconKamil Koterski

21.02.2020 12:12

Witam, ile wynosi podstawa na stanowisku Key Account Manager? Pozdrawiam Kamil Koterski
    ReviewUserIconMagdalena

25.12.2019 11:58

Opowie ktoś jak przebiega rozmowa rekrutacyjna w tej firmie ?

31.01.2020 09:12

Dzień Dobry, proszę o doprecyzowanie o jakie stanowisko Pani pyta (administracyjne, kierowca itp). Wszystkie informacje dotyczące procesów rekrutacyjnych znajdują się na naszej stronie internetowej. Poniżej link: https://www.interglobus.pl/dolacz-do-nas.html Pozdrawiamy dział HR Follow me!

08.10.2019 11:05

Jak długo trwa proces awansu w Interglobus Tour?
    ReviewUserIconOdpowiedź

25.12.2019 01:44

Awansu na co?
    ReviewUserIconRealista

23.07.2019 14:20

Najbardziej narzekają ci co mają tylko śmieciowe kat. B dostepne dla każdego lamusa ktory tylko CHCE je zrobić. Myślą, że zatrudnią się w Follow Me i jeżdżąc busami staną się wielkimi kierowcami i oszukają system i dostaną wynagrodzenie jak ci, którzy mają kat. D i że firma będzie się o nich biła, bo mają tak zaje... rzadkie prawko na osobówkę. Ciężko zaufać nowemu pracownikowi jak tylu pseudokierowców się pcha, a potem leci w... Na tym tracą uczciwi pracownicy!

05.08.2019 09:45

Realisto, zatrudniamy kierowców, którzy przechodzą kilku etapowy proces rekrutacji. Pozwala to na zatrudnienie najlepszych kandydatów. Każdy kierowca ma u nas szansę rozwoju, organizujemy szkolenia czy choćby dofinansowujemy kurs na kat. D. Nie generalizujmy, bo każdy z nas zaczynał od kat. B :).
    ReviewUserIconDiablo

25.09.2019 20:02

realista pajac.
    ReviewUserIconJacek

01.09.2019 17:02

Witam. Na stronie www.interglobus.pl znalazłem ofertę pracy dla kierowcy autokaru z kat D. Chciałbym zapytać czy może ktoś z was zna jakieś szczegóły odnośnie pracy- z tego co wiem obsługują oni line dla Flixbus, ale widuje ich autokary opisane jako follow me w różnych miastach europy. Czy obsługują oni również grupy Azjatyckie, Amerykańskie itp? Z góry dzięki za info :)
    ReviewUserIconMonika

12.08.2019 15:42

Chciałabym podziękować firmie Fallow me za pomoc w trudnej sytuacji w której się znalazłam. 9 sierpnia miałam opóźniony lot z Zakintos. Byłam cały czas w kontakcie z przemiła panią dyspozytorką. Odleciała z 4 godzinnym opóźnieniem na lotnisko w Poznaniu. Auto na nas czekało pomimo póżnych godzin. Pan kierowca kulturalny,profesjonalny. Szybko i bezpiecznie zawiózł nas do Szczecina. Bardzo dziękuję i polecam firmę. To nasz nie pierwszy kurs z państwem i napewno nie ostatni.
    ReviewUserIconAndrzej

24.07.2019 12:58

Podpowie mi ktoś czy firma prowadzi aktualnie rekrutacje? Trudno dostać się tu do pracy?

24.07.2019 13:44

Panie Andrzeju aktualne oferty pracy znajdzie Pan na stronie https://www.interglobus.pl/aktualne-oferty-pracy.html. Zachęcamy do udziału w rekrutacji. :)
    ReviewUserIconzainteresowany

04.04.2018 08:46

Dzień dobry, jak wygląda praca na stanowisku "kierowca VIP"? Chodzi mi głównie o system pracy, godziny i co najważniejsze jaka jest pensja. Pozdrawiam, Zainteresowany
    ReviewUserIconRealista

23.07.2019 14:23

Bo żadna firma to nie jest fundacja charytatywna, która da Ci na drogi kurs po to aby ktoś poszedł sobie gdzieś indziej, np. zagranicę. Chyba pracodawca ma prawo chronić swoich interesów? Nie podoba ci się lojalka to zapłać sobie sam za kurs, kto ci broni.
    ReviewUserIconJack

20.03.2023 18:27

Byłbym zainteresowany pracą kierowcy VIP - jak mogę porozmawiać z "żywą" osobą przez telefon?
    ReviewUserIconAdministrator

22.06.2018 10:29

Znaczenie atmosfery w miejscu zatrudnienia jest coraz większe. Czy podobnie jest w Interglobus Tour? Dajcie znać, co o tym sądzicie. W ten sposób możecie ułatwić innym osobom podjęcie decyzji związanej z pracą w przedsiębiorstwie.
    ReviewUserIconElmo

