Opinie o Interglobus Tour

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Interglobus Tour

Kierowca

Lubię opisy pracy kierowcy wieczna nie obecność w domu A jaka ma być kierowcy zawodowego ciekawe co by mieli napisać kierowcy ciężarówek.Jest sześć dni pracy dwa dni wolne wszystko zgodnie z czasem pracy kierowcy kasa na czas od zawsze.Jak można sobie liczyć godziny pracy przy przewozach międzynarodowych praca kierowcy to wyrzeczenia nie stety

Kacpi

Nie polecam pracy w tej firmie(usunięte przez administratora), ciągła nieobecność w domu i przy takiej ilości godzin pracy marne wypłaty. Nie ma stałych godzin pracy, ciągle zmiany w godzinach. Na rozmowie zupełnie inaczej była opisywana praca i warunki w tej fimię.

Ja12345

Nie polecam. Dużo obiecują na początku (usunięte przez administratora)jest względnie dobrze jak długo pracujesz, ale jak będziesz chciał odejść już nie jest tak różowo.

bezrobotny
@Ja12345 12.09.2017 06:46
Nie polecam. Dużo obiecują na początku (usunięte przez administratora)jest względnie dobrze jak długo pracujesz, ale jak będzie...

A jak długo pracowałeś/łaś w firmie że były takie problemy??

Aneta

@ila_mrówka, @axel, zadając pytanie rzeczywiście popełniłam literówkę i za to przepraszam, oczywiście chodziło mi o dziedziny. Co do zadanego pytania, widziałam dodany wcześniej przez @ja_cko post, jednak uważam, że w jednym temacie nigdy dość opinii, liczy się to czy ktoś potwierdza zdanie innych. Jeśli jest jednomyślność w temacie, to oznacza, że na pewno można czegoś takiego w Interglobus Tour, spodziewać.

Aneta

Obecnie Interglobus Tour prowadzi dwie rekrutacje dla specjalistów w rożnych dzieciach - obie opierają się rownież na wynajmie autokarów lub przyczep. Czy w przypadku tego typu stanowisk, obowiązuje tutaj dwuskładnikowe wynagrodzenie?

Ila_mrowka
@Aneta 21.08.2017 16:16
Obecnie Interglobus Tour prowadzi dwie rekrutacje dla specjalistów w rożnych dzieciach - obie opierają się rownież na wynajmie...

"dzieciach" (???) chyba miało być "dziedzinach"- zanim opublikujesz post przeczytaj przynajmniej 2 razy jego treść.

Aneta

To rzeczywiście @Ja_cko dość spory pakiet socjalny oferuje Interglobus Tour. Na pewno dla innych poszukujących pracy ważna jest też informacja na temat możliwości awansu, możesz coś powiedzieć na ten temat?

Ja_cko

Firma jest naprawdę spoko, wiadomo, że każdemu zawsze coś będzie przeszkadzało. Kasa ok, zwłaszcza jak na lokalne warunki, flota nowa, wszystkie auta Mercedesa. Szkolenia są, ja miałem np. z Maciejem Wisławskim, dofinansowali też kurs językowy. Ogólnie Polecam.

Aneta

@Driver długo pracowałeś w Interglobus Tour? Rozumiem, że jako kierowca. Co możesz powiedzieć więcej na temat tego jak wygląda praca w firmie na tym stanowisku? Firma wspomina o licznych szkoleniach, które oferują (więcej na: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,320600,0,0,szkolenia_dla_pracownikow). Czy gdy pracowałeś były one dostępne? Chętnie dowiemy się jak wyglądają one z perspektywy pracownika.

Driver

Dyspozytorzy są ok. Atmosfera bardzo fajna. Ale jak komuś wystarczają zarobki na poziomie(usunięte przez administratora) to polecam. Dziwne godziny pracy i odpowiedzialność za kasę. Pracowałem tam to wiem.

Aneta

@pkjrozumiem, że odpowiada Ci praca w Interglobus Tour. Możesz opowiedzieć coś więcej na temat tego jak wyglądał proces rekrutacyjny? Co było podczas niego sprawdzane?

Axel
@Aneta 15.03.2017 13:55
@pkjrozumiem, że odpowiada Ci praca w Interglobus Tour. Możesz opowiedzieć coś więcej na temat tego jak wyglądał proces rekruta...

