LIRECO Krzysztof Komajda

Gdynia

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 26 ocen.

Opinie o LIRECO Krzysztof Komajda

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LIRECO Krzysztof Komajda

Arti

Długo nie pracowałem, postanowiłem napisać posta po tym jak otrzymałem przelew 16,80 za prawie 300 odczytów. Powód kary, pomimo że cały zbiór przekazałem dalej a nie wiem czy miałem 10% braku do normy. No ale teraz czas opowiedzieć kilka słów od kogoś kto to przeżył, i nie odpisujcie mi bo pewnie i tak już nigdy do tego wątku nie zajrzę. 1. Umowa o dzieło, stawka prowizyjna 1,1zł jeśli sam dokonasz odczytu i 66gr jeśli ktoś poda stan licznika, oczywiście brutto. Teraz żeby zarobić trzeba samemu spisać licznik inaczej zostawiasz karteczkę jak ktoś wyśle ci stan to zarabiasz 66gr a jak nie to procentowość spada i co wtedy? Kary. 2. Możesz się nachodzić i nic z tego nie mieć, wchodzisz na domki to jeszcze pół biedy zazwyczaj ktoś jest, ale jak kogoś nie ma to zostawiasz kartkę, i jak ci odpiszą dostajesz połowę kasy. Wchodzisz na bloki, jeśli jest to blok z licznikiem ogólnym to musisz jechać do spółdzielni po klucz, albo czekać aż sami ci wyślą dane, w blokach jeśli nikt ci nie otworzy to nie zostawisz kartki ( rzadko się zdarza ale jednak może się zdarzyć ). Acha, i nie myślcie sobie blok -> klatka -> 15 mieszkań to 15 odczytów, zazwyczaj na klatkę miałem 1 może 2 odczyty, na następną klatkę to samo i np. 3 klatki dalej to samo, nie ma nic po kolei. 3. Praca w terenie ( nie mam samochodu, więc się nie wypowiem ), ale ja na każdy rejon musiałem dojeżdżać, zwrotów za przejazd nie ma. 4. Umowa o dzieło, która do niczego się nie wlicza, ew. możliwość założenia własnej działalności. 5. Nie powiem złego słowa o przełożonych, nikt dla mnie niemiły nie był. Wrażenia po przeszło miesiącu pracy? Nie polecam. A teraz pracownicy firmy odpowiedzialni za wizerunek mogą podając się lub nie podając za przypadkowych byłych pracowników odpowiedzieć że to nie prawda.

Aleksandra kaszuba

Bardzo fajna praca, na czas są pieniądze. Kierownictwo zajebiaszcze. Moja ocena to 10!!

Joanna

@Margo, dlaczego tak uważasz? Co możesz powiedzieć o warunkach oferowanych przez LIRECO Krzysztof Komajda? Czy pracownikom przysługują jakieś dodatkowe benefity? @Mira, czy Ty pracowałaś lub pracujesz w LIRECO Krzysztof Komajda? Jak wygląda praca w tym miejscu? Czy jest stresująca? Czy nie ma problemu z wzięciem na przykład kilkudniowego urlopu?

szefowa

Ciągle wystawiają oferty, w tej chwili już nawet pod szyldem Biuro, pewnie czują niesmak wstawiając po raz wtóry swój szyld, hm. Nie dziwię się w sumie.

Ania
@szefowa 04.03.2018 10:27

Nie widzę w tym nic dziwnego, wiele firm tak robi. Zwyczajne czepianie się i szukanie dziury w całym. Dziwne szukasz pracy jako Szefowa cz jesteś byłym pracownikiem tej firmy ? ;D

Margo

Trzeba być niezłym niedołęgą lub desperatem aby pracować w takiej firmie i na takich warunkach jak proponują. Żenada. Ludzie którzy nie mają kwalifikacji powinni zrobić jakiś potrzebny wartościowy kurs, ruszyć głową zakasać rękawy i nie brać czegoś takiego jak wy zamierzacie żyć?Pzdr

Mira

Może nie zawsze trzeba być człowiekiem rozpychającym się łokciami? Firma z dobrą opinią jako pracodawca, polecam

rokokoko

Bardzo słaba płaca. Nie chcą dawać umowy o pracę. Nie warto się interesować.

Ktoś
@rokokoko 04.04.2016 10:09

Umowy o pracę, tylko dla wybranych, nawet bez orzeczenia o niepełnosprawności.

Ania

@Joanna 2017-09-27 12:13 Warunki zatrudnienia w miarę ok, pensja - minimalna krajowa - uważam, że za to co się wykonuje powinno być to dwa razy więcej. Umowa zlecenie - i to prawie dla każdego pracownika, umowę o pracę po długim czasie otrzymują osoby, które dobrze żyją z szefem i potrafią czytać w jego myślach. Jeśli chodzi o dodatkowe benefity - nie.

Ktoś
@Ania 28.09.2017 15:11

To prawda,tylko lizusostwo i osoby, które siedzą cicho, jak mysz pod miotłą pozwalając na poniżanie przez kadrę kierowniczą i personel pracujący w obiektach do których kierują "swoich" pracowników/ firmy Lireco/do danego obiektu.Kierownictwo Lireco wręcz nakazuje milczenie, nie pozwala na osobiste wycieczki wymienionych osób wobec niesłusznych uwag broniąc się w ten sposób od poniżania - żadna praca nie hańbi. Zawsze staje nie po po stronie swoich pracowników,w obawie, że stracą natępny przetarg z firmą, a nie pracowników.Miłe słowa, to kamuflaż.

Administrator

Czy ktoś może opisać, jak w tym momencie przedstawia się firma na tle innych - zarówno w tym obszarze jak i lokalizacji? To bardzo cenna pomoc dla osób mieszkających w Gdynia.

Ktoś

Szkoda tylko, że polityka firmy zmienia się na gorsze.. Jeśli odchodzą długoletni zaufani pracownicy, tzn że coś jest nie tak. Nikt rozsądny nie doprowadziłby do takiej sytuacji. Może byłoby inaczej gdyby szajka KSS została rozgromiona. Stwarzają pozory wiernych, wzorowych pracowników. Nie życząc tego, ale to oni przyczynią się do załamania w firmie, co w konsekwencji kiedyś doprowadzi do jej upadku. A szkoda..

Ktoś

Na obiektach umowy o prace sa wymagane, bo to warunek wynikajacy z PZP.

anonim

(usunięte przez administratora)

ania

nie polecam firmy wykorzystuja

Ania

@M 2017-09-11 01:30 100 % racji. Co do poprzednich komentarzy odnośnie wypłat - tutaj Pan Krzysztof jest człowiekiem uczciwym. Zawsze zapłacił za przepracowane godziny.

M

Hehe. Ale wam napisze. Dzial techniczny-miałem przyjemnosc. Z racji bądź co bądź obeznania i doświadczenia w prowadzeniu tego rodzaju biznesu, najpierw wygrywają przetargi z cholernie poważnymi instytucjami, a później szukają w jaki sposób sprostać wymaganią.troche od [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] strony. Często opiera się to o doświadczenie i udokumentowane kwalifikacje jednej osoby.tylko bałagan u zleceniodawców i niska egzekwowalosc wymogów przetargu utrzymuje ten dział przy życiu. brak podziału na specjalizacje,do elektryki jedzie hydraulik i odwrotnie, a jak nie ma komu to i często wysyła się ludzi od łopaty i kilofa. A jak się wydarzy katastrofa to oczywiście wielkie halo od szefa, bo trzeba było zrobić tak czy siak. Oczywiście po fakcie..brak inwestycji w rozwój pracownika. Od samego początku po realizacje umowy, kombinacji co nie miara..szef jest dobrym człowiekiem i wiele mu zarzucić nie moge, natomiast najlepiej czytać w jego myślach, inaczej jest tzw. bicie piany, prawienie morałów życiowych, drapanie do upadłego , a w ekstremalnych przypadkach czapka z daszkiem. Poranne odprawy z szefem to praktycznie jak miesiecznicza od Jarosława. To nie jest praca gdzie możesz przyjść zaplanować dzień i poprostu wykonywać swoje obowiązki. Nie ma zakresu obowiązków. Codziennie szarpanina, kupa stresu, wysłuchiwanie pretensji i kłamanie zleceniodawca.Telefon pogotowia technicznego (całodobowy) to jest dopiero max. Na kogo wypadnie na tego bęc.nalezy się liczyć z faktem ze każdemu nowemu pracownikowi dzialu zostaniem nalepiony jak nakleja z gumy balonowej.nie ma nic lepszego jak odebrać telefon w środku nocy i wysłuchiwać rozżalonego typa ze mu kaloryfer kapie gdzieś np w Krakowie. szef twierdzi ze to w celu tzw. utaplania się, ja twierdze ze w celu zaoszczędzenia pieniędzy co skutkuje całkowitym brakiem profesjonalizmu ze strony firmy,oraz zatruwanie życia prywatnego osobą których stanowisko nie ma nic wspólnego ze stanowiskiem dyspozytora. wynagrodzenie- powiesz za mało to skrzywdzisz siebie ale dostaniesz prace, powiesz za dużo - pracy nie dostaniesz).jak zaczniesz od niskiej kwoty to zajmie ci wieki i osiwiejesz zanim dorobisz się rozsądniej wypłaty.pracowalem krótko ale z tego co wiem to podwyżek nie ma ,a jak są to za te kwotę możesz pójść sobie kupić m&msy.Plusem są bardzo dobre warunki biurowe,nowe auta , umowa o prace(bez dodatków),dogodne godziny,dobra lokalizacja, wyrozumiałość oraz przemili współpracownicy których pozdrawiam. Jesteście dzielni.

Ba...ka

Kierownictwo - rozczarowanie /mimo spokojnej,ciepłej rozmowy bezpośredniej/ Personel - brak profesjonalizmu Koordynator - masakra Zaopatrzenie w środki czystości - bardzo dobre,jednak jakość, w zależności od firmy dostarczającej Płaca - w miarę terminowa Ogólna moja ocena - 4- Pracuję tu bo muszę, mimo trudności w ogarnięciu przydzielonych zadań /zbyt duży zasięg/. Mam nadzieję, że jeszcze podołam przydzielonej mi pracy, ale jak długo? Wszystko zależy od obiektu. Nie dziwię się przegranego przetargu, mimo to, życzę owocnych planów, dużych osiągnięć w przetargach i wspaniałej współpracy z nami pracownikami - personelem sprzątającym.

Ba...ka

Szefostwo - rozczarowanie Personel administracyjny - brak profesjonalności Koordynator - masakra Zaopatrzenie w środki czystości - bardzo dobre, ale w zależności od firmy dostarczającej Praca - ponad możliwości ogarnięcia w czasie Ogólnie ocena - 4- Pracuję, bo muszę.Nie jestem zaskoczona przegranym przetargiem.

Borowik
@Ba...ka 10.09.2017 10:50

Szefostwo czyli kto Właściciel czy Kierownik działu? Personel administracyjny czyli kto księgowa, kadrowa czy sekretarka ? Jeżeli to możliwe napisz dlaczego będzie to dobra opinia dla innych którzy chcieliby zatrudnić się w tej firmie.

anonim

(usunięte przez administratora)

Basia

Nie, nie zapewnia.Tylko wynagrodzenie za pracę.

aaa

nie wiem co wy macie do lireco ja jestem bardzo zadowolona z pracy u nich znaczy sie byłam...lireco zawsze wyplacalo nawet osobom ktore pracowaly jeden dzien bez umow zawszebyly umowy za semerlinga powinny byc umowy o prAace a dawał zleceniowki zobaczymy jak wykaze sie ta nowa firma co wygrala przetarg na dwa lata

Ania

Zdecydowanie odradzam. Współpraca z pracownikami super, ale cała reszta to tragedia. Do Lireco trafiłam z zamiarem zmiany na lepsze, chociaż i tak miałam dobrą pracę. Zależało mi jednak na pracy od poniedziałku do piątku, dlatego się zdecydowałam. Dodam, że nie jestem typem leniwca, który chce tylko siedzieć przy biurku i dłubać w nosie, wolę jak coś się dzieje. Decyzja o zmianie pracodawcy była najgorszą decyzją jaką mogłabym podjąć i chętnie cofnęłabym czas, ponieważ trochę odchorowałam pracę w tej firmie. Przez stres pojawiła się nerwica(a zawsze byłam osobą zrównoważoną), migotanie serca, jak nigdy nie chodziłam do lekarza, tak przez trzy miesiące odwiedziłam go kilka razy. Aktualnie wykonuję dużo bardziej odpowiedzialną pracę i mam więcej obowiązków i super sobie radzę, więc nie sądzę że niechęć do firmy może być spowodowana tym, że ktoś jest "nieogarnięty". Jeśli nie chcecie być traktowani dosłownie jak kretyni i wolelibyście zarabiać trochę więcej niż minimalną krajową, to poszukajcie gdzie indziej.

aaa
@andzia75 10.08.2017 18:01

andzia i ania nie wiem co za glupoty wypisujecie semerling lepszy?? wogule pracownikami sie nie interesuje naszczescie przegral nowy przetarg :P

LAKI

Do bani , zmarnowane kilkanaście miesięcy !!!

Joanna

@aaaczyli jeśli dobrze rozumiem uważasz, że firma LIRECO jest godna polecenia jako pracodawca. Mogłabyś powiedzieć coś więcej na temat tego jak wygląda Twoja praca? Czy jest to praca zmianowa, w weekendy? Kto według Ciebie dobrze sprawdzi się w podobnej roli? Chętnie też dowiemy się co uważasz za plusy pracy właśnie w tej firmie.

Ryby
@Aaa 27.06.2017 10:33

To prawda co piszesz.

aaa

Czytam i nie wierze ze takie bzdury sa tu wy[isywane!!! minimalna płaca hmmm a w sklepie to ile zarobicie?? kurcze najnizsza krajowa tak pretensje miejcie do rzadu a nie na firme nażekacie! Chcecie zarabiac kokosy? kto was tu trzyma? mozecie przeciez wyjechac zagranice...Brak poszanowania dla pracownikow? od kogo od kierownikow czy pracownikow biurowych gdzie akurat wasza praca byla wykonywana? bo to akurat ma znaczenie bo jesli twierdzicie ze kierownicy firmy Lireco traktuja was bez poszanowania to sory w głowach wam sie poprzewracało...nigdy nie spotkalam tak zainteresowanych kierownikow swoimi pracownikami jak tam! Tak jak napisał ryby "Kierownictwo miłe,zawsze wysłucha personelu sprzątającego,nie unosi głosu,kiedy coś jest niezbyt dobrze wykonane,raczej zwróci uwagę z prośbą o poprawienie na przyszłość. " dokładnie tak samo uwazam jak ty...Pracowałam tam dosyc czasu i mam nadzieje ze jeszcze popracuje i bardzo milo wspominam tam prace. A ci co wypisuja takie zmyslone historie ze jak to oni zle ludzi traktuja i malo placa to niech sie walna w glowe Amen.

Misio

Pracowałem dla tej firmy jako inkasent gazowy we Wrocławiu cóż mogę powiedzieć tragedia wymagania z kosmosu płaca żenada za wszystko kary a o pomyłkę bardzo łatwo koordynatorka wciska bardzo trudne rejony już od samego początku świeżym pracownikom stanowczo nie polecam omijajcie pracę inkasenta oferowaną przez tą firmę

Łosiu

Tyle opinii ile pracowników. Po co sugerować się czyjąś opinią? Przyjdź i sprawdź, o ile się dostaniesz. Dzisiaj przyszedł taki czas na rynku pracy że ciężko o dobrego pracownika, bo jest więcej pracy niż chętnych. Urząd pracy, portale, gazety są upchane ofertami po brzegi, wynagrodzenia idą cały czas w górę, przebierać w ofertach, a nie żalić się na byłych pracodawców. Koniec końców pracujemy na takich warunkach jakie sobie wynegocjujemy.

andzia

pracowalam w tej firmie dobrze sie pracowalo tylko zle zrobili ze z dnia na dzien mialam isc na gorszy obiekt bez uprzedzenia wiec sie zwolnilam

Joanna

@Ssmanco sprawia, że tak oceniasz pracę w firmie? Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak wyglądają relacje pracowników z kierownictwem.

byłem tam

Ssman ujął kwintesencję firmy. nic dodac nic ująć. A ''Łoś''... to od razu widać, że to kierowniczka biura pisała, Monika. Nikt inny tak nie ściemnia. Płaca żenada, umowa żenada, omijać szerokim łukiem, kto się szanuje...

Łoś
@byłem tam 23.03.2017 10:09

Barbara Pozdrawiam ;)

Ssman

Tragedia . A kierownictwo to już bez komentarza

klocmen

robota dobra atmosfera tylko wiecej hajsu by mogli placic

ryby

Firma godna uwagi. Kierownictwo miłe,zawsze wysłucha personelu sprzątającego,nie unosi głosu,kiedy coś jest niezbyt dobrze wykonane,raczej zwróci uwagę z prośbą o poprawienie na przyszłość. Gorzej jest z osobami prowadzącymi w firmach, do których trafiają pracownicy - personel sprzątający. Tu jest bardzo różnie,wymaga się wręcz aptekarskiej czystości,a zatrudnieni tam pracownicy pozostawiają po sobie nieporządek i gdyby nie personel sprzątający zarośliby brudem.

Ktoś
@wodnik 16.01.2017 20:35

Wszystko zależy od placówki, gdzie się trafi,ale są też wyjątki dla niektórych osób /praca lżejsza o mniejszym zasięgu powierzchni i pomieszczeń,a ogarnięte - do domu./ Jest dużo niesprawiedliwości w godzinach pracy za te same pieniądze i to jest chyba największy mankament tej firmy - niewiedza o godzinach pracy pracowników. Mimo wszystko polecam firmę,wypłaty na czas.

Zostaw opinię o LIRECO Krzysztof Komajda - Gdynia

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LIRECO Krzysztof Komajda