22.06.2018 10:34

Dużo zmian na plus w ostatnim roku, widać, że firma zaczęła zdawać sobie sprawę, że warto dbać o pracownika, którego już się ma. Najbardziej mnie ucieszył Medicover, Multisport i rabat na paliwo. Atmosfera jest ok.
    ReviewUserIconMustak

09.12.2018 21:52

Firma zaczęła zdawać sobie sprawę, że warto dbać o pracownika, którego już się ma. To dlaczego odchodzi coraz więcej kierowców z długoletnim stażem?
    ReviewUserIconanonymous

22.05.2018 16:05

Praca chyba tylko i wyłącznie dla osób bez rodzin. Pieniądze nie są adekwatne do ilości godzin pracy, brak grafiku.
    ReviewUserIconElo

23.05.2018 11:55

Jak brak grafiku? Jaka kasa?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Interglobus Tour?

Kontakt - Interglobus Tour

Szczecińska 15B lok. 8 72-100 Szczecin

Branże: Transport zbiorowy i komunikacja miejska

ReviewUserIconShreck

27.04.2018 09:24

Może ktoś napisać jak mniej więcej wygląda grafik na kat D? Chodzi mi o jakiś przykład z dnia pracy tzn. od której godziny zaczyna prace, od której godziny do której jedzie, kiedy i ile pauza/przerwy między kursami i co najważniejsze, kiedy kończy prace. Z góry dziękuję za odpowiedź
    ReviewUserIconanonymous

20.03.2018 17:05

Proszę o opisanie jak wygląda/ł typowy grafik i ile godzin dziennie pracuje kierowca kat.D jeżdżący do Berlina

11.04.2018 08:33

Kierowca kat. D na linii obsługiwanej pod logo Flixbus : Szczecin – Berlin – Szczecin, pracuje według stałego grafiku ustalonego na miesiąc wcześniej. Grafik uwzględnia indywidualne potrzeby i sugestie poszczególnych pracowników. Szczegółowe informacje można uzyskać dzwoniąc bezpośrednio do działu HR lub wysyłając maila na adres: [email protected], Joanna
    ReviewUserIconKierowca

12.11.2017 14:43

Lubię opisy pracy kierowcy wieczna nie obecność w domu A jaka ma być kierowcy zawodowego ciekawe co by mieli napisać kierowcy ciężarówek.Jest sześć dni pracy dwa dni wolne wszystko zgodnie z czasem pracy kierowcy kasa na czas od zawsze.Jak można sobie liczyć godziny pracy przy przewozach międzynarodowych praca kierowcy to wyrzeczenia nie stety
    ReviewUserIconKacpi

10.11.2017 18:52

Nie polecam pracy w tej firmie(usunięte przez administratora), ciągła nieobecność w domu i przy takiej ilości godzin pracy marne wypłaty. Nie ma stałych godzin pracy, ciągle zmiany w godzinach. Na rozmowie zupełnie inaczej była opisywana praca i warunki w tej fimię.
    ReviewUserIconJa12345

12.09.2017 06:46

Nie polecam. Dużo obiecują na początku (usunięte przez administratora)jest względnie dobrze jak długo pracujesz, ale jak będziesz chciał odejść już nie jest tak różowo.
    ReviewUserIconbezrobotny

25.10.2017 05:59

A jak długo pracowałeś/łaś w firmie że były takie problemy??
    ReviewUserIconAneta

21.08.2017 16:16

Obecnie Interglobus Tour prowadzi dwie rekrutacje dla specjalistów w rożnych dzieciach - obie opierają się rownież na wynajmie autokarów lub przyczep. Czy w przypadku tego typu stanowisk, obowiązuje tutaj dwuskładnikowe wynagrodzenie?
    ReviewUserIconIla_mrowka

08.09.2017 10:53

"dzieciach" (???) chyba miało być "dziedzinach"- zanim opublikujesz post przeczytaj przynajmniej 2 razy jego treść.
    ReviewUserIconJa_cko

08.05.2017 14:54

Firma jest naprawdę spoko, wiadomo, że każdemu zawsze coś będzie przeszkadzało. Kasa ok, zwłaszcza jak na lokalne warunki, flota nowa, wszystkie auta Mercedesa. Szkolenia są, ja miałem np. z Maciejem Wisławskim, dofinansowali też kurs językowy. Ogólnie Polecam.
    ReviewUserIconDriver

05.05.2017 23:58

Dyspozytorzy są ok. Atmosfera bardzo fajna. Ale jak komuś wystarczają zarobki na poziomie(usunięte przez administratora) to polecam. Dziwne godziny pracy i odpowiedzialność za kasę. Pracowałem tam to wiem.
    ReviewUserIconAneta

15.03.2017 13:55

@pkjrozumiem, że odpowiada Ci praca w Interglobus Tour. Możesz opowiedzieć coś więcej na temat tego jak wyglądał proces rekrutacyjny? Co było podczas niego sprawdzane?
    ReviewUserIconAxel

08.09.2017 10:57

"Na plus sam proces rekrutacyjny (rozmowy, jazdy), jasne warunki zatrudnienia (wszystko w umowie + rozliczenia są proste i przejrzyste) (...)" - czytaj ze zrozumieniem kolega w poście powyżej opisał proces rekrutacyjny.
    ReviewUserIconpkj

13.03.2017 05:57

Jestem stosunkowo nowym kierowcą w Interglobusie / Follow me!, ale chciałbym podzielić się opinią. Na minus oceniam długość procesu rekrutacyjnego - od pierwszego telefonu po wysłaniu CV do podpisania umowy minęło ok. 1,5 miesiąca. Z jednej strony to dobrze, bo (w założeniu) może to wyeliminować niezdecydowanych / nie pasujących do wizji firmy, ale ja chyba jestem przyzwyczajony do innych standardów. Na plus sam proces rekrutacyjny (rozmowy, jazdy), jasne warunki zatrudnienia (wszystko w umowie + rozliczenia są proste i przejrzyste), fajna atmosfera, jakby nie patrzeć międzynarodowe środowisko pracy., ciekawa flota pojazdów, szkolenia dodatkowe. Dla kierowców B grafik rzeczywiście ustalany jest dzień wcześniej, chociaż założenie jest takie, że pracuje się 5 dni, 2 dni pauzy, 6 dni, 2 dni pauzy(...) itd. Są oczywiście dodatkowe minusy i plusy, ale nazwijmy je sprawami wewnętrznymi, których nie chciałbym tutaj poruszać - ja ze swojej strony polecam.
    ReviewUserIconMirko

15.02.2017 08:59

Od ponad 2 lat jestem kierowcą, mam doświadczenie u innych przewoźników i tu jest ok w porównaniu do innych. Wiadomo, zawsze chciałoby się więcej zarabiać i coś poprawić, ale ja jestem zadowolony.
    ReviewUserIcontpoa

09.06.2016 09:04

no jeśli chodzi o prace u nich to chyba nie zawsze jest tak kolorowo, zastnawiam się teraz jeszcze jak wygląda u nich praca jako kierowca, bo słyszałem, ze podobno można tutaj naparwde dobrze zarobić i to do 4000 zł.
    ReviewUserIconkierowca

09.05.2016 13:33

Rekrutacja w tej firmie jest prowadzona cały rok na okrągło. Odpowiedzi nie dostałeś bo pewno ktoś coś przegapił, z reguły odpowiadają. Proponuję zadzwonić, napisać maila, jednym słowem zapytać lub jeśli Ci się nie śpieszy po prostu czekać cierpliwie. Właściwie to nie da się o tej firmie napisać inaczej niż dobrze. (usunięte przez administratora)
    ReviewUserIconAdix

28.04.2016 10:10

Witam. Przeszedłem wszystkie etapy rekrutacji w internecie globus , dzwoniła do mnie Pani która powiedziała że odezwie się ktoś z dyrekcji transportu, lecz minęły już dwa tygodnie i nikt się nie odezwał. Pytanie moje jest takie czy ktoś z was miał podobnie ? Mam się martwić czy nie?
    ReviewUserIconmike

15.04.2016 09:27

pracuje 2 miesiące i jest w porządku
    ReviewUserIconbka

26.02.2016 14:46

kierowca kat B bedzie z 2500 netto (umowa o prace najnizsza krajowa + dieta)praca na telefon (tak mi sie wydaje bo nie uzyskalem konkretnej odp podczas rozmowy) 24h przed wyjazdem dostajesz info kiedy co i jak i jedziesz... jesli masz D to masz troche powyzej 3tys na sprinterze niby jest jakis grafik, wymagania jezyk chociaz jeden i koniecznie komunikatywny... ogolnie wszystko jest ladnie gadane jak u kazdego prywaciarza a jak wygladaja realia ciezko powiedziec :D jesli ktos chce to moze probowac a noz widelec spodoba sie praca ;)
    ReviewUserIconsebastian

10.02.2016 22:57

do michał: chyba trochę przesadzasz, ja tam pracuje i jakoś nie ma tak jak piszesz.
    ReviewUserIconpoper

05.01.2016 11:26

najlepiej płacą z firm autokarowych w szczecinie, wiem, bo pracowałem już w różnych, na D nawet ponad 5 tys wyciagniesz
    ReviewUserIconpaola

30.12.2015 12:34

potem pensja jest większa i faktycznie można awansować. jak wszedzie na poczatku trzeba sie pokazac, ile sie jest wartym
    ReviewUserIconkenny

18.12.2015 10:48

no jak 1700 to dobra pensja to czas się pakować ze Szczecina...

Zostaw merytoryczną opinię o Interglobus Tour

Nie przegap nowości o Interglobus Tour!