"Na plus sam proces rekrutacyjny (rozmowy, jazdy), jasne warunki zatrudnienia (wszystko w umowie + rozliczenia są proste i przejrzyste) (...)" - czytaj ze zrozumieniem kolega w poście powyżej opisał proces rekrutacyjny.

pkj

Jestem stosunkowo nowym kierowcą w Interglobusie / Follow me!, ale chciałbym podzielić się opinią. Na minus oceniam długość procesu rekrutacyjnego - od pierwszego telefonu po wysłaniu CV do podpisania umowy minęło ok. 1,5 miesiąca. Z jednej strony to dobrze, bo (w założeniu) może to wyeliminować niezdecydowanych / nie pasujących do wizji firmy, ale ja chyba jestem przyzwyczajony do innych standardów. Na plus sam proces rekrutacyjny (rozmowy, jazdy), jasne warunki zatrudnienia (wszystko w umowie + rozliczenia są proste i przejrzyste), fajna atmosfera, jakby nie patrzeć międzynarodowe środowisko pracy., ciekawa flota pojazdów, szkolenia dodatkowe. Dla kierowców B grafik rzeczywiście ustalany jest dzień wcześniej, chociaż założenie jest takie, że pracuje się 5 dni, 2 dni pauzy, 6 dni, 2 dni pauzy(...) itd. Są oczywiście dodatkowe minusy i plusy, ale nazwijmy je sprawami wewnętrznymi, których nie chciałbym tutaj poruszać - ja ze swojej strony polecam.

Mirko

Od ponad 2 lat jestem kierowcą, mam doświadczenie u innych przewoźników i tu jest ok w porównaniu do innych. Wiadomo, zawsze chciałoby się więcej zarabiać i coś poprawić, ale ja jestem zadowolony.

truthfully

Chcąc dogonić zachodni standard w relacjach przedsiębiorca - pracownik - klient, zapomniano o dobrym standardzie traktowania załogi, a to ma jak widać odzwierciedlenie w rotacji. Ludzie są najbardziej wartościowym zasobem każdego przedsiębiorstwa ! Nie ważne, czy mamy ich szt. 2 czy 200 ;) bez dobrej, zgranej "ekipy" firma nie stanie się potentatem. A więc Panowie i Panie... reasumując ... założenia pracodawcy dobre, wykonanie słabe.

tpoa

no jeśli chodzi o prace u nich to chyba nie zawsze jest tak kolorowo, zastnawiam się teraz jeszcze jak wygląda u nich praca jako kierowca, bo słyszałem, ze podobno można tutaj naparwde dobrze zarobić i to do 4000 zł.

kierowca

Rekrutacja w tej firmie jest prowadzona cały rok na okrągło. Odpowiedzi nie dostałeś bo pewno ktoś coś przegapił, z reguły odpowiadają. Proponuję zadzwonić, napisać maila, jednym słowem zapytać lub jeśli Ci się nie śpieszy po prostu czekać cierpliwie. Właściwie to nie da się o tej firmie napisać inaczej niż dobrze. (usunięte przez administratora)

Adix

Witam. Przeszedłem wszystkie etapy rekrutacji w internecie globus , dzwoniła do mnie Pani która powiedziała że odezwie się ktoś z dyrekcji transportu, lecz minęły już dwa tygodnie i nikt się nie odezwał. Pytanie moje jest takie czy ktoś z was miał podobnie ? Mam się martwić czy nie?

mike

pracuje 2 miesiące i jest w porządku

bka

kierowca kat B bedzie z 2500 netto (umowa o prace najnizsza krajowa + dieta)praca na telefon (tak mi sie wydaje bo nie uzyskalem konkretnej odp podczas rozmowy) 24h przed wyjazdem dostajesz info kiedy co i jak i jedziesz... jesli masz D to masz troche powyzej 3tys na sprinterze niby jest jakis grafik, wymagania jezyk chociaz jeden i koniecznie komunikatywny... ogolnie wszystko jest ladnie gadane jak u kazdego prywaciarza a jak wygladaja realia ciezko powiedziec :D jesli ktos chce to moze probowac a noz widelec spodoba sie praca ;)

sebastian

do michał: chyba trochę przesadzasz, ja tam pracuje i jakoś nie ma tak jak piszesz.

poper

najlepiej płacą z firm autokarowych w szczecinie, wiem, bo pracowałem już w różnych, na D nawet ponad 5 tys wyciagniesz

paola

potem pensja jest większa i faktycznie można awansować. jak wszedzie na poczatku trzeba sie pokazac, ile sie jest wartym

kenny

no jak 1700 to dobra pensja to czas się pakować ze Szczecina...

kenny

zarobki w biurze sporo poniżej 2000

ja91

pracuje w biurze i jest fajna atmosfera

karo
@ja91 01.12.2015 11:49
pracuje w biurze i jest fajna atmosfera

ok dzieki, a jak z zarobkami?

adam

dlaczego komentarze znikają? znalazłem takie informacje pod innym linkiem. http://www.gowork.pl/opinie_firma,700942,0 jakie zarobki sa na duzych autokarach?

karo

a nie wiecie czasem ile mozna zarobic jako pracownik biura obslugi klienta? bo widzialam ogloszenie i chyba sie zglosze. i jakie warunki pracy tam sa? z gory dzieki za odpowiedz

igor

słyszałem, że na dużych autokarach można u nich sporo zarobic

Paweł P.

