Odpowiadając na wypowiedź osoby o nicku " kelnereczka " można stwierdzić, że najlepszym wyjściem jest stanie za barem i patrzenie jedna na drugą, ale oczywiście żeby jeszcze za to płacili prawda?!
Jeżeli chodzi o obowiązki pracownika, są one przedstawione w pierwszych dniach pracy. Zanim ktoś zostanie zatrudniony sam podejmuje decyzje, czy odpowiadają mu warunki pracy. Po co więc się decydować, skoro kończy się to później obsmarowaniem miejsca pracy w taki właśnie sposób. W tym wypadku to Ja czegoś tu nie rozumiem, nikt nikogo do pracy w naszej firmie nie zmusza, skoro jest tak źle, ciężko, no i nie zapominajmy o nadmiarze obowiązków.
Wiążąc się z gastronomią, trzeba liczyć się z nieregularnymi godzinami pracy i grafikiem. Niestety, ale w tym zawodzie czas pracy właśnie zmienia się z dnia na dzień, nie da przewidzieć się imprez, styp, bądź jakichkolwiek nieplanowanych rezerwacji, które dochodzą tak naprawdę z dnia na dzień.
Ktoś kto nie jest na to gotowy, niech lepiej szuka pracy w innym zawodzie.:)
Będąc na tyle odważną osobą by wypowiedzieć się na forum ludzi, zapraszam na rozmowę, może wypadałoby umieć mówić otwarcie o tym co się myśli, a nie tylko anonimowo przez Internet.
Obrażając też kogoś trzeba się liczyć z tym żeby mieć do tego jakieś podstawy, czego ja sobie nie życzę.
Nazywanie mnie [usunięte przez moderatora] jak to ujęła osoba wypowiadająca się, wypada zatrzymać dla siebie, bądź powiedzieć prosto w twarz.
Gratuluję odwagi.
Z pozdrowieniami p.[usunięte przez moderatora]