Korzystam z ich usług ja i moja rodzina dość często. Nigdy się nie zawiodłem. Zawsze na czas i uprzejmie. Ze swoje strony mogę polecić. Paweł P.

pepe

jak czytam niektóre hejty, to nie wiadomo, czy śmiać się czy płakać ;-) firma ok, a u niektórych ciśnienie dziwne

Obecny

Ani lepsza ani gorsza od innych transportowych w Szczecinie. raczej wiecej znam gorszych firm niż oni.

mifek

do adam: rekrutacje są bo firma i autobusów jest coraz więcej, to potrzeba tez nowych kierowców.

adrian

Pracuje nie całe dwa lata i warunki normalne, nie wiem o co chodzi z tymi wpisami. Jak się nie podoba to niech idą gdzie indziej. Samochody ok, mniej użerasz się z klientami niż w mzk, jest spoko.

anonim

(usunięte przez administratora)

adam

jestem kierowca w dąbiu po tym co tu przeczytałem jestem w szoku , ale to dlatego codziennie na olx.pl sa oferty z praca u nich bo albo pan ich zwalnia albo sami odchodza?

gabi
@adam 05.11.2015 18:38
jestem kierowca w dąbiu po tym co tu przeczytałem jestem w szoku , ale to dlatego codziennie na olx.pl sa oferty z praca u nich...

ooo komentarz tej pani juz skasowany no prosze

real

Dużo wpisów jest usuwanych także nie ma co zasięgać tutaj informacji

mariusz

Ale ja szukam opinii kierowców pracowników

mariusz

Ale ja szukam opinii kierowców pracowników

Mariusz

witam jestem kierowca autobusu miejskiego w Policach mysle by zmienic firme na intrglobus ale w internecie nie ma nic opini o tej firmie ktora jest juz tyle lat na rynku gdzie sa komentarze??????

Marcin

I jak ktoś pracuje od niedawna jak tam jest godne polecenia? bo widzę, że wznowili rekutacje czyżby chętnych nie było???

arni

Jak dostal ktos prace po rekrutacji co byla teraz w marcu?

mietek

Duży bus to kategoria D bo więcej niż 9 osób. Na B do 9 osób 2k netto zarobisz , na dużym busie jak to "Mieciu" nazwałeś 3k będziesz miał.

Mieciu

No właśnie jakieś konkrtety finansowe? I czy obcinają premie jeśli takowe są. Czy jest różnica w zarobkach na mini i na dużych busach? Zna ktoś odpowiedzi na te pytania?

ziggi

firma ok, dobre warunki finansowe i samochody. mozna się zahaczyć na stale.

Mustafson

Dla mnie jest ok pracuję juz w tej firmie ok 5 lat, dużo opinii jest negatywnych chociaż nie wiem dlaczego w każdej firmie są zasady ktorych trzeba przestrzegać chyba w każdej tak jest. Pieniądze zawsze na czas bez problemów.

ja1985

Mogę polecić, firma zatrudnia ok. 100 kierowców, wielu pracuje od lat i sobie chwalą.

cola

Aktualnie trwa nabór kierowców do tej firmy. Wchodzić w interes, czy szkoda czasu?

Driver
@cola 21.02.2015 22:49
Aktualnie trwa nabór kierowców do tej firmy. Wchodzić w interes, czy szkoda czasu?

Szkoda czasu

ja1985

ja pracuję już kilka lat i sobie chwalę. stablina firma o dobrej pozycji. grunt to robić swoje i wywiązywać się ze swoich obowiązków - jak wszedzie. a do tego pracują tam w wiekszosci młodzi, zaangazowani ludzie. dobra atmosfera.

Driver
@ja1985 21.02.2015 11:28
ja pracuję już kilka lat i sobie chwalę. stablina firma o dobrej pozycji. grunt to robić swoje i wywiązywać się ze swoich obowi...

Właściciel kazał Ci tak napisać?

anonim

(usunięte przez administratora)

pawel

To polski nawet tu szuka klientów? Może garsc faktów, bo korzystałem z kliku firm na tej trasie również np. z Berlineksu. pomine może fakt ze obecnie częściej jezdze pociagiem … : ) wifi w boskim busie na terenie polski nie działa zbyt stabilnie a na terenie niemiec wcale. Miejsca duzo w czerwonych autobusach ? - siedzen napakowane tyle ze odstepy miedzy nimi, to może wygoda dla chinskich nastolatkow a nie średniego wzrostu europejczyka. Może rózni dyspozytorzy w szczecińskich firmach przewozowych pracuja ale przynajmniej nie trzeba placic 3 czy 4 zł za minute rozmowy z dyspozytorem przewoznika, z którym jedziemy i do którego dostep należy się nam tym samym jak psu micha.

mimi konewka
@pawel 09.03.2015 20:55
To polski nawet tu szuka klientów? Może garsc faktów, bo korzystałem z kliku firm na tej trasie również np. z Berlineksu. pomin...

duuzo miejsca tam jest bo jezdza puste ;-)

puki

Siemanko Pozdrawia, wszystkich chlopakow co wiedza co jest 5 :D

anonim

(usunięte przez administratora)

Ja

Witam. Proszę mila o kontakt na maila pawel57@interia.pl w sprawie tej co opisujesz.

Zostaw opinię o Interglobus Tour - Szczecin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Interglobus